Hva er hjertet blokk, hvorfor det oppstår, sin grad, behandling

Denne artikkelen gir fullstendig informasjon om hjerteblokkens patologi. Hvorfor det oppstår, hvilke blokkeringer er, hvordan de manifesterer seg og hvilken behandling de trenger. Prognose for sykdommen.

Blockader av hjertet er patologier av eksitasjonsbølgeforplantning fra atria til ventriklene. Graden av forstyrrelsen kan være fra nedbremsing av impulsen til fullstendig stopp.

Vanligvis oppstår energipulsen som fører til en sammentrekning av hjertet i sinusnoden som er lokalisert i atriene. Videre strekker eksitasjonen til den atrioventrikulære knutepunktet ved den ventrikulære inngangen og langs nervefibrene i bunden av Hyis strekker seg til hele myokardiet. Kontinuerlig og rytmisk reduksjon av kamrene i hjertemusklen er garantien for normal blodgass i alle organer.

I patologi blokkeres impulsen, og ventriklene trekker mindre ofte enn atriene. Og i alvorlige tilfeller stopper hjertestans.

I denne artikkelen vil vi snakke om atrioventrikulær blokkering.

 • I tillegg til AV-blokk (AV-blokkering), kan et brudd oppstå under overføring av magnetisme fra den sinusknute til atrioventrikulær - slik patologi kalt sinusknute dysfunksjon. I en rekke artikler kalles det feilaktig en syndoatriell blokade.
 • Sjeldne typer brudd på impulsen mellom atriaene i kliniske manifestasjoner og iboende etterligner atriell-ventrikulær og derfor ikke utgjør en egen blokk.

I forhold til atrioventrikulær blokkering (AV blokkering), når det oppstår en svikt i funksjonen av ventriklene, er det et brudd på blodtilførselen til de indre organene. Spesielt påvirket er hjernen og selve hjertet, som krever et høyt nivå av oksygen og næringsstoffer. Kliniske manifestasjoner av patologi er primært forbundet med brudd på blodgass i disse organene.

Nedbrytning av impulsen kan forekomme på ethvert nivå:

 • atrioventrikulær knutepunkt (AV node),
 • stammen av bunken av hans,
 • forgrening av buntens ben.

Jo lavere nivået av blokken, jo verre sykdomsforløpet og dets prognose.

Avhengig av nivået og omfanget av forstyrrelsen, kan de kliniske manifestasjonene være helt fraværende eller være så uttalt at pasienten ikke kan utføre jevne husholdningsoppgaver.

Det er situasjoner når det ikke er noen symptomer - da blokkerer ikke krever behandling, men er kun gjenstand for observasjon i dynamikk. Hvis det er manifestasjoner av sykdommen, kan terapi omfatte både konservativ behandling ved bruk av bare medisiner, og metoder for midlertidig eller permanent form for elektrisk stimulering av hjertemuskelen. Avhengig av den spesifikke situasjonen kan en fullstendig kur både være mulig og umulig.

Terapeuter, kardiologer og arytmologer behandler pasienter med hjerteblokk. Endovaskulære cardiosurgeons utfører intrakardial implantasjon av en pacemaker.

Typer av hjerteblokkering

Svar på spørsmålet "Hva er hjerteblokkering", er det nødvendig å forstå hva de er og hvordan de deler medisinsk praksis.

Blokkering av hjertet 2 grader av behandling

Atrioventrikulær blokkade av II-grad

Atrioventrikulær (AB) blokkad av annen grad

Atrioventrikulær (AV) blokkad av annen grad karakteriseres av et brudd, forsinkelse eller avbrudd av impulser gjennom AV-noden, med unntak av blokkaden. forbundet med for tidlig sammentrekning av atriene. AV-blokkeringer kan være permanente eller midlertidige, avhengig av egenskapene til anatomiske eller funksjonelle forstyrrelser i det ledende systemet. som er delt inn i type I blokade, eller en type I og blokkade Mobittsa Wencke - blokade Mobittsa type II, blokade av 2: 1 og den fullstendige AV blokade.

Type I og Type II membran AB i en andre grad blokk er basert på elektrokardiografiske data, og ikke på den anatomiske plasseringen av blokkeringsfokuset. Type I er preget av en progressiv økning i pulsforsinkelsen. Type II kjennetegnes av en episodisk eller periodisk tilbakevendende plutselig blokkade impulskonduksjon uten en foreløpig merkbar økning i tiden brukt. Den presise plasseringen av blokkering i det ledende systemet er avgjørende for riktig behandling av enkeltpersoner. ha en annen grad av AB blokkering.

Selvfølgelig kan AB blokkering 2: 1 ikke klassifiseres som type I eller II, fordi bare ett PR-intervall brukes til diagnose. Begge blokkene, 2: 1 og blokkering som involverer to eller flere sinus P-bølger, kalles noen ganger en komplett AV-blokkering, der i motsetning til den tredje grad av blokkering AV, observeres noen konduktivitet i blokkadenes fokus.

patofysiologi

Type I-blokk oftest et resultat av unormalt lednings i AV-noden, men i sjeldne tilfeller kan den være forbundet med infranodalnoy blokade og sjelden sekundært til strukturelle forandringer av AV-noden. når QRS-komplekset er smal og det er ingen underliggende hjertesykdom. I slike tilfeller kan type I-blokk være vagal-mediert og kan observeres i tilstander som involverer relativt høye tone av det parasympatiske nervesystemet, for eksempel godt trenede utøvere med en overdose av hjerteglykosider (for eksempel digoksin) og syndrom av nevrogen (eller nevrotransmitter) synkope.

Vagalt mediert AV-blokkering forekommer i noden når det under påvirkning av parasymatiske påvirkninger observeres en markert EKG-avmatning av sinusrytmen. Vagalt mediert AV-blokkering forbedrer fysisk ytelse og blir observert oftere under søvn, når tonen i parasympatiske dominerer. Hvis en økning i tonen i sympatisystemet (for eksempel fysiske øvelser) initierer eller forverrer AV-blokkaden av type I, kan det antas at det er en infranodal blokkasje.

Kardiovaskulær medisinering er en annen vanlig årsak til AV-blokkering. De kan ha en negativ (dvs. dromotropisk) effekt på AV-noden direkte, indirekte gjennom det autonome nervesystemet eller i kombinasjonen. Virkningen av digoksin, beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere og noen antiarytmika ble registrert som årsak til AV-blokkering i andre grad.

Ulike inflammatoriske, infiltrative, metabolske, endokrine lidelser og systemiske kollagenoser med vaskulære lesjoner ledsages av blokkad av AV-noden. I sjeldnere tilfeller kan type I-blokkering være forbundet med et brudd på ledning, lokalisert i bunten av His, dets distale seksjoner. I denne situasjonen kan QRS-komplekset være bredt, og det grunnleggende PR-intervallet som går foran blokkaden, er generelt kortere, med en redusert amplitude. Prognosen for infranodal blokkad av type I er mye verre enn når det blokkeres på AV-nodenivået. Plasseringen av ilden av blokkade II-typen er oftest infranodal, noe som bestemmer en økt risiko for pasienten.

Distribusjonsfrekvens i USA

Nesten 3% av pasientene med underliggende strukturelle hjertesykdommer utvikler noen form for AV-blokkering i andre grad.

Dødelighet / sykelighet

Plasseringen av blokkadenes fokus og dens underliggende årsaker bestemmer prognosen. AV-blokkering på nodenivå og det store flertallet av Type I-blokkeringer har en gunstig prognose, mens de infranodale blokkene av begge typer kan utvikle seg til en fullstendig blokkering med en mye verre prognose. Imidlertid kan symptomatologien for type I blokkat være svært bred.

 • Type I-blokkering i AV-noden har ofte et ikke-progressivt kurs og er gunstig når det gjelder dødelighet. Risikoen for progresjon for å fullføre blokkaden av hjertet er signifikant når fokuseringen av blokkaden er lokalisert i Gis-Purkinje-systemet (infranodal plassering).
 • Type II AB-blokkering går ofte til den tredje grad av blokkering og har dermed mer foruroligende spådommer. Blockade II-typen kan føre til synkope Stokes-Adams.
 • Vagalt mediert AV-blokkering er som regel godartet når det gjelder dødelighet. men kan føre til svimmelhet og svimmelhet.

Seksuell spesifisitet

 • Antall menn og kvinner blant pasienter med AB-blokkering er det samme.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer assosiert med type I blokade variere betydelig, fra asymptomatisk i brønn-trente idrettsutøvere og individer uten betydelige strukturelle forandringer i hjertet, og for å gjentatte ganger synkope, nær synkope og bradykardi hos pasienter med hjertesykdom. AV blokkering kan provosere hjertesvikt og angina pectoris.

årsaker

AV-blokkering av andre grad kan observeres både i nærvær og fravær av strukturelle hjertesykdommer.

 • Økt vagus-tone muligens på grunn av smerte, mekanisk påvirkning av carotid sinus sinus eller carotid sinus hypersensitivitet, noe som kan resultere i nedsettelse av sinus hastighet og / eller AV-blokkering oppstår. Dermed kan en vagalt mediert AV-blokk bekreftes ved å bremse sinusrytmen merket av EKG. En høy tone av vagusnerven kan observeres hos idrettsutøvere og unge i ro. Mobitz-blokkaden av type I ble beskrevet i 2-10% av de observerte løpere for lange avstander.1
 • Kardioaktive medisiner er en annen viktig årsak til AV-blokkering. De kan ha en negativ effekt på AV-noden direkte, indirekte gjennom det autonome nervesystemet, eller som følge av deres kombinasjon. Digoksin, beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere og noen antiarytmiske legemidler har blitt sett på som årsak til AV-blokkering i andre grad. Noen antiarytmiske legemidler kan forårsake en annen grad av AV-blokkering, inkludert natriumkanalblokkere, for eksempel prokainamid, som er mer karakteristisk for distale blokkeringer i His-Purkinje-systemet. Stabile AV-blokkeringer er rapportert etter adenosininfusjon under stresstesting hos pasienter som tar kardioaktive medisiner, noe som forutsetter tilstedeværelsen av en grunnleggende ledningsevneforstyrrelse i tillegg til effekten av legemidler, som blokkeringens etiologi. De giftige nivåene av noen andre farmakologiske midler, som trisykliske antidepressiva og litiumsalter, kan ledsages av AV-blokkeringer. Presynaptiske alfa-agonister, adrenergika (f.eks. Klonidin) kan også forårsake eller forverre AB blokkering.
 • Ulike inflammatoriske, infiltrative, metabolske, endokrine sykdommer og systemisk kollagenose med vaskulær lesjon, som resulterer i blokkering av AV-noden, er representert ved følgende:
 • Inflammatoriske sykdommer:
 • endokarditt
 • myokarditt
 • Lyme sykdom
 • Akutt revmatisk feber (ORL, revmatisme, Sokolsky-Buyo sykdom)
 • Infiltrative sykdommer:
 • amyloidose
 • hemokromatose
 • Sarcoidose, med brudd på AV-ledning, kan være det første tegn på sarkoidose.3
 • Infiltrative maligniteter, som for eksempel Hodgkins lymfom, andre lymfomer og myelom 4
 • Metabolske og endokrine sykdommer
 • hyperkalemi
 • gipermagniemiya
 • Addisons sykdom
 • hypertyreose
 • myxedema
 • Thyrotoksisk periodisk lammelse 5
 • Kollagenoser med vaskulære lesjoner
 • Ankyloserende spondylitt
 • dermatomyositt
 • Revmatoid artritt
 • sklerodermi
 • Lupus erythematosus
 • Reiter syndrom
 • Mixed Connective Disease (CDST) 6
 • Andre sykdommer ledsaget av AV blokkeringer
 • Tumorer i hjertet
 • Skader (inkludert de som er forbundet med kateterisering, spesielt med den allerede eksisterende blokkaden til venstrebenet i bunten av Hans)
 • Muskulære "broer" av myokardiet 7
 • Transkoronal alkoholablation av interventrikulær septum i obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati
 • Transkateter okklusjon av defekten i den interatriale eller interventrikulære septum 8, 9
 • Hjertekirurgi for medfødte misdannelser, spesielt nær septum
 • Progressiv (aldersrelatert) idiopatisk fibrose av hjerteskjelettet
 • Valvulære komplikasjoner av kardiovaskulære sykdommer, spesielt stenose av aorta-aorta og proteser til aortaklaffen
 • Obstruktiv nattlig apné assosiert med en rekke hjertearytmier, inkludert AV-blokkeringer.10
 • Muskeldystrofi. Utviklingen av defekter hos pasienter med muskeldystrofi er en progressiv, derfor disse pasientene bør gjennomgå en grundig klinisk undersøkelse og skje i fremtiden, selv om de har funnet god ledning defekt, slik som første grad AV blokady.11
 • Akutt myokardinfarkt (MI) kan føre til AB-blokkering av annen grad.
 • I noen pasienter kan AV-blokkaden ha autosomale dominerende egenskaper og har en tendens til å arve. Flere mutasjoner i genet SCN5A var assosiert med arvelige AV-blokkeringer. Ulike mutasjoner i et annet gen ble registrert med en annen dysrytmi, slik som QT forlenget intervallssyndrom eller Brugada syndrom.

Blockade 2 grader av hjertet

Atrioventrikulær blokkade av hjertet

Atrioventrikulær blokk (atrioventrikulær) er en forstyrrelse av excitasjon fra atria til ventrikkene. Kliniske symptomer og elektrokardiografiske manifestasjoner kan observeres i ledningsforstyrrelser i nivå med:

 • atriell kanal,
 • i den atrioventrikulære knutepunktet,
 • i kofferten,
 • i bunten av hans

I henhold til klassifiseringen av V. Doschycin er 4 typer atrioventrikulære blokkater av 3 proksimale (lokalisert i begynnelsen av hjertets ledningssystem, listet først) og endistal (endelig) preget av funksjonell diagnostikk:

 • atrial,
 • anker,
 • stammen,
 • trifascic (trebundet).

De kan bare skilles ut fra EKG-analyse. Det er tilfeller av en kombinasjon av forskjellige arter. Siden det sentrale stedet i blokkadannelsen er atrioventrikulær knutepunkt, er det nødvendig å huske sin struktur og rolle.

Hva er en atrioventrikulær knutepunkt?

Atrioventrikulærnoden (Ashofa-Tavara) er akkumuleringen av spesifikke myokardceller i den nedre delen av det høyre atrium nær det interatriale septum. Knutens størrelse er 3x5 mm. Med betydningen av rang representerer han det automatiske senteret i den andre rekkefølgen (bak sinuskoden) og blir bedt om å anta pacemakers rolle i sviktet av den høyere pacemakeren.

Den tsjekkiske forskeren Jan Purkinje beskrev for første gang spesielle hjerteceller: de består som myocytter av actin og myosin, men utgjør ikke en klar struktur for sammentrekning, er overmettet med kalsiumioner. Det viste seg at disse funksjonene gjør det mulig å skape elektriske impulser eller spontant være begeistret. Dette gjør dem relatert til nevroner. Deretter utmerker seg to typer celler i hjertens ledende system:

 • noen skaper elektriske impulser;
 • andre organiserer deres oppførsel fra atria til ventriklene.

Ernæring til celler leveres i 90% langs grenen til høyre kranspulsåren, i 10% tilfeller - fra venstre hjerte av hjertets hjerteskjerne.

Avhengig av tettheten, dannes noden av tre lag med forskjellig kompaktitet. Og i lengderetningen er den funksjonelt delt inn i to kanaler:

Korrekt drift av celler og kanaler sikrer uavbrutt tilførsel av pulser fra sinuskoden til ventriklene og synkroniserer arbeidet i alle deler av hjertet.

Årsaker til blokkering

Årsakene til blokkaden kan være:

 • funksjonell påvirkning av sentralnervesystemet gjennom vagusnerven (observert hos friske mennesker, idrettsutøvere);
 • effekten av medisiner fra digitalis-gruppen
 • inflammatorisk prosess med revmatisk angrep, myokarditt av forskjellig etiologi, forårsaket av barndomsinfeksjoner, angina, influensa;
 • et sted for nekrose eller iskemi ved utvikling av hjerteinfarkt;
 • fokal og diffus cardiosklerose;
 • hyperkalemi og acidose;
 • myokarddystrofi i sonen av ledningssystemet;
 • konsekvenser av hypertrofiske endringer i hypertensjon, myokardiopati;
 • post-traumatiske arr på hjertet.


Hvis ledende baner kommer inn i det berørte området under et infarkt, mister de deres egenskaper

Typer av atrioventrikulær blokk

Atrioventrikulærblokken er delt inn i:

 • ufullstendig - til tross for nedsatt konduktivitet, kommer de fleste impulser, selv om de er sent, til ventrikkene;
 • full - det kommer et brudd på atrioventrikulær kommunikasjon.
 • kortvarig og permanent;
 • tilfeldig og periodisk.

I tillegg til de listede artene er blokkaden preget av tre grader av alvorlighetsgrad. De har EKG-forskjeller og karakteriserer dybden av skader på banene.

Kjennetegn ved brudd i blokkad av I-graden

Atrioventrikulær blokkade med 1 grad betyr at tiden for passering av puls fra atria til ventrikkene blir 0,2 sek og mer (dette tilsvarer EKG-utvidelsen av PQ-intervallet) ved en normal rytmfrekvens.

I tilfeller av proksimal blokkering endres ikke formen av det ventrikulære komplekset. I den distale varianten blir QRS-komplekset deformert og utvidet. Bredden er mer enn 0,3 sekunder. indikerer et symptom på en kombinert ledningsforstyrrelse.

Diagnostisk verdi av blokkade I-grad er mest signifikant i myokarditt. Etter behandling forsvinner den. Men det er umulig å diagnostisere bare på grunnlag av ett EKG-tegn. Kliniske symptomer må først tas i betraktning.


EKG viser forskjeller i blokkering i de proksimale og distale områdene

Kjennetegn ved brudd med blokkad II-grad

2 blokkering betyr at noen av impulser fra atriene ikke føres inn i ventrikkene. På EKG, kan du se "tapet" av ventrikulære komplekser. Samtidig er beregning av atrielle og ventrikulære sammentrekninger obligatorisk og en korrelasjon beregnes (for eksempel en blokkade på 3: 1 eller 5: 1).

Det er 3 typer atrioventrikulær blokkad i andre grad:

 • Type I kalles også Wenkebach eller Mobitz type I - på EKG identifiseres PQ-intervaller med gradvis forlengelse, etterfulgt av tap av ventrikulær sammentrekning. Symptomet kalles Wenckebach-Samoilov-perioden. Mer karakteristisk for blokkering i proksimale deler, derfor blir ikke ventrikulære komplekser endret. Svært atrioventrikulær blokkad av den første typen kombineres med svekket ledning i bundene av Hyis, på grunn av hvilken QRS forlengelsen skjer.
 • Type II eller Mobitz II - forekommer også tap av komplekser fra ventriklene, men det er ingen tidligere forlengelse av PQ. Det er forbundet med svekket ufullstendig ledningsevne på nivået av en triphasikulær bunt, derfor blir ventrikulære komplekser oftere utvidet og deformert.
 • Type III - tap forekommer i riktig fast rekkefølge (hvert sekund, tredje eller fjerde kompleks av ventriklene), med en bradykardi observert. Det betraktes som en indikator på fremdriften av årsaken til blokkaden. Mulig både på proksimale og distale nivåer. QRS-komplekset endres eller forblir i riktig form.


Skriv Mobitz II (pilene indikerer tapet av hvert andre ventrikulært kompleks)

Kjennetegn ved brudd i blokkaden av III-graden

Den tredje graden er lik den komplette atrioventrikulære blokk. Pulser fra atria kommer ikke inn i ventriklene i det hele tatt, så atriene og hjertekammerene i hjertet krympes uavhengig av hverandre i sitt eget tempo. Som regel er ventriklene vanskeligere å opphisse, så de "jobber" sakte.

I tillegg til to lettere grader, kan en komplett atrioventrikulær blokk oppstå på grunn av proksimal foki eller distal foci.

Den proksimale fullblokken forårsaker rytmen til ventriklene, som oppstår i den atrioventrikulære knutepunktet, en bradykardi på ca. 50 per minutt, de ventrikulære kompleksene blir ikke forandret, sammentringene forekommer synkront.

Den distale blokk utmerker seg ved endrede QRS-komplekser. Antall kutt reduserer til 25-30.

Sjelden en kombinasjon av fullstendig atrioventrikulær blokade med fladder eller atrieflimmer (Frederiks syndrom). EKG avslører hyppige atrielle bølger på bakgrunn av sjeldne ventrikulære sammentrekninger.

Klinisk bilde

Med blokkad av første grad, presenterer pasienten ikke noen spesifikke klager. Endret helsetilstand er knyttet til den underliggende sykdommen. I andre tredje grad oppstår sirkulasjonsforstyrrelser i kompenserende og adaptiv natur: hver sammentrekning av ventriklene blir større i volum, noe som fører til hypertrofi av myokardiet. Hjertepatologi er vanligvis ledsaget av en rekke symptomer:

 • En bradykardi på 30 slag per minutt forårsaker utilstrekkelig blodgennemstrømning i hjernen, svimmelhet oppstår, og et kort tap av bevissthet er mulig.
 • Pasienter opplever sjeldne sterke støt (slag) i hjertet i brystet. Dette skyldes oversetningen av rytmen til atrielle og ventrikulære sammentrekninger og dannelsen av enkle, fullstendige høyre systoler.
 • Når man lytter til pasientens hjerte, har de et "kanonskudd" karakteristisk. Under undersøkelsen av nakken er det en utprøvd rippel av venene på grunn av den bakoverbølge av blod i jugularvenen.
 • For diagnostikk er det viktige punktet fraværet av pulsakselerasjon etter fysisk anstrengelse, enhver tøft når pusten forsinkes med dyp inspirasjon.


Avstandene mellom atrielle og ventrikulære sammentrekninger endres ikke, men er ikke relatert til et enkelt kompleks

Hvis blokkaden skyldes en inflammatorisk prosess eller en ufullstendig arrdannelse, er alle tegn ustabile.

Hos pasienter med patologisk klimaks, vegetarisk dystoni, er påvirkning av vagusnerven uttrykt. Dette bestemmes ved å utføre en prøve med Atropin. Etter subkutan administrering av en liten dose fjernes blokkaden.

Den alvorlige manifestasjonen av fullstendig atrioventrikulær blokade er Morgagni-Adams-Stokes syndrom, forårsaket i halvparten av tilfellene av kortvarig ventrikulær asystol med bevaret atrieflimmer. Den andre halvdelen er resultatet av fladder eller ventrikulær fibrillasjon (hyperdynamisk form).

Behandling av atrioventrikulær blokade er bestemt av årsakene som forårsaket patologien.

Hvis rytmeforstyrrelsen er forbundet med en akutt overdose medikamenter fra digitalis:

 • akutt avbryte medisinen;
 • Magesvikt er vanligvis ineffektiv, etter 30 minutter etter administrering har aktivert trekull en større effekt, som bør gis flere ganger;
 • Antidigoksin og atropin injiseres;
 • Fenytoin og lidokain er indikert når blokkaden kombineres med ventrikulære arytmier;
 • I fravær av muligheten for umiddelbar administrasjon av antidiloksin, bør kaliumkonsentrasjonen senkes ved intravenøs injeksjon av glukoseoppløsning med insulin, inntak av ionbytterharpiksen Polystyrensulfonat, hypotiazid;
 • For å eliminere acidose er en løsning av natriumbikarbonat (brus) dripvis.


En vakker plante er veldig villedende når den inngår i folkeoppskrifter, for å bruke trygt bedre ferdige preparater som foreskrevet av lege

Det er nødvendig å huske ineffektiviteten til metoder for tvungen diurese, hemosorption og hemodialyse i dette tilfellet.

I fravær av effekt og stabil bradykardi brukes ekstern elektrokardiostimulering. Endokardial type stimulering er ikke angitt, da det er risiko for vedlegg av ventrikulær fibrillasjon og død.

Med tilkoblingen av blokkaden med en økt tone i vagusnerven, har en god effekt besittelse av:

 • preparater med Atropin (stearinlys med belladonna, dråper Zelenin);
 • Den motsatte handlingen er gjengitt av adrenalin, iazdrin.

For behandling av et betennelsesfokus, forstyrrende impulser, gjelder:

Les mer: Sinus bradykardi hos barn

 • antibiotika;
 • store doser av kortikosteroidhormoner;
 • Hypotiazid som et middel som utskiller kalium anbefales med samtidig hyperkalemi.
 • For å fjerne lokal surgjøring, brukes små doser alkalisk oppløsning.

Med den iskemiske karakteren av blokkater, er et komplett sett med medisiner for vasodilatasjon, eliminering av forstyrret metabolisme i celler, reduksjon av iskemisk sonen brukt:

 • nitrater av rask og langvarig handling;
 • koronarolitiki;
 • p-adrenoblokker, selv med bradykardi 50 per minutt.

Atropinløsning brukes i tilfelle trussel om overgang til en mer alvorlig grad.

Ved hyppige angrep av Morgagni-Adams-Stokes utføres defibrillering, blir det besluttet å installere en kunstig pacemaker.

Alvorlige vanskeligheter i legen forårsaker hjertesvikt med hevelse, angrep av dyspné mot atrioventrikulær blokkad og bradykardi. De vanligste stoffene - digitalispreparater - kan ikke foreskrives på grunn av vekting som en blokkasje. I slike tilfeller brukes en pacemaker med en foreskrevet rytme. Enheten lar deg midlertidig trekke pasienten fra tilstanden hjertesvikt ved konvensjonelle midler.

Behandling med atrioventrikulære blokker krever forsiktighet og hyppig overvåking av elektrokardiografiske endringer. Derfor må pasientene regelmessig komme til en bestemt undersøkelse. Det anbefales ikke å bruke folkemessige rettsmidler.

Blokkering av hjertet

For at hjertet skal kunne levere blod til hver celle i kroppen, må den inngå i riktig rytme og med en frekvens på 55-60 til 80-90 slag per minutt. Rytmen bør være regelmessige, med like intervaller mellom kontraksjoner, fordi mangelen på oksygen som blir båret av blodet, selv om mer enn 30 sekunder, kan ha en innvirkning på det arbeid av celler i det første sted, hjernecellene. Forekomsten av oksygen sult (hjernehinne) i hjernen er spesielt viktig for forhold som hjerteblokk.

Hjerteblokkene er relatert til hjerterytmeforstyrrelser. eller arytmier. Arrytmier kan preges av økning i hjertefrekvensen (takykardi og takyarytmi) og en reduksjon i (bradykardi, bradyarytmi).

Blokkering av hjertet - en gruppe av sykdommer som er karakterisert ved en demping av det elektriske signal til hjertet som følge av iboende egenskaper eller, mer vanlig, diffus substitusjon normal hjertemuskelvevet arr (en forbindelse). I alminnelighet føre til utvikling blokaden bradykardi med en frekvens på mindre enn 50 per minutt, men kan kombineres med hjertebank og krampaktig puls, for eksempel, syndromet Frederick - kombinasjon av atrieflimmer og fullstendig atrioventrikulær blokkering. Faren for en total blokade er at fraværet av elektrisk eksitasjon av ventriklene fører til en manglende reduksjon i varigheten av noen få millisekunder til noen få minutter, som er fylt med utvikling av cerebral hypoksi, tap av bevissthet og klinisk død.

Utviklingen av blokkater i denne eller den sykdommen forklares av det faktum at delene av hjertets ledningssystem ofte er involvert i den patologiske prosessen. Disse er endrede muskelceller, hvis hovedoppgave er å føre et elektrisk signal slik at en bølge av spenning regelmessig passerer gjennom hjertet. Hvis disse cellene er utsatt for betennelse, er fanget i arrvev eller ikke kan overføre en puls til cellene lenger nedstrøms, vises en blokk i impulsoverføringen.

Avhengig av hvilken del av hjertets ledningssystem som er involvert i den patologiske prosessen, er følgende typer blokade preget:

- sinoaurica (sinoatrial) - når sinus node er blokkert i høyre atriale appendage,
- Atriell atriell blokkade - i strid med banen til den elektriske puls langs veggene til atriene,
- atrioventrikulær - i blokk av knutepunktet, som "bytter" eksitasjon fra atria til ventrikkene,
- intraventrikulær blokkering, eller blokkering av høyre og venstre ben av Hyis. Det er komplett og ufullstendig; singel. to- og trebjelke. Ved hjelp av en bunke Gis i veggene i det ventrikulære myokardium, overføres eksitasjon jevnt over deres vegger og forårsaker rytmiske sammentrekninger av hjertet.

Avhengig av hvordan nedsatt ledningsevnen til puls, delvis eller helt, skiller du ut komplette og ufullstendige blokkeringer.

Blockade I - II grad er ufullstendig, og III - fullført. I det første tilfellet påvirkes ikke alle ledende fibre, så en del av impulser utføres til den nedre delen av myokardiet. Med full blokkering blir det ikke gjennomført impulser i det hele tatt, derfor blir reduksjonen av de nedre områdene utført enten på bekostning av ektopisk (andre steder) eksitasjonsfokus, eller slet ikke.

Utbredelsen av hjerteblokkering varierer og avhenger av alder. Således forekommer atrioventrikulær blokkad av første grad hos unge i 1% av tilfellene, og hos eldre - i 2,4%. Blokkering II-grad hos unge forekommer i 0,003% av tilfellene, og økning hos eldre. Medfødt atrioventrikulær blokkad av III-grad er ekstremt sjelden - i ett tilfelle for 20 000 levendefødte. Blokkering av høyrebenet av gipsen forekommer hos 2-5% av friske personer, og i fravær av alvorlig hjertepatologi kan være en variant av normen.

Årsakene til blokkaden av hjertet

Blokkering av 1. grad og ufullstendig blokkering av hyposene, som ikke manifesterer klinisk, kan være en variant av normen eller forekomme hos idrettsutøvere, hos personer med vegetativ-vaskulær dystoni. så vel som hos barn, ungdom og unge voksne med mitralventil prolaps. åpent ovalt vindu og andre små anomalier av hjerteutvikling.

Blockades II og III-grad, komplett intraventrikulære blokkeringer, trebjelke blokkade (både høyre og begge grener av venstre ben av Hisnus) oppstår nesten alltid med en organisk lesjon av hjertevev. Sykdommene som forårsaker betennelse eller arrdannelse i myokardiet inkluderer:

1. Myokarditt - en betennelse i hjertemuskelen forårsaket av:
- virusinfeksjoner - Coxsackie, rubella, meslinger, Epstein-Barr (infeksiøs mononukleose), influensa, adenovirus, cytomegalovirus
- bakterielle og parasittiske infeksjoner - revmatisk feber, difteri, scarlet feber, toxoplasmose, systemisk klamydia
- autoimmune sykdommer - reumatoid artritt (5-25% av pasientene har hjertesykdom), systemisk lupus erythematosus (5-15%), systemisk sklerodermi (20-40%)
2. kardiomyopati - en gruppe av sykdommer med patologiske endringer i de normale anatomiske strukturer i hjertet (en betydelig fortykning av hjerteveggene, eller vice versa, tynning med utvidelse av indre hulrom i hjertet, hindrer dem fra på riktig måte trekke seg sammen og slappe). Kan utvikle seg i pasienter med koronar hjertesykdom, hypertensjon, ubalanse av hormoner i kroppen, de toksiske virkningene av alkohol, narkotika, metabolske forstyrrelser, myokarditt.
3. Kardiosklerose - arrdannelse av muskelvev involvert i betennelsessonen eller i nekroseområdet (dødsfallet) av myokardiet etter hjerteinfarkt.
5. Akutt myokardinfarkt - hos 15% av pasientene er det ledningsforstyrrelser.
6. Medfødte og anskaffe hjertefeil.
7. Intoxikasjon med hjerte glykosider, betta-blokkere, som reduserer hjertefrekvensen.
8. Arteriell hypertensjon forårsaker ofte ledningsforstyrrelser i det atriale hjerte.

Symptomer på hjerteblokk

Blockader jeg grader, ufullstendig enkeltbunt blokkering av bena i Hisnia, intracirkulatorisk blokkade, som regel ikke manifesterer seg klinisk og kan bare oppdages av EKG i en planlagt undersøkelse.

Fullstendig blokkering manifesteres av symptomene på arytmi og tegn på den underliggende sykdommen. Disse kliniske manifestasjonene kan oppstå plutselig, mot bakgrunn av god helse, men kan eksistere lenge, med forsinkelsesperioder, som pasienten har tilpasset og "lært" ikke å være oppmerksom på. Men hvis du merker noen av disse symptomene, bør du konsultere legen din for en kontroll, fordi noen symptomer kan være tegn på forestående farlige forhold.

Symptomer på rytmeforstyrrelser:

- svakhet, økt tretthet, redusert evne til å utføre tidligere fysisk arbeid,
- En følelse av forstyrrelse i hjertets arbeid - En følelse av å falme eller stoppe hjertet, ubehag bak brystbenet,
- Svimmelhet, flimmer flyr for øynene, plutselig generell svakhet med følelse av svimmelhet, tinnitus,
- angrep av Morgani - Edemsa - Stokes (MES anfall) - en plutselig skarp blekhet, kald klam svette, thready puls sjelden, tap av bevissthet, kan beslagene være på grunn av cerebral hypoksi. Vanligvis gjennom som et sekund eller to - tre minutter av bevissthet er gjenopprettet, men hvis dette ikke skjer, og det er ingen pust og hjerteslag, deretter utviklet asystole (stopp) av hjertet og klinisk død,
- komplett venstre grenblokk blokade, som utviklet plutselig for første gang, kan føre til utvikling av akutt venstre ventrikkelsvikt med lungeødem, som er preget av dyspné, hoste, i likhet med skummet, huden blå lepper, ansikt, fingre, en tilstand av sjokk.

Symptomene på den underliggende sykdommen - brystsmerter ved anstrengelse eller hvile hos pasienter med koronar hjertesykdom, kortpustethet, kalde hender og føtter, cyanose (blålig farge) fingre, nese, ører, eller bare ansiktet og ekstremitetene med hjertefeil, hodepine occipital lokalisering kvalme og brekninger, hypertensjon, høy feber eller langvarig feber ikke høyere enn 37.5º C i infeksjoner i hud og leddsykdom på systemiske sykdommer og mange andre.

Diagnose av hjerteblokk

Om foreløpig diagnose kan legen tenke på når man klargjør arten av pasientens klager. For ytterligere diagnose brukes følgende metoder:

- Standard EKG er den viktigste informative metoden som bekrefter tilstedeværelsen av en blokkade. Likevel kan et enkelt elektrokardiogram ikke alltid "fange" tegn på blokkering, spesielt i tilfelle av forbigående hjertestopp.

Tegn sinusblokade - periodisk tap komplekser P - QRS på grunn av det faktum at ikke alle puls fra sinusknuten når atria, og dermed i ventriklene. Øke RR-intervallet i to, og noen ganger flere ganger.

Atrielle atriale blokkeringsfunksjoner - spaltning og utvidelse av mer enn 0,11 fra P-bølgen, og tilhørende forlengelse av PQ-intervallet. Noen ganger er det en ekstra negativ tann P (med fullstendig dissosiasjon av høyre og venstre aurikler og deres sammentrekninger i en egen rytme).

Tegn blokk grad II I - konstant forlengelse PQ-intervallet med mer enn 0,20, II grad typen av typen Mobitts 1 - med hver påfølgende reduksjon PQ-intervallet er mer forlenget inntil falle en hjerte kompleks P-QRS, videre hele syklusen gjentar seg på nytt. Blokade av type II grad Mobitts 2 - PQ-intervallet varighet i hver reduksjon like forlenges mer enn 0,20, og ventrikulær QRS-komplekser falle vilkårlig, uten noen klar periodisitet og kan bli deformert. Blockade II grad 3 type - det er ikke noen andre eller to eller flere komplekser P-QRS på rad. Blokade III grad - fullstendig separasjon atrial og ventrikulære rytme - frekvensen for atriekontraksjonen - 70 - 80 per minutt, ventriklene - 40 - 50 per minutt eller mindre. Atrielle P-bølger er ikke forbundet med QRS ventrikulære komplekser, kan overlegges, være før eller etter dem.

Intraventrikulære blokade Skilt: den ufullstendige blokaden - QRS kompleks er ikke ekspanderte, ikke deformert, er det endringer i tann R (forstørret og taggete) bølge og S i den venstre eller høyre, henholdsvis fører blokade type (til høyre går venstre ben); ved full blokkade - forlenges bredere QRS-komplekser deformert 0,12 s, bred tann dybde S i de respektive ledninger (III, aVF, V 1,2 til høyre blokade, I, aVL, V-5, 6, med den venstre blokade).

Fullfør venstre buntboks blokkering

- Daglig overvåking av EKG er informativ for forbigående blokkeringer, siden det lar deg analysere hjertefrekvens og ledningsevne hele dagen, inkludert om natten.
- EKG med trening brukes til å bestemme treningstoleranse, det er mulig å etablere en funksjonell klasse av hjertesykdom og kronisk hjertesvikt.
- ekkokardiografi. bryst røntgen, hjerte MR. Koronarangiografi brukes til å finne den underliggende sykdommen, som fører til ledningsforstyrrelser.

Behandling av hjerteblokk

Terapi av blokkering begynner med behandling av den underliggende sykdommen. Blokkering I grad, ikke manifestert klinisk, krever behandling ikke.

Med en overdose av legemidler som senker rytme, og fullstendig sletting av disse stoffene. Når hjerteblokk kontrabetablokkere - (propranolol, bisoprolol, atenolol, propranolol, tenorik, obzidan, egilok etc.), hjerteglykosider (strophanthin, Korglikon, digoksin), antiarytmika (ajmalin, Cordarone, verapamil, diltiazem, kinidin).

Når det funksjonelle blokaden forbundet med vaskulær dystoni, små uregelmessigheter i hjertet, sportsaktiviteter, med sinus blkadah I - II graders og intrakardial blokadeforsk forbedre forbrenningen i hjertemuskelen - ATP Riboxinum, vitaminer, antioksidanter (ubiquinon mexidol aktovegin).

Fullstendig atrioventrikulær blokade behandles ved å benytte isoprenalin og orciprenalin ved kurset, hvoretter spørsmålet om implantasjon av en kunstig pacemaker er løst.

Spesifikke legemidler for behandling av intraventrikulær blokkering der. I alvorlige tilfeller (full eller venstre blokkering i bakgrunn av akutt myokardinfarkt, to- og trebjelkeblokkere, spesielt med MES-angrep), brukes midlertidig eller permanent hjertestimulering.

Førstehjelp for blokkering av hjertet

Som førstehjelp i en pasient med MES-angrep, vises 1 - 2 tabletter av isadrin under tungen (5-10 mg), subkutan administrering av atropin, intravenøs injeksjon av adrenalin, noradrenalin. I fravær av puste og kardial aktivitet - indirekte hjertemassasje og kunstig åndedrett før ankomst av en ambulanse.

Ambulanse i tilfelle av klinisk død holdt konvertering (rytme gjenvinning) ved hjelp av elektrisk utladning fra en defibrillator og beredskap sykehusinnleggelse på intensivavdelingen for ytterligere adresse utstedelse av det kunstige implantat kardio - defibrillator til hjertet.

For behandling av den underliggende sykdommen anvendt ikke-steroide anti-inflammatoriske midler, glukokortikoider (prednisolon, hydrokortison), antibiotika penicillin, diuretika (diuretika), antihypertensive medikamenter (enalapril, perindopril), aspirin for å redusere trombedannelse i blodet og til hjertet vegg, preparatene normal kolesterol i blod (statiner), og andre.

Livsstil med hjerteblokk

Livsstil er redusert til korreksjon effekt med en økning i protein, vegetabilsk fett og komplekse karbohydrater og begrenset animalsk fett og enkle karbohydrater, betydelig reduksjon i fysisk aktivitet, riktig organisasjon med mange fritids rutiner.

Et barn med en medfødt eller ervervet hjerteblokk vil ikke kunne lede en livsstil som er vanlig for barn i hans alder, siden fysisk utdanning, besøk til idrettsforeninger og seksjoner og noe betydelig arbeid vil bli forbudt for ham. En ung mann med en blokkad av II-grad og høyere, vil sannsynligvis ikke være egnet til å tjene i hæren. Spørsmålet om bærende graviditet for kvinner er bestemt strengt individuelt, med deltakelse fra legene til en kardiolog, hjertekirurg, obstetriksk-gynekolog og andre spesialister i konsultasjonen.

Obligatorisk er rettidig tilgang til den behandlende legen med vekst av ubehagelige symptomer og en betydelig forverring av trivsel. En pasient med en blokkering bør ta ansvar for sin sykdom og forstå at en høy grad av blokaden kan til enhver tid være dødelig. For at dette ikke skal skje, bør du nøye vurdere helsen din, høre på råd fra legene og strengt oppfylle deres diagnostiske og terapeutiske formål.

Komplikasjoner av hjerteblokk

Komplikasjoner inkluderer:
- Forlengelse av blokkaden, for eksempel, AB-blokkad av 1 grad, går ofte til blokkering av 2. grad av 1. type, sjelden - til fullstendig AV-blokkering. I denne forbindelse er det viktig å overvåke pasienten med EKG-overvåkning av pasienten. Opprinnelig AV-blokkert II grad II-type utvikler seg ofte for å fullføre blokkaden.
- komplikasjoner med fullstendig blokkering - akutt ventrikelsvikt med lungeødem, ventrikulær asystol og plutselig død.
- Progresjon av kronisk hjertesvikt.
Tromboembolisme av lungearterien. hjerteinfarkt. iskemisk slag.

Forebygging er den kompetente stoffbehandling av den underliggende sykdommen, rettidig bestemmelse av indikasjoner for implantasjon av en pacemaker.

Prognosen for blokkeringer av første grad i fravær av organisk skade på hjertet er gunstig.
For en fullstendig blokkering av prognose avhengig av naturen av den underliggende sykdom, graden av hjertefunksjonen og fasen av kronisk hjertesvikt. Frekvensen av angrep og antall MEAs ikke prediktorer for dødelighet, det vil ikke påvirke prognosen - Noen pasienter angrep kan forekomme ofte, mens andre har et enkelt anfall av en levetid kan føre til døden.

Prognosen for pasienter med akutt hjerteinfarkt komplisert på grunn av utvikling av den fullstendige venstre eller høyre grenblokk, er ekstremt dårlig.

Leger terapeut Sazykina O.Yu.

kommentarer

# 5 elza er vladimirovna 06/29/2017 11:26

Takk for artikkelen, men det er allerede 4 år som bor med blokade av første grad og gjorde legen ikke forklare hva det er. Jeg skrev til gutten og sa å drikke hele tiden. Nå på grunn av denne medisinen, er det diffuse endringer i bukspyttkjertelen og leveren. Forresten var det en blokade er feil av terapeut, design, planleggin chiv stor dose av stoffet, i stedet for 2,5 mg per dag, hun utnevnt 10 mg to ganger den.Kogda kom til henne avtale, sa hun at jeg blokkere og deretter ikke engang vso.Ni forklarer, ingenting, du vet det. Med vennlig hilsen din.

# 4 Arsen 15.06.2017 21:25

Hallo Jeg er 35 år gammel. Jeg har en UPU. Og nylig fant jeg ut på et kardiogram at jeg fortsatt har en trebjelkeblokkade. Hvilken prognose kan du gi meg

# 3 Osinsky 06/14/2016 19:25

Hjertelig takk til deg på vegne av uopplyste pasienter. Veldig tilgjengelig og nyttig. Velvære for deg og din familie, i mange år.

# 2 tatianaa 11/20/2015 05:41

Legene sier åpenbart at de ikke forstår EKG. Hva slags behandling kan være? Og pensjonister så med seg selv på overlevelse er spesielt "fri" medisin. Navnene vil bli uttalt og her er alt i en fig. Ingen kommentarer fra leger. Det er bare å smile bittert.

# 1 Inga Beliaeva 11/07/2015 17:19

Kjære Dr. Sazykina OJ, for første gang, takket være artikkelen din, få detaljert informasjon om problemene med "hjertesykdom".Ostaot smiler bittert beklager at våre leger ikke er tilstrekkelig kvalifisert forventes å Folkehelse er ikke underlagt noen kritike.No når du taper og det nærmeste, innser du at plutselig død er uunngåelig i Russland, den første finalen for bolshinstva.Ty- alene i en situasjon som den andre kunne ha vært unngått med riktig følsomt m.svoevremennom hensyn til bolnomu.Spasib om deg, Gud velsigne deg for din kjære og folk.

Blokkering av hjertet - symptomer, behandling, årsaker, grader, samt implantasjon av en pacemaker

Hjerteblokkering - er et brudd på hjertets rytme, knyttet til bremsing eller avslutning av passasjen av en elektrisk puls gjennom hjertets ledningssystem. Atrielle blokkeringer oppstår når ledningsevnen forstyrres i det atrielle muskelens ledende system. På bakgrunn av den vanlige rytmen oppstår myokardiekontraksjon og en pause som tilsvarer omtrent to sammentrekninger oppstår. Med den konstante formen for en slik blokkade er det vanskelig å skille det fra bare en nedsatt rytme i hjertet - bradykardi.

Denne type blokkering er mulig hos friske personer og hos pasienter med iskemisk hjertesykdom, inflammatoriske sykdommer i hjertemuskelen, i tilfelle av forgiftning, overdose av visse legemidler (hjerteglykosider, kinidin, verapamil). Med den uttrykte grad av blokkering kan pasienten ha faints og til og med passe på bevissthetstap med kramper. Noen ganger kan slike blokkeringer gå til en annen rytmeforstyrrelse - en flimmer eller en fladder av atriaen.

Årsaker til hjerteblokkering

Den vanligste årsaken til hjerteblokkering er kronisk sykdom, hvor blodsirkulasjonen i myokardiet er forstyrret, dets sklerose, som påvirker begge nervefibrene, utvikler seg. Ofte blokade oppstå etter hjerteinfarkt, så vel som en hvilken som helst skade på myokardiet - infeksiøs og giftig myokarditt, overbelastning det med hypertensjon, idrettsutøvere. Det er også medfødte blokkeringer som oppstod i perioden med intrauterin utvikling.

Symptomer på hjerteblokk

De kliniske manifestasjoner av hjerteblokken bestemmes av deres grad. Alle blokkeringer i hjertet manifesteres ved å bremse rytmen av sammentrekninger. Pulsfrekvensen under 60 per minutt er en indikasjon på hjertets undersøkelse. Med en reduksjon i puls utvikles periodiske svimlende tilstander på grunn av mangel på blodsirkulasjon i hjernen. Det kan være anginaangrep, hodepine, dyspnø. Med fullstendig blokkering av hjertet, når puls er under 40 slag per minutt, er Morgagni-Edessa-Stokes syndrom karakteristisk. Det manifesterer som kramper med bevissthetstap. Komplett transversell hjerteblokkering fører raskt til utvikling av hjertesvikt og til dødsfall.

Behandling av hjerteblokk

Behandling av atriale blokkeringer med pasientens velvære er ikke nødvendig. Noen ganger utnevnt Bellataminal, Belloid, Ephedrine. Hvis pasienten har bevissthetstap eller hjertefrekvens på mindre enn 40 per minutt, blir en kunstig pacemaker implantert. Forstyrrelse av atrioventrikulær ledningstid (atrioventrikulærblokk) oppstår når brudd av den elektriske impuls fra atria til ventriklene på knuten. Disse ledningsforstyrrelser forekomme i mange sykdommer i hjertet, som oftest i reumatiske lesjoner, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, kardiosklerosis, medfødt hjertesykdom, kardiomyopatier. Av og til opptrer en slik rytmeforstyrrelse hos friske trente personer fra piloter og kosmonauter.

Grader av atrioventrikulær blokkade av hjertet

I dette tilfellet når alle impulser fra atriene til ventriklene, men holder dem forsinket. Diagnostisert en slik blokkade ved å bytte tennene på et elektrokardiogram. Behandling for atrioventrikulær blokade av første grad avhenger av den underliggende sykdommen, noen ganger er det nødvendig med en pacemaker.

II grad

Ved den andre graden av atrioventrikulær blokkering blir ikke alle impulser fra atriene båret til ventrikkene og separate ventrikulære sammentrekninger oppstår. På et elektrokardiogram blir tegn på oppbremsing eller normale komplekser først funnet, og bare en tann som korresponderer med atriell sammentrekning, registreres, og ventrikulær kontraksjon er fraværende. Hver femte, fjerde, tredje, etc. kan falle ut. reduksjon. Blokkeringer som oppstår uten forrige senking av ledningen, kan gå inn i en full atrioventikulær blokade. Behandling av en andre grad blokk er også betydelig avhengig av den underliggende sykdommen. Noen ganger bruker atropin, isadrin. Hvis hjertefrekvensen reduseres vesentlig, brukes en permanent elektrostimulering av hjertet - en pacemaker.

III grad

Full atrioventrikulær blokk. I dette tilfellet utføres ikke den elektriske impulsen fra atria til ventrikkene i det hele tatt, og atriene og ventrikkene trekker sammen i riktig rytme, men uavhengig av hverandre. Frekvensen av atrielle sammentrekninger er vanligvis høy, og ventriklene samtykker i en langsom rytme på 30-50 per minutt. Med en slik blokkade i pasientene kan oppleve angrep av Morgani-Adams-Stokes når de trigges bevisstløshet kan være kramper, cyanose (cyanose) ansikt, smerte i hjertet.

Pulse og følgelig er kardiale sammentrekninger fraværende i dette øyeblikk. Angrep oppstår på grunn av midlertidig opphør av blodsirkulasjonen. Prognosen for en slik atrioventrikulær blokade er alvorlig. Pasienter er deaktivert, de utvikler hjertesvikt. Ved angrep av Morgani-Adams-Stokes noen ganger må man gjøre brystkompresjoner og kunstig ventilasjon legkih.Vozniknovenie utføre slike angrep, eller i det minste deres innledende symptomer (svimmelhet, kramper, svakhet) er en absolutt indikasjon for kontinuerlig elektrisk stimulering.

Pacemaker implantasjon

Implantasjon av pacemaker er nødvendig, og de pasienter som har hjertefrekvensen mindre enn 50 slag per minutt, selv om de klager de har. Pasienter som har implantert pacemaker må overvåkes kontinuerlig av en lege. Lidelser ventrikulær ledninger forekommer hovedsakelig i grenblokk, på hvilken en elektrisk puls ledes til ventrikkelen og dens ben - til høyre og venstre. Ved opptreden av ventrikulære blokkader å forårsake koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, myokarditt, kardiomyopati, infeksiøs endokarditt, lidelser mengder av elektrolytter (kalium, kalsium, klor) i blodet.

Noen ganger er det medfødt blokade av en av grenblokk, ofte høyre eller grener grenblokk. Medfødte blokkeringer påvirker vanligvis ikke livskvaliteten og fører ikke til hjertesykdom. Ventrikulære blokkeringer er vanligvis lett diagnostisert med et elektrokardiogram. De har typisk utseende komplekser. Av seg selv, grenblokk ikke er farlig for pasientens liv er bestemt ved verdien av deres kliniske forløp og muligheten for overgang for å fullføre atrioventrikulær blokkering, eller de kan være en indikasjon på forekomsten i sentrum av en patologisk prosess. Svært sjelden trifastsikulyarnaya blokade ved gjennomføring av den elektriske pulsen er blokkert av alle grenene, kan det hende du må hele tiden pacemaker.

Spørsmål og svar på emnet "Blokkering av hjertet"

spørsmål:God ettermiddag! Fortell meg, vær så snill, datteren min gjorde et hjerte EKG, de sa at det er blokkad, de vet ikke hva som er medfødt eller ervervet. Har utnevnt eller nominert kudesan, asparkam, en modus for dagen å observere, komplekse vitaminer. Jeg leser at asparker er kontraindisert i blokkering, hva skal jeg gjøre? Takk!

svare: Blokkene er forskjellige. Hvis en blokk er funnet på høyre ben av bunten av Hans - for barn er dette normen. I andre tilfeller fungerer ikke stoffer med blokker, så det er ingenting å laste barnet med noe tull. Hvis det er blokkad med blåseslag - må du gjøre en holter for å vurdere maksimal pause på rytmen.

spørsmål:Hallo Døtre er 9 måneder gamle. På planlagt ekg ble det avslørt SA-blokkaden med forsvinden av PQKS-komplekset: i V3, en økning til 0,92 sinusrytme. Hva betyr dette? Hva er farlig for livet? Hvordan behandles?

svare: Hallo Blockader er farlige ved en signifikant senking av puls, med en sjelden puls, lider blodtilførselen til alle organer. Hjernen er mest følsom for dette. Ved store pause i hjertets rytme kan det være episoder av bevissthetstap. Slike endringer krever nøye observasjon, det er nødvendig å overvåke EKG med jevne mellomrom for å lage ultralyd i hjertet, å være venner med en kardiolog i en polyklinisk. For å behandle det er ikke nødvendig ennå, bare etter legen din resept, kan legemidler som forbedrer ernæringen av hjertemusklene tas.

spørsmål:Vi diagnostiserte hjerteblokk av 2. grad og sa at det er nødvendig å installere en elektrokardiostimulator. Hva skal jeg gjøre?

svare: Det er nødvendig å gjennomføre EKG Holter-overvåking eller å gå til undersøkelsen i kardiologisk avdeling.

spørsmål:Hei, min søster, 21 år siden barndommen ble oppdaget AB Blockade i hjertet av 2. grad. I de siste årene er hjertefrekvensen 43-48 slag per minutt. Når lasten stiger til 65-70. Legene sa at stimulanten ikke er nødvendig. I november giftet hun seg, for øyeblikket er hun gravid: 8 uker. En sterk toksisose begynte, en konstant oppkast ved spising som negativt påvirker hjertet og helsen generelt. Hva kan gjøres i denne situasjonen? Bare vent ut en toksisose eller gå til hjerteoperasjon? Takk for din tid.

svare: Hallo Fungerer under graviditet på strenge indikasjoner. Hvis AB-blokkaden på 2 grader er bevart, må du bare vente.

Les Mer Om Fartøyene