Raised basophils hos en voksen

basophils - En slags leukocytter som utgjør blodet. Inne i dem er svært aktive komponenter: serotonin, histamin og andre. De dannes i beinmargen sammen med eosinofiler og nøytrofiler. Deretter finner de seg i den perifere blodstrømmen, hvor de sprer seg over hele kroppen. I vev lever de mer enn ti dager. Forhøyede nivåer av basofiler i blodet hos en voksen kan snakke om tilstedeværelsen i kroppen av alvorlige plager. Disse cellene er primært en integrert del av inflammatoriske prosesser - spesielt i nærvær av allergiske reaksjoner.

Årsakene til økte basofiler i blodet hos en voksen

Det normale antallet basofiler i blodet hos en voksen er fra en til fem prosent. Hvis du oversetter til de vanlige måleenhetene - opptil 0,05 * 109/1 liter blod. Ved høyere tall, når figuren 0,2 * 109/1 liter. I medisinsk praksis ble denne tilstanden kalt basofili. Det regnes som en sjelden sykdom. I dette tilfellet kan det indikere forskjellige patologier:

 • en allergisk reaksjon;
 • blodleukemi og kronisk myelogen leukemi;
 • problemer med skjoldbruskkjertelen;
 • kreft i luftveiene;
 • diabetes;
 • hepatitt og samtidig gulsott;
 • viral infeksjon;
 • problemer i mage-tarmkanalen;
 • hemolytisk anemi;
 • Hodgkin's sykdom.

I tillegg oppstår slike tegn ofte som et resultat av å ta medisiner som inneholder østrogen. Også en økning i antall basofiler oppstår vanligvis under menstruasjonssykluser eller under eggløsning.

Vanligvis er økningen i antallet av disse komponentene manifestert under reaksjonen på allergenet. Kroppen begynner å kjempe, noe som fører til en nedgang i basofile i blodet, omdirigerer dem til vevet. Som et resultat oppstår personen på huden røde flekker, hevelse, det er en kløe over hele kroppen.

Raised basophils og lymfocytter hos en voksen

Selv erfarne leger, basert bare på resultatene av blodprøver, kan ikke nøyaktig forklare årsaken til det økte antallet lymfocytter og basofiler. For å fastslå nøyaktig diagnose foreskriver eksperter noen andre studier. I sin tur kan en overdreven mengde av disse komponentene i blodet indikere forskjellige alvorlige patologier i kroppen:

 • virus (kopper, mononukleose);
 • bakterier (syfilis, tuberkulose);
 • lymfoblastisk leukemi og lymfatisk leukemi.

I tillegg kan økte priser skyldes bruk av rusmidler, som inneholder smertestillende midler, fenytoin og valproinsyre.

Raised basophils og monocytter hos en voksen

Hvis antall basofiler og monocytter i blodet overskrider normen, kan dette i begynnelsen indikere betennelsesprosesser som forekommer i kroppen. Oftere er disse purulente infeksjoner.

Basofiler selv betraktes som celler som reagerer raskere enn andre til sykdomsfokus. De klarer å være den første som står i nærheten av problemet, når andre bare "samler inn informasjon".

Når du består testene, må du spesifisere informasjonen om langvarig behandling med hormonelle legemidler, siden de direkte påvirker disse indikatorene.

Raised basophils og eosinophils hos voksne

Hvis blodprøveresultater vises i økt antall basofile og eosinofile, i de fleste tilfeller kan det være å snakke om slike plager som:

 • parasittiske sykdommer (ascariasis, enterobiasis og andre);
 • ulike allergiske patologier (Quinckes ødem, atopisk dermatitt og urtikaria).

Noen ganger forekommer slike indikatorer i alvorlige eller smittsomme sykdommer:

Vi forstår hvorfor basofilene i en voksen kan heves?

Beskyttende celler, spionceller - det snakker alle om basofiler. De finnes i celler og vev i menneskekroppen. Disse cellene er en gruppe av hvite blodceller som produseres i benmargen og deretter sluppet ut i blodet, som sirkulerer i flere timer, til slutt settling i vev i kroppen.

Funksjoner i menneskekroppen

Basofiler reagerer på utenlandske mikroorganismer som kommer inn i blodet. Skriv inn med "fiendens spioner" i reaksjonen, fremheve spesielle stoffer (serotonin, histamin, heparin), som forårsaker de viktigste symptomene på betennelse, for eksempel en allergisk reaksjon. Oftest deltar de i forsinkede overfølsomme reaksjoner. Er i stand til å kutte ned vegger av fartøy, og hjelpe blodet til å brettes.

Norm og avvik

Basofiler er en del av leukocytter, derfor skriver de i medisinske laboratorier innhold i prosent av totalt antall leukocytter. Det er mulig å møte og en absolutt indikator for basofiler i blodet, det forandrer seg ikke gjennom hele livet.

Hvilke patologiske og ikke-patologiske faktorer kan provosere en økning i eosinofiler og basofiler?

Basofile og eosinofile - en slags hvite blodlegemer, som fungerer som kroppens forsvarere mot alle slags bakterier og infeksjoner. Innskuddet er basofile og eosinofile celler er funnet i human benmarg, hvor dataene i kroppen gjennom den ytre kanal, inn i blodbanen og spredt over hele kroppen. I normale celler ved det ovenstående, er det antatt at pasienten ikke har noen patologi i kroppen, men snarere en økt forekomst av basofiler og eosinofiler, som en regel, bevis på alvorlige avvik, som krever umiddelbar medisinsk oppmerksomhet.

Årsaker til økte beskyttende leukocytter i blodet

Under normal pasienthelse bør basofil og eosinofil ikke overskride en indeks på 0,05 * 109 per 1 liter blod. Hvis dette nivået er betydelig overvurdert, kan dette fenomenet som regel bare observeres under påvirkning av visse grunner, for eksempel:

 • Pasienten har en allergisk reaksjon på ulike typer irritasjoner;
 • Myeloleukemi og blodleukemi (kronisk);
 • Forverret tilstand av skjoldbruskkjertelen;
 • Tilstedeværelsen av ondartede svulster i pasienten, på indre eller ytre vegger i luftveiene;
 • diabetes;
 • gulsott;
 • hepatitt;
 • En annen slags virusinfeksjon;
 • Patologier assosiert med fordøyelseskanalen lidelser;
 • Anemi.
Gulsot som årsak til økte beskyttende leukocytter

Viktig! Basofil og eosinofil kan ha en økt hastighet, ikke bare som et resultat av de skadelige effektene av visse sykdommer, men også under påvirkning av noen av legemidler som har en direkte virkning på hvite blodlegemer. Men med dette fenomenet øker monocytt og lymfocytt inn i pasientens blod også.

Hva skal jeg gjøre med et økt nivå av beskyttende celler?

Avhengig av grunnen til at basofil og eosinofil har en høy indeks i pasientens kropp, er det nødvendig å ta passende tiltak for å redusere dette nivået til normalt, hvis det selvsagt er mulig. For eksempel, hvis cellen er startet mer aktivt kaste sine celler i blodet etter gjennomgår kirurgi, pasienten, et slikt fenomen, som regel, er fortsatt en person i en mannsalder, og det regnes som normen.

Men hvis basofile, eosinofile, monocytter og leukocytter begynte å stige som følge av en allergisk reaksjon, slik avvik kan være helt unngås ved ganske enkelt å bli kvitt stimulans. Vel, for å finne stimulansen hvorpå hvite blodlegemer har en så voldsom reaksjon, må pasienten få blod til analyse, da bare denne typen forskning kan vise legen den nødvendige informasjonen.

Allergisk reaksjon med økende basofiler og eosinofiler

I andre tilfeller, når basofiler og monocytter økes som et resultat av påvirkning av noen patologier, kan bare rettidig medisinering hjelpe. Men før det utføres, bør legen finne ut den nøyaktige årsaken til hvorfor basofil og eosinofil har økt nivået. Tross alt, avhengig av patologien som påvirket dette fenomenet, vil den mest effektive behandlingen bli foreskrevet.

Økning av basofiler med individuelle leukocytter

Hvis basofiler og monocytter i pasienten betydelig økt, men på samme tid, er normalt den eosinofile, kan et slikt fenomen bare bety et alvorlig inflammatorisk prosess, fulgt av purulent fjærer. Det er også ofte mulig å finne en avvik i hvilke basofiler er forhøyet samtidig med lymfocytter. Vanligvis, tyder denne prosessen at pasientens blod fått noen infeksjon eller bakterier som kan lede ham til alvorlige patologier, slik som kopper, tuberkulose, syfilis, eller leukemi.

Hvis basofile og eosinofile i blodet til voksen økt, men på samme tid, hvite blodceller og monocytter forbli i normalområdet, snakker bare av slike sykdommer, har årsakene til som blir parasitter. Mer sjelden betyr denne forhøyede indikatoren en allergisk reaksjon som finner sted i pasientens kropp. I andre tilfelle vil imidlertid allergien nødvendigvis være ledsaget av karakteristiske visuelle symptomer, selv i et tidlig utviklingsstadium.

Oppsummering kan vi konkludere med at de basofile - er den viktigste leukocytt, en økning som, sammen med alle andre celler (såsom basofiler, monocytter eller lymfocytter) indikerer eventuelle store avvik i kroppen, eller de uheldige virkninger av eksterne faktorer. I moderne medisin, oftest oppstått er samtidig økning i eosinofile og basofile samt et brudd på nivået av disse cellene er ansvarlige for ganske vanlig sykdom.

Det bør også bemerkes at leukocytter er i stand til å oppdage patologier i de tidligste stadiene av deres utvikling, hvor behandling som regel er mest effektiv. Derfor, for å øke sjansene for rask gjenoppretting, bør blod tas til analyse så ofte som mulig.

Eosinofiler i blodet

I en populasjon av leukocytter (hvite blodlegemer) utskiller granulocytt-gruppen, som inkluderer, i tillegg til nøytrofiler, basofiler, eosinofiler celler. Økte eosinofiler i allergiske, autoimmune sykdommer, infeksjon med parasittiske ormer og protozoer.

Kjennetegn ved eosinofile leukocytter

Eosinofiler - en populasjon av leukocytter i cytoplasmiske granuler som inneholder proteolytisk (nedbrytende) enzym, som gir antiparasittiske, immunreaktivitet mot fremmede proteiner.

Eosinofile leukocytter blir produsert i beinmargen fra en egen stamceller. Produksjonen av denne populasjonen akselererer med isoleringen av interleukiner IL4, IL5 med T-lymfocytter.

Eldre eosinofiler er farget med anilinfarger (eosin), som de fikk navnet sitt på. Størrelsen på den modne celleformen er 12-17 m.

Livssyklus

 • dannelsen av befolkningen forekommer i beinmarg i 34 timer;
 • modne former går inn i blodet, hvor er ca 2 til 10 timer;
 • så migrerer de til submukosale mellomrom - hud, tarmslimhinne, luftveier, munnhulen, paranasale bihuler;
 • Fungerer i vev i 8 til 10 dager.

I økte mengder konsentrerer eosinofiler i hudvev, slimhinner, hvor de er inneholdt 100 ganger mer enn i blod. I en moderat mengde finnes de i vevet i milten, brystkjertlene, tymus, lymfeknuter, livmor.

I den generelle sirkulasjon av sirkulerende blod er ikke mer enn 1% av alle humane eosinofile leukocytter inneholdt.

Funksjoner av strukturen

Eosinophil bærer sine overflate reseptorer (antigener) involvert i immunforsvar. Cellular cytoplasma inneholder granuler fylt med enzymer, som om nødvendig leveres til fokus for betennelse og frigjøres i det ekstracellulære rommet.

Overflateantigener (AH) av den eosinofile leukocytten er i stand til å interagere med immunoglobuliner IgG, IgE, komponenter i komplementsystemet av blod C3, C4.

Granuler inneholder enzymer:

 • peroksidase - har bakteriedrepende aktivitet;
 • arylsulfatase - aktiverer en allergisk reaksjon av umiddelbar type;
 • fosfolipase D - blokkerer aktiveringen av blodplater;
 • eosinofil kationisk protein (ECP) - stimulerer immunresponsen hos T-lymfocytter til helminter toksiske, så vel som neuroner, epitelial vert myokard;
 • Hovedproteinet stimulerer antiparasitisk respons, aktiverer basofiler, blodplater, nøytrofiler.
 • histaminase - et enzym som ødelegger histamin;
 • nevrotoksin av eosinofiler (EDN).

funksjoner

Den raske økningen i konsentrasjonen av eosinofiler i fokus på betennelse skyldes deres evne:

 • til fagocytose - egenskapen til å "sluke" små partikler av de ødelagte cellulære veggene av mikroorganismer;
 • til kjemotaksis-rettet bevegelse mot det inflammatoriske fokuset under virkningen av eotaxinprotein, monocytkemotakseproteiner, kjemotakseprotein av lymfocytter.

Under virkningen av kjemotakseproteiner kan eosinofiler akkumuleres i det inflammatoriske fokuset i store mengder, som for eksempel med allergier. Forhøyede eosinofiler viser at patogene mikroorganismer, antigenkomplekser, fremmede giftige proteiner er tilstede i blodet.

Selvfølgelig er den eosinofile leukocytt, på grunn av sin lille størrelse, ikke i stand til fagocytisering av en bakterie eller helminth. Men det kan ødelegge parasitten, og deretter absorbere fragmentene.

Eosinofiler er ansvarlige for reaktiviteten til immunitet, fagocyt immunkomplekser av antigen-antistoffet som dannes under immunreaksjoner i blodet, som tjener som en måte å regulere betennelse på i lesjonen.

På grunn av overflate reseptorer og aktive forbindelser inneholdt i cytoplasma granulatene, samt evnen til fagocytose og kjemotaksis, eosinophil:

 • er en faktor for lokal immunitet av slimhinner - tillater ikke penetrasjon av fremmede antigener i det vanlige blodet, omgir og ødelegger dem i submukosale rom;
 • styrker immunallergisk respons av den umiddelbare typen, som manifesteres av Quincks ødem, anafylaksi;
 • deltar i en allergisk reaksjon av en forsinket type - forhøyede indekser følger med bronkial astma, høfeber, narkotikaintoleranse, atopisk dermatitt;
 • kontrollerer arbeidet med basofiler og mastceller, nøytraliserer histaminet isolert av dem;
 • deltar i autoimmune prosesser, som manifesteres, for eksempel ved kaldt urtikaria;
 • dreper helminths og deres larver.

Interaksjonen mellom granulocytt og helminth er realisert gjennom samspillet mellom spesifikk IgE og overflate-reseptorene til parasitten. Etter kontakt fra granulene slippes hovedproteinet og enzymet av peroksidase, som ødelegger cellemembranen til helminth larven.

Norm, avvik fra normen

Normen av eosinofiler i blodet hos voksne er 0,02 - 0,44 * 10 9 / l. Det relative antall eosinofiler i leukocytblodtellingen er normalt 0,5% til 5%.

Tilstanden, når eosinofiler er forhøyet mer enn 5%, kalles eosinofili. Hvis eosinofiler i blodet hos en voksen vokser opp, når verdier større enn 6 til 8%, indikerer dette muligheten for infeksjon, reumatologiske forstyrrelser, autoimmune prosesser.

Når eosinofiler voksen øket i løpet av 15 - 20% i analyse av blod, er en slik tilstand som kalles hypereosinofili, som er ledsaget av en massiv akkumulering (infiltrasjon) av leukocytter i eosinofil inflammasjon. Vevet til målorganet, der inflammasjonen oppstod, synes å være gjennomsyret med eosinofiler.

Grunnen til hvilken ved hypereosinofili eller hypereosinofilt syndrom (HES), økt eosinofiler hos voksne, er endringen i forholdet av lymfocytter i blodet. Innholdet av B-lymfocytter blir redusert og antallet av T-lymfocytter i disse forholdene er økt, som stimulerer eosinofile celler i benmargen.

HES inkluderer sykdommer karakterisert ved forhøyede eosinofile parametere - eosinofil betennelse i lungene, hjerte (endokarditt), nevrologiske lidelser, leukemi.

Eosinopeni er en tilstand hvor mengden eosinofile granulocytter er mindre enn 0,5%, eller i absolutt mindre enn 0,02 * 10 9 / L. For mer informasjon om de normale verdiene for eosinofiler i blodet hos voksne og barn, les artikkelen "Norm av eosinofiler."

Når eosinofiler er forhøyet

Inntrengning i kroppen av en infeksjon, et fremmed protein (antigen) utløser aktiveringen av eosinofile leukocytter. Denne stimulerende effekten forårsaker massemigrasjon av denne populasjonen til de berørte vevene.

Økningen i konsentrasjonen av eosinofiler i blodet oppnås på grunn av akselerasjonen av modningstiden til cellene i denne populasjonen. Årsakene til økningen i indikatorer i den generelle analysen av blod for eosinofiler kan være:

 • allergier av umiddelbar og forsinket type;
 • infeksjon med ormer - ascarider, echinococci, fascicles, opisthorchus, trichinella;
 • smittsomme luftveiene, tarmsykdommer forårsaket av virus, bakterier, sopp;
 • kollagenoser - nodulær periarteritt, trombovaskulær sykdom, Behcets sykdom, dermatomyositis, sklerodermi, lupus, fasciitt;
 • reumatologiske sykdommer - artrose, gikt, artropati;
 • skarlagensfeber;
 • tuberkulose av lymfeknuter;
 • ezonofil gastroenteritt, lungebetennelse, myalgi;
 • chorea;
 • Cherdja-Strauss syndromet;
 • ulcerøs kolitt;
 • adrenal insuffisiens;
 • onkologi - eosinofil lymfogranulomatose, myeloleukemi, sarcaidose, erytremi, leverkreft, livmor, livmoderhals, eggstokk.

Når en kvinne har forhøyet eosinofiler under svangerskapet, betyr dette at hun utvikler en allergisk reaksjon. Allergier kan oppstå, både for mat og for invasjon av virus eller bakterier i influensa eller ARI, eller infeksjon med ormer.

Symptomer på allergi er vanskelige å gjenkjenne hvis denne tilstanden vises for første gang hos en kvinne, og den er maskert av karakteristikkene ved graviditet - giftig, kvalme, hudutslett.

Endringer i leukocytformelen

Økning i konsentrasjonen av eosinofiler er ledsaget av endringer i innholdet i andre celler i immunsystemet. Forhøyet samtidig og eosinofiler, og lymfocytter blir funnet i blodet når de er infisert med Epstein-Barr-viruset, helminths. Et lignende mønster blir observert i allergiske dermatoser, behandling med antibiotika og sulfonamider (biseptol), skarlagensfeber.

Over normen i analysen av blod eosinofiler og monocytter i mononukleose, virale, soppinfeksjoner. Testresultatene for syfilis og tuberkulose har blitt reist.

Leukocytose, økte eosinofiler, utseende av atypiske lymfocytter i blodet, observeres med DRESS-syndrom - en systemisk allergisk reaksjon på å ta stoffet. Mellom å ta stoffet og utseendet på de første tegnene på en utfoldet allergisk reaksjon av kroppen til stoffet kan ta opptil 2 måneder.

Tegnene på DRESS syndrom er:

 • økte lymfeknuter;
 • hudutslett;
 • temperaturstigning;
 • en sammenbrudd.

Hvis stoffet ikke avbrytes, kan det være lesjoner av granulocytter i organets vev, som lungene, leveren, nyrene, fordøyelseskanalen.

Komplikasjoner med forhøyede eosinofiler

Virkningen av faktorer som stimulerer dannelsen av eosinofiler, kan forårsake en overdrevet respons, en slags "inflammatorisk" reaksjon av blodet - hypereosinofili.

Antall eosinofiler med hypereosinofili kan økes hundrevis av ganger i forhold til normen. Leukocytter i en lignende tilstand økes til 50 * 10 9 / l, mens 60 - 90% av det totale antall hvite blodlegemer kan utgjøre andelen eosinofiler.

Når de frigjøres fra granulene av proteolytiske enzymer, er ikke bare patogene mikroorganismer skadet, men også deres egne celler. Først av alt, lider cellene i den indre foringen av blodkarene (endotelet) av hele sirkulasjonssystemet.

Lesjoner med alvorlig eosinofili

Virkningen av enzymer som kommer inn i blodet fra granulocyttene fremkaller betennelse, noe som forårsaker at vevscellene i lesjonen dør. Med en massiv akkumulering av granulocytter er lesjonene så signifikante at de forstyrrer målorganets arbeid.

Dette betyr at hvis eosinofiler i blodet økes i lang tid, og deres indekser er mye høyere enn normalt, så lider slike vitale organer som hjertet for eksempel. Tegn på skade på endokardiet og myokardiet finnes ofte i forhold som er forbundet med langvarige forhøyede mengder eosinofile leukocytter i blodet.

En slik tilstand, når eosinofiler blir hevet i blodanalysen, hos barn, snakker det om helminthisk invasjon, allergi, hos voksne betyr det at betennelse utvikler seg i leddene, huden, luftveiene.

Ved akkumulering av økt mengde granulocytter i lungevevvet utvikler eosinofil lungebetennelse. Denne tilstanden er preget av høy risiko for lungeødem.

For barn er de karakteristiske årsakene til økte testresultater atopisk dermatitt og bronkial astma. Det økte innholdet i vev og blod av granulocytter hos både voksne og barn har en skadelig effekt på sentralnervesystemet.

Ved nivået av økning i eosinofile granulocytter i blodet, er det ikke alltid mulig å korrekt vurdere graden av vevskader. I vev kan mengden eosinofile granulocytter være betydelig høyere enn blodprøven viser.

For å diagnostisere den egentlige årsaken til økningen av eosinofile i blod, er det alltid nødvendig ytterligere testing, for eksempel blodkjemi, leverfunksjonsprøver, nivået av troponin test, serologiske tester for påvisning av parasittinfeksjon.

Basofiler og eosinofiler forhøyet

Ved definisjon forstås "basofili" som en tilstand hvor en unormalt høy mengde basofiler (også kjent som basofil granulocytter) som sirkulerer i blodet, oppstår. Dette observeres oftest hos voksne diagnostisert med myeloproliferative neoplasmer, hvor beinmargen ikke fungerer som den skal. Men det er andre faktorer som påvirker ubalansen i blodceller. Identifiser tilstanden kan bare enveis - laboratorium.

Hva er basofiler?

Basofiler er en slags granulat som inneholder leukocytter (hvite blodlegemer) i beinmarg: det danner også røde blodlegemer og blodplater. De er få og utgjør bare 0,01-0,3% av totalt antall leukocytter. Selv om det finnes i små mengder, spiller basofiler en viktig rolle i å holde menneskekroppen trygg - beskytter kroppen mot bakterier og parasitter. Men deres overdreven produksjon er en grunn til bekymring, som ikke kan ignoreres.

Hva er årsaken til økte basofiler hos en voksen?

Basofili, dannet uavhengig, er sjelden, men er et tegn på kronisk myelogen leukemi. Økningen i antallet av disse cellene er også forbundet med et bredt spekter av sykdommer.

Myeloproliferative neoplasmer (MES)

Siden basofiler er produsert i benmargen, de er assosiert med økt produksjon av myeloproliferative neoplasmer - en gruppe av sykdommer som produserte en overdreven mengde av blodceller (blodplater, hvite blodlegemer og erytrocytter). Spesielt er dette fenomen som ofte observeres hos pasienter med kronisk myelogen leukemi (CML) - er en kreft forårsaker overdreven produksjon av en bestemt type hvite blodceller som kalles granulocytter. Hovedtypene er basofiler, eosinofiler og nøytrofiler. Prosessen kan bare identifiseres på laboratorie måte. Betydelig økt konsentrasjon basofiler - det er ikke mindre enn 20% av de totale hvite blodceller som sirkulerer i blodet.

onkologi

Karsinom er en kreftformet tumor dannet fra celler som danner epiteliale vev: denne typen deksel som fôr de indre overflatene av ulike organer. Prosessen dekker også de ytre overflatene, som involverer blodkar. Denne formen for ondartet neoplasm fører til utvikling av basofili, som kun kan påvises på laboratorie måte.

lymfom

Forhøyede nivåer av basofiler i blodet er også forbundet med Hodgkins lymfom - en form for kreft som forårsaker en unormal økning i antall lymfocytter (hvite blodlegemer). Neoplasma påvirker lymfesystemet, og øker dannelsen av vev. Siden lymfeknuter - naturlige reservoarer av lymfocytter dannes av dem, sammen med en økning i volumet av immunceller, er det ofte en økning i andre typer hvite blodlegemer, inkludert basofiler.

allergi

Individuell intoleranse mot visse legemidler, mat eller andre miljøfaktorer fører til en høy konsentrasjon av basofiler. Når kroppen er utsatt for allergener, aktiveres celler og histamin slippes ut. En slik reaksjon forårsaker et bredt spekter av symptomer, inkludert rennende nese og lakrimasjon.

Inflammatoriske prosesser

Kroniske inflammatoriske prosesser er også ansvarlige for å øke nivået av basofiler. Disse cellene spiller en viktig rolle i å starte inflammatorisk respons ved å frigjøre irriterende kjemikalier - histamin og serotonin. Dette fører til utvidelse av blodkarene, musklene i bronkialvegget (astma), og forårsaker dermed pusteproblemer.

infeksjon

Uansett opprinnelse - enten viral eller bakteriell sykdom, ber den kroppen til å øke produksjonen av hvite blodceller til å bekjempe organismen. Oftere forekommer det eller skjer ved en influensa, en kyllingpokke, en tuberkulose,
og kylling pox.

Jernmangel

Mangel på jern, som fører til anemi, kan også føre til økning i basofile. Med anemi er det en kraftig nedgang i antall sunne røde blodlegemer. Fullheten av organismen er hovedsakelig avhengig av kostholdstrykk for produksjon av hemoglobin (rødt, jernrikt protein). Det er tilstede i røde blodlegemer (erytrocytter). Erythrocytes evne til å bære oksygen til forskjellige deler av kroppen skyldes nettopp hemoglobin. Ufullkommenheten til jern i kostholdet fører imidlertid til mangel på dette stoffet, noe som reduserer antall sunne røde blodlegemer. Personer med jernmangel anemi, som regel, viser et høyt nivå av basofiler i blodet. Også avviket fra indikatorer fra normen kan observeres hos personer som lider av hemolytisk anemi.

endocrinopathy

Endokrinopati er definert som en endokrin systemforstyrrelse hvor kjertlene produserer hormoner og fungerer med uttalt forstyrrelser. Det er 8 kjertler av intern sekresjon, en av de mest signifikante er skjoldbrusk. En økning i basofile forekommer hos personer med diagnose av hypothyroidisme - en tilstand der skjoldbruskkjertelen gjennomgår hypofunksjon, og produserer en utilstrekkelig mengde hormoner.

Diabetes mellitus

Når endokrinopati oppstår, forringes funksjonen av bukspyttkjertelen (en annen endokrine kjertel) merkbart og forårsaker diabetes mellitus - en tilstand der et unormalt høyt nivå av sukker i blodet. Bukspyttkjertelen er involvert i produksjon av insulin, et hormon som holder konsentrasjonen av glukose under kontroll. En ugunstig tilstand av bukspyttkjertelen reduserer sekresjonen av insulin, noe som forårsaker et kronisk forhøyet blodsukkernivå. Diabetes mellitus ledsages av en økning i konsentrasjonen av basofiler, og forverrer deres motstand mot bekjempende infeksjoner. Til tross for økningen i volumet av immunceller, er diabetikere utsatt for ulike infeksjoner.

Også nivået av basofiler vil være høyt under følgende betingelser:

 • Inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom og ulcerøs kolitt).
 • Kronisk eksem.
 • Revmatoid artritt.

Hver av disse tilstandene er preget av en inflammatorisk prosess, som er ledsaget av hud manifestasjoner, en økning i kroppstemperatur og en forverring i det generelle velvære.

Tegn på forhøyede basofiler

Symptomer på patologier der konsentrasjonen av basofiler i en voksen øker, vil variere avhengig av arten av naturen og løpet av den underliggende årsaken. For eksempel blir myeloproliferative neoplaser ofte grunnlaget for forstørrelsen av milten, noe som fører til ubehag i magen og en følelse av sprengning. Anemisk tilstand er preget av svakhet, konstant tretthet og hodepine. Mens skjoldbruskkjertelproblemer forårsaker forstoppelse, muskelsmerter, uforklarlig vektøkning og stivhet i leddene.

Behandling av en tilstand

Basofili forårsaket av en allergisk reaksjon, infeksjoner eller problemer med funksjonen av skjoldbruskkjertelen, bør ikke forårsake bekymring, siden problemet kan løses ved å ta passende medisiner. Det er viktig å søke medisinsk hjelp i tide og bli testet. Den terapeutiske tilnærmingen vil forutse hormonbehandling, administrering av antibiotika, fortifikasjonsmidler. En mer komplisert situasjon relaterer seg til utseendet av basofili, som utvikler seg mot bakgrunn av knoglemarvskreft. Dette problemet krever systemisk behandling hos en onkolog. Spesialisten vil tilby en variant av benmargstransplantasjon.

Hvis innholdet av basofiler i blodet økes, hva betyr det da?

Innholdet av basofile i humant blod er lavt nok, men til tross for dette, utfører de viktige for kroppsoppgaver. Disse legemidlene er en slags leukocytter, som utskiller biologisk aktive stoffer i inflammatoriske og allergiske prosesser. Siden dette blodet komponenten er ansvarlig for gjennomføringen av umiddelbar allergisk reaksjon, oftest hos voksne økt basophils i utviklingen av anafylaksi, høysnue, astma, og stikk av bier, veps og giftige slanger.

Siden denne komponenten av blod bærer en informativ funksjon, er det nødvendig å snakke mer detaljert om årsakene til økning i basofile i blodet hos voksne og barn.

Basofiler: problemer i kroppen

Som vi allerede har sagt, er hovedoppgaven av basofiler deltakelse i dannelsen av et svar på en inflammatorisk prosess eller gjennomtrenging av et allergen inn i kroppen.

Hvis du demonterer mer detaljert, utfører basofilene følgende funksjoner:

 • blokkere og undertrykke antigener;
 • stopp migrasjon gjennom kroppen av fremmede partikler;
 • støtte immunitet
 • regulere permeabiliteten og tonen i kapillærene;
 • opprettholde vann- og kolloidbalansen i kroppen;
 • delta i fagocytose;
 • delta i prosessen med blodkoagulasjon.

Det økte innholdet av basofiler i blodet kalles basofili. Hvis det i blodprøven ble bestemt at mengden basofiler økes, bør denne tilstanden ikke legges uten oppmerksomhet. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en spesialist først og fremst til en lege-terapeut.

Andelen basofiler i blodprøven: hva betyr dette?

Antallet basofiler i blodprøven resultater over hele verden er vanligvis uttrykt som en prosentandel av andre leukocytter.

Dermed er det normale resultatet av en blodprøve hos voksne som følger:

 • avføring-leukocytter - 1-6%;
 • segmenterte nøytrofiler - 47-72%;
 • eosinofiler 0,5-5%;
 • basofile celler - 0-1%;
 • lymfocytter - 19-37%;
 • monocytter - 3-11%.

I et nyfødt barn er antallet basofiler i leukocyttformelen 0,75%, i et barn i det første år av livet - 0,6%.

Prosentandelen av basofile i leukocytformelen er en relativ indikator.

Hva er det absolutte innholdet av basofiler i en blodprøve?

Absolutt innhold av basofiler er mer nøyaktige indikatorer, og lar deg anslå det virkelige antallet slike celler i blodet.

Normalt varierer den absolutte verdien av basofiler fra 0,01 til 0,065 * 10 9 / l eller 0,3 nanoliter per liter blod.

Forhøyede basofiler: årsaker

Årsakene til at antallet basofiler i blodet økte hos en voksen kan være både fysiologiske og patologiske faktorer.

Blant de patologiske årsakene til basofili bør følgende noteres:

 • Den ovulatoriske fasen av menstruasjonssyklusen hos kvinner. I denne perioden slippes en stor mengde østrogen inn i blodet, som forårsaker basofili. Også, hvis du tar medisiner som inkluderer østrogener, må du fortelle legen som bestilte en generell klinisk blodprøve for å unngå feilfortolkning av analyseresultatene.
 • periode med rekonvalesens etter smittsomme sykdommer;
 • etter røntgenstudier, fordi små doser av stråling kan øke blodet i basofilene.

Men oftest øker antall basofile leukocytter med forskjellige sykdommer og patologiske forhold, nemlig:

 • hypofunksjon av skjoldbruskkjertel;
 • en allergisk reaksjon av en umiddelbar type;
 • myeloleukemi med kronisk kurs;
 • polycytemi;
 • akutt leukemi;
 • klamydia;
 • akutte virusinfeksjoner;
 • Hodgkin's lymfom;
 • kronisk betennelse i tykktarmen;
 • Crohns sykdom;
 • dermatitt av kronisk natur;
 • anemi på grunn av hemolyse av røde blodlegemer;
 • kronisk betennelse i sinusinfeksjoner;
 • tilstand etter fjerning av milten;
 • strålingssykdom;
 • tar stoffer som reduserer skjoldbruskens funksjon
 • hyperøstrogenemia.

Økning av basofile i barnets blod: når kan det være?

I et barns blod bør absolutt antall basofiler ikke være mer enn 0,2 * 10 9 / L.

Hvis basofile leukocytter økes i et barn, kan vi anta at han er syk med en slags sykdom, nemlig:

 • akutt viral infeksjon, for eksempel kyllingkopper;
 • helminthiasis;
 • allergier;
 • sykdommer i blodsystemet (myeloid leukemi, jernmangel anemi, hemolytisk anemi og andre);
 • inflammatoriske sykdommer (kronisk bihulebetennelse, ulcerøs kolitt).

Også antall basofiler kan økes på grunn av utviklingen av kroppens reaksjon på insektbitt, som bier eller hvepe.

Eksempler på tolkning av noen resultater av en generell blodprøve

Forhøyede monocytter med basofiler

Ved barnet kan samtidig økning av monocytter og basofiler observeres ved utbrudd av melketenner og deres forandring til permanente tenner. Av de patologiske årsakene til økningen i disse indikatorene, er det oftest helminth- eller parasittiske infestasjoner og smittsomme sykdommer.

Eosinofiler økes sammen med basofiler

Eosinofile og basofile leukocytter i kroppen er ansvarlige for dannelsen av en allergisk reaksjon. Derfor har disse indikatorene en tendens til å stige mot bakgrunnen av allergier av noe slag.

Hvis du eller barnet ditt har en basofil score i blodet, betyr det ikke alltid at du er litt syk, men uten å konsultere en spesialist, kan du fortsatt ikke gjøre det. Voksne trenger å se en lege-terapeut, og barn - til en barnelege. Bare en lege, etter en omfattende undersøkelse av kroppen, vil kunne bestemme årsaken til slike forandringer i blodet.

Forhøyede basofiler i blodet: hva snakker de om?

Formelle elementer av blod utfører en rekke oppgaver. Leukocytter er ansvarlige for kroppens beskyttende funksjoner. De inkluderer basofile former, som hovedsakelig reagerer på innføring av allergifremkallende partikler. Hva betyr det når basofiler blir oppvokst i blodet (BAS)? La oss prøve å forstå.

Basofiler: hovedformål

Denne rekke immunokompetente legemer er dannet fra granulocytter i benstoff. Første basofiler slippes ut i blodet, hvor de kort kjører langs den perifere kanalen. Videre blir de sendt til vevene og utfører sine funksjoner i gjennomsnitt 11 dager.

Hovedfunksjonen til basofile legemer er strukturen av en stor kjerne og et sett med granulater. Hver celle bærer flere biologiske stoffer:

 • Histamin (mediator av allergiske reaksjoner);
 • Serotonin (nevrotransmitter);
 • Prostaglandin (kan øke smerte);
 • Leukotrien (provoserer bronkospasme).

Som andre leukocytter er basofile former aktive i den inflammatoriske responsen. Det første de er involvert i dannelsen av allergier. Når betennelsen utvikler seg i vevet, frigjøres stoffer fra en rekke cytoplasmatiske granuler av blodceller. Allokering av biologiske forbindelser fremkaller allergi symptomer.

Dette betyr at pasienten har kløe, puffiness, brenning, utslett og rødhet på grunn av BAS-reaksjonen. Hvis den allergiske betennelsen er forlenget i mer enn 3 dager, begynner intensivert produksjon av basofile elementer. Dermed blir mengden i blodet høyt. Og tilstanden i seg selv kalles basophilicytosis.

En annen oppgave med leukocytter av denne typen er å gi full blodsirkulasjon i kapillærene. De fremmer veksten av små fartøyer, påvirker koagulering av blodplater (siden cytoplasma inneholder heparin).

Det er verdt å si at BAS refererer til leukocytter, men de utfører ikke beskyttelsesfunksjonene til immunitet. De har fagocytose egenskaper, men de spiller ikke en viktig rolle.

Basofiler: normen og årsakene til høyt innhold

Leukocytceller i analysen telles alltid sammen. Normale verdier av basofiler bør ikke overstige 1%. Dette betyr at omtrentlig antall hvite legemer i en liter biologisk væske er 0,05 × 10 9. Hvis figuren stiger til 0,2, multiplisert med 10 i den niende graden per liter blod, blir tilstanden kalt basofili.

Når basofiler heves over normalt, betyr det at det er en alvorlig sykdom i kroppen. Basofili hos mennesker er svært sjelden, men hvis det er diagnostisert, er årsakene som følger:

 • Akutt leukemi, sløv myeloid leukemi;
 • diabetes;
 • Malign lungesvulst;
 • Skjoldbrusk lidelser;
 • Hepatitt med gulsott;
 • Kronisk betennelse i fordøyelsessystemet;
 • Uttalte allergiske reaksjoner;
 • Akutte virussykdommer;
 • Hemolytisk anemi
 • Malign dannelse av lymf.

I tillegg påvirker basofili inntaket av hormonelle legemidler, hovedsakelig de som inneholder østrogen. Det økte innholdet av basofile kropper indikerer alltid langvarig betennelse i kroppen. Vanligvis er det en kronisk prosess av en langsom type.

Hvis samtidig økt basofile og monocytter, så du bør se etter pus dannelsen av smittsomme lesjoner. Dette betyr at aktivt fjerner monocytose av vev nedbrytningsprodukter leukocytt fagocytose etter infeksjon eller andre fremmede stoffer.

Og når KLA uttalt at eosinofile og basofile i store mengder, da, mest sannsynlig, en person utvikler en allergisk reaksjon. For en nøyaktig diagnose er det nødvendig å bli testet av en allergiker.

Moderat forhøyede basofiler hos voksne: fysiologiske faktorer

Små avvik i hvite blodlegemer kan forekomme med ulike eksterne eller interne forandringer. Siden basofile undertrykker og blokkerer ikke bare allergener, men også andre fremmedlegemer, og også deltar i regulering av permeabilitet og tone i kapillærene, øker eventuelle forstyrrelser verdiene litt.

Forhøyede indikatorer noteres under påvirkning av følgende fysiologiske faktorer:

 • Gjenoppretting etter en smittsom sykdom;
 • Inntak av hormonelle legemidler med østrogen;
 • Bestråling i små doser (funnet hos leger i røntgenrom);
 • Jernmangel;
 • Økt produksjon av østrogen hos kvinner (menstruasjonssyklus, eggløsning);
 • Defekt mat.

I alle fall bør en moderat økning i indikatorene varsle pasienten. Det er nødvendig å gjennomgå en undersøkelse for å hindre utviklingen av en alvorlig sykdom. Hvis veksten av BAS er midlertidig og ikke forbundet med patologier, så vær ikke bekymret for helsen din.

Høye basofile celler i en voksen som opplever periodiske gjentakelser av kronisk sykdom indikerer en forverring av prosessen og en intensivert kroppssammenheng med fremmede partikler og en inflammatorisk prosess.

En økning i antall flere typer leukocytter i blodet

Ofte, sammen med BAS, stiger også nivået på andre ensartede elementer. Som vi allerede har diskutert ovenfor, gir felles avvik fra ulike indikatorer en anelse om hva pasienten forårsaker basophilia.

Hvis en person har økt basofiler og lymfocytter, bør en undersøkelse utføres for å utelukke følgende sykdommer:

 • Lymfocytisk leukemi;
 • Forgiftning med narkotika;
 • Intoxikasjon med tungmetaller;
 • Smittsomme sykdommer (mononukleose, kikhoste, Epstein-Barr-virus, meslinger);
 • Protozoale lesjoner (toxoplasmose);
 • Giperterioz.

Økt lymfocytter og basofile si at en av de typer hvite blodlegemer ikke kan takle beskyttelse av kroppen, så hans redning kommer et annet element. En økning i prosentandel av blodceller av kroppslegemer indikerer en inflammatorisk reaksjon som krever medisinsk inngrep.

Symptomer på basofili: hvordan er det manifestert?

Avhengig av årsakene til avvikene kan tegnene på et økt antall hvite legemer være forskjellige. Vurder hovedgruppene av symptomer på basofili:

Myeloproliferative neoplasmer;

Milten forstørres, der ikke bare BAS, men også andre typer formede elementer produseres aktivt. Leverfunksjonaliteten er forstyrret, den kan også bli større i størrelse. I magen, det er en konstant følelse av strekking, som om det er overfylt med noe.

anemi,

Pasienten er bekymret for hodepine, da det ikke er nok oksygen i vev og celler, og hjernen bruker det mer enn andre organer. Det er en følelse av tretthet, svakhet. Hud blek, gjør gulaktig-blåaktig nyanse. Det kan være ømhet i alle muskelgrupper, som om personen var intensivt engasjert i fysisk trening.

Andre symptomer inkluderer følgende:

 • Forstoppelse, vekttap;
 • Svette, et konstant ønske om å drikke vann;
 • Utseendet på et lite utslett på huden;
 • Smerte i leddene;
 • En kraftig økning i kroppsvekt (for brudd på skjoldbruskkjertelen);
 • Åndedrettssymptomer (dyspné, hoste, astmatiske eksacerbasjoner).

Svært sjelden, er basofili asymptomatisk. Vanligvis oppstår kronisk betennelse eller dysfunksjon av vitale organer plager, som hjelper pasienten til å oppdage sykdomsutviklingen og helbrede den.

Norm og vanlige faktorer med høyt innhold hos barn

Lille jente blåser nesen, isolert over hvitt

Som voksne har babyen de samme funksjonene som de basofile kroppene. De er aktive i kroppens immunrespons til ulike typer irriterende stoffer. Andelen basofiler i nyfødte er 0,4-0,9%. Men etter hvert reduseres denne figuren, og den lange perioden holdes på rundt 0,6-0,7%. Normen for voksne er restaurert innen år 21 og skal være 0,5-1%.

I BAS øker barn med ulike tilbakevendende og akutte sykdommer, under allergier og mot bakgrunnen av utviklingen av blodkreft. Hvis hoppene på indikatorene er betydelige og vedvarer i lang tid, kan man mistenke slike patologier:

 • Myeloid leukemi;
 • Glistulær invasjon;
 • Infeksjoner (for eksempel vannkopper);
 • Sykdommer i hematopoietisk system;
 • Betennelser av forskjellig art;
 • Allergier.

Basophilia forekommer også med dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen og en liten bestråling av legemet. Den nøyaktige årsaken til JAB-avviket kan diagnostiseres av barnelege. En enkelt leukocyttformel er ikke nok til å gjøre en diagnose. Barnet bør undersøkes fra en onkolog, en endokrinolog, en smittsom spesialist og en allergiker. Først etter en så omfattende diagnose er det ikke bare mulig å finne årsaken til bruddene, men også å foreskrive effektiv terapi.

Hvordan senke prisene?

I de fleste tilfeller forsvinner basofili etter at den underliggende sykdommen som forårsaker økt produksjon av blodelementer er herdet. Men noen ganger er et patologisk høyt antall basofile legemer sett i praktisk sunne mennesker. Slike forhold forklares av mangel på jern og vitamin B12.

Hvis basofili ikke er forårsaket av noen alvorlig sykdom, men bare mangel på næringsstoffer og mineraler i kroppen, jo lavere ytelse kan du bruke produkter som lever, sjømat, rødt kjøtt, egg, meieriprodukter, belgfrukter, frukt, urter.

Når bruk av produkter ikke har et raskt positivt resultat på grunn av lav fordøyelighet i fordøyelseskanalen, foreskrives jern og B12-preparater i injiserbare ampuller. Denne metoden vil levere substanser direkte inn i blodet, omgå fordøyelseskanalen, som gir effektiv behandling av basofili.

I andre tilfeller er det mulig å senke indeksene ved å kansellere inntaket av hormonelle midler som inneholder østrogen. Også en økning i antall dannede elementer påvirkes av antibiotika. Undertrykk BAS-produksjon med glukokortikosteroider og progesteron.

Det er viktig å merke seg at hvis den viktigste inflammatoriske sykdommen behandles, anbefales det å ta vitamin B12. Det akselererer prosessen med å redusere leukocyttformer og gjenoppretter kroppens normale funksjoner.

Hvis forstyrrelsene er forbundet med overskytende produksjon av kroppslegemer i beinmargene på grunn av svulster, foreskriver onkologen behandlingen. I de fleste tilfeller gjennomgår pasienten kjemoterapi, bestråling og kirurgisk fjerning av neoplasma. I alvorlige situasjoner er det nødvendig med transplantasjon av benstoff.

Når allergiske reaksjoner administreres antihistaminer og foreskrive et kurs av vitaminer. Det anbefales også å utelukke kontakt med allergenet og for å hindre betennelse.

Behandling av infeksjoner skjer med antibiotika eller antivirale legemidler. Med samtidig økning i andre typer leukocytter, foreskrives immunostimulerende midler.

Hvordan ta en blodprøve for ikke å forvride resultatene?

Ifølge WHO lar laboratoriediagnostikk 60-80% forstå årsaken til pasientens plager. Derfor er en blodprøve en svært viktig metode for å undersøke en pasient. Selvfølgelig er det umulig å etablere en diagnose 100% på resultatene av indikatorene, men laboratoriedataene gir retning til andre spesialiserte leger for å finne årsakene til bruddene.

Så hvordan skal pasienten forberede seg på en tur til laboratoriet, for ikke å forvride testresultater? Han må følge instruksjonene, som alltid er i prospektene til laboratorier. Her er de grunnleggende reglene:

 1. Analyser er bare gitt på tom mage om morgenen. Dette betyr at det siste måltidet ble gjort ikke tidligere enn åtte eller tolv timer før prøvetaking av det biologiske væsken. Listen over mat inkluderer drikkevarer (te, kaffe, kompotter). Men drikkevann er tillatt, det påvirker ikke ytelsen.
 2. For en dag eller to før du kommer til laboratoriet, er det bedre å utelukke bruk av fettstoffer og alkoholholdige drikkevarer. Når man overser dagen før, er det bedre å utsette levering av analysen i to dager for å få pålitelige data. En time før blodprøvetaking kan ikke røyker (røykere økte nivåer av basofile celler, blodplater, røde blodceller og andre faktorer på grunn av oksygenmangel av vev).
 3. Hvis pasienten trenger å vite nivået av jern i kroppen for å eliminere jernmangelanemi, blir samlingen av biologisk materiale utført strengt før klokken 10.00, ikke senere. Det samme gjelder for evalueringen av hormonell bakgrunn.
 4. Når det tas tester fra en vene, forstyrrer enhver fysisk belastning resultatene. Derfor er alle pasienter påminnet om at det er viktig å ekskludere jogging om morgenen, klatring trappene i en fler etasjes klinikk (det er bedre å ta heisen). Også påvirker emosjonell spenning. Før prosedyren anbefales det å hvile i 15 minutter i venterommet for å roe seg fysisk og følelsesmessig.
 5. For ikke å få falske resultater, er det bedre å ikke ta noen medisiner, spesielt hormoner. Det er viktig å donere blod før behandlingsforløpet eller 2 uker etter behandlingens slutt. Dette gjelder antibiotika, kjemoterapi. Hvis det ikke er mulig å avbryte bruk av medisiner, er det viktig å rapportere navn til behandlende lege slik at han eller hun styres, om indikatorene er forvrengt og i så fall hva den virkelige grunnen er.
 6. Innsamling av biologisk væske kan ikke gjøres etter diagnose av CT eller radiografi. Det er også bedre å gi opp ultralyd, rektal undersøkelse og fysiske prosedyrer. Alle disse faktorene, spesielt bestråling med røntgenstråler, øker BAS.

Hos kvinner påvirkes parametrene av fysiologiske hormonelle endringer. Spesielt avviker nivået av basofile legemer under pubertet hos jenter og før overgangsalderen. Derfor, å gjennomføre laboratorietester er bedre ikke i dagene i menstruasjonssyklusen og eggløsning. Disse datoene beregnes og planlegges på forhånd for et besøk til diagnosesentralen.

Hvis analysen utføres korrekt, vil dataene være korrekte. Kun på sanne indikatorer vil legene kunne orientere seg i den videre undersøkelsen av en organisme og formålet med terapi.

monocytter eosinofiler og basofiler er forhøyet

monocytter - De største blodcellene utfører beskyttende funksjoner. En økning i nivået av monocytter i leukocytformelen kan indikere...

 • infeksjoner, slik som mononukleose, tuberkulose, syfilis, brucellose, subakutt bakteriell endokarditt, og rickettsioser protozoa-infeksjon (for eksempel malaria, Leishmaniasis), soppangrep.
 • autoimmune sykdommer (ulcerøs kolitt, revmatoid artritt),
 • hematologiske sykdommer: Hodgkins sykdom, akutt og monoblastny myelomonocyttisk leukemi, kronisk, monocyttisk, myelomonocyttisk og myeloid leukemi, sarkoidose.

eosinofile - mobilceller, ofte involvert i mekanismen for utvikling av allergiske reaksjoner. Forhøyede nivåer av eosinofiler, eller eosinofili, indikerer:

 • Allergiske sykdommer.
 • Helmintinfeksjoner.
 • Neoplastiske prosesser.
 • Immunsvikt.
 • Smittsomme sykdommer på gjenopprettingsstadiet.
 • Sykdommer i bindevev (inkludert reumatoid artritt).
 • Ikke-allergisk eosinofil rhinitt, eosinofil øsofagitt, eosinofil gastroenteritt, eosinofil kolitt, arvelig eosinofili.

Nivået på eosinofiler er utsatt for daglige svingninger: minimumet er notert om morgenen og øker i perioden fra middag til midnatt.

Basofiler, eller "mastceller" - kjent transportørhistaminmediator, så det er ikke vanskelig å gjette at de også deltar i overfølsomhetsreaksjoner (umiddelbar og forsinket type). Forhøyede nivåer av basofiler kan indikere:

 • Allergier.
 • Hypotyreose.
 • Infeksjoner av forskjellig art (fra tuberkulose til kyllingpok og influensa).
 • Neoplastiske prosesser (Hodgkins sykdom, kronisk myelogen leukemi, etc.).

Populære artikler om emnet: monocytter eosinofiler og basofiler er forhøyet

High affinitet Fc-reseptor (FcεRI) av immunoglobulin (Ig) E er den viktigste strukturen i utviklingen av IgE-medierte allergiske reaksjoner.

Humoral immunitet er en viktig komponent (link) av medfødt (naturlig) immunitet. Det har lenge vært kjent at normalt intakt blodserum kan drepe og lyse mange gramnegative bakterier. Dette forklares i første omgang.

Allergisk rhinitt er et globalt helseproblem på grunn av den høye forekomsten av denne sykdommen (20-40% av befolkningen).

Immunogram er en metode for å diagnostisere immunsystemets tilstand. Immunitet er regulert av den cellulære lenken og humoral.

Les Mer Om Fartøyene