Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Sår på beina er kløe for å helbrede bildet

Sår på beina kan være et resultat av medfødt eller oppkjøpt sykdom. Dette er et veldig ubehagelig fenomen, som er vanskelig å håndtere. For eksempel, ifølge offisiell statistikk, lider minst 2 millioner mennesker av trophic ulcers. Årsaken kan være både svekket immunitet og komplikasjon forårsaket av diabetes.

Om de vanlige symptomene på trofasår

Sår på beina, som er et trofasår, er vanskelig å gjenkjenne på et tidlig stadium. For eksempel, hvis en person tilbringer hele dagen på føttene, tar tretthet av underekstremiteter og trengesmerter som normen. En markert rødme, en liten flekk med hvit hud eller hevelse - for insektbit eller allergi. Samtidig begynner hoveddelen av befolkningen å tenke: hvordan smøre sår på føttene for å eliminere den estetiske defekten? I kurset er grønn, alkohol, salve og mye mer, som bare fører til forverring av sykdommen.

Så snart utviklingen av trophic ulcer begynte, må du raskt gå for å se en phlebologist. Dette er følgende symptomer:

Sår på føttene med diabetes mellitus

Pasienter med diabetes mellitus med tiden begynner å legge merke til sår på beina - huden er grov og merkbart flak. Håret blir kjedelig, håndflatene og sålene er dekket av sprekker og halshud, og huden blir gulaktig. Negler kan også deformeres og fortykkes.

Mange typer sår på beina, så vel som dermatologiske lidelser, indikerer tilstedeværelsen av diabetes før legen foretar en diagnose.

Så snart utviklingen av trophic ulcer begynte, må du raskt gå for å se en phlebologist. Dette er følgende symptomer:

 • tyngde og summende i beina;
 • svakhet, påløp mot kveld;
 • ubehagelig kløe, forårsaker en svakt merkbar betennelse i huden;
 • ødemer, som oppstår etter langvarig sittende, bruk av store mengder væske eller lange turer;
 • gastrocnemius muskelkramper som oppstår på et tidspunkt når det er fullstendig avslapning (dyp natt eller morgen).

Sår på føttene med diabetes mellitus

Pasienter med diabetes mellitus med tiden begynner å legge merke til sår på beina - huden er grov og merkbart flak. Håret blir kjedelig, håndflatene og sålene er dekket av sprekker og halshud, og huden blir gulaktig. Negler kan også deformeres og fortykkes.

Mange typer sår på beina, så vel som dermatologiske lidelser, indikerer tilstedeværelsen av diabetes før legen foretar en diagnose.

Unngå hudlesjoner kan være gjennom streng overholdelse av hygienisk omsorgsregler. Bruken av konvensjonell kosmetikk bør minimeres, da for eksempel virkningen av toalettsåpe kan føre til en reduksjon i surheten i huden og dens evne til å motstå mikrober. Ved vasking av hender og føtter, samt for vask, bør pH-nøytral såpe brukes. For å rense ansiktet, kan du bruke kosmetisk melk eller vannkrem.

Sårformer

Mange lider av sår på føttene. Denne sykdommen ser ut som en dyp feil i huden eller basalmembranen og forårsaker uunngåelig betennelse. Årsaken til magesår er forstyrrelsen av celle ernæring, som igjen forverrer evnen til å gjenopprette.

Det resulterende åpne såret på benet heler ikke i lang tid (2 måneder eller mer).

Hovedårsakene til sår på beina

Årsakene til sår kan være arteriell insuffisiens, diabetes og andre faktorer.

Med hensyn til venøs insuffisiens sykdommer, kan forekomsten av magesår være forårsaket av åreknuter, trombose, svikt perforering årer. Disse sykdommene fører til stagnasjon av blod i blodårene, forstyrrelse av næring av vev og ødeleggelse av dem.

Arteriell insuffisiens kan føre til utseende av sår på grunn av utjevning av tromboangiitt og arteriosklerose av Menkeberg. I tillegg kan årsaken til trofasår ligge:

1. I ulike infeksjoner:

 • sopp (coccidioidosis, sporotrichosis, etc.);
 • bakteriell (ekthyma, koke, etc.);
 • protozoal (leishmaniasis).

2. I metabolske sykdommer:

 • Gaucher sykdom;
 • forkalkning av huden;
 • gikt;
 • diabetes mellitus;
 • bullous pemphigoid, og så videre.

Leukemi, sarkom, melanom, metastaser og andre ondartede neoplasmer kan provosere utseendet av sår.

Sår på føtter kan også være en konsekvens av de vanlige hard hud, brannsår, insektbitt, frostskader, dermatitis stråling, og andre faktorer.

Hvordan gjenkjenne et sår på beinet?

Prosessen med å forårsake sår er vanskelig å ikke legge merke til, siden symptomene er ganske åpenbare. Det starter med utseende av brenning, kløe og rødhet, samt en liten grovprøving.

Har flekker dukket opp på beina dine? Du trenger ikke å vente for peeling huden og utseendet på lange healing sår, er det bedre å oppsøke lege, fordi hvis du lar sykdommen neglisjert og kjøre, han kan "fange" muskler og enda periosteum.

Forebygging av utseende av trofasår

En person som lider av åreknuter eller en annen sykdom som øker sannsynligheten for sår på beina, bør følge følgende anbefalinger:

 • iført kompresjonsstrikk og elastisk bandasje;
 • minimere langvarig belastning og hypodynami;
 • unngå overoppheting og overkjøling.

Venesesår på beina

Det faktum at beinet ble rammet av et venøst ​​sår er indisert ved følgende symptomer:

 • hevelse;
 • tørrhet, kløe, fortykkelse, og noen ganger brunaktig farge (hvis det er alvorlig hevelse, ser huden ut strukket og skinner);
 • når man utvikler varicoseeksem, er det observert scaly og små sprekker;
 • inflammatorisk prosess av såret kan ledsages av en ubehagelig lukt og sekresjon av en lysegulgrønn væske.

Plassen av venøs sår er vanligvis innsiden av beinet rett over ankelen.

Faktorer som fremkaller et venøst ​​sår

Venesesår kan forverre eller provosere følgende:

 • helbrede sår, skadet venøsystemet;
 • brudd eller andre traumer;
 • en trombose i den dype venen;
 • kirurgisk inngrep;
 • Arbeidsforhold hvor en person sitter eller står for en lang periode;
 • betennelse i dype åre;
 • graviditet;
 • vektig.

Hvordan kurere sår på bena?

Enn å behandle sår på ben eller føtter? Alt avhenger av de faktorene som forårsaket såret eller forhindrer helbredelsen. Når hver av dem er tatt under kontroll, for eksempel blodsukkernivået, vil skade på huden gå bort av seg selv.

Behandling involverer vanligvis rensing av såret, bruk av antiinflammatoriske stoffer og bruk av dressinger. I nærvær av sunne arterier kan du også bruke trykkbindinger.

En positiv effekt kan oppnås gjennom vaskulær kirurgi. Implantasjonen av en ny brystarterie, eller ballongangioplastikk, er en prosedyre som utvider den trange arterien og eliminerer dens obstruksjon.

Noen ganger, for å skjule såret, ty til plastikkirurgi - transplantere huden fra et uoppdaget område til såroverflaten.

Hjemmebehandling

De grunnleggende regler for behandling av trofasår omfatter:

 • Spesielt kosthold: karbohydrater skal kuttes, grønnsaker og frukt øker betydelig, og krydder og krydret mat blir helt eliminert.
 • Seng hviler. All den tid som ligger i sengen, er selvfølgelig ikke verdt det, men hvile må være daglig.
 • Spesielle øvelser regelmessig karakter å løse flaskehalser og forbedre metabolisme: fleksjon og ekstensjon ben i liggende stilling, slutte å rotere, krysset strakte bena opp, osv...
 • Bruk spesielle ortopediske sko som reduserer risikoen for skade.

Viktig! Hvis hjemmebehandlingsmetoden anbefalt av en lege ikke fører til ønsket resultat i lang tid, er det lite sannsynlig å komme forbi uten kirurgisk inngrep.

Flere oppskrifter for behandling av trofasår:

 • Snarere godt bevist å være en Tartar. Tørre blader av kameltorn må males til triturasjon, og deretter siktes, brettes i en krukke og plasseres på et mørkt sted. Etter å ha behandlet såret med en slags apotek (for eksempel "Rivanol"), må du blåse et pulver på det og fikse det med en bandasje. Resultatet - såret tørker opp, og den dannede skorpen forsvinner med tiden.
 • Et middel basert på ostemasse valle. Fra hjemmelaget melk må du først lage yoghurt, deretter helle det resulterende produktet i gasbind og heng. Serum anbefales for smøring av sårene, og hytteost - for påføring på det berørte området.
 • Streptomycin. Flere knuste tabletter kan ikke bare lindre smerten, men også raskt helbrede såret.

Hva er hevelsen i underekstremiteter?

Ødem på beina er en patologisk prosess som forårsaker akkumulering i det intercellulære rommet av et annet volum av væske. Utad, dette fenomenet ser ut som en hevelse.

En person på samme tid begynner å føle tyngde i beina eller smerte. Som et resultat av trykk, blir en fossa vanligvis observert. Utseendet til hevelse følger vanligvis med følgende punkter:

 • økt permeabilitet av fartøyets vegger;
 • krenkelse av lymfatisk og venøs utstrømning av væske, noe som fører til økt trykk i disse karene;
 • Den kjemiske sammensetningen av plasma av blod og vævsvæske samsvarer ikke med normen.

Årsaker til ødem

Ødem på beina kan oppstå på grunn av hemodynamiske lidelser i sonen av osmotisk regulering. Plasseringen av disse sonene er atriumet, dermed resultatet av deres reaksjon på en lignende svikt - en signifikant reduksjon i blodstrømmen i lemmer. Deretter er det en reaksjon av det sympatiske nervesystemet, noe som fører til en økning i blodnivået av katecholaminer, noe som reduserer utsöndringen av væske fra kroppen og fører til en innsnevring av periferfartøyene.

Du kan ikke ignorere rollen som det endokrine systemet i prosessen med å regulere mengden væske i kroppen. Hvis hypothalamus begynner å produsere et antidiuretisk hormon, fører det uunngåelig til en økning i det totale volumet blod som sirkulerer gjennom blodårene. En slik forandring kan føre til en økning i trykk, inkludert hydrostatisk trykk, noe som i stor grad kompliserer evakueringen av overflødig væske fra vevet. I tillegg strekker tilstedeværelsen av et stort volum blod de vaskulære veggene, noe som fører til økt permeabilitet og innføring av proteinmolekyler fra den blodige vorten inn i vev. Resultatet er venøs overbelastning, noe som forårsaker en spasme av lymfesystemet, noe som ytterligere kompliserer utstrømningen av væske fra vevet.

Årsaker til hudutslett

Plassen på benet klør - hva kan jeg gjøre? Først må du finne ut årsaken til utseendet hans: å avgjøre hvilken type sykdom det medførte. Den viktigste handlingen er en appell til en kvalifisert spesialist som nøyaktig vil finne ut hvorfor huden har endret farge og vil velge den nødvendige behandlingen.

Hormonalfeil, sykdommen i et indre organ eller manifestasjonen av allergier er hovedårsakene til hudutslett. Ved utseendet av røde flekker møtes hver person av og til, men hvis de er til stede på kroppen fra fødselen, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en karsykir og phlebologist.

Du kan kvitte deg med flekker på kroppen ved å vurdere din egen diett. Utelukkelsen av skarpe, røkt og stekte matvarer kan vesentlig oppdatere hudfargen og forbedre tilstanden. Et tørt sår på beinet vil passere mye raskere, hvis ikke kamme det.

En lys rosa utslett kan utløses av mangel på vitaminer. I denne situasjonen anbefales det: rikelig med drikke, riktig ernæring (rikelig med frisk frukt og grønnsaker) og sengen hviler.

Årsaken til sykdommen kan være alt du liker, med utgangspunkt i en allergisk reaksjon på bruk av avskallende krem ​​eller kosmetikk og slutter med ubehagelige sko.

Noen nyttige tips

Sår på beina passerer ikke? Det skadede området av kroppen vil helbrede mye raskere hvis det umiddelbart etter at skadene ble mottatt, behandle det forsiktig. Særlig alvorlige tilfeller krever kvalifisert hjelp fra medisinske fagfolk som vil sy sømene om nødvendig, og vil hjelpe de berørte verdifulle rådene og nyttige anbefalinger.

Hvis det ikke er noen kvalifisert spesialist i nærheten, anbefales det å bruke antiseptiske midler som er til stede for behandling av det skadede kroppsområdet: grønt, jod, hydrogenperoksid etc. Etter behandling skal såret dekkes med midlertidig steril bandasje. Fest de skadede områdene minst 2 ganger om dagen, og husk at for behandling av våte og tørre sår må du bruke forskjellige midler.

Utseendet til inflammatoriske prosesser på huden er ofte funnet i medisin. Denne sykdommen påvirker ulike deler av kroppen. Det er viktig å ikke utsette behandlingen og øyeblikkelig søke legehjelp, hver type hudsykdom har sine egne årsaker og egenskaper til utviklingsmekanismen. I denne artikkelen vil vi avsløre problemet med hudsykdommer på beina med bilder, en detaljert beskrivelse av hver art og behandlingsmetoder.

Hva er hudsykdommer på beina?

Du kan skille mellom følgende hudsykdommer, som kan lokaliseres på beina:

 • smittsomme - furuncles, abscesser;
 • genetisk - psoriasis;
 • neurotisk (stress);
 • svulster - mel, melanomer;
 • autoimmun;
 • allergier;
 • parasittiske.

Doktorer anbefaler!

Psoriasis kan kurere alle hjemme. Du vil glemme sykdommen, stabil remisjon i mange år! Det er en krem ​​som kan regenerere huden og helbrede den fra psoriasis. " Eksterne og interne årsaker til sykdommen

På grunn av sykdommen er huden delt inn i to grupper:

Blant de eksterne skiller:

 • miljøpåvirkning: lave og høye temperaturer, ultrafiolett stråling;
 • skader - kutt, blåmerker, slitasje
 • infeksjoner - virus, bakterier, sopp;
 • manglende overholdelse av hygieneregler
 • forstyrrelser i nervesystemet: stress, depresjon;
 • risiko soner: strand, svømmebasseng, badstue, bad, montering sko på bare fot, pedicure salong, andre tøfler.

Til internbære:

 • brudd på funksjonene til indre organer: nyre, lever, tarm;
 • redusert immun-, lymfatiske systemer;
 • avvik i kardiovaskulærsystemet;
 • allergiske reaksjoner;
 • lav bakteriell tarmflora;
 • vitamin mangel er en mangel på vitaminer og microelements.

Typer av hudsykdommer på føttene, føttene, tærne

Neste, i detalj, vil vi avsløre hver type sykdom separat.

Endringer i huden indikerer en rekke sykdommer som ikke bare påvirker huden, men også signal for dypere problemer. Det kan være forskjellig i innhold, opprinnelse og morfologiske egenskaper. Du kan lære mer om utslett på føttene foto med navnet på sykdommen.

Hemorragisk vaskulitt

Hemorragisk vaskulitt er en sykdom i vaskulasjonen med et kompleks av symptomer. Det manifesteres av blødninger på huden, utseendet av papiller og purulente noder, ledsaget av hevelse, nyreskade og abdominalsyndrom.

Ofte hemorragisk utslett lokalisert på nedre lemmer. Vises uansett alderskategori, selv om barn under 3 år er syk av dem svært sjelden.

 • Smittsomme sykdommer;
 • virus (herpes, influensa, ARVI);
 • bakterier (streptokokker, tuberkulose mykobakterier, mykoplasma);
 • parasitter (ormer, trichomonas);
 • forårsakende midler av matforgiftning.
 • Allergisk reaksjon på medisiner og vaksiner;
 • Nedkjøling.

Mange leger understreker at disse faktorene kan påvirke utseendet til hemorragiske flekker i nærvær av en genetisk predisponering til denne patologien.

Les mer om hemorragisk vaskulitt For mer inngående kunnskap om dette emnet.

Symptomer på Shenlen-Henoch sykdom:

 • hud. Karakterisert ved utseende av hemorragiske flekker, som ofte ligger symmetrisk på huden på skinnene, lårene og skinkene;
 • Articular syndrom har mer enn halvparten av pasientene. Det er en liten artralgi kort eller i flere dager. Det er smerte syndrom. Rødhet, hevelse, begrensning av bevegelser i leddene;
 • abdominal syndrom manifesteres av paroksysmal magesmerter, avføring, kvalme og oppkast;
 • Nyresyndrom er observert hos en tredjedel av de syke, kan utvikle nyresvikt.

Svært sjelden kan andre indre organer bli påvirket.

Pasienter bør overholde sengen hvile, diett, utelukke bruk av medisiner. Behandling utføres med heparin. Symptomer som er tilstede i sykdommen, behandles i henhold til protokoller. Behandling bør utføres under tilsyn av en lege, siden denne sykdommen raskt kan trekke seg tilbake og kan føre til død.

Rubella hos barn og voksne

En annen årsak til hudutslett kan være røde hunder. Dette er en virusinfeksjon, som ofte rammer barn.

Eksistensen av viruset er bare mulig i menneskekroppen, og dermed forekommer infeksjonen av luftbårne dråper fra pasienten til den friske. På grunn av at sykdommen etter sykdommen utvikler vedvarende immunitet, blir sykere oftere i barndommen.

Les mer om rubella hos barn

 • svakhet i kroppen, malaise;
 • hodepine av uforståelig opprinnelse;
 • en kraftig økning i temperaturen, som selv går etter tre dager;
 • smerter i leddene
 • utseendet på et lite rosa utslett.

Odim fra de lyse tegn på røde hunder er en økning i livmorhalsen og oksepitale lymfeknuter. Barn bærer sykdommen mye lettere, utslettene i barn fusjonerer ikke, passerer uten å etterlate spor. Hos voksne er sykdomsforløpet imidlertid mer alvorlig:

 • Utslettet smelter sammen til et stort sted, og holder slike områder på kroppen i opptil 7 dager;
 • Temperaturen faller til føttene til 40 grader, noe som er svært vanskelig å banke på;
 • langvarig migrene;
 • smerter i muskler og ledd;
 • kaldt symptomer (rennende nese, hoste, ondt i halsen);
 • fotofobi og øye sporing;
 • menn kan ha smerte i testiklene.

Les mer om rubella hos voksne

Rubella behandles hovedsakelig hjemme symptomatisk. Vi må følge sengestøtten.

For å forebygge sykdom, er vaksinasjon gitt. Pasienten er isolert i 5 dager. Som komplikasjoner, otitis media, lungebetennelse, leddgikt, rubella encefalitt og trombocytopenisk purpura.

Allergisk utslett på beina

Lokaliseringen av utseendet på utslett avhenger av sykdommen som forårsaket det. Bare en lege kan diagnostisere utslaget. Hvis utslett kløe, flak, da årsaken kan være en allergi. Til sammenligning kan du se utslett på foten din med navnet på sykdommen. Når utslett er allergisk mot en rosa-rød nyanse, er den ujevn og konveks.

En slik allergi kan være alt fra produktene som brukes til eksterne miljøfaktorer. For diagnostikk:

 • utføre tester på pasientens hud
 • lage en fullstendig blodprøve;
 • studer andre symptomer (rennende nese, lachrymation).

De behandler et allergisk utslett, først og fremst, med unntak av et allergen. Hvis det er et matprodukt, så spis ikke det, hvis plaggene, så må de endres til naturlig og mykere. Legen foreskriver et sett med preparater og salver.

Les også mer om kald allergi

Det er ofte forvekslet med vannkopper eller elveblest. Det kan føre ikke bare til kløe, rødhet og puffiness, men også for å provosere tap av bevissthet og i alvorlige tilfeller død.

Scabies on legs foto

Årsaken til scabies er en mikroskopisk parasitt - scabby myte. Han velger selv de mest delikate områdene i huden (mellom tærne) og begynner aktivt å grave bevegelsene og legge egg.

Den er lett overført gjennom håndtrykk, andres sko, husholdningsartikler.

For å gjenkjenne scabies bør du vurdere de første tegnene på utseendet:

 • Utrolig kløe, som forverres nærmere natt og natt;
 • berørte områder er dekket med erytematøs utslett;
 • du kan vurdere kløe bevegelser.

Spor av kløende kvalster bør først og fremst bli kikket under knærne, i kneet, mellom fingrene på underekstremiteter. Spesialisten bør vurdere de karakteristiske endringene på huden for å gjøre en diagnose - scabies.

For bedre å forstå sykdommens art, les mer om skabb.

Behandlingen består i streng overholdelse av hygieneregler, bruk av salver og kremer til kroppen. Jo tidligere sykdommen er identifisert, desto raskere kan den kastes.

Rød utslett på bena

Med noen utslett på beina bør analyseres nøye karakter av utslett. Hva er det, hvor er lokalisert, intensiteten av utseendet, tilstedeværelsen av kløe, pus, peeling - alle disse og andre tegn bidrar til å gjøre en nøyaktig diagnose.

For å gjøre det lettere å gjenkjenne, kan du se utslett på foten med navnet på sykdommen. skille:

Eventuelle utslett på huden signalerer utseendet på patologien til huden eller i kroppen. Mange brudd i menneskekroppen kan provosere utseendet på akne, papiller eller blærer. Noen grunner:

 • kontakt dermatitt;
 • Tette eller ubehagelige klær og sko, depilation;
 • scabby myte;
 • infeksiv endokarditt;
 • reaksjoner på insektbitt;
 • autoimmune sykdommer;
 • viral infeksjon;
 • sopp;
 • urtikaria.

Psoriasis på nedre lemmer i begynnelsen viser også seg som svulmende kviser. På et progressivt stadium vises nye kviser nær de gamle. Ledsaget av en utålelig kløe, les mer om psoriasis.

Ikke vent til utslippet selv passerer, du må konsultere med en spesialist, fordi i slike tilfeller er tiden brukt dyrt.

Kviser på bena

Mange prøver å ignorere dette problemet, som ikke alltid er synlig under klær. Årsakene til deres forekomst er varierte. Akne kan påvirke utseende og komfort, og kan være en konsekvens av alvorlige og farlige sykdommer. Eventuelle foci bør behandles, fordi selv små problemer kan til slutt utvikle seg til alvorlige. Mulige årsaker til forekomst:

 • vær og ubehagelig klær. I fuktig, kaldt vær, vises de oftere, forverret av behovet for å bruke varme klær som ikke tillater huden å puste
 • hormoner og hypovitaminose;
 • barbering dine bein;
 • inngrodd hår;
 • virale hudsykdommer (les mer om molluscum contagiosum).

Forsøk aldri helsen din. Du bør alltid være oppmerksom på tipsene som kroppen gir. Vi undersøkte utslett på foten av et bilde med navnet på sykdommen. Kjenner du til andre sykdommer som forårsaker utslett på bena? Legg igjen din tilbakemelding eller tilbakemelding til alle på forumet.

Sår på bena: årsaker til utdanning og behandlingsmetoder

Sår på beina - dette er et ganske ubehagelig fenomen, noe som forårsaker ubehag. Slike feil kan dannes for en rekke årsaker. I medisin kalles dette fenomenet "trophic ulcers."

Dette er defekter i huden som skyldes nedsatt blodsirkulasjon, skade på nerveender eller ryggmargen.

Grunner til dannelse av sår

 • Diabetes - et brudd på karbohydratmetabolismen, som er ledsaget av andre patologiske prosesser. Som et resultat utvikler sår på føttene og kalvene. Leger har en slik oppfatning som en "diabetisk fot" - selv et mindre sår ikke heler lenge, noe som resulterer i et sår som kan utvikle seg til gangrene hvis det ikke er startet i tide;
 • Venøs insuffisiens. Hud kan påvirkes av åreknuter eller trombose;
 • Arteriell insuffisiens. Sår i lang tid ikke helbrede. Formet på grunn av tromboangiitt og aterosklerose;
 • Neuropatiske sår forekommer med skader på ryggmargen, de perifere nerver. Slike lesjoner er kroniske;
 • Sår kan oppstå på grunn av infeksjon i huden, med kreft, blodsykdommer, lav immunitet.

  Ikke-helbredende sår fører til en forstyrrelse av den psyko-statiske tilstanden, da de stadig ledsages av ubehag. I dette tilfellet kan såret selv forårsake en reduksjon i immunitet.

  I tillegg, i nærvær av slike lesjoner, er det en risiko for penetrering av patogener i ledd og beinvev. I en slik situasjon utvikler gangrene, som ofte krever amputasjon av den berørte lemmen.

  Såret på benet heler ikke i lang tid og klør - hva kan jeg gjøre?

  Hvis et rødt sted på beinet klør, så er det en sekresjon av histamin, som indikerer en allergisk reaksjon, eller det er trofiske lidelser som oppstår med diabetes, venøs overbelastning og nyresvikt.

  Legen skal foreskrive en generell blodprøve, en venografi, en glukosetest, en biokjemisk blodprøve med hepatiske analyser, ta epidermis skrapende soppen og lede den til en bakteriekultur. Noen ganger må du utforske lymfesystemet.

  Hvis hudlesjonene klør, kan du mistenke følgende grunner:

 • Allergisk reaksjon, inkludert allergi mot syntetiske, kalde, husholdnings kjemikalier, pleieprodukter;
 • Fungal lesjoner;
 • Rød, flatt lav;
 • Dysfunksjon i leveren;
 • Biter av blodsugende insekter;
 • Lymphadem i begynnelsen.

  Røde sår på beina som kløe kan følge de nevnte sykdommene: diabetes, venøs overbelastning, infeksjon med bakterier og utvikling av erysipelas. Mindre ofte forekommer slike feil med eksem, psoriasis, scabies.

  Hvordan kan jeg bli kvitt sår på beina mine?

  Det anbefales å starte behandlingen så tidlig som mulig.

  Terapi, som regel, er ganske lang og nesten alltid kompleks. Metoder for behandling kan variere vesentlig avhengig av årsaken til sårdannelse.

  Legen vil foreskrive diagnostiske prosedyrer for å finne ut årsaken til sykdommen.

  Det diagnostiske komplekset kan inkludere ultralydsskanning av blodkar, ulike blod- og urintester, bakteriologisk såing av utslippet, røntgen.

  I tillegg til hovedterapien vil folkemedisiner bidra til å bli kvitt sår. For eksempel er kompresser laget av honning og eggehvite nyttige, som er dekket med et burdockblad og forlatt over natten.

  Også sår behandlet med hydrogenperoksyd: noen få dråper anordning som anvendes for skade, og deretter drysset det streptotsidom, overlagret på toppen klut dyppet i vann og hensatt i flere timer, periodisk podsypaya streptocid.

  Du kan bruke hjemme salve: kok på en vannbad raffinert solsikkeolje, tilsett en skje fiskolje og 30 tabletter streptotsida, pulverisert. En ferdig salve påføres de berørte områdene hver dag i et par timer i flere uker.

  Hjemme må du ordentlig ta vare på de syke lemmer. Du kan behandle det berørte området med en alkoholløsning av salisylsyre eller borsyre. For å myke det grovete vevet er tillatt med Lorinden C salve eller baby krem ​​(de vil fjerne kløe og hevelse).

  Hvis sårene er svært kløende, kan du ta en tablett Lorantadine, Suprastin, Diazolin eller Pipolphen før du besøker en lege. Ikke vikle såret og gjør kremer uten å konsultere en spesialist. Det er ikke nødvendig å kamme lesjonen, fordi du kan bringe infeksjonen.

  Hvordan fjerne spor av sår på bena?

 • Vitamin E. Det anbefales å ta det oralt og samtidig søke på arret. Foreløpig er det nødvendig å gjennomføre en allergitest;
 • Kakao smør - fukter, mykner, glatter huden, reduserer utseende av arr. Du kan ta både ren olje og lotion med et ekstrakt;
 • Sitronsaft - reduserer rødhet, gjør spor mindre merkbare, men tørker ut huden. Prosedyren bør utføres en gang om dagen. Du kan fortynne det med vann eller bland det med knust agurk;
 • Aloe - har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt. Det kan ikke brukes til åpne sår. Soothes huden, akselererer regenerering av celler. Juiceen klemmes direkte på arret. Prosedyren utføres opptil 4 ganger om dagen;
 • Olivenolje - fukter og myker, lar deg fjerne friske spor. Kan blandes med natron og brukes som skrubbe. Også det er blandet med andre oljer, for eksempel kamille, marigold, hund rose;
 • Agurk - ødelegger arrvev, fukt og kjøler. Den knuste grønnsaken påføres over natten og fikseres;
 • Apotek kremer og geler som reduserer spor av magesår;
 • Silikonbånd er en nyskapende metode for å bekjempe hudfeil. De limes til huden og bæres i minst 12 timer. Behandlingsforløpet er ca 3 måneder;
 • Bleking kremer hjelper med hyperpigmentering av huden, når arrene er mørkbrune, svarte, lilla og røde;
 • Dermabrasion er en kosmetisk prosedyre som utføres i mange skjønnhetssalonger. Det er en dyp hud peeling. Slike metoder inkluderer klassisk kjemisk peeling og laserfjerning.

  Purulente sår oppstod på beina: hvordan å eliminere?

  I dette nederlaget, i tillegg til pus, er det rester av døde vev og patogene mikroorganismer. Som et resultat er det hevelse, og giftige stoffer fra såret begynner å bli absorbert i blodet, forårsaker en generell inflammatorisk reaksjon, temperaturen stiger, og tilstanden av helse forverres. Running sår i sår kan føre til sepsis.

  Det er nødvendig å gjenopprette ernæring i vev, forbedre blodsirkulasjonen og metabolisme. Følgende enzymer brukes til dette: chymotrypsin, chymotrypsin, terrylitin, streptokinase. Disse stoffene øker sensitiviteten til bakterier mot antibiotika.

  Det er verdt å merke seg at behandlingen av sår som festes alltid skjer ved hjelp av sistnevnte. Avhengig av scenen i den patologiske prosessen, påføres dressinger, for eksempel med en løsning av furacilin eller natriumklorid. Under dressingen vaskes såret med antiseptiske midler.

  Trofiske sår behandles i lang tid, i tillegg er prosessen med eliminering svært komplisert. Det er nødvendig å eliminere årsaken som førte til deres utseende, for eksempel for å rette tilstanden til diabetes, venøs insuffisiens, metabolske forstyrrelser. Aktuell anvendelse av antibiotika, følsomheten av mikroflora til slik bestemmes først. Som en antiseptisk, miramistin er oftest brukt, siden det refererer til preparater av et bredt spekter av handling og er ikke vanedannende.

  Før begynnelsen av studien, sørg for å gå gjennom undersøkelsen og etablere årsaken til sykdommen. Med resultater, konsulter en spesialist for råd. Ikke selv-medisinere!

  Sår på bena

  Sår, sår, blemmer og andre sår på føttene kan oppstå av flere grunner. Dyshidrotisk eksem eller soppinfeksjon i foten ("fotsfot") er vanlig. Skader eller morbiditeter kan også bidra til denne ubehagelige tilstanden. Symptomer kan manifestere seg i milde, moderate eller alvorlige former (blødning). Artikkelen vurderer årsakene, symptomene og rettsmidlene for dette problemet.

  årsaker

  Det er mange grunner, både ekstern og intern, som forårsaker sår på beina. Samtidige symptomer kan være svært ubehagelige. For effektiv behandling må det foretas en nøyaktig diagnose.

  Dyshidrotisk eksem

  Denne tilstanden, som fører til blærer på sålene på føttene, armene eller bena. De kan ha forskjellige størrelser og sprekker, og danner svært smertefulle sår. Den eksakte årsaken til denne typen eksem er ukjent, men medisinske eksperter knytter det til sesongens allergier eller stress.

  Dyshidrotisk eksem på foten av foten Dyshidrotisk eksem på fotsålen på hele foten

  Det kan behandles med kortikosteroid salver, med en mer alvorlig kurs, kan injeksjoner av kortikosteroider eller tabletter bli foreskrevet. Andre fremgangsmåter for behandling omfatter administrering av antihistaminer, ved bruk av immunmodulerende salver, kremer, anti-kløe, fototerapi eller drenering av bobler.

  Hjem rettsmidler er også tilgjengelige for å lindre denne tilstanden.

  rubbing

  Dette er en annen vanlig årsak til sårdannelse. Den friksjon mellom sokk / sko og ben kan være et resultat av bruk stramme sko, samt friksjon mellom foten og overflaten av jorden, når han går barbent. Brann kan også føre til dannelse av bobler fylt med væske eller blod. De er i stand til å sprekke, danner sår, de kan få en infeksjon, noe som vil forverre tilstanden.

  Behandlingen kan inkludere smertestillende midler og antibiotika. Hold blærene også rene og beskyttet mot skade for å unngå infeksjoner.

  Idrettsfot

  Idrettsfot (Latin tinea pedis) er en soppføddsykdom som kan føre til små blærer eller sår på underbenet. Denne infeksjonen oppstår når en viss sopp vokser på huden, vanligvis på et varmt og fuktig sted.

  "Idrettsfot" (soppinfeksjon) på tærne Løpesvamp på foten

  Gunstige forhold for vekst og spredning av soppen skaper seg et par sokker / sko mer enn én gang på rad, langvarig eksponering for våte miljøer, for eksempel folk som tilbringer vanning (med synlige ben) eller vaskemidler føtter regelmessig. Det er antifungale midler som kan behandle denne infeksjonen. Legen kan også foreskrive andre medisiner, det viktigste er ikke å starte sykdommen.

  Tørrhet av foten

  Det er mange interne og eksterne faktorer som kan føre til overdreven tørrhet i huden på beina. Tørre såler kan enkelt avkli, sprekke. De kan utløses av værforhold, langvarig eksponering for fuktighet, helsemessige forhold eller noen medisiner. God fotpleie og vanlig fuktighetskrem er den beste ideen.

  Kontakt dermatitt og giftig eføy

  Kontakt dermatitt kan være forårsaket av en allergisk reaksjon eller irritasjon. Det finnes en rekke allergener, som kan utløse det, slik som kjemikalier og fargestoffer som brukes for fremstilling av sko og sokker, såper og vaskemidler og lignende. D.

  Irritasjon i kontaktdermatitt Allergisk kontaktdermatitt

  "Blemmer kan også frembringes som respons på kontakt med giftig eføy, dersom stopp utsettes» [livestrong.com.] De mest egnede behandlinger inkluderer lotions eller kremer som inneholder calamine og antihistaminer.

  Purulente fotsår

  Vises som små eller dype groper (krattere) på foten. Denne tilstanden kan også påvirke bein, sener og andre dype strukturer.

  Sår av foten er vanlig hos personer med perifer neuropati, sirkulasjonsproblemer, unormalt i bein eller muskler, aterosklerose, Raynauds syndrom eller diabetes.

  De kan bli smittet og føre til alvorlige komplikasjoner, som flegmon, abscess, osteomyelitt eller gangren. Behandling kan omfatte injeksjoner av antibiotika, kirurgi, bruk av medisinske sokker, etc.

  Metatarsal bein og sår

  Ifølge en medisinsk studie er "et av de vanligste områdene for blærer under fotputer." Dette gjelder for området før starten av tommelen eller fingerfingeren. Metatarsus av metatarsalben er vanligvis utsatt for høyt trykk.

  Når de går, strekker huden og kontrakter. Overdreven skifting kan forårsake smerte, og hvis dette skjer nær overflaten av huden, kan det danne blister.

  De beste løsningene er støtdempende innleggssåler, spesielle klebemidler for disse skozonene, en praktisk skoform, etc.

  diabetes

  Denne sykdommen kan føre til nerveskade, derfor til prikker eller smerte i benet eller tap av følelse. Som et resultat er det en mulighet til å skade benet uten å merke til tilstedeværelsen av småstein eller andre skarpe gjenstander i sokker eller sko. Sår kan danne seg. Dette kan bli ledsaget av en nedgang i blodstrømmen i bena eller sekundære infeksjoner.

  I tilfelle av diabetes er det nødvendig å konsultere en ortopedist, samt vurdere andre tips for fotpleie.

  Reaktiv artritt

  Det er en sykdom som kan forårsake betennelse i hud, øyne, ledd og blære. Reaktiv artritt eller Reiter syndrom omfatter et immunsystem som reagerer på en bakteriell infeksjon. Livestrong.com forklarer at "et mulig symptom er dannelsen av små blærer som utvikler seg på fotsålene og håndflatene. De kan føre til peeling og peeling av huden, som kan lignes på psoriasis. "

  Som behandling kan antibakterielle og antihistaminer brukes.

  Andre årsaker til utseendet av sår på føttene kan omfatte tilstander som fører til svette, slik som høy feber, tung trening eller fysisk traumer. Hos barn kan hudsykdommer, føtter eller munn også bidra til dette problemet. Likevel er den riktige diagnosen i alle fall viktig, fordi den bidrar til å velge de riktige behandlingsmetodene.

  symptomer

  Alvorlighetsgraden av symptomene som kan oppstå med sår og blærer, avhenger av årsakene til utseendet deres. De kan ledsages av kløe og smertefulle opplevelser, og vises også før sår, under eller etter utseendet.

  • tørrhet
  • Små, væskefylte bobler
  • Smerter i bena, kløe eller prikker
  • Spredningen av sår i tilfelle infeksjoner
  • Vanskeligheter med å gå og bruke sokker eller sko
  • Det kan være blødninger i moderate og svære forhold
  • Rødhet i huden, hevelse, spesielt før utseende av sår
  • Peeling, sprekker eller flaking av huden på sålene.

  I situasjoner hvor sårene er forbundet med medisinske tilstander og sykdommer, kan noen av symptomene true livet eller føre til komplikasjoner. Derfor anbefales det at noen av symptomene ovenfor behandles tidlig.

  behandling

  For å behandle dette problemet må to faktorer vurderes: behandling av de underliggende årsakene og behandling av nye symptomer. Det kan inkludere bruk av narkotika eller bruk av hjemmemedisiner. Også bør forebyggende tiltak tas.

  Fuktighetsgivende med oljer

  Forhinder eller fjerner føttens tørrhet. Kokos, oliven, lavendel og mandeloljer er gode fuktighetskrem. Du må holde føttene i varmt vann, og deretter massere med en eller flere oljer, ta på rene sokker og gå om natten. Denne prosessen må fortsette til stopptilstanden forbedres.

  Apple cider eddik

  Den har utmerket potensial for å fjerne døde hudceller, og hjelper også til å forebygge infeksjoner. Du må legge til eple cider eddik i noe varmt vann. Vask føttene med denne løsningen.

  Aloe Vera

  Dens naturlige egenskaper kan hjelpe i helbredende skader. Det er nødvendig å blande aloe vera med gurkemeiepulver til tilstanden til pastaen, som å lage en fotmassasje. Denne prosedyren vil bidra til å unngå eller behandle infeksjoner som forårsaker bensår, og også lindre kløe eller betennelse.

  Baking soda

  Det kan hjelpe til med å behandle betennelse, infeksjon og forsiktig eksfoliere døde hudceller, noe som gjør det glatt. Du må holde føttene i en oppløsning av brus i 20 minutter, og skyll dem deretter med rent vann. Slike skuffer bør gjentas minst tre ganger i uka til de ønskede resultatene oppnås.

  Det finnes andre hjemmehjelpemidler du kan bruke i dette tilfellet, men du må velge et av alternativene og bruke det vedvarende og regelmessig for å få ønsket effekt.

  Andre tips

  • Beskytt føttene mot ugunstige værforhold, det vil si for kaldt eller varmt vær
  • Daglig vaske føttene dine
  • Bytt sko og sokker så ofte som mulig
  • Følg hygienregler
  • Når du danner korn og korn, kontakt lege
  • Bruk store mengder vann for å forhindre dehydrering
  • Unngå overdreven svette, for eksempel, bruk ikke tette sko eller sokker av dårlig kvalitet
  • Unngå en varm dusj, da det berører huden av fuktighet.

  Når skal du se lege

  Hvis sårene ikke reagerer på medisiner eller hjemmemedisiner, bør du konsultere en lege som kan tilby flere behandlingsalternativer og etablere en nøyaktig diagnose. Sår og blemmer på foten er smertefulle og de må betale mye oppmerksomhet og ta tiltak for behandling.

 • Les Mer Om Fartøyene