Reduserte basofiler i blodanalyse

Hvis basofilene senkes, opplever menneskekroppen utviklingen av patologiske prosesser. Det er nødvendig å ta tiltak for å stabilisere nivået.

Brudd på konsentrasjonen av celler oppstår som følge av graviditet eller eggløsning. Og også mot bakgrunnen av akutte smittsomme sykdommer eller etter stressende situasjoner. Redusert basofili i blodet hos en voksen observeres på grunn av patologiske prosesser under lungebetennelse eller ved inntak av visse hormonelle legemidler.

Grunnleggende funksjoner av basofiler

Celler i beinmargen, sammen med nøytrofiler og eosinofiler, kommer frem. I menneskekroppen spiller de en stor rolle. Etter beinmargscellene sammen med blodstrømmen langs sirkulasjonssystemet, utfører de direkte plikter. Lavt basofil indikerer at det er alvorlige brudd på menneskers helse.

Blant de grunnleggende egenskapene og funksjonene til hvite blodlegemer:

 • ansvar for blodsirkulasjon i tynne kapillærer;
 • styrke immunitet
 • beskyttelse av kroppen mot spredning av allergener;
 • vedlikehold av prosessen med blodkoagulasjon;
 • evnen til å øke vaskulær permeabilitet
 • reduksjon av visse muskler.

Oppmerksomhet vær så snill! Spedbarnene har forhøyet nivå av disse blodcellene etter fødselen. Dens normen er nådd innen 1 år.

I tillegg støtter basofiler blodstrømmen til bestemte kar. Takket være dem vises nye kapillærer. Blodkoagulering er gitt av det faktum at disse hvite blodlegemer inneholder det nødvendige stoffet - heparin. Men deres hovedfunksjon er å beskytte kroppen mot allergener.

Hvis et barn er deprimert av basofiler, foreskriver barnelege tilleggsundersøkelser for å bestemme patologiske prosesser og foreskrive effektiv behandling for den oppdagede sykdommen.

Hva er normen for basofiler?

For å bestemme konsentrasjonen av hvite blodlegemer, blir pasienten tildelt en generell analyse. Antallet av dem bestemmes av prosentandelen med leukocytter.

Leger identifiserer det absolutte innholdet i celler og den relative konsentrasjonen. I det første tilfellet er alle parametre de samme, uavhengig av alder og kjønn. Det relative innholdet av basofiler bestemmes av pasientens alder.

Absolutt og relativ frekvens av basofilinnhold etter alder

Mulige avvik, 109 / l

Parametre kan avvike fra standardnormer - redusere eller øke. Bare en lege kan fortelle hva det betyr.

For å forstå de sanne årsakene til brudd, er det nødvendig å konsultere en spesialist. Han vil utnevne tilleggsstudier. Og hvis det viser seg at det i barnets eller voksenes kropps patologiske prosesser utvikles, vil passende behandling bli foreskrevet.

Hvis konsentrasjonen av basofiler er svekket, bør du finne årsaken til dette fenomenet. En kvalifisert lege kan utføre undersøkelsen og foreta en nøyaktig diagnose. Etter å ha bestemt sykdommen, vil han foreskrive effektiv behandling med spesielle medisiner. Etter utvinning stabiliseres cellenivået.

Lav score

Medisin slik brudd på kroppen, der basofiler er under normale, kalles "basepenia". Denne patologien er vanskelig å identifisere på grunn av det faktum at hun sjelden viser seg selv. Men eksperter tar hensyn til det lave innholdet av hvite blodceller i blodet til et barn eller en voksen. Dette problemet peker på en utviklingssykdom uten uttalt tegn.

Ofte observeres lave basofiler under graviditet, og også hvis pasienten har gjennomgått kjemoterapi. Det er andre lidelser som er ledsaget av en nedgang i antall hvite celler:

 • forekomst av hypertyreose;
 • progressive sykdommer av smittsom opprinnelse;
 • en betennelsesprosess som påvirker lungene;
 • økt skjoldbruskfunksjon
 • syndrom Itenko-Cushing.

Det reduserte innholdet av basofiler er etter å ha tatt visse stoffer fra kategorien av kortikosteroider. Det skjer også etter en lang stressende tilstand. Hos barn forekommer en reduksjon i nivået av celler mot bakgrunnen av endokrine sykdommer eller patologiske prosesser som utvikles i beinmarg.

Krenkelser kan forekomme i alle alder hos barn eller voksne. Derfor anbefaler eksperter en omfattende undersøkelse. Resultatene av testene kan påvirkes av ulike faktorer. Det er nødvendig å konsultere legen før testene. Hvis pasienten tar visse medisiner, må legen advare om det.

Hvis tiden for å identifisere årsakene til lavt nivå av basofiler, vil det være en mulighet til å forhindre utvikling av alvorlige sykdommer. Legen vil foreskrive en effektiv behandling, og normen for hvite blodceller vil stabilisere seg.

Nivå av basofiler i svangerskapet

I første trimester kan analysen av blodet til en gravid kvinne ha et senket nivå av hvite celler. Dette skjer mot bakgrunnen av en økning i volumet av blod, vanligvis dets flytende del.

Antallet celler forblir uendret i kroppen av en gravid kvinne. Reduserer konsentrasjonen av basofiler i blodet, som tas for analyse. Dette er ganske vanlig fenomen.

Basofiler representerer ikke den viktigste gruppen av blodceller, men utfører de nødvendige funksjonene i menneskekroppen. Derfor kan selv de minste endringene i konsentrasjonen tyde på utviklingen av sykdommen.

Nivået på lave basofiler hos en voksen eller et barn er ikke en nøyaktig diagnostisk indikator. Endringer kan skje på grunn av virkningen av mange faktorer, for eksempel mot en bakgrunn av ulike sykdommer eller fysiologiske trekk. Spesialister anbefaler at du kontakter en kvalifisert lege dersom celleindikatorene ikke oppfyller standardfrekvensen, spesielt i barnet.

Basofiler i blodet er fraværende eller senket

Antall basofiler i leukocytogrammet viser kroppens immunforsvar og signalerer manifestasjoner av allergiske reaksjoner eller problemer med hematopoiesis. Derfor, hvis basofilene senkes, er det viktig å identifisere årsaken i tide og ta passende tiltak for å eliminere patologi.

Basofiler er en slags hvite blodlegemer, som tilhører klassen granulocytter og utfører kroppens beskyttende funksjon, og deltar også i hemostasystemet. Disse cellene dannes i beinmarg og derfra kommer inn i blodstrømmen. Så i flere timer flytter de seg inn i vev, hvor de bor ca 8-10 dager.

Hovedkomponenten av basofile granuler av cytoplasma (basofiler) er histamin. Det bidrar til reduksjon av glatte muskler og øker permeabiliteten av karenees vegger, noe som forårsaker dannelse av vevsødem, en reduksjon av blodtrykket og øker også viskositeten til blodet.

En annen komponent av granulocytter - heparin har antagonistiske heparinegenskaper.

På overflaten av den basofile granulocyttcellen er det antistoffer E, som ved kontakt med allergenet binder den. I dette tilfellet bryter granulatet ned og frigjøring av aktive stoffer, som forårsaker allergiske reaksjoner: utslett, hevelse, kvelning.

Hovedfunksjonene til basofiler er:

 • vedlikehold av blodstrøm i små blodkar,
 • dannelsen av nye kapillærer,
 • Tilveiebringelse av ernæringsceller av vev,
 • migrasjon av leukocytter til stedet for å finne patogene midler,
 • kjemper mot parasitter,
 • blokkerer giftet som kommer inn i kroppens vev og forhindrer dets videre spredning, for eksempel med bitt av en slange eller giftig insekt,
 • beskyttelse av slimhinner og hud under penetrasjon av mider eller parasitter gjennom dem,
 • deltakelse i dannelsen av allergiske reaksjoner i kroppen,
 • Rengjøring av vev fra biologisk aktive stoffer ved akkumulering og videre uttak.

normer

Basofiler i blodet bestemmes ved laboratorieanalyse i form av en absolutt eller relativ indeks.

Det absolutte tallet er ikke avhengig av kjønn eller alder til personen og ligger i området 0,01-0,065 ganger 10 for den niende kraften g / l.

Det relative tallet avhenger av alderen og uttrykkes av følgende forhold til totalt antall hvite blodlegemer:

 • for en nyfødt baby 0,75%
 • på et barn under 1 måned, 0,5%
 • en ett år gammel baby 0,6%
 • barn under 2 år 0,7-0,9%
 • hos voksne 0,5-1%.

Tilstedeværelsen eller fraværet av basofiler i blodet vil fortelle legen om de inflammatoriske prosessene som finner sted i kroppen eller allergiske reaksjoner.

Til tross for at denne indikatoren ikke har noen uavhengig diagnostisk verdi, må legen se leukocytogramdataene i en kompleks vurdering av ulike patologiske forhold. Betingelser der basofiler senkes eller ikke-eksisterende kan skyldes fysiologiske forandringer i kroppen eller forårsake ulike sykdommer. Ignorer resultatene av analysen anbefales ikke. Vanligvis, i slike tilfeller, foreskriver legen en ytterligere undersøkelse eller sender pasienten til konsultasjon til en smal spesialist.

Som praksis viser, er i om lag 95% av tilfeller av avvik av antall basofiler fra normen årsaken til forekomst av ormer i menneskekroppen.

Bazopeniya

Tilstanden der det er en nedgang i antall basofiler under normen kalles basepenia. Det kan observeres i følgende situasjoner:

 • under smittsomme sykdommer,
 • med langvarige og hyppige stressende forhold,
 • med uttalt allergiske reaksjoner,
 • i tilfelle dysfunksjon av binyrene, forekomsten av Cushings syndrom,
 • med hypertyreose - en overdreven aktiv aktivitet av skjoldbruskkjertelen,
 • med akutt lungebetennelse,
 • etter kjemoterapi,
 • hos pasienter som får kortikosteroid eller visse hormonelle preparater, for eksempel progesteron, prednisolon.

Et lite antall basofiler hos barn kan noen ganger indikere en funksjonsfeil i det endokrine systemet eller nedsatt benmargsfunksjon.

graviditet

Basofiler kan være redusert eller fraværende hos kvinner i den første trimesteren av svangerskapet. Dette er fordi på dette tidspunkt er dannelsen av en ytterligere sirkulasjon og øker i betydelig grad mengden av den flytende del av blod, mens mengden av dannede elementer forblir uforandret i denne.

Som et resultat reduseres konsentrasjonen av basofiler i den utvalgte blodprøve kraftig.

Lignende resultater anses som falske, og en reduksjon i den relative mengden av basofile under graviditet er normen.

basofili

Tilstanden, hvor antall basofiler i blodet overskrider de aksepterte normer, ble kalt basofili.

Økt innhold av disse cellene kan skyldes fysiologiske grunner, f.eks perioden for eggløsning eller menstruasjon hos kvinner, men kan også indikere tilstedeværelsen av skjulte patologier:

 • kreft i lungene eller bronkiene,
 • diabetes mellitus,
 • akutt hepatitt,
 • sykdommer i mage-tarmkanalen: sår, gastritt, kolitt og så videre,
 • alvorlig forgiftning av kroppen,
 • kyllingpokke eller andre akutte virusinfeksjoner,
 • blodsykdommer.

For å senke nivået av basofiler må legen foreta en grundig undersøkelse av pasienten og identifisere årsaken til avviket i nivået deres fra normen.

Etter riktig behandling av den underliggende sykdommen, bør nivået av disse cellene til slutt gå tilbake til normalverdien.

Dersom årsaken til det økte antallet granulocytter var de hormonelle legemidler, vil legen erstatte sine kolleger, ikke forårsaker bivirkninger eller rette dosen. For å rette opp leukocytogrammet kan en spesiell diett foreskrives, inntak av vitaminkomplekser eller hormonbehandling.

Til tross for det faktum at det er umulig å diagnostisere denne eller den nevnte patologien bare på grunnlag av avvik fra basofiler fra normen, er det ikke verdt å ignorere endringen i tallet deres. Siden disse cellene utfører viktige funksjoner i menneskekroppen, er det nødvendig å overvåke deres nivå, da dette vil bidra til å oppdage skjulte sykdommer i tide og foreskrive effektiv behandling.

Hvorfor blir basofiler senket i blod, hva sier det?

Basofiler er blodceller som dannes i beinmargen, så går de inn i blodet, sirkulerer i det i flere timer, og går deretter til vevet der de holder seg i 8-12 dager.

Dette er den minste leukocyttgruppen, som hovedsakelig er involvert i allergiske reaksjoner av den umiddelbare typen.

Når basofilene i blodet senkes hos en voksen, indikerer det forekomsten av en sykdom - en basifisering. En slik tilstand kan diagnostiseres når innholdet av basofiler i perifert blod er mindre enn 0,01 * 109 / L. Å gjøre konkrete konklusjoner på en gang er problematisk selv for spesialister, men ofte er det et spørsmål om uttømming av leukocyttreserven i kroppen.

Hvis basofilene senkes hos voksne, kan årsakene være ganske forskjellige, de vanligste som vi vil vurdere i denne artikkelen

Rollen av basofiler i kroppen

Dannelsen av basofiler skjer i beinmargen, hvorfra de kommer inn i blodet og sirkulerer i det i flere timer. Videre migrerer basofile leukocytter til cellulært vev, som forblir der i 8 til 12 dager, hvor de utfører sine grunnleggende funksjoner.

Hovedfunksjonen til basofile er å oppdage og undertrykke allergener i tide, ikke å la dem spres gjennom hele kroppen og ring de resterende granulocytter til stedet for betennelse.

Basofiler tar en direkte rolle i allergiske reaksjoner. I tillegg kan de bli funnet i tynne kapillærer, hvor de er ansvarlige for blodstrømmen. Til tross for at fagocytose er en av funksjonene av basofiler, er deres rolle i å styrke immuniteten eller beskytte kroppen ekstremt liten. Disse hvite cellene tar en viktig rolle i prosessen med blodpropp og bidrar til økt vaskulær permeabilitet. De er også ansvarlige for å redusere visse muskelgrupper.

norm

Når blod blir samlet for en generell blodprøve, er definisjonen av basofiler kjent for å bli inkludert i beregningen av en bestemt leukocyttformel.

Dermed er normen for basofiler indikert i følgende indekser:

 • Nyfødte - 0,75%
 • Barn i alderen 1 måned - 0,5%
 • Ettårig barn - 0,6%
 • Barn i alderen 2 år - 0,7%
 • Voksne - 0,5 til 1%

Økningen i antall basofilceller (når basofiler er forhøyet i blodet - mer enn 0,2 * 109 / L) kalles basofili. Nedgangen i antall basofile celler i perifert blod (når det senkes og analysen viser mindre enn 0,01 * 109 / L) kalles basepenia.

Årsaker til reduserte basofiler

Hvorfor blir basofiler redusert hos voksne, hva sier det? Hovedårsakene, når basofiler diagnostiseres i blodet under normen, kan være følgende patologiske forhold:

 • smittsomme sykdommer;
 • stress,
 • graviditet;
 • Cushings sykdom;
 • hypertyreose.
 • med vanlige stressende forhold
 • ved en allergi med lyse skjermer;
 • smittsomme sykdommer;
 • når skjoldbruskkjertelen er aktiv;
 • med sykdommer i binyrene;
 • med lungebetennelse
 • ved mottak av noen hormonpreparater.

Det er verdt å merke seg at i løpet av perioden med eggløsning og graviditet kan disse indikatorene også observeres. Derfor er det svært viktig å gjøre diagnosen i et kompleks. Det er verdt å si at stressende situasjoner kan redusere innholdet av basofiler i perifert blod betydelig.

Hva å gjøre hvis basofiler senkes

Som i alle andre tilfeller bør vi først og fremst se etter årsaken til dette fenomenet. Hvis en slik sykdom oppdages, skal hovedterapien være rettet mot å kjempe nøyaktig med den, og etter dette vil nivået av basofiler komme til den nødvendige standarden.

Hvis det ikke var grunn til å øke nivået, er det mulig at dette skyldtes den generelle svekkelsen av immunitet, og derfor bør alle krefter styres til styrking.

Basofiler forhøyet i barnet forårsaker mygg

Blodprøve hos barn

Blodprøve hos barn gjør det mulig å identifisere et antall sykdommer i de tidligste stadiene av utviklingen. Derfor er det alltid gjort analyser med forebyggende undersøkelser. Gjentatte blodprøver hos barn tillater å evaluere effektiviteten av behandlingen.

I en generell blodprøve Følgende indikatorer presenteres:

erytrocytter eller røde blodlegemer bærer oksygen til vev og tar bort karbondioksid fra dem.

Redusert erytrocytinnhold i barnets analyse er observert i anemi (hemoglobinnivået synker samtidig), blodtap, kroniske sykdommer, mangel på vitamin B12 og noen andre vitaminer. Les om diagnosen anemi i artikkelen "Diagnose av anemi. Hvilke tester skal jeg ta? ". Høye nivåer av erytrocytter observeres ganske sjelden, hovedsakelig når blodet er tykkere - med brannskader, diaré, oppkast, dehydrering, polycytemi. For barn fra ett år til 3 år er de normale røde blodcelletallene 3,7-4,95 * 1012 / l, 4 til 6 år - 3,7-4,6 * 1012 / l, og 7-12 år er 4, 0-4,7 * 1012 / l.

hemoglobin - rødt "respiratorisk" pigment av blod, bestående av to enheter - gemma (jern) og protein (globin). Reduksjon av hemoglobinkonsentrasjon i blodprøven hos barn observeres i anemi av noe opprinnelse, blodtap og langtidssykdommer. Generelt mangler hemoglobin i barnets kropp, en nøyaktig indikator for anemi. Årsakene til forhøyet hemoglobin i analysen av barnet er de samme som for røde blodlegemer. Normen for hemoglobin for barn fra 1 til 6 år er 110-130 g / l, i alderen 7 til 12 er den nesten lik den voksne og er lik 120-140 g / l.

Hos barn er det noen sykdommer forårsaket av strukturelle forstyrrelser og hemoglobinfunksjoner - hemoglobinopati. De vanligste er sickle-cell anemi og thalassemia.

Prosentandelen av volumet av væskedelen av blodplasma til volumet av blodceller kalles hematokritt. Det endres nesten ikke etter det første året av et barns liv og er 33-42%. Hematokriten i analysen av barnet viser total volum av erytrocytter i plasmaet, siden det er erytrocytene i blodet som er mest. Hvis hematokriten er 35%, er erytrocytene i 1 ml blod 350 μl, og plasmaet er 650 μl. Hematokrit i blodanalysen hos barn reduseres med anemi, hyperhydrering, bruk av store mengder væske. Økt hematokrit med leukemi, brent sykdom, peritonitt. erytrocytose, dehydrering.

Fargemåling er uttrykket for det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i en erytrocyt. Fargeindeksen i barnets blodprøve endres med alder, ettersom nivået av spesiell voksen hemoglobin A øker i blod. Ved 1-3 år er det 0,75-0,96, etter 4 år - 0,8-1 og 12 år han nærmer seg den voksne norm - 0,85-1,05.

Temperaturen er 5 dager og monocytter i babyen økes

Barnet er 1 år og 9 måneder gammel. 15.10 kveld, sløvhet, svakhet, deretter oppkastet 2 ganger, etterpå steg temperaturen om natten. Her allerede den femte dagen som temperaturen stiger til 39, banker vi ned 2 ganger om dagen Nurofen. På den tredje dagen ringte de en lege, sa alt var rent, bare en liten rød hals. Jeg foreskrev antibiotika. Samme dag ble en klinisk blodprøve utført - alt er normalt, bare hemoglobin senkes 105 og monocytter økes - 1,50 * 10 ^ 9 / L 0,05 og i% 13,7. Leukocytter er ikke forhøyet, så antibiotika ikke drikker. Om forhøyede monocytter leser allerede grusomheter ((((

I dag (den femte dagen) ble doktoren igjen kalt, vi vil vise analysen, jeg håper noe vil bli løst, de vil søke etter årsaken til økte monocytter, og ikke helbrede med antibiotika. Selv om distriktets barnelege alltid følger ordningen - på den tredje dagen drikker vi et antibiotika for å unngå komplikasjoner.

Fortell meg vær så snill, hva kan være grunnen til denne analysen og temperaturen? I hvilken retning skal vi flytte? Hvilke tester skal jeg gjøre for å gjøre bildet klart?

Barnet er muntert og muntert, bare tregt når temperaturen stiger. Appetitt er dårlig, avføringen er normal, men sjelden tror jeg på grunn av dårlig appetitt. Jeg prøver å drikke, men drikker litt.

Generell klinisk blodprøve (23 indikatorer)
Leukocytter (WBC) 10,92 * 10 ^ 9 / L (6,60 - 11,20)
Erytrocytter (RBC) 4,21 * 10 ^ 12 / L (3,00-4,40)
Hemoglobin (HGB) ↓ 105 g / l (110 - 132)
Hematokrit (HTC) 32,9% (32,0 - 40,0)
Gjennomsnittlig volum av erytrocyten (MCV) 78,1 fL (73,0 - 85,0)
Nr. Sod. hemoglobin i er-te (MCH) 24,9 pg (22,0 - 30,0)
Nr. kons. hemoglobin i blodet (MCHC) 319 g / l (280-380)
Blodplater (PLT) 297 * 10 ^ 9 / L (150-400)
Kamaksel. Erith. ved V - standardavvik (RDW-SD) 41,8 fL (37,0 - 54,0)
Kamaksel. Erith. V er koeffisienten. Varians (RDW-CV) 15,0% (11,3 - 19,5)
Kamaksel. blodplater etter volum (PDW) 13,4 fL (10,0 - 20,0)
Gjennomsnittlig blodplatevolum (MPV) er 11,00 fL (9,40-12,40)
Koeffisienten til store blodplater (P-LCR) 32,8% (13,0 - 43,0)
Neutrofiler (NE) 5,15 * 10 ^ 9 / L (1,50-8,50)
Lymfocytter (LY) 4,09 * 10 ^ 9 / l (3,00-9,50)
Monocytter (MO) ↑ 1,50 * 10 ^ 9 / L (0,05-0,60)
Eosinofiler (EO) 0,14 * 10 ^ 9 / L (0,02-0,30)
Basofiler (BA) 0,04 * 10 ^ 9 / l (0,00-0,08)
Neutrofiler,% (NE%) 47,1% (28,0 - 48,0)
Lymfocytter,% (LY%) 37,5% (37,0 - 60,0)
Monocytter,% (MO%) ↑ 13,7% (3,0 - 10,0)
Eosinofiler,% (EO%) 1,3% (1,0-7,0)
Basofiler,% (BA%) 0,4% (0,0-1,2)

Generelt, fra legenes ankomst, ble situasjonen ikke avklart. På bakveggen er det flytende grønt snø (utover følger bare hvitt gjennomsiktig vann). Utnevnt Supraks. Analysen sa er ikke forferdelig, monocytter økes av viruset og det er det.
Kalt konsultert med en annen lege, sa han at han skulle ta blodet igjen, fordi Vår analyse på den tredje dagen er ikke veldig informativ og urin. Antistoffet bekreftet det som trengs. Sa som en mononukleose, spurte om lymfeknuter er forstørret, snorer om natten, men jeg kan ikke grope dem selv, og legen sjekket ikke med en halv ki
Jeg opplever enda mer!
Spør hvilken analyse som skal overlates for å utelukke en mononukleose?

Darya Nikolaevna lege

Sett blodet tilbake i et annet laboratorium for å utelukke feilen til analysatoren. Dette er ikke nødvendigvis en mononukleose.

Darya Nikolaevna lege

På den tredje dagen ringte de en lege, sa alt var rent, bare en liten rød hals. Jeg foreskrev antibiotika. Dette er dommen av vår polykliniske medisin

Ja, det er og det er veldig trist! Jeg sliter med dette hele tiden. Den eldste sønnen 4 år gammel tok bare antibiotika en gang, selv om de foreskrev 20 ganger! Yngre 1g9m, mens gjorde uten dem.

Basofiler i barns blod: som betyr forhøyede nivåer

Blodsammensetningen, som avklares gjennom en utvidet analyse, sier mye om barnets helse. For å kunne dechifiseres riktig må du imidlertid vite hvor mye blodet skal inneholde røde blodlegemer, leukocytter, nøytrofiler, basofiler osv.

I tillegg er det nødvendig å forstå hva deres økte eller reduserte nivå betyr. Spesielt bør det legges særlig vekt på nivået av basofiler. Dette er blodceller, som er en av typer hvite blodlegemer. Deres hovedfunksjon er å hindre spredning av forskjellige toksiner i hele kroppen. Også, basofiler hindrer utviklingen av inflammatoriske prosesser. Normalt er normen for barn innholdet av disse cellene i blodet i en mengde på ikke mer enn 1 prosent av det totale antall leukocytter.

For at resultatene av blodprøven skal være så pålitelige som mulig, bør barnet bringes til klinikken om morgenen. Du må gi analysen på tom mage. Nyfødte oppfordres til å mate 2-3 timer før testen utføres. Blod er tatt fra en blodåre eller en navngitt finger.

Årsakene til økningen

Det er flere grunner til at resultatene av analysen kan vise et økt nivå av basofiler i blodet hos et barn:

 1. Matallergi eller allergisk reaksjon på et legemiddel.
 2. Leukemi, myeloid leukemi, Hodgkins sykdom eller ekte polycytemi.
 3. Utvikling av en smittsom sykdom.
 4. Insektbiter.
 5. Det er mangel på jern i barnets blod.
 6. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 7. Bihulebetennelse.
 8. Senket skjoldbruskhormon nivåer.
 9. Hepatitt.
 10. Lungekreft.
 11. Diabetes mellitus.

For å finne ut grunnen til at basofile er forhøyet, bør det utføres ytterligere tester og undersøkelser. Vanligvis er det økte innholdet forårsaket av akutte eller kroniske former av sykdommen. Eliminer selve sykdommen, noe som førte til en økning i disse cellene i barnets blod. Bestem sykdommen uten medisinsk hjelp er umulig. Derfor er det ikke verdt å prøve å normalisere nivået av disse cellene, da dette kan føre til negative helsekonsekvenser. Hvis resultatene av testene viser et økt nivå av disse cellene, må du først og fremst sørge for at det ikke er noen inflammatoriske prosesser i barnets kropp.

normer

Basofiler hos barn i blodet holdes i forskjellige mengder, avhengig av alder:

 • 0,75% av totalt antall leukocytter - hos barn under 1 måned;
 • 0,5% - hos barn fra 1 måned til 1 år;
 • 0,7% - hos barn eldre enn 1 år.

Hvis basofilene økes, kan nivået senkes dersom behandling av sykdommen starter i tide.

behandling

I de fleste tilfeller er ikke korreksjonen av nivået av disse cellene påkrevd, siden innholdet av basofiler er normalisert på grunn av eliminering av den spesifikke sykdommen som forårsaket økningen. Vanligvis, parallelt med behandlingen i dietten, blir matvarer som inneholder cyanokobalamin (B12) tilsatt. Dette vitaminet finnes i meieriprodukter, egg og noen biprodukter.

I noen tilfeller kan basofiler bli forhøyet i en sunn baby i fravær av symptomer på sykdommen. Vanligvis er årsaken til en slik økning underernæring. For normalisering må du justere dietten, inkludert fisk, sjømat og jernrike grønnsaker og frukt.

Hvis basofilene økes på grunn av mangel på jern, er en jernholdig diett foreskrevet. I noen tilfeller er det tilstrekkelig bare å avbryte inntaket av medisiner som påvirker dannelsen av basofiler i blodet. Det er viktig å forstå at deres nummer alene ikke kommer tilbake til det normale. Derfor er det nødvendig å foreta en undersøkelse så snart som mulig, slik at legen har en nøyaktig diagnose og startet behandling av den underliggende sykdommen.

Basofiler i et barns blod

Hvite blodlegemer i barnets blod er representert av flere arter. En av dem er basofiler, hvis navn skyldes flekker av hvite blodceller med spesielle fargestoffer. Slike ensartede elementer, selv om de er inneholdt i perifert blod i en liten prosentandel, er svært viktige for å opprettholde barnets helse. Hva er deres funksjon, hva er nivået av basofiler hos friske barn og hvorfor kan det endre seg?

Hva er bruken av basofiler?

I basofiler i disse granulatene finnes det forbindelser, blant annet histamin, prostaglandiner, serotoniner og mange andre stoffer involvert i inflammatoriske og allergiske reaksjoner. Slike celler varer ikke lenge i blodet (bare noen få timer), hvoretter de legger seg i vevet og holder seg der i ca 10-14 dager. Etter overgangen fra blodet til vevet kalles basofiler "histiocytter" eller "mastceller".

Basofile leukocytter er aktivt involvert i allergi av umiddelbar type (anafylaktiske reaksjoner). I tillegg, grunnet innholdet av heparin, er basofiler viktig for regulering av blodpropp. Å få til inflammasjonsstedet ved å interferere med allergenet, et infeksiøst middel eller toksin basofile leukocytter utskiller inn i blod innholdet i sine granuler, noe som resulterer i øket vaskulær permeabilitet, øket blodstrøm og andre involverte granulocytter. Basofiler har også evnen til å absorbere fremmede partikler.

Norm hos barn

Økt nivå

årsaker

En økt andel av basofile finnes i sykdommer som:

 • Hypotyreose.
 • Kronisk bihulebetennelse.
 • Nefrotisk syndrom.
 • Polycytemi.
 • Ulcerativ kolitt.
 • Hepatitt.
 • Kronisk leukemi.
 • Kyllingpokker.
 • Hodgkins sykdom.
 • Syndrom Itenko-Cushing.
 • Hemolytisk anemi.
 • Tumor prosesser.
 • Diabetes mellitus.
 • Forgiftning.

Hvis et barn blir behandlet med hormonelle stoffer, vil også basofile i analysen økes. I tillegg er økningen i disse leukocytene provosert ved fjerning av milten, effekten av lave doser ioniserende stråling eller jernmangel.

Hva å gjøre

Fravær av basofiler

Reduksjon i prosentandelen av basofile leukocytter i leukogrammet hos mange barn regnes som en variant av normen. Hvis resultatet av et barns blodprøve viser et komplett fravær av basofiler, betraktes det ikke som en lege ved et diagnostisk kriterium. Et lignende mønster observeres når spenningen i rekonvalesensperiode etter infeksjonssykdommer, etter kjemoterapi eller endokrine sykdommer, men endringer i slike sykdommer er ikke begrenset til bazofilopeniey.

Vi anbefaler å se opptaket av Dr. Komarovsky's program dedikert til den kliniske analysen av barnets blod:

Basofiler blir senket hos voksne og barn: hva sier det?

Sammensetningen av blod er et obligatorisk element i leukocytene. De beskytter kroppen mot angrep av ulike smittsomme stoffer, allergener, etc. I den utvidede analysen teller tallet for alle typer leukocyttceller. Hvis det oppdages et lavt basofilinnhold (BAS), indikerer dette oftest en inhibering av utviklingen av en allergisk reaksjon.

Basofiler: Sekvensen av dannelse i kroppen

Produksjonen av leukocytter utføres i benmargen. Deretter migrere de formede elementene inn i blodet. Deretter finner vi noen timer i det perifere blodet. Men basofilens grunnleggende funksjoner utføres i vev, hvor de holder seg i 8-12 dager.

Basofile kropper er en indikator for allergi. De bidrar til utvikling av en allergisk reaksjon i kroppen etter innføring av fremmede partikler. Oftest er den inflammatoriske responsen manifestert av bronkial astma, urtikaria, respiratoriske symptomer, anafylaktisk sjokk.

Provoke allergier kan parasitter (helminthic invasjon), støv, narkotika, ull, etc. Når irritasjonen kommer inn i kroppen, åpner BAS-skallet og frigjør i blodet granulene inneholdt i cytoplasma. Og i dem er det biologiske aktive stoffer som blokkerer fiendens partikkel. Hovedkomponentene til den basofile cellen er histaminer, serotoniner, prostaglandiner og leukotriener.

I medisin kalles leukocytter av denne arten speidere, fordi de er de som oppdager det irriterende og gjør alt for å bli kvitt den. En uttalt allergisk reaksjon på innføringen av et allergen antyder økt aktivitet av BAS. Organismen gjør sitt ytterste for å fjerne skadedyret og rense vevet.

Hva er funksjonene til basofiler?

I tillegg deltar de leukocyttorganene i dannelsen av inflammatoriske reaksjoner og allergier, de bryr seg også om å opprettholde andre fysiologiske prosesser:

 • Gi full blodsirkulasjon i kapillærene, noe som fører til normal ernæring av alt vev;
 • Bidra til veksten av nye små fartøyer;
 • De bidrar til å migrere gjennom kroppen til andre typer leukocytter;
 • Delta i fagocytose og avgiftning;
 • Aktivering av blodplateaggregasjon for riktig blodpropp.

Basofiler kan hemme effekten av giftige stoffer, inkludert de som har en animalsk opprinnelse (slangegift). Faktisk reagerer de veldig raskt på irriterende partikler eller stoffer, som beskytter kroppen mot å spre og påvirke den negativt.

Til tross for det faktum at de basofile legemer i blodet i små mengder og ikke er direkte involvert i dannelsen av immunitet, deres store størrelse gjør avhende allergener og parasitter som kommer inn gjennom luft eller fordøyelseskanalen, så vel som den skadede hud.

Reduserte basofiler: Når nivået avviker fra normen?

Hvis indikatorene for basofile organer avtar, betyr det at kroppen ikke fullt ut kan reagere på innføring av fremmede partikler. Følgelig brytes allergiske reaksjoner og beskyttende funksjoner reduseres.

Basofiler måles i prosent i forhold til andre typer leukocytter. Deres nivå i barnets blod vil avvike fra de voksne indikatorene. Leger vurderer alltid resultatet av pasientens leukocyttformel for å finne ut hvorfor avvik kan ha oppstått.

Det absolutte innholdet av basofiler er 0,4-1%. Dette er en gjennomsnittsverdi og tilsvarer normen. For å kunne vite de normale indikatorene hos pasienter i ulike aldre, må du vurdere tabelldataene.

Reduserte basofillegemer er tall som faller under 0,4%. Noen ganger møter folk en nullindeks av hvite uniformer.

Det skal bemerkes at kvinner noteres svingninger i resultatene av tester, spesielt i perioden med eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet. Derfor, hvis pasienten donerte blod og hadde lavere tall, bør analysen bli omarbeidet etter noen dager eller en uke for å sikre seg stabiliteten.

BAS-nivået avviker også etter å ha tatt medisiner med hormonelle komponenter. Kvinner som bruker orale prevensiver, står overfor endringer i leukocyttformelen.

Lavindekser: Årsaker til undertrykking av beskyttelsesfunksjonen

Oftest har personer på UAC en økning eller en prosentandel av andelen store hvite kropper. Reduserte basofiler er sjeldne, i noen tilfeller kan det til og med være en variant av kroppens normale funksjon.

Årsaken til fallende indikatorer i blodet er spesifikke sykdommer. Denne tilstanden kalles basepenia. Det forekommer nesten umerkelig hos voksne pasienter og er mer uttalt i barndommen. Vanligvis er barnets baspeni forårsaket av alvorlige funksjonsnedsettelser i benmargen eller det endokrine systemet.

Hvilke patologiske endringer kan redusere basofiler:

 • Akutt infeksjon (lungebetennelse, etc.);
 • Dysfunksjon av det endokrine systemet;
 • Hypertyreose (økt produksjon av hormoner);
 • allergier;
 • Sykdommer i binyrene;
 • Syndrom Itenko-Cushing;
 • Langsiktig stresseffekt;
 • Behandling av en svulst ved kjemoterapi.

Basopeni kan også være tilstede hos friske mennesker med visse fysiologiske endringer. For eksempel er graviditetsperioden eller eggløsning en hyppig årsak til nedgangen i prosentandelen av BAS, men er ikke patologisk.

Men behandling av kreft og metastaser ved hjelp av giftige og hormonelle stoffer fører til det totale fraværet av hvite okser.

Hvordan øke nivået av leukocyttceller hos voksne?

For å overvinne grunnlinjen, er det først og fremst nødvendig å fastslå den eksakte årsaken til utviklingen av forstyrrelser i det hematopoietiske systemet. Diagnose kan identifisere patologi og foreskrive effektiv terapi. Etter behandlingsforløpet utføres en ny blodprøve for å se om basofilene har steget til normalt.

Alle leger anbefaler selv før starten av behandlingen hos voksne, redusere virkningen av stressende situasjoner på kroppen. Dette er den første regelen som hver pasient bør vite. Tross alt er det emosjonelt og mentalt stress som sterkt presser på alle systemer, inkludert hemopoiesis. Det anbefales også å redusere fysisk aktivitet.

Ofte øker en stille livsstil sammen med et korrigert sunt kosthold i en voksen, selv uten rusmidler, nivået på basofile organer. Pasienten føler seg bedre, han slapper av, og indikatorene kommer tilbake til normal.

Hvis unormalitetene i testene ble utløst av inntak av hormonelle legemidler eller kjemoterapi, fjerner avvikelsen av behandlingen utgangspunktet etter en stund.

Og i tilfelle brudd på det endokrine systemet, foreskrives terapi av en endokrinolog. Dette er den farligste patologien, som krever nøye utvalg av medisiner og justerer dosen under behandlingen.

Hvis diagnosen ikke bidro til å avdekke alvorlige lidelser i kroppen, er det kanskje grunnen til det svekkede immunforsvaret. Da avhenger løsningen av problemet på immunologen. Han vil kunne foreskrive immunmodulerende legemidler for å forbedre immuniteten og gjenopprette normen for blodindikatorer.

Behandling av basbopeni hos et barn: hvordan foregår det?

Ofte hos barn, er en dråpe i BAS i blodet ikke en følge av alvorlige sykdommer. Vanligvis er indikatorene redusert på grunn av stressende situasjoner, overført infeksjon. Men det er også tilfeller av baspeni forårsaket av hormonforstyrrelser og løpet av kjemoterapi i sykdommer i beinmarg eller andre organer.

Men vanligvis endringer i leukocytformelen skremmer ikke leger og er en variant av normen, selv med nullprosent. Det er viktig å merke seg at i et barn fremkaller noen patologier alltid hopp av flere typer ensartede elementer. For eksempel er det samtidig bilder der både eosinofiler og basofiler senkes.

Ofte blir barn diagnostisert med Cushings sykdom. Dette er en nevroendokrine lidelse som fremkaller økt aktivitet og produktivitet av glukokortikoidhormoner som senker nivået av basofile legemer. I en tidlig alder fører sykdommen til et forsinket vekst. Som modning hos kvinner er menstruasjonssyklusen ødelagt, og hos menn utvikler potensiteten.

Cushings sykdom behandles med ulike metoder, avhengig av hvor alvorlig kurset er:

Lett form;

Nok strålebehandling rettet mot hypotalamus-hypofysen. Det er kombinert med medisiner.

Den gjennomsnittlige vekten;

Strålebehandling er kombinert med utnevnelse av narkotika som undertrykker hypofysen og binyrebarken. Noen ganger brukes ensidig adrenalektomi.

Heavy current;

Anbefalt bilateral adrenalektomi, som gjør det mulig å raskt redusere produksjonen av hormoner. Deretter erstatter hormonutskiftningsterapi for livet.

Dette er bare ett av alternativene for behandling av basboepeni hos barn med utvikling av alvorlige lidelser. Det må huskes at i alvorlige patologier, bør man følge legenes instruksjoner og ikke engasjere seg i selvmedisinering. Utløste tilstandene fører til komplikasjoner.

Nedgang i basofile teller

Hvite blodlegemer kalles leukocytter, og en av deres varianter er basofiler, som samtidig med nøytrofiler og eosinofiler stammer fra benmarg. Senere ligger deres sti gjennom den perifere blodbanen, hvor de holder seg i flere timer, i vevene de utfører sine funksjoner i ti dager. For kroppen spiller basofiler en viktig rolle, og blodanalysen bestemmer også deres sammensetning. Avviket fra basofiler fra normale indikatorer til nedre side indikerer helseproblemer og behovet for å ta visse tiltak.

Hovedfunksjoner

Basofiler tar en direkte rolle i allergiske reaksjoner. I tillegg kan de bli funnet i tynne kapillærer, hvor de er ansvarlige for blodstrømmen. Til tross for at fagocytose er en av funksjonene av basofiler, er deres rolle i å styrke immuniteten eller beskytte kroppen ekstremt liten. Disse hvite cellene tar en viktig rolle i prosessen med blodpropp og bidrar til økt vaskulær permeabilitet. De er også ansvarlige for å redusere visse muskelgrupper.

Hos nyfødte er det et økt nivå av basofiler, som kommer til normalt bare etter barnets første år.

I ulike inflammatoriske prosesser, hvor kløe og brenning, rødhet og hevelse i vevene observeres, deltar basofiler også. Hvis den inflammatoriske reaksjonen i kroppen fortsetter i lang tid, begynner en patologisk tilstand som kalles basophilocytose på grunn av raskere dannelse av nye celler i benmargen. Dette er typisk for både den voksne organismen og barnet.

Basofiler bidrar til å gi den nødvendige blodstrømmen i enkelte grupper av fartøy, og i tillegg fremme veksten av nye kapillærer i menneskekroppen. På grunn av at granulene av disse hvite cellene inneholder heparin, kan de påvirke koaguleringen av blodet. Imidlertid, selv om de er i stand til fagocytose, spiller basofiler absolutt ingen rolle i å opprettholde immuniteten til menneskekroppen. Deres hovedformål er å forhindre spredning av ulike allergener gjennom hele kroppen.

Normal ytelse

Etter å ha gjennomført en generell blodprøve og oppnådde resultater, ser legene også på antall hvite blodlegemer, som inkluderer basofiler. For hver aldersgruppe bestemmes prosentandelen av disse cellene. Det absolutte innholdet av basofiler i en sunn organisme er 0,050 +/- 0,007 x 109 / l, og det relative innholdet ligger innenfor 0,4-1%. Relative indikatorer viser prosentandelen av basofiler fra det totale nivået av leukocytter i kroppen. Det absolutte antallet av disse hvite cellene i alle aldre er det samme. Absolutte og relative indikatorer for ulike aldre er gitt i tabellen.

Basofiler forhøyet i barnet, forårsaker

Basofiler (BASO, BA, BAS) er forhøyet i et barns blod dersom deres andel av totale leukocytter overstiger 1%, og det absolutte tallet er mer enn 0,065 * 10 9 / l. Av de viktigste årsakene, på grunn av hvilke barnet har økt basofile i analysen, inkluderer allergiske reaksjoner, infeksjoner, infeksjon med parasitter.

Normen for basofiler hos barn

Hos nyfødte er den øvre akseptable grensen for BASO-hastigheten 0,75%. Etter hvert som vekstraten av basofiler hos barn endres og er:

 • i en to ukers gammel baby - 0,5%;
 • fra 2 uker til ett år - 0, 4 - 0,9%.

Etter et år anses de normale verdiene for BAS i både barn og voksen å være fra 0% til 1%. Og den absolutte mengden BASO abs hos barn fra 1 år og voksne ligger i området fra 0,01 * 10 9 / l til 0,065 * 10 9 / l.

Staten når basofiler er forhøyet kalles basofili. Absolutt basofili, når BAS abs er 0,21 * 10 9 / L og høyere, er svært sjelden hos barn. Og når et barn har et slikt resultat av analyse, er det nødvendig å gjentatte ganger undersøke blodet.

Årsaker til basofili

De vanligste årsakene til å øke basofilnivået hos barn er:

 • allergiske reaksjoner;
 • helmintinfeksjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • kroniske inflammatoriske sykdommer - bihulebetennelse, kolitt, hepatitt;
 • jernmangel anemi.

Anemi, ifølge WHO-statistikk for utviklingsland, forekommer hos 40% av barna i førskolealderen. I Russland i områder med økt mangel på Fe når utbredelsen av anemi blant barn 82%.

Økningen i basofiler i et barn snakker ofte om dannelsen i blodet av en allergisk respons av en umiddelbar type. For denne type reaksjon er dannelsen av en respons av immunsystemet karakteristisk i kort tid, fra 15 minutter til 6 til 12 timer.

Basofile granulocytter er involvert i den allergiske reaksjonen, som virker som en kilde til histamin. Dette stoffet forårsaker hevelse i vevet og er ansvarlig for utseendet til de viktigste kliniske symptomene på allergi av umiddelbar type urticaria, Quinckes ødem, anafylaktisk sjokk.

Andre årsaker til økte basofiler

Mindre vanlige er basofiler forhøyet hos barn på grunn av:

 • ondartede patologier - kronisk myelogen leukemi, lymfogranulomatose;
 • sykdommer i det endokrine systemet - hypothyroidism, diabetes mellitus;
 • hemolyse - ødeleggelse av erytrocytter, ledsaget av frigjøring av hemoglobin fra erytrocytter til det intercellulære miljøet;
 • forgiftning - tungmetaller, giftig virkning av hemolytiske giftstoffer av insekter når det blir bitt;
 • mottak av hormonelle midler;
 • fjerning av milten
 • radioterapi.

Tilstanden hemolyse er karakteristisk for jernmangel (hemolytisk anemi), og utvikler seg også under virkningen av:

 • systemisk lupus erythematosus;
 • infeksjoner - hemolytisk streptokokker, viral hepatitt, malaria, toxoplasmose, candidiasis;
 • hematoksiske antibiotika - cefalosporiner 4 generasjoner (cefepim);
 • hematotoksiske antiparasittiske midler, immunosuppressive midler.

En økning i de relative indeksene av BAS med langvarig bruk av hematotoksiske midler antyder et brudd på leukocytt blodformelen. Den negative effekten av hematotoksiske stoffer manifesteres av en nedgang i antall nøytrofiler.

Dette betyr at i leukocytformelen av blod i et barn, øker basofilene i prosent, mens absolutt innhold forblir uendret. Og indikatorene for relative BAS kan overstige 1%, som er lagt ned for barn og voksne, selv med samme totale antall basofiler i blodet.

Økning av basofile i infeksjoner

Basofiler er oppvokst hos barn med smittsomme sykdommer:

 • kylling pox;
 • kopper;
 • influensa;
 • tuberkulose.

En økning i testresultater er funnet noen ganger etter vaksinering. Antallet av basofile granulocytter etter vaksinering mot influensa kan øke moderat.

En slik analyse, når basofiler er forhøyet hos et barn og deres verdi er mer enn 1%, indikerer en normal respons av immunsystemet til innføring av et fremmed protein i kroppen. Behandling av et slikt brudd på analyse krever ikke og løses selvstendig.

helminthiasis

En av hovedfunksjonene til basofile granulocytter i kroppen er ødeleggelsen av parasitære ormer og protozoer, penetrert i blodet og vevet. Hos spedbarn, på grunn av immunitetens umodenhet og mangel på bærekraftig hygiene, er problemet med parasittiske infeksjoner spesielt relevant.

Utbredelsen av helminthiosis er indikert av WHO-statistikk. Bare 1,5 millioner mennesker er smittet med jordparasitter i verden, noe som betyr at 24% av verdens befolkning lider av konsekvensene av helminthiasis.

Infeksjon med parasitter forårsaker:

 • brudd på absorpsjon av vitaminer og mineraler i tarmen;
 • anemi forårsaket av tap av jern og protein;
 • forsinkelse av fysisk og mental utvikling.

Forhøyede basofiler i et barns blod er mest sannsynlig forårsaket av ascariasis, enterobiasis, opisthorchiasis, echinokokker. I den generelle analysen av blodparasitose, i tillegg til basofiler, økes eosinofiler, hemoglobin og erytrocytter senkes.

Forklaring av analysen

En økning i antall basofiler i blodet eller en økning i prosentandelen av denne populasjonen har ingen betydning i diagnosen. Indikatorer for BASO-analyse vurderes i forbindelse med endringer i andre komponenter i leukocytformelen.

På grunn av det lille antallet basofil granulocytter, er andelen av disse cellene avhengig av antall nøytrofiler - den viktigste typen leukocytter, som utgjør 50 til 70% av de totale leukocytter i normen. Dersom antall neutrofile faller, vil andelen BA% økes.

Selv om BAS 2% er indikert i analysen, må du beregne absolutt antall basofiler basert på total leukocyttall i blodet før du begynner å bekymre deg.

La oss vurdere eksempler, hvor på hevet BA, noe som gjør 2%:

 1. leukocytter (LEY) er normale;
 2. LEY senket.

Eksempel 1

For å beregne antall absolutt BA abs, i form av blodprøven:

 • vi finner "leukocytter" grafen;
 • verdien funnet, for eksempel 5 * 10 9 / l, multiplisert med 2% og fordeles med 100;
 • vi får innholdet av basofile granulocytter 0,1 * 10 9 / l.

I det viste eksemplet er hvite blodlegemer normale, men BASO er økt:

 • relativ 2% med en hastighet på opptil 1%;
 • absolutt 0,1 * 10 9 / l med en hastighet på 0,06 * 10 9 / l.

Eksempel 2

Hvis de generelle leukocyttene er redusert og f.eks. Gjør 2 * 10 9 / l, så vil beregningene med BASO 2% se slik ut:

 • 2 * 10 9 / l multiplisere med 2%;
 • Resultatet er delt med 100%;
 • summen vil være 0,04 * 10 9 / l.

Den oppnådde verdien av BASO abs 0,04 * 10 9 / l ligger innenfor de tillatte verdiene, mens den relative verdien av basofiler økes.

konklusjon

I det første eksempelet, når barnets LEY-verdi er normal, er det absolutte basofilinnholdet noe forhøyet. Dette betyr at avviket ikke har noen diagnostisk verdi og ikke krever behandling.

I det andre eksempelet, når leukocytter senkes, og relative BAS% økes, er absolutt basofile innenfor det normale området. En slik blodprøve antyder at basofili er fraværende, og et brudd på det generelle leukocyttallet skyldes en reduksjon i nivået av nøytrofiler.

Mer informasjon om hvorfor BAS nivået hos voksne stiger og basophilia utvikler kan finnes på en annen side av nettstedet i artikkelen "Årsaker til økende basofil hos voksne".

Les Mer Om Fartøyene