Hva er AB Blockade: Årsaker, Diagnose og Behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er AB-blokkaden, hva avhenger av alvorlighetsgraden av behandlingen og prognosen, hva er levetiden etter implantering av pacemakeren, hvordan opprettholde hjertet hjemme.

Atrioventrikulær blokkering er opphør av en nerveimpuls mellom atria og ventrikler i hjertet.

Det er det som skjer med den mest alvorlige atrioventrikulære blokkaden (klasse 3)

Hjertets koordinerte, koordinerte arbeid koordineres av et autonomt hjerteledningssystem. Den består av spesielle muskelfibre som er i stand til å utføre en nerveimpuls. Hodet til det autonome ledningssystemet i hjertet er det autonome nervesystemet.

Egenheten ved hjertets ledningssystem er at dets fibre er i stand til å generere selve impulsen, noe som er nødvendig for sammentrekning. Antallet pulser avtar fra topp til bunn.

Hjertesystemet i hjertet kalles autonomt, fordi det gir impulser for myokardiell sammentrekning. Dette gir personen en sikkerhetsmargin for overlevelse. Ved alvorlige skader, bevissthetstap og andre katastrofer fortsetter hjertet å slå, og øker sjansene for livet.

Normalt genererer sinusnoden en rytme med en frekvens på 60 til 90 slag per minutt. Med denne frekvensen er atria-kontrakten. Oppgaven av den atrioventrikulære delen er å forsinke eksitasjonsbølgen på vei til ventrikkene. Sammentrekningen av ventriklene begynner først etter at atria har avsluttet sitt arbeid. Frekvensen fra den atrioventrikulære delen er 40-60 pulser. For et fullt liv er dette ikke nok, men fortsatt bedre enn ingenting.

Atrioventrikulær knutepunkt er en del av kardial ledningssystemet

Staten hvor impulsen ikke utføres fra sinusnoden kalles AV-blokkaden. Jo lavere nivå, jo færre pulser hjertet mottar. Redusering av hjertefrekvensen gjør blodsirkulasjonen ineffektiv, i alvorlige tilfeller truer livet.

Kardiologen behandler hjerteblokkering. Det bør tas opp i tilfelle at en person føler forstyrrelser. Etter 40 år er det tilrådelig å få en kardiologs råd årlig for å "fange" problemet på et tidlig stadium. De første blokkene er godt behandlingsbare, de kan leve med i mange år. Ved blokker av moderat alvorlighetsgrad kan de kompenseres ved vanlig medisinadministrasjon og ved riktig veksling av trening og hvile. Alvorlige tilfeller behandles med implantering av en pacemaker, som med hell kan leve til en avansert alder.

Atrioventrikulær (AB) blokkad av 1. grad - hva er det og hvordan å behandle det

Blokk grad II 1 - patologisk (minst - fysiologisk) Testen for bestemmelse av elektrokardiogram, reflekterer brudd på en nerveimpuls på hjerteledningssystem.

For å forstå hva denne tilstanden, og hvordan å behandle AV-blokk av en grad, er det nødvendig å presisere at det er i hjertet ledningssystem, som har et klart hierarki. AV-noden (Aschoff-Tawara noden) som ligger i den interatrial septum og er ansvarlig for en reduksjon i signal fra atria til ventriklene.

epidemiologi

AV-blokkering av grad 1 er ganske vanlig. Forekomsten øker i direkte forhold til alder, fordi risikoen for hjertepatologi (spesielt CHD) over tid øker betydelig.

Det finnes data som AB-blokk 1 grad observeres hos 5% av personer med hjerteproblemer. Når det gjelder barn, varierer forekomsten fra 0,6 til 8%.

klassifisering

Etter frekvens og periodisk utvikling:

 • vedvarende - identifiseres og vedvarer i fremtiden;
 • forbigående (forbigående) - ble funnet en gang, men forsvant senere;
 • Intermittent - etter at bestemmelsen gikk, men da ble det oppdaget igjen.

Ved lokalisering av blokken er AV-blokkaden delt inn i:

 • proksimal (en lidelse i delen av knuten nærmest atriaen);
 • distal (slått del nærmet til ventrikkene);
 • Det er blokader av en kombinert type.

I henhold til prognostisk verdi

 • Relativt gunstig: proximal AV-blokkeringer av grad 1 av funksjonell natur;
 • Tilstrekkelig: blokkeringer fulle av akutt type, med QRS forlengelse (distal blokk).

Årsaker til AV-blokkering

Årsaker til sykdommen kan deles inn i organisk og funksjonell.

Det finnes også en rekke syndromer som bemerker isolert degenerasjon av AV-knuten og hans bunt.

1) I første omgang observeres delvis anatomisk (strukturell) skade på ledningssystemet. Dette observeres, for eksempel når noden er involvert i fibrose etter myokardittskader, i myokarditt, IHD, Lyme sykdom. Sjeldne medfødte abblokkade (barn fra mødre, pasienter med SZST lider). AV-noden er ofte involvert i lavere myokardinfarkt.

2) Med funksjonell blokkering er nodens morfologi ikke svekket, bare funksjonen lider, som selvfølgelig er bedre egnet til korreksjon.

En slik tilstand er det overvekt av parasympatiske nervesystemet, antiarytmika (beta-blokkere - bisoprolol, atenolol, kalsiumkanalblokkere - verapamil, diltiazem; glykosider - Korglikon, strofantin), elektrolyttabnormaliteter (hyper- / hypokalemi).

Det er også verdt å nevne at AV-blokkering av den i-graden også normalt kan forekomme, behandling er ikke nødvendig. Det skjer for eksempel med profesjonelle idrettsutøvere, unge mennesker.
3) Degenerative endringer i AV-noden i genetisk patologi.

De utvikler seg med mutasjoner av et gen som koder for syntese av proteiner fra natriumkanaler av kardiomyocytter.

Følgende syndromer er spesifikke: Lyova, Lenegra, idiopatisk forkalkning av noden.

manifestasjoner

Hva er en hjerteblokk? I dette tilfellet er de diagnostiske EKG-kriteriene for denne tilstanden - forlengelse PQ-intervallet er større enn 0,2 sekunder, mens normal tine P, QRS-komplekser ikke faller ut.

Klinisk manifesterer denne tilstanden seg ikke på noen måte, fordi hjertet er kontrahert riktig, men sjeldnere enn i normen.

Derfor viser dette funnet på EKG ikke behovet for behandling, men det er behov for overvåkning av tilstanden.

Kanskje utseendet av symptomer under virkningen av utløseren - fiz. belastning. Når det er synkopeposter (besvimelse), bør svimmelhet antas å overføre blokkad til annen grad (neste trinn).

Program for overvåking av pasientens status

For å legge merke til utviklingen av den ufullstendige blokkaden i tide og begynne å korrigere den i tide, vises følgende:

 • gjentatte EKG-studier (multiplikasjonen bestemmes av legen);
 • daglig (Holter) EKG-overvåking.

Utvilsomt gir EKG omfattende informasjon om rytmeforstyrrelser, som er den første graden AV-blokkering. Men for å identifisere årsakene vil det være nyttig å bruke flere studier, for eksempel ekkokardiografi. Diagnostisk viktig er bestemmelsen av konsentrasjonen av medisiner tatt i blodet, studien av den ioniske sammensetningen av blodet.

behandling

AV blokkering 1 grad betyr ikke medikamentbehandling. Dynamisk kontroll av tilstanden til slike personer er vist. Men hvis årsaken er identifisert og er mulig for eliminering, må du gjøre dette.

Med utvikling av patologi som et resultat av å ta medisiner - reduser dosen eller avbryt stoffet med valg av en annen, i tilfelle elektrolyttforstyrrelser - korrigering av elektrolyttbalansen. Som en oppsummering kan vi si at en funksjonell AB-blokkering på 1 grad kan og skal håndteres, i tilfelle en organisk lesjon av noden, bør vent-og-se-taktikk velges.

Med en bevist funksjonsblokk kan du nøye justere tonen av vegetativ innervering. Påfør narkotika som belloid, teopek.

Funksjoner hos barn

Forringet impulsgjennomføring i hjertet er vanlig hos barn. Dette skyldes graviditetens patologi, som oppsto som følge av mors sykdommer (diabetes mellitus, SLE), miljøfaktorer etc.

Hjertefrekvensen er estimert hos spedbarn forskjellig enn hos voksne: hjertefrekvens på 100 slag per minutt. er allerede ansett som en bradykardi og krever oppmerksomhet. Derfor er AV-blokken i første grad merkbar ved fødselen.

Følgende symptomer er nevnt: blep eller cyanose, sløvhet, svakhet, avvisning av brystet, økt svette. Samtidig kan det ikke være kliniske manifestasjoner i klasse 1.

outlook

Med funksjonelle lidelser er det gunstig, med den organiske patogenesen som sannsynligvis vil utvikle seg. Distale blokkeringer av atrioventrikulær er mye farligere når det gjelder risiko for komplikasjoner enn proksimale.

forebygging

Det er ingen spesielle tiltak for å forhindre AV-blokkering av første grad.

Som et mål for sekundær forebygging (forebygging av progresjon) er det mulig å utelukke overvåkingen av tilstanden, implantasjonen av en pacemaker (med forringelse).

Atrioventrikulær blokkering: symptomer og behandling

Den normale rytmen i hjertet vårt, betyr at kroppen er sunn og alle organer får den nødvendige mengden nyttige stoffer. En farlig patologi som bremser hjerterytmen er en atrioventrikulær blokade.

Enhver av oss burde vite hva han kan møte og hva som må gjøres. Ikke glem at noen som er på gang, er kjent, han er advart. Vi vil fortelle deg hva slags atrioventrikulær blokade, årsaker til utvikling, hvilke symptomer kan være.

Atrioventrikulær blokkade - beskrivelse

Atrioventrikulær blokade er en av de mest kompliserte sykdommene, noe som manifesteres av en akutt krangel mot hjerteledning. Symptomatologien av denne diagnosen er omfattende, men den viktigste indikator har en skarp reduksjon av hjertefrekvensen, som er dannet som et resultat av hjertesvikt og opptrer hyppig besvimelse syk.

Statistiske data utført av sertifiserte spesialister sier at årsaken til plutselig død hos 18% av folket 100%, blir det atrioventrikulær blokk.

Årsaken til atrioventrikulær blokkering er vanligvis overvinne de forskjellige deler av hjertet resulterende system gir en jevn reduksjon av ventriklene og atria. Blant de mest sårbare komponenter - atrioventrikulærknuten, hvis navn og heter blokk, og Hans bunt eller grenblokk.

Årsaken kan være bruk av visse medisiner (f.eks papaverin administrert IV eller drotaverin), intens fysisk aktivitet, men som en regel, hvis blokade i slike forhold forekommer, er det ikke krever behandling og forårsaker ikke alvorlige problemer.

Mye mer vanskelig er situasjonen med de som allerede har problemer med hjertet - koronar hjertesykdom, hjertesykdom og hjerteinfarkt, myokarditt, kardiomyopati, og så videre. Prognosen avhenger av nivået av hjerteskader, samt på graden av blokkering som oppstår.

Kan utvikle komplikasjoner som forverring av kronisk hjertesvikt, forekomst av ventrikulær takykardi, utvikling av cerebral hypoksi. Tilbakevendende atrioventrikulær blokkering kan føre til utvikling eller forverring av eksisterende intellektuelle-mentale lidelser.

Grader og symptomer på atrioventrikulær blokade

Atrioventrikulær blokkering, avhengig av egenskapene til ledningsevnen til pulsen, er delt inn i tre grader:

 1. Med en atrioventrikulær blokk av grad 1, reduseres konduktiviteten til den elektriske pulsen.

Men det kliniske bildet passerer asymptomatisk, tk. blokkeringen av pulsen varer en ubetydelig tid. Den første graden av sykdommen bestemmes vanligvis ved et uhell ved undersøkelse av pasienten for enhver annen patologi.

Symptomer på atrioventrikulær blokade i dette stadiet gjør vanligvis ikke en person ubehagelig. Men det er alltid risiko for å styrke prosessen og overgangen av sykdommen til et mer alvorlig stadium. Denne grad av blokkering kan ofte observeres hos ganske friske mennesker.

På grunn av forbedrede vekstrater i ungdomsårene, er atrioventrikulærblokk hos barn observert ganske ofte. Økt fysisk aktivitet idrettsutøvere noen ganger gir dem problemer om abnormitet av hjertet som følge av lavere elektrisk ledningsevne.

Noen ganger reumatisme eller økt spenning av vagus nerve pålegge deres avtrykk på oppførsel av en elektrisk impuls. I tillegg kan atrioventrikulær blokade av 1 grad skyldes medisiner.

 • Den andre graden av atrioventrikulær blokade er ikke preget av komplette elektriske impulser til ventrikkene.

  På samme tid observeres plutselig mørke i øynene, krenkelse av hjerteaktivitet, svakhet. Symptomer på blokkad av 2. grad er besvimelse og tap av bevissthet. Denne situasjonen oppstår ved gjentatte angrep av atrioventrikulær blokkering flere ganger i rekkefølge.

 • Den alvorligste, tredje graden av sykdommen er en ganske farlig form for hjertearytmi.

  I dette tilfellet reguleres hjertearbeidet av ventrikkene selv, dvs. Tilgangen til elektrisk impuls fra atria til ventrikkene er helt blokkert.

  Som følge av fravær av en elektrisk puls utvikler pasienten en bradykardi - en signifikant reduksjon i hjertefrekvensen. I løpet av denne perioden når han ofte ikke 40 slag per minutt.

  Symptomer på atrioventrikulær blokkad av 3. grad er senking av arterielt trykk, kortpustethet, svimmelhet og hyppig besvimelse.

 • Den første og andre graden av sykdommen betraktes som ufullstendig atrioventrikulær blokade. Senere behandling av sykdommen kan føre til utvikling av ufullstendig atrioventrikulær blokkering i tredje, farligste stadium av sykdommen. Og tidlig tilførsel av førstehjelp ved en atrioventrikulær blokkade på 3 grader kan føre til død av personen.

  Atrioventrikulær blokade er en av blokkadiene for å utføre en elektrisk puls. Atrioventrikulære (AB) blokkeringer av I-, II- og III-grad tildeles avhengig av om ledningen til ventrikkene er forsinket, periodisk eller helt fraværende.

  Med AB-blokkering av 1. grad når hver puls fra atriene ventriklene, men holdingen er forsinket i en brøkdel av et sekund når den passerer gjennom atrioventrikulærknutepunktet. Denne forsinkelsen i oppførselen gir ingen symptomer. Atrioventrikulær blokkad av 1. grad er utbredt i velutdannede idrettsutøvere, ungdom, unge og personer med høy vagal nerveaktivitet.

  Denne tilstanden oppstår imidlertid i revmatisme, hjerteskader i sarkoidose og en rekke andre sykdommer; Det kan skyldes visse medisiner. Med AB blokkade II grad, når ikke alle impulser fra atriene ventriklene. Dette fører til at hjertet reduseres sjelden og vanligvis uregelmessig. Noen former for blokkad av II-graden utvikler seg til blokkering av tredje grad.

  Når III AV-blokk leding av impulser til ventriklene helt fraværende, og hjertefrekvensen og hjerterytme sett eller knuten, enten direkte ventriklene. Uten stimulering fra den normale pacemakeren (sinusnoden), samler ventriklene seg sjelden, vanligvis mindre enn 40 ganger i minuttet.

  Atrioventrikulær blokkering av tredje grad er en farlig arytmi, som kan påvirke hjertepumpens funksjon. Svimmelhet, svimmelhet og plutselig utvikling av hjertesvikt i denne patologien er utbredt.

  Hvis ventriklene trekker sammen mer enn 40 ganger i minuttet, er symptomene mindre alvorlige, men tretthet, lavere blodtrykk når en person stiger, og kortpustethet kan oppstå. Atrioventrikulærknutepunktet og ventriklene er ikke bare for sakte, men også svært upålitelige drivere for rytme.

  Ufullstendig atrioventrikulær blokk

  Intervallet mellom sammentrekning av atria og ventrikler er lengre. I tilfelle ufullstendig blokkering skilles tre grader avhengig av hvor uttalt brudd på passasjen av pulsen er.

  1. Blockade I-grad - den hyppigste og lyse formen. Med det går alle impulser fra atriumet til ventrikkene, men transittiden strekker seg til 0,2-0,4 sekunder og mer i stedet for det normale 0,18-0,19 sekunder og ventriklene trekkes sammen med noe forsinkelse.
  2. Blockade II-graden er preget av en gradvis forlengelse av tidspunktet for passasje av puls fra atriumet til ventriklene, etterfulgt av tap av en av sammentringene som følge av starten av øyeblikket for fullstendig forstyrrelse av patensen.

  I dette tilfellet klager pasienter om hjertesvikt, svimmelhet. Klinisk manifesterer dette seg i en lang diastolisk pause og et periodisk tap av puls. I løpet av denne perioden med langstrakt diastol gjenopprettes ledningsevnen.

 • Med blokkad av tredje grad er ledningsevnen til pulserne så lav at de ikke regelmessig når ventriklene og sammentrekningene av sistnevnte faller ut med bestemte intervaller (1: 2, 1: 3, etc.)
 • Behandling. Med ufullstendig atrioventrikulær blokkering bestemmes behandlingen av årsakssakene som forårsaket den.

  Komplet atrioventrikulær blokk

  Med denne blokkaden er passasjen av impulser fra atria til ventriklene fullstendig forstyrret og sistnevnte passerer til en uavhengig automatisk rytme; mens impulser til sammentrekning oppstår på et hvilket som helst punkt i ledersystemet under atrioventrikulærknutepunktet.

  Antall ventrikulære sammentrekninger i dette tilfellet bestemmes av opprinnelsen til den automatiske puls. Jo lengre det er fra atrioventrikulær knutepunkt, jo mindre er sammentrekningen av ventriklene, hvorav antallet, med full blokkering, kan nå 40-30-15 per minutt. Med tilfeldigheten av sammentrekninger av atria og ventrikler øker sonoriteten til den første tonen kraftig - "kanonkonfigurasjon" Strazhesko.

  Fullstendig blokkering diagnostiseres klinisk: Ved undersøkelse av en pasient i en liggende stilling kan man telle 70-80 vinkler av jugularvenen med en puls på 30-40.

  Med lange mellomrom mellom de enkelte ventrikulære kontraksjoner, særlig ved det øyeblikk da ufullstendig atrioventrikulærblokk i sin helhet, kan det oppstå akutte forstyrrelse av cerebral sirkulasjon inntil ischemi.

  Klinisk bilde

  Det kliniske bildet er forskjellig - fra svak bevissthet til epileptiform kramper, som bestemmes av varigheten av ventrikulær arrestasjon (fra 3 til 10-30 sekunder); puls opp til 10-20 slag per minutt, det er nesten ikke probed, blodtrykket er ikke hørbart. Dette er Morgagni-Edessa-Stokes syndromet.

  Angrep kan gjenta hele dagen flere ganger og være av varierende intensitet; med en varighet på opptil 5 minutter kan ende dødelig. På tidspunktet for ufullstendig blokkering kan ventrikulær fibrillasjon oppstå, noe som skyldes plutselig død.

  For å undertrykke fibrillering eller fibrillering av ventriklene, blir elektrisk defibrillering påført når hjertet blir utsatt for brystet, under påvirkning som den sirkulære overføringen av excitasjon opphører. Ventrikulær fibrillering kan være en reversibel prosess med raskt tatt tiltak.

  Atrioventrikulær blokkering er bremsing eller stopp av impulser fra atria til ventrikkene. For utvikling av atrioventrikulærblokk nivå skader på ledningssystemet kan være forskjellig - et brudd på atrium til atrioventrikulær forbindelse og til og med i ventriklene.

  Årsakene til atrioventrikulær blokade er det samme som i andre ledningsforstyrrelser. Imidlertid er de kjente og selvutviklende degenerative og sklerotiske endringer i hjerteledningssystem som fører til atrioventrikulær blokkering hos eldre pasienter (sykdom Lenegre og Leva).

  Tilstedeværelsen av medfødt atrioventrikulær blokkering er ledsaget av en slik medfødt hjertefeil, som en ventrikulær septal defekt, endokardiale fibroelastose sjelden aorta koarktasjon, tetralogy tetrade, atrofi av Trikuspidalklaff, aneurisme i membranen eller skilleveggen.

  Det er også en atrioventrikulær blokk, overført ved arv autosomal dominerende måte og manifestert i 30-60 år. Før det skjer, legger du ofte merke til utseendet av blokkeringer i benene til bunten av Hans.

  årsaker

  Årsakene til denne typen rytmeforstyrrelse er funksjonelle og organiske lesjoner av ledningssystemet. I det første tilfellet snakker vi om en økning i tonen i det parasympatiske nervesystemet, inkludert vagusnerven. Blant de organiske lidelsene som fører til en endring i strukturen av fibrene i hjertets ledningssystem, er det:

  • Forskjellige sykdommer i det kardiovaskulære systemet (koronar hjerteanfall, angina), inflammasjon (myokarditt), tumor (myxom), autoimmune natur. Ved rytme avbrudd kan forårsake hjertesykdom, og i hvilken kameraene blir endret dimensjoner og tykkelse av myokard.
  • Komplikasjoner som har oppstått etter operasjonen med involvering av nervefibrene atrioventrikulær kryss (radiofrekvensablation, ventilproteser).
  • En arvelig mangel er sjelden, men det kan også være årsaken til arytmi.

  I en egen gruppe utforskes rusmiddelforgiftning, som påvirker ledningen av en nerveimpuls gjennom hjertens ledningssystem. Disse inkluderer kalsiumkanalblokkere, digoksin, beta-blokkere. Noen ganger fører en overdose av antidepressiva midler, for eksempel litiumsalter, til utvikling av atrioventrikulær blokade.

  Etiologien til denne sykdommen kan være:

  • I nærvær av hjertesykdom. De inkluderer:
   • kronisk iskemi av hjertet;
   • hjerte muskel infarkt;
   • betennelse i hjertemuskelen;
   • hjertefeil;
   • cardio;
  • Ved forgiftning med medisiner:
   • glykosider,
   • -blokkere;
   • antiarrhythmic drugs;
  • Som et resultat av redusert skjoldbrusk hormonproduksjon;
  • Akutt hjerteinfarkt;
  • Angina pectoris;
  • Neoplasmer i hjertet;
  • endokarditt;
  • Amyloidose, sarkoidose;
  • Degenerativ progressiv fibrose og forkalkning av hjertestrukturer;
  • Smittsom prosess (for eksempel endokarditt, revmatisme);
  • På grunn av kirurgisk inngrep på hjertet.

  Komplett AV blokkering kan være medfødt og oppkjøpt.

  1. Medfødt AV-blokkering er vanligvis forbundet med et brudd i AV-noden.

  Pasienten kan ikke ha symptomer i ro, eller de kan være minimal, men på grunn av en fast hjertefrekvens kan det være dårlig toleranse for fysisk aktivitet.

  Medfødt AV-blokkering hos pasienter uten strukturelle hjerteanomalier er ofte forbundet med en bestemt type moderelt antistoff.

 • Årsakene til den oppkjøpte AV-blokkaden er som følger:
  • En overdose av ett legemiddel som kan senke AV-øvelsen, eller kombinert bruk av flere (for eksempel samtidig mottak av beta-blokkere og verapamil).

  AV-blokkering kan skje under påvirkning antiarytmika Ia klasse (kinidin, prokainamid), Ic klasse (propafenon, etatsizin, flecainid), II klasse (beta-blokkere), III klasse (amiodaron, sotalol), IV klasse (kalsiumkanalblokkere verapamil og diltiazem), hjerteglykosider.

  Andre grunner:

  • Myokardinfarkt: Et infarkt i den fremre veggen kan være komplisert ved AV-blokkering av den distale typen (i forbindelse med lesjoner av grenene til det intraventrikulære ledningssystemet); det lavere myokardinfarkt i nesten 10% av tilfellene er kombinert med den proksimale full AV-blokkaden, som vanligvis er ustabil og løst innen få timer.
  • Myokarditt i Lyme sykdom, akutt revmatisk feber.
  • Metabolske lidelser, for eksempel uttalt hyperkalemi.
  • Komplikasjon etter protetikk av mitralventil, fjerning av atriell eller interventrikulær septal-defekt eller korreksjon av andre hjertefeil.

  Atrioventrikulær blokkade av 1 grad eller AV-blokk i II-grad Mobits-1 kan forekomme hos friske mennesker som følge av vagusnervens høye tone. Dette er observert, for eksempel hos unge i søvnen. AV-blokkering kan også forekomme ved høy hjertefrekvens med takykardi som en beskyttende mekanisme som forhindrer for hyppig sammentrekning av ventriklene.

  En vanlig årsak til fullstendig AV-blokkering er hjerteinfarkt. Ved kroniske hjertesykdommer forårsaker blokkaden i området av AV-noden veksten av bindevev i dette området. Dette er mulig med kardiosklerose på grunn av hjerteinfarkt, hjertesykdom, myokarditt og annen alvorlig skade på hjertemuskelen.

  De eldre er beskrevet tilfeller av AV blokkering på grunn av degenerative og sklerotiske endringer i ledningssystemet - Lenegre syndrom. Det er påvist at medfødte AV-blokkeringer kan knyttes til en mutasjon i genet SCN5A, som også forårsaker syndromene av langstrakt Q-T og Brugada.

  Sykdommer forbundet med infiltrering av hjertemuskulære patologiske vev som gjør det vanskelig å utføre på AV-noden:

  • sarkoidose;
  • hypotyreose;
  • hemokromatose;
  • Lyme sykdom;
  • endokarditt.

  Graden av AV-ledning kan påvirkes av systemiske sykdommer: ankyloserende spondylitt og Reiter syndrom. Iatrogen årsaker til AV-blokkering (forbundet med medisinsk inngrep):

  • prostetikk av aortaklappen;
  • operasjoner med hypertrofisk kardiomyopati;
  • korreksjon av medfødt hjertesykdom;
  • Noen legemidler: digoksin, beta-blokkere, adenosin og andre antiarytmika.

  patogenesen

  Atrioventrikulær blokkad av 1. grad kan være resultatet av forsinket ledning i atriumet, AV-noden, bunten Guiss eller i bena. Det dominerende stedet for impulsforsinkelse er AV-noden (hos 83% av pasientene). Forsinkelsen i atriell- eller AV-noden ved ABB i første grad er forbigående eller stabil og kan gå langsomt mot høye grader av AV-blokkering.

  Atrioventrikulær blokkering av type II Mobic I (Wenkebach) skyldes en nedgang i ledningen i AV-noden i 72% tilfeller og i buntpakken i 28%. Wenkebachs sykluser kan også modifiseres under påvirkning av andre fenomener (for eksempel supernormal ledning eller bradykardieavhengige forsinkelser og blokkeringer av ledning).

  I tillegg kan en fullstendig dissosiasjon av sammentrekninger mellom atriene og ventrikkene være årsaken til samtidig forekomst av blokkering av den andre graden på flere steder. I sjeldne tilfeller, i Wenckebach-syklusen, er to påfølgende P-bølger blokkert. I noen tilfeller kan dette forklares av tilstedeværelsen av en blokkade i to forskjellige områder, mens det i andre er dokumentert bare en blokkplassering.

  Med AB-blokkering av II-graden av Mobi II-typen, er P-R-intervaller som går før den tappede sammentrekningen alltid konstant og endres ikke, selv etter den tappede sammentrekning. I tilfellene som svarer til den siste kriterium, AV-blokk II grad Mobitz type II begrenset His Purkinje-system (35% av tilfellene ventriculonector nivå og 65% - i den distale His-Purkinje-system).

  Atrioventrikulær blokkad av II-grad i AVUzle har et relativt gunstig kurs og fører ikke til plutselig asystol. Ifølge mange tror, ​​AV-blokk II grad i His-Purkinje system, ofte utvikler seg mot komplett atrioventrikulær blokade og angrep av Morgagni-Adams-Stokes ligninger, som krever pacemakerimplantasjon.

  En komplett AV-blokk kan lokaliseres på tre steder: en AV-node i 16-25% tilfeller; Hans bunt i 14-20%; Benene i bunten av Hans i 56-68% av tilfellene. Komplett AV blokkering kan skyldes medfødt eller oppkjøpt patologi. Medfødt komplett AV-blokkering er ikke alltid lokalisert i AV-noden, noen ganger forekommer det i bunden av Hyis, spesielt i midtdelen. Medfødt AV-blokkering er forårsaket av tilstedeværelse av antistoffer av klasse 48 kD SS-B / La 52 kD SS-A / Ro og 60 kD SS-A / Ro hos mødre.

  Disse antistoffene passerer gjennom morkaken og påvirker det selektivt ledende systemet i hjertet. Fremveksten av WAAS er dokumentert ikke tidligere enn den 16. uken av svangerskapet. Antistoffer fortsetter å bli detektert i blodet til det nyfødte til tredje levemåned. "Skjult" bærer av antistoffer finnes i gjennomsnitt i 1% av kvinnene, og det forutsigbare fødselsnivået med WAWA er mange ganger lavere.

  Sannsynligvis påvirkes utseendet av autoimmune lesjoner av den atrioventrikulære forbindelsen av antistofftiteren (1:16 og høyere). I nærvær av SS-A / Ro og SS-B / La-antistoff i mor og barn VPAVB etablert forbindelse med de følgende haplotypene HLA-A1, A8, DR3, MB2 og MT2. Slike HLA-haplotyper, som DR2, MB1 / MT1, er karakteristiske for mødre med en positiv titer av antistoffer og barn uten VHAP.

  I utviklingen av blokkadenes fremgang fra I til III-graden, synes apoptose av cellene i hjertets ledningssystem å spille en betydelig rolle. Apoptose er ikke assosiert med betennelse, siden celler i apoptose aldri svulmer og ikke kollapser før de absorberes av makrofager, og prosessen med fagocytose opptrer veldig raskt.

  Apoptose er en uunnværlig del av morfogenese, fungerer som en mellommenn mellom hormonelle og immunologiske faktorer og implementerer homøostatisk stabilitet mellom hypertrofi og atrofi eller en kombinasjon av dem.

  Hvordan gjenkjenne utseendet til en blokkat

  Symptomene er direkte avhengige av graden av blokade, nivået av dets skade, patensen av elektriske impulser, tilstedeværelsen av andre sykdommer hos mennesker. Med hjerteets høyre rytme er det ingen symptomer, det er vanskelig å legge merke til blokkering av knutepunktet i begynnelsen. Bare med en kraftig reduksjon i hjertefrekvensen i pasienten er det tegn: kortpustethet, svakhet, smerte i brystet, svimmelhet, til bevissthetstap, besvimelse.

  Hvis den andre grad av blokade fører til uregelmessige hjerteslag, er den tredje graden preget av mer levende symptomer: mørkere i øynene, forvirring, bevissthet, akrocyanose, kramper. Delvis atrioventrikulær blokade manifesterer seg ikke på noen måte. Hodepine, kortvarig dyspné og tretthet hos pasienten betaler ofte ingen oppmerksomhet, og faktisk er disse de første alarmerende klokkene og en anledning til å konsultere en lege.

  Med full blokkering blir kortpustet permanent, puster vanskelig, smerter opptrer i hjertet. Det kan begynne med hjerteastma, farlig Morgagni-Adams-Stokes syndrom, en pre-stupor tilstand som krever et presserende anrop av en ambulanse og en doktors undersøkelse.

  Hvordan bestemme omfanget av blokkaden


  Blockaden utvikler seg gradvis. Som allerede nevnt ovenfor er symptomene i første grad fraværende, og de kan bare oppdages ved hjelp av EKG. Men sjelden som i mangel av symptomer utfører en studie, med mindre selvfølgelig en rettidig undersøkelse av pasienten. Ledningsevnen i første grad er redusert, impulser klarer å komme inn i ventrikkelen og utstyre den med blod.

  Behandling på dette stadiet er ikke nødvendig, men dårlige vaner og store belastninger bør unngås, de kan føre til en mer farlig tilstand i kroppen. I andre grad utstråler impulser ventrikken delvis, i utilstrekkelig volum. I pauser mellom impulspassager begynner en person å føle seg dårlig. Blockaden er ufullstendig, så symptomene er korte og tilstanden går raskt tilbake til normal.

  I fremtiden, hvis ubehandlet, utvikler fullstendig blokade hvor pulser kan ikke lenger nå ventrikkelen, er det en ledning lidelse, ventriklene begynner å sakte avta, begynner atriekontraksjonen å kontrollere sinus avdeling. På bakgrunn av disse endringene blir hemodynamiske prosesser i hjertet brutt, en fullstendig atrioventrikulær blokade oppstår.

  Diagnose av atrioventrikulær blokade hos gravide kvinner

  Diagnosen er kompleks og er basert på:

  • Undersøkelse (vurdering av tilstanden til huden, slimhinner) og innsamling av anamnese, bestemmelse av klinisk bilde;
  • Auskultasjon: 1 grad av blokkering - svekkelse av første tone, en ekstra atriell tone vises; 3 grad - uttalt bradykardi, den første tonen er sterk; uttalte arytmier;
  • En blodprøve utføres for å identifisere comorbiditeter;
  • Urinalyse vil avsløre abnormiteter i nyrefunksjonen;
  • Hormonal forskning (bestemme produksjonen av hormoner av skjoldbruskkjertelen);
  • EKG gjør det mulig å bestemme forekomsten av arytmier, for å avsløre typen og graden av atrioventrikulær blokade;
  • EchoCG vil indikere arytmogen kardiomyopati; EFI eller elektrofysiologisk forskning gjør det mulig å finne lokaliseringsstedet for denne blokkaden.

  Årsakene til utvikling av AB hos barn

  De viktigste etiologiske faktorene som utfordrer denne sykdommen er:

  • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
  • Difteri myokarditt;
  • ischemi;
  • svulster;
  • kardiomyopati;
  • Vegetabilsk distal;
  • vagotonia;
  • Intoxikasjon med legemidler;
  • Genetisk predisposisjon.

  Kanskje utviklingen av denne sykdommen som et resultat av en operasjon for å rette feil i hjertet. Hos barn kan denne sykdommen oppstå på grunn av brudd på intrauterin utvikling. Eller når barnet er infisert i moderens liv med klamydia, streptokokker, bakterier.

  diagnostikk

  Den mest informative metoden for diagnostisering av atrioventrikulær blokk er EKG. Etter registreringen kan du nøyaktig avgjøre graden av forstyrrelse av prosedyren, hyppigheten av ventrikulære sammentrekninger, tegn på myokardiell iskemi. Daglig Holter-overvåking lar deg etablere forholdet mellom arytmier med endringer i tonen i det parasympatiske nervesystemet om natten.

  Siden pasienten samtidig holder en dagbok der han skriver ned alle hans følelser, er det mulig å nøyaktig bestemme forholdet mellom symptomer og utseendet av en blokkade. Elektrofysiologisk undersøkelse utføres for å avklare spesifikk lokalisering av bruddet. Dette bestemmer indikasjonene på kirurgisk inngrep.

  ECHO-kardiografi undersøker de anatomiske og funksjonelle egenskapene til myokardiet, noe som kan føre til utvikling av arytmi. Hvis du har symptomene ovenfor, trenger du et akutt anrop for en konsultasjon med en kardiolog og en undersøkelse. Hovedmetoden er påvisning av atrioventrikulær blokkering på EKG. En engangs elektrokardiogram eller daglig overvåkning (Holter-metoden) kan bli foreskrevet.

  Også i undersøkelsen inkluderer elektrofysiologisk studie. Ved hjelp av denne metoden blir topografien til den studerte sonen avklart, og indikasjoner på kirurgisk inngrep er avklart. Om nødvendig, hvis det er andre hjertesykdommer, utføres en maskinvareundersøkelse basert på funnene:

  Ofte er det behov for laboratorietester, som er forbundet med pasientens nåværende og kroniske sykdommer: bestemmelse av antiarytmiske nivåer i blod, enzymaktivitet og andre.

  Førstehjelp

  I tilfelle akutt manifestasjon av atrioventrikulær blokkering, er nødhjelp nødvendig. Pasienten må legges og kaller en ambulanse. Slike pasienter trenger akutt sykehusinnleggelse. Før du transporterer pasienten til klinikken, er det nødvendig å injisere pasienten med atropinoppløsning.

  Pasienten kan bruke indirekte hjertemassasje. Et drypp av Novorina utføres, fortsetter og på vei til sykehuset. I tilfelle av ventrikulær fibrillering brukes en utslipp på 200-300 J til å defibrillere hjertet.

  I en sykehusinnstilling er pasienten tildelt sengestøtte, overvåking av hjerteaktivitet ved hjelp av EKG, preparater som forbedrer ledning og myokardial aktivitet. Ved ineffektivitet av narkotika, er hjertet elektrostimulert.
  Nødhjelp for atrioventrikulær blokade, spesielt fullstendig form, kan redde en persons liv.

  behandling

  Med atrioventrikulær blokkad av 1. grad, er det ikke nødvendig med behandling, bare dynamisk observasjon. Det er nødvendig å ta tiltak på nivå 2 og 3 av den atrioventrikulære blokkaden.

  1. Avskaffelse av legemidler som påvirker reduksjonen i ledningsevnen til pulsen fra atriumet til ventrikkelen:
   • glykosider (legemidler som forbedrer styrke, reduserer (de blir sjeldne), kardiale sammentrekninger og impuls setter ned hjertet);
   • betablokkere (medikamenter som blokkerer spesifikke nervestrukturer (reseptorer) som reagerer på adrenalin og noradrenalin - hormoner av stress);
   • antiarytmiske legemidler (legemidler som normaliserer rytmen til hjerteslag).
  2. Behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket atrioventrikulær blokade, for eksempel:
   • hjerteinfarkt (død av hjertemuskelceller på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel). Behandlede mottak trombolytiske (narkotiske stoffer som bryter tromber (blodpropper)), antikoagulanter (midler som forhindrer dannelsen av blodpropper), beta-blokkere (narkotiske stoffer som reduserer blodtrykk);
   • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen, oftest på grunn av en smittsom sykdom). Det behandles med bruk av antibiotika (legemidler som ødelegger mikroorganismer).
  3. Inntak av beta-adrenomimetika (legemidler som forbedrer impulsens konduktivitet og øker styrken av hjerteslag).
  1. Midlertidig elektrostimulering (ECS) - Tilførsel av elektriske impulser for å gjenopprette hjertets ledningsevne.
   • Holdt ved full atrioventrikulær blokkering eller blokkeringen av 2 grader mobitts 2 (plutselig avbrytelse av den puls) oppsto som en komplikasjon av akutte kardiovaskulære sykdommer (for eksempel hjerteinfarkt (død fra hjertemuskelcellene som følge av utilstrekkelig blodtilførsel) eller myokarditt (hjertemuskelbetennelse, ofte forekommer på grunn av en smittsom sykdom) og før du installerer en permanent pacemaker (ECS).
  2. Installasjon av en elektrokardiostimulator. Installasjon av en spesiell enhet som gjenoppretter normal rytme og hjertefrekvens.

  Pasienter med atrioventrikulær blokade av 1 grad trenger ikke behandling hvis de ikke har en organisk patologi av hjertet eller sykdommer i andre organer. I milde tilfeller er det vanligvis nok å gjøre en livsstilsjustering - å gi opp frikostede matvarer, spise riktig, tilbringe mer tid utendørs og eliminere dårlige vaner.

  I nærvær av vegetativ dystoni-vaskulær gunstig for det kardiovaskulære system påvirke kontrastdusjer. Hvis pasienten sier svakhet, tretthet og en nedgang i aktivitet ledsaget av lavt blodtrykk og langsom puls (ikke mindre enn 55 per minutt), er det mulig kurs for å ta tinktur Ginseng, Schisandra eller Siberian Ginseng som en tonic og tonic forberedelser, men bare i samråd med legen din.

  Med AV-blokk 2 og 3 grader, spesielt ledsaget av angrep eller ekvivalenter av MES, trenger pasienten full behandling.
  Så kommer behandlingen av den underliggende hjertesykdommen eller andre organer i forkant. Mens Rotårsaken diagnostikk utført blokade og de første trinnene i behandlings blokkade pasienten er foreskrevet for medikamenter slik som atropin, izadrin, glukagon og prednisolon (subkutant, intravenøst, eller tabletter, avhengig av stoffet).

  I tillegg er det i tablettene mulig å benytte teopisk, euphyllin eller corinfar (nifedipin, cordaflex). Som regel, etter behandling av den underliggende sykdommen, blir ledningsevnen langs AV-noden gjenopprettet. Imidlertid kan et dannet arr på knutepunktet gi en vedvarende svekkelse av ledningen på dette stedet, og deretter blir effektiviteten av konservativ terapi tvilsom.

  I slike tilfeller er pasienten å foretrekke å installere en pacemaker, som vil stimulere sammentrekning av atriene og ventriklene til den fysiologiske hastigheten for å gi den korrekte rytmen. Operasjonen for installasjon av EKS kan nå utføres kostnadsfritt av kvoter mottatt i Helsedepartementets regionale avdelinger.

  Egenskaper ved behandling av barn

  Ifølge statistikken forekommer atrioventrikulær blokkering hos barn i 12 prosent av tilfellene. I denne alderen hos barn utvikler sykdommen seg ofte. Årsaken til utseendet til AV-fosteret er utviklingspatologien i moderens livmor. Et barns foster kan påvirkes av ulike infeksjoner.

  Fosteret påvirkes ofte av en rekke infeksjoner: streptokokker, stafylokokker, klamydia, etc. I noen tilfeller oppstår sykdommen som følge av genetisk predisponering. Hvis kirurgisk inngrep utføres, med hjelp av hvilke hjertefeil er korrigert, kan det også føre til atrioventrikulær blokkering.

  Barn som utvikler denne sykdommen blir veldig fort trøtt. Små pasienter som kan snakke, klager over utseendet av hodepine og smerte i hjertet. I noen tilfeller kan barn oppleve mangel på fokus. Ved fysisk anstrengelse har barnet kortpustethet.

  Han blir veldig svak. I barnets kritiske tilstand er en kunstig pacemaker implantert. Behandling av atrioventrikulær blokade hos barn avhenger direkte av årsakene. Ofte i første fase av sykdommen behandles ikke behandlingen. Behandlingen av barn gjøres oftest ved bruk av medisinbehandling.

  Bruken av en bestemt medisinering utføres avhengig av klinikken i sykdomsforløpet og pasientens individuelle egenskaper.

  Atrioventrikulær blokkering hos barn diagnostiseres veldig ofte. Hvis denne sykdommen ikke utvikler seg og ikke har medmorbiditet, blir barnet bare overvåket. Ellers brukes legemidler til behandling eller kirurgi.

  Er bruken av tradisjonell medisin effektiv?

  Behandling av atrioventrikulær blokade i første grad kan utføres ved hjelp av tradisjonell medisin. Svært ofte for behandling av patologi bruker vanlige eggeplommer. Tradisjonell medisin tilbyr ulike oppskrifter. For å forberede medisinen må du koke 20 egg, skille eggene fra dem, legg dem på en tallerken og legg olivenolje til dem.

  Produktet skal brennes i ovnen i 20 minutter. På slutten av denne tiden avkjøles produktet og settes i kjøleskapet. Tar 1 ts medisinering. dagen før måltider. Ved slutten av ti-dagers behandling er det nødvendig å gjøre samme pause. Etter det blir kurset gjentatt. Svært ofte kan behandling av hjerteblokk gjøres ved hjelp av dogrose.

  For å forberede et legemiddel, er det nødvendig å ta dens frukt i en mengde 5 ss. De er plassert i en halv liter vann. Sveisede frukter oppvarmes med honning og helles i den resulterende kjøttkraft. Å ta en medisin er nødvendig før du spiser et fjerdedel av et glass, noe som vil føre til en forbedring av tilstanden. Valerian røtter kan også brukes til å behandle sykdommen.

  Mottakelse av nasjonalt medisin utføres før måltidet. En enkelt dose av legemidlet er en spiseskje. Denne medisinen er preget av en beroligende effekt, som gjenoppretter effektiviteten av kardiovaskulærsystemet. Også behandlingen av atrioventrikulær blokkering kan utføres ved hjelp av felthestetail.

  Dette middelet er preget av en gunstig effekt på hjertet og blodkarets arbeid. For å forberede medisinen må du ta to ts hakket gress og hell et glass kokende vann. Legemidlet bør infiseres innen 15 minutter. Mottak av nasjonale midler utføres hver annen time. En enkelt dose av legemidlet er to teskjeer.

  Atrioventrikulær blokade er en alvorlig nok hjertesykdom, som preges av tilstedeværelsen av tre stadier. I den første fasen av sykdommen, som er preget av en ganske svak symptomatologi, overvåkes pasienten hovedsakelig. I nærvær av komplikasjoner utføres medikamentbehandling eller kirurgi.

  forebygging

  Forebyggende tiltak inkluderer regelmessig konsultasjon og undersøkelse av en kardiolog. Hvis diagnosen er bekreftet, er det verdt å ta alvorlig behandling, etter alle anbefalingene fra den behandlende legen. Selvbehandling er ikke anbefalt, da dette kan provosere farlige konsekvenser.

  For å unngå problemer med kardiovaskulærsystemet, er det verdt å lede en passende livsstil, røykere anbefales å slutte å røyke så snart som mulig, ikke å drikke alkohol, trene. I tillegg må vi ikke glemme at slike sporstoffer som kalium og magnesium har en god effekt på posisjonen til hjertemuskelen.

  For å dekke deres mangel på behov for å få en riktig og fullstendig diett, slik at det er en grense for bruk av ekstra kalium og magnesiumholdig forbindelse, og ved sterkere trykk for å bruke stoffer som inneholder dem i henhold til legens anbefaling. For å unngå stressende situasjoner av festen, ikke å delta i konflikter og andre nervøse situasjoner.

  Søvn skal være god, noe som gjør 6 timer, arbeidsprosessen skal fortynnes med hvile. Det anbefales ikke å føre et kjedelig liv av samme type, gi lyse øyeblikk for å øke humøret ditt og da vil alle problemer omgå deg. Når du merker de minste symptomene, bør du umiddelbart finne en lege og vurdere de sannsynlige årsakene og ta den nødvendige behandlingen.

  På grunn av uoppmerksomhet hos de fleste, fører atrioventrikulær blokkad til ulike typer ledd. Behandle helsen din med respekt, det kan ikke kjøpes til enhver pris.

  Behandling av atrioventrikulære (AV) blokkeringer 1, 2 og 3 grader

  Behandling atrioventrikulærblokk (AV eller AV) båret medisiner (som et midlertidig tiltak før pacemakerimplantasjon), ved å sette den pacemaker (IIA) eller effekt på den underliggende sykdommen. Behandling av komplett AF blokkering (klasse III) er bare mulig ved å installere en elektrokardiostimulator. Behandling av AV-blokkering av 1 st., Som regel er det ikke nødvendig i det hele tatt.

  For behandling av AV-blokk, følgende stoffer: antibiotika (hvis ledningsevne er brutt på grunn av forekomsten av inflammatoriske prosesser i hjertet), trombolytika (for å bryte propper), antikoagulanter (for å forhindre dannelsen av blodpropper), beta-blokkere. Sistnevnte brukes etter et hjerteinfarkt for å hindre det i å gjentas.

  Behandlingen av AV-blokkeringer blir tildelt individuelt. Ofte er årsaken til AV-blokkeringer mottak av glykosider (legemidler som forbedrer styrken, men senker hjertefrekvensen), beta-blokkere (reduserer følsomheten mot adrenalin), antiarytmiske legemidler. Strategien og taktikken for behandling av AV-blokkeringer innebærer ikke bruk av folkemessige rettsmidler.

  Behandling av atrioventrikulær blokk av grad 1

  Behandling av AV blokkade 1 grad, som regel, er ikke nødvendig - bare dynamisk overvåkning av sykdomsutviklingen er nødvendig. Behandling av AV-blokkering 1 grad kan reduseres til forebyggende tiltak: bruk av narkotika basert på kalium og magnesium, samt metning av dietten med produkter som inneholder disse mikroelementene (slik at kalium er inneholdt i grønt).

  Det er tillatt å behandle AV blokkade 1 grad folkemidlene rettet mot den underliggende sykdommen eller patologiske forhold. For eksempel er hjerteinfarkt utviklingen av koronar hjertesykdom, som som regel skyldes aterosklerose, som i seg selv er en konsekvens av økt nivå av kolesterol i blodet.

  Det finnes ingen spesielle forebyggende metoder for AV-blokkeringer. Imidlertid er tidlig pacemakerimplantasjon mulig - dette forbedrer prognosen for livet og opprettholder pasientens evne til å arbeide i fremtiden.

  Behandling av AV blokkering av 2 grader

  Behandling av atrioventrikulær type 2 Mobits II involverer vanligvis installasjon (implantasjon) av en elektrokardiostimulator (ECS). Medisinsk behandling av AV-blokkad av 2. grad er ikke uavhengig påført og utføres i påvente av installasjon av en kunstig pacemaker. Før du installerer EKS, brukes atrop atropin.

  Behandling av AV-blokkering av 2. grad av Mobitz type I, som regel, er ikke nødvendig. Behandling andre AV-blokk 2: 1 (med tap av hver av de andre puls) kan kreve installasjon av pacemaker, men hvis den er forårsaket av inntak av medikamenter (for eksempel betablokkere) vanligvis være tilstrekkelig å justere dosen av medisinen eller fullstendig kansellering.

  Behandling 2 blokk grad II ved cardiosclerosis, myokarditt, myokardinfarkt omfatter behandlingen av beta-agonister med påfølgende implantering av pacemakeren. Behandling av AV-blokkering på 2 grader ved å installere en pacemaker blir anerkjent som en ekstrem behandlingsmetode og er foreskrevet med følgende symptomer:

  • en historie (historie) med en enkelt episode av Morgani-Adams-Stokes (tilfeller tap av bevissthet med kramper og åndedrettssvikt som skyldes hypoksi - oksygenmangel - hjernen);
  • reduksjon i frekvensen av sammentrekninger av ventrikkelen under 40 slag per minutt;
  • perioder med asystole (forsinkelser mellom sammentrekninger av atrium og ventrikel) mer enn 3 sekunder.

  Hvordan behandle AB blokkering av 2 grader

  Om det er mulig å kurere AV-blokkad på 2 grader ved nasjonalt middel, medisinsk eller fysioterapi? Hvis AB-blokkaden skyldes ukontrollert inntak av medisiner og legemidler, blir det behandlet ved å kansellere medisinene. Blokkering kan også behandles ved å påvirke den underliggende sykdommen eller patologiske tilstanden. Men i dette tilfellet er det også mulig å installere en pacemaker (for forebyggende formål).

  Det finnes ingen folkemessige rettsmidler for AV-blokkering av 2. grad, men som en symptomatisk terapi i kronisk form av AV-blokkering, kan for eksempel belladonna-ekstrakt brukes. AB-blokkering av den andre graden, hvis den er en sammenhengende sykdom, kan behandles ved å påvirke den underliggende sykdommen, som vanligvis er hjerteinfarkt, betennelse i hjertemuskelen.

  Konsekvensene av hjerteinfarkt behandles med beta-blokkere, antikoagulantia, trombolytiske legemidler. Myokarditt (betennelse i myokardiet) - antibiotika. Betablokkere kan brukes til å forbedre ledningsevnen til elektriske impulser og øke styrken til hjerterytmen.

  Behandling av AV-blokkering av 3 grader

  Behandling av komplett AV-blokk i 3. grad er bare mulig ved implantasjon av en pacemaker. Det er ingen medisinsk behandling for AV-blokkering av klasse 3, selv om enkelte stoffer (preparater), som atropin, brukes mens de venter på implantasjon av ECS.

  Behandling av komplett AV-blokkering av 3 ss. Det er umulig uten bruk av kunstig pacemaking, fordi Den mulige innledende sykdommen er pasientens død, i tillegg er pasientens livskvalitet alvorlig redusert: det kan være angrep av svimmelhet, svimmelhet, hypoksi...

  Les Mer Om Fartøyene