Lymphostasis - hva er det? Symptomer og behandling for lokalisering, stadium

Hva er det Lymphostasis er utviklingen i kroppen av stillestående lymfatiske prosesser i det ekstracellulære rom av vev. I tillegg til de karakteristiske lokaliseringene av patogenen av lymfostase (i lemmer), er også andre varianter av manifestasjonen av funksjonelle lidelser i lymfesystemet kjent - i vev i brystkjertelen, ansiktet eller skrotet.

Ifølge statistikken er over 200 millioner mennesker over hele verden utsatt for lymphostasis, hovedkategorien av dem er kvinner (alderen til Balzacs heltinnen). Og løveandelen av lymfestrømforstyrrelser skyldes lokalisering i to eller en underben (nesten i 90% tilfeller).

Utviklingen av lymphostasis begynner med patologiske prosesser som forstyrrer funksjonene til små kar i lymfesystemet (kapillærer, kollektorer), som kun manifesteres av dårlig merkbart ødem i bena. Gradvis er store fartøy involvert i prosessen, noe som resulterer i trofiske endringer i lemmer og en økning i volumet deres, manifestert av elefantiasis.

Genesis of development

Lymfeutstrømningsforstyrrelser kan utvikles av ulike årsaker. De viktigste er på grunn av:

 • Komplikasjoner forårsaket av vaskulære sykdommer. Med lokalisering av lymphostasis i nedre ekstremiteter, kan årsaken være - CVI, åreknuter, komplikasjoner av akutt eller kronisk tromboflebitt;
 • Skader eller postoperativ skade på lymfesystemet i form av rupturer, sammenbrudd, blokkering eller kirurgisk dressing;
 • Neoplasmer som forårsaker kompresjon av lymfekanaler, deres ekspansjon og stillestående prosesser;
 • Prosesser av betennelse forårsaket av parasitære invasjoner og patogene bakterier som fremmer utvidelsen av lymfeknuter og utvikling av lymfadenemi;
 • Kjemoterapeutisk effekt.

Hovedgenesisen av utviklingen av sykdommen er akkumulering av lymfoidvæske i den intercellulære strukturen av vev, fremkalt av en økning i lymfatisk trykk forårsaket av ubalanse i dannelsen og utstrømningen av lymf, mettet med proteiner.

Lymphostasis bilde av nedre ekstremitet ødem

Denne prosessen forårsaker begrenset eller utbredt lokalisering av vevsødem. Med et slikt ødem med benlymphostasis kan du kjempe med suksess, da hevelse ikke forårsaker termodynamiske (irreversible) vevsendringer.

Imidlertid, når væsken begynner lymfoide endringer i et protein ødeleggelse - er utvikling av fibrin og kollagenfibre i huden og vevet struktur, muskel og fascial vev.

Hurtig proliferasjon av bindevev som fører til termodynamiske endringer i påvirket vev, som arrdannelse lesjoner, inhibering av blodstrøm brudd trofisme og for å fremkalle utvikling av inflammatoriske reaksjoner. I følge forårsakelsesfaktoren skilles to former for lymfostase i utviklingen av sykdommen:

 1. Primær, forårsaket av medfødte anomalier i utviklingen av lymfesystemet, med manifestasjon av symptomer fra tidlig barndom, eller i tidlig pubertaleperiode.
 2. Sekundær, preget av utvikling av sykdommen på grunn av ulike patologiske forhold. I tillegg til lymfødem, som påvirker nedre og øvre lemmer, omfatter denne gruppen lymphostasis av hånden etter mastektomi.

Symptomer på lymphostasis ved stadier og lokalisering

lymphostasis, bilder av symptomer etter fjerning av brystet

I prinsippet har de patologiske tegn på primær og sekundær form av lymphostasis ingen spesielle forskjeller. I den sekundære utgaven manifesteres symptomene på underlempe-lymphostasis i samsvar med alvorlighetsgraden av de kliniske manifestasjoner forårsaket av stadiene av sykdommen:

1) Begynnelsen av den primære fasen av lymphostasis er preget av dannelsen av en vedvarende og voksende hevelse på baksiden av føttene i løpet av dagen. Huden er strakt og glanset. Et lite trykk etterlater et spor som snart rettes ut.

I tillegg til et lite ubehag i form av raspiraniya, føler pasienten ikke. Smertefulle symptomer er fraværende - som ved morgenpuffiness kommer av, har pasienter ingen spesielle bekymringer, og ingen har travelt med å få medisinsk hjelp. Selv om det er i denne perioden, gir behandling av lymphostasis det mest effektive resultatet.

2) Symptomer på den andre fasen er preget av fibrotiske endringer i edematøst vev. Konsistensen av edematøse vev er tett, med smerte det er kjent ømhet, i lang tid er det dypere sporet igjen. Hud over ødemet er svært følsomt og har et unattractive utseende.

Overflaten er tørr, dekket av sprekker og rynker, ikke justert, med strekk. I denne fasen av lymphostasis er det ingen klare tegn på trafikkforstyrrelser ennå, men inflammatoriske reaksjoner vises på huden i form av små hyperemiske flekker. Ofte er det muskelkramper.

3) I tredje fase av lymphostasis er det merkbare forandringer i huden. Det er sprakk, tørt og sterkt strukket. Massiv puffiness er svært merkbar, enn visuelt øker størrelsen på den berørte lemmen. På huden vises en spildet rødt flekk - bevis på utvikling av betennelser og infeksjonsreaksjoner. Over tid er det åpenbare tegn på trofiske hudlidelser.

4) Ved fjerde siste stadium av sykdomsutviklingen manifesterer seg seg ved omfattende tegn på nederlag av lemmer, som strekker seg til skinnet og lårbenet. Patologiske endringer involverer ledd og bein, forårsaker deformasjon.

Lemmet mister sine opprinnelige dimensjoner, øker kraftig. I vevstrukturer er områder av indurasjon (komprimering) og fibrose med en unaturlig cyanotisk nyanse notert. I fravær av behandling for lymfostase kan det oppstå vortefulle neoplasmer og øke sår (trofisk).

Lymphostasis etter mastektomi - en hyppig forekomst - tapet av lymfeknuter med kreftvevet i seg selv, dens fett og muskelvev, stopper ikke funksjonen til det lymfatiske system, som resulterer i en akkumulering av lymfe i vevet, som danner en hevelse. Overskuddet kan lekke gjennom kirurgiske suturer, som ofte betraktes av pasienter som isolering av postoperativ syfilis.

Hevelse, etter kirurgi, utvikler seg på hånden fra den patologiske prosessen. Symptomatologi tilsvarer vanlige tegn, manifestert ved forskjellige stadier av lymphostasis.

Den mest forferdelige komplikasjonen i siste stadium av sykdommen er sepsis eller utviklingen av tett puffiness (fibriderma) - det er en irreversibel prosess som ikke er reversert regress.

I overveldende flertall krever lymphostasen av hånden etter mastektomi ikke behandling, den går uavhengig i seks måneder. Tilrettelegge situasjonen for selvmassemanipulering og spesielle medisinske øvelser anbefalt av legen.

Behandling av lymphostasis - medisiner og teknikker

Dessverre er det ingen enkeltprotokoll for behandling av lymphostasis, selv om terapi utføres. Dens formål er bestemt av:

 1. Behandling av sykdomsprogresjonen
 2. Normalisering av metabolske prosesser;
 3. Forebygging av utvikling av dype lesjoner og komplikasjoner.

Behandlingen er individuell og kompleks, på grunn av den forskjellige opprinnelsen til patologi. Det første trinnet begynner med eliminering av årsaksfaktoren (noen ganger ved en operativ metode, eliminering av neoplasmer som hindrer bevegelsen av lymfe).

Lymphostasis anvendelse i behandlingen av nedre lem medisinsk terapi er hensiktsmessig bare i de tidlige stadier av sin eksistens, når det ikke er noen strukturelle endringer i stoffet og strukturen i huden, eller som et supplement i den postoperative perioden. Målet er å redusere sekresjonen av lymfoidvæsken og gjenopprette sin fri fremgang gjennom ulike medisiner:

 • Legemidler som forbedrer prosesser med lymfesirkulasjon - "Detralex", "Venorutona", "Troxevasin."
 • Normalisering av blodsirkulasjonen i mikrofartøy - "Trental" og perifere fartøy - "Theonikola", "Drotaverina" eller "No-shpy."
 • Gir tilbaketrekking av lymf fra interstitialt rom - "Nikotinsyre" eller "Kumarin".
 • Midler som sikrer normalisering av metabolske prosesser og vevstrafikk - "Troxerutin", "Hyaluronidase" og "Reopirin".
 • Betyr det fortynnede blodet - "Curantil" og stimulerende immunfunksjoner: "Amber acid", "Lycopid" og ulike vitaminkomplekser.
 • Antibiotika, med tilsetning av erysipelas.

I tillegg til konservativ behandling foreskrives fysioterapeutiske behandlinger i form av elektro, magneto, laserstimulering og pneumomassasje. Det gjør det mulig å øke de metabolske prosessene og normalisere lymfestrømmen gjennom systemet. Sammen med legemiddelbehandling av lymphostasis bidrar disse prosedyrene til normal gjenoppretting av lymfatisk utstrømning og styrking av de vaskulære veggene.

Hvis terapeutisk behandling er utilstrekkelig, brukes mange kirurgiske teknikker. Av alle mulighetene: fettsuging, lymphangiektomi, lymfatisk drenering og deres kombinasjoner, oftest anvendelig.

Ved behandling av lymfødem i de nedre ekstremiteter, inkludert behandling lymphostasis etter mastektomi, sammen med medikamentell behandling og fysioterapi, som nevnt er bandasje lemmer og et elastisk bånd påføring av kompresjonsbehandling (ved bruk av kompresjons undertøy).

Hvordan kan du hjelpe deg selv alene?

massasje og kompresjon undertøy

Behandling av lymfostase i underlivet i hjemmet er bare mulig i begynnelsen av sykdommen. Forskjellige teknikker kan benyttes kinezioterapii (aktiv og passiv), anbefalt av lege - kinesioterapi som aktive terapeutiske øvelser valgt spesialist og passive teknikker i form av massasje. Terapeutisk massasje kan gjøres selvstendig, eller ved hjelp av husstandsmedlemmer.

1) Begynn massagen med lette sirkulære slag i lemmen bare med bevegelsene peker oppover. Siden lymfesystemet ikke har et valvulært apparat, gir bevegelsen av lymfene en forskjell i trykk, dette er akkurat hva hendene skal utføre.

2) Deretter er det ikke for nidkjær knåding, patting og gni. Massasje bevegelser veksler med strekk handlinger.

3) Strokes og avslutt massasjessesjonen.

Massasje med lymphostasis utføres om to uker, og tar pauser mellom kurs i 1-2 uker. Det skal huskes at treningsøvelser bør bare brukes i komprimering undertøy (strømper, gaitere, golf).

Som et supplement til behandlingen kan brukes oppskrifter av tradisjonell medisin, i form av komprimerer av kålblader, smalkjempe, bjørk og Helichrysum, sveiset og sette i en halv time.

Om næring og kosthold

lymphostasis behandling vil ikke være vellykket, selv i sin innledende fasen, hvis du ikke holder en diett justering, med sikte på å redusere den ekstra vekten av pasienten, skjerpende det kliniske bildet og restaurering av normale prosesser i blodkar. For dette er den tilnærmingen anbefales forskeren MI Pevzner - kosttilskudd bord nummer 10, som kosthold består av en balansert og full Piranha, har en gunstig effekt på sirkulasjonsfunksjon.

Samtidig bør forlate tanning behandlinger, badstue besøk til offentlige bad, ubehagelig og trange sko og klær, eliminere tunge løft, for å unngå situasjoner der du trenger er en lang stående eller sittende i en vanskelig posisjon.

Prognose for behandling

Resultatet av tidlig start av behandling av lymphostasis er funksjonshemning. I tillegg rettidig påvisning av det forårsakende middel og tilstrekkelig behandling, vil være i stand til å redde pasienten fra utvikling av smittsomme prosesser, som er en forutsetning for erosjon, magesår og sår på normal ødematøs hudoverflaten.

limfostazom

limfostazom (et annet navn - lymfødem) er en medfødt eller oppkjøpt sykdom som oppstår som følge av forstyrrelser i utløpsprosessen lymfe fra perifere lymfatiske kar og lymfatiske kapillærer i bena, armer og andre organer til de viktigste lymfatiske samlere og thoraxkanalen. På grunn av et slikt brudd, ødem av vev på grunn av dårlig utstrømning av lymfatisk væske. En slik væske er produsert i vev og evakueres gjennom lymfesystemet og venene. Årsaken til lymphostasis er kronisk sykdom i lymfesystemet, som ikke bare forstyrrer naturlig utstrømning av lymfevæsken, men også ubalansen av lymf i kroppen oppstår, noe som bidrar til at størrelsen på det berørte organet øker betydelig.

De vanligste manifestasjonene av lymphostasis er kvinner i ung alder. Med progresjon provoserer denne sykdommen utbruddet psykologisk traumer, fysisk ulempe og lidelse, og senere er det også mulig for funksjonshemming.

Typer av lymphostasis

Hovedfunksjonene til lymfesystemet er deltakelsen i reaksjonen av immunresponsen og i å sørge for transport av 2 til 4 liter væske som akkumuleres på grunn av stoffskiftet i kroppen. Som symptomer, utseendet til trofiske lidelser på hudintegritene. Oftest er nedre og øvre ekstremiteter påvirket, i sjeldne tilfeller er det en lesjon av kjønnsorganene. Ledet av årsakene til sykdommen, er lymphostasis delt inn i to grupper:

 • Lymphostasis primær. Med denne typen sykdom er lymfesystemet mangelfull på grunn av mangel på lymfatiske kar, som er medfødt. Denne patologien kan oppdages etter fødselen, men det meste manifesterer seg i ungdomsperioden og i en senere ung alder.
 • Lymphostasis sekundær. Sykdommen manifesterer seg hvis lymfesystemet utvikles normalt, men det er visse skader eller sykdommer som forårsaker forstyrrelser i hennes arbeid. Så årsakene til slike brudd kan bli stafylokokker og parasittiske infeksjoner, traumer, hvor lymfeknuter og kar i lymfesystemet er skadetskade, brannsår, bestråling). Også virkningen av lymfesystemet påvirkes av utseendet i det for både ondartede og godartede svulster, fjerningen under drift av lymfeknuter.

Stadier av lymphostasis

Distinguish de følgende stadier av lymphostasis:

Lymphostasis er forbigående. Sykdommen kan passere nesten umerkelig og forsvinne uten behandling. Pasienten har en liten puffiness, det utvikler seg nesten ikke merkbart, derfor blir pasienten vant til hevelsen og ser det nesten ikke opp. Nesten ingen følelser.

Den første fasen av lymphostasis. Pasienten er mild spontant ødem. Hvis sykdommen utvikler seg, blir ødem mer merkbart, pasienten merker at lemmen har økt betydelig. Samtidig om morgenen er ødem nesten ikke merkbar, men om kvelden øker det igjen sterkt. På dette stadiet av sykdommen søker pasienten som regel ikke medisinsk hjelp, men er allerede tvunget til å bruke et elastisk bandasje for det hovne lemmet, for å bruke folkemidlene. Med råd fra en spesialist i tide, kan ødemet bli behandlet ved hjelp av det enkleste middelet, fordi for den første fasen av lymphostasisutvikling bindevev vekst. Som regel, på dette stadium av sykdomsutviklingen, anbefaler eksperten pasienten å ta en manuell kurs lymfedreneringsmassasje og velg riktig komprimeringsstrikk.

Den andre fasen av lymphostasis. På dette stadiet av sykdommen vises spontan irreversibel ødem. I lys av spredning av bindevev, blir huden fastere senere, etter å ha presset på ødemet på den, er en fovea synlig. Pasienten føler hele tiden hvor tett strakt huden er i stedet for hevelse, når hudspenningen øker, kan smerte følges. Det er på grunn av smerten som de fleste pasienter på dette stadiet av sykdommen vender seg til en spesialist. Hvis lymphostasis har nådd dette utviklingsstadiet, er sykdommen mye vanskeligere å behandle. For effektive resultater, bør både legen og pasienten utøve stor innsats. Så, det er nødvendig å gjennomføre en lymfedreneringsmassasje, en konstant påføring av en velvalgt bandasje og elastisk kompresjon. Hvis du nærmer deg behandlingen riktig, vil resultatene av behandlingen være positiv.

Den tredje fasen av lymphostasis. En pasient med denne fasen av sykdommen har irreversibelt ødem, cyster, fibrose. I lys av veksten av de forandrede vevene, har lemmen som tumoren ble dannet ikke lenger en kontur. Slik manifesterer den såkalte elefantstadiet. Ekstremiteten kan bli så alvorlig at pasienten kan redusere mobiliteten og funksjonen til den berørte lemmen betydelig. Hvis brudd i utløpet av lymf nådde dette stadiet, viser pasienten en rekke komplikasjoner, hvorav de fleste ikke forsvinner gjennom hele livet. Så, hvis det ikke finnes en egnet effektiv terapi, utvikler pasienten erysipelas, cellulitt, mycosis, eksem. I mer sjeldne tilfeller er det en transformasjon av svulsten - limfoangiosarkoma. Det skyldes det faktum at lymphostasis ofte blir et fenomen som følger med andre sykdommer, bør du konsultere en lege og notere de første tegn på sykdommen.

Diagnose av lymphostasis

Når du refererer til en lege med klager om symptomene beskrevet ovenfor, samtaler pasienten først og fremst en spesialist-phlebologist, som samtidig gjennomgår ultralydsundersøkelse av årer. Også i diagnostiseringsprosessen er resultatene av ultralyd av bekkenorganene og bukhulen viktige hvis det er en svulst i underdelene. Hvis pasienten klager over skade på øvre lemmer, undersøker eksperten nøye organene i brysthulen. Ved diagnostisering av en lege blir legen også styrt av resultatene som er oppnådd i laboratorietester: En klinisk og biokjemisk blodprøve, en generell urintest. For å bestemme nivået av permeabilitet av lymfatiske kar, lymfografien og lymfoscinitigrafi. Hvis ekspert mistenker at pasienten har andre sykdommer, er legene av en bestemt profil involvert i undersøkelsen.

Behandling av lymphostasis

For effektiv behandling av lymphostasis, bør en innsats rettes mot å overvinne utviklingen og direkte ødem, og mulige komplikasjoner. For positive resultater, er avgjørende faktorer rettidig behandling av pasienten til spesialister, samt hans etterfølgende holdning til å løse helseproblemer. I hovedsak er pasienter som er diagnostisert med lymphostase foreskrevet konservativ behandling, Formålet med dette er å forbedre utstrømningen av lymfevæske fra rommet mellom cellene i vevet. Behandling er rettet mot å sikre en økning i antall rundkjøringsveier for å transportere lymfe. For dette må pasienten først og fremst endre den vanlige rytmen av liv og arbeid. I to uker anbefales pasienten å holde seg til halvpostregimet. Det er viktig at pasienten tilbringer mesteparten av dagen i en liggende stilling, holder lemmerne horisontalt og i forhøyet form.

Også for behandling er tildelt en metode manuell lymfedrenering. Dette er en svært forsiktig massasje av svulsten som påvirkes av svulsten, noe som bør lette bevegelsen av proteiner i lumen av lymfatiske kapillærer. Massasjebevegelser stimulerer også sammentrekninger av lymfatiske kar. Som et resultat blir utstrømningen av lymf mer dynamisk. Denne prosedyren skal utføres til pasienten, liggende i den bakre stilling. Massasjebevegelser utføres slik at de virker direkte på huden. Massasjessesjonen varer fra 15 til 30 minutter. Vær oppmerksom på at denne prosedyren ikke kan utføres hvis det er det akutte infeksjoner, venøs trombose, ondartede svulster, systemiske sykdommer i dekompensasjonsstadietog.

Pasienten kan tilordnes å utføre variabel pneumatisk kompresjon. Denne prosedyren bidrar til å øke nivået av trykk i vevet, akselererer utstrømningen av væske fra det intercellulære rommet. Følgelig reduseres ødem. Prosedyren utføres ved hjelp av en pneumatisk enhet med et stort antall kamre.

Det er veldig viktig å velge en spesiell terapeutisk komprimeringsstrikk og bruk den regelmessig. Pasienter bør være oppmerksomme på at feil bruk av elastisk bandasje kan påvirke tilstanden negativt. Kompresjonslokk er valgt avhengig av sykdomsstadiet. Slike klær bør brukes om morgenen, tjue minutter etter at pasienten steg fra sengen. Du må skyte den om to timer før sengetid.

Som medisinbehandling får pasienter med lymphostasis oralt phlebotonics, som har lymfotensiv effekt. Også effektivt påvirke behandlingen av limfodrenazhnye-legemidler som tas oralt eller injiseres. For lokal bruk, brukes salver og geler som reduserer hevelse. I behandlingsprosessen blir resultatet direkte påvirket av næringsbegrensninger som bidrar til en reduksjon i volumet av interstitialvæske i kroppen. Så det er viktig å konsumere salt, så vel som proteinprodukter. Hvis konservativ behandling ikke gir riktige resultater, bør man konsultere kirurgiske metoder. Det er mulig å gjennomføre en mikrokirurgisk operasjon for å skape lymfevene anastomoser, En full lymfeknutstransplantasjon utføres også.

Forebygging av lymphostasis

Som de viktigste tiltakene for å forhindre utbrudden av denne sykdommen, er følgende fremhevet. Det er svært viktig å forsiktig ta vare på neglene for å redusere risikoen for infeksjon. Til samme formål, når du utfører arbeid med hendene (for eksempel arbeid i landbruket), bør du alltid bruke vernehansker. Når du blir skadet, bør den behandles svært nøye og korrekt. For å unngå hevelse er det viktig å ha på seg løse og komfortable klær og sko. Det bør tas i betraktning at årsaken til lymphostasis kan være fedme, så det er viktig å følge reglene for sunt å spise og få regelmessig fysisk aktivitet.

Hvis pasienten gjennomgikk kirurgi, er det svært viktig å utelukke betydelige kraftbelastninger på den opererte armen eller benet. Dermed skal pasienten hele tiden utføre treningsøvelser, anbefalt av den behandlende legen, til å tilbringe massasje. Kompresjonsklær er også en effektiv metode for forebygging.

limfostazom

limfostazom - en progressiv ødeleggelse av den normale strømning av lymfe gjennom fartøy lymfesystemet kanal, lokalisert i ulike deler av kroppen, og manifesterer utseendet til en stabil bløtvev ødem, trofiske forstyrrelser i huden. Typisk lymphostasis de innledende manifestasjoner utvikles som et resultat av lymfekar av liten kaliber (kapillærer og perifere lymfeknuter fartøy), og hvis patologiske prosesser som påvirker store lymfeknuter samlere og i lymfekanalen, utvikle irreversible endringer i mykt vev.

Ifølge verdensstatistikken når forekomsten av lymphostasis over hele verden 250 millioner mennesker. Forekomsten av denne patologien blant barn er 1: 10.000 og er en medfødt limbostase av lemmer og ansikter i kombinasjon med dysplastiske anomalier. I strukturen av morbiditet råder kvinnelige personer i alderen 30-45 år, og lymphostasis i nedre ekstremiteter står for minst 90% av tilfellene.

Risikogruppen inkluderer de av ung alder, og den vanligste formen av sykdommen er lymfostase i bena. Som en uavhengig nosologisk enhet av "lymphostasis" ble forskere innen medisin preget så tidlig som 1934 og delt på samme tid i primær og sekundær lymphostasis.

Diagnosen "lymphostasis" kan kun etableres og behandles av en kvalifisert phlebologist etter en omfattende undersøkelse av pasienten under forholdene til et spesialisert kirurgisk sykehus i vaskulær profil.

Prognosen for liv med lymphostasis er gunstig, men denne sykdommen kan forårsake en vedvarende sykdom i helse og funksjonshemming, som fører pasienten til funksjonshemning.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter

Lymphostasis medfødt form av nedre lemmer på grunn av genetiske morfologiske brudd vaskulær lymfatisk kanal, det vil si medfødte misdannelser av lymfekar (hypoplasi, aplasi og hyperplasi). Dette er en alvorlig patologi, hvor debuten er utseendet av ødem i det myke vevet i ett lem, oftest i ungdomsårene. Medfødt lymphostasis er en genetisk bestemt sykdom og kan overføres ved arv.

Under utviklet kliniske symptomer lymphostasis manifestert ikke bare lokalt, men også vanlige symptomer betydelig svekke pasientenes livskvalitet (vegetative-vaskulære, hormonelle og inflammatoriske komplikasjoner).

Den mest effektive metoden for å diagnostisere lymphostasis i nedre lemmer er MR, og som terapeutiske tiltak brukes lymfedreneringsmassasje og fysioterapi (slam, ultralyd og varmebehandling).

Sekundær lymphostase i underekstremiteter utvikler seg oftest etter et tidligere traumer eller alvorlige erysipelas. De første manifestasjoner av lymphostasis er hevelse av fotens dorsum. Pasienter på dette stadiet presenterer ikke noen spesifikke klager, og ofte i denne perioden er det ikke mulig å gjenkjenne sykdommen.

Som fremdriften av lymfestrømforstyrrelser, utvikler ødem og bruttofold vises på fotens hud, som ikke forskyves av palpasjon. På dette stadiet er det nødvendig å skille de eksisterende symptomene med slike sykdommer som nevrofibromatose og gigantisme i den nedre ekstremiteten.

I mangel av rettidige diagnostiske og terapeutiske tiltak, utvikler lymphostasis, og patologiske endringer strekker seg til de proksimale delene av underbenet (shin og lår).

Det er en klassifisering i henhold til graden av kliniske manifestasjoner, hvor 4 grader av alvorlighet utmerker seg. Den første graden av lymphostasis er preget av skade på de distale delene av underbenet, som manifesterer seg i form av deformitet og hevelse av foten mer fra baksiden. Med den andre graden av lymphostasis er den patologiske prosessen lokalisert på fot og shin. Den tredje graden innebærer nederlaget, ikke bare av foten og shinmen, men også av hoften. I fjerde fase, i tillegg til disse symptomene, opptrer brutto trofiske forandringer i hudoverflaten.

Lymphostasis av hånden

I 70% av tilfellene utvikler lymphostasis i overkroppen etter en mastektomi, ledsaget av fjerning av regionale lymfeknuter, og i noen tilfeller små pectoralis. Radikal fjerning av regionale lymfeknuter utføres for å hindre gjentakelse og spredning av onkopatologi, og uten denne manipulasjonen kan man ikke snakke om en effektiv kur for brystkreft. Når man fjerner en gruppe store lymfeknuter og lymfekar, opprettes det imidlertid forhold for akkumulering av lymfatisk væske i det myke vævets myke vev og til og med dets isolasjon gjennom den postoperative såroverflaten.

I dette henseende anbefales alle opererte pasienter å utføre spesielle treningsøvelser for å forbedre lymfesirkulasjonen. I de fleste tilfeller er lymphostasen av hånden etter mastektomi, forbigående, og symptomene forsvinner etter en måned.

I tillegg observerte den sekundære arm lymphostasis etter brenningen og infeksjon i huden, så vel som etter skader av forskjellig opprinnelse. I trinn ekspanderes klinisk lymphostasis øvre lemmer ser ut som en progressiv svellebestandig og mykvev trofisk hudforandringer (trofiske sår, hyperpigmentering) og endringer irreversible arr bløtvev.

Det er to hovedgrupper av lymphostasis i hånden: akutt (forbigående) i ikke mer enn 6 måneder og forekommer umiddelbart etter mastektomi og kronisk, som varer i mange år og har et vedvarende progressivt kurs.

De mest effektive metoder for medisinsk behandling er ikke lymphostasis hender er: manuell lymfedrenasje massasje, iført kompresjonsstrømper, muskel elektrosimuering, magnetisk terapi og laserterapi.

For å hindre utviklingen av mild lymphostase og forhindre utvikling av fibredema, bør pasientene etter operasjonen for å fjerne brystet utføre et sett med gymnastikkøvelser og selvmassemetoder. Selvfølgelig fører tilstedeværelsen av lymphostasis til noen funksjonshemming av kvinnen, men med alle regler for hudpleie, og også etter anbefaling fra legen når det gjelder fysisk aktivitet, går denne tilstanden av seg selv.

Ved symptomer lymphostasis øvre lemmer etter 1 år etter kirurgi og mastektomi, ledsaget av dannelsen av sel i løpet av hovne bløtvev, er denne situasjonen grunnen for en detaljert undersøkelse av pasientens onkolog å diagnostisere mulig tilbakefall eller metastasering av kreft.

Lymphostasis årsaker

Den viktigste etiopathogenetiske lenken i utviklingen av lymfostase på et hvilket som helst sted er akkumulering av lymfatisk væske i bløtvev og forekomsten av begrenset eller utbredt ødem. Den gjennomsnittlige daglige formasjonshastigheten for lymfevæsken er ca. 2 liter, og dannelsen skyldes filtrering av blodplasma i interstitialt rom, hvoretter lymfene kommer inn i lymfatisk kanal.

Mekanismen for dannelsen av lymphostasis går frem i henhold til et enkeltprinsipp, men foreningen er i alle tilfeller et brudd på den morfologiske eller funksjonelle integriteten til karene i lymfatisk kanal.

Det er to hovedgrupper av denne patologien - primær og sekundær lymphostasis, og grunnlaget for denne delingen er den etiologiske faktoren av opprinnelsen til sykdommen.

Utløsermekanismen i utviklingen av lymphostasis er forstyrrelsen av den normale lymfestrømmen gjennom lymfekarene av liten og stor kaliber. Når lymfestrømmen forstyrres, oppstår forholdene med økt intralymfatisk trykk (under normale forhold overstiger det ikke 10 mm Hg), noe som resulterer i frigjøring av overflødig væske som inneholder en stor prosentandel protein i omkringliggende myke vev. På dette stadiet forekommer ingen strukturelle endringer i mykvevet, og ødemet er forbigående.

Senere i vevet bryter proteinet ned og dannelsen av fibrin og kollagenfibre, som manifesterer seg i form av proliferasjon av bindevev i muskler, fascia, subkutan fettvev og hud. Disse endringene er irreversible og progressive.

I forbindelse med utviklingen av cicatricial endringer på det berørte segmentet, blir blodsirkulasjonen forstyrret, noe som uunngåelig fører til trofiske og inflammatoriske sykdommer.

Lymphostasis kan tilskrives kategorien polyetiologiske sykdommer, siden utseendet kan påvirkes av ulike faktorer, hvor hoveddelen er:

- lavere lem variakøse og mage fartøy, ledsaget av kronisk venøs insuffisiens, som et resultat av hvilket den kompenserende lymfatisk kanal vasodilatasjon, nedsatt tone eller utvikling valvulær insuffisiens av den vaskulære vegg;

- medfødte misdannelser i fartøyer av lymfesystemet i form aplasi (fullstendig fravær av visse vaskulære segment), hypoplasi (underutvikling lymfekar) og hyperplasi (hypertrofi av den vaskulære veggen, overdreven tortuosity av fartøyet), som fører til utvikling av primær eller medfødt lymphostasis;

- mekanisk skade på lymfekarets vaskulære vegg som følge av traumer eller brannsår;

- et syndrom av kompresjon av et lymfatisk kar ved å omgjøre inflammatorisk eller neoplastisk infiltrat;

- inflammatoriske endringer i lymfadenitt i ett segment spredt til lymfekar i en annen rekkefølge, som følge av hvilken ventilfeil utvikler seg;

- Utvidede metoder for kirurgisk inngrep for kreft ledsages av en radikal fjerning av regionale lymfeknuter, noe som uunngåelig fører til en funksjonsfeil i lymfatisk sirkulasjonssystem;

- Spesifikk filillariose lymphostasis blir observert når helminths av "filariae" går inn i kroppen, lymfekarene er den foretrukne lokaliseringen av disse. Denne typen lymphostasis kan også tilskrives mekanisk skade på lymfatisk kanal, da et stort antall helminter akkumuleres i fartøyets lumen, opprettes et brudd på lymfatisk strømning;

- Systemisk streptokokklesjon, manifestert som erysipelas, er ofte en utløsermekanisme for utvikling av lymphostasis lokalisert på øvre eller nedre lemmer;

- sykdommer i urinveiene i stadiet av kronisk nyresvikt fremkalle utviklingen av lymhostasis i underdelene og skrotet.

Lymphostasis symptomer

Ved utvikling av tegn på lymphostasis før alder av 30, er det et spørsmål om den ungdommelige formen av lymfødem, etter 30 år må man mistenke for sen lymphostasis.

Favorittlokaliseringen av lymphostasis er nederlaget til øvre og nedre ekstremiteter, men det finnes andre former for sykdommen, for eksempel lymphostasis i brystet, skrotet og til og med ansiktet.

I den kliniske løpet av lymphostasis er de tre hovedtrinnene skilt ut, hver enkelt varighet er individuell for hver pasient og avhenger av rettidig diagnose, samt tilstedeværelse eller fravær av riktig taktikk for behandling av pasienten.

Så i den første fasen av lymphostasis er pasientens eneste klage vedvarende, progressiv og, viktigst, reversibel ødem av en eller annen del av kroppen. Dessverre er mange pasienter ikke oppmerksom på dette symptomet, og søker senere medisinsk hjelp. I denne perioden av sykdommen har pasienten ikke smerte, men bare en følelse av "sprekker" i det berørte området av myke vev. Når du presser på huden, er det et spor i form av en liten dimple, så denne hevelsen kalles også "myk". Hevelse i det berørte området observeres om kvelden, og uten medisinering går det alene før morgenen begynner, så denne form for lymphostasis kalles "reversibelt ødem". Huden er jevn og skinnende på grunn av intens strekking. På dette stadiet er det lett nok til å oppnå positive resultater fra behandling med riktig valg av konservativ terapi.

Når sykdommen utvikler seg ved fibrotiske endringer i den patogenetiske kjeden, utvikler pasienten symptomer som karakteriserer den underliggende sykdommen. Spesifikke tegn på lymphostasis i denne situasjonen er utseendet på et begrenset ødem av myke vev av tett konsistens, palpasjon av det berørte området av huden forårsaker ubehag hos pasienten og i noen tilfeller smerte. Etter palpasjon i bløtvev forblir spor av trykk i form av små dimples i lang tid. Huddeksler blir ekstremt følsomme, men ingen trofiske forstyrrelser i dette stadiet blir observert. I perioden med spontan irreversibel ødem med lymphostasis er inflammatoriske endringer i myk vev ofte forbundet, på grunn av begrenset lymfestrøm og sirkulasjonsforstyrrelser. Et vanlig symptom som oppstår på dette stadiet er muskelkramper på grunn av svekket lokal sirkulasjon.

I denne perioden vektlegger pasientene den spesielle oppmerksomheten mot endringer i huden som kan indikere ulike patologiske forhold. For eksempel, på grunn av en sterk strekking av huden med et massivt ødem av bløtvev, observeres tørrhet, og noen ganger sprekkdannelse. Utseendet til diffuse røde flekker som er varmt til berøring, indikerer vedlegg av bakteriell infeksjon og utvikling av lokal inflammatorisk reaksjon i huden. Huden er festet til dypere subkutan fettvev og fascia med tette fibrøse tråder, så det er nesten umulig å kaste seg eller forflytte seg.

I det siste trinn lymphostasis, som ofte kalles "irreversible elephantiasis" det er et fullstendig brudd på leddfunksjon som følge av en betydelig økning i størrelse, tilkobling og installasjon kontrakturer deformerende sykdommer i ben og ledd. Huden får en brun fargetone på grunn av indurasjon og fibrose, og i mangel av adekvat terapi, opptrer vorteformasjoner og trophic ulcers ledsaget av lymfatisk drenering på huden. Det er statistiske data om de dødelige utfallene av denne sykdommen, fremkalt av utviklingen av generalisert septisk skade på kroppen.

Lymphostasisbehandling

Hovedmålene med enhver metode for behandling av lymphostasis er å begrense sykdomsprogresjonen, gjenopprette metabolske prosesser og forhindre mulige komplikasjoner. Hovedprinsippene for terapi er: individuell tilnærming og kontinuitet i denne eller den aktuelle behandlingsmetoden.

Siden huddekslene med lymphostasis lider i stor grad, anbefales alle pasienter å følge enkle regler for deres omsorg for å forhindre mulige komplikasjoner av trofisk eller inflammatorisk natur:

- Rengjør huden, bruk bare essensielle oljer som ikke inneholder konserveringsmidler og dufter;

- med den minste skade på huden, er det nødvendig å behandle det skadede området med et antiseptisk middel;

- bør være begrenset til sol og termisk bad (badstue, badstue, solarium);

- Ikke injiser medisiner i det skadede lemmet;

- Det er nødvendig å foretrekke klær laget av naturlige stoffer, ikke tettsittende til huden.

For å bestemme behandlings taktikken er det nødvendig å gjennomføre en grundig undersøkelse av pasienten for å finne ut årsaken til sykdommen. Å diagnostisere lymphostasis anvende slike instrumentelle metoder for undersøkelse, ultralydundersøkelse av karene i de nedre og øvre lemmer og organer i bukhulen og små bekkenet, lymfoscintigrafi og MR.

For å oppnå positive resultater i behandlingen av lymphostasis, bør man ikke bare bruke medisinske og andre metoder for konservativ terapi, men også normalisere pasientens spiseadferd. Unnlatelse av å overholde en balansert diett, betingelsene for oppsamling av høymolekylære proteiner i vev, progresjon av venøse sykdommer i huden, så vel som for å redusere immunreaksjonen av kroppen, noe som uunngåelig fører til infeksjonskomplikasjoner. Hovedprinsippene for diettinntaket for lymfatisk vekst er: Begrensning av saltinntak, høyt innhold av proteinprodukter og en reduksjon i inntaket av matvarer som inneholder komplekse karbohydrater.

Det er to hovedretninger i behandlingen av alle former for lymphostasis - konservativ og kirurgisk inngrep. Fremgangsmåter for medisinsk behandling er effektiv når sykdommen er i de tidlige stadier av utviklingen og ikke ledsaget av betydelige endringer i det myke vevet struktur, så vel som et tillegg til kirurgiske korreksjonsmetoder i de senere stadier av sykdommen.

De viktigste retninger av konservativ behandling er lymphostasis: nedgang formasjons lymfevæske, lymfe normalisering, bedre vevsregenerering evne og forebygging av fibrotiske rearrangementer i mykt vev struktur.

Som tiltak for å redusere dannelsen av lymfatisk væske og normaliserende lymfesirkulasjon, er det nødvendig å regelmessig bandasje de berørte lemmer med en elastisk bandasje eller bruke spesielle gjenstander av medisinsk strikkevarer. Av stor betydning er normaliseringen av pasientens spiseoppførsel for å redusere overflødig vekt og forverre pasientens tilstand.

For å normalisere lymphocirculation brukte medisiner - Detraleks 500 mg 2 ganger om dagen, Venoruton forte 300 mg 3 ganger i døgnet, Troxevasin 300 mg 2 ganger om dagen, Ginkor forte 300 mg to ganger om dagen. Som et middel til å forbedre perifer blodsirkulasjon hensiktsmessig søknad - Teonikol en tablett 3 ganger om dagen, Nospanum en tablett 3 ganger om dagen. For å normalisere mikrocirkulasjonen, brukes Trental 200 mg 3 ganger daglig.

Bredt brukt sympatisk blokade, eliminere smalende effekt på karene i lymfatisk kanal og bidrar til avsløring av kollaterale lymfatiske kar. Varigheten av den terapeutiske effekten av denne teknikken er minst tre måneder.

I lymphostasis i mykt vev oppstår overdreven opphopning av høymolekylære proteiner, men i denne situasjon, er det hensiktsmessig å bruke midler som fremmer spalting av proteinfraksjoner og fjerning av produkter av deres metabolisme i blodkarene i det venøse sirkulasjons (Troxerutin 0,3 g per dag).

For å forbedre pasientens vev trofisme tilordnet Hyaluronidase 3000 IU subkutant hastighet som ikke er mindre enn 5 injeksjoner, Fenylbutazon 0,1 g 4 ganger om dagen, gruppe-B-vitaminer, Reopirin en tablett 2 ganger per dag.

Effektive behandlinger er maskinvare-prosedyrer (pneumomassage, magnetisk og laserterapi), hvis virkning er rettet mot akselerasjon av metabolske prosesser i vev og gjenopptakelse av normal strøm av lymfevæske i hele kroppen.

Når konservative ineffektiv medikamentterapi, så vel som medfødte skjema lymphostasis viser forskjellige kirurgiske fremgangsmåter, de viktigste er: fettsuging, limfangioektomiya og Lymphatic shunting.

Indikasjoner for lymphangiektomi er uttrykt fibrøse endringer i bløtvev, ledsaget av en markert økning i lemmer og hyppige episoder av erysipelas. I løpet av denne operasjon gjøres trinnvis, eller tverrsnitt, segmental eller radikal fjernelse av rammede lymfekar med modifisert subkutane fettvev, og dersom det er nødvendig og fascia. Operasjonen avsluttes med lukking av såroverflaten med en hudflappe fjernet fra et sunt hudområde i pasienten.

Fettsuging innebærer aspirasjonsfjerning av subkutant fettvev inneholdende en fibrøs komponent. Fettsuging utføres med de første formene av lymhostase, ledsaget av begrenset fibrose.

Den mest effektive og berettigede kirurgiske metoden for behandling av lymphostasis på scenen av fibredema er lymfodrering. Lymfe-venøse anastomoser lagret med hypoplasi inguinal lymfekar og bekken-femoral segmenter i den primære lymphostasis. Indikasjon for anvendelse av en shunt i sekundær lyostatose er isolert skade på karene i lymfatisk kanal.

I en tid med rask utvikling av mikrokirurgisk retning i kirurgi, begynte kombinert operasjon som kombinerer segmental lymphangiektomi og direkte lymfatisk drenering effektivt å bli brukt.

Separat bør nevnes folkemidlene som brukes til behandling og forebygging av lymphostasis. Pasienten kan gjøre disse rettsmidler alene hjemme, men før han bruker, må han konsultere lege.

Det er oppskrifter av tradisjonell medisin, designet for både lokal og generell behandling. Et godt sårheling og anti-ødem er tjære, derfor anbefales det å bruke komprimerte preparater fra 1 ss. tjære og hakkede pærer. Ikke mindre effektiv i forebygging av lymphostasis er tinktur av plantain, for forberedelsen som du trenger 2 ss. hakkede blader av plantain hell 1 kopp kokende vann, deretter spenne og tilsett 200 stekt hvitløk og 200 flytende honning. Denne tinkturen skal brukes på 1 ss. 3 ganger om dagen i 15 minutter før måltider.

Massasje med lymphostasis

Med lymfostase er alle pasienter vist lymfedreneringsmassasje, som stimulerer strømmen av lymfatisk væske gjennom hele kroppen. I den første fasen av lymphostasis, når det er myk hevelse uten tegn på fibrøse forandringer i mykt vev, kan lymfedreneringsmassasje være den eneste effektive behandlingsmetoden. I tillegg er massasje brukt som en forberedende manipulasjon før man bruker kirurgiske behandlingsmetoder i de sentrale stadier av lymphostasis.

Lymfatisk dreneringsmassasje betyr mild, rytmisk massasje av huden og dyp massasje av lymfeknuter. Teknikken for å utføre massasje skyldes fysiologi av normal sirkulasjon av en lymf i en organisme, derfor er det først å frigjøre proksimale avdelinger av ekstremiteter fra stagnasjon og deretter distal. Under massasje utøves press på vevet, noe som forårsaker en refleksmengde av karene i lymfatisk kanal og en økning i lymfestrømmen i de subkutane sikkerhetsbeholdere.

I gjennomsnitt tar en lymfatisk dreneringsmassasje 60 minutter, siden alle massasjebevegelser skal utføres med en frekvens på ikke mer enn 12 bevegelser per minutt. Under massasjebevegelser skal spesiell oppmerksomhet tas på trykket på bløtvev, som med overdreven trykk, kan lokal blodsirkulasjon øke, noe som uunngåelig vil føre til økt ødem. Hver massasje økt må nødvendigvis ende med påføring av en spesiell kompresjon bandasje.

Til tross for den høye effektivitet ved behandling av lymfedrenasje massasje lymphostasis, er det noen kontraindikasjoner for bruk: inflammatoriske endringer i huden, trofiske skader på huden og beslektede oncopathology senere stadium nedre lem arteriosklerose.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter: årsaker, symptomer og behandling

Etter en hard dags arbeid observerer nesten hver femte innbygger på planeten en liten hevelse i beina. Ofte om morgenen er situasjonen normalisert, ellers kan symptomatologien snakke om tilstedeværelsen av lymfostase av bena.

I medisin er denne sykdommen preget av økning i vevets ødem, som forårsaker brudd på væskestrømmen gjennom lymfesystemet.

Årsaker til lymfatisk ødem

Lymphostasis (lymphedem) kan erverves eller medfødt i naturen.

Derfor er faktorene som fremkaller sykdommen, delt inn i to grupper:

 1. Medfødt lymfatisk ødem kan oppstå umiddelbart etter fødselen. Sykdommen oppstår på grunn av underutvikling, mangel eller økning av noen lymfatiske kar. Ofte er det familier, alle medlemmer av disse er diagnostisert med denne sykdommen;
 2. Årsakene til den oppkjøpte hevelsen er et brudd på hindringen av fartøyene, som oppstår ved sammenhengende sykdommer:
 • skadet en eller begge bena;
 • alvorlige konsekvenser av brannskader;
 • hjertesykdom;
 • Tilstedeværelse av kronisk venøs insuffisiens
 • nyresykdom;
 • skade på lymfesystemet i løpet av operasjonen;
 • lavt proteininnhold;
 • lammelse av lemmer;
 • en infeksjon som er parasittisk i naturen.

Symptomer og typer sykdommer

Lymfatisk ødem har tre stadier, som varierer i symptomatologi:

1. Den første fasen har et lite ødem som vises på slutten av dagen og forsvinner uavhengig etter noen timer med hvile eller om morgenen. Puffiness kan være et resultat av kraftig fysisk anstrengelse, en langvarig immobil tilstand og en stor mengde væsker i løpet av dagen.

Basene på fingrene og ankelen er de vanligste stedene for lokalisering av hevelse. På disse stedene er huden litt blek, og når den presses, dannes en liten krølling, som ikke gir smertefulle opplevelser.

2. Den andre fasen Det adskiller seg i smertefulle opplevelser, bevaring av puffiness, selv etter hvile og spredning av bindevev. Sykdommen kan vare i flere år. Over tid øker hevelsen høyere i beinet og blir tettere, når det trykkes lenge, er det et spor fra fingeren.

Hud blir cyanotisk, kan oppstå sår, sår, vekk utvoksninger. Beinets hud strekkes hele tiden og begynner å sprekke, noe som provoserer prosessen med betennelse og uopphørlig lymfedrenering. Ved langvarig turgåing eller ubenyttet ben kan spasmer i kalvemuskulaturen oppstå.

3. Den tredje fasen preget av en irreversibel utstrømning av lymf og utseendet av fibro-cystiske forandringer som forårsaker utseendet av elfenben. Symptomatik manifesteres i form av eksem, trofasår, erysipelas.

Fraværet av behandling fører til sepsis og død. Den berørte lemmen mister sin skisse, huden blir blå, og fotens mobile funksjoner er helt tapt.

Uansett scenen har sykdommen en vanlig symptomatologi:

 • Tilstedeværelse av svakhet gjennom hele dagen;
 • hyppig hodepine;
 • På språket finner du en hvit plakett;
 • lav konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • smerter i leddene;
 • vektig.

Hvordan behandle bursitt av kneet lest i denne artikkelen.

Hvordan behandle tromboflebitt i nedre ekstremiteter?

diagnostikk

Når symptomer på sykdommen manifesterer, er det nødvendig å ta kontakt med en vaskulær kirurg som, etter å ha samlet en detaljert medisinsk historie, gir anvisninger for videreføring av ytterligere undersøkelser:

 1. Lymfografi utføres ved å introdusere en spesiell fargestoff mellom første og andre fingre gjennom et lite tverrsnitt. Denne røntgenundersøkelsen kan bestemme antall lymfekar, deres patency eller blokkering, tilstedeværelsen av sammenbrudd eller forlengelser;
 2. Under lymfosintigrafi injiseres et spesielt isotopesubstans i det subkutane vevet, som kommer inn i lymfesystemet. Ved hjelp av gammakamera lage et bilde der du kan observere fartøyets tilstand og arten av lymfestrømmen;
 3. Doppler - ultralyd kan bestemme arten av ødem: lymfatisk eller venøs.

Når du diagnostiserer lymfatisk ødem, er ultralyd av bekkenet ultralyd nødvendig for å finne svulster eller en inflammatorisk prosess som forstyrrer utløpet av lymfe.

Leveringen av en biokjemisk blodprøve bestemmer tilstedeværelsen av proteiner i blod- og leverenzymer, som kan indikere begynnelsen av den inflammatoriske prosessen. For å utelukke narkotika, er det nødvendig å gi en generell blodprøve.

behandling

Lymfatisk ødem anbefales ikke til behandling selv. Sykdommen krever konstant overvåking av spesialister og velvalgte stoffer.

Behandlingen er primært rettet mot å gjenopprette normal lymfatisk strømning. For eksempel, for å gjenopprette mikrosirkulasjon i vev, forberedes preparater for gruppen av flebotonics (Vasoket, Detraleks). I første fase for forbedring av venøs tone utnevne Troxevasin eller Paroven.

En spesiell rolle i behandlingen er gitt til antiinflammatoriske og anti-edematøse legemidler (Reopirin og Butadion). For å styrke veggene i karene foreskrevet vitaminer, ravsyre.

I tillegg til medisiner inkluderer behandlingen:

 • laser terapi;
 • magnioterapiyu;
 • elektrostimulering av kontraktilitet av lymfatiske kar
 • reinfusjon av blod etter bestråling med ultrafiolett stråling.

Tradisjonell behandling kan suppleres med folkemedisin, men bare etter samråd med behandlende lege.

Behandling med urter kan inkludere dekokser, infusjoner, komprimerer og wraps.

 1. Forbedre utstrømningen av blod bidrar til infusjonsplantain. To spiseskjeer av råvarer skal helles en halv liter varmt vann og forlates i tolv timer. Om morgenen og kvelden drikke et glass kjøttkraft;
 2. Røtter av løvetann bidrar til fjerning av ødem og normalisering av lymfedrenering. To teskjeer helles en liter vann og forvarmer i fem minutter. Den resulterende infusjonen skal være drukket et glass hver morgen. Og om kvelden er det mulig å lage lotioner. Godt gjennomvåt gasbind vikle et smertefullt ben, pakk et sjal og vent 30 minutter;
 3. Komprimere på basis av løk bidrar effektivt til å fjerne puffiness og smerte. Den midtre pæren skal bakt i ovnen og etter kjøling gni den i en mørtel. Deretter legger du til en tjære i mengden av to skjeer, som kan kjøpes på et apotek, blandes til en homogen masse. Den resulterende blanding legges jevnt på kluten og påføres på problemområdene av foten. Komprimering er bedre å søke om natten, og om morgenen for å vaske av med varmt vann. Parallelt tar hver morgen innover kongelig gelé og naturlig honning i like store mengder. I en måned kan du se de første resultatene av behandlingen;
 4. For å redusere eller eliminere symptomene på sykdommen, kan det være med hvitløk. Fire hundre gram knust med en matprosessor og hell med naturlig honning (350 gram). Den resulterende blanding insisteres i to uker. Etter det, i tre måneder, ta rette tre ganger daglig før måltider;
 5. Et positivt resultat for behandling av lymfatisk ødem er innpakningsprosedyren. Hvit leire skal blandes grundig med vann (1: 2), og dreneres deretter av overskytende. Den resulterende vasselen legger på gasbind og festes til et sykt ben, som først må smøres med vegetabilsk olje og litt hevet. Det faste bindingen bør ikke holdes i mer enn fire timer. Leiren bør ikke tørke opp i løpet av denne tiden: bandasjen bør fuktes om nødvendig. Etter å ha kastet foten, vask med varmt vann;
 6. Sirkulasjon av lymf kan forbedres ved hjelp av leeches. På første trinn ta to stykker for en økt. Den utløste saken krever en økning i leeches til syv.

Elephant leg - hva er det? Hvordan behandle og hva å gjøre, fortell leger - eksperter, se videoen:

Kosthold og diett for lymphostasis av bena

I tillegg til narkotikabehandlingen gir den behandlende legen pasientens anbefalinger, og implementeringen bidrar til en rask gjenoppretting:

 1. Høye temperaturer forårsaker vasodilasjon, så besøk på badstuer, bad og solarium er forbudt.
 2. På behandlingstidspunktet må du gi opp hæl og sko på snørebånd som forverrer lymfestrømmen;
 3. Unntak av fysisk aktivitet. Føttene trenger hvile i løpet av dagen;
 4. Behandle behandling av de opptrådte sprekker og sår med løsninger av antiseptika;
 5. Det anbefales ikke å bruke tette klær og klær;
 6. For å unngå skade på føttene, kan du ikke gå uten sko på sand eller gress;
 7. Etter å ha tatt et bad i føttens hud, må du gni krem ​​eller lotioner som ikke inneholder konserveringsmidler.
 8. Sterk svette øker risikoen for trofiske lidelser, så bruk av talkum og pulver er obligatorisk.

Spesiell oppmerksomhet til lymfatisk ødem er gitt til pasientens diett. Først og fremst må du gi opp salt og krydret mat som forårsaker alvorlig tørst og stagnasjon av væske i lymfene.

I løpet av dagen bør du ikke drikke mer enn 2 liter væske. Det anbefales å erstatte te og kaffe med kompott uten sukker, morsmelk eller urtete. Pasienten bør redusere bruken av karbonatiserte drikker, brød, søtsaker og konditori.

I det daglige kostholdet må du legge til en stor mengde friske grønnsaker og frukt, som du må bruke i kokt, stuvet. Mengden vegetabilske og animalske fett bør reduseres til et minimum.

Men vegetabilske proteiner forbrukes i store mengder, de finnes i bokhvete, belgfrukter og nøtter.

Lymphostasis krever umiddelbar behandling. Derfor, ved de første tegn på sykdommen, bør man ikke utsette besøket til spesialister. Tidlige tiltak som er tatt, gir en god sjanse for utvinning.

Les Mer Om Fartøyene