Hvorfor utvikler hjernens mikroangiopati: tegn og behandling

Mikroangiopati oppstår som en komplikasjon av en eller annen patologi i hjernen. Har sitt eget utvalg. Denne sykdommen er preget av nederlag av kapillærer, små fartøy som er ansvarlige for metabolsk prosessen.

Det er umulig å diagnostisere denne avviket selvstendig, derfor, når den første symptomatologien vises, er det verd å umiddelbart konsultere en spesialist og gjennomgå en grundig undersøkelse. Korrekt valgt behandling vil bidra til å unngå komplikasjoner.

Fremgangsmåte for utvikling av patologisk prosess

Mikroangiopati i hjernen betraktes som en ganske vanlig patologi, som er preget av nedsatt tone, strukturen av veggene i blodkar og kapillærer direkte i dette organet. Som følge av dette har pasienten en unormal metabolsk prosess i hjernevævet.

Jo mer sykdommen utvikler seg, desto mindre blir vaskulærets elastisitet, fortykning og reduksjon av det vaskulære lumen. Dette kan føre til obstruksjon av små fartøy for intensiv blodgass. Som et resultat lider nevroner i hjernen av mangel på blodstrøm, oksygen og glukose.

Etter at fartøyene blir mindre sterke, begynner de å bryte ned, noe som kan utløse en subarachnoid blødning. Hvis det ikke er blodstrøm, forekommer lokal død av nevroner, erstatning av foci ved gliose, dannelse av arr.

Årsaker og provoserende sykdommer

Syndrom av mikroangiopati i hjernen kan utvikle seg mot bakgrunn av andre patologier. Brudd oppstår som følge av slike sykdommer og tilstander i menneskekroppen:

 1. trombose. Blodstrømmen forstyrres på grunn av dannelsen av blodpropper.
 2. nekrose. Død av celler og vev.
 3. hyalinosis. Det er et innskudd av hyalin.
 4. Fibrinoid hevelse. Fartøyets permeabilitet blir forhøyet, og følgelig observeres ødeleggelsen av bindevevet.

Også provosere en mikroangiopati av hjernen kan:

 • anomali av fartøyets veggstruktur;
 • tobakksrøyking;
 • bruk av alkoholholdige drikker;
 • dårlig blodpropp;
 • skade;
 • Smittsomme sykdommer som har negativ innvirkning på fartøyets tilstand
 • sykdommer i det endokrine systemet;
 • høyt blodtrykk;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • giftige stoffer;
 • alderdom.

Ikke ha en hjerne

I moderne medisin utmerker seg flere typer mikroangiopati:

 1. cerebral mikroangiopati. Den patologiske prosessen observeres direkte i hjernen. Karakterisert av en langvarig svekkelse av cerebral blodstrøm, som oppstår mot bakgrunn av aterosklerose eller høyt blodtrykk. Har symptomer på encefalopati, iskemi og lacunarinfarkt, noe som fører til skade på gråstoff. Symptomene på sykdommen skjer i senere stadier, og bidrar til å skille den fra andre lidelser i hjernen.
 2. diabetiker. Den oppstår på grunn av et konstant forhøyet glukose nivå. Som et resultat er det en lesjon av små fartøy som gir blodstrøm til indre organer. Det finnes flere kliniske former for denne typen patologi.
 3. Leg skade. Pasienten har en lesjon av kapillærene i nedre ekstremiteter. Det er preget av forsinket blodstrøm, nedsatt vevsmat, lesjon av individuelle ben. Hvis immuniteten er redusert, begynner patologien å utvikle seg.
 4. mikroangiopati leveren. Pasienten utviser endringer i vaskemuren, nedsatt blodkoagulasjon og forsinket blodgass. Som et resultat dannes trombier, viskositeten til blodet øker, og blodplater aktiveres.

Klinisk bilde

Serebral mikroangiopati i begynnelsen er asymptomatisk, slik at diagnosen blir mer komplisert. Denne patologiske prosessen kan manifestere seg i en rekke symptomer:

 • minneverdigelse;
 • bevisstheten blir overskyet;
 • Kroppsfri svakhet i kroppen;
 • hyppige og intense hodepine.

Disse forstyrrelsene skyldes dårlig blodgjennomstrømning i hjernens kapillærer. Utviklingen av symptomer skjer gradvis. For det første er det urimelig svakhet, som kan ledsages av hodepine.

I denne situasjonen har smertestillende midler ikke den rette positive effekten. Deretter begynner pasienten å lide søvnløshet om natten og om dagen - døsighet.

Etter at sykdommen begynner å utvikle seg, er pasienten kjent for fravær, glemsel og uoppmerksomhet. Prosessen med å tenke er forstyrret. Parallelt er det fokale trekk ved hjernens mikroangiopati:

 • skakkelig tur;
 • brudd på koordinering av bevegelse;
 • konvergensforstyrrelse;
 • elevernes diameter er helt forskjellig;
 • andre patologiske reflekser.

Diagnose og medisinsk behandling

Under diagnosen utføres en MR, som bidrar til å undersøke hjernevævet og dets vaskulatur. Hvis pasienten utvikler denne patologien, så klart synlige tegn på arteriell hypoplasi. Fokus på hjerteinfarkt er også sett.

Det er obligatorisk for pasienten å gjennomgå ultralydsdopplerografi. Parallelt gjennomføres en blodprøve.

Behandling av mikroangiopati i hjernen er kompleks.

 • obligatorisk for pasienten utnevnt legemidler som normaliserer blodtrykket;
 • For å eliminere mangelen på oksygen i hjernen må vevene ta antihypoxants;
 • For å senke nivået av lipider, er det nødvendig å ta statiner, sekvestranter;
 • å forbedre ernæringen av hjernens bruk nootropics, og narkotika, basert på nikotinsyre, forbedrer blodstrømmen.

Det er verdt å vurdere det faktum at rettidig behandling bidrar til å stoppe utviklingen av sykdommen. Dette er viktig hos eldre, fordi i dette tilfellet er den patologiske prosessen akselerert.

I detalj om behandling av hjertesykdommer i hjernen:

Konsekvenser og forebygging

Prognosen for denne diagnosen vil i stor grad avhenge av pasientens aldersgruppe, omfanget av lesjonen, de samtidige sykdommene og behandlingens aktualitet. Hvis du ignorerer utviklingen av sykdommen, kan du utvikle cerebral insuffisiens, noe som vil føre til dødelig utgang.

Helsen til hele organismen avhenger av tilstanden til fartøyene. Selv om mindre endringer eller forstyrrelser blir observert, vil det være patologier som kan være uhelbredelige. Derfor er det verdt å være oppmerksom på ikke bare riktig valgt behandling, men forebyggende tiltak, som inkluderer:

 • en sunn livsstil;
 • Korrekt og balansert ernæring, det er tilrådelig å holde seg til en saltfri diett;
 • Utelukkelse av stressende situasjoner og intens fysisk anstrengelse;
 • avvisning av dårlige vaner
 • riktig konstruert modus for arbeid og hvile.

Ovennevnte tiltak er enkle, og hvis du holder seg til dem, kan du unngå mange problemer med fartøyene.

Det er verdt å huske at cerebral mikroangiopati i hjernen er en alvorlig sykdom som bør behandles umiddelbart. Jo før en behandling er foreskrevet, desto mer sannsynlig er det å unngå komplikasjoner.

Cerebral mikroangiopati i hjernen: former og behandling

1. En liten patomorfologi 2. Predisponerende faktorer 3. Former for sykdom 4. Klinisk bilde 5. Diagnose 6. Behandling 7. Prognose

I kroppen vår er det ikke et eneste organ eller vev som kan gjøre uten oksygen og næringsstoffer som bærer blod. Dette gjelder spesielt for vitale organer - hjertet og hjernen, fordi det er i dem at metabolske prosesser skjer raskest. Men hva skjer hvis levering av næringsstoffer med blod forstyrres? Hva om små fartøy og kapillærer forsyner blodet til kroppens vev?

Denne patologien kan påvirke ethvert organ, men den farligste er cerebral mikroangiopati.

Litt av patomorfologi

Mikroangiopati i hjernen oppstår ikke fra ingensteds. Krenkelser i vaskemuren kan forekomme av 4 grunner:

 1. Trombose - tilstopping av karetets lumen med blodpropp.
 2. Nekrose - død av celler og vev.
 3. Hyalinose - innskudd på veggene av proteinets kar - hyalin.
 4. Fibrose - en irreversibel økning i vev permeabilitet, som fører til ødeleggelsen.

Avhengig av form for mikroangiopati, kan patologi ha de mest negative konsekvensene, så det er svært viktig å overvåke tilstanden din og søke hjelp ved de første symptomene.

Predisponerende faktorer

Fokus på iskemisk skade forårsaket av mikroangiopati forekommer ikke innen noen få timer. De er foran en lang prosess, som som regel er knyttet til følgende faktorer:

 • en genetisk anomali som forårsaker vaskulær toneforstyrrelse;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser;
 • traumer;
 • smittsomme sykdommer;
 • endokrine sykdommer, særlig diabetes mellitus;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt hypertensjon;
 • tung fysisk arbeidskraft og skadelige arbeidsforhold;
 • alder etter 50 år.

Former av sykdommen

Avhengig av et antall tegn er cerebral mikroangiopati delt inn i 4 typer:

 1. Serebral amyloid mikroangiopati er en eldre sykdom. Det er forårsaket av patologisk avsetning av proteiner. Det er praktisk talt ikke diagnostisert og reagerer dårlig på medisinsk terapi.
 2. Lentikulostriell angiopati påvirker barn. Det er nødvendig å observere barnet i dynamikk.
 3. Diabetisk mikroangiopati påvirker hele kroppen av en pasient med diabetes mellitus. Når pasienten forverres, blir cerebral manifestasjoner mer uttalt. Krever behandling av den underliggende sykdommen.
 4. Hypertensiv mikroangiopati utvikles hos pasienter med arteriell hypertensjon. Det er nødvendig å overvåke trykket og ikke tillate skarpe endringer.

På nåværende stadium er det en oppfatning at lentikulostriell angiopati ikke er en sykdom, men en spesiell type blodtilførsel. Hvis han ikke fører til avvik i barnets fysiske og psykomotoriske utvikling, krever korreksjon ikke korreksjon.

Klinisk bilde

Pasientens tilstand er preget av tilstedeværelsen og aggregatet av de viktigste syndromene. Pasienter klager ofte på alvorlig hodepine, som er dårlig fjernet av medisinering, ledsaget av vestibulært syndrom. Bare i disse pasientene uttalt asthenic-nevrotisk syndrom: de er i dårlig humør, irritabel, utsatt for depresjon og dermed fort blir lei, sover dårlig, stadig føler seg overveldet, sliten. De merker en betydelig reduksjon i effektiviteten. Avhengig av plasseringen av foci med gliosis og deres volum, kan pasienten oppleve vegetative polyneuritt syndrome: nedsatt smerte og temperatursensitiviteten til huden på forskjellige steder. Et annet karakteristisk og farlig syndrom er hemorragisk. Det kan manifestere seg i form av blåmerker og blåmerker, og i form av neseblødning. Faren er intern blødning i rommet mellom hjerneskjellene eller direkte inn i hjernens substans.

Mikroangiopati i hjernen forårsaker encefalopati av varierende alvorlighetsgrad. Hvis sykdommen er startet og ikke behandles skikkelig, vil tilstanden i de første stadiene bare forverres, noe som fører til funksjonshemning, og til slutt pasientens død.

diagnostikk

Alle de ovennevnte syndromene kan være tegn på andre sykdommer, så det er svært viktig å samle inn en anamnese av sykdommen, undersøke og undersøke pasienten. I tillegg til kliniske og biokjemiske blodprøver blir pasienten tildelt en koagulasjonsanalyse, et encefalogram. Den mest informative studien i dette tilfellet er CT eller MR i hjernen, fordi det bare er mulig å gjenkjenne gliose. På grunn av disse studiene er det mulig å skille mellom gliosisfoci, deres størrelse, lokalisering, som er viktig for å velge behandlingstaktikk og prognose for pasientens liv og helse. Obligatorisk er også en undersøkelse av øyeleggen og undersøkelse av fondets fartøy.

behandling

Behandling av cerebral mikroangiopati er delt inn i to vektorer:

 1. Kirurgisk behandling.
 2. Konservativ terapi.

Kirurgi for cerebral mikroangiopati utføres sjelden, bare i tilfeller der collaterals kanskje ikke fullt ut kompensere for mangelen på blodsirkulasjonen og gjenopprette patency av fartøyet medisinering er ikke mulig.

Preference er gitt i behandlingen av medisinering. Behandling er først og fremst rettet mot å bekjempe den underliggende sykdommen, det være seg diabetes eller hypertensjon. Doser av rusmidler velges individuelt for hver pasient, basert på alvorlighetsgraden av hans sykdom, generell tilstand og tar hensyn til tidligere behandlingsforløp.

Hvis mikroangiopati skyldes diabetes, velges pasienten den nødvendige dosen insulin, justerer dietten og regimet for arbeid og hvile.

Pasienter med arteriell hypertensjon, særlig foreskrive statiner, antihypertensive medikamenter, medikamenter som reduserer lipidnivået i blodet, som de er tildelt en diett med lave nivåer av lipoproteiner som er rik på fibre, hvis det er mulig å plukke opp de komplekse fysioterapi øvelser.

Hvis pasienten har cerebral amyloid encefalopati, er han foreskrevet nikotinsyre, nootropics, vitaminer og sporstoffer. Disse stoffene har også gunstige effekter i mikroangiopatier av en annen etiologi.

Fysioterapi, massasje, svømmebasseng i kombinasjon med kompetent utvalgte medisiner forbedrer pasientens tilstand betydelig, til tross for at gliosis foci blir bevart, øker deres ledningsevne.

Hva er hjernenes mikroangiopati og behandlingsmåte?

innhold

Hva er hjernens mikroangiopati? Mikroangiopati er en sykdom der kapillærene påvirkes, patologiske endringer i strukturen utvikles aktivt.

Kroppen til hver person er gjennomsyret med en rekke blodkar. Alle er et enkelt system som gjør at kroppen kan bli mettet med oksygen, for å motta viktige næringsstoffer. Men hva skjer hvis kapillærene påvirkes? Hvilke patologiske forandringer kan forårsake en slik lesjon i hjernen?

Som praksis viser, kan manifestasjoner av en slik prosess begynne i enhver kropp. Den farligste er cerebral mikroangiopati, der tilførselen av oksygen og glukose til hjernegruppene er forstyrret. På grunn av utseendet av syndromet av "sult" begynner irreversible prosesser av lidelser i alle deler av hjernen. Konsekvensen av slike brudd er alltid pigger eller arr, som i fremtiden vil være en trussel mot menneskelivet.

Hvorfor kan en person utvikle cerebral mikroangiopati?

Mikroangiopati i hjernen utvikler seg ikke over natten. Patologiske prosesser tar noen ganger lang tid, mens pasienten har symptomer som han ikke legger vekt på.

De vanligste årsakene til hjernepatologi er:

 • røyking og alkohol;
 • led skade
 • skadelige arbeidsforhold;
 • patologi av det endokrine systemet, spesielt diabetes mellitus;
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • smittsomme sykdommer;
 • neoplasmer i hjernen;
 • hypertensiv sykdom;
 • nedsatt leverfunksjon
 • ulike sykdommer i urinveiene;
 • avansert alder;
 • langvarig fasting, svekkende dietter, total avvisning av proteinmatvarer.

Enhver av disse årsakene fører alltid til økt produksjon av kollagen. Det påvirker kapillærene negativt, og øker tykkelsen av fartøyets vegg. En tykk vegg er en hindring for riktig metabolsk prosess og et ideelt miljø for dannelsen av gliosis foci.

Klinisk bilde av sykdommen

Mikroangiopati i hjernen er en prosess som har utviklet seg i flere måneder. De første tegnene på patologi, mange tar ikke alvorlig, så de engasjerer seg i selvmedisinering, drikker smertestillende medisiner. Over tid blir tegn på mikroangiopati mer uttalt, og pasienter begynner å søke lege om hjelp.

Ofte er sykdommen ledsaget av følgende symptomer:

 • hodepine;
 • synsforstyrrelse;
 • nummenhet eller ubehag i underdelene;
 • asteno-neurotisk syndrom. Slike pasienter blir irritable, de blir forstyrret av søvn, en følelse av permanent svakhet, nedsatt effektivitet;
 • ofte følger denne sykdommen et depressivt syndrom;
 • så snart mikroangiopati i hjernen påvirker et stort antall avdelinger, kan en persons minne forverres dramatisk;
 • for disse patologiene er preget av hemorragisk syndrom. Pasienter har blodpropper i urinen, sputum. Den farligste er en blødning i hjernens substans eller membranene i hjernen.

Alle manifestasjoner av sykdommen, deres natur og intensitet avhenger av hjerneområdet hvor patologiske endringer oppstod.

Diagnostiske tiltak

Behandling av denne sykdommen begynner alltid med en diagnose. Denne funksjonen skyldes det faktum at de samme symptomene er typiske for mange plager. Bare en komplett undersøkelse, anamnesis samling vil tillate å korrekt etablere diagnosen, lage en ordning for behandling.

Ved de første mistanke om nærvær av cerebral mikroangiopati, tilbys pasienten å gjennomgå slike diagnostiske tester:

 • Generell blodprøve. Han vil gi informasjon om arbeidet i alle indre organer, bidra til å diagnostisere onkologiske formasjoner, om noen.
 • Biokjemisk blodprøve. I den vil legen være spesielt oppmerksom på lipidspektret.
 • Blodtest for koagulering.
 • EKG.
 • EEG.
 • Dopplerografi av fartøy. Denne studien gir en mulighet til å se steder for vasokonstriksjon, mulig obstruksjon eller patologiske endringer.
 • Undersøkelse fra en øyelege. Det vil tillate å etablere eller motbevise syndromet forårsaket av øyesykdom.
 • MR eller CT-skanning.

Med noen av disse teknikkene kan du studere vev og deler av hjernen, se vaskulaturen, oppdage patologier, områder der det har vært kardinale forandringer.

Varianter av medisinbehandling

Oftest inneholder behandlingsregimer for denne sykdommen følgende stoffer:

 • Vasonitt, Pentoxifylline. De kan administreres intravenøst ​​eller intramuskulært i begynnelsen av behandlingen. Deretter blir disse stoffene tatt oralt;
 • Cinnarizine, Nimodipin. Hovedformålet med disse stoffene - avslapping av veggene i blodårene, en reduksjon i konsentrasjonen av kalsium i cellene.
 • Halidorum. Dette stoffet stimulerer blodstrømmen i hjernens kar.
 • Nicergolin. Hovedformålet er å senke blodtrykket. I det første behandlingsstadiet skal legemidlet injiseres intramuskulært, og i det etterfølgende kan det byttes til oral administrering.

Siden den patologiske prosessen, som allerede har begynt i blodårene, ikke kan blokkeres helt, anbefaler leger at diagnosen og behandlingen tar visse stoffer som vil opprettholde normal blodgjenvinning i hjernen.

Blant slike legemidler anbefaler:

Alle disse stoffene tas i kurs i 1-2 måneder med en pause på 3-4 måneder.

Alternativ medisin, ernæringspolitikk

Som praksis viser, kan legemiddelbehandling suppleres og ukonvensjonelt, men bare etter samråd med behandlende lege.

Meget god hjelp for å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjernens kar og hele kroppen:

 • massasje;
 • treningsbehandling;
 • svømmebasseng;
 • akupunktur;
 • fysioterapi.

Noen av alternativene ovenfor bidrar til å forbedre personens generelle tilstand, øke ledningen i gliosis foci. Dessverre behandles forsømte former for cerebral mikroangiopati bare kirurgisk. Det er verdt å være spesielt oppmerksom på kostholdet ditt.

Kategorisk forbudt for mikroangiopati er følgende produkter:

Behandling av folkemedisinens mikroangiopati i hjernen kan ikke utføres, du kan bare bruke en rekke oppskrifter som vil bidra til å fjerne ubehagelige symptomer på sykdommen. Før du bruker noen av de oppførte oppskriftene, bør du konsultere legen din!

 1. For å forbedre blodkarets elastisitet, kan du drikke hver morgen 3 ss. skjeer med olivenolje.
 2. Veldig bra bidrar til å forbedre hukommelsen, stimulerer blodstrømningsmiddel, laget av honning, sitronsaft og vegetabilsk olje. Alle disse komponentene blandes i like store mengder, og ferdigproduktet spises om morgenen på tom mage for 1 ts.
 3. Minnehemming vil passere for en kort periode, hvis hver morgen skal drikke juice fra 1 potet.
 4. Følgende tinktur er utmerket hvis den tas som et forebyggende kurs. For matlaging trenger du 1 sitron og hvitløk hodet. Alle komponenter gnides på gnisten, blandes og fylles med en halv liter vann. Legemidlet bør infiseres innen 4 dager. Etter det, ta det for 2 ss. skjeer hver morgen.
 5. Hvis symptomene på sykdommen er ledsaget av svimmelhet eller støy i ørene, så vil de takle dem for å dekke av melissa. Den er full en gang om dagen i morgen eller om kvelden.
 6. For å fjerne hodepine, kan du bruke avkok av urter (hemlock, engkløver) eller medisinske avgifter som selges på apotek.

Mikroangiopati er et komplekst syndrom som skyldes patologiske forandringer i hjernens kar. Gitt kompleksiteten av sykdommen, bør terapi bare utføres under tilsyn av behandlende lege. Eventuelle forebyggingsmetoder bør brukes til slutten av pasientens liv.

Mikroangiopati i hjernen: former og konsekvenser

Mange sykdommer involverer patologiske forhold. Disse inkluderer mikroangiopati i hjernen. Denne sykdommen påvirker kapillærer og små kar som spiller en rolle i metabolske prosesser.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken er et brudd på sirkulasjonsprosessen i hjernen, preget av kronisk karakter. En hvit substans er skadet, da det ikke er nok oksygen og glukose. Disse stoffene bidrar til blodgennemstrømning, og deres mangel påvirker små cerebrale kar.

Serebral mikroangiopati er ledsaget av andre sykdommer. Det kan være en konsekvens av disse tilstandene i kroppen:

 • Fibrinoid hevelse. Med denne sykdommen blir karene permeable, og bindevevet blir ødelagt.
 • Nekrose. Vevet i kroppen er dødt.
 • Trombose. Blodstrømmen forverres når blodet kondenserer.
 • Hyalinosis. I kroppen akkumuleres hyalin.

Årsakene til dette inkluderer forverring av funksjonen til disse utvekslingsprosessene:

 • aktivering av lipidperoksydasjon;
 • forverring av prosessen med proteinsyntese;
 • forstyrrelser i reproduksjon av stoffer (prostacyklin, nitrogen);
 • dysfunksjon av endotelet;
 • aktivering av glukose oksidasjon;
 • hypoksi av vev på grunn av den store mengden glykosylert hemoglobin.

Sykdommen kan provosere flere faktorer:

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

 • forbruk av alkoholholdige drikker i store mengder;
 • røyking,
 • svekkelse av immunitet;
 • mekaniske og kjemiske skader;
 • noen sykdommer (rubella, meslinger);
 • hypertensjon (høyt blodtrykk);
 • økt fysisk aktivitet.

Mikroangiopati er gjenstand for en viss aldersgruppe (fra 50 år).

symptomer

Symptomer på sykdommen inkluderer:

 • søvnforstyrrelser;
 • hodepine;
 • reduksjon i produktivitet;
 • døsighet i løpet av dagen;
 • forverring av oppmerksomhet
 • minneverdigelse;
 • svimlende gang
 • smerte i bena når du løper og går;
 • blodpropper i urinen;
 • blødning fra nesen og i magen;
 • grovhet av huden på føttene;
 • forskjellen i elevernes størrelse.

Hvordan er sykdommen diagnostisert?

Det finnes flere egnede diagnostiske teknikker for dette tilfellet:

 • undersøkelse ved hjelp av ultralyd;
 • blodprøve;
 • magnetisk atomresonans;
 • MR.

Hvordan utføres behandlingsprosessen?

Behandlingen bør være omfattende. Det er nødvendig å kvitte seg med sykdommen bare under streng overvåking av en spesialist. Til å begynne med må han bestemme sin grad, og deretter utpeke bestemte stoffer. Jo eldre pasienten, jo nærmere bak ham bør det være kontroll. I en alder av over 50 år utvikler hjernens mikroangiopati veldig raskt.

Det første og viktigste tiltaket som skal tas når det er en sykdom, er en reduksjon i trykk. Hypertensjon er en faktor som raskt forverrer kroppens tilstand. Til tross for mangfoldet av medisiner for å redusere trykket, solgt uten resept, bør legemidlet avtales med legen.

Når sykdommen er nødvendig for å forbedre cerebral ernæring. Nootropics (Nootropil, Cerebrosilin, etc.) er egnet for dette. En god innflytelse kan gis av medisiner som inneholder nikotinsyre. Disse inkluderer Pikamilon.

Et annet viktig stadium av behandlingen er reduksjonen i mengden av lipider. Du kan nå målet ved hjelp av fibrater, statiner. Legen kan foreskrive simvastatin.

Jo mindre oksygen i hjernevevinnet, desto raskere vil sykdommen utvikle seg. For å mette cerebralsystemet med oksygen, brukes antihypoksanter.

Behandlingsskjemaet inneholder også medisiner som fremmer blodfortynning. Aspirin og Trenal er stoffer som har en positiv effekt på blodstrømmen og forhindrer utseende av blodpropper.

På avanserte stadier er annen behandling nødvendig. For eksempel, hvis det er en aneurisme. Det øker risikoen for død, så det krever fjerning hvis det er mulig.

Hvis fartøyene er alvorlig berørt, kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep og andre spesifikke prosedyrer (kryokirurgi og laserkoagulasjon). De fleste pasienter er foreskrevet fysioterapi under stasjonære forhold.

I tilfelle når sykdommen kombineres med diabetes, anbefales det en meget streng diett. Det innebærer utelukkelse av sukkerholdige matvarer og forbruket av maksimal naturlig mat. Pasienter trenger insulinbehandling og sterke stoffer mot diabetes.

Mikroangiopati: årsaker, tegn, behandling, former

Mikroangiopati er en sykdom i det vaskulære systemet preget av nederlaget i kapillærene og utviklingen av patologiske endringer i deres struktur. Dette er manifestasjonen av enkelte uavhengige patologier av indre organer, som fører til nekrose i vev, trombose og hyalinose.

Betegnelsen "mikroangiopati" på latin betyr "liten båt patologi" forekommer på bakgrunn av kroniske infeksjonssykdommer, endocrinopathies, kreft patologi, systemiske bindevevssykdommer, utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, nyredysfunksjon eller retina. Slike alvorlige tilstander som nyresvikt, purpura og hemolyse, manifestert mikroangiopati.

Mikroangiopati i hjernen er forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen og glukose til de grunnleggende cellulære strukturer, som er manifestert av dysfunksjon og skade på hjernehullene. I dette tilfellet fortykkes veggene i basalmembranen og intima av kapillærene. Forstyrrelse av cerebral mikrosirkulasjon over tid fører til skade på hvitt stoff og resulterer i utvikling av hjerneslag eller encefalopati.

venstre - normal blodtilførsel til hjernen, høyre - oksygen sult

Diabetisk mikroangiopati utvikles som følge av økte blodsukkernivåer og fører til ødelagte kapillærer, arterioler og venules. Hypoksi og vaskulær spasme bidrar til utviklingen av betennelse og utseende av ødem. Diabetisk mikroangiopati avsluttes med nephropati, nyresvikt, proteinuri. Når fartøyene som mager øyens nese er berørt, løsner det og retinopati utvikler seg.

etiologi

Hovedårsaken mikroangiopati - metabolsk forstyrrelse hvor der er vevshypoksi, vaskulær endotelial dysfunksjon, vaskulære spasmer, blodplateadhesjon, aktivering av renin-angiotensin-systemet.

Sykdommer der mikroangiopati utvikler seg:

 • Akutt infeksjon - rubella, meslinger,
 • Traumatiske skader,
 • Ondartede neoplasmer,
 • Endokrinopati er diabetes mellitus,
 • Hepatisk nyrepatologi,
 • rus
 • Ervervet Immundefektssyndrom,
 • Genetisk bestemt dystoni,
 • Hematologiske sykdommer.

Faktorer som bidrar til utviklingen av patologi inkluderer: røyking og alkoholisme, generell kroppsutmattelse, hypertensjon, alderdom, produksjonsfarer.

cerebral mikroangiopati er en følge av trombose, nekrose, endotelcelleproliferasjon, hyalinosis, fibrinoid aneurisme kapillærene, venuler utvidelse og andre patologiske prosesser i kroppen ved en bestemt sykdom.

symptomatologi

Med mikroangiopati blir kapillærmurens integritet forstyrret, og dysfunksjonen av blodkoaguleringssystemet utvikles.

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen manifesteres mikroangiopati av følgende kliniske tegn:

 1. Synshemming,
 2. Sårhet, følelsesløshet, ubehag i beina,
 3. Syndrom av "intermitterende" lameness,
 4. Blødning fra nesen eller mage-tarmkanalen,
 5. hematuri,
 6. Blod i sputum,
 7. Subkutane blødninger,
 8. Peeling og tørr hud på føttene.

Mikroangiopati av hjernen manifesterte en konstant hodepine, blodtrykksendringer, svimmelhet, generell svakhet, overdreven tretthet, nedsatt koordinering av bevegelser, hukommelsessvikt, reduserte mnestiske funksjoner, krampeanfall.

Trombotisk mikroangiopati har en sporadisk karakter. Sykdommen begynner med en intestinal prodrom, som fortsetter som diarré eller post-diarrésyndrom. Trombotisk mikroangiopati er årsaken til akutt nyresvikt hos barn, som preges av sesongmessige svingninger i sommermånedene. I de fleste pasienter manifesterer trombocytopenisk purpura som typiske symptomer på en patologi med hyppige eksacerbasjoner. Manifestasjoner av trombotisk mikroangiopati observeres hos gravide, hos personer som lider av hypertensjon, onkopatologi og systemiske sykdommer.

form

Mikroangiopati av hjernen (cerebral)

Cerebral mikroangiopati utvikler seg med skade på kapillærene i hjernen og manifesteres ved fortykning av deres vegger. Dette er en kronisk prosess, vanligvis forårsaket av en langvarig forstyrrelse av cerebral blodtilførsel, som oppstår mot bakgrunnen av aterosklerose eller hypertensjon.

Serebral mikroangiopati manifesteres av symptomer på encefalopati, iskemi og lacunarinfarkt, noe som fører til diffus eller fokal skade på hjernemateriell. Symptomatisk av mikroangiopati i hjernen vises ikke umiddelbart. Pasienter er forstyrret av minne, det er årsakssvikt, trøtthet, svimmelhet og hodepine, dårlig forankret ved mottak av bedøvelse. Som et resultat av kropsirkulasjonsprosesser i hjernen er kapillærvegger skadet, oksidative fosforyleringsprosesser påbegynnes.

i bildet: et eksempel på mikroangiopati av amyloid etiologi (i strid med proteinmetabolisme), direkte relatert til vaskulær demens / Alzheimers sykdom

Så blir søvnen forstyrret: om natten sover pasienten ikke, og om dagen blir døsig, trist og fraværende. Over tid er de vanlige symptomene brennvidde: rystende gang, nedsatt koordinering av bevegelser, patologiske reflekser. De visuelle funksjonene forverres, aneurysmer vises i øynene, blodet strømmer ofte fra nesen, det er smerter i bena når du går og legger ubehag i ro, føttens hud flager og tørker.

Diabetisk mikroangiopati

Diabetisk mikroangiopati utvikles som en følge av en vedvarende økning i blodglukosenivå. Små fartøy, blod som leverer indre organer, er skadet.

De viktigste kliniske former for diabetisk mikroangiopati:

 • nefropati preget av skade på nyrestrukturer og blodårer som spiser dem. I alvorlige tilfeller kan diabetisk nephropati føre til utvikling av dekompensert nyresvikt som krever hemodialyse eller transplantasjon. De metabolske produktene i diabetes mellitus akkumuleres i blodet og forgift kroppen. De berørte nyrene klarte ikke å håndtere filtreringen. I begynnelsen av patologien øker blodtrykket hos pasientene regelmessig, den generelle tilstanden av helse forverres, det nefrotiske syndromet utvikler, utvikler ødem. I terminalen av nefropati når blodtrykket høye tall, dyspepsi, uremi, utvikler kronisk nyresvikt. Som et resultat av selvforgiftning av kroppen, påvirkes indre organer og systemer.

diabetisk mikroangiopati - en konsekvens av vaskulær skade på grunn av overflødig glukose, øyne og nedre lemmer påvirkes mest

retinopati - Skader på netthinnen, som fører i alvorlige tilfeller til blindhet. Hos pasienter reduseres kjøttets synsevne gradvis til fullstendig tap. Med et diagnostisk formål får de oftalmokopi, biomikroskopi, visometri, angiografi av retinalfartøyene. For å bli kvitt patologien må du justere blodsukkernivået og eliminere metabolske sykdommer.

 • polynevropati - Komplikasjon av diabetes, påvirker nervesystemet og manifesterte et bestemt symptomkompleks. Pasienter tapt arbeidsevne, økt følsomhet for alle typer, inkludert smerte, underekstremitetene gå nummen og sår, ganglag blir ustabil og ustø, det er erektil dysfunksjon, enurese, forverret tilstanden til hår og hud. I alvorlige tilfeller, krenket svelger refleks og tale, er det kramper, svimmelhet, tap av bevissthet. Hvis blodsukkernivået er normalt, vil symptomene forsvinne.
 • Mikroangiopati av nedre ekstremiteter

  Mikroangiopati av nedre ekstremiteter manifesteres av kapillærene. Samtidig vil blodstrømmen i kapillærene og arteriene bremse, væskens ernæring forstyrres, og noen områder av føttene påvirkes. Med en nedgang i immunforsvaret begynner sykdommen å utvikle seg.

  angiopati av NK på grunn av diabetes

  "Diabetisk fot" er en klinisk form for utvikling av fotmikroangiopati i diabetes mellitus. Kapillærkapasiteten minker, hypoksi og dystrofi av fotvevet utvikler seg og til slutt fullfører atrofi. Fingrene på føttene, føttene, skinnene og hele lemmen påvirkes vanligvis på hoften.

  Sykdommen i lang tid er skjult og forårsaker ikke pasientens angst. Pasienter klager over smerte og tretthet i beina. Smertsyndromet er moderat uttalt og har en nikkende, lomiting eller stitching karakter. Over tid blir smerten konstant og intens. Pasienter føler seg stivhet og økt tretthet i beina, som oppstår i ro. Periodisk oppstår nummenhet og brennende følelse av beina, ømhet av varierende grad intensitet, en følelse av "krypende krypende". Volumet av muskler i føttene og skinnene øker, tærne blir cyanotiske, neglene er skjøre og strivert, beina blir bleke, prosessene for keratinisering av huden blir mer aktive. På huden på skinnene og føttene vises ikke-helbredende sår. Mulig utvikling av gangrene.

  Mikroangiopati av leveren

  Mikroangiopati i leveren er preget av en forandring i karets vegger, et brudd på blodkoagulasjon, en senking av blodstrømningshastigheten. Disse faktorene bidrar til aktivering av blodplater, økt blodviskositet, vasodilasjon, trombose.

  diagnostikk

  Metoder for diagnose av mikroangiopati:

  1. Magnetisk resonans billeddannelse kan oppdage tegn på hypoplastisk arterier og cerebral atrofi, visualisere myokardiale lesjoner, petekkier, enkelt supratentorial foci av gliosis.

  Et eksempel på et bilde av MR med angiopati i hjernen, piler indikerer et gliosefokus

  behandling

  Behandling av mikroangiopati i hjernen er kompleks, inkludert Overholdelse av diett og forskrivning til pasientene Hovedgruppene av legemidler:

  • Antihypoxants eliminerer tegn på hypoksi i hjernevævet - "Emoxipin."
  • Statiner og fibrater korrigerer nivået av lipider i blodet - "Fluvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • Nootropics forbedre trofismen i hjernen - Pantogam, Nootropilum, Fenibut.
  • Hypotensive stoffer er foreskrevet for pasienter med arteriell hypertensjon - "Kapoten", "Tenorik".
  • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen - Pentoxifylline, Xanthinol.
  • Angioprotektorer forbedrer tilstanden til vaskemuren og reduserer dens patologiske permeabilitet - "Dicinon", "Complamine".
  • Antioksidanter - vitamin E, gruppe B, selen, liposyre.
  • Disaggreganter og antiaggreganter - "Trombo ACC", "Cardiomagnolo", "Trental", "Curantil".
  • Coenzymer normaliserer alle typer metabolisme i diabetes mellitus - "Cocarboxylase", "Flavinate", "Pyridoxalphosphate".

  Fysioterapi kompletterer vanligvis medisinsk behandling og forbedrer blodmikrocirkulasjon i vev. Pasientene gjennomgikk gytjeterapi, elektrisk stimulering, plasmaferese, elektro, thermo, balneotherapy, mikrobølgeresonans terapi, massasje, akupunktur.

  For å behandle diabetisk mikroangiopati er det nødvendig å normalisere blodsukkernivået.

  Foreløpig produserer farmasøytisk industri en enorm mengde hypoglykemiske stoffer, som endokrinologen velger individuelt for hver pasient. Om nødvendig er de foreskrevet insulin. Parallelt med behandlingen av hovedpatologien utføres symptomatisk og patogenetisk terapi som er rettet mot å forhindre utvikling av komplikasjoner av mikroangiopati. For å gjenopprette patency av fartøyene ty til kirurgisk inngrep: kryokirurgi eller laser koagulasjon. I forsømte tilfeller er det nødvendig med amputasjon av lemmen eller dens elementer, og senere - protesen til den amputerte delen av benet.

  Cerebral mikroangiopati - hva er det?

  cerebral mikroangiopati er en patologisk prosess i capillary vegger, noe som resulterer i avbrudd i deres permeabilitet, som fører til forringelse eller fullstendig stoppe perfusjon av nevronene i hjernen.

  Dette kan føre til at friske nevroner vil bli erstattet av gliosis foci. Sykdommen kan påvirke små fartøy, og derved fremkalle komplikasjoner, inkludert dødsfall.

  Cerebral mikroangiopati i hjernen, som er ledsaget av nederlaget til små blodkar og deres grener i hjernen, er delt inn i to typer:

  • En av dem er preget av en fortykkelse av veggene av arterier av hyalin karakter.
  • En annen er preget av en fortykning av kapillærveggene.

  Forstyrrelser i hjernen kan utløse utseendet på:

  • Lacunarinfarkt. En tilstand som oppstår mot bakgrunnen av okklusjonen av en av de gjennomtrengende grenene i hjerneskarene;
  • Ikke-inflammatoriske sykdommer i hjernen, som er preget av diffuse lesjoner i hjernen.

  årsaker til

  Cerebral mikroangiopati kan ikke forekomme spontant. Denne sykdommen er alltid provosert av visse årsaker.

  Funksjonelle forstyrrelser i veggene til fartøyene til veggen oppstår vanligvis av en av fire grunner:

  • Trombose. Blokkering av lumen med en trombose. Mikrosirkulasjonsbeholderne er ganske små i størrelse. I noen av dem går blodceller bare i 1 rad, forandrer seg i form. Alle symptomene i kroppen som fører til trombose, liming av røde blodlegemer, fører til blokkering av slike små arterioler og kapillærer.
  • Nekrose. Død av vaskulære celler under brudd på blodtilførsel eller effekten av toksiner.
  • hyalinosis - deponering på proteinvalsens vaskulære vegger. Vises som et resultat av en funksjonsfeil i stoffskiftet i bindevev. Over tid blir de indre veggene til fartøyene ødelagt og disintegrert, som begynner å bli impregnert med fibrin og andre komponenter i blodplasmaet. Lignende endringer er karakteristiske for hypertensjon, aterosklerose, diabetes mellitus, autoimmune patologier.
  • Fibrose. Strukturen er erstattet av et fibrøst vev. Oppstår under betennelse.

  Problemer med skjoldbruskkjertelen og brudd på nivået av hormoner TSH, T3 og T4 kan føre til alvorlige konsekvenser som hypothyroid koma eller tyrotoksisk krise, som ofte slutter med dødelig utfall. Men endokrinologen Alexander Ametov sikrer at det er lett å kurere skjoldbruskkjertelen selv hjemme, du trenger bare å drikke. Les mer »

  bevis

  På foreløpig stadium er det ingen dannelse av angiopati av noen manifestasjoner, i forbindelse med dette forblir det vanskelig å legge merke til for det blotte øye. Små enkeltsteder med modifiserte fartøy leveres med blod fra sikkerhets- (nærliggende) fartøy. I denne forbindelse er de åpenbare symptomene på cerebral mikroangiopati i utgangspunktet fraværende.

  Videre, når en viss del allerede truffet microvasculature, er sivile blodtilførselen ikke er i stand til å erstatte blodårer, som kommer fra blodet, et stort antall nerveceller dør oppstår cerebral mikroangiopati følgende funksjoner:

  • Smertefulle opplevelser. Karakterisert av høy intensitet, agoniserende. Meget lite kan reduseres ved hjelp av medisinering.
  • Feil i det vestibulære apparatet. Det er svimmelhet, uklarhet i øynene, desorientering i rommet. Sannsynligvis forekomsten av brudd i samordning.
  • Asthenisk-neurotisk syndrom. En karakteristisk egenskap hos pasienter er reduksjonen av emosjonell bakgrunn. Det preges av økt irritabilitet, nervøsitet. Ofte utseendet av depressive tilstander. Søvnforstyrrelser.
  • Om natten er det søvnløshet,og om dagen kan det være døsighet. Det er en følelse av uopphørlig sløvhet.
  • Fokus på cerebral mikroangiopati oppstår med ulike symptomer, avhengig av plasseringen. Det er brudd på smerte og temperaturfølsomhet.
  • Encefalopati. Uttrykt i varierende grad.

  Den påfølgende utviklingen av sykdommen fører til:

  • Til distraksjon av mannen;
  • Forekomsten av dips i minnet;
  • Gangen blir ustabil;
  • Elevene begynner å variere i størrelse;
  • Blir svakere enn syn
  • Konstant blødning fra nesen;
  • Blødning i magen;
  • Peeling av føtter;
  • I urinen er det blodpropper.

  Predisponerende faktorer

  Faktorer som utfordrer cerebral mikroangiopati er:

  • Anomalier på grunn av genetisk predisposisjon, assosiert med strukturen av veggene i blodårene;
  • Tobaksrøyking, forbruk av alkoholholdige drikkevarer;
  • Patologi med blodpropp
  • Skader mottatt en gang;
  • Virale infeksjoner som påvirker fartøyene;
  • Sykdommer i det endokrine systemet, inkludert diabetes mellitus;
  • Hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer;
  • Effekten av toksiner på kroppen;
  • Alderdom.

  Former av sykdommen

  Cerebral mikroangiopati har karakteristiske funksjonsfeil i funksjonen av de minste fartøyene. Dette i begynnelsen vil være usynlig, fordi det er ganske vanskelig for leger å diagnostisere sykdommen i en foreløpig fase.

  Avhengig av en rekke symptomer er mikroangiopatikken i hjernen delt inn i fire typer:

  • Serebral amyloid angiopati er vanlig hos folk i avansert alder. Spesielt farlig er sykdommen for folk som lider av Alzheimers sykdom. Under en slik sykdom akkumuleres amyloid på venøs vegger (et spesielt stoff karakterisert ved høy tetthet, som består av proteiner og polysakkarider). Sykdommen er vanskelig å diagnostisere og nesten umulig å kurere.
  • Lentikulostriell mikroangiopati oppstår i barndommen og anses heller ikke for en sykdom, men et karakteristisk trekk ved sirkulasjonen. Trenger konstant overvåkning av dynamiske indikatorer. Når det ikke er noen brudd på utvikling og formasjon, er ikke spesiell terapi nødvendig.
  • Diabetisk angiopati dannes som følge av feil i blodtilførselen til hjernen forårsaket av diabetes.
  • Hypertensiv mikroangiopati dannes som et resultat av feil i funksjonen av sirkulasjonssystemet forårsaket av hypertensjon. Det er nødvendig å observere blodtrykksindeksene og ikke å tillate utseendet av plutselige hopp.

  Klinisk bilde

  Pasientens tilstand har karakteristiske grunnleggende syndromer:

  • Pasienter klager ofte på alvorlige hodepine, Det er vanskelig å eliminere ved medisinering og ledsaget av et vestibulært symptom.
  • Asthenisk-neurotisk syndrom er uttalt: personen er i deprimert tilstand, sterkt irritert, tilbøyelig til en deprimert tilstand og samtidig blir trøtt, sover dårlig, føles alltid knust, sliten.
  • Vesentlig reduksjon i arbeidskapasiteten.
  • Avhengig av plasseringen av gliosis foci og deres størrelse har pasienten et syndrom av vegetativ polyneuritt: svikt av smerte og temperaturfølsomhet av hud på en rekke steder.
  • Et annet karakteristisk og farlig syndrom er hemorragisk. Det ser ut som blåmerker og blåmerker og som neseblod. Det virker farlig at intern blødning kan forekomme i rommet mellom hjerneskjellene eller i selve stoffet i hjernen.

  diagnostikk

  Hvis det ikke er uttalt patologi spesifikt bare for vaskulær cerebral angiopati, spiller bruk av maskinvare, kliniske forskningsmetoder en stor rolle. Det er ekstremt viktig å samle anamnesen til sykdommen i detalj.

  Disse metodene inkluderer:

  • Laboratorium og biokjemisk analyse av blod.
  • Encephalography. Den nøyaktige metoden for diagnose, som gjenspeiler de minste endringene i funksjonen av hjernebarken og dype hjernestrukturer. Gir sannsynligheten for kvalitativ og kvantitativ analyse av den funksjonelle tilstanden til hjernen og dens reaksjoner under påvirkning av stimuli.
  • Angiografi med innføring av kontrastmiddel. Det gir en mulighet til å trekke en konklusjon om fartøyets generelle tilstand, deres plassering, blodstrømshastighet. Diagnose lar deg lokalisere lesjoner, genetiske abnormiteter, blodsirkulasjonsveier, et nettverk av fartøy i kreftlidelser.
  • Beregnet tomografi, magnetisk resonansbilder. Denne metoden er den mest informative. De gir mulighet til å identifisere steder av gliosis, deres størrelse, fordeling, iskemiske steder, blødninger, gjør det mulig å skille denne diagnosen fra onkologi, iskemisk, hemorragisk slag.
  • Anbefalinger Oftalmolog med diagnose av fundus. Det gir mulighet til å foreta en vurdering av fargene til fundus, tilstanden til kretsløpets fartøy, det blinde punktet (utgangspunktet til optisk nerve fra netthinnen) og det gule punktet (stedet for den høyeste synsskala). Den største fordelen med denne diagnosen, ved hjelp av oftalmokopi, er fraværet av risiko for uønskede komplikasjoner.

  behandling

  Å velge en metode for behandling av cerebral mikroangiopati er nødvendig i avhengighet:

  • Fra sykdomsformen;
  • Steder av sin plassering;
  • Den generelle tonen til pasienten.

  Spesialisten utpeker:

  • Spasmolytiske midler;
  • Medikamenter for å bringe blodkoagulasjonen tilbake til normal og for å forbedre mikrosirkulasjonen i hjernens kar.
  • Dosen og varigheten av angiopati-terapien er individuelt tildelt hver pasient.

  Hjælpebehandlinger:

  I alvorlige tilfeller utføres en kirurgisk operasjon. I utgangspunktet bør det:

  • Å fremme rekonstruksjon av vaskulære vegger;
  • Gjenopprett lumenene i dem, noe som fører til forbedret blodsirkulasjon og dermed ernæring av organer og bløtvev.

  Kirurgisk behandling

  Kirurgi for cerebral angiopati er sjeldne, Bare i de situasjonene hvor collaterals ikke klarer å fullføre mangelen på blodsirkulasjon, og det er umulig å gjenopprette permeabiliteten av fartøyet med medisiner.

  Konservativ terapi

  I behandling er medisinering vanligvis foretrukket. Det er rettet mot å motvirke den viktigste sykdommen.

  1. Dosen av legemidlet er valgt individuelt for alle pasienter, ut fra sykdomsformen, den generelle tonen og med hensyn til tidligere behandlingsformer.
  2. Når cerebral angiopati utløses av diabetes mellitus, bør pasienten velge den nødvendige dosen av insulin, justere diett og modus for arbeid og hvile.
  3. Lider av arteriell hypertensjon er først foreskrevne statiner, antihypertensive midler, og også stoffer som senker konsentrasjonen av lipider i blodet.
  4. En diett med lavt innhold av lipoproteiner, beriket med fiber, er foreskrevet.
  5. Så langt som mulig, er et sett med øvelser av kurativ gymnastikk valgt.
  6. Når en pasient lider av cerebral amyloid encefalopati, er midler for nikotinsyre, nootropics, vitaminkomplekser og sporstoffer foreskrevet. Disse medisinene er gunstige i løpet av mikroangiopatier av en annen etiologi.
  7. Fysioterapi, massasje, svømmebasseng sammen med riktig medisinbehandling forbedrer den generelle tilstanden til pasienten, til tross for at gliosisfoci forblir, kan konduktiviteten øke.

  outlook

  Fartøy er et transportsystem i menneskekroppen. Den generelle tilstanden til alle organer og systemer avhenger av dem. De minste feilene (spesielt i hjernen) fører til ganske farlige patologier, noen av dem kan ikke helbredes.

  En av de største vanskelighetene vil være diskuskulær encefalopati, som er preget av et helt kompleks av morfologiske forandringer i hjernens kar. I denne forbindelse er det svært viktig å gjennomføre forebyggende tiltak mot mikroangiopati i tide.

  Disse inkluderer:

  • Aktiv livsstil;
  • Utelukkelse fra saltens kosthold;
  • Reduksjon av stressende situasjoner og sterk fysisk overstyring;
  • Bli kvitt avhengighet.

  Slike metoder vil gjøre det mulig å forhindre mange vanskeligheter med fartøyene. Sykdommen kan ikke helbredes helt. I organismer av unge og sterke pasienter er det mulig å senke betydelig, hos eldre er fremgangen ganske snart.

  Les Mer Om Fartøyene