Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Konsentrasjon av cerebral fartøy

Mange opplever hyppige, noen ganger uutholdelige hodepine ledsaget av svimmelhet. Noen noterer seg forringelsen av minnet, når det er umulig å huske hvor et objekt er plassert. Pasienten mener at han bare ble overskrevet på jobb eller han hadde sklerose.

Men denne tilstanden forårsaker ofte en innsnevring av hjerneskarene, som kalles aterosklerose.

Mekanisme for sykdom forekomst

Innsnevringen av fartøyene vises på grunn av innskudd av kolesterolplakk på veggene i arteriene, som metter hjernen med blod. Mellom veggene på fartøyene faller lumen og som et resultat avtar fartøyets gjennomstrømning.

Hjernen begynner å motta mye mindre blod, det blir mye verre å forsyne det med oksygen og andre næringsstoffer som er nødvendige for hjernens arbeid. Denne tilstanden fører til nedsatt hukommelse, hodepine.

Formasjon av en plakett i et fartøy

Dannelsen av aterosklerotiske plakk forekommer oftest med patologiske forhold i karene i hjernen og livmorhalsområdet. Veggene i arteriene blir mindre elastiske, fordi blodet er forhøyet kolesterol, de virker sprekker, og det er i disse sprekker at små flekker-plaques danner.

Plaques som en magnet tiltrekker seg selv blodplater, og de bidrar til blodets koagulerbarhet. Samtidig begynner de å vokse intensivt, danne en trombose, og gapet mellom veggene blir mindre og mindre. Noen ganger kan en blodpropp helt lukke trombosen, noe som er veldig alvorlig.

Derfor, hvis pasienten diagnostiseres med en innsnevring av hjerneskipene, må nivået av kolesterol i blodet måles oftere for å hindre sykdomsprogresjonen.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken til vasokonstriksjon, som nevnt ovenfor, er en økning i blodkolesterolnivået, men det er ikke alene, utseendet av aterosklerose påvirkes også av slike faktorer:

 • stor mental stress, stress, overarbeid. Mange har en tendens til å gjøre en vellykket karriere, men et sterkt nervøst overarbeid og konstant mentalt arbeid fører til utseendet på en innsnevring av fartøyene. Alt dette fører til stress og nervøs utmattelse;
 • mangel på frisk luft. Mange mennesker tilbringer mesteparten av dagen i tunge kontorer og biler. Den moderne mannen har bare ikke tid til å tildele tid for en normal rolig spasertur i frisk luft, og det er veldig trist, fordi hjernen opplever oksygen sult, en person har økt press, og resultatet er det samme - aterosklerose;
 • feil kosthold. Overdreven forbruk av for skarp, fet og høyt kalori mat og en kronisk mangel på fiskeprodukter, friske frukter og grønnsaker i kostholdet fører til en rask opphopning av kolesterol og overskuddet blir raskt deponert på indre vegger av karene.

Forløpet av sykdommen, dets symptomer og stadier

Innsnevring av hjernens fartøy er både akutt og kronisk. Den akutte form er den mest alvorlige og fører til hjerneinfarkt eller blødning. Slike kriseforhold fører noen ganger til en plutselig død av pasienten.

Under sykdommens kroniske løpet utvikles symptomene sakte, og denne form for vasokonstriksjon har tre trinn:

1-trinns. Det er det enkleste, vanligvis er det ingen symptomer. Det er en liten nedgang i arbeidskapasiteten, som raskt passerer og pasienten mener at han bare er sliten eller underlevert. Det er klart at ingen tenker på å gå til legen;

2-trinns. Her kan de enkelte organers normale funksjoner allerede krenkes. For eksempel, hvis et muskelskjelettsystem er ødelagt, endres en persons gang, merker han ikke hvordan han shuffles føttene når han går, eller blir bare syk mens han går. Fra tid til annen blir beina nummen og til slutt blir pasienten irritert. Stemningen til en person endres hele tiden, og på grunn av dette oppstår uenigheter med slektninger og bekjente.

Det er hodepine, noen ganger veldig sterk, en person føler en støy i ørene, det er konstant utmattelse og en reduksjon i effektiviteten. Slike tegn på sykdommen kan gå bort om dagen eller litt mer, men dette er allerede en ganske alvorlig grunn til å gå til klinikken;

3 - en scene. På dette stadiet blir symptomene på vasokonstriksjon enda mer uttalt, hjernens arbeid begynner å bli alvorlig forstyrret. En person kan ikke koordinere bevegelsene sine, så han beveger seg veldig sakte. Pasienten kan gå som om å røre for å finne veien. Med videre utvikling av sykdommen slutter de lokomotoriske kontrollsentrene å utføre sine funksjoner helt, og pasienten kan ikke bare gå, men også stå på føttene. Ofte er tale brutt, visjon er tapt.

Faren for innsnevring av fartøyene består i selvbehandling og sen søknad om medisinsk hjelp. Pasienten tar ikke hensyn til tegn på en progressiv sykdom, og behandlingen begynner veldig sent, noe som kan føre til et slag eller preinfarkt.

medisinering

Innsnevring av hjernens kar er behandlet av nevropatologer, kardiologer og terapeuter. Det kan være nødvendig å konsultere andre spesialister. Behandlingen består i lang mottak av de utnevnte eller nominerte medisinene, noen ganger må pasienten akseptere dem alle de gjenværende livene.

Hver pasient behandles individuelt etter alder, pasientens tilstand, resultatene av testene og kan være som følger:

 • Administrasjon av statin-legemidler. Dette er Lovostatin, Mefakor eller Mevakos. Disse stoffene påvirker hjernen positivt.
 • utnevnelsen av fibrater. Det kan være slike stoffer som Clofibrate, Atromidin, Zokor, Simvastatin;
 • tar medisiner som utvider de smalte karene. Dette er Euphyllinum, Papaverin. Cerebrolysin kan også bli foreskrevet;
 • administrasjon av antioksidanter. Legen foreskriver vitamin C, E og A, mikroelementer og vanlige vitaminkomplekser.

Populær iodoterapiya, for uttak av en pasient fra depresjon, kan foreskrive et antidepressivt amitriptylin. Hvis innsnevringen av fartøyene oppstod mot bakgrunnen av diabetes eller hypertensjon, er pasienten foreskrevet medikamenter som vil bidra til å eliminere symptomene på disse sykdommene.

Radikale behandlingsmetoder

Hvis behandling med medisiner ikke har en positiv effekt eller sykdommen blir for forsømt - behandles behandlingen ved hjelp av kirurgiske metoder:

 • endarterectomy. Under denne operasjonen blir en kolesterolplakk fjernet fra det dissekerte problembeholder. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, og fartøyets vegg rekonstrueres ved suturering. Ofte forlater pasienten sykehuset et par dager etter operasjonen;
 • angioplastikk. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i arterien, på grunn av hvilket problemområdet utvides, blir plakkene presset, og blodtilførselen til hjernen blir restaurert;
 • carotid bypass. Under denne operasjonen er en ramme av en liten, tynn tråd festet mellom fartøyets vegg og plakett.

Hvis blodtilførselen til blodårene ikke kommer tilbake i tide, kan vaskulær demens oppstå.

Narrowed fartøy i hjernen, hvorfor og hva å gjøre?

Den menneskelige hjernen virker fullt ut bare hvis arteriene og venene er sunne. I normal tilstand må de alle være elastiske, med en viss diameter. Dette vil tillate at blodet blir fullt levert mikronæringsstoffer og nyttige stoffer.

Hvis hjernens fartøy er innsnevret, er det tilsvarende årsaker, som kun kan fastslås av den behandlende legen. Mange patologiske forandringer kan redusere deres styrke, elasticiteten av veggene vil bli redusert. Under visse omstendigheter kan det utvikle iskemisk sykdom.

Klinisk bilde av sykdommen

Hva å gjøre hvis arteriene er innsnevret, er det noen behandlingsmetoder? Før du svarer på dette spørsmålet, er det nødvendig å forstå hvordan patologien utvikler seg. Det er mange faktorer under hvilke arteriene begynner å begrense seg. Tilstanden fører til utseendet av mange symptomer, så vel som brudd på blodsirkulasjonen.

Det er blodkar av tre lag:

 1. intern - Den første og den tynneste. Dens grunnlag er epitelceller, takket være at blodet flyter jevnt langs sengen.
 2. median - består av elastiske celler, samt muskelfibre, de fungerer som en hindring for blodstrømmen.
 3. ytre - består av bindevev.

Hva smalerer hjernekarene? Innsnevring skyldes kolesterolplakk som akkumuleres på det indre laget. I mangel av behandling utvides de, nye områder påvirkes, blodsirkulasjonen forstyrres. På stedet der plakk er plassert, blir elasticiteten til fartøyet forstyrret, som et resultat blir det praktisk talt ikke mobil. Husk å lese denne artikkelen til slutt for å finne ut hva du skal gjøre hvis hjernens fartøy er innsnevret.

Hvis cerebral arterier er innsnevret, går elasticiteten deres bort, og sprekker kan oppstå. Defekter samler blod, som deretter omdannes til koagulasjoner, det vil si en trombose. Faren er at det når som helst kan komme ut og tette blodets lumen.

Viktig! Med langvarig innsnevring utvikler disirkulatorisk encefalopati. En persons fulle liv på samme tid blir brutt.

Vaskulær sammentrekning hos barn

Hvis hodene i hodet er innsnevret hos barn, forstyrrer foreldrene seg og vet ikke hva de skal gjøre. Men det er verdt å merke seg at patologi i barndommen er mye mindre vanlig. Predisponerende faktorer for utviklingen av problemet kan være følgende: kardiovaskulær system, traumer, fødsel, vaskulitt, nyrepatologi og så videre.

Hvis barnet klager over hyppig hodepine, kvalme, det tårer, bør du gå på sykehuset. Disse symptomene krever en fullstendig undersøkelse, ellers vil blodforsyningen bli forstyrret, blødninger eller mikroslag kan forekomme. Bildet nedenfor viser et eksempel på blødning i hjernen.

Årsaker til stenose

Hodeskarene blir stadig mer diagnostisert. Men hvorfor skjer dette?

Blant de viktigste årsakene kan identifiseres som følger:

 1. aterosklerose Er en sykdom der kolesterolplakkene akkumuleres på arterienees vegger. Mange faktorer kan føre til utvikling av patologi: dårlige vaner, å spise fettstoffer. Ved å utvikle aterosklerose lider store fartøy.
 2. Kronisk arteriell hypertensjon - tilstanden fører til deformasjon av fartøyene og innsnevring av lumen i dem.

I de fleste tilfeller forekommer stenose på grunn av tilstedeværelsen av to faktorer samtidig, og det er derfor pasientens tilstand forverres.

Å påvise et brudd på STS kan andre grunner:

 • hyppig stress og depresjon
 • bor på steder med dårlige miljøforhold
 • utvikling av diabetes mellitus;
 • vektig.

Hvorfor arteriene smalt i hodet kan kun besvares av en lege etter en fullstendig undersøkelse.

symptomer

Hvorfor cerebral arterier er innsnevring, innsnevring, vi ansett litt høyere. Denne tilstanden kan utvikles i to scenarier. Det første skjemaet er akutt, noe som resulterer i at et hjerneslag kan forekomme. I fravær av rettidig assistanse kan en person dø.

Mange faktorer kan føre til utvikling av dette skjemaet, for eksempel kroniske sykdommer som utvikler seg over mange år. Symptomer utvikles gradvis. Faren er at en person blir vant til en slik stat og ikke betaler den rette oppmerksomheten til sykdommen.

Kronisk innsnevring er delt inn i tre faser, som vi vil vurdere nedenfor.

Den første

Skipene mister sin tidligere elastisitet, blodstrømmen forverres ubetydelig, kolesterolceller opptrer.

På dette stadiet kan følgende symptomer være tilstede:

 • mindre smerte i hodet;
 • personen blir irritabel;
 • redusert effektivitet, redusert oppmerksomhetskonsentrasjon.

En person blir fort lei av jobb, faller i depresjon, kan ikke føre til en livsstil som er vanlig for ham tidligere.

Den andre

Symptomene er de samme som i første fase, men blir mer uttalt. I ørene er det en støy, en person kan ikke fullt ut hvile og gjøre en slags virksomhet. Minne forverres, oppmerksomheten blir redusert. Periodisk kan en person svake, men ikke for lenge.

Brudd påvirker motorfunksjonene, gangen blir blandet, noen ganger er det falske opplevelser, som om du vil gå på toalettet.

Reduserer synsstyrken, det samme gjelder følsomhet i lemmer. På dette stadiet er det lettere å forstå fra hva hjernens fartøy er smale, det vil si at diagnosen blir mer nøyaktig.

Den tredje

Det er brudd knyttet til koordinering av bevegelser. For ikke å miste balansen til en person, er det nødvendig å tenke på forhånd for hver av hans bevegelser. Begynn å utvikle tegn på demens, endringer knyttet til bekkenorganene, økende - for å kontrollere urinering og avføring blir umulig.

På dette stadiet kan en person ikke jobbe, tjene seg selv, han trenger stadig hjelp av slektninger eller venner. Ved alvorlig forstyrret blodsirkulasjon kan det oppstå fullstendig forlamning.

diagnostikk

For at spesialisten skal kunne foreskrive behandlingen og si hva som skal gjøres om fartøyene er innsnevret i hodet, skal pasienten gjennomgå en fullstendig diagnose. Undersøkelsen begynner med en undersøkelse av en syke person.

Det første du bør ta hensyn til er nevrologiske symptomer, reflekser. I tillegg skal det vurderes graden av mental aktivitet hos en person.

For å utføre instrumental diagnostikk, brukes EKG, en datatomografi. Et annet viktig poeng er dopplerografi, takket være prosedyren, er det mulig å finne ut i hvilken fart blodstrømmen beveger seg, og også hvilken diameter fartøyene har.

For å få et mer nøyaktig bilde av pasientens tilstand, utføres datamaskinangiografi. Spesialisten vil se trombi, om noen, samt aterosklerotiske plakk. Basert på undersøkelsens resultater, er det gjort en diagnose, foreskrevet ytterligere prosedyrer om nødvendig.

Metoder for behandling

Hva om fartøyets stenose i sentralnervesystemet er diagnostisert? Behandlingsmetoder avhenger av utviklingsstadiet av sykdommen. Ved alvorlig forstyrret blodsirkulasjon er det nødvendig å starte behandlingen så snart som mulig, medisiner velges, som det er mulig å forhindre utvikling av komplikasjoner.

Den farligste tingen som kan skje i fravær av behandling er en kraftig innsnevring av fartøyene. Konsekvensene etter dette kan være irreversible, en person dør eller forblir deaktivert for resten av livet.

På et kronisk stadium av utvikling av et sykdomsutvalg av medisinske produkter er forlovet samtidig av flere eksperter: terapeuten, kardiologen, angioneurologen. En annen faktor som terapien vil avhenge er tilstanden til pasienten og hans alder. I de fleste tilfeller består behandlingen av flere stadier, hver av disse vil vi vurdere nedenfor.

Medisineringsterapi

Konservativ behandling - foreskrive medisiner på en gang fra flere grupper. Noen medisiner må tas kontinuerlig.

 • yodoterapii;
 • Fibrates - Zocor, Clofibrate;
 • statiner - Mefakor.

I tillegg til alt dette, må du ta vitaminkomplekser. For å øke clearance i fartøyene, er papaverin eller euphyllin foreskrevet.

Viktig! Hver medisin kan foreskrives utelukkende av lege, selvmedisinering er farlig for helsen

Kirurgisk inngrep

Hovedmålet med kirurgisk inngrep er restaureringen av en full blodstrøm, endarterektomi eller bypass-kirurgi utføres for dette formål. I andre tilfelle setter en stent inn i fartøyet, slik at et såkalt skjelett vil bli opprettet på de patologiske områdene.

Endarterektomi - lokalbedøvelse er satt, hvorpå aterosklerotiske plakk er fjernet. Denne operasjonen utføres i tilfelle at medisinene ikke gir det ønskede resultatet. Prognosen er nesten alltid gunstig.

Ekstra terapi

Det er ikke bare nødvendig å ta vasokonstriktivt tabletter mot hodepine eller andre medisiner, men også ta hensyn til mange andre faktorer. Først av alt handler det om ernæring. For å forhindre dannelsen av aterosklerotiske plakk, må du normalisere dietten.

Bruken av røkt, fett, reduseres til et minimum. Nødvendige produkter for å opprettholde sunn helse: frukt, grønnsaker, sjømat.

Et annet prinsipp om HLS er avvisningen av dårlige vaner. Hver dag bør være minst en time å tilbringe i frisk luft. Anbefalt moderat fysisk aktivitet. Besøk svømmebassenger, sykling, yoga. Bor skal være i miljøvennlige steder.

For å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, utfør spesielle øvelser. Ta her bakkene på hodet, vendinger på bagasjen, diverse stativer og mye mer. Men før du gjør disse oppgavene, bør du vente på resultatene av undersøkelsen. Trombi og aneurysmer blir referert til som kontraindikasjoner.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

For å forbedre det generelle trivselet kan man bruke folkemessige behandlingsmetoder. Men vi må huske at de nødvendigvis må suppleres med tradisjonelle metoder.

Den mest tilgjengelige og effektive metoden, som gjør det mulig å fjerne blodkar fra plakk er hvitløk. Grind to hundre gram av produktet, fyll med samme mengde alkohol, insistere på et mørkt sted i to uker. Instruksjoner for bruk: drypp en dråpe i ¼ kopp melk, drikk. Hver dag legger du til en dråpe og så til du når 15.

Interessant! Tinktur senker kolesterolet. Det er ingen kontraindikasjoner å bruke, det kan brukes som profylakse en gang i året.

Prognose og konsekvenser

Hvis sykdommen oppdages på et tidlig stadium og behandlingen starter i tide, er prognosen gunstig. Og utvinningen avhenger ikke bare av å ta medisiner, men også på å opprettholde en passende livsstil.

Du må hele tiden overvåke dietten, trene, trene. Beskytt deg selv mot stress og depresjon. Selv mindre nervesykdommer kan påvirke helbredelsesprosessen.

Enkle tiltak vil bidra til å unngå funksjonshemning, en person vil lede et fullverdig liv og vil ikke begrense seg i noe. Uten passende terapi er prognosen mindre gunstig: senil demens utvikler seg, en person lammes, blir han deaktivert. Stroke er en annen mulig komplikasjon.

forebygging

Enhver person kan ha problemer med blodårene, men dette kan unngås hvis man stadig følger visse regler:

 1. Riktig ernæring. Som allerede nevnt ovenfor, anbefales det ikke å spise røkt og feit mat. Avvis kullsyreholdige drikker og overflødig salt. Foretrekker sjømat, drikk fruktdrikker, avkok av rose hofter.
 2. Fysisk aktivitet. Husk at en stillesittende livsstil bidrar til avsetning av aterosklerotiske plakk.
 3. Dårlige vaner - når de misbruker blodårene, mister deres elastisitet Avvis dem og føle deg bedre.


De trange karene i hjernen - dette er en farlig tilstand, men bare på et sent stadium. Unngå komplikasjoner, du må ta medisiner foreskrevet av legen din, føre en sunn livsstil, og følg andre anbefalinger fra din spesialist.

Vanlige spørsmål til legen

Narrowing eller utvidelse?

Hei, veldig ofte hodet mitt vondt, jeg vil gjerne vite om hodepine smerter utvides eller smal? Denne informasjonen hjelper meg, fordi jeg ikke vet hvilke tabletter du skal ta.

God ettermiddag. Angrep av smerte i hodet skyldes det faktum at veggene til fartøyene er utvidet. Etter at smertestillende midler er aktivert, oppstår en følelse av smerte.

svimmelhet

God dag, jeg vil gjerne vite hva som skjer når svimmelhet, fartøy dilateres eller smalere?

Hei, svimmelhet er et av de mange symptomene som fartøyene er innsnevret. I utgangspunktet gjør hodet vondt og virvler, men litt, du kan ikke engang ta hensyn til symptomene. Men for å unngå komplikasjoner er det tilrådelig å besøke sykehuset på dette stadiet.

På meg liknende tegn hyppige hodepine nå forstår jeg at med det eller dette å joke det er umulig nødvendigvis, skal jeg ta kontakt med leger og jeg skal akseptere forberedelser.

Vladimir, ikke ta dette som en dødelig sykdom. Jeg har personlig hodepine i 10-15 år, og ingenting, i live. Spesielt blir smerten hyppigere etter noen form for stress, søvnmangel og til og med vær. Det er mange faktorer som påvirker dette. En vanlig årsak til hodepine er høyt blodtrykk. Mål, gå ned eller gå til kardiologen i så fall.

Andrew, dommer etter artikkelen, kan dette før eller senere føre til et dødelig utfall. Men jeg er mer bekymret for det samme, at i en slik tilstand, når hodet alltid gjør vondt og ikke alltid har styrke, faktisk, ønsker jeg ikke å leve. Gå et sted, gjør noe.... Generelt er jeg enig med Vladimir, nå vil jeg også ta dette mye mer seriøst.

og jeg pleide å ha mye hodepine veldig ofte. for eksempel hvis jeg fryser. Nå i samme situasjon, bare svimmel og noen ganger på kanten av hodet når den fryser for øyeblikket. Tidligere var trykket alltid lavt, men nå økt

Hei, Vladimir! Du vet, det er en god ide å besøke en lege, fordi bare en person med medisinsk bakgrunn kan hjelpe. Det viktigste er ikke å forsinke det, det er veldig viktig. Jeg håper alt kommer til å bli bra! All god helse og langt liv :))

Dessverre er mange for sent til å innse at man ikke bør utsette en tur til legen. Jeg selv, ikke av hearsay, vet jeg om konsekvensene av innsnevring av blodårer. En måned ga de injeksjoner og tok piller. Nå noen ganger trenger du å gå gjennom et lignende kurs igjen, hvert par år.

God effekt på karene i hjernen kaldt vann. nemlig denne herdingen av kontrastdusjer og enkel dousing. Varmtvannsfartøy utvides og forkler smalere her du trener for blodårer, og de vil bli styrket

Slike anbefalinger er gode for unge mennesker og som sikkert vet at det ikke er hypertensjon og andre lignende sykdommer. Og hvis en person er eldre, har han definitivt mange sykdommer. Og kontrastdusj - en vei til et slag

Metoder for å forebygge denne sykdommen er beskrevet riktig, men av en eller annen grunn fortalte de oss ikke om behovet for regelmessig å kontrollere blodtrykket. Tross alt er en av hovedårsakene til hjertesykdommer i hjernen hypertensjon, og mange tror ikke engang at de har denne sykdommen.

Jeg har en lignende symptomatologi med hensyn til blodkar. Hyppig svimmelhet, noen ganger økt trykk, men ikke konsekvent høyt, selv under normal, selv om jeg allerede er over 50 år gammel. Det er klart at denne alderen, men med svimmelhet ikke kan klare seg selv. Jeg vet at stillesittende livsstil påvirker karene, men hvor er panacea og hva skal man gjøre i dette tilfellet når arbeidet er koblet til en datamaskin? Hva er måtene å ta piller for å redusere svimmelhet og hva skal jeg gjøre først?

Kan jeg spørre om trykket økte uansett tid eller belastning? Jeg ofte etter jobb eller på dager når jeg ikke får nok søvn, øker trykket med små intervaller, allerede i øynene blir det mørkt. Svimmelhet forekommer ofte under en skarp sving av hodet eller hopp.

Velkommen! Som sønn av en tenåring, er han nå 16 år gammel, begynte han å hyppig hodepine, reddet hovedsakelig tsitromonom, drikker fra to tabletter, da hjelpe. Sist i seks måneder, i løpet av denne tiden, to ganger bestått medisinske undersøkelser, ingen avvik i trykket, eller i hjertet er ikke avslørt. Etter din mening er det verdt å gå til en lege og ha en blodprøveundersøkelse eller skal den passere med alderen?

En veldig farlig sykdom, og forebygging er nødvendig, siden det er bedre å være trygg og miste en dag enn å lide senere og kanskje enda verre... Ikke ødelegge deg selv

Ja, hodet mitt begynte ofte å vondt litt. Jeg skriver av for mangel på søvn og stress. Og for å bli undersøkt på en eller annen måte skummelt. Jeg forstår at dette er en ganske dum posisjon, men jeg lover meg alt "på en ukes tid"... Men vi må gjøre oss klar, det er alvorlig.

Ja, dette er en veldig alvorlig sykdom, som krever behandling allerede i de tidligste stadiene. Og det er bare å søke på kvalifiserte spesialister. Fordi selve definisjonen og diagnosen av sykdommen krever en viss kvalifikasjon. Og utsagn kan føre til et dødelig utfall

Oppnådd informasjon gjør oss lurer på - fører vi den riktige livsstilen? I de unge årene beklager vi ikke organismen vår ved å ordne for ham "overbelastning", noe som tvinger oss til å jobbe for slitasje, og vi er syk på jakt etter hjelp fra leger. Men de er ikke allmektige, de vil redde dem, symptomene blir fjernet litt, men de vil ikke helbrede helt, den tidligere helsen blir ikke returnert.

om maten inneholder mye kolesterol, påvirker hodepine. Faktisk har hodet vondt av å begrense et fartøy, selv jeg lider av smerter interessant å lære i hva årsaken?
Og er ikke hyppige smerter et tegn på alvorlige sykdommer.

Svært ofte hodepine, siden barndommen, har nyreproblemer, er jeg 47 år gammel, undersøkelsen fant sted, er det en innsnevring av blodårene, et barn fikk en hodeskade med tap av bevissthet, men begynte å legge merke til at etter å ha tatt tablettene på trykk i hodet mitt begynner å skade mer enn, spesielt hvis tabletter er fra et hurtigvirkende trykk. Det ser ut til at legemidlene fra trykket utvider karene og hodepine skal reduseres, men jo hurtigere karene ekspanderer, jo mer hodepine. Det samme skjer når du besøker badstuen, spesielt hvis du ikke har gått lenge, så etter dampbadet ser hodet ut til å "briste".
Hvorfor skjer dette?

Svært ofte hodet mitt gjør vondt og leser mange ting er allerede kjent. Jeg pleide å lage en infusjon av hvitløk. Godkjente forskjellige preparater. Men det mest nyttig det er fortsatt riktig kosthold uten junk food, er det verdt selv bare arrangere en fastedag, og bare i øynene til opplysning skjer, det er lettere å se verden og ikke føler en hodepine. Nå går jeg til bassenget, badstuen, maten er bare nyttig, frokostblandinger, grønnsaker, frukt og det har allerede blitt mye lettere. Tidligere, noe hår på hodet som falt i pannen, syntes å forårsake hodepine, gikk med en bøyle på hodet mitt, og nå utvikler håret mitt i vinden og forstyrrer ikke i det hele tatt. Korrekt opplyst i artikkelen, et riktig kosthold, mosjon kan hjelpe med dette problemet, men i komplekse situasjoner, er det nødvendig å oppsøke lege for å trene er ikke forverret tilstand, må begynne med fysioterapi under tilsyn av medisinsk personell.

Etter å ha lest artikkelen kan du ufrivillig tenke på en sunn livsstil og riktig ernæring. Og også om det faktum at hvis hodet ofte gjør vondt, bør du ikke ta pillene, men besøk legen. Og det er ikke ille å tenke på forebygging av sykdommen. Primitive øvelser for å snu kropp og hode, kan gjøre hver enkelt av oss, hver dag.

I dag har enkelte sykdommer forandret sin alder. Det er ikke noe unntak å redusere hjerneskapene, antall slag i ungdom vil snart komme opp med andelen eldre. Det er trist å se et slag i folks fulle liv. Dessverre, mange tenker ikke på årsakene til forekomsten, og legger ofte oppmerksomhet når alle symptomene allerede er i ansiktet og krisen brygger. Artikkelen gir en god forklaring på årsakene som fører til vasokonstriksjon. I dag må du beskytte kroppen din, trene, hvis det er mulig, for å lede en sunn livsstil. Det er alltid bedre å forhindre sykdomsutbrudd enn å behandle det i lang tid.

Jeg viste min bestemor en artikkel, min bestemor gjorde mange ting, men alt er godt beskrevet i artikkelen. På LFK-gruppen, men aldri hjulpet leger, selv om tilstanden tillot!

Viktigst, ikke engasjere seg i selvmedisinering. Å gå til legen, å passere eller gjennomføre full inspeksjon som vil utpeke eller nominere legen. Hvis etter undersøkelsen ikke ble noe seriøst oppdaget, men årsaken til uoverensstemmelsen er virkelig knyttet til innsnevringen av hjerneskibene, så ta de legemidlene som legen vil utpeke. Noen ganger har narkotika ikke råd, da kan du bruke folkemidlene, her er en av oppskriftene. Ta 4 hode hvitløk og 4 sterke modne sitron. Hvitløk, del i nellik og ren, og forsiktig vasket sitroner kuttes i tilfeldig stykker, uten å fjerne skallen. Alt måler blenderen til en homogen masse, plasser i en 3 liter glassburk, og hell deretter kaldt kokt vann til toppen. Lukk lokket og sett på et mørkt, kjølig sted i 3 dager. Rist innholdet i krukken daglig. Når infusjonen er klar, stram den gjennom flere lag steril gaze, hell i en ren flaske med et forseglet deksel og sett det i kjøleskapet.

Folk som ikke lider av alvorlige kroniske sykdommer, og som ikke klager over fordøyelsesproblemer, anbefales å ta et halvt glass av denne infusjonen tre ganger daglig 20 minutter før måltider. Hvis du har dårlig helse og har mageproblemer, ta en infusjon av 3 spisesklier like før du spiser.

Faktisk er det veldig farlig, jeg vet fra min kollega. Gjentatte klager på hodepine, så bare sviktet. Vi bestemte oss for ikke å forsinke lenge og vendte oss til legen. Etter noen undersøkelser fant vi også en innsnevring av hjernens kar. Heldigvis fortsatte han etter endringen og nå er alt bra. Og hvem vet hva det kunne ha vært hvis han ikke ble til en lege i tide!

Ja Eugene rett på meg her også, hodepine som om bladet hodet varmt hode og jeg rett og slett ikke tåler tid til å se en lege og artikkelen er svært poleznaya.Vot du sier Eugene til å engasjere seg i idrett, og etter at jeg har svimmelhet kan alt fra sporten vanligvis ikke føler, kanskje til og med påvirker været meg.

Visste ikke hva som skjedde med meg og min bror og hva du delat.Postoyannoe svimmelhet hopper trykk toshnota.Vrachi sa at angivelig ha en drink varm te og alt vil passere, men dessverre ikke hjelpe chay.Togda jeg bestemte meg for å se på internett og kom over denne artikkelen Les og besluttet å prøve å hjelpe eller ikke. En uke har gått, og mens spesielle endringer ikke føler seg selv om jeg føler meg litt syk. Jeg vil gjerne stille et spørsmål. Hjelper alt her virkelig eller trenger bare å fortsette behandlingen?

Jeg tror det burde hjelpe! Det viktigste er diett, og ikke drikk alkohol! Men fortsatt, hvis symptomene ikke går bort, bør du definitivt se legen.... bare årsakene kan være ganske forskjellige, og bare en spesialists besøk kan gi et resultat!

Om barnet overrasket. Hvis barnet har kvalme og oppkast, er det usannsynlig at våre leger vil være oppmerksom på noen form for hodepine. Han blir bare tatt til smittsomme sykdommen, og det er det.

Ikke alle leger gjør dette, noen utpeker en ekte og fullstendig undersøkelse
Ja, jeg tviler ikke på at noen vil si at dette er tull, og så snart vil alt gå forbi
Med innsnevring av fartøyene trenger du ikke å spøke, den kjente var hvem som hadde lignende sak som Vadims kollega! De besvimelse og hodepine, pluss noen ganger blødning fra nesen, gikk til legen administrert en undersøkelse og funnet vasokonstriksjon, behandling og hjem, og konvensjonelle metoder i øyeblikket alt er bra!

Det er sant. Nå er det svært uaktsomt når det gjelder behandling av barn og gravide, fordi denne kategorien ikke gjelder for svært effektive stoffer. Hodet mitt var veldig ofte syk om graviditetens tredje trimester. Har besluttet å gå ned eller gå til terapeuten for å motta om noen behandling. Som et resultat ble jeg henvist til en nevrolog, og derfra til en MR. Til slutt fant de ut at dette bare var en fastkjøring av blodårene, selv om de fremhevede innsnevringen av hjernens kar. Jeg er glad for at alt viste seg bra.

Hei alle sammen. Denne artikkelen berører veldig mye dagliglivet til en person. Avslutte røyking i prioritet, forstår jeg. Jeg vil gjerne se en artikkel om forholdet til en person som har atrosclerose eller de første tegnene. Hvordan oppføre seg uten å rette igjen til å tenke på symptomene. Jeg vil være veldig takknemlig.

Hei alle sammen!
Moren min ble diagnostisert med skipsstenose
Hun er i Arkhangelsk, der med gode klinikker anstrengt.. Jeg vil bringe henne til Peter. Fortell meg, kan noen vite hvem som er best på disse problemene? Jeg forstår ikke.. hvor skal jeg gå, hva skal jeg gjøre?
Jeg skjønte bare at det er veldig dårlig... Jeg spør noen som kan hjelpe!

Jeg tror hele problemet er at folk i dag ofte føler seg lei for pengene for en fullstendig undersøkelse av kroppen deres. Og så er det forskjellige sår. det er nødvendig å bli undersøkt og så vil alt være bra med fartøyene og med alt))

Nylig ofte bekymret alvorlig hodepine noen ganger med kvalme, der øynene kuttet fra lys, støy i ørene mine, jeg kan ikke bøyes over i det hele tatt, fryktelig bankende i golove.Menya før plaget lignende angrep, men i det siste mer og oftere, For angrepstiden kan jeg ikke gjøre noe, bare prøv å lyve eller massere nakken og hodet litt. Jeg håper disse behandlingsmetoder hjelper meg.

Damn gutta! Jeg er sjokkert! Jeg hadde en sak hvor min venn kuttet av seg fingeren, og legene kunne ikke sy, han røykte, og skipene ble blokkert - legene gjorde alt de kunne, men akk... Vær forsiktig fartøyer - det er ikke noe å le! Jeg leste artikkelen, jeg begynte å bekymre meg for min helse! Takket være forfatteren lærte jeg mye. Jeg bør gå gjennom en spesialisthøring, jeg har også hodepine, men jeg har ikke lagt merke til det (Takk igjen!

Jeg hvor ofte hodepine, bestemte jeg posorfit internett kan finne problemu.Ya kom over denne siden og dette statyu.Ya lest og forstått at et presserende behov for å kjøre til legen, ikke til sykdommen ikke utvikler seg til noe bolshee.Spasibo, som bidro til å oppdage problemet!

Når det er hodepine, og hvis de tar permanent karakter, må du raskt løpe til legen for undersøkelse. Ikke engasjere seg i selvmedisinering. Plutselig blir det syk, vi begynner å lete etter svar på våre spørsmål på Internett. Ja, fartøyene er ikke en vits, artikkelen er fantastisk. Jeg visste ikke om folks metoder for forebygging og behandling, jeg tar et notat.

Du vet, dette er faktisk et veldig alvorlig problem! Tidligere hadde han selv en kortvarig og så langvarig hodepine, ledsaget av et økt så senket trykk. For en stund lider jeg, men da snudde jeg meg til legen. Og det jeg hørte som svar er at hvis det fortsatt var å dra at konsekvensene kan være irreversible. Gjør aldri selvmedikamenter, men gå direkte til legen. Artikkelen er veldig nyttig. Takk

Selvfølgelig beskriver den gode artikkelen alle symptomene og måtene for forebygging, og dette er absolutt en god artikkel. Alle manifestasjoner av sykdommen er malt og tydelig viser hva en vaskulær sykdom er, og at det ikke er en vits. Men så mye restriktive tiltak kan ikke fett salt ikke kan gjøres, ja det er det. Og hvordan kan jeg fortsette å begrense meg selv i alt? Eller må jeg ha noen alternativer? Selvfølgelig vil jeg merke alle symptomene på forebyggingsmetodene, men å gi opp alt som det egentlig ikke egentlig vet, ikke engang å gjøre. Og likevel takk for artikkelen.

Det er klart at kommentarene er falske, oppfunnet av eierne av nettstedet. )) Folk vil aldri snakke med slike søte ord))) Og så - så mange litterære mennesker samtidig? ) Ikke fortell meg! Her er den siste Alexander - dette er ja... "Selvfølgelig beskriver den gode artikkelen alle symptomene og metodene for forebygging, og dette er absolutt en god artikkel. Alle manifestasjoner av sykdommen er malt og viser tydelig hva en sykdom er. " Marasmus verbosity er til stede... vår mann! ))))))

Vaskulær hodepine

Kronisk hodepine, svimmelhet, ubehagelig tinnitus - Lignende fenomen forekommer hos eldre, og hos personer av mellomrom, ung, barns alder. Ofte er samtidige ikke veldig seriøse om episoder av cephalalgia, avskrive utviklingen av smertsyndrom for tretthet eller mild sykdom. I mellomtiden kan hodepine selv med moderat eller svak intensitet indikere alvorlige problemer i sirkulasjonssystemet.

Vaskulær hodepine (GB) er et vanlig fenomen, som er forbundet med ulike sykdommer i kardiovaskulærsystemet og nevrologiske defekter. Høyfrekvensen og intensiteten av smertsyndromet med denne form for cephalalgia skyldes kroppens anatomiske egenskaper. I kranens strukturer er det mange nociceptorer - spesielle reseptorer, hvor irritasjonen forårsaker en følelse av smerte.

Årsaker og symptomer på vaskulær hodepine

Vaskulær hodepine oppstår av ulike grunner:

 • på grunn av spasmer av blodkar;
 • når de øker eller utvides
 • på grunn av mangel på venøs blodstrøm;
 • på grunn av dårlig vaskulær tone (med spenning av blodstrømmene);
 • med for høyt trykk på skipets vegger;
 • med forverring av blodsirkulasjonen;
 • med oksygen sult
 • hvis det er mangel på kompenserende kapasitet til hjernen i tilfelle alvorlige defekter i hovedkaretene;
 • med kronisk mangel på cerebral sirkulasjon;
 • når klemme vertebrale arterier fremkalles av osteokondrose.

Den vaskulære varianten av GB er bestemt med migrene, hypertensiv sykdom, regional craniocerebral form av NDC, aterosklerose, med venøs utstrømningsforstyrrelse og karsirkulatorisk encefalopati. La oss beskrive hovedårsakene til vaskulær type cephalgia mer detaljert.

Årsak 1. Hypertensjon

Blant sykdommene i sirkulasjonssystemet, hvorav det typiske symptomet er vaskulært cephalgia, tilhører palmen sekundær hypertensjon - hypertensjon. Grunnlaget for høyt blodtrykk er en vedvarende økning i blodtrykket, noe som fører til globale endringer i strukturen i blodårene og inhibering av deres funksjoner.

I utviklingen av smerte i hypertensjon, spilles en stor rolle av endringer i tonen (spenning) av arteriene. Vaskulærdystoni øker den vibrasjonsmessige mobiliteten til blodårene, noe som provoserer overdreven irritasjon av nociceptorer som befinner seg i arteriene.

Konsekvens av hypertensjon - tetting av veggene i blodårene, dannelsen av stenoser (lokal smalning av vaskulær lumen), dannelse av tortuositet i blodet. Slike unormale endringer forårsaker depresjon av blodsirkulasjon i skallen.

Årsak 2. Hypotoni

En kjedelig, strammende eller pulserende vaskulær hodepine kan utvikle seg med arteriell hypotensjon - en vedvarende reduksjon av blodtrykket. Den alvorlige formen for hypotensjon er preget av et brudd på permeabiliteten av arterievegg og utvikling av perivaskulært ødem. Under slike forhold mister vaskulær GB pulserende syfthomas av cephalgia, og skaffer seg karakteren av en ubrudd smertefull smerte.

Vaskulær karakter av hodepine under redusert trykk kan være traumer av skallen og skade på hjernestrukturer, dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen og binyrene. Sekundær hypotensjon med samtidig symptom - hodepine kan oppstå med osteokondrose i livmoderhalsen.

En vanlig årsak til vaskulær cephalalgi er misbruk av alkoholholdige drikkevarer, en overdose av visse medisiner. Ofte utvikler hodepine mot bakgrunnen av nevroser og lidelser i den psykiske sfæren. Vaskulær GB kan skyldes sult og et klart underskudd av vitaminer i kroppen.

Årsak 3. Somatoform autonom dysfunksjon

Fallet i arteriell trykk i hvile er iboende i somatoform autonom dysfunksjon, også referert til som vegeto-vaskulær dystoni (AVD) eller neurokirkulær dystoni (NDC). Med dette syndromet bestemmes en svikt i vegetativ regulering av arterietone. VSD er anerkjent som en neurose-lignende tilstand, ofte provosert av ubalanse i prosesser med excitasjon og inhibering.

Vegetovaskulær dystoni kan være arvelig eller bli oppkjøpt syndrom på grunn av å være i dårlige miljøforhold. Neurokirkulær dystoni utvikler ofte med feil mat, med langvarig intens fysisk og psykisk stress.

Årsak 4. Venøs insuffisiens

Vaskulær cephalgia typen kan vises hos personer med nedsatt venøs utstrømming etter en lengre opphold i en horisontal stilling på en flat overflate. Med venøs insuffisiens, føles cephalgia som en kjedelig, sprengende smerte. Vaskulær GB oppstår ofte når en person holder seg i stillesittende stilling med hodet nedover. Et av de typiske symptomene på venøs insuffisiens er utviklingen av smertsyndrom om morgenen.

Årsak 5. Hypervisisk syndrom

Det vaskulære utseendet til cephalgia kan bestemmes med et syndrom med økt blodviskositet. En farlig komplikasjon av hyperviskositetssyndrom er dannelsen av trombi som kan blokkere blodkaret, forårsaker akutt nekrose av vevet og følgelig iskemisk slagtilfelle.

Årsak 6. Aterosklerose

En av de hyppige skyldige i vaskulær cephalalgi er en farlig vaskulær sykdom - aterosklerose. Med denne patologien danner kolesterolnivåer - aterosklerotiske plakker på den indre overflaten av blodkanaler. Utseendet til utenlandske vekst fører til en innsnevring av fartøyets lumen og en forverring av elasticiteten til arteriene. Resultatet av denne anomali er en forverring i hjernens ernæring, en svak blodstrøm, oksygenmangel.

Et typisk trekk ved smertsyndromet i aterosklerose er vedvarende ubehagelige opplevelser. Cefalgi oppfattes av pasienten som en følelse av tyngde i hodet. Intensiteten av vaskulær hodepine øker om kvelden som følge av overarbeid.

Årsak 7. Dysirkirkulatorisk encefalopati

Når cerebral sirkulasjon er utilstrekkelig utvikler en patologisk tilstand - dyscirculatory encephalopathy. Denne sykdommen manifesterer seg i en progressiv multifokal lesjon i hjernen. Hovedsymptomet til den første fasen av karsirkulatorisk encefalopati er hodepine og en følelse av tyngde i hodet.

diagnostikk

Bestem vaskulær natur av hodepine og opprett den underliggende sykdommen vil hjelpe til med implementeringen av følgende diagnostiske tiltak:

 • en utvidet blodprøve;
 • regelmessig overvåkning av blodtrykket;
 • måling av trykk i intrakraniale strukturer;
 • Radiografi av skallen og ryggraden;
 • cerebral angiografi;
 • CT-skanning (computertomografi);
 • magnetisk resonans imaging (MR angiografi);
 • undersøkelse av fundus.

Behandling av vaskulær hodepine

Behandlingen av vaskulær hodepine er rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen, derfor behandles legemiddelbehandlingstimen individuelt etter utførelse av diagnostiske aktiviteter.

Avhengig av underliggende sykdom kan neotropiske legemidler brukes til typen cephalalgi, for eksempel: Lucetam. Dette stoffet stimulerer stoffskiftet i hjernens strukturer, forbedrer blodtilførselen. For å forbedre hjernesirkulasjonen bruker du ofte kraftige korrektorer, for eksempel: Cavinton forte (Cavinton forte). Dette legemidlet har en vasodilaterende, antiaggregasjonell, antihypoksisk effekt. Med utilstrekkelig cerebral sirkulasjon, er en høy terapeutisk effekt vist av actovegin biogene stimulant (Actovegin). For å forbedre metabolisme i hjernevevvet, utføres en aminosyrebehandling med cerebrolysin (Cerebrolysinum). For hypertensive kriser brukes alpha-adrenoblokker, for eksempel: pyrroxan (pyrooksan). Med encefalopatier av aterosklerotisk opprinnelse kan administreringen av antistoffet trental (Trental) bli foreskrevet. For å stabilisere det vegetative systemet, er det tilrådelig å ta sedativer av planteopprinnelse, for eksempel: Persen (Persen)

Blant de ikke-farmakologiske midler for behandling av vaskulær type cephalalgi, bruk av:

 • aromaterapi;
 • akupunktur;
 • massasje.

Hovedprinsippet i behandling og forebygging av vaskulær GB er implementeringen av enkle regler:

 • diettoverholdelse
 • nektelse av å akseptere koffeinholdige produkter;
 • begrensning av alkoholforbruk;
 • bli kvitt røyking;
 • Overholdelse av drikkeregimet - Inntak av renset vann i et beløp på ikke mindre enn 2 liter per dag;
 • daglig eksponering i frisk luft med moderat fysisk aktivitet;
 • streng overholdelse av arbeids- og hvilevernet;
 • kombinasjon av mentalt arbeid med fysisk aktivitet.

Sunn livsstil, eliminering av stressfaktorer, unngåelse av mental og fysisk tretthet, riktig kostholdsgaranti, forhindre utvikling av hodepine av karetype.

Vaskulær demens: En mekanisme for utvikling og behandling av en lidelse

Vaskulær demens er et kjøpt psykopatologisk syndrom som er preget av en vedvarende forstyrrelse av pasientens intellektuelle potensial, manifestert av en forverring av den generelle funksjonen og en markert nedgang i kognitive evner. Denne lidelsen hindrer den normale tilpasningen av en person i samfunnet, gjør hverdagen vanskelig, fraråder ham muligheten til å utføre faglige oppgaver, begrenser eller gjør ham uavhengig av uavhengig vedlikehold.

Cefalgi: Årsaker og behandling av hodepine

Hodepine (GB), kalt i medisinske sirkler "cephalgia" - en av de vanligste ikke-spesifikke symptomene på ulike unormale forhold i kroppen. Ved cephalgia forstås vanligvis smerte syndrom lokalisert i forskjellige deler av hodet med mulig bestråling (refleksjon) i nakkeområdet. Epidemiologi Hodepine har vært medfølgende menneskehet siden antikken. Ifølge WHO-statistikk, minst ett enkelt angrep av cephalalgi [...].

Psykogen hodepine: predisponerende faktorer

Psykogen smerte - cephalgia riss, hvori smerte utvikler i fraværet av objektive grunner med henblikk på ikke å ha sann fysiologiske og nevrologiske defekter. Faktisk er psykogen smerte fantom hodepine (GB), hvori det er ikke brukt perifere mekanismer for realisering av smerte. Det er derfor denne typen cephalalgia kalles også imaginær eller hallusinatorisk GB. Opprinnelsen til smerteangrep under psihalgiya forekommer i strukturer [...].

Migrene med aura: mekanismer for utvikling og behandling

Migrene med aura, også kalt klassisk, forbundet migrene eller hemicrania med aura, er en kronisk hereditært bestemt nevrologisk patologi. Sykdommen er preget av periodisk forekomst av angrep av pulserende hodepine (GB) av vaskulær natur. Varigheten av et migreneangrep med en aura varierer fra 4 timer til 3 dager i gjennomsnitt. Smerteangrep faller i de fleste tilfeller på halvparten av hodet med lokalisering [...].

Migrene: Kliniske symptomer og behandling

Migrene, også kjent som "hemicrania", er en utbredt kronisk sykdom i nevrologisk profil.

Cluster hodepine

Cluster hodepine, også referert til som bunt GB, er en uavhengig form for cephalalgia, preget av utvikling av en rekke intense smerteangrep. Denne type hodepine er beskrevet i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i 10. revisjon (ICD-10) under G44.0. Forholdet mellom mannlige og kvinnelige pasienter i statistisk rapportering er representert ved et forhold på 6: 1. Men hos kvinner er utviklingen av en rekke angrep av cephalalgi ikke forbundet med [...].

Compulsive disorder neurosis: årsaker og behandling

Nevros av tvangsmessige tilstander er et psykopatologisk syndrom, som inkluderer en rekke unormale tilstander av psykogen natur, som manifesterer seg som tilstedeværelse av obtrusivitet i faget. Lær mer

Migrene: Kliniske symptomer og behandling

Migrene, også kjent som "hemicrania", er en utbredt kronisk sykdom i nevrologisk profil. Lær mer

Svimmelhet: Årsaker og behandlingsmetoder

Svimmelhet kan oppstå av ulike grunner, naboer med helt forskjellige symptomer og være et tegn på et bredt spekter av somatiske sykdommer, nevrologiske defekter, psykiske lidelser. Lær mer

Les Mer Om Fartøyene