Hvorfor opptrer benkramper, og hva skal jeg gjøre?

Kramper i bena forekommer i alle aldre, men mest av alt irriterer alle de samme menneskene i alderen 50 år. Krampe er ufrivillige sammentrekninger av striated legemuskulaturen, som kan skyldes ulike årsaker. Sammentringene av skjelettmuskulaturen er paroksysmale og ofte utålelig smertefulle.

Tallrike årsaker til muskelspasmer er godt studert av medisin, lettjustert, raskt behandlet. Hvis du stadig lider av sammentrekninger av lemmer, så sørg for å konsultere en lege som vil hjelpe deg med å løse dette problemet.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor bena krampe, spesielt om natten i en alder av 50 år. Hva er årsaken til dette ubehagelige symptomet, og hva skjer i hjemmet, slik at kramper ikke lenger blir forstyrret.

Hva er årsakene til benkramper?

Årsakene til at muskelkramper utvikles om natten finnes i brudd på elektrolyttbalansen i muskelceller, utilstrekkelig blodtilførsel til bløtvev eller nevrologiske problemer.

Disse tre gruppene av årsaker kan forekomme både isolert og i forskjellige kombinasjoner, medfølgende medfødte anomalier eller overførte sykdommer. Det er ikke så viktig som pasientens alder, da mekanismer for myoklonusutvikling er nesten identiske for barn, voksne og eldre (inkludert de over 50 år).

 1. Overeksponering av muskler (for eksempel med langvarig arbeid i hagen i sengene eller profesjonelle spasmer av musklene i hendene på porno eller si musikere);
 2. En kraftig temperaturstigning fører til hypertermiske kramper. En slik tilstand kan oppstå med en termisk, solstøt, så vel som i sykdommer ledsaget av en økning i temperaturen.
 3. Dehydrering av kroppen. Med aktiv svetting er det et signifikant tap av sporstoffer, som sikrer en god funksjon av musklene. Derfor er det så viktig å drikke opptil 2,5 liter vann om dagen, spesielt i den varme sommersesongen og i aktive sportsaktiviteter.
 4. En av grunnene til at natten reduserer bena, kan være begynnelsen åreknuder. Andre symptomer på denne patologien er hevelse, tyngde i beina, tretthet.
 5. Smittsom skade på nervesystemet er også en ganske vanlig årsak til anfall i bena. Et slikt nederlag kan være med influensa, så vel som med andre infeksjoner.
 6. Stress. Under følelsesmessig stress oppstår en nervøs sammenbrudd, en intens belastning på hele menneskekroppen, først og fremst på nerveenden som er ansvarlig for å trekke kroppens muskler. Overbelastning av stresshormonet (kortisol) fører til en forstyrrelse i balansen mellom mikro- og makroelementer, noe som fører til mangel på kalsium i kroppen som er nødvendig for sunn funksjon, stress og avslapning av muskulaturen.
 7. Forstyrrelser av biokjemisk eller elektrolytblodsammensetning (med tap av kalsium, kalium, magnesiumsalter, D-vitaminmangel).

Mangelen på vitaminer og mineraler kan skyldes:

 1. En stressende tilstand, hvor kortisol produseres i store mengder (det forverrer absorpsjonen av kalsium i tarmene, bidrar til utskillelsen i urinen);
 2. Langvarig inntak av narkotika som forstyrrer absorpsjon og ytterligere absorpsjon av magnesium i kroppen. Til tilsvarende effekt fører antacida midler Maalox og Almagel, som brukes til halsbrann. Deres tiltak er å pakke magesømmen i magen for å beskytte mot aggressiv virkning av saltsyre. Samtidig er det en nedgang i absorpsjonen av sporstoffer og vitaminer. Euphyllin og insulin frigjør magnesium fra cellene.
 3. Bruken av proteiner i store mengder (glukose er ikke fordøyd fra karbohydrater, men fra fett butikker i kroppen, noe som forårsaker ketoner i blodet som fremmer utskillelsen av kalsium i urinen);
 4. Graviditet av en kvinne med ikke-overholdelse av et balansert kosthold (mangel på kalsium, magnesium);
 5. Et langvarig fravær av sollys (mangel på vitamin D, som fører til en forverring av kalsiumabsorpsjonen) - dette påvirker innbyggerne i de nordlige breddgrader;
 6. Økt svette, noe som fører til utskillelse sammen med svette magnesium, noe som resulterer i mangel på dette sporelementet i kroppen.

Sekundære kramper er farligere, siden deres utseende om natten kan være forbundet med et bredt spekter av sykdommer. Blant dem diabetes, brudd på arbeidet i sentralnervesystemet og skjoldbruskkjertelen, åreknuter, samt enkelte smittsomme sykdommer.

Svært ofte forstyrrer de gravide kvinner, hvis vekt øker, noe som fører til en økning i belastningen på beinmuskulaturen. Vi merker også at forgiftning med narkotika, bly, kvikksølv kan være årsaken.

Om natten faller beina mine, fra hva og hva skal jeg gjøre?

Hvis benet ble brakt ned om natten, er det nødvendig å utføre flere tiltak som bidrar til å eliminere spasmen. Først må du stå med foten din på noe kaldt. Ved å gjøre det, bør du prøve å trekke sokken så langt frem som mulig. Deretter kan du prøve å sitte litt, lener seg hovedsakelig på beinet, hvilke kramper. Spasm reduseres med lett massasje av det berørte området.

Det anbefales også å klemme en tett muskel eller klemme den lett med en skarp gjenstand, for eksempel en nål eller en pin - spasmen skal stoppe. For å hindre tilbakefall, bør du spre et sårt sted med oppvarming salve eller gni den med alkohol.

Behandling av benkramper

Hovedbetingelsen for vellykket behandling er å bestemme årsaken til anfall. For å finne ut hvorfor bena kramper om natten, kan legen foreskrive en blodprøve for magnesium og kalsium, nevromyografi og andre tester.

 • påvirkning på årsaken (behandling av åreknuter, korreksjon av flatfot, beroligende terapi i tilfelle stress);
 • En diett rik på vitaminer og mikroelementer.

Hvis hjemme ble båret ned, må du massere det, gni dine muskler grundig, gå opp, gå rundt. Hvis muskelkramper forstyrrer om natten, er det bedre å sove i varme sokker eller golf. For å lindre smerte, bruk noen "brennende" salve, for eksempel finalgonen.

Når årsaken til anfall er mangel på vitaminer, bør du vurdere kostholdet ditt. Det er viktig å spise mat rik på magnesium, kalsium, vitamin D, B6 og så videre. Derfor er det nyttig å spise kli, tørkede aprikoser, rosiner, fisk, bananer, peanøtter. Hver dag, spis meieriprodukter - stekt ost, hard ost, drikk melk.

øvelser

For å hindre at bena faller om natten, uansett årsakene til kramper i nedre lemmer, er det nyttig å gjøre enkle øvelser før du legger deg til sengs:

 1. Trykk hælene på gulvet, stå i 10-20 sekunder.
 2. Gjenta øvelsen, bringe sokkene sammen, hælene fra hverandre.
 3. Gjenta øvelsen, men nå sokkene fra hverandre, hælene sammen.

Etter arbeidstid, prøv å fjerne det akkumulerte stresset ved hjelp av slike øvelser:

 1. Bøy tærne sakte ned, og rett dem ut.
 2. Se ut som ytre indre sider av føttene.
 3. Sitt på benken, løft bena og "skriv" tallene fra 1 til 10.

Og enda et treningsalternativ:

 1. Sitte, bøy beina og trekk i 8-12 sekunder ved føttene dine, strekker gastrocnemius muskelen. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.
 2. Stående, klatret til tå, strekker hendene opp, puster dypt. Så senker vi hælene til gulvet. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.
 3. Stående, torso på stammen og strekker hendene til tåen, løfter ikke hælene sine fra gulvet, strekker kalvemuskulaturen. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.

Når tungt fysisk arbeid, når du må stå på føttene i lang tid, finne muligheten for hvile i 5-10 minutter: Sett deg ned eller ta stillingen med å ligge med hevede ben. Samtidig kan du gjøre de ovennevnte oppgavene.

forebygging

For å hindre benkramper, bør du følge til forebygging:

 1. Bruk bare komfortable sko med lav hæl - dette vil forhindre ikke bare kramper, men også utvidelsen av venene;
 2. Unngå fysisk aktivitet forbundet med langvarig stående på føttene eller langvarig turgåing.
 3. Reduser forbruket av kaffe og sukker til et minimum, spesielt ved sengetid;
 4. Avvis fra røyking.
 5. Daglig, om kvelden, kontrastbad, samt bad med havsalt og avkok av urter som har
 6. antikonvulsiv virkning (horsetail, peppermynte, valerian).

Det er også veldig viktig å spise riktig og få nok vitaminer og mineraler. Mangelen på kalium i kroppen kan forårsake anfall i kalvene og føttene. Dehydrering kan også forårsake anfall. Kroppen trenger vann og andre væsker, spesielt de som gir det med elektrolytter.

Vitamin D er også viktig for helsen til føttene og beinene. Røyking og drikking av alkohol kan føre til dehydrering.

Hvorfor krammer bena mine?

Kramper er en svært ubehagelig og smertefull følelsesløp i musklene, som oppstår ufrivillig. Disse forkortelsene har forskjellig varighet, intensitet og prevalens. I medisin klassifiseres kramper i henhold til varigheten, graden av involvering av musklene og lokaliseringen av lokaliseringen.

Det er mange årsaker til anfall. Noen ganger er de episodiske og krever ikke spesiell behandling.

Variasjoner i anfall

Benkramper om natten

Spesielt ubehagelig og smertefull er benkramper om natten. Skritt smerte fører til oppvåkning, opphører den kontraherte muskelen på en gang. Nattkramper forekommer hos både barn og voksne, samtidig som det skal bemerkes at aldersfaktoren ikke har minst rolle i denne venen.

Årsaker til nattlige anfall kan være:

 1. Muskel tretthet;
 2. Problemer i nervesystemet
 3. Graviditet periode;
 4. Noen sykdommer, noe som resulterer i en reduksjon i normal strøm av blod til lemmer;
 5. Godkjennelse av visse medisiner;
 6. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 7. flate føtter;

Det er en oppfatning at kramper om natten er forbundet med personens holdning i en drøm: knærne er litt bøyd og føttene senkes ned. Dette provoserer forkortelse av musklene, noe som forårsaker smertefulle spasmer.

Kramper av tærne

La oss prøve å finne ut hvorfor det gjør føttene kramper.

Kramper av tærne oppstår alltid plutselig og uventet. Kan trekke som en og flere fingre samtidig. Mulige årsaker:

 1. Bruk ubehagelige, tette sko;
 2. Underkjøling av føtter;
 3. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 4. Brudd på normal sirkulasjon i føttene;

Kramper i kalvemuskelen

Kalspasmer er den mest smertefulle av alle slags spasmer. Noen få øyeblikk før spasmen kan du føle en lett muskelstreng.

Symptomer på gastrocnemius:

 1. Skarp smerte;
 2. Benet er veldig spent i stedet for spasmer;
 3. Det er umulig å stå på hele foten;
 4. Musklene blir veldig elastiske og tette;

Årsaker til kramper:

 1. Mangel på vitaminer og mikroelementer;
 2. Kronisk tretthet på grunn av langvarig opphold på bena, utmattende sport;
 3. Venøs insuffisiens;
 4. aterosklerose;
 5. Hevelse av føttene;
 6. Bruk av diuretika;
 7. Sykdommer i lumbale ryggrad.

Og vet du hvilke metoder som brukes til å behandle VSD med hypotonisk type? Symptomer og tegn på vegetativ-vaskulær dystoni.

Alt om konsekvensene med økt intrakranielt trykk hos voksne finnes her.

Årsaker til anfall

Primære årsaker til anfall

Primær (idiopatisk) Kramper forekommer uten tilsynelatende grunn. Formentlig kan utseendet av primære muskelspasmer påvirkes av:

 1. Overeksponering av muskler som følge av fysisk anstrengelse. Hvis en person tilbrakte hele dagen på føttene uten å hvile, var veldig sliten i sport, hadde tyngde eller gikk langt i ubehagelige sko, er det en funksjonsfeil i musklene. I slike tilfeller er det større sannsynlighet for muskelspasmer;
 2. Plutselig blodsirkulasjonsforstyrrelse i lemmer;
 3. Naturlig forkortelse av sener, som forekommer i alderdommen;
 4. Ubeleilig holdning under søvn;

Sekundære årsaker til anfall

sekundær forårsaker anfall er symptomer på visse sykdommer, samt brudd på arbeidet i menneskekroppen:

Magnesium mangel

Denne mikronæringsstoffet er nødvendig for den normale prosessen med muskelkontraksjon. Mangelen på magnesium kan være forbundet med feil ernæring.

Noen ganger kan årsaken til mangel på dette mikroelementet være sykdommer som forhindrer normal absorpsjon av magnesium inn i kroppen.

Symptomer på magnesiummangel er:

 • søvnløshet, tretthet;
 • depresjon;
 • ryggsmerter;
 • hyppige brudd og dislokasjoner;
 • hodepine;
 • høyt blodtrykk;
 • artritt;
 • hjertesykdom;
 • hyppige kramper og nervøsitet i øynene;

Kalsiummangel

Kalsium er den fysiologiske "partner" av magnesium.

 • skjøre og smertefulle bein;
 • splittet, usunnt hår, sprø negler;
 • usunn tenner;
 • forfall, irritabilitet;
 • kramper;

Mangel på kalsium og magnesium etter en stund kan føre til signifikante endringer i blodets biokjemiske sammensetning.

Mangel på jern i kroppen (anemi)

Siden jern er involvert i oksygenmetning av celler, kan dens mangel provosere muskelspasmer.

Mangel på glukose i kroppen

Det kan oppstå under diett, samt som følge av bruk av hypoglykemiske stoffer.

Skarpe endringer i kroppstemperatur

Ofte forårsaker kortsiktige kramper. De kan oppstå under sykdommen, samt som følge av en solstråle.

Irritasjon av motorområdet i hjernen

Hjernens område som er ansvarlig for muskelkontraksjon kan bli utsatt for nerveimpulser:

 • med influensa;
 • under et slag, så vel som under rehabilitering etter det;
 • med ARVI;
 • ved alkoholforgiftning;

Sykdommer i beinene i beina

Under vaskulær sykdom forstyrres normal blodstrøm, noe som resulterer i at vev ikke mottar den nødvendige mengden oksygen. Lokal hypoksi utvikler seg.

Sykdommer i de nedre delene av ryggraden

Under disse sykdommene er nerveenderne fastkjørt, noe som fører til brudd på følsomheten til visse muskelgrupper.

Høy temperatur utenfor vinduet

Kroppen under varmen med svette mister mye væske og salter, noe som kan føre til anfall av anfall.

Mottak av prevensjonshormonale preparater

Årsaker til hyppige anfall

Hvis kramper ikke forstyrres av og til, men ofte, kan årsakene til dette være:

 1. Muskulært overarbeid;
 2. Overvekt
 3. Hyppig stress og følelsesmessig stress;
 4. Lidelser i endokrine og nervesystemer;

Konvulsjoner hos gravide kvinner

Under graviditeten klager nesten alle kvinner på muskelkramper i bena. Dette er ganske vanlig fenomen, som forsvinner uten spor etter fødselen til babyen. Årsaker til hyppige anfall hos forventede mødre:

 1. Overvekt
 2. Det utvidede livmor utøver trykk på karene og nerveendene på beina, noe som resulterer i at blodsirkulasjonen forstyrres;
 3. Volumet av blod øker, forårsaker hevelse i blodkar og vev;
 4. Predisposisjon til åreknuter;
 5. Høy etterspørsel etter vitaminer og microelements;
 6. Endring i hormonell status.

Krampe hos barn

Hos barn er anfall av anfall oftest forbundet med aktiv vekst og utvikling av hele organismen. Hovedårsakene til spasmer hos barn er:

 1. Underkjøling av føtter;
 2. flate føtter;
 3. Mangel på vitaminer;
 4. Finne beina i en ubehagelig stilling i lang tid;

diagnostikk

Med regelmessige kramper må du alltid se lege. Til å begynne med må du besøke en terapeut som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive nødvendige tester.

Sannsynligvis vil legen lede etter konsultasjon til annen ekspert: nevropatologen, endokrinologen, kardiologen.

Hvis årsaken til spasmer er en hvilken som helst sykdom, så bør kramper passere. Hvis det ikke finnes noen sykdommer som kan forårsake anfall, er det ikke funnet, bare følg enkle forebyggende anbefalinger.

Metoder for å bekjempe benkramper

Det er mulig og nødvendig å bekjempe dette problemet.

 1. Det er nødvendig å revidere og diversifisere dietten din;
 2. Gjør sport moderat, unngå overutnyttelse;
 3. Ikke misbruke diuretika;
 4. Utfør enkle strekkøvelser;

Hvordan gi førstehjelp

 1. Du trenger ikke å panikk hvis beina dine kramper om natten. Du må slappe av og puste dypt for å forbedre blodtilførselen av vev;
 2. Deretter må du forsiktig stå på gulvet, legge føttene sammen og rette ryggen;
 3. Du kan trekke foten mot deg. Det vil skade, men du trenger litt tålmodighet. Når muskelen er litt strukket, vil spasmen passere;
 4. Hvis spasmen ikke går bort, kan du klemme foten din, gni den;
 5. Massasje med oppvarming salve hjelper;
 6. Etter angrepet er det nødvendig å ligge ned slik at beina er over hodet;

Ofte skjer at en kram reduserer en fot i vann: på sjøen, i bassenget. Dette er ganske farlig, så du må vite hvordan du skal handle i slike tilfeller. Hvis kramper har brakt et ben i bassenget, må du slutte å bade. Hvis spasmen griper muskelen på en dybde i sjøen, bør handlingene være som følger:

 1. Vend om fra mage til rygg;
 2. Prøv å trekke foten mot deg;
 3. Hvis krampen ikke passerer, vil pin hjelpe med pin, som er nødvendig bare for å klemme på badedrakt eller badebukser;

Beslag oppstår oftest i kaldt vann. Ikke svøm i vann, hvis temperatur er under 18 grader.

Forebyggende tiltak

Dette problemet kan unngås hvis du følger følgende anbefalinger:

 1. Bruk komfortable høykvalitets sko;
 2. Unngå for mye belastning på beina;
 3. Gjør øvelser om morgenen;
 4. Reduser mengden kaffe som forbrukes;
 5. Gjør regelmessig fotmassasje;
 6. Utmerket hjelper med en kontrastdusj;
 7. En rekke matvarer vil mette kroppen med vitaminer og mikroelementer;

Hvis du følger alle anbefalingene, kan du unngå et så ubehagelig fenomen som kramper.

La oss oppsummere:

 • Kramper - ufrivillig sammentrekning av muskler, som kan oppstå hos både barn og voksne.
 • Årsaker til anfall kan være mangel på vitaminer i kroppen, og enkelte sykdommer, samt fysisk aktivitet.
 • Oftest forekommer anfall om natten.
 • Under graviditeten påvirker muskelspasmer nesten alle kvinner, og krever ikke spesiell behandling.
 • Beslag hos barn er forbundet med vekst og utvikling av hele kroppen.
 • Diagnose av anfall er svært viktig, da det bidrar til å identifisere visse sykdommer.
 • Det er viktig å vite hvordan man gir førstehjelp på tidspunktet for kramper. Spesielt farlig er muskelspasmer under svømming i bassenget eller på sjøen.
 • Hvis du utfører enkle forebyggende tiltak, kan du unngå dette ekstremt ubehagelige fenomenet.

Hele sannheten om årsakene til hodepine med cervikal osteokondrose. Årsaker og art av hodepine.

Symptomer på cerebral encefalitt er mangfoldige og varierte. All nødvendig informasjon om denne sykdommen kan fås her.

Hodepine forstyrrer den vanlige rytmen av livet til mange innbyggere på planeten, triptansene fra migrene, som er produsert i form av tabletter, vil bidra til å løse dette problemet. Eventuell informasjon om preparater som inneholder triptaner kan fås på følgende adresse: http://gidmed.com/lekarstva/triptany-ot-migreni.html.

En video som du kan se årsakene til benkramper og vurdere behandlingsmetodene:

For hvilken grunn krever benet kramper

Statistikken viser at anfall av gastrocnemius muskler dukket opp i livet til hver andre person. Denne ubehagelige manifestasjonen av spasmodisk muskelsammentrekning er oftere observert hos eldre. Imidlertid akutt smerte syndrom i forbindelse med "petrification" av musklene signere og den yngre generasjonen, og nylig er det stadig diagnostisert selv hos barn.

Eliminere symptomene på angrepet er enkelt, hvis du vet årsakene til kramper på beina, så vel som noen få enkle regler som vil bidra til å gjøre dette så raskt som mulig.

Spesifikasjon av manifestasjoner og klassifisering

Krampen av gastrocnemius oppstår plutselig og preges av en kraftig sammentrekning av alle muskelbjelker som ligger i den.

Det er to typer konvulsive sammentrekninger:

 • Clonic - periodiske sammentrekninger som veksler med fullstendig avslapning;
 • Tonic - forlengede manifestasjoner av et konvulsivt symptom.

Kramper av kalvemuskler varer fra 5 sekunder til 10 minutter. Jo lengre angrepet varer, jo mer smertefullt blir følelsene etter at det går.

Ved et langt angrep blir blodsirkulasjonen forstyrret, og melkesyre holdes i store mengder i musklene.

Alle spasmodiske manifestasjoner av muskler er delt inn i 3 grupper:

 1. Muskelspasmer. Vises på grunn av feil muskelimpulser. De varer ca 15 minutter og er løst i lår- eller shinområdet.
 2. Kramper av tærne. Manifestasjonen av spasmer skyldes patologiske endringer i metabolske prosesser eller kroniske sykdommer. Mulige manifestasjoner hos folk som bærer ubehagelige sko eller bruker lang tid på å stå opp.
 3. Spasmer på fotsålene. Diagnostisert hos pasienter med flate føtter eller nevrologiske sykdommer.

Eventuelle kramper i beina kan være en konsekvens av overexertion, og en harbinger av alvorlig patologi av indre organer. Derfor, hvis det konvulsive syndromet manifesterer seg ofte og varer i lang tid, er det nødvendig å gjennomgå en grundig undersøkelse for å finne ut årsaken og begynne behandlingen.

Hvorfor er det kramper

Oftest forekommer gastrocnemius spasmer om natten. Manifestasjon av symptomer assosiert med redusert blodstrøm under søvn, så viktig for assimilering av næringsstoffer bremser ned muskler. Hyppige anfall bry folk som har en mangel på kalsium, kalium og magnesium i kroppen, så å lindre tilstanden bør inkluderes i kosten av matvarer rike på disse mikronæringsstoffer.

I tillegg blir melkesyre dårlig utsatt fra mykt vev under søvn i et dårlig ventilert rom, der det er mangel på oksygen, noe som bidrar til utseendet av anfall.

Kramper som fetter kalvemuskelen kan imidlertid oppstå på dagtid og i helt friske mennesker.

Det er følgende grunner til at benkramper:

 • Overdreven og langvarig spente muskler i bena;
 • Forlenget lem forblir i en statisk stilling;
 • kaldt;
 • Emosjonell stress og stress;
 • Dehydrering på grunn av utilstrekkelig væskeinntak;
 • Økning i fysisk aktivitet;
 • Ubalansert ernæring, røyking, alkoholmisbruk, ukontrollert inntak av medisiner;
 • Graviditet i 2. og 3. trimester;
 • Ukorrekt utvalgte sko av dårlig kvalitet.

Regelmessige kramper i beinets bein er rent patologisk, forbundet med slike sykdommer:

 • Nevrologiske sykdommer;
 • Krenkelse av vannbalanse i kroppen;
 • Patologi av blodsirkulasjon;
 • Osteochondrose;
 • Sykdommer i hjertet og blodkarene;
 • åreknuter;
 • Peptisk sår sykdom;
 • Patologi av det endokrine systemet;
 • Legskader.

Hvis muskelspasmer er ofte sett, ikke kan uavhengig sette en diagnose og starte behandling som lege på grunnlag av den beskrevne kliniske bildet og resultatene av analysene kan tildele riktig behandling.

Mange pasienter klager over krampete muskelsammensetninger i tærne. Denne situasjonen kan skyldes dårlig sirkulasjon eller problemer i ligamentapparatet, sener.

Hovedårsakene til utseende av anfall på tærne er følgende:

 • Diabetes mellitus;
 • Flatfotede tverrgående arter;
 • Overdreven byrde på tærne;
 • Dårlig karbohydratmetabolisme;
 • Røyking.

Feil levemåte, som består i den ujevne fordelingen av fysisk aktivitet, konstant mangel på vitale elementer (kalium, kalsium, magnesium), så vel som vitamin D, langvarig belastning er de viktigste instigators for forekomst av konvulsive muskelsammentrekninger.

Første handlinger

Med kramper i bena, er det nødvendig med førstehjelp, siden personen er i alvorlig smerte og ikke kan bevege seg. I tillegg er det umulig å forberede seg på dem med tanke på krampeanfall. Folk opplever panikkfrykt, forvirring, panikk.

Hva om det var en spasme i bena mine?

 • Ta noen dype åndedrag for å roe ned;
 • Klem et sted som kramper;
 • Bøy langsomt og unbend det skjøtebenet i kneleddet;
 • Du kan gjøre en intensiv massasje, klapp og klemme beinet ditt;
 • Lig deg ned og løft bena opp, helst i en vinkel på 60 grader;
 • Lig deg ned i noen minutter, plasser en rulle under føttene fra et teppe eller en pute.

Hva å gjøre med kramper som dukket opp i vannet?

I ingen tilfelle burde du få panikk. Forsøker å puste dypt, slå på ryggen og svømme til kysten.

I dette tilfellet var ufrivillig muskelkontraksjon på grunn av hypotermi. Derfor, for å lindre smerten i gastrocnemius muskelen, må den varmes opp. For å gjøre dette, bruk oppvarming salver eller vanlig alkohol. Sørg for å gjøre en intensiv massasje og kle på deg.

Bruk denne metoden er ikke mulig for personer som er diagnostisert med blodpropper eller åreknuter.

Spesielt ubehag skyldes muskelspasmer om natten, så det er viktig å vite hva du skal gjøre med kramper i bena i dette tilfellet.

 • Prøv å stå opp ved å plassere føttene på gulvet med hele foten;
 • Hvis smerten er skarp og du ikke kan stå opp, må du begynne å gni bena intensivt, klemme dem
 • Etter at spasmen har gått, legg deg ned på sengen, etter å ha gitt bena med en hevet stilling, legger under dem en plate fra teppet eller puten.

Hvis beina ofte fører til en spasme, er dette kroppens signal om en forestående eller utviklende patologi. Den første hjelpen med kramper fjerner kun manifestasjoner av symptomer, men behandler ikke den underliggende sykdommen som forårsaket dem.

Ikke barns problemer

Manifestasjonen av spasmodiske sammentrekninger hos barn er alltid skremmende for både barna selv og deres foreldre. Derfor bør voksne tydelig vite hva de skal gjøre hvis det er kramp i beinet i barnet.

Spasmer er utsatt for barn under tre år. Følgende kategorier av barn er i fare:

 • Barn født for tidlig med en kroppsvekt på mindre enn 1,5 kg;
 • Nyfødte som har blødninger på forskjellige steder;
 • Babyer født med intrauterin infeksjon;
 • Barn med CNS-skader.

Når kramper i et barn, manifestert for første gang, må du nødvendigvis innlegge barnet eller i nær fremtid gjennomgå en grundig undersøkelse. Tross alt kan spasmodiske sammentringene manifesteres som følge av oppkjøpte sykdommer:

 • Smittsomme sykdommer;
 • Intoxicering av kroppen;
 • Sykdommer og traumer i hjernen: Blødninger, svulster og cystiske endringer;
 • Patologier i nervesystemet;
 • Feil i driften av sirkulasjonen;
 • Under epileptiske anfall
 • Genetisk predisposisjon.

Førstehjelp for kramper hos barn er i klare og konsekvente handlinger:

 • Ring for en ambulanse;
 • Legg babyen på en flat og hard overflate slik at han ikke kan falle, legger en pute eller et rullet teppe under hodet;
 • Sikre barnets sikkerhet ved å fjerne alle stikkende gjenstander som kan skade barnet;
 • Gi tilgang til frisk luft i rommet;
 • Fjern eller løsn de presserende elementene i klærne, og sørg for fri pusting.
 • Forsiktig, men intensivt massere beina, begynner med fingertoppene og slutter med hele gastrocnemius muskelen;
 • Det er strengt forbudt å infisere barnet med vann med kraft, for å klemme eller løsne kjeften.

Med riktig og omfattende behandling, startet i tide, vil problemet med krampespasmer hos barn passere. Foreldrene bør imidlertid være oppmerksomme på at hyppige og langvarige anfall fører til oksygenmangel, noe som vil medføre alvorlige konsekvenser for babyens helse og mentale utvikling.

Effektivitet av folkemidlene

Benet kan reduseres i de mest uoppnåelige tider, så det er viktig ikke bare å gi førstehjelp med kramper, men også kunne forhindre dem i tide.

Tenk på flere oppskrifter som har vist seg effektiv, som kan tilberedes hjemme.

1 ss. l. eple cider eddik;
30 g terpentin;
1 eggeplomme av en høns egg.
Ingrediensene blander seg godt og smører området på beina, som er kramper, om natten.

60 g goose goose øye;
1 liter kokende vann.
Gresskoker kokende vann og kok over lav varme i ca 5 minutter. Stamme og ta den mottatte infusjonen i små doser gjennom dagen. Dette verktøyet vil bli kvitt alvorlige smerter og muskelkramper i bena.

Hvis tærne dine kramper, må de tørke med sitronsaft eller gni om natten sennep.

Hvis bena er trangt og det er en vanlig magnet under armene, er det nok å sette den på kaviar. Krammen vil passere om 1-2 minutter.

Forebyggende tiltak

Folk som har opplevd regelmessige muskelspasmer må forstå at det ikke finnes en eneste terapeutisk ordning for å kvitte seg med sykdommen. Først etter å ha identifisert årsakene som provoserte kramper, kan du bli kvitt dem for alltid.

Diagnose kan kun gjøres av en lege etter en detaljert undersøkelse. Derfor, hvis bena etter kramper er svært sår eller de spasmodiske symptomene blir forfulgt hele tiden, må du ikke utsette besøket til legen.

For å forhindre slike ubehagelige symptomer, bør man følge følgende anbefalinger:

 • Daglig gjør kontrasterende fotbad;
 • Balanse ernæring, begrenser bruken av sterke drikker, kaffe og te;
 • Drikk minst 1,5 liter vann daglig;
 • Å gjøre fotmassasje for natten;
 • Bruk behagelig og høy kvalitet sko;
 • For å supplere dietten med mat som inneholder kalium, kalsium og magnesium;
 • Å ta i forebyggende formål syntetiske vitaminkomplekser.

Å gjøre disse enkle regler vil tillate deg å bli kvitt kramper i beina for alltid.

Rister på bena kramper: hva skal jeg gjøre?

Med pasientenes klager om benkramper møter generalpraktiserer regelmessig, og dette fenomenet bekymrer folk i helt forskjellige kategorier - unge og gamle, menn og kvinner, gravide og barn. Ofte oppstår kramper under søvn eller om natten, under en persons søvn, og får ham til å våkne opp og oppleve noen svært ubehagelige øyeblikk. Om hvilke benkramper er, hvorfor de oppstår og hvordan de skal håndtere dem, og vil bli diskutert i vår artikkel.

Hva er kramper?

Ufrivillig sammentrekning av en eller flere muskelgrupper, ledsaget av smerte, ble kalt anfall. Det hyppigste fenomenet er kramper i beina, eller mer presist, gastrocnemius spasmer (den ligger på baksiden av shin). Av en grunn klemmer denne muskelen plutselig, noe som medfører maksimalt mulig forlengelse av foten - personen ser ut til å være på tide. Som det fremgår av definisjonen, er muskelspasmer ledsaget av intens, ofte uutholdelig smerte.

Hvorfor opptrer benkramper?

Årsakene til forekomsten av anfall er faktisk mye - fra banal underernæring til alvorlige livstruende sykdommer. De aller fleste benkramper er provosert av årsakene som er oppført nedenfor.

 1. Krenkelse av balansen mellom vitaminer og mikroelementer i kroppen:
  • mangel på magnesium - årsaken til ¾ av alle tilfeller av kramper i underlivet;
  • skjoldbrusk sykdom;
  • hypovitaminose B (hovedsakelig B6);
  • kronisk nyresvikt (siden denne sykdommen forstyrrer utskillelsen av metabolske produkter fra kroppen som utøver en toksisk effekt på den).
 2. Redusert glukose i blodet - hypoglykemi. Det er mer vanlig når diabetes er for aggressiv eller når diabetikeren ikke spiser.
 3. Langvarig, overdreven fysisk anstrengelse på beina - løp, gå, svømme, fotball og andre.
 4. Åreknuter, tromboflebitt.
 5. Kroniske sirkulasjonsforstyrrelser i karene i nedre ekstremiteter (utrydding av aterosklerose og andre sykdommer);
 6. Sykdommer i det kardiovaskulære systemet, ledsaget av hjertesvikt og som et resultat et brudd på blodstrømmen i de mest fjerntliggende delene av kroppen fra hjertet, spesielt i føttene og bena.
 7. Degenerative og dystrofiske sykdommer i ryggraden (osteokondrose).
 8. Ubalanse av kvinnelige kjønnshormoner, nemlig overdrevne nivåer av østrogen i blodet.
 9. Psychoemotional overstrain.
 10. Kronisk søvnmangel.

Vår ofte feil livsstil fører til det faktum at systemene i menneskekroppen en gang i en ung alder mislykkes:

 • På grunn av konstante påkjenninger begynner trykket å øke,
 • på grunn av å ha høye hæler er det problemer med venene,
 • På grunn av underernæring forekommer hypovitaminose eller, verre, kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen som forstyrrer den normale absorpsjonen av næringsstoffer fra fordøyelsessystemet til blodet;
 • På grunn av selvbehandling av infeksjonssykdommer (spesielt angina), utvikles komplikasjoner i form av jevn fremgang i hjertesykdommer (kjøpte defekter) og nyrer (glomerulonephritis).

Siden hovedårsaken til muskelkramper er en magnesiummangel, vil jeg fremheve dette problemet mer detaljert.

Ubalansert næring av de fleste av oss fører til at nivået av magnesium i blodet gradvis reduseres. Våre skadelige spisevaner, som vanlig forbruk av kaffe, alkoholholdige drikkevarer, søtt og melmat, bidrar til mindre absorpsjon av dette sporelementet fra mat til blod. Når det er hypomagnesemi (et lavere nivå av magnesium i blodet), prøver kroppen å kompensere for det ved å "vaske" sporelementet fra muskelskjelettsystemet. Det er derfor, hvis du tar en blodprøve for magnesium, vil resultatene vise normen eller til og med et overskudd av dette sporelementet.

I tillegg til kramper for mangel på magnesium i kroppen kan det indikeres andre symptomer:

 • hukommelsessvikt, redusert oppmerksomhetskonsentrasjon, rask tretthet, nervøs tics;
 • nummenhet av lemmer;
 • irritabilitet, angst, mareritt, rikelig nattsveising;
 • laryngo-, bronko-, esophagospasm (periodisk oppstått spasmer i strupehode, bronkier eller spiserør);
 • magesmerter, stopp med antispasmodikum (drotaverin eller no-spi, spasmodia, papaverin, platyphyllin), forstoppelse eller diaré;
 • smertefull menstruasjon hos kvinner;
 • tap av hår, sprø negler;
 • tann smerte, karies;
 • smerte i hjertet, takykardi (økt hjertefrekvens), alle slags arytmier.

Hvis en pasient har, i tillegg til benkramper, flere av symptomene beskrevet ovenfor, er det sannsynligvis en av årsakene til ufrivillig muskelkontraksjoner som bør betraktes som magnesiummangel.

Legekramper hos gravide kvinner

Ifølge statistikken står nesten alle gravide kvinner overfor dette svært ubehagelige fenomenet. Siden det store flertallet av kvinner "i posisjon" fortsatt er mer eller mindre sunt, er slike årsaker til anfall, som nyresykdom eller kronisk hjertesvikt i dette tilfellet usannsynlig. Oftere oppstår ufrivillige sammentrekninger av muskler av spesielle grunner, som nettopp er knyttet til en kvinnes "interessante stilling".

 1. Mangelen på B-vitaminer og brudd på balansen av mikroelementer (overflødig fosfater og natrium, mangel på magnesium, kalium og kalsium) i blodet forårsaket av:
  • Feil (ubalansert, irrasjonell) ernæring av en kvinne som er forbundet med hennes lunger;
  • utilstrekkelig funksjon av parathyroidkjertlene (oppstår med gjentatt oppkast hovedsakelig i første trimester av graviditet (under toksemi));
  • aktiv vekst av fosteret i andre trimester (vi vet alle at for vekst og utvikling av fosteret bruker næringsstoffer morens kropp, og når gravid ikke tar imot dem med mat, er det i perioden intensiv vekst av barnet, føler hun sin mangel "i erklæringen");
  • overdreven inntak av diuretika - legemidler som stimulerer utgivelsen av urin (ofte blir de utnevnt som gravid med uttalt hevelse, vanligvis i slutten av svangerskapet).
 2. Jernmangel anemi av moderat og alvorlig alvorlighetsgrad (det kan også forekomme med utilstrekkelig inntak av jernholdige produkter, og på grunn av massivt blodtap).
 3. Hypoglykemi. Brudd på diett i form av sent eller svært sjeldne (mindre enn 3 ganger om dagen), tunge måltider, misbruk av produkter som inneholder fordøyelige karbohydrater, føre til en reduksjon i blodsukkernivået i løpet av natten og morgentimene, og som en konsekvens, til kramper.
 4. Kronisk mangel på oksygen og dehydrering av musklene, som skyldes overskudd i kroppen til en kvinnes koffein og nikotin, forårsaker ofte anfall.
 5. Syndrom av inferior vena cava - klemmer denne venen med et forstørret livmor i den gravides stilling på baksiden, noe som fører til forverring av blodsirkulasjonen i karene til underekstremiteter, som forårsaker anfall.
 6. Kronisk venøs insuffisiens. Siden under graviditeten øker en kvinne volumet av blod som sirkulerer gjennom blodårene, og blodsirkulasjonen i det lille bekkenet blir mer intens, kreftene i underekstremiteter opplever en tung belastning. Hvis venene i blodårene med økt last ikke kan klare seg, strekker de seg, danner pouchy eller varicose, forstørrelser der blodet stagnerer. Som følge av dette blir blodstrømmen forstyrret, en ubalanse av mikroelementer utvikler seg, noe som fører til anfall.

Separat er det nødvendig å si om en så alvorlig tilstand som eclampsia. Dette er en slags sen gestose, manifestert av høyt blodtrykk, hevelse, tilstedeværelse av protein i urinen og, viktigst, generaliserte kramper. Denne tilstanden oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet og er farlig for livet til både fosteret og fremtidens mamma. Utseendet av generaliserte anfall er en absolutt indikasjon for hurtig levering av keisersnitt.

Nattkramper hos barn

Ofte ledsaget av en periode med aktiv vekst av babyen. Siden barnets konsept for "krampe" er ukjent og uforståelig, forårsaker det plutselige utseendet på muskelkontraksjoner at han får stor angst, frykt og gråt. Hovedårsakene til nattkramper i et barns bein er:

 • å finne beinet i en ubehagelig stilling, i en posisjon i lang tid;
 • hypotermi av nedre ekstremiteter;
 • mangel på sporstoffer (magnesium, kalium og kalsium) i kroppen;
 • flate føtter.

De siste 2 grunnene er sannsynlig med regelmessige, engstelige i lang tid, kramper.

Hva å gjøre under en kramper

 1. Trekk tåen på benet hvor krampen utviklet seg, litt på deg selv, løsne deretter trekk, og trekk maksimalt. Hvis muskelspasmen etter denne prosedyren ikke er gått, må du stå på foten og være litt som - disse enkle handlingene vil akselerere blodbanen i lemmen og krammen vil trolig passere.
 2. Lag en mild massasje av spontan muskel sammentrekning fra periferien til midten.
 3. Masser foten din med en oppvarming salve, pomramirat den.
 4. For å klemme den sprukne muskelen eller prik den med en nål.
 5. Etter at kramper er forbi, bør du ligge for en stund med beina opphøyet - i denne posisjonen vil utstrømningen av blod fra underekstremiteter bli bedre, noe som betyr at sjansen for et gjentatt anfall vil senke.

Diagnose, behandling og forebygging av anfall

Med vanlig, angst i lang tid, kramper, bør du ikke utsette besøket til legen. Det første trinnet er å besøke en terapeut (hvis anfall forekommer hos barn, barnelegen), som vil undersøke, foreskrive den nødvendige undersøkelse og om nødvendig, anbefaler konsultasjon av eksperter i en smal profil - nevrolog, endokrinolog, kardiolog, nefrolog og andre.

Hvis årsaken til anfall er noen somatisk patologi, så med tilstrekkelig behandling, vil problemet med plutselige muskelsammensetninger snart løses.

Hvis resultatene av undersøkelsen viste at alvorlige sykdommer som kan provosere kramper er fraværende, vil legen gi pasientens anbefalinger, under hvilke tilstanden vil bli bedre i nær fremtid.

 1. Riktig ernæring.
  • Det er nødvendig å dele den daglige rasjonen i 5-6 måltider, porsjoner i dette tilfellet bør ikke være voluminøse.
  • Grunnlaget for dietten bør være komplekse karbohydrater - frokostblandinger, pasta fra durum hvete, grønnsaker og frukt.
  • I mekanismen for riktig muskelkontraksjon trekker fett også ut - et lite stykke smør eller fet rød fisk vil berike kroppen med et så viktig næringsstoff.
  • Husk om produkter som er rike på magnesium (nøtter, bønner, gulrøtter, grønnsaker, tang), kalium (bananer, aprikoser, melon, poteter), kalsium (melk og melkeprodukter), B-vitaminer (meieriprodukter, muttere, rød fisk).
 2. Sunn livsstil (tilstrekkelig fysisk aktivitet, unngår tung stress på føttene, nektet å røyke).
 3. Sov i en komfortabel seng i en stilling litt forhøyet over stammen akse og hode med ben.
 4. Mottak av avslappende fotbad med havsalt - i 5 liter vann ved romtemperatur må du oppløse 3 ss salt.
 5. Massasje av føttene med en oppvarming salve eller krem ​​før du går til sengs.
 6. Avslag på ubehagelige sko, høye hæler (i sko skal være behagelig for føttene, høyden på en stabil hæl bør ikke overstige 4-5 cm).
 7. Med eksisterende kronisk venøs insuffisiens - bruk kompresjonstrømper og strømpebukser (graden av komprimering av disse tingene kan være annerledes - å velge riktig, ta kontakt med en phlebologist).
 8. Behandling av flate føtter, inkludert iført ortopediske sko og / eller spesielle innleggssåler.
 9. Bruk av medisiner som inneholder multivitamin og mineralkomplekser (kalsium-D3-Nycomed, Magne-B6, asparks).

Rister på bena kramper: hva skal jeg gjøre?

Det er klagen av periodisk oppstrammet kramper i bena regnes som en av de vanligste ved mottak av leger. Det er bemerkelsesverdig at kramper i beina kan oppleve helt alle kategorier av mennesker - unge og gamle, gravide og barn, med utseendet av absolutt helse og med allerede diagnostiserte patologier. Ofte klager pasientene på utseendet av kramper i bena om natten, under søvn - dette syndromet gjør en person våkne opp, han opplever smerte og ubehagelige opplevelser.

Kramper - hva er det?

Kramper er ufrivillige sammentrekninger av en eller en gruppe muskler, som nødvendigvis ledsages av et sterkt smertesyndrom. Ofte, slike plutselige sammentrekninger av musklene dukker opp i beina, eller mer presist - på baksiden av shin, i kalvemuskelen.

Av en eller annen grunn begynner muskelen å være spasmodisk, og dette medfører en vilkårlig forlengelse av foten, og, på et mulig maksimum. Naturligvis fremkaller denne tilstanden smertsyndrom.

Hvorfor krammer bena mine?

Generelt kan årsakene til at kreftene oppstår, være ganske mye - fra brudd på regimet og diett til det utilstrekkelige inntaket av viktige sporstoffer i kroppen. Men hovedårsaken til det periodiske utseendet på konvulsive sammentrekninger av benmusklene er mangelen på magnesium i kroppen.

Mangel på magnesium i kroppen kan bare skje på grunn av irrasjonell ernæring - det faktum at mikroelementet er absorbert i kroppens vev med overdreven forbruk av kaffe, alkoholholdige drikker, søtt mat og melprodukter, er allerede bevist. Organismen, som føler seg mangel på magnesium, begynner aktivt å trekke den fra muskel-skjelettsystemet - forresten, det er grunnen til at når eksperter utfører en laboratorieblodtest, bestemmer eksperter nærværet av magnesium enten innenfor normens rammer eller med overvurderte indikatorer.

For å forstå at årsaken til anfall i bena er nettopp mangelen på magnesium i kroppen, er det nok å kjenne andre symptomer på slik mangel. Disse inkluderer:

 • rask tretthet, redusert konsentrasjon av oppmerksomhet og minne;
 • rikelig natt svette
 • følelser av angst og en følelse av frykt;
 • økt irritabilitet
 • nummenhet av lemmer.

I tillegg kan årsaken til forekomsten av anfall i bena være en mangel på magnesium i kroppen, det er andre faktorer som provoserer tilstanden i spørsmålet. Spesialister skiller mellom følgende:

 1. Redusert blodglukose - vanligvis skjer dette mot bakgrunnen av diabetes, når pasienten er enten for aggressiv terapi, eller ignorerer diettisters anbefalinger.
 2. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 3. Mangel på vitamin B6 i kroppen - er klassifisert som hypovitaminose B.
 4. Sykdommer i venene i nedre ekstremiteter - åreknuter, tromboflebitt.
 1. Sykdommer i ryggradsdegenerativ-dystrofisk natur - for eksempel osteokondrose.
 2. Overdreven fysisk anstrengelse på underkroppene - for eksempel lang kjøring, fotball, svømming.
 3. Kronisk nyresvikt.
 4. Forhøyede nivåer av østrogen i blodet - refererer til ubalansen i kvinnelige kjønnshormoner.
 5. Sykdommer forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser i karene i nedre ekstremiteter og av kronisk natur - for eksempel aterosklerose obliterans.
 6. Krenkelser i psykomotional bakgrunn.
 7. Søvnforstyrrelser, kronisk tretthetssyndrom.

Det mest interessante er at alle de ovennevnte problemene kan oppstå i nesten alle mennesker - de er resultatet av en "feil" livsstil. For eksempel kan de ovennevnte sykdommene føre til:

 • Selvbehandling av alvorlige infeksjoner av smittsom natur - for eksempel angina;
 • konstant stress, behovet for å løse mange problemer;
 • feilaktig bygget opp en diett - inkludert snacks "på farten", å spise halvfabrikata;
 • Konstant bruk av sko med høye hæler - utviklingen av åreknuter og tromboflebitt er nesten uunngåelig.

Årsaker til benkramper hos gravide kvinner

Legekramper hos gravide kvinner er vanlige, men de er vanligvis ikke forbundet med nyresvikt eller kronisk kardiovaskulær sykdom. Årsakene til utseendet til det aktuelle syndromet i løpet av perioden med å bære et barn hos kvinner kan være:

 1. Krenkelse av balansen mellom vitaminer og sporstoffer i kroppen, som kan knyttes til underernæring, skjoldbruskdysfunksjon, inntak av diuretika, overdreven rask / aktiv vekst av fosteret.
 2. Anemi av jernmangel, forekommer i moderat til alvorlig alvorlighetsgrad. Denne tilstanden er også forbundet med utilstrekkelig inntak av jern i kroppen eller blodtap i første trimester av svangerskapet.
 3. Hypoglykemi.
 4. Dehydrering av muskulaturen.
 5. Mangel på oksygen i kroppens vev.
 6. Klem den dårligere vena cava med et forstørret livmor når kvinnen ligger ned. Som følge av dette blir blodsirkulasjonen i nedre lemmer forstyrret, og resultatet blir allerede kramper i bena.
 7. Kronisk venøs insuffisiens. Dette bidrar til kvinnens vekt, økt blodvolum som sirkulerer gjennom venene, lavt tone og elastisitet i blodkarets vegger.

Vennligst merk: gravide kvinner kan utvikle eclampsia - økt blodtrykk, sterk hevelse, et protein er funnet i urinen. Den farligste i eclampsia er forekomsten av generaliserte kramper, noe som er en entydig indikator for levering av akutt levering.

Benkramper hos barn om natten

Utseendet til dette syndromet i barndommen er oftere forbundet med den aktive veksten av barnet. Det er bemerkelsesverdig at små barn ikke kan beskrive det smertefulle konvulsive syndromet i ord, derfor rapporterer de sitt problem med gråt - det er alltid skarpt og skråt. Årsakene til nattlige anfall hos barn kan være:

 • alvorlig hypotermi i underlivet;
 • lenge opphold i en ubehagelig stilling med gjemt / bøyd bein;
 • flate føtter;
 • mangel på kalium og magnesium i barnets kropp.

Det er interessant at flat føtter og mangel på kalium / magnesium vil manifesteres ikke ved sporadiske kramper, men ved vanlige hendelser.

Kramper i beina - hva å gjøre

Det er klare anbefalinger fra leger som vil bidra til å raskt takle kramper i beinet - smerte og ubehag bare tvinge en person til å ta noen tiltak. Hva skal jeg gjøre hvis det er kramp i benet:

 1. Tre fotens tå mot deg (så langt som mulig), og gå tilbake til sin opprinnelige posisjon, og straks, uten avbrudd, trekk tåen på deg selv, men med maksimal innsats.
 2. Stå opp på dine føtter og ta noen skritt - om enn med innsatsen. I dette øyeblikk øker blodstrømmen i beina, som vil slappe av spastisk spenningsmuskel.
 3. Utfør en rekke lysmassasjebevegelser i retning fra midten av krampen til periferien.
 4. Bruk en oppvarmende salve eller gel, ved å bruke et legemiddel på huden i spasmodisk muskelkontraksjon med massasjebevegelser.
 5. Klemme trang muskel, som et alternativ - med skarpe bevegelser for å stikke krampeplassen med en kamp, ​​hårklipp.

Vanligvis, etter bruk av en av de nevnte måtene å lindre kramper i beina, kommer lettelse. En person bør ta en liggende stilling med litt opphøyde ben - dette vil akselerere utstrømningen av blod fra underbenet, noe som vil forhindre forekomst av en annen kramper.

Beslag - diagnose, behandling og forebygging

Hvis kramper i beina er urolig med misunnelsesverdig regelmessighet, hjelper ikke de ovennevnte anbefalingene å fjerne et spastisk angrep raskt, dette er grunnen til å søke profesjonell medisinsk hjelp. Først må du besøke terapeuten (eller barneleger hvis det er krampe i barnets bein) - han vil gjennomføre en første undersøkelse av pasienten og sende for ytterligere konsultasjon til en smalere spesialist (nevropatolog, endokrinolog). Først etter det vil behandlingen av den underliggende sykdommen bli foreskrevet - med positiv dynamikk og kramper i beina vil skje mindre og mindre, og så helt til ingenting.

Hvis det ikke oppdages noen patologiske forandringer i kroppen, vil legen gi anbefalinger om eliminering av mulige årsaker til konvulsiv syndrom i nedre lemmer. Som regel består de av følgende:

 1. Organiser riktig ernæring:
 • en dag må bli spist minst fem ganger;
 • porsjoner for hvert måltid bør være små;
 • grunnlaget for ernæring bør være komplekse karbohydrater - frokostblandinger, pasta, frukt og grønnsaker;
 • fett må være på menyen - det kan være et lite stykke oljeaktig fisk (for eksempel laks) eller 50 g smør daglig;
 • På menyen må du legge inn nøtter, bananer, tørkede aprikoser, meieriprodukter, sjøkål, gulrøtter, grønnsaker.
 1. Å lede en sunn livsstil, for ikke å unngå fysisk aktivitet. Det eneste som leger advare - på underkroppene må du gi en minimumsbelastning.
 2. For å sove er det nødvendig i en komfortabel seng, er det nødvendig å løfte underbenene litt over aksen på bagasjerommet og hodet.
 3. Hver natt kan du lage fotbad med havsalt (3 spiseskjeer til 5 liter varmt vann) - de har en avslappende effekt.
 4. Før du går i seng, kan du og bør gjøre gnidestoppsalve, som har en oppvarmingsegenskap.
 5. Hvis det er tidligere diagnostisert venøs insuffisiens, er det nødvendig å bruke kompresjonslinne.

Vennligst merk: Kompresjonslinne har forskjellige størrelser og varierende grader av trykk på underdelene. Derfor bør et slikt linn velges av en lege, fra hvilken pasienten blir behandlet.

 1. Fra ubehagelige sko og for høye hæler bør forlates. Maksimalt tillatt - bruk av sko med hæl er ikke mer enn 5 cm. Hælen skal være stabil!
 2. Hvis legen diagnostisert platypodi, må den nødvendigvis behandles og justeres - for eksempel bruk spesielle ortopediske innleggssåler eller ortopediske sko.
 3. Å ta vitamin mineralske komplekser - kalsium-D3-ni-comed, asparkam, magne-B6. Men de må utpeke en spesialist!

Kramper i bena - et veldig ubehagelig fenomen som kompliserer en persons liv. Faktum er at kramper fremkaller søvnløshet, noe som igjen fører til utviklingen av syndromet for kronisk tretthet. Men leger vet godt hvordan og hvordan pasienter kan bli hjulpet med klager om tilstanden i spørsmålet - det er nok bare å følge deres anbefalinger.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk anmelder, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien.

24,076 visninger totalt, 3 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene