Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Er prolral av mitralventilen uskadelig, som det ser ut ved første øyekast?

  Hjerte gir full blodtilførselen til hele kroppen, så ufarlige typer hjerte patologi skjer ikke: tilsynelatende harmløs prolaps mitral hjerte (MVP) i ventilen kan føre til alvorlige komplikasjoner for å true livet av mannen. Det er nødvendig å vite hva som kan være varianter av valvulær blemish og hvor farlig forsinkelsen av mitralventilen er å bevisst og fullt implementere anbefalinger fra en kardiolog.

  Ventilapparatfeil under fosterlager er av spesiell betydning: mitralventil prolaps og graviditet kan ha felles negativ effekt, forverre hjerteforholdet til en kvinne og forårsake farlige komplikasjoner for barnet. Tidlig deteksjon og behandling av sykdommen er den viktigste faktoren for forebygging, noe som er svært viktig for barn og unge kvinner.

  Valve prolapse

  Normalt i systolisk sammentrekning av hjertemuskelen når blodet utstøtes fra ventriklene i store kar, idet de to klaffene av ventilen mellom forkammer og hjertekammer tett lukket. Slik overtatt og medfødt mitralklaffprolaps - en svekkelse og siging av ett eller begge av ventilene til dannelse av klaffe insuffisiens og nedsatt hjerteblodstrøm, er en risikofaktor for farlige komplikasjoner. Dette er en av de vanligste typene av hjertepatologi, som kan føre til en nedgang i kvaliteten på menneskelivet. Dette er spesielt viktig for tenåringer, idrettsutøvere og kvinner som drømmer om å finne lykken i morskapet.

  Årsakssykdommer av sykdommen

  Forlengelsen av mitralventilen hos barn er oftest en medfødt variant av sykdommen som oppstår mot bakgrunnen av følgende faktorer:

  • genetiske anomalier, bekreftet av patologiens familiens natur
  • arvelige metabolske defekter (myxomatøs degenerasjon av valvulære apparatet);
  • medfødt bindevev dysplasi;
  • intrauterin misdannelse av hjerteventiler.

  Noen ganger oppdages den primære prolapsen av mitralventilen i en voksen (sen diagnose), noe som forklarer fraværet av symptomer. Med en økning i belastningen på hjertet, er det manifestasjoner av hjertepatologi, som får en person til å søke medisinsk hjelp. Lignende situasjoner er prolaps av mitralventilen hos gravide kvinner eller hos idrettsutøvere.

  Hovedårsakene til prolapse mitralventil ervervet karakter:

  • inflammatoriske sykdommer i hjertet (revmatisme, endokarditt, myokarditt, perikarditt);
  • iskemisk hjertesykdom;
  • kirurgi og traumatisk hjerteskade;
  • atrial myxoma;
  • systemisk patologi av bindevev.

  Forlengelsen av mitralventilen hos barn og voksne krever obligatorisk medisinsk observasjon med bestemmelse av graden av alvorlighetsgraden av patologien og valg av optimal terapeutisk taktikk.

  Grader av alvorlighetsgrad av valvulær defekt

  Klassifiseringen basert på parametrene for ultralyddiagnostikk er av stor betydning for valget av behandlingsmetoder for mitralventil prolaps. Ekkografien deler patologien i følgende varianter:

  • forlengelse av mitralventilen på 1 grad - sagning av ventilflapper dypt inn i venstre atrium til 3-6 mm;
  • prolaps av mitralventilen i 2. grad - prolapse til nivået 7-9 mm;
  • forlengelsen av mitralventilen i siste 3 grader - overflødig av størrelsen på bladets sagging over 9 mm.

  En viktig prognostisk faktor er forekomsten av en omvendt blodstrøm. Mitralklaffprolaps med oppstøt, detekteres ved hjelp av ultralydundersøkelse er vesentlig forverrer sykdommen, men graden av den patologi hjerte er drastisk redusert når den registrerer den motsatte støpe arterielle blod.


  Avhengig av årsaken til starten, er følgende typer valvulære defekter preget:

  • idiopatisk prolaps av mitralventilen (primær, medfødt);
  • kjøpt PMC (sekundær).

  Symptomatologi av patologi

  Noen ganger, selv med den opprinnelige graden av sagging, kan spesifikke tegn på mitral ventil prolapse være fraværende, spesielt hvis det ikke er noen manifestasjoner av regurgitasjon. En syke person kan gjøre følgende klager:

  • rask utmattelse av tretthet;
  • ubehag og svakhet;
  • problemer med søvn;
  • tilbakevendende hodepine;
  • irritabilitet og emosjonell ustabilitet.

  Av de spesifikke manifestasjonene er følgende symptomer mulige:

  • smertefulle opplevelser på venstre side av brystet av varierende alvorlighetsgrad, som ikke fjernes av nitroglyserin og forverres mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse;
  • hjertebanken;
  • kortpustethet;
  • en følelse av støy i brystet, som oppstår på bakgrunn av fysisk aktivitet;
  • svimmelhet og en tendens til å miste bevisstheten.

  Mulige og ikke-permanente symptomer inkluderer følgende symptomer:

  • svingninger (økning eller reduksjon) av blodtrykk, forbundet med endring i kroppsstilling eller fysisk anstrengelse;
  • uventede angrep av svette;
  • parestesi i fingrene eller tærne
  • skinn av huden;
  • psykiatriske lidelser.

  Med forlengelse av mitralventilen oppstår økningen i symptomer og forverring av den generelle tilstanden mot bakgrunnen av å spille sport, med tungt fysisk arbeid eller med utviklingen av komplikasjoner.

  Diagnostiske metoder

  Etter undersøkelsen vil lege-terapeuten nødvendigvis høre på hjertetoner ved hjelp av et fonendoskop (auskultasjon av hjertet). En mulig manifestasjon av ventil prolaps er atypiske lyder i hjerteområdet (enkelt eller flere klikk, støy). De obligatoriske metodene for forskning inkluderer:

  • elektrokardiografi (EKG);
  • ultralyd skanning av hjertet;
  • Dopplerometri (undersøkelse av hjerteblodstrøm);
  • angiocardiography.

  Typiske diagnostiske ultralydskriterier er:

  • forskyvningen av ventilflikene i retning av det venstre atrium i en avstand over 3 mm;
  • påvisning av en signifikant økning i amplituden til ventilen;
  • utvidelse av mitralåpningen og fortykning av ventilflapper;
  • utseendet av en omvendt støpt av blod.

  Den mest nøyaktig diagnose av mitralklaffprolaps, kan man bruke en spesiell angiografi (en venstre ventrikulografi), som utføres under strenge indikasjoner for sitt tiltenkte formål av kardiolog.

  Terapeutisk taktikk

  I mangel av klager og alvorlige patologiske endringer i ultralydundersøkelse på bakgrunn av prolaps uten hemodynamiske lidelser, er det ikke nødvendig med terapi. Behovet for medisinsk eller kirurgisk behandling skjer når symptomene øker eller mot bakgrunnen av komplikasjoner. Hvordan behandle prolaps av mitralventilen, er kardiologen godt klar over hvem som vil foreskrive behandlingen:

  • med alvorlige rytmeforstyrrelser - medisinsk eller kirurgisk behandlingsmetode brukes (radiofrekvens ablation, pacemaker implantasjon);
  • Når det oppdages mindre oppblåsning, er det nødvendig med spesiell medisinbehandling, ifølge indikasjoner, kirurgisk behandling brukes (vulvoplasty, proteser);
  • For å forebygge tromboemboli bør antiplatelet brukes.
  • obligatorisk korreksjon av samtidige sykdommer (vedlikehold av optimalt blodtrykk, behandling av endokrine sykdommer, psykoterapi) er obligatorisk;
  • i svangerskapet må du skape forhold for en rolig gestation av fosteret og forhindre tromboemboliske komplikasjoner, for hvilke legemiddelbehandling brukes med antiaggregantmidler.

  Behandling av prolaps av mitralventilen i 1 grad innebærer symptomatisk og forebyggende behandling med besøk til legen minst 1 gang om 2 år. Med andre varianter av sykdommen velges behandlings taktikk individuelt.

  komplikasjoner

  Det mest prognostisk sikre alternativet er den hemodynamisk ubetydelige prolapse av mitralventilen i 1. grad, når det ikke er symptomer og oppblåsthet. Men selv i denne situasjonen, er det nødvendig å følge anbefalingene fra en spesialist og fortsette medisinsk tilsyn for å unngå ubehagelige situasjoner. Farlige komplikasjoner inkluderer:

  • infeksiv endokarditt;
  • arytmi;
  • hjertesvikt;
  • iskemisk slag;
  • tromboembolisme av store fartøyer;
  • syndrom av plutselig død.

  Forebyggende tiltak

  Med hvilken som helst variant av patologien, er det nødvendig å utføre tiltak for å forhindre farlige komplikasjoner, som inkluderer:

  • antibiotikaprofylakse før noen kirurgisk eller diagnostisk prosedyre;
  • Langsiktig bruk av rusmidler som forhindrer blodpropper (antiaggreganter);
  • symptomatisk terapi;
  • begrensning av fysisk aktivitet og hardt arbeid med yrkesfare (mitral ventil prolapse og idrett er uforenlig, noe som er spesielt viktig for barn og ungdom);
  • regelmessig oppfølging med lege.

  Ung kvinne drømmer om vellykket svangerskap og fødsel av et friskt barn, må du bruke pregravid opplæring som inkluderer en full undersøkelse av kardiolog med profylaktisk bruk av narkotika før unnfangelsen, hele perioden av svangerskapet, fødsel og barseltid.

  Kontraindikasjoner for fosters oppfattelse og svangerskap er kompliserte varianter av hjertepatologi når det er en reell risiko for plutselig død.

  I det store flertallet av mennesker med en prolaps av hjerteapparatet, er prognosen for livet gunstig, spesielt med streng overholdelse av forebyggende tiltak.

  Hvordan kurere mitral ventil prolapse

  Taktikk terapi for diagnose av mitralklaffprolaps forskjellig i hver enkelt pasient, avhengig av graden av ventilen prolaps, tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av dysfunksjoner i det autonome nervesystemet hos hjertet og blodkarene.

  Prinsipper for behandling av prolaps av mitralventilen av primær natur:

  1. behandling bør være forsvarlig lang;
  2. kompleksitet;
  3. behandlingsmetoder foreskrives under hensyn til arbeidet i det autonome nervesystemet for hver pasient.

  De første tiltakene bør være normalisering av søvn, korrigering av hvile- og arbeidssystemet. Pasienten anbefales et regime med tilstrekkelig tid til søvn og hvile.

  Det har blitt observert at de fleste pasienter med denne diagnosen svarer godt til trening, dersom sykdommen ikke er komplisert av mitralinsuffisiens, utseende ventrikkelflimmer eller uttalt endringer i prosessen av ventrikulær repolarisering. Slike pasienter kan ikke være redd for å lede en livlig livsstil, under oppsyn av en lege. Barn med mitral ventil prolaps syndrom anbefales å bruke slike typer sport: bading, ski og skøyter, sykling. Og noen idrettsaktiviteter er ikke ønskelige, siden de er forbundet med jerky bevegelser i kroppen. For eksempel kampsport (karate), hopping og så videre.
  Behovet for å minimere fysisk stress i pasienten oppstår når det er strømningsregurgitasjon, metabolske forstyrrelser i myokardiet, repolariseringsprosesser, ventrikulær arytmi eller et utvidet Q-T-intervall i klinikken.

  Slike pasienter foreskrives treningstrening under konstant tilsyn av en lege.
  Forlengelsen av mitralventilen av primær natur er ofte et tegn på bindevevsdysplasi og vegetovaskulær dystoni, derfor bør man stole på prinsippene for generell styrkingsterapi og vegetotrofiske midler.

  Ikke-medisinering

  En viktig del av behandlingen er ikke-medisinske metoder. De inkluderer:

  1. psykoterapi;
  2. vannprosedyrer;
  3. fysioterapi metoder (elektroforese av cervical ryggrad med magnesium og brom);
  4. auditiv trening;
  5. massasje av ryggsøylen;
  6. akupunktur.

  Du bør også være oppmerksom på foci med kronisk infeksjon, for eksempel tonsillitt, kroniske sykdommer i nyrene, urinveiene og så videre. De må sanitiseres.

  Medisineringsterapi

  Medisinske metoder er primært rettet mot:

  1. terapi av vegetative forstyrrelser, vegetovaskulær dystoni;
  2. forebyggende tiltak for utvikling av neurogen dystrofi av hjertemuskelen;
  3. psykoterapeutiske metoder;
  4. anvendelse av antibakterielle stoffer for å forebygge endokardittutvikling av smittsom natur.

  Hvis pasienten har symptomer på moderat sympatikotoni i forgrunnen, kan fytopreparasjoner legges til behandling. Disse er beroligende urter: rosmarin, salvie, morwort, johannesurt, hagtorn og valerian. Av de ferdige medisinene anbefales tinktur av morwort og valerian.

  Endringer i kardiogrammet, som indikerer brudd på repolariseringsprosessen av myokardiet, er indikasjoner på gjennomføring av terapi med metabolske legemidler. Disse inkluderer panangin, karnitin, vitaminkomplekser og riboksin.

  • Karnitin. Dette er et hjemlig forberedelse. Til utenlandske analoger er Tyson, Carnitol, L-Carnitine, Vitalein. Påfør i lang tid, opptil 2-3 måneder, beregning av en dose på 50-75 mg. på kg. vekt. Carnitin spiller en viktig ledende rolle i fett- og energityper av metabolisme. På grunn av handlingen på mobilnettet (overføring av fettsyrer gjennom cellemembranen), gir stoffet beskyttelse av myokardiet fra nevroprostiske prosesser, forbedrer energipakkeprosessene.
  • Koenzym Q. Det har en gunstig effekt ved å forbedre bioenergetiske prosesser i hjertemuskelen, som er spesielt effektiv i sekundær mitokondriell insuffisiens.

  Tilstedeværelsen av ventrikulære ekstrasystoler, et langstrakt Q-T-intervall, vedvarende repolarisasjonsforstyrrelser, tjener som indikasjon på utnevnelsen av beta-blokkere. Behandlingen er foreskrevet i lang tid (fra 2 til 3 måneder) med en hastighet på 0,5 til 1,0 mg. på kg. vekt. Avbryt stoffet sakte, gradvis redusere dosen. De ventrikulære ekstrasystolene krever ikke single eller supraventricular extrasystoles som ikke er ledsaget av en forlengelse av Q-T-intervallet.

  Antibakterielle stoffer i forebygging av endokarditt av smittsom natur.

  Denne profylaksen er indisert for personer som har betydelige ventilkonstruksjonsforstyrrelser. Forberedelser gis før utførelse av medisinske manipulasjoner som kan provosere bakterieemi. Denne ekstraksjonen av tann, fylling og etablering av proteser, fjerning av mandler.

  Ved manipulasjoner på organer i luftveiene og i munnhulen, anbefales antibiotika.

  1. Penicillin. Tilordne til inngrep ledsaget av blødning i munnhulen, kirurgiske inngrep på organene i luftveiene og munnhulen. Pasienter kan ta stoffet oralt. Det er former for intravenøs administrering. Dosen for oral administrering er 1-2 gram, en time før hendelsen, deretter etter 30 minutter, 1 time og 6 timer. For intravenøs administrering, en dose på 1-2 millioner samtidig.
  2. Hvis en pasient har en protese i stedet for en ventil, foreskrives Ampicillin, Gentamicin, Penicillin før medisinsk manipulasjon. En time før prosedyren: Ampicillin 50 mg per kg til intramuskulær injeksjon + Gentamicin 2 mg per kg vekt for intramuskulære eller intravenøse injeksjoner. Etter 6 timer får pasienten penicillin oralt 0,5-1,0 gram.
  3. Hvis på antibiotika er penicillinallergi, er det mulig å behandle en pasient erytromycin (ved 20 mg.na kg.vesa for manipulasjon, og etter 6 timer 10 mg.na kg.vesa) eller vancomycin (15-20 mg.na kg. vekt, intravenøst, en time før prosedyren, deretter halvparten av denne dosen etter prosedyren).
  4. Fremgangsmåtene i den urogenitale organene blir utført under "cover" Ampicillin (50 mg.na kg.vesa intramuskulært) eller Gentamicin (2 mg.na kg.vesa intramuskulært eller intravenøst). Forberedelser gis en time før og 6 timer etter prosedyren. Du kan erstatte Amoxilin i en dose på 50 mg.na kg vekt per time og 6 timer etter. I allergiske reaksjoner til penicilliner administreres Vancomycin 15-20 mg.na kg.vesa intravenøst ​​i kombinasjon med Gentamycin 2 mg.na kg.vesa intravenøst ​​eller intramuskulært en time før og, om nødvendig, etter 8 timer ved å følge prosedyrer.

  Den neste komponenten av terapi for en pasient med diagnose av mitral ventil prolaps er psykoterapi. En spesiell rolle denne behandlingen har hos barn, ungdom og personer som er tilbøyelige til å forverre sine egne sykdommer. Blant metodene som brukes psykofarmoterapi, forklarende rasjonell psykoterapi. Alle metoder er rettet mot dannelsen av en normal holdning til sykdommen, til behandling.

  Et viktig stadium i psykoterapi er det første møtet mellom legen og pasienten, deres første samtale. Under spørsmålet er det nødvendig å finne ut hvordan pasientens fortid og nåværende tilstand er forskjellig, for å vurdere tid og natur for utviklingen av psykiske lidelser og vegetativ status. Under intervjuet er det således mulig å bevise for pasienten at hans tilstand kan helbredes og ikke i de fleste tilfeller gir noen fare.

  Farmakoterapi er foreskrevet med minimale doser for alle syndrom som er forbundet med vegetasjonens og psykeforstyrrelsen. Minimale doser av psykotrope medikamenter vil bidra til å unngå forekomsten av negative effekter og pasientens motstridende holdning til behandling.

  Dersom det autonome nervesystemet har en tendens til å sympathicotonia deretter begynne å behandle pasienten med en viss anbefalt handlinger for korreksjon av dietten: innsnevring natriumsalt beriket diettprodukter inneholder magnesium- og kaliumsalter. Den sistnevnte omfatter bokhvete, hirse, havremel, soyaprodukter, ferskener, aprikoser, tørkede aprikoser, bønner og erter, rosiner, squash og ville rose, men fra medikamentov- Panangin.

  Det er ikke utelukket bruk av vitaminkomplekser, spesielt med vitaminer i gruppe B, og beroligende urter. Mikrocirkulasjon vil forbedre vinpocetin, cavinton, vinopan, trental.

  Metoder for psykofarmoterapi er basert på arten av psykopatologiske forstyrrelser, deres dynamikk i løpet av dagen. Derfor er den mest effektive en kombinasjon av psykotrope stoffer. Fra antidepressiva anbefales det å bruke de som har beroligende og balansert tiltak:

  1. azafen. En dose på 25 til 75 mg. per dag;
  2. pirazidol. Fra 25 til 37,5 mg per dag;
  3. triptyzol, anafranil, amitriptylin ved 6,25-25 mg per dag.

  Om nødvendig, bruk sjeldne tilfeller legemidler fra gruppen antidepressiva som har en stimulerende effekt. Dette er melipramin fra 12,5 til 25 mg per dag.

  Av nevoleptika er det bedre å bruke Sonapaks og fenotiazinderivater. Etoperazin for 10-15 mg. per dag, Triftazin 5-10 mg per dag.

  Noen ganger anbefales kombinasjonsterapi, antidepressiva, neuroleptika og beroligende midler med beroligende virkning (Phenazepam, Seduxen, Elenium, Frisium). Hvis beroligende midler foreskrives som monoterapi, er det å foretrekke å bruke "dagtid" skjemaer. Disse inkluderer Rudotel, Trioksazin, Grandaxin, Uksepam.

  Nootropics (piracetam) brukes også, og når Pantogam og fenibut vises på elektroencefalogrammet av epileptoid tegn.
  Til tross for de morfologiske tegnene på mitralventilaplapse førte utnevnelsen av psykofarmoterapi alene i de fleste kliniske tilfeller til total forsvunnelse av sykdommen ifølge elektrokardiografiske data.

  Hvis mitralventilens forlengelse ledsages av mangel, blir det tilsatt medisiner til behandling: hjerteglykosider, kaliumsalter, vanndrivende og vasodilaterende legemidler.

  Pasienter som auscultated isolert og pansystolic pozdnesistolicheskie støy mitralinsuffisiens kan vedvare lenge-kompensasjon scenen. Men hvis klinikken i disse pasientene er tilstede myokardialt ustabilitet og pulmonal hypertensjon er ledsaget av tegn på sirkulasjonssvikt, spesielt i nærvær av interkurrente sykdommer etter lengre psykologiske og emosjonelle belastninger, bør behandlingen legge hjerteglykosider vedlikeholdsdose og medisiner gruppe angiotensinkonverterende enzyminhibitorer som i en dose ikke reduserer blodtrykk (kaptopril).

  Fra hjerte glykosider: Digoxin i en dose på 0,03-0,05 mg. Per 1 kg av vekt, gitt pasientens alder, to ganger om dagen.
  ACE-inhibitorer har mange positive virkninger: kardiobeskyttende virkning som er tatt i betraktning ved tilsetting av pasienter diagnostisert med prolaps og symptomer på kongestiv hjertesvikt, og preparater av denne gruppe er i stand til å forhindre spredning av muskelceller i hjerte, redusere forekomsten av systemisk og pulmonal hypertensjon, begrense viral betennelse i myokardium.

  Captopril brukes i en dose som ikke reduserer blodtrykket, det er 0,5 mg. per kg per dag. I dette tilfellet forbedrer langvarig bruk av stoffet funksjonen til venstre ventrikel, normalisering av pulmonal mikrosirkulasjon, som forhindrer utviklingen av pulmonal hypertensjon, som ugunstig for prognose komplikasjoner.

  Eldfaste mot metodene for medikamentterapi mitralinsuffisiens kan bare helbredes ved kirurgisk korreksjon.

  Kliniske indikasjoner for operativ behandling av pasienter diagnostisert med mitralventil prolaps:

  1. prolapse, ledsaget av sirkulasjonsfeil, klasse IIB, resistent mot terapi med hjerte glykosider, vasodilatorer, diuretika;
  2. forekomst av atrieflimmer;
  3. prolapse med utvikling av pulmonal hypertensjon (ikke mer enn 2 stadier);
  4. bakteriell endokarditt, som ikke kan helbredes av antibiotika.

  Hemodynamiske indikasjoner for kirurgisk behandling av mitral insuffisiens hos pasienter diagnostisert med mitralventil prolaps:

  • økt trykk i pulmonal arteriesystemet (mer enn 25 mm Hg);
  • redusert utkastningsfraksjon (mindre enn 40%);
  • regurgitation er mer enn 50%;
  • økning i det endelige diastoliske volumet av hulrommet i venstre ventrikkel mer enn 2 ganger.

  I kirurgisk praksis brukes radikale metoder til å korrigere sagkelen av mitralventilen, som inkluderer ulike metoder for kirurgisk behandling, hvis valg avhenger av den dominerende morfologiske anomali:

  • operasjon for å forkorte sene akkorder;
  • Påføring av polytetrafluoretylensøm for å lage kunstige akkorder;
  • suturing commissure;
  • et mitral ventilblad.

  Hvis det ikke er mulig å gjenopprette den eksisterende mitralventilen, bruk spesielle proteser for å gjenopprette ventilens normale funksjon, og gi fysiologisk hemodynamikk.

  Prolapse har en tendens til å utvikle seg, og endringer i mitralventilen utelukkes ikke med årene, samt utvikling av alvorlige komplikasjoner, derfor anbefales det regelmessig oppfølging av pasienter. De blir revurdert av en kardiolog, de får en vanlig kardiografisk undersøkelse opptil 2 ganger i året.
  Ved behandling av pasienter med syndromet "mitralklaffprolaps" er berettiget oppgave magnesium for. Ved behandling av Magne B6 Magnerot pasienter viste positive dynamikken i EKG-data, noe som reduserer antallet ekstrasystoler, eliminering av lidelser i det autonome nervesystemet, forbedring av helsen. På samme medisiner basert på magnesium er godt tolerert, noe som øker muligheten for deres anvendelse, selv i pediatrisk praksis.

  Ved sekundær natur fremfall ikke utviklet metoder for spesifikk terapi, men fokuserer på administrering av legemidler basert på magnesiumoxyd, kalsium- komplekser, vitaminene C og B pasienter med arvelig syndromer, som er særegen prolaps, observert ved kardiolog få profylaktisk antibiotika terapi kurs infeksiøs endokarditt og i hjertesvikt - behandling av de tilsvarende legemidler (vasodilatorer, diuretika, legemidler med en positiv inotrop effekt).

  Mitralventil prolaps: symptomer, behandling og prognose

  Forlengelsen av mitralventilen (PMC) er sagingen av mitralventilflikene mot venstre atrium under sammentrekning av venstre ventrikel. Denne hjertesvikt fører til det faktum at under sammentrekningen av venstre ventrikel del av blodet kastes inn i venstre atrium. PMC er mer vanlig hos kvinner og utvikler seg i alderen 14-30 år. I de fleste tilfeller fortsetter en slik anomali av hjertet asymptomatisk, og det er ikke lett å diagnostisere, men i noen tilfeller er volumet av det injiserte blodet for stort og krever behandling, noen ganger til og med kirurgisk korreksjon.

  Om denne patologien skal vi snakke i denne artikkelen: På grunnlag av hva som er diagnostisert PMC, om det er nødvendig å behandle det, og også hva er prognosen for personer som lider av en sykdom.

  årsaker

  Årsakene til mitralklaffprolaps er ikke fullt ut forstått, men moderne medisin er det kjent at dannelsen prigibaniya ventilklaffer oppstår på grunn av patologier i bindevev (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

  Denne hjertesvikt kan være:

  • primær (medfødt): utvikler seg som resultat av myxomatøs degenerasjon (medfødt patologi av bindevev) eller giftige effekter på føtale hjertet under graviditeten;
  • sekundær (oppkjøpt): utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer (revmatisme, IHD, endokarditt, brystkreft etc.).

  Symptomer på medfødt MVP

  Med medfødt PMP er symptomer forårsaket av et brudd på hemodynamikk svært sjeldne. En slik hjertefeil er oftere funnet i magre mennesker med høy vekst, lange lemmer, økt hudelasticitet og hypermobilitet i leddene. Samtidig patologi av medfødt prolaps av mitralventilen er ofte vegetativ-vaskulær dystoni, noe som forårsaker en rekke symptomer, ofte feilaktig tilskrives hjertesykdom.

  Slike pasienter klager ofte på smerte i bryst og hjerteområde, som i de fleste tilfeller er provosert av forstyrrelser i nervesystemet og ikke er forbundet med hemodynamiske lidelser. Det skjer på bakgrunn av stress eller emosjonell spenning, er kribling eller verkende i naturen og er ikke ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet, og øke intensiteten av smerte under trening. Varigheten av smerte kan være fra noen få sekunder til flere dager. Dette symptomet krever behandling til legen bare når festet en rekke andre symptomer: kortpustethet, svimmelhet, forsterkning av smerte under trening og i hodet.

  Med økt nervøs excitabilitet, kan pasienter med PMS føle hjertebank og "uregelmessigheter i hjertets arbeid". Som regel er de ikke forårsaket av abnormiteter i hjertefunksjonen, for en kort stund, blir ikke ledsaget av en plutselig svakhet, og forsvinner raskt alene.

  Tilsvarende kan pasienter med PMC ha andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni:

  • magesmerter;
  • hodepine;
  • "Causeless" subfebrile tilstand (økning i kroppstemperatur i området 37-37,9 ° C);
  • følelser av en klump i halsen og følelser av mangel på luft;
  • hyppig vannlating
  • økt tretthet;
  • lav utholdenhet mot fysisk anstrengelse;
  • følsomhet for værvarsling.

  I sjeldne tilfeller med medfødt PMK har pasienten synkope. Som regel er de forårsaket av sterke stressende situasjoner eller vises i et tett og dårlig ventilert rom. For å eliminere dem er det nok å eliminere årsaken: å sikre tilstrømning av frisk luft, å normalisere temperaturforholdene, for å roe pasienten, etc.

  Hos pasienter med medfødt mitralklappen på en bakgrunn av vegetativ dystoni-kar, i fravær av korrigering av patologisk psyko-emosjonelle tilstand kan forekomme panikkanfall, depresjoner, hypochondria og utbredelsen av adynamic. Noen ganger kan slike brudd føre til utvikling av hysteri eller psykopati.

  Også pasienter med medfødt MVD har ofte andre sykdommer knyttet til bindevevspatologi (strabismus, nærsynthet, postural lidelser, flate føtter, etc.).

  Alvorlighetsgraden av PMC-symptomene avhenger i stor grad av graden av sankventilflapper i venstre atrium:

  • Jeg grad - opp til 5 mm;
  • II grad - med 6-9 mm;
  • III grad - opp til 10 mm.

  I de fleste tilfeller, i I-II-graden, fører denne anomali i strukturen til mitralventilen ikke til signifikante forstyrrelser i hemodynamikken og forårsaker ikke alvorlige symptomer.

  Symptomer på oppkjøpt PMC

  Alvorlighetsgraden av den oppkjøpte PMCs kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av den provokerende årsaken:

  1. Ved PMC, som ble forårsaket av infeksjonssykdommer (betennelse i mandlene, revmatisk feber, skarlagensfeber) hos pasienter som viser tegn på endokardiale betennelse: nedsatt toleranse for fysisk, mentale og følelsesmessig stress, tretthet, åndenød, hjertebank, "forstyrrelser i hjerte" og andre.
  2. På PMC, som ble utløst av hjerteinfarkt pasientene har symptomer på hjerteinfarkt vises sterk cardialgia, en følelse av "avbrudd i arbeidet med hjertet", kortpustethet, hoste (kan vises rosa skum) og takykardi.
  3. Med PMC forårsaket av brystkreft forekommer akkordbrudd, som regulerer den normale funksjonen av ventilflapper. Pasienten har takykardi, dyspnø og hoste med tildeling av rosa skum.

  diagnostikk

  PMK er i de fleste tilfeller funnet ved en tilfeldighet: Når du lytter til hjertetoner, kan EKG (indirekte indikere tilstedeværelsen av denne hjertesykdommen), Echo-KG og Doppler-Echo-KG. De viktigste diagnostiske teknikkene for PMC er:

  • Echo-KG og Doppler-Echo-KG: Tillat å fastslå graden av prolaps og volum av oppblåsthet av blod i venstre atrium;
  • Halter-EKG og EKG: Tillat å oppdage tilstedeværelse av arytmier, ekstrasystoler, syndrom av sinusknude svakhet, etc.

  behandling

  I de fleste tilfeller er ikke PMC ledsaget av signifikante brudd på hjertet og trenger ikke spesiell terapi. Slike pasienter bør observeres hos kardiologen og utføre sine anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil. Pasienter anbefales:

  • en gang hvert 1-2 år for å gjennomføre Echo-KG for å bestemme dynamikken til PMC;
  • nøye overvåke oral hygiene og besøk tannlegen en gang hvert halve år;
  • å slutte å røyke
  • begrense bruken av koffeinholdige matvarer og alkoholholdige drikker;
  • Gi deg tilstrekkelig fysisk aktivitet.

  Behovet for å foreskrive medisiner med PMK bestemmes individuelt. Etter å ha evaluert resultatene av diagnostiske tester, kan legen foreskrive:

  • Preparater basert på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
  • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
  • adrenoblokere: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
  • kardioprotektorer: karnitin, panangin, koenzym Q-10.

  I noen tilfeller kan pasienter med PMC trenge å konsultere en psykoterapeut for å utvikle en tilstrekkelig holdning til behandling og tilstand. Pasienten kan anbefales:

  • beroligende midler: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
  • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

  Med utviklingen av alvorlig mitral insuffisiens, kan pasienten bli anbefalt en kirurgi for å erstatte ventilen.

  prognoser

  I de fleste tilfeller går PMC uten komplikasjoner og påvirker ikke fysisk og sosial aktivitet. Graviditet og fødsel er ikke kontraindisert og fortsetter uten komplikasjoner.

  Komplikasjoner av denne hjertesvikt utvikles hos pasienter med alvorlig oppblåsthet, langstrakte og fortykkede ventiler eller en økning i venstre ventrikkel og atrium. Hovedkomplikasjonene til PMC er:

  Mitral ventil prolapse og mitral regurgitation. Medisinsk animasjon (engelsk).

  Hvordan behandle mitral ventil prolapse

  Forløpet av mitralventilen er en anatomisk forandring i ventiler og muskuloskeletale systemet, som uttrykkes i redusert tone, sagging. Som en konsekvens er det et brudd på funksjonsformålet: løs lukning av venstre atrioventrikulær åpning under systolen i ventriklene.

  De fleste pasienter opplever ikke noen typiske symptomer. I noen tilfeller, med prolapse er det angrep av arytmi, smerte i hjertet. For å bekrefte kommunikasjon må pasienten identifisere og ekskludere ulike sykdommer som påvirker endokardiet.

  Betydning av strukturen og funksjonene til mitralventilen

  Studien av ulike varianter av prolapse førte til konklusjonen at den skulle tilskrives de medfødte egenskapene ved utviklingen av hjertekamrene. Ventilen består av fremre og bakre klaff. De med hjelp av tynne tråd-akkorder er forbundet med papillære muskler til hjerteveggen. Sammen gir disse strukturene en tett lukking av den atrioventrikulære åpningen under systolen til venstre ventrikel. Denne tiltak forhindrer utstrømning av blod til venstre atrium.

  Frontbladet mister ofte sin tone og saks. Under høyt blodtrykk i hulrommet i ventrikkelen lukker ikke ventilene helt kommunikasjonen med atriumet. Derfor returnerer en del av strømmen (regurgitasjonsprosessen).

  Den nåværende definisjonen på tre grader i størrelsen på bulling av brosjyrene (fra 5 mm til 10 eller mer) spiller ingen rolle når man bestemmer seg for behandlingen. Kardiologer er mye mer interessert i volumet av returblokken av blod. Dette er den delen som "ikke får" aorta og ikke deltar i sirkulasjonen. Jo høyere restvolumet er, jo mer uttalt effekten av prolaps.

  I de fleste tilfeller er det ingen alvorlige farlige sirkulasjonsforstyrrelser.

  Hva skal jeg behandle?

  Siden det er bevist at mitralventilen i seg selv ikke gjør vondt, kan behandlingen omfatte følgende retninger:

  • terapi av vegetoneurosis, lettelse fra en følelse av frykt etter påvisning av prolaps;
  • behandling av endokarditt, reumatisk carditt, som fører til en lignende ventilendring;
  • rettidig behandling av de første fenomenene hjertesvikt, arytmier i tilfeller av dekompensering av sykdommer;
  • målrettet eliminering av brutto valvular endringer kirurgisk for å hindre utviklingen av sirkulasjonsfeil.

  Er det nødvendig å behandle medfødt prolaps?

  Medfødte endringer (primære) finnes i barnet under eksamen. Oftest er disse ikke-farlige egenskaper av strukturen av bindevev som er arvet. De påvirker ikke den videre utviklingen av babyen.

  I disse tilfellene er pasientens ønske om å fortsette med behandlingen av mitralventilprolaps feilaktig, siden medisiner som påvirker hjertet ikke er nødvendig og til og med skadelige i terapien. Det er nødvendig å avklare årsakseffektforholdet og hensiktsmessigheten ved bruk av legemidler som påvirker sentralnervesystemet.

  Personer med medfødt prolaps trenger ikke å begrense fysisk aktivitet. Ønsket om å engasjere seg i profesjonell sport vil kreve ytterligere konsultasjon av legen og gjennomføre stresstester. Anbefal ikke ulike typer bryting, hopping i lengde og høyde (belastningen forbundet med plutselige kroppsskremninger).

  Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler meg verre?

  I nærvær av palpitasjon, vondt i hjertet, søvnløshet, økt irritabilitet, men de normale resultatene av EKG og ultralyd:

  • det er nødvendig å organisere et hvile regime, det er bedre å nekte arbeid i nattskiftet;
  • bør slutte å ta kaffe, alkoholholdige drikkevarer, sterk te, krydret krydder, pickles;
  • anbefalt behandling av folk rettsmidler lunge beroligende effekt (tinkturer og decoctions av Valerian rot, Leonurus, salvie, hagtorn, urtete med mynte og sitronmelisse), kan du bruke ferdige legemidler fra apotek (New Pass, Motherwort forte), eller forberede deg selv;
  • excitering av nervesystemet fjernes magnesiumholdige legemidler (Magneroth, Magnesium B Magnesium6).

  Hvis en slik undersøkelse viser EKG-forandringer som nedsatt myokardial metabolisme, forandrer repolarisering, ventrikulær arytmi typen, forlenge intervallet Q-T, blir pasientene foreskrevet:

  • treningsbehandling;
  • bad med metning av oksygen, avkok av urter;
  • Psykoterapi med spesialist, utvikling av auto-trening;
  • Fysioterapeutiske metoder (elektroforese av kraftsonen med brom);
  • massasje av rygg og cervical ryggrad;
  • akupunktur.

  Drogbehandling av samtidige lidelser i myokardiet

  I tillegg til gjenopprettende og beroligende midler, forklarer legen i henhold til indikasjonene preparater for å forbedre metabolisme i myokardiumets celler:

  • karnitin,
  • Vitalayn,
  • Tyson,
  • Panangin eller Asparkam,
  • Koenzym Q,
  • Riboksin.

  Det bør bemerkes at disse legemidlene ikke har tilstrekkelig underlag for resultatene av søknaden. Likevel anser pasientene at de skal være effektive. Bruk anbefales kontinuerlig kurs i 2-3 måneder.

  I arytmier foreskriver legen svake beta-blokkere i liten dosering.

  Behandlingsprosedyrer utføres under kontroll av EKG-studier. Ovennevnte behandling er rettet mot å kompensere for vegetative og kardio-neurotiske lidelser, men gjelder ikke selve mitralventilen.

  Terapi av prolaps forårsaket av inflammatoriske sykdommer

  Pasienter med mitralklaffprolaps anbefalt vern mot forkjølelse, alltid blir behandlet angina, spore omstilling kronisk betennelse foci (karies tenner, sinusitt, adnexitis, urinveissykdommer og andre). Faktum er at noen "sover" til den tiden fokuset kan raskt forårsake endokarditt. Og ventilflikter er en del av endokardiet og lider også av denne sykdommen.

  Protease av endokardiell opprinnelse refererer til sekundære lesjoner, er ikke forbundet med medfødte endringer, er helt avhengig av løpet av hovedsykdommen. Utseendet til prolapse i ultralydbildet i slike tilfeller indikerer overgangen til betennelse til ventilflappene, begynnelsen av hjertesykdommer.

  Volumet av regurgitasjon har en dynamisk betydning: økningen bekrefter et ubemerket angrep av revmatisk hjertesykdom, treg septisk endokarditt. Ved behandling av slike tilfeller er det nødvendig:

  • bruk antibiotika (Penicillin, Bicillin) eller fra reservegrupper i henhold til maksimalregimene;
  • Bruk hormonell og ikke-hormonell anti-inflammatorisk behandling.

  Hovedmålet er å stoppe ødeleggelsen av endokardiet.

  Behandling av prolaps forårsaket av andre årsaker

  Forløpet av mitralventilen kan dannes med sterk dilatasjon (dilatasjon) eller hypertrofi i venstre ventrikel. Slike variasjoner oppstå i tilfelle av kardiomyopati, hypertensjon, migrerte omfattende hjerteinfarkt (spesielt med utfallet av aneurismen vegger).

  Pasienten har symptomer på hjertedekompensasjon, vises:

  • svakhet
  • kortpustethet
  • hevelse,
  • smerte i hjertet når du beveger deg.

  Alvorlige angrep av arytmi er mulig.

  Legemidler brukes i behandlingen:

  • utvide koronararterier;
  • reduserer myokard oksygenforbruk;
  • antiarrhythmic drugs;
  • vanndrivende og kardialglykosider.

  Alle legemidler er foreskrevet av legen i hvert enkelt tilfelle individuelt.

  Når brukes kirurgisk metode?

  Kirurgiske tilnærminger kan være av to typer:

  1. fiksering av revet vinger (sying av trådkord, opprettelse av mekanismen for fradrag av brosjyrer);
  2. erstatning av ventilen med en kunstig protese.

  Indikasjoner for kirurgisk behandling:

  • ineffektiv behandling av endokarditt med antibiotika og ulike antiinflammatoriske midler;
  • sirkulasjonsmangel 2B stadium, manglende evne til å bruke eller mangel på resultater fra bruk av hjerte glykosider, diuretika;
  • gjentatte angrep av atrieflimmer;
  • utvikling av hypertensjon i lungearterien.

  Det er standardindekser for sirkulasjonsforstyrrelser, hvilke leger styres når de bestemmer seg for operasjonens hensiktsmessighet:

  • regurgitation strømmer mer enn 50%;
  • gjenværende ejektjonsfraksjon mindre enn 40%;
  • økningen i trykk i lungearterien er større enn 25 mm Hg;
  • En økning i hulrummet til venstre ventrikel under diastolisk avslapping er 2 ganger eller mer.

  Funksjoner av prolapse behandling hos barn

  I barndommen kan endringer i mitralventilen detekteres ved et uhell, kombinert med brudd på strukturen til andre ventiler, medfødte misdannelser. Ofte er disse endringene gunstige. Barnet skal beskyttes mot akutte smittsomme sykdommer. Dispensjonsobservasjonen hos kardiologen 2 ganger i året vil vise videre utvikling av en patologi og nødvendighet av forebyggende behandling.

  Hvis prolapse oppdages under graviditet?

  Endringer i mitralventilen oppdages ved undersøkelse av gravide kvinner. Vanligvis var de tilgjengelige fra barndommen, men forstyrret ikke og krever ingen diagnose.

  Det er nødvendig å berolige den fremtidige moren: Barnet og graviditetsforløpet er ikke truet. En annen ting er at samtidig kardiologisk patologi, revmatisme eller alvorlige sykdommer blir avslørt.

  I alle fall tar obstetrikere hensyn til disse endringene når man planlegger arbeidskraft, i forebyggende behandling av en gravid kvinne.

  Personer med mitralventil prolaps bør forstå at graden av tilbakevendende regurgitasjon i livet kan variere. Derfor er det nødvendig å gjennomgå en årlig undersøkelse og oppfylle legenes krav til forebyggende behandling av samtidige sykdommer.

  Les Mer Om Fartøyene