Hva er cerebrosclerose?

Cerebrosclerosis er en sykdom som ødelegger hjernens kar med lipidavsetninger. Det bidrar til forstyrrelsen av mobilnæring og blodstrøm, utvikling av hypoksi; kan skyldes kroppens naturlige aldring og de karakteristiske vaskulære sykdommene. I halvparten av tilfeller, når det kombineres med alvorlige vaskulære patologier, slutter det med dødelig utgang. Behandlingen er effektiv bare i de tidlige stadiene av sykdommen. Så hva er dette - cerebrosclerosis?

Betingelser for utvikling av sykdommen

Cerebrosclerosis påvirker det indre skallet i hjerneskipene - rundt kolesterolplakkene av bindevev vokser, på overflaten av veggene oppstår kalsiumsalter. De eksakte grunnene som utløser denne prosessen er ikke etablert. Men det er kjent at utviklingen av sykdommen forenkles av:

 • feil i kostholdet (overflødig animalsk fett, salt, akutt mat i kostholdet);
 • økt utskillelse av kolesterol i leveren;
 • hormonelle svikt (diabetes, overgangsalder);
 • vanlig psyko-emosjonell overbelastning;
 • alkoholmisbruk;
 • røyking,
 • arvelighet;
 • fedme forårsaket av et brudd på lipid metabolisme;
 • kjønn, alder (oftere diagnostisert hos menn eldre enn 50 år);
 • mangel på mosjon,
 • hypertensjon;
 • skadelige arbeidsforhold;
 • dårlig økologi på bostedsstedet.

Aterosklerose i hjerneskipene er en lumsk sykdom. Hvis akkumulering av kolesterol i karrene skyldes strukturelle forstyrrelser i vaskulære vegger, kan negative biokjemiske endringer forekomme selv i fravær av avhengighet.

I medisinsk praksis observeres ofte familiefall av et slag som utvikler seg mot hjernesklerose.

Diagnostiske evner

Eksakt diagnose av sykdommen er bare mulig etter de relevante studiene:

 • blodanalyse for lipidprofil og koagulering;
 • Dopplerometri (ultralyd av ekstra-cerebrale kar);
 • encefalografi (vurdering av omfanget av skade på hjortekortisk vev);
 • transcranial dopplerografi (studie av intracerebrale kar).

Legen kan anbefale å bestå test for tilstedeværelse av blodkar, hjertesykdommer:

 • ECG;
 • måling av EKG-mikroalternativer;
 • hjerte kateterisering;
 • angiografi;
 • X-stråler;
 • ophthalmoscopy;
 • CT;
 • MR.

Selvdiagnose av cerebrosclerose er umulig, spesielt i begynnelsen. Men noen symptomer bør tjene som et signal for å ringe til en lege.

Symptomatologi av sykdommen

Manifestasjoner av sykdommen avhenger direkte av graden av lesjoner. I samsvar med alvorlighetsgraden av mentale og nevrologiske sykdommer, identifiseres tre faser av patologi.

Fasene i løpet av sklerose av cerebral fartøy

TSEREBROSKLEROZ

Cerebroklerose er:

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon utvikler sakte, noe som fører til en økende generell forstyrrelse av hjernestrukturer og funksjoner.

Cerebrosclerosis av årsaker og opprinnelse.
Aterosklerose, arteriell hypertensjon og deres kombinasjon. Mindre betennelse i karene (vaskulitt). I kjernen ligger opprinnelsen til forstyrrelse av blodstrøm i hjernen substans, et brudd av mekanismene for selvregulering av cerebral sirkulasjon, forskjellene i dets metabolske behov, utvikling av oksygenmangel, som er ledsaget av brudd på den systemiske sirkulasjon.

Faktorer som bidrar til den progresjon: den psyko-emosjonelle spenning, inaktivitet, fedme, alkoholmisbruk, Osteochondrose av nakkesøylen fra vertebral arterie syndrom, andre kroppslige sykdom.

Utbredelsen av cerebral aterosklerose: Som regel er det diagnostisert i en alder av 50-60 år.

PREDIKSJON FOR CEREBROSKLEROSE: Graden av dannelse av nevrologiske lidelser kan være forskjellig. Skill deg ut "uønskede" varianter av cerebral aterosklerose: en raskt progressiv, sakte framover til anfall og forbigående iskemiske anfall, og oftest med cerebral aterosklerose - en sakte progressiv kurs.

Kurset har en sakte progressiv natur. Evnen til å akselerere og forverre løpet av cerebral aterosklerose virkningene av en rekke faktorer: traumer, infeksjoner, rus, kardial dekompensasjon, emosjonelle og intellektuelle overbelastning kommer cerebrovaskulære hendelser. Det er tre stadier av cerebrosclerose: Jeg - moderat uttalt; II - uttalt, III - uttalt. Med en raskt utviklende versjon av strømmen utvikler alvorlig cerebral aterosklerose i løpet av ca 5 år. Relativ stabilisering av tilstanden mot bakgrunnen av vedvarende nevrologiske symptomer er mulig, men progresjon med gjentatte kriser og forbigående iskemiske angrep er mer typisk. Karakteristisk for økningen i kliniske manifestasjoner med en økning i pasientalderen, som reflekterer tilsetningen av kardiovaskulære og andre patologier av indre organer. Det er en rask grad av progresjon av sykdommen hos pasienter på bakgrunn av hypertensjon med ugunstig kurs.

Cerebrosclerosis av første fase (1. grad) -

Moderat uttrykt stadium. Det uttrykkes av utviklingen av det "neurastheniske" syndromet og overhodet av subjektive manifestasjoner. For dette stadiet er klager på minnet, nedsatt ytelse, hodepine og tyngde i hodet, følelser av svimmelhet, søvnforstyrrelser, generell svakhet, tretthet og uoppmerksomhet karakteristisk. Disse symptomene på tretthet kombineres ofte med klager om: smerte i hjertet, hjertebank, kortpustethet, smerter i ledd og ryggrad,

Den andre nødvendige kriterium for diagnose ateroskleroskleroz ett trinn er å identifisere en nerve ved inspeksjon dispergert organisk nevrologiske bivirkninger, hvorav mange er flyktig av natur.

Neuropsykologiske studier bekrefter forekomsten av asteni, reduksjon i kortsiktig hukommelse, oppmerksomhet. Psykologisk testing viser en nedgang i oppmerksomhet og memorisering, en nedgang i mengden oppfattet informasjon. Kritikken er bevart. På dette tidspunktet, som regel, med riktig valgt behandling, er det mulig å redusere alvorlighetsgraden eller eliminere visse symptomer. Sosial disadaptation er minimal, pasientens vanskeligheter oppstår bare gjennom følelsesmessig eller fysisk overbelastning.

Cerebrosclerosis av den andre fasen (2 grader) -

Den uttrykte scenen. Det uttrykkes av det faktum at sammen med de interne ubehagelige opplevelsene er det objektive tegn. Arbeidskapasiteten minsker gradvis, rask tretthet, forstyrrelser av en drøm og minneforsterke. Pasienter slutter å legge merke til sine feil og overskrider ofte deres virkelige evner.

I nevrologisk status er klare symptomer karakteristiske for den organiske lesjonen av visse hjernekonstruksjoner (for eksempel symptomer på parkinsonisme).

Cerebrosclerosis av tredje fase (3 grader) -

Et kraftig uttrykt stadium. Det kan ikke være noen klager, eller mangelen på klager kan tiltrekke seg oppmerksomhet. Under nevrologisk undersøkelse er vektingen av de tidligere eksisterende symptomene notert. Pasientene uttrykte en kraftig nedgang i intelligens, svakhet, flattende følelser. Hodepine, svimmelhet, støy i hodet, søvnforstyrrelser er konstante.
Symptomer er visse kliniske syndromer: motorveiens mangel - pyramidalt syndrom; skakhet og ustabilitet - ataktisk syndrom; pseudobulbar, vaskulær parkinsonisme, psykose, vaskulær demens.

CEREBROSCLEROSIS - DIAGNOSTISK KRITERIER

1. Karakteristiske manifestasjoner i nærvær av en forårsakende vaskulær faktor.

2. Progresjon av nevrologiske manifestasjoner (symptomer nevropologen ser og beskriver).

3. Maling computertomografi (CT) (alvorlighetsgraden av endringen avhenger av stadium tserebroskleroza): i trinn 1, RT eller normale minimale tegn til atrofi av hjernen, i det andre trinn - små lommer med redusert tetthet, forlengelse av det ventrikulære systemet og furer halvkuler i forbindelse med atrofisk prosess, Fase 3 - flere foci av forskjellige størrelser i hemisfærene, uttalt atrofi, reduksjon i tetthet av hvitt stoff (leukoareose).

4. På REG - endres karakteristisk for aterosklerose, arteriell hypertensjon, avhengig av stadiet av cerebral aterosklerose.

5. Ultralyddopplerografi, inkludert transkranial, - tegn på stenose og mindre okklusjon av ekstra- og intrakraniale arterier (oppdaget hos 80% av pasientene).

6. Økningen i blodviskositeten, erytrocytt-aggregering og blodplater, erytrocytter deformasjon, dyslipidemi, hovedsakelig ved å øke innholdet av triglycerider.

7. Resultat av en nevropsykologisk studie.

CEREBROSKLEROZIS HØYRE OG FORECAST

Generelt kan vi skille mellom: stabile, sakte fremgang (med paroksysmer og PNMK og uten vaskulære episoder), paroksysmal, raskt fremskredende kurs. Stabil og sakte fremgang er mer karakteristisk for den første fasen av cerebral arteriosklerose, som kan vare i 7-12 år. Med raskt fremskredende variant 2 eller 3, utvikler stadiet av cerebral aterosklerose på mindre enn 5 år av sykdommen. I 2. trinn er relativ stabilisering også mulig mot bakgrunnen av et nevrologisk underskudd, selv om mer karakteristisk er den stadige utviklingen med gjentatte kriser og forbigående iskemi. Karakteristisk økning i kliniske manifestasjoner med alder av pasienter, som også gjenspeiler tilsetning av vaskulær og annen somatisk patologi. En raskere progresjon av nevropsykiatriske lidelser er karakteristisk for hypertensjon med ugunstig kurs. Klinisk prognose i tredje fase av cerebral aterosklerose er ugunstig.

CEREBRURSKLEROSIS PRINSIPPER FOR BEHANDLING

Behandling tserebroskleroza nevrolog utført med den utløsende faktor, mot hvilken det fremkallende cerebral aterosklerose og relaterte somatiske forstyrrelser som involverer lege, kardiolog, psykiater.
1. Forbedring av mikrosirkulasjon, hjerne ernæring.
2. Redusere mengden blodkolesterterapi.
3. Normalisering av blodtrykksmedikamenter.
4. Operativ intervensjon på hovedfartøyene (med innsnevring i karoten arteriesystemet mer enn 70% (eller forfall av plakk) og gjentatt forbigående iskemi.
5. Klinisk oppfølging hos en nevrolog i en polyklinisk kvartalsprøve, medisinsk og sanitær og forebyggende tiltak.

For et bedre resultat av behandlingen, kontakt legen din med en nevrolog i Volgograd

TSEREBROSKLEROZ uførhet og tilstedeværelse på sykelisten Neurologist bestemt ved hjelp av følgende grunner:

1. Behovet for klinisk og ambulant undersøkelse og behandling i forbindelse med den økende progresjonsgraden
cerebral arteriosklerose.

2. Etter en forbigående sirkulasjonsforstyrrelse (krise, forbigående iskemi), avhengig av art og alvorlighetsgrad.

3. Etter akutt forstyrrelse av hjernecirkulasjon etter slagtype.
Tidspunktet for midlertidig funksjonshemning påvirker: stadiet av cerebral aterosklerose, funksjonene i det kliniske bildet av sykdommen, yrket og arbeidsforholdene til pasienten.

KARAKTERISTIKKER OM BEGRENSNING AV LIVETID

Graden av uførhet avhenger av egenskapene til nevrologisk underskudd, alvorlighetsgraden av psykiske lidelser, er i stor grad bestemt av de trinnet tserebroskleroza. I ett trinn vitale funksjoner ofte begrenset på grunn av brudd i tilpasning til ytre påvirkninger (atmosfærisk trykkvariasjoner, temperatur, etc.), fysisk og psykisk stress, produksjon påkjenninger og m. P. i to, og særlig i 3 trinn cerebral arteriosklerose pga koordinatornyh, motorisk funksjonsevne (evnen til å bevege seg) i varierende grad. Paroksysmal lidelse (kriser, forbigående iskemi) ytterligere begrense muligheten til å leve og uføre ​​pasienter. Sosial tilpasning av pasienten er vanskelig fordi det reduserer muligheten for assimilering av ny kunnskap. Når demens svekker evnen til adaptiv atferd, og deretter tapte husholdning ferdigheter, svekket selvbilde.

CEREBRAL ATHEROSCLEROSIS KONTRAINDIKERTTYPER OG ARBEIDSVILKÅR

1. Drift i senkekassen, varm butikk, under forhold med betydelig fysisk og psykisk stress, eksponering til toksiske substanser i løpet av natten skift, om mulig stress-situasjoner, behovet for kritiske løsninger (hovedsakelig i cerebral atherosclerosis trinn I).

2. Arbeidet med behovet for å gjennomføre tilstrekkelig situasjons, nøyaktige koordinerte bevegelser, lang avstand og psykisk stress (hovedsakelig i fase 2 av cerebral aterosklerose).

CEREBROSKLEROSIS ARBEIDSPATIENTER
1. I 1 og sjelden i 2 stadier av cerebral aterosklerose med gunstig sykdomsforløp (relativ stabilisering, langsom progresjon) og tilfredsstillende resultat av terapi.
2. Med moderate forstyrrelser av funksjon, sjeldne og lys kommer cerebrovaskulære sykdommer (i tilfelle av en rasjonell sysselsetting, eller gjennomføring av restriksjoner på arbeidet på anbefaling av den medisinske kommisjon poliklinikk).

Cerebrosclerosis Indikasjoner for funksjonshemming (medisinsk og sosial kompetanse)

1. Kontraindikert typer og arbeidsforhold.

2. Raskt utviklet sykdomsforløpet.

3. umulighet av arbeidsaktivitet i forbindelse med gjentatte akutte brudd på sirkulasjonen, inkludert hyppig forbigående, utvikling av demens.

TSEREBROSKLEROZ - nødvendige minimum EKSAMEN, utnevner nevrologi, i en retning for undersøkelse for å fastslå graden av uførhet
1. Radiografer av skallen og livmorhalsen.
2. Rheoencephalogram; EKG.
3. Glukose, kolesterol og blodlipider.
4. CT av hodet (hvis mulig).
5. Ekko-CG.
6. Ultralyddopplerografi av hjernens hovedarterier
7. Data om undersøkelse av oculist, terapeut, psykiater og andre spesialister (om nødvendig).
8. Resultater av eksperimentell psykologisk forskning.

CEREBROSCLEROSIS KRITERIER FOR AVSETTING AV UTSIKTIGHET

Gruppe III: moderat brudd vital i trinn 1 (under spesielt ugunstige forhold), og i trinn 2 av cerebral atherosclerosis (Bla begrense muligheten til å arbeide første grad).

II-gruppe: signifikant begrensning av vital aktivitet forårsaket av nevrologiske lidelser, hukommelsessvikt eller tilbakevendende arytmier og slag.

Gruppe I: Fremskredende kurs, demens, uttalt nedsatt funksjonsevne, kraftig begrenset livsaktivitet (i henhold til kriteriene for å begrense muligheten til selvbetjening og bevegelse i tredje grad).

CEREBROSKLEROZIS Forebygging av funksjonshemning

1. Primær forebygging: a) behovet for å ta hensyn til de primære risikofaktorene for utvikling av vaskulære sykdommer; b) Tilstrekkelig behandling av en nevrolog hos pasienter med innledende manifestasjoner av cerebral sirkulasjonsinsuffisiens, med tanke på den produserende faktor.

2. Sekundær forebygging: a) tidlig påvisning og målrettet behandling av pasienter med cerebrosclerose nevrolog, spesielt i første fase av sykdommen; b) eliminering av faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen; c) overholdelse av tilstrekkelige perioder med midlertidig uførhet for arbeid med en nevrolog etter nedsatt sirkulasjon og slagtilfelle d) medisinsk undersøkelse (kvartalsprøver), omfanget av prosedyren bestemmes av legen neurologen din; e) gjennomføre et kompleks av rehabiliteringsforanstaltninger hos pasienter som har hatt et slag.

3. Tertiær forebygging: a) forebygging av svekkelse under cerebrosclerose, spesielt på grunn av bivirkninger av produksjonsfaktorer; b) rettidig identifisering av III-gruppen av funksjonshemming og riktig sysselsetting (forebygging av sykdomsprogresjon og veiingsvanskeligheter); c) gjennomføring av andre tiltak for sosialhjelp og beskyttelse.

For et bedre resultat, kontakt legen din umiddelbart med en nevrolog i Volgograd. cerebral aterosklerose er behandlet.

Cerebrosclerosis - behandling med folkemessige rettsmidler

Cerebrosclerosis - behandling med folkemessige rettsmidler

Hva er tserebroskleroz? Dette er den vanligste sykdommen, som ofte rammer eldre og eldre.

Sykdommen manifesterer seg i nederlaget i hjernens blodkar. I dem blir fete masser avsatt i form av plakk, noe som fører til at innsnevringen av hjernens fartøy utvikles.

På denne bakgrunn deformeres og tykkes veggene i arteriene, noe som fører til forstyrrelser i funksjonene til enkelte individuelle organer, så vel som i mange systemer i menneskekroppen.

Jeg ønsker alle venner og lesere velkommen på nettstedet mitt Narmedblog.ru.

For å finne ut om du er truet med cerebrosclerose, ta følgende test:

1. Din alder overstiger 50 år?

Nei - 0, ja - 1 poeng

2. Har du kramper på bena, eller er du bekymret for smerter i underlivet?

3. Merker du en nedgang i mental ytelse?

4. Har du smerte i hjertet?

5. Har du blitt irritabel?

6. Glemmer du raskt de siste hendelsene, husker fortiden godt?

7. Har du tidligere ubehagelig tårer?

8. Har du begynt å legge merke til en svekkelse av oppmerksomheten?

9. Er du bekymret for støyen i hodet ditt?

10. Oppdager du ofte en følelse av tyngde i hodet ditt?

11. Får du svimmel?

12. Er du ofte bekymret for hodepine?

13. Har du høyt blodtrykk?

Har du allerede beregnet dine poeng? Se på resultatene av testen for cerebrosclerose:

● Hvis poengsummen er mellom 0 og 4 i beregningen, bør du være oppmerksom: det er forutsetninger for utviklingen cerebral aterosklerose.

Hva skal du gjøre i dette tilfellet? Du må bytte livsstil til en sunnere: Lag deg selv et arbeid og hvile regime for hver dag.

Det anbefales å øke gangstiden (best i den rene sone i landsbyen - i parken eller i skogen). Du bør starte en daglig velvære.

Unngå så mye som mulig mental overstyring. Sjekk ditt daglige kosthold: det bør begrense dyrefett og øke antall salater, grønnsaker, frukt, aromatiske urter. Nekter alkohol og røyking.

● Resultatet av 5 til 11 poeng indikerer den tilsynelatende tilstedeværelsen av cerebrosclerose (cerebral aterosklerose). Vær oppmerksom på kostholdet ditt, redusere kaloriinnholdet i maten, spis ofte og i grupper - 4-5 ganger om dagen, i små porsjoner.

Inkluder i dietten til mer enn rødbeter, gulrøtter, kål, løk, nøtter, gresskar, eple, solbær,, jordbær, tyttebær, bønner, agurk, løk, grønne erter, selleri, salat, basilikum, koriander, spinat, persille og dill.

Drikk ferskpresset juice, helst drue og sitronsaft, reddikjuice med honning (halvt glass juice med 1-1,5 ts honning 2 ganger om dagen). For å redusere nivået av kolesterol i blodet, drikk før du spiser en halv kopp juice fra de friske bladene av kål.

Hvis du ikke har kontraindikasjoner (for eksempel diabetes mellitus), kan du spise 50 gram honning hver dag i små porsjoner (1 ts). Behandlingsforløpet er 1-2 måneder.

● Fortsettelse av resultatet fra 5 til 11 poeng. Drikk grønn te to ganger om dagen for en kopp, og til behandling - for 4-5 kopper. 2-3 ganger i uka bør du spise sjømat.

Minst en gang daglig, drikk 1 ss. skje av fiskeolje. Tilbring lossedager (1 til 3 per måned) og spis mat tilberedt på uraffinerte solsikkeolje.

I løpet av faste dager drikker du juice fra 1 til 1,5 liter per dag med tilsetning av mineralvann etter behov.

● Sum av poeng fra 12 til 21. Dette betyr at du har en uttalt (klassisk) form tserebroskleroza. I tillegg til de tiltakene som er beskrevet ovenfor, vil legen foreskrive deg ekstra medisiner.

Disse inkluderer: lipostabil, tykeveol, alisat, liposyre, memoplant, alliter, stugeron, cinnarizine, vinpocetin, Cavinton og så videre.

Cerebrosclerosis - behandling med folkemessige rettsmidler

● Insister 2 timer 1 dessertskjeft bokhvete blader i et glass kokende vann. Filter og drikk et halvt glass infusjon per time før måltider 3-4 r per dag.

● Drikk 2-3 r per dag for 20-30 dråper tinktur av hvitløk.

● Først, slip, bland deretter 10 g nettle gress og denticulate; koker 10-12 minutter av en medisinsk blanding i en halv liter vann og drikk avkok med halvt glass for natten 3-4 måneder på rad.

● Kok 2 timer 200 gram bergaskebark i en halv liter vann og ta tre ganger om dagen for 1-1,5 st. skjeer i en halv time før måltider.

● Spesielt nyttig for cerebrosclerose er spesielt utvalgte medisinske urter. Jeg gir tre slike oppskrifter.

1. Bland 2 deler rosenhips, 1 del bjørkblader, burdockrot, gulrøtter, peppermynteblader, nyretek, hekket svin og Eleutherococcus rot.

Hell 1-2 ss. Skje en blanding av et glass kokende vann og kok under lokket i en halv time. Etter 10-15 minutter stram og vri ut råmaterialet. Ta med volumet kokt kjøttkraft til 200 ml. Drikk i stedet for te 2-3 ganger om dagen.

2. En medisinsk blanding: på 3 deler av blader av en brombær, en bringebær; 2 deler av bladene av solbær, urter av timian; 1 del av urten St. John's wort. Brygg blandingen som te - ekstremt duftende og har en fantastisk uovertruffen smak.

3. Forbered blandingen: 1 del gress immortelle, nyrebirk, urt St. John's wort, kamille blomster; Alle ingrediensene i blandingen blandes i kjøttkvern, blandes, plasseres i en glassburk og tettes med et plastlokk.

Nærmere på kvelden, hell en m. en skje halvveis med kokende vann og la det brygge i 20 minutter, filtrer og drikk om kvelden 1 glass infusjon med 1 teskje honning.

Forvar resten resten om morgenen og oppløs også i det en teskje honning, drikk på tom mage. Frokost på 0,5-1 time. Ovennevnte oppskrift vil hjelpe deg med å bli kvitt aterosklerose (cerebrosclerose) og rense for overflødig kolestenin og fett. Det gjentatte behandlingsforløpet er ikke tidligere enn i seks måneder.

Spøk på ansatte:

- Din ektefelle trenger konstant hvile, så jeg foreskrev en beroligende.

"Og når skal jeg gi det til ham?"

Etter en lang behandling blir en pasient utladet fra et psykiatrisk sykehus. Legen sier til ham: "Behandlingen var vellykket, nå er du en perfekt sunn person.

Den tidligere pasienten reagerer: "Og du sier at du helbredet meg? Dette er absurd! Jeg pleide å være Einstein, og nå... Hvem er jeg nå?!

Hvordan behandle cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose er en patologi der cerebrale arterier er påvirket av kolesterolplakier i store og mellomstore fartøy. Det er en nosologi hos mennesker over 60 år, noe som skyldes sekundære sykdommer, giftige lesjoner i vaskulærveggen.

Aterosklerose i hjernen hos eldre fører til demens, demens med gradvis dannelse. Med langvarig utvikling blir spørsmålet etter hvilken dødstid det blir relevant. En sterk reduksjon i patensen av det intravaskulære lumen fører til en dødelig ende. Hos mennesker etter 60 år er nosologi årsaken til "senil sklerose"

Cerebral aterosklerose: årsaker, symptomer

Årsakene til atherosklerose i hjernen har ikke blitt pålitelig studert. Det er mange vitenskapelige artikler som beskriver de patogenetiske mekanismene for utvikling av nosology med dannelsen av "fett spot" etapper "liposkleroz", "aterokaltsinoza".

For å forklare sykdommenes etiologi er det provokerende faktorer:

 1. Økt fettinnhold i kroppen;
 2. Hormonal fedme;
 3. Utbredelsen av mettede fettsyrer i mat;
 4. Misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Symptomer på cerebral aterosklerose er ikke-spesifikke, så det er vanskelig å anta utbredelsen av en gruppe kliniske symptomer. Til tross for dannelsen av demens hos eldre med patologi, er det mulig å utvikle et kompleks av hjertemessige abnormiteter og patologier av indre organer.

Klinikken bestemmes av plasseringen av aterosklerotisk plakk. Graden av arteriell nederlag, nivået av mikrocirkulasjon blokkering lar doktoren å anta, etter hvilken tid pasientens død. Med enkle plaketter lar kirurgisk behandling å normalisere mikrosirkulasjonen. Prosedyren bidrar til å eliminere bare visse funksjoner, snarere enn en nosologisk form. Eliminering av enslig utdannelse lindrer ikke tilbøyelighet til fartøyets vegg for å akkumulere lipider.

De fleste varianter har cerebrale symptomer. I de fleste former oppstår en rekke spesifikke tegn på sykdommen:

 • Smerte av hodet;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Hyppige humørsvingninger (spesielt hos kvinner).

Hodepine dannes på grunn av innsnevring av fartøyets lumen med en aterosklerotisk plakett. Stagnerende endringer i hjernens blodårer fører til brudd på blodtilførselen, som er ledsaget av nevronhypoksi, et brudd på trofismen.

Naturen av endringene bestemmer de medfølgende symptomene, som fører til søvnforstyrrelser, økt tretthet.

Endringen i humør er bestemt av arten av patologiske forstyrrelser i hjernevevet. Skader på hjernens nevroner er ledsaget av en rekke symptomer på cerebral aterosklerose:

 1. Tregere tenkning;
 2. Minneforringelse;
 3. Øre støy;
 4. svimmelhet;
 5. Mindre muskeltrekning;
 6. Shaky gang.

En eldre person med cerebral aterosklerose har noen spesifikke symptomer - minne blir beholdt for eksterne hendelser, med glemsomhet av situasjoner som har oppstått nylig.

Med løpet av aterosklerotiske lesjoner innen noen få måneder, oppstår "hjernekriser". En alvorlig hodepine med sykdommen er ledsaget av taleforringelse, svakhet i armen, underbenet.

Brudd på tale i sykdommen stammer fra hjernenes neurons død, og stimulerer innerveringen av vegetative fibre.

Varigheten av cerebral krisen, cerebral smerte er flere dager. Lengre perioder med disse symptomene hos eldre er sjeldne, men med utviklingen er det sannsynligvis et alvorlig sykdomsforløp.

Kliniske tegn på den første form for eksperter kalt "forbigående brudd på blodtilførselen til hjernen." Patologiens lengde på mer enn 2 dager fører til to patologiske former - iskemiske, hemorragiske forstyrrelser.

I det første tilfellet oppstår hypoksi av hjerneceller. Iskemi av hjernens nevroner fører til en rekke irreversible forandringer, hvor respiratoriske og kardiovaskulære senter kan avvises. Forekomsten av slag er en typisk konsekvens av cerebral arteriosklerose i langsiktig kurs.

Årsaker til iskemisk hjerneslag - blokkering av patronen av hjernearteriene med plakk etterfulgt av hypoksiske endringer.

Hemoragisk form oppstår på grunn av skade på veggen av hjernearterien, og øker dens permeabilitet. Hjerneblødning fører til økt intrakranielt trykk, overdreven trykk på hjernevevet. Uten akutt medisinsk behandling slutter et slag med en persons død.

Etter en tid, død med cerebral aterosklerose

Årsakene til cerebral arteriosklerose er ukjente, men i behandlingen av en stor rolle er gitt til brudd på fettmetabolismen. Med patologi er det nødvendig å lage et lipidogram til en person som vil vise ubalanse av "gode" og "dårlige" fettstoffer.

Fysiologisk bærer celler fra overskytende kolesterol høydensitetslipoproteiner. Slike fettstoffer er klassifisert som "gode". Inne i fettcellene blir det tatt med lavdensitets lipoproteiner som er syntetisert i leveren. Ubalansen mellom disse kategoriene av fett bestemmer dannelsen av aterosklerose.

Ved overdreven dannelse av lipoproteiner med lav tetthet, er vaskemuren mettet med akkumulasjoner av fettstoffer. Lavt blodnivå av lipoproteiner med høy tetthet bidrar ikke til fjerning av skadelige fettklumper fra vev. Med denne kombinasjonen utvikler en aterosklerotisk plakk.

Behandling av cerebral aterosklerose er rettet mot å øke HDL og senke LDL. Eksisterende stoffer som kalles statiner ved normalisering av fettmetabolismen, men etter å ha avsluttet opptak, gjenopprettes det patologiske lipidogrammet. For å forhindre sykdommen må du ta medisinen hele tiden.

Moderne medisiner anser de ovenfor beskrevne patogenetiske forbindelsene som hovedfaktorene i utviklingen av cerebral aterosklerose. Ifølge moderne hepatologer ligger hovedbelastningen i dannelsen av lipoproteiner med høy tetthet på leveren, siden disse stoffene blir ødelagt etter varmebehandling av mat. Mens hepatocytter takler funksjonen av aterosklerose, dannes ikke.

Hvis HDL i kroppen ikke er nok, er vaskemuren bygget på grunnlag av lave og svært lave tetthet lipoproteiner. I denne situasjonen mister det arterielle endotelet dets elastisitet og blir grovt.

Patologien i leveren fører til hepatitt eller cirrhose, som ledsages av intravaskulære lidelser. Blokken av arteriell patency fører til iskemiske og hemorragiske forandringer i hjernens kar.

I tillegg til leverendringer er årsaken til avsetning av aterosklerotiske plakk i hjernebeinene dårlig næringsnæring.

Kliniske studier har vist at forekomster av intravaskulær fett forekommer i følgende patologiske sykdommer:

 • Overdreven vedlikehold av animalsk fett i mat;
 • Dårlig arvelighet for leversykdom;
 • Hyppige psykometriske påkjenninger;
 • røyking,
 • Alkoholmisbruk.

Tilstedeværelsen av kunstige tilsetningsstoffer i mat, vanskelige arbeidsforhold for den moderne mannen, ugunstig økologi, arbeid i bedrifter med forurenset luft - disse faktorene påvirker menneskers helse på daglig basis.

Cerebral aterosklerose: behandling kombinert

Inntil nylig kunne medisin ikke selvstendig kjempe med aterosklerose. Mangelen på effektive måter å bekjempe patologi på, krevde farmakologer å bruke naturressurser for å skape effektive stoffer.

I utgangspunktet oppstod fremmede legemidler fra aterosklerose på hjemmemarkedet - lercol, zocor, lipostat.

Statiner var medisiner av høy kvalitet. Effektiviteten av behandling med langvarig bruk er ganske høy. Med konstant bruk av rusmidler, reduseres innholdet av skadelige fettstoffer i blodet, noe som fører til en reduksjon i alvorlighetsgraden av aterosklerose, forebygging av komplikasjoner.

Statiner med aterosklerotiske plakk i hjernen

Med aterosklerotiske plakk i hjerneskipene hjelper statiner ikke alltid. En bestemt kategori av pasienter viser ikke en økning i kolesterol. Tendensen til fettavsetning skyldes bare en ubalanse mellom "skadelige" og "nyttige" lipoproteiner.

Noen ganger kan du eliminere sykdommen med et tradisjonelt kolesterol diett. Statiner kan ikke brukes regelmessig, siden legemidlene har bivirkninger. Kolesterol er nødvendig for kroppens arbeid, så det kan ikke reduseres konstant.

Bivirkninger ved å ta statinmedikamenter (ifølge resultatene fra europeiske studier):

 • hodepine;
 • myalgi;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Betennelse i leveren;
 • trombocytopeni;
 • Tarmforstyrrelser;
 • Huddermatitt.

Alle slags statiner (dyrt og billig) har en bivirkning, så skriv dem med forsiktighet. Statiner anbefales kun når hyperlipidemi oppdages.

Psykisk dysfunksjon med cerebral aterosklerose dannes tidlig, derfor er det nødvendig med en medisinsk korreksjon av lidelser.

På et tidlig stadium utvikler en person asteni. Med nosologi oppstår følgende symptomer:

 • irritabilitet;
 • Rask tretthet;
 • Minneforringelse;
 • vanning;
 • Tap av langtidshukommelse.

I asteni, kan en nervesystemet sykdommer spores i en person, autonome forstyrrelser fra de indre organer - en økning i hjertets sammentrekning, hyperventilasjon fra luftveiene.

Ved begynnelsen av sykdommen påvirkes en person av minnet. Intelligens lagrer informasjon om tidligere hendelser godt, men med åreforkalkning husker en person ikke hva som var i dag eller i går.

Hjertesykdommer utvikles gradvis. Amerikanske eksperter gjennomførte mange kliniske eksperimenter som indikerte avhengigheten av utviklingen av hjertesykdom på livsstilen til en person.

I eksperimenter med hjertesykdom ble pasientene delt inn i eksperimentelle og kontrollgrupper. Kontrollgruppen klarte å sikre konstant medisinsk kontroll. I flere måneder, studier av blod teller, hjerteaktivitet.

I forsøksgruppen ble det anvendt et anti-kolesterol diett basert på følgende prinsipper:

 1. Hele korn, belgfrukter, frukt og grønnsaker;
 2. Av animalske produkter ble bare eggprotein inkludert i dietten;
 3. Et glass yoghurt og melk per dag.

Behandling av cerebral aterosklerose i kontaktgruppen forutsettes også pusteøvelser, avslapningsprosedyrer, daglig meditasjon. Terapeutisk pust ble utført tre ganger per uke.

Et år senere viste det sig at karbonens tilbøyelighet til nedsetning av kolesterol i forsøksgruppen gikk ned. Noen pasienter glemte hodepine eller hjertesmerter. Anti-aterosklerotiske prosesser i kontrollgruppen, til tross for den pågående behandlingen, var mindre effektive. De fleste av folket kunne se utviklingen av sykdommen.

Kosthold med cerebral aterosklerose

Basert på forsøkene var det mulig å utvikle noen anbefalinger for diett for aterosklerose:

 • Bytt svinekjøtt og biff med fjærfe og fisk;
 • I stedet for egg er det bedre å konsumere belgfrukter;
 • Vegetabilsk olje brukes i stedet for en kremaktig analog;
 • Bruk salater, grønnsaker i stedet for fett snacks;
 • Drikk urtete, grønnsaksjuice i stedet for brus, kaffe.

Når hjerne- og andre typer aterosklerose anbefales, anbefales det å bruke plantefôr i stedet for matvarer som er rikt på mettet fett.

Bytt ut kjøttprodukter med fisk. Sjømat inneholder eikosansyre, som bidrar til å fjerne kolesterol fra blodet.

Fiber lar deg fjerne giftstoffer fra kroppen, overflødig fett. Grove vegetabilske fibre fjernes fra kroppens kolesterolforbindelser, toksiner. Fiber forhindrer tarmforstyrrelser og forstoppelse i alderen.

Innebygd leger krever begrensning av bruken av karbohydrater, fordi fett syntetiseres på grunnlag av dem. Amerikanske eksperter har identifisert behovet for å ta sukkerarter, da de er nødvendige for optimal cellulær respirasjon. Vaskemuren absorberer glukosebrønn. Med sin mangel på traumatiske skader som bidrar til deponering av patologisk kolesterolfoki.

Fett er nødvendig for menneskekroppen for bygging av cellemembraner, slik at behandling av cerebral aterosklerose antyder en optimal balanse mellom nøytralisering og dannelse av lipider.

Kosthold i patologi inkluderer begrensende kalorier til 2500 per dag. Daglig avvisning av fett, salt mat er nødvendig. Det er ønskelig å begrense mengden salt i dietten.

Vegetabilske fettstoffer er rike på umettede fettsyrer. Bruken av havfisk, fettfattig kjøtt er tillatt. Lavmette meieriprodukter, frukt og grønnsaker, auberginer er tradisjonelle stoffer som finnes i dietten til hver pasient med aterosklerose.

Eventuell mat skal tilberedes for et par. For normalisering av metabolisme anbefales 1,5 liter væske per dag. De resterende anbefalingene bør oppnås fra legen din.

Kompleks behandling av cerebral aterosklerose er basert på følgende prinsipper:

 1. Forberedelser for normalisering av kardiovaskulær og cerebral aktivitet;
 2. Medisiner for å redusere betennelse;
 3. Legemidler for å redusere kolesterol, lipotrop aktivitet;
 4. Mottak av komplekse multivitaminer.

Hvis konservative prosedyrer er ineffektive, anbefales kirurgisk behandling basert på kaskadfiltrering av plasma.

For å forhindre atherosklerose anbefales forebygging:

 • Røykeslutt;
 • Daglig gymnastikk;
 • Bli kvitt alkohol;
 • Går i frisk luft;
 • Korrigering av dietten ved bruk av antikolesterolprodukter.


Behandling av cerebral arteriosklerose utføres i lang tid gjennom hele livet. Algoritmer og terapi ordninger må endres med jevne mellomrom, men de kan ikke helt forlates.

Cerebrosclerosis (aterosklerose av cerebral fartøy): symptomatologi og behandling

Cerebrosclerose av cerebral fartøy

Cerebrosclerosis eller aterosklerose av cerebral fartøy er en permanent sykdom i hjernen, som påvirker veggene i arterier og kar med brennende sedimenter.

Som et resultat blir formen av cellene forverret, blodsirkulasjonen er skadet, og det oppstår mangel på oksygenforsyning.

Forskere og leger utgjør ikke fullt ut årsakene til sykdommen. Sykdom kan være som et resultat av naturlig aldring av kroppen, og kan også være en typisk vaskulær sykdom.

Årsakene og faktorene som forårsaker sykdommen

Utviklingen av cerebrosclerose provoserer forekomsten av kolesterol tuberkler på veggene i arterier og kar, som er en følge av forstyrrelser i lipidutvekslingssystemet. Før du vet hva cerebrosclerose er, la oss vurdere årsakene.

Til denne sykdommen, fremfor alt, er folk utsatt for fylde og overflødig vekt. I denne forbindelse inkluderer de mulige årsakene til sykdommen:

 • Sedentary livsstil
 • Forstyrrelser i stoffskiftet
 • Endokrine sykdommer
 • Utbredelse av fett og kolesterol i kroppen
 • Røyking og andre dårlige vaner
 • Arvelig faktor

Hyppigst utvikler cerebrosclerose hos eldre og er årsaken til utviklingen av senil demens og andre psykiske lidelser. Aterosklerose av cerebral fartøy utvikler seg i tre faser.

Den første fasen er iskemisk stadium. Denne perioden er utviklet i to faser: den første fase - er den første manifestasjon, og den andre - distsikulyatornaya encefalopati, som har tre grader av utbredelsen - moderat alvorlig - til kraftig - uttalt.

Neste trinn er trombo-nekrotisk og siste periode er sklerotisk. En spesiell fare for sykdommen er at når hjernens arterier er skadet, påvirkes hele kroppens kar i ulike grader.

I denne forbindelse er sykdommen preget av en langsom, men ikke-stopp-strømning. Også cerebrosclerose er veldig farlig i kombinasjon med andre sykdommer. For eksempel, sammen med hypertensjon, truer en blødning til hjernen, noe som kan være en konsekvens av forlamning eller plutselig død.

Symptomer på cerebrosleukemi

På hvert stadium av sykdommen er det visse symptomer som du kan fange sykdomsbegrepet på og på den tiden begynner behandlingen. Det vanligste symptomet på cerebrosclerose er en minneforstyrrelse.

Skader på mnemiske prosesser strekker seg til hendelser med tidlig resept, minner langt fra fortiden eller barndommen blir vanligvis ikke glemt av pasienten og blir fortalt selv i de minste detaljene.

Dessuten er et karakteristisk tegn i begynnelsen et hodepine. Disse symptomene skyldes den lille mengden oksygen i hjernen.

Smerten i hodet er forskjellig og avhenger mer av tretthet. Som utviklingen av cerebrosclerose stopper den ikke, men går inn i kronisk form. Over tid er hodepine supplert med søvnløshet, generell ubehag, støy i ørene, svette og rødt ansikt.

Det er en endring i pasientens karakter. I karaktertrekkene er det utilfredshet, grumbling, engstelige symptomer, depresjon. Det er endringer i koordinasjonen av bevegelser - det er en usikker tur, ledsaget av lameness.

Også forstyrrelsene i øvre og nedre ekstremiteter forstyrres. Årsaken til utviklingen av sykdommen i neste fase er at en person ikke kan legge merke til disse symptomene og skrive av dem for generell ulempe, og til slutt bli vant til en slik stat og ikke legge merke til det.

Progresjon av sykdommen påvirker den psykiske og følelsesmessige sfæren til en person, symptomene får negative egenskaper. Ved personen som reduserer oppmerksomhetsvolumet, er han mer tilbøyelig til depresjon og er irritabel.

Sykdommen kan forårsake et iskemisk angrep, dvs. tap av bevissthet av paroksysmal type, forårsaker lammelse av bevegelser av hender og føtter. Dette er en av signalene til cerebrosclerosis, samt årsaken til hjerneslag i fremtiden.

Stroker er i sin tur den alvorligste og farligste konsekvensen av sykdommen, karakterisert ved at blodtilførselen stanses til visse områder av hjernen.

Årsaker til hodepine kan være forskjellige

Således kan det sies at aterosklerose i hjerneskader skyldes forstyrrelser i høreapparatet, visjon, tale, koordinasjon og opplevelser.

Symptomer kan oppstå selv med mindre lesjoner i arteriene og blodårene.

Derfor, når mistenkelige følelser vises, må du kontakte legen din umiddelbart for diagnose og behandling.

Diagnose av cerebrosclerose

Etter symptomstart, men før behandlingen påbegynnes, må det gis en diagnose. Legene diagnostiserer ofte på grunnlag av de vanlige kliniske symptomene på sykdommen.

Men for utnevnelse av behandling og identifisering av et mer detaljert bilde av sykdommen, er det nødvendig å gjennomføre en ekstra serie studier. I første fase av undersøkelsen er det viktig å utføre en fullstendig undersøkelse hos en nevrolog, en oftalmokopi, for å analysere en generell blodprøve, spesielt blodplateantallet og lipidformelen.

Urin og brystrøntgenstråler analyseres også. For å bestemme scenen av sykdommen, er det nødvendig å bruke moderne ultralyd metoder for undersøkelse. De viktigste metodene for ultralydundersøkelse inkluderer dupleksskanning eller ultrasonografi av ekstrakranielle kar.

Med hjelpen er den funksjonelle tilstanden til hovedkarene og graden av vaskulær skade bestemt. Det bestemmer også strukturen for aterosklerotisk plakk, deres plassering og nummer.

Diagnostikk bruker transcranial Doppler ultralyd eller ultralyd av vnutrikrykopnyh fartøy i hjernen, samt angiografi av arteriene.

Alle de ovennevnte hjelp av ultralyd er helt trygt for mennesker og gi et fullstendig bilde av sykdommen, nøyaktig bestemme den nåværende stadium tserebroskleroza som lar deg tildele adekvat behandling med alle funksjonene i menneskekroppen.

Behandling og forebygging av cerebral aterosklerose

Først og fremst er behandlingen av cerebrosclerose rettet mot eliminering av forhøyet nivå av kolesterol i blodet og for å eliminere brudd på blodtilførselen til hjernen. For dette er en diett først foreskrevet, hvor mengden av innkommende fett i kroppen er begrenset.

Å justere blodforsyningen foreskrevet medikamenter som statiner og nikotinsyre. Når en sykdom er svært viktig for å kontrollere blodtrykket og ta antihypertensive medisiner.

Dette vil forhindre iskemisk angrep og slagtilfeller. Legen velger også medisiner for å forbedre materialutvekslingen i hjernens celler. En viktig rolle er fortsatt tilordnet til en diett.

Pasienten er begrenset til å spise mat med høyt kolesterolkonsentrasjon. Egg, fett fjærfe kjøtt, hermetisert fisk, sjokolade, kakao og meieriprodukter med høyt fettinnhold er utelatt fra dietten.

Fordelaktig effekt er en infusjon av melissa, hvitløk, løk, salat fra tang. Alt om produkter som reduserer kolesterol på video:

Drikker fra hagtorns frukter, tinkturer på blader og frukt av jordbær, røtter og bark av Eleutherococcus anbefales. Behandling med medisiner er ledsaget av utnevnelse av vasodilatormidler, antioksidanter.

Det er også nødvendig å fylle vitaminbalansen og øke inntaket av vitamin A, C, E, B2 og jod. Behandling av cerebrosclerose bør utføres ved hjelp av komplisert terapi.

Avtaler handler vanligvis med en nevrolog. Han kontrollerer helt behandlingsprosessen, foreskriver nødvendige prosedyrer og justerer doseringen av de foreskrevne legemidlene. Hvis det er mulig, er det nødvendig å eliminere årsaken til innsnevringen av hjernens kar.

Ved hjelp av intravenøse legemidler utføres vaskulær terapi, som er utviklet for å forbedre blodtilførselen til hjernen. Substitutt medisiner for oral administrasjon. Ved hjelp av nevropeptider, antioksidanter og neuropser oppnås akselerasjon av regenerering av hjernevev.

I løpet av behandlingen må også alvorlig arbeid gjøres for å eliminere symptomene på sykdommen. Så behandling av en svimmelhet, depresjon er utført.

Sammen med kosthold, må du trene regelmessig. Regelmessig aerob trening oppfordres, for eksempel løping, turgåing, svømming, sykling og aerobic trening.

For fysisk utdanning, kan du ikke bruke mye tid, men det må gjøres systematisk. For eksempel, i 15 - 20 minutter om dagen. Hver dag må du bruke kål, poteter, havregryn, soya, cottage cheese, fordi disse produktene renser kroppen av kolesterol.

I tilstrekkelige mengder er det nødvendig å bruke fiber og vegetabilske oljer. Ved hjelp av kosthold og mosjon må du justere kroppsvekten. Trenger å bli kvitt overflødig vekt og oppnå optimal ytelse.

Ved økt trykk og under påvirkning av nikotin er det risiko for progressjon av cerebrosclerose på grunn av endringer i diameteren av karene, så du må hele tiden overvåke blodtrykket og bli kvitt røyking.

Ved økning er det nødvendig å regulere med legemidler foreskrevet av legen og strengt under hans tilsyn. Når du behandler cerebrosclerose, er det viktig å være oppmerksom på din følelsesmessige tilstand.

For å avlaste nervesystemet, må man kontrollere sin egen modus for arbeid og hvile. Under tilsyn av en lege i tilfelle av høy tretthet og stressende situasjoner, kan sedativer brukes.

Hjernesykdom

Behandling med medisiner, i første omgang, er rettet mot å eliminere metabolsk syndrom og regulere lipidmetabolismen.

Legene forskriver medisiner avhengig av komplikasjonene og er delt inn i flere grupper av legemidler.

Den første gruppen medikamenter forhindrer injeksjon av kolesterol i blodet. Statiner reduserer konsentrasjonen i blodet og tilhører den andre gruppen. Den tredje inneholder stoffer som øker energiomsetningen og frigjør aterogene lipider og lipoproteiner.

Og en ytterligere fjerde gruppe inkluderer slike stoffer som anginin, parmidin og Aevit. Noen ganger blir de fortynnet med medisiner for å behandle generell vaskulær arteriosklerose. Det viktigste å huske er at behandlingen ikke kan gjøres alene. Alle prosedyrer må utføres strengt i henhold til legenes resept og under hans tilsyn.

Parallelt med behandling utfører spesialisten mellomliggende studier og analyser som gjør det mulig å justere behandling og bruk av medisiner, samt spore dynamikken.

Forebygging av cerebrosclerose

Forebygging er også gitt mye oppmerksomhet fra leger. Det anbefales å gjennomføre det allerede i de tidlige årene, og ikke å vente på utseendet til de første symptomene. Vaskulær effektivitet støttes først og fremst av riktig ernæring, rasjonell bruk av søvn- og hvilestyring, samt regelmessig trening.

Mindre behov for å konsumere fett og gi mer oppmerksomhet til plantefôr. Det er også nødvendig å hele tiden overvåke graden av kolesterol og nøye overvåke helsen din.

Derved sikrer alt dette båtens arbeidstilstand. Jo før forebyggende tiltak er startet, jo lenger er det mulig å utsette sykdomsutbrudd og utsette det vanskeligste stadiet. Profylakse gjør at du kan forlenge evnen til å jobbe og funksjonaliteten i hjernen.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Behandling av cerebral aterosklerose i cerebral fartøy

Aterosklerose av cerebral fartøy er en patologi forårsaket av skade på cerebral kar med kolesterol innskudd. Med langvarig utvikling fører til døden. Det er viktig å starte behandlingen i tide.

Cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose forverrer hjernens sirkulasjon, er en av typer demens. Det forekommer hos mennesker på 20 år, men oftere hos eldre.

Cerebral aterosklerose med hypertensjon er preget av en signifikant brudd på systolisk og diastolisk trykk. Trykket i begynnelsen øker sjelden, men over tid erverver det en permanent karakter. Pasienten er truet med venstre hjertekammer hypertrofi, slag eller encefalopati, som er bortdøen av nevronene i hjernen på grunn av stans i blodstrømmen og utilstrekkelig oksygentilførsel.

Stadier av utvikling av cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose av cerebral fartøy utvikler seg på grunn av en sykdom forbundet med en forstyrrelse av fettmetabolismen i kroppen. Sykdommen begynner med avsetning av kolesterol på de indre veggene i arterien (dannelsen av lipidflater). Gradvis utvikler disse forekomstene til en fettflekk, som begynner å tykes og blir dekket av bindevev (liposklerose). Det er en aterosklerotisk plakk. Det begynner å lukke fartøyets passasje, forårsaker utilstrekkelig blodtilførsel til nærliggende vev (atherocalcinose). Forekommer okklusjon av fartøyet (utslettelse).

Kolesterolplakkene akkumuleres i hoved- og midtre cerebrale arterier. I små arterier er det fete flekker, og små kapillærer med cerebral aterosklerose påvirkes ikke.

Årsaker til cerebral aterosklerose

Aterosklerose av cerebral arterier oppstår ved skade på leveren, dets manglende evne til å reprodusere "godt kolesterol" (HDL) med høy tetthet. Den har anti-sklerotiske egenskaper, gir karene elastisitet og styrke. Når det oppstår leversvikt, begynner kroppen å bygge vaskulære celler fra "dårlig" kolesterol (LDL) med lav tetthet. De blir grove og uelastiske.

Andre årsaker som forårsaker aterosklerose i cerebral arterien er:

 • Hypodinami er en uvillighet til å engasjere seg i moderat fysisk aktivitet.
 • Avhengighet av fettstoffer koster leveren, som ikke kan takle normal belastning.
 • Kronisk stress, manglende evne til å kontrollere situasjonen fører til overbelastning og overarbeid. Det er et utkast i blodet av katekolaminer, noe som fører til spasmer i arteriene og videre til iskemi.
 • Hypertensjon gjør overdreven stress på sprø fartøy.
 • Diabetes mellitus forstyrrer fettmetabolismen.
 • Dårlige vaner og dårlig økologi forverrer sykdomsforløpet.
 • Fedme.
 • Hormonale abnormiteter forbundet med overgangsalder.
 • Alder - folk i avansert alder er mer tilbøyelige til åreforkalkning i hjernearteriene.
 • Arvelig faktor.

Symptomer på sykdommen

Identifisere cerebral aterosklerose i begynnelsen er problematisk nok. Symptomene på sykdommen avhenger av scenen hvor pasienten er.

De aller første symptomene som forstyrrer en person er hodepine. Årsaken til forekomsten er kolesterolplakk, som tetter opp karet. Som et resultat blir utilstrekkelig oksygen tilført til hjernen. Herfra dumme, vondt hodepine, blir permanent. Øker tretthet, reduserer effektiviteten. Om natten er søvnløshet plagsomt. Pasienter lider av et raskt skiftende humør. Det er mangel på koordinering.

Deretter blir nye symptomer lagt til symptomene på hjerneskarene: hukommelsestap, tinnitus, svimmelhet, ustabil ganggang. Dette forverres av hjernedrep, deres manifestasjon er ledsaget av ulike symptomer som er avhengige av stedet for hjerneskade. Når endringer i karoten arterien oppstår nummenhet og et brudd på følsomheten til halvparten av kroppen. Hvis hjerneinfarkt påvirket venstre halvkule, er epileptiske anfall og taleforstyrrelser mulig. Hvis den occipital og tidsmessige delen av hjernen - sløret syn, dysfunksjon av svelging.

Varigheten av iskemiske angrep er ikke mer enn to dager. Pasienten etterpå husker ikke noe. Hvis de varer lenger enn denne perioden, oppstår et hjerneslag. Et slag er et ischemisk (er vist i karlumenet lukking av plakk) (blødning i hjernen finner sted på bakgrunn av fartøyet ruptur) og hemoragisk.

På siste stadium av sykdommen manifesteres tegn på cerebral aterosklerose i følgende: fullstendig likegyldighet til alt, dårlig orientering i tid og rom, brudd på kontroll over urinering. Nesten helt tal er tapt, opptrer lammelse.

behandling

Hvordan behandle cerebral aterosklerose bør utpeke slike spesialister som nevrolog og terapeut. Diagnostisering av sykdommen i utgangspunktet er ganske vanskelig. Men hvis det er riktig diagnostisert i begynnelsen av sykdommen, er resultatet nesten alltid positivt.

diagnostikk

For å få riktig diagnose er det nødvendig å gjennomføre en rekke undersøkelser:

 • blodprøve for MNO, lipidprofil;
 • Ultralyd av arterier (intern og vanlig carotid) med dopplerografi;
 • angiografi ved bruk av jodholdig kontrast: en røntgenundersøkelse evaluerer passasjen i arterien;
 • EEG avslører et brudd på hjernens kortikale strukturer;
 • MR er den mest brukte undersøkelsen.

forebygging

Behandling av cerebral fartøy er avhengig av symptomene på sykdommen. I første etappe er det nok å lede en sunn livsstil, holde på en diett, ta lange turer i frisk luft. Ikke spis mat som inneholder fett og kolesterol. Inkluder i kostholdet flere grønnsaker, frukt, surmelkeprodukter, fisk og sjømat. Alle disse tiltakene er relevante som forebygging i begynnelsen av sykdommen, kan bidra til å kurere det.

medisinering

I neste fase utføres behandlingen under tilsyn av en lege. Det er nødvendig å bruke medisiner av følgende grupper:

 • Disaggregeringsmidler (aspirin, klopidogrel) reduserer muligheten for blodpropper og forekomst av et slag.
 • Gipolipidemiske legemidler brukes til å redusere fremdriften av aterosklerose, de forbedrer fluiditeten i blodet. De mest effektive er statiner: Atorvastatin, Rosart, Simvastatin. De må tas hele livet, justere dosen i henhold til resultatene av lipidanalysen. Disse stoffene har mange bivirkninger: de bidrar til utvikling av diabetes, katarakt.
 • Antiinflammatoriske legemidler gjør karene resistente mot ugunstige faktorer.
 • Vasodilatormedisiner eliminerer spasmer, øker blodstrømmen til nevroner. Når de tas, forsvinner symptomene. Disse inkluderer: Euphyllin, Papaverin, Diprofen.
 • Hypotensiv terapi er en av de mest betydningsfulle i behandlingen av hjernens aterosklerose, da den reduserer risikoen for hjerneslag og encefalopati, en reduksjon i hjernefunksjonen. Kaptopril, Losartan, Moxonidin er preparater av denne gruppen.
 • Preparater: Pyracetam, Pikamilon - Forbedre hjernecirkulasjonen, normaliser hjernen.

Kirurgiske metoder

I den siste fasen av utvikling av hjernens aterosklerose er kirurgisk inngrep brukt. Stenoserende aterosklerose drives av den åpne metoden på de indre og vanlige karotisarterier. Gjennom disseksjonen på nakken åpner legen det syke området og tar ut plakkene sammen med indre membran. Deretter setter det en søm og legger litt drenering. Utfør en slik operasjon under kontroll av ultralyd av hjerneskipene.

På de indre hjernearteriene utføres en stentoperasjon ved å sette inn en ballong som knuser plakk og en stent er plassert på dette nettstedet. Etter denne operasjonen utpeker behandlende lege adopsjon av adskillelser for livet.

effekter

I begynnelsen av sykdommen er prognosen gunstig. Hvis alle anbefalingene blir observert, er det mulig å eliminere årsakene som bidrar til sykdommens videre forlengelse.

Når sykdommen går til andre etappe, vil det ikke være helt mulig å bli kvitt aterosklerose, den kan stoppe utviklingen, forhindre forekomst av slag og encefalopati.

Den tredje fasen fører uunngåelig til pasientens død, om ikke å gjennomføre kirurgisk inngrep.

Cerebral aterosklerose i hjernen forandrer i stor grad personligheten til pasienten. Dens oppførsel endres, psykiske lidelser, hodepine, svimmelhet observeres. Også lokale lidelser: tap av syn og tale. Det er nødvendig å bestemme sykdommen i de tidlige stadiene, og begynne behandling.

Les Mer Om Fartøyene