Basofiler forhøyet i barnet, forårsaker

Basofiler (BASO, BA, BAS) er forhøyet i et barns blod dersom deres andel av totale leukocytter overstiger 1%, og det absolutte tallet er mer enn 0,065 * 10 9 / l. Av de viktigste årsakene, på grunn av hvilke barnet har økt basofile i analysen, inkluderer allergiske reaksjoner, infeksjoner, infeksjon med parasitter.

Normen for basofiler hos barn

Hos nyfødte er den øvre akseptable grensen for BASO-hastigheten 0,75%. Etter hvert som vekstraten av basofiler hos barn endres og er:

 • i en to ukers gammel baby - 0,5%;
 • fra 2 uker til ett år - 0, 4 - 0,9%.

Etter et år anses de normale verdiene for BAS i både barn og voksen å være fra 0% til 1%. Og den absolutte mengden BASO abs hos barn fra 1 år og voksne ligger i området fra 0,01 * 10 9 / l til 0,065 * 10 9 / l.

Staten når basofiler er forhøyet kalles basofili. Absolutt basofili, når BAS abs er 0,21 * 10 9 / L og høyere, er svært sjelden hos barn. Og når et barn har et slikt resultat av analyse, er det nødvendig å gjentatte ganger undersøke blodet.

Årsaker til basofili

De vanligste årsakene til å øke basofilnivået hos barn er:

 • allergiske reaksjoner;
 • helmintinfeksjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • kroniske inflammatoriske sykdommer - bihulebetennelse, kolitt, hepatitt;
 • jernmangel anemi.

Anemi, ifølge WHO-statistikk for utviklingsland, forekommer hos 40% av barna i førskolealderen. I Russland i områder med økt mangel på Fe når utbredelsen av anemi blant barn 82%.

Økningen i basofiler i et barn snakker ofte om dannelsen i blodet av en allergisk respons av en umiddelbar type. For denne type reaksjon er dannelsen av en respons av immunsystemet karakteristisk i kort tid, fra 15 minutter til 6 til 12 timer.

Basofile granulocytter er involvert i den allergiske reaksjonen, som virker som en kilde til histamin. Dette stoffet forårsaker hevelse i vevet og er ansvarlig for utseendet til de viktigste kliniske symptomene på allergi av umiddelbar type urticaria, Quinckes ødem, anafylaktisk sjokk.

Andre årsaker til økte basofiler

Mindre vanlige er basofiler forhøyet hos barn på grunn av:

 • ondartede patologier - kronisk myelogen leukemi, lymfogranulomatose;
 • sykdommer i det endokrine systemet - hypothyroidism, diabetes mellitus;
 • hemolyse - ødeleggelse av erytrocytter, ledsaget av frigjøring av hemoglobin fra erytrocytter til det intercellulære miljøet;
 • forgiftning - tungmetaller, giftig virkning av hemolytiske giftstoffer av insekter når det blir bitt;
 • mottak av hormonelle midler;
 • fjerning av milten
 • radioterapi.

Tilstanden hemolyse er karakteristisk for jernmangel (hemolytisk anemi), og utvikler seg også under virkningen av:

 • systemisk lupus erythematosus;
 • infeksjoner - hemolytisk streptokokker, viral hepatitt, malaria, toxoplasmose, candidiasis;
 • hematoksiske antibiotika - cefalosporiner 4 generasjoner (cefepim);
 • hematotoksiske antiparasittiske midler, immunosuppressive midler.

En økning i de relative indeksene av BAS med langvarig bruk av hematotoksiske midler antyder et brudd på leukocytt blodformelen. Den negative effekten av hematotoksiske stoffer manifesteres av en nedgang i antall nøytrofiler.

Dette betyr at i leukocytformelen av blod i et barn, øker basofilene i prosent, mens absolutt innhold forblir uendret. Og indikatorene for relative BAS kan overstige 1%, som er lagt ned for barn og voksne, selv med samme totale antall basofiler i blodet.

Økning av basofile i infeksjoner

Basofiler er oppvokst hos barn med smittsomme sykdommer:

 • kylling pox;
 • kopper;
 • influensa;
 • tuberkulose.

En økning i testresultater er funnet noen ganger etter vaksinering. Antallet av basofile granulocytter etter vaksinering mot influensa kan øke moderat.

En slik analyse, når basofiler er forhøyet hos et barn og deres verdi er mer enn 1%, indikerer en normal respons av immunsystemet til innføring av et fremmed protein i kroppen. Behandling av et slikt brudd på analyse krever ikke og løses selvstendig.

helminthiasis

En av hovedfunksjonene til basofile granulocytter i kroppen er ødeleggelsen av parasitære ormer og protozoer, penetrert i blodet og vevet. Hos spedbarn, på grunn av immunitetens umodenhet og mangel på bærekraftig hygiene, er problemet med parasittiske infeksjoner spesielt relevant.

Utbredelsen av helminthiosis er indikert av WHO-statistikk. Bare 1,5 millioner mennesker er smittet med jordparasitter i verden, noe som betyr at 24% av verdens befolkning lider av konsekvensene av helminthiasis.

Infeksjon med parasitter forårsaker:

 • brudd på absorpsjon av vitaminer og mineraler i tarmen;
 • anemi forårsaket av tap av jern og protein;
 • forsinkelse av fysisk og mental utvikling.

Forhøyede basofiler i et barns blod er mest sannsynlig forårsaket av ascariasis, enterobiasis, opisthorchiasis, echinokokker. I den generelle analysen av blodparasitose, i tillegg til basofiler, økes eosinofiler, hemoglobin og erytrocytter senkes.

Forklaring av analysen

En økning i antall basofiler i blodet eller en økning i prosentandelen av denne populasjonen har ingen betydning i diagnosen. Indikatorer for BASO-analyse vurderes i forbindelse med endringer i andre komponenter i leukocytformelen.

På grunn av det lille antallet basofil granulocytter, er andelen av disse cellene avhengig av antall nøytrofiler - den viktigste typen leukocytter, som utgjør 50 til 70% av de totale leukocytter i normen. Dersom antall neutrofile faller, vil andelen BA% økes.

Selv om BAS 2% er indikert i analysen, må du beregne absolutt antall basofiler basert på total leukocyttall i blodet før du begynner å bekymre deg.

La oss vurdere eksempler, hvor på hevet BA, noe som gjør 2%:

 1. leukocytter (LEY) er normale;
 2. LEY senket.

Eksempel 1

For å beregne antall absolutt BA abs, i form av blodprøven:

 • vi finner "leukocytter" grafen;
 • verdien funnet, for eksempel 5 * 10 9 / l, multiplisert med 2% og fordeles med 100;
 • vi får innholdet av basofile granulocytter 0,1 * 10 9 / l.

I det viste eksemplet er hvite blodlegemer normale, men BASO er økt:

 • relativ 2% med en hastighet på opptil 1%;
 • absolutt 0,1 * 10 9 / l med en hastighet på 0,06 * 10 9 / l.

Eksempel 2

Hvis de generelle leukocyttene er redusert og f.eks. Gjør 2 * 10 9 / l, så vil beregningene med BASO 2% se slik ut:

 • 2 * 10 9 / l multiplisere med 2%;
 • Resultatet er delt med 100%;
 • summen vil være 0,04 * 10 9 / l.

Den oppnådde verdien av BASO abs 0,04 * 10 9 / l ligger innenfor de tillatte verdiene, mens den relative verdien av basofiler økes.

konklusjon

I det første eksempelet, når barnets LEY-verdi er normal, er det absolutte basofilinnholdet noe forhøyet. Dette betyr at avviket ikke har noen diagnostisk verdi og ikke krever behandling.

I det andre eksempelet, når leukocytter senkes, og relative BAS% økes, er absolutt basofile innenfor det normale området. En slik blodprøve antyder at basofili er fraværende, og et brudd på det generelle leukocyttallet skyldes en reduksjon i nivået av nøytrofiler.

Mer informasjon om hvorfor BAS nivået hos voksne stiger og basophilia utvikler kan finnes på en annen side av nettstedet i artikkelen "Årsaker til økende basofil hos voksne".

Normen for basofiler hos barn

Når et barn føler seg dårlig, er det nødvendig å raskt forhindre de negative konsekvensene og utviklingen av sykdommen. Du må søke råd fra en lege og først og fremst å undersøke blodets sammensetning.
Resultatene av analysen vil spørre om hva som er det første å legge merke til. De registrerer data på innholdet av viktige elementer i livgivende væske, inkludert basofiler.

Denne komponenten av blod er den minste gruppen av leukocytter. Basofiler er en granulocyt underart av hvite blodlegemer. Deres fødsel og etterfølgende modning skjer i beinmarg. Basofiler har et oppdrag å nøytralisere patogener, som trer inn i menneskekroppen og er ekstremt uønskede for det.

Funksjoner av basofiler

Basofilens primære rolle er å dempe virkningen av allergener som har kommet inn i barnets kropp, og for å forhindre deres fremgang i vevet. Celler er fylt med granulater av serotonin, heparin og histamin. Når basofiler kommer i kontakt med patogene stimuli, blir innholdet tatt ut, det vil si en prosess med degranulering finner sted. Dette er det som hjelper i bindende allergener og danner et inflammatorisk fokus.
Basophiles utfører følgende oppgaver:

 • De bidrar til å opprettholde normal blodgass.
 • De hjelper til med dannelsen av nye kapillærer - små blodkar.
 • Mobilisere andre komponenter av leukocytter for penetrasjon i det inflammatoriske fokuset.
 • Beskytt organene i fordøyelseskanalen.
 • Normaliser de trofiske prosessene som gir cellulær ernæring og vital aktivitet av vev.
 • Aktiver den inflammatoriske prosessen.

Basofiler er utstyrt med en mindre fagocytisk aktivitet - evnen til å absorbere skadelige partikler og mikroorganismer. Men dette er en sekundær funksjon for denne typen celler. Det er vellykket utført av andre undergrupper av leukocytter.

Normen for basofiler hos barn

Normalt fastsettes det normative nivået av basofiler som en prosentandel av det totale antall leukocytter.

Celler måles i absolutte enheter. Antallet deres er uforanderlig gjennom livet, som begynner med barndommen. Normen av basofiler er (? 10 9 g / l):

Men den spesifikke vekten av celler varierer, fordi det avhenger av alder.

Årsakene til økt og redusert basofilinnhold i barnets blod: Hva er faren for avvik fra normen?

Studien av blod er en ganske informativ metode som lar deg finne ut hvilke prosesser som skjer i pasientens kropp. I dag skal vi snakke om basofiler - en av de viktige indikatorene for blodformelen. Vi vil finne ut hvor mye som er normalt for barn, hvorfor de kan forstørres og hva deres fravær indikerer. Vi lærer også hvorfor vi trenger basofiler og hvordan å normalisere sine indikatorer.

Basofiler er viktige indikatorer for blodformelen

Hvorfor trenger vi basofiler?

Basofiler er en slags leukocytter som blokkerer toksiner, slik at de ikke kan spre seg i vev. De regulerer også blodkoagulerbarhet og glatter ut effektene av allergener. Disse blodcellene produseres og utvikles i beinmargen, og etterlater det allerede fullt moden. Basofiler er granulocytter og inneholder histamin og heparin, noe som forklarer effekten på blodproppene.

I tillegg til det ovennevnte er cellegranulatene konstruert for å utføre følgende funksjoner:

 • opprettholde blodstrømmen;
 • skape nye kapillærer;
 • arbeide i commonwealth med andre komponenter av leukocytter, penetrerer fokuset på betennelse;
 • å beskytte organene i mage-tarmkanalen;
 • bidra til å gi ernæring til celler, og også støtte vitale funksjoner av vev;
 • starte prosessen med betennelse i vev.

Basofiler har en sekundær funksjon. De vet hvordan å absorbere giftige og skadelige mikroorganismer. Imidlertid er andre grupper av celler mest vellykkede i å takle denne oppgaven.

Normalt nivå av basofiler hos barn

For å sikre at basofilene i barnets blod er i riktig mengde, bør du sammenligne indikatorene med tabellverdiene. Resultatene av analysene viser vanligvis både det relative og det absolutte antallet av denne underarten av leukocytter. Hva er forskjellen mellom absolutte og relative indikatorer?

 • Den første viser de ønskede cellene i blodprøven, sin norm er fra 0,01 til 0,09 * 109 g / l.
 • Den andre er prosentandelen forholdet mellom basofiler og det totale antall leukocytter. Verdien bør ikke overstige en prosent.
Forholdet mellom basofiler og leukocytter er en viktig indikator for blodformelen

Den spesifikke vekten av celler kan ha forskjellige verdier, fordi det avhenger av pasientens alder. Dette betyr at den 4 år gamle babyen denne figuren ikke vil være den samme som barnets. I tabellen angav vi prosentandelen av den spesifikke vekten av celler som en funksjon av alderen.

Som det kan sees fra bordet, svinger kornets spesifikke tyngdekraft. Det nyfødte viser 0,75%, da reduseres denne indikatoren litt, og begynner allerede å vokse igjen i en alder av 1-2 år. Men i alle aldre skal den ikke overstige en prosent. I tillegg viser studier at andelen basofiler i babyens blod kan variere gjennom dagen. Det avhenger av:

 • følelsesmessig tilstand av barnet (gråt, lunefullt eller roligt);
 • endringer i kostholdet - overgangen til en baby med HS til IV, innføringen av komplementære matvarer;
 • økning i temperaturen;
 • Helseforhold;
 • begynnelsen av sykdommen.
Innføringen av komplementære matvarer er også et stress for kroppen og endrer blodets formel

Basofiler er ikke normale

Resultatene av en blodprøve passer ikke alltid inn i normen. Noen ganger er mengden av denne rekke granulocytter forhøyet eller redusert. Hva kan denne eller den aktuelle situasjonen bety og hvor farlig er det? Et økt antall granulocytter i blodet kalles basofili, og et senket antall er basobeni. Begge varianter kan indikere patologi, men ingen av dem er det eneste symptomet på noen sykdom.

Økt nivå

La oss se nærmere på hva "høyt basofile" kan si til en spesialist. Til å begynne med merker vi at økningen i antallet av disse cellene kan påvirkes av visse faktorer:

 • hvis pasienten tar medisiner
 • babyen ble bitt av et insekt;
 • krummer ble vaksinert;
 • i kroppen er det litt treg inflammatorisk prosess.
 • virussykdommer - for eksempel influensa, røde hunder, vannkopper;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen i akutt form - enterocolitt, gastritis;
 • viral hepatitt med guling av sclera og hud;
 • hematologiske problemer - leukemi, myeloleukemi, erythremi, etc.;
 • Myxedema er en form for hypothyroidisme som oppstår på grunn av mangel på skjoldbruskhormoner;
 • bihulebetennelse;
 • utbruddet av tuberkulose;
 • jade;
 • neoplasmer i lungene;
 • anemi.
Årsaken til basofili kan være rubella eller annen smittsom sykdom

Lavt nivå

Innholdet av basofiler i perifert blod er så liten at absoluttverdien av mengden deres ikke har en diagnostisk verdi. For å identifisere sykdommen estimerer legen den relative verdien av disse cellene i leukocytformelen.

Det skjer at nivået av granulocytter ikke engang når minimum. Det er også tilfeller når disse cellene er helt fraværende. Denne situasjonen kan tyde på:

 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen, som produserer en overdreven mengde hormoner - giperterioze, Basedova sykdom;
 • feil i binyrens arbeid;
 • Ukontrollert inntak av hormonelle stoffer (hydrokortison, prednisolon);
 • forverring av den inflammatoriske prosessen;
 • lungebetennelse;
 • konstant stress;
 • allergiske reaksjoner i form av Quinckes ødem, elveblest.

I dette tilfellet kan bassenget være et midlertidig fenomen som følger med visse stater. Disse inkluderer:

 • prosessen med utvinning etter smittsomme sykdommer - scarlet feber, influensa;
 • langsiktig kjemoterapi, eksponering for stråling, tar andre komplekse legemidler som har bivirkninger.

Spesialister bemerker at en reduksjon i disse granulocytene kan indikere alvorlige brudd i beinmargens arbeid, endokrine abnormiteter. I denne forbindelse bør foreldre ta alle slike laboratorietester av deres avkom på alvor. Legen kan anbefale en ekstra undersøkelse og bestå detaljert test for å finne årsaken til avvikene. Samtidig sier Dr. Komarovskys nettside at fraværet av basofiler ikke har noen diagnostisk betydning.

Under stress hos et barn, kan mengden av basofiler reduseres

Hvordan normalisere mengden av basofiler?

Det finnes metoder som gjør det mulig å normalisere mengden av basofile i blodet. Hvis basofilien eller bassenget ikke er en konsekvens av sykdommen, er det første å ta hensyn til mat:

 • I barnets diett bør det være en tallerken med høyt innhold av vitamin B12. Disse inkluderer magert kjøtt, meieriprodukter, egg, soya melk.
 • Det er veldig ønskelig å spise mat rik på jernrødt kjøtt, lever, greener, epler.

Du må også være oppmerksom på barnets følelsesmessige tilstand. Konstant stress og angst kan påvirke blodformelen. Rolig miljø, godwill til foreldre og lærere tvert imot bidrar til stabilisering av alle indikatorer på babyens helse.

Hvis barnet tar medisiner, er det verdt å nøye undersøke bivirkningene. Kanskje, det er de som påvirker nivået på visse blodceller. Det skal forstås at et senket nivå av basofiler, sannsynligvis ikke snakker om noen sykdom, men bare peker på en viss fysisk tilstand. Et økt antall granulocytter bør imidlertid føre til flere spørsmål.

Basofiler, som andre blodparametere, bør holdes innenfor begrensede grenser. Eventuelle uoverensstemmelser kan tyde på feil i kroppen. Antallet av disse blodcellene er imidlertid sterkt avhengig av mange andre faktorer, og kan bli høyere eller lavere på kort tid. I denne forbindelse er det bedre å gjøre en ny analyse, og bare da for å starte eksamen.

Basofiler i et barns blod

Hvite blodlegemer i barnets blod er representert av flere arter. En av dem er basofiler, hvis navn skyldes flekker av hvite blodceller med spesielle fargestoffer. Slike ensartede elementer, selv om de er inneholdt i perifert blod i en liten prosentandel, er svært viktige for å opprettholde barnets helse. Hva er deres funksjon, hva er nivået av basofiler hos friske barn og hvorfor kan det endre seg?

Hva er bruken av basofiler?

I basofiler i disse granulatene finnes det forbindelser, blant annet histamin, prostaglandiner, serotoniner og mange andre stoffer involvert i inflammatoriske og allergiske reaksjoner. Slike celler varer ikke lenge i blodet (bare noen få timer), hvoretter de legger seg i vevet og holder seg der i ca 10-14 dager. Etter overgangen fra blodet til vevet kalles basofiler "histiocytter" eller "mastceller".

Basofile leukocytter er aktivt involvert i allergi av umiddelbar type (anafylaktiske reaksjoner). I tillegg, grunnet innholdet av heparin, er basofiler viktig for regulering av blodpropp. Å få til inflammasjonsstedet ved å interferere med allergenet, et infeksiøst middel eller toksin basofile leukocytter utskiller inn i blod innholdet i sine granuler, noe som resulterer i øket vaskulær permeabilitet, øket blodstrøm og andre involverte granulocytter. Basofiler har også evnen til å absorbere fremmede partikler.

Norm hos barn

Økt nivå

årsaker

En økt andel av basofile finnes i sykdommer som:

 • Hypotyreose.
 • Kronisk bihulebetennelse.
 • Nefrotisk syndrom.
 • Polycytemi.
 • Ulcerativ kolitt.
 • Hepatitt.
 • Kronisk leukemi.
 • Kyllingpokker.
 • Hodgkins sykdom.
 • Syndrom Itenko-Cushing.
 • Hemolytisk anemi.
 • Tumor prosesser.
 • Diabetes mellitus.
 • Forgiftning.

Hvis et barn blir behandlet med hormonelle stoffer, vil også basofile i analysen økes. I tillegg er økningen i disse leukocytene provosert ved fjerning av milten, effekten av lave doser ioniserende stråling eller jernmangel.

Hva å gjøre

Fravær av basofiler

Reduksjon i prosentandelen av basofile leukocytter i leukogrammet hos mange barn regnes som en variant av normen. Hvis resultatet av et barns blodprøve viser et komplett fravær av basofiler, betraktes det ikke som en lege ved et diagnostisk kriterium. Et lignende mønster observeres når spenningen i rekonvalesensperiode etter infeksjonssykdommer, etter kjemoterapi eller endokrine sykdommer, men endringer i slike sykdommer er ikke begrenset til bazofilopeniey.

Vi anbefaler å se opptaket av Dr. Komarovsky's program dedikert til den kliniske analysen av barnets blod:

Årsakene til forhøyede basofilnivåer hos barn

Basofiler er en slags leukocytter som er en del av det menneskelige immunsystemet. Derfor, hvis et barn er oppvokst med basofiler, kan det være et alarmerende symptom og bør ikke forlates uten legenes oppmerksomhet. Denne typen blodceller er den minste, men deres indikator i analysen er ekstremt viktig for diagnose.

Basofiler i et barns blod utfører de samme funksjonene som en voksen. Disse cellene er aktivt involvert i inflammatoriske og allergiske prosesser som forekommer i humant vev. Basofiler reagerer raskt på utseendet på betennelsesfokuset, bidrar til lokalisering av toksiner i kroppen, og hindrer deres videre spredning. Alt dette forårsaker slike symptomer som kløe og brennende, hevelse, rødhet. Hvis den inflammatoriske prosessen ikke dør ut innen tre dager, øker dannelsen av nye basofiler i benmargen.

Norm for barn og forberedelse til blodanalyse

Antall basofiler i blodet avhenger av mange faktorer. Selv i fravær av patologier, kan normen for innholdet variere. Likevel vil den normale verdien for barn være indeksen fra 0,5x109 / l til 0,7x109 / l. Hos nyfødte øker basofilene - 0,75 x 109 / l. Dette er normen og ved en alder av en måned er indikatoren synkende. For å analysere barnets blod må du nøye utarbeide: hvordan prosedyren avhenger resultatet, og på resultatet - og diagnosen og valg av behandlingsregime.

For å bestemme nivået av basofiler må du gjøre en detaljert blodprøve. Gjerdet av materialet kommer fra fingeren eller fra venen, alltid om morgenen og på tom mage - det siste måltidet skal være innen ti timer før du går til polyklinikken. På dagen før blodprøven fjerner du fett og tunge måltider fra menyen. Om morgenen er det lov å drikke vann, nødvendigvis fortsatt. Amming før prosedyren må tilføres i ca. 1,5-2 timer.

I tillegg må en uke før blodprøven slutte å ta medisiner, da resultatet kan bli forvrengt av deres handling. Hvis avbestilling ikke er mulig - er det viktig å varsle legen om dette.

Årsakene til å øke nivået av basofiler

Tilstanden der en økning i basofile i blodet blir observert kalles basofili. Høye nivåer av disse cellene indikerer at kroppen lider av uønskede faktorer og menneskelig immunitet er utarmet.

Det er mange forhold og sykdommer der en blodprøve vil vise et forhøyet nivå av basofiler. Selv om årsaken kan være ganske sjelden, er basophilia et konstant fenomen med en funksjonell endring i milten, men i de fleste tilfeller er det fortsatt et tegn på en allergisk reaksjon. En slik alvorlig sykdom som leukemi er imidlertid også ledsaget av en økning i basofile i blodet. Årsaken kan kun opprettes av en spesialist for å gjøre en kompetent diagnose, det er ikke nok å bare utføre en blodprøve - legen må gjennomføre en personlig undersøkelse og tildele flere studier.

Disse cellene spiller en viktig rolle i de beskyttende kreftene i kroppen og uheldige virkninger på kroppen (dette kan være gifter fra insektbitt, allergener, infeksjoner, parasitter, stråling) basofiler signalisere at legemet er i fare. Under denne prosessen frigjør kjemisk aktive forbindelser, noe som øker blodstrømmen og permeabiliteten til omgivende kar. Jag til stedet for betennelse av andre blodceller - eosinofiler, monocytter og, som takle en utenlandsk agent.

Basofiler kan økes med:

 • smittsomme sykdommer (både akutt og kronisk) på gjenopprettingsstadiet;
 • mat eller narkotikaallergi med utprøvde kliniske symptomer;
 • ondartede blodsykdommer;
 • helminthic invasjon;
 • problemer i mage-tarmkanalen (sår, ulcerøs kolitt);
 • eksponering for stråling;
 • behandling med hormonelle stoffer;
 • forgiftning;
 • insekt biter;
 • mangel på jern.

Hvordan redusere innholdet av basofiler i blodet?

For å kunne takle basofili, er det nødvendig å behandle sykdommen som forårsaket den i tide.

Dette vitaminet er aktivt involvert i hematopoiesisprosessen og sikrer normal funksjon av nervesystemet. Spesielt rik på vitamin B12 mat av animalsk opprinnelse: melk og sure melkeprodukter, egg, kjøtt, lever og nyrer. Overholdelse av dietten vil føre til en gradvis nedgang i innholdet av basofiler i barnets blod. I noen tilfeller, hvis dietten er ineffektiv, kan legen foreskrive inntak av vitamin B12 i tabletter eller injeksjoner. Og noen ganger er det nok å avbryte behandlingen med hormonelle stoffer, slik at prosentandelen av disse blodcellene innholdet avtar og barnets tilstand normaliseres.

Basofiler er forhøyet i et barn, hva det står

Basofiler er en av de mange cellene som utgjør leukocytene. Deres funksjon er forbundet med arbeidet av nøytrofiler og eosinofiler, deres produsere granulocytt prosessene som inngår i strukturen i benmargen. Disse er spesielle celler, basofiler er reisende gjennom kroppen. Først svømmer de en stund i den perifere blodstrømmen, og passerer deretter inn i vevsceller, hvor de utfører sine funksjoner i ca. 10 dager. Navn på basofiler er gitt på grunn av deres farging i fiolett av fargestoffer av alkaliske egenskaper.

Basofiler er forhøyet i et barn, hva det står

Et karakteristisk trekk ved basofiler er at de har store kjerne fordelt på lobuler. Deres cytoplasma inneholder mange granulater. Men hvis basofilene er oppvokst i barnet, hva sier det? Først av alt, utviklingen i barnets organer av latent allergisk reaksjon, eller inflammatorisk prosess på grunnlag. Basofile celler stiger for å bekjempe betennelse og allergier.

En cell av basofilen inneholder i sin sammensetning:

 • prostaglandiner;
 • hormonell mediator serotonin;
 • leukotriener;
 • histaminmediator.

Disse stoffene hjelper reisecellen til å fungere i barnets kropp for å bekjempe inflammatoriske prosesser. For å delta i kampen mot sykdommen, kommer basofiler ut av blodcellene, inn i de berørte vevcellene, noe som signifikant reduserer blodinnholdet.

[sc name = "info" text = "Basofile celler har en indirekte effekt med lymfocytter på langsomme overfølsomhetsreaksjoner. Som et resultat dannes mange biologiske forbindelser som forårsaker hudreaksjoner: kløe, rødme, vevets ødem. "]

Alt dette er en grunn til økningen av basophils i barnet, fordi i respons til en konvertering-beskyttere av celler, hvis betennelsen varer mer enn 72 timer i benmargen begynner å intensivt produsert friske celler - som for benmargsfunksjon kalles bazofilotsitozom.

Den viktigste funksjonen av basofile celler er å hjelpe blodstrømmen gjennom små blodkar, samt veksten av friske kapillærer. Under veksten av barn er dette en signifikant årsak til økning i monocytter og basofiler i barnet.

I tillegg normaliserer basofiler koaguleringen av blod på grunn av innholdet i cellen i cytoplasmaen av en tilstrekkelig mengde heparin. De uunnværlige funksjons basofiler - beskyttende, samarbeider de med immunresponsen til organismen på en stimulus sidig constrain spredning av giftige stoffer i blod og vev celler barn.

Aktivitet av basofiler

Gjennomføring generell analyselaboratoriet skal omfatte gjengivelse leukocyttisk formel, som forutsetter aritmetiske bekostning basofile celler under et mikroskop sammen med andre typer av leukocytter. I barndommen er normer for basofiler betydelig forskjellig fra voksne. Det normative nivået av basofiler er 0-1% av det totale antall leukocytter. Dette, når det blir oversatt til 1 liter. blod, har en indeks på 0,7 * 109/1 liter. Med den maksimale økningen i basofile i analysen av blod i et barn, vil det allerede gå om sykdomsbasofili.

I medisinsk praksis som sådan er basofili i sin rene form sjelden, er det vanligvis et signal for utviklingen av ulike patologier:

 • blodsykdommer;
 • forstyrrelser i funksjonene av skjoldbruskkjertelen;
 • godartet lungeødem;
 • diabetes;
 • Iterisk hepatitt i akutt form;
 • effekter av stråling;
 • flere insektbiter;
 • ulike forgiftninger;
 • forverring av gastrointestinale sykdommer;
 • utseende av helminthic invasjon i kroppen.

Oftere behandles basofili når sykdommen som provoserte økningen i basofilene, elimineres. Men med et flertall faktorer må barneleggen bestemme nøyaktig hvorfor basofilene i barnets blod heves, og legen leder barnet til en ytterligere undersøkelse.

[sc name = "info2" text = "Men høye nivåer av basofiler bestemmes i analysen av perfekt sunne barn. Deres økning i dette tilfellet indikerer mangel på jern. Barnelege, på samme tid, vil foreskrive et medisinskurs med jerninnhold, han vil anbefale inkludert i kostholdet til babyprodukter som inneholder jern. Dette er rødt kjøtt, sjømat, grønnsaker og frukt. "]

Økningen i basofiler kan reguleres av inntak av vitamin B12. Det er involvert i produksjon av blod og gir normale funksjoner i hjernen.

Farmakologi antyder vitamin B12-injeksjoner, så barneleger anbefaler barn å berike barnets matvarer med et høyt innhold av naturlige komponenter: kjøtt, egg, melk. Spesielt nyttige bakte epler, fordi de er rike på en rekke vitaminer, mikroelementer, setter blodceller med hemoglobin.

Men noen ganger ser vi også et omvendt bilde - en nedgang i basofilverdiene i blodplasmaet. Denne tilstanden kalles basepenia og indikerer sykdommer i beinmargsfunksjoner eller alvorlige sykdommer i det endokrine systemet.

Tid til å se lege

Når blodprøven av et barn bestemmer forhøyet innhold av basofiler, bør man konsultere en kvalifisert barnelege for å få en undersøkelse, og om nødvendig foreskrive en ytterligere diagnostisk undersøkelse. En komplett undersøkelse gjør at du kan finne ut grunnene til å oppdra barnets basofiler og eosinofiler. Basert på resultatene av undersøkelsen, bestemmer barnelege sykdommen og gjør en diagnose.

Hvis barnet blir oppdratt med basofiler i blodanalysen, kan legen sende barnet til en konsultasjon med hematologen for å finne ut årsakene til denne tilstanden sammen med smal spesialister for å etablere en nøyaktig diagnose. Nedgangen i basofilverdiene i et barns blod kan styres under behandling av den underliggende sykdommen.

Det faktum at disse granulocyttene er involvert i kampen mot inflammatoriske prosesser, med konsekvensene av allergi, hjelper spesielt legene til å gjenkjenne anafylaktisk sjokk, som skjer med insektsbit, rask spredning av giftstoffer.

Basofile er ødelagt i kampen mot sykdommen, mens mediatorene av betent vev frigjøres, de øker penetrasjonen av vaskulære vegger og hjelper til med å flytte de resterende granulocyttcellene til stedet for betennelse.]]

Leger kjenner virkemekanismer av basofiler, så de ikke anbefaler å senke deres nivå av medisiner, det anbefales å revidere listen over matvarer i baby mat.

Ulike innhold av basofiler hos barn av forskjellige aldre, i prosent av antall leukocyttceller:

 1. Barn under 1 måned: 0,75%;
 2. Barn under 1 år: 0,5%;
 3. Barn eldre enn 1 år: 0,7%.

Hvorfor øke basofiler hos barn?

Indikatorene for basofile celler i et barns blod avhenger av helsetilstanden på tidspunktet for analysen, om sykdommens tilstedeværelse eller fravær, og på virkningen av skadelige faktorer. Basofile celler er klare når som helst for å inkludere et svar på enhver fremmed stimulus. For å gjøre dette, slipper de aktive kjemikalier, som signaliserer at i barnets kropp, er ikke alt normalt. Og hvis det på den tiden blir tatt blod for analyse, ser laboratorieassistent øyeblikkelig avvik i resultatene, og legen begynner å lete etter årsakene til basofili. Tross alt må du raskt finne ut hva det betyr, når et barn har basofiler i blodet, og legen begynner å lete etter grunner.

De viktigste årsakene til å øke basofile legene kalles:

 • kopper;
 • allergiske komponenter av betennelse;
 • betennelse i akutt og kronisk kurs;
 • sykdommer i blodet og sirkulasjonssystemet;
 • stress.

[sc name = "info2" text = "For å forebygge mange sykdommer er det nyttig å gjennomgå en full undersøkelse 2 ganger i året med barnet."]

Er det nødvendig å normalisere barnets basofilverdier, og i hvilke tilfeller. Dette problemet fremmer fortsatt kontrovers blant medisinske luminarier. Så langt er det en ting klart - vi må først finne årsaken til å heve basofilene i barnet, Komarovsky sier om det og behandler kilden til basofili, og ikke henne. Mange foreldre tror legen EO Komarovsky. Han er en tilhenger av tradisjonell medisin, og hans anbefalinger er basert på erfaring fra leger som har kurert mer enn en generasjon barn.

I samtale med Dr. Ye.O. Komorowski

I tilfelle av basofili, ingen spesiell behandling er nødvendig, slike symptomer vil passere trygt selv når de skal kurere sykdommen som provoserte den. Men når det ikke er synlige faktorer i dannelsen av patologi, må man tenke i mulig underskuddstilstand. Basofili forårsaker en nedgang i blodnivået på jern, eller bruk av medisiner som foreskrives for å øke innholdet av basofil granulocytter. I dette tilfellet er avgjørelsen klar: slutte å ta stoffet, og for å normalisere basofilverdiene bør barnet få vitamin B12 for å mate produkter som inneholder jern.

Basofiler refererer til leukocytter. Leukocytter i leukocyttformelen er mange, og de ser alle annerledes ut, slik at de kan skille labteknikere. Den hvite blodlegem som stiger for å bekjempe viruset, er forskjellig fra leukocytter som angriper bakteriene. Dette gjør det mulig for leger - laboratorieassistenter å avlede hvilken sykdom som utvikles i kroppen - viral eller bakteriell. Midler, barnet kan raskt plukke opp riktig behandling, det er mer effektivt å kurere barnet. For en barnelege er en annen form for hvite blodlegemer den beste hjelpen i diagnosen. Dette er sagt av Komarovsky, svar på foreldrenes spørsmål, enn de kunne øke basofilene i barnet.

Korngranulatene, som er inne i de basofile cellene, er helt synlige under mikroskopens forstørrelse. Når giftstoffer kommer inn i blodet, forandres de med formen av celler, som blir større og formløse. Deretter skriver legen på skjemaet: "toksogen granularitet", og barnelege forstår at barnet har forgiftning, som ikke er vanskelig å finne ut med foreldrene. Basofiler reagerer imidlertid ikke på utviklingen av ARI, fordi dette ikke er deres funksjonelle oppgave, som er naturlig i naturen. Det er en annen funksjon: Når det ikke er funnet basofil i blodprøver, anses det ikke for å være et kriterium av diagnostisk betydning.

Basofiler forekommer sjelden blant andre typer leukocytter: deres totale innhold overstiger ikke 1%, derfor har deres funksjoner ennå ikke blitt fullstendig studert. I medisinsk praksis er det registrert en rekke patologier når dataene fra basofile celler i barnets blod er litt forhøyede. En kvalifisert barnelege kan bestemme årsakene til å øke innholdet av basofile celler.

For å gjøre en nøyaktig diagnose er det ikke nok å studere en leukocyttformel. Vanligvis er det nødvendig å utføre flere studier for å bestemme hvilken sykdom som har blitt en faktor i økningen i antall basofiler.

Som regel er det alvorlige sykdommer og patologier - allergier, endokrine sykdommer, smittsomme sykdommer. Derfor bør du ikke gå glipp av et øyeblikk, da linjen i liten utskrift på bunnen av analysen er ikke verdt det. Det er nødvendig å nøye forstå alle parametrene for en klinisk blodprøve for å sikre at barnet er veldig sunt.

Basofiler hos barn: Hva er deres norm og hvorfor de øker

innhold

Etter å ha praktisk talt en hvilken som helst sykdom eller planlagt inspeksjon involverer levering av klinisk global utvidede blodprøven blir bestemt ved hjelp av hvilken dets sammensetning, dvs. nivået av hemoglobin, leukocytter, nøytrofile celler, røde blodceller og basofiler. Tilstedeværelsen av et stort antall private laboratorier, levering av analyse og oppnåelse av resultat er mulig nesten når som helst, men problemet er noen ganger avkodingen. Derfor bør foreldrene vite for seg hva forandringen i noen indikatorer sier.

Basofile leukocytter - dette er en av elementene som utgjør leukocytformelen av humant blod, det er representert av prosentandelen hvite blodlegemer som kalles leukocytter. Leukocytter er delt inn i to typer: granulocytter og agranulocytter. Celler som har granularitet på overflaten tilhører granulocytter. De er representert av stang-nukleare og segmentkjernerte leukocytter, samt av eosinofiler og basofiler. Barnet i kroppen med basofiler utfører de samme funksjonene som en voksen.

Basofiler hos barn er til stede i et lite antall - omtrent en prosent av totalt antall leukocytter. De får imidlertid en stor rolle i gjennomføringen av de viktigste reaksjonene som forekommer i menneskekroppen. Deres navn er forklart av det faktum at de absorberer basisfargen i prosessen med å fargelegge blodsmøret ved hjelp av Romanovsky-metoden. Ikke mer enn to timer, disse cellene er i blodet. Deretter finner de seg i vev, der de kalles histiocytter eller mastceller.

Basofiler hos barn: norm

Tiden av livet er faktisk veldig kort, men til tross for dette kan de viktigste prosessene ikke skje uten deres deltakelse. Graden av basofiler avhenger av tilstanden til menneskekroppen, og til og med på forekomsten av patologier i den. Ved opprinnelse refererer basofiler til celler som har kommet ut fra beinmargens polypotente stamcelle. Dette er en mindre populasjon i sammenligning med andre leukocytter i perifert blod. Når man sammenligner antall basofiler i beinmargen med nærvær av nøytrofiler og eosinofiler, blir det umiddelbart klart at antall basofiler er minimal.

Gjennomføringen av disse prosessene forutsetter tilstedeværelsen av kjemikalier som har akkumulert på overflaten av basofiler i korn. Kornblanding er en kjemisk forbindelse i form av prostaglandiner, heparin, leukotrien, serotonin, histamin.

Dersom kroppen av et lite barn er det en påvirkning av negative faktorer, slik som allergener, toksiner, ormer, infeksjoner, stråling, basofile utgitt kjemisk aktive substanser, og de utfører sin funksjon, signaliserer den overhengende fare for kroppen. På denne måten kaller de til hjelp av andre typer leukocytter.

Basofiler hos barn: når de blir oppdratt, og hva er årsakene?

Vurder situasjonen når basofiler er forhøyet hos et barn. Antall basofiler bør ikke overstige per liter blod 0,2 til 10 i niende grad, ellers er det allerede en patologi, som kalles basofili. Årsakene til hvilke basofiler kan heves i et barn er forskjellige.

Hvis et barn lider av en slik sykdom, som:

 • myeloid leukemi;
 • smittsomme sykdommer i form av varicella og kopper;
 • helminthic invasjon;
 • allergiske sykdommer;
 • sykdommer i blodsystemet;
 • inflammatoriske prosesser;

Han kan ha økt nivå av basofiler. Lignende kan også forekomme under påvirkning av små doser av stråling og i tilfelle av en reduksjon av skjoldbruskkjertelen. Derfor er det viktig å undersøke barnet så ofte som mulig.

Hvordan senke nivået av basofiler?

Øke antall basofiler er kjent, kan være i nærvær av inflammatoriske og akutte infeksjonsprosesser, økt i skjoldbruskkjertelen, stress eksponering, hvis en person tar kortikosteroider eller lider av syndromet hypofyse - Cushing. Basofiler tilhører et lite antall blodceller, som er i stand til å reagere på utseendet av enhver betennelse, samt å inneholde fremmede giftstoffer og spredning av toksiner i hele kroppen. De utfører kroppens beskyttende funksjon.

Nivået på basofile med alder hos barn varierer. Hvis det etter bestemmelsen av blodprøven er bestemt et økt nivå av basofiler, skal legen ikke avbrytes, personlig undersøkelse eller diagnostiske tester, og ytterligere tester vil bestemme sykdommen.

Dette er viktig! En reduksjon i nivået av basofiler er bare mulig ved rettidig behandling av den underliggende sykdommen, som er årsaken til økningen, samtidig som det innføres matvarer som inneholder vitamin B12 i babyens diett.

Dette vitaminet er rikelig i meieriprodukter, egg, nyrer. Siden eosinofiler og basofiler har en opprinnelse, og de alle utvikler seg fra en type stamcelle, tilhører den første og den andre til antall granulocytmonocytiske. Med utvikling av basofiler bør passere flere stadier, og det er dermed i stand til å dele aktivt. Ved den første fasen av cellulær utvikling, vises metakromatiske fargegranuler allerede, noe som betyr at cellen er differensiert mot basofilen.

Denne cellen kan utvikles fra 36 til 120 timer. Østrogener, som er kvinnelige kjønnsorganer, har evne til å aktivere dannelsen av nye basofiler, det er av denne grunn at kvinner er mer utsatt for en økning i blodet av basofiler. Reduksjonen av basofiler kan effektivt påvirkes av progesteron og glukokortikosteroider.

Hvis innholdet av basofiler i blodet økes, hva betyr det da?

Innholdet av basofile i humant blod er lavt nok, men til tross for dette, utfører de viktige for kroppsoppgaver. Disse legemidlene er en slags leukocytter, som utskiller biologisk aktive stoffer i inflammatoriske og allergiske prosesser. Siden dette blodet komponenten er ansvarlig for gjennomføringen av umiddelbar allergisk reaksjon, oftest hos voksne økt basophils i utviklingen av anafylaksi, høysnue, astma, og stikk av bier, veps og giftige slanger.

Siden denne komponenten av blod bærer en informativ funksjon, er det nødvendig å snakke mer detaljert om årsakene til økning i basofile i blodet hos voksne og barn.

Basofiler: problemer i kroppen

Som vi allerede har sagt, er hovedoppgaven av basofiler deltakelse i dannelsen av et svar på en inflammatorisk prosess eller gjennomtrenging av et allergen inn i kroppen.

Hvis du demonterer mer detaljert, utfører basofilene følgende funksjoner:

 • blokkere og undertrykke antigener;
 • stopp migrasjon gjennom kroppen av fremmede partikler;
 • støtte immunitet
 • regulere permeabiliteten og tonen i kapillærene;
 • opprettholde vann- og kolloidbalansen i kroppen;
 • delta i fagocytose;
 • delta i prosessen med blodkoagulasjon.

Det økte innholdet av basofiler i blodet kalles basofili. Hvis det i blodprøven ble bestemt at mengden basofiler økes, bør denne tilstanden ikke legges uten oppmerksomhet. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en spesialist først og fremst til en lege-terapeut.

Andelen basofiler i blodprøven: hva betyr dette?

Antallet basofiler i blodprøven resultater over hele verden er vanligvis uttrykt som en prosentandel av andre leukocytter.

Dermed er det normale resultatet av en blodprøve hos voksne som følger:

 • avføring-leukocytter - 1-6%;
 • segmenterte nøytrofiler - 47-72%;
 • eosinofiler 0,5-5%;
 • basofile celler - 0-1%;
 • lymfocytter - 19-37%;
 • monocytter - 3-11%.

I et nyfødt barn er antallet basofiler i leukocyttformelen 0,75%, i et barn i det første år av livet - 0,6%.

Prosentandelen av basofile i leukocytformelen er en relativ indikator.

Hva er det absolutte innholdet av basofiler i en blodprøve?

Absolutt innhold av basofiler er mer nøyaktige indikatorer, og lar deg anslå det virkelige antallet slike celler i blodet.

Normalt varierer den absolutte verdien av basofiler fra 0,01 til 0,065 * 10 9 / l eller 0,3 nanoliter per liter blod.

Forhøyede basofiler: årsaker

Årsakene til at antallet basofiler i blodet økte hos en voksen kan være både fysiologiske og patologiske faktorer.

Blant de patologiske årsakene til basofili bør følgende noteres:

 • Den ovulatoriske fasen av menstruasjonssyklusen hos kvinner. I denne perioden slippes en stor mengde østrogen inn i blodet, som forårsaker basofili. Også, hvis du tar medisiner som inkluderer østrogener, må du fortelle legen som bestilte en generell klinisk blodprøve for å unngå feilfortolkning av analyseresultatene.
 • periode med rekonvalesens etter smittsomme sykdommer;
 • etter røntgenstudier, fordi små doser av stråling kan øke blodet i basofilene.

Men oftest øker antall basofile leukocytter med forskjellige sykdommer og patologiske forhold, nemlig:

 • hypofunksjon av skjoldbruskkjertel;
 • en allergisk reaksjon av en umiddelbar type;
 • myeloleukemi med kronisk kurs;
 • polycytemi;
 • akutt leukemi;
 • klamydia;
 • akutte virusinfeksjoner;
 • Hodgkin's lymfom;
 • kronisk betennelse i tykktarmen;
 • Crohns sykdom;
 • dermatitt av kronisk natur;
 • anemi på grunn av hemolyse av røde blodlegemer;
 • kronisk betennelse i sinusinfeksjoner;
 • tilstand etter fjerning av milten;
 • strålingssykdom;
 • tar stoffer som reduserer skjoldbruskens funksjon
 • hyperøstrogenemia.

Økning av basofile i barnets blod: når kan det være?

I et barns blod bør absolutt antall basofiler ikke være mer enn 0,2 * 10 9 / L.

Hvis basofile leukocytter økes i et barn, kan vi anta at han er syk med en slags sykdom, nemlig:

 • akutt viral infeksjon, for eksempel kyllingkopper;
 • helminthiasis;
 • allergier;
 • sykdommer i blodsystemet (myeloid leukemi, jernmangel anemi, hemolytisk anemi og andre);
 • inflammatoriske sykdommer (kronisk bihulebetennelse, ulcerøs kolitt).

Også antall basofiler kan økes på grunn av utviklingen av kroppens reaksjon på insektbitt, som bier eller hvepe.

Eksempler på tolkning av noen resultater av en generell blodprøve

Forhøyede monocytter med basofiler

Ved barnet kan samtidig økning av monocytter og basofiler observeres ved utbrudd av melketenner og deres forandring til permanente tenner. Av de patologiske årsakene til økningen i disse indikatorene, er det oftest helminth- eller parasittiske infestasjoner og smittsomme sykdommer.

Eosinofiler økes sammen med basofiler

Eosinofile og basofile leukocytter i kroppen er ansvarlige for dannelsen av en allergisk reaksjon. Derfor har disse indikatorene en tendens til å stige mot bakgrunnen av allergier av noe slag.

Hvis du eller barnet ditt har en basofil score i blodet, betyr det ikke alltid at du er litt syk, men uten å konsultere en spesialist, kan du fortsatt ikke gjøre det. Voksne trenger å se en lege-terapeut, og barn - til en barnelege. Bare en lege, etter en omfattende undersøkelse av kroppen, vil kunne bestemme årsaken til slike forandringer i blodet.

Endring i basofile i barnets blod

Basofiler er leukocytter av hjerneceller. Deres plassering er hypofysen. De ble beskrevet i 1879. Paul Ehrlich. En granulocytkim vises i leukopoiesis. Det er herfra at basofiler forekommer. Oftest dannes de i benmargen. Deretter går de inn i sirkulasjonssystemet. Etter en stund begynner de å spre seg gjennom vevet. Der kan de være i 10 dager. Siden det er granuler inne i disse cellene, kalles de derfor basofile granulocytter i blodet. De inneholder mange stoffer som er kilder til allergi og alle typer betennelser. For eksempel, histamin, trypsin. Siden fargene gir basofilene en fiolett farge, derav navnet - basofiler. Få vet hva det betyr når basofiler blir reist i et barns blod, og hva skal man gjøre i slike tilfeller med slike symptomer.

funksjoner

Alle celler har noen funksjoner. Basofiler i blodet er ikke noe unntak. Handling - beskyttelse av kroppen, så vel som de deltar i utvekslingsprosessene.

Hovedcellene i immunsystemet

Funksjonene av basofiler er som følger:

 • De sliter med helminter.
 • Beskytt huden mot flått.
 • Gi tarmene den nødvendige beskyttelsen.
 • Rens fra biologisk aktive stoffer i vev.
 • Opprettholde blodstrømmen.
 • De bidrar til å danne nye kapillærer.
 • Reagerer på bløtvevsskade.
 • Bidra til trofisk vev.
 • Transport av blod andre leukocytter.
 • Delta i allergiske reaksjoner og alle typer betennelser.

Hvis et gift, slik som et insekts gift, kommer inn i huden, blokkerer basofilene det. Siden de inneholder heparin, kan de redusere blodkoagulabiliteten. Når basofiler kommer inn i sentrum av betennelse, begynner de å bryte ned. Følgelig blir mediatorene frigjort, hvilket permeabilitet ved karets vegger øker, og granulacellene beveger seg raskere mot fokuset. På stedet der basofilene i barnet blir ødelagt, kan det oppstå markert rødhet, hevelse, kløe. Noen ganger merkbart alvorlig brenning.

I tillegg til alle de ovennevnte har basofilene evne til å absorbere fremmede partikler. Hvis den allergiske reaksjonen varer lenge, blir basofilene syntetisert i store mengder i benmargen. Det samme gjelder for inflammatoriske prosesser. Så kommer de inn i det perifere blodet. Derfor er det basophilocytosis. Det er hevet barnets basofiler i blodet.

årsaker

Å telle antall basofiler, den mest brukte leukocyttformelen. I dette tilfellet er leukocyttene 100%. I deres mengde bør basofiler være 0,5-1%. Dette regnes som normen. Hvis det overskrides, antas det at det har vært endringer i antall basofiler i blodet.

Oftest er de typiske for følgende sykdommer:

 • Allergi.
 • Hemolyse av blod.
 • Hvis medisinene som brukes inneholder østrogen.
 • Gulsot i kombinasjon med akutt hepatitt.
 • Lungene er ondartede svulster.
 • Akutt leukemi.
 • Hodgkins sykdom.
 • Visse infeksjoner.
 • Akutt sykdom er sluttfasen.
 • Diabetes mellitus.
 • Skjoldbruskkjertel med nedsatt funksjon.

Årsakene til å heve basofiler i et barn er som følger:

 • Allergi.
 • Antibiotika.
 • Hodgkin's sykdom.
 • Helminths (ormer i blodet er bestemt).
 • Hemolytisk anemi
 • Hormonale preparater.
 • Stråling.
 • Infeksjoner (f.eks. Kopper).
 • Miksederma.
 • Nefrose.
 • Akutt leukemi.
 • forgiftning
 • Problemer med skjoldbrusk.
 • Fjerning av milten.
 • Insekt biter;
 • Myelom sykdom.
 • Kronisk bihulebetennelse;
 • Ulcerativ kolitt.

Det er fortsatt en situasjon når babyens tenner blir kuttet. I dette tilfellet kan antall basofiler også økes.

Du bør vite at normen for basofiler hos barn er:

 • Nyfødte - 0,75%.
 • 30 dager - 0,5%.
 • År og mer - 0,4
 • Fra 4 til 10 år - 0,6.

Bazopeniya

Hvis basofilene i babyen går ned, kalles det basepenia. Denne patologien er også farlig, fordi de oftest forekommer med sykdommer:

 • Cushings sykdom.
 • Gjenoppretting fra infeksjoner.
 • Akutt lungebetennelse.
 • Akutte virusinfeksjoner.
 • Patologi av det endokrine systemet.
 • Stress.
 • Kjemoterapi.

Slik normaliserer du

Basofiler i barnas kropp styrker immunforsvaret. Vanligvis, for å avgjøre om de avvike fra normen eller ikke, er det nok å passere en generell blodprøve. Hvis basofilene i et barn senkes litt, er dette en allergisk reaksjon. Hvis det er dårlig, er det betennelse.

La oss si at totalt antall leukocytter er 12. Samtidig er andelen 109. Basofilen er 0,5%. Deretter beregnes det absolutte tallet. 12 skal multipliseres med 109 og med 0,005. Det viser seg at 6,54.

Hvis det ble funnet at basofilene i et barn er oppvokst i blodet, oppstår spørsmålet, hva de skal gjøre. Imidlertid hevder de fleste helsearbeidere at det er noen tilfeller når de absolutt ikke trenger å bli justert. Det viktigste er å finne ut årsaken og eliminere den. For eksempel, hvis det er angitt at 3%, så kan dette vel være en individuell funksjon. I tillegg vurderes tallet mot bakgrunnen til andre indikatorer.

Men i tilfelle når alle typer analyser ble utført, og årsaken ikke ble funnet, oppstår spørsmålet - hvorfor det skjedde og hvordan å normalisere nivået av basofiler i dette tilfellet. Oftest forekommer denne patologen fordi blodet mangler jern. Hvis det viser seg, er et spesielt diett foreskrevet der nyttige matvarer som er rike på jern er til stede. For eksempel lever, sjømat. Også behandling av basofili hos barn kan utføres hvis du tar medisiner. For eksempel, B12 eller cyanokobalamin. Det vil forbedre bevegelsen av blod, og deretter kan basofilene gå tilbake til det normale. B12 finnes i store mengder i egg og melk.

Hvis basofilene i et barn blir hevet, er det bestemt om noen medisiner som kan påvirke dannelsen av disse granulocyttene, er forbundet med dette. Hvis det er fastslått at dette er slik, avbrytes dette legemidlet.

Det er viktig å huske at en nedgang i basofiler eller en økning er en indikator. Denne tilstanden med ulike sykdommer eller et fysiologisk fenomen.

Video - Dr. Komarovsky om blodprøver i et barn:

Les Mer Om Fartøyene