Bradykardi av hjertet hos barn: årsaker og behandling

Reduksjon av hjerteslag under aldersnormen indikerer utviklingen av bradykardi. Så, i den nyfødte hjertet slår med en frekvens på 120 slag / min, i en alder av 8 - 90 og tenåringer 15 år med normal puls er 60-70 slag / min. En alvorlig form av sykdommen er en fare for barn, som pålegger foreldre med symptomene til rettidig kontakt klinikken for diagnose og behandling, og i deres fravær å ta forebyggende tiltak for å forebygge utvikling av barns bradykardi.

Mekanismen for forekomst

Menneskets hjerte består av flere lag, hvorav den ene er myokardiet. Det består nesten helt av muskelfibre som er i stand til å kontrakt, og mellom fibrene er det en sti, som er et ledende system. Den inneholder flere noder som gir koordinert reduksjon. Frekvensen av rytmen bestemmes av sinusnoden, som overfører impulsen langs de ledende banene og hjertet er kontrahert.

Manglende sammentrekninger i det forårsaker sinusarytmi, som kan manifestere seg i form av bradykardi. Sekundære noder produserer pulser med lavere frekvens, men adlyder signalet til sinusnoden. Etter skade på hovedstedet, dets sekundære erstatning, med betydelig bradykardi. Hvis signalet er opprettet av de siste noder, er denne patologien uforenlig med livet.

Brudd på rytmen i hjertet oppstår i følgende tilfeller:

 1. I nærvær av hindringer i de ledende veier fra sinus til terminalen.
 2. Når du passerer puls, ikke ved hovedet, men ved flere baner.

Årsaker og mulige konsekvenser

Årsakene til bradykardi hos barn skyldes ulike forhold i deres liv og tilstanden til organismen, blant annet de vanligste er følgende:

 1. Patologier av de nervøse og endokrine systemene.
 2. Langvarig bruk og store doser av sterke legemidler.
 3. Rapid vekst i hjertet og int. myndigheter.
 4. Økt intrakranielt trykk.
 5. Konsekvenser av overførte smittsomme sykdommer.
 6. Signifikant hypotermi i kroppen.
 7. Organiske sykdommer i hjertet, som er tilstede i prenatal utvikling.
 8. Forstyrret hjernecirkulasjon.
 9. Intoxikasjon med nikotin eller bly.
 10. En større sannsynlighet for å utvikle bradykardi hos barn med diagnose av hypoksi etter fødselen.

Utbruddet av bradykardi hos et barn kan være redd eller for langt lang forsinket puste. Så, før du går i seng, har noen barn en reduksjon i hjertefrekvensen under påvirkning av hendelsene som oppleves i løpet av dagen. Slike tilfeller er midlertidige, og krever ikke medisinsk hjelp.

I fravær av nødvendig behandling kan en bradykardi ha følgende konsekvenser:

 1. Permanent svimning.
 2. Depotering av myokardiet.
 3. Et brudd i hjertet som fører til døden.

Typer bradykardi

Basert på årsakene til sykdommen og kroppens tilstand, er følgende typer bradykardi uttalt:

 1. Sinus bradykardi hos barn. Utvikler når impulsen er svekket fra sinusnoden.
 2. Heterotrophic, hos barn er sjeldne. Den utvikler seg ved ankomsten av impulser fra eksitasjonskilden, som adskiller seg fra den nomotopiske.

I følge en av de eksisterende klassifikasjonene skjer en bradykardi:

 1. Absolutt blir pulsreduksjonskoden konstant observert.
 2. Relativ, hvor pulsfrekvensen påvirkes av miljøfaktorer og helse.

Følgende sykdomsgrader utmärker seg også:

 1. Det er mildt - det er sjeldent, har klare symptomer, og går ofte ubemerket. Diagnosen er bare mulig i laboratoriet.
 2. Moderat - manifesterer seg ganske tydelig, er underlagt behandling, men fører ikke til betydelige komplikasjoner og død.
 3. Uttrykt infantil bradykardi, truende helse og liv, krever akutt behandling.

Symptomer på bradykardi hos barn

Sykdom i barndommen manifesterer seg i form av følgende symptomer:

 1. Rapid tretthet selv etter mindre belastninger.
 2. Vanlig forekomst av synkope.
 3. Svimmelhet, ustabilt blodtrykk.
 4. Smerter i brystet.
 5. Dårlig appetitt.
 6. Minnehemming.
 7. Blek hud.
 8. Kortpustethet.
 9. En lavere hjertefrekvens i denne alderen.

Med mild sykdom er det ingen ytre symptomer, bortsett fra en sjelden hjerteslag. Alvorlig bradykardi syndrom er karakterisert ved Morgani-Edems-Stokes fulgte den korte svimmelhet og blekhet barn faller inn i en besvimelse, stopper å puste funksjon, hjertet ikke trekke seg sammen, oppstår kramper, ufrivillig defekasjon og urinering.

Norm for hjertefrekvens hos barn

Puls, eller puls, er en indikator som karakteriserer hemodynamikk, og oppstår under hjertesykluser og arterielle veggoscillasjoner. Indeksen for normen for hjertesammentrengninger hos barn i forskjellige aldre, er forskjellig noe, som følgende tabell viser:

Indikasjoner i tabellen er omtrentlige, og små avvik i begge sider skal ikke umiddelbart betraktes som tegn på sykdommen. Den endelige diagnosen, med tanke på de fysiologiske parametrene og etter nødvendig ytterligere undersøkelse, er kun av legen.

Bradykardi hos nyfødte diagnostiseres med hjertefrekvens under 100 slag / min, og forårsaker ikke i seg selv sirkulasjonsfeil. I den neotale perioden kan sykdommen oppstå når:

 1. Tilstedeværelse av en virusinfeksjon (akutt respiratorisk virusinfeksjon, hepatitt).
 2. Blødninger i hjernen.
 3. Fødselsskader.
 4. Hjertesykdommer.
 5. Bilirubin encefalopati.

I denne alderen kan patologien observeres i løpet av apné eller gå foran den. Pulsen på opptil 70 slag per minutt indikerer en medfødt blokkering av ledningssystemet og refererer til ganske alvorlige prognostiske tegn.

Diagnose og behandling

Hvis det er mistanke om at barnet har bradykardi, blir de til en pediatrisk kardiolog som analyserer følgende data for å identifisere sykdommen:

 1. Reaksjonen av hjernen og blodtrykket til en reduksjon i hyppigheten av hjertekontraksjoner (synkope, nedsettelse i hjerneaktivitet, oppmerksomhetskonsentrasjon, læringsproblemer).
 2. Myokardiell tilstand.
 3. Årsaker til bradykardi.
 4. Generell helse med nedsatt hjertefrekvens.
 5. Type og grad av patologi.

Behandling av bradykardi er rettet mot å identifisere og eliminere årsaken til den patologiske tilstanden. For å gjøre dette, bruk narkotika som korrigerer karbohydratmetabolismen, opprettholder elektrolyttbalansen og eliminere mangelen på oksygen i vevet. Moderat bradykardi uten samtidig hjertesykdom tillater ikke å bruke terapeutiske tiltak, ettersom kroppen "utvokser" dette bruddet.

I nærvær av en bradykardie sykdom i et hvilket som helst organ eller system, primært kurere denne sykdommen. Hvis diagnosen avslører en uttalt bradykardi, der det er et brudd på blodstrømmen, tilskrives den behandlende legen antiarytmiske legemidler. Manifestasjonen av patologi i form av Adams-Stokes syndrom, behandles bare ved implantasjon i hjertet av pacemakeren.

Forebyggende tiltak

Barnets bradykardi forebygges på følgende måter:

 1. Tidlig diagnose og behandling av patologier av indre organer.
 2. Forebygging av selvmedisinering og uautorisert dosering av medisiner.
 3. Vanlige klasser er moderat sport, eliminerer grusomme treningsøkter.
 4. Profylakse av hypodynami, herding, aktiv livsstil.

Bradykardi i hjertet hos barn bestemmes av en redusert puls i forhold til aldersnorm. En enkel grad av sykdommen passerer asymptomatisk, og bestemmes bare når den undersøkes av en barnelege eller kardiolog. Akutte forhold er farlige på grunn av synkope, opphør av hjerte og respiratorisk funksjon. Sykdommen kan behandles konservativt, men i sjeldne tilfeller kan barnets liv bare bli frelst etter at pacemakeren er installert.

Bradykardi hos nyfødte

Funksjoner av bradykardi hos barn og hva er dets fare?

Bradykardi hos barn er et symptom som indikerer en reduksjon i hjertefrekvensen under den aldersmessige pasienten.

I tillegg til det som er karakteristisk for en paradoksal reaksjon utøve, hvis den fysiologiske mekanisme for tilpasning gir en person en økt hyppighet av kontraksjoner i hjertet på bakgrunn belastning, oppstår bradykardi hos barn omvendt, sakker rytme.

Hva bør være puls av barnet

Hjertefrekvensen i hvilken som helst alder avhenger av de fysiologiske egenskapene til den voksende organismen, den hormonelle bakgrunnen, utviklingen av myokardiet og treningen.

 • I en nyfødt anses bradykardi å være mindre enn 100 per minutt i ti sekunder.
 • Barn i førskolealderen - mindre enn 70-80.
 • Siden seks og i tenårene er normen den samme som for voksne - mindre enn 60 slag per minutt.

I de første dagene av livet, når de ser på barna, fokuserer de på indikatoren på 90 for premature spedbarn, 80 for begrepet for begrepet som den lavere akseptable grensen for normen.

årsaker

Studien av årsakene til at bremsningen av rytmen viste en avhengighet av:

 • medfødt hjertesykdom;
 • smittsomme sykdommer (influensa, skarlagensfeber);
 • manifestasjoner av det endokrine systemets patologi (fedme, lav skjoldbruskfunksjon);
 • patologi i nervesystemet (konsekvenser av kraniet skader, hjernehinnebetennelse, hjerne svulster, neurose-lignende forhold);
 • husholdningsforgiftning (vaske- og rengjøringsmidler, løsemidler, nikotin i et røykfritt rom);
 • dosering og forgiftning legemidler som inneholder atropin, digitalisglykosider (dette gjelder for bruk av narkotika for fødselshjelpen, kan de forårsake toksisitet).

Alderfunksjoner

Årsaker hos spedbarn er hyppigere assosiert med hjernens fødselstraum, noe som fører til nedsatt cerebral sirkulasjon og hypoksi. Bradykardi hos nyfødte kan oppstå på grunn av hypotermi, sult og søvn.

Et voksende barn kan utvikle en dissonans mellom hjertefrekvensen, store kar og hormonell bakgrunn. Den mest sårbare skjoldbruskkjertelen.

Studentene er assosiert med psykisk og fysisk stress. Ikke alle er i stand til å gjøre det. Raskt vekst av skjelettet og musklene skaper spenning for de nervøse og endokrine systemene, noe som øker under puberteten. Hos ungdom er det nevroser.

For å overvåke nyfødte, brukes spesielle fjernkameraer

Hva skjer med en sjelden rytme

Spesielt farlig bradykardi i nyfødtiden. Utilstrekkelig antall hjerteslag forstyrrer blodsirkulasjonen i vev og organer. Manifestasjoner av iskemi. Dette fører til utvikling av ulike sykdommer.

Forstyrrelse av den normale adaptive responsen på lasten gir ikke muligheten til å utvikle seg fullt, hindrer barnets mobilitet, og manifesterer senere adynami.

Kliniske manifestasjoner

Nyfødte må undersøkes av en lege i barselavdelingen. Barneleger overvåker regelmessig utviklingen av barn. Symptomer på bradykardi bør legges merke til av de første oppmerksomme foreldrene, hvis barnet er døsig, er ikke aktivt. Noen ganger fører lærere til legen.

Oftere enn ikke, klager ikke barn. Sjelden i eldre alder snakker de om smerte i hjerteområdet. Når du observerer et barn, kan det noteres:

 • generell svakhet;
 • økt tretthet i kroppsopplæring;
 • dårlig appetitt;
 • redusert oppmerksomhet;
 • dyspné med mosjon.

De alvorligste symptomene er svimmelhet og plutselig svakhet.

Kan også lese: Sinusarytmi hos barn

Det er tre typer sjeldne puls hos barn:

 • absolutt bradykardi - er ikke avhengig av ytre stimuli, er konstant;
 • relativ - oppdages under visse forhold i barnets kropp (økning i kroppstemperatur);
 • mild bradykardi - forbundet med den stimulus, men endres til en takykardi (f.eks bremser kald puls, men blir mer hyppig under utånding).

Hvordan lage en diagnose

Bradykardi oppdages ved beregning av hjerteslag på bakgrunn av auskultasjon av barnet. For å avklare karakteren av den reduserte rytmen, krever diagnosen en fullstendig undersøkelse hos en pediatrisk kardiolog. avholdt:

 • EKG-studier;
 • om nødvendig Holter overvåking i løpet av dagen;
 • EKG med belastningstester blir brukt (vanligvis 20 oppstart);
 • På røntgenogrammet på brystet kan man se en forandring i hjertestørrelsen, tegn på stagnasjon;
 • Ultralydet i hjertet bidrar til å oppdage små sirkulasjonsforstyrrelser, muskel- og hjertefeil;
 • elektrolyttene i barnets blod blir nødvendigvis undersøkt;
 • Det er nødvendig å konsultere en endokrinolog for å bestemme funksjonell tilstand av skjoldbruskkjertelen;
 • undersøkelse av en nevrolog kan avsløre årsakene til neurose.
Han prøver så vanskelig å få topp fem

EKG-funn

I følge EKG-tegn skiller du:

 • sinus bradykardi - er assosiert med økt vagal nerve aktivitet, passerer impulsen langs den rette banen og forstyrrer ikke bildet av hjertekomplekser;
 • heterotopisk variasjon - sjelden diagnostisert på grunn av pulsblokkering av andre nivåer av konduktivitet;
 • hjerteblokk - ikke alle pulser kommer fra sinusnoderen til ventriklene, frekvensen reduseres til 40 eller lavere.

Anfall av bevissthet er forbundet med en alvorlig grad av blokkering.

behandling

I avdelingen for nyfødte, når bradykardi oppdages, utfører barnet flere studier for å bestemme årsaken. Barnet trenger stadig kontroll.

Hvis det oppdages en medfødt hjertesykdom forbundet med bradykardi, bør du kontakte en kardiurgirurg for å få råd om behovet for kirurgi.

Legemidler injiseres intravenøst ​​for å opprettholde en normal rytme.

Eldre barn anbefales behandling av tinktur av ginseng, eleutherococcus eller medisiner. Dosering beregnes etter alder og vekt. Det er umulig å øke eller avbryte medisinen som legen har foreskrevet uavhengig av hverandre.

Barn med bradykardi bør sørge for nærings valnøtter, sterk te med sitron, havkål.

Med vedvarende betydelig bradykardi, må du kanskje installere en pacemaker.

Svømming forårsaker positive følelser og styrker babyen

Holdning mot fysisk kultur

Sport er ikke kontraindisert for barn med bradykardi. Det er nødvendig å velge de mest fredelige øvelsene. Ikke anbefalt vektløfting, all slags bryting, svekkende treningsøkt. Svømming er bra.

Barnet kan trent til å gjøre morgenøvelser med påfølgende vannprosedyrer (kontrastdusj, dusj). Vandring og soling er nyttige.

Foreldre skal ikke få panikk. Bradykardi selv kan forsvinne med alderen. Tilbring mer tid med barnet. Din sjelefred vil hjelpe barnet ditt til å vokse opp sunt.

Årsakene til bradykardi hos nyfødte

Bradykardi er en lidelse som manifesterer seg i en signifikant reduksjon i hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. For babyer er frekvensen 100 slag per minutt. Med alderen reduseres frekvensen til 60-80 slag per minutt. Bradykardi hos nyfødte manifesterer sig i bremsing av rytmen og truer med alvorlige konsekvenser, og krever derfor obligatorisk behandling.

Årsakene til utviklingen av sykdommen hos små barn ligger i de patologiske prosessene som forekommer i myokardiet. I de fleste tilfeller er hovedfaktoren økt tone i vagusnerven.

Noen babyer er diagnostisert med absolutt bradykardi - en konstant langsom rytme som observeres i lang tid og ikke er avhengig av påvirkning av patologiske årsaker.

Med relativ bradykardi forekommer rytmeforstyrrelser under påvirkning av visse faktorer, særlig hypertermi.

Moderat bradykardi hos nyfødte - dette er et ganske vanlig fenomen, som kjennetegnes av en senking av hjertefrekvensen ved utånding, som er typisk for hypotermi. Sykdommen kan være både medfødt og oppkjøpt.

Typer av sykdom

 1. Sinus bradykardi. Det er diagnostisert veldig ofte og er en konsekvens av nedsatt leveranse av en puls fra sinusnoden.
 2. Heterotrofisk bradykardi. Det er sjelden funnet og oppstår på grunn av brudd på myokardialsystemet.

Sykdommen har to former - primær og sekundær. En sekundær svikt i hjertefunksjonen oppstår som følge av slike sykdommer som: leversykdommer, intrakranielle hematomer, ødem i hjernevevet, myxedem.

etiologi

Hovedårsakene til utviklingen av bradykardi hos barn er:

 • nedsatt cerebral sirkulasjon (hypothyroidisme, perinatal hypoksi);
 • hypoksi under intrauterin utvikling;
 • medfødt hjertesykdom;
 • patologi av nervesystemet;
 • økt intrakranielt trykk;
 • metabolske forstyrrelser (problemer i det endokrine systemet);
 • forgiftning av kroppen med nikotin, bly;
 • alvorlig hypotermi
 • en allergisk reaksjon på stoffforgiftning med medikamenter tatt
 • krenkelse av kardiovaskulærsystemet som et resultat av å ta farmakologiske midler;
 • overførte infeksjoner.

symptomatologi

Bradykardi hos nyfødte er manifestert av tegn som kun en spesialkardiolog kan oppdage, siden barnet ikke kan uttrykke klager om ubehag. For denne patologien er preget av slike symptomer:

 • svakhet og sløvhet, som konstant blir observert;
 • svimmelhet;
 • redusert appetitt;
 • kortpustethet og kortpustethet;
 • økt svette (kald svette);
 • en kraftig stigning og fall i blodtrykk;
 • smerte lokalisert i brystet;
 • glemsomhet;
 • besvimelse.

Hos barn kan bare noen av de beskrevne symptomene på bradykardi diagnostiseres. Den viktigste er en treg puls.

Tilstedeværelsen av tegn på patologi skyldes en funksjonsfeil i den kontraktile hjertefunksjonen. På grunn av et slikt brudd kan hjertet ikke fullt ut levere blod til forskjellige organer og systemer. Hvis blodsirkulasjonen i kroppen blir forstyrret, kan enkelte celler dø, på grunn av mangel på innkommende oksygen.

Enn sykdommen truer

Bradykardi hos nyfødte kan ha alvorlige konsekvenser, som uttrykkes ved svekkelse av hjertemuskelen og hyppig besvimelse. På bakgrunn av patologi kan det forekomme et brudd på hjertemuskelen, noe som uunngåelig vil føre til dødelig utgang.

Behandling av sykdom

Hvis barnet har blitt diagnostisert med bradykardi, er det først og fremst viktig å finne ut årsaken til utviklingen og scenen hvor sykdommen oppstår. Ved å eliminere den terapeutiske faktoren, den faktoren som provoserte bradykardi, kan du dermed normalisere hjertefrekvensen. Legen etter den komplekse undersøkelsen velger individuelt medisinen.

I de tilfeller når barnet akutte manifest sykdomssymptomer som hyppig besvimelser som skyldes plutselige hjertearytmi (angrep Morgani-Adams-Stokes), kan det være nødvendig elektrosimuering, som bare kan utføres etter konsultasjon med hjerte kirurgen.

Hvis bradykardi er medfødt og ikke krever kirurgisk inngrep, korrigeres det ved hjelp av medisinering. Spedbarnet er foreskrevet midler som inneholder stoffer som normaliserer oksygenutvekslingen. Effektive stoffer vurderes, korrigerer karbohydratmetabolismen, eliminerer oksygen sult og støtter elektrolyttbalanse.

Hvis bradykardi hos nyfødte er brå, er det tilrådelig å bruke antiritmichnye medisinering medisin - ginseng, sibirsk ginseng, atropin, belladonna ekstrakt.

I de fleste barn manifesterer sykdommen seg midlertidig og kan lett korrigeres ved behandling. Noen ganger forsvinner bradykardien med alderen.

Bradykardi hos barn og nyfødte: hva er det, årsakene og behandlingen

Bradykardi er en av varianter av brudd på hjerterytmen. Denne varianten av arytmi kan utvikles hos barn, og hjertefrekvensen (puls), som indikerer bradykardi, varierer avhengig av aldersgruppen.

Årsaken til bradykardi kan tjene mange patologiske prosesser. Faktorene som er oppført nedenfor, kan forårsake denne varianten av arytmi hos barn i alle aldre:

Vi gir også de vanligste årsakene til denne patologien for nyfødte og ungdommer.

 • intrauterin og / eller intrapartum hypoksi;
 • fødselstrauma;
 • økt intrakranielt trykk av ulike etiologier;
 • medfødte hjertefeil;
 • nevrologiske lidelser, stress, nevroser, depressive tilstander;
 • endokrine lidelser, en av de vanligste årsakene er hypothyroidisme;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • veldig rask vekst av indre organer, inkludert hjertet.
til innholdsfortegnelsen ↑

Bradykardi hos barn er klassifisert i henhold til funksjonene i manifestasjonen av patologi, og også avhengig av kilden til rytmeforstyrrelsen.

I det første tilfellet er følgende skilt:

 • Absolutt bradykardi. Karakterisert av tilstedeværelsen av nedsatt hjertefrekvens, uavhengig av effekten av noen faktorer;
 • Relativ bradykardi. Den manifesterer seg bare under påvirkning av en viss faktor (for eksempel kan en slik tilstand utvikle seg med en kraftig nedgang i temperaturen i miljøet).

Bradykardi på EKG

Klassifisere denne varianten av en arytmi, avhengig av en kilde, allokere:

 • Sinus bradykardi. Kilden til dette er sinuskoden;
 • Heterotopisk bradykardi. Kilden til dette er en annen knute eller en ledningsforstyrrelse.

Sinus bradykardi hos barn er den vanligste varianten av denne arytmen. Sinneknudepunktet er normalt hoveddriveren til rytmen i hjertet, og setter hjertefrekvensen. Derfor påvirker patologi oftest denne noden og bare i sjeldne tilfeller - andre elementer i hjertets ledningssystem.

Hvordan er et slikt brudd på hjerteslag?

Et slikt brudd på hjerterytmen, som bradyarytmi, har som regel alltid kliniske manifestasjoner. Fordel følgende symptomer på denne patologien:

 • generell svakhet, sløvhet, barns dårlige helse
 • redusert appetitt;
 • tendens til kortpustethet under fysisk aktivitet;
 • økt tretthet;
 • distraksjon, redusert barnevern;
 • episoder av svimmelhet;
 • besvimelse;
 • markert bremsing av pulsen;
 • endringer i blodtrykk;
 • smerte i brystet.

Utviklingen av symptomatologi er forklart av det faktum at når hjertefrekvensen senkes, blir ikke nok blod levert til cellene i hele organismen, og derfor er det ikke nok oksygen.

Så, cellene i alle organer og systemer, inkludert hjernen, opplever oksygen sult, noe som fører til utvikling av et levende klinisk bilde.

Hva er diagnosen?

Pediatrisk bradykardi er vanligvis ikke særlig vanskelig å diagnostisere. For å identifisere det, bruk følgende undersøkelsesmetoder:

Lær teknikker Elena Malysheva i behandling av hjertesykdom, samt restaurering og rengjøring av fartøyene - vi bestemte oss for å invitere ham til din oppmerksomhet.

 • undersøkelse av pasienten med en obligatorisk vurdering av puls, samt auskultasjon (lytter til hjertet);
 • ulike metoder for registrering av et elektrokardiogram (EKG) - fra en standard EKG-studie til Holter EKG-overvåking;
 • lastetester, blant hvilke de vanligste er sykkel ergometri.

Hvordan behandles patologier?

Bradykardi hos nyfødte, så vel som hos eldre barn er en indikasjon på observasjon av en kardiolog.

Grunnlaget for behandling i hvert enkelt tilfelle er eliminering av en faktor som er årsaken til et brudd på hjertets rytme (sykdom eller miljøfaktor).

Hvis barnet har en relativ bradyarytmi, så er det som regel å eliminere rytmeforstyrrelsen, og det er tilstrekkelig å utelukke effekten av den forårsakende faktoren. Det er ikke nødvendig å foreskrive en spesiell terapi.

Hvis barnet har en liten absolutt bradyarytmi, og for å rette opp denne tilstanden, kan du bruke folkemedisiner (hardbrygget te, infusjon av furugrener og andre). Men det bør huskes at selv folkemessige behandlingsmetoder kan bare brukes med tillatelse fra den behandlende legen.

Du må være sikker på at barnet ditt har denne spesielle varianten av hjerterytmeforstyrrelser. I tillegg er mange tradisjonelle medisinprodukter aktive allergene og forårsaker ofte utviklingen av reaksjonen av individuell intoleranse.

Responsen fra leseren vår Victoria Mirnova

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER bradykardi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose. Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Hvis barnet har en uttalt absolutt bradyarytmi, vil det etter en fullstendig helhetlig undersøkelse, som avslører årsakssammenhengen, gi anledning til utnevnelse av narkotikabehandling.

Med sikte på å behandle bradyarytmi hos barn, brukes medisiner som koffein, isadrin, atropin og efedrin effektivt.

Pasient Valery, 10 år gammel. I løpet av de siste to månedene har pasienten blitt listløs, apatisk, og skolens ytelse har falt markert. Hjemme jenta periodisk klaget over hodepine, svimmelhet, begynte å nekte måltider. Pasientens mor vendte seg til familielegen, hvoretter en omfattende undersøkelse av pasienten ble gjennomført.

Sinus bradykardi ble påvist på EKG. I tillegg ga nevrologeren en konklusjon om tilstedeværelsen av nevrokirkulatorisk dystoni og de tilsvarende anbefalinger om den medisinske korreksjonen av denne patologien. Under en kontrollundersøkelse en måned senere viste pasienten ingen klager, en normal sinusrytme ble registrert på EKG.

Så, en bradykardi kan tjene som et signal om at i en organisme går den patologiske prosessen som påvirker hjertearbeidet videre. Eller være et tegn på at det er en ekstern stimulans som påvirker barnets hjerte. Under alle omstendigheter krever denne tilstanden en omfattende undersøkelse av pasienten, identifisering og eliminering av årsaksfaktoren.

Les bedre hva Natalia Pozdnyakova sier om dette. For noen år led av bradykardi, koronarsykdom, høyt blodtrykk og hjertesvikt - smerter og ubehag i hjertesvikt puls, høyt blodtrykk, kortpustethet selv med den minste anstrengelse. Uendelige tester, turer til leger, tabletter løste ikke mine problemer. MEN takket være et enkelt resept, konstant smerte og prikker i hjertet, høyt blodtrykk, kortpustethet - alt dette i fortiden. Jeg har det bra. Nå er min behandlende lege overrasket over hvordan det er. Her er en lenke til artikkelen.

Bradykardi i barndommen

Bradykardi er en reduksjon i hjertefrekvensen under aldersnorm. Basert på aldersgrupper er indikatorene forskjellige. For en nyfødt baby, vil hjertefrekvensen ikke overstige 100 slag per minutt. Bradykardi i førskolebarn er mindre enn 70-80 slag, hos barn i grunnskolealderen, ungdom, hjertefrekvensen vil være mindre enn 60 slag per minutt.

Bradykardi i barnet, vil foreldre mistenkes for indirekte symptomer. Det er svakhet, tretthet, mangel på appetitt, svimmelhet.

Typer av sykdom

Bradykardi hos barn er klassifisert i følgende typer:

Den absolutt form for sykdommen er et konstant sakte hjerteslag, uavhengig av tilstanden til organismen og hvordan eksterne faktorer påvirker den.

Relativ utseende er preget av en redusert rytme av sammentrekninger av hjertemuskelen på grunn av påvirkning av en bestemt faktor. Manifesteres av økt kroppstemperatur.

Moderat utseende av sykdommen oppstår når barnet har vært i kulde i lang tid.

 • sinus bradykardi;
 • heterotopisk bradykardi.

Sinus bradykardi er den vanligste patologien. Det skjer

Sinus bradykardi av oppkjøpt karakter fremstår ved kjærlighet av sinuskoden (i sjeldne tilfeller). Det kan også oppstå med en økning i tonen i vagusnerven, en nedgang i tonen i det sympatiske nervesystemet.

Heterotopisk bradykardi er styringen av hjerterytmen med en annen knute, eller dens utvikling skyldes å blokkere passasjen av pulsen langs en av måtene i hjertet. Av denne grunn reduseres frekvensen av kardiale sammentrekninger og er under 40 slag per minutt.

For å avdekke typen av forstyrret rytme i barnet, er det nødvendig å lage et elektrokardiogram.

Hvordan utvikler fosteret en sykdom?

Under graviditet, uavhengig av begrepet, kan et hjerteslag i embryoet oppstå med en økning eller reduksjon i hjertefrekvensen. En slik tilstand er farlig, så øyeblikkelig legehjelp er nødvendig.

Bradykardi i fosteret er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen på mindre enn 110 slag per minutt. Normens hjerte for embryoet er 110-170 slag per minutt. Hvis hjertefrekvensen er over 170 slag, indikerer dette en takykardi.

Å vite hvilke parametere under graviditeten anses som normale, og som relaterer seg til patologi, vil tillate deg å søke hjelp fra en spesialist i tide, begynne behandling og ta ut et sunt barn.

Hvorfor manifesterer fosteret?

Bradykardi i embryoen under graviditet indikerer forekomsten av patologi - føtale nød, som er ledsaget av en redusert aktivitet i livmoren.

Årsakene til bradykardi.

 1. Placental insuffisiens i svangerskapet, som utvikler seg i strid med transport, endokrinologisk funksjon, metabolske forstyrrelser i moderkagen.
 2. Komprimering av navlestrengen.
 3. Fallende blodtrykk under graviditet.
 4. Bruk av smertestillende midler, betablokkere under graviditet.
 5. Samtidige sykdommer hos gravide kvinner (giftose, hjerte og karsykdommer, eclampsia).

Forstyrrelse av plasentaltransportfunksjonen i svangerskapet oppstår som et resultat av et brudd på oksygenmetningen av den gravide kvinnens blod, som ofte oppstår ved hjerte-, vaskulær, lungesvikt. Metabolisk, endokrin dysfunksjon av moderkaken er preget av en hormonell forandring i kroppen.

Senke hyppigheten av hjertesammentrekninger oppstår som følge av hypoksi. Det oppstår når oksygenforsyningen til morkaken er dårlig, noe som indikerer anemi.

Pediatrisk bradykardi

Ved å undersøke babyen på de første dagene av livet, fokuserer legene på hjertefrekvensen for premature spedbarn 90 slag, for fulltids 80 slag.

Årsaker til sykdommen.

 1. Medfødt hjertepatologi.
 2. Smittsomme sykdommer.
 3. Manifestasjon av patologier i det endokrine systemet.
 4. Patologi i nervesystemet.
 5. Husholdningsforgiftning.
 6. Overdose og beruselse med rusmidler som inneholder atropin, glykosider (brukes som hjelpemiddel til kvinnen i arbeid, men forårsaker forgiftning av fosteret).

Årsakene til utviklingen av sykdommen hos barn er ofte forbundet med hjerne traumer under fødsel, noe som fører til brudd på blodstrømmen i hjernen og fremveksten av hypoksi. Bradykardi hos nyfødte utvikler seg under hypotermi, sult, i en drøm.

Når et barn vokser, kan det være en feilstilling mellom store blodårer, en hormonell bakgrunn, hjertefrekvensen. Mest av alt er skjoldbruskkjertelen sårbar.

Skolebarnene utvikler en mental, fysisk belastning, som ikke alle kan. Rapid vekst av skjelettet, muskler, fører til en spenning i det nervøse, endokrine systemet, som styrkes under seksuell utvikling. Tenåringer har psykoneurose.

Tegn på bradykardi hos barn:

 • raskt tap av styrke, selv med en liten belastning;
 • svimning oppstår fra tid til annen;
 • redusert behov for mat;
 • hud blek;
 • ungdom har dårlig akademisk ytelse;
 • minneverdigelse;
 • smerte i brystet;
 • kortpustethet;
 • ustabilt trykk.

Hvis det er en enkel form for sykdommen, har barnet, i tillegg til et sjeldent hjerteslag, ingen symptomer.

Alvorlige tilfeller er typiske:

 • svimmelhet i kort tid;
 • plutselig blanchering av huden, tap av grunn;
 • kramper;
 • opphør av pusten;
 • ubevisst tømming.

Med slike tegn, inngår ikke hjertet.

Behandling av bradykardi

Grunnlaget for helbredelsen av sykdommen er korrigering av lidelsene som førte til utbruddet av bradykardi.

Når barnets bradykardi har en enkel form, påvirker det ikke hjernens arbeid, barnet føler det ikke, da er en diett foreskrevet, et kompleks av vitaminer som inneholder elektrolytter.

I nærvær av sykdomsangrep, blir barnet lagt et implantat - en elektrode.

Anbefaler at barn bruker disse produktene:

 • bananer;
 • bakt potet;
 • tørket frukt;
 • nøtter;
 • marine produkter;
 • vegetabilske oljer;
 • sterkt brygget te;
 • produkter fra melk;
 • frokostblandinger;
 • grønnsaker, frukt.

Ikke spis mat i stekt, hermetisert, krydret, røkt. Spiser 6 ganger om dagen.

En slik sykdom hos barn er en farlig tilstand med alvorlige konsekvenser. Derfor er det svært viktig ved de første symptomene å søke hjelp fra en spesialist.

Hvordan kurere hypertensjon for alltid?!

I Russland blir det 5-10 millioner samtaler hvert år til akutmedisinsk behandling for økt blodtrykk. Men russisk hjertekirurg Irina Chazova hevder at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Hvordan kan du beskytte deg selv og overvinne sykdommen? En av de mange kurerte pasientene - Oleg Tabakov, sa i intervjuet hvordan å glemme hypertensjon for alltid.

Årsakene til bradykardi hos nyfødte

Bradykardi er en lidelse som manifesterer seg i en signifikant reduksjon i hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. For babyer er frekvensen 100 slag per minutt. Med alderen reduseres frekvensen til 60-80 slag per minutt. Bradykardi hos nyfødte manifesterer sig i bremsing av rytmen og truer med alvorlige konsekvenser, og krever derfor obligatorisk behandling.

Årsakene til utviklingen av sykdommen hos små barn ligger i de patologiske prosessene som forekommer i myokardiet. I de fleste tilfeller er hovedfaktoren økt tone i vagusnerven.

Noen babyer er diagnostisert med en absolutt bradykardi - en konstant langsom rytme som observeres i lang tid og ikke er avhengig av påvirkning av patologiske årsaker.

ved den relative bradykardi, forekommer rytmeforstyrrelser under påvirkning av visse faktorer, særlig hypertermi.

moderat bradykardi hos nyfødte - dette er et ganske vanlig fenomen, som kjennetegnes av en senking av hjertefrekvensen ved utånding, som er typisk for hypotermi. Sykdommen kan være både medfødt og oppkjøpt.

Typer av sykdom

 1. Sinus bradykardi. Det er diagnostisert veldig ofte og er en konsekvens av nedsatt leveranse av en puls fra sinusnoden.
 2. Heterotrofisk bradykardi. Det er sjelden funnet og oppstår på grunn av brudd på myokardialsystemet.

Sykdommen har to former - primær og sekundær. En sekundær svikt i hjertefunksjonen oppstår som følge av slike sykdommer som: leversykdommer, intrakranielle hematomer, ødem i hjernevevet, myxedem.

etiologi

Hovedårsakene til utviklingen av bradykardi hos barn er:

 • nedsatt cerebral sirkulasjon (hypothyroidisme, perinatal hypoksi);
 • hypoksi under intrauterin utvikling;
 • medfødt hjertesykdom;
 • patologi av nervesystemet;
 • økt intrakranielt trykk;
 • metabolske forstyrrelser (problemer i det endokrine systemet);
 • forgiftning av kroppen med nikotin, bly;
 • alvorlig hypotermi
 • en allergisk reaksjon på stoffforgiftning med medikamenter tatt
 • krenkelse av kardiovaskulærsystemet som et resultat av å ta farmakologiske midler;
 • overførte infeksjoner.

symptomatologi

Bradykardi hos nyfødte er manifestert av tegn som kun en spesialkardiolog kan oppdage, siden barnet ikke kan uttrykke klager om ubehag. For denne patologien er preget av slike symptomer:

 • svakhet og sløvhet, som konstant blir observert;
 • svimmelhet;
 • redusert appetitt;
 • kortpustethet og kortpustethet;
 • økt svette (kald svette);
 • en kraftig stigning og fall i blodtrykk;
 • smerte lokalisert i brystet;
 • glemsomhet;
 • besvimelse.

Hos barn kan bare noen av de beskrevne symptomene på bradykardi diagnostiseres. Den viktigste er en treg puls.

Tilstedeværelsen av tegn på patologi skyldes en funksjonsfeil i den kontraktile hjertefunksjonen. På grunn av et slikt brudd kan hjertet ikke fullt ut levere blod til forskjellige organer og systemer. Hvis blodsirkulasjonen i kroppen blir forstyrret, kan enkelte celler dø, på grunn av mangel på innkommende oksygen.

Enn sykdommen truer

Bradykardi hos nyfødte kan ha alvorlige konsekvenser, som uttrykkes ved svekkelse av hjertemuskelen og hyppig besvimelse. På bakgrunn av patologi kan det forekomme et brudd på hjertemuskelen, noe som uunngåelig vil føre til dødelig utgang.

Behandling av sykdom

Hvis barnet har blitt diagnostisert med bradykardi, er det først og fremst viktig å finne ut årsaken til utviklingen og scenen hvor sykdommen oppstår. Ved å eliminere den terapeutiske faktoren, den faktoren som provoserte bradykardi, kan du dermed normalisere hjertefrekvensen. Legen etter den komplekse undersøkelsen velger individuelt medisinen.

I de tilfeller når barnet akutte manifest sykdomssymptomer som hyppig besvimelser som skyldes plutselige hjertearytmi (angrep Morgani-Adams-Stokes), kan det være nødvendig elektrosimuering, som bare kan utføres etter konsultasjon med hjerte kirurgen.

Hvis bradykardi er medfødt og ikke krever kirurgisk inngrep, korrigeres det ved hjelp av medisinering. Spedbarnet er foreskrevet midler som inneholder stoffer som normaliserer oksygenutvekslingen. Effektive stoffer vurderes, korrigerer karbohydratmetabolismen, eliminerer oksygen sult og støtter elektrolyttbalanse.

Hvis bradykardi hos nyfødte er brå, er det tilrådelig å bruke antiritmichnye medisinering medisin - ginseng, sibirsk ginseng, atropin, belladonna ekstrakt.

I de fleste barn manifesterer sykdommen seg midlertidig og kan lett korrigeres ved behandling. Noen ganger forsvinner bradykardien med alderen.

Moderat sinus bradykardi i barnet

Bradykardi hos barn

Bradykardi er en redusert hjertefrekvens. Ved nyfødte er normen 100 eller flere slag per minutt, og hos barn fra ett år til seks år, 80-70. Hovedårsaken til pediatrisk bradykardi ligger ofte i økt tone i vagusnerven, som oppstår ved patologiske prosesser i myokardiet. Absolutt bradykardi hos barn er en konstant, langsom rytme, uavhengig av barnets tilstand og eksponeringsfaktorer. Diagnosen relativ bradykardi økes hvis hjertefrekvensen senker bare når visse faktorer, for eksempel hypertermi, påvirkes. Moderat bradykardi - et ganske vanlig fenomen hos barn, som preges av utseende av takykardi ved utånding. En slik tilstand i et barn, for eksempel, kan skyldes virkningen av kulde.

Bradykardi hos barn kan være både primære og sekundære, når den prisreduksjon oppstår på grunn av andre organsykdommer (leversykdom, intrakranielt hematom, myxedema, hjerneødem, etc.).

I de fleste tilfeller har et barn som har bradykardi ingenting å klage over. I de tilfellene når sykdommen blir tydelig uttalt, opplever barn hyppig hodepine, svimmelhet, svakhet. Når sykdommen forverres, er det noen ganger et bevissthetstap (Morgagni-Adams-Stokes-angrep). Denne tilstanden skyldes nedsatt leveranse av blod til hjernen.

Ved de første klager av barnet i dårlig helse er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse, hvis en bradykardi er diagnostisert, er det nødvendig med konstant overvåkning for kardiologen. I de tilfellene der Morgagni-Adams-Stokes-angrepene observeres, er det nødvendig med en akutt konsultasjon av hjertekirurgen for å vurdere bruken av elektrostimulering.

Nylig har antall barn som lider av bradykardi hos barn økt. Selv om det er verdt å merke seg at mange barn er dette fenomenet midlertidig og enkelt justert. Hvis et barn føles godt og kardiolog ser ikke vesentlige endringer i hjertemuskelen, er det noen ganger nok til å vente en stund og bradykardi pass på egen hånd uten medisinsk intervensjon.

Pediatrisk bradykardi

Ikke alle babyer blir født helt sunn: Noen av dem har medfødte patologier og anomalier som i noen grad kan påvirke deres liv. Spesiell oppmerksomhet bør vies til staten av det kardiovaskulære systemet, sykdommer som kan diagnostiseres like etter fødselen eller i dens mer bevisste alder under påvirkning av noen faktorer (fysisk stress, følelsesmessig stress, medisiner).

Moderne pediatrisk kardiologi tilbyr mange effektive metoder for diagnose og behandling av ulike hjertesykdommer. I dag vil vi vurdere en slik sykdom som bradykardi hos barn.

Årsaker til langsom hjerteslag

Hovedårsaken til hjerteens reduserte rytme er økt tone i den såkalte vagusnerven. I sin tur ligger årsaken til høy tonus i hjertemuskulaturens patologi. Unormale prosesser i myokardiet påvirker bremsing av sinusknudepulsene, noe som resulterer i en nodalytme (ektopisk foci av generasjon). Når det er diagnostisert, kan legen oppdage et brudd på impulsen i atria og ventrikler, som er årsaken til utseendet av sinouauriske og atrioventrikulære blokader.

Sakte hjerterytme kan skyldes overdreven inntak av kalium og anaprilinpreparater.

Hvordan manifesterer barnets bradykardi?

Hos barn opptil et år er normal hjerterytme frekvensen av hjerteslag mer enn hundre per minutt. For barn som har krysset den årlige grensen, kan pulsen være like under 80 slag per minutt. Derfor lytter barnelege nøye til hjertet når hver mistanke om en anomali gir retning for en grundigere undersøkelse av barnet.

På grunnlag av disse dataene og tidspunktet for manifestasjon av patologien er bradykardien delt inn i flere arter.

 • Absolutt bradykardi i barndommen er preget av et konstant sjeldent hjerteslag, uavhengig av eksterne faktorer, tilstanden til barnet og forholdene til hans plassering.
 • Relativ form av sykdommen manifesterer seg i nærvær av noen årsaker, som inkluderer hypertermi, regelmessig mosjon (hvis barnet er en idrettsutøver).
 • Moderat bradykardi hos barn er en tilstand hvor den langsomme rytmen i hjertet endres til et raskt hjerterytme når det utåndes, er karakteristisk for babyer i hypotermi.
 • Vagal eller ekstrakardiell langsom hjerterytme er en mer alvorlig tilstand, som ofte følger slike forhold som neuralgi, myxedem, nefrit og andre alvorlige sykdommer.

Behandlingsproblemer

Det er ikke behov for alvorlig behandling av pediatrisk bradykardi, forutsatt at det ikke er noen alvorlige uregelmessigheter i kroppen. Som forebyggende tiltak foreskriver barnets kardiologer atropinsulfat. Hvis sykdommen er ledsaget av et brudd på hjerteledning, er terapien basert på å identifisere hovedårsakene til disse prosessene. I tilfelle at hjertefrekvensen har blitt sakte på grunn av å ta medisiner, avbryter de dem og utpeker andre. I nødstilfelle er elektrostimulering av hjertemuskelen nødvendig.

Bradykardi hos barn

Hovedårsaken til bradykardi hos barn er en økt tone i vagusnerven, som en konsekvens av en patologisk prosess av myokardiet. Dette fenomenet fører til demping av impulser i sinusnoden, som et resultat av ektopiske foci av generasjon, med andre ord nodalytmen. Impulsen kan også forstyrres ved atriene og ventriklene, som fører til atrioventrikulære og sinorurikulære blokkeringer. Hos barn kan bradykardi også vises ved anaprilina-mottak og kalium i større eller store mengder eller mengder.

Symptomer på bradykardi hos barn

Bradykardi er en reduksjon i rytmen til hjerteslag. For barn opptil ett år, er frekvensen mer enn hundre slag per minutt, etter et år - det kan være under åtti. Avhengig av når en slik patologi manifesteres, er bradykardien delt inn i flere typer. Absolutt bradykardi, er en konstant sjelden rytme, uavhengig av tilstanden til pasienten, samt betingelsene for oppholdet. Med relativ bradykardi er det en reduksjon i hjertefrekvensen under påvirkning av denne eller den faktoren, for eksempel hypertermi. Også en lignende tilstand er notert hos personer som har idretts fysiske data, som kalles bradykardi-idrettsutøvere. Moderat bradykardi er en tilstand som kan erstattes av en takykardi ved utånding. Dette skjemaet er svært vanlig hos små barn og er av en kommende karakter, for eksempel under påvirkning av kald eller med trykk på øyebolene. Og til slutt, ekstrakardiell bradykardi eller vagal, som observeres i nevrologiske sykdommer, samt myxedem, nefrit og mange andre forhold. I tillegg bør det bemerkes at tilstanden i seg selv, som bradykardi, kan være både patologisk og fysiologisk.

Behandling av bradykardi hos barn

Sinus bradykardi krever ikke spesiell behandling. For å øke rytmen er det mulig å bruke atropinsulfat. Hvis det er et brudd på hjerteledning, er det foreskrevet narkotika med hensyn til hovedårsaken til denne prosessen. I nødstilfeller er det mulig å bruke elektrostimulering av hjertet. I tilfeller der bradykardi skyldes å ta et legemiddel, avbrytes det og prosedyrer utføres for å eliminere bivirkninger.

Apné og bradykardi hos nyfødte: årsaker, behandling

Episoder av apné og bradykardi.

Episoder om å stoppe respirasjon av ulike etiologier som varer> 20 s, fortsetter med cyanose og bradykardi eller uten disse symptomene.

Sentral apné: umodenhet i luftveiene, fravær av synlige luftveisbevegelser.

Obstruktiv søvnapné: En nedgang i øvre luftveiene, respiratoriske bevegelser er først merkbare.

Konvulsiv apné: med anfall.

 • En apnépause: en respiratorisk pause på 20 sekunder, med eller uten bradykardi og med cyanose. Avhengig av varigheten er stimulering eller ventilasjon ofte nødvendig (> 30 sek).
 • Bradykardi: fallende hjertefrekvens 10 sek.

Apné bør tas veldig alvorlig. Det er en betydelig risiko for vedvarende svikt hvis:

 1. Den underliggende sykdommen er ikke gjenkjent og behandles ikke (f.eks. Infeksjon).
 2. Apné er ikke gjenkjent i tid og behandles ikke (hypoksemi).
 3. Apnø behandles feil, for eksempel ukontrollert oksygenforsyning.

bemerkning: med apné er retinopati svært ofte forbundet.

Årsakene til apné og bradykardi hos nyfødte

Uendelighet (apné er svært sjelden på livets første dag og etter 44 uker postnatal alder).

Hypoksemi: lungebetennelse, RDS (spesielt når den er fjernet fra CPAP), medfødte misdannelser (spesielt åpen Ductus arteriosus), anemi, hypovolemi.

Depresjon av luftveiene: hypoglykemi, hypokalcemi, elektrolyttforstyrrelser, sepsis, rotavirusinfeksjon, medisiner (tatt av moren?), Intrakranielle blødninger, anfall.

Temperatur: Plutselig temperaturstigning i kyvetten, hudtemperatur> 36,5 ° C, lav fuktighet i kyvetten, samt hypotermi.

Obstruksjon av luftveiene: Passiv hodebøyning, trykk på haken; Mulig spontan hindring hos premature spedbarn med hodet i bøyd stilling. Spontan obstruktiv søvnapné (snorking) er en økt risiko for plutselig barnedød (SIDS).

Vaksinasjoner: etter (nødvendig) inokulering hos premature spedbarn innen to dager etter det, kan det oppstå en økning i apnøperioder -> overvåking av oppfølging opptil to dager.

Forsiktig: Plutselige episoder av apné / bradykardi kan indikere en begynnende sepsis eller rotavirusinfeksjon.

fare: Obstruksjon kan også forårsake et nasalt plassert gastrisk rør!

undersøkelsen

Anamnese (uønskede medisiner, f.eks. Beroligende midler, opioider).

Fysisk undersøkelse, måle barnets sentrale temperatur.

Laboratoriediagnostikk: blodgassanalyse, C-RB, muligens IL-6 eller IL-8, OAK, bakteriologiske kulturer med mistanke om sepsis, om nødvendig undersøkelse av avføring (rotavirus), blodsukker.

Radiografi av WGCs (f.eks. Atelektase, RDS).

Om nødvendig, ekkokardiografi for å utelukke hjerte sykdom med en venstre-høyre shunt, en åpen arteriell kanal.

Om nødvendig, sonografi, pH-metry (ekskludering av gastroøsofageal reflux).

Om nødvendig - EEG for å utelukke anfall av hjernekrampe.

Rådet: å begynne med diagnostikk først og fremst i mer modne barn etter estimert leveringstidspunkt.

Les Mer Om Fartøyene