Medikamenter for migrene - en liste over effektive tabletter

Migrene er en kompleks patologi, som i de fleste tilfeller krever medisinsk behandling. I dette tilfellet må patologisk terapi kombineres, ellers kan det være ineffektivt. Tabletter fra migrene er kun foreskrevet av leger. Selvmedisinering kan være fylt med alvorlige komplikasjoner.

Funksjoner av virkningen av narkotika

Så det er flere grupper av stoffer som brukes til å eliminere hodepine og andre symptomer:

 1. Tabletter av selektiv handling. De påvirker primært reseptorer i blodkarets vegger, og bidrar til utvidelsen. Samtidig påvirker de ikke hjertet på noen måte. Hodepine elimineres ved blokkering av trigeminale nerve reseptorer. På grunn av inntaket av slike medisiner fra migrene, er det mulig å redusere frekvensen av forekomsten betydelig. De bidrar også til eliminering av forløperne av patologi med aura.
 2. Triptaner. Presentert tabletter er foreskrevet av nesten alle leger, siden de er ment for behandling av migrene. De har positiv tilbakemelding, fordi de er svært effektive. Disse pillene utvider karene i hjernen og bidrar til å eliminere hodepine.
 1. Anestesi for migrene. Denne gruppen inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, så vel som ergotaminer.
 2. Analgetika. De skal bare tas i begynnelsen av angrepet, mens intensiteten i hodepine ikke er veldig sterk. Hvis ubehaget har en gjennomsnittlig intensitetsgrad, bør de preparerte preparatene kombineres med andre midler.

Egenskaper av migrene behandling

Alvorlig hodepine som følger med andre symptomer, fører ikke til normalt liv. Selvfølgelig, hvis en person har migrene, må den behandles. Denne prosessen har imidlertid noen særegenheter:

 • Migrene behandling, som er effektiv for noen pasienter, kan ikke hjelpe andre i det hele tatt. Derfor bør en erfaren spesialist foreskrive behandlingen.
 • Etter en stund kan selv et veldig effektivt middel, som tidligere fjernet alle symptomene, være ubrukelig, fordi kroppen gradvis blir vant til det.
 • Hvis pasienten samtidig diagnostiserer flere typer migrene, så for terapi må du velge en rekke tabletter.

I hvert fall vil du ikke kunne velge nødvendig medisin selv. Her må du ikke bare fokusere på tilbakemeldinger fra andre pasienter om effektiviteten av legemidlet, men også på anbefalingene fra leger. Selvmedisinering kan føre til forstyrrelser i tarmen og karsystemet, så du bør ikke ta risiko.

Tryptaner: funksjoner i bruk og en liste over populære stoffer

Så de presenterte tabletter anses å være de viktigste i terapien av denne sykdommen. Fordelen med disse stoffene er deres høye effektivitet og hastighet. De kan tas under en forverring av et angrep. Den største ulempen ved disse pillene er at de har en høy pris, og også negativt påvirker funksjonen i tarmene og magen.

Drikk stoffet er nødvendig for en spesialdesignet av en lege behandling ordningen. Men hvis han ikke umiddelbart kunne fjerne symptomene, så om noen timer kan du ta denne løsningen i en litt økt dose.

Triptans er rettsmidler for migrene av rask handling. Du kan velge en liste over stoffer:

Synspunktet fra lege-neurologen Shperling Boris Moisevich om bruk av triptaner og andre klasser av medisiner i behandling av migreneanfall:

De fleste av disse legemidlene er kun tilgjengelig på resept, slik at du ikke kan kjøpe dem selv på apoteket. Ikke ta slike piller mot migrene til personer som lider av plutselige trykkstopp. Meget forsiktig bør være behandling av migrene med aura. Til tross for at tryptaner eliminerer nesten alle de ubehagelige symptomene på sykdommen, kan de ikke kombineres med noen andre stoffer. Derfor, før du bruker denne medisinen, bør du lese instruksjonene.

Funksjoner ved bruk av NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er måten behandlingen starter på. De lindrer ikke bare hodepine, noe som er svært alvorlig med migrene, men bidrar også til å eliminere andre symptomer. Du kan identifisere slike NSAIDs:

 • "Sedalgin-Neo." Den inneholder et stort antall stoffer som hjelper lindre smerter. Under et migreneangrep er det nok å ta bare en pille.
 • "Askofen". Disse tablettene inneholder koffein, acetylsalisylsyre og paracetamol. På en gang kan det ta 1-2 kapsler. Du kan imidlertid ikke alltid bruke den. Det er bedre å slutte å bruke denne medisinen under graviditet, magesår.
 • "Ibuprofen". For å eliminere angrepet av migrene, er 400-800 mg av det presenterte legemidlet tilstrekkelig.
 • "Diclofenac". Drikk det bør være veldig forsiktig, da det bidrar til å ødelegge mage og tarm slimhinne. Istedenfor tabletter kan du bruke injeksjoner, som virker raskere og forårsaker mindre skade på fordøyelseskanalen.
 • "Bonifen".

Funksjoner ved bruk av ergotaminer

Slike tabletter fra alvorlige migrene kan være ekstremt effektive, men de kan ikke være full i for lenge siden de anses å være giftige for kroppen, og også vanedannende. Virkningen av ergotaminer kan økes ved å kombinere dem med andre legemidler. For eksempel kan du kombinere slike tabletter med koffein.

Vi kan skille slike ergotaminer:

 1. "Ergomar".
 2. "The Neo-Gyno".
 3. "Akliman".
 4. "Sekabrevin".
 5. "Dihydroergotamine". Du kan bruke den ikke bare i form av tabletter. Også populære er dråper av stoffet under tungen, og også intramuskulære eller intravenøse injeksjoner.

En egenskap hos ergotaminer er at de har en antiserotonin effekt, så de har evnen til å fjerne smerte. I tillegg hjelper ergotbaserte stoffer bare med migrene. For behandling av andre typer smertsyndrom, er de ubrukelige.

Også i behandlingen, bruk nesesprayer, som er veldig praktiske å bruke og ikke har en negativ effekt på magen. Anmeldelser om denne form for medisiner for behandling av migrene er for det meste positive. Ikke glem at noen pasienter klager over sterke bivirkninger fra ergotaminer. De kan ikke brukes til personer med iskemisk hjertesykdom, angina pectoris, hypertensjon, alvorlig nyre- eller leverinsuffisiens.

Tabletter av ergotaminer bidrar til å forhindre migreneangrep.

Er det noen fordel av smertestillende midler?

Analgetika kan bare være full, hvis hodepine er lavt intensitet, og de andre symptomene er milde. Behandling i dette tilfellet bør kombineres. For å fjerne migreneangrep, hjelper slike rettsmidler ikke.

Det er en liste over smertestillende midler for migrene:

 • "Analgin". Det er et svært vanlig legemiddel, som imidlertid kan påvirke legen negativt.
 • "Tempalgin". Det brukes ofte til menstrual migrene hos kvinner.
 • "Tsitramon". Et billig og effektivt stoff. Ikke ta det til de som er utsatt for høyt blodtrykk.
 • "Pentalgin". Det har ikke bare bedøvelse, men antiinflammatorisk effekt. I tillegg er det i stand til å gjenopprette normal tone i blodårene, produsere en liten beroligende effekt, noe som er svært viktig for migrene.

Kombinerte midler

De inkluderer et stort antall komponenter som takler de fleste symptomene. Det vil si at effekten av slike produkter er mye høyere. Når migrene bruker følgende stoffer:

 1. "Solpadein". Dette kombinert preparatet er tilgjengelig i form av tabletter som oppløses i vann, slik at det virker raskt nok. Drikk 1-2 tabletter om gangen. Det er viktig å være oppmerksom på kontraindikasjoner til bruk: graviditet, glaukom, hypertensjon, barnets ammingstid.
 2. "Ketanov".
 3. "Stopmigren".
 4. "Tetralgin".

De handler fort nok. For eksempel kan de redusere intensiteten av hodepine og andre symptomer etter 20 minutter. Men nesten ubrukelig i tilfelle av migrene status.

Nye stoffer

Det mest populære stoffet for migrene, som brukes i dag, anses å være "Excerdine". Mer om ham i videoen:


I sammensetningen finner du paracetamol, aspirin, koffein. Presenterte tabletter bidrar til å eliminere symptomer som feber, alvorlig hodepine. De bekjemper også den inflammatoriske prosessen godt. "Excedrine" har en god effekt på blodsirkulasjonen, det bidrar til å forhindre dannelsen av blodpropper. I tillegg kan stoffet forbedre mental aktivitet, fysisk utholdenhet, reduserer døsighet.

Legemiddelindustrien står ikke stille. I dag kan du finne en ny form for medisiner for migrene: En elektronisk patch som inneholder sumatriptan - "Zelrix". Et slikt verktøy muliggjør langsiktig behandling. I dette tilfellet påvirkes ikke mage-tarmkanalen.

Nå er det også en nålløs injeksjon av sumatriptan, som gjør at du kan oppnå effekten mye raskere. I tillegg utvikles en ny form for narkotika: oral innånding. De vil bli tilbudt de pasientene som ikke kan drikke tabletter fra migrene.

Prisen på migrenepreparater


Uansett hvilken migrene tabletter er valgt, er prisen den parameteren som det overveldende flertallet av mennesker er interessert i. Ikke alle personer som lider av denne skadelige sykdommen, kan være tilgjengelige for dette eller det aktuelle stoffet. Kostnaden for produkter kan ses i grupper:

 • Analgetikk: 10 til 120 rubler.
 • Triptans: 150-1500 rubler per pakning.
 • Ergotaminer: 150-700 gni.
 • NSAID: 75-800 gni.
 • Betablokkere: 200-300 rubler per pakning.

Hvilke stoffer som skal brukes til forebygging?

For å redusere frekvensen av anfall og intensiteten av smerte, kan du bruke disse medisinene:

 1. Betablokkere: Anaprilin.
 2. Tricykliske antidepressiva: Welfax.
 3. Kalsiumkanalblokkere: Nifedipin.
 4. Antikonvulsiver: Topiramat.

Hovedtrekk ved alle fremlagte midler er at de har en langvarig effekt. Hos noen pasienter forekommer reduksjonen i antall tilbakefall en måned etter starten av disse legemidlene.

Tabletter fra migrene bør utpeke en lege. Uansett om reseptbelagte de er solgt eller ikke, bør du ikke selvmedisinere. Det er bedre å kjenne diagnosen din og høre på råd fra en spesialist. Kjære lesere, vær ikke likegyldig - del din mening om artikkelen i kommentarene, var det nyttig for deg?

Migrene tabletter: liste og egenskaper

Migrene er en sykdom i nervesystemet som er preget av alvorlig hodepine. Hodepine er så uttalt at det tvinger en person til å stoppe alle aktiviteter for å skjule seg fra omverdenen. Et hodepineanfall med migrene kan vare i flere timer og dager uten avbrudd, noe som forårsaker at pasienten lider uutholdelig. Unngå hodepine med migrene kan, ved hjelp av en rekke medisiner. Om hvilke legemidler som finnes for behandling av migrene, deres egenskaper og applikasjonsfunksjoner, kan du lære av denne artikkelen.

Hvordan oppstår migrene?

Migrene, i tillegg til hodepine, ledsages av en kvalmefølelse, intensiverer oppkast, intoleranse av høye lyder og sterkt lys. Vanligvis er hodepine lokalisert i en halv av hodet, men det kan også være bilateralt.

Det er to typer migrene: med og uten aura. Aura er en harbinger av hodepine, det er alltid det samme i en pasient. Det er en forløper for eventuelle nevrologiske symptomer: visuelle (blinker for øynene på lyn, kortvarig tap av syn), sensoriske (prikking, kribling, nummenhet i visse områder), motor (svakhet i bena) og andre. Når en migrene med aura er alltid etter en tid (5-60 minutter) etter sistnevnte vises en typisk hodepine, så disse pasientene vet nøyaktig når de har smerte. Hvis pasienten har tid til å ta pillen fra hodepine umiddelbart etter aura-starten, kan han unngå forekomst av ubehagelige symptomer. I rettferdighet er det verdt å si at denne regelen ikke alltid fungerer 100%. Men sjansene for å forebygge smerte er høye.

Hyppigheten av hodepineangrep med migrene er forskjellig. Noen av dem vises bare et par ganger i året, og andre er bekymret nesten daglig. I alle fall er det et behov for å kvitte seg med ubehagelig smerte. Å gjøre dette, ty til medisinering.

Alle eksisterende legemidler til behandling av migrene er konvensjonelt delt inn i to grupper: tatt for å arrestere et angrep og pleide å forhindre forekomsten. I den første gruppen medikamenter trenger alle pasienter migrene. Profylaktiske medisiner vises bare til de pasientene som har anfall oftest 2-3 ganger i måneden, og er ganske vanskelige.

I behandling av migrene er det noen funksjoner:

 • Narkotika som effektivt eliminerer hodepine hos noen pasienter, er maktesløs i andre (og det er ikke i det hele tatt riktig at du ordinerer legen);
 • et middel som lettet symptomene tidligere, kan miste effektiviteten etter en stund;
 • Hvis pasienten har flere forskjellige typer migrene (for eksempel angrep med og uten aura), kan det være nødvendig med narkotika for å eliminere hodepine.

Disse funksjonene forårsaker vanskeligheter ved valg av effektive midler for behandling av migrene, slik at behandlingslegen står overfor en vanskelig oppgave: å velge det effektive medikamentet så snart som mulig med det minste antall "blunders".

Medisiner for migrene av rask handling

Til denne gruppen av rusmidler inkluderer midler som brukes til å stoppe angrepene av hodepine. Det vil si de legemidlene som brukes allerede etter smerten eller under starten av auraen. Effektiv og rask anses å være et middel som lindrer hodepine (eller reduserer alvorlighetsgraden) på maksimalt 2 timer.

Listen over preparater fra migrene av rask handling ser ut som følger:

 • smertestillende midler (inkludert kombinert) og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • ergotpreparater;
 • triptaner.

Analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Dette er en gruppe medikamenter som skal starte behandling for migrene. De er symptomatiske og bidrar til å lindre hodepine. Mest effektive i denne gruppe er: askofen-P Solpadein, Sedalgin-Neo Pentalgin, ibuprofen (Nurofen, Faspik), naproxen (Bonifen), Diclofenac (Voltaren, Rapten Rapid).

Askofen-P Det er en kombinasjon av paracetamol, aspirin og koffein. Produsert i granulat for oppløsningsfremstilling, kapsler og tabletter. Den anbefalte dosen er 1-2 tabletter (kapsler) på en gang. Paracetamol og acetylsalisylsyre potensere (forbedre) virkningen av hverandre, har analgetisk og anti-inflammatorisk virkning, og koffein bidrar til normalisering av cerebrale kar tone (dvs. påvirker en av de viktigste mekanismer for migrene hodepine). Stoffet er kontraindisert i gastrisk ulcus og duodenal ulcus i den akutte fasen, bronkial astma, graviditet og amming, forstyrrelser i blod koagulasjon, nyre- og leversvikt, alvorlig økning av blodtrykket.

solpadein består av kodein, koffein og paracetamol. Produsert i form av vanlige og vannløselige tabletter (som øker absorpsjonen og dermed virkningenes virkning). Codeine er en kraftig bedøvelse (refererer til medisinske narkotiske stoffer) og forsterker virkningen av paracetamol. For å redusere hodepine, er det nødvendig å ta 1-maksimalt 2 tabletter om gangen. Legemidlet er forbudt for bruk under graviditet og amming, glaukom (en sykdom med økt intraokulært trykk), blodsykdommer (anemi, trombocytopeni), hypertensjon.

Sedalgin-Neo inneholder i sin sammensetning kodein, koffein, analgin (metamizolnatrium), paracetamol, fenobarbital. Kodein og fenobarbital har selv en smertestillende effekt og samtidig øker effekten av paracetamol og analgin. Kontraindisert under de samme forhold som Ascoffen-P. Ta en tablett med et migreneangrep. Maksimal enkeltdose er 2 tabletter.

Pentalgin inneholder paracetamol, naproxen, koffein, drotaverine hydroklorid, feniramin-maleat, dvs. stoffer som har smertestillende, anti-inflammatorisk virkning, normal vaskulær tonus og gir lett effekt Cedar (beroligende). Den er tilgjengelig i tabletter, ta en tablett inne med hodepine. Pentalgin kan ikke brukes sammen med ulcerative lesjoner i den gastrointestinale traktus, blødninger på hvilket som helst sted, graviditet og amming, alvorlig hypertensjon, astma, hjerterytmeforstyrrelser, alvorlige lever- og nyresykdommer.

ibuprofen i en dose på 400-800 mg er ganske effektiv i migreneangrep. Det er produsert i belagte tabletter, brusende oppløselige tabletter, i kombinasjon med kodein (Nurofen Plus). I kombinasjon med saltet av L-arginin (Faspik) gir en raskere smertestillende effekt. Ibuprofen bør ikke brukes i ulcerative sykdommer i mage-tarmkanalen, blødning i den tidlige postoperative periode, betydelige problemer med lever og nyrer, graviditet og amming.

naproxen inneholder bare ett aktivt stoff, men det har likevel en god analgetisk effekt. Når migrene anbefales å bruke 2 tabletter inne i en gang. Kontraindikasjoner er de samme som i Ibuprofen.

diklofenak tilhører gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Doseringsformer ble syntetisert for å gi en raskere utbrudd av smertestillende effekt sammenlignet med konvensjonelle diklofenak-tabletter (for eksempel Rapent Rapid). Maksimal daglig dose er ikke mer enn 200 mg. Det anbefales ikke for hemofili og andre forstyrrelser i blodkoaguleringssystemet, graviditet og amming, erosive og ulcerative prosesser i tarmen.

Alle disse stoffene blir referert til som den såkalte "førstehjelpen" for migrene. Til tross for den tilsynelatende likheten til smertestillende midler og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, er det ganske ofte at ett legemiddel er effektivt for å avlaste et angrep og det andre ikke er det. Til dels er dette grunnen til en så bred palett av slike midler. Det er verdt å nevne at misbruk av slike medisiner (som betyr vanlig, nesten daglig bruk) kan føre til dannelse av en annen type hodepine - abusus, som er vanskelig å behandle. Grensen for bruk av smertestillende midler er 15 dager i måneden.

De pasientene som ikke er egnede analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller som har kontraindikasjoner til bruk, anbefalte bruk av en annen gruppe medisiner - ergotpreparater.

Ergot forberedelser

Denne gruppen medisiner gir tonisk effekt på hjernens kar, har antiserotoninaktivitet, som er årsaken til den analgetiske effekten av migrene. Disse stoffene er effektive bare med migrene hodepine og er helt ubrukelige i andre typer hodepine.

Til preparatene som bare inneholder alkaloider av ergot, bære ergotamin og Dihydroergotamin (Clavigrenin). De kan brukes oralt i form av dråper (eller under tungen), subkutant, intramuskulært og intravenøst.

Kombinert form av disse legemidlene i kombinasjon med koffein (Cofetamine, Cofergette, Nomigren) i form av tabletter, så vel som i form av nesesprayer (Digidergot). Doseringsformen er meget praktisk og effektiv i en nesespray, siden det gjør det mulig å raskt å bli absorbert aktivt middel med neseslimhinnen og ikke bidrar til å styrke av kvalme og oppkast i en form (som kan være ved hjelp av tabletter). Maksimal dose for et angrep er 4 injeksjoner. Ved bruk av disse stoffene må slutte å røyke, for ikke å provosere en trekning av perifere blodkar og sirkulasjonsforstyrrelser.

ergot legemidler er ikke brukt i pasienter med koronar hjertesykdom og angina, ukontrollert hypertensjon, alvorlig leversvikt, graviditet og amming, okklusive vaskulære sykdommer.

I noen tilfeller brukes tabletter av ergotpreparater ikke bare for å stoppe angrepene av hodepine, men også for å forhindre deres forekomst. I dette tilfellet brukes de i flere uker.

Triptans fra migrene

Disse stoffene har eksistert i mer enn et århundre, men den mest brukte bare de siste årtier. De kalles triptaner fordi de er kjemiske derivater av 5-hydroksytryptamin.

Virkningsmekanismen for triptaner er basert på:

 • deres evne til å koble til reseptorene i vaskulærveggen, forårsaker en innsnevring av hjernekarene;
 • evne til å blokkere forekomsten av smerte på nivået av trigeminale nerve reseptorer, som gir innervering av hodet og ansiktet;
 • evnen til å påvirke andre migrene symptomer, i tillegg til hodepine (det vil si de er effektive med samtidig kvalme, oppkast, lys og fobi).

Slike polymorfe virkninger av triptaner forårsaker også deres brede anvendelse i tilfelle av migrene.

Triptaner er tilgjengelige i ulike doseringsformer: tabletter, suppositorier (suppositorier), nesesprayer. Stearinlys (Trimigren) og sprøyter (Imigran) er å foretrekke å bruke med alvorlig kvalme og oppkast.

De vanligste stoffene i denne gruppen er Sumatriptan (Imigran, Rapimed, Sumamigren, Amigrenin), Zomig (Zolmitriptan), Relpax (Elektriptan), Noramig (Naratriptan). Og selv om de alle har samme virkningsmekanisme, men bare en kan være effektiv i hvert enkelt tilfelle.

Triptans, i tillegg til å arrestere migreneangrep, kan også brukes til å forhindre deres forekomst (selv om det ikke har vært pålitelige studier på dette i Russland). I dette tilfellet utnevne tablettform i flere uker.

Kontraindikasjoner for bruk av triptaner er 18 år og eldre enn 65 år, alvorlig kardiovaskulær sykdom (hjerteinfarkt, hjerneslag), høyt blodtrykk, intoleranse mot triptaner.

Med hva skal man begynne å behandle migrene?

Det er generelle prinsipper for behandling av migreneangrep, som i de fleste tilfeller rettferdiggjør seg:

 • startbehandling bruker en smertestillende eller en kombinasjon av dem (inkludert ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler);
 • Hvis bruk av smertestillende midler ikke produserte en effekt (i løpet av 45 minutter), bør tryptan tas;
 • hvis tryptan var ineffektiv, da i neste angrep er det nødvendig å bruke "andre tripatitt", det vil si stoffet til et annet firma eller med et annet aktivt stoff;
 • hvis i løpet av tre migreneangrep viste seg smertestillende, er det ikke nødvendig å ta triptan for det etterfølgende.
 • hvis angrepet av hodepine ikke er typisk (det vil si pasienten ikke kan avgjøre om det er en migrene eller en annen form for hodepine), bør det tas et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel.

Midler for forebygging av migreneangrep

Disse legemidlene brukes kun i tilfeller av hyppige (mer enn 2-3 ganger i måneden) og alvorlige migreneangrep (manglende evne til å gjøre sitt arbeid og delta i daglige aktiviteter, gjentatte oppkast, varighet av angrepet i mer enn 8-12 timer).

Beslutningen om bruk av slike legemidler skal bare tas av legen ansvarlig!

Med forebyggende formål kan brukes:

 • p-adrenoblokere (anaprilin, obsidan);
 • antidepressiva (det mest effektive og trygge er preparater av den nye generasjonen Simbalta, Velafax, Ixel);
 • antikonvulsiva midler (Valproat og Topiramat, Gabagamma);
 • kalsiumkanalblokkere (Nifedipin);
 • en rekke andre stoffer (Sandomigran, Metisergide, noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler).

Det generelle prinsippet om bruk av alle disse midlene er tilstrekkelig varighet. I noen tilfeller oppstår en nedgang i migreneanfall etter den første måneden for å ta stoffet, i andre - det kan ta seks måneder. Derfor bør utvelgelsen gjøres av den behandlende legen med hensyn til eksisterende sykdommer hos denne pasienten, og samtidig ta hensyn til andre legemidler som pasienten bruker kontinuerlig (for eksempel ved behandling av hypertensjon).

Nye botemidler for migrene

For tiden er det utviklet et transdermalt plaster som inneholder Sumatriptan (kalt Zelrix). Denne form for frigjøring er enda mer praktisk enn nesespray, men i tillegg har den også evne til å opprettholde den terapeutiske konsentrasjon av legemidlet i blodet i lang tid, omgå mave-tarmkanalen. Følgelig kan bruk av tryptan i form av en lapp redusere forekomsten av bivirkninger og forbedre toleransen av medikamentet. Dette er et godt alternativ til de vanlige doseringsformene i form av tabletter.

I tillegg til patchene har en sumatriptan nåløs injeksjon blitt utviklet som tillater at 6 mg Sumatriptan administreres under huden, men uten injeksjon. Legemidlet kommer under huden med en liten enhet som injiserer nitrogengass og medisin gjennom et lite hull i huden i hundrevis av sekunder. Denne doseringsformen er nødvendig for de pasientene som ikke er hjulpet av tablettformer av triptaner, og som ikke klarer å stoppe migreneangrep med injeksjoner.

En spesiell doseringsform av dihydroergotamin utvikles også, som vil bli administrert ved innånding gjennom munnen, men effekten vil da være lik intravenøs injeksjon. Dette vil tillate pasienten å stoppe et alvorlig migreneangrep mens du er hjemme eller på jobb, i stedet for å vente på sykehusinnleggelse på sykehuset.

I stadiet av kliniske studier er det også en aerosolform av proklorperazin. Legemidlet går inn i de nedre delene av luftveiene ved hjelp av en spesiell inhalator (ligner på instrumentene som brukes til å behandle bronkial astma), hvor den absorberes i sirkulasjonssystemet. Effekten er også sammenlignbar med intravenøs bruk. Det er bevist at dette stoffet eliminerer ikke bare hodepine, men også kvalme og oppkast, men bare ved intravenøs bruk. Siden aerosolformen er sammenlignbar med injiserbar, som forskerne sier, betyr dette muligheten for å bruke den hjemme.

For tiden er det pågår studier på effekt og sikkerhet ved bruk av en ny serie medikamenter til behandling av migrene - CGRP-reseptorblokkere. Dette er slike stoffer som Telcohepant (i tabletter), Olcegepant (til intravenøse injeksjoner). Mekanismen for deres handling er basert på evnen til å stoppe smerter med migrene, uten å begrense karene, uten å påvirke andre kroppssystemer, og derfor ikke skape bivirkninger. Dette betyr muligheten for bruk hos pasienter med kardiovaskulære sykdommer.

Hittil har resultatene fra en enkelt klinisk studie blitt publisert, noe som tyder på den samme effekten av Telcohepant og Zolmitriptan i behandlingen av migreneangrep, men signifikant færre bivirkninger ved bruk av Telcohepant. Det er mulig at dette stoffet snart vil bli et verdig alternativ til tryptaner i behandlingen av migrene.

For en vellykket behandling av migrene, finnes det for tiden et stort antall medisiner. Deres arsenal blir stadig etterfylt med nye doseringsformer eller til og med nye stoffer. Valget av en agent for behandling av et migreneangrep i hvert enkelt tilfelle er ikke en enkel oppgave, og krever overveielse av et stort antall faktorer. Løsningen av dette problemet er kun mulig ved hjelp av en erfaren og kompetent lege.

"Medisinsk gjennomgang", intervju prof. Tabeyeva G. R. "Triptans - en spesifikk behandling for migrene":

Enn å behandle migrene medisiner

Hodepine er en av de vanligste klager av mennesker i alle aldersgrupper. Ifølge egenskapene er det vanskelig å bestemme utseendet og mekanismene av forekomsten. Men det er en type hodepine - en migrene, som har ganske spesifikke egenskaper og manifestasjoner. Det kan ikke bare være en klage, men en uavhengig sykdom.

Hva er en migrene?

Migrene er en type hodepine angrep, de viktigste egenskapene som er:

 • Distribusjon er strengt en av halvdelene av hodet (oftest i fronto-temporal delen);
 • Arten av smerte er akutt og pulserende;
 • Plutselig forekomst;
 • Periodisk gjentakelse av anfall
 • Smertsyndrom er ledsaget av symptomer i form av fotofobi, kvalme, oppkast;
 • Alvorlig svakhet etter et angrep.

Interessant! Navnet migrene har mottatt siden antikken. Denne termen, bokstavelig oversatt fra gammel gresk, høres ut som gemikraniya. Den første delen av ordet (hemi) er oversatt som "halv", den andre (cranios) er "tåre".

Personer i fare for migrene

Ifølge offisiell statistikk fra Verdens helseorganisasjon er migrene et problem på om lag 15-17% av verdens befolkning. Blant risikofaktorene for utviklingen av denne patologiske tilstanden kan identifiseres som følger:

 1. Arvelig disposisjon. Mer enn 70% av pasientene med migrene har en historie om slektshistorie. Sannsynligheten for genetisk overføring av sykdommen er høyest for sønnen til syke mødre (risiko er ca 72-75%). Fra faren overføres migrene ikke oftere enn i 30% av tilfellene. Hvis begge foreldrene lider av angrep, er sannsynligheten for det samme problemet som oppstår i avkom, uavhengig av kjønn, over 90%.
 2. Age. Den mest typiske aldersgruppen blant personer med migrene er fra 17-18 til 38-42 år. Den tidligste alderen der en sykdom er potensielt i stand til å manifestere seg, er den 5 år gamle. Hos mennesker eldre enn 50 år er sykdommen nesten ikke funnet;
 3. Paul. Kvinner er sykere oftere. Den hormonelle bakgrunnen til organismen har en karakteristisk effekt. Jenter legger merke til migreneangrep etter utseendet av menstruasjon. Det er en forbindelse med en viss fase i menstruasjonssyklusen;
 4. Livsstil. Det ble bemerket at migrene er vanlig blant personer som er engasjert i aktiv faglig aktivitet, hovedsakelig mentalt. Hyppige stressende situasjoner og psyko-emosjonell ustabilitet kan utløse dannelsen av migrene, selv hos personer som ikke har arvelig predisposisjon.

Hvorfor det er en migrene: mekanismer for å starte et angrep

Ifølge moderne vitenskapelige bevis er den viktigste patogenetiske teorien om migrene vaskulær. Dens essens ligger i sviktet av lokale mekanismer for å regulere tonen i karene i hjernen og meningene i retning av nedgangen. Et migreneangrep med hensyn til intrakranielle hemodynamiske forandringer er en økning i blodfyllingen av hovedkaretene i hodet. Som et resultat - lokal økning i trykk med irritasjon av smertefulle reseptor soner, som manifesteres av en sterk spesifikk smerte av klar lokalisering.

Det er viktig å huske! Den egentlige årsaken til migrene er en plutselig utvidelse av karene i et lite område av hjernen. Derfor inneholder stoffer som inneholder et stoff av spasmolytisk type, med migrene ikke effektive, selv om de eliminerer andre typer hodepine!

Typer av migrene: manifestasjoner og symptomer

Klassifiseringen av migrene er basert på en kombinasjon av symptomer, som det oftest manifesterer. Forskere beskrev to typer migrene: klassisk og enkel. Et karakteristisk trekk ved deres utbredelse er at hvis man måtte forholde seg til en klassisk art før, er den moderne mannen mer utsatt for enkle migreneangrep (75% av tilfellene). Årsaken til dette er fremveksten av mange nye årsaker som påvirker hjernen negativt.

Et klassisk migreneangrep

Begrepet "klassisk migrene" antyder at hodepine er foran med uspesifikke symptomer, som kalles aura. Slike forløpere kan være forskjellige auditive, visuelle, tale- eller luktforstyrrelser, koordinasjonsforstyrrelser. Spesifikke manifestasjoner av auraen avhenger av hjerneområdet hvor midlertidige sirkulasjonsforstyrrelser forekommer.

Fasene og symptomene på et klassisk migreneangrep

1. Prodromal (3-5 timer før starten av hodepine)

 • Stemningsstabilitet;
 • Nedgang i styrke og generell svakhet;
 • Tørr munn og tørst;
 • En følelse av sult og en kort økning i appetitten;
 • Angst og irritabilitet;
 • Økt følsomhet for lys, lyd, olfaktorisk, smakstimuli

2. Aura (innen 1 time før angrepet)

 • Visuelle forstyrrelser: Tap av små områder i synsfeltet, utseendet på flerfargete flekker foran øynene, flimrende fluer og flimmer;
 • Taleforstyrrelser: langvarig, sløret tale;
 • Koordinasjonsforstyrrelser: Svimmelhet, ustabilitet i å gå

3. Hodepine (varighet fra 2-3 timer til 2-3 dager).

Alvorlig smerte i en av halvdelene av hodet, lokalisert baneområde, panne eller tempel. Enhver bevegelse og fysisk aktivitet, lyse og lyse og høye lyder fører til økt smerte. Ofte i en høyde av et smertefullt angrep, oppstår alvorlig oppkast. Mange pasienter har et ønske om å presse hodene sine med hendene. På et stille, mørkt sted, reduseres smerten noe.

4. Endelig smerte.

Dets utbrudd indikeres av en reduksjon i intensiteten av hodepine, det er døsighet med nedsenking i dyp søvn. Ansiktet og lemmer blir hovne på grunn av forsinkelse i vannlating.

5. Gjenoppretting (fra flere timer til flere dager etter angrepet)

Migrene forårsaker utarming av kroppens vitale ressurser. Dette er årsaken til en sterk nedgang i krefter i post-angrep perioden. Pasienter med merket generell svakhet, apati, som gradvis reduseres. Etter hvert som urinering gjenoppstår, forsvinner puffiness, visuell, auditiv, olfaktorisk og koordineringsevner.

Et enkelt migreneangrep

Ved enkel migrene er ment et angrep av ensidig hodepine uten en forrige aura eller dens uutviklede og kortsiktige kurs. Slike migrene forekommer ofte hos personer med sykdommer i kardiovaskulærsystemet (noen varianter av arteriell hypertensjon, angina og andre former for iskemisk hjertesykdom, epilepsi, Reynaud-syndrom).

Symptomer som er karakteristiske for en enkel migrene, er generelt lik de som er angrepet av den klassiske varianten av sykdommen. Hovedforskjellen er at hodepine oppstår plutselig mot en bakgrunn av fullstendig velvære, uten forutgående aura. Hvis du sammenligner intensiteten av smerte, så med en enkel migrene, er det mindre uttalt, men mer tidkrevende. Blant andre egenskaper av hodepine kan man merke:

 • I hver pasient kommer smerte alltid fra samme side (enten til høyre eller til venstre);
 • Vises på et tidspunkt, strekker seg til hele frontal-oftalmisk og parietal-temporal region;
 • Intensiteten av smerte øker gradvis fra et lite punkt til en intens halvdel av hodet, som er vanlig i hele den fremre og laterale regionen;
 • Smerte kan gis til den tilsvarende halve nakke og skulderbelte;
 • Arten av smerten: fra pulserende til sprengning;
 • Kvalme og oppkast er et hyppig sammenhengende symptom som ikke bringer lettelse til pasientens tilstand med en enkel migrene;
 • Lachrymation, fotofobi, synsforstyrrelser fra øyets side på siden av lesjonen;
 • Sharp sonisk, visuell og andre stimuli øker øyeblikkelig smerte;
 • Krenkelser av koordinering av bevegelse og evnen til å gå;
 • Hevelse i ansikt og lemmer, som er et resultat av tørst- og urinasjonsforstyrrelser;
 • Etter et angrep er det utmattelse, døsighet, som passerer etter en stund.

Det er viktig å huske! Det er ingen grunnleggende forskjell mellom et klassisk og et enkelt migreneangrep. Isoleringen av disse kliniske formene av sykdommen er betinget, da deres manifestasjoner bare er forskjellig i nærvær av en aura, og behandlingen er identisk!

Faktorer som utfordrer et angrep

De fleste som lider av migrene, vet hva som akkurat fremkaller forekomsten av smerteangrep. Som potensielle irriterende er i stand til å snakke:

 • Endringer i vær og klimatiske forhold mot bakgrunnen av individuell meteosensitivitet. Jo raskere de oppstår, desto større er sannsynligheten for å utløse sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen som er karakteristiske for migrene.
 • Overdreven reaktivitet av kroppen til irriterende matvarer: krydder og krydder, krydrede retter, sterk kaffe og te, marinader og hermetikk;
 • Alkoholholdige drikker;
 • Psyko-emosjonell stress og stress. Karakteristisk for utbruddet av migrene er ikke på høyden av eksitasjon, men etter det;
 • Lys, fargerik eller blinkende lys stimuli;
 • Innånding av skarpe lukt;
 • Hold deg i forhold med dårlig ventilasjon;
 • Fysisk overarbeid;
 • Langvarig søvnløshet;
 • Endringer og svingninger i hormonell bakgrunn.

Behandling av migrene

Det kurative programmet for migrene omfatter slike komponenter:

 • Forebygging av et angrep;
 • Stopp av hodepine;
 • Forebyggende tiltak.

Den viktigste metoden for lettelse for behandling av hodepine med migrene er medisinering. Det er effektivt i enhver fase av et angrep. Bruk av antimigraine medisiner i perioden av auraen, om noen, reduserer intensiteten av hodepine, og noen ganger helt kan forhindre utseendet. Legemidler tatt etter starten av smerte syndrom forkorte sin tid og redusere intensiteten. Men undervurder ikke de ikke-farmakologiske tiltakene, hvis ytelse reduserer sannsynligheten for forekomst og alvorlighetsgrad av hodepine.

Det er viktig å huske! Legemidlet for migrene bør tas så tidlig som mulig før angrepet. Jo mer rettidig stoffet blir tatt, desto bedre er den terapeutiske effekten!

Hvordan forebygge et migreneangrep?

Hver syke migrene vet hvilken provokerende faktor som oftest forårsaker et annet angrep. For å eliminere utløsereffekter må negative innflytelser unngås. Hjelp kan:

 • Nektelse av matvarer, som brukes til å provosere hodepine;
 • Bruk av spesielle og solbriller;
 • Moderat bruk av alkoholholdige drikkevarer eller fullstendig avvisning av dem
 • Unngå stressende situasjoner, fysisk og psyko-emosjonell stress;
 • Bruken av metoder for mental og psykologisk avslapping og fysisk karakter. Jo mer balansert modus for arbeid og hvile, stemningen er bedre og stabilere, jo mindre er det en migrene;
 • Ekskluder eller minimer eksponering for støy og olfaktoriske stimuli;
 • Bruk av legemidler som øker organismens adaptive egenskaper mot bakgrunnen av meteosensitivitet (antifront).

Hvis den provokerende faktoren ikke er unngått, eller de minste tegnene som er karakteristisk for auraen, har oppstått, bør det tas umiddelbare anti-migrene stoffer eller spesielle prosedyrer.

Hvordan lindre smerten av migrene hjemme?

Du kan stoppe migrene, som begynte, på tre måter.

 1. Forbered deg på et angrep. Pasienten skal kunne gjenkjenne forløperne og de første symptomene på migrene, og skille dem også fra andre typer hodepine. Det er nødvendig å forsøke å beskytte deg mot frykt og panikk før den kommende episoden av alvorlig hodepine. Hvis angrepet ikke skjedde for første gang, blir erfaringen med bruk og effektiviteten av tidligere brukte stoffer tatt i betraktning. De bør alltid være til stede og tatt med det minste tegn på forverring av sykdommen.
 2. Gi de mest behagelige forholdene for å redusere angrepet: pasienten skal være i et mørkt rom der det ikke er støy, støv, skarpe lukt og andre irriterende faktorer. Eventuelle mentale, følelsesmessige og fysiske påkjenninger er utelukket. Kollegaer, slektninger, bekjente og andre personer i kontakt med pasienten må nødvendigvis være oppmerksom på dette.
 3. Narkotika medisiner og ikke-medisinske metoder for cupping migrene. Hovedanbefalinger for bruk er en strengt differensiert og forebyggende tilnærming. Dette betyr at hvis det ikke er tvil om at pasienten har et sant migreneangrep, er det best å først ta til bruk av spesielle medisiner. Unntaket er bare lette angrep av migrene. De kan testes med opioider og antiinflammatoriske stoffer (ketorolak, pentalgin, citramon, ibuprofen, copacil, etc.). Hvis minst en gang sin ineffektivitet har skjedd, er gjenbruk ikke tilrådelig.

Det er viktig å huske! Ved behandling av migrene er det ikke noe sted for spasmolytika og vasodilatormedikamenter. De gir ikke bare lindring, men kan også forverre smertsyndromet!

Migrene Behandling Tabletter

I praksis, i behandling av migrene, har følgende vist seg å være den mest effektive:

 • Basert på sumatriptan: antimigrene, amigrenin, imigran;
 • Basert på naratriptan: narkotika naramig;
 • Inneholder zolmitriptan: tabletter zomig;
 • Eletriptan: tabletter rhelpaks;
 • Kombinert anti-migrene stoff, ikke inkludert i triptangruppen: Nomigren.

Anbefalinger fra spesialister på inntak av medisiner fra gruppen av triptaner er:

 1. Et alvorlig migreneangrep bør bare stoppes av triptaner. Andre stoffer er ikke effektive;
 2. Når utseendet til forgjengere eller en bestemt hodepine, er den anbefalte dosen en tablett;
 3. Kriteriet for evaluering av effekten er et to-timers intervall etter å ha tatt pillen. Hvis hodepinen er helt stoppet, kan pasienten gå tilbake til den vanlige livsstilen. Redusere intensiteten, men opprettholde angrepet er grunnen til å ta en annen pille;
 4. Pasienter som tok to tabletter for å stoppe et tidligere angrep, kan umiddelbart ta en doblet dose med en annen forverring av migrene;
 5. Det totale fraværet av terapeutisk effekt av legemidlet (to doser) er en kontraindikasjon for gjentatt anvendelse. Slike pasienter bør bytte til å ta triptans av en annen generasjon;
 6. Hvis medisinen er effektiv, bør den bare brukes så lenge effekten fortsetter. Legemidlet bør alltid være tilgjengelig for pasienten;
 7. Hvis stoffet ikke brukes mer enn to ganger i uken, forårsaker det ikke avhengighet, overdose og bivirkninger.

Symptomatisk behandling av migrene

Siden i tillegg til hodepine migrene ledsages av en masse andre symptomer, under et angrep, er det ofte behov for lettelse. Det kan være:

 • Mot oppkast: piller og injeksjoner av metoklopramid, cerukal, domperidon;
 • Mot poser av ansiktet og hjerneødem, diuretika (Lasix, furosemid), glukokortikoider (deksametason, prednison), ikke-steroide antiinflammatoriske midler av type (indometacin, Ibuprom, nimesil);
 • Sedasjon og sedativer: valokardin, corvalol, barboval.

Ikke-farmakologiske metoder for omsorg under et angrep

I alle fall kan migrene utføre spesielle triks, spesielt hvis de er effektive i tidligere angrep. Hjelp er i stand til å:

 • I fasen av aura - en svak varm søt te. Det er ikke tilrådelig å drikke, hvis det allerede har oppstått en hodepine.
 • Elementer av akupressur. Trykkpunkter kan være okkiput og tempel på den smertefulle siden av hodet. Implementeringsregler: 10 trykkkompressjoner 2-3-4 fingre i 10 sekunder ved utånding;
 • Massasje i regionen av karoten arterien ved å trykke ned i 2-3 sekunder 5-6 ganger. Det er mulig å trykke ikke bare arterien på den tilsvarende siden av lesjonen, men også den som pulserer mer på nakken;
 • Kald komprimering på pannen og templene.

Det er viktig å huske! Diagnose og behandling av migrene må nødvendigvis utføres under tilsyn av en spesialist - en nevropatolog. Dette skyldes det faktum at under hennes maske kan skjule et stort antall patologiske forhold!

Er forebygging mulig?

Ifølge eksperter, reduserer overholdelse av forebyggende tiltak betydelig antall migreneangrep. Effektiv kan være:

 • Begrensning av kontakt eller fullstendig utelukkelse av virkningene av provokerende faktorer;
 • Unngå langvarig opphold foran TV eller datamaskin;
 • Maksimer lengden på samtaler på telefonen;
 • Overholdelse av prinsippene for sunn mat, fysisk aktivitet og søvn;
 • Vedlikehold av en individuell dagbok, som indikerer frekvensen av anfall, deres varighet, provokerende faktorer og effektive inngrep. Dette vil gi oss mulighet til å trekke konklusjoner om prognosen til sykdommen og mulighetene for behandling;
 • Tar medikamenter inneholdende magnesium og B-vitaminer;
 • Godkjennelse av legemidler av en av legemiddelgruppene: adrenoblokker (propranolol), antikonvulsiva midler (topiramat), antidepressiva (venlafaksin).

Interessant! Hittil har injeksjonslegemidler, nesesprayer og fysioterapi teknikker blitt utviklet, som på kortest tid stopper selv de sterkeste migreneangrepene. Men størst betydning i kampen mot dette problemet tilhører organisering av medisinsk behandling, opplæring av pasienter for å stoppe og forebygge anfall, den fulle verdien av samspillet mellom spesialister og pasienter!

Migrene tabletter: liste og egenskaper

Er det mulig å helbrede en nevrologisk sykdom ved å ta spesielle migrene tabletter? Denne sykdommen er kronisk, men den integrerte behandlingen av migrene kan bidra til å redusere frekvensen av anfall. Når forverringen av terapien er rettet mot å eliminere symptomene: alvorlig hodepine, kvalme, svimmelhet.

Egenskaper av migrene behandling

Hva setter legen fokus på, anbefaler pasienten en kur for migrene? På en persons tilstand, beskrevne symptomer, testresultater. De betyr noe:

Egenskaper av utseendet av anfall. De kan være sjeldne, ikke intense og krever adopsjon av svake smertestillende legemidler. Med regelmessige alvorlige angrep ledsaget av smerter med stor styrke, er det fornuftig å foreskrive komplekse stoffer.

Evnen til å stoppe et angrep på aura-scenen. Hvis pasienten vet nøyaktig når migrene skal begynne, med fokus på symptomene på auraen, foreskriver legen medisiner som kan forhindre utvikling av akutt hodepine.

Eliminering av konsekvenser av et angrep. For å lette den generelle svakheten, svimmelhet, kvalme, oppkast, anbefales pasienten å ta spesielle medisiner.

For å unngå hyppige anfall, kan du følge forebyggende tiltak. I tillegg, hvis en pasient klager over hyppige anfall, gjentatte hver 5-10 dager, tilbyr nevrologer regelmessig medisinering som kan forhindre utbrudd av hodepine.

Hva skal jeg drikke hvis jeg har migrene?

Først og fremst er migrene tabletter rettet mot å lindre ubehag - anestesi. Pasienter som bare har begynt å lide av hodepine, kan ta av angrepet raskt, ved hjelp av de enkleste medisinene.

analgetika

Selv om legemidler i tabletter fra migrene selges på apotek uten resept, bør funksjonene i administrasjon og dosering avtales med legen.

aspirin. For å drikke er det på en gang to tabletter nødvendig å vaske ned - kaffe, sterk te for å stimulere til handling. Hvis pasienten er bekymret for magesår, kan gastritt ikke tas til aspirin. Du kan ikke drikke acetylsalisylsyre hos gravide, på grunn av blødningseffekten, anbefales det ikke å ta stoffet i premenstruasjonsperioden,

analgene. Har en smertestillende og ubetydelig antipyretisk egenskap. Det anbefales ikke å ta personer som lider av lever, nyre, hjertesvikt.

tsitramon. Hjelper med hodepine, senker temperaturen. Takket være koffein i sammensetningen normaliserer det trykket. Kontraindikasjoner for administrasjon av Citramonum: hemofili, nyrefeil, tarm og mageblødning.

paracetamol. Fjerner smerter av annen art: pulserende, vondt, akutt. Den har antipyretisk effekt. Dette legemidlet kan tas under graviditet og amming.

ibuprofen. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Reduserer smerte, betennelse, reduserer feber. Det er ikke ønskelig å ta pasienter som lider av gastritt, magesår.

Mangelen på effekt når du tar smertestillende eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, forverres tilstanden tydelig på behovet for å konsultere lege. Han vil foreskrive nye stoffer som kan lindre tilstanden.

Triptans - handle raskt og effektivt

Endre smertestillende midler for andre tabletter fra migrene, dersom pasienten klager over smerte, manglende lettelse når man tar vanlig medisinering. Triptans "muffle" ikke smerten, men stopp betennelsen i nervesenteret, normaliser fartøyets tilstand. Moderne spesialister noterer seg en betydelig reduksjon i angrep av hodepine hos pasienter som tar stoffer av tryptangruppen. Generelle effekter av narkotika:

 • Beroligende effekt på reseptorene på veggene i blodårene.
 • Utvidelse av cerebrale arterier.

Sumamigren. Det internasjonale navnet er sumatriptan. Hjelper å bli kvitt hodepine, du kan ta med migrene med aura og uten. Det er ikke foreskrevet for pasienter under 18 år.

Amigrenin. Det er angitt for bruk i akutt migreneangrep. Kontraindikasjoner: Graviditet, amming, leversvikt.

Relpaks. Lindrer migreneangrep. Dette legemidlet bør ikke tas til barn, pasienter med nedsatt cerebral sirkulasjon, og også til pasienter som har overlevd et slag.

Zomig. Forhindrer forekomst av migrene hodepine. Eldre, dette legemidlet bør tas med forsiktighet: monitor den generelle tilstanden, måle blodtrykket.

sumatriptan. Det brukes i begynnelsen av et hodepine angrep. Det er ikke tilrådelig å ta en person som har hatt infarkt og har hjertesykdom.

Preparater av tryptangruppen er ikke effektive dersom de tas før angrepet, med en migrene aura.

Kombinerte medisiner for behandling av migrene

Hvordan velge det mest effektive middelet for migreneangrep? Hvis en-komponent smertestillende har stoppet å hjelpe, er det fornuftig å prøve kombinert medisinering.

Stopmigren. Det er i stand til å kurere et alvorlig angrep 20 minutter etter inntak, eliminerer kvalme, fotofobi. Kontraindisert hvis pasienten har kranspulsår, nyresvikt.

solpadein. Den har antipyretisk, smertestillende effekt, eliminerer følelsen av tretthet, stimulerer arbeidskapasiteten. Legemidlet kan ikke tas til barn under 12 år, pasienter med epilepsi, pasienter med hypertensjon.

spazmalgon. I sammensetningen: smertestillende for analgesi, spasmolytisk - for å lindre spasmer. Medisinen fjerner effektivt smertesyndromet. Det anbefales ikke til pasienter med glaukom, gastrointestinal obstruksjon, gravide og ammende kvinner.

tok. Det komplekse preparatet inneholder en smertestillende, antispasmodisk og bromid. Har en uttalt smertestillende effekt. Pasienter rapporterer en beroligende effekt. Legemidlet er ikke foreskrevet hvis pasienten har blodsykdommer, arytmi, takykardi.

spazgan. Fjerner raskt hodepinen, begynner å virke 20-30 minutter etter å ha tatt. Hvis du bruker Spazgan i terapeutiske doser, forårsaker det ikke bivirkninger. Du kan ikke drikke disse pillene for gravide, pleie kvinner, barn.

Tetralgin. Reduserer vaskulær spasme, har en tonisk effekt. Pasienter noterer normalisering av arterielt trykk, eliminering av svimmelhet, forbedring av arbeidsevne. For en dag kan du ikke drikke mer enn 4 tabletter. Legemidlet er kontraindisert hos pasienter med alkohol og narkotikaavhengighet.

Pentalgin. Har spasmolytisk, beroligende, smertestillende effekt. Eliminerer hodepine innen en halv time etter inntak, det er lang tid - opp til 6 timer. Legemidlet er ikke foreskrevet hvis pasienten er diagnostisert med: bronkial astma, arytmi, anemi, glaukom.

Citramon P. En anti-inflammatorisk, smertestillende effekt av legemidlet er notert. Citramon P normaliserer tonen i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer følelsen av tretthet. Legemidlet er kontraindisert i graviditet i første og tredje trimester.

Askofen P. En smertestillende, som har en tonisk, anti-inflammatorisk effekt. Takket være koffein inneholdt i sammensetningen, har den en gunstig effekt på hjernens arbeid. Mulige bivirkninger: hudreaksjoner, kvalme, halsbrann.

Pasienter som har prøvd forskjellige kombinasjoner av legemidler, er det fornuftig å ta hensyn til Excerdine. Disse tabletter fra migrene har antipyretisk, smertestillende effekt. Legene noterer også den antiinflammatoriske effekten. På grunn av hemorragisk egenskap reduserer ekscedrin trombogenese. Dette bidrar til å unngå sammenblanding av blodkar, noe som betyr - utviklingen av anfall.

Preparater med beroligende, antiemetisk effekt

Hvilke medisiner for migrene eliminerer de ubehagelige symptomene som følger med hodepine? Siden det er nødvendig å stoppe kvalme, oppkast, svakhet, tilbyr legene narkotika som ikke bare lindrer oppkastningsrefleksen, men også skuespillende beroligende.

Promethazine. Sedativ, antihistamin medisin, har antiemetisk effekt. Med forsiktighet er foreskrevet til pasienter med nedsatt lever-, nyre- og leverfunksjon. Ikke ta med alkohol.

meterazin. Normaliserer søvn, reduserer svette, forbedrer arbeidskapasiteten. Hjelper å takle kvalme, er kontraindisert i inflammatoriske sykdommer i nyrene, leveren.

klorpromazin. Neuroleptisk, tranquilizer. Det brukes til å eliminere trang til å kaste opp. Styrker effekten av hypnotika, smertestillende midler, vasodilatorer. Kontraindikert hos pasienter med hjertesykdom, aterosklerose, nyresvikt.

Reglan. Blokker punkt sentre i hjernen, forårsaker antiemetisk effekt. Eliminerer symptomene på kvalme, svimmelhet. Legemidlet bør ikke tas til pasienter med bronkial astma, nyresykdom som lider av magesår.

Følelsen av døsighet som oppstår når du tar sedativer for migrene, er også positivt. Angrepet går mye raskere hvis pasienten er i stand til å sove.

Er det mulig å forhindre utviklingen av et angrep?

Ubehag og hodepine tortur uten å stoppe, vises en gang i uka og oftere? Det er fornuftig å ta medisiner som reduserer migreneangrep, og forhindrer også utseende av ubehagelige symptomer.

Ergotaminer stopper angrepet på aura-scenen

Vi kan si at pasienten var heldig hvis han føler tilnærming til migrene smerter - en aura. På scenen av auraen, kan du stoppe et angrep, forhindre det i å utvikle, unngå helt hodepine. Hver person beskriver sine følelser på forskjellige måter, men det er generelle symptomer:

 • Utseende før lysets øyne blinker.
 • Hvis du lukker øynene dine, ser det ut til at det i århundrene er fargede sirkler, zigzags.
 • Endrer lukt.
 • Produkter kan skaffe seg en annen smak (smaken av metall på språket).

Påfør ergotamin umiddelbart, så snart en aura vises.

Akliman. Reduserer hodepine, normaliserer blodsirkulasjonen. Pasienter indikerer beroligende effekt av tabletter. Legemidlet er ikke anbefalt for gravide og ammende kvinner.

ergotamin. Har en beroligende effekt. "Avslutt" hodepine i begynnelsen av et migreneangrep. Kontraindisert i angina pectoris, risiko for hjerteinfarkt.

Kofetamin. Det internasjonale navnet er koffein + ergotamin. Har vasokonstriktiv effekt, øker mental ytelse. Cures migrene i begynnelsen minutter. Du kan ta ikke bare på scenen av aura, men også med utseende av hodepine. Det er ikke foreskrevet for pasienter som lider av nedsatt lever, nyresvikt, eldre.

Viktig! Langvarig bruk av ergotaminer er vanedannende, så de må skiftes med andre legemidler, anestetika eller kombinert med koffeinholdige medisiner.

Migrene blokkere

Disse medisiner for migrene må tas hver dag. Legemidler normaliserer tonen i fartøyene, smalere karene, har en gunstig effekt på hjertemuskelen.

Inderal. Legemidlet er foreskrevet for å forhindre angrep av hodepine. Legemidlet stabiliserer arbeidet i hjertemuskelen, normaliserer blodtrykket, forhindrer utviklingen av angina pectoris.

diltiazem. Slapper av blodkarets vegger, lindrer spasmer, forbedrer blodsirkulasjonen. Kontraindisert hos barn under 12 år.

nifedipin. Kalsiumkanalblokkeren. Det er tatt for forebyggende formål for å eliminere migreneangrep. Normaliserer blodsirkulasjonen, fornyer de vaskulære veggene.

Oppmerksomhet vær så snill! Bare en lege kan velge det optimale settet av medisiner. Hvert stoff alene kan bare ha en svak effekt.

Forebygging av migrene

Hvis anfall skyldes premenstruelt syndrom, foreskrives forebyggende medisiner for migrene for kvinner.

verapamil. Har en forebyggende effekt, tilhører gruppen kalsiumkanalblokkere. Normaliserer tonen på fartøyene. Det er ikke foreskrevet for lakterende og gravide kvinner.

propranolol. Direkte avtale er behandling av koronar hjertesykdom. Den har en generell styrke effekt, stabiliserer blodtrykket, reduserer mangfoldet av hodepine. Det er ikke foreskrevet i kombinasjon med beroligende midler.

amitriptylin. Antidepressiv, har en beroligende effekt. Eliminerer kronisk nerve hodepine, forhindrer utviklingen av migrene.

topiramat. Lager spasmer av blodkar, normaliserer blodsirkulasjonen. Det er indikert som en profylaktisk mot migrene hos voksne.

Magne B6. Et stoff som regulerer overføringen av nervesimpulser i hjernen. Reduserer nervøs reaksjon i tilfelle stress, overarbeid, høy mental belastning.

Du kan ikke forvente å stoppe migrene smerte, bare ta pillen. Pasienten må gjennomgå et kompleks av fysioterapeutiske prosedyrer, holde seg til en diett som utelukker krydret mat og tillater fysisk trening. Å eliminere stressende situasjoner fra livet vil bidra til å redusere antall migreneangrep.

Les Mer Om Fartøyene