Buerger's sykdom (utslettende tromboangiitt): årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære hvorfor Buerger sykdom dukker opp, hva slags det eksisterer. Symptomer, diagnose og behandling av patologi.

Burger sykdom er en betennelse i karene forbundet med autoimmune prosesser i kroppen. Med denne patologien finner utryddelse av karene (deres innsnevring ned til fullstendig blokkering) og risikoen for blodpropper øker. Det påvirker sykdommen i hovedkaraksen av liten og stor kaliber, samt venene på ekstremitetene (ofte bena). Et annet navn for Buerger's sykdom er å utrydde tromboangiitt.

Børstehånd, berørt av Burgesss sykdom

Sykdommen er farlig fordi den provoserer mangel på blodtilførsel av vev. Dette fører til alvorlige metabolske forstyrrelser i dem, deres nekrose, gangrene. I mangel av behandling blir sykdommen årsaken til funksjonshemming i en ung alder.

Gangrene ervervet som følge av Buerger's sykdom

Helt helbredet denne forferdelige patologien til dags dato er veldig vanskelig, fordi den er kronisk. Men, ettersom du rett og slett har vendt til legen og klart observert alle hans forskrifter, kan du øke livstiden til blodårene dine betydelig.

Hvis symptomene oppstår, konsulter en terapeut og henvis til en reumatolog eller en vaskulær kirurg.

Årsaker til sykdommen

Sykdommen oppstår når det humane immunforsvaret begynner å produsere antistoffer mot cellene i endotelet (indre veggen) av sine egne kar. Dessuten forverres Burgers sykdom av vasospasmer på grunn av økt produksjon av hormoner ved binyrene og spesifikke endringer i nervesystemet.

Nesten alltid syk har lang erfaring med å røyke. Sykdommen forekommer hovedsakelig hos menn, men i sammenheng med den økende forekomsten av røyking blant kvinner øker også tilfeller av utrydding av trombangiitt hos kvinner. For første gang utrydder tromboangiitt seg selv i en alder av opp til 45 år. Takket være dette i engelsk litteratur finnes en slik definisjon av Burger sykdom som "sykdom av unge tobaksrøyker", som i oversettelse betyr "sykdom av unge røykere".

Faktorer som øker risikoen for sykdommen:

 • Arvelig disposisjon. Det er ikke utelukket eksistensen av genetiske egenskaper som forutbestiller tilbøyelighet til denne uorden av immunitet. Sykdommen er vanlig blant folk i asiatisk og middelhavsform.
 • Kraftig røyking fra tidlig alder. Forskere har en tendens til å tro at tromboangiitis obliterans oppstår ved kronisk forgiftning med to komponenter av sigarettrøyk: karbonmonoksid (karbonmonoksid) og cotinin (tobakksalkohol).
 • Koldt traume. Ifølge medisinske observasjoner har mange pasienter for første gang symptomer på å utrydde tromboangiitt etter en stund etter hypotermi eller frostbit.
 • Kronisk forgiftning med arsen.

Tre hovedtyper av patologi

Det er mulig å identifisere hovedtyper av sykdom:

 1. Distal (i 65% av tilfellene). Dette er nederlaget for små og mellomstore fartøy som ligger i føttene, hender, ben, underarmer.
 2. Proksimal (i 15% av tilfellene). Sykdommen fører til endringer i store arterier: iliac, femoral, aorta og andre.
 3. I 20% av tilfellene diagnostiseres en blandet type Buerger sykdom, som er preget av nederlaget for både små og store fartøy.

Hvordan sykdommen manifesterer seg i forskjellige stadier

Intensiteten av symptomene på sykdommen øker etter hvert som den utvikler seg.

Stadier og symptomer på sykdommen:

Disse samme symptomene (chilliness, smerte, svakhet i puls, endringer i hud, negler, muskler, sår og i siste stadium - gangrene) gjelder også for hendene.

diagnostikk

For å identifisere Burgers sykdom vil legen utføre slike funksjonelle tester:

 • Oppels test. Når den berørte lemmen løftes opp, begynner den fjerneste delen av den (stopp) å bli blek.
 • Goldflam-testen. Pasienten tilbys å ligge på ryggen og utføre så mange fulle bøyninger og forlengelse av bena (i knær og hofteledd) så mye som mulig. Hvis det oppstår forstyrrelser i blodsirkulasjonen, oppstår tretthet etter 10-20 repetisjoner.
 • Panchenkos test. Du vil bli fortalt å sitte ned og sette en fot på den andre. Med en blodsirkulasjonsforstyrrelse i noen sekunder eller minutter, vil du føle smerte i kalven, nummenhet og "skumle" i foten av foten, som er på toppen.
 • Forsøket av Shamova. Benet er fritt fra klær. Du løfter det opp. En spesiell mansjett er plassert på låret. Det injiserer luft til grensen, når beinet vil ha et trykk over den arterielle systoliske i den. Benet er plassert i horisontal stilling. Legg mansjetten i 4-5 minutter, og fjern deretter raskt. I løpet av et halvt minutt etter fjerning, må fingrene på ryggen bli rød. Hvis dette skjer bare etter 60-90 sekunder - du har mild sirkulasjonsfeil; etter 1,5-3 minutter - en sirkulasjonsforstyrrelse av middels grad; etter mer enn 3 minutter - en signifikant mangel på blodtilførsel.

For en nøyaktig diagnose vil legen din sende deg til røntgenangiografi og ultralyd dupleksskanning - moderne høypresisjonsmetoder for å undersøke skip. Rheovasography er en metode for å evaluere sirkulasjonen i lemmer. Doppler flowmetri er en diagnostisk prosedyre som kan brukes til å undersøke mikrosirkulasjonen i små fartøy.

Blod analyseres også for sirkulerende immunkomplekser.

På angoidogrammet av hånden er mange okklusjoner i arteriene og ufullstendige palmarbuen synlige. Pasienten til fingerpinnenes gangren

Metoder for behandling

Helt kurert denne patologien er veldig vanskelig.

Konservativ behandling

 1. For å fjerne den inflammatoriske autoimmune prosessen, foreskrives kortikosteroider, oftest Prednisolon.
 2. For å utvide de små arteriene, forbedre blodsirkulasjonen og forhindre dannelsen av blodpropper, bruk Vazaprostan, Iloprost.
 3. Kan også sende pasienten til plasmaferese, hemosorpsjon - prosedyrer for blodrensing.
 4. Noen ganger introduserer perfluorkarboner: Perftoran, Oksiferol. Disse emulsjonene fungerer som en slags "blodsubstitutter", siden de er i stand til å transportere oksygen.
 5. En obligatorisk tilstand er nektet å røyke. Hvis pasienten ikke gir en dårlig vane, reduseres effektiviteten av behandlingen drastisk.

Kirurgisk behandling

Ved utjevning av trombangiitt er slike operasjoner effektive:

 • Lumbal sympathectomy. Med det, nøytraliserer nervefibrene som sender impulser til beinene i beina, noe som får dem til å kontrakt. Operasjonen bidrar til å utvide karene i underbenet og forbedre blodsirkulasjonen i dem.
 • Thoracic sympathectomy. Det utføres på samme prinsipp, bare på andre nerver. Normaliserer blodsirkulasjonen i hender.

Hvis en pasient utvikler gangren, er det ofte nødvendig med amputasjon av lemmer.

forebygging

For å unngå å utrydde trombungiitt:

 • Ikke røyk og prøv å ikke være på steder der luften er forurenset med sigarettrøyk.
 • Kled deg varmt på kaldt vær.
 • Bruk kun vann av høy kvalitet til drikking. I enkelte drikkevann oppdager laboratorier små doser arsen. Kronisk eksponering for det kan forårsake sykdom.

Hvis din far, bestefar eller bestefar lider av denne sykdommen, ta forebyggende tiltak svært nøye.

outlook

Relativt gunstig hos pasienter som gjennomgår riktig behandling og slutter å røyke.

65 prosent av alle pasientene unngår amputasjon og funksjonshemning. Hvis du slutter å røyke, ikke inhalerer andres sigarettrøyk og gå gjennom et behandlingsforløp utpekt av legen din, har du all sjanse til å gå inn i disse 65%.

Burger sykdom

Burger sykdom, eller som det kalles av et offisielt navn - utløsende tromboangiitt, er en inflammatorisk sykdom i små og mellomstore blodforsyningsbeholdere. Med fremdriften av dette sykdommer i sirkulasjonssystemet, lumen av arterier og vener er stengt tromber, som senere fører til betennelse. Det må sies at ikke bare fartøyene selv påvirkes, men også de omkringliggende vevene, ettersom prosessen med blodsirkulasjon og tilførsel av næringsstoffer forstyrres. På grunn av sirkulasjonsforstyrrelser forekommer komplikasjoner av Buerger sykdom. Ofte påvirker denne sykdommen både øvre og nedre ekstremiteter, som er forbundet med fjernhet av fartøyene fra hovedveien og med svak blodgass i dem.

Hovedårsaken til Buerger's sykdom er røyke. Det har lenge vært bevist at nikotin er et av de viktigste trombogendannende stoffene, og bruken av røyking øker sjansen vaskulær trombose. Ifølge statistikk er det røykere menn og kvinner som er mer sannsynlig å utvikle trombangiitt enn de som ikke røyker. Også en viktig rolle er spilt av den arvelige faktoren. Epidemiologien til sykdommen er ikke studert, det er bare kjent at folk som hovedsakelig er middelaldrende røykere er syke, menn er oftere syk.

Symptomer på Buerger sykdom

Det er ikke noen karakteristiske symptomer på denne sykdommen utelukkende. Diagnosen er laget med indirekte tegn som indikerer en mulig tilstedeværelse av sykdommen. Symptomer på Buerger sykdom utvikles gradvis. Ved begynnelsen av sykdomsutviklingen, tretthet i lemmer, kan man se en følelse av kald og hyppig prikk i fingrene. Denne såkalte iskemiske tegn.

Videre er det smerte når man går, uformet i hvilemomenter, kortvarige fingerspasmer, cyanotisk fargestoff og hevelse i ekstremiteter. Når sykdommen starter, vises sår på hudoverflaten, og til og med senere en høy sannsynlighet for utvikling koldbrann.

Diagnose av Buerger sykdom

Diagnose av Buerger sykdom utføres ved hjelp av visuell identifikasjonsmetode, og også ved hjelp av angiografi. Hvis pasienten er en ondartet røyker, har han lameness når han går, da kan man tenke på en utviklende utryddende tromboangiitt.

Ofte er diagnosen Burger's sykdom eksklusiv, det vil si hvis det foreligger fakta som viser at denne sykdommen ikke kan utrydde aterosklerose. Særlige egenskaper ved disse sykdommene er asymmetriske vaskulære lesjoner og en mer moden alder hos pasienter med aterosklerose.

Burger sykdommen er diagnostisert i slike tilfeller: pasienten er en røyker som er eldre enn 45 år, alle tegn er tilstede ischemi i ekstremiteter (smerte, spasmer, ødem og cyanose) er det tilstrekkelig brudd på blodsirkulasjonen. En forstyrrelse i sirkulasjonen bestemmes av ultralydmetoden med den såkalte Doppler-effekten. En fullstendig utestenging av autoimmune sykdommer og blødningsforstyrrelser, samt kilder emboli metoder for endokardiografi og angiografi.

Differensial diagnose av Buerger sykdom utføres i tilfeller der det er endringer i blodkar i både de friske og de syke lemmer.

Komplikasjoner av Buerger's sykdom

Komplikasjoner av Buerger sykdom er ikke veldig varierte, de kan lett bli oppført. Dette er tromboflebitt i ekstremiteter, arteriell og venøs trombose, og koldbrann. Den siste komplikasjonen er det verste, fordi det bare er en metode for behandling - amputasjon av et sted som er skadet av gangren, og i de fleste tilfeller bare amputere lemmen for å forhindre spredning av forurenset blod i friske kar og vev. Det er svært viktig å diagnostisere sykdommen i tide og starte behandlingen i tide, og dermed forhindre utvikling av komplikasjoner.

Behandling av Buerger's sykdom

Behandling av Buerger sykdom begynner først og fremst med en fullstendig opphør av røyking. Dette er halv suksess. Obligatorisk medisinering vasodilator, ganglioblokiruyuschimi, antiallergiske og antitrombotiske legemidler (stugeron, prodektina). Det er også ønskelig å behandle Buerger's sykdom med fysioterapeutiske metoder, for eksempel diadynamisk terapi.

Forebygging av Buerger sykdom består i å opprettholde en sunn livsstil, fullstendig nektelse fra røyking, riktig ernæring og tilstrekkelig hvile for lemmer. Idrettsaktiviteter vil bare styrke det vaskulære systemet og vil ikke gi utviklingen av sykdommen ingen sjanse.

Burger sykdom

Buerger sykdom er en betennelsessykdom i mellom- og småårene og arteriene. Når sykdommen utvikler seg, blir arteriene og venene i venene lukket med trombi, noe som forårsaker betennelse. I dette tilfellet påvirkes de omkringliggende vevsbeinene, sirkulasjonsprosessen forstyrres.

Ellers kalles sykdommen utelukket tromboangiitt.

Sykdommen har en fluktuerende kurs, og dens symptomer er redusert til iskemiske lesjoner av føttene, som manifesterer sin nummenhet, tretthet, paresthesias, kramper, smerte, sår, nekrose, koldbrann av føttene.

For å diagnostisere denne sykdommen gjelder immunologisk, dopplerometrisk, termografisk, angiografisk forskning.

Behandling av Buerger's sykdom kan være konservativ eller kirurgisk - avhengig av sykdomsstadiet.

Årsaker til Buerger's sykdom

For tiden er den eksakte årsaken til Buerger's sykdom ikke fastslått, men det er kjent at utviklingen er bestemt av følgende faktorer:

 • genetisk, siden sykdommen er endemisk. Utblokkende tromboangiitt er vanlig blant innbyggere i middelhavsregioner og land i Asia, som har spesifikke haplotyper av humane leukocytt antigener, som er en mulig årsak til sykdommen;
 • smittsomme. Sykdommen ligner i sin retning med salmonella, viral, rickettsial, streptokok, klamydialinfeksjoner;
 • nevroendokrin. På grunn av det høye innholdet av adrenalin, som produseres som følge av økt funksjon av binyrene, oppstår en spasme i mikrosirkulasjonssystemet;
 • autoimmun. Buergers sykdom produsert autoantistoffer mot elastin, kollagen, laminin, endoteliale celler til å danne sirkulerende immunkomplekser og antifosfolipid syndrom;
 • nevrogen. Spastisk dystrofi og blokkering av arteriene skyldes organiske endringer i nervebuksene;
 • røyke. Å ha giftig og hypoksisk effekt på endotelceller, fører til å redusere produksjonen av vasoaktive peptider, utvikling av spasmer og blokkering av perifere arterier.
 • skadelige faktorer - skader, allergier, rusmidler med arsen, frostbit.

Forskere har nylig vært mer tilbøyelige til det faktum at denne sykdommen i stor grad er bestemt av autoimmune og genetiske faktorer.

Klassifisering og symptomer på Buerger's sykdom

Avhengig av plasseringen av arteriell sengen, hvor blodstrømmen er vanskelig, utmerker seg tre typer Buerger sykdom:

 • distal. Det er en blokkering av små arterier i underarmen, hånden, foten, shin (ca. 65% av tilfellene);
 • proksimalt. Berørt av arterier med stor og middels diameter: femoral, aorta, iliac (ca. 20% av tilfellene).
 • blandet. Det er en kombinasjon av de to ovennevnte typer sykdommen (15% av tilfellene).

Buerger sykdom kan utvikle sakte, inkluderer lette perioder som kan vare i flere år, eller raskt utvikle seg og raskt føre til endring av ekstremiteter.

Det er tre stadier av utryddet trombangiitt:

 • angiospastic;
 • angiotromboticheskuyu;
 • angiosklerotisk (gangrenøs).

Symptomene på sykdommen utvikles gradvis. I begynnelsen føler pasienten tretthet i lemmer, ofte i fingrene, en følelse av kulde.

Deretter er det smerte når man går, noe som ikke svekker seg under hvilen. Når hendene er skadet, oppstår smerte i underarmer og hender under utførelsen av handlinger av dem. Cyanose av fingrene blir observert, følsomheten av føttene og hendene til forkjølelsen øker, smertefulle knuter vises og blødninger på fingerputer.

Alvorlige iskemiske skader i ekstremiteter manifesteres ved fravær av pulseringer på hendene og føttene i arteriene, smerte i ro, sårdannelse, fingrene i gangrene.

Ved involvering av kranspulsårene utvikler angina myokardinfarkt.

Tapet av mesenteriske arterier fører til utseende av skarpe smerter i magen, blødning i fordøyelseskanalen, sår og nekrose i tarmveggene.

Med involvering av cerebral fartøy, kan et hjerneslag, iskemisk nevitt i de optiske nerver utvikles.

Ved en trombose av nyrearterier er det infarktforandringer i en nyreparenchyma.

Forløpet av sykdommen forverres av røyking og hypotermi.

Diagnose av Buerger sykdom

For å gjøre diagnosen blir generelle og biokjemiske blodprøver, immunologisk undersøkelse, koagulogram og termometri og termografi utført.

I løpet av radioisotop skanning, rheovasography, UZDG, radiokontrast angiografi, er graden av mikrosirkulatoriske lidelser spesifisert.

Behandling av Buerger's sykdom

Ved behandling av denne sykdommen brukes konservative og kirurgiske metoder.

Den medisinske behandlingen av Buerger's sykdom er vist i det spastiske stadium. Den inkluderer:

 • bruk av legemidler som lindrer spasmer av blodkar (spasmolytiske, ganglionblokkere), perifere antikolinerge midler; ikke-steroide analgetika; medisiner som forbedrer de reologiske egenskapene til blod, trofisk vev;
 • utnevnelsen av sedativer, anxiolytics, som normaliserer funksjonene i sentralnervesystemet.
 • foreskrive antibakterielle legemidler for pasienter med sekundær infeksjon;
 • bruk av kortikosteroider.

I tillegg er pasienter med utryddet tromboangiitt vist fysioterapi (diatermi på lumbalområdet, diadynamiske strømmer); hyperbarisk oksygenering, plasmaferese, dosert vandring for utvikling av sikkerhetsbeholdere i ekstremiteter, fotogemoterapi, sanatoriumbehandling.

Hvis konservativ terapi ikke er effektiv, er sykdommen gjenstand for rask behandling.

Kirurgisk behandling av Buerger's sykdom kan bestå av:

 • radikale operasjoner: shunting (opprettelse av en bypass av den innsnevrede delen av shuntens arterie), endarterioektomi (fjerning av endotelet), proteser, stenting;
 • Amputasjon i nærvær av nekrose av de berørte fingrene på hånden eller gangrene av foten;
 • palliative operasjoner: fjerning av den ytre kappe av hovedårene (Leriche operasjon) på lumbar sympathectomy Dietz, periarterial sympathectomy, venøs arterialization, transplantasjon oment leggen.

Dermed er Burger sykdom en alvorlig progressiv vaskulær sykdom med en tilfredsstillende utviklingsprognose for pasienten.

Sykdommen er provosert av røyking, arvelige og autoimmune faktorer. Pasienter med utryddet tromboangiitt opplever smerte, nummenhet, brennende i ekstremiteter, vanskeligheter med å bevege seg. Forløpet av sykdommen fører til utvikling av sår og sår på huden. En alvorlig komplikasjon av sykdommen er gangrene, som bare behandles ved amputasjon. Med rettidig startet medisinsk behandling kan implementeringen av passende øvelser, skikkelig hudpleie, røykeslutt, slike konsekvenser unngås.

Burger sykdom

Buerger's sykdom er en utryddet tromboangiitt - en innsnevring av vener og arterier av middels og liten størrelse i regionen av øvre og nedre ekstremiteter som følge av inflammatorisk prosess. I sjeldne tilfeller manifesterer patologi seg i koronar, cerebral og visceral arterier.

Sykdommen ble beskrevet av den tyske legen Leo Burger i 1908, som hypotesiserte at det var sykdommen som forårsaket de 11 amputasjonene av ekstremitetene han hadde utført.

Tradisjonelt er det antatt at Burgers sykdommer er utsatt for hovedsakelig menn som røyker mellom 20 og 40 år. Men i de siste årene har tilfeller av diagnostisering av sykdommen hos kvinner blitt hyppigere, noe som forklares av røykinges spredning blant det rettferdige kjønn.

Til tross for den antagelse spesialister, etiologien av sykdommen har ikke blitt fullstendig klarlagt: det er indikasjoner om innflytelse på organismen hos pasienter arvelige faktorer, særlig bære HLA-antigener - B5 og A9, og tilstedeværelsen i pasienter med antistoffer rettet mot laminin, elastin og kollagen I, III og IV typer.

Klinisk bilde av Buerger sykdom

Patomorfologicheski observert gradvis reduksjon av blodsirkulasjon av hender eller føtter, som begynner med distale deler (fingertuppene) og strekker seg proximalt (opp). Inflammasjoner av arterier er preget av cellulær-infiltrative prosesser i alle tre lagene i vaskemuren: intimal skade, cellemembran spaltning, endotelial hyperplasi og alvorlig trombose.

Det er to hovedformer av skade: perifert og blandet. I den første form, forekommer Buergers sykdom i blodkarene eller i hovedpulsåren med karakteristiske symptomer lemmer arterielle ischemi ben migrerende tromboflebitt, acrocyanosis, dannelsen av magesår. Når de blandes danner sammen med tegn på vaskulære lesjoner lemmer observerte symptomer på hjerte, hjerne, vaskulær, nyre, lunge abnormiteter, buksymptomer.

I den første perioden med Burger sykdom, observeres funksjonelle endringer i lemmer: Chilliness av bena, følelsesløshet, følelse av "goosebumps". Pasienter rapporterer tap av fingerfølsomhet, blueness og smerte. Med nederlaget på beinene på bena er det et symptom på intermittent claudication - skarpe smertefulle opplevelser i kalvemuskulaturen under gangavstand.

På bakgrunn av utviklingen av Buerger sykdom kan observeres trofiske lidelser: hyperhidrose, anhidrosis, hyperpigmentering, ødem, hud atrofi, muskel nekrose, trofiske sår, koldbrann.

Diagnose av Buerger sykdom

Ofte er diagnosen Buerger's sykdom av en eksklusiv karakter (i tilfeller der det er umulig for eksistensen av andre sykdommer med symptomene ovenfor). Diagnosen av utryddet tromboangiitt kan gjøres med følgende aspekter:

 • Pasientens alder er yngre enn 40-45 år;
 • Tilstedeværelsen av tegn på utilstrekkelig sirkulasjon i vevene i ekstremitetene med smerte, lameness, sår, avdekket ved ikke-invasive forskningsmetoder (for eksempel ultralyd med effekten av Doppler);
 • Utelukkelse av sykdommer forbundet med blodkoagulasjonsforstyrrelser, autoimmune sykdommer, diabetes mellitus;
 • Patologiske prosesser av lignende art oppdages både i pasienten og i det tilsynelatende sunne lemmet.

Med hensyn til funksjonstester som vil indikere abnormiteter av blodtilførselen til ekstremiteter, gjelder følgende:

 • Symptom på oppdrettsplagget i oppel (blanchering av opprørt lemmer hevet);
 • Goldflaam-test (pasienten i den bakre posisjonen utfører øvelser på bøyning og forlengelse av knær og hofteledd.) Ved alvorlig brudd på blodsirkulasjonen føles pasienten trøtt etter 10 manipulasjoner);
 • Knærfenomenet til Panchenko (pasienten i en sittestilling, har kastet sin vondt ben til en sunn, begynner å oppleve følelser av følelsesløp, smerte i det berørte lemmet).

Behandling av Buerger's sykdom

For tiden er det ingen effektive metoder for behandling av Buerger's sykdom. I de tidlige stadier av tromboangiitis obliterans anbefaler eksperter konservativ behandling i forbindelse med:

 • Eliminering av effekten på sykdommen av etiologiske faktorer (særlig opphør av røyking);
 • Med fjerning av smerte;
 • Eliminering av spasmer i blodkar ved hjelp av gangliablocators og antispasmodics;
 • Normalisering av blodproppingsprosesser, forbedring av reologiske egenskaper;
 • Forbedring av metabolske prosesser i vev.

I fravær av en positiv effekt av konservativ terapi oppstår forutsetninger for en operativ intervensjon. Med sikte på å fjerne spasmer av perifere arterier av kirurger, utføres lumbal sympathectomy. Ved involvering i den patologiske prosessen av karene i øvre ekstremiteter utføres thoracic sympathectomy. Det er også informasjon om de positive effektene i løpet av Buerger's sykdom med hyperbarisk oksygenering og plasmaferese. Imidlertid er disse metodene ikke generelt akseptert.

Effektiviteten av en alternativ behandling for Buerger's sykdom, som gjennomgår kliniske studier - av stamcelleinjeksjoner - er ennå ikke blitt offisielt bekreftet.

Utseendet til nekrose og gangren på de berørte lemmer er en indikasjon på amputasjon. Ifølge statistikken kan ca 35% av pasientene med denne diagnosen ikke unngå kirurgisk fjerning av ekstremiteter.

anbefalinger

En person som lider av Burger's sykdom, bør straks slutte å røyke - ellers vil sykdommen bare utvikles. I tillegg bør pasienten unngå hudskader på grunn av eksponering for høye eller lave temperaturer, kjemikalier, skader forbundet med å bære ubehagelige sko, utføre små operasjoner (for eksempel å fjerne calluses), soppinfeksjoner.

Alle pasienter (unntatt pasienter med sår og gangren på de berørte lemmer) anbefales å gå i kort tid (20-30 minutter) flere ganger om dagen.

YouTube-video om emnet til artikkelen:

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Symptomer og behandling av Buerger sykdom

Årsaker til Buerger's sykdom

Den eksakte årsaken til Buerger's sykdom er ukjent. Det er imidlertid kjent at det utvikler seg i røykere. Røyking virker som en utløser, noe som forårsaker sykdomsutbruddet. Fortsatt røyking medfører også forverring av Buerger's sykdom. I sjeldne tilfeller kan utviklingen av denne sykdommen skyldes tauetobak. Forskere mener at utviklingen av utryddet tromboangiitt innebærer immunforsvaret. Faktisk kan Burger sykdom være en autoimmun prosess som utløses av nikotin.

Fordeling av Buerger's sykdom

Ublokkende tromboangiitt er sjelden hos mennesker av europeisk nedstigning. Det er oftere observert blant innbyggerne i Sørøst-Asia, India og Midtøsten. Buerger sykdom er spesielt vanlig blant folk fra Bangladesh som røyker hjemmelagde sigaretter fra råtobak. I de fleste pasienter utvikler sykdommen mellom 19 og 55 år. Det er mer vanlig hos menn. Med økningen i indikatorene for kvinners røyking begynte sykdomsfall i dem.

Symptomer på Buerger sykdom

Symptomer utvikles på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hender og føtter på bena. De blir kalde, noen ganger svulmer litt, kan ha blek, rødaktig eller cyanotisk farge. Hovedsymptomet ved å utrydde tromboangiitt er smerte i hender og føtter, som kan ha en brennende karakter. For det første blir smerten i beina verre når du går, og får personen til å stoppe - det er en såkalt intermittent claudication.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, begynner smertsyndromet å bli observert i ro, det forverres ofte om natten. En person kan også merke nummenhet eller prikken i hender eller føtter. Symptomer har en tendens til å forverres under kaldt vær. I den alvorlige løpet av Buerger sykdom, kan pasienten ha smertefulle sår på hender og føtter, som noen ganger er kompliserte av infeksjoner. På grunn av mangel på blodtilførsel er det stor risiko for gangrenutvikling, hvor det berørte vev og hud blir svarte.

Diagnose av Buerger sykdom

Oksyrende tromboangiitt er noen ganger vanskelig å diagnostisere, fordi det ikke finnes noen metode for undersøkelse som er spesifikk for denne sykdommen. Leger utelukker alle andre sykdommer som kan forårsake slike symptomer. Eksempler på slike sykdommer er:

 • Diabetes mellitus.
 • Problemer med blodkoagulasjon.
 • Autoimmune sykdommer.
 • Sykdommer i perifere arterier.
 • Emboli i arteriene.

Med sikte på å ekskludere dem,

 • Blodprøver, som kan eliminere scleroderma, systemisk lupus erythematosus, koagulasjonsforstyrrelser, diabetes mellitus.
 • Allens test, som brukes til å vurdere sikkerhetsblodstrømmen på hendene.
 • Ultralyd Doppler-undersøkelse, som brukes til å vurdere blodstrømmen i hendene og føttene.
 • Angiografi er en røntgenkontrasttest, som kan oppdage okklusjon av blodkar.

Behandling av Buerger's sykdom

Det er ingen kur mot Buerger's sykdom. Derfor er målet med behandling å sakte og stoppe sykdomsprogresjonen, samt å lindre symptomene. Til dette formål anbefales det:

 • Slutte å røyke Dette er den viktigste delen av behandlingsplanen for Buerger's sykdom. Selv å røyke en sigarett om dagen holder sykdommen aktiv og gjør det mulig å utvikle seg.
 • Mottak av medisiner. Hos en person med utryddet trombangiitt, ​​bør enhver smittsom prosess på huden på hender og føtter behandles med antibiotika. Noen ganger kan du trenge smertestillende midler (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler).
 • Kirurgiske inngrep. Operasjoner med Buerger sykdom er rettet mot å åpne blokkerte arterier. Men hvis en person fortsetter å røyke, kan han ha en okklusjon av karene, sårene og gangrene. Med gangrene er kirurgisk amputasjon av nekrotisk vev som regel nødvendig. Noen ganger utføres kirurgisk sympathektomi - en operasjon hvor nerver kuttes for å bedøve, innervere det berørte området.

Den vitenskapelige undersøkelsen av Iloprost fortsetter, som administreres intravenøst ​​til pasienter med obliterativ tromboangiitt. Det bidrar til å slappe av veggene i blodårene og forbedrer blodstrømmen. Hos noen pasienter som slutte å røyke, ble Iloprost:

 • Lettet symptomene.
 • Senket sykdomsprogresjonen.
 • Redusert behovet for amputasjon.

I tillegg er folk med Burger sykdom anbefalt:

 • Unngå kulde.
 • Bruk egnede sko for å forhindre skade på føttene. Du kan ikke gå barfot.
 • Utfør lette øvelser som kan forbedre blodsirkulasjonen.
 • Delikat massasje og varme, som også øker blodstrømmen.
 • Unngå langvarig sitte eller stå i en posisjon.
 • Ikke bruk tette eller tette klær.

Berger's sykdom (IgA-type nefropati) - symptomer, diagnose, behandling og forebygging

Årsaker til Berger's sykdom

Risikofaktorer

Symptomer på Berger's sykdom

Diagnose av Berger's sykdom

Behandling av Berger's sykdom

Livsstil og kosthold

Komplikasjoner av Berger's sykdom

Forebygging av Berger's sykdom

Akustisk neurinom (akustisk schwannoma) er en godartet svulst som utvikler seg i den auditivnerven som går fra det indre øre til hjernen. På grunn av det faktum at grener av denne nerveen direkte påvirker hørselen og balansen, kan akustisk neurinom føre til tap av sl.

Brucellose er en smittsom sykdom forårsaket av en rekke bakterier kalt Brucella. Bakterien kan overføres fra dyr til mennesker. Det er flere forskjellige stammer av brucella. Noen stammer er funnet hos kyr. Andre finner i griser, hunder, geiter, sauer og salg.

Amyloidose er en sjelden sykdom hvor et unormalt protein (protein) som kalles amyloidprotein, akkumuleres i pasientens organer og vev. Som et resultat av avsetningen av dette proteinet forstyrres strukturen og funksjonen til de berørte vevene. Amyloidose er en alvorlig trussel mot helse, noe som er mulig.

 • ny
 • Populære

Ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) er opptil 85% av alle.

Du besøkte legen og beskrev symptomene til det beste av evnen din. Mulighet.

Kjære eksperter fra TV-skjermer og nettsteder advarer om faren.

Colorectal cancer er den fjerde vanligste kreft.

Du besøkte legen og beskrev symptomene til det beste av evnen din. Mulighet.

Kjære eksperter fra TV-skjermer og nettsteder advarer om faren.

Buerger's sykdom eller utrydding av tromboangiitt: skade på røykerens fartøy

Moderne forskere vet ikke sikkert hvorfor Buerger sykdom utvikler seg. Alt begynner, det virker uskyldig - fingre og hender på hendene og (eller) beina er hele tiden kalde og dumme. I mellomtiden er konsekvensene svært viktige - opp til gangrene og behovet for amputasjon av ekstremiteter. Hva er denne patologien?

Hva er Burger's sykdom?

I 1879, en tysk lege Winiwarter merke til at deres ben amputert angrepet av koldbrann, sport spontant fartøyer litt rart - med tydelige tegn på betennelse, blodpropp og luminal innsnevring. Nesten 30 år senere klarte en annen lege denne beskrivelsen, og forteller om en spesiell form for arteriesykdom, som bare påvirker unge (minst forholdsvis) mennesker. Han heter også sykdommen.

Dens vitenskapelige navn er utryddet tromboangiitt. Det representerer betennelsen i veggene i arteriene. De svulmer, noe som betyr at fartøyets lumen smaler, blodstrømmen blir vanskeligere. Og i slike tilfeller gjør det ikke uten dannelsen av trombi, som helt kan blokkere blodstrømmen. Konsekvensene er forutsigbare - vevene som oksygen og næringsstoffer skal leveres til er mye mindre, og med utviklingen av sykdommen, ingenting i det hele tatt. Videre kan en trombose komme ut og gå på en rundtur i kroppen, stoppe et sted i hjertet, lungene eller hjernen og forårsake emboli. I dette tilfellet er et dødelig utfall mulig.

Stages av sykdommen og deres symptomer

 1. Alt som plager pasienten er at fingertuppene noen ganger brenner, noen ganger tunikken, og oftere fryser de. Ben (eller armer, hvis karene i de øvre ekstremitetene er berørt) blir raskt sliten. Hvis du går mer enn en kilometer, begynner lameness - du kan ikke gå uten stopp på grunn av smerter i kalver eller føtter.
 2. Lameness oppstår når de bare passerer to hundre meter, og ved slutten av scenen - og en kortere avstand. På arteriene er pulsen ikke palpabel. Vis utvendige tegn - huden blir tørr, grovheten grov, neglene blir tykkere, men mer sprø. Bena-hendene går ned i vekt, siden det subkutane fettvevet er atrophied. Håret stopper for å vokse, men det er bedre å stadig gjøre epilering - i de neste stadiene er symptomene ikke så ufarlige.
 3. Hvis tidligere smerter oppsto bare når du går, så i tredje trinn følger de pasienten hele tiden. Atrofi er ikke bare fett, men også muskler. Limbs swell - dette er det såkalte iskemiske ødemet, som skyldes utilstrekkelig blodtilførsel til vev. Stoffer er svært sårbare - en liten skrape blir til et sår. Vi må observere ekstrem forsiktighet, siden den minste uforsiktighet fører til triste konsekvenser.
 4. I det siste stadiet begynner vevene å dø. Ved begynnelsen av denne prosessen, kan beina fortsatt være beholdt, men hvis den startes - vedvarende smerte, forferdelig sår, gangre, amputasjon og funksjonshemning.

Årsaker til Buerger's sykdom

Blant forskere er det ingen felles mening om årsakene til Buerger sykdom. Det er forslag om at de kan være:

 • Infeksiøs (infeksjon forårsaker betennelse, det er innsnevring av lumen, trombose),
 • Neuroendokrin (økt produksjon av hormoner fører til spasmer av små fartøy, de smalere, derfor brudd på blodstrømmen, dannelsen av blodpropper),
 • Neurogen (spasmer fører til endringer i nerverbuksene),
 • Autoimmun (kroppen "liker ikke" sammensetningen av veggene i blodårene, den "angriper" dem, produserer antistoffer),
 • Genetisk (det vil si at de er arvet - det legges merke til at oftest Burger's sykdom oppstår i Asia og Middelhavet),
 • Skadelig (utvikling av sykdommen oppstår på grunn av skader).

Uansett årsak, blir det lagt merke til at bare røykere er syke. Kanskje årsaken til Buerger's sykdom er bare en forutsetning for nikotin. Pasienter kan bare helbredes ved å bli kvitt den vanlige vanen.

diagnostikk

Utløsende tromboangiitt er diagnostisert hvis pasienten er under 45 år, røyker, han har tegn på iskemi i lemmer (intermittent claudicering, smerte, hevelse, sår). Vanligvis er det lagt ut av metoden for utestenging - de avviser diabetes, autoimmune sykdommer, koagulasjonsforstyrrelser, etc.

Ved undersøkelsen er puls på ekstremitetene fraværende eller svekket, trykket senkes, Doppler ultralyd viser en nedgang i blodstrømmen, angiografi - innsnevring av karene.

Behandling av utløsende tromboangiitt

Det første trinnet på veien mot utvinning er å slutte å røyke. Du kan selvfølgelig fortsette å inhalere røyken som er så kjent for kroppen, men i dette tilfellet øker sannsynligheten for utbruddet av fjerde stadie og amputasjon av lemmer betydelig. Funksjonshemming er den tredje av alle tilfellene.

Vaskulær kirurgi hjelper. Men før man gripe inn, prøve konservativ terapi - foreskrevne spasmolytika og ganglioplegic for å fjerne arteriespasmer gi smertestillende, forsøker å aktivere de metabolske prosesser i vev, normaliserer koagulasjon (blodpropper). Operasjoner benyttes hvis medisiner ikke har effekt.

Kliniske studier gjennomgår en metode for injeksjon av stamceller og vekstfaktorer.

forebygging

Her er alt enkelt. Den eneste metoden for forebygging og en måte å unngå utvikling av en sykdom hos røykere er å slutte å røyke.

Hva er utryddet tromboangiitt (Buerger's sykdom)?

Pathology, senere kalt Buergers sykdom, som først ble beskrevet i 1879 Winiwarter, og allerede i 1911 US Surgeon L. Burgess, ble det funnet at det er vanskelig nederlag alle lag av blodårene, og ikke bare ett lag - den indre som beskrevet tidligere Winiwarter.

Derfor er denne sykdommen, som påvirker både årer, arterier og nerver, kjent for tiden, som utrydder tromboangiitt, ​​til tross for det faktum at moderne leger har etablert - dette er bare en av varianter av autoimmun sykdom.

Beskrivelse av patologi

Resultatene fra nyere studier har vist at pasienter med denne patologien viser en smertefull reaksjon på det cellulære og humorale nivået av immunitet, ikke oppfatningen av kollagen type 1 og type 3. Dette er en annen bekreftelse på at utrydding av tromboangiitt er en uavhengig vaskulær sykdom, og kan diagnostiseres ved immunologiske teststudier. Som allerede nevnt, lider unge menn mest av denne patologien.

Karakteristisk for utrydding av arteriosklerose - lokalisering av manifestasjoner, fordi det er en segmentell brudd på arteriene. Burgers sykdom i utgangspunktet er som regel manifestert av lesjoner av de små arteriene i øvre lemmer - fra hendene og underbenene - fra føttene.

De viktigste patogenetiske faktor-legene kaller en uttalt komponent av den inflammatoriske naturen, som forårsaker okklusjon av vener og arterier ved senere stadier av sykdommen, og i tillegg - kompresjonen av et fibrøst nevrovaskulært bunt.

Patomorfologiske egenskaper

I dette tilfellet identifiserer legene forskjellige trinn i segmentet med segmentale lesjoner av karene i øvre og nedre ekstremiteter, samtidig under patologisk prosess. Dermed er nederlaget for deler av fartøyene dårlig manifestert, og hos noen mennesker diagnostiserer fibrose og trombose - fra infiltrative lesjoner til fibrøs lesjon.

Den første fasen manifesteres av lesjoner av de små arteriene i de øvre lemmer

Med andre ord kan det sies at thromboangiitis obliterans er en manifestasjon av den innsnevring av arterier og vener, som et resultat av en inflammatorisk prosess, utløst av røyking - systemisk patologi med rådende manifestasjoner av vaskulære lesjoner i de lavere ekstremiteter.

årsaker

Det er ingen spesifikke årsaker til patologi, blant de indirekte faktorene i dens utvikling, overdreven røyking og genetisk predisponering er diagnostisert. Det er også kjent at forstyrrelser i immun- og mikrocirkulatorisk opprinnelse spiller en viktig rolle i patogenesen av sykdommen, noe som provoserer utviklingen av trombovaskulitt. Til tross for at det ikke er kjent hva som forårsaker denne sykdommen, sier leger at bare store røykere lider av det, og fortsettelsen av røyking øker bare symptomene og utviklingen av patologi.

Det eneste som kan utpekes, er den tilsynelatende predisponering av røykere til denne patologien, eller deres høye følsomhet (mens et lite antall røykere blir syke). Hvordan tobakksrøyk, eller dets komponenter forårsaker sykdommen, er ukjent.

symptomer

Til nå har denne sykdommen til slutt ikke blitt studert. Tilførselen av blod til hendene og nedre ekstremiteter minker gradvis, fra fingertoppene til lesjonen av de øvre delene, som vanligvis slutter med gangren. Ifølge statistikken lider 40% eller flere pasienter av en inflammatorisk prosess i overfladene og arteriene i underekstremiteter. Først klager pasienter på følelse av kulde, nummenhet, en følelse av brennende og prikkende, og disse fenomenene oppstår mye tidligere enn det som kan diagnostiseres.

For hyppige symptomer på patologi inkluderer Raynauds syndrom, forekommer hyppig forekomst av smertefulle kramper i muskler i bena eller føttene (sjelden kramper opptrer i musklene i hendene). Med forsterkningen av prosessen med å begrense venene og arteriene, blir smerten sterkere, og kramperne varer mye lenger.

Symptomer på sykdommen inkluderer Raynauds syndrom

Selv i begynnelsen av sykdommen kan burgerens sykdom manifestere seg med symptomer som dannelse av sår og gangre (muligens kombinert manifestasjon). Pasienter klager over å være kaldt i berøring med underekstremiteter, deres kraftige svette, cyanose (usunn blueness) og smerte (antagelig slik at de nervøse endene reagerer på langsiktige smertefulle opplevelser).

Oftest diagnostiserer slike innledende symptomer på burgerens sykdom som fenomenet intermitterende claudikasjon under gang, tromboflebitt av migrerende natur, og sjelden manifestasjoner av iskemi i tærne. Med sykdommens videre forlengelse øker symptomene på arteriell insuffisiens, flere pasienter opplever akutt vaskulær insuffisiens i øvre og nedre ekstremiteter, samt Raynauds syndrom. I noen pasienter gjelder lesjonen både koronar og / eller hjerneskip.

diagnostikk

Det er ganske vanskelig å diagnostisere en burger sykdom, og ofte blir diagnosen gjort "fra omvendt", unntatt sykdommer som har alle kjente og samtidige symptomer. For å diagnostisere denne sykdommen, må pasienten ha flere faktorer.

 1. Aldersgrensen er opptil 45 år (hovedsakelig mannlig kjønn).
 2. Overdreven grad av røyking.
 3. Tilstedeværelse av symptomer assosiert med iskemi (lav blodstrøm) av nedre og øvre ekstremiteter, ledsaget av konstant smerte, intermittent claudication og utseende av sår.

I neste stadium er autoimmune sykdommer, patologi av blodkoagulabilitet, trombose og utseendet av diabetes mellitus ekskludert ved å utføre teststudier. Symptomer på emboli er utelukket gjennom en spesiell type forskning - ekkokardiografi eller angiografi. Ved inspeksjon er det obligatorisk å avsløre tegn på sykdom og i friske ben eller armer eller hånd.

Ultralydet gjør det mulig å etablere en sterk reduksjon i blodtrykket og en reduksjon i blodstrømmen i øvre og nedre ekstremiteter. Når angiografi oppdages, innsnevring av arteriene og forstyrrelse av blodstrømmen. I mangel av karakteristiske symptomer og laboratorieresultater er diagnosen svært vanskelig å etablere.

Metoder for behandling

I første fase er behandling av borgersykdommen forebyggende. Først og fremst er en pasient med en slik diagnose tvunget til å slutte å røyke, ellers vil den utvikle seg raskt, noe som i hovedsak fører til amputasjon. Pasienten trenger:

 • unngå kaldt;
 • mulige hudforstyrrelser som forekommer under påvirkning av direkte sollys, høye og lave temperaturer, kjemiske effekter (jod eller syre);
 • iført tette sko;
 • pass opp for mycoses utseende;
 • unngå skade under mindre kirurgiske inngrep (fjerning av calluses);
 • Ikke bruk medisiner som forårsaker innsnevring av blodårene.

Pasienter anbefales å gå 2 r / dag i 15-30 minutter. (unntatt for pasienter som begynte prosessen med gangrene, var det sår eller smerte i ro). De får streng sengestøtte, pålitelig beskyttelse av føttene ved å påføre bandasjer, med fôr i hælene. Narkotikabehandling for utløsende tromboangiitt, ​​er utnevnelse av dipyridamol (curantil), kalsiumkanalblokkere. Noen ganger foreskriver aspirin (i tilfeller hvor innsnevring av blodkar utløses av spasmer).

Folk som slutte å røyke, men med smalere arterier, har vist seg å ha kirurgi som forbedrer blodsirkulasjonen. Hvis det er nødvendig å fjerne spasmer fra perifere arterier, brukes lumbal sympathectomy. Hvis karene i de øvre ekstremiteter er involvert i den patologiske prosessen, utføres en thoracic sympathectomy. Det er også kjent om den positive effekten på løpet av Buerger's sykdom ved plasmaferes og hyperbarisk oksygenering, selv om slike metoder ikke generelt er akseptert.

Indikasjon for amputasjon er forekomsten av nekrose og gangren i berørte områder. Statistikk viser at ca 35% av pasientene som er diagnostisert med dette, ikke kan unngå kirurgisk fjerning.

Berger's sykdom: symptomer, behandling.

Berger-sykdommen - det er en nyresykdom preget av gjentatte episoder av makro- eller hematuri, den vanligste årsaken til hematuri. Diagnosen er basert på data fra immunfluorescensmikroskopi: påvisning av omfattende forekomster av IgA i mesangium.

Pasienter klager over vage symptomer. Mengden utskilt protein i urin mindre enn 3-5 gram per dag, noen ganger innenfor normale verdier, utvikler sjelden et nefrotisk syndrom. Arterialt trykk, glomerulær filtreringshastighet, albuminkonsentrasjon i blodserum, spesielt i de tidlige stadiene av sykdommen innenfor normale grenser. IgA i serum er økt hos ca. 50% av pasientene, innholdet i komplement-systemets komponenter er normalt. Undersøkelse av hudbiopsi fra palmar-siden av underarmene avslører forekomster av IgA, C3, som ligner dem med hemorragisk vaskulitt.

Balanitis. Balanopostitt: symptomer, behandling.

Balanitt er en betennelse i glanspenis, oftere kombinert med en inflammatorisk prosess på det indre bladet av forhuden.

bakteriuri

Bakterieri er utskillelsen av mikrober med urin i en mengde på mer enn 1 x 105 i 1 ml. Vanligvis er urinen i blæren steril. Under urinering kan ikke-patogene mikrober fra nedre delen av urinrøret komme inn i det, men deres mengde overstiger vanligvis ikke 1x104 i 1 ml.

acidose

Acidose er et brudd på syre-base tilstanden, der et relativt eller absolutt overskudd av syrer vises i blodet. Skille mellom acidosis respiratorisk (gass) og metabolisk.

Burgess sykdom. Symptomer, Diagnose, Behandling

Burger sykdom, også kjent som thromboangiitis obliterans, er det en inflammatorisk blodåresykdom kjennetegnet ved utviklingen av inflammatoriske endarteritis, noe som fører til etterfølgende prosesser, og protrombotiske vaso-okklusive fenomener. Denne sykdommen påvirker små og mellomstore arterier, samt venene til øvre og nedre ekstremiteter. Tilstanden skyldes i stor grad røyking sigaretter og tobakk. Sykdom, i de fleste tilfeller, påvirker unge og voksne menn.

Pasientene lider ofte av moderat og alvorlig intermitterende claudikasjon, som raskt kan gå videre til kritisk lemkemiskemi, i dette stadiet vil personen enten oppleve svært alvorlig smerte i ro eller miste vev. Egenskaper ved akutt lemkemiskemi (f.eks. Smerte, parestesi, flekker under huden, parese) forekommer nesten alltid i nødssituasjoner.

Farmakologisk terapi er vanligvis ineffektiv, avholdenhet fra røyking er det eneste tiltaket ved hvilket det er mulig å forhindre sykdomsprogresjon. Gitt at arteritt forekommer hovedsakelig i små og mellomstore fartøy, er det sannsynligvis umulig å utføre kirurgisk eller endovaskulær revaskularisering. Som sykdommen utvikler, kan amputasjon være det eneste levedyktige alternativet for pasienten.

Burgess sykdom. årsaker

Som allerede nevnt, er utviklingen av Buerger's sykdom sterkt forbundet med tunge røyking sigaretter og tobakk. Forløpet av sykdommen er også nært knyttet til videre røyking.

Noen forskere mener også at Burger sykdom kan være en autoimmun sykdom. I noen tilfeller kan hånd- og fotskader også bidra til utviklingen av denne lidelsen. Genetiske faktorer kan også spille en rolle i utviklingen og alvorlighetsgraden av Buerger's sykdom, fordi forekomsten av denne tilstanden varierer vesentlig mellom visse etiske grupper.

Burgess sykdom. epidemiologi

Buerger sykdom er en svært sjelden lidelse, som i de fleste tilfeller påvirker unge eller middelaldrende røykere menn. Gjennomsnittlig alder av symptomer er opptil 40-45 år. Men i de siste årene er det flere og flere syke kvinner med denne sykdommen. Noen forskere mener at dette skyldes en økning i det totale antall kvinnelige røykere. For en tid siden var forholdet mellom menn og kvinner med Burgesss sykdom 100: 1, men i dag tror enkelte forskere at dette forholdet kan være 10: 1. I svært sjeldne tilfeller, har folk som ikke røyker, og som aldri har røkt, utviklet Burger sykdom. Burger sykdom er ekstremt sjelden i USA og Europa, men det er mer vanlig i andre deler av verden, spesielt i deler av Asia og Midtøsten og Fjernøsten.

Burgess sykdom. Symptomer og manifestasjoner

Siden Buerger sykdom er vanskelig å bekrefte, er det opprettet en rekke forskjellige diagnostiske kriterier til nå, nemlig i 1990. Følgende kriterier bør kontrolleres for å gi en korrekt diagnose med tilstrekkelig grad av sikkerhet:

 • Alder under 45 år
 • En person røyker sigaretter eller tobakk
 • Tilstedeværelsen av iskemi i ekstremitetene (iskemi manifesterer sig i form av lameness, smerte i lemmer i ro, i form av iskemisk sår eller gangren)
 • Autoimmune sykdommer og diabetes bør utelukkes

De fleste pasienter med Buerger's sykdom (70-80%) opplever alvorlig iskemisk smerte i ro eller har iskemiske sår på fingre og føtter. Progresjon av sykdommen kan føre til at flere fjerne arterier også kan lide. Svært sjeldne kan store arterier lide.

Pasienter som søker medisinsk hjelp i sene stadier av sykdommen, kan vise beininfeksjoner og noen ganger kan de ha sepsis.

Buergers sykdom er karakterisert ved innsnevring eller blokkering (okklusjon) av små arterier og vener i armer, fører til en reduksjon i blodstrøm til dette området (perifer vaskulær sykdom). Burger sykdom, som regel, fortsetter i form av uventede (akutte) episoder, som kan vare fra en til fire uker. Sykdommen kan ha et tilbakevendende kurs. I de fleste tilfeller er det første tegn på Buerger sykdom svært alvorlig smerte i underkroppene under resten. Noen individer kan også oppleve kramper i beina når de går, noe som i sjeldne tilfeller kan føre til halt. Andre fysiske egenskaper assosiert med Buergers sykdom kan omfatte sår på hender og føtter, bleke hud tone hender, nummenhet, prikking og mangel på normal blodstrøm til fingre og / eller tær når den utsettes for lave temperaturer (Raynauds fenomen), og inflammasjon, koagulasjon noen årer (tromboflebitt). Tørke, mørke sår som ofte dannes på fingrene eller tærne kan være svært smertefullt. Smerten forbundet med disse sårene kan forverre. I alvorlige tilfeller kan folk med Burger's sykdom begynne å utvikle døende vev (gangrene) av de berørte områdene. I noen tilfeller kan arteriene og tarmene også lide. Dette kan føre til utvikling av ekstremt alvorlig smerte i magehulen og vekttap. I svært sjeldne tilfeller (for eksempel mindre enn to prosent), kan pasienter oppleve nevrologiske sykdommer.

Burgess sykdom. bilde

Legene til en pasient med Burgess sykdom. Vær oppmerksom på iskemiske sår på den distale delen av den store, andre og femte fingre på høyre ben. Og selv om pasientens venstre ben har et normalt utseende, viste angiografien tegn på oppstart av denne sykdommen i venstre ben.

Overfladisk tromboflebitt av tommelen i en pasient med Buerger's sykdom.

Plettene av tobakkrøyk på fingrene på den mannlige pasienten foreslår en mulig tilstedeværelse av Burger's sykdom. Denne pasienten har små, men smertefulle sår ved fingertuppene.

Arteriogrammet til pasientens nedre ekstremiteter med Buerger's sykdom demonstrerer klassiske flere okklusjoner av små og mellomstore arterier.

Burgess sykdom. diagnostikk

Hovedmålet med laboratoriediagnostikk er å utelukke andre smertefulle prosesser i differensialdiagnostikk. De vanligste testene inkluderer:

 • Fullstendig blodtelling
 • Analyse av leverenzymer
 • Analyser av nyrefunksjon
 • urinalysis
 • Nivåer av glukose (fastende)
 • Erytrocytt sedimenteringshastighet
 • Nivåer av C-reaktivt protein
 • Nivåer av antinucleære antistoffer
 • Nivåer av reumatoid faktor
 • Nivåer av SCL-70 antistoff
 • Nivåer av antifosfolipidantistoffer

Ved gjennomføring av arteriografi kan segmentale okklusjonsskader av små og mellomstore fartøy påvises ved dannelse av karakteristiske små sikkerhetsfartøy rundt disse områdene.

I alle stadier av sykdommen observeres integriteten til den normale strukturen av veggene i karene, inkludert den indre elastiske membran. Denne bevaring av strukturell integritet skiller Buerger sykdom fra aterosklerose og andre typer systemisk vaskulitt, der direkte forstyrrelse oppstår i blodkarets vegger.

Burgess sykdom. behandling

Absolutt opphør av sigaretter og tobakk er den eneste beviste strategien som kan hindre utviklingen av Buerger's sykdom. Selv å røyke en, to sigaretter om dagen, eller til og med å røyke elektroniske sigaretter med nikotinpatroner, kan holde Burger's sykdom aktiv.

Intravenøs administrering av Iloprost (prostaglandinanalog) kan være noe effektiv i å forbedre symptomene, dette stoffet også kan akselerere forbedring trofiske endringer og derved i betydelig grad redusere risikoen for amputasjon av lemmer hos individer med Buergers sykdom. Iloprost kan også være den mest nyttige medikament for å bremse utviklingen av vev tap i pasienter med kritisk iskemi i bena i perioden. I hvert fall bør dette legemidlet kun foreskrives for de som helt slutter å røyke.

Orale steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og smertestillende midler enkelte kan også brukes for å lindre smerte iskemisk, og egnede antibiotika for å bli brukt til å behandle sår på benene.

I tillegg til den eksperimentelle bruk av iloprost, antibiotika og NSAIDs, alle andre former for farmakologisk intervensjon, generelt, ikke er effektive i behandling av Buergers sykdom, dreier det inkludert steroider, kalsiumkanalblokkere, reserpin, pentoksyfyllin, vasodilatorer, antiblodplate-midler og antikoagulasjonsmidler.

Hyperbarisk oksygenbehandling brukes i dag som et ekstra tiltak, noe som er blitt vist, kan gi betydelig klinisk bedring hos pasienter med sår ved diabetes, med osteomyelitt, akutt iskemi i bena eller nekrotiske bløtvev infeksjoner. Dens bruk i behandlingen av personer med Buerger sykdom forblir eksperimentell. Tilgjengelige data er svært begrenset. Hyperbarisk oksygenbehandling er imidlertid et lovende alternativ behandlingsalternativ, som er verdt å utforske i større skala.

På grunn av den diffuse segmentale naturen til Burger's sykdom og tilbøyelighet til denne sykdommen til å forårsake skade på små og mellomstore arterier, er kirurgisk revaskularisering som regel ikke mulig. Likevel bør alle anstrengelser være rettet mot å forbedre den distale arterielle blodstrømmen som omgår store aterosklerotiske kar.

I de mest alvorlige og ekstreme tilfeller kan kirurger løse problemet med limambutasjon. Slike radikale inngrep, som regel, utføres hos personer med ikke-helbredende sår, gangrener eller med unremovable alvorlig smerte. Kirurger bør imidlertid unngå amputasjon når det er mulig, men om nødvendig må det utføres, men med så mye av lemmen som mulig.

Burgess sykdom. komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av Buerger sykdom inkluderer:

 • magesår
 • koldbrann
 • infeksjon
 • amputasjoner
 • Sjeldne okklusjoner av fjerne store arterier

Burgess sykdom. outlook

Døden fra Buerger sykdom oppstår sjelden. Mellom 1999 og 2007 var det bare i USA bare 117 dødsfall.

I en studie, blant pasienter som slutte å røyke, klarte 94% å unngå amputasjon. I motsetning til at 43% av pasientene som fortsatte å røyke, måtte amputere deres lemmer i de neste åtte årene.

Informasjon om sjeldne sykdommer, publisert på nettstedet m.redkie-bolezni.com, er kun ment for utdanningsformål. Det skal aldri brukes til diagnostiske eller terapeutiske formål. Hvis du har spørsmål om din personlige medisinske tilstand, bør du bare søke råd fra profesjonelle og kvalifiserte helsepersonell.

m.redkie-bolezni.com er et non-profit nettsted med begrensede ressurser. Dermed kan vi ikke garantere at all informasjon gitt på m.redkie-bolezni.com vil være helt oppdatert og nøyaktig. Informasjonen på denne nettsiden skal under ingen omstendigheter brukes som erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning.

I tillegg, på grunn av det store antallet sjeldne sykdommer, kan informasjon om visse lidelser og tilstander bare beskrives i form av en kort introduksjon. For mer detaljert, spesifikk og oppdatert informasjon, vennligst kontakt din personlige lege eller helsepersonell.

Les Mer Om Fartøyene