Varicose på føttene behandling

Åreknuter på bena er en kronisk sykdom kjennetegnet ved et brudd på utstrømningen av blod, noe som øker trykket på venene. Blodkar er utstyrt med ventiler som tillater at blodet bare strømmer oppover slik at det ikke stagnerer i underekstremiteter. Når driften av ventilene er forstyrret, blir blodstrømmen kaotisk, hvorpå utviklingen av åreknuter på bena og behandling i dette tilfellet skal utføres umiddelbart. Dette er ikke bare et persons estetiske problem, men også en trussel mot helse, og til og med liv.

Metoder for å behandle åreknuter på bena

Varicosity begynner med utseendet av "edderkopp" eller vaskulære stjerner på beinets hud, den periodiske oppstått tyngde og hevelse i underdelene. Noen ganger har en person nok hvile, slik at de første tegn på utvidelse av venene har passert. Dette er fellen - pasienten søker en lege for behandling når åreknuter allerede er startet, og kirurgisk inngrep er nødvendig.

Hvis du føler deg tung i bena, hevelse, smerte når du går, så vet du - du har den første fasen av åreknuter som skal behandles. Hoved tegn på åreknuter:

 • vedvarende hevelse i beina i underbenet eller låret;
 • hudstramming på underbenet;
 • endring i hudfarge (røde flekker, mørkere);
 • uttalt smerte i kalvene, verre når de går;
 • ømhet i venene under palpasjon;
 • dannelse av trofasår.

Ekstern behandling: Krem, salver og geler

I åreknuter er de overfladiske og dype blodkarene først skadet, noe som fører til stagnasjon av blod. I de første stadiene av sykdommen er legemidler for å behandle åreknuter på bena effektive: geler, salver og kremer. De brukes aktivt i hjemmebehandling av åreknuter, og brukes direkte på vaskulaturområdet to ganger om dagen. Avhengig av ønsket effekt, er disse stoffene delt inn i grupper:

 1. Basert på heparin. Forhindre stagnasjon av venøs blod, har en løsningsvirkning. Den vanligste: "Lyoton 1000", "Dolobene", "Heparin salve."
 2. Basert på naturlige ingredienser (nål, hestkastanje, honningkake). Lindre smerte i kroniske åreknuter, styrke blodårene, fjern tretthet i svangerskapet. Populær: "Venitan", "Reparil-gel", "Troxevasin".
 3. Nonsteroid medisiner som forhindrer betennelse. De brukes til å behandle trombose og tromboflebitt: "Voltaren", "Fastum-gel", "Diclaurin."
 4. Basert på hormoner som har antihistamin, antiinflammatorisk effekt i åreknuter: "Celestoderm", "Flucinar", "Sinaflan".

Narkotikabehandling av åreknuter

I den komplekse behandlingen av varicose er en viktig komponent behandling med medisiner. Hovedtyper medikamenter er tabletter, kapsler, injeksjoner (injeksjoner). Mer vanlig er:

 1. Phlebotonics, som øker blodstrømmen, forbedrer tonen i vaskulære vegger. For eksempel, fremstilling av Fleboph. Det er et moderne høyrenset diosminpreparat, det eneste innen hjemmemedisiner uten filmlag, farger og konserveringsmidler, som det aktive stoffet absorberes så raskt som mulig, og sannsynligheten for allergiske reaksjoner minimeres.
 2. Blodfortynningspreparater. De forhindrer dannelsen av trombi, fortynner blodet og forbedrer sirkulasjonen. Den mest berømte: "Venolife", "Trenal", "Aspirin". De brukes til behandling av varicose strengt i henhold til legenes resept.
 3. Antiinflammatoriske legemidler som frembringer anestesi, reduserer hevelse av vev, hemmer adhesjon av blodplater: "Diclofenac", "Indomethacin." Behandling av åreknuter med disse legemidlene bør bare skje under tilsyn av en lege.

Laserbehandling

Takket være prestasjonene fra moderne medisin, er det nå mulig å kvitte seg med varicose smertefritt med en laser. Det genererer stråling, og pasientens hemoglobin absorberer spekteret av laserbølgen, og frigjør varme som lukker innsiden av det skadede karet fra innsiden. Som et resultat, slutter blodet å bevege seg langs dette segmentet av venen, beveger seg langs de dypere karene. Etter en stund dannes bindevevet på stedet av det berørte fartøyet, som da løser. Laserstråling på åreknuter er effektiv, uten å forårsake skade på omgivende vev.

hydroterapi

Behandling av åreknuter har vært kjent siden gammel rus. Årene under påvirkning av forskjellige temperaturer kan smale og utvide, noe som bidrar til å styrke deres elastisitet. Hydroterapi er svært effektiv i begynnelsen av behandlingen av åreknuter, når bare et vaskulært nettverk vises på beina. Bad kan deles når hele kroppen av pasienten er nedsenket i vann eller lokalt - bare for føttene. Vanntemperaturen for behandling bør variere fra 40 til 20 grader.

Strømper og strømpebukser fra åreknuter

Kvinner er utsatt for åreknuter mer enn menn. Dette skyldes hormonelle forandringer de gjennomgår i løpet av livet (graviditet, overgangsalder). Den mest komfortable og enkle metoden for å behandle åreknuter har på seg spesielle strømpebukser eller strømper som beskytter beina mot smerte, hevelse og tretthet. Effektiviteten av kompresjonslinne skyldes det faktum at det komprimerer beina, og dette fører til komprimering av åreknuter. Bruk av kompresjonstrømpebukser er en utmerket forebygging av åreknuter. Det er produktmodeller utviklet for å behandle avanserte årer hos menn og gravide.

Kirurgisk inngrep

Når åreknuter ekspandere, anbefaler legene phlebectomy - kirurgisk fjerning av åreknuter. Ved hjelp av denne operasjonen blir blodstrømmen gjenopprettet. En obligatorisk tilstand for å utføre kirurgisk inngrep er fraværet av kutt, pustler, utslett på det opererte hudområdet. Operasjonen i seg selv varer ikke mer enn 2 timer, hvorpå små arr gjenstår (4-5 mm). Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • trofiske forandringer i huden;
 • unormal utvidelse av vener;
 • omfattende åreknuter
 • brudd på blodutløp.

Hvordan bli kvitt åreknuter folkemidlene

Behandling av åreknuter hjemme kan også være effektiv hvis den behandles på en omfattende måte. Det generelle komplekset av tiltak for eliminering av sykdommen består av flere punkter:

 1. Gi opp vane med å sitte med beinet foldet.
 2. Ikke gå glipp av muligheten til å gå.
 3. Gå inn i diettprodukter som inneholder fiber, vitaminer, fordelaktige mikroelementer, unngå stekt, skarp, fettstoffer.
 4. Bruk til behandling av varicose folkemidlene (tinkturer, avkok, komprimerer, gnister).

Apple cider eddik fra benet hevelse

Det er mange folkemessige oppskrifter som bidrar til å lindre smerte, hevelse, tyngde i beina. Apple cider eddik har medisinske egenskaper som er effektive i åreknuter. I sammensetningen er det mer enn 20 mineraler og sporstoffer som er nyttige for menneskekroppen, samt vitamin A, C, B. Apple-eddik styrker ikke bare veggene på karene, det bidrar også til å fjerne hevelse, utmerket toning av huden.

Metoder for dets anvendelse for behandling av åreknuter:

 1. Rubbing. Etter å ha tatt vannprosedyrer, gni eple cider eddik i smertefulle områder, og ikke skyll til neste bad eller dusj.
 2. Komprimerer. Våt gaze i ren eddik, fest til en åreknute, vikle med cellofan, varm med et håndkle. Ligg så at bena dine er 50 cm over kroppen din, med armlene på sofaen eller puten for dette. Ligge i 30 minutter til 1 time.
 3. Dousing. Ta et par liter varmt vann, tilsett 150 g eple cider eddik. Sett føttene i bassenget, sakte helles de hovne venene med den forberedte løsningen. Drenne deretter vannet ved å gjenta prosedyren i minst 5 minutter. Etter å ha dousing, tørk ikke føttene, la dem tørke naturlig.

Leirer og kompresser laget av leire

Nyttig til behandling av åreknuter er blå, hvit eller grønn leire, som selges på apoteket. Det bør være dekket med varicose leg seksjoner, tidligere bløt i kaldt vann. Lagets tykkelse skal være minst 1 cm. Topp skal påføres med polyetylen, og det er ikke nødvendig å påføre varmeisolasjon. Denne kaldt innpakningen skal holdes lenge - fra 1 til 1, 5 timer, og ta en kald dusj.

Kaldbryting er ikke mindre nyttig ved behandling av åreknuter enn varmt. I denne prosedyren begrenser blodårene, forbedrer metabolismen, avviser lymf, som medfører giftstoffer og avfall. Wrapping leire lindrer tretthet i bena og kjemper effektivt med hevelse. Tilbring minst 12 prosedyrer med en frekvens på 2 ganger i uken, og følg lyset i beina.

Acacia tinktur

Mange herbalists anbefaler tinktur av hvite akacieblomster til behandling av åreknuter. Den brukes i form av komprimerer, lotioner, gni. Tinktur løser perfekt hovne venøse noder, gir bein lyshet og helse. For å gjøre det, hell 100 gr. blomster 0,5 liter vodka, insistere på et mørkt sted i tre uker. Deretter belastes og gni infusjonen daglig i beinets hud, der det er venøse forlengelser. Jo oftere du gjør dette, jo raskere vil din normale sirkulasjon gjenopprette. For det første forsvinner det vaskulære nettverket, og med tiden vil de dype årene forsvinne.

Video: hvordan å behandle åreknuter hjemme

Åreknuter behandles hjemme på mange måter. For eksempel gjør hver dag 15 minutter fersk mynte peppermynt og kamille. Disse urter bidrar til å avlaste tretthet etter en arbeidsdag, som er en utmerket profylakse av årer. Noen bruker en hestkastanje-tinktur for å behandle hovne vener, som fjerner hevelse i beinene med wraps. Se på videoen nedenfor for råd om bruken av et nytt stoff for behandling av benvarikose, som er basert på hestkastanje.

Foto av åreknuter i underekstremiteter

Hvis varicose ikke blir behandlet, vil over tid trofiske sår utvikle seg på beina, vokse til gangrene, og personen vil møte en amputasjon. For ikke å bringe situasjonen til det ytterste, er det nødvendig, ved de første symptomene på sykdommen, å konsultere en phlebologist, som vil tilby individuell behandling av sykdommen, avhengig av stadium. Se på bildet nedenfor, hvordan varicosity ser ut i de siste stadiene.

anmeldelser

Etter langvarig smerte i bena, måtte jeg vende til en phlebologist. Han foreslo at jeg fjerner åreknuter med en laseroperasjon, og jeg, etter å ha sortert ut frykt, var enig. Fjerning av mine åreknuter med laser varte 40 minutter under lokalbedøvelse, og etter operasjon ødemer og blåmerker varte en uke. Jeg er fornøyd med resultatet av behandlingen, jeg har ikke lenger smerte.

For meg har phlebologist anbefalt å behandle varianter med leeches. Jeg er ikke redd for disse skapningene, så jeg var enig. I spyttens spytt inneholder nyttig hirudin, som renser og fortynner blodet og senker dets koagulasjon. Behandlingsforløpet var 8 økter med tre døgns intervaller. Etter en 3 måneders pause vil jeg gå gjennom et andre kurs, for etter 2 økter la jeg merke til at hevelsen av beina mine sovnet, ble det lettere å gå.

Angelica, 33 år gammel:

Jeg behandlet åreknuter med eple eddik og massasje: Jeg lagde daglig halvtime omslag med en etterfølgende 5-minutters massasje av hovne årer i to måneder. Først var det morgesmerter i beina, etter tre uker forsvant varicose venen, og nå er de dype blodårene borte. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å unngå kirurgisk inngrep, og nå anbefaler jeg deg å behandle varicose med epleeddik til alle dine venner.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Enn behandler varianter

Gjennom menneskehetens historie lider folk av åreknuter. Det antas at denne sykdommen er en slags betaling for vår oppriktighet - ingen andre pattedyr står ikke overfor slike problemer. Kvinner er mer sannsynlig å være plaget enn menn. Det er en aldersfaktor, men legene bemerker at nylig har åreknuter blitt betydelig yngre - blant pasientene, til og med er skolebarn nå funnet.

Hva er åreknuter?

Vascular mesh, konvekse hovne knutene årer - som utover ser ut som varicose, vet, sannsynligvis alt. Derfor, la oss snakke om hva som skjer under sykdommen i årene.

I åreknuter, reduseres elasticiteten til venene, og som et resultat de ekspanderer. Inne i venene ligger en slags skodder som regulerer blodstrømmen til hjertet fra nedre lemmer. Hvis disse "portene" fungerer riktig, er det ikke noe problem. Ved utseende av forstyrrelser i deres funksjon utvikles åreknuter. Ventiler lukker ikke, hindrer blodbevegelsen til hjertet, som et resultat av det stagnerer i blodårene. Trykket bygger naturlig opp, som også skyver blod fra de dype tykke blodårene i de tynnere karene nærmest huden. Systemet til disse venene er ikke tilpasset å inneholde slike volum av blod, som følge av at deres vegger ikke bare er for strengt strøket, men også ødelagt.

Som en konsekvens av denne prosessen, godt synlig på hudens vaskulære nettverk, som i seg selv representerer et alvorlig estetisk problem. Sykdommen utvikler seg, de tynne svekkede årene blir mer uttalt, får en karakteristisk blå farge, tykkere, og snart ser de ut som knuter.

Årsaker til åreknuter

Det er mange faktorer som øker sannsynligheten for at en bestemt person vil lide av åreknuter:

 • Genetiske arv - fra foreldre eller besteforeldre, som er belagt med åreknuter, er det en etterkommer kan "ta" en vene med en spesiell struktur (svakhet bindevev, ufullkommenhet av ventiler, etc...); og deretter uten en konstant overholdelse av forebyggende tiltak, vil han sannsynligvis bli en pasient med diagnose av "åreknuter" før eller senere.
 • Hormonelle svingninger - oftest rammer kvinner (overgangsalder, menstruasjon, graviditet, etc...), noe som forklarer den tilsynelatende selektivitet av seksuell sykdom; I tillegg øker den faren for åreknuter og behandling av hormonterapi - vitenskapelig bevist at de inneholder kvinnelige kjønnshormoner og deres vara redusere elastisiteten av vein vegger.
 • Nervesykdommer, stress, depresjon - alt dette reduserer årenes tone, fordi elasticiteten til veggene deres er regulert nøyaktig av nerveenden.
 • Inflammatoriske sykdommer i bekken organer (som, igjen, er mer vanlig hos kvinner) - disse prosessene ikke bare kan føre til en hormonell ubalanse, men også kan skade de fine årer.
 • Mangel på fysisk aktivitet i et menneskes liv - venene er presset på grunn av lang sittende, er blodsirkulasjonen forstyrres, gradvis minkende tone av venøs vegger, og til slutt, begynner blodet å stagnere, og det varicer (i dag legene var det enda en spesiell sikt - datamaskin åreknuter, så et stort antall pasienter, årsaken til sykdommen var stillesittende arbeid bak en flimrende skjerm).
 • Overdreven fysisk aktivitet - de inkluderer vektløfting, overflødig vekt, graviditet, arbeid forbundet med langvarig; som et resultat øker trykket i blodårene betydelig, noe som truer forekomsten av åreknuter.
 • Flat føtter.
 • Vanen med alltid og overalt "flaunting" på feil høye hæler.
 • Forstoppelse, økende trykk i bukhulen.
 • Skader og sykdommer.
 • Kjønn - som allerede nevnt ovenfor er risikoen for å utvikle varicose hos kvinner høyere.
 • Kroppens struktur - som regel er det mennesker som vokser over gjennomsnittet som lider av åreknuter.

Symptomer på åreknuter

Symptomer på varicose er preget av gradvis progresjon. Eksplisitte tegn registreres ikke umiddelbart, i første fase manifesterer sykdommen seg gjennom:

 • hevelse av føttene, spesielt etter et lengre opphold i en sittende eller stående stilling, som som regel passerer om morgenen for seg selv - det første tegn på at dype vener gjør dårlig med sine plikter;
 • kramper og følelsesløp i beina, spesielt ofte dette symptomet manifesteres om natten og om morgenen;
 • følelser av tyngde, brennende, kløe og smerte i beina, spesielt karakteristisk for andre halvdel av dagen;
 • De første synlige tegnene er karakteristiske rødblå karetmasker og stjerner, godt merket på huden.

Når de første alarmer vises, ikke forsink besøket til legen. Som du vet, er noen sykdom mest egnet for behandling i begynnelsen. Hvis symptomene ble ignorert og pasienten ikke betraktet dem som tilstrekkelig grunnlag for å søke kvalifisert hjelp, så tegn som:

 • fortykkelse og mørkhet i underbenets hud: flekker og flak vises på den;
 • årer blir smertefulle under palpasjon;
 • uttalt muskelsmerter, hvor intensiteten øker under turgåing;
 • Utseendet på beina utstråler over huden og føttene til de venøse noder.

Hvis den kompetente behandlingen ikke er foreskrevet og på dette stadiet, vil pasienten uunngåelig forvente alvorlige komplikasjoner, som vil bli diskutert senere.

Når skal jeg se en lege?

Det er tegn, utseende som er en absolutt indikasjon for et akutt anrop til en lege. Disse inkluderer:

 • følelse av svakhet i kombinasjon med kortpustethet og en følelse av mangel på oksygen;
 • skarpe skarpe smerter i beinet, mens lemmen er komprimert, vises en brennende følelse;
 • Utløpet av blødning forårsaker frykt og mistanke om stedet.

Hvordan er denne diagnosen gjort?

Den nøyaktige diagnosen kan kun gjøres av en lege - en phlebolog eller en vaskulær kirurg. For å ta kontakt med eksperten er det ønskelig ved de første alarmerende signalene til en organisme. Selvfølgelig er de første undersøkelsesprosedyrene undersøkelse og spørsmål til pasienten. Deretter, for å bekrefte diagnosen og oppnå maksimal informasjon om sykdommens art og alvorlighetsgrad, kan følgende prosedyrer være nødvendige:

 • Ultralyd av venene - i prosessen med denne undersøkelsen avsløres ikke bare forekomsten av åreknuter, men også konklusjoner om retningen av blodstrømmen, tilstedeværelsen av trombier og svulster, vasodilasjonen vurderes;
 • Kontrast venografi er en svært nøyaktig og informativ forskningsmetode, i henhold til resultatene som det blir mulig å fullstendig vurdere tilstanden til venene; denne undersøkelsen utføres ved å innføre et kontrastmiddel i menneskekroppen som strekker blodet.

Begge disse metodene kan byttes ut. På grunn av den minste invasiviteten i nyere tid, er preferanse gitt til ultralyd av venene.

Hva er risikoen for åreknuter?

Om varicose er det en avorisme laget av leger - "Sykdom manifestert på beina, og skyting i hjertet." Faktisk er denne sykdommen ikke bare et estetisk problem, noe som bringer problemer og reduserer livskvaliteten. I mangel av kvalifisert medisinsk behandling er åreknuter fulle av alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall.

Så konsekvensene av åreknuter på beina kan være:

 • tromboflebitt - sykdommen er ledsaget av betennelsesprosesser i de berørte årene;
 • blødning;
 • nedsatt næring av vev;
 • økt pigmentering;
 • økt trombose - farlig ikke bare for helse, men også for livskomplikasjoner.

Separat er det nødvendig å si om en så vanlig "følgesvenn" av åreknuter, som et trofasår. Årsaken til utseendet er permanent venøs insuffisiens og økt trykk i venene. Slike sår, som regel, ikke helbrede lenge, de er svært vanskelig å behandle, og samtidig kan de begrense pasientens evne til å jobbe og til og med føre til hans funksjonshemning. Ødem, smertefulle smerter og til og med en ubehagelig lukt - alt dette gjør pasientens liv svært vanskelig. Forekomst av trofasår hos en person som lider av åreknuter, fremmes selv ved mindre skader og blåmerker, som ikke kan unngås. Forresten, noen ganger (i sjeldne tilfeller) degenererer disse lesjonene til en malign tumor.

Behandling av åreknuter

Behandling av åreknuter på beina avhenger først og fremst av utviklingen av sykdommen. Hvis vi snakker om de første stadiene av sykdommen, når komplikasjoner og irreversible prosesser ennå ikke har erklært seg, brukes vanligvis konservativ behandling, dvs. behandling uten kirurgi, som kan inkludere følgende prosedyrer:

 • Drug therapy - den kommer som en pille (venotoniske, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, antikoagulanter), og om lokale rettsmidler, det vil si alle slags salver.
 • Kompresjonsbehandling - påkledning av spesielle kompresjonstrømper eller, som et alternativ, innpakning av bena med elastisk bandasje.
 • Pneumomassage - utført ved å bruke en innretning pnevmomassazhera aktiverer blodsirkulasjonen, forbedrer vev trofisme og som en konsekvens, varicer ubehagelige symptomer avtar og forsvinner.
 • Skleroterapi - brukes i tilfellet når du ikke kan unngå å fjerne de skadede årene. Det utføres uten kirurgisk skalpell, en spesiell blodstrømmende medisin settes inn i venen, som et resultat av at fartøyet gradvis atrophiserer og forsvinner. Dette skjer ikke raskt, i løpet av året trenger du kanskje mer enn en økt, men effekten av skleroplastikk er verdt det.
 • Endovasal laser koagulasjon - en av de mest moderne metodene, utføres under lokalbedøvelse, resultatet kan estimeres i en måned.
 • Igler - dette er en av utradisjonelle metoder for behandling av åreknuter på bena er basert på en spesiell igler - bite på pasientens hud og påfølgende suger de produserer den blodfortynnende middel hirudin; Men i dag er det mulig å gjøre uten leeches - på hyllene på apotek er det mange stoffer som inneholder dette middelet.

Forebygging av åreknuter

Spesiell oppmerksomhet mot forebygging av åreknuter bør gis til personer i fare: de som har slektninger som lider av denne sykdommen, representanter for bestemte yrker (lærere, frisører, etc.), personer med overvekt, gravide osv.

Først av alt er det nødvendig å lede en aktiv livsstil. Gå inn for sport (svømming, sykling), foretrekker fotturer til "stående" turer i offentlig transport, klatre til gulvet på trappen, og ikke på heisen, etc.

De som er nødt til å tilbringe lang tid i en sittende eller stående stilling, er verdig oppmerksom på følgende anbefalinger:

 • Med lang tid er det bedre å skifte fra fot til fots fra tid til annen, mens du beveger tærne med fingrene.
 • Kontorarbeidere som tilbringer dager bak dataskjermen, anbefales jevnlig å legge sine føtter på bordet. I denne posisjonen blir utstrømningen av blod fra venene på underekstremiene betydelig forbedret.
 • En liten fotstøtte kan redusere farlig trykk; Videre er det veldig praktisk å utføre elementære øvelser i løpet av en lang sitte.
 • En enkel øvelse, som består i periodisk løfting av tærne, fremmer spenningen i skinnens muskler og forbedrer blodstrømmen oppover.
 • Minst en gang i timen i 5-10 minutter må du rive deg bort fra stolen og knead litt.

Kompresjons undertøy brukes ikke bare til behandling av åreknuter, men også for forebygging. For eksempel, hvis en person i familien lider av denne sykdommen, under svangerskapet, under flyreiser og lange turer med buss eller tog, i ferd med trening er det bedre å bruke kompresjonsstrømper eller elastisk bandasje for å vikle bena.

Hvis problemet allerede har manifestert seg selv i den minste grad, er det nødvendig å unngå følgende:

 • mottak av orale prevensiver (de inneholder hormoner som kan forverre situasjonen);
 • iført høyhælte sko;
 • Overvekt og fedme;
 • spise salt, fett og krydret mat;
 • bærer tunge poser og kofferter (nå veldig populær bagasje på hjul);
 • depilering med voks;
 • varmt langsiktig bad;
 • badstuer og bad;
 • alkoholmisbruk, røyking;
 • selv.

Behandling av åreknuter hjemme: effektive metoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Metoder for å behandle åreknuter på beina hjemme (samt hjemmebehandling for småbarkvarikose og andre sykdommer). Utvalg av effektive oppskrifter.

Åreknuter er en kronisk sykdom der venøs fartøy er strukket eller langstrakt. Varicose forekommer ikke bare i benene på beina (men dette er den vanligste formen), det kan også utvikles i blodkarene i andre indre organer. Med alle former for åreknuter, er metodene for å behandle det hjemme veldig lik.

Diagnose av sykdommen utføres av en phlebologist eller vaskulær kirurg, han bestemmer også hvordan man skal behandle sykdommen i et bestemt tilfelle. Behandling av patologien er basert på to metoder: konservativ behandling av åreknuter, som utføres hjemme, og kirurgisk inngrep.

Åreknuter

Avhengig av graden av utvikling av venøs patologi, kan behandling av åreknuter hjemme være:

 • Hovedbehandlingen er bare i de tidlige stadiene av sykdommen. Søker medisinsk hjelp på scenen av små ødem i føttene eller med utseende av et vaskulært mønster på beina gjør det mulig å kurere sykdommen hjemme.
 • Tilhørende behandling - med avanserte stadier av sykdommen, når den utviklede patologien krever spesialisert terapi, og hjemmebaserte øvelser som har til hensikt å forbedre utstrømningen av blod, er et nødvendig supplement til hovedbehandlingen.
 • Forebyggende tiltak etter kirurgisk inngrep, hindre videre utvikling av patologi.

I hjertet av åreknuter er svakheten i bindevevet i veggen av venøse kar, så konservativ behandling av sykdommen er primært rettet mot å styrke denne veggen. Denne tilnærmingen til behandling er grunnleggende og tillater behandling av åreknuter av lokalisering: både på ben og vener i indre organer.

Behandling av åreknuter på bena hjemme krever også en rekke ekstra tiltak:

Hvordan behandle åreknuter hos kvinner?

✓ Artikkel sjekket av lege

Varicosity av nedre lemmer er en patologisk økning i venøs lumen, hvor venene er dilatert, og blod tilbakeslag oppstår (retur utstrømning). Patologi er nesten alltid ledsaget av forstyrrelser av venøse ventiler, som forårsaker venøs stasis. Langsom strømning av blod fører til forekomst av typiske for varicose symptomer: tunghet i bena, følelser av tretthet, smerte under gangavstand. Hvis sykdommen utvikler seg, er det eksterne endringer: vaskulære spirer, tuberkler, konvekse årer med blå eller burgunderfarge. Sykdommen er diagnostisert hovedsakelig hos kvinner, men andelen menn som lider av åreknuter er også ganske store - mer enn 66%.

varix behandling engasjert kirurg eller phlebologist - smale fagfolk som arbeider med diagnose og behandling av forskjellige forstyrrelser i blodårene, inkludert arterier og vener. Å behandle åreknuter hos kvinner kan være på flere måter: medisinsk terapi, oppskrifter av folkemedisin, fysioterapi og fysioterapi. Før du bruker en hvilken som helst metode, er det viktig å få spesialistråd, siden i de seneste stadiene av varicose, er høy effektivitet kun gitt ved kirurgisk behandling.

Hvordan behandle åreknuter hos kvinner?

Hva er symptomene å konsultere en lege?

Varicosity refererer til sykdommer som har en sakte utviklingsmekanisme og et forlenget kurs. Forstyrrelser i blodsirkulasjonen gjennom subkutane årer kan vare i mange år, noe som fører til en gradvis nedgang i vaskulær tone og begynnelsen av irreversible endringer. På et tidlig stadium kan det eneste symptomet være en konstant følelse av tyngde og alvorlig tretthet. Dette tegnet er spesielt uttalt hos kvinner hvis profesjonell aktivitet er knyttet til langvarig opphold på føttene (selgere, servitører, guider).

Et karakteristisk trekk ved patologien er ødem i føttene, som fremstår hovedsakelig på kveldstid og passerer etter oppvåkning. Hvis sykdommen er startet, kan puffiness observeres på overflaten av skinnene og til og med hofter (langs løpet av de subkutane venøse arteriene). Huden på siden av den syke venen tar en unaturlig blek nyanse, i enkelte områder kan bløde flekker oppstå.

Åreknuter fra innsiden

Andre symptomer på benvarikose hos kvinner inkluderer:

 • konvekse årer;
 • Utseendet til et klart venøst ​​mønster under huden (venene kan ha en blå, lilla eller burgunderfarge);
 • vaskulære stjerner (små mørkerosa flekker med grener i form av tynne filamenter, dannet ved brudd på kapillærene);
 • hud kløe på stedet der de syke venene er plassert;
 • ufrivillige spasmer av kalvemuskulaturen, som fremstår hovedsakelig om natten.

Viktig! Hvis noen av disse tegnene eller deres kombinasjon er funnet, bør du umiddelbart kontakte en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Legen vil undersøke pasienten, gi en mening om alvorlighetsgraden av den eksisterende symptomatologien og sykdomsstadiet og send den til den nødvendige undersøkelsen. Hvis dette ikke er gjort i begynnelsen av åreknuter, kan trofiske sår og hyperpigmentering oppstå på overflaten av skinnene.

Hva å gjøre med varicose leg sykdom?

Konservativ behandling av åreknuter på en hvilken som helst del av kroppen er bare mulig med lesjoner på 1-2 grader. I noen tilfeller er det mulig å takle sykdommen uten bruk av kirurgiske metoder ved varicose grade 3, men sannsynligheten for dette er svært lav.

Stadier av underbenet varicose

Behandling av åreknuter på bena med folkemessige rettsmidler hjemme

Varicosity er en vaskulær patologi assosiert med tynningen av blodkarets vegg og dannelsen av aneurysmlignende utvidelser. Sykdommen oppstår både i ungdom og alder, oftere hos kvinner. Den viktigste metoden for behandling av åreknuter er kirurgisk. Operasjonen utføres imidlertid kun hos pasienter med alvorlige former for patologi. De første stadiene av varicose er mottagelige for medisinering og terapi med rusmidler fra arsenalen til tradisjonell medisin. Hvordan blir åreknuter behandlet med leggings folkemidlene? Hva trengs for dette? Når skal jeg slutte å bruke urtepreparatet og søke medisinsk hjelp?

Årsakene til åreknuter på bena

Den primære årsaken til åreknuter er svekkelsen av venøse ventiler i det vaskulære nettverket av beina og en nedgang i muskeltonen i vaskulærvegen. Det beskrevne fenomenet fører til at en del av blodet i de venøse karene begynner å renne ned, overbelaste fartøyene og strekke dem. Senere er muskelfibrene som er ansvarlige for retningen av blodstrømmen atrophied, og nerveenderne som innerverer venene tonen dør av. Sykdommen passerer inn i et stadium som er uhelbredelig ved terapeutiske midler.

Varicosity utvikler ikke spontant, uten påvirkning av provokerende faktorer.

Blant de sistnevnte er:

 • Overvekt (BMI 27 kg / m2 og over);
 • lange statiske belastninger som står på ett sted (kirurger, selgere, lastere);
 • genetisk predisposisjon og medfødt svakhet i venøs ventilmekanisme;
 • tromboflebitt;
 • kronisk alkoholisme;
 • hormonelle lidelser, inkludert de som forekommer hos kvinner under graviditet;
 • forstoppelse,
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Selvfølgelig garanterer forekomsten av en provokerende faktor ikke utseendet på symptomer på sykdommen. Imidlertid er sannsynligheten for en slik utvikling av hendelser betydelig økt.

Merk: Spredning av varicose kan også ha en iatrogen karakter. Endringer oppstår under påvirkning av hormonelle stoffer, som brukes til behandling av osteoporose, så vel som i klimakteriet. Hvis det er tegn på åreknuter i denne situasjonen, bør du avbryte den eksisterende ordningen med farmakologisk terapi og hente en ny. Ellers vil korreksjonen av venene være ekstremt vanskelig.

Hvordan gjenkjenne åreknuter i tide? Første tegn!

Tidlig diagnose av åreknuter muliggjør vellykket behandling av blodårer uten bruk av komplekse medisinske teknikker. Dessverre går de første tegnene på sykdommen svært ubemerket, noe som gjør at pasienten tilbringer for sent til hjelp.

For å unngå dette, bør legen konsulteres når følgende symptomer vises:

 • tyngde i beina, økende i oppreist stilling;
 • smerte i underbenet;
 • telangiectasia;
 • lokal utvidelse av vener, som til nå har en myk konsistens, kan lett falle av når de presses.

På et senere stadium av sykdommen oppdager pasientene forekomsten av forbigående smerter som øker etter lange turer og lenge i vertikal stilling. Visuelt, i ankelområdene, er det kjent som pastoviness og puffiness. På dette stadiet er konservativ terapi fortsatt mulig, men det stopper ikke prosessen, men bare bremser den ned.

Du bør ikke stole på midlene til nasjonal behandling og farmakologisk behandling for personer som utgjør en konstant tyngde og smerte, leggkramper, kløe, som er bevis på trofiske forstyrrelser. Vener i pasienter med vesentlig forstørret, vridd, tugoelastichny. Bare operasjonen vil bidra til å rette opp situasjonen her.

Stad av åreknuter på bena

Utbygging av fartøyene på beina har 4 stadier av utvikling. I den første fasen av sykdommen kan symptomene ikke manifesteres i det hele tatt. I noen tilfeller er det en følelse av tyngde i beina, rask tretthet, det er telangiectasier. Pasienter klager på periodisk hevelse i beina, som imidlertid ganske enkelt fjernes ved å ta et mildt vanndrivende middel.

Ved begynnelsen av den andre fasen øker symptomatikken til sykdommen, tegnene blir mer levende, merkbare. Pasienter klager over fremtredende noder i venene, periodisk nummenhet og kløe i patologisk sonen, forbigående smerte. Når de undersøkes på beina, avslører de ødem, pastositet i vevet.

Ved tredje stadium av utviklingen av varicose forverres pasientens tilstand betydelig. De berørte årene tykkes betydelig, deformeres, blir harde og smertefulle. Smertefulle opplevelser tar permanent karakter. Det er stor risiko for trombose og tromboembolisme. Mulig dannelse av trofasår.

Merk: Skader på de dilaterte årene i tredje etappe av åreknuter kan forårsake kraftig blødning, som bare kan stoppes i en medisinsk organisasjon.

Primære åreknuter

Primære åreknuter er en sykdomsform der vaskulære forandringer utvikles uavhengig, under påvirkning av provokerende faktorer og pasientens genetiske predisponering. Blant de primære er utvidelser som forekommer hos kvinner mot graviditet, med stående arbeid, fedme. Dessuten kan sykdommen skyldes iført for stramt undertøy, komprimering av blodårer og brudd på normal blodstrøm.

Sekundære åreknuter

Sekundær varicose er en konsekvens av en annen sykdom, som følge av at strukturen av venøs ventil, dens tone og strukturen og muskellagene i vaskulærveggen blir ødelagt. Sykdoms sekundær type utvikles etter noen smittsomme prosesser, med svulster eller karsykdommer.

Behandling av varicose folkemessige rettsmidler hjemme

Som allerede nevnt ovenfor er folkemidlene for åreknuter kun effektive i de første stadiene (1-2 stadier) av sykdommen. Bruk av tradisjonell medisinsk teknikk bør gjøres etter samråd med behandlende lege og en kvalifisert vurdering av effektiviteten til det valgte stoffet. Til dags dato anser herbalists at følgende plantebaserte produkter skal være de beste:

Apple cider eddik fra benet hevelse

For å eliminere puffiness, brukes eddik lokalt, i form av kompresjon eller bad. Legemidlet bidrar til å øke tonen i vaskemuren, fjerne hevelse, øke sirkulasjonen. Legemidlet skal håndteres forsiktig, som om det brukes feil, kan det forårsake kjemisk hudforbrenning.

For å utføre et fotbad med eplecidereddike, bør du helle 10 liter kaldt vann i bassenget og tilsette 0,5 liter eddik til det. Etter dette er det nødvendig å senke bena inn i den resulterende løsningen. Varigheten av prosedyren er 7 minutter, frekvensen er daglig. Behandlingsforløpet kan være 2-3 måneder eller mer. Temperaturen på vannet for å holde skuffene bør ikke være under 20 ° C.

For å påføre en komprimering fortynnes eddik med kaldt vann i forholdet 1: 4 (eddik: vann). I den resulterende løsningen dyppes en myk klut eller gasbind, etter at den er fjernet, klemmes til en våt tilstand og påføres tibia. En polyetylenfilm legges på toppen av stoffet og en bandasje påføres. Prosedyrets varighet varer ikke over en time. Påfør en komprimering annenhver dag, i 1-2 uker.

Til notatet: Hvis det oppstår en sterk brennende følelse eller ubehag under prosedyren, bør behandlingen avbrytes. Eddik i en feil valgt konsentrasjon kan ha en negativ innvirkning på huden, inkludert føre til utseende av brannskader.

Leirer og kompresser laget av leire

Til behandling av åreknuter brukes blå eller grønn leire. Før bruk fortynnes den med vann til væsketest. Den resulterende sammensetningen påføres på et mykt vev og påføres på sykeområder. For enkelhets skyld kan det påføres et bandasje over stoffet, men dette er ikke nødvendig. For å opprettholde en komprimering er nødvendig i 40-80 minutter. Prosedyren skal utføres annenhver dag, 2-3 måneder eller mer, til et tilfredsstillende resultat oppnås.

Acacia tinktur

Det er lett å lage tinktur selv. For å gjøre dette, ta 8 ss tørkede og ristede hvite akacieblomster, plasser dem i en beholder med tilstrekkelig størrelse og hell 20 ml vodka. Den resulterende blanding er tett lukket med et lokk og plassert på et tørt, mørkt sted i 10 dager. For den beste ekstraksjonen av medisinske stoffer, anbefales det at væsken blir rystet daglig. Den ferdige tinkturen filtreres gjennom et lag av gasbind og brukes til å gni bena.

Bruk tinktur bør være før du legger deg til sengs, før du skyller føttene med kaldt vann. Lårene og andre områder hvor det er varicose extensions gni forsiktig med formuleringen og får tørke. Etter dette anbefales det å plassere lemmen på valsen slik at de er i oppreist stilling. Varigheten av behandlingsforløpet er 3 måneder, hyppigheten av behandlingen er daglig.

Hestekastanje fra åreknuter på bena

For å behandle varicose hest kastanje brukes som en alkohol tinktur. For å gjøre dette blandes de knuste fruktene med 96% etylalkohol i et forhold på 1: 3 og insisteres i to uker. Deretter filtreres midlene og brukes til å bruke komprimerer.

For å påføre en kompresjon med tinktur av hestkastanje, er det nødvendig å suge et stykke mykt vev i preparatet, forsiktig vri det ut og påfør det til det berørte området. Deretter er stoffet dekket med polyetylen, og flere lag med bomull eller tett stoff påføres på toppen. Kompressen holdes i 30-40 minutter, hvoretter bena er pakket inn i et varmt teppe. Prosedyren anbefales før sengetid hver annen dag. Behandlingsforløpet er 1-2 måneder, men om nødvendig kan det forlenges.

Behandling av åreknuter

Til behandling av åreknuter, brukes grønne tomater, som inneholder stoffer som ligner på acetylsalisylsyre. De har antiaggregant og antiinflammatorisk effekt. For behandlingens formål kappes tomater i sirkler, påføres sykeområder og festes med matfilm. Prosedyrens varighet er 8-12 timer (komprimeres med overlegg av tomat over natten). Behandlingsforløpet - hver dag før sengetid, til forsvinden av eksemens manifestasjoner av sykdommen (vanligvis ikke mer enn 3 måneder).

Behandling av kål

Kål, som tomater, har litt vasoprotektiv virkning. Bladene av grønnsaket er strøket med vann, hvorpå de blir plassert i det felles kammer i kjøleskapet i 24 timer. Etter den nødvendige perioden påføres produktet på bena og festes med polyetylen. Varigheten av prosedyren er 5-6 timer, frekvensen er daglig. Varigheten av behandlingsforløpet er 1 måned.

Behandling med poteter

For å eliminere symptomene på varicose blir flere store potetknoller skilt, vasket og gnidd på en liten rist. Grønnsaker må skaffe konsistensen av vassdrag. Det resulterende middelet påføres på bena og føttene og sprer det over huden. Ytterligere fiksering av vasselen på beina utføres ikke. Varigheten av prosedyren er 1 time, frekvensen er daglig, varigheten av kurset er 2 måneder.

Apitherapy for åreknuter: honning, propolis, bi pollen, gift

Både i bia undergrunnen og i honning inneholder propolis og andre biavlprodukter antiinflammatoriske og heparinlignende stoffer som fremmer blodfortynning. Med sikte på å behandle åreknuter er honning og propolis brukt lokalt, skraping innover, gift - i form av honningbille på de berørte områdene.

Komprimer med honning overlappes i henhold til de generelle regler for påføring av kompresser. For å gjøre dette påføres stoffet på en klut eller gasbind, påført det berørte området og dekket av polyetylen. Da er bandasjen isolert med bomullsull og festet med bandasje. Komprimere med propolis på utførelsesteknikken er ikke forskjellig fra honning. Den medisinske sammensetningen fremstilles ved å blande propolis og vodka i et forhold på 1: 5. Varigheten av prosedyren med honning er 2 timer, 1 gang per dag; med propolis - 40 minutter 1 gang per dag. Mangfoldig å utføre manipulasjon - annenhver dag i 2-3 måneder.

Sprayer brukes i form av alkoholtinktur. For forberedelsen tar du 1 ss av stoffet og blandes med 200 ml 70% etanol eller vodka. Etter dette er stoffet igjen for å insistere i 3 uker på et mørkt, tørt sted. Ta tinktur skal være 20 dråper, 3 ganger om dagen, et kurs på 2 uker. Du kan gjenta kurset etter en like tidsavbrudd.

Bee gift er injisert ved å stikke. Prosedyren bør utføres av en kompetent apitherapist, derfor er det uhensiktsmessig å vurdere egenartene i sin adferd i form av denne artikkelen. Bee venne fortynner blod, inneholder mer enn 50 stoffer som er nyttige for menneskekroppen, øker tonen i vaskulærveggen. Klemming utføres direkte i de områdene som er rammet av åreknuter.

Avkjøling av nettleser

Avkjølingen av nettleen er fremstilt ved bruk av friske eller tørkede blader av planten. Samtidig gis friske blader gruel, de tørre er malt til en pulverform. Tilberedte råvarer helles med kokende vann. Forholdet mellom faste og flytende fraksjoner av blandingen bør være 1: 8. Blandingen legges på sakte brann og kokes i 3-5 minutter. Etter det blir det avkjølt, filtrert og tatt inn med 1/3 kopp (70 ml) tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 1 måned.

Kjøttkraft fra muskatnøtten

Kjøttbøssen i muskatnøtten er fremstilt på en måte som ligner på fremstilling av nåldekok. Forholdet mellom mutter og vann i blandingen skal være ca. 1: 5. Nøtterne er foreløpig malt. Du må ta medisinen tre ganger i løpet av dagen. Behandlingsforløpet - 3-4 måneder eller mer.

Behandling med husholdnings såpe

I seg selv har vaskesåpen ikke en merkbar anti-varicose-effekt. Imidlertid blir den aktivt brukt til fremstilling av multikomponent salver.

Den mest effektive er følgende oppskrift:

 1. I like mengder, bland sammen såpe, Vishnevsky salve, honning, aloe juice, ichthyol salve, løk juice og svette.
 2. Den resulterende massen oppvarmes til kroppstemperatur og påføres de berørte områder;
 3. Den påførte salven er dekket av polyetylen, og lemmen er isolert med bomull eller et teppe.

Beregningens varighet er 10 timer, hyppigheten av behandlingen er daglig. Behandlingsforløpet - 20 prosedyrer.

Decoction of marigold

Kjøttkraft er tilberedt av tørkede blomster av calendula, 2 spiseskjeer som helles 400 ml kokende vann, brennes og kokes i 15 minutter. Etter dette får stoffet avkjøles, filtreres og tas 4 ganger daglig for 100 ml. Behandlingsforløpet er til symptomene forsvinner. Avkok av calendula anbefales å brukes som en tilleggsmetode for terapi.

Behandling av varicose leeches - hirudoterapi

Ved hjelp av hirudoterapi er det mulig å redusere nivået av blodviskositet, forbedre fluiditeten og forhindre dannelse av blodpropper. Leeches pålegger en lege-girudoterapevt. Selvbruk denne metoden for behandling bør ikke være. Behandlingsforløpet er 5 økter, hvoretter det er nødvendig å ta en pause i 2 måneder.

Mulige konsekvenser av hjemme terapi, kontraindikasjoner

Behandling av varicose hjemme er ikke alltid mulig. For at terapien skal lykkes, er det nødvendig å få medisinsk rådgivning og følg nøye instruksjonene.

Ellers er slike negative konsekvenser av behandling mulig, som:

 • ineffektivitet av terapi og forverring av venene;
 • allergiske reaksjoner og intoleranse av de brukte legemidlene;
 • hudforbrenninger på grunn av feil bruk av komprimerer med brennende stoffer;
 • vaskulære rupturer og tromboembolisme, hvis behandling utføres mot bakgrunnen av eksisterende kontraindikasjoner.

Blant kontraindikasjoner for behandling av åreknuter omfatter tredje og fjerde grad av patologi. I dette tilfellet kan sykdommen elimineres kun kirurgisk. Dessuten kan tradisjonell medisin ikke påføres ved høy risiko for tromboemboli, eksaserbasjon av vaskulær insuffisiens, alvorlig sykdom med leggkramper, innskudd i de berørte fartøyene store mengder blod, det høye volum av det berørte området.

Bli kvitt varicose ved å løpe

Kjøring med varicose er mulig i første og andre trinn. I dette tilfellet anbefales det å unngå betydelige belastninger på beina, foretrekker jogging og gåing. I nærvær av tromboser, så vel som i de sene stadiene av sykdommen, anbefales ikke løp.

For å bli kvitt åreknuter ved å løpe, er det bare mulig i begynnelsen av sykdommen, når venene ennå ikke er strukket. På dette stadiet er klinisk symptomatologi av sykdommen fraværende. Derfor vet pasienten ikke bare om behovet for å starte klasser. I det øyeblikket diagnosen "åreknuter" er satt, kan jogging ikke lenger være helt i stand til å kurere patologi.

Når skal jeg se en phlebologist?

Henvisning til en lege med åreknuter bør oppstå så snart som mulig. Jo mer neglisjert sykdommen vil være ved denne tiden, desto mindre sannsynlig vil pasienten bli fullstendig helbredet. Ideelt sett, hvis en person besøker klinikken ved detektering av de første tegnene: tyngdekraften i beina, flyktig smerte med langvarig stående, puffiness.

Mat, kosthold med åreknuter

Med åreknuter spiller dietten en viktig rolle i å stabilisere pasientens tilstand og gjenopprette den vaskulære tonen.

Det anbefales å spise:

 • sjømat (blåskjell, reker, blekksprut);
 • frukt rik på vitamin "C" (kiwi, solbær, sitrus);
 • produkter som fortynner blod (hvitløk, sitron, løk, kirsebær).

Begrensninger i næring tilsvarer et generelt sparsomt kosthold. Det er forbudt å ta alkoholholdige drikker, altfor salt, krydret, sur og annen mat som har irriterende egenskaper. Også, ikke bruk store mengder kaffe, te og andre drikker som har vanndrivende egenskaper.

Forebyggende tiltak

Forebygging av BPV er basert på avvisning av stillesittende livsstil og statisk belastning på beina. Det anbefales å lage en liten jogge eller gå flere kilometer om dagen. I løpet av arbeidsdagen bør det gjøres små pauser, dedikert til fotenes gymnastikk. I tillegg er det nødvendig å spise matene som er beskrevet i forrige avsnitt, og om nødvendig bruke kompresjonstrikkere. En moderat grad av komprimering bidrar til å forbedre blodstrømmen i overfladene.

Merk: For å hindre åreknuter, vil en spasertur til arbeidsstedet hjelpe, hvis den ligger i en avstand på 2-5 kilometer fra bostedsstedet. Avslag på kjøretøyet til fordel for en fottur vil spare penger, hindre utviklingen av åreknuter, få en dose god stemning før arbeidstidsstart.

Til tross for tilsynelatende sikkerhet er åreknuter en sykdom som under visse forhold utgjør en trussel for menneskelivet. Spesielt gjelder dette for sent stadier av utvikling av patologi, hvor vaskulærveggen er tynnet, og dens integritet er veldig lett ødelagt. Derfor bør terapi ved bruk av folkeoppskrifter startes så snart som mulig. For å unngå feil og bruk av feil behandlingsmetoder før du starter, er det nødvendig å konsultere lege.

Hva hjelper med åreknuter og hvordan å behandle åreknuter?

I de tilfellene når medisinsk gymnastikk gir bruk av kompresjons undertøy og folkemetoder for å bekjempe varicose manifestasjoner, gir ikke positive resultater, man må slå til medisinering for hjelp.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva som behandles for åreknuter.

Varicosity: enn å behandle?

Spørsmålet om hvordan å behandle åreknuter, oppstår ganske ofte. Det er mange metoder og det som hjelper fra åreknuter i hvert tilfelle, avhenger av sykdomsstadiet og de individuelle egenskapene til organismen.

Videoen forteller hvordan man behandler varicose hjemme:

venotoniki

For å holde blodårene i arbeidstilstand, forbedre blodstrømmen og hindre åreknuter, blir legemidlene foreskrevet av phlebologist-leger.

Deres arbeid er rettet mot å sikre det i årene:

 • blodet flyttet i riktig retning;
 • aktiviteten til interne ventiler som blokkerte blodstrømmen ble gjenopprettet;
 • stoppet og forhindret inflammatoriske prosesser;
 • utløpet av lymfatisk væske ble regulert.

Dette er ganske effektive legemidler opprettet på grunnlag av:

 • derivater av plantemateriale;
 • uorganiske elementer;
 • kombinere naturlige og kunstig opprettede komponenter.

Den mest populære, med et minimum antall restriksjoner, anses det å være stoffer som består av ekstrakter og infusjoner av planter. Men mottak av uorganiske, kunstige medisinske forbindelser gir mulighet for en kompleks effekt på utviklingen av åreknuter, mens mange beskyttende funksjoner i kroppen samtidig er involvert.

Kunstig opprettede kjemikalier utvikles for de tilfellene når pasienten for visse indikasjoner ikke kan ta medisiner på plantebasis.

Videre i artikkelen, hva hjelper med åreknuter og hva du skal ta med åreknuter.

Enn å behandle hjemme?

Til ekstern bruk

En del av de medisinske venotoniske stoffene som er opprettet, er designet for å utøve en effekt gjennom hudoverflaten på visse områder av kroppen som er rammet av åreknuter. Det er verdt å prøve noen av de som hjelper med åreknuter. Denne krem, geler, pastaer, som fjerner puffiness, smerte, raskt og effektivt forbedrer pasientens tilstand. Det som er bedre av åreknuter kan velges etter erfaring etter samråd med legen.

Veldig populært er kremer og salver, som består av kjente naturlige varianske ingredienser:

 • hest kastanje frukt;
 • ekstrakter fra ginkgo biloba planten;
 • blader og frukt av røde druer;
 • juice av svart currant.

Av dem har narkotika blitt utviklet og vellykket brukt:

For å gi lokalbedøvelse, smertestillende virkning, slike salver som:

 • Fastum gel;
 • dikloren;
 • Nimesulide Gel;
 • Voltaren;
 • dermaton;
 • Diclofenac Gel;
 • indometacin.

De lindrer effektivt smerter og har en antiinflammatorisk effekt, og forhindrer utviklingen av biologiske stoffer som skaper ødem i hudhudssykdommer. Og enn å behandle åreknuter, hvis hovedproblemet er økt koagulasjon av blodet?

Forebygging av koagulasjonsprosesser (hovedårsaken til blodpropper) er laget for å hjelpe medikamenter til ekstern bruk:

 • heventoid Zentiva;
 • gepatrombin;
 • heparin salve;
 • venogepanol;
 • lioton;
 • Dolobene.

De inkluderer en antikoagulant - heparin. Dette stoffet løser ikke bare effektivt blodproppene, men forhindrer også deres videre utvikling.

Siden heparin er en sterk ingrediens, er det nødvendig å nærme seg bruk av medisiner basert på det med forsiktighet, siden de har mange kontraindikasjoner.

I motsetning til salver som inneholder heparin, i slike legemidler som:

Mellom forberedelsene til ekstern bruk, bortsett fra utformingen av de aktive stoffene, er det en forskjell:

 • salver og kremer er laget på grunnlag av dyr, grønnsaker, mineralfett;
 • geler - på en hydrofil (vandig) basis.

For intern bruk

Tabletter, kapsler og dråper kan brukes separat og sammen med medisiner for ekstern eksponering. På samme måte som kremer og geler, er de delt inn i:

 • fleboprotektory - forbedrer blodens åpenhet gjennom karene, undertrykker lokale sykdomsfokuser;
 • flebotonics - utøver en tonisk effekt på årer, reduserer puffiness, stopper skadelige prosesser i syke vev.

Noen stoffer fra varicose kan ha et navn og avvike så langt som mulig for interne, eksterne eller intramuskulære injeksjoner.

Hva skal du ta med åreknuter fra ikke-steroide phleboprotectors:

 • ketarol;
 • diclofenac;
 • artrozan;
 • naproxen;
 • klofezon;
 • sulindak;
 • piroksikam;
 • tenoxicam.

Phlebotonics er:

Hovedparten av legemidler til intern bruk, skapt både fra planteråvarer, og fra kombinasjonen av organiske og kunstige stoffer, har mye mer kontraindikasjoner enn salver og kremer.

Dette skyldes at de er i stand til å irritere mage-tarmkanalen. Derfor er deres bruk bare mulig etter en foreløpig undersøkelse og konsultasjon med en lege.

Intramuskulære injeksjoner

Løsninger for interne injeksjoner brukt mot åreknuter med skleroterapi:

 1. Trombovar.
 2. Fibervein.
 3. Etoksisklerol.
 4. Detsilat.
 5. Sulodeksid.

De er ganske populære, betraktes som den mest effektive og raskvirkende medisinen som fjerner åreknuter og karspirer. Men behandlingen med disse løsningene er kun mulig under stasjonære forhold og kun under tilsyn av en erfaren lege.

Medisinske gips

Med de aller første symptomene på varicose insufficiency, kan en spesiell gips brukes som et forebyggende middel. Den terapeutiske effekten skyldes det verifiserte arrangementet av ekstrakter fra medisinske planter, anvendt på grunnlag.

Det er nødvendig å være oppmerksom på rett tid til de første tegn på venøs insuffisiens, ikke å engasjere seg i selvbehandling og søke hjelp fra phlebologistspesialister.

Les Mer Om Fartøyene