Behandling av cerebral aterosklerose i cerebral fartøy

Aterosklerose av cerebral fartøy er en patologi forårsaket av skade på cerebral kar med kolesterol innskudd. Med langvarig utvikling fører til døden. Det er viktig å starte behandlingen i tide.

Cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose forverrer hjernens sirkulasjon, er en av typer demens. Det forekommer hos mennesker på 20 år, men oftere hos eldre.

Cerebral aterosklerose med hypertensjon er preget av en signifikant brudd på systolisk og diastolisk trykk. Trykket i begynnelsen øker sjelden, men over tid erverver det en permanent karakter. Pasienten er truet med venstre hjertekammer hypertrofi, slag eller encefalopati, som er bortdøen av nevronene i hjernen på grunn av stans i blodstrømmen og utilstrekkelig oksygentilførsel.

Stadier av utvikling av cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose av cerebral fartøy utvikler seg på grunn av en sykdom forbundet med en forstyrrelse av fettmetabolismen i kroppen. Sykdommen begynner med avsetning av kolesterol på de indre veggene i arterien (dannelsen av lipidflater). Gradvis utvikler disse forekomstene til en fettflekk, som begynner å tykes og blir dekket av bindevev (liposklerose). Det er en aterosklerotisk plakk. Det begynner å lukke fartøyets passasje, forårsaker utilstrekkelig blodtilførsel til nærliggende vev (atherocalcinose). Forekommer okklusjon av fartøyet (utslettelse).

Kolesterolplakkene akkumuleres i hoved- og midtre cerebrale arterier. I små arterier er det fete flekker, og små kapillærer med cerebral aterosklerose påvirkes ikke.

Årsaker til cerebral aterosklerose

Aterosklerose av cerebral arterier oppstår ved skade på leveren, dets manglende evne til å reprodusere "godt kolesterol" (HDL) med høy tetthet. Den har anti-sklerotiske egenskaper, gir karene elastisitet og styrke. Når det oppstår leversvikt, begynner kroppen å bygge vaskulære celler fra "dårlig" kolesterol (LDL) med lav tetthet. De blir grove og uelastiske.

Andre årsaker som forårsaker aterosklerose i cerebral arterien er:

 • Hypodinami er en uvillighet til å engasjere seg i moderat fysisk aktivitet.
 • Avhengighet av fettstoffer koster leveren, som ikke kan takle normal belastning.
 • Kronisk stress, manglende evne til å kontrollere situasjonen fører til overbelastning og overarbeid. Det er et utkast i blodet av katekolaminer, noe som fører til spasmer i arteriene og videre til iskemi.
 • Hypertensjon gjør overdreven stress på sprø fartøy.
 • Diabetes mellitus forstyrrer fettmetabolismen.
 • Dårlige vaner og dårlig økologi forverrer sykdomsforløpet.
 • Fedme.
 • Hormonale abnormiteter forbundet med overgangsalder.
 • Alder - folk i avansert alder er mer tilbøyelige til åreforkalkning i hjernearteriene.
 • Arvelig faktor.

Symptomer på sykdommen

Identifisere cerebral aterosklerose i begynnelsen er problematisk nok. Symptomene på sykdommen avhenger av scenen hvor pasienten er.

De aller første symptomene som forstyrrer en person er hodepine. Årsaken til forekomsten er kolesterolplakk, som tetter opp karet. Som et resultat blir utilstrekkelig oksygen tilført til hjernen. Herfra dumme, vondt hodepine, blir permanent. Øker tretthet, reduserer effektiviteten. Om natten er søvnløshet plagsomt. Pasienter lider av et raskt skiftende humør. Det er mangel på koordinering.

Deretter blir nye symptomer lagt til symptomene på hjerneskarene: hukommelsestap, tinnitus, svimmelhet, ustabil ganggang. Dette forverres av hjernedrep, deres manifestasjon er ledsaget av ulike symptomer som er avhengige av stedet for hjerneskade. Når endringer i karoten arterien oppstår nummenhet og et brudd på følsomheten til halvparten av kroppen. Hvis hjerneinfarkt påvirket venstre halvkule, er epileptiske anfall og taleforstyrrelser mulig. Hvis den occipital og tidsmessige delen av hjernen - sløret syn, dysfunksjon av svelging.

Varigheten av iskemiske angrep er ikke mer enn to dager. Pasienten etterpå husker ikke noe. Hvis de varer lenger enn denne perioden, oppstår et hjerneslag. Et slag er et ischemisk (er vist i karlumenet lukking av plakk) (blødning i hjernen finner sted på bakgrunn av fartøyet ruptur) og hemoragisk.

På siste stadium av sykdommen manifesteres tegn på cerebral aterosklerose i følgende: fullstendig likegyldighet til alt, dårlig orientering i tid og rom, brudd på kontroll over urinering. Nesten helt tal er tapt, opptrer lammelse.

behandling

Hvordan behandle cerebral aterosklerose bør utpeke slike spesialister som nevrolog og terapeut. Diagnostisering av sykdommen i utgangspunktet er ganske vanskelig. Men hvis det er riktig diagnostisert i begynnelsen av sykdommen, er resultatet nesten alltid positivt.

diagnostikk

For å få riktig diagnose er det nødvendig å gjennomføre en rekke undersøkelser:

 • blodprøve for MNO, lipidprofil;
 • Ultralyd av arterier (intern og vanlig carotid) med dopplerografi;
 • angiografi ved bruk av jodholdig kontrast: en røntgenundersøkelse evaluerer passasjen i arterien;
 • EEG avslører et brudd på hjernens kortikale strukturer;
 • MR er den mest brukte undersøkelsen.

forebygging

Behandling av cerebral fartøy er avhengig av symptomene på sykdommen. I første etappe er det nok å lede en sunn livsstil, holde på en diett, ta lange turer i frisk luft. Ikke spis mat som inneholder fett og kolesterol. Inkluder i kostholdet flere grønnsaker, frukt, surmelkeprodukter, fisk og sjømat. Alle disse tiltakene er relevante som forebygging i begynnelsen av sykdommen, kan bidra til å kurere det.

medisinering

I neste fase utføres behandlingen under tilsyn av en lege. Det er nødvendig å bruke medisiner av følgende grupper:

 • Disaggregeringsmidler (aspirin, klopidogrel) reduserer muligheten for blodpropper og forekomst av et slag.
 • Gipolipidemiske legemidler brukes til å redusere fremdriften av aterosklerose, de forbedrer fluiditeten i blodet. De mest effektive er statiner: Atorvastatin, Rosart, Simvastatin. De må tas hele livet, justere dosen i henhold til resultatene av lipidanalysen. Disse stoffene har mange bivirkninger: de bidrar til utvikling av diabetes, katarakt.
 • Antiinflammatoriske legemidler gjør karene resistente mot ugunstige faktorer.
 • Vasodilatormedisiner eliminerer spasmer, øker blodstrømmen til nevroner. Når de tas, forsvinner symptomene. Disse inkluderer: Euphyllin, Papaverin, Diprofen.
 • Hypotensiv terapi er en av de mest betydningsfulle i behandlingen av hjernens aterosklerose, da den reduserer risikoen for hjerneslag og encefalopati, en reduksjon i hjernefunksjonen. Kaptopril, Losartan, Moxonidin er preparater av denne gruppen.
 • Preparater: Pyracetam, Pikamilon - Forbedre hjernecirkulasjonen, normaliser hjernen.

Kirurgiske metoder

I den siste fasen av utvikling av hjernens aterosklerose er kirurgisk inngrep brukt. Stenoserende aterosklerose drives av den åpne metoden på de indre og vanlige karotisarterier. Gjennom disseksjonen på nakken åpner legen det syke området og tar ut plakkene sammen med indre membran. Deretter setter det en søm og legger litt drenering. Utfør en slik operasjon under kontroll av ultralyd av hjerneskipene.

På de indre hjernearteriene utføres en stentoperasjon ved å sette inn en ballong som knuser plakk og en stent er plassert på dette nettstedet. Etter denne operasjonen utpeker behandlende lege adopsjon av adskillelser for livet.

effekter

I begynnelsen av sykdommen er prognosen gunstig. Hvis alle anbefalingene blir observert, er det mulig å eliminere årsakene som bidrar til sykdommens videre forlengelse.

Når sykdommen går til andre etappe, vil det ikke være helt mulig å bli kvitt aterosklerose, den kan stoppe utviklingen, forhindre forekomst av slag og encefalopati.

Den tredje fasen fører uunngåelig til pasientens død, om ikke å gjennomføre kirurgisk inngrep.

Cerebral aterosklerose i hjernen forandrer i stor grad personligheten til pasienten. Dens oppførsel endres, psykiske lidelser, hodepine, svimmelhet observeres. Også lokale lidelser: tap av syn og tale. Det er nødvendig å bestemme sykdommen i de tidlige stadiene, og begynne behandling.

Cerebral aterosklerose: symptomer, tegn, behandling og komplikasjoner av sykdommen

Denne artikkelen beskriver hovedsymptomer, årsaker, diagnose og behandling (inkludert folkemusikk) cerebral aterosklerose. Eksempler på konsekvensene og forebyggingen av denne sykdommen er også gitt.

Sykdom der cerebrale fartøy er berørt aterosklerotiske plaketter, som fører til biokjemiske abnormiteter i hjernens substans, kalles cerebral aterosklerose. Det er en sykdom i hele kroppssystemet, der det er flekker av nedsatthet i alle blodkar, men det er cerebrale lesjoner som dominerer.

Arteriene i elastiske og muskulære elastiske typer påvirkes. På endotelet foci av kolesterol formasjoner (plaques) dannes, som fører til innsnevring lumen av fartøy med et progressivt fenomen. Dette er en eldre sykdom, men det er flere og flere hyppige tilfeller av dødelighet i den unge befolkningen nettopp fra cerebral atherosklerose.

Grader av cerebral aterosklerose

I. grad eller initial

funksjoner:

 • Karakterisert av mindre lesjoner i sirkulasjonssystemet, der det ikke er symptomatologi eller er sjelden nok etter predisponerende faktorer.
 • Det ser ut klager på minnetap, hodepine, svimmelhet, støy i ørene, forverring av søvn, oppmerksomhet.
 • Neyropsihoticheskoe studien bekrefter asteni, redusert minne og oppmerksomhet. Ved riktig behandling reduseres eller forsvinner symptomene helt.
 • kompleksitet i samfunnet opplever en person bare etter overbelastning.

II. Grad eller uttalt (kompenserende)

Karakterisert av:

 • funksjonell og morfologiske endringer i fartøyene.
 • stabil progressiv forverring av kvalitet og kvantitet av arbeid,
 • forskjeller humør, depresjon.
 • svikt for lenge arbeid.
 • brudd søvn og minne, som regel overordner pasientene seg ofte sine evner og legger ikke merke til tap eller tilbakegang av tidligere kvaliteter.

Neurologiske symptomer vises også avhengig av området organisk skade på hjernens substans. Tidligere skrev vi om hva en organisk hjerneskade har.

Symptomene kan utvikle seg:

 • parkinsonisme;
 • dysartri;
 • alexia og andre.

III. Grad eller uttalt (dekompenserende)

funksjoner:

 • klager få en permanent karakter.
 • dannet Fokus på nekrose i enkelte deler av hjernen på grunn av hyppige iskemiske angrep.
 • I disse områdene bindevev erstatter hjernevævet, som et resultat fører dette til et generelt uopprettelig tap av funksjon av lesionsstedene.

Symptomer manifesteres som:

 • betydelig progressive reduserte intellektuelle egenskaper;
 • rosredotochennostyu følelser;
 • ataktiske, pyramidale, pseudobulbar syndromer;
 • psykoser;
 • vaskulær demens.

årsaker

Vanlige årsaker til sykdommen:

 • feil i kostholdet (overdreven mengder skadelige fettstoffer, salt, krydret mat);
 • stresset (nervøs sammenbrudd, hodepine);
 • sykdom lever (økt kolesterol);
 • alkohol;
 • røyke (har en negativ effekt på blodårene);
 • arvelighet;
 • alder og sex (hos menn etter 50 år);
 • fedme med dyslipidemi;
 • fysisk inaktivitet (metabolske prosesser brytes);
 • hormonelle sykdommer (diabetes mellitus, overgangsalder og andre);
 • arteriell hypertensjon (med en reduksjon av elastisiteten til arterienes vegger, plakkene dannes og akkumuleres);
 • uønskede arbeidsforhold;
 • økologiske føre;
 • progressive forverring av organers og systemers funksjon i den generelle aldringen av organismen;
 • medfølgende sykdom.

Tegn på utvikling av cerebral aterosklerose:

 • Redusert minne;
 • Ujevn tale;
 • Humørsvingninger;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Forverring av mental ytelse;
 • hodepine
 • Svekket oppmerksomhet;
 • svette;
 • Shaky gang
 • Bevegelse av hender.

symptomer

Symptomer på sykdommen:

 1. Den markerte nedgangen nylig minne. Først manifesterer man seg umerkelig og først etter en fysisk eller emosjonell belastning, og en kraftig tilbakegang utvikler minnesdypene videre.
 2. Redusert ytelse psykisk arbeid med rask tretthet, svekket konsentrasjon, fokus.
 3. Labilitet av stemning. Pasienter er tårefulle, deprimerte, engstelige. Ofte redd for deres helse, ikke sikker på deres egen evne.
 4. Regelmessig søvnløshet.
 5. hodepine, svimmelhet. Oftest forekommer etter endring i kroppens stilling.
 6. Psykiske lidelser. Oppstår når sykdommen utvikler seg.
 7. beslag. Oppstår også 2-3 grader av sykdommen.
 8. senestopatii. Det viser prikkende følelser i hodet, nedre ekstremiteter, varme i nakken.
 9. Patologisk åndedrett. Oppstår når medulla oblongata påvirkes.
 10. Ataksi. Det virker med organisk skade på strukturen av cerebellum. Diskoordinering og plagsomhet av bevegelser utvikler seg.
 11. Ulike brudd organisme i nederlaget til visse områder av hjernen.
 12. Intoleranse for høyt lyd, sterkt lys.

diagnostikk

Diagnose av denne sykdommen kan ikke begynne med en nevrologisk spesialist for denne sykdommen, og otorhinolaryngologist, oftalmolog eller andre leger, fordi symptomene kan oppstå fra andre organer, avhengig av lokalisering av vaskulær lesjon.

Hvis en pasient mistenkes for å ha cerebral aterosklerose, blir pasienten henvist til nevrolog for diagnosen.

I sin tur leder han til:

 • duplex skanning (graden av innsnevring av hjernens arterier overvåkes);
 • transkranial Dopplerografi (tilstanden til fartøyene blir studert);
 • angiografi forskning (røntgenstudier med innføring av kontrastmedium);
 • Datametoden tomografi (spesifikasjon av det berørte området);
 • immunologisk analyse (blodkolesterolnivå);
 • Blodprøve på koagulabilitet;
 • elektroencefalografi (omfanget av hjernestrukturer blir undersøkt);
 • Magnetisk resonans terapi (den nøyaktige tilstanden til fartøyene overvåkes)

behandling

Behandling av sykdommen:

 1. diett;
 2. Avslag fra røyking og alkohol;
 3. Normalisering av arbeid og hvile;
 4. Moderat fysisk aktivitet;

medisinering:

 • platehemmere (aspirin) dilatere blodårene og forhindre dannelsen av blodpropper på plakkens overflate;
 • Gipodipidemicheskie narkotika (statiner, cerivastatin, fluvastatin, rosuvastatin) forhindrer fremdriften av den aterosklerotiske prosessen, de tas for livet;
 • anti-inflammatorisk midler hindrer betennelse i veggene i blodkarene;
 • vasodilators Medikamenter lindrer spasmer og gjør veggen av fartøyet motstandsdyktig mot ulike faktorer;
 • antihypertensive medisiner for å opprettholde normalt blodtrykk;
 • Forberedelser bedre cerebral sirkulasjon, sakte vevsatrofi;
 • sedativa eller tonic for å opprettholde organisasjonens arbeidsevne (små doser av østrogener og andre);
 • Preparater av jod for reduksjon av cerebrale iskemiske lidelser (kalsiumjodin, kaliumjodid og andre);
 • Forhøyede doser vitaminer (B2, B6).

Operativ behandling (med stenosering av aterosklerose):

 • endarterectomy;
 • stenter;
 • sylindere og andre.

oppskrifter:

 • Hvitløk, ingefær og alfalfa insisterer separat i mørke retter. Bland deretter 7 skjeer hvitløkpasta, 2 ingefær og 3 alfalfa. For å bruke anbefaler 1 gang om dagen for 1 teskje.
 • Briar shredded og hell vodka. For 100 g rose hofter, 0,5 ml vodka. Infuse 3 dager. Bruk 3 ganger om dagen til 20 dråper, fortynnet i vann.

komplikasjoner

De vanligste komplikasjonene er:

1. Sirkulatorisk encefalopati;
2. Iskemisk berøring
3. hemorragisk slag

forebygging

Primær forebygging er rettet mot å forbedre helsestatusen:

 • svikt fra dårlige vaner;
 • behandling samtidige sykdommer;
 • riktig ernæring;
 • fysisk aktivitet;
 • normal arbeidsforhold;
 • Dagregimet tar hensyn til resten;
 • Etter 40 år måle blodtrykket regelmessig og donere blod til sukker og lipider;
 • unngå stress,
 • sunt livsstil;
 • betimelig forebyggende undersøkelser og medisinsk undersøkelse.

Sekundær forebygging forhindrer plakkbrudd, trombose, sykdomsprogresjon, komplikasjoner og tilbakefall av sykdommen:

 • Medisinprofylakse;
 • Øvelse terapi;
 • diett;
 • primær forebygging.

funksjonshemming

Med fremdriften av atherosklerose er en person ofte identifisert som funksjonshemning. Under behandlingsprosedyrene utføres, hvorpå personen også mister effektivitet i noen tid.

Men uførhet er gitt på individuell basis:

 1. På første grad cerebral aterosklerose funksjonshemning er ikke tildelt.
 2. På andre grad i den enkelte rekkefølge kan etableres III gruppe. Dette avhenger av de kliniske manifestasjonene og nivået på funksjonshemning hos hver enkelt pasient.
 3. I tredje grad, Hvis pasientene trenger konstant ekstern omsorg, får jeg en gruppe funksjonshemming, med evnen til selvbetjening - II.

ICD-10

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer cerebral aterosklerose kodet I67.2 og er inkludert i avsnittet "Sykdommer i sirkulasjonssystemet", underavsnitt "Cerebrovaskulære sykdommer".

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernens kar, som fører til funksjonelle og diffuse strukturforstyrrelser, kalles dyscirculatory enznfalopathy. Denne sykdommen utvikler seg i mer enn ett år, hovedsakelig mot bakgrunnen av cerebral aterosklerose.

typer:

 • Aterosklerotisk (hovedkarene i hodet påvirkes);
 • venøs;
 • hypertensjon;
 • Blandet.

Mot bakgrunnen cerebral aterosklerose det er aterosklerotisk og hypertensiv encefalopati.

symptomer:

 • humør labilitet;
 • depressiv tilstand;
 • irritabilitet;
 • apati;
 • søvnløshet;
 • alvorlig hodepine og følelse av støy i hodet;

Disse symptomene oppstår etter langvarig arbeid og psykologisk stress.

behandling

Metoder for behandling:

 1. fysioterapi terapi;
 2. bioresonant terapi;
 3. massasje krage sone
 4. kontroll blodtrykk og mottak av potente stoffer;
 5. korreksjon lipid metabolisme;
 6. neuroprotective terapi for å påvirke nevroner med medisiner.
 7. midler å kompensere for venøs utstrømningsforstyrrelse;
 8. angioprotectors;
 9. midler å forbedre mikrosirkulasjonen;
 10. midler for å forhindre vaskulære spasmer og forbedre cerebral blodstrøm. I en annen artikkel reiste vi allerede spørsmålet om symptomene på spasmer i hjernen.
 11. kirurgi Intervensjon hvis motstand mot narkotikabehandling er tilstede.

Behandling av sykdommen er lang (ca. 3 måneder og likevel minst rehabilitering i seks måneder) og avhenger av graden av skade og dens fremgang.

Dysirkirkulatorisk encefalopati er på listen over alvorlige sykdommer. Med denne sykdommen anbefales det regelmessig besøk til en nevrolog og gjennomføring av terapi-kurs. Selv ikke-uttalt symptomer bør være grunnen til et besøk hos en spesialist, fordi behandlingen startet i tide, kan lindre helt av symptomene og konsekvensene av sykdommen.

Årsaken til disirkulatorisk encefalopati er brudd på veggene av karene i hodetmos på bakgrunn av utviklingen av aterosklerose.

konklusjon

Med tiden bidrar behandlingen til å redusere konsekvensene av aterosklerose. Og forebygging i form av fysisk aktivitet, en sunn livsstil, riktig ernæring fra en tidlig alder reduserer Sannsynligheten for forekomsten av ikke bare cerebral aterosklerose, men også andre sykdommer.

Cerebral aterosklerose: årsaker, symptomer, diagnose, behandling

Hovedårsaken til overlatt demens i alderdommen er atherosklerose av cerebral fartøy.

Årsakene til og behandlingen av denne patologien vurderes i sammenheng med vaskulær demens. Siden for cerebral arteriosklerose lesjon hjerne stoff opptrer som et resultat medierte prosesser assosiert med nervevevet hypoksi forårsaket av nedsatt blodstrømning i cerebrale arterier.

Blodforsyning til hjernen

Hjernen leveres med et tett vaskulært nettverk fra karoten og vertebrobasilarbassenget.

Hjernen er matet fra to vaskulære bassenger:

Karotidbassenget dannes av to karotidarterier. Det gir opptil 85% av den totale blodtilførselen til hjernen.

Vertebrobasilar-bassenget er dannet av to vertebrale arterier som smelter sammen i midtre arterien i skallen.

Venøs utstrømning skjer gjennom bihulene av dura mater, som samler blod fra alle cerebrale årer.

aterosklerose

Aterosklerose er en kombinasjon av endringer i det indre skallet til arteriene, hvor lipider, lipoproteiner akkumuleres, samt fibrosering og forkalkning.

Alle aterosklerotiske prosesser fører til brudd på elastisiteten i vaskulasjonen og dens innsnevring. Dette fører til forstyrrelse av normal sirkulasjon og hypoksi (oksygen sult) av organer og vev med deres irreversible skade.

Aterosklerose fører til en innsnevring av fartøyets lumen og et brudd på blodstrømmen.

Årsakene til atherosklerose er ikke kjent, det er mange teorier (men de forblir bare teorier), men risikofaktorene er kjent pålidelig:

 • røyking,
 • økte nivåer av lipider og kolesterol i blodet;
 • arteriell hypertensjon;
 • diabetes mellitus;
 • vektig;
 • arvelig predisposition;
 • ubalanse av kvinnelige kjønnshormoner (spesielt menopausale og postmenopausale);
 • stillesittende og stillesittende livsstil;
 • unøyaktigheter i kostholdet.

Abdominal fedme er en risikofaktor for aterosklerose.

Alle disse faktorene fører til raskere progresjon av sykdommen og tidlig skade på ulike organer, inkludert hjernen.

Symptomer og stadier av cerebral arterie aterosklerose

Discirkulatorisk encefalopati (DE) er den viktigste sykdommen som manifesterer aterosklerose av cerebral fartøy, symptomene og behandlingen samsvarer henholdsvis til stadier av DE. I løpet av sykdommen utmerker seg tre stadier, separasjonen av disse skjer i henhold til alvorlighetsgraden, både nevrologiske lidelser og psykiatriske lidelser.

Den første fasen

I første fase av cerebral arterie aterosklerose er symptomer ikke uttalt, pasienter beholder evnen til selvbetjening og profesjonelle aktiviteter.

Karakteristisk reduksjon i minne, oppmerksomhet, lider først og fremst av kort minne, det vil si for gjeldende hendelser. Det er problemer med å huske ny informasjon, men samtidig mottatt informasjon, spesielt relatert til profesjonelle aktiviteter, blir bevart. Det er problemer med konsentrasjon og bytte fra ett yrke til et annet.

Pasienter er bekymret for hodepine, forverret av nervespenning, agitasjon. Det er støy i ørene, svimmelhet, søvn er forstyrret. Det er økt tretthet, redusert arbeidsevne.

Hodepine og tinnitus er de første symptomene på aterosklerotisk encefalopati.

Endringer i den mentale sfæren er preget av følelsesmessig ustabilitet og lavt humør.

Neurologiske lidelser i første fase er ikke uttalt:

 • endre gang
 • økt tendonreflekser;
 • liten forstyrrelse av koordinasjonen.

Den andre fasen

På dette stadiet er det en gradvis nedgang i effektiviteten. Enda mer minne og søvn er ødelagt, evnen til å associative tenkning går tapt.

Progressiv innsnevring av fartøyene fører til en økning i symptomene på sykdommen.

I den mentale sfæren er det personlige endringer:

 • viskositeten til å tenke;
 • syltetøy på små ting;
 • redusere interessen og behovene;
 • touchiness;
 • egoisme;
 • irritabilitet.

Dessuten utvikler nevrologiske lidelser:

 • konstant diffus hodepine;
 • svimmelhet;
 • ustabilitet;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • taleendring;
 • shuffling mens du spiser.

Allerede på dette stadiet kan pasienter kreve ekstern omsorg og funksjonshemning (II-III gruppe).

Den tredje fasen

På dette stadiet er det et komplett tap av evnen til å jobbe med tap av evne til selvbetjening og behovet for tredjepartspleie.

Redusert evne til å tenke går til nivået av alvorlig demens.

I den mentale sfæren er det:

 • fullfør likegyldighet til alt som skjer rundt;
 • disinhibition;
 • desorientering i tid, miljøet og meg selv;
 • mangel på selvkritikk;
 • slabodushie.

Grove nevrologiske lidelser utvikles:

 • brudd på kontroll over vannlating og avføring;
 • Taleendringer, til det er fullstendig tap;
 • det går langsomt fremover lammelse i hender og føtter;
 • koordinering er betydelig svekket;
 • tapte evne til å gå;
 • tumbling mens du spiser, selv til manglende evne til å spise uavhengig;
 • kan utvikle kramper.

Den tredje fasen av aterosklerose i hjerneskibene svarer først til II, og deretter til I-gruppen av funksjonshemming.

diagnostikk

Diagnose av aterosklerotiske lesjoner av cerebral fartøy inkluderer:

 • klager;
 • sykdommens historie
 • undersøkelse av en nevrolog og en psykiater
 • Røntgenundersøkelse av hjertet, aortabuen og dets grener;
 • EKG;
 • rheoencephalography;
 • kranial ultralyd doplerografi (UZDG);
 • undersøkelse av fundus
 • CT og MR i hjernen;
 • angiografi av hovedkarene i hodet.

Beregnet tomografi er en ekstra metode for å diagnostisere cerebral atherosklerose.

Alt dette diagnostiske komplekset gjør det mulig å bestemme graden av cerebral vaskulær lesjon og å velge den optimale medisinske taktikken.

behandling

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene på aterosklerose i hjernen, kan behandlingen være både konservativ og kirurgisk.

Konservativ behandling

Behandling av cerebral aterosklerose begynner med eliminering av risikofaktorer:

 • nekte å røyke
 • vektkorreksjon;
 • lipidsenkende diett;
 • fysisk aktivitet;
 • korreksjon av høyt blodtrykkstall.

Som regel har de ovennevnte tiltakene i begynnelsen av DE en positiv effekt.

I fravær av positiv dynamikk mot bakgrunnen for korreksjon av risikofaktorer, er legemiddelbehandling foreskrevet:

 1. Gipolipidemiske stoffer (statiner, fibrater) et langt kurs. Målet er å korrigere kolesterolnivået under 6,0 mmol / l.

I alvorlige tilfeller, når nivået av medisiner for å redusere lipidemii svikter, ty til utenom legemelig blod-rensing, - plasmaferese og dets modifikasjoner (krioferez, fotoferese, kaskade plasma filtrering).

 1. Legemidler som forbedrer hjerneblodstrømmen:
 • antiplatelet midler (acetylsalisylsyre eller klopidogrel 75 mg daglig);

Aspirin hindrer utviklingen av stroke - den viktigste komplikasjonen av cerebral atherosklerose.

 • forberedelser gingo-biloba (tanakan) kurs fra 1 til 3 måneder;
 • preparater vinca (vinpocetin, vinokamin);
 • vasodilatorer (dipyridamol, xanthinolnikotinat, pentoksifylin);
 • nootropics og metabolitter (glycin, pyracetam, pyrithinol, limonar);

Pyracetam er et neotropisk stoff som brukes til behandling av dyscirculatory encephalopathy.

 • antagonister av kalsiumkanaler (nimodipin);

Kirurgisk behandling

Essensen av kirurgisk behandling, med aterosklerose av cerebral fartøy, er fjerning av et aterosklerotisk plakk fra intima av arterien (endarterektomi).

Aterosklerotisk blokkering av karoten arterien kan behandles kirurgisk.

Denne metoden brukes oftest i nærvær av stenosering av aterosklerose i carotidbassenget - karoten endarterektomi. Det gjør det mulig å gjenopprette normal blodstrøm i halspulsåren og stoppe utviklingen av DE.

Aterosklerose av cerebral fartøy er lettere å forebygge enn å kurere.

Aterosklerose av cerebral cerebral fartøy

I dag begynte pasienter med symptomer som aterosklerose å besøke legen. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er nederlaget i arteriene gjennom hele kroppen. Cerebral aterosklerose ble svært utbredt i medisin. Hva er det Med dette begrepet mener vi en systemisk sykdom som ødelegger hele organismen, har et sakte og mangelfullt kurs. Vet symptomene på sykdommen bør enhver som drømmer om å leve lykkelig etterpå.

Årsaker til patologi

Hvis vi vurderer de uforanderlige faktorene for patologisk dannelse, bør de tilskrives årsakene som ikke kan korrigeres, nemlig:

 1. Seksuelt tilbehør. Ifølge dataene ble det påvist at hos menn er cerebral atherosklerose dannet 10 år tidligere enn hos kvinner.
 2. Endringer som skjer med alderen. Over tid øker risikoen for atherosklerose. Organismen blir uunngåelig gammel, dette fører til en rekke forandringer som finner sted i blodårene.
 3. Genetisk faktor. De menneskene hvis slektninger var syk for den fremlagte sykdommen, risikerer å få aterosklerose "ved arv".

Utviklingen av sykdommen påvirkes av de endrede årsakene. Dette inkluderer en rekke faktorer som kan elimineres med riktig formulert behandling og justering av livets normale rytme. Av slike grunner er det mulig å bære:

 1. Røyking. Hos personer som er avhengige av tobakksrøyking, blir aterosklerose i hjernearteriene diagnostisert 2 ganger oftere enn hos ikke-røykere. Årsaken er at røyken fra sigaretter påvirker blodkarene negativt.
 2. Arteriell hypertensjon. Organens arterielle vegger er mettet med varme, noe som fører til utvikling av en aterosklerotisk plakk.
 3. Overvekt. For personer som er overvektige, er det stor risiko for å utvikle aterosklerose, og til og med diabetes.
 4. Feil mat. Ved overdreven konsum av fettstoffer blir prosessen med dannelse og utvikling av den aktuelle sykdommen aktivert.
 5. En stillesittende livsstil. Denne årsaken bidrar til dannelsen av ikke bare aterosklerose, men også diabetes mellitus, arteriell hypertensjon. Med utilstrekkelig aktivitet er metabolske prosesser av fett og karbohydrater forstyrret.
 6. Smittsomme sykdommer.

Hvordan sykdommen manifesterer seg

Aterosklerose av hjerneskader forårsaker den negative virkningen på den menneskelige hjerne. Derfor er den vanligste manifestasjonen av patologi det forstyrrede arbeidet i denne kroppen. Det er mentale lidelser, en reduksjon i intellektuelle evner, oppmerksomhet og minne. Leger skiller mellom følgende vanlige symptomer på sykdommen:

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

 1. Smerter i hodet. De oppstår på grunn av den ødelagte blodtilførselen til hjernen. Smertefulle opplevelser er kjedelige, vondt. Intensiteten øker etter mentalt eller mentalt stress. Etter hvert får smertesyndromet en permanent karakter.
 2. Dårlig drøm. Pasienten kan ikke sove hele natten eller stadig våkne opp. Men på dagtid er han stadig i døsig tilstand.
 3. Minnehemming. Dette symptomet oppstår ved begynnelsen av sykdomsutviklingen. Pasienten har problemer med å huske informasjon, aktuelle hendelser. Ved å gjøre det gjenoppretter han perfekt bildet av tidligere hendelser.
 4. Svimmelhet, redusert fin håndmotilitet.
 5. Endringer i gangen, det blir ustabilt.
 6. Støy i ørene.
 7. Brain kriser, som består av nedsatt syn, forvirret tale, svakhet i hender og føtter.

Symptomene blir observert innen 1-2 dager. Hvis angitt tid ikke er forsvunnet, er det fare for slag. I dette tilfellet trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse og effektiv behandling.

Metoder for terapi

Hvilken behandling vil være mest effektiv? Dette spørsmålet kan ikke umiddelbart besvares av den mest erfarne legen. Utnevnelse av behandlingsplan vil kun være mulig etter en grundig diagnose og bestemme årsaken til utviklingen av sykdommen.

Operativ behandling

Betydningen av denne terapien er excisionen av en aterosklerotisk plakk fra intima av arterien. Vanligvis brukes denne metoden når det er cerebral aterosklerose i karotidbassenget. Takket være dette er det mulig å normalisere blodstrømmen i halspulsåren, og også for å stoppe utviklingen av karsirkulatorisk encefalopati.

Antiplatelet terapi

Slike behandling av cerebral aterosklerose innebærer bruk av narkotika som Clopidogrel og Acetylsalicylsyre. Takket være dem er det mulig å redusere sannsynligheten for dannelse av et iskemisk slag. Før du bruker denne behandlingen, er det verdt å gjennomgå en grundig diagnose, fordi når du mottar det siste legemidlet i noen mennesker, er det en økning i aggregering av blodceller.

Strømjustering

Behandlingen av sykdommen i spørsmålet må nødvendigvis omfatte tilnærming til kosttilskudd. Når aterosklerose er viktig for å overvåke kvaliteten på produktene som brukes. I løpet av dagen, spis 4 ganger, men delene skal ikke være for store. Det vil være nødvendig å forlate avhengigheten av å spise etter 6 pm.

Det er også viktig å ikke spise rødt kjøtt. Det er også nødvendig å fjerne fra dietten følgende typer kjøtt: biff, svinekjøtt og lam. Det er bedre å erstatte dem med frukt, grønnsaker og grønnsaker. Kostholdet kan inneholde ulike kornblandinger, kokt fisk, kyllingekjøtt. Ved tilberedning av salater og retter kan du bruke olivenolje og mais. Nøtter og bær har en gunstig effekt på kroppen.

Alternativ medisin

Behandling av aterosklerose med folkemidlene kan brukes som en ekstra prosedyre. Cerebral aterosklerose kan ikke kureres med avkjøling av infusjoner, men det er mulig å forbedre pasientens generelle stilling.

På 20 gram råmateriale er et glass kokende vann. Infusere i 10 minutter, filtrer og ta 60 ml 4 ganger om dagen. Denne tinkturen vil eliminere hodepine som oppstår ved atherosklerose.

Skal roten av elecampane og plasser i en mørk beholder. Legg til et halvt glass vodka. Vent 20 dager til stoffet er infundert på et mørkt sted. Etter denne tiden, filtrer produktet på gasbind, tilsett 20% alkohol tinktur av propolis. Motta 20 dråper 3 ganger om dagen.

Frukt hofter finhakket, legg i en beholder med 1,5 liter, tilsett vann. Sett på et mørkt sted i 2 uker. Rist løsningen hver dag. Filter på gasbind, ta 20 dråper om dagen, bite et stykke sukker.

Råvarer tar i mengden 40 g, hell 100 ml varmt vann. Sett på sakte brann, kok i 10 minutter. Filter på gasbind, ta 20 ml 5 ganger om dagen.

Hell 20 g bokhvete blomster med 2 kopper kokende vann. Vent 2 timer for kjøttbøtta til infusjon. Stamme og ta et glass ½ kopp 3 ganger hele dagen.

Slå blader av plantains, ta 20 g råvarer og hell 1 glass varmt vann. Infusere i 10 minutter. Ta flere søppel om gangen.

Det er en annen oppskrift på bruk av plantain. Det er nødvendig å vaske bladene av planten forsiktig, klem ut juiceen. Kombiner den i samme forhold som honning. Send beholderen til en langsom brann, kok i 20 minutter. Hold medisinen i en lukket beholder. Bruk 40 ml en gang daglig. Dette folkemidlet gir deg mulighet til å senke sykdomsforløpet.

Grind råmaterialer, ta 20 g og hell et glass varmt vann. Infuse i 2 timer, filtrer ut. Resepsjonen gjøres med 20 ml 3 ganger om dagen. Takket være jordbærbladene er det mulig å fjerne salt fra kroppen, og til og med overflødig kolesterol.

Dette produktet tillater ikke bare å håndtere ubehagelige symptomer på aterosklerose, men også å eliminere nervespasmer, svimmelhet og støy i hodet. Råvarer kan brukes fersk eller tørket. For å forberede en avkok, må du ta 20 gram urter helle et glass kokende vann. Filter og bruk samtidig.

Present råmaterialet for å fylle glasset helt. Hell alkohol. Oppbevares i 10 dager på et mørkt sted. Filter og ta 15 dråper, fortynnet i 20 ml vann. Antall mottak per dag er 3.

Plasser 200 g calyx bark i en beholder, tilsett ½ kopp vann. Sett på en svak brann, koke i 2 timer. Etter at kjøttbøten har kjølt ned, må den filtreres og forbrukes 20 ml 3 ganger om dagen.

Cerebral aterosklerose er en svært alvorlig sykdom. Det oppstår av mange grunner. Pasienten føler hele tiden vondt i hodet, svimmelhet, psykiske lidelser. Når du behandler en sykdom, er det viktig å følge en integrert tilnærming. Terapi bør være rettet mot ikke bare å eliminere symptomet, men også bekjempe årsaken som førte til atherosklerose. Hvis du ikke går til legen i tide, er det en stor fare for at sykdommen vil føre til pasientens død.

Hva er cerebral aterosklerose og hva er prognosen for livet?

Cerebral aterosklerose (CA) - en patologisk tilstand i hvilken smalere fartøyer lokalisert i hjernen, under påvirkning av aterosklerotisk plakk over blodet.

Plaques er kolesterol innskudd som bosetter seg på vegger av blodkar. Akkumulerer over tid, de danner visse tuberkler som forstyrrer blod, med full fart, passerer gjennom hjernens kar.

Når blodsirkulasjonen i hjernen forstyrres, kommer ikke oksygen og nyttige elementer inn i hjernen i tilstrekkelig mengde, noe som fører til hypoksi (oksygen sult) i hjernevæv.

Denne sykdommen er veldig farlig, fordi i avanserte stadier fører til brudd på atferd i de enkleste livsformer og kontakt med mennesker. En slik komplikasjon kalles demens.

Også farlige komplikasjoner, på grunn av fullstendig eller delvis overlapping av fartøyet, er:

 • slag;
 • Tap av minne og visjon;
 • Hjernens iskemi;
 • Dødelig utfall.

Lider av denne patologien til hjerneskarene, i de fleste tilfeller, folk etter 45 år.

Men statistikken over registrering av cerebral aterosklerose indikerer at patologien har blitt oppstått siden 20 år. Årsaken til dette er forstyrrelser i blodsirkulasjonssystemet, prosesser av betennelse i hjernen, eller endringer i blodkar som kommer med alderen.

Klassifisering av cerebral aterosklerose

Separasjonen av overlappingen av cerebral fartøy skjer i henhold til stadiene av overlapningen av blodkanalen:

 • 1. trinn. På veggene av fartøyene dannes lipideflater. Små manifestasjon av symptomer;
 • 2. trinn. Det er en betydelig økning i flekker og dannelsen av kolesterolplakk. Symptomene er stabile;
 • Den tredje fasen. Kolesterol innskudd øker i størrelse, blokkerer blodstrømmen. Det er nekroseområder i hjernen, som etter utmattelse ikke utfører effektive funksjoner. I de fleste tilfeller fører det til funksjonshemming.
Gradvis overlapping av cerebral fartøy

Også oppdelingen i undergrupper skjer i henhold til hvordan sykdommen går videre:

 • Sharp. Det er en progresjon av mentale abnormiteter;
 • Sakte fremgang. Det er en klar manifestasjon av symptomene på sykdommen;
 • Intermitterende. Patologi er bestemt av periodiske angrep og perioder med ettergivelse;
 • Ondartet. Gjentatte hjerneslag som fører til pasient demens eller død.

Eventuell overlapping av hjerneskipene manifesterer seg tydelig. Når aterosklerotiske plakk vises i hjerneskipene, er avvik i intellektuell aktivitet overveiende manifestert, og ikke evnen til å forstå enkle ting.

Hvorfor er det cerebral aterosklerose?

Faktorer som påvirker utseendet av cerebral sklerose er de samme grunnene som utfordrer normal aterosklerose. Det vil si at kolesterol forekommer på veggene til fartøyene i hjernen.

Dannelsen av aterosklerotiske klynger oppstår på grunn av den høye konsentrasjonen av kolesterol i blodet.

Den raske utviklingen av kolesterol innskudd påvirkes av følgende faktorer:

 • En stor indikator på overflødig vekt;
 • Et stort antall, konsumert med mat, animalsk fett;
 • Mindre forbruk av friske grønnsaker og frukt, urter som inneholder vegetabilsk fett;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Forhøyet blodtrykk;
 • Ulike sykdommer: gikt, diabetes, hypertensjon, etc.;
 • Inflammatoriske sykdommer i blodkarets vegger;
 • Nivået av glukose i blodet er høyere enn normalt;
 • Sigaretter, både aktiv og passiv røyking;
 • Effekt av alkohol brukt;
 • Muskelavsla, med stillesittende livsstil;
 • Konstant opphold i stressende situasjoner;
 • Hormonale svikt hos kvinner;
 • Aldring av kroppen;
 • Konstant overspising.

Alle de ovennevnte faktorene påvirker på en eller annen måte den tidlige dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som kan påvirke hjernen. Disse risikofaktorene bør unngås for å opprettholde en sunn kropp.

symptomer

Manifestasjonen av symptomer på cerebrale arterier og vaskulære lesjoner manifesteres etter nedbrytning av enkelte deler av hjernen, eller en fullstendig svekkelse av intellektuell aktivitet.

Cerebral aterosklerose er mest vanlig:

 • Avvik i minnesprosessene og konsentrasjonen av oppmerksomhet;
 • En markert reduksjon i hjerneaktivitet;
 • Dvalemodusfeil;
 • Forfall av visjon og hørsel;
 • Smertefornemmelser i hodet som manifesterer seg etter mentalt stress, og ofte gjenopptrer;
 • Følelse av støy i ørene;
 • Rødhet av ansiktshud;
 • Økt svette
 • Følelse av svakhet og tremor i hender og føtter;
 • Lav spenningsresistens;
 • Utilstrekkelig respons på noen lyder og lyseffekter;
 • depresjon;
 • Humørsvingning;
 • Problemer med fine motoriske ferdigheter;
 • Forvirret tale;
 • Ustabil gang.
Med forskjellige grader av aterosklerose, de tilsvarende symptomene

Som det fremgår av symptomene ovenfor, er de ganske uttalt. Hvis du finner en av dem, bør du umiddelbart konsultere en kvalifisert lege for en undersøkelse, og deretter gå gjennom forskningen.

Etter hvilken tid kommer døden?

I moderne medisin er alle ovennevnte faktorer årsakene til utviklingen av cerebral aterosklerose.

Ifølge legene står hovedinnslaget i dannelsen av høy tetthetslipoprotein (HDL) for leveren, fordi stoffene er splittet der etter behandling av maten.

Mens hepatocytter (celler som deltar i syntese og spaltning av proteiner) takler metabolske prosesser selv, oppstår ikke fremdriften av aterosklerose.

Med utilstrekkelig mengde metning med lipoproteiner med høy tetthet, er strukturen av karveggen avledet fra LDL, noe som fører til tap av elastisitet og grove vegger. Dette fører til død av levervev (skrumplever) og hepatitt, som er ledsaget av brudd inne i karene. Blokkering av arteriene fører til abnormiteter i hjerneskarene.

Formasjon av et innskudd på arterienes vegger

Prosessen med dannelse av aterosklerotiske plakk oppstår ikke et tiår, men i de fleste tilfeller forekommer diagnosen av sykdommen i de siste utviklingsstadiene, noe som fører til et tidlig dødelig utfall.

For å unngå dette er det nødvendig å regelmessig ta tester og anvende forebyggende tiltak for dannelse av overskytende kolesterol i blodet.

diagnostikk

De første tegnene på kolesterolavsetninger i hjerneskarene og arteriene er vanskelige å oppdage.

For et gunstig utfall er det viktig å legge merke til symptomene på sykdommen i tide, og i nær fremtid kontakte en kvalifisert lege.

Ved første besøk til legen høres pasientklager, hvoretter en primærundersøkelse for åpenbare symptomer på cerebral arteriosklerose blir gjort, er anamnesen studert.

Hvis legen mistenker cerebrovaskulær aterosklerose, sender han pasienten til laboratorie- og maskinvareundersøkelser.

De bidrar også til å nøyaktig diagnostisere patologi. Til metoder for moderne diagnostikk med arteriosklerotiske plakk i hjernens kar.

inkluderer:

 • Den generelle analysen av et blod (OAK). Vil vise pasientens generelle helse, og avvik fra indikatorene for normen av elementer som metter blodet.
 • Biokjemisk blodprøve (LHC). En omfattende blodprøve som vil bidra til å bestemme tilstanden til nesten alle organer i kroppen. Ved svingninger i indikatorene i en retning eller den andre, er det mulig å bestemme ikke bare hvor mye hjernen påvirkes, men også å bestemme omfanget av lesjonen;
 • Blodproppanalyse. Bestem blodets koaguleringstid, det vil si dens tetthet. Tettheten av blod bestemmer også hastigheten på transporten gjennom fartøyene;
 • Immunologiske blodprøver. Tillat å bestemme tilstedeværelsen av antistoffer i blodet, immunkompleksene og andre stoffer som er ansvarlige for betennelse med immunkomplekser;
 • Ultralyd undersøkelse (ultralyd) av fartøy. Fartøyets tilstand er visuelt tydelig: deres bredde på passasje og mulig komprimering av blodkar;
 • Transcranial Dopplerography av cerebral fartøy. Er en ytterligere studie til ultralyd, med hjelp av hvilken hastigheten av blodstrømmen i karene er bestemt. Den bæres gjennom den tidlige fossa;
 • Tosidig skanning. Bruken av Doppler ultralyd og ultralyd på samme tid, som gir de mest nøyaktige resultatene av studien;
 • Angiografi. En spesiell tilstand, der den radiopakete substansen injiseres i en blodåre, hvoretter en røntgenrør blir laget. Viser graden av tette blodårer.
 • Røntgen av fartøy. På røntgen kan man finne segl i hjernens kar;
 • MR. Gir fullstendig informasjon om tilstanden til organismen, inkludert hjernen og dens kar. Men det er en veldig dyr analyse.

Alle tester utnevnes individuelt etter undersøkelse og undersøkelse av sykdommens historie.

Hvordan behandles hjerne aterosklerose?

For effektiv behandling er det både en metode med bruk av medisiner og en metode med kirurgisk inngrep. For mer effektiv behandling er kompleks behandling nødvendig på grunn av terapi og sunn ernæring, med opprettholdelse av vannbalanse.

Følgende handlinger blir brukt i komplisert, for rask og effektiv behandling:

 • Riktig ernæring;
 • Unngå sigaretter, alkohol og narkotika;
 • Den riktige regimet av dagen med full hvile;
 • En mer aktiv livsstil.
Sunn livsstil

Følgende legemidler foreskrives i de fleste tilfeller av diagnostisering av cerebral aterosklerose i de tidlige stadier.

Blant dem:

 • Vasodilatormedisiner (Papaverin, Euphyllin, Clentiazem). De bidrar til å utvide blodårene, og redusere sannsynligheten for spasmer i dem;
 • Statiner (Rosuvastatin, Mevakos, Mefakor, Cerivastatin). Legemidler som senker deponeringen av aterosklerotiske plakk
 • Desaggregants (Aspirin). Preparater fra denne gruppen øker blodkarets lumen og forhindrer også dannelsen av blodpropper;
 • Hypotensive stoffer (Ramipril, Captopril, Enalapril). Hjelp gjenopprette blodtrykket;
 • Anti-inflammatoriske stoffer. Er rettet mot prosesser av en betennelse og økning av fartøyets stabilitet;
 • Legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen (Vinpocetine, Tanakan, Nimodipin). Disse medisinene forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen.

Bruk av alle medisiner er foreskrevet individuelt for hver pasient, utelukkende av den behandlende legen.

I tilfelle at terapeutiske metoder ikke hjelper, brukes plasmaferese (tar blod, renser det og returnerer noe av det tilbake til pasientens kropp).

Når kirurgens lumen overlappes med mer enn 70 prosent, eller trombose ved innsnevringsstedet, utføres en umiddelbar kirurgisk operasjon.

Operasjonelle inngrep er farlige for deres mulige komplikasjoner, slik at de utføres dersom pasientens liv er i fare.

Blant mulige typer operasjoner er:

Carotid endarterektomi. Ved utførelse av en slik operasjon blir det kuttet i nakkeområdet, og kolesterolplakkingen fjernes sammen med beholderens indre del.

Etter dette påføres en søm på fartøyet og den ytre sømmen på huden. Under hele operasjonen overvåkes tilstanden med ultralyd vaskulær diagnostikk.

Stenting. I de fleste kirurgiske inngrep, med aterosklerotiske plakker, utføres denne operasjonen.

En spesiell stent med en ballong blir introdusert i fartøyet, som føres til plassenes formasjonssted, hvorpå ballongen blåses opp og gjør en stabil ramme mot kompressjonen av fartøyet.

Operasjonen er et ganske farlig stadium, men når en pasients liv er truet, er det ekstremt nødvendig.

Undersøkelse for besøkende

forebygging

Kolesterolinntak i hjerneskader kan forebygges ved daglig adhering til den anbefalte levemåten.

Tiltak rettet mot å redusere kolesterol i blodet, samt tilstrekkelig metning av kroppen med andre fordelaktige stoffer.

Blant dem:

 • Bekjemp overdreven vekt (hvis tilgjengelig);
 • Maksimalt eliminere stress fra hverdagslige situasjoner;
 • Gi kroppen full hvile og sov, ikke overbelast deg selv med arbeid;
 • Overvåk blodtrykk;
 • Overholde riktig ernæring;
 • Allokere minst en time per dag for å gå. Gjør sport (svømming, løping, yoga, etc.);
 • Unntatt røyking og alkoholholdige drikker.

Listen over anbefalinger er ikke vanskelig, men det vil bidra til å redusere risikoen for utvikling av patologi betydelig.

Forebyggende vedlikehold ved allerede generert cerebral aterosklerose er livslang bruk av medisinske produkter for å forebygge tilbakefall.

Prognose av en spesialist

Forutsi livet til en pasient med cerebral aterosklerose avhenger av graden av overlapping av cerebral fartøyet med en aterosklerotisk plakk.

Ved mildere former av sykdommen, og gjennomsnittlig effektiv terapi brukes i forbindelse med riktig ernæring, opprettholde vannbalansen (ikke mindre enn en og en halv liter vann pr dag), sport eller utendørs aktiviteter, så vel som å balansere arbeidsdag med en god restitusjon.

Hvis pasienten ikke overholder den foreskrevne behandlingen, eller pasienten ikke følger dietten, oppstår det alvorlige komplikasjoner. Med nederlaget i hjerneskip er vekter veldig alvorlige.

Utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernen fører til hypoksi, noe som forårsaker ytterligere vevsdød, med tap av arbeidsevne.

Den farligste er slag, iskemiske angrep, demens, tap av syn og hørsel. Alle disse byrdene fører i de fleste tilfeller til uførhet, og ikke sjelden til døden.

Tilstedeværelsen av kolesterolavsetninger i blodkarene og hjernens arterier krever umiddelbar terapi for å forhindre atferoskleros utvikling.

I tilfelle symptomer eller mistanke om cerebral aterosklerose, kontakt lege.

Les Mer Om Fartøyene