Symptomer på bovint hjerte hos mennesker

Det ser ut til at jo mer hjertet er, desto bedre vil det takle sin hovedfunksjon - pumping av blod gjennom blodkarene. Men nei, det utvidede hjertet beholder lite muskelvev, som er i stand til å gi rytmiske sammentrekninger, og det begynner å kaste mindre blod inn i blodet. Symptomer på et hjerte i en voksen ligner på andre sykdommer som er følgesvennene til en forstørret hjerte muskel.

Hvorfor hjertet vokser

Det er en naturlig grunn, ikke relatert til sykdom, men til idrett. Daglig trening gjør hjertet til å arbeide i et mer intens tempo, blodstrømmer øker og dermed øker frekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen. Som et resultat blir orgelens muskelmasse større, og i medisinsk praksis er den klassifisert som "hjertet av en idrettsutøver."

Mens den person er engasjert i sport, uten å utsette seg selv for høy belastning, ikke fare ikke oppstår, men senere forskjellige sykdommer og stress kan føre til myocardialt hypertrofi.

Utviklingen av et bullish hjerte oppstår ofte på grunn av sykdom. Økningen kan være forårsaket av forandringer i det vaskulære systemet eller for forskjellige typer av defekter, når kroppen forsøker å gi seg med oksygenet, slik at kroppen av pasienten til det ytterste.

Sykdommer som fremmer utviklingen av et tyrhjerte:

 1. Hypertensiv sykdom.
 2. Iskemisk sykdom.
 3. Revmatisk carditt.
 4. Septisk endokarditt.
 5. Postgrippoznoe myokarditt.
 6. Alkoholforgiftning.

symptomer

I seg selv er et stort hjerte en følgesvenn av en allerede utviklet sykdom, og diagnostiseres hovedsakelig ved radiografisk undersøkelse. De synlige tegn på sykdommen manifesteres i pasientens utilfredsstillende tilstand.

Hvilke symptomer bør jeg være oppmerksom på:

 • Overtredelse av rytmen.
 • Økning i hjertefrekvensen.
 • Økning i trykk.
 • Kortpustethet og hjertebanken under treningen.
 • Smerter i brystbenet.
 • Svetting.

Alle disse symptomene er knyttet til andre kardiovaskulære sykdommer, så en detaljert undersøkelse, inkludert ultralyd, er nødvendig for detaljert diagnose.

Øl hjerte

Folk som misbruker øl, utgjør en egen gruppe pasienter - de utvikler sykdommen som følge av alkoholavhengighet. De som bruker 3 til 5 liter øl om dagen, øker belastningen på hjertet dramatisk, da han må pumpe ekstra væske. For å takle belastningen blir kompenserende mekanismer aktivert, noe som fører til at hjertemuskelen vokser og de indre hulrommene strekker seg. Over tid, endrer muskelvev strukturen, i det ser formasjoner av bindevev og fettvev, og det blir dumt. Det er alvorlige helseproblemer: hevelse, shortness of breath, dropsy, fedme. Alt dette fører til kardiovaskulær insuffisiens og rytmeforstyrrelse, noe som er vanskelig å behandle.

behandling

Metoder for behandling av et hjernehjerte avhenger av årsaken som provoserte sykdommen, og kan ha forskjeller. Hvis pasienten lider av høyt blodtrykk, fremmer det økte trykket spenningen i hjertemuskelen og forårsaker utvidelsen. I dette tilfellet bør hypertensiv sykdom behandles først. Legemidler som reduserer trykk, stabiliserer blodstrømmen og fremmer remodulering - kroppens retur til sin opprinnelige størrelse.

Det er viktig å huske at tabletter alene ikke har effekt i å behandle et bullish hjerte. Det er nødvendig å holde seg til dietten og å lede så langt som mulig et aktivt liv i fysiske termer.

Med iskemi øker hjertet til og med hos personer med normalt blodtrykk. For behandling av legemidler foreskrevet for å stimulere myocytes funksjon og forbedre metabolismen av hjertemuskelen. For å gjenopprette blodgennemstrømning utføres stenting eller atherosklerotiske plakk blir fjernet i hjertets blodkar. Etter at stentene er installert, fortsetter blodstrømmen i myokardiet og hypertrofien minker. Videre behandling er i kosten, mulig fysisk anstrengelse og terapi med rusmidler som styrker myokardiet.

Behandling av et stort hjerte med revmatisk hjertesykdom er svært lang og kompleks, og utføres i henhold til en ordning med individuelt utvalg av legemidler og under konstant tilsyn av en kardiolog. Uten behandling er det syke organet så utvidet at det fyller nesten hele thoraxen, og pasienten kan dø av akutt hjertesvikt.

Myokarditt behandles også lenge etter et komplekst skjema. Denne sykdommen krever bruk av forebyggende tiltak for å herde kroppen og styrke immuniteten. Reduksjon av følsomhet overfor smittsomme og katarrale sykdommer, reduserer risikoen for myokarditt og øker dermed hjertemuskulaturen.

Bullish hjerte - hva er det, årsakene, symptomene og behandlingen

Til kroppen vår var sunn, bør hjertet utføre sine funksjoner jevnt og være av normal størrelse. Endre størrelsen på hjertet kan skyldes en sykdom - et hjertehjerte.

Denne sykdommen kan være medfødt og ervervet og er svært farlig. Selv kvalifiserte spesialister kan ikke bestemme årsaken til sykdommen fra første gang. Hva er denne sykdommen, hva er de første tegn og grunnleggende behandlingsmetoder, vi forteller deg alt dette under.

Kjennetegn ved sykdommen

En økning i hjertestørrelsen kalles kardiomegali. Mekanismen for denne økningen i Organet kan være forbundet med økt ventrikkel (én eller begge) av utvidelsen (dilatasjon) og neoplastiske prosesser av opphopning i hulrommet legeme metabolske produkter.

I denne situasjonen utvikler ekte kardiomegali. Ofte utvikler et forstørret hjerte hos en sunn person mot en bakgrunn av økt arbeidsbelastning når barnet er født. Kardiomegali er ofte oppdaget hos idrettsutøvere. For å fastslå årsaken til det store hjertet er det bare mulig med spesielle instrumentelle metoder for forskning.

Hos mennesker kan størrelsen på hjertet variere innen et lite område. Det er kjent at hos menn er størrelsen på hjertet noe større enn kvinners størrelse. Hos menn i alderen 20-30 år er hjertevolumet ca. 760 cm3, for kvinner - 580 cm³.

Hjertet er proporsjonalt med massen av menneskekroppen. Spesielt viktig er brystets egenskaper. Utvidelsen av hjertet indikerer ikke alltid at personen er syk. Et lite hjerte er heller ikke alltid normen. Foreløpig er maksimal størrelse på hjertet ikke etablert. Det er individuelt for hver person.

Årsaker til patologi

Det viktigste orgel som gir vital organisme av hele organismen består av 4 kamre: to ventrikler og to atria. Det er to deler av hjertet - høyre og venstre, som hver inneholder atrium og ventrikel. I normen gjennom hele livet forandres hjerteets grenser.

Mennesker som går inn for sport har en økning i størrelse, noe som anses som en ganske naturlig prosess og gir ingen grunn til bekymring. Vekten av hjertet av en mann er 332 gram, kvinner - 253 gram. Det utvidede hjertet blir observert når myokardiet vokser og (eller) utvider dets hulrom.

Ofte er det en økning i orgel til venstre, som observeres i mange sykdommer: hypertensjon, blodstagnasjon i en stor sirkulasjonssirkel, hjertefeil. Det er farlig å øke alle deler av kroppen. Denne tilstanden kalles et "bullish hjerte", og bare bruk av kirurgisk inngrep kan forbedre kvaliteten på en persons liv.
Årsaker som påvirker økningen i kroppen er:

 1. Hypertensiv sykdom. Økningen i trykket fører til endringer i kardiovaskulærsystemet: tonen i karrene stiger, tykkelsen på muskellaget øker, og den store sirkel av blodsirkulasjon lider.
 2. Iskemisk hjertesykdom: angina, hjerteinfarkt. Oksygen sult av organvev skjer ved døden av deres celler og erstatning av bindevev, noe som fører til en økning i størrelsen på den venstre delen.
 3. Revmatisk hjertesykdom. Det er konsekvensen av tonsillitt (hyppig angina). Revmatisk feber manifesteres av den inflammatoriske prosessen som foregår i organets vev. Som et resultat lider ventilene og det blir dannet vices.
 4. Myokarditt.
 5. Nedsatt nyrefunksjon.
 6. Alkoholmisbruk. Det vanligste eksemplet er alkoholisk kardiomyopati.
 7. Røyking.
 8. Akutt perikarditt (betennelse i den serøse membranen).
 9. Medfødte hjertesykdommer.

Hjertet vokser ikke så ofte på grunn av:

 • Muskeldystrofi. Det er en forstyrrelse av nerver og muskler.
 • Utilstrekkelig tricuspid ventil. Når blodvolumet er overbelastet, øker høyre hjertekammer og atrium. Med ondskapsventiler på venstre side av hjertet forårsaker lungehypertensjon en sekundær økning i hjertemuskelen til høyre.
 • Kardiomyopati er hypertrofisk. Årsakene til en liten økning i størrelse er i hjertemuskulærdystrofi med asymmetrisk og disproportionell ventrikulær hypertrofi. I dette tilfellet er det (eller ikke oppstår) et hinder for tilbaketrekking av blod.
 • Kardiomyopati er infiltrerende-restriktiv. Hjertemuskelen øker, da fyllingen av begge ventriklene er svekket.
 • Kardiotsinomatoza. Økningen i hjertemuskelen skjer i forbindelse med infiltrasjon av myokardiet eller perikardiet mot bakgrunnen av onkologiske sykdommer i bryst eller lunger.
 • Myokardittstråling. Det er fibrose av myokardiet, dilaterte hjertekamre med sporadisk bestråling av brystbenet.
 • Endokarditt er bakteriell. Det store hjertet skjer, hvis den uttrykte mangelen er vist: минтральная eller аортальная.
 • Veggene til det sentrale sirkulasjonssystemet blir ikke ofte forstørret på grunn av toxoplasmose. Denne sykdommen er forårsaket av protozoer. Idiopathicce kardiomyopati kan diagnostiseres samtidig feilaktig. Og også på grunn av streptokokkinfeksjon ved akutt revmatisme (revmatisk hjertesykdom).
 • Endokrine lidelser øker hjertet. Hypertyreoidisme øker hyppigheten av sammentrekningen av hjertemuskelen, slagvolum og utstøting, og hypothyroidisme - bradykardi, og perikardeffusjon.

På grunn av revmatoid artritt er det en sykdom som perikarditt og perikardial effusjon. På bakgrunn av systemisk lupus erythematosus er det observert lesjoner av hvilken som helst hjertestruktur, inkludert ventiler og perikardium, et ledende system, kranspulsårer.

Risikofaktor anses som tilstedeværelse av patologi i nære slektninger, og derfor kan sykdommen under visse forhold manifestere seg i andre familiemedlemmer. Vanlige forårsaker endringer i hjertemuskelen er å øke trykket (over 140/90 mm Hg. V.), som har en skadelig virkning på det kardiovaskulære system, og i noen tilfeller fører til en økning i kroppen opp til "bovint hjerte".

Av stor betydning er medfødt hjertesykdom. Til dags dato behandles det i de første årene av livet, men det finnes også former som bare finnes i eldre alder. Et eksempel er nezaratschenie interventricular septum. Venstre ventrikel inneholder oksygenrikt blod - arteriell, og høyre ventrikel - karbondioksyd (venøs).

Normalt blander ikke blodet, men med patologien til den inngripende septum vender blodet fra venstre ventrikel til høyre. Variasjon i feilens størrelse er forskjellig. Feil fordeling av blod i kroppen fører til økningen.

Hvem kan utvikle sykdommen bovint hjerte

Som nevnt ovenfor påvirker denne sykdommen ølelskere. Men ikke bare disse menneskene kan strekke hjertemuskelen.

En viss kategori idrettsutøvere kan også lide av denne sykdommen. Ulike treningsøkter og belastninger holder hjertet i en tone. Men hvis du plutselig slutter å trene, kan kardiovaskulære problemer oppstå. Hjertemuskelen kan strekke seg, og dens funksjoner vil svekke seg.

Dette skyldes at når en idrettsutøver trener (svømmer, svinger på simulatorer osv.), Blir hjertemuskelen vant til dette tempoet og begynner å fungere i en styrket modus, og hjertemassen økes. Men hvis en person brått kaster trening, kan hjertet, som er vant til et slikt tempo, ikke selvminne i størrelse.

Det virker i det gamle regimet, men personen trenger ikke det, og blodstasis oppstår, oksygen begynner å bli produsert mindre, noe som fører til oksygen sult. Som et resultat oppstår hjertesvikt. En slik tilstand kan observeres ikke bare blant idrettsutøvere og ølelskere. Denne sykdommen kan bli påvirket av personer med revmatisme eller kollagen.

Selv en slik ufarlig sykdom, som en allergi mot jordbær, kan til slutt føre til en "hjertehjerte" sykdom. Antistoffer som produseres med allergi, fremkaller en konstant sensibilisering av kroppen, noe som kan føre til en autoimmun tilstand. Hvis sykdommen er medfødt, er prognosen for utvinning ugunstig.

Ervervet kardiomegali forekommer i hjerte-og karsykdommer i hjertet og andre organer. Den hyppigste hjerteforstørrelsen kan observeres i IHD, lungemfysem, hypertensjon og hjertefeil. For å fremme diagnosen "bull hjerte" kan inflammatoriske prosesser i hjertet forårsaket av sykdommer som angina, revmatisme, skarlagensfeber, revmatisk carditt.

Alkoholforgiftning kan føre til økning i hjertemuskelen. Overdreven eller feil bruk av medisiner er en provokatør av kardiomegali. En slik sykdom, som akutt perikarditt, fremmer en økning i hjertet. I perikardiet er det opphopning av væske, på grunn av dette kan hjertemuskelen øke.

Forstørret hjerte i et barn

Som regel bestemmes det utvidede hjertet ved et uhell under rutinemessig undersøkelse og røntgenstrålen. Diagnosen av et utvidet hjerte, eller kardiomegali, resulterer i foreldres sjokk. Kardiomegali kan være primær og sekundær. Sekundær kardiomegali utvikler seg mot bakgrunnen av smittsomme sykdommer, giftige skader, samt respiratorisk svikt.

Men de eksakte årsakene til primær kardiomegali forblir ikke fullt kjent. Et forstørret hjerte er vanskelig å identifisere til en spesialist, og derfor blir foreldrene overrasket over diagnosen. Og faktisk symptomene som følger med sykdommen er rask hjertefrekvens, rask pust, cyanose i nasolabial trekant, hevelse, hudpall, mangel på appetitt.

Slike symptomer kan følge ulike sykdommer, slik at forekomsten av barnets utvidede hjerte til mange foreldre ikke engang oppstår. Barnets hjerte slår mye raskere enn hos voksne. Hvis slåfrekvensen overstiger 160 slag per minutt, er dette allerede et alarmtegn.

Men hvis foreldrene ikke kan måle hjertefrekvensen selv, så kan de følge pustens rytme. Med kardiomegali øker pusten ikke bare, men rytmen er også forstyrret, det blir overfladisk med manglende puste.

Å øke og utvide hjertet i et barn kan føre til slike patologier:

 • Medfødt hjertesykdom. Forstørret hjerte provosere slike onder som patent ductus arteriosus, Ebsteins anomali, aortastenose, tetralogy tetrade, pulmonalstenose, septal defekt mellom atriene og andre.
 • Ervervet defekt forårsaket av bakteriell endokarditt eller revmatisme. Som et resultat av betennelse i den indre hjertemembranen, er ventilene skadet, noe som fører til problemer i hjertearbeidet. Sykdommen manifesteres av feber, svakhet, patologiske lyder og andre symptomer.
 • Myokarditt. Denne ganske vanlige sykdommen er en betennelse i hjertemuskelen forårsaket av virus, bakterier eller andre patogener.
 • Kardiomyopati. Dette genetisk forårsaket tap av hjerte, hvor det kan være en fortykkelse av veggene (også omtalt som et hypertrofisk kardiomyopati) eller ekspansjons hulrom med veggen tynning (dette er en manifestasjon av dilatert kardiomyopati).
 • Operasjon på hjertet. Hos 20-40% av barna som gjennomgikk slik intervensjon, kan kardiotomi syndrom utvikle seg 2-3 uker etter operasjonen. Patologi manifesteres av alvorlig svakhet, feber, brystsmerter, pusteforstyrrelser og hjerteklump.
 • En onkologisk prosess i hjertet eller utvikling i vev i hjertet av en godartet tumor.
 • Ikke-kardinale årsaker, for eksempel sarkoidose, amyloidose, hypertyreose, lupus, toxoplasmose, kollagenose, ta visse medisiner, sult.

Svakt hjertearbeid fremkaller forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, på grunn av dette er det en blek hud og en cyanotisk nyanse av lepper og nese. Hevelse er også en indikasjon på at noe ikke fungerer ordentlig i kroppen.

Når hjertet ikke klare sitt arbeid, begynner væsken fra blodkarene å samle seg i vevet. Til slutt er mangel på appetitt også et viktig tegn på en sykdom. Mange foreldre, gir dessverre ikke alltid dette symptomet, spesielt når barnet alltid spiser med motvilje.

Med slike tegn er det ikke bare nødvendig å oppleve barnelege, men også å besøke kardiologens konsultasjoner. Kun erfarne spesialister kan mistenke hjerteproblemer. Når du lytter til hjertet og tilstedeværelsen av barnets sidesymptomer, vil legen sende en røntgen som viser hjertemuskets dimensjoner.

I tillegg kan små endringer påvises på et kardiogram. Vanligvis oppdages kardiomegali hvis barnet undersøkes dersom helsen din forverres. Hvis sykdommen ikke blir oppdaget i tide, kan det til og med føre til triste konsekvenser. Derfor bør du ikke forsømme hjertets diagnose.

Hvis barnet fortsatt avslørte en patologi i hjertet, så ikke panikk forut for tiden. Barnet trenger å gjøre en serie studier, under hvilke vil bli samlet inn fullstendig informasjon om hjertets tilstand. Basert på funnene, diagnostiserer kardiologen og foreskriver tilstrekkelig behandling.

Ikke forsøm den planlagte undersøkelsen av leger, siden behandlingen vil være mest effektiv når det fortsatt ikke er noen sekundære tegn på sykdommen. Og når det er merkbare symptomer, kan du ikke nøle i alle fall. Avhengig av årsaken til kardiomegali kan barnet bli foreskrevet antiarytmiske legemidler, antivirale eller antimikrobielle midler, antiinflammatoriske legemidler, diuretika, glykosider og andre medisiner.

I noen tilfeller, for eksempel med fødselsskader, anbefales kirurgisk behandling. Under alvorlige forhold må man ty til organtransplantasjon.

Hvor profesjonell sport påvirker hjertet

I profesjonelle idrettsutøvere, blir venstre ventrikkel ofte betydelig forstørret og forstørret. Derfor tilpasser hjertet seg til økt fysisk stress og behovet for å opprettholde en sterk blodutløsning. Ofte er det "bullish hjerte" avslørt i syklister, biathletter, skiløpere, marathoners, fordi slike idretter krever større utholdenhet. Mindre kardiomegali lider profesjonelle boksere og brytere.

Under påvirkning av konstant fysisk anstrengelse, utvider ventrikler og atria, men dette indikerer ikke alltid en patologi. I trente mennesker øker myokardiet med ca 15-20%, som regnes som en variant av normen.
For å arbeide i en styrket modus, blir hjertet større i størrelse.

Dette skyldes utvidelsen av små fartøyer og dannelsen av nye. Som et resultat, forbedrer trophic organet, det effektivt setter blodet i blod med oksygen. Imidlertid har tilpasningsmekanismer sine grenser. Ved overdreven belastning, som vanligvis er knyttet til brudd på treningsregimet, kan hjertevolumet overstige 1200 cm³.

I dette tilfellet diagnostiseres patologien. De åpenbare symptomene på kardiomegali er ofte fraværende eller maskert for manifestasjoner av andre sykdommer som forårsaket en økning i hjertet. Vanligvis på pasientens avtale, vil pasienten bare stemme ordinære hjerteklager.

symptomer

I seg selv er et stort hjerte en følgesvenn av en allerede utviklet sykdom, og diagnostiseres hovedsakelig ved radiografisk undersøkelse. De synlige tegn på sykdommen manifesteres i pasientens utilfredsstillende tilstand.

Hvilke symptomer bør jeg være oppmerksom på:

 • Overtredelse av rytmen.
 • Økning i hjertefrekvensen.
 • Økning i trykk.
 • Kortpustethet og hjertebanken under treningen.
 • Smerter i brystbenet.
 • Svetting.

Alle disse symptomene er knyttet til andre kardiovaskulære sykdommer, så en detaljert undersøkelse, inkludert ultralyd, er nødvendig for detaljert diagnose. Bulls hjerte er ikke uttrykt av noen spesifikke symptomer.

Alle disse tegnene er karakteristiske for andre patologier i kardiovaskulærsystemet, så det er svært viktig å passere en kvalitativ og rettidig diagnose. Bulls hjerte i hans barn kan avsløre en oppmerksom foreldre. I nyfødte er følgende symptomer manifestert:

 • blep av hud og cyanose rundt øynene og munnen;
 • uregelmessig overfladisk puste;
 • hjertebanken;
 • sløvhet, apati, mangel på appetitt;
 • hevelse av bena;
 • økt svette.

Metoder for undersøkelse

Diagnose av kardiomegali begynner med en fysisk undersøkelse av pasienten. Legen avslører hudens hud, tilstedeværelse av dyspné, hevelse. Med myokardial svakhet og brudd på generell sirkulasjon, høres hjertemormer og stagnerende hvesende i lungene. Deretter brukes hardware diagnostiske metoder og laboratorieanalyser utføres.

Nå har et fluorografisk bilde erstattet granskningsradiografen. Det lar deg se om det er en endring i hjertestørrelsen, for å beregne forholdet mellom bredden av hjerteskyggen og bredden på brystbenet (normen er opptil 50%). Den generelle radiografien viser stagnasjon i blodkarrene i de nedre pulmonale avdelinger, patologi av aorta og lungeneårene.

EKG fungerer som en hjelpemetode som gir tilleggsinformasjon. Bildene kan sees fortykning av ventrikulær og atrial vegg, iskemi, arrdannelse etter hjerteinfarkt, myokardialt tynning, og områder påvirket cardiosclerosis.

Ekkokardiografi utføres for å studere de anatomiske egenskapene til hjertet. Metoden bidrar også til å evaluere funksjonen og avklare årsaken til patologien. På ekkokardiogrammet settes de nøyaktige dimensjonene til kamrene, ventilapparatet, bevegelsen av ventilene.

 • Hjertekateterisering

Metoden brukes som forberedelse til pasientens operasjon. Det lar deg evaluere hemodynamikk, graden av omvendt strømning av blodstrømmen. Parallelt, for å studere patronen til kranspulsårene, utføres deres koronarografi.

I diagnosen kardiomegali kan det også kreves ytterligere tester:

 • generelle og biokjemiske blodprøver;
 • lipidanalyse;
 • analyse av reumatoid faktor
 • hormon nivå forskning;
 • bakteriekultur (for påvisning av infeksjoner).

Hvis legen fastslår at årsakene til et stort hjerte er kronisk eller akutt sykdom, må behandlingen av disse sykdommene utføres uten mislykkelse. Hvis det starter i tide, reduseres orgelet i størrelse.

Hvis årsaken er hjertesykdom, må du konsultere hjertekirurg og, om nødvendig, gjennomgå en operasjon. Dette vil muliggjøre lang tid å opprettholde effektiviteten til det viktigste organet for livet. Etter operasjonen er symptomatisk behandling foreskrevet.

Det er nødvendig å redusere prosessen med å øke hjertet i pasienten. Hvis en person beveger seg lite, ikke følger mat, har en rekke dårlige vaner, for å løse problemet, må han revurdere sin livsstil. Dette betyr at du skal begynne å spille sport i moderat modus for å spise matvarer som er høye i vitaminer og sporstoffer.

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan konsekvensene være svært alvorlige. Derfor bør du ikke forsømme anbefalingene hvis legen foreskriver diett, sport eller kirurgi.

behandling

Siden oksekjertet er vanligvis en sekundær sykdom, bør behandlingen utføres parallelt med behandlingen av den underliggende sykdommen. I tillegg er det verdt å huske at kardiomegali er en irreversibel lidelse, derfor er formålet med terapi å redusere deformasjonen av hjertet. Blant konservative metoder gjelder:

 • antihypertensive midler, angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere;
 • antikoagulantia, forebygging av dannelse av blodpropper;
 • beta-blokkere, normaliserende hjerteaktivitet;
 • diuretika hvis et overskudd av natrium er funnet i kroppen.

I fravær av resultatstedet til kirurgiske metoder, hvis formål er å opprettholde eller normalisere hjertets funksjon:

 • installasjon av en pacemaker;
 • implantering av ventiler;
 • Implantering av enheter for hjelpesirkulasjon: Jarvik 2000, Novacor, HeartMate;
 • koronar arterie bypass graft.

I tillegg til behandling må pasienten følge sin livsstil: å forlate dårlige vaner, observere en diett med lavt fettinnhold, for å gi kroppen en fysisk belastning. Når man bekjemper kardiomegali, er det nødvendig å eliminere alle faktorer som kan forverre sitt kurs.

Pasienten kan ha problemer med blodtrykk, som må kontrolleres. I noen tilfeller er pasienten foreskrevet medisiner som reduserer den. Også, legemidler som normaliserer hjerterytmen kan foreskrives.
Ved undersøkelsen er det nødvendig å finne ut om pasienten har lungesykdommer, iskemi. Hvis de er tilgjengelige parallelt, er det nødvendig å behandle disse plager.

Ved inflammatoriske prosesser er antibakteriell terapi obligatorisk. Under kampen mot sykdommen bør du utelukke inntak av øl og andre alkoholholdige drikkevarer, samt drikkevarer som inneholder koffein. Avfall er også fra røyking, tar narkotika.

For å kvitte seg med sykdommen så snart som mulig, må du ordne deg en ukentlig lossedag - en medisinsk sult, hvor du kan spise bare ferskpresset juice og vann. Dette vil rense kroppen. Når det gjelder å behandle en slik sykdom, som et hjertehjertet, er det verdt å nevne fordelene med sport og herding, noe som bidrar til å øke immuniteten.

Riktig ernæring er av stor betydning i kampen mot kardiomegali. Helst for dette middelhavsdietet. Takket være ham kan du ikke bare mette kroppen med nyttige elementer, men også normalisere, og hvis dette ikke er nødvendig, behold bare normal kroppsvekt.

Kosthold i tilfelle sykdom

Bruken av en slik diett er indisert i behandling og forebygging av en slik sykdom, som et bullish hjerte. Her er de grunnleggende prinsippene for slik ernæring:

 • Til frokost må du spise retter fra frokostblandinger, og til dessert må du spise frukt.

Karbohydrater oppnådd fra disse produktene blir ikke overvektige. På samme tid kan en slik diett gi deg alle nødvendige elementer for kroppens normale funksjon for hele dagen.

 • Til lunsj må du spise retter som inneholder protein, vegetabilsk mat.

  Som regel er disse grønnsaker, frukt, fisk, kjøttretter, skummet melkeprodukter, ost av harde varianter. Kjøtt og fisk bør være kosthold.

  Middelhavet diett i behandling av et syndrom som et hjerte hjerte, forutsetter også bruk av sjømat, ikke gi opp på de første rettene;

 • Supper bør være kalorier med lavt kaloriinnhold. Som regel er disse ferskpresset juice, fettfattig yoghurt, kefir, grønnsaker, frukt.
 • Det er ikke forbudt i henhold til denne type diett, anvendes ved behandling av slike sykdommer som bovint hjerte-syndrom, og snacks, og de kan bestå av lav-fett yoghurt, frukt og grønnsaker.

  Men fra bevaring, bør sukker, fett av animalsk opprinnelse bli forlatt. Som fett kan du bruke sesam, oliven, soya, peanøttsmør. Ta små mengder mat.

  Folkemidlene

  Det er en populær behandling for et utvidet hjerte. Denne terapien bidrar til å styrke hjertemuskelen, forbedrer ernæringen og renser blodkarene. For behandling av medisinske urter brukes og avgifter:

  • Cranberry. I sin friske form er denne bæren veldig nyttig for hjertet, det metter kroppen med de nødvendige mineraler og vitaminer. De spiser tranebær revet med sukker. Forbruker 1 ss. l. revet bær 3 ganger daglig etter måltider.
  • Blåbær. I terapi brukes unge skudd av denne planten. De blir knust og kokt på lav varme i 10 minutter, deretter avkjølt og filtrert. 200 ml kokende vann tar 1 ss. l. skyter. Forbruker 1 ss. l. kjøttkraft tre ganger om dagen.
  • Adonis. I 200 ml kokende vann dampet 1 ts. Denne urt er insistert i termosene i en time, og deretter filtrert. Ta 1 ss. l. Narkotika tre ganger om dagen.
  • Maismel. I terapi brukes blomstene av denne planten. I 1 kopp kokende vann dampet 1 ss. l. blomster, insisterer 1 time, deretter filter. Spis 1/3 kopp tre ganger om dagen for en kvart time før et måltid.
  • St. John's Wort. For 1 liter vann ta 50 g tørket urter av denne planten. Kok på lav varme i 10 minutter, så insister i 1 time og filter. I infusjonen, oppløs 100 gram naturlig honning. Oppbevar stoffet i en glassbeholder i kjøleskapet. Bruk 1/3 kopp tre ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.
  • Lily of the valley. Forbered en tinktur av blomster av denne planten. For å gjøre dette, falle friske blomster i glass, ikke ramming, og hell vodka. Insister i mørket to uker, så filtrer. Ta 15 dråper tinktur tre ganger om dagen.
  • Tinktur av rosmarin på vin. I moderasjon har rødvin en gunstig effekt på hjertemuskelen.

  Gjør tinkturen av bladene på vin. 100 g tørkede blader helt over 2 liter rødvin, dyppet i et kaldt mørkt sted i glassbeholdere med 30 dager, periodisk rystet og deretter filtrert. Ta 50 ml av legemidlet to ganger om dagen. Behandlingen varer en og en halv time, så ta en pause.

 • Herbal decoction nummer 1. Bland 1 del av nyre-te, 2 deler agurker og ledum og 3 deler av morworten. I 300 ml kokende vann dampet 1 ss. l. slik samling, insistere på en termos i 4 timer, deretter filter. Drikk ½ kopp infusjon 3 ganger daglig for en kvart time før et måltid.
 • Urte samling nummer 2. Bland 20 g horsetail gress, 30 g urte gress og 50 g hagtorn. I 300 ml kokende vann dampet 1 ss. l. En slik samling insisteres i en termos i 1 time, hvorpå den blir filtrert. Ta 50 ml 6 ganger daglig.
 • Risiko og mulige komplikasjoner

  Et forstørret hjerte kan føre til betydelig risiko for pasienten, som avhenger av den underliggende sykdommen som forårsaket utvidelsen av hjertet. Når hjertet blir for stort, blir noen deler av myokardiet utsatt for større trykk og dermed økt risiko for iskemi og farlige komplikasjoner som slag og hjerteinfarkt.

  Men statistikk bemerker at med patologi du kan leve uten alvorlige konsekvenser, holde den under kontroll ved hjelp av passende behandling. I Russland har faktisk 9,4 millioner mennesker et utvidet hjerte, spesielt i venstre ventrikel.

  forebygging

  For å redusere risikoen for en sykdom må du følge flere regler.

  • Det er nødvendig å gå inn for sport. At et slikt problem som et utvidet hjerte ikke berører deg, det er ikke nødvendig å være profesjonell idrettsutøver - det er nok å lede en aktiv livsstil, å øve regelmessig i treningsstudioet;
  • Bør kastes eller minimeres mottak av alkoholholdige drikker, og spesielt gjelder dette øl;
  • Det er nødvendig å følge prinsippene om riktig ernæring - den må være balansert, mettet med nyttige elementer og fattige fettstoffer, konserver, stekt, melmat.

  Å vite hva et oksekjertel er, hvordan denne diagnosen blir gjort, hvordan denne sykdommen behandles, kan du umiddelbart mistenke det når du utvikler det, og å vite om forebyggende tiltak, kan du redusere risikoen for forekomsten betydelig. Ikke forsink besøket til legen ved de første tegn på sykdommen.

  Hvordan behandle en hjernesykdom

  Bulls hjerte eller kardiomegali er en økning i størrelsen på hjertet. Sykdommen kan være medfødt eller utvikle under påvirkning av en rekke faktorer. Kardiomegali er en farlig sykdom, fordi når størrelsen på hjertemuskelen øker, er ernæringen forstyrret, noe som i tide kan føre til hjertesvikt og død. Årsaker til patologi: hjerte- og vaskulær sykdom, intens trening, alkoholmisbruk. Sykdommen manifesterer seg ved følgende symptomer: høyt blodtrykk, brudd på frekvensen og rytmen til hjerteslag, smerte i hjertet. Behandling av kardiomegali er avhengig av årsakene til hvilken sykdommen utviklet seg.

  Det er en effektiv folkebehandling av hjerte og karsykdommer, inkludert et hjertehjerte. Slike terapier har ingen negativ innvirkning på menneskers helse. Tvert imot bidrar behandling med folkemidlene til den milde restaureringen av normal funksjon av hjertemusklen, rensingen av kar fra aterosklerotiske plakk og den komplekse forbedringen av tilstanden for menneskers helse.

  Årsaker til utvidet hjerte

  Bulls hjerte kan oppstå av flere grunner.

  1. Å gjøre sport.
   Å øke hjertet er normen for idrettsutøvere. Dette skyldes at fysisk aktivitet krever mer intensivt arbeid i hjertemuskelen, noe som fører til hypertrofi.
  2. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
   Patologiens patologi, spesielt deres innsnevring, fører til det faktum at cellene i kroppens vev mottar en tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer, det er nødvendig å øke hjertefrekvensen. Dette fører til en økning i størrelsen på hjertemuskelen. Bulls hjerte utvikler seg mot bakgrunnen av følgende sykdommer:

  • hypertensjon;
  • iskemisk hjertesykdom;
  • revmatisk hjertesykdom;
  • hjertesvikt og hjertemuskulatur.
 • Alkoholmisbruk.
  Alkoholforgiftning forårsaker skade på hjertemuskelen og får det til å øke. I tillegg er en egen gruppe pasienter som misbruker øl og drikker mer enn 3 liter av denne drinken per dag. Dette skyldes det faktum at overdreven væskeinntak øker byrden på hjertet, da det må pumpes mer blod. Som en konsekvens utvikler kardiomegali.
 • I noen tilfeller er medfødt kardiomegali hos barn notert. Fosteret oppdages under en ultralydsundersøkelse av moren. Bulls hjerte i et barn - en svært sjelden sykdom, men farlig. Omtrent 1/3 av alle nyfødte med denne sykdommen overlever ikke, og en fjerdedel av de resterende utvikler kronisk hjertesvikt.

  Sykdom i fosteret utvikles under påvirkning av en rekke faktorer:

  • forgiftning: eksponering for giftige stoffer på den gravide kvinnens kropp, røyking, alkohol og narkotika;
  • eksponering for stråling;
  • genetisk predisposisjon;
  • medfødte hjertefeil.

  Symptomer på patologi

  En økning i hjertestørrelsen fører til forstyrrelse i ernæringen av hjertemuskelen. Dette kommer i sin tur fram av den forverrede tilstanden til en persons helse.
  De viktigste tegn på sykdommen:

  • takykardi - økt hjertefrekvens;
  • arytmi - et brudd på normal rytme av sammentrekninger;
  • økt blodtrykk;
  • selv med mindre fysisk anstrengelse;
  • angina pectoris - smerte i hjertet;
  • hevelse i nedre ekstremiteter;
  • økt tretthet, muskel svakhet;
  • blekhet;
  • svimmelhet, mulig bevissthetstap
  • økt svette.

  Bulls hjerte er ikke uttrykt av noen spesifikke symptomer. Alle disse tegnene er karakteristiske for andre patologier i kardiovaskulærsystemet, så det er svært viktig å passere en kvalitativ og rettidig diagnose.

  Bulls hjerte i hans barn kan avsløre en oppmerksom foreldre. I nyfødte er følgende symptomer manifestert:

  • blep av hud og cyanose rundt øynene og munnen;
  • uregelmessig overfladisk puste;
  • hjertebanken;
  • sløvhet, apati, mangel på appetitt;
  • hevelse av bena;
  • økt svette.

  Diagnose av sykdommen

  Sykdommen er diagnostisert av en kardiolog. Ulike kardiovaskulære sykdommer manifesterer seg med lignende symptomer, derfor, når diagnosen er nøyaktig formulert, blir resultatene av en rekke prosedyrer tatt i betraktning:

  • ultralyd undersøkelse av hjertet;
  • elektrokardiogram;
  • Røntgenundersøkelse av brystet;
  • magnetisk resonansbilder.

  Behandling av bovin hjertesykdom

  Behandling for kardiomegali er avhengig av årsaken til sykdommen. Først av alt er terapien rettet mot å eliminere de ugunstige faktorene som fører til økning i hjertet.

  Hvis årsaken til patologien er høyt blodtrykk, administreres hypertensjon. I dette tilfellet er det nødvendig å stadig ta narkotika som senker blodtrykket og normaliserer blodstrømmen.

  Hvis en person utvikler iskemisk sykdom, er det viktig å rense karene med aterosklerotiske plakk og normalisere blodtilførselen til hjertemuskelen.

  Hvis årsaken til kardiomegali er en smittsom prosess i hjertemuskelen eller skallet, må du ta antibakterielle legemidler som vil bidra til å takle infeksjonen.

  Behandling av sykdommen er ikke bare mottak av medisinske drikker, men også livsstil. For å gjenopprette raskere, må pasientene drastisk forandre sine liv. Viktig i behandlingen av sykdom er en sunn natts søvn. Sov et voksenbehov minst 7-8 timer om dagen.

  En viktig rolle er spilt av ernæring. Med kardiomegali må du spise riktig, slik at hjertet får alle nødvendige vitaminer og mineraler. Det er forbudt å spise fettstoffer, spesielt animalsk fett, som fremmer utviklingen av aterosklerose og blokkering av blodårer. Det er også nødvendig å avstå fra kaffe og sterk te. Det er også nødvendig å begrense bruken av salt, fordi dette produktet påvirker vannets saltbalanse og som en konsekvens arbeidet i hjertemuskelen. Man bør avstå fra krydret mat og krydder.

  Det er viktig å lede en aktiv livsstil og mosjon. Belastningen bør være moderat. For å begynne en slik pasient bør være med terapeutisk kroppsopplæring. Også daglige turer i parken vil være nyttig. Hver morgen må du trene i 20-30 minutter. Lastens nivå bør bestemmes uavhengig avhengig av helsetilstanden. Gradvis må lasten økes.

  Pasienten må permanent forlate de dårlige vanene: røyking og alkohol. Også overdreven stress på hjertet gir overvekt, så du bør rette opp denne figuren. Men i intet tilfelle kan du gå ned i vekt raskt med utmattende fysiske øvelser eller sultne dietter. Maten skal være full, fordi hjertemuskelen trenger næringsstoffer.

  Bulls hjerte er en alvorlig sykdom, som uten riktig terapi kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt og død av pasienten. Det er veldig viktig å rettidig diagnostisere patologi og identifisere årsakene til utviklingen.

  Folkemidlene

  Det er en populær behandling for et utvidet hjerte. Denne terapien bidrar til å styrke hjertemuskelen, forbedrer ernæringen og renser blodkarene. For behandling av medisinske urter brukes og avgifter.

  1. Cranberry. I sin friske form er denne bæren veldig nyttig for hjertet, det metter kroppen med de nødvendige mineraler og vitaminer. De spiser tranebær revet med sukker. Forbruker 1 ss. l. revet bær 3 ganger daglig etter måltider.
  2. Blåbær. I terapi brukes unge skudd av denne planten. De blir knust og kokt på lav varme i 10 minutter, deretter avkjølt og filtrert. 200 ml kokende vann tar 1 ss. l. skyter. Forbruker 1 ss. l. kjøttkraft tre ganger om dagen.
  3. Adonis. I 200 ml kokende vann dampet 1 ts. Denne urt er insistert i termosene i en time, og deretter filtrert. Ta 1 ss. l. Narkotika tre ganger om dagen.
  4. Maismel. I terapi brukes blomstene av denne planten. I 1 kopp kokende vann dampet 1 ss. l. blomster, insisterer 1 time, deretter filter. Spis 1/3 kopp tre ganger om dagen for en kvart time før et måltid.
  5. St. John's Wort. For 1 liter vann ta 50 g tørket urter av denne planten. Kok på lav varme i 10 minutter, så insister i 1 time og filter. I infusjonen, oppløs 100 gram naturlig honning. Oppbevar stoffet i en glassbeholder i kjøleskapet. Bruk 1/3 kopp tre ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.
  6. Lily of the valley. Forbered en tinktur av blomster av denne planten. For å gjøre dette, falle friske blomster i glass, ikke ramming, og hell vodka. Insister i mørket to uker, så filtrer. Ta 15 dråper tinktur tre ganger om dagen.
  7. Tinktur av rosmarin på vin. I moderasjon har rødvin en gunstig effekt på hjertemuskelen. Gjør tinkturen av bladene på vin. 100 g tørkede blader helt over 2 liter rødvin, dyppet i et kaldt mørkt sted i glassbeholdere med 30 dager, periodisk rystet og deretter filtrert. Ta 50 ml av legemidlet to ganger om dagen. Behandlingen varer en og en halv time, så ta en pause.
  8. Herbal decoction nummer 1. Bland 1 del av nyre-te, 2 deler agurker og ledum og 3 deler av morworten. I 300 ml kokende vann dampet 1 ss. l. slik samling, insistere på en termos i 4 timer, deretter filter. Drikk ½ kopp infusjon 3 ganger daglig for en kvart time før et måltid.
  9. Urte samling nummer 2. Bland 20 g horsetail gress, 30 g urte gress og 50 g hagtorn. I 300 ml kokende vann dampet 1 ss. l. En slik samling insisteres i en termos i 1 time, hvorpå den blir filtrert. Ta 50 ml 6 ganger daglig.

  Skriv i kommentarene om din erfaring i behandling av sykdommer, hjelp andre lesere av nettstedet!
  Del materialet i sosiale nettverk og hjelp venner og familie!

  Årsaker til bovin hjertesykdom, dets symptomer og behandling

  En persons hjerte beholder evnen til å utføre sin grunnleggende funksjon, som består i å pumpe blod, bare hvis dimensjonene oppfyller normen.

  Ved en økning i størrelse utvikler pasienten en patologi som fører til forstyrrelse i sirkulasjonssystemet.

  Denne typen anomali er kjent som "bull heart" syndromet.

  årsaker

  Til tross for det relativt høye nivået av utvikling av moderne medisin, var det ikke mulig å etablere den eksakte årsaken til sykdomsutviklingen.

  Denne patologien er utbredt blant idrettsutøvere. Dette skyldes det faktum at disse menneskene tilbringer mesteparten av sin tid på trening, kombinert med høy fysisk aktivitet som får hjertet til å arbeide i nødmodus, pumping mye større volum av blod. Denne operasjonsmodus fører til en gradvis økning i hjertets masse.

  Mens idrettsutøvere ikke slutter å spille sport, øker hjertestørrelsen ikke noe ubehag hos en person.

  Men så snart klassene slutter, er det stor sannsynlighet for at sykdommen oppstår.

  Eksperter er sikre på at misbruk av en slik drink som øl, kan også provosere denne patologien. Når du drikker mindre enn 3 liter drikke hele dagen, er det ingen trussel mot hjertet, men med en større dose av slike ølelskere faller inn i en risikogruppe.

  Hos pasienter får hjertet en ganske stor belastning, noe som fører til behovet for å pumpe mer blod. For å takle denne situasjonen øker hjertet gradvis i størrelse.

  Med forsterkning av hjertet, taper det strakte muskelvevet gradvis sin elastisitet og blir flabby. Etter en tid blir musklene erstattet med et fett- eller bindevev. Som et resultat av slike endringer, mister hjertet sin evne til å pumpe blod.

  Det er en rekke sykdommer som også kan forårsake et "hjertehjertet":

  • høyt blodtrykk;
  • iskemisk hjertesykdom;
  • utvikling av en infeksjon av viral opprinnelse;
  • ulike typer nedsatt nyrefunksjon
  • brudd på konstruksjonen til ventilsystemet.

  I noen tilfeller overføres denne type patologi genetisk (ved arv).

  Hvis en person er utsatt for ovennevnte faktorer, faller han inn i en risikogruppe for utvikling av kardiomegali.

  symptomer

  Faren for kardiomegali er fraværet av symptomer, noe som kan indikere tilstedeværelsen av patologi. Dette kompliserer sin diagnose i stor grad.

  Men i nærvær av et symptomatisk bilde, har det en analogi med mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

  Blant de mest kjente symptomene kan identifiseres som følger:

  • hevelse i underekstremiteter og bukregion;
  • hjertebanken;
  • kortpustethet ved høy fysisk anstrengelse;
  • følelse av smerte i brystet;
  • økt tildeling av svette.

  I nærvær av slike symptomer, forbinder noen dem med røyking, stress og fysisk anstrengelse. Mange pasienter ser etter en årsak i utviklingen av CCC sykdommer. I alle fall kan du ikke forlate dem uten riktig oppmerksomhet. Du bør kontakte en spesialist og ta en undersøkelse.

  Diagnose og behandling

  En nøyaktig diagnose kan ikke bare gjøres ved tilstedeværelsen av symptomene ovenfor.

  For dette er det nødvendig å gjennomføre en rekke spesielle undersøkelser:

  • en generell blodprøve;
  • elektromagnetisk tomografi;
  • Røntgen av brystbenet;
  • kardiell eller vaskulær kateterisering;
  • utfører en biopsi av ventrikelepitel.

  Etter den endelige diagnosen av utviklingen av patologi, er spesialister bestemt med valget av terapeutisk terapi, individ for hver pasient.

  Den første behandlingsfasen tar sikte på å eliminere den underliggende årsaken som utløste sykdommen. For dette kan både medisinering og kirurgisk behandling brukes.

  Gjennomføring av medisiner bidrar til å senke blodtrykket, og også fjerne væsken som har akkumulert i pasientens kropp.

  Til dette formål kan forberedelser av slike grupper brukes:

  • beta-blokkere - forbedre hjerte muskelfunksjonen;
  • diuretika - senk mengden natrium i kroppen;
  • ACE - bidra til arbeidet med CAS;
  • antikoagulantia - hindre dannelsen av blodpropper, noe som øker risikoen for hjertesvikt.

  Operasjonen muliggjør restaurering av det skadede ventilsystemet, samt funksjonen av det kardiovaskulære systemet.

  Blant de mest effektive og vanlige kirurgiske metodene er følgende:

  • ventilprothese eller reparasjon;
  • bypass kirurgi av koronar fartøyer;
  • innføringen av en spesiell enhet som utfører funksjonen til en hjelpepumpe som pumper blod
  • implantering av en pacemaker.

  Utviklingen av kardiomegali kan provosere fremveksten av ganske farlige komplikasjoner. Derfor anbefaler eksperter ikke å ignorere manifestasjonen av de opprinnelige symptomene - og kontakte legen.

  Hva er faren for en bullish hjertesykdom?

  • årsaker til
  • Hvem kan utvikle en bullish hjerte sykdom?
  • Symptomer og diagnose
  • Behandling og forebygging av hjertesykdom
  • Spesialdiett

  En bullish hjerte sykdom kalles en patologisk tilstand når hjertet er forstørret i størrelse. Oftest forekommer det hos mennesker som misbruker øl. Derfor er begrepet "ølhjerte" også brukt. Det vitenskapelige navnet på dette fenomenet er kardiomegali, det vil si en økning i hjertemuskelen i størrelse.

  årsaker til

  En person som drikker opptil 3-5 liter øl om dagen, er uvitende om skaden på kroppen. En stor mengde full øl har en ekstra belastning på hjertemuskelen. Hjertet bør doble flyt av væske som kommer inn i kroppen, som følge av hvilke kompenserende mekanismer aktiveres.

  Hjertet er tvunget til å øke i volum, noen ganger betydelig økning, 2-3 ganger. Begynn å utvide og hjertehulen.

  I begynnelsen håndterer hjertet flere belastninger, begynner å virke i full kraft. Og personen har ingen spesielle vanskeligheter. Men i fremtiden, fra denne lasten, begynner den å slites ut og bli sliten.

  Hjertemusklen blir avtagende, strukket. Muskelceller i hjertet er erstattet av et bindevekt og fettvev. Og til slutt kommer det øyeblikk når hjertemusklen slutter å takle belastningen. Som et resultat, begynner å svulme lemmer, dyspné, dropsy, hjerterytme er ødelagt, leveren er forstørret.

  Folk som misbruker øl, begynner for det meste raskt, og dette er en ekstra byrde på hjertet, noe som fører til at kardiovaskulær insuffisiens utvikler seg. Hjertetrykket er ødelagt. Behandling av slike plager er svært vanskelig.

  Hvem kan utvikle en bullish hjerte sykdom?

  Som nevnt ovenfor påvirker denne sykdommen ølelskere. Men ikke bare disse menneskene kan strekke hjertemuskelen.

  En viss kategori idrettsutøvere kan også lide av denne sykdommen. Ulike treningsøkter og belastninger holder hjertet i en tone. Men hvis du plutselig slutter å trene, kan kardiovaskulære problemer oppstå. Hjertemuskelen kan strekke seg, og dens funksjoner vil svekke seg.

  Dette skyldes at når en idrettsutøver trener (svømmer, svinger på simulatorer osv.), Blir hjertemuskelen vant til dette tempoet og begynner å fungere i en styrket modus, og hjertemassen økes. Men hvis en person brått kaster trening, kan hjertet, som er vant til et slikt tempo, ikke selvminne i størrelse. Det virker i det gamle regimet, men personen trenger ikke det, og blodstasis oppstår, oksygen begynner å bli produsert mindre, noe som fører til oksygen sult. Som et resultat oppstår hjertesvikt.

  En slik tilstand kan observeres ikke bare blant idrettsutøvere og ølelskere. Denne sykdommen kan bli påvirket av personer med revmatisme eller kollagen. Selv en slik ufarlig sykdom, som en allergi mot jordbær, kan til slutt føre til en "hjertehjerte" sykdom. Antistoffer som produseres med allergi, fremkaller en konstant sensibilisering av kroppen, noe som kan føre til en autoimmun tilstand.

  Hvis sykdommen er medfødt, er prognosen for utvinning ugunstig. Ervervet kardiomegali forekommer i hjerte-og karsykdommer i hjertet og andre organer. Den hyppigste hjerteforstørrelsen kan observeres i IHD, lungemfysem, hypertensjon og hjertefeil. For å fremme diagnosen "bull hjerte" kan inflammatoriske prosesser i hjertet forårsaket av sykdommer som angina, revmatisme, skarlagensfeber, revmatisk carditt.

  Alkoholforgiftning kan føre til økning i hjertemuskelen. Overdreven eller feil bruk av medisiner er en provokatør av kardiomegali. En slik sykdom, som akutt perikarditt, fremmer en økning i hjertet. I perikardiet er det opphopning av væske, på grunn av dette kan hjertemuskelen øke.

  Symptomer og diagnose

  Kardiomegali kan kjøpes (som nevnt ovenfor) og medfødt. Men for det meste er sykdommen "hjertehjerte" sammen med andre hjertesykdommer. Generelt er det klager på kortpustethet, varierende grad av hevelse, rask tretthet, takykardi, smerte i brystbenet. Symptomer på kardiomegali kan ikke manifesteres i lang tid på noen måte eller kan manifesteres av symptomene på samtidig sykdom. Pasienten ikke kan ta hensyn til disse manifestasjoner av sykdommen, er det å skrive ut til å nekte å utøve (idrettsutøvere), stillesittende livsstil, røyking og andre. Derfor cardiomegaly kan avsløre diagnosen av andre sykdommer.

  Hvis legen mistenker at en pasient "okse hjerte" (støy i hjertet, en viss utvekst på palpasjon), kan han henvise pasienten til en EKG. Radiografi kan også avsløre kardiomegali. Men pålitelig informasjon kan gi ultralyd i hjertet. I tillegg kan ekkokardiografi identifisere årsaken til sykdommen.

  Behandling og forebygging av hjertesykdom

  Hvis kardiomegali ikke er medfødt, utføres behandling parallelt med behandlingen av den underliggende sykdommen. Det er viktig å utelukke risikofaktorer som kan forverre pasientens situasjon. Det er nødvendig å regelmessig overvåke blodtrykket, hvis det øker, ta passende tiltak.

  En lege kan ordinere medisiner for å redusere det. Forberedelser som forbedrer hjerteblodstrømmen er nødvendig i medisinsk terapi. Forskjellige ACE-hemmere kan foreskrives, noe som bidrar til å senke trykket og normalisere hjertefrekvensen, normalisere aktiviteten. Det er nødvendig å utelukke iskemisk hjertesykdom, lungesykdom. Om nødvendig, hvis det er noen inflammatoriske prosesser, utføres antibiotikabehandling.

  Med en slik sykdom som et "hjertehjerte", bør det første skrittet være å slutte å bruke øl. Et visst regime av dagen må overholdes. Matinntaket er også viktig. Sykdommen i "hjernen" utvikler seg gjennom livet og blir ofte observert hos personer eldre enn 40 år. Og så de som ikke er likegyldige for øl, bør i denne alderen tenke på konsekvensene. Et viktig punkt i forebygging av hjertesykdom er et bestemt kosthold. Det anbefales å rense kroppen en gang i uken. Dette oppnås ved å faste og ta ferskpresset juice. Et middelhavsdiett kan være nyttig. Sport kan også bidra til forbedring av kroppen. Det anbefales å begynne herding av kroppen, som perfekt styrker immunforsvaret. Og det siste trinnet er avvisningen av dårlige vaner (alkohol, nikotin, koffein, narkotiske stoffer).

  Spesialdiett

  Middelhavet diett er ikke akkurat en diett, men prinsippet om daglig ernæring. Denne dietten er ikke rettet mot et raskt resultat, dets effekt er gradvis. Det er rettet ikke bare ved å miste vekt, men også på forebygging av mange sykdommer.

  1. Frokost består av frokostblandinger og frukt. Karbohydrater, som finnes i melprodukter og frokostblandinger, gir energi for hele dagen og blir ikke avbrutt i ekstra pounds.
  2. Middag består av vegetabilske retter og retter med proteininnhold. Det kan være forskjellige grønnsaker, kjøtt- og fiskeretter.
  3. Til middag tilberedes vegetabilske retter med lavt kaloriinnhold.

  Mellom måltidene kan du få en matbit med grønnsaker eller frukt, yoghurt med lavt kaloriinnhold.

  Middelhavet kosthold nekter bruk av konserveringsmidler, animalsk fett, sukker.

  Med denne dietten prøver retterne å lage mat mer og spise dem i små porsjoner.

  Som fett, vanligvis brukt oliven, sesam, peanøtter og soyaolje. Ekskluder fra diett margarine, animalsk fett olje. Vanligvis, før starten av Middelhavet koster 1-2 dager.

  Hvis forebyggende tiltak og rusmiddelbehandling ikke gir resultater, er det verdt å bruke den kirurgiske metoden. I dette tilfellet brukes ventrikulær myotomi.

  Les Mer Om Fartøyene