Hvordan utføre en auscultation av hjertet, som det er nødvendig for

Fra denne artikkelen vil du lære om en slik gammel metode for å studere helsetilstanden, som auscultation av hjertet. Metodens historie, de grunnleggende prinsippene for auskultasjon og sykdom, som kan identifiseres eller til og med foreslås ved hjelp av denne teknikken.

Auskultasjon, eller lytting er en metode for å evaluere visse funksjoner i menneskekroppen, basert på analyse av lyder som avgir bestemte kroppssystemer i sitt arbeid. Lytting til hjertet er ikke det eneste punktet ved bruk av metoden. Lytte, eller auscultirovat, kan du fartøy, lunger, tarmene. Av stor betydning er teknikken i obstetri, fordi gjennom moderens fremre mage kan høre støyen fra karetene fra moderkaken og hjertets toner av fosteret. Auscultatory-metoden er grunnlaget for å måle blodtrykket ved Korotkov-metoden - det vi alle bruker når vi måler press med en tonometer.

lytte til metoden brukt av de gamle healere, men for de la øret til brystet, ryggen eller magen til pasienten. Ved rett av faren til moderne auskultasjon kan kalles en fransk lege Rene Layeneka at etter reglene for anstendighet, kan ikke du legger øret til brystet av en ung jente. Det er derfor han forvandlet til et papirark, setter den til sitt hjerte og funnet ut at så hørbare hjertelyder har steget betydelig. Det var Lienenek som oppfant prototypen til et moderne stetoskop - et rør hvor leger utfører auskultasjon. Han ga også de første grunnlaget for et slikt konsept, som et punkt i auskultasjon av hjertet - bestemte steder på brystet, hvor de fleste tydelig høre enkelte lyder og lyder av hver av kroppens strukturer. Om disse punktene og deres betydning, snakker vi like nedenfor.

Grunnleggende regler for auscultasjon av hjertet

Denne enkle metoden, som å lytte, krever strenge regler:

 1. Legen skal bare bruke sitt kontrollerte stetoskop. Derfor bruker kardiologer og terapeuter noen ganger et enkelt stetoskop hele livet og vil ikke bli lånt ut til noen.
 2. Stetoskopet bør tilsvare pasientens alder - derfor er det spesielt barnestetoskoper eller spesielle vedlegg til det vanlige i pediatri og neonatologi.
 3. Dysen til stetoskopet skal være varm, så vel som luften i rommet.
 4. Studien skal gjennomføres i stillhet.
 5. Pasienten skal ta av seg klærne i livet.
 6. Pasienten står mest eller står, legen er i en komfortabel stilling.
 7. Spissen av stetoskopet skal passe godt mot huden.
 8. Hvis hodebunnen på pasientens hud er meget uttalt, bør huden på dette stedet bli fuktet eller oljet med flytende olje.

To hjerte toner

Hjertet er et komplekst organ bestående av muskelfibre, bindestofframme og et valvulært apparat. Ventiler adskiller atriumet fra ventriklene, så vel som kamrene i hjertet fra store eller store kar som kommer ut eller kommer inn i hjertekamrene. Alt denne komplekse strukturen er stadig i bevegelse, rytmisk kontraherende og avslappende. Ventiler åpner og lukker, blodkarene beveger seg inne i karene og kamrene i kroppen. Hvert element i hjertet skaper visse lyder, forenet av leger inn i begrepet hjertetoner. Det er to hovedkardiale toner: den første (systoliske) og den andre (diastoliske).

Den første tonen

Den første tonen i hjertet oppstår ved sammentrekningen - systole - og dannes av følgende mekanismer:

 • Ventilmekanisme - slamming og tilhørende vibrasjon av klaffene i muslingene (mitral) og tricuspidene, som adskiller atriet fra ventriklene.
 • Den muskulære mekanismen er sammentrekningen av atria og ventriklene og utvisning av blod ytterligere i løpet av bevegelsen.
 • Vaskulær mekanisme - vibrasjon og vibrasjon av aorta og lungearterien når de sender en kraftig blodstrøm fra henholdsvis venstre og høyre ventrikel.

Den andre tonen

Denne tonen oppstår i øyeblikket av avslappning av hjertemusklen og resten - diastolen. Det er ikke en multi-komponent, som den første, og består av bare én mekanisme: en ventilmekanisme - slamming aortaventilen og lungearterien og en blodtrykks vibrasjon.

Fonokardiogram - opptak av vibrasjoner og lyder produsert av hjertets og blodkarens aktivitet

Teknikk og punkter av auskultasjon av orgel

Under lytten skal legen skille og vurdere følgende parametere i hjertet:

 • Hjertefrekvens (hjertefrekvens) - normalt varierer det i gjennomsnitt fra 60 til 85 slag per minutt.
 • Rhythmicity of heartbeats - hjertet fungerer vanligvis rytmisk, kontraherende og avslappende gjennom bestemte tidsintervaller.
 • Lyd eller volum av hjertetoner - første og andre toner skal ha et visst volum. Den første tonen skal være høyere enn den andre, ikke mer enn to ganger. Selvfølgelig kan ikke bare sykdommen, men også tykkelsen av brystkassen, pasientens vekt, tykkelsen og massiviteten av det subkutane fettet påvirke deres lyd.
 • Integritet av hjerte toner - den første og andre toner skal bli lyttet til helt uten å dele og splitte.
 • Tilstedeværelse eller fravær av patologiske hjertetoner, lyder, klikk, krepitus og andre tegn på hjertesykdommer og andre organer.

For auscultation av hjertet var riktig, er det viktig å observere en viss sekvens av å lytte til hjertetoner. Selv oppfinneren av stetoskopet Laynenek bygge en ny algoritme for auskultasjon og stedet - i form av lytting - hvor visse nyanser av hans arbeid kan høres tydeligere. Moderne diagnostikk kaller disse stedene punktene for auscultation av hjertet, som vi nevnte i begynnelsen av denne artikkelen. Det er ved disse punkter kan høres ikke bare den første og andre tonen, men hver av dem er det beste stedet å lytte til en viss hjerteklaff, noe som er ytterst viktig for den innledende diagnose.

Totalt er det fem slike punkter, de danner en praktisk sirkel, hvor forskerens stetoskop beveger seg fremover.

 1. 1 punkt er et sted i nærheten av hjertepunktet, hvor mitral- eller bivalveventilen som adskiller de venstre kamrene i hjertet, er mest tydelig hørt. Vanligvis er dette punktet oppdaget på festestedet til brystbenet i brusk på ribben til venstre.
 2. 2 punkt er II intercostal plass til høyre for brystmarginen. På dette stedet høres lydene av aortaklappen som lukker munnen av den største arterien av menneskekroppen, best.
 3. 3 punkt er II intercostal plass til venstre for brystmarginen. På dette punktet høres lydene fra lungeventilen, som bærer blod fra høyre ventrikel inn i lungene for å berike med oksygen.
 4. 4 poeng - dette er stedet ved foten av xiphoidprosessen av brystbenet - "under skjeen". Dette er poenget med den beste hørbarheten til tricuspid, eller tricuspid, hjerteventil som deler sine høyre halvdeler.
 5. 5 poeng, kalt i medisinske lærebøker Botkin-Erba punkt - III intercostal plass nær venstre kant av brystbenet. Dette er stedet for ekstra lytte til aortaklappen.

Det er på disse punktene at de patologiske lydene som snakker om bestemte brudd på hjerteapparatet og unormale blodstrømmer, blir best hørt. Erfarne leger bruker også andre punkter - over de store fartøyene, i kjernefaget av brystbenet, underarmsområdet.

Hvilke sykdommer og tilstander kan detekteres ved auskultasjon

Det skal bemerkes at for noen få tiår siden var auskultasjon av hjertet en av de få metodene for å diagnostisere sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Legene stolte bare på ørene sine og viste komplekse diagnoser, som ikke kunne bekrefte dem ved hjelp av noen instrumentelle metoder, bortsett fra elektrokardiogrammer eller brystrøntgen.

Moderne medisin er utstyrt med et stort arsenal av metoder og teknologier, slik at auscultation falt uforvarende i bakgrunnen. Faktisk er dette en billig, rimelig og rask vei til en bred strøm av pasienter anslått å identifisere personer til å være mer grundig undersøkelse: hjerte ultralyd, angiografi, Holter overvåking og andre moderne, men langt billigere prosedyrer.

Så la oss liste opp de viktigste egenskapene ved patologiske hjertelyder, noe som bidrar til å identifisere hjertets auskultasjon.

Endring i sonoritet av hjertetoner

 • Demping av 1 tone er observert i myokarditt - betennelse i hjertemuskelen, myokarddystrofi, mangel på mitral og tricuspidventil.
 • Forsterkning av den første tonen skjer med en innsnevring av mitralventilen - stenose, uttalt takykardi og endringer i hjerterytmen.
 • Demping av den andre tonen er observert hos pasienter med nedsatt blodtrykk i de store eller i små sirkulasjonskretser, aortaventilinsuffisiens og aorta-misdannelser.
 • Forsterkning av den andre tonen opptrer når arterietrykket stiger, veggene er komprimerte eller aterosklerose av aorta, stenosen av lungearterieventilen.
 • Svekkelsen av begge toner observert hos overvektige pasienter, underernæring og dårlig funksjon av hjertet, myokarditt, oppsamling av væske i hulrommet av hjertet Sekker etter inflammasjon eller skade, alvorlig lungeemfysem.
 • Styrking av begge tonene blir observert med økt kontraktilitet i hjertet, takykardi, anemi, utmattelse av pasienten.

Utseendet til hjertemormer

Støy er en unormal lydeffekt overhodet på hjertetoner. Støy er alltid forårsaket av unormale blodstrømmer i hulrommene i hjertet eller ved å lede det gjennom ventilene. Støyen er estimert til hvert av de fem punktene, som lar deg bestemme hvilken av ventilene som ikke fungerer som de skal.

Det er viktig å vurdere lydstyrken, lydens lydstyrke, deres prevalens i systole og diastole, varighet og andre egenskaper.

 1. Systolisk bilyd, er at støy for den første tonen, kan være en indikasjon på myokardiale skader papillærmuskelen insuffisiens to- og Trikuspidalklaff, mitralklaffprolaps, stenose av aortiske og åndedrettsventiler, defekt, ventrikulære og atrial septal, aterosklerotiske forandringer i hjertet.

Patologiske hjerterytmer

 • Rytmen til kanteren er en av de farligste unormale rytmene. Dette fenomenet oppstår når du splitter hjertetonene og høres ut som hovene "ho-ra-ra". En slik rytme oppstår med alvorlig dekompensasjon av hjertet, akutt myokarditt, hjerteinfarkt.
 • Rytmen av en pendel - en toleddet rytme med den samme pause mellom 1 og 2 toner av hjertet som oppstår hos pasienter med hypertensjon, hjerteinfarkt, og myokarditt.
 • Rytmen til vaktelen lyder som "sovende på ra" og kombineres med mitralstenose, når blodet med stor innsats passerer gjennom den smale ringen av ventilen.

Auskultasjon kan ikke være hovedkriteriet for å stille en diagnose. Pass på å ta hensyn til en persons alder, klager fra pasienten, spesielt kroppsvekten, stoffskiftet, tilstedeværelsen av andre sykdommer. Og i tillegg til å lytte til hjertet, bør alle moderne hjerteundersøkelser brukes.

Hastigheten og metoden for å gjennomføre auscultasjon av hjertet

Auscultation lytter til hjertetoner med et fonendoskop både på prehospitalstadium og i sykehusinnstilling. Denne metoden for forskning er rettet mot den første diagnosen medfødte hjertefeil, myokarditt, etc.

Hva er auskultasjon av hjertet

Under hjertets arbeid er det en periodisk reduksjon av sine individuelle deler og omfordeling av blod langs hulrommene. Som et resultat av en slik prosess oppstår lydvibrasjoner som forplantes langs det indre vev til brystoverflaten. Prosesser som oppstår under blodsirkulasjonen i hjertet, er godt revidert med auskultasjon

Dermed har en spesialist mulighet til å lytte til dem ved hjelp av et phonendoskop (en medisinsk enhet for å lytte til hjertet og lungene). Dette menu den lar å estimere frekvens, rytme av lyder, timbre, tilstedeværelse av lyder, hjertetoner og melodisk lyd av hjertet.

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

Auskultasjon utføres for diagnostisering av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt:

 • myokarditt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • medfødte eller kjøpte hjertefeil;
 • hypertrofi av ventriklene;
 • revmatisk hjertesykdom.

Takket være denne fysiske metoden, kan du allerede mistenke på hjertesykdommer i forkant av sykehuset og sende pasienten til en ytterligere undersøkelse i en hjertedispensjon.

Teknikk og punkter av auskultasjon

Auskultasjon av hjertet utføres vanligvis i stående stilling. For at lyden under pusten ikke forstyrrer undersøkelsen, blir pasienten bedt om å holde pusten i 4-6 sekunder (pasienten må først innhalere dypt).

For å lytte, bruk 5 punkter med auscultation av hjertet (tallene samsvarer med sekvensen for å lytte til tonene).

 1. Det første punktet er området med den såkalte apikale impulsen, som gjør det mulig å evaluere arbeidet til mitralventilen og atrioventrikulær blenderåpning til venstre. Det er 1-2 cm innsiden av brystvorten i V intercostal plass. Først blir tonen bestemt etter en lang pause, og deretter etter en kort pause. I normen for høyhet er den første tonen i regionen av den apikale impuls alltid sterkere enn den andre.

Noen ganger på dette stedet høres en ytterligere III-tone, noe som kan indikere tilstedeværelsen av enhver patologi i hjertet eller om pasientens unge alder. I sistnevnte tilfelle regnes utseendet til den tredje tonen som normen.

 • Det andre punktet - høres i området til II intercostal plass til høyre. Her er arbeidet til aorta-ventiler og aorta-munnen festet. Studien utføres med en forsinkelse i pusten.
  Hovedpunkter for beregning: steder for å lytte til aorta, lunge, tricuspid og mitralventiler
 • Det tredje punktet er II-intercostal plass til venstre for brystbenet, lungeklaffventiler høres her.

  Det er viktig å merke seg at etter å ha lyttet til de tre ovennevnte punktene, anbefales det å gjenta prosessen. Alle tre tonene skal være de samme i volum og lyd.

  Det femte punktet, eller Botkin-Erba-punktet, er et ekstra sted for å lytte til aortaklaffene

 • Det fjerde punktet befinner seg i området av brystbenet i regionen mellom V-mellomromet. Her høres riktig atrioventrikulær blenderåpning og tricuspidventilen.
 • Det femte punktet (i medisin heter det Botkin-Erba-punktet) er definert i det tredje interkostale rommet til venstre for brystbenet. Dette er et ekstra sted for å lytte til aortaklaffene. Undersøkelsen utføres ved innånding med et respiratorisk hold i 3-5 sekunder.
 • Metoder som letter undersøkelsen

  I noen tilfeller er diagnosen hjertelyd vanskelig, så en rekke teknikker bør brukes til å løse problemet.

  1. Posisjonen til pasienten på hans side gjør det mulig å lytte til III og IV hjertetoner, samt støy på mitralventilen, spesielt med mitralstenose. I tillegg må du bruke et stetoskop uten membran.
  2. Pasientens stilling som står med en litt skrå fremoverkropp (pasienten skal puste ut og holde pusten) lar deg lytte mer detaljert til tonene i aortaklappen. Bruk et fonendoskop med en membran.

  Det er interessant! Fonendoskopet, i motsetning til stetoskopet, har en membran som forsterker lydoppfattelsen.

  Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

  Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

  Du må vite at hvis det er på overflaten av brystet av rikelig hår, bør det være før auskultasjon fukte stedet for å lytte til hjertet lyder med vann, fett fett krem ​​eller minst barbert. Siden ekstern støy kan forstyrre auscultasjon.

  Forklaring av resultatene

  Patologiske toner og støy, hvis tilstedeværelse ble bestemt ved hjelp av auskultasjon, blir deretter evaluert av kardiologen. Dermed klargjør tidspunktet for utseende, lokalisering, volum, timbre, støy, dynamikk og varighet.

  Tint-tolkning

  Tonen er de rykkete lydene som oppstår i et sunt hjerte under sitt arbeid. Det er 3 typer toner:

  • konstanter I og II;
  • ustabil III og IV;
  • ekstra.

  Normalt høres to grunntoner ved hvert auscultasjonspunkt. I sine egenskaper er den første alltid litt lengre enn den andre, og lavere i tømmer. Det bør ikke være noen ekstra lyder mellom dem. I patologiske tilfeller kan man høre utseendet på splittede fundamentale toner, ekstra lyder og lengre hjertemord.

  Under auskultasjon er det først nødvendig å skille mellom hjertetoner og først da å skille mellom hjertemuslinger.

  Patologiske endringer i hjertetoner

  Det er en rekke sykdommer der normal lyd blir patologisk.

  Auskultasjon av hjertet

  Mastering av alle nye og nye teknologier for å diagnostisere sykdommer i kardiovaskulærsystemet, utøverne ikke undervurderer auscultasjonsmetoden. Dette er en tilgjengelig og ikke mindre informativ metode for å vurdere tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

  1 Auskultasjonshistorie

  Rene Laennec - foreslo først en metode for auskultasjon

  Hittil er det vanskelig å forestille seg at selv i 1800-tallet lyttet hjertet direkte til øret. En reversering i historien om diagnosen kardiovaskulære sykdommer ble utført av Rene Laennec, som ble besøkt av tanken på å snu arket av musikk i et rør. Ved å bruke det nye designet til brystet til den unge pasienten, ble René Laennec positivt overrasket over resultatene av hans arbeid. Hjertetoner ble hørt mye bedre.

  Siden den tiden begynte metoden for auscultasjon av hjertet. Papirarket ble erstattet av et enkeltrørstetoskop, som gradvis endret form. Så oppfant Pyotr Nikolaevich Korotkov et phonendoskop, som gjør det mulig å skille mellom lydene som har en høy frekvens. Til dags dato er det enkelt å bruke kombinert stetofonendoskop, som gjør det mulig å nøye vurdere ytelsen til kardiovaskulærsystemet.

  2 Enhet av stetofonendoskop

  To-hode neonatal stethophonendoscope

  Før du går videre til temaet for lyttepunkter, vil det være hensiktsmessig å referere til enheten til et stetoskop og et phonendoskop. Nylig er den mest vanlige kombinasjonen - stethophonendoscope. Dette alternativet er veldig praktisk og mer informativt når det gjelder å vurdere ytelsen til kardiovaskulærsystemet. Stetoskopet består av et hode som ligner en bjelle, rør og spisser (oliven). Fonendoskopet er utstyrt med en membran, har også rør og oliven.

  Stetoskop for auskultasjon bidrar til å lytte til lavfrekvente lyder. Et phonendoscope lar deg evaluere høyfrekvent støy, siden den innebygde membranen reduserer hørbarheten til lavfrekvente lyder. Stetoskopet er praktisk for å lytte til lungene og blodkarene, phonendoskopet brukes til auskultasjon av hjertet. Imidlertid foretrekker en spesialist, som utfører auskultasjon, i hvert enkelt tilfelle et stetoskop eller et fonendoskop.

  3 Regler for auskultasjon

  Legen lytter til hjerteslag av phonendoscope

  Forberedelse for auskultasjon er ikke mindre viktig enn selve prosessen. Vi vet at vi befinner oss i et mørkt rom, og vi begynner ikke umiddelbart å skille gjenstandene som ligger her. Tilsvarende krever vår hørsel tilpasning. Dette er et svært viktig punkt, som gjør at spesialisten ikke kan gå glipp av mulige tegn på sykdommen. Så, la oss ta hensyn til følgende regler for forberedelse for auscultation av hjertet.

  1. Rommet skal være varmt, siden for auskultasjon er det nødvendig å løsne bagasjen over midjen fra klærne.
  2. I rommet bør du prøve å ekskludere fremmede lyder som kan forstyrre spesialisten i å gjennomføre auskultasjon.
  3. Når du hører på hjertet, skal stetoskopets eller phonendoskopets hode passe tett mot overflaten av pasientens bryst.
  4. Det anbefales at hjertet vurderes ved auskultasjon i ulike faser av respiratorisk syklus for å unngå skadelige effekter av respiratorisk støy. Derfor må pasienten inhalere og puste ut, samt holde pusten om nødvendig.
  5. Hvis støyen oppdages ved et bestemt punkt, kan auskultasjon utføres over hele hjerteområdet. Med ventilfeil har hjertet lyder en tendens til å spre seg langs blodbanen. Derfor, i tillegg til hjertet regionen, kan hele overflaten av brystet, det interscapulære rommet, regionen av karoten arterier på nakken bli lyttet.

  4 Lyttingspunkter i kardiovaskulærsystemet

  Høringsordre av hjertet

  Før du bruker et stetoskop eller phonendoskop til overflaten av pasientens bryst, er det nødvendig å kjenne poengene med å lytte til hjerteventilene. Disse hjerte-lyttepunktene faller ikke sammen med deres anatomiske projeksjon, noe som er viktig å huske. Auskultasjon av hjertet bør utføres i rekkefølge av redusert hjerteventilskade. For å gjøre det enklere å huske rekkefølgen på hjerteens lyttespunkter, kan du mentalt tegne en figur åtte, koble prikkene i riktig rekkefølge.

  1. Lytte til mitralventilen utføres ved hjertepunktet.
  2. Aortaklappen høres i det andre interkostale rommet til høyre for brystbenet.
  3. Ventilen i lungestammen høres i det andre interkostale rommet til venstre for brystbenets kant.
  4. Lytteposisjonen til tricuspideventilen er basen av stiftets xiphoidprosess.
  5. Det er også det femte punktet med auskultasjon - Botkin-Erba-punktet. Auskultasjon av hjertet på dette punktet bidrar til å identifisere svikt i aortaklappen.

  5 Hjerte lyder er normale

  I medisin er tonen forstått som resultat av arbeidet til ventiler, kamre i hjertet og karene. Lyttingsposisjonen til den første tonen er hjertepunktet og basen av xiphoid-prosessen. Den andre tonen høres i det andre intercostalområdet på høyre og venstre side av brystbenet. Normalt bør volumet av den andre tonen, både til høyre og til venstre for kors på brystbenet, være den samme. Når du lytter til den første tonen på toppen og i bunnen av xenoidprosessen i brystbenet, er volumet høyere i forhold til den første tonen. Fysiologiske tredje og fjerde toner kan høres hos unge og friske pasienter. Deres forskjell fra patologisk er å lytte til bakgrunnen til første og andre toner. Dette fenomenet kan forklares av den gode tonen og elastisiteten til hjertekammers muskelvegg hos unge mennesker.

  6 Demping og styrking av hjertetoner

  Årsaker til svekkelse av hjertetoner

  Når du utfører auskultasjon, kan de første og andre tonene både svekkes og vokse sterkere. Dette kan føre til relaterte og ikke-relaterte årsaker. Svekkelsen av den første og andre toner kan observeres med en økning av tykkelsen av det subkutane fettvev i brystet, i pasienter med muskulær øvre skulder belte, eksudativ pleuritt, betennelse i hjertemuskelen, myokardialt infarkt, kardiosklerosis, myokardial dystrofi, perikarditt et al. Forsterkning av begge toner observert hos personer asteniske kroppsbygning, i nærvær av lys vozduhosoderzhaschey hulrom, anemi, takykardi, følelsesmessig straining, øket i skjoldbruskkjertelen, med fysisk VARME ZEC, etc.

  En rekke sykdommer og syndromer kan spille en rolle i å endre klang av en av fargene, noe som er svært viktig å vurdere i prosessen med diagnosen. Forsterkning av den første tone kan være ved en takykardi, mitralstenose, arytmier, øket i skjoldbruskkjertelen, sklerotiske prosesser i lungevevet, og andre. Avslappet første tone kan være forårsaket av utilstrekkelig mitral ventil, aorta eller andre hjerteklaffer, hjerteinfarkt, betennelse i hjertemuskelen, aortastenose, hypertrofi av venstre ventrikkel.

  Når det gjelder den andre, er dens forsterkning (fokus) bestemt basert på en sammenligning av sitt volum over aorta og lunge stammen. Aksent II tone av aorta hos voksne kan auscultated i hypertensjon, så vel som endring i aterosklerotiske aortaventilen. Hovedvekten eller forbedring II tone over lunge stammen kan auscultated mitralstenose, bindevev emfysem pulmonær Pumping (øke luftighet lungevev). Dempningen på den annen tone kan være forårsaket av lavt blodtrykk, pulsåreklappen insuffisiens, Pulmonalstenose ventiler.

  7 Splitting av hjertetoner

  Blokkering av høyre ben av bunten

  Asynkron drift av ventiler kan føre til at du lytter til splittede og bifurcated hjerte lyder. Delte toner høres som to separate korte lyder. Fysiologisk splitting kan høres hos unge mennesker og er forbundet med faser av inspirasjon og utløp. Patologisk spalting eller forgrening av toner kan oppstå når bunten av bunken er blokkert (I-tone), økt trykk i aorta og lungearterien.

  8 ekstra hjertetoner

  I tillegg til de grunnleggende tonene i hjertet, kan flere hjerte lyder bli hørt. Eksempler på ytterligere toner kan være "galoppere", "Rhythm vaktel" perikardium tone, systolisk klikk, etc.. grunner ekstra toner kan være mitralklaffprolaps, hjertesvikt, perikardiale brosjyrer fusjon, hjerteinfarkt, myokarditt, mitral stenose. Ekstra hjertelyder, i motsetning til de grunnleggende tonene, indikerer vanligvis forekomst av patologi hos pasienter.

  9 hjertemormer

  I tillegg til hjertetoner kan auskultasjon høre og lyde i hjertet. Hjertemormer kan høres hos friske pasienter, og i slike situasjoner er det funksjonell støy. Patologisk støy kan være forårsaket av en endring i hjertets ventiler eller muskulære apparater. Men ikke alltid bare hjertet er lyderens skyldige, åpenbart ved auskultasjon. Betennelse av pleural ark, perikardial ark og andre patologier kan forårsake utseendet av såkalt "out-of-card" -støy.

  Hjerte bilyd systoliske kan være forbundet med den systoliske fasen og det diastoliske forbundet med diastole. Systolisk støy kan bli auscultated, hvis pasienten har en stenose (innsnevring) av aorta, lunge trunk, mitral- eller trikuspidalklaff. Diastolisk støy høres med mitralstenose, og Trikuspidalklaff, samt insuffisiens aortaventilen og et lunge stammen.

  10 Auskultasjon av fartøy

  Lytte til abdominal aorta

  Metoden for auskultasjon tillater ikke bare å evaluere arbeidet i hjertet eller lungene, det kan også gi informasjon om tilstanden til nyrene i abdominal aorta og andre kar i kroppen vår. Denne metoden brukes av vaskulære kirurger, nevrologer og andre spesialister som er engasjert i undersøkelsen av karet. Lytt til abdominal aorta utføres på den hvite eller midterste delen av magen.

  Avstanden fra brystbenet til brystbenet er navnet til å lytte til dette store fartøyet. Aorta er best kjent ved utånding med forsinkelse i pusten. Når auskultasjon, ikke glem at det overdrevne trykket som utøves av stetoskopet på fartøyet, kan forårsake stenotisk støy og dermed gi en diagnostisk feil. Ved å utføre auskultasjon av abdominal aorta, kan systolisk murmur detekteres.

  Denne situasjonen vanligvis indikerer tilstedeværelsen av betennelse i pasientens aorta vegger (Aortitt), aneurisme (utvidelse) eller kompresjon av aorta det enn noen av de indre organene. Avhengig av plasseringen av deteksjon av støy, kan denne eller den nevnte patologien forekomme. Hvis støyen blir lyttet ved xiphoid prosessen kan de patologiske prosesser som påvirker den torakale aorta eller cøliaki stammen. Identifisering av støy på nivået av navlen indikerer økt blodstrøm i navlestrengen fartøy, så vel som forandringer i blodstrømmen i de subkutane abdominal årer som skjer i cirrhose.

  Auskultasjon av nyrearteriene

  Auskultasjon av nyrearteriene er viktig ved påvisning av nyre-stenose eller unormale nyreskader. Den anatomiske plasseringen av nyrearteriene i nivået på 1-2 lumbal vertebrae tillater auscultasjon foran og bak. I den bakre posisjonen puster pasienten inn og ut og holder pusten. I denne stillingen "drømmer legen" stetoskopets hode inn i den fremre bukveggen. Lyttestillingen til nyrene fra fronten er et punkt som er 2-3 cm over navlen og i samme avstand til navlenes utside.

  For å lytte til nyrearteriene bakfra, må pasienten innta en sittestilling. Stetoskopet er plassert over den frie kanten av den 12. ribben. Ovennevnte egenskaper av hjertetoner og støy er langt fra fullført. De kan klassifiseres av mange andre parametere. Og alt dette mangfoldet kan oppnås takket være en tilsynelatende enkel, men veldig viktig og ikke mindre informativ metode for diagnose - auskultasjon.

  Auskultasjon av hjertet: essensen av undersøkelsen, norm og patologi, ledelse

  Auscultation er en metode for å undersøke en pasient basert på å lytte til lydvibrasjonene som oppstår ved arbeidet til et bestemt organ. For å høre lignende lyder er mulig ved hjelp av spesialverktøy, prototyper som er kjent siden antikken. De kalles et stetoskop og et stetofonendoskop. Prinsippet for deres arbeid er basert på å gjennomføre en lydbølge til legemidlets orgel.

  Fordelene og ulempene ved fremgangsmåten

  Auskultasjon av hjertet er en verdifull metode for å undersøke pasienten selv på prehospitalstadiet når det ikke er mulig å utføre laboratorieinstrumentstudier. Teknikken krever ikke spesialutstyr og lar oss anta en foreløpig diagnose, basert bare på kunnskapen og klinisk erfaring fra legen.

  Men selvfølgelig, det er umulig å bare være basert på auscultasjonsdataene ved diagnose. Hver pasient med mistanke om hjertepatologi i henhold til auskultasjon bør følges opp ved hjelp av laboratorieinstrumenter uten å mislykkes. Det er Auskultasjon hjelper bare å anta, men i alle fall ikke å bekrefte eller utelukke en diagnose.

  Når er auscultation av hjertet?

  Auskultasjon av hjertet utføres for alle pasienter i alle aldre under en primær undersøkelse av en lege, barneleger, kardiolog, arytmolog, pulmonolog eller annen terapeutisk lege. I tillegg utføres auskultasjon av en kardiurgirurgi, en thoraxkirurg eller en anestesiolog før kirurgiske inngrep.

  Også, leger og paramedikere bør kunne "lytte" til hjertet ved en primær undersøkelse av pasienten.

  Auskultasjon kan være informativ for slike sykdommer som:

  • Hjertefeil. Lydfenomener består i tilstedeværelse av støy og ekstra toner, fremveksten skyldes grove brudd på hemodynamikk (blodstrøm) inne i hjertekamrene.
  • Perikarditt (betennelse i perikardial sac). Når tørre perikarditt auscultated perikard friksjon forårsaket ved å gni den betente pericardial brosjyrer sammen, mens exudative - demping døvhet og hjertelyder.
  • Brudd på rytme og ledning langs hjertet er preget av endringer i hjertefrekvensen pr. Minutt.
  • Infeksiv endokarditt (endokardittank) ledsages av lyder og toner, karakterisert ved hjertefeil på grunn av inflammatoriske endringer i hjerteventilene.

  Hvordan foregår undersøkelsen?

  Algoritmen for auscultasjon av hjertet er som følger. Legen skal under gunstige forhold på kontoret (god belysning, relativ stillhet) foreta et foreløpig intervju og undersøkelse av pasienten, og be ham om å kle av og løsne thoraxen. Deretter bestemmer legen ved hjelp av et fonendoskop eller et stetoskop etter auskultasjon av lungefeltene hjertens lyttespunkter. Samtidig tolker han de mottatte lydeffektene.

  Punktene for auscultasjon av hjertet bestemmes av ventilens stilling i hjertekamrene og projiseres på den fremre overflaten av brystet og bestemmes av de mellomliggende mellomrom til høyre og venstre for brystbenet.

  For eksempel, projeksjon av mitralventilen (1 punkt) er definert i femte intercostal plass under venstre nippel (Mitral ventil, "M"I figuren). For å høre på det, bør en kvinne bli bedt om å holde venstre bryst med hånden.

  Neste lytter aortisk ventilprojeksjonspunkt (2 poeng), som projiseres inn i det andre interkostale rommet fra høyre side av brystbenet (aortaklaff, "En"I figuren). På dette stadiet legger legen oppmerksomhet på to-tone hjertefrekvensen.

  Deretter er phonendoscope satt til punkt av projeksjon av ventilen i lungearterien (3 poeng) i det andre interkostale rommet er nærmere den venstre kanten av brystbenet (Pulmonis-ventilen, "P"I figuren).

  Den fjerde etappen av auscultation er punkt for å lytte tricuspid eller tricuspid ventil (4 poeng) - på nivået av den fjerde ribben nær høyre side av brystbenet, så vel som ved foten av xiphoid-prosessen (Trikuspid-ventilen,T"I figuren).

  Det siste stadium av auskultasjon er å lytte sonen til Botkin-Erba (5 punkt, "E" på figuren), som i tillegg gjenspeiler lydledning fra aortaklappen. Denne sonen befinner seg i det tredje interkostale rommet fra brystbenets venstre kant.

  Lytt til hvert område bør utføres med en forsinkelse i pusten i noen sekunder etter dyp pust og utånding. Auscultation kan også utføres både i den bakre posisjonen, så sitter og står, med torsoen vippet fremover og uten.

  Forklaring av resultatene

  Normale lydeffekter i auskultasjon av hjertet er tilstedeværelsen av to toner, som tilsvarer den vekslende sammentrekning av atria og ventrikler. Dessuten bør det ikke være støy og unormale hjerterytmer (rytmen til vaktelen, rytmen til galoppen).

  Lyder er støy som oppstår når de patologiske skader ventilene - grov stenose (innsnevring cicatricial) ventilen og myk blåse ved svikt (ufullstendig lukkefliker) av ventilen. Og i det første og i andre tilfelle er støyen forårsaket av en feil blodstrøm gjennom den innsnevrede eller omvendt utvidede ventilring.

  eksempler på typisk støy i patologi og deres fordeling ved tone (1-4)

  For eksempel er mitralstenose auscultated diastolisk støyforhold (mellom 1 og 11 toner) rett under venstre nippel og systolisk bilyd (mellom 1 og 11 toner) ved det samme punkt som er karakteristisk for mitral oppgulp. Når pulsåreklappen stenosis auscultated systolisk bilyd i det andre interkostalrom til høyre, og ved svikt av aortaventilen - diastolisk bilyd ved Botkina-Erb.

  Patologiske rytmer i hjertet består i forekomst av lyder mellom to grunntoner, som generelt gir bestemte konsonanser. For eksempel, med hjertefeil, høres rytmen til kanteren og rytmen til vaktelen.

  Tabell: Vanlige fenomen registrert ved auskultasjon

  Auskultasjon av hjertet hos barn

  Lytte til hjertet hos små pasienter er ikke mye forskjellig fra det hos voksne. Auskultasjon utføres i samme rekkefølge og på samme punkt av projeksjon av ventiler. Bare tolkningen av de hørte lydeffektene er forskjellig. Så, for eksempel, er den puls av et nyfødt barn karakterisert ved fravær av pauser mellom hvert hjerteslag og hjerteslag blir lyttet ikke alle de vanlige rytme og minner ensartede pendel virkninger. For hver voksen pasient og for et barn over to uker, er et slikt hjerterytme, kalt embryokardi, et tegn på patologi - myokarditt, sjokk, agonal tilstand.

  I tillegg, hos barn, spesielt de over to år, er det en aksent av den andre tonen på lungearterien. Dette er ikke en patologi hvis det ikke er systolisk og diastolisk lyd under auskultasjon.

  Sistnevnte kan observeres hos barn i tidlig alder (opptil tre år) med medfødte misdannelser, og hos barn eldre enn 3 år - med reumatiske hjertesykdommer. Også i ungdomsperioden kan lyder høres på projeksjonspunktene til ventiler, men de er hovedsakelig forårsaket av den organisasjonens funksjonelle omlegging, og ikke ved organisk skade på hjertet.

  Til slutt skal det bemerkes at ikke alltid et normalt auskultasjonsbilde når man lytter til hjertet indikerer at pasienten er helt normal. Dette skyldes fraværet av lyder i hjertet for visse typer patologi. Derfor, med de minste klager fra kardiovaskulærsystemet, anbefales pasienten å utføre et EKG og ultralyd i hjertet, spesielt når det gjelder barn.

  Auskultasjon av hjertet. Steder for å lytte (hjertepunkter) av hjertet.

  Auscultation av hjertet er den mest verdifulle av metodene for hjerte undersøkelse.
  Under hjertets arbeid er det lydfenomener, som kalles hjertetoner. Analyse av disse tonene når du lytter eller grafisk opptak (fonokardiografi) gir
  representasjon av hjertets funksjonelle tilstand som helhet, operasjonen av ventilapparatet, myokardiumets aktivitet.
  Auscultation av hjertet er:
  1) bestemmelse av hjertetoner og deres egenskaper: a) styrke;
  b) soliditet c) timbre; d) rytme; e) frekvens;
  2) Bestemmelse av antall kardiale sammentrekninger (frekvensen av toner);
  3) Bestemmelse av tilstedeværelse eller fravær av støy med beskrivelse av deres grunnleggende egenskaper.

  Når du utfører auscultasjon av hjertet, observeres følgende regler.
  1. Legenes stilling - motsatt eller til høyre for pasienten, som gjør det mulig å fritt lytte til alle nødvendige punkter av auskultasjon.
  2. Pasientens stilling: a) vertikal; b) horisontal, liggende på ryggen; c) til venstre, noen ganger på høyre side.
  3. Visse metoder for auscultasjon av hjertet blir brukt:
  a) lytter etter en dosert fysisk aktivitet, hvis pasientens tilstand tillater det; b) å lytte til de forskjellige fasene av pusten, samt når pusten er forsinket etter maksimalt
  innånding eller utånding.
  Disse bestemmelsene og teknikkene brukes til å skape betingelser for forsterkning av støy og deres differensialdiagnose, slik det vil bli diskutert nedenfor.

  Steder for å lytte (hjertepunkter) av hjertet

  Lydfenomener som oppstår i det arbeidende hjerte, hovedsakelig på grunn av deres opprinnelse, skyldes operasjonen av hjertevalvularapparatet. Alle hjertehulene i hjertet er på sin base, og fremspringene på den fremre thoraxveggen ligger svært nær hverandre.
  Dette eliminerer muligheten for isolert lytte til lydfenomener.

  Anatomisk projeksjon av ventiler:

  mitralventil - igjen ved festet av den tredje ribben til brystbenet; aortaklaff - langs medianlinjen på nivået av den tredje kostalkroken; lungearterieventilen - til venstre i II-intercostal-rommet nær korset av brystbenet; tricuspid ventil - bak brystbenet, midt på linjen som forbinder festepunktene i brusk på den tredje ribben til venstre og V på ribben til høyre.
  På grunn av nærheten av de fremspring ventil for å differensiere opprinnelsen av lyder ble valgt den mest fjerntliggende punkt, hvor det blir best utført med lyden fenomener tilhørende ventiler, kalt den klassiske punktet for kardial auscultation.
  • Første punkt - lytte til mitralventilen - i hjertet av hjertepunktet.
  • 2. punkt - lytte til aortaklappen - II intercostal plass til høyre i nærheten av brystbenet. Denne sonen er fjernet fra den sanne projeksjonen, men her lukkes aorta nærmest brystet og lydfenomenene blir forsterket av blodstrømmen.
  • 3. poeng - lytte til lungearterien - II intercostal plass til venstre i nærheten av brystbenet, sammenfaller med anatomisk projeksjon.
  • Fjerde punkt - lytte til tricuspid-ventilen - den nedre tredjedel av brystbenet ved foten av xiphoid-prosessen. Denne sone for overholdelse av brystveggen til høyre ventrikel.
  • 5. punkt, eller pek på Botkin-Erba, - lytt til aortaklappen - på vedlegget av brusk III-IV ribber til den kule kanten av brystbenet.

  Høringsordre av hjertet

  Under auskultasjon observeres en viss sekvens på grunn av hyppigheten av skader på ventiler med anskaffe hjertefeil. Begynn med toppen (1 st
  punkt), og deretter lytte til bunnen av hjertet - 2-th og den tredje h auscultation ki (aortiske og åndedrettsventiler), etterfulgt av 4-en m I h ka - Trikuspidalklaff og femte ytterligere punkt (og av den p Talnoe ventilen ).
  Deretter hører du hele hjerteområdet og beveger stetoskopet kort avstand. Ved hjelp av denne teknikken kan du endre styrken på tonen eller støyen og utføre differensialdiagnosen.

  Mekanismen for dannelse av hjerte lyder

  Med auscultasjon av hjertet, er to obligatoriske (om b-ligat) toner bestemt. Toner er de riktige raskt dempede svingningene som blir hørt så kort
  høres. Hos barn og noen unge (i gjennomsnitt 30 liter) kan du lytte til den tredje (valgfrie) tonen.
  For en bedre forståelse av opprinnelsen til hjertetoner, er det viktig å vurdere fasestrukturen til hjertesyklusen, eller kronokardiogrammet.

  Den første tonen i hjertet oppstår under senteret i ventriklene og kalles systolisk, den andre tonen i hjertet oppstår ved begynnelsen av diastolen i ventriklene og kalles diastolisk.
  Den første tonen på PCG er registrert på nivået av den S-synkrone EKG-bølgen. I dannelsen av I-tonen utmerker seg 3 komponenter:
  • 1 st komponent - en lav frekvens og lav amplitude (2- 3 svingninger i PCG i den innledende I-segment bek) er utformet i den første perioden av systole, nemlig Ys fasespenningen periode.
  Dette er en muskelkomponent som er forbundet med stresset i musklene i ventriklene dekket av kontraktil prosessen.
  Hans rolle, som ble vist så tidlig som 1873 av prof. AA Ostroumov, i dannelsen av jeg tone er ubetydelig; • 2. komponentventil. Det danner også i Ys-fasen av stressperioden, men allerede på slutten, når det er en økning i intraventrikulært trykk og lukning av mitral- og tricuspideventiler. Deres svingninger etter avslutningen
  og er ventilkomponenten til I-tonen. På FCG er denne komponenten utpekt som hoved- eller sentral-segmentet og er en høy amplitude og relativt høy frekvens
  svingninger;
  • Den tredje komponenten kan kalles ventil-vaskulær eller vaskulær. Den er produsert i den innledende fase av PI, nemlig protosfigmichesky intervall da åpning av ventiler i aorta og lungearterien (ventilkomponentene), og en fase av maksimal blod utskyting, når svingningene aortaveggen oppstår og lungearterien av den utsprøytede blod i dem (vaskulær komponent). På FCG registreres den tredje komponenten av I-tonen i form av lavfrekvens- og lavamplitude-svingninger.
  Dermed dannes en tone i fase Ys og i den første eksilperioden.
  Noen retningslinjer beskriver den atriale fjerde komponenten av I-tonen, som sammenfaller med atrialsystolen, dvs. diastolen i ventriklene. Faktisk kan denne komponenten være
  Noen ganger registrerer FCG i form av 1-2 lavfrekvensoscillasjoner med lav amplitude. For tiden tilskrives disse svingningene en uavhengig IV-tone, slik det vil bli diskutert nedenfor.
  Den totale varigheten av I-tonen er 0,08-0,12 sek.

  Den andre tonen (diastolisk) på PCG er registrert på slutten av T-bølge-synkron EKG.
  Det er en refleksjon av lydfenomenene som forekommer i diastolen i ventriklene, eller heller i sin første del. Diastolen består av 2 perioder - avslapning og fylling, II-tone tilkoblet
  med en periode med avslapning.

  Forskjeller jeg taler fra II:
  • Jeg toner lavere og lengre enn II tone,
  • II tone høres etter en lang pause,
  • Jeg tonen sammenfaller med apikalimpuls og puls på halspulsåren.
  Den første tonen øverst og ved foten av xiphoidprosessen høres som sterkere i forhold til II-tonen, siden dannelsen av I-tonen innebærer en valvulær komponent på grunn av
  lukking av mitral- og tricuspideventilen i PH av R. Lydfenomener knyttet til lukning av diastol i bukspyttkjertelen,
  x u y e. Samtidig i II intercostal rom høres II tone bedre, fordi det er bedre å gjennomføre lydfenomener fra semilunarventilene enn fra mitral og tricuspid.

  Demping av den andre tonen

  Demping av II-tone på aorta skyldes følgende årsaker:
  a) mangel på aortaklapper b) innsnevring av aorta munnen; c) redusert blodtrykk (vaskulær insuffisiens,
  blodtap, etc.).
  I det første tilfellet skyldes svekkelsen av den andre tonen på grunn av ventilens utilstrekkelige oscillasjon ved lukning, og dempingen fortsetter parallelt med graden av mangel. Med innsnevring av aorta
  Utsprøytningen av blod i systolen minker, derfor reduseres trykket i aorta i diastol (diastolisk trykk i aorta).
  Dette resulterer i mindre klapping av aortaklaffene i den første perioden av diastol. En lignende mekanisme for svekkelse av den andre tonen virker også med en signifikant reduksjon av blodtrykket. Forsvridningen av den andre tonen over lungearterien skyldes mangelfullhet av ventiler i lungearterien og / eller innsnevring av lungearteryens munn.
  Generelt er svekkelsen av tone II på grunnlag av hjertet forårsaket av følgende faktorer: 1) ikke-hermetisk lukning av semilunar
  ventiler, noe som fører til en nedgang i deres svingninger; 2) en reduksjon i sammenfallshastigheten av semilunarventilene på grunn av en reduksjon i arterielt trykk eller en fusjon av semilunarbrosjene
  ventiler i ventilstenos av munnene på hovedkarene.

  Få II tone

  Styrken på toner over aorta og lungearterien er den samme. I patologi er en forsterkning (aksent) av den andre tonen på aorta eller lungearterien mulig.
  Aksent II tone av aorta kan skyldes: a) å øke trykket i den systemiske sirkulasjon (arteriell hypertensjon, tung fysisk belastning), når klaffene slam semilunære ventiler med større kraft enn normalt; b) sklerose av aorta ventiler; c) uttrykt sklerose oppstigende aorta og tetning med veggen syfilis mezaortite.
  I de to siste tilfellene kjøper den andre tonen en metallisk nyanse og kan dannes uten å øke trykket i den store sirkelcirkulasjonen. Ved svært høye tegn på arterielt trykk, kan tonen II også skaffe seg en metallisk nyanse.
  Accent av den andre tonen på lungearterien indikerer en økning i trykk i den lille sirkelen av sirkulasjonen. Det er 2 typer hypertensjon i en liten sirkel - postkapillær og prekapillær-
  polar.

  Patologisk forgrening av I-tone forekommer når hele blokken av ett av benets bunter er blokkert på grunn av forsinkelsen i sammentrekning av den tilsvarende ventrikel.
  Spaltingen av den andre tonen oppstår ofte. Dens mekanisme er forbundet med den ikke-samtidige lukning av semilunarventiler av aorta og lungearteri, som oppstår ved forlengelse eller forkortelse av systolen til en av ventriklene.
  Fysiologisk bifurkasjon av II tone forekommer ganske ofte hos friske unge mennesker. Det er impermanent og er forbundet med å puste. Den umiddelbare årsaken til hans - og øker blodstrømmen til det høyre hjerte under inhalering med forlengelse av utstøtningsperioden som fører til pulmonal ventilstenge lag med spalting pulmonal tone komponent II.
  Patologisk bifurkasjon II-tone oppstår på grunn av forkortelse eller forlengelse av systolen til en av ventriklene og bestemmes av:
  a) i mitral stenose (på grunn av vanskeligheten med utstrømningen fra det venstre forkammer til den venstre ventrikkel avtar dens innhold, er forkortet systole og aorta ventilen lukker før ventillungearterien tillegg til høyre ventrikkel systole på grunn av post-kapillære pulmonal hypertensjon slutter senere enn den venstre).;
  b) med stenose av aorta aorta (som et resultat av forlengelse av systolen, forekommer en senere sammenbrudd av aortaklaffene);
  c) med arteriell hypertensjon (forlengelse av venstre ventrikulær systole);
  g) ved precapillary pulmonal hypertensjon - emfysem, trombose og lungeemboli - lag forekommer lungeklaffen lukking på grunn av forlengelse av den høyre ventrikkel systole.
  Den vanligste årsaken til dikotomi av den andre tonen på lungearterien er mitralstenosen med høyre ventrikulær hypertrofi og hypertensjon av den lille sirkulasjonen.

  Tri-termen rytmer av hjerteaktivitet

  Tri-termen rytmer er karakterisert ved utseendet av en uavhengig, ekstra tone i hjertet.
  Det er tre former for treledede rytmer: rytme med mitral stenose ("vaktel rytme"); en tre-ledd rytme med et "systolisk klikk" - en systolisk galopp; rytmen til kanteren.
  Tre-medlemsrytmen i mitralstenose skyldes utseendet av en ekstra mitral tone i begynnelsen av diastolen i ventriklene i forbindelse med de anatomiske endringene i mitralventilen. Denne tonen vises på PCG ved 0,07-0,13 sekunder etter II-tonen. Utseendet er på grunn av sklerose i mitralventilene, som når de åpnes stikker ut i kammeret i ventrikkelen.
  Under den raske fyllingsfasen utfører ventiler oscillerende bevegelser under blodstrømmen, som oppfattes som en ekstra lyd i form av et kort klikk. Denne tonen kalles åpningstonen til mitralventilen, eller mitral chelchkom, tappes på hjertepunktet, bedre i stillingen på venstre side.
  "Rytmen til vaktelen" består av en klappende I-tone; II tone; ekstra tone for åpning av mitralventilen.

  Tre-delt rytme med systolisk klikk.

  Sekundær tone som et systolisk klikk ligger i andre halvdel av systole, nærmere II tone. Den har 3 hovedgrunner: a) den mitralklaffprolaps - en tilstand hvor et resultat av ødeleggelse av papillære muskler, oppstår sene forlengelse filamenter fremspring Mitralklaff inn i hulrommet i den venstre atrium under systolen for å danne ytterligere sonore tone - en såkalt systolisk klikk; b) den sklerose av aortaventilen og oppadstigende aorta - utseendet av systolisk klikk i forbindelse med åpningen av sklerotisk aortaventilen og blod treffer den forseglede aortaveggen; c) intrapericardiale årsaker.
  Gallop auscultated med alvorlig myokardial lesjoner med reduksjon av dets kontraktile kapasitet (hjerteinfarkt, myokarditt, kardiosklerosis, hypertensjon, kardiomyopati og andre.). VP Prøver kalt galopprytme "hjerte rop om hjelp."
  Kanterrytmen høres godt ved hjertefrekvens til 100 slag per minutt og verre med alvorlig takykardi (over 1 2 0 slag per minutt) og med en hjertefrekvens på mindre enn 70 slag per minutt.
  En ekstra tone i rytmen til kanteren er styrket (patologisk) III- eller IV-toner, III-tone dannes i hurtigfyllingsfasen og IV-tone - i fasen av systolens systole.
  Det finnes følgende sorter av kanterrytmen.

  Diastolisk rytme av kanteren.

  Tidligere ble det kalt proto-diastolisk rytme. I forbindelse med studiet av fasestrukturen i hjertesyklusen ble mekanismen og tidspunktet for dens dannelse spesifisert.
  Siden III-tonen vises i perioden med hurtig fylling, når proto-diastolen allerede er ferdig, er det bedre å kalle denne rytmen den galoppiske diastoliske eller mesodiastoliske rytmen.
  Utseendet på en ytterligere III-tone er assosiert med en svekkelse av venstre ventrikulær myokardietone, som oppstår med sin uttalt myogene dilatasjon. Det er en rask strekking av veggene i ventriklene med blod, noe som forårsaker svingning og manifesteres av et ekstra lydfenomen; III-tone vises etter 0.12-0.2 sekunder etter II-tonen.
  Presystolic galoppere vises på tidspunktet for atrial systole, forutsatt at: a) hypertrofi av venstre atrium, spesielt på bakgrunn av forlengelsen atrioventrikulær;
  b) tap av myokardietone i ventriklene. I disse tilfellene er det en patologisk økning IV (atrial) hjertelyd, noe som også bidrar til forsterkning av svingninger har mistet tonen i venstre hjertekammervegg med dens fylling i løpet av atrial systole. Ellers kalles den presystolske galgen atrialen.
  Total kanter er dannet som et resultat av lagring av den ekstra tonen i den diastoliske kanalen (III-tone) med den ekstra tonen i den presystolske kanteren (IV-tonen), som observeres med takykardi.
  I motsetning til "vaktelens rytme", som er preget av en forsterket klappende tone, med en rytme av galopp I, blir tonen vanligvis svekket.

  Les Mer Om Fartøyene