Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hva truer arytmi

Hva er det
Arytmi er et brudd på hjertets rytme.

Hvordan er dette manifestert?
Brudd på rytmen i hjertet er vanligvis følt av pasienter som et raskt eller sjeldent hjerterytme, "tremor", "avbrudd" i hjertet.


Hvorfor oppstår de?
Hjerte rytmeforstyrrelser kan deles inn i to store grupper: funksjonelle som forekommer hos friske mennesker, og organiske som skyldes pasientens kardiovaskulære system, metabolske forandringer i hjertemuskelen i sykdommer i det endokrine systemet etc.

Enn ansikter?
Utvikling av hjertesvikt, plutselig død.

Hvordan behandles?
For effektiv behandling og forebygging av rytmeforstyrrelser er det nødvendig å avklare arten av arytmi og å identifisere årsaken. I diagnostikk, i tillegg til nøye innsamling av anamnese, instrumentelle og laboratorieundersøkelsesmetoder for å oppdage økologisk patologi av kardiovaskulærsystemet, er det gitt et viktig sted til 24-timers EKG-overvåkning (EKG Holter). For behandling av hjertearytmier er det en stor gruppe antiarytmiske legemidler som legen vil foreskrive, idet man tar hensyn til patologien som ble avslørt under undersøkelsen.

Pasienter med hjertearytmier anbefaler:

- Begrens bruk av sterke drikker: te, kaffe, tonic drinker, alkohol;
- å slutte å røyke
- når det er mulig, unngå stressende situasjoner;

Husk at forebygging og betimelig behandling begynner å lette og fremskynde gjenopprettingsprosessen!

Enn hjertearytmi er farlig

Hittil er voksne og barn ofte utsatt for hjertesykdom som utgjør en helsearme. En av disse avvikene er "hoppe" puls. Hjertearytmi - hva det er: Skyt ned rytme, uregelmessig regularitet og frekvens av sammentrekninger "motor" av kroppen. Den farlige hjertearytmi, hva er dens årsaker og symptomer, er det mulig å bli kvitt denne sykdommen? En voksen mann eller kvinne i hvile skal ha en puls på 60 til 80 slag. Indikatorer utover normen indikerer hjertekomplikasjoner og forekomsten av abnormiteter i kroppen.

Årsaker til hjertearytmi

Brudd på rytmen i hjertet skyldes ulike årsaker. De er delt inn i ekstrakardiale (ekstrakardiale) og hjertekilder. Den største trusselen ligger i det faktum at lignende avvik i hjertet i lang tid utviklet uten tilstedeværelse av symptomer, gradvis fører til en kraftig forverring. Følgende ikke-kardiale faktorer kan forårsake et angrep:

 • hyppig stress;
 • stor fysisk anstrengelse;
 • overdosering av medisiner (psykotrope, vanndrivende, antiarytmiske stoffer);
 • funksjonell og organisk skade på sentralnervesystemet;
 • overdreven alkoholforbruk, røyking, koffeinmissbruk;
 • økning i temperaturen;
 • dehydrering, diaré, oppkast;
 • avvik fra det endokrine systemet;
 • superkjøling eller overoppheting;
 • mekanisk og elektrisk skade;
 • premenstruelt syndrom;
 • genetiske hjertesykdommer.
 • hjertesykdom (medfødt eller oppkjøpt);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hypertensjon arteriell;
 • smittsom og ikke-smittsom myokarditt;
 • hjertesvikt;
 • alvorlige endringer i ledningssystemet og hjerteinfarkt forbundet med alder;
 • kirurgisk inngrep, hjertekirurgi.

Første tegn og symptomer

For å forstå, enn forekomst av hjertearytmi er farlig, er det lett. Det er viktig å lytte til kroppen for å oppdage sykdommen i tide for å unngå helserisiko. Vanlige tegn på svikt i arbeidet til den menneskelige "motor":

 • fading av hjertet;
 • hyppig blodtrykksfall
 • svak eller på annen måte rask puls;
 • døsighet;
 • smerte i hjertet;
 • generell alvorlig ubehag, svakhet.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

Noen sykdommer er delt inn i flere arter. Hjertearytmi refererer til sykdommer av denne art og er klassifisert i syv typer som forekommer i medisin med misunnelsesverdighet. Hver av disse grenene manifesteres på sin egen måte og adskiller seg fra utviklingen, fremdriften og behandlingen. For å forstå hvor farlig hjertearytmen er og hva den er, bør du vurdere hvilke typer ubehag i mer detalj.

atrial

En hyppig årsak til sykehusinnleggelse er hjertearytmi av ciliartypen. Så ser det ut til at midterlaget av hjertets muskler (myokard), som har en organisk karakter, har blitt skadet. Atrieflimmer er svært farlig for folk i avansert alder - høy risiko for å utvikle uønskede komplikasjoner.

Leger klassifiserer atrieflimmer som følger:

 • forbigående;
 • vedvarende;
 • kronisk form for hjerteforstyrrelser.

Til uttalte tegn på hjertearytmi inkluderer følgende:

 • svakhet i musklene;
 • økt svette;
 • økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • hyppig trang til å gå på toalettet;
 • smerte i hjertet;
 • svimmelhet, bevissthetstap.

Behandling av ciliar type hjertearytmi, som utføres for å maksimere utvinning og opprettholde rytmen, skjer ved bruk av to metoder:

 • Medisinsk utvinning - innføring av spesielle medisiner mot arytmi intravenøst.
 • Kardioversjon brukes av leger for å gjenopprette normal rytme i hjertet i de siste stadiene av sykdommen.

Paroksysmal takykardi

De fleste er interessert i risikoen for arytmi i form av paroksysmal takykardi. Vi vil prøve å svare på spørsmålet med et tilgjengelig språk for den gjennomsnittlige personen. Paroksysm er et brudd på det normale menneskets hjerte, der det er en uventet begynnelse og bare sluttende arytmiangrep. Arrytmi varer fra et par sekunder til flere timer (noen ganger dager). Hos 30% av sykehuspasienter, som ofte passerer EKG, manifesteres en rekke typer paroksysmer.

Tegn på paroksysmal arytmi:

 • rask puls;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • sterk svakhet;
 • trykk på brystet, kortpustethet.

Syndige angrep av takykardi er utelukket ved hjelp av forebygging: riktig ernæring (om nødvendig, diett), tilslutning til dagens diett, vitaminer og mosjon. Hvordan bli kvitt en arytmi som minner om deg selv regelmessig? I dette tilfellet, anbefales sengestøtte og henvis til en lege som vil stille en nøyaktig diagnose og foreskrive en behandling. En langsiktig terapi av årsakene som forårsaker alvorlig hjertearytmi hos mennesker utføres.

Sinus bradykardi

Diagnosen er "sinus bradykardi" - abruptene er suspendert (norm: 60 - 100 slag per minutt i hvile). Sykdommen er delt inn i relativ, absolutt, giftig, moderat, idiopatisk, medisinsk utseende. Isoler den fysiologiske og patologiske typen avvik fra frekvensen. Er du interessert i hjernens arytmier? Bradykardi i en fysiologisk prøve truer ikke kroppen, den kan manifestere seg i en drøm eller i ro. Rytmen til hjertet blir ofte redusert av idrettsutøvere, deres naturlige "motor" er perfekt trent.

Sinus bradykardi er kjent ved slike symptomer:

 • rask tretthet;
 • sterk svakhet;
 • svimmelhet, kvalme, mørkere i øynene;
 • smerte i hjertet av hjertet;
 • kortpustethet;
 • problemer med fysisk aktivitet;
 • forstyrrelse av koordinering i rommet og konsentrasjon av oppmerksomhet.

I fravær av de ovenfor beskrevne tegn refererer bradykardi ikke til patologier og trenger ikke behandling. Et sunt kosthold og lett fysisk aktivitet anbefales i dette tilfellet. Hva skal du ta når arytmi, hvis det er alvorlige og hyppige anfall? Spesialisten utfører diagnostikk, foreskriver nødvendige forberedelser (intravenøst, "Isoproterenol", "Atropine") eller elektrokardiale pacemakere.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er basert på en markant økning i antall kardiale sammentrekninger på ett minutt, forutsatt at normale rytmeparametere opprettholdes. Hovedfunksjonen til sinusnoden er generasjonen av impulser for å trekke sammen hjertemusklene. Noen ganger begynner det å produsere "jerks" mye raskere (80-170 slag). Takykardi i hjertet er delt inn i fysiologiske og patologiske former.

De viktigste symptomene på funksjonsfeil i sinusnoden:

 • kortpustethet, pustevansker;
 • hyppig, alvorlig hjerteslag;
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • en betydelig reduksjon i arbeidsevne, rask tretthet fra fysisk anstrengelse.

For å bli kvitt sinus hjertearytmi virkelig, å ha kurert sykdommene som førte til det (infeksjoner, høyt blodtrykk, sykdommer i kardiovaskulærsystemet). Hjertetrykket er normalisert på grunn av de generelle manipulasjonene som styrker sentralnervesystemet: Sjeler, massasje. Alvorlige nevogene episoder av hjerterytmeforstyrrelser krever psykologisk rådgivning, automatisk trening, hypnotisk eksponering.

Sinus arytmi

Intermittent, spasmodisk fordeling av nodale impulser kalles sinusarytmi. I dette tilfellet blir rytmen i hjertet hyppigere eller motsatt til de sjeldne. Denne unormaliteten er patologisk. Sinusarytmi oppstår på grunn av feil hjertefunksjon forårsaket av rus, nevroser eller komplikasjoner i kardiovaskulærsystemet.

 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • svakhet i musklene.

Som kupping av angrep av hjertearytmi, anbefales en diett, begrensning av stressfaktorer, inntak av vitaminer, tilstrekkelig hvile (helst i naturen). Noen ganger er følgende aktiviteter foreskrevet:

 • fysioterapi;
 • akupunktur;
 • psykoterapi;
 • behandling av sykdommen, som utløste arytmen.

beats

La oss prøve å forstå, hva som er farlig er sykdommen av hjertearytmi - ekstrasystole. Sykdommen er en tidlig impuls og en reduksjon. Dette skyldes et ekstra elektrisk støt fra en rekke deler av hjertets ledningssystem. Barnet i hvilken som helst alder kan bestemme kjøpt eller medfødt ekstrasystole. Klassifisering av en elektrokardiografisk type lidelse i stedet for dannelse i hjertet:

 • junction;
 • ventrikkel;
 • supraventrikulær arytmi.

Spesiell behandling av ubehag oppstår hvis det er en potensiell risiko for alvorlige komplikasjoner, signifikante endringer i hjertefrekvensen. I denne situasjonen behandles hovedsykdommen:

 • hypertyreose;
 • aterosklerose;
 • fedme;
 • tarm sykdommer.

Medisinske anbefalinger for indikasjoner:

 • strenge sengestil;
 • terapeutisk sport, styrke øvelser;
 • preparater med magnesium og kaliuminnhold;
 • sedativa.

Hjerteblokkering

Alvorlig svikt i hjertets aktivitet forårsaket av å stoppe eller redusere impulser gjennom et ledende system kalles en blokkade. Er du nysgjerrig på hvor farlig hjertearytmen er av denne typen? Vi vil prøve å svare på spørsmålet positivt. Når det gjelder utvikling, er hjerteblokkene delt inn i:

 • 1. grad (passering av impulsbevegelse med merkbar forsinkelse);
 • Den andre graden (delvis blokkering, er preget av det faktum at en rekke hjertepuste ikke forekommer i det hele tatt);
 • 3. grad (fullblåst blokkering, ikke tillater alle impulser).

De første tegn på hjerteblokkering:

 • skarp synkronisering;
 • hyppig svimmelhet;
 • prikkende, ubehagelige følelser i hjertet;
 • alvorlig kortpustethet
 • kramper.

Å bli kvitt sykdom er avhengig av alvorlighetsgrad og alvorlighetsgrad. Uventet funnet brudd på hjertefrekvensen, krever ikke spesiell medisinsk inngrep. Bare implementering av standard forebygging. Hvis hjertesyklusen manifesteres på grunn av bruk av visse legemidler, bør legen ta EKG-avlesninger, gjennomføre nødvendige undersøkelser og erstatte medikamenter. Arrytmi forårsaket av den viktigste sykdommen, må behandles uten å feile. Når en alvorlig form for hjerteblokk er nødvendig for å installere en elektrokardiostimulator.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnostiske tiltak for hjerterytmeforstyrrelser er delt inn i flere stadier. Den første innebærer å samle informasjon om pasientens helse og hans full inspeksjon. Den andre fasen er en instrumental måte å diagnostisere hjertearytmi, som er delt inn i invasiv og ikke-invasiv. Personen er foreskrevet følgende prosedyrer:

 • ekkokardiografi;
 • ECG;
 • ultralyd undersøkelse;
 • Holter Monitoring (en slags EKG);
 • Ultralyd skjoldbruskkjertel;
 • teste arbeidet i hjertet med fiznagruzkami (kontroll av blodtrykk, EKG, puls);
 • blodprøver: generelt, på MNO, biokjemisk.

Er arytmi farlig for livet?

Strukturen, den primære kilden til utviklingen av enhver forstyrrelse av hjerterytmen, er forskjellig, som det er de kliniske symptomene. Behandling av brudd av denne typen er ønskelig å starte først etter en fullstendig medisinsk undersøkelse. Det viktigste er å finne den virkelige årsaken, som ble generatoren for dannelsen av hjertearytmi. Pulssprangene med alt som følger observeres ikke bare hos voksne og eldre, men også hos barn.

Hos voksne

La oss finne ut, hva som er farlig er ulempen av hjertearytmi hos voksne, og hva er dens konsekvenser. Risikoenivået avhenger av variasjonen av sykdommen. Ofte er brudd på hjertefrekvensen ledsaget av sterke rystelser i brystet, funksjonsfeil, hurtighet eller redusert hjerteslag. Lignende symptomer observeres ved godartet arytmi, som ikke truer menneskelivet. Konsultasjon med en kardiolog gjør ikke vondt, så vel som den faktiske behandlingen.

Alvorlige eller ondartede typer hjertearytmi forekommer med organiske feil. Slike brudd fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet, som følge av at organene ikke mottar den nødvendige mengden oksygen. Denne type hjertearytmi forårsaker smerte i brystet, en reduksjon av blodtrykket, utviklingen av hjerteinfarkt. Dette krever nødhjelpspesialist. Den største trusselen om hjerteforstyrrelser hos voksne er at angrepet begynner kraftig, raskt fremover. Hvis du ikke konsulterer en lege, er det fare for død.

Barn og ungdom

Barn er utsatt for arytmi ikke mindre. En negativ prediksjon før puberteten hos et barn har ofte en ciliary rytmeforstyrrelse, paroksysmal takykardi og andre hjertearytmier. Det er risiko for en plutselig død i tilfelle av alvorlig sinus nodearytmi, takyarytmi (spesielt i nærvær av iskemi, arteriell hypotensjon, bevissthetstap). Den beste grunnleggende "pillen" fra brudd - i tide for å søke hjelp.

Hos ungdom observeres en midlertidig sinusarytmi, som ikke har alvorlige komplikasjoner. Årsaker til hjertesykdom er ofte skjult i følelsesmessige opplevelser, stress, problemer med jevnaldrende eller familiemedlemmer. For gjenforsikring er det bedre å kontakte en familiepsykolog og identifisere brudd på forhånd. Det vil snart kreve "mental" behandling av hjertesykdom.

I svangerskapet

Nesten alle gravide har rytmefeil. Etter hvert som fosteret vokser, øker belastningen på organene, inkludert hjertet. Det er flere grunner som øker sjansene for sykdommens utseende: medfødt hjertesykdom, arvelig predisposisjon. Kvinner i posisjonen er utsatt for ekstrasystol, atrieflimmer, takykardi. Ifølge den første type brudd, er medisinske spesielle prosedyrer ikke foreskrevet, vil den nyfødte arytmen ikke manifestere seg. De sistnevnte to truer fosteret med hypoksi og i sjeldne tilfeller føre til abort. Det er nødvendig å vende seg til en kardiolog i tide.

Konsekvenser av patologi

De viktigste effektene av arytmier av forskjellige typer er følgende sykdommer:

 • Tromboembolisme - denne komplikasjonen dannes som et resultat av det faktum at i takt med økende hjerteslag, blir blodet slått som en blander. Konsekvensen av en slik "bump" er utseendet av trombi i bestemte områder. En trombose kan komme av når som helst, tette hjertet og hjernen, noe som fører til hjerteinfarkt (eller slag) og død;
 • Hjertefeil - oppstår når hjertemuskler ikke er tilstrekkelig kontraherte, mister evnen til å pumpe blod normalt. Som et resultat opplever menneskekroppen oksygen sult, som ofte fører til en rekke alvorlige sykdommer.

Atrieflimmer - Symptomer på fareforstyrrelser i hjertet

Nyttige tips:

Atrieflimmer - hva truer oss

Atrial fibrillasjon er en visse uregelmessigheter i hjerterytmen, i hvilken det er dens økning til 300 til 700 slag / minutt, så vel som ujevn sammentrekning av muskelfibre i den atriene og episodisk omrøring. Dette fører til dannelsen av den såkalte "flimmer" -effekten observert i hjertevevet.

Hittil er atriell fibrillasjon, som symptomene må diagnostiseres så snart som mulig, en av de vanligste plager som hjertet er utsatt for. Som praksis viser, lider nesten hver 200 innbygger på planeten vår, og jo eldre personen, desto større sjanser kommer han til å møte dette problemet. Det skal også bemerkes at atrieflimmer, hvis behandling skal utføres eksklusivt i spesialiserte klinikker, er mer vanlig hos menn enn hos kvinner.

Klassifisering - sykdomsformer

Spesialister som klassifiserer en slik sykdom som

, behandling av hvilke skal være rettidig og komplisert, identifisere følgende former for sykdommen, som varierer i intensitet og tempo i hjerteslag:

 • Paroksysmal form - for hvilken episodisk forekomst av arytmi er karakteristisk, mens varigheten av et angrep kan nå 7 dager. Som regel, med riktig og rettidig assistanse, overstiger varigheten av angrepet ikke 24 timer, og i noen tilfeller er det mulig å selvstendig gjenopprette hjertefrekvensen uten ekstern inngrep;
 • Vedvarende skjema - karakterisert ved lengre anfall - mer enn 7 dager, og normalisering av hjerte robotene er bare mulig etter at medisinsk intervensjon, eller gjennom spesielle prosedyrer. Det er ofte tilfeller der dagens sykdomsform varer i måneder, noen ganger opptil seks måneder;
 • Kontinuerlig form - alternativ når sykdommen foregår over en lang periode - vanligvis mer enn ett år, med normalisering av hjertet er ganske problematisk - i mange tilfeller finne seg maktesløse, selv narkotika. Noen ganger kalles denne form for lidelse også kronisk.

Årsakene til sykdommen - advarte, da bevæpnet

Med tanke på en slik sykdom som atriell fibrillasjon, som årsakene til disse er ganske omfattende, er eksperter, blant alt dette mangfoldet, spesielt preget av slike faktorer:

 • Hypertensiv sykdom;
 • Hjertesykdom;
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • Inflammatoriske prosesser som oppstår i lungene;
 • Tap av myokard av giftig type;
 • hypertyreose;
 • Skadelige vaner - alkoholisme og nikotin;
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • stress,
 • Et overskudd av koffein i blodet.

Symptomer - det er nødvendig å vite

Symptomer på atrieflimmer

Som praksis viser, er symptomene på atrieflimmer avhengig av mange faktorer, og først og fremst på sykdomsformen. Ikke det siste stedet er okkupert også med individuelle trekk ved hver betongorganisme. I noen tilfeller er symptomatologien ikke uttalt, noe som i stor grad kompliserer den tidlige diagnosen av sykdommen, og som følge av dens vellykkede kur.

Blant de mest bemerkelsesverdige symptomene, identifiserer eksperter følgende:

Nyttige tips:

 • Episodiske smerter som oppstår i brystet;
 • Kortpustethet
 • Urimelig og overdreven svette
 • Hjertebanken;
 • Generell svakhet i kroppen;
 • Urimelig frykt;
 • Økt vannlating.

Diagnose - vent ikke for senere

Definere en slik sykdom som atrieflimmer, diagnosen skal utføres omfattende og i de tidligste stadiene, noe som vil øke sjansene for vellykket utvinning betydelig. Legen undersøker nøye pasienten, gjennomfører undersøkelsen og utsteder en rekke undersøkelser, som har til formål å produsere den mest nøyaktige diagnosen - EKG, Holter-overvåking, innspilling av paroksysmer på nettet.

Etter å ha mottatt hele bildet, er en behandling foreskrevet.

Behandling - det er bedre å stole på fagfolk

Eksperter anbefaler i løpet av behandlingen først og fremst å rette all innsats for å lokalisere årsaken som førte til dannelsen og utviklingen av sykdommen. Og først etter det begynner å normalisere hjertefrekvensen og gjenopprette arbeidet i hjertet.

Å kvitte seg med en slik sykdom er atriell arytmi, dens behandling er utført, som en regel, medikament-metoden, ved hjelp av et bredt utvalg av grupper antiarytmika, hvorav de fleste er administrert intravenøst. Her er det nødvendig å understreke det faktum at du må helt klart holde seg til legens anbefalinger og følge alle dens bestemmelser - selv er uakseptabelt, det er ikke bare ikke vil gi resultater, men også kan føre til ulike komplikasjoner og patologi.

Hvis medisinen ikke gir riktig resultat, er bruk av kirurgi berettiget. Det finnes flere typer slik behandling, og en av dem er kateter radiofrekvens ablation. Essensen av metoden er ganske enkel: Ved hjelp av et spesielt kateter blir en viss del av hjertet brent, noe som gjør det mulig å få hjertefrekvensen tilbake til normal. Metoden er minimal invasiv og krever ikke en åpen hjerteoperasjon.

En annen, meget effektiv og vanlig metode for deponering av sykdommen - elektrisk kardioversjon, der pasienten er satt til å sove i en kort periode av tid, bare i noen få minutter, hvoretter det, i en viss fase av hjertesyklusen, elektriske utladningsstrøm tilføres slag. Denne metoden er litt mer komplisert enn den forrige, men den har en rekke utvilsomme fordeler: absolutt sikkerhet, fravær av bivirkninger, selv minimal og høy effektivitet - opp til 80 prosent.

Forebygging - forebygging er mye lettere enn kur

Forebygging av sykdommen kan ikke bare redusere sannsynligheten for en sykdom, men også forenkle behandlingen betydelig dersom sykdommen fortsatt trengte inn i kroppen. Med hensyn til atrieflimmer, blant de viktigste forebyggende metodene, identifiserer eksperter følgende:

 • Sunn livsstil;
 • Korrekt og balansert ernæring;
 • Aktiv tidsplan for dagen;
 • Å gjøre sport;
 • Normal vekt;
 • Overgivelse av dårlige vaner;
 • Profylaktiske undersøkelser hos legen.

Husk at helsen din er i dine hender.

Nyttige tips:

Doktor Online Konsultasjoner


pasient: I en 70 år gammel mann svinger pulsene mellom 40-45, svakhet, svimmelhet ved forhøyet blodtrykk og et normalt kardiogram. Hvordan øke pulsen?
legen: Først er det nødvendig å undersøke en person fullt ut - fordi høyt blodtrykk og lav hjertefrekvens med normalt kardiogram ikke er kombinert

*****************
pasient: Velkommen! Min mor hadde et iskemisk angrep med en midlertidig svikt i funksjonen til venstre arm og ben. Med CT (to ganger) ble det ikke registrert noe slag. MR oppdaget hematom på hodet på 10 mm. (ikke frisk). Kan du snakke om et gammelt hematom på hodet kan forårsake et iskemisk angrep? Og hvordan dette sugd hematom i 10 mm, hvis pasienten er 78 år gammel, høyt blodtrykk, og i tillegg stivnet plaketter ble funnet i området shei.Zaranee takker og ser virkelig frem til svaret.
legen: Hallo Nei, kronisk hematom kan ikke være årsaken til forbigående iskemisk angrep, men bare aterosklerose - det kan. For å fjerne en hematom er det kun mulig kirurgisk, men jeg ser ikke mye forstand i dette. Nå er dietten viktigere, kontrollerer nivået av kolesterol i blodet og tar medisiner som vil støtte hjernens kar.
pasient: Tusen takk! Men jeg vil klargjøre - hematom av 1 måned gammelt resept er betinget kalt kronisk. Kan fortsatt ikke provosere et slag? Og hva er de mest effektive forberedelsene til cerebral vessels i dette tilfellet mener du? Takk for ditt svar, og jeg venter på dine forklaringer.
legen: Nei, hematom for en måned siden, vil ikke streken provosere. Av stoffene i slike tilfeller fungerer bra Actovegin, mexidol, cerebrolysin, cortex. Men de kan ikke brukes uten å konsultere en lege, det er nødvendig å eliminere kontraindikasjoner.
*******************

Hva truer hjertets arytmi

I et sunt hjerte er sinusrytmen riktig, frekvensen er normal. Men med brudd på graden av sammentrekning utvikler arytmi, som kan være farlig for pasientens liv. Så hva er risikoen for hjertearytmi?

Hva kan være farlig rytmeforstyrrelse?

Arrytmi er det kollektive navnet på en gruppe ledningsforstyrrelser, rytme, automatisme, spenning i hjertemuskelen. Det er flere typer av denne sykdommen:

 • atrieflimmer (kaotiske sammentrekninger, hjertemuskulatur er uregelmessig);
 • hjerteblokk (bremse, stoppe ledningen av pulsen, forstyrre aktiviteten til hjertet som utfører sitt system);
 • ekstrasystole (for tidlig hjerte sammentrekning);
 • sinusarytmi (hjertekontraksjoner er raske, spesielt synlige ved utånding eller inspirasjon).

Risikoen for arytmi for en pasient avhenger av sykdomsform, alder, tilstedeværelse eller fravær av sidehelseproblemer, livskvalitet. I en ung alder er sinusarytmi oftere diagnostisert, ikke farlig, og ikke krever behandling. Men dette skjemaet indikerer tilstedeværelsen av ganske alvorlige underliggende sykdommer, inkludert anemi, mangel på blodsirkulasjon, hjernesvulster, infeksjon.

Blokkering kan forårsake hjernens iskemi. Med denne form for arytmi, konstant overvåking, regelmessig kontroll, overholdelse av diett og forebyggende tiltak er påkrevd. Angrep av blokkaden, som varer mer enn fem minutter, fører i de fleste tilfeller til døden.

Atrieflimmer

Atrieflimmer forekommer oftere enn andre former for sykdommen, kan fungere som en årsak til utvikling av iskemi. Blant symptomene på atrieflimmer er det:

 • hjerteslag er for skarp;
 • det er panikkanfall, umotivert irritabilitet;
 • det er smerte i brystet;
 • kvalme, oppkast.

Hvorfor er dette skjemaet farlig? Det er hun som forårsaker mange problemer med kardiovaskulærsystemet, utvikling av trombose, iskemisk sykdom, skjoldbrusk sykdom.

Med paroksysmal form for arytmi observeres angrep av rask hjerterytme, antall streker når 200. Av komplikasjonene er det nødvendig å utelukke utviklingen av hypotensjon, det vil si senking av arterielt trykk. Pasientens helsetilstand med et slikt skjema er dårlig, bortsett fra trykkfall, ubehagelige opplevelser i brystet, hudens hud, blir bevisstløshet observert.

Enn hver type hjertearytmi er farlig

Det menneskelige hjerte er ment å kjempe med en viss rytme gjennom livet, og pumper blodet som bærer oksygen og næringsstoffer gjennom kroppen.

Ulike sykdommer, kroniske patologier, dårlige vaner, misbruk av medisiner, langvarig stress og mange andre ting kan provosere forstyrrelser i rytmen til hovedorganet, noe som vil føre til utvikling av arytmi.

For den sykdom som kjennetegnes ved hurtig eller langsom hjerterytme (sammenlignet med normale 60-80 slag per minutt) på grunn av feilfunksjon av de elektriske impulser som fører til at hjertet til å slå uregelmessig, med noen av sine kutt hvis faller ut av den samlede sats.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Typer av rytmeforstyrrelser

Medisin vet hva slags arytmi, som regnes i flere hundre. Selv noen mindre forstyrrelser i det generelle arbeidet i kroppen kan forårsake en kortvarig svikt i hjerteslag, for ikke å nevne alvorlige sykdommer i hjerte-systemet. Oftest følger arytmi en mer alvorlig sykdom.

Hovedtyper av arytmier inkluderer:

 • Det kan observeres selv i enhver sunn person, når hjertefrekvensen er redusert til 60 slag.
 • Også en bradykardi kan provosere intrakranielt trykk, forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen, hypotensjon, beruselse med medisiner, hjertesykdom.
 • Det er preget av kald svette, svakhet, svimmelhet, besvimelse, smerte i hjertet.
 • Det er forårsaket av for tidlig sammentrekninger av muskelen, når hjertet gir unidimely impulser, noe som fører til fading av hans arbeid.
 • I tilfelle feil kan atria ikke fylle med blod, og derfor kan det ikke kastes.
 • For patologi er preget av en meget høy kontraksjonsrytme, opptil 150-240 slag, og pasientens tilstand er preget av svakhet og økt svette.
 • Denne typen arytmi kan oppstå og forsvinne plutselig, og dens årsaker ligner ekstrasystole.
 • Under patologiens manifestasjon observeres arbeidet til atriaene, som ikke koordineres av den elektriske impulsen, når deres kontraktile funksjon fades eller kaotisk med tiden.
 • Sykdommen manifesterer seg som kortpustethet, skjelver i brystet og er ofte årsaken til sykehusinnleggelse.
 • Den uttrykkes med 1, 2 og 3 grader og kan være komplett eller ufullstendig.
 • Symptomene på arytmi er en manglende puls, og en rytmeforstyrrelse fører til besvimelse, kramper.
 • Hvis det er en fullstendig blokkering, kan dette resultere i et dødelig utfall.
 • Det er en form for paroksysmal.
 • Brudd på hjerteslag, kilden som observeres i venstre eller høyre ventrikel, er forbundet med en endring i myokardiummusklen.
 • Patologi forekommer oftest mot bakgrunnen av iskemi og hjertesykdom, en svulst.
 • Med arytmi vises ikke bare en høy rytme av sammentrekninger, men atriene lider, hemodynamikken forstyrres, noe som ofte fører til plutselig hjertestans.
 • Det er preget av asynkrone sammentrekninger av forskjellige fibre i myokardiummusklen.
 • På grunn av utilstrekkelig uttømming av blod, kan blodstrømmen og døden slutte.

Om kardioversjon med atrieflimmer, les her.

Enn forskjellige former for arytmi er farlig

Årsaker, symptomer og konsekvenser av sykdommen kan være forskjellige i grad av kompleksitet og fare for pasientens liv. De hjelper å forstå, enn truer en arytmi i hjertet hvis det eller henne ikke skal behandle.

Som enhver sykdom må hjertearytmi diagnostiseres og forebygges slik at utviklingen av komplekse former for sykdommen som fører til døden kan stoppes i tide.

sinus

Problemet med sinusarytmi er ofte utsatt for ungdom, små barn og unge. Patologi er preget av sykdomsforløpet, som ikke krever medisinsk inngrep, fordi med forandring av livsbetingelser går det av seg selv.

Arytmi anses ikke å være farlig for helsen med unntak av å frakte en graviditet når forstyrrelser av hjerterytmen, som må uten klarer å pumpe blod, kan føre til negative effekter på fosteret og morens helse.

Som et resultat av brudd på hjertesammensetninger, kan blodsirkulasjonen i livmoren lide, som oksygen og næringsstoffer må tilføres hele tiden med blod.

Dersom overtredelsen forekommer hos barn og unge med hjerterytmen uttalt symptomer karakteristisk for manifestasjoner av denne type arytmi, kan det påvirke sine studier, sport, full utvikling av den enkelte.

Manifestasjonene av sinusarytmi er preget av årsakene som kan forårsake det:

Utilstrekkelig sirkulasjon følger ofte sykdommer knyttet til kardiovaskulærsystemet, når myokardets evne er svekket.

Sirkulasjonsinsuffisiens kan være kardial eller vaskulær, i alle fall forårsaker det arytmi.

Hvis årsaken til sinusarytmi er vaskulær sirkulasjonsfeil, kan det være ledsaget av:

 • svimmelhet eller sjokk;
 • kollapse;
 • manifestasjon av vegetativ-vaskulær dystoni.

Ved hjertesirkulasjonssvikt er det kvelningsangrep. Akutte manifestasjoner av blodstrømssykdommer fører til økt hjertefrekvens, pallor, ødem i underdelene og økt trykk. Når rytmen bremser seg, tvert imot, presset går ned, kan kramper oppstå.

Støtstaten, mot hvilken sinusarytmi manifesterer, fører til trusselen om hele sirkulasjonssystemet og følgelig til en kraftig forverring i pasientens tilstand.

 • Tilstedeværelsen av en godartet eller ondartet formasjon i hjernen fører også til hyppige manifestasjoner av sinusarytmi.
 • Uavhengig av plasseringen, forårsaker svulsten en effekt på hjernen, mens intrakranielt trykk stiger, og blodsirkulasjonen i hjernen forstyrres.
 • For sykdommen, mot hvilken hjerte rytmeforstyrrelser manifesteres, er de vanligste hodepine, svakhet, svimmelhet, vekttap og mye mer.
 • Sykdommen, der nivået av hemoglobin i blodet er redusert, kan forårsake sinusarytmi. Sykdommen er preget av rask hjertefrekvens, som er ledsaget av sinus takykardi.
 • Anemi kan ikke behandles som en egen sykdom og utvikler seg mot en alvorlig sykdom.
 • Mangel på jern i blodet reduserer ytelsen, noe som resulterer i en nedgang i styrke, være svimmelhet, kortpustethet, alle de symptomer som karakteriserer en arytmi når kroppen har til å "tvinge" meg å arbeide.
 • Kausjonsmiddelet til enhver smittsom sykdom er et virus som skaper et aggressivt miljø i kroppen, og bevirker at den kjemper mot det fremmede elementet.
 • Ofte i løpet av sykdomsperioden, må kroppen bruke interne reserver for å overvinne den patologiske tilstanden. Samtidig øker hjerterytmen, det begynner å trekke seg oftere, prøver å levere til alle vev og organer oksygen og næringsstoffer, som er så nødvendige for kroppen å gjenopprette og gjenopprette styrke.
 • Økningen i kroppstemperatur fører enda mer til økt blodgass og økt hjertefrekvens.

atrial

Dens hyppige manifestasjoner anses å være ganske farlige for pasientens helse, som er diagnostisert med kaotiske eller fading sammentrekninger av myokardiummusklene. Akutte anfall fører til umiddelbar sykehusinnleggelse.

Utviklingen av atrieflimmer kan skyldes:

 • ulike hjertesykdommer (oftere iskemi);
 • forgiftning av kroppen;
 • feil livsstil;
 • alkoholmisbruk;
 • alvorlige sykdommer;
 • mitral ventil skade;
 • hypertensjon.

For generell klinisk arytmi karakterisert ved hurtig hjerterytme, brystsmerter, myokardial iskemi, noe som kan gjøres om til et hjerteinfarkt, kvalme, angst. Pasienter klager ofte på mangel på luft om natten, og presser smerter i brystet.

Hvis et angrep av atrieflimmer oppstod mot en bakgrunn av emosjonell stress, kan det bli ledsaget av økt vannlating. Supraventricular rytmeforstyrrelser utvikles som et resultat av fibrillering (fibrillering) av atriene.

Sjeldne manifestasjoner av sykdommen krever ikke terapeutisk formål, og med konstante angrep er antiarytmiske legemidler foreskrevet. Hvor farlig atriell arytmi er, kan man dømme av komplikasjoner som det fører til.

På bakgrunn av atrieflimmer kan hjertesvikt utvikles, arteriell okklusjon (tromboembolisme) og hjertestans forekommer. Sykdommen er preget av dødelighet, som er to ganger dødsfallet med sinusarytmi.

 • Atrieflimmer kan forårsake hjertesvikt, når kroppen ikke er i stand til å fullt pumpe blodet.
 • Som et resultat vil hele kroppen lider av mangel på oksygen og næringsstoffer, kan stagnerende fenomener blod observeres.
 • I tillegg til atrieflimmer, hjertesvikt og vanligvis følger hjertesykdom, iskemi, hypertensjon, revmatisme, myokarditt, lungesykdom, anemi, dårlige vaner, svekket i skjoldbruskkjertelen, slik at det ikke kan betraktes som en separat sykdom.

Som et resultat av sykdommen kan venstre og høyre ventrikulær hjertesvikt utvikle seg:

 • I det første tilfellet oppstår stagnasjon i lungesirkulasjonen, noe som fører til en nedgang i oksygenstrømmen i blodet, kortpustethet og rask tretthet.
 • I andre tilfelle drar væsken i en stor sirkel, noe som fører til ødem. Hos pasienter er det en paroksysmal hoste, som er forbundet med rask hjerterytme.
 • Brudd på hjerteslag og som følge av blodsirkulasjon, fører til blokkering av arterien med blodpropp, som ble dannet som et resultat av stillestående fenomener.
 • Hvis det oppstår blokkering i et vitalt organ, vil det være dødelig.
 • Tromboemboli kan ikke være en uavhengig sykdom og utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske sykdommer forbundet med vaskulær og hjertesykdom.
 • Resultatet av en utskåret trombose kan også være hjerneslag, hjerteinfarkt.
 • Dannelsen av trombi er mer utsatt for røykere som har diabetes og aterosklerose.

Bestem hjertestans kan være på følgende symptomer:

 • det er ingen puls, som bestemmes gjennom palpasjon av halspulsåren;
 • slutte å puste, som er etablert ved å bruke et speil og ved bevegelse av brystet;
 • Elevene er dilaterte, de reagerer ikke på lys;
 • Grå eller blå hudfarge
 • Det var et bevissthetstap som varer mer enn 20 sekunder.

Hvis en person ikke gir rettidig assistanse og ikke leverer det til intensivavdelingen, vil hjertestans føre til dødelig utgang. Ved førstehjelp, når du må forsøke å gjenopprette pust og hjertebanken, tar det omtrent 10 minutter.

Årsakene til å stoppe hjertet mot en bakgrunn av ulike alvorlige sykdommer kan være mange. Bare en tredjedel av ofrene kan returneres til livet, hele medlemmene i samfunnet etter at det bare er en liten prosentandel.

Alvorlige angrep av fullstendig eller ufullstendig blokkering av hjertet

Blokkering av hjertet kan forårsake ikke bare hjertesvikt, men hjernens iskemi, angina pectoris, plutselig død.

Under et alvorlig angrep blir impulser i hele myokardiet redusert eller stoppet. Ufullstendig blokkering er preget av tap av puls og hjertetone.

For en komplett hjerteblokk er en puls på mindre enn 40 slag, en svimlende og konvulsiv tilstand karakteristisk.

Den iskemiske tilstanden til hjernen er preget av nedsatt blodsirkulasjon som følge av oksygen sult. Forstyrrelse av blodstrømmen foregår av innsnevring av hjerneskader eller full blokkering av dem på bakgrunn av forstyrrelse av hjerterytme.

Iskemi kan være kronisk hvis pasienten med hjerterytmefeil ikke søker medisinsk hjelp til tiden.

Årsaken til iskemi er oftest betjent av aterosklerose, noe som forårsaker tilstopping av blodårer med fettavsetninger, forstyrrelse av blodstrøm og hjertefunksjon. Det antas at årsaken til utviklingen av cerebral iskemi kan kalles:

 • hjertesvikt;
 • sinus takykardi;
 • sinus bradykardi;
 • anemi,
 • Forgiftning ved giftige damper eller gasser.

Den kroniske formen av sykdommen er preget av rask tretthet og langsomme prosesser av hjerneaktivitet. Over tid, minne forverres, svimmelhet og hodepine, besvimelse, trykkspring, tale er ødelagt.

 • Resultatet av blokkering av hjertet kan være angina, noe som uttrykkes av smerten bak brystbenet og kalles angina pectoris på grunn av klemmebetingelsen i brystet. Det kan bli provosert av følelsesmessig overbelastning, ofte manifestert i tunge røykere.
 • Smerter under et angrep er følt bak brystbenet, gir til brystet, venstre arm, skulder, nakke, kjeve. På bakgrunn av angrepet er det frykt og angst. Sykdom er et skjult tegn på løpet av en seriøs patologi.
 • Den primære årsaken til tilbakevendende anfall er en rytmeforstyrrelse i hjertemuskelen, hvilket fører til dens oksygenmangel på grunn av mangel på blodsirkulasjonen.
 • Mangel på blodstrømning oppstår på grunn av en nedgang i lumen i koronararteriene, gjennom hvilken blod går inn i hjertet. Årsaken til innsnevring kan være aterosklerose eller spasmer i blodkar.
 • For kvinner med utbruddet av overgangsalderen øker hyppigheten av hjerteinfarkt, under reproduktiv alder de beskyttes mot hormoner.
 • Konsekvensene av hjertearytmi hos menn kan observeres i alle aldre. Ofte fører dette til manglende evne til å gjennomgå tung fysisk anstrengelse, for å delta i økt trening.

Paroksysmal ectorsystolisk takykardi

For et plutselig angrep som et resultat av arytmi er preget av en svært høy hjertefrekvens med antall slag til 250 og kortpustethet.

Angrep kommer etter en dytt i hjertet, så er det en takykardi, som er ledsaget av smerter i brystbenet, et kraftig fall i blodtrykk, blek hud og en følelse av frykt.

Karakteristisk for en rytmisk og arytmisk puls.

Årsaken til takykardi kan være:

 • oksygen sult;
 • hjertesykdom;
 • aterosklerose;
 • anemi,
 • røyking, alkohol;
 • kronisk dyspné;
 • hypertyreose;
 • mer.

Det kliniske bildet av paroksysmal ecstasystolisk takykardi er preget av tilstedeværelsen av aktive foci med patologi i myokardiet. Faren for sykdommen er at den har mange former, kan forekomme med visse komplikasjoner som oppstår hos voksne og barn.

Paroksysmal ekstarsistolicheskaya takykardi kan føre til ulike patologier:

 • Hvis pasienten har hjertesvikt, som er kronisk, kan den på bakgrunnen utvikle takykardi som forårsaker arytmisk sjokk.
 • Som følge av sjokk vil pasienten plutselig slippe blodtrykket, og noen ganger kan det være lungeødem.
 • Når rytmen til hjerteslagene gjenopprettes, forsvinner sjokket.
 • I dette tilfellet, på grunn av arytmi, kan astma oppstå, ledsaget av kvelning eller kortpustethet og lungeødem.
 • I tillegg til patologi er det smerter bak brystbenet, hevelse i ekstremiteter, som skaffer seg en blåaktig tinge.
 • Det arterielle trykket minker, og venøs øker, venene på nakken svulmer, pulsen slutter å bli probed.
 • Tilstanden fører ofte til hjertestans.
 • Det kliniske bildet er preget av en innsnevring av hjerneskarene, fullstendig eller delvis blokkering, som kan føre til iskemisk berøring, hjerneinfarkt.
 • Det kan være hevelse i hjernen.
 • Angrepet er ledsaget av tap av bevissthet, anfall og tilstedeværelse av utvidede elever.
 • Fibrillering eller fladder i ventriklene kan forårsake plutselig død, fordi det oftest skjer mot bakgrunnen av en akutt form for hjerteinfarkt.
 • Forstyrrelser i blodtilførselen til organer og vev skyldes en kaotisk sammentrekning av veggene i ventriklene.
 • Hjertefeil i dette tilfellet forekommer i 80% av tilfellene.

Les også hva du skal gjøre med hjertearytmi og hvordan du gir førstehjelp.

Kommentarer til behandling av sinusarytmi under graviditet, kan du finne på linken.

Les Mer Om Fartøyene