Oversikt over cerebrovaskulær sykdom: årsaker, typer, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er cerebrovaskulær sykdom (forkortet til den sentrale vaskulære sykdommen), årsaker og typer. Symptomer og behandlingsmetoder.

Cerebrovaskulær sykdom er en sykdom i hjernen forårsaket av en gradvis progressiv lesjon av hjernevev mot en bakgrunn av kronisk cerebrovaskulær ulykke. I hjertet av sykdommen er en patologisk forandring i cerebrale (cerebrale) kar, noe som resulterer i utilstrekkelig blodtilførsel til hjerneceller, og som følge av oksygen sult av vev.

Sentralnervesystemet utvikler seg trinnvis på bakgrunn av noen vaskulære sykdommer. For det første, på grunn av blodkarens patologi, blir blodsirkulasjonen i hjernen brutt, noe som fører til oksygen sult. Kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer fører til forstyrrelse av ulike hjernefunksjoner. Formet først er forbigående, og deretter vedvarende organiske endringer i hjernevævet. Klinisk manifesteres dette av kognitive personlighetsforstyrrelser - flere humørsvingninger, redusert intelligens, problemer med å huske.

Cerebrovaskulær sykdom kan ikke fullstendig herdes, fordi den direkte avhenger av den underliggende årsaken, for eksempel hypertensjon, som heller ikke helbreder, men bare korrigeres. Sykdommen er svært vanlig. Diagnostisert hos mer enn 50% av pasientene etter 60-75 år. Utvikler gradvis, gjennom årene. Hans symptomer påvirker alltid kvaliteten på menneskelivet, og presenterer ofte en alvorlig trussel på grunn av komplikasjoner, hvorav det viktigste er et slag.

Legen-neurologen er engasjert i behandling av alle typer cerebrovaskulær insuffisiens. I det kroniske løpet av sykdommen er det nok ambulant overvåking og behandling. I tilfeller av utvikling av akutte forstyrrelser i hjernesirkulasjonen, akutt sykehusinnleggelse i profilen, er det nødvendig med nevrologisk avdeling, og oftere i intensivbehandling.

Årsaker til cerebrovaskulær sykdom

Hovedårsakene til cerebrovaskulære lidelser er aterosklerose og hypertensjon (høyt blodtrykk).

Med aterosklerose blir kolesterolplakkene avsatt på hjernenes vegger, innsnevring av lumen og forstyrrelse av blodstrømmen. Som et resultat er det iskemi, hypoksi, senere blir hjernefunksjonene forstyrret, og deretter dannes permanente, irreversible forandringer i hjernevevet.

Stadier av utvikling av aterosklerose, som er årsaken til cerebrovaskulære lidelser. Klikk på bildet for å forstørre

Med arteriell hypertensjon på grunn av innsnevring av blodkarene utvikler seg utilstrekkelig oksygenforsyning til cellene. Jo oftere er hypertensive kriser (forverring av patologi), jo mer hjernen lider av hypoksi, og jo høyere er risikoen for slag.

Typer av patologi

Cerebrovaskulær insuffisiens er forbigående, akutt eller kronisk. Ulike typer CWC er klassifisert i henhold til graden av alvorlighetsgrad og varighet av fremveksten av forstyrrelser.

Tabellen nedenfor viser sykdommene som karakteriserer en bestemt type cerebrovaskulær sykdom.

Symptomer på sykdommen

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom vokser veldig sakte, gradvis. I utgangspunktet er de dårlig uttrykt og tolkes nesten alltid av pasienter som vanlig tretthet. Tanker om å besøke en lege oppstår ikke engang.

Primær symptomer

 • Rask tretthet;
 • humørsvingninger med hyppig irritabilitet;
 • redusert effektivitet;
 • moderat hodepine;
 • episoder av svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • støy i hodet;
 • problemer med minnet.

Ofte forekommer noen av disse tegnene selv hos friske mennesker av forskjellige aldre mot bakgrunnen av fysisk overbelastning, stress eller ulike fysiologiske prosesser, for eksempel under menstruasjon hos kvinner. Derfor blir de ikke oppfattet som begynnelsen på en alvorlig patologi.

Videre utvikling av sykdommen

Etter hvert som cerebrovaskulær sykdom utvikler seg, blir symptomene mer levende:

 • støy og hodepine intensiverer;
 • Svimmelhet blir hyppigere, oppstår selv når hodet er vendt eller vippet;
 • det er søvnløshet om natten, svakhet og døsighet i løpet av dagen;
 • Et dårlig humør er erstattet av depresjon, apati eller sletting av personens oppmerksomhet på problemer med sin egen helse;
 • mulig periodisk forstyrrelse av følsomheten til enkelte deler av lemmerne;
 • forbigående synshemming
 • taleforstyrrelser;
 • Den plutselige kortvarige sviktet med bevissthetstap i noen sekunder, kalt synkopasjon, utelukkes ikke.
 • tap av etterretning, forskjellige minneforstyrrelser blir synlige ikke bare for personen selv, men også for andre.
Symptomer på progressiv cerebrovaskulær sykdom

Hvis du ignorerer selv disse tegnene, er uvillighet til å søke medisinsk hjelp komplisert ved utvikling av akutte livstruende forhold - akutt iskemisk angrep og (eller) slag.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er svært alvorlige. Et sterkt opphør av blodstrømmen til hjernevævet forårsaker celledød. Avhengig av hjernens område berørt av det iskemiske angrepet, parese, lammelammelse, alvorlig tale eller synshemming, og ofte pasientens død er mulig.

Konsekvenser av cerebrovaskulær sykdom

En alvorlig grad av hjerneskade er ledsaget av en økning i vedvarende irreversible forandringer i hjernevevet. Dette er manifestert i form av kognitive og psykiske lidelser: en kraftig svekkelse i minnet, manglende evne til å konsentrere seg om noe, forvirring på plass, utseendet av selv-absorpsjon, fobier, tvangstanker inntil utviklingen av demens. Ofte krenkelser av koordinering av bevegelser - tremor (skjelving) av hendene, ustabilitet i gangen. Noen mennesker har nystagmus - rytmiske ufrivillige svært hyppige bevegelser av øyebollene.

De alvorligste komplikasjonene i sentralnervesystemet:

Akutt forbigående iskemisk angrep - akutt midlertidig forstyrrelse av hjernesirkulasjonen med reversible konsekvenser. De nevrologiske symptomene vises helt innenfor de første 24 timene.

Iskemisk berøring - akutt mangel på blodtilførsel til hjernen, ledsaget av celledød i den iskemiske sonen. Klinisk forekommer med cerebral og fokal symptomatologi, sistnevnte avhenger av lokalisering av fokus for nekrose. Blant tegnene er det parese eller lammelse av ekstremiteter av reversibel eller irreversibel karakter, tale- og / eller synsforstyrrelse, bevissthetstap og minne.

Subkortikal encefalopati eller binswangers sykdom - en progressiv atrofisk lesjon i hvit substans i hjernen, som fører til et gradvis økende demens, forvirring, tap av hukommelse og evne til egenomsorg hjemme.

diagnostikk

Bare en nevrolog kan opprette en nøyaktig diagnose på grunnlag av nevrologiske tester, pasientklager, laboratorie og instrumentelle undersøkelsesmetoder. Blant dem:

 • Biokjemisk blodprøve.
 • Ultralyd (triplex eller dupleks skanning) i hjerneskipene.
 • Angiografi - Røntgenundersøkelse av hjerneskipene etter innføring av et kontrastmiddel i blodet.
 • Elektroencefalografi (EEG).
 • Scintigrafi er studien av blodstrøm i hjerneskap ved hjelp av radioisotoper.
 • Beregnet tomografi eller MR.

Metoder for behandling av DTC

Først og fremst bør du prøve å eliminere eller redusere årsaken til cerebrovaskulær sykdom: gå ned i vekt, slutte å røyke og drikke alkohol, for å hindre økning av blodsukkeret hos diabetikere, og jevnlig tar antihypertensiva for å hindre hypertensive kriser.

Behandling av sykdommen selv er rettet mot å gjenopprette full blodtilførsel til hjernecellene, eliminere nevrologiske symptomer og stoppe sykdomsprogresjonen. Juster tilstanden kan være både medisinering og kirurgisk inngrep.

Konservativ medisinering

Narkotikabehandling består av behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket DIC, og den umiddelbare eliminering av de resulterende forstyrrelsene i hjernen.

Hva er cerebrovaskulær sykdom (DVB)

Ulike årsaker kan føre til brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Denne tilstanden bidrar til utviklingen av mange patologier, som i medisin kombineres til en felles gruppe, kalt "cerebrovaskulær sykdom". Men ikke alle forstår hva slags diagnose og hva konsekvensene kan være.

Hva er det

Cerebrovaskulær sykdom (TSVB) er en tilstand der det er en progressiv skade på den menneskelige hjerne vaskulære system karakterisert ved progressiv neuronal død på grunn av mindre nødvendige næringsstoffer og oksygen.

Ifølge statistikken øker antallet personer som er diagnostisert med denne sykdommen hvert år. For 30 år siden var Russlands sentralbank utsatt for folk i avansert alder, nå er dette skjemaet i 70% av tilfellene avslørt hos pasienter fra 40 år.

Skjemaer og typer

Ifølge medisinsk klassifisering er cerebrovaskulær sykdom delt inn i akutt og kronisk. Den første gruppen inkluderer:

 • iskemisk angrep;
 • hypertensive encefalopati;
 • iskemisk, uspesifisert, hemorragisk hjerneslag.

Den kroniske formen er preget av karsirkulatorisk encefalopati, som er delt inn i følgende typer:

 • emboli, der karene er tilstoppet med koagulerer som dannes i store arterier og faller med blodstrømmen i mindre;
 • blødninger når et brudd oppstår, noe som provoserer et hemorragisk slag
 • trombose, hvor plakkene okkluderer lumen og bidrar til innsnevring.

Utviklingen av disirkulatorisk encefalopati er gradvis, med tiden utvikler den akutte stadien av sykdommen.

Hva provoserer DVB

Aterosklerose forekommer ofte. Den provokatør av hans utseende er et økt nivå av kolesterol i blodet. Dette stoffet er en viskøs masse som legger seg på de vaskulære veggene. Aterosklerotiske plakk smaler lumensene, som ofte bryter med hjernens sirkulasjon.

Vedvarende med denne tilstanden øker arteriell trykk til det faktum at veggene i karrene begynner å strekke, noe som fører til at permeabiliteten øker. Det er en gradvis innsnevring av lumen, utvikling av stenose. Slike prosesser bidrar til cellers død mot bakgrunn av oksygenmangel.

Ikke mindre viktige grunner inkluderer systemisk vaskulitt. Sykdommer som hører til denne gruppe, og deformasjon ledsaget av inflammatoriske prosesser som direkte påvirker karvegger, hvorved det oppstår en feil i sin normale drift, noe som resulterer i oksygen trenger inn i stoffet i utilstrekkelige mengder, og de dør.

Ytterligere risikofaktorer inkluderer:

 • diabetes mellitus;
 • røyking,
 • overdreven bruk av alkohol;
 • vektig;
 • kronisk kardiovaskulær patologi;
 • stress,
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • hjerne svulst;
 • smittsomme sykdommer.

I tillegg kan en provokerende faktor være arvelighet, aldersendringer, langsom metabolisme eller overgangsalderen hos kvinner.

symptomer

Russlands sentralbank i begynnelsen av utviklingen ledsages av:

 • søvnløshet;
 • generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • hodepine;
 • nedsatt oppmerksomhet;
 • intoleranse mot mentalt arbeid.

I fravær av riktig behandling karakteriseres cerebrovaskulær sykdom i hjerneskarene av uttalt symptomer. Smerter i hodet blir mer intense, ofte pasienter anser det for en migrene, irritabilitet, svimmelhet, kvalme.

Selv om du ikke søker medisinsk hjelp i dette tilfellet, vil symptomene bli enda mer alvorlige. Blant de viktigste skiller seg:

 • alvorlig smerte i nakkebenet;
 • hyppig synkope
 • ustabil gang
 • forstyrrelser i motoriske funksjoner - parese og lammelse av lemmer;
 • liten synshemming;
 • slurred tale;
 • kramper;
 • tremor;
 • svimmelhet, ledsaget av kvalme og oppkast.

Avhengig av sykdomsforløpet er tre grader skilt ut:

 • Den første er preget av en ubetydelig utvikling av sentralnervesystemet, og symptomatologien ligner på mange måter andre traumer og sykdommer.
 • På den andre ses psykiske lidelser, som tjener som indikator for bevilgning av funksjonshemming. På dette stadiet mister pasienten imidlertid ikke evnen til selvbetjening.
 • I tredje fase utvikler vaskulær demens. Pasienten mister evnen til å bevege seg selv, orientere seg i rommet, trenger hjelp fra slektninger. Slike pasienter skal være under konstant overvåkning.

Til tross for at sykdommene som er en del av gruppen cerebrovaskulær, kan utvikles aktivt, er det i mange pasienter stabilt i mer enn ett år.

Mulige komplikasjoner

Patologiske tilstander av hjerneaktivitet fører til utvikling av forandringer i hjernevevet, som er ledsaget av mentale og kognitive abnormiteter:

 • minnet forverres dramatisk;
 • det er fobier;
 • egocentrisme er observert;
 • desorientering i rommet;
 • ofte er det demens.

I noen tilfeller er nystagmus mulig - hyppige bevegelser av øyeboller av ufrivillig natur.

Blant de alvorligste konsekvensene av Russlands sentralbank er:

 • Akutt forbigående iskemisk angrep. Det er preget av en midlertidig svekkelse av blodsirkulasjonen med videre utvinning. Medfølgende symptomer forsvinner innen den første dagen.
 • Iskemisk slag. Hjernen slutter å motta oksygen, noe som resulterer i at cellene dør. Det er ledsaget av parese og lammelse av hender og føtter, tap av minne, tale og synshemming.
 • Binswanger sykdom. Når atrofi av den hvite hjernens substans utvikler seg gradvis desorientering, demens, er evnen til selvstendig å betjene seg tapt, minnet forverres.

Andre forhold er ikke utelukket, der prognosen ikke vil være det gunstigste, opp til et dødelig utfall.

Hvordan sykdommen er diagnostisert

Diagnose av cerebrovaskulær sykdom utføres av en nevropatolog og en vaskulær kirurg. Den generelle tilstanden vurderes, en rekke obligatoriske undersøkelser utføres:

 1. Kliniske og biokjemiske blodprøver.
 2. Elektrokardiogram.
 3. Bryst røntgen.
 4. Serologisk reaksjon på syfilis.
 5. Urinalysis.
 6. Bestemmelse av protrombinindeks.

For en mer komplett studie, bruk slike metoder for instrumentell diagnose som:

 • Angiografi. Hjelper med å bestemme tilstanden til blodkar med kontrastmedium. Viser også mulig trombose, aterosklerose, aneurisme og kreft.
 • Angioscanning. Den brukes i den første diagnosen til DVB. Dette er en av de billige og raske metodene som ikke er farlig for gjentatt bruk.
 • Transcranial Doppler. Studier utføres ved hjelp av ultralyd, som gjør at du kan bestemme mengden av blodstrøm og de resulterende lidelsene.
 • Scintigrafi i hjernen er en av de enkleste metodene, som praktisk talt ikke har noen kontraindikasjoner. Dens essens ligger i innføringen av et radioaktivt preparat i en blodåre, hvoretter skanning utføres etter 15 minutter. I løpet av denne tiden sprer radioisotopene seg gjennom kroppen og akkumuleres i vev som har gjennomgått patologiske forandringer.

En viktig rolle er spilt av magnetisk resonans og datatomografi.

Helbredende tiltak

Kun en erfaren spesialist vil kunne diagnostisere patologi og foreskrive riktig terapi, hvis hovedoppgave er eliminering av hjerneskade.

Narkotikabehandling er kompleks. Først av alt er tiltak rettet mot å eliminere risikofaktorer. For disse formål, forberedelser av slike grupper som:

 • antihypertensiva;
 • antisclerosic;
 • hypoglycemic.

Først etter at grunnleggende metabolisme har blitt korrigert, er det mulig å gå videre til behandlingen av sykdommen selv.

Blant hovedgruppene av narkotika som fremmer normaliseringen av hjernecirkulasjon, skiller:

 1. Antioxidanter - Cerebrolysin, Actovegin, Cerebrokurin.
 2. Metabolikk - Sermion, Tanakan, Cavinton.
 3. Antihypoksanter - Mekaprin, Ketoprofen.
 4. Nootropiske stoffer - Glycin, Maron, Pantogam.
 5. Spasmolytisk - Dibazolum, Papaverin.
 6. Antikoagulanter av direkte virkning (Fraksiparin), indirekte - Warfarin, Phenylin.
 7. Legemidler som fremmer vasodilasjon (Agapurin, Trental).
 8. Acetylsalisylsyre.

I løpet av grunnleggende terapi er ekstern respirasjon normalisert, nevrobeskyttelse og homeostase opprettholdes.

 1. Åndedrettssystemet er sanitert, og kunstig ventilasjon utføres.
 2. Hvis symptomer på hjertesvikt vises, blir det brukt stoffer som Pentamin og Lasix.
 3. Ved hjerterytmefeil utføres antiarytmisk terapi ved bruk av Korglikon og Strofantin-preparater.
 4. For å stoppe de vegetative funksjonene foreskrive Dimedrol eller Haloperidol.
 5. I tilfelle av hjernesødem, Mannitol og Furosemide.

For å mette blodet med oksygen og dets normale inntak i vevet, brukes hyperbarisk oksygenering. Essensen av denne metoden er at pasienten er plassert i et kammer hvor oksygenmangel i vev er eliminert på grunn av ren luft. Denne prosedyren kan forbedre livet betydelig og forhindre mulige komplikasjoner.

Operativ inngripen

I alvorlige former av sykdommen, er ikke mottagelig for behandling, behovet for kirurgi, noe som resulterer i aterosklerotiske plakk fjernet og blodpropper fra arteriene. Det vaskulære lumen øker på grunn av plassering av katetre i dem.

Kirurgisk behandling utføres med intracerebrale blødninger og arterielle aneurysmer.

Metoder for tradisjonell medisin

Med cerebrovaskulære sykdommer, er behandling med folkemidlene ikke utelukket. Blant de mest testede oppskrifter bruker du følgende:

 • Tørk pionerrotten. Deretter finhakk det og hell kokt vann. La det brygge i 60 minutter. Det anbefales å ta en skje opptil 5 ganger om dagen.
 • Vri en sitron og en appelsin i en kjøttkvern (2 stk hver). Den resulterende masse blandes med flytende honning og blandes godt inntil en homogen masse oppnås. Du må insistere på et kjølig sted i 24 timer. Ta om morgenen, lunsj og kveld med 1 ss. skjeen.

Det skal huskes at bare slike metoder ikke kan kvitte seg med sykdommen. De kan bare brukes som et supplement til grunnleggende behandling.

Profylakse og prognose

For å forhindre patologi er det viktig å følge en rekke anbefalinger:

 1. Avvise dårlige vaner.
 2. Se på vekten.
 3. Riktig å spise.
 4. Daglig å utføre enkle fysiske øvelser.
 5. Ta tidlige tiltak for å behandle co-morbiditeter.

For forebygging av narkotika kan også foreskrives, noe som undertrykker blodpropp og forbedrer blodsirkulasjonen.

Cerebrovaskulær sykdom er en så alvorlig sykdom som kan utgjøre en alvorlig nok trussel mot menneskelivet.

Livets prognose vil i stor grad avhenge av hvor tidlig medisinsk behandling ble gitt. Det viktigste er å huske at det ikke er mulig å engasjere seg i uavhengig behandling uten å ordinere en lege.

Hva er cerebrovaskulær sykdom?

Hittil er nevrologiske sykdommer utbredt og opptar et ledende sted blant befolkningens patologi. I strukturen av kliniske former for nevrologiske sykdommer er cerebrovaskulær sykdom ganske vanlig.

Hva er cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom - Progressive, patologiske forandringer i hjernecirkulasjon. Celler i hjernen er ikke tilstrekkelig beriket med oksygen og næringsstoffer. På grunn av oksygen sult, så vel som under påvirkning av eksogene og endogene faktorer, er cerebrale cerebral fartøy påvirket.

Klassifisering av sykdommen

I overensstemmelse med den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen, er cerebrovaskulære lidelser klassifisert (ICD-kode) i følgende samme overskrifter:

 1. I60 blødning er subaraknoidal.
 2. Intracerebral blødning.
 3. I62 er ikke-traumatisk, intrakranial blødning.
 4. I63 cerebral infarkt.
 5. I64 slag.
 6. I65 "stenose og okklusjon av precerebrale kar, som ikke fører til hjerneinfarkt".
 7. I66 "stenose og okklusjon av cerebral fartøy, som ikke fører til hjerneinfarkt".
 8. I67 "Andre cerebrovaskulære sykdommer":
  • I0 stratifisering av cerebral fartøy uten brudd;
  • I1 cerebral aneurisme, uten brudd;
  • I2 cerebral aterosklerose;
  • I3 progressiv, vaskulær leukoencefalopati;
  • I4 hypertensive encefalopati;
  • I5 Moyamoya's sykdom;
  • 16 ikke-venøs trombose av det intrakraniale venøsystemet;
  • I7 arteritt cerebral;
  • I8 kronisk cerebrovaskulær sykdom;
  • I9 cerebrovaskulær sykdom, uspesifisert;
 9. I68 - "skade på hjerneskipene i sykdommer".
 10. I69 "konsekvenser av cerebrovaskulære patologier".

I den kliniske strukturen av patologi er hovedformene, akutte og kroniske, skilt ut.

Den akutte form for cerebrovaskulære lidelser er:

 • utilstrekkelig blodtilførsel til cerebral arterier;
 • dysfunksjon av cerebral sirkulasjon, som fører til blødninger i hjernen;
 • sirkulasjonsforstyrrelser med iskemisk type;

Kronisk form av sykdommen er disirkulær encefalopati, delt inn i følgende typer:

 • sinus trombose;
 • cerebral emboli;
 • hjerneblødning;

Grad av sykdom

I verden av medisinsk praksis utmerker seg tre grader av progressivitet av sykdommen:

 1. første grad - har latent karakter og er asymptomatisk;
 2. andre grad - ledsaget av utseende av psykiske lidelser
 3. tredje grad - Overgang til vaskulær demens oppstår en psykisk lidelse i vaskulær genesis;

Årsaker til cerebrovaskulær sykdom

Den viktigste årsaken til patologien er atherosklerose av cerebral fartøy og hypertensjon.

I verdensmedisinske praksis utmerker seg hovedgruppen av modifiserbare faktorer for utvikling av denne patologien.

Modifiserbare faktorer av cerebrovaskulære lidelser:

 • inflammatoriske sykdommer i blodkar;
 • hypertensiv sykdom;
 • forstyrrelse av lipidmetabolismen;
 • økt nivå av glukose i kroppen;
 • trombusdannelse;
 • medfødte patologiske endringer i strukturen i blodårene og arteriene;
 • smittsomme sykdommer;
 • antiphospholipid syndrom;
 • arvelighet;

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

symptomer

Primær kliniske manifestasjoner av sykdommen er oftest latent i naturen.

Første manifestasjoner av cerebrovaskulære lidelser er milde kognitive funksjonsnedsettelser og hjerneforstyrrelser, for eksempel:

 1. Høy tretthet.
 2. Søvnforstyrrelse.
 3. Minnehemming.
 4. Redusert mental kapasitet.

Sekundære kliniske manifestasjoner av denne patologien har mer alvorlige symptomer og er preget av følgende manifestasjoner:

 • En akutt hodepine.
 • Hyppig svimmelhet.
 • Støy i hodet.
 • Tap av følsomhet i lemmer.
 • Bevegelsesforstyrrelser.
 • Cerebrale vaskulære kriser.

Diagnose av cerebrovaskulær sykdom

En viktig rolle i den positive prognosen av sykdommen er tilordnet tidsriktige diagnostiske tiltak.

Den første fasen av cerebrovaskulær sykdom i hjernen er skjult. Cerebrovaskulær sykdom kan føre til en rekke ikke gunstige utfall. For å minimere risikoen for et ugunstig utfall, bør patologi diagnostiseres så raskt som mulig.

Diagnose av arrangementet utføres ved hjelp av instrumentteknikker og laboratorieundersøkelser:

 1. Blodprøve - biokjemisk og generell, bidrar til å identifisere endringer som indikerer hyperkolesterolemi
 2. Duplex og triplex skanning - Studien gir de mest nøyaktige egenskapene til det vaskulære systemet, bestemmer tilstedeværelsen av trombusdannelse og vaskulær dysfunksjon;
 3. angiografi - Den mest effektive radiopaque metoden for å bestemme området for lokalisering av innsnevring og okklusjon av cerebral fartøy
 4. Magnetic resonance imaging - en metode for å bestemme tilstanden til strukturer i sentrale og perifere nervesystemet
 5. Beregnet Tomografi og datamaskin multispiral tomografi - tillate visualisering av blodkarets struktur for å bestemme det kliniske bildet av sykdommen.

Kanskje vil du også være interessert i å vite hva som er forskjellen mellom MR og SCT,

Tidlig diagnose av cerebrovaskulær sykdom, lar deg redusere mulige farer ved uønskede utfall av sykdommen.

behandling

Programmet for behandling av sykdommen er valgt individuelt, med tanke på graden av progressivitet av patologien. Korrekt valgt behandlingsprogram, minimerer risikoen for komplikasjoner.

Medisineringsterapi

Behandling av cerebrovaskulære sykdommer, ved hjelp av medisinbehandling, er mest trygg for pasienten og er ganske effektiv.

Oppgaver av medisinering:

 • senking av kolesterol i kroppen;
 • forbedring av blodsirkulasjonen;
 • regulering av blodtrykk;
 • stabilisering av ekstern respirasjon
 • normalisering av kardiovaskulærsystemet;
 • støtte av homeostase;

Medisiner brukt:

 1. "Lasix", "Pentamin" - brukes til hjertesvikt.
 2. "Strofantin", "Korglikon" - antianginale legemidler, brukes til å gjenopprette hjerterytmen.
 3. "Dimedrol", "Haloperidol" - de stopper vegetative funksjoner.
 4. "Mannitol", "Furosemide" - brukes fra ødem i hjernen.
 5. "Dibazol", "Enalapril" - preparater for normalisering av trykk.
 6. "Piracetam", "Amilonosar" - nootropiske, psykostimulerende legemidler, øker produksjonen og syntesen av fosfolipider, forbedrer hjernens sirkulasjon og kognitive funksjoner.
 7. "Promedol", "Ketorol" - psykotrope og antikonvulsive midler.

Behandling av cerebrovaskulære lidelser, samt utført ved hjelp av tradisjonell medisin.

Folkemidlene

Det har blitt klinisk bevist at trening kan nøytralisere cerebrovaskulære sykdommer i kronisk form. I de fleste tilfeller brukes tradisjonelle behandlingsmetoder for forebyggende formål.

 • De vanligste oppskrifter er:
 • Tørket peonrot, hogg og hell kokende vann. Å insistere 60 minutter. De tas fire ganger om dagen, 15 milliliter hver.
 • Fire sitrusfrukter blir skrelt, malt og blandet med honning. Insistere på en kul temperatur på 24 timer. Ta 20 milliliter 4 ganger om dagen.
 • Tinktur av celandine. Ta om morgenen før måltider, i 14 dager.
 • Legg til dietten - kaprifol. Berry bidrar til å lindre spasmer av blodårer.
 • Bittesaft blandet med honning, i like store mengder. Å spise før måltider, tre ganger om dagen.

Moderne behandlingsmetoder

Moderne metoder for behandling av cerebrovaskulær sykdom bidrar til følgende parametere:

 1. Redusere kroppen av atherogene faktorer.
 2. Økning i elastisitet i hjerneskip.

Moderne metoder er delt inn i to typer: konservativ og operativ (kirurgisk).

Den vanligste konservative metoden for behandling av cerebrovaskulær sykdom er kryopresipitasjon (cryopharesis). I hjertet av cryopause er selektiv fjerning av plasma og patologiske stoffer fra blodet, mens alle nyttige forbindelser lagres i kroppen.

Under prosedyren reduseres viskositeten til blodet, blodstrømmen i karene og vevet forbedrer og nøytraliserer metabolske og giftige produkter fra blodet.

Med ineffektiv medisinering og konservativ behandling er kirurgisk inngrep angitt.

Kirurgisk inngrep

I verdensmedisinske praksis er det prioriterte operasjonsmetoder for fjerning av patologi:

 1. intimectomy.
  1. Blodkaret er klemmet over innsnevringsstedet
  2. . Et snitt er laget av epitelet, som skiller ut et blodkar.
  3. De tilstøtende delene av arterien er forbundet ved hjelp av en shunt, som settes inn i snittet av vevene.
  4. Videre åpnes det skadede karet og en spesiell medisinsk patch blir implantert for å tvinge fartøyet til å utvide seg.
  5. Når den optimale ekspansjonen av fartøyet oppnås, blir shunten fjernet.
   Formålet med operasjonen er å gjenopprette normal blodstrøm gjennom det berørte cerebral fartøyet.
 2. angioplastikk.
  1. Spissen av et tynt kateter, utstyrt med en ballong, settes inn i lårbenen, og flyttes jevnt til lokaliseringen av den skadede beholderen.
  2. Når den nødvendige sonen er nådd, blåses ballongen opp.
  3. Det er en utvidelse av fartøyet.
  4. Etter det blir kateteret fjernet fra venen.
  5. I det forstørrede området er en stent implantert, og forhindrer sykdommens gjentakelse.

Mulige komplikasjoner, konsekvenser

Cerebrovaskulære sykdommer er ganske farlige.

Når ikke rettidig behandling, fører patologi til et slag, samt bidrar til brudd på kognitiv aktivitet:

 • minneverdigelse;
 • tap av romlig orientering;
 • aterosklerotisk encefalopati;
 • kardiovaskulær demens. I en lignende artikkel snakker vi om stadier av demens og prognosen for forventet levealder.

For å unngå et ugunstig utfall av patologi er det nødvendig å starte et omfattende behandlingsprogram i tide. Følg anbefalinger for å forhindre tilbakefall av cerebrovaskulære patologier.

forebygging

Forebyggende tiltak er en viktig del av vellykket behandling.

For å unngå tilbakefall av sykdommen, bør følgende anbefalinger følges:

 • Holde seg til hypokolesterolemi dietten.
 • Overvåk kroppsvekten.
 • Avvise dårlige vaner.
 • Moderat fysisk aktivitet.
 • Å utøve kontroll over arteriell press.
 • Pass en forebyggende undersøkelse hvert år.

Til dags dato er det i klinisk praksis et stort antall metoder for behandling av hjernekarsykdommer i hjernen.

Takket være moderne medisinske teknikker og bruk av det nyeste medisinske utstyret, utvider mulighetene for å oppdage og behandle nevrologiske sykdommer. Ved rettidig diagnose av sykdommen, reduseres risikoen for mulige komplikasjoner.

Korrekt valgt behandlingsprogram, samt overholdelse av anbefalinger for forebygging av cerebrovaskulære sykdommer, reduserer signifikant muligheten for en tilbakefall av patologi.

Hva er cerebrovaskulær sykdom og hvordan behandles det?

Hvert år rundt i verden, har 6 millioner mennesker et slag, og ofte er det et resultat av cerebrovaskulær sykdom (CVD). Sistnevnte - en av de viktigste medisinske problemene i utviklede land, påvirker ikke bare eldre - hvert år er det yngre.

Diagnosen "DVB" - hva er det?

Cerebrovaskulær sykdom - er skade på hjernen fartøy, hvor blodårer er smalere, noe som fører til oksygenmangel i hjernen og dens dysfunksjon. TSVB - ikke en spesifikk sykdom, men et samlebegrep som samler forskjellige lesjoner i hjernen årer, forårsaker cerebral sirkulasjon. Den mest alvorlige konsekvens av slike brudd er iskemisk og hemoragisk slag, vaskulær stenose, aneurisme, hypertensiv encefalopati, cerebral arteriell trombose og okklusjon av blodkar.

Cerebrovaskulær sykdom er en vanlig lidelse. I Russland lider ca 9 millioner mennesker av hjernesirkulasjonsforstyrrelser, og hvert år for 400.000 av dem slutter det med et slag.

Årsaker til sykdommen

Oftest er årsaken til cerebrovaskulær sykdom atherosklerotiske vaskulære lesjoner. Mye sjeldnere, er sentralnervesystemet forårsaket av inflammatoriske sykdommer i hjerneskipene, men dette er ikke uvanlig.

Hva kan føre til problemer med hjernens fartøy? Risikofaktorer er røyking og alkoholmisbruk, hypertensjon, aterosklerose, fattig diett og tilstedeværelsen av fedme, diabetes, visse metabolske sykdommer, kronisk stress, en rekke infeksjonssykdommer, svulster, traumer, hjertesykdom, medfødt vaskulær patologi struktur, antifosfolipid syndrom, trombose og sykdommer i sirkulasjonssystemet. Som man kan se på en eller annen måte, i fare er nesten alle, og med alderen risiko for cerebrovaskulær sykdom øker.

Konsekvenser av DDC

Hjernen er "kontrollsenteret" av kroppen vår, det er ekstremt komplekst og til og med forskere forstår fortsatt ikke fullt ut alle finesser i hans arbeid. Men en ting er sikkert - for normalt arbeid trenger han oksygen. Hvis noen, selv den minste delen av den, forblir uten mat, vil konsekvensene bli ødeleggende. Cerebrovaskulær sykdom provoserer periodisk forekomsten av hjernekriser forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen i hjernen. Symptomer på slike kriser er plutselig svakhet, nummenhet i lemmer på den ene side, tale- og synsforstyrrelser, forvirring. Disse forholdene er midlertidige og passerer raskt, men uten riktig behandling, slutter saken en gang i tilfelle et slag. Sistnevnte kan forvandle en person til en ugyldig, og hvis pasientens helse og før beroligelsen etterlot seg mye å være ønsket, blir ikke et dødelig utfall utelukket.

Etter 45 år dobles risikoen for hjerneslag hvert 10. år.

Hvordan identifisere cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom utvikler seg nesten alltid, men få mennesker tar hensyn til den første "alarmklokken". Mange selv ta dem nesten som norm - moderne byboerne jobbe hardt, nervøs og sliten, så symptomer som tretthet, svakhet, søvnløshet og redusert ytelse, har de ikke selv synes å være noe unormalt. Og likevel er disse de første tegnene på at hjernen mangler oksygen.

Hvis tiden ikke er tatt, vil tilstanden forringes. Med utviklingen av cerebrovaskulær sykdom er gradvis redusert evne til å konsentrere, hukommelsesproblemer begynne med, er det sterk hodepine, svimmelhet, brå lyder i ørene, tap av orientering. Ofte er det en nedgang i intelligens og reaksjonshastighet, depresjon og andre nervesykdommer utvikles.

Alle de som er i fare bør ha en vanlig nevrologisk undersøkelse. For mistenkt cerebrovaskulær sykdom kan legen forskrive ytterligere studier og tester - EKG, elektroencefalografi, rheoencephalography, angiografi, blodprøver, om nødvendig - CT eller MR.

Behandling av DVB

Hvis legen bekrefter utviklingen av cerebrovaskulær sykdom, vil pasienten må endre livsstil - for å starte en diett, slutte å røyke og drikke alkohol, gå ned i vekt og prøv å unngå nervøs belastning. Grunnlaget for behandling av cerebrovaskulær sykdom er medisiner. Legen foreskriver vasodilatormedisiner og medisiner som forbedrer kognitiv funksjon. I de mest alvorlige tilfeller, kirurgisk intervensjon - endarterektomi (fjerning av blodpropper fra arterier), angioplastikk (innføring av et kateter med en ballong i arterien, og deretter blåse opp ballongen til å forstørre lumen) og stenting av arteria carotis (i tillegg installert stenten støtter karlumenet åpen).

Hvis sykdommen ble startet og avsluttet med et slag, vil behandlingen bli vanskeligere. I dette tilfellet avhenger mye av hvilken del av hjernen som påvirkes. Lammelse, minneforringelse, syn, hørsel og tale, tap av intelligens - dette er vanlige konsekvenser av hjerneslag. Behandlingen tar sikte på å gjenopprette tapt funksjon og rehabilitering, som bruker metoder for fysioterapi, hydroterapi, fysioterapi og massasje, medisiner, kosthold, og ofte - arbeid med en psykolog. Rehabilitering skal gjennomføres i spesialiserte sentre for rehabiliteringsbehandling. For å starte kurset skal være så snart som mulig - så er det en sjanse for at mulighetene som går tapt på grunn av et slag vil bli gjenopprettet nesten helt. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, men i alle fall bør du ta flere 2-3 ukers kurs.

Forebygging av cerebrovaskulær sykdom, eller Hva å gjøre for å forhindre komplikasjoner

Svært ofte er utviklingen av cerebrovaskulær sykdom resultatet av en feil livsstil. De viktigste fiender er dårlige vaner, spesielt røyking og alkoholmisbruk. I røykere hjerneslag skjer 2-3 ganger oftere enn ikke-røykere, og etter 55 år det er røyking ofte fører til alvorlige problemer med blodårene. Spesielt utsatt er mennesker som lider av høyt blodtrykk - hypertensjon hos røykere slag oppstår 5 ganger oftere enn røykere med normalt blodtrykk, og 20 ganger mer sannsynlig enn de som ikke er utsatt for dette skadelig vane. Alkohol er ikke mindre skadelig - de som elsker å drikke, risiko 4 ganger mer ikke-drikkere, og at statistikken ikke er for kroniske alkoholikere og de som drakk bare sporadisk. Overvekt, ubalansert kosthold med en overflod av fet og stekt er også svært dårlig for vaskulær tilstand. Noen ganger i de tidlige stadiene av sykdommen er nok til å endre kostholdet og gå ned noen kilo for å hindre utvikling av sykdommen. Anbefales også for lette fysiske øvelser - svømming, turgåing, daglig mosjon. I nærvær av sykdommen, i stand til å provosere cerebrovaskulær sykdom og slag, de trenger medisinering.

Hvor kan jeg gå hvis jeg har en DVB?

Behandlingen av cerebrovaskulær sykdom og konsekvensene av hjerneslag er en svært alvorlig prosess, og man bør ikke tro at det er nok å drikke den foreskrevne pillen - og alt vil fungere. De som har hatt et slag bør legge stor vekt på deres helse. Spesielt viktig er riktig rehabilitering, og det er bedre å ikke gå hjem, men i et spesialisert senter. I dag er det mange slike klinikker, og noen av dem kan med rette betraktes som rehabiliteringssentre på høyeste nivå - for eksempel Moskvas senter "Tre søstre".

Dette tverrfaglige spa-hotell, som tilbyr et program for rehabilitering etter ulike skader og sykdommer, inkludert rehabilitering av cerebrovaskulær sykdom, og behandling av effektene av hjerneslag. I sentrum av "Three Sisters levekår oppfyller vilkårene i et land pensjonat high-end, blir gjestene innkvarteres i komfortable rom med en elegant interiør, og sentrum ligger i et pittoresk hjørne av Moskva, omgitt av furuskog. Gjestene pensjon trenger ikke å bekymre deg for enhver husholdning ting - servicesentre løse alle problemer. Fra de vanlige hotell "Tre søstre" skiller seg bare imponerende database med leger, terapeuter jobber her, tidligere praksis i Europa, forfatterne av sine egne unike utvinning teknikker. "Tre søstre" praktisert en helhetlig tilnærming til rehabilitering, ved hjelp av alle effektive metoder - fra kosthold og akupunktur til massasje og ergoterapi.

Lisens av Helsedepartementet i Moskva-regionen nr. LO-50-01-009095 av 12. oktober 2017.

Kronisk cerebrovaskulær sykdom: årsaker, symptomer og behandling

En rekke sykdommer assosiert med sykdommer i hjernesirkulasjonen, kalt cerebrovaskulær. De er akutte og kroniske. Den første inkluderer slag og forbigående iskemiske angrep. Kroniske former er representert ved vaskulær demens og disirkulatorisk encefalopati.

Kjennetegn ved problemer

Cerebrovaskulær sykdom er en patologisk tilstand preget av organiske endringer i hjernevæv. De kommer fra problemer med blodtilførsel. På grunn av dette får hjerneceller ikke nok oksygen og andre næringsstoffer. Alt dette fører til utseendet på slike endringer som resulterer i kognitive forstyrrelser eller til og med en alvorlig komplikasjon som et slag.

Grunnlaget for problemer er i de fleste tilfeller diffuse eller multifokale hjerneskade. De manifesteres av mentale, nevropsykiske eller nevrologiske lidelser, som karakteriserer cerebrovaskulær sykdom. Encefalopati er for tiden fraværende fra International Classification of Diseases, etablert som et resultat av endringen 10 (ICD-10), mens i Russland er det diagnosen oftest brukt for å referere til kroniske problemer med cerebral sirkulasjon.

Årsaker til sykdommen

Faktorer som førte til en forverring av blodtilførselen til hjernen, ble spesialister delt inn i to grupper. Den vanligste årsaken til problemer er atherosklerotiske lesjoner av hovedkaretene i kroppen. Kolesterolplakkene dannes på sine vegger, henholdsvis, reduserer lumenet i dem. På grunn av dette slutter alle organer med alder å motta den nødvendige mengden oksygen og andre nødvendige stoffer, inkludert glukose. Dette fører til utvikling i dem av endringer og til det faktum at kronisk cerebrovaskulær sykdom over tid kan diagnostiseres.

Den andre årsaken til disse problemene er inflammatoriske prosesser i hjerneskarene, som kalles vaskulitt.

Risikogruppen inneholder alle de menneskene som er utsatt for utvikling av en sykdom som aterosklerose. Dette er pasienter med diabetes mellitus, røykere, og også de som har overvekt.

Typer av patologier

Cerebrovaskulær sykdom er en gruppe diagnoser forenet under ett navn. Avhengig av de oppstod bruddene og alvorlighetsgraden av problemene, utmerker de seg:

- okklusjon og stenose av cerebral fartøy;

- iskemisk eller hemorragisk slag

- forbigående iskemisk angrep;

- trombose av venus bihuler;

Hvis du kjenner den internasjonale klassifiseringen, er det lett å finne ut hva leger kan bety når de sier at pasienten har cerebrovaskulær sykdom. Koden for ICD 10 for denne gruppen er I60-I69.

Medisinsk klassifisering

Det er nok for spesialister å vite rubrikken som sykdommen er relatert for å forstå hva diagnosen er gjort for pasienten. Så, for å gjøre det klart for alle at pasienten har en kronisk cerebrovaskulær sykdom, tilordnet ICD patologisk kode I67. I660-I66-koder brukes til betegnelse av akutte former. Disse inkluderer patologi:

 • I60 - her er subaraknoide blødninger kombinert;
 • I61 - intracerebral blødning;
 • I62 - andre intrakranielle ikke-traumatiske effusjoner;
 • I63 - hjerneinfarkt;
 • I64 - slag, ikke spesifisert som hjerteinfarkt eller blødninger;
 • I65-I66 - tilfeller av obstruksjon og stenose av hjernearterier og precerebral som ikke fører til en hjerne infarkt, men i situasjoner hvor det var en død, blir de erstattet av kode I63.

I69 refererer til konsekvensene av cerebrovaskulære sykdommer, noe som resulterte i døden.

Registrer diagnostisert sykdom bør reglene fastsatt ICD 10. cerebrovaskulær sykdom, varighet som ikke er mer enn 30 dager kan klassifiseres i kategorier I60-I66. Alle konsekvensene av sykdommen skal indikeres ikke bare under den generelle koden, men spesifikt definert. For eksempel, hvis det var lammelse, encefalopati, eller andre manifestasjoner av cerebrovaskulær sykdom, er det nødvendig å påpeke.

symptomatologi

Informasjon om ICD-10-kodingen er bare nødvendig for medisinsk personell. Pasienter er viktigere for å forstå hvilke symptomer å være oppmerksom på og når skal de gå til legen. Så det er viktig å vite at cerebrovaskulær sykdom i begynnelsen ikke er særlig tydelig. Men symptomene blir mer merkbare med patologienes utvikling.

Blant dem er de vanligste:

- Svimmelhet, støy og smerte i hodet;

- nummenhet i lemmer, et brudd på følsomheten i dem;

- periodisk synshemming

- kortvarig bevissthetstap.

I de verste tilfeller forekommer forbigående iskemiske angrep og slag. Disse forholdene er årsaken til et betydelig brudd på blodtilførselen til hjernen, noe som resulterer i at nervceller fortabes.

Definisjon av sykdom

For å bli diagnostisert med "cerebrovaskulær sykdom", er det nødvendig å konsultere en lege i tide. Statistikken bekrefter at enhetene i de første stadiene av sykdommen behandles av det medisinske personalet. Mange skriver ut sine plager for dårlig vær, mangel på vitaminer, overarbeid. Som et resultat går pasientene inn på sykehus med slag og iskemiske angrep. Dette kan forebygges hvis cerebrovaskulær sykdom bestemmes i tide. Behandling, utnevnt uten forsinkelse, vil ikke bare lindre pasientens tilstand, men også redusere risikoen for alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Diagnosen av sykdommen er som følger. Først må du passere en biokjemisk og generell blodprøve. De vil avgjøre om det er risiko for å utvikle aterosklerotiske endringer i karene. I tillegg til testene er det også godt å lage ultralydsdiagnostikk. Ved hjelp av tosidig og triplex skanning er det mulig å estimere påstanden på fartøyene på en pålitelig måte.

Ved hjelp av en slik radiopaque metode for forskning, som angiografi, er det mulig å identifisere områder med innsnevring og okklusjon av blodkar. Med hjelp av EEG er det mulig å vurdere hvordan hjernen fungerer. Under denne prosedyren registreres endringer i elektrisk aktivitet.

De mest pålitelige og nøyaktige metodene er CT, MR eller scintigrafi. Alle disse studiene er høyteknologiske. De gir ytterligere informasjon om strukturen i sentralnervesystemet.

terapi

Hvis du har blitt diagnostisert med cerebrovaskulær sykdom i hjernen, kan du ikke starte problemet alene. Denne tilstanden krever behandling, ellers kan ikke komplikasjoner unngås. Men det er verdt å forstå at for en fullverdig terapi er det nødvendig at pasienten selv ønsker å gjenopprette seg. Så forbedring av en tilstand er bare mulig i tilfelle pasienten vil forandre livsstil, vil dumpe overvekt, nekte røyking og alkohol.

Men i tillegg er det nødvendig å konsultere legen din og finne ut hvilken terapi som vil være optimal. I mange tilfeller brukes konservative metoder. Men i en rekke situasjoner er det ønskelig at rettidig kirurgisk inngrep utføres, noe som vil eliminere innsnevringen av fartøy som foder sentralnervesystemet.

Konservativ behandling

Med kroniske problemer med blodtilførsel til hjernen, brukes vanlige medisinske behandlingsmetoder ofte. De er rettet mot å senke konsentrasjonen i blodet av kolesterol, opprettholde blodtrykket, forbedre blodtilførselen av vev. Opptak av medisiner foreskrevet av legen i kombinasjon med ernæring og livsstilsjusteringer generelt gir deg mulighet til å opprettholde hjernen på ønsket nivå i en stund.

For behandling foreskrives antiplatelet, nootropisk, vasodilaterende, hypotensivt, hypokolesterolemisk legemiddel. Også parallelt anbefale antioksidanter og multivitamin komplekser.

Brukte medisiner

Dermed har vi funnet ut hvorfor det er så viktig for spesialister å vite hvilken kode vi behandler patologi. Cerebrovaskulær sykdom er en konsekvens av en rekke sykdommer. Derfor bør terapi først og fremst være rettet mot eliminering.

Så, med flere kardio-embolier og multi-infarkt, koagulopati og agniopati, er trombocyttmidler nødvendig. Den mest populære blant dem er den vanlige acetylsalisylsyre, som foreskrives i en dose på 1 mg per kg pasientvekt. Dessuten kan bruk av slike legemidler som "Klopidogrel" eller "Dipiridamol" i en dose på ca. 150-200 mg per dag, anbefales. Også i slike situasjoner, foreskrive antikoagulanter, for eksempel "Warfarin".

Neurologiske abnormiteter behandles med nootropics, nevrotransmittere og aminosyrer. Legemidler som glycin, neurromidin, cerebrolysin og actovegin kan være foreskrevet. Med støy i ørene og svimmelhet foreskrev ofte "Betagistin" i en dose på 24 mg to ganger daglig.

Pasienter som lider av trykkstifter, er det viktig å normalisere det. Blant de foreskrevne vasoaktive legemidlene er slike legemidler som "Vinpocetine", "Pentoxifylline" populære.

Også følgende legemidler er ofte foreskrevet: "Galidor", "Omaron", "Holitilin", "Donipisil", "Pyracetam", "Perineva".

Operasjonsmetoder

Tradisjonelle kirurgiske metoder tillater å bli kvitt iskemi av hjernevæv. For dette utføres bare røntgen endovaskulære og mikrokirurgiske inngrep.

I noen tilfeller anbefales ballongangioplastikk. Dette er en prosedyre hvor en spesiell ballong blir introdusert i fartøyet og oppblåst der. Dette bidrar til å utvide lumen og normalisere blodstrømmen. Etter å ha utført slik intervensjon - for å hindre klumping eller re-innsnevring av arterien - er det ønskelig at stenting utføres. Dette er en prosedyre der et maskeimplantat er plassert i fartøyets lumen, som er ansvarlig for å holde veggene i en rettet tilstand.

Hvis cerebrovaskulær sykdom har blitt diagnostisert, kan endarterektomi også utføres. Dette er en mikrokirurgisk operasjon, hvor alle kolesterolinnsetninger fjernes fra fartøyets lumen. Deretter gjenopprettes integriteten.

Folkemetoder

Selv om du ikke er en tilhenger av alternativ medisin, er cerebrovaskulær sykdom et problem som bedre kan behandles med en integrert tilnærming. Selv leger sier at det ikke vil fungere for å normalisere tilstanden uten å øke fysisk aktivitet, normalisere ernæring, slutte å røyke og andre dårlige vaner.

I tillegg er det mulig å bruke tradisjonelle oppskrifter parallelt med hovedterapien. For eksempel anbefaler mange mennesker å male 2 appelsin og sitron i kjøttkvern eller i blender sammen med en hud, men uten groper. I den resulterende vasselen er det nødvendig å tilsette ½ kopp honning, rør og la opp i en dag ved romtemperatur. Deretter skal blandingen plasseres i kjøleskapet og ta 2 ss. l. opptil 3 ganger om dagen. Du kan drikke den med grønn te.

Les Mer Om Fartøyene