Sår på bena: årsaker til utdanning og behandlingsmetoder

Sår på beina - dette er et ganske ubehagelig fenomen, noe som forårsaker ubehag. Slike feil kan dannes for en rekke årsaker. I medisin kalles dette fenomenet "trophic ulcers."

Dette er defekter i huden som skyldes nedsatt blodsirkulasjon, skade på nerveender eller ryggmargen.

Grunner til dannelse av sår

  • Diabetes - et brudd på karbohydratmetabolismen, som er ledsaget av andre patologiske prosesser. Som et resultat utvikler sår på føttene og kalvene. Leger har en slik oppfatning som en "diabetisk fot" - selv et mindre sår ikke heler lenge, noe som resulterer i et sår som kan utvikle seg til gangrene hvis det ikke er startet i tide;
  • Venøs insuffisiens. Hud kan påvirkes av åreknuter eller trombose;
  • Arteriell insuffisiens. Sår i lang tid ikke helbrede. Formet på grunn av tromboangiitt og aterosklerose;
  • Neuropatiske sår forekommer med skader på ryggmargen, de perifere nerver. Slike lesjoner er kroniske;
  • Sår kan oppstå på grunn av infeksjon i huden, med kreft, blodsykdommer, lav immunitet.

    Ikke-helbredende sår fører til en forstyrrelse av den psyko-statiske tilstanden, da de stadig ledsages av ubehag. I dette tilfellet kan såret selv forårsake en reduksjon i immunitet.

    I tillegg, i nærvær av slike lesjoner, er det en risiko for penetrering av patogener i ledd og beinvev. I en slik situasjon utvikler gangrene, som ofte krever amputasjon av den berørte lemmen.

    Såret på benet heler ikke i lang tid og klør - hva kan jeg gjøre?

    Hvis et rødt sted på beinet klør, så er det en sekresjon av histamin, som indikerer en allergisk reaksjon, eller det er trofiske lidelser som oppstår med diabetes, venøs overbelastning og nyresvikt.

    Legen skal foreskrive en generell blodprøve, en venografi, en glukosetest, en biokjemisk blodprøve med hepatiske analyser, ta epidermis skrapende soppen og lede den til en bakteriekultur. Noen ganger må du utforske lymfesystemet.

    Hvis hudlesjonene klør, kan du mistenke følgende grunner:

  • Allergisk reaksjon, inkludert allergi mot syntetiske, kalde, husholdnings kjemikalier, pleieprodukter;
  • Fungal lesjoner;
  • Rød, flatt lav;
  • Dysfunksjon i leveren;
  • Biter av blodsugende insekter;
  • Lymphadem i begynnelsen.

    Røde sår på beina som kløe kan følge de nevnte sykdommene: diabetes, venøs overbelastning, infeksjon med bakterier og utvikling av erysipelas. Mindre ofte forekommer slike feil med eksem, psoriasis, scabies.

    Hvordan kan jeg bli kvitt sår på beina mine?

    Det anbefales å starte behandlingen så tidlig som mulig.

    Terapi, som regel, er ganske lang og nesten alltid kompleks. Metoder for behandling kan variere vesentlig avhengig av årsaken til sårdannelse.

    Legen vil foreskrive diagnostiske prosedyrer for å finne ut årsaken til sykdommen.

    Det diagnostiske komplekset kan inkludere ultralydsskanning av blodkar, ulike blod- og urintester, bakteriologisk såing av utslippet, røntgen.

    I tillegg til hovedterapien vil folkemedisiner bidra til å bli kvitt sår. For eksempel er kompresser laget av honning og eggehvite nyttige, som er dekket med et burdockblad og forlatt over natten.

    Også sår behandlet med hydrogenperoksyd: noen få dråper anordning som anvendes for skade, og deretter drysset det streptotsidom, overlagret på toppen klut dyppet i vann og hensatt i flere timer, periodisk podsypaya streptocid.

    Du kan bruke hjemme salve: kok på en vannbad raffinert solsikkeolje, tilsett en skje fiskolje og 30 tabletter streptotsida, pulverisert. En ferdig salve påføres de berørte områdene hver dag i et par timer i flere uker.

    Hjemme må du ordentlig ta vare på de syke lemmer. Du kan behandle det berørte området med en alkoholløsning av salisylsyre eller borsyre. For å myke det grovete vevet er tillatt med Lorinden C salve eller baby krem ​​(de vil fjerne kløe og hevelse).

    Hvis sårene er svært kløende, kan du ta en tablett Lorantadine, Suprastin, Diazolin eller Pipolphen før du besøker en lege. Ikke vikle såret og gjør kremer uten å konsultere en spesialist. Det er ikke nødvendig å kamme lesjonen, fordi du kan bringe infeksjonen.

    Hvordan fjerne spor av sår på bena?

  • Vitamin E. Det anbefales å ta det oralt og samtidig søke på arret. Foreløpig er det nødvendig å gjennomføre en allergitest;
  • Kakao smør - fukter, mykner, glatter huden, reduserer utseende av arr. Du kan ta både ren olje og lotion med et ekstrakt;
  • Sitronsaft - reduserer rødhet, gjør spor mindre merkbare, men tørker ut huden. Prosedyren bør utføres en gang om dagen. Du kan fortynne det med vann eller bland det med knust agurk;
  • Aloe - har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt. Det kan ikke brukes til åpne sår. Soothes huden, akselererer regenerering av celler. Juiceen klemmes direkte på arret. Prosedyren utføres opptil 4 ganger om dagen;
  • Olivenolje - fukter og myker, lar deg fjerne friske spor. Kan blandes med natron og brukes som skrubbe. Også det er blandet med andre oljer, for eksempel kamille, marigold, hund rose;
  • Agurk - ødelegger arrvev, fukt og kjøler. Den knuste grønnsaken påføres over natten og fikseres;
  • Apotek kremer og geler som reduserer spor av magesår;
  • Silikonbånd er en nyskapende metode for å bekjempe hudfeil. De limes til huden og bæres i minst 12 timer. Behandlingsforløpet er ca 3 måneder;
  • Bleking kremer hjelper med hyperpigmentering av huden, når arrene er mørkbrune, svarte, lilla og røde;
  • Dermabrasion er en kosmetisk prosedyre som utføres i mange skjønnhetssalonger. Det er en dyp hud peeling. Slike metoder inkluderer klassisk kjemisk peeling og laserfjerning.

    Purulente sår oppstod på beina: hvordan å eliminere?

    I dette nederlaget, i tillegg til pus, er det rester av døde vev og patogene mikroorganismer. Som et resultat er det hevelse, og giftige stoffer fra såret begynner å bli absorbert i blodet, forårsaker en generell inflammatorisk reaksjon, temperaturen stiger, og tilstanden av helse forverres. Running sår i sår kan føre til sepsis.

    Det er nødvendig å gjenopprette ernæring i vev, forbedre blodsirkulasjonen og metabolisme. Følgende enzymer brukes til dette: chymotrypsin, chymotrypsin, terrylitin, streptokinase. Disse stoffene øker sensitiviteten til bakterier mot antibiotika.

    Det er verdt å merke seg at behandlingen av sår som festes alltid skjer ved hjelp av sistnevnte. Avhengig av scenen i den patologiske prosessen, påføres dressinger, for eksempel med en løsning av furacilin eller natriumklorid. Under dressingen vaskes såret med antiseptiske midler.

    Trofiske sår behandles i lang tid, i tillegg er prosessen med eliminering svært komplisert. Det er nødvendig å eliminere årsaken som førte til deres utseende, for eksempel for å rette tilstanden til diabetes, venøs insuffisiens, metabolske forstyrrelser. Aktuell anvendelse av antibiotika, følsomheten av mikroflora til slik bestemmes først. Som en antiseptisk, miramistin er oftest brukt, siden det refererer til preparater av et bredt spekter av handling og er ikke vanedannende.

    Før begynnelsen av studien, sørg for å gå gjennom undersøkelsen og etablere årsaken til sykdommen. Med resultater, konsulter en spesialist for råd. Ikke selv-medisinere!

    Trophic sår på beinet - årsaker, symptomer, behandling

    Over to millioner mennesker rundt om i verden lider av trophic ulcers. Til tross for utviklingen av moderne medisin, er denne sykdommen vanskelig å behandle og truer med alvorlige konsekvenser. Den trofiske såret på beinet manifesteres ved ødeleggelse av huden eller slimhinnet og er preget av en dyp lesjon av myke vev, noen ganger når benet. Rundt såret holder det stadig betennelse. Sykdommen er sløv, ettersom vevene ikke får tilstrekkelig ernæring, de er nedsatt blodsirkulasjon og prosesser av cellulær ernæring. Over tid fører konstant betennelse til en svekkelse av kroppens beskyttende egenskaper, noe som resulterer i at behandlingen av sykdommen er enda vanskeligere.

    Trofiske sår er en sekundær sykdom, som skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i vevet. Resultatet er alltid det samme: Cellene mottar ikke riktig ernæring og begynner å dø ut, men årsakene til sykdomsutbruddet kan være forskjellige. Avhengig av dem, utmerker seg flere typer trofasår.

    Trofiske sår er sekundære sykdommer

    Venøs sår

    Denne sykdommen oppstår i brudd på venøs sirkulasjon, som ofte skyldes åreknuter. Ofte oppstår et sår på den indre eller fremre delen av tibia, andre steder er det ekstremt sjeldent. Sykdommen vises ikke umiddelbart, den har en rekke symptomer som ofte oppfattes som symptomer på åreknuter, og ikke mer. Med tiden, oppmerksomhet på dem, kan du unngå sykdom, siden herding av trofasår er svært vanskelig.

    Til plager av sykdom er:

    • Ødem av gastrocnemius, økning av ankelgikt, en følelse av tyngde;
    • Kramper begynner å vises, spesielt under søvn;
    • På huden begynner å dukke opp et merkbart vaskulært nettverk, det er ubehagelige opplevelser som ligner en kløe;
    • På venene er bløde og rødlige flekker, som smelter sammen til et stort sted. Det kan oppta en meget stor overflate og ligner et omfattende hematom;
    • Huden i stedet for stedet blir skinnende og glatt, strukket, følsomheten minker;
    • Vis hvite kamper, sterk peeling.
    Venesesår på beinet

    Etter utseende av scabs vil noen dager passere og et sår vil dukke opp. Ved første fase påvirkes kun overflaten av huden, men etter hvert såres såret, påvirker muskler, sener og når ofte benet.

    Venesesår er farlig ved at de gir mange farlige konsekvenser og er i stand til å føre til pasientens død i en forsømt tilstand.

    Aterosklerotisk sår

    Slike sår er hyppige følgesvenner av iskemi av bløtvevet i beinet, oftest skinnene. Iskemi oppstår på grunn av progressiv aterosklerose, som påvirker hovedarteriene.

    Årsaken til sykdommens utseende blir kronisk hypotermi av foten, en konstant ubehagelig (for smal og presserende) sko, beinskader. Oftest står eldre mennesker overfor denne sykdommen, som ikke kan gå mye og bruke mye tid alene.

    Stadier av trophic ulcers

    De første symptomene på et aterosklerotisk sår er en konstant følelse av forkjølelse i beina, ekstremitetene i berøring er nesten alltid kalde. Ved jevn ubetydelig fysisk anstrengning blir en person raskt sliten, om natten er det en nagende smerte i kalvemuskulaturen.

    Sår vises på foten, ofte på tommel og hæl. De er små i diameter, men dypt, fylt med pus. Sårets kanter er tettere enn resten av vevet, hvitt, ufølsomt. Hvis du ikke tar noen tiltak, sprer sårene seg raskt over fot og fot, smelter sammen i en enkelt sårdannelse.

    Pyogent sår

    Sår, er det utseende som ikke er direkte forbundet med blodsirkulasjonen samt ulcerative lesjoner vises på stedet av flere koker, abscesser og purulent eksem. Oftest er de grunne og har en avrundet form.

    I de fleste tilfeller forekommer pyogene sår hos personer som forsømmer personlig hygiene, og ikke behandler hudlidelser. Enkelt sår kan behandles ganske bra dersom det starter i tide. Sårdannelse, som okkuperer store områder, kan ofte føre til gass gangrene.

    Martorella sår

    Dette såret kalles også hypertensive, fordi det oppstår på grunn av en langvarig spasm av blodårer. Det oppstår svært sjelden, hovedsakelig hos voksne og eldre kvinner. I den innledende fasen av sykdommen manifesterer seg edematous, oppstår smertefulle opplevelser lån burgunder flekk på forsiden av tibia, som snart blir omdannet til et sår. Sykdommen utvikler seg veldig sakte og preges av ekstrem sårhet, som ikke gir hvile enten dag eller natt

    Martorell sår på beinet

    Hovedforskjellen mellom hypertensive sår er symmetrien av manifestasjonen. Papiller og sår vises samtidig på de samme stedene på begge bena.

    Neurotrofisk sår

    Oppstår som følge av en skade eller en langvarig sykdom i hodet eller ryggen. Overtredelse av trofikken forårsaker ulcerativ vevskader, som har en avrundet form med liten diameter. Dybden av såret er bare begrenset av beinet, vevet rundt taper følsomhet, og det sårformede hullet er fylt med pus og utstråler en ubehagelig lukt.

    Diabetisk sår

    Diabetes er en uhelbredelig sykdom som fører til en rekke alvorlige komplikasjoner, hvorav en er trofisk bensår. Dannelsen av et sår begynner med et brudd på innerveringen av beina, oftest foten. Personen føler seg først og fremst hyppig følelsesløshet, så blir følsomheten i huden kraftig redusert, lemmerne forblir kalde selv i den varme årstiden. De første sårene vises på steder med størst friksjon: på tommelen, på de fremspringende delene av fingrene i fingrene, på hælen og på forsiden av foten. Ulcers utseende ligner aterosklerotisk, men mangler symmetri. Den største fare for slike lesjoner er deres ufølsomhet. Ofte skader pasientene seg ved et uhell, mens de går og ikke legger merke til det, noe som forverrer problemet. Diabetisk fuktende sår i forsømt tilstand kan føre til gangrene.

    Diabetisk sår til fots

    Behandling av trofasår

    Suksessen til behandling av et sår ligger i riktig bestemmelse av årsaken til forekomsten. Før pasienten behandler sykdommen, må pasienten passere en rekke cytologiske og bakteriologiske tester som vil bidra til å oppdage sårets utseende.

    Behandlingen bør være omfattende, doktoren foreskriver i noen tilfeller kirurgisk behandling, som er ledsaget av medisinering. Fysioterapeutiske prosedyrer er også vist. Trophic ulcers - dette er tilfelle når leger velkommen rasjonell behandling med folkemessige rettsmidler.

    Kirurgisk inngrep er nødvendig i tilfelle av nevrotrofe og aterosklerotiske sår. Som er smale kanaler fylt med pus. I løpet av behandlingsperioden må pasientene ofte pumpe ut av sår.

    Hvis et sår utløses og et stort område av bløtvev påvirkes, kan behandlingslegen foreskrive deres eksis og rengjøring for å unngå infeksjon. Omfattende sårdannelse er delt inn i flere små kirurgiske måter å redusere lesjonsområdet og stoppe den inflammatoriske prosessen.

    For å starte behandling for sår, er det nødvendig å bestemme årsaken til såret

    I spesielle tilfeller, med omfattende lesjoner, får pasienten et hudtransplantat for å redusere sårområdet.

    Medikamentsterapi inkluderer oftest:

    • Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer;
    • Antibiotika av et bredt spekter av handling;
    • Antihistaminer.

    Lokal behandling består av vanlig rengjøring, vasking av såret og etterfølgende behandling med antibakterielle salver, påføring av bandasje. Salve fra trophic ulcus på føttene er foreskrevet av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens sykdom.

    Hvis såret er ledsaget av alvorlig ødem og har en venøs opprinnelse, må du bruke kompresjonsforbindelser etter at du har brukt salven. De reduserer hevelse ved midlertidig å redusere fartøyets diameter, slik at behandlingen blir mer vellykket. Kompresjonsbåndasjer kan erstattes av spesielle strømper når tilstanden forbedres.

    Behandling med folkemidlene

    Folkebehandling består i ekstern behandling av såret: dets rensing og anvendelse av antibakterielle midler.

    Veldig velprøvde komprimerer fra urter - kamille, snor, celandine og morgenfru, som pålegges i flere timer. De desinfiserer ikke bare såret, men bidrar også til veksten av nye vev, noe som gir en beroligende effekt.

    Et godt middel er bjørk tjære, eller Vishnevsky salve. Agenten bør påføres bomullsull, påføres såret og forlates i noen dager, og deretter endres.

    Blant folkemidlene for behandling av trophic ulcers er bjørk tjære

    Viktig! Før det påføres et middel, bør såret vaskes grundig, ellers kan suppurasjonen bli verre ved å bytte til blodforgiftning. Spesielt er det farlig hvis sårdannelse er i nærheten av dype store årer.

    Med fuktingssår, hjelper et Tartar pulverpulver, som er dekket av et sår, å kjempe. Den blir igjen under bandasjen i 1-2 dager, hvorpå den erstattes med frisk en.

    For å kurere et trofasår på ben eller føtter ved hjelp av folkemidlene er det umulig, derfor er det nødvendig med konsultasjon med legen.

    forebygging

    Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

    Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

    Sår på fotsålene

    Sår på bena: årsaker til utdanning og behandlingsmetoder

    Sår på beina - dette er et ganske ubehagelig fenomen, noe som forårsaker ubehag. Slike feil kan dannes for en rekke årsaker. I medisin kalles dette fenomenet "trophic ulcers."

    Dette er defekter i huden som skyldes nedsatt blodsirkulasjon, skade på nerveender eller ryggmargen.

    Grunner til dannelse av sår

    1. Diabetes - et brudd på karbohydratmetabolismen, som er ledsaget av andre patologiske prosesser. Som et resultat utvikler sår på føttene og kalvene. Leger har en slik oppfatning som en "diabetisk fot" - selv et mindre sår ikke heler lenge, noe som resulterer i et sår som kan utvikle seg til gangrene hvis det ikke er startet i tide;
    2. Venøs insuffisiens. Hud kan påvirkes av åreknuter eller trombose;
    3. Arteriell insuffisiens. Sår i lang tid ikke helbrede. Formet på grunn av tromboangiitt og aterosklerose;
    4. Neuropatiske sår forekommer med skader på ryggmargen, de perifere nerver. Slike lesjoner er kroniske;
    5. Sår kan oppstå på grunn av infeksjon i huden, med kreft, blodsykdommer, lav immunitet.

    Ikke-helbredende sår fører til en forstyrrelse av den psyko-statiske tilstanden, da de stadig ledsages av ubehag. I dette tilfellet kan såret selv forårsake en reduksjon i immunitet.

    I tillegg, i nærvær av slike lesjoner, er det en risiko for penetrering av patogener i ledd og beinvev. I en slik situasjon utvikler gangrene, som ofte krever amputasjon av den berørte lemmen.

    Såret på benet heler ikke i lang tid og klør - hva kan jeg gjøre?

    Hvis et rødt sted på beinet klør, så er det en sekresjon av histamin, som indikerer en allergisk reaksjon, eller det er trofiske lidelser som oppstår med diabetes, venøs overbelastning og nyresvikt.

    Legen skal foreskrive en generell blodprøve, en venografi, en glukosetest, en biokjemisk blodprøve med hepatiske analyser, ta epidermis skrapende soppen og lede den til en bakteriekultur. Noen ganger må du utforske lymfesystemet.

    Hvis hudlesjonene klør, kan du mistenke følgende grunner:

    1. Allergisk reaksjon, inkludert allergi mot syntetiske, kalde, husholdnings kjemikalier, pleieprodukter;
    2. Fungal lesjoner;
    3. Rød, flatt lav;
    4. Dysfunksjon i leveren;
    5. Biter av blodsugende insekter;
    6. Lymphadem i begynnelsen.

    Røde sår på beina som kløe kan følge de nevnte sykdommene: diabetes, venøs overbelastning, infeksjon med bakterier og utvikling av erysipelas. Mindre ofte forekommer slike feil med eksem, psoriasis, scabies.

    Hvordan kan jeg bli kvitt sår på beina mine?

    Det anbefales å starte behandlingen så tidlig som mulig.

    Terapi, som regel, er ganske lang og nesten alltid kompleks. Metoder for behandling kan variere vesentlig avhengig av årsaken til sårdannelse.

    Legen vil foreskrive diagnostiske prosedyrer for å finne ut årsaken til sykdommen.

    Det diagnostiske komplekset kan inkludere ultralydsskanning av blodkar, ulike blod- og urintester, bakteriologisk såing av utslippet, røntgen.

    I tillegg til hovedterapien vil folkemedisiner bidra til å bli kvitt sår. For eksempel er kompresser laget av honning og eggehvite nyttige, som er dekket med et burdockblad og forlatt over natten.

    Også sår behandlet med hydrogenperoksyd: noen få dråper anordning som anvendes for skade, og deretter drysset det streptotsidom, overlagret på toppen klut dyppet i vann og hensatt i flere timer, periodisk podsypaya streptocid.

    Du kan bruke hjemme salve: kok på en vannbad raffinert solsikkeolje, tilsett en skje fiskolje og 30 tabletter streptotsida, pulverisert. En ferdig salve påføres de berørte områdene hver dag i et par timer i flere uker.

    Hjemme må du ordentlig ta vare på de syke lemmer. Du kan behandle det berørte området med en alkoholløsning av salisylsyre eller borsyre. For å myke det grovete vevet er tillatt med Lorinden C salve eller baby krem ​​(de vil fjerne kløe og hevelse).

    Hvis sårene er svært kløende, kan du ta en tablett Lorantadine, Suprastin, Diazolin eller Pipolphen før du besøker en lege. Ikke vikle såret og gjør kremer uten å konsultere en spesialist. Det er ikke nødvendig å kamme lesjonen, fordi du kan bringe infeksjonen.

    Hvordan fjerne spor av sår på bena?

    1. Vitamin E. Det anbefales å ta det oralt og samtidig søke på arret. Foreløpig er det nødvendig å gjennomføre en allergitest;
    2. Kakao smør - fukter, mykner, glatter huden, reduserer utseende av arr. Du kan ta både ren olje og lotion med et ekstrakt;
    3. Sitronsaft - reduserer rødhet, gjør spor mindre merkbare, men tørker ut huden. Prosedyren bør utføres en gang om dagen. Du kan fortynne det med vann eller bland det med knust agurk;
    4. Aloe - har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt. Det kan ikke brukes til åpne sår. Soothes huden, akselererer regenerering av celler. Juiceen klemmes direkte på arret. Prosedyren utføres opptil 4 ganger om dagen;
    5. Olivenolje - fukter og myker, lar deg fjerne friske spor. Kan blandes med natron og brukes som skrubbe. Også det er blandet med andre oljer, for eksempel kamille, marigold, hund rose;
    6. Agurk - ødelegger arrvev, fukt og kjøler. Den knuste grønnsaken påføres over natten og fikseres;
    7. Apotek kremer og geler som reduserer spor av magesår;
    8. Silikonbånd er en nyskapende metode for å bekjempe hudfeil. De limes til huden og bæres i minst 12 timer. Behandlingsforløpet er ca 3 måneder;
    9. Bleking kremer hjelper med hyperpigmentering av huden, når arrene er mørkbrune, svarte, lilla og røde;
    10. Dermabrasion er en kosmetisk prosedyre som utføres i mange skjønnhetssalonger. Det er en dyp hud peeling. Slike metoder inkluderer klassisk kjemisk peeling og laserfjerning.

    Purulente sår oppstod på beina: hvordan å eliminere?

    I dette nederlaget, i tillegg til pus, er det rester av døde vev og patogene mikroorganismer. Som et resultat er det hevelse, og giftige stoffer fra såret begynner å bli absorbert i blodet, forårsaker en generell inflammatorisk reaksjon, temperaturen stiger, og tilstanden av helse forverres. Running sår i sår kan føre til sepsis.

    Det er nødvendig å gjenopprette ernæring i vev, forbedre blodsirkulasjonen og metabolisme. Følgende enzymer brukes til dette: chymotrypsin, chymotrypsin, terrylitin, streptokinase. Disse stoffene øker sensitiviteten til bakterier mot antibiotika.

    Det er verdt å merke seg at behandlingen av sår som festes alltid skjer ved hjelp av sistnevnte. Avhengig av scenen i den patologiske prosessen, påføres dressinger, for eksempel med en løsning av furacilin eller natriumklorid. Under dressingen vaskes såret med antiseptiske midler.

    Trofiske sår behandles i lang tid, i tillegg er prosessen med eliminering svært komplisert. Det er nødvendig å eliminere årsaken som førte til deres utseende, for eksempel for å rette tilstanden til diabetes, venøs insuffisiens, metabolske forstyrrelser. Aktuell anvendelse av antibiotika, følsomheten av mikroflora til slik bestemmes først. Som en antiseptisk, miramistin er oftest brukt, siden det refererer til preparater av et bredt spekter av handling og er ikke vanedannende.

    Før begynnelsen av studien, sørg for å gå gjennom undersøkelsen og etablere årsaken til sykdommen. Med resultater, konsulter en spesialist for råd. Ikke selv-medisinere!

    Årsaker og nødvendig behandling av sår på bena

    Sår på bena kan forekomme hos noen, og man bør vite årsakene til og behandlingen av sykdommen. I de fleste tilfeller ligger årsakene på overflaten. Så kan såret dannes på grunn av at smuss kommer inn i såret eller til og med en liten ripe. I dette tilfellet vises røde flekker rundt sårene, og hun begynner å svømme. Slike hudskader er lett å behandle. Hvis såret behandles med antiseptika, og til og med bruker en spesiell salve, helbringer det et tilsvarende nederlag i 10 dager.

    Behandling av trofisk patologi er svært vanskelig, og selve behandlingen kan være ganske lang. Om trophic ulcers på beina så tidlig som XIX århundre. Det var en oppfatning at denne sykdommen ikke dreper, men hvis den ikke blir behandlet, er livet svært komplisert. Lokaliseringen av slike sår er svært omfattende: de vises på albuene, knærne og mellom fingrene.

    Behandling av trofisk fotskader og i dag krever legenes kunnskap og utholdenhet. Flere metoder er utviklet for å kurere sår. Hvilken av dem vil bli brukt av legen som utfører behandlingen, avhenger bare av diagnosen. Når det gjelder trofiske patologier i bena, kan det påpekes at deres hovedårsak (over 95%) er problemer med venøs utstrømning.

    Pathogenese av trofiske benskader

    Sår er en konsekvens av forverring av hudernæring og hypoksemi. Subkutant fett er hevelse, stagnasjon observeres på kapillærnivå. Alle disse årsakene fremkaller vaskulær isolasjon og akkumulering av fibrinøs ekssudat. Resultat: utvikling av fibrose i det subkutane vevet. På huden blir flekker dannet, hvor intervallene reduseres med tiden, og det berørte området øker. Noen ganger dannes sår på steder med uttørket blod på grunn av forverring av sirkulasjonen, for eksempel på albuene.

    Arteriell blodtilførsel er vanligvis ikke forstyrret, men i blodårene er det en stasis som utvikler seg på grunn av ventilens svikt mellom dyp- og overflatebeholderne. I en sunn person er trykket i dype vener alltid høyere enn i venene under huden. Hvis retningen av blodstrømmen endres, øker trykket i overflatene, noe som fører til ødem og stasis.

    Til utseende av sår er kvinner mer predisponerte. Ca 2% av kvinnene eldre enn 80 år lider av denne patologien. I tillegg kan utviklingen av sår på beina og deres vanskelige behandling være forårsaket av fedme.

    Sår kan vises på både albuer og mellom fingrene.

    Symptomer på trofasår

    Alle slags sår på beina er ikke alltid trophic ulcers. Bestem skade kan være av følgende grunner:

    • beina svulmer, og puffiness er ganske sterk, og den største hevelsen blir observert på tibia; Flekker av unaturlig farge kan vises på steder av fremtidig sårdannelse;
    • i kalvemuskulaturen er det spasmer som vokser om natten;
    • det berørte området klør, benet gjør vondt
    • periodisk er det en chill.

    I tillegg kan i bunnen av underbenet vises under huden en maske av fartøy av cyanotisk farge. Det er flekker av forskjellige farger (lilla, røde, brune eller blåaktige). De smelter sammen i en felles sone, hvor pigmenteringen er brutt.

    Noen varianter av trofisk patologi er symptomatisk lik eksem og dermatitt. Huden blir tykkere og blir unaturlig skinnende, og føttene er stadig kløende. Spredningen av betennelse i det subkutane fettet fører til tap av hudelasticitet. Etter at huden er brettet, knuses den ikke for lenge. I senterets senter er det en peeling av epidermis, og den døde huden ser ut som voksagtige striper av hvit farge. Dette er en pre-ulcer tilstand.

    Hvis du ikke umiddelbart begynner behandling etter å ha oppdaget disse tegnene, dannes en ulcerøs defekt. Rød excreta dekket med en scab. Og utviklingen av patologi kan føre til endring i utdanningens størrelse og natur. Ekskreta kan være pus, blodig væske eller et uklart effusjon, innenfor hvilket fibrinstrenger er synlige.

    Hvis utslippet ikke fjernes og ikke behandles, vil akkumuleringen ved siden av såret føre til en forverring av tilstanden. Dette provoserer utviklingen av erysipelas eller mikrobial eksem i parallell med den underliggende sykdommen.

    Hvordan behandle

    For å behandle trofiske lesjoner må begynne umiddelbart etter oppdagelsen av deres symptomer. Årsakene til dette er åpenbare, fordi mellom utseendet til de første tegnene og irreversible lesjoner går det noen ganger kort tid. Behandlingen er hovedsakelig rettet mot å skape de nødvendige forholdene for å gjenopprette epidermis.

    Sår på bena: årsaker, symptomer, behandling

    Sår på beina kan være et resultat av medfødt eller oppkjøpt sykdom. Dette er et veldig ubehagelig fenomen, som er vanskelig å håndtere. For eksempel, ifølge offisiell statistikk, lider minst 2 millioner mennesker av trophic ulcers. Årsaken kan være både svekket immunitet og komplikasjon forårsaket av diabetes.

    Om de vanlige symptomene på trofasår

    Sår på beina, som er et trofasår, er vanskelig å gjenkjenne på et tidlig stadium. For eksempel, hvis en person tilbringer hele dagen på føttene, tar tretthet av underekstremiteter og trengesmerter som normen. En markert rødme, en liten flekk med hvit hud eller hevelse - for insektbit eller allergi. Samtidig begynner hoveddelen av befolkningen å tenke: hvordan smøre sår på føttene for å eliminere den estetiske defekten? I kurset er grønn, alkohol, salve og mye mer, som bare fører til forverring av sykdommen.

    Så snart utviklingen av trophic ulcer begynte, må du raskt gå for å se en phlebologist. Dette er følgende symptomer:

    • tyngde og summende i beina;
    • svakhet, påløp mot kveld;
    • ubehagelig kløe, forårsaker en svakt merkbar betennelse i huden;
    • ødemer, som oppstår etter langvarig sittende, bruk av store mengder væske eller lange turer;
    • gastrocnemius muskelkramper som oppstår på et tidspunkt når det er fullstendig avslapning (dyp natt eller morgen).

    Sår på føttene med diabetes mellitus

    Pasienter med diabetes mellitus med tiden begynner å legge merke til sår på beina - huden er grov og merkbart flak. Håret blir kjedelig, håndflatene og sålene er dekket av sprekker og halshud, og huden blir gulaktig. Negler kan også deformeres og fortykkes.

    Mange typer sår på beina, så vel som dermatologiske lidelser, indikerer tilstedeværelsen av diabetes før legen foretar en diagnose.

    Unngå hudlesjoner kan være gjennom streng overholdelse av hygienisk omsorgsregler. Bruken av konvensjonell kosmetikk bør minimeres, da for eksempel virkningen av toalettsåpe kan føre til en reduksjon i surheten i huden og dens evne til å motstå mikrober. Ved vasking av hender og føtter, samt for vask, bør pH-nøytral såpe brukes. For å rense ansiktet, kan du bruke kosmetisk melk eller vannkrem.

    Mange lider av sår på føttene. Denne sykdommen ser ut som en dyp feil i huden eller basalmembranen og forårsaker uunngåelig betennelse. Årsaken til magesår er forstyrrelsen av celle ernæring, som igjen forverrer evnen til å gjenopprette.

    • arteriell;
    • venøs;
    • pyogenic;
    • diabetisk;
    • neurotrophic.

    Det resulterende åpne såret på benet heler ikke i lang tid (2 måneder eller mer).

    Hovedårsakene til sår på beina

    Årsakene til sår kan være arteriell insuffisiens, diabetes og andre faktorer.

    Med hensyn til venøs insuffisiens sykdommer, kan forekomsten av magesår være forårsaket av åreknuter, trombose, svikt perforering årer. Disse sykdommene fører til stagnasjon av blod i blodårene, forstyrrelse av næring av vev og ødeleggelse av dem.

    Arteriell insuffisiens kan føre til utseende av sår på grunn av utjevning av tromboangiitt og arteriosklerose av Menkeberg. I tillegg kan årsaken til trofasår ligge:

    1. I ulike infeksjoner:

    • sopp (coccidioidosis, sporotrichosis, etc.);
    • bakteriell (ekthyma, koke, etc.);
    • protozoal (leishmaniasis).

    2. I metabolske sykdommer:

    • Gaucher sykdom;
    • forkalkning av huden;
    • gikt;
    • diabetes mellitus;
    • bullous pemphigoid, og så videre.

    Leukemi, sarkom, melanom, metastaser og andre ondartede neoplasmer kan provosere utseendet av sår.

    Sår på føtter kan også være en konsekvens av de vanlige hard hud, brannsår, insektbitt, frostskader, dermatitis stråling, og andre faktorer.

    Hvordan gjenkjenne et sår på beinet?

    Prosessen med å forårsake sår er vanskelig å ikke legge merke til, siden symptomene er ganske åpenbare. Det starter med utseende av brenning, kløe og rødhet, samt en liten grovprøving.

    Har flekker dukket opp på beina dine? Du trenger ikke å vente for peeling huden og utseendet på lange healing sår, er det bedre å oppsøke lege, fordi hvis du lar sykdommen neglisjert og kjøre, han kan "fange" muskler og enda periosteum.

    Forebygging av utseende av trofasår

    En person som lider av åreknuter eller en annen sykdom som øker sannsynligheten for sår på beina, bør følge følgende anbefalinger:

    • iført kompresjonsstrikk og elastisk bandasje;
    • minimere langvarig belastning og hypodynami;
    • unngå overoppheting og overkjøling.

    Venesesår på beina

    Det faktum at beinet ble rammet av et venøst ​​sår er indisert ved følgende symptomer:

    • hevelse;
    • tørrhet, kløe, fortykkelse, og noen ganger brunaktig farge (hvis det er alvorlig hevelse, ser huden ut strukket og skinner);
    • når man utvikler varicoseeksem, er det observert scaly og små sprekker;
    • inflammatorisk prosess av såret kan ledsages av en ubehagelig lukt og sekresjon av en lysegulgrønn væske.

    Plassen av venøs sår er vanligvis innsiden av beinet rett over ankelen.

    Faktorer som fremkaller et venøst ​​sår

    Venesesår kan forverre eller provosere følgende:

    • helbrede sår, skadet venøsystemet;
    • brudd eller andre traumer;
    • en trombose i den dype venen;
    • kirurgisk inngrep;
    • Arbeidsforhold hvor en person sitter eller står for en lang periode;
    • betennelse i dype åre;
    • graviditet;
    • vektig.

    Hvordan kurere sår på bena?

    Enn å behandle sår på ben eller føtter? Alt avhenger av de faktorene som forårsaket såret eller forhindrer helbredelsen. Når hver av dem er tatt under kontroll, for eksempel blodsukkernivået, vil skade på huden gå bort av seg selv.

    Behandling involverer vanligvis rensing av såret, bruk av antiinflammatoriske stoffer og bruk av dressinger. I nærvær av sunne arterier kan du også bruke trykkbindinger.

    En positiv effekt kan oppnås gjennom vaskulær kirurgi. Implantasjonen av en ny brystarterie, eller ballongangioplastikk, er en prosedyre som utvider den trange arterien og eliminerer dens obstruksjon.

    Noen ganger, for å skjule såret, ty til plastikkirurgi - transplantere huden fra et uoppdaget område til såroverflaten.

    Hjemmebehandling

    De grunnleggende regler for behandling av trofasår omfatter:

    • Spesielt kosthold: karbohydrater skal kuttes, grønnsaker og frukt øker betydelig, og krydder og krydret mat blir helt eliminert.
    • Seng hviler. All den tid som ligger i sengen, er selvfølgelig ikke verdt det, men hvile må være daglig.
    • Spesielle øvelser regelmessig karakter å løse flaskehalser og forbedre metabolisme: fleksjon og ekstensjon ben i liggende stilling, slutte å rotere, krysset strakte bena opp, osv...
    • Bruk spesielle ortopediske sko som reduserer risikoen for skade.

    Viktig! Hvis hjemmebehandlingsmetoden anbefalt av en lege ikke fører til ønsket resultat i lang tid, er det lite sannsynlig å komme forbi uten kirurgisk inngrep.

    Flere oppskrifter for behandling av trofasår:

    • Snarere godt bevist å være en Tartar. Tørre blader av kameltorn må males til triturasjon, og deretter siktes, brettes i en krukke og plasseres på et mørkt sted. Etter å ha behandlet såret med en slags apotek (for eksempel "Rivanol"), må du blåse et pulver på det og fikse det med en bandasje. Resultatet - såret tørker opp, og den dannede skorpen forsvinner med tiden.
    • Et middel basert på ostemasse valle. Fra hjemmelaget melk må du først lage yoghurt, deretter helle det resulterende produktet i gasbind og heng. Serum anbefales for smøring av sårene, og hytteost - for påføring på det berørte området.
    • Streptomycin. Flere knuste tabletter kan ikke bare lindre smerten, men også raskt helbrede såret.

    Hva er hevelsen i underekstremiteter?

    Ødem på beina er en patologisk prosess som forårsaker akkumulering i det intercellulære rommet av et annet volum av væske. Utad, dette fenomenet ser ut som en hevelse.

    En person på samme tid begynner å føle tyngde i beina eller smerte. Som et resultat av trykk, blir en fossa vanligvis observert. Utseendet til hevelse følger vanligvis med følgende punkter:

    • økt permeabilitet av fartøyets vegger;
    • krenkelse av lymfatisk og venøs utstrømning av væske, noe som fører til økt trykk i disse karene;
    • Den kjemiske sammensetningen av plasma av blod og vævsvæske samsvarer ikke med normen.

    Årsaker til ødem

    Ødem på beina kan oppstå på grunn av hemodynamiske lidelser i sonen av osmotisk regulering. Plasseringen av disse sonene er atriumet, dermed resultatet av deres reaksjon på en lignende svikt - en signifikant reduksjon i blodstrømmen i lemmer. Deretter er det en reaksjon av det sympatiske nervesystemet, noe som fører til en økning i blodnivået av katecholaminer, noe som reduserer utsöndringen av væske fra kroppen og fører til en innsnevring av periferfartøyene.

    Du kan ikke ignorere rollen som det endokrine systemet i prosessen med å regulere mengden væske i kroppen. Hvis hypothalamus begynner å produsere et antidiuretisk hormon, fører det uunngåelig til en økning i det totale volumet blod som sirkulerer gjennom blodårene. En slik forandring kan føre til en økning i trykk, inkludert hydrostatisk trykk, noe som i stor grad kompliserer evakueringen av overflødig væske fra vevet. I tillegg strekker tilstedeværelsen av et stort volum blod de vaskulære veggene, noe som fører til økt permeabilitet og innføring av proteinmolekyler fra den blodige vorten inn i vev. Resultatet er venøs overbelastning, noe som forårsaker en spasme av lymfesystemet, noe som ytterligere kompliserer utstrømningen av væske fra vevet.

    Årsaker til hudutslett

    Plassen på benet klør - hva kan jeg gjøre? Først må du finne ut årsaken til utseendet hans: å avgjøre hvilken type sykdom det medførte. Den viktigste handlingen er en appell til en kvalifisert spesialist som nøyaktig vil finne ut hvorfor huden har endret farge og vil velge den nødvendige behandlingen.

    Hormonalfeil, sykdommen i et indre organ eller manifestasjonen av allergier er hovedårsakene til hudutslett. Ved utseendet av røde flekker møtes hver person av og til, men hvis de er til stede på kroppen fra fødselen, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en karsykir og phlebologist.

    Du kan kvitte deg med flekker på kroppen ved å vurdere din egen diett. Utelukkelsen av skarpe, røkt og stekte matvarer kan vesentlig oppdatere hudfargen og forbedre tilstanden. Et tørt sår på beinet vil passere mye raskere, hvis ikke kamme det.

    En lys rosa utslett kan utløses av mangel på vitaminer. I denne situasjonen anbefales det: rikelig med drikke, riktig ernæring (rikelig med frisk frukt og grønnsaker) og sengen hviler.

    Årsaken til sykdommen kan være alt du liker, med utgangspunkt i en allergisk reaksjon på bruk av avskallende krem ​​eller kosmetikk og slutter med ubehagelige sko.

    Noen nyttige tips

    Sår på beina passerer ikke? Det skadede området av kroppen vil helbrede mye raskere hvis det umiddelbart etter at skadene ble mottatt, behandle det forsiktig. Særlig alvorlige tilfeller krever kvalifisert hjelp fra medisinske fagfolk som vil sy sømene om nødvendig, og vil hjelpe de berørte verdifulle rådene og nyttige anbefalinger.

    Hvis det ikke er noen kvalifisert spesialist i nærheten, anbefales det å bruke antiseptiske midler som er til stede for behandling av det skadede kroppsområdet: grønt, jod, hydrogenperoksid etc. Etter behandling skal såret dekkes med midlertidig steril bandasje. Fest de skadede områdene minst 2 ganger om dagen, og husk at for behandling av våte og tørre sår må du bruke forskjellige midler.

    Topp-10 ødelagte stjerner Det viser seg at noen ganger til og med den høyeste berømmelsen slutter i feil, slik det er tilfellet med disse kjendiser.

    Hvorfor er noen barn født med et "kyss av en engel"? Engler, som vi alle vet, er vennlige mennesker og deres helse. Hvis barnet ditt har et såkalt engels kyss, så er du syk.

    Våre forfedre sov ikke slik vi gjorde. Hva gjør vi galt? Det er vanskelig å tro, men forskere og mange historikere har en tendens til å tro at en moderne person ikke sover i det hele tatt som sine gamle forfedre. I utgangspunktet.

    13 tegn på at du har den beste mannen Ektemenn er virkelig flotte mennesker. Det er synd at gode ektefeller ikke vokser på trær. Hvis din sjelefrende gjør disse 13 tingene, kan du med.

    Gjør det aldri i kirken! Hvis du ikke er sikker på om du oppfører deg riktig i kirken eller ikke, så, sannsynligvis, gjør du alt på feil måte. Her er en liste over forferdelig.

    7 deler av kroppen som ikke skal berøres av hender. Tenk på kroppen din som et tempel: Du kan bruke det, men det finnes noen hellige steder som du ikke kan røre med hendene dine. Forskning viser.

    Hudsykdommer i bena: typer, bilder, beskrivelse og behandling

    Utseendet til inflammatoriske prosesser på huden er ofte funnet i medisin. Denne sykdommen påvirker ulike deler av kroppen. Det er viktig å ikke utsette behandlingen og øyeblikkelig søke legehjelp, hver type hudsykdom har sine egne årsaker og egenskaper til utviklingsmekanismen. I denne artikkelen vil vi avsløre problemet med hudsykdommer på beina med bilder, en detaljert beskrivelse av hver art og behandlingsmetoder.

    Hva er hudsykdommer på beina?

    Du kan skille mellom følgende hudsykdommer, som kan lokaliseres på beina:

    • smittsomme - furuncles, abscesser;
    • genetisk - psoriasis;
    • neurotisk (stress);
    • svulster - mel, melanomer;
    • autoimmun;
    • allergier;
    • parasittiske.

    Eksterne og interne årsaker til sykdommen

    På grunn av sykdommen er huden delt inn i to grupper:

    Blant de eksterne skiller:

    • miljøpåvirkning: lave og høye temperaturer, ultrafiolett stråling;
    • skader - kutt, blåmerker, slitasje
    • infeksjoner - virus, bakterier, sopp;
    • manglende overholdelse av hygieneregler
    • forstyrrelser i nervesystemet: stress, depresjon;
    • risiko soner: strand, svømmebasseng, badstue, bad, montering sko på bare fot, pedicure salong, andre tøfler.

    Til internbære:

    • brudd på funksjonene til indre organer: nyre, lever, tarm;
    • redusert immun-, lymfatiske systemer;
    • avvik i kardiovaskulærsystemet;
    • allergiske reaksjoner;
    • lav bakteriell tarmflora;
    • vitamin mangel er en mangel på vitaminer og microelements.

    Typer av hudsykdommer på føttene, føttene, tærne

    Neste, i detalj, vil vi avsløre hver type sykdom separat.

    Støtende statistikk - fant at mer enn 74% av hudsykdommer - et tegn på infeksjon med parasitter (Ascarid, Giardia, Toksokara). Ormer forårsaker enorm skade på kroppen, og vårt immunsystem er den første som lider, som må beskytte kroppen mot ulike sykdommer. E. Malysheva delte hemmeligheten om hvor fort å bli kvitt dem og rense huden deres er nok. Les mer »

    psoriasis

    Den vanligste sykdommen hittil. Det forekommer både hos voksne og hos barn av begge kjønn. Det er kronisk, krever lang behandling og tilsyn. En karakteristisk funksjon er det ujevne utseendet på utslett og rødhet i forskjellige områder av huden: skinnet, kneleddene, føttene og negleplatene.

    Dimensjonene er forskjellige: kombinasjoner i plaketter med hvite eller gråskalaer er mulige, grensene til sentrene er tydelig uttrykt. Sykdommen forløper individuelt: i noen i akutt form, men raskt, i det andre - i mange år, knapt merkbare manifestasjoner av plaketter på plikt. Eksternt er psoriasis av føttene likt eksem og mykose. For å klargjøre diagnosen er det viktig å gjennomgå en komplett diagnose.

    symptomer:

    • hevelse;
    • kløe;
    • artritt;
    • papulær utslett mellom remisjoner;
    • brudd på negleplatene.

    På de presenterte fotbenslidene av en psoriasis er synlige:

    behandling

    I behandlingen brukes et kompleks av preparater av ekstern og intern påvirkning. Terapi er valgt med tanke på graden av utvikling av sykdommen.

    utenfor:

    • på et progressivt stadium utnevne daglig bruk av salver - salicylic 2%, fluocord, flucinar, kremer corticosteroids;
    • stasjonær periode - salver som inneholder reduserende stoffer med høy konsentrasjon: svovel, naftalen, tjære og andre;
    • kryoterapi, fototerapi.

    Internt (strengt etter legenes resept):

    • beroligende midler, preparater med kalsiuminnhold, kompleks behandling med vitaminer;
    • fotokjemi når du tar fotosensibilisator.

    eksem

    Denne arten er klassifisert som en gruppe allergiske sykdommer med arvelig manifestasjon. En viktig rolle i løpet av sykdommen spilles av nervesystemet. Varigheten av sykdommen er estimert i flere tiår.

    Det er to former for nevrodermatitt:

    1. Limited. Plasser av lokalisering på beina - popliteal dimples, inguinal - femoral folds.
    2. Diffuse. Sykdommen påvirker alle områder av huden. For sår er preget av en skum overflate, blod skorpe, sprekker.

    symptomer:

    • alvorlig kløe;
    • visse lokalisering poeng;
    • spesielle utslett, karakteristiske allergier;
    • Fordeling av foci ved kaming.

    Bildet viser de berørte beina til barnet:

    behandling

    Behandling av nevrodermatitt:

    • tørt varmt klima: sanatorier i sørlige land, eller termisk luftbad;
    • observere dagens regime;
    • unngå stressende situasjoner, hvile
    • dietterapi - utelukke produkter allergener;
    • behandle co-morbid sykdommer - infeksjoner.
    • antihistaminer:
    • vitaminterapi:
    • fysioterapi:
    • avslappende prosedyrer.
    • tar og kortikosteroid salver.

    For pasienter er det svært viktig å kontrollere forebyggende vaksinasjoner, vaksiner, stramt utvalg av blodprodukter under transfusjon, medisiner, for å unngå allergiske eksacerbasjoner.

    mycosis

    mycosis - En vanlig soppsykdom, infiserer huden av sålen, tærne og brettene mellom fingrene. Kausjonsmiddelet er sopp av slekten Trichophyton og Candida. Kommer på epidermis, begynner de å formere seg aktivt.

    Kombinere sår eller små lesjoner av den berørte huden, svampene dyper inn i dermislagene. Dermed sprer infeksjonen gjennom bevegelsen av blod gjennom menneskekroppen. Hos barn og eldre, er nederlaget av hudssvampe på føttene manifestert i mer progressive foci, det er vanskeligere å bli behandlet. Dette skyldes et svakt immunsystem.

    Symptomene på sykdommen er avhengig av sin form:

    • Formet form. Tidlig stadium av infeksjon Undersøk pasienten, avslør en liten peeling mellom fingrene, mindre sprekker, som påvirker det øvre laget av epidermis. Disse tegnene på mykose forstyrrer ikke pasienten.
    • Squamous form. Den epidermis mellom fingrene er flakete med flate skalaer, senere betennelse i huden, svak kløe. I dette tilfellet er det ingen tegn på betennelse.
    • Hyperkeratotisk form. Visuelle flate papiller og plaketter, cyanotisk rødaktig fargestoff er visualisert. Nederlaget er hovedsakelig føttens bue. Overflaten av formasjonene er fullstendig dekket med skalaer av gråaktig hvit farge. Konturene er tydelige, med en liten høyde, representert av frittliggende deler av huden, det er formasjoner av individuelle vesikler. Det patologiske utslippet kan fusjonere inn i grupper som danner spredte foci av svært store størrelser. Over tid er hele sålen helt dekket, baksiden og føttene er flankert. Formasjoner av hyperkeratotiske formasjoner (korn) er relevante for denne formen. De er malt i gul, hele overflaten er skadet av sprekker. Hudtørr, forstyrre mindre smerte og kløe.
    • Intertriginøs form. Betennelser er identiske med vanlig bleieutslett. Den største lesjonen dekker foldene mellom fingrene. Huden blir en edemic nyanse av rødt. Over tid går jazvochki og våthet sammen med symptomene. Ved forsinket behandling vises smertefulle og dype sprekker og erosjon. I tillegg er det kjent ømhet i det berørte området, kløe og alvorlig brenning.
    • Dyshidrotisk form. Dannelsen av et stort antall bobler, dekket med tykke dekk. Plassene til nederlag er bue av føttene. Utslett har en tendens til å spre seg, så rettidig behandling er svært viktig. I forsømt tilstand migrerer de til hele overflaten av foten, inkludert fingreområdet. Små bobler begynner gradvis å slå seg sammen, vokse til flere kammerbobler av betydelig størrelse, som er i stand til å bryte gjennom. På deres sted vil det oppstå erosjon (farge rosa-rød). Med reduksjon av den inflammatoriske prosessen, er det dannet tre soner i stedet for den første lokaliseringen av det omfattende fokuset:
      • senter - rosa-rød, jevn hud med en lys blåaktig tint;
      • gjennomsnittlig - det er erosjoner, hvorav en serøs væske slippes ut i en liten mengde på bakgrunn av hevelse og hyperemi;
      • periferi - multi-chambered bobler er plassert, disse delene av huden er plaget av kløe.
    • Den akutte formen. Den manifestasjon av høy følsomhet for sopp-patogener. Mykose utvikler seg raskt. Overflaten på føttene og skinnene blir sterkt hyperemisk og svært hovne, rikelig vesikler og blærer med serøst purulent innhold vises. Deres åpning fører til masse erosjon; Sårene fra brettene mellom fingrene går utover dem. Individuelt uttrykt svakhet, høy kroppstemperatur, migrene, vanskeligheter med å gå.
      Slike manifestasjoner av symptomer er forskjellige: noen er uttalt, andre har skjult, slettet form. Ved å fikse de første tegn på en sykdom, er det viktig å umiddelbart gå til en hudlege for å sette eller nekte diagnosen.

    Bildet viser fot mycosis:

    behandling

    Effektiviteten av behandling av mykose er avhengig av tre faktorer: en korrekt diagnose, en passende behandlingsmetode og pasientens disiplin. Det foregår i to trinn: forberedende, grunnleggende.

    Egenskaper ved behandling av mykose:

    • Det er viktig å forhindre betennelse i utbruddet. Dette hjelper badet med en løsning av kaliumpermanganat og borsyre. Etter damping er det nødvendig å gradvis rense fokuset på det skalete dekselet forsiktig. Til slutt, bruk en tørkesalve - salicylic, sinkpasta.
    • Med overdreven svette av føttene, Anbefal sprinkling føtter med talk eller pulver. Når betennelsen på beinet blir eliminert, kan antibakterielle kremer startes.
    • Når du identifiserer type sopp foreskrive antifungale legemidler internt og eksternt - Lamisil, Nizoral, Triderm, Clotrimazole og andre. Hovedmålet ved behandling av mykose er å kurere en soppinfeksjon.

    Malign melanom

    Melanom (kreft) av foten - Den mest aggressive og praktisk talt uhelbredelige for ondartede svulster. Det er i stand til å danne metastaser. Regelmessig gjenkjenning av eksisterende moler og pigmentpunkter på beina er viktig for å oppdage sykdommen til tiden.

    Melanom kan utvikle seg selvstendig, men i store tilfeller gjemmer seg bak bakgrunnen av fødselsmerker, noe som skaper vanskeligheter for leger for tidlig diagnose. Forplantning av subungual melanom, i de fleste tilfeller påvirker det de store tærne.

    symptomer:

    • Den raske fremveksten av nye enheter;
    • den gamle molen på beinet øker i størrelse og struktur;
    • svarte inneslutninger dukket opp i den allerede mørkede svulsten;
    • et bredt område av betennelse langs hele kanten av pigmenteringspunktet på foten;
    • alvorlig kløe og blødningsdannelse på huden.

    På presentert bilde melanom av foten er vist:

    behandling

    Sykdommen behandles på to måter:

    1. Kirurgisk inngrep egnet i begynnelsen. Ved tidlig diagnostikk for å fjerne melanom på stopp, forårsaker ikke kompleksitet. I størrelsen mindre enn en millimeter anses ikke svulsten for å være ondartet, det krever ikke akut kirurgi på det pigmenterte stedet. Indeksen er over 1 mm - svulsten blir skåret ut. Fjern melanom selv og en liten flekk av huden rundt ildstedet. Gir et 100% resultat.
    2. Kombinert behandling gjelder i mer avanserte stadier. Lesjonen overstiger 1 cm, de asymmetriske kantene er ujevnt fargede, individuell kompleks behandling er valgt. For det første utføres bestråling av fokus etter at svulsten er skåret ut med et stort område av tilstøtende vev. Etter en slik operasjon er plasten i det berørte området nødvendig. Pasienter etter behandling krever konstant overvåking for å forhindre utseendet av nye ondartede melanomer. Etter behandling er immunterapi foreskrevet.

    idrettsutøver

    Epidermofyti på føttene - Den vanligste soppsykdommen (dermatomykose), som påvirker føttens hud og negler. For svampens utvikling og forventet levetid er varme fuktige steder gunstige - epidermis mellom tærne.

    Uhindret spredning fra pasient til menneskers helse: når du flytter uten sko otsohshie skalaer fra huden føttene liggende på gulvet, og deretter få på huden av føttene til en frisk person. En gang på huden til en ny mester, mestrer de det energisk.

    Symptomer er avhengige av formen av epidermofyten:

    1. Squamous form. Det er en eksdysis i føttens bue. Kan angripe små områder eller omvendt hele foten. Det er preget av mild kløe. Sykdommen kan oppstå uten symptomer og derved forverre den epidemiologiske situasjonen. Ved første fase påvirkes en fot, med langvarig sykdom påvirker sykdommen den andre foten.
    2. Intertriginøs form. Den dannes under strømmen av skiveform. Plasseringen av sykdommen mellom fjerde og femte tå. For dette skjemaet er sprekker omringet, omgitt av en lagd epidermis, mellom fingrene, kløe og smerte i lokaliseringsområdene. Sykdommen angriper fingrene og fotens bretter. Sykdommen er lang, tilbakefall forekommer om vinteren. Uten observasjon og behandling av denne form utvikler en kronisk "krus" av bena og tromboflebitt, på grunn av lesjonen av streptokokkinfeksjon.
    3. Dyshidrotisk form. Karakteristiske tegn - utseendet på bobler, forskjellig i størrelse. De er i stand til å forene, danne ulcerøse skorper med eksfolierte epidermis ved kantene. Infeksjon er i stand til å utvikle seg innvendig og utvendig på føttets overflater. Symptomer er ømhet og kløe. Når det syke området blir smittet, blir væsken i vesiklene uklare, pus blir utskilt. Det er tillatt å utvikle lymphangitt og lymfadenitt. Sykdommen har et forlenget kurs, det er perioder med ettergivelse og forverring.
    4. Epidermofytiske negler. På spikekanten kan det bli sporet gule spor eller flekker. Etter at neglen er tykk, endres farge til gul. Når spikens epidermophyte er brutt plate, smuldrer den og bryter, tynnes og revet bort. Det ble lagt merke til at soppen ofte led første og femte tær.

    Epidermofyti av foten:

    behandling

    Målet er å ødelegge svampekolonier og deres neoplasmer.

    Egenskaper ved behandling av epidermofyti:

    • Med en lett form, behandles de berørte områdene lokalt, ved bruk av salver: svovel tjære, mykosolon, Wilkinson's salve, lotioner og bandasjer.
    • Den alvorlige fasen av sykdommen som følger med inflammatoriske prosesser behandles med et antibiotikabehandling med et bredt spekter av virkning.

    Behandling av epidermofytiske negler på føttene begynn med fjerning av neglen, etter å ha behandlet neglengjengen, der og skjuler soppen. Bruk antifungal salver, flekker med keratolitter, furgicidal væsker.

    Her har vi allerede dekket spørsmålet om hvordan å behandle sopp på bena.

    Hudsykdommer på føttene med diabetes mellitus

    For tiden er mer enn tre dusin typer dermatoser blitt undersøkt og beskrevet - hudsykdom signalerer utbruddet av diabetes, og er også årsaken.

    Det finnes flere former for diabetes:

    1. Diabetisk fot (angiopati). Det påvirker sirkulasjonssystemet. Blod med økt nivå av sukker skader blodkar og kapillærer, hovedsakelig foten. Violerte prosesser med mikrosirkulasjon, huden blir tørr, kalløs, med sprekker. Selv mindre slitasje er utsatt for lang helbredelse og suppurering.
    2. Neuropatisk diabetisk fot. Paralyserer vevet i nervesystemet. Nerveendene på musklene i bena er ødelagt. Offeret mister følsomheten til det berørte området, slik at han ikke legger merke til de fremkomne sårene, sårene. Deres aggressive utvikling fører til komplikasjoner, opp til gangrene.
    3. Skjemaet er blandet. I dette skjemaet påvirkes nervesystemet og sirkulasjonssystemet. De to første formene er kombinert i en.
    4. Diabetisk artropati. Nederlaget forekommer i leddene. Ved langvarig eksacerbasjon av diabetes, blir blodtilførselsfunksjonene og mikrosirkulasjonen brutt, noe som resulterer i at leddene i beina er skadet. I begynnelsen av sykdommen føles diabetikken i ledsmerter mens du går, bekymrer hevelse, rødhet på føttene. Videre er formen på foten deformert, fingrene forandrer form.

    symptomer:

    • Det er tørr hud, lakk, peeling, korn ser ut, sprekker;
    • På de berørte føttene er temperaturen mye lavere, og følsomheten minker.
    • Ben svulmer, bekymrer tinning i underbenet.
    • Deformering av form av føtter og negler: kondensert, påvirket av sopp.
    • Muskler i bena er svake og atrofi.
    • Kramper og smertefulle opplevelser vises i skinnene under bevegelse, så vel som under søvn.
    • Sårene på beina heler i lang tid.

    På bildet av pasientens gangrenous fot (forsømt form for artropati):

    behandling

    Behandling av følsykdommer i diabetes mellitus:

    • Først og fremst er det viktig å bringe blodsukkernivået tilbake til det normale og overvåke det.
    • Kontroller kontinuerlig huden på beina og ta vare på den. Hvis du begynner behandling av sykdommen, kan du ikke unngå leg amputasjon, ellers er pasientens død uunngåelig.
    • Legen, om nødvendig, foreskriver forberedelser for blodårer, antibiotika.
    • En viktig rolle er gitt til diett.
    • Insulin (type 1 diabetes).
    • Narkotika for å redusere sukker (type 2 diabetes).

    Tradisjonelle rettsmidler:

    • Vanlige bad med avkok av eikbark.
    • Aloe eller celandine juice. Påfør på berørte områder.
    • Birk knopper. Dekoksjon for å behandle foci.
    • Bad med havsalt. I varmt vann fortynn ett kilo salt, varigheten av prosedyren er 15 minutter.
    • Aromatiske bad. For dem, bruke decoctions av urter (mynte, estragon, oregano, timian, kamille, calendula, etc.) eller av unge skudd og kvister av trær (bjørk, eik, furu, or, lønn, etc.).

    forebygging

    Forebygging av hudsykdommer på føtter:

    • Fotpleie: føttene i en ren og tørr tilstand;
    • Etter vannprosedyrer, tørk huden mellom fingrene;
    • Velg gratis, pustende sko, med god luftcirkulasjon inni;
    • bruk sokker laget av naturlige stoffer. Endre dem to ganger om dagen;
    • tørre sko minst 24 timer før neste bruk;
    • individuelle erstatning sko;
    • selv hjemme bør det være personlige eiendeler.

    konklusjon

    Enhver sykdom er bedre forhindret enn behandlet. Det er viktig å overvåke hudens renhet, ta vare på føttene og opprettholde hygiene. Med mistenkelige neoplasmer, ikke nøl med å kontakte spesialister, spesielt personer fra risikosonen: kroniske sykdommer, arvelighet, relapses, diabetes mellitus.

  • Les Mer Om Fartøyene