Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Sinus takykardi

Årsaker og behandling av sinus takykardi

Den første lyden som en person hører selv før han fødes, er den rytmiske lyden av moderens hjerteslag, og deretter av sitt eget hjerte. Faktisk sender hele livet til en mann til forskjellige rytmer - daglig, årlig, sesongmessig, men det viktigste er utvilsomt hjerterytmen. Derfor er det spesielt farlig hvis en feil oppstår, et brudd på rytmen til hjerterytmen. En slik lidelse er en sinus takykardi.

Hjertet av en mann, som enhver muskel, krymper under påvirkning av en nerveimpuls. For rytmisk sammentrekning er det nødvendig med en rytmisk impuls. Det er også kjent at hjertet er et helt autonomt system som ikke er avhengig (og maksimalt beskyttet) på signaler fra utsiden. Tross alt, selv puster, kan vi stoppe av vår egen fri vilje, men for å gi en direkte kommando til hjertet, er kun i stand til halvmytiske indiske yogier.

Og i så fall må kilden til rytmiske impulser som forårsaker sammentrengninger av hjertemuskelen bli søkt inne i selve hjertet. Så det er, hjertejustering gaffelen er en sinus node, er funksjonen kalt - sjåføren til hjerterytme eller pacemaker. Sinus eller atrionector ligger ved foten av vena cava i det høyre atrium, og taket er en kompleks veving av fibrene i hjertemuskelvevet med nerveendene celler - nevroner, som forbinder med sinusknuten av det autonome nervesystemet.

Koordinering av kardiale sammentrekninger er gitt av et komplekst ledende system som sikrer fordelingen av sinuspulser til muskler i myokardiet. Det er bemerkelsesverdig at i tilfelle skader på sinusnøkkelen, kan pacemakerens funksjoner tas av andre deler av hjerteledningssystemet. I dette tilfellet kalles de andreordens pacemakere.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

Rytmen gitt av oscillasjoner generert av sinusnoden, under normale forhold, kalles den normale sinusrytmen. Imidlertid er det ofte ulike anomalier av hjertekontraktiliteten som, avhengig av arten av sykdommene, er delt inn i følgende grupper:

 1. Sinus takykardi er et raskt hjerterytme. Takykardi betraktes vanligvis som en tilstand hvor hjertefrekvensen overstiger 90 ganger på ett minutt. Sinus takykardi kan være både fysiologisk og patologisk. Fysiologisk, som vanligvis ikke er assosiert med patologisk takykardi er en naturlig respons til økt hjertefrekvens på grunn av fysisk anstrengelse trenger vev og organer i oksygen og føre bort avfallsprodukter.
 2. Sinus bradykardi tvert imot, innebærer langsom hjertefrekvens. Hjerten for bradykardi kan reduseres til førti eller til og med tretti ganger i minuttet. Hvis en person ikke opplever ubehag eller helseskade, og hvis nedgangen i hjerterytmen er ikke et symptom på noen sykdom, det er også ansett som en fysiologisk bradykardi og å behandle det er ikke nødvendig.
 3. Sinus arytmi er i alle fall en patologi og trenger behandling. Spesielt farlig er den såkalte atrielle fibrillasjonen - kaotiske ventrikulære sammentrekninger. Dette fenomenet fører til hjertesvikt - utilstrekkelig tilførsel av blod til organer og vev. Hvis atrieflimmer er forbundet med alvorlig takykardi (frekvens av sammentrekninger på 200 per minutt og mer), kalles denne tilstanden fibrillering. Fibrillering er ekstremt farlig, og uten rask behandling av intervensjon slutter nesten alltid i døden.

Årsaker til sykdommen

Fysiologisk takykardi, i tillegg til de allerede nevnte fysiske aktivitetene, er koffeinholdige drikker, sterke følelser, adrenalinrush. Patologisk sinus takykardi er et symptom på sykdommer som er direkte relatert til aktiviteten i hjertet (intrakardiale takykardi), og som ikke er knyttet (ikke-kardiale takykardi).

Intrakardiale årsaker til takykardi inkluderer:

 • hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • myokarditt.

De ekstrakardiale årsakene til takykardi er som følger:

 • feber,
 • anemi,
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • neurokirkulatorisk dystoni.

Sinus takykardi, forårsaket av effektene av ulike legemidler, kalles farmakologisk takykardi. Farmakologisk takykardi forårsaker:

 • atropin
 • alkohol
 • koffein
 • adrenalin
 • skjoldbruskhormoner.

Også sinus takykardi er nesten alltid kjent ved forhøyet kroppstemperatur, akutt blodtap, asfyksjon. Takykardi kan også skyldes visse medisiner.

Hittil er årsakene til den såkalte utilstrekkelige sinus takykardien, en ganske sjelden og utilstrekkelig studert sykdom, som oftest er funnet hos unge kvinner, ikke fullstendig klarlagt. Det er preget av vedvarende puls i ro, noe som øker uforholdsmessig under treningen. Selv moderat fysisk aktivitet fører til en sterk økning i takykardi.

Symptomer og diagnose av sykdom

Hvis rytmeforstyrrelsen er patologisk, smertefull, trenger behandling, vises følgende symptomer på sinus takykardi vanligvis:

 • følsomme hjertebanken (hjerte "hopper" ut av brystet) i fravær av fysisk aktivitet;
 • pasienten opplever en følelse av mangel på luft, svimmelhet i kvalme;
 • muligens svette uten følelse av varme ("kaster i kald svette")

Praktisk 100% diagnose av takykardi, samt andre typer hjerterytmeforstyrrelser, gir et elektrokardiogram (EKG).

EKG hos en pasient som lider av sinus takykardi

Sinus takykardi manifesterer seg på EKG med en frekvens av sammentrekninger mer enn 90 ganger per minutt, samtidig som den samlede rytmen av hjerteslag opprettholdes. Positiv P-bølge i leder I, II, AVF, V4-V6. Det er en markert reduksjon i amplituden til tannen T.

Gode ​​resultater i diagnosen takykardi gir EKG-overvåkning på Holter - lang (opptil 48 timer) overvåking av hjerteaktivitet med EKG. For Holter-overvåking brukes spesielle miniatyrinnspillingsinstrumenter.

Behandling av patologisk sinus takykardi

Behandling av sinus takykardi er et feil konsept, det er nødvendig å behandle en sykdom, men ikke dens symptom. Imidlertid er det i noen tilfeller nødvendig å stoppe takykardi. For å gjøre dette, bruk stoffer som Komkor, Omakor, lopaz. I tilfelle angrep av takykardi, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Et sunt hjerte er garantien for et langt liv. Behandle din "motor" nøye, med behørig oppmerksomhet og respekt, og du vil bli belønnet med helse og lang levetid.

Sinus takykardi - hva betyr denne diagnosen?

Den rette hjerterytmen avhenger av den ensartede forekomsten av pulser i sinusnoden og deres ledningsevne gjennom det ledende fibersystemet. Sinusnoden er akkumuleringen av nerveceller som ligger i atriumet. Han mottar "kommandoer" på en spesiell nerve fra hjernen.

Videre er "instruksjoner" fordelt langs nervestrålene. På grunn av presist arbeid er atrielle og ventrikulære sammentrekninger, fylling (diastol) og sammentrekning (systole) konsistente. Det endokrine systemet er involvert i å regulere rytmen gjennom hormonadrenalin og dets derivater.

Normen for sinusrytme er antall kutt i intervallet fra 60 til 90 slag per minutt. Sinus takykardi er en økning i frekvens på mer enn 90.

Sinus takykardi også kalles "normotopnoy", fordi det alltid er avhengig av hoved sinus, i motsetning til "heterotopisk", som følge av den økte aktiviteten til andre noder. Så danner den paroksysmale takykardien. I dette tilfellet vil hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) også være over 90, men hjertefrekvensen går galt, arbeidet i ulike avdelinger blir inkonsekvent, dårligere. Dette skjemaet er farlig ved utvikling av komplikasjoner. Begrepene "sinus takykardi" og "sinusoidal", brukt av uerfarne pasienter, er feil fra et medisinsk synspunkt.

Typer av sinus takykardi

Årsakene til sinus takykardi har blitt studert ganske bra. De er langt fra alltid forbundet med hjertepatologi. Moderat sinus takykardi fungerer som en normal fysiologisk mekanisme for å overvinne fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress. Avhengig av årsakenes utbredelse utmerker seg flere varianter.

nevrogen

Sinus takykardi med stress er en normal beskyttelsesreaksjon. Men hyppige stressende forhold kan psykomotisk overstyring forårsake permanent eller paroksysmal takykardi som et symptom på hjerte-neurose. Angrep oppstår når du husker den ubehagelige situasjonen som oppleves av frykt. De blir fjernet ved hjelp av hypnotisk forslag, beroligende midler.

endokrine

En økning i skjoldbruskkjertelen i tyrotoksikose fører til utvikling av et overskudd av thyroksinhormon. Det akselererer den grunnleggende metabolisme, hjertets rytme og sirkulasjonshastigheten.

giftig

Sinus takykardi er forårsaket av stoffer som atropin, adrenalin, koffein, nikotin, alkohol, digitalis.

Denne typen arytmi er typisk for smittsomme sykdommer. Her, i tillegg til giftige effekter på noden, spiller en rolle:

 • økning i temperaturen;
 • en dråpe i blodtrykket;
 • anemi (reduksjon i hemoglobinnivå).

Det antas at en økning i temperatur med en grad forårsaker en økning i hjertefrekvensen på 8 til 10 slag per minutt. Hypertensjon er ledsaget av en reduksjon i pulsfrekvensen, under redusert trykk blir takykardi observert. Særlig uttalt sinus takykardi ved alvorlige infeksjoner, septiske forhold, der alle typer effekter kombineres.

kardio

Denne type takykardi er typisk for de første symptomene på hjertesvikt. Det oppstår fra en kompenserende mekanisme som forbedrer oksygentilførselen til vev. Observert ved

 • hjerteinfarkt,
 • hjerte aneurisme,
 • endokarditt,
 • hjertesykdommer,
 • hypertensive kriser,
 • aterosklerose i kranspulsårene.

ortostatisk

Når du beveger deg fra en utsatt stilling til en vertikal, er det en økning i pulsfrekvensen. Hos mennesker med en bestemt type nervesystem er denne akselerasjonen veldig sterk. Denne manifestasjonen er spesielt ofte observert under gjenoppretting fra ulike sykdommer, dersom en person ble tvunget til å holde seg til sengelast i lang tid.

diagnostikk

ICD-10 (internasjonal klassifisering av sykdommer i den tiende revisjonen) er sinus takykardi klassifisert i klasse I 47.1, "supraventrikulær takykardi". Den terminologi som er vedtatt i Russland, i dette tilfellet, er ikke i strid med ICD, men angir den.

Kliniske manifestasjoner av sinus takykardi som hjerterytme, pulsatile tinnitus, svimmelhet, kortpustethet er ofte symptomer på andre sykdommer forbundet med nevrose.

På EKG måles frekvensen av sammentrekninger av avstanden mellom de høyeste tennene, deres retning og form indikerer rytmets korrekthet

Diagnosen kan gjøres av legen etter elektrokardiografisk undersøkelse (EKG). Vanlig lytte til hjertet og telle hjertefrekvensen gjør det mulig å merke økt hjertefrekvens, men sier ikke noe om rytmets korrekthet. Så symptomene på sinus takykardi kan kun ses med en spesiell studie. EKG er fjernet i en utsatt stilling. Pulserne registreres med elektroder og omdannes til et grafisk bilde. Av tennens natur, intervallets lengde og posisjon, kan legen til det funksjonelle diagnostiske rommet dømme mange sykdommer, inkludert rytmets korrekthet.

Holter observasjon i løpet av dagen blir brukt på det kardiologiske sykehuset. Dette er viktig for diagnose dersom ingen rytmeakselasjon registreres på EKG.

Noen ganger, for å løse spørsmålet om menneskelig egnethet for arbeid under vanskelige forhold (militærtjeneste i deler av innenriksdepartementet, opptak til militær skole, kontakt med profesjonelle farer) utnevner medisinske kommisjon gjennomføre stresstester. Den mest populære er å fjerne EKG før prøven, da tilbys pasienten 20 oppsett i moderat tempo og fjern EKG etter belastningen. Ved å øke frekvensen av hjerteinfarkt, vurderes de adaptive mulighetene til kardiovaskulærsystemet.

En mer grundig undersøkelse utføres på spesialutviklede simulatorer. I dette tilfellet kontrolleres ikke bare rytmen, men også andre indikatorer for funksjonene til ulike deler av hjertet.

behandling

For å eliminere sinusrytme er nok til å tilbringe en god behandling av sykdommer forårsaket av det (hypertyroidisme, smittsomme sykdommer, hypertensjon, hjertesykdommer). Legen tar alltid hensyn til hjertefrekvensen når man foreskriver behandling. Vanligvis advare om behovet for pulskontroll ved behandling av visse legemidler.

Generelle prosedyrer som styrker nervesystemet (massasje, bad, dusjer), fysioterapi samtidig, både rokker pasienten og normaliserer arytmen. I komplekse nevogene tilfeller anbefales rådgivning fra en psykolog, hypnosebehandling og automatisk trening.

Hvis du opplever hjertebank beskriver en metode for selvhjelp: prøv å ta dype åndedrag, etter noen få åndedrag, hold pusten på innånding høyde, stramme magemusklene. En slik enkel metode bidrar til å takle takykardi.

Populære anbefalinger

 • urter av sitronmelisse,
 • blomster og frukt av hagtorn,
 • bær av en viburnum,
 • roten av valerianen.

Du kan forberede dem uten dampbad, hell en spiseskje av knuste råvarer i en halv liter termos og hell kokende vann. La det stå over natten eller i 5 til 6 timer. Etter filtrering, drikk før du spiser om dagen, kombinere med honning. Hawthorn kan kjøpes på apoteket i form av alkoholtinktur. Det kan legges til te 10 til 15 dråper.

Ikke glem at langvarig takykardi er farlig for konsekvensene. Ufullstendig og unormal sammentrekning av hjertemuskelen fører til at den overbelastes, krever mer oksygen, forstyrrer blodtilførselen til hjernen. Undersøkelsen av en spesialist skal utføres så snart som mulig. Tidlig igangsetting av behandling vil forhindre utvikling av alvorlige sykdommer.

Sinus takykardi: årsaker, symptomer, behandling.

Årsaker til sinus takykardi

I en sunn person i en rolig tilstand, forplikter hjertet seg 60 til 80 slag per minutt.

Takykardi - akselerert hjerteslag, diagnostiseres når hjertefrekvensen overstiger 90 per minutt.

Sinus takykardi kalles så raskt hjerterytme, når den rette hjertefrekvensen opprettholdes. Normalt kommer den elektriske impulsen ut av sinusnoden og sprer seg i en viss rekkefølge, og forårsaker en sekventiell sammentrekning av ventriklene etter atriene.

Med sinus takykardi, går den elektriske impulsen, som i normen, ut i sinuskoden, slik at atriene og ventriklene trekker sammen i riktig rekkefølge. Økningen i hjertefrekvens skyldes det faktum at frekvensen av elektriske impulser som kommer fra sinuskoden øker.

Normalt skjer økningen i sinusknuteprogrammets automatisering med psykomotisk stress og fysisk anstrengelse, bruk av koffeinholdige drikkevarer (kaffe, energidrikker, etc.). En slik reaksjon tillater kroppen å gi tilstrekkelig blodtilførsel til organer og vev under vanskelige forhold, som skjer med økt fysisk aktivitet. Raskt hjerterytme er en sunn reaksjon av kroppen til aktivering av det sympatiske nervesystemet på en eller annen måte (naturlig - som et resultat av frigjøring av stresshormoner, eller kunstig - som et resultat av å drikke kaffe).

Sinus takykardi kan forekomme hos en person med et sunt hjerte, for eksempel med feber: det antas at hver grad av feber øker hjertefrekvensen med 10 slag per minutt.

Ofte sinus takykardi er et symptom på problemer på den delen av skjoldbruskkjertelen, for eksempel mennesker som lider av hypertyroidisme og som ikke mottar tilstrekkelig behandling, er ett av symptomene hyppige palpitasjoner.

I tilfelle av anemi begynner hjertet å arbeide i en spenningsmodus for å gi en full tilførsel av oksygen til organene, som manifesteres i hyppige hjertebank.

Det er viktig å vite at ikke bare koffein kan forårsake sinus takykardi. Det kan føre til ukontrollert bruk av diuretika, euphyllin, glukokortikoidhormoner (prednisolon, metipred) og andre legemidler.

Sinus takykardi kan være et tegn på problemer fra det kardiovaskulære systemet. Oftest utvikler den seg i mennesker som lider av hjertesvikt. Det kan også oppstå med et alvorlig smerteangrep med angina pectoris. med akutt myokardinfarkt og andre hjertesykdommer.

Symptomer på sinus takykardi

Hvis hjertebanken er forårsaket av stress eller stress, blir det ofte ikke følt av pasienten.

Hvis takykardien forblir i ro, er en slik pasient ofte bekymret for hjertebank, kortpustethet, en følelse av mangel på luft.

Behandling av sinus takykardi

Avhengig av årsakene som forårsaket sinus takykardi, vil behandlingen være forskjellig. Så, hvis en kronisk eller akutt sykdom har ført til utviklingen, krever effektiv behandling av takykardi å takle denne sykdommen. For eksempel, for å plukke opp den korrekte dosen av narkotika i hypertyroidisme, for å normalisere nivået av hemoglobin og røde blodceller med anemi, feber, og for å takle den årsak som forårsaket det, med en infeksiøs prosess, og så videre.

Hvis sinus takykardi er et resultat av feil bruk av medisiner, må du nekte å ta dem, eller justere doseringen.

I tilfeller der sinus takykardi har utviklet seg hos pasienter med hjertesykdom, er det nødvendig med en individuell tilnærming basert på den spesifikke kliniske situasjonen. Hvis du for eksempel velger riktig behandling for hjertesvikt, kan du redusere hjertefrekvensen og redusere hjertefrekvensen.

Sinus takykardi behandling medisiner

I en sunn person i en rolig tilstand, forplikter hjertet seg 60 til 80 slag per minutt. Takykardi - akselerert hjerteslag, diagnostiseres når hjertefrekvensen overstiger 90 per minutt.

Sinus takykardi kalles så raskt hjerterytme, når den rette hjertefrekvensen opprettholdes. Normalt kommer den elektriske impulsen ut av sinusnoden og sprer seg i en viss rekkefølge, og forårsaker en sekventiell sammentrekning av ventriklene etter atriene.

1. Hva er det?
2. Symptomer
3. grunner
4. Behandling
5. Behandling med folkemidlene
6. hos ungdom
7. hos gravide kvinner
8. enn farlig
9. Diagnostikk
10. Moderat
11. uttrykt
12. Konsekvenser
13. Forberedelser

Hva er dette?

Hva er en sinus takykardi i hjertet? Sinus takykardi er en sinusrytme med en hjertefrekvens på mer enn 100 min-1. I ung puls kan nå 200 min-1, men hos eldre er det vanligvis ikke over 150 min-1

Med sinus takykardi, går den elektriske impulsen, som i normen, ut i sinuskoden, slik at atriene og ventriklene trekker sammen i riktig rekkefølge. Økningen i hjertefrekvens skyldes det faktum at frekvensen av elektriske impulser som kommer fra sinuskoden øker.

Normalt skjer økningen i sinusknuteprogrammets automatisering med psykomotisk stress og fysisk anstrengelse, bruk av koffeinholdige drikkevarer (kaffe, energidrikker, etc.). En slik reaksjon tillater kroppen å gi tilstrekkelig blodtilførsel til organer og vev under vanskelige forhold, som skjer med økt fysisk aktivitet. Raskt hjerterytme er en sunn reaksjon av kroppen til aktivering av det sympatiske nervesystemet på en eller annen måte (naturlig - som et resultat av frigjøring av stresshormoner, eller kunstig - som et resultat av å drikke kaffe).

Sinus takykardi kan forekomme hos en person med et sunt hjerte, for eksempel med feber: det antas at hver grad av feber øker hjertefrekvensen med 10 slag per minutt.

Ofte sinus takykardi er et symptom på problemer på den delen av skjoldbruskkjertelen, for eksempel mennesker som lider av hypertyroidisme og som ikke mottar tilstrekkelig behandling, er ett av symptomene hyppige palpitasjoner.

I tilfelle av anemi begynner hjertet å arbeide i en spenningsmodus for å gi en full tilførsel av oksygen til organene, som manifesteres i hyppige hjertebank.

Det er viktig å vite at ikke bare koffein kan forårsake sinus takykardi. Det kan føre til ukontrollert bruk av diuretika, euphyllin, glukokortikoidhormoner (prednisolon, metipred) og andre legemidler.

Sinus takykardi kan være et tegn på problemer fra det kardiovaskulære systemet. Oftest utvikler den seg i mennesker som lider av hjertesvikt. Det kan også oppstå med et alvorlig smerteangrep med angina pectoris, med akutt myokardinfarkt og andre hjertesykdommer.
Kilde: terapewt.ru

symptomer

Angående kliniske manifestasjoner av sinus takykardi, at de inkluderer: utseendet kortpustethet, vedvarende hjerterytme, generell svakhet i kroppen, forekomsten av svimmelhet, noe som kan være så sterk at personen mister bevisstheten. I tillegg kan pasienten oppleve brystsmerter, tretthet, rastløs søvn, en følelse av tyngde i hjertet, generell arbeidsevne og forverring av stemning.

Etter diagnosen er det lagt særlig vekt på alvorlighetsgraden av de viktigste symptomene på sykdommen, deres varighet og hyppigheten av repetisjonen. Når det gjelder behandling av sinus takykardi, utnevnes han individuelt, med tanke på årsakene til sykdommen. For eksempel, hvis årsaken til det hurtige hjerteslaget var tilstedeværelsen av en smittsom sykdom i kroppen, er behandlingen vanligvis rettet mot fullstendig eliminering av infeksjon.

Når det gjelder fysiologisk takykardi, trenger den vanligvis ikke spesiell terapi, siden den går av seg selv etter at virkningen er forsvunnet på kroppen av alle dens forårsakerfaktorer. For å unngå utvikling av takykardi, anbefaler legen at pasientene slutter å bruke alkoholholdige drikkevarer, bitter sjokolade og koffeinholdige drikkevarer. I tillegg bør pasientens sykdom i behandlingstiden beskyttes mot tung fysisk anstrengelse og følelsesmessige sjokk.

I noen tilfeller kan sinus takykardi ikke gi noen symptomer i en ganske lang periode. I andre tilfeller kan en person finne denne sykdommen i kroppen hvis han beregner hjerteslag. For eksempel indikerer en puls større enn 100 slag per minutt i en avslappet og avslappet tilstand at den har takykardi. For en nøyaktig diagnose vil det imidlertid være nødvendig med en elektrokardiografisk undersøkelse. Elektrokardiografi er foreskrevet til pasienter i tilfeller der det er mistanke om forstyrrelser i hjerte- og karsystemets funksjon. Denne prosedyren er helt smertefri og trygg.
Kilde: medportal.su

årsaker

Sinus takykardi oppstår som en reaksjon av kroppen for å forandre miljøforhold og er rettet mot å øke levering av blod til organer og vev.

 1. Påvirkning av giftige stoffer (giftstoffer): alkohol, nikotin.
 2. Påvirkning av overskytende skjoldbruskhormoner, smittsomme partikler.

Effekt av medisiner:

 • glukokortikoider (hormonelle legemidler som har en kraftig antiinflammatorisk effekt);
 • koffeinholdige preparater;
 • noen antidepressiva
 • Preparater for behandling av bronkial astma (allergisk sykdom, hvis hovedkomponent er spasm (constriction) av bronkiene);
 • kalsiumantagonister (legemidler som blokkerer penetrasjonen av kalsiumioner i muskelceller i hjertet og blodkarene gjennom spesielle kanaler, som bidrar til avslapping);
 • vanndrivende legemidler.

Sykdommer i luftveiene, blod.

Når det er en respiratorisk sykdom, er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen inn i blodet, i forbindelse med dette opplever vev og organer "oksygen sult." For å sikre behovet for organer, må hjertet øke blodstrømmen ved å øke hyppigheten av arbeidet. En lignende mekanisme er også observert i tilfeller av anemi (anemi), kronisk blodtap, men samtidig oksygenet tilføres i tilstrekkelig grad, men mangler dets "bærer" - hemoglobin (jern-inneholdende proteiner som er involvert i transport av oksygen og karbondioksid).

 • hjertefeil (endringer i strukturer (ventiler, vegger, skillevegger) i hjertet);
 • iskemisk hjertesykdom (en sykdom som er preget av nedsatt blodtilførsel til hjertemuskelen på grunn av skade på hjertets egne arterier);
 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen);
 • kardiomyopati (hjertesykdom med strukturelle og funksjonelle endringer i hjertemuskelen). Ofte med disse sykdommene, er det en reduksjon i hjertets kontraktile funksjon og utblodning av blod fra det. Derfor, for at kroppen skal sikre kroppens behov for det nødvendige volumet blod, må det øke hjertefrekvensen.
 • Neuroser, langvarig depresjon, angrep av panikkanfall.

behandling

Hvordan behandle sinus takykardi? Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister.

Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. Under behandling brukes psykoterapi og beroligende midler (luminal, tranquilizers og neuroleptics: tranquilane, relanium, seduxen).

Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Prefekt er gitt til β-blokkere av gruppen oxyprenolol, practolol og praldolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin).

Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​injisert antiarytmisk middel (verapamil, cordaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.
Kilde: krasotaimedicina.ru

Behandling med folkemidlene

Behandling av sinus takykardi med folkemetoder er utbredt. Det bør imidlertid avklares at en slik behandling er berettiget utelukkende som en komponent i komplisert terapi for takykardi og underlagt obligatorisk forhåndsavtale med legen din.

Siden antikken har ulike typer tinkturer, decoctions, urtepreparater blitt brukt til å behandle økningen i hjertefrekvensen. Nedenfor er noen av de mest brukte verktøyene for behandling av takykardi-folkemetoder.

Herbal samling basert på valerian og motherwort

Å samle inn, må du ta 200 gram tørket Valerian rot, 200 gram tørkede urter Leonurus, 100 gram tørket urter ryllik, 100 g av anis frukt. Alle ingrediensene er malt, blandet.

Oppbevar samlingen på et sted som er beskyttet mot fukt og skadedyr. Å bruke: 1 spiseskje av samlingen hell i en termos 300 ml kokende vann og la det bryte infusjonen i omtrent en time. Infusjon bør tas i liten lik i volumdeler hele dagen. Dette verktøyet kan brukes i svangerskapet.

Tinktur basert på sitronmelisse

Melissa er også en kjent i folket betyr for behandling av takykardi, forbedring av emosjonell tilstand. Den beroligende effekten er allment kjent.

For å få tinkturen, ta 100 g tørket sitronbalsam, hell 200 ml alkohol, dekk tett og insister i 10 dager. Da bør tinktur filtreres. Å ta 1 teskje av tinktur fortynnet med 50 ml vann og tatt i denne doseringen 4 ganger om dagen.

Infusjon basert på koriander

Coriander - var også kjent som et middel for takykardi fremdeles til våre forfedre. For å forberede infusjonen, ta 1 ss tørket koriander, fyll den med 200 ml kokende vann.

Deretter forlater infusjonen i 2 timer. Ta preparatet skal være 50 ml 2 ganger daglig, etter å ha filtrert det. Behandling bør utføres i kurs ikke mer enn 1 måned. Da bør du ta pauser i 10-14 dager.

Dekoksjon basert på valerian og calendula

For å forberede en avkok du trenger: tørkede røtter av valerian og calendula blomster. Du kan lagre urter både sammen og separat, uten å blande. Det er viktig at stedet hvor du oppbevarer gresset, er beskyttet mot lys og skadedyr.

For å forberede infusjonen, ta 1 ss valerianrot og 1 spiseskje med morgenfrue, hell 400 ml vann i en termosflaske. La medikamentet infuse i 3 timer. Videre belastning infusjon og ta 100 ml 4 ganger om dagen. Under graviditeten vil denne infusjonen ikke bare hjelpe til med å eliminere takykardi, men også den følelsesmessige balansen til en kvinne.

Behandling bør også utføres med kurs som varer ikke mer enn 20 dager. Ved slutten av behandlingsforløpet bør du ta en pause i 10 dager.

Du kan også lage te for å forbedre hjertemuskelen. For å fremstille dette te blanding i like andeler av tørkede blader peppermynte, hagtorn, vendelrot rot, gress motherwort, hofter, oregano.

Brew denne blandingen, la den brygge og spenne. Te på grunnlag av denne blandingen vil være behagelig for smaken og hjelpe deg med å gjenopprette ikke bare nervesystemet, men også mental balanse. Bruken av denne teen er spesielt vist for pasienter som lider av takykardi under graviditet.
Kilde: healthage.ru

ungdom

Sinus takykardi hos ungdom utvikler seg på grunn av følgende grunner:

 • stress eller følelsesmessig belastning;
 • fysisk overstyring;
 • fysiologiske egenskaper av alder (hjertet kan ikke takle den raske veksten i kroppen);
 • sykdommer i nervesystemet, kardiovaskulære, endokrine systemer, infeksjoner, svulster og lignende.

Manifestasjonen av tegn på andre sykdommer kan antagelig indikere årsaken til takykardi. Men diagnosen kan kun avklares etter spesielle undersøkelser av en kardiolog eller en lege-terapeut.

Takykardi under ungdomsårene manifesteres som følger:

 • paroksysmal hjertefrekvensøkning (et vanlig symptom for enhver alder);
 • svimmelhet, svakhet, smerte i hjertet, kortpustethet, mørkere i øynene, besvimelse. Manifestasjonen av slike tegn indikerer en mulig utvikling av paroksysmal takykardi.

Paroksysmal sinus takykardi er en sykdom preget av plutselige angrep av rask hjertefrekvens. Når symptomene oppstår, bør du umiddelbart se lege.
Kilde: moeserdtse.ru

Gravide kvinner

Takykardi observeres nesten alltid hos gravide kvinner. Dette skyldes det faktum at de raskt går opp i vekt, de har en endring i stoffskiftet og øker livmoren. Oftest forekommer de første anfallene i tredje semester av svangerskapet. I dette tilfellet har kvinnen hyppig svimmelhet, svakhet, smerte i hjertet.

Sperringer forekommer uten grunn, for eksempel med skarp stigning fra seng eller endring i stilling (ortostatisk takykardi). De kan overta mens du går eller handler. De slutter så plutselig som de begynner. Hos mange kvinner forårsaker takykardi under graviditet frykt og angst. Oftere enn ikke, dette er en helt normal reaksjon av kroppen til endringer som forårsaker at fostret vokser i det. En doktors konsultasjon vil bli påkrevd dersom anfallene forsinkes, og den forventende mor er syk, tilstanden er nær bevisstløs. Dette kan indikere tilstedeværelse av hjertesykdom eller hypertyreose.

Ofte er takykardi notert i fosteret. Oftest er det forårsaket av spenningen til moren eller tar visse typer medisiner. I dette tilfellet er det ikke verdt å bekymre seg for. Hjertens rytme vil komme tilbake til det normale innen det første året av livet. Men noen ganger årsaken til takykardi i mors liv blir kromosomale abnormiteter, anemi, et brudd på vann-saltbalanse, hypoksi, intrauterin infeksjon. Dette krever allerede inngrep av leger. De foreskriver om nødvendig spesielle antiarytmiske legemidler som leveres til embryoet ved transplacental injeksjon.

Under graviditet anbefales det ikke å ta medisiner, da de kan ha en negativ innvirkning på et barn som utvikler seg i livmoren. I dette tilfellet, fra takykardi-angrep, vil behandlingen bli kurert av folkemessige rettsmidler.
Kilde: sosudinfo.ru

Enn farlig

Er sinus takykardi farlig? I tillegg til sinus takykardi, er paroksysmal (ektopisk) isolert. Hjertefrekvensen påvirkes ikke bare av sinus-atrialenoden, men også av andre soner i hjertet. Når de øker sin impulsive aktivitet, er det en ektopisk takykardi. Det kan være både ventrikulært og supraventrikulært (dvs. atrielt). Imidlertid kan slike nyanser bare oppdage et elektrokardiogram. I absentia er type takykardi ikke diagnostisert og er ikke bestemt.

Paroksysmal takykardi er en plutselig kraftig økning i hjertefrekvensen, som vanligvis foregår av en følelse av angst og angst. Paroksysmal takykardi farligere fysiologiske, på grunn av dens angrep kan kombineres med et angrep av angina (sterke smerter i hjertet), panikkanfall (angst, tanker om døden, alvorlig angst av ukjent opprinnelse), besvimelse, svimmelhet, og kortpustethet.

Enda mer farlig er det faktum at denne typen takykardi kan skjule utviklingen av hjerteinfarkt - en livstruende tilstand som krever akutt sykehusinnleggelse.
Kilde: mirsovetov.ru

diagnostikk

Diagnose kan identifisere årsakene til sykdommen: hjerteskade og ikke-kardiale faktorer. I tillegg, takket være en omfattende undersøkelse, vil legen kunne bestemme hvilken takykardi pasienten lider av: ektopisk eller sinus.

Elektrokardiografi (EKG) spiller en viktig rolle for å bestemme type takykardi, rytme og hjertefrekvens. EKG-resultater gjør det mulig å avsløre tegn på kronisk myokardisk iskemi, arytmi, høyre eller venstre ventrikulær hypertrofi, overført myokardinfarkt.

Daglig overvåkning av EKG ved Holter

Diagnosen av sinus takykardi spesialist setter etter å ha bestått EKG og basert på resultatene. Kompleksiteten for påvisning av sinus arrhythmia er at dens manifestasjoner er ikke bestemt, kan de blir forvirret, for eksempel, symptomene på ventrikulære tahikardii.Provedenie Holter ECG overvåkes daglig gjør det mulig å identifisere og analysere hvilken som helst type av hjerterytmeforstyrrelser. Denne metoden for diagnose gjør det mulig å spore forandringer i hjertets aktivitet i pasientens daglige liv: reaksjon på følelsesmessig og fysisk stress, søvntilstand, ledelse og hjerterytme i 24 timer. Takket være EKG overvåkes daglig kan identifisere episoder av stille myokardiskemi og smerte, for å klargjøre saken-ledet, og besvimelse, etc.

Ved hjelp av ekkokardiografi (EchoCG) er det mulig å bestemme intrakardiell patologi, som forårsaker patologisk takykardi. Denne diagnostisk metode gjør det mulig å få informasjon om myke vev og ventilanordning tilstand, tykkelsen av hjerteveggen, volumet av hjertet hulrom, den kontraktile aktivitet av myokard. Takket være EchoCG kan du i sanntid se hvordan hjertet fungerer, spore bevegelsen og hastigheten av blod i ventrikkene og atria.

Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet

Elektrofysiologisk undersøkelse (EPS) av hjertet kan du lære hvordan du bruker en elektrisk puls på hjertemuskelen, for å avdekke hjerte ledningsevne og mekanisme takykardi. Takket være EFI kan man studere de elektrofysiologiske egenskapene til det ventrikulære og atriale myokardiet, det ledende systemet, og også kontrollere effekten av ikke-farmakologisk og medisinsk terapi.

Som en ytterligere diagnostiske metoder utføres takykardi hjerne EEG, fullstendig blodtelling, blodprøve for thyroidhormoner et al., Noe som eliminerer blodsykdommer, endokrine forstyrrelser, CNS forstyrrelser etc.
Kilde: aritmia.info

moderat

En av varianter av forstyrrelse av hjerterytmen er en moderat sinus takykardi. Det skjer ofte hos personer som har gjennomgått operasjon på organer i bukhulen. Denne typen er preget av en refleksstrøm. De viktigste konsekvensene av moderat takykardi av denne arten er en reduksjon på 30% av mesenterisk og renal blodstrøm, vasospasme som resulterer i nekrose i tarmveggen.

Moderat takykardi forekommer svært ofte i barndommen og ungdomsårene. Den har en fysiologisk karakter som er knyttet til de spesielle egenskapene til organismenes utvikling i disse perioder. Med alderen går det selv, så det er ikke nødvendig med narkotikabehandling. Men for å hjelpe barnet å takle hjertebank og andre ubehagelige opplevelser hjelp hjemme rettsmidler, som for eksempel vitamin te fra frukten av hagtorn og vill rose, med tillegg av bladet rips og sitronmelisse. Veldig nyttige decoctions av blomstrende hoder av kløvereng.

I noen tilfeller, slutte å puste takykardi assisteres av pusteøvelser rettet mot avslapning. De utføres som følger:

Pust ut luften helt fra brystet. Tungen presses mot tuberkulene i tannkjøttet på innsiden bak front tennene.

 • Lukke munnen din, begynn sakte å inhalere luften med nesen din, teller til deg selv til den fjerde.
 • Nå må du holde pusten, telle til 7.
 • Skyll ut luften gjennom munnen, teller opptil 4.
 • Gjenta øvelsen tre ganger, observer dimensionaliteten: inhaler - 4, hold pusten - 7, puster ut - 4.

uttales

Alvorlig sinus takykardi. Med denne sykdomsformen blir hjertefrekvensen akselerert og varierer fra 135 til 180 slag per minutt. I en slik tilstand kan pasienter ha generell svakhet, svimmelhet, noen ganger svindler en person. I dette tilfellet er det absolutt nødvendig å konsultere en lege og foreskrive behandlingen.

Uttrykt sinus takykardi kan være forårsaket av endokrine sykdommer som hypertyroidisme, adrenal kjertel svulst med økt produksjon av adrenalin (pheochromocytoma), Cushings syndrom. En annen årsak til takykardi er feber som oppstår ved infeksiøse og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, tonsillitt, sepsis, tuberkulose). Det antas at en økning i kroppstemperaturen med 1 grad fører til en økning i hjertefrekvensen med 10 slag per minutt.

effekter

Hos pasienter som har hatt sinus takykardi, kan hjertesvikt og hypertensjon utvikles i fremtiden, så du bør søke hjelp fra en lege og følge hans anbefalinger nøyaktig.
Kilde: my-sunshine.ru

preparater

Beroligende betyr. Sedative er foreskrevet for behandling av rask hjerterytme med vegeto-vaskulær dystoni. Deres tiltak er rettet mot normalisering av nervesystemet, og reduserer dermed frekvensen av takykardiangrep. Avhengig av komponentene i sammensetningen, er sedativene delt inn i 2 typer:

Naturlige preparater. Naturlige preparater inkluderer følgende:

 • Persen. Denne fytopreparasjonen har en moderat beroligende effekt. Reduserer nervøsitet, spenning, angst, irritabilitet, lindrer nervespenning og gjør det lettere å sovne.
 • Vendelrot. Tinktur eller tabletter valerian har moderat kolagogue og antispasmodiske egenskaper. Utvider koronarbeinene, har en hjertefrekvens og gjør det lettere å sovne.

Og andre stoffer.

Syntetiske midler. Syntetiske stoffer inkluderer følgende:

 • Fenobarbital. Legemidlet har en uttalt hypnotisk effekt. I små doser har det en beroligende effekt.
 • Diazepam. Legemidlet er forskjellig fra antikonvulsiv, hypnotisk, beroligende, anti-angst, amnestisk og muskelavslappende virkning.

Og andre stoffer.

Antiarytmiske legemidler. Antiarrhythmic drugs har en annen virkningsmekanisme, men de kan gjenopprette en normal hjerterytme. Legemidler velges av lege avhengig av type takykardi etter en omfattende diagnose. Selvmedikasjon med antiarytmiske legemidler kan være farlig, siden det samme legemidlet kan brukes til å behandle en type takykardi, men den kan kontraindikeres i en annen type.

årsaker til

Det er mange grunner for utseendet av en sinusform av takykardi. Fysiologiske endringer i hjertefrekvens oppstår som følge av kroppens respons på effektene av miljøfaktorer. Det kliniske bildet av takykardi kan observeres hos friske mennesker under påvirkning av stress, økt mental stress, mosjon, alkohol og nikotin.

Det er normalt å øke rytmen til sinusnoden under graviditeten, fordi i løpet av denne perioden øker det totale volumet av væsker (blod og plasmaceller) i kvinnens kropp, og belastningen på hjertet og blodårene øker. Det er viktig at en gravid kvinne er under konstant tilsyn av en kardiolog, siden en svekket organisme ofte kan bli utsatt for smittsomme sykdommer, noe som også påvirker hjertefrekvensen negativt.

I kliniske tilstander kan sinus takykardi være et symptom og / eller kompenserende mekanisme med en rekke patologiske forhold.

Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i syntese av hormoner (spesielt tyrotropin, østrogen og progesteron);
 • akutt og kronisk oksygen sult (hypoksi);
 • neuroser og depressive lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • noen form for anemi
 • hyppig blødning (f.eks. med endometrisk hyperplasi eller endometriose hos kvinner);
 • iskemi, hjerteinfarkt, myokarditt og andre sykdommer i hjertemuskelen.

Vær oppmerksom! Hos kvinner kan sinus takykardi forekomme med menorrhagi (kraftig menstruasjon, som varer lenger enn 5-7 dager). Å ta visse medisiner (antidepressiva, diuretika, hormonelle stoffer) kan også øke belastningen på sinusnoden.

I hjertet av kronisk utilstrekkelig sinus takykardi er økningen i normal automatisme av pacemaker celler i sinusnoden, oftest på grunn av en relativ økning i sympatiske og reduserende vagale påvirkninger på hjertet. Sjelden, årsaken til sinus takykardi kan
å være strukturell, inkl. inflammatoriske endringer i myokardiet som omgir sonen av pacemakeraktiviteten til høyre atrium. Kronisk utilstrekkelig sinus takykardi kan være en konsekvens av
primær lesjon av pacemaker celler i sinus node eller brudd på reguleringen av det autonome nervesystemet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Sinus takykardi har praktisk talt ingen spesifikk symptomatologi og er preget av et typisk kurs iboende av en hvilken som helst annen takykardi. Men fortsatt har hun en svært viktig karakteristisk funksjon - dette er anamnese, noe som indikerer en gradvis økning og reduksjon i frekvensen av hjerterytmen. De fleste andre supraventrikulære takykardier manifesterer med en plutselig innbrudd og samme plutselige oppsigelse av angrepet, det vil si at de er paroksysmale.

Personen blir treg, det er sterk svakhet, noen ganger kan det være en følelse av "bomullsfødder". Effektiviteten minker kraftig, utholdenhetstanker. Dette er spesielt merkbar hos personer hvis faglige aktiviteter er forbundet med økt fysisk anstrengelse. Denne gruppen inkluderer stevedores, arbeidere på byggeplasser, lagerholdere.

Enhver fysisk aktivitet med denne type takykardi forårsaker alvorlig tretthet, så en kronisk reduksjon i arbeidsevne er en anledning til å gå til kardiologen og passere EKG, spesielt hvis det finnes andre kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Kortpustethet

Dyspné kan dukke opp når som helst, selv om natten, når menneskekroppen er avslappet. Med en hjertefrekvens på over 140 slag per minutt, kan pasienten våkne om natten fra en plutselig følelse av asfyksi (kvelning). Mangel på luft kan observeres om dagen, mens det ikke er forbundet med belastningen og oppstår isolert fra eksterne faktorer.

Kortpustethet kan bli ledsaget av alvorlig ømhet i brystet, hyppig, intermittent pust og tinning i venstre hypokondrium.

Konvulsiv syndrom

Kramper i takykardi er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i ekstremiteter. Mesteparten oppstår muskelkramper i gastrocnemius-musklene, men hendene, samt nakken og til og med ryggen og magen, kan bli påvirket. Hender og føtter er ofte kalde, kan ha en blåaktig eller unaturlig blek nyanse.

Hvis kapillærene er skadet, kan det forekomme vaskulære stjerner på huden. Denne egenskapen er også karakteristisk for åreknuter, derfor krever det en omfattende undersøkelse og konsultasjon av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Smerte i hjertet

Smertefulle opplevelser i hjertet kan være ganske forskjellige. Noen pasienter har brennende og prikkende i hjertet, noen føler en følelse av tyngde og klemmer på brystet, noen klager på kjedelig smerte bak brystbenet. Noen ganger kan smertsyndromet være litt uttalt. Slike smerter dukker opp flere ganger i løpet av dagen, varer ikke mer enn 5-7 minutter og forstyrrer ikke pasienten alvorlig, men dette betyr ikke at du ikke kan være oppmerksom på det.

Viktig! Selv en liten smerte i hjertet bør være en grunn til å ringe til en lege, siden det noen ganger kan være det eneste symptomet på utbruddet av patologiske prosesser (ofte irreversibel).

Fallende blodtrykk

Et av tegnene som man kan bedømme om økt stress på sinusnoden, er reduksjonen i blodtrykket. Hypotensjon er ledsaget av karakteristiske symptomer: hodepine, svimmelhet, følelse av "fluer" før øynene. I noen tilfeller er hyppig besvimelse mulig, noe som kan vare fra 15-30 sekunder til flere minutter.

Panikkanfall

Et annet symptom, som kan kalles relativt karakteristisk for sinus takykardi, er en konstant følelse av frykt (mot bakgrunnen av andre kliniske manifestasjoner). Pasienten opplever sterk følelsesmessig spenning, angst. I avanserte tilfeller kan hallusinasjoner forekomme. Dette skiltet indikerer behovet for akutt behandling og konstant medisinsk tilsyn.

Til hvem skal du vende?

For eventuelle symptomer på takykardi, spesielt hvis de blir ledsaget av trykk, smerte og ubehag i hjertet, må du søke medisinsk hjelp. Kardiologen behandler kardiovaskulære sykdommer, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å konsultere spesialiserte spesialister:

 • phlebologist;
 • endokrinolog;
 • vaskulær kirurg.

Ved ekstern undersøkelse anslår doktoren en tilstand av integritet av pasienten, slimhinnene i et munnhule, hører en thorax for et emne av wheezer. Det er obligatorisk å måle blodtrykk og puls. Etter å ha samlet en anamnese, vil legen gi anvisninger for følgende typer studier:

 • biokjemisk blodprøve for å utelukke anemi og inflammatoriske prosesser;
 • urinalyse (for å utelukke nyresvikt og diabetes);
 • EKG i 12 ledninger;
 • ekkokardiografi;
 • "Vagal" -prøver (Valsalva, karoten sinusmassasje, Aschner);
 • transesofageal elektrokardiografi av atriene;
 • daglig overvåkning (Holter-diagnostikk).

Viktig! Samlingen av grunnleggende informasjon inkluderer informasjon om pasientens forhold og oppholdssted, hans livsstil og profesjonelle aktiviteter. Ifølge dataene kan doktoren trekke en konklusjon om sykdommens art og årsakene til forekomsten, og også å foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandles?

Sinus takykardi krever vanligvis ikke spesifikk behandling. Behandlingen bør man tar sikte på årsakene til arytmi, noe som vanligvis fører til gjenopprettelse av normal sinusrytme frekvens (røykeslutt, mottak av alkohol, bruk av sterk te, kaffe, hypervolemi korreksjon, behandling av feber, etc.). I de tilfeller hvor sinus takykardi utløser anfall av angina, bidrar til progresjon eller sirkulasjonssvikt fører til markert subjektive ubehag, er medikamentell behandling anbefales.

I sjeldne tilfeller, sterkt symptomatisk sinus takykardi, ildfast til medikamentterapi, er det tilrådelig å utføre pasient radiofrekvent strøm (eller modifikasjon) i sinusknuten med produksjon av en permanent pacemaker.

Betablokkere

Preparater av denne gruppen blokkerer økt produksjon av adrenalin og norepinefrin, de viktigste stresshormonene. En av de mest effektive blokkere av reseptorer følsomme for adrenalin er "bisoprolol". Det tolereres godt av de fleste pasienter, men i noen tilfeller kan det medføre alvorlige bivirkninger, så behandlingen bør kontrolleres av spesialister.

Ikke-dihydropyridinkalsiumantagonister

 • "verapamil"
 • "diltiazem"

Farmakologiske virkninger av PM gruppe verapamil og diltiazem, er lik: de har en negativ utenlands, kronotrop og dromotropisk effekt - kan redusere hjertets kontraktilitet, redusere hjerte- å bremse atrioventrikulær ledning.

Alle disse legemidlene kan ha en annen terapeutisk effekt, så behovet for bruk og dosering skal beregnes av legen individuelt.

Hjelpemidler

Avhengig av den underliggende sykdommen, som er årsaken til sinus takykardi, er pasienten foreskrevet medikamenter av forskjellige farmakologiske grupper, som er oppført i tabellen nedenfor.

Viktig! I noen tilfeller kan pasienten kreve behandling med legemidler som gjenoppretter totalvolumet av sirkulerende blod, samt transfusjon av erytrocytmasse og plasma. For å eliminere tegn på dehydrering og forebygging, anbefales rehydreringsterapi med saltpreparater (for eksempel "Regidron").

Video - Takykardi

Metoder for tradisjonell medisin

Folkemetoder for behandling av sinus takykardi kan være ganske effektive, forutsatt at anbefalinger om kosthold og ernæring følges. Nedenfor er oppført de sikreste og mest effektive oppskrifter, som tillater å gjenopprette hjertet og normalisere antall hjerteslag.

Hvitløk-sitronblanding

For å forberede et legemiddel for ett behandlingsforløp, trenger du:

 • ferske sitroner - 10 stykker;
 • hvitløk (bedre ung) - 10 hoder;
 • naturlig honning - 1 liter.

Limene vasker i varmt vann og kuttes i store terninger. Peel hvitløk. Bland ingrediensene i blenderen og legg honningen til den resulterende vasselen. Bland godt, uten å riste, og legg det på et mørkt sted. Å insistere på et legemiddel er nødvendig minst 7 dager.

Ta en blanding av sitroner og hvitløk 4 ganger om dagen etter å ha spist en dessertske. Varighet på søknad - 1 måned.

Infusjon av hagtorn

For å forberede infusjonen, vil tørket hagtorn blomster og kokende vann kreves. En skje av planten skal helles 150 ml kokende vann og la det stå i 20-30 minutter. Ta stoffet 3 ganger daglig for 100 ml, uansett matinntak.

Opptakstidspunktet avhenger av den observerte dynamikken og alvorlighetsgraden av symptomer. Vanligvis krever betydelig forbedring i helsetilstanden 1 til 3 måneders behandling.

Narkotika fra nøtter og tørket frukt

For å forberede en effektiv medisin for å forbedre hjertearbeidet, er det nødvendig å ta i like store mengder (2 ss):

Alle komponenter må males i en blender og helle 300 ml nyhøstet honning. Vitaminblandingen tar 1 teskje 2 ganger om dagen - om morgenen og om kvelden. Varigheten av behandlingen er 21 dager.

Viktig! Folk med sykdommer i det endokrine systemet, fedme, et brudd på karbohydratmetabolismen fra å bruke denne metoden for behandling, bør overlates.

Video - Hvordan behandle takykardi hjemme

Tips for regimet

Uansett hvilken type terapi som brukes til behandling, bør pasienten følge anbefalingene om ernæring og diett. Ernæring for takykardi bør være hyppig og delt. Forbruk av fettstoffer og kalorier med høyt innhold bør minimeres. Dette gjelder matvarer med høyt sukkerinnhold, fargestoffer, smakforsterkere og andre stoffer som er skadelige for kroppen.

Stor verdi bør gis til å gå og fysisk aktivitet. For pasienter med kardiovaskulære sykdommer er det best å svømme, yoga, gå langsomme tempo. Rommet skal ventileres flere ganger om dagen og overvåke luftens luftfuktighet - det bør ikke være under 40%.

Sinus takykardi er en patologi som krever en integrert tilnærming til diagnose og behandling. For det vellykkede resultatet av pågående behandling er det viktig å følge alle forskrifter og anbefalinger fra legen, samt avvisning av dårlige vaner og kontroll av motoraktivitet. Hvis pasienten fortsetter å lede en stillesittende livsstil, spis høyt kalori mat med et lite innhold av mineraler og vitaminer og ikke kan dele med dårlige vaner, vil effektiviteten av enhver behandlingsmetode være minimal.

Sinus takykardi årsaker

En slik tilstand, i form av økt hjertefrekvens, forekommer i alle aldersgrupper, og hovedsakelig i en sunn halvdel av dem, så vel som blant de som har hjerte- og andre patologier.

Dannelsen av sinus takykardi påvirkes direkte av hjerte- (intrakardial) og ekstrakardiale (ekstrakardiale) årsakssymptomer.

Pasienter som lider av sykdommer SSS, forekomsten av sinus takykardi er en av de tidlige symptomer på hjertefeil eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Årsakene innbefatter naturen av intrakardiale DOS og kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, myokarditt forskjellig genese, angina i alvorlige form, hjertefeil, hjerte, endokarditt, en bakteriell opprinnelse, kardiomyopati og perikarditt.

Men årsakene til utviklingen av sinus takykardi av ekstrakardisk natur er forskjellige typer stress, som emosjonell og fysisk, så vel som arvelig predisposisjon. I tillegg dannes de fleste arytmier av en neurogen karakter som et resultat av en primært utviklingsforstyrrelse i hjernen og det autonome nervesystemet (neurokirkulatorisk dystoni, nevroser og affektive psykoser). I utgangspunktet påvirker de neurogene former av denne patologiske tilstanden den yngre generasjonen, som har et labilt nervesystem.

Karakteristiske etiologiske faktorer med hyppig hjertefrekvens er brudd på det endokrine systemet i form av økt adrenalinproduksjon mot bakgrunnen av feokromocytom, tyrotoksikose; anemi, synkope, en kraftig nedgang i trykk, sjokk, bouts av smerte og hypoksi.

I noen tilfeller kan denne økningen i hjertets rytme skyldes en feberaktig tilstand mot bakgrunnen av infeksjoner og betennelser som sepsis, tonsillitt, tuberkulose og lungebetennelse. Med en temperaturøkning på en grad kan hjertefrekvensen øke til ti eller femten slag per minutt i et barn og opptil åtte eller ni i en voksen.

Det er også en giftig og medisinsk sinus takykardi, der årsakene til forekomsten er betraktet som stoffer og kjemikalier som følge av virkningen på sinusnoden. Blant dem er: Adrenalin, Norepinefrin, diuretika, Atropin, hypotensive stoffer, Euphyllinum, skjoldbruskstimulerende hormoner, kortikosteroider; kaffe, te, alkohol, nitrater, nikotin. En slags substans har imidlertid ingen direkte effekt på SU, derfor utvikler refleks takykardi som følge av en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet.

Noen ganger er hjertefrekvensen tilstrekkelig og utilstrekkelig. Årsakene til deres forekomst er dårlig forstått, siden de er svært sjeldne. Det antas at de utvikles som et resultat av primær lesjon av CS.

Sinus takykardi symptomer

Symptomatologien for sinus takykardi skiller seg fra andre takykardier ved et ganske mildt kurs, som kan karakteriseres av et bilde uten klager fra pasienten. I sjeldne tilfeller opplever pasienten et visst ubehag med utseendet på et hjerteslag og økt tretthet.

For å diagnostisere sinus takykardi, må du først beregne pulsen, som i en slik patologi bør være over hundre slag per minutt, og for det andre å gjennomføre en EKG-studie. Med en mild eller moderat form, preget av funksjonell patologi, er behandling av sinus takykardi som regel ikke foreskrevet.

Imidlertid er det fortsatt små indikasjoner på økt hjertefrekvens, som det bør tas hensyn til og en passende undersøkelse for å utelukke eller bekrefte den eksisterende patologien, noe som provoserte en akselerert hjerteduksjon.

De karakteristiske kliniske symptomene på sinus takykardi er en økning i hjertefrekvensen på mer enn hundre slag per minutt, selv i en helt rolig tilstand, selv om hjertefrekvensen om natten kan reduseres til en standard på åtti slag.

Det andre symptomet, som forårsaker angst og ubehag, er et sterkt hjerterytme i brystet, som pasienten selv føler. I noen tilfeller kan pasienten med denne patologiske tilstanden bli svimmel, og deretter kommer synkope (pasienten mister bevisstheten).

I tillegg er den akselererte hjertefrekvensen preget av periodisk smerte i brystet, som noen ganger er ganske skarp og hindrer at en person puster fritt, slik at pasienten føler seg tett bak brystbenet. I fremtiden er det kortpustethet, noe som forårsaker en tilstand av angst. Pasienten føler seg sliten, kan ikke tolerere fysisk aktivitet og er veldig bekymret for sitt liv.

Som regel kan angrep av alvorlig hjerteslag, som plutselig starte, og brat stoppe. Også med sinus takykardi, kan en person oppleve kvalme på grunn av mangel på frisk luft. Hvis denne tilstanden er forårsaket av fysiologiske faktorer, er det nødvendig å eliminere dem og hjertefrekvensen selv vil gå tilbake til normal. Men med hjerte eller andre patologier som provoserte fremveksten av en slik tilstand, er det nødvendig med medisinsk behandling for å forhindre forverring av den underliggende sykdommen.

I utgangspunktet, det første angrepet av sinus takykardi som følge av eventuelle årsaksfaktorer, er det nødvendig å roe ned, og deretter ta noe narkotika sedasjon og selv velge en komfortabel posisjon før avslutningen av de viktigste symptomene (takykardi).

Sinus takykardi hos barn

Denne tilstanden betraktes i dag som en ganske utbredt og karakteristisk manifestasjon av sinus akselerert rytme hos barn og manifesteres av en økning i antall hjertekontraksjoner, men det er ingen spesielle avvik fra normal funksjon. Hos barn kan tegn på økt hjertefrekvens utvikles hvis det er overbelastning av noe slag, både følelsesmessig og fysisk. Derfor øker den syndoatriale knuten (SU) automatisk. Hos nyfødte, en slik diagnose er gjort i tilfelle av å overstige hjertefrekvens mer enn hundre og seksti beats per minutt. Sinus takykardi forekommer hos nesten 40% av barn.

De viktigste grunnene for å utvikle denne tilstanden hos nyfødte barn er anemi, acidose, hypoglykemi, og fører til en fysiologisk naturen som en fysisk undersøkelse, angst, svøping, smerte angrep, overoppheting, samt patologiske prosesser i SSS assosiert med hjertesvikt. En slik enkel form for denne tilstanden går i utgangspunktet av det første året av et barns liv uten bruk av noen medisinske inngrep.

Mistenkt endring av sinusrytme hos barn kan være en hjertefrekvens på hundre slag per minutt opp til hundre og seksti. Men slike svingninger ikke tatt hensyn til om de er påløpt ved tidspunktet for den febertilstanden til barnet, etter intens fysisk trening, langvarig og vedvarende gange, mens hjemme, der puster tungt som et resultat av det faktum at det kan være prippen og etter overført stress. I tillegg, hvis pulsen i løpet av fem minutter kom til de vanlige indikatorene, og det er ledsaget av besvimelse, kortpustethet, smerter i hjertet, så barnet regnes som ganske sunt.

Sinus takykardi hos ungdom utvikler seg ofte som følge av endokrine forandringer, anemi, stress, fysisk og følelsesmessig overarbeid. Som regel må slike årsaksfaktorer for sykdomsutbrudd hos barn og ungdommer elimineres raskt for å unngå patologisk takykardi. Det bør også forstås at denne tilstanden hos barn kan være svært farlig og videre forårsake en vegetativ-vaskulær dystoni av hypertonisk type, og føre til hjertepatologi som hjertesvikt.

Således er det svært viktig når symptomer på denne patologien oppstår, for å overvåke slike barn nøye for å forhindre forverring. Selv om det også er nødvendig å ta hensyn til at denne tilstanden kan være et barns fysiologiske fenomen forårsaket av et umodent kardiovaskulært system.

Men likevel, når en sinus takykardi angrep i barn er nødvendig for å skape frisk luft, fritt for hindre klær barnets nakke, sette noe kjøling på pannen, og gi alt du trenger til babyen din roe ham. Ring deretter for medisinsk hjelp og utfør en grundig undersøkelse for å finne ut årsakene til utvikling av rask hjerterytme.

Sinus takykardi hos gravide kvinner

For tiden er det ganske vanskelig å møte en gravid kvinne som fullt ut tilfredsstiller alle krav til en lege for helsetilstanden, siden graviditeten ofte blir ledsaget av ulike symptomer på en ubehagelig natur. For det første truer de ikke en gravid kvindes helse, og for det andre - de oppfattes ikke alltid godt, og i noen øyeblikk tolereres det selv svært dårlig.

Det er for denne tilstanden at sinus takykardi oppstår under graviditet, som preges av en akselerert rytme av hjerteslag og kan forekomme hos slike gravide kvinner som ikke engang har patologiske hjertesykdommer.

Årsakene til forekomsten kan være forskjellige faktorer som fremkaller hjertefrekvensen uten å endre spredningseksitasjonen i ledningssystemet til et bestemt organ. Slik forstår det fysiologiske løpet av sinus takykardi under kvinnens graviditet. Av slike grunner er det mulig å bære: den generelle omorganiseringen av hele systemet av en kvinnelig organisme for graviditeten under påvirkning av hormoner. Og også den økte belastningen på CN-systemet; intensivt arbeid av somatiske organer, som er rettet mot å sikre kvinnens voksende behov og hennes fremtidige barn, i dette tilfellet fosteret; endringer knyttet til plasseringen av visse organer og deres klemme som følge av økningen i livmoren.

Gynekolog kan diagnostisere tilstanden til sinus takykardi under graviditet som et fysiologisk, bare etter en fullstendig og omfattende undersøkelse, som ikke vil gi positive resultater i de patologiske sykdommer, så vel som akutt eller kronisk blodtap, ukontrollerbar oppkast, forstyrrelser av vann- og elektrolyttmetabolismen bidrar til økt trykk på S. S. Videre kan selv små subfebrilitet føre til hyppige forekomst av hjerteslag hos gravide kvinner, som i dette tilfelle fungerer som en kompenserende reaksjon, og det er iboende i en hvilken som helst organisme.

Dermed kan sinus takykardi betraktes akkurat som tilstand hos gravide kvinner, når hjertefrekvensen går over en grense på hundre slag per minutt. Det er derfor diagnostisering av sinusrytmen akselerasjon i en gravid kvinne, er det viktig punkt anses å gjennomføre en omfattende undersøkelse, identifisere dets årsaker og råde gravid av spesialister som en kardiolog, kirurg, pulmonologist, endokrinolog (om nødvendig). Dette er spesielt viktig for de gravide, i hvis anamnese det er sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Det er svært viktig å være oppmerksom ikke bare på symptomatologien til denne tilstanden, som følger med den, men også for den gravide kvinnens periode. Jo mindre fosterets svangerskap, desto mer oppmerksomhet må man få til den økende frekvensen av hjerterytmen. Men de senere stadier av svangerskapet er alle forutsetninger for fremveksten av fysiologiske sinus takykardi som følge av hjerte oppfordret membranen ved å øke størrelsen på fosteret. På dette punktet er det en liten irritasjon av atriene, der pacemakeren befinner seg. Derfor er en ubetydelig hjertefrekvens under graviditeten et normalt kompenserende fenomen, noe som resulterer i at kroppen til den gravide kvinnen og hennes foster får økt behov for næringsstoffer og oksygen. Således er økningen i hjertekontraksjoner i form av en hjerterytme mer enn 110-115 ud. per minutt, funnet i 3. trimester, vil referere til normal tilstand, og i dette tilfellet er det ikke nødvendig å foreskrive en behandling.

Dessuten kan sinus takykardi oppstå når den blir utsatt for ekstra fysisk anstrengelse, som en mekanisme for adaptiv reaksjon av organismen. Ved avslutning av belastningen bør hjertefrekvensen være normal for en sunn gravid kvinne, og for dette er det nok å hvile litt. I motsatt tilfelle, når tilstanden til en gravid kvinne under angrep av sinus takykardi ikke vender tilbake til normal, er det nødvendig med øyeblikkelig spesialistrådgivning og sykehusinnleggelse i kardiologisk avdeling med videre undersøkelse.

Ved diagnostisering av en gravid kvinne med symptomer på sinus takykardi, brukes de obligatoriske komponentene i søket. Først av alt, dette er en undersøkelse av en gynekolog for det faktum at det ble etablert graviditet og dens begrep, samt gynekologisk patologi, som kan følge med det. Deretter fore laboratorium studie om gjennomføring av kliniske og biokjemiske analyser, etter som bestemmer mengden av hemoglobin og røde blodceller, som i anemi kan øke hjertefrekvensen, selv om det ikke vil ha kardiovaskulær sykdom.

I tillegg er det nødvendig å foreskrive en analyse for skjoldbruskhormoner. Også et viktig diagnostisk aspekt er et elektrokardiogram som undersøker hjerterytmen og bestemmer typen takykardi, i dette tilfellet sinus. Senere utnevnt konsultasjon på vitnesbyrd eller annen bekreftelse av patologi ved kardiolog, endokrinolog, etc. I alvorlige tilfeller, gjelder hjerte- ekkokardiografi og Doppler -. Når tilgjengelig mistenkt for å ha hjertesykdommer.

State of S. S. Den gravid kvinne skal bare vurderes av den behandlende legen, som etter en viss undersøkelse vil foreskrive en spesiell behandling for å eliminere årsaken til sinus takykardi.

I så fall, dersom årsaken hjertebank pulsen er endringer i normal funksjon av nervesystemet, tildeler legen beroligende midler urte, multivitaminer inneholdende den nødvendige mengde jod, fosfor, natrium, jern og andre. En slik form for terapeutisk behandling positivt påvirker den elektrolytt metabolisme prosesser kroppen av en gravid kvinne og eliminerer raskt det hurtige hjerteslaget. Men hvis på tidspunktet for undersøkelsen legen finner forandringer i hjertet, skjoldbruskkjertelen eller andre organer, som ble årsaken til sinus takykardi i svangerskapet, er det tildelt en riktig behandling, mulig på dette tidspunktet en kvinnes graviditet. I tillegg mottak av medisiner på egen hånd, uten resept fra en spesialist, rett og slett uakseptabelt, da dette kan føre til en forverring av patologisk prosess.

Sinus takykardi på EKG

Sinus takykardi er resultatet av en neurohumoral effekt på pacemaker celler og en morfologisk forandring i sinus node. Uten avvik registreres sinus tannen P på elektrokardiogrammet i tolv ledninger, hvor det ser positivt ut i I, II, AVF og negativt - i bly aVR. Tannens akse ligger som regel i frontplanet mellom en vinkel på null grader og pluss nitti grader, og i horisontalplanet er aksen rettet til venstre og fremover. Derfor er denne tannen på EKG negativ i V 1 og V 2, og i V 3-V 6-positiv. Hvis amplituden til P-bølgen øker, blir den spiss. Sinus takykardi er ikke-paroksysmal, som karakteriserer den fra andre re-entry.

Denne arytmen er dannet som et resultat av automatiske funksjonsforstyrrelser, som inkluderer nootropiske og heterotropiske lidelser i hjerterytmen. I utgangspunktet er en slik ting som "sinus takykardi" en økt sinusrytme over aldersindeksene. Klinisk manifesteres denne tilstanden av en økning i nomotopisk rytme, som overstiger 90 slag per minutt. Den øvre grensen av hjertefrekvens under sinus takykardi er annerledes, men i utgangspunktet er det antall frekvensen overgår 160 slag, men i sjeldne tilfeller, som et unntak fra regelen, og noen ganger så høyt som 190-200 slag per minutt.

Diagnosen av sinus takykardi er basert på bestemmelsen på elektrokardiogrammet til P-tennene med normal form og riktig rask rytme, det vil si at intervallet mellom P og P er det samme på hele EKG. I tillegg, uten tilstedeværelse av andre patologiske forstyrrelser av hjerterytmen, samt konduktivitet, er intervallene mellom P og Q også i akseptable normer, og intervaller mellom R og R er like. Det kan derfor konkluderes med at elektrokardiogrammet med sinus takykardi har praktisk talt ingen endringer (unntatt den akselererte rytmen), sammenlignet med et normalt EKG.

I noen tilfeller, med alvorlig sinus takykardi, kan moderat oppadrettet depresjon av ST-segmentet bestemmes, så vel som prosessene for laminering av P-bølgen på T-bølgen i de tidligere kompleksene. Det er dette faktum som kompliserer diagnosen av sykdommen.

Sinus takykardi på EKG er preget av en gradvis økning i frekvens og deretter en reduksjon i rytmen. Dette er et karakteristisk trekk ved slike takykardier som paroksysmal og sinus-atriell, som ikke kan skilles fra sinus takykardi ved andre EKG-tegn uten undersøkelse av den elektrofysiologiske naturen.

Sinus takykardi behandling

Taktikk for behandling av sinus takykardi avhenger av årsaken som har provosert utseendet på SS levende rytme. Hvis økningen i hjertefrekvens i forbindelse med trening eller stress-situasjoner, vil eliminering av virkningen av stimulus snu problemet inn i en positiv retning, og pulsen tilbake til det normale på egen hånd, og i noen tilfeller bare noen avspenningsøvelser eller massasje, for å oppnå et positivt resultat.

I alvorlige former for sinus takykardi foreskrive beroligende midler, eller anbefaler tradisjonell medisin, det vil si behandling med urter. I tillegg må pasienten gi opp nikotin, alkohol, kaffe og sterk te, samt normalisere dietten og dietten. Det er ønskelig å beskytte pasienten mot følelsesmessig, mental og fysisk anstrengelse. Dette gjelder hovedsakelig den fysiologiske formen for sinus takykardi.

Som hovedregel utføres den viktigste behandlingen av en patologisk tilstand av en kardiolog ved rådgivning med andre spesialister. Dette vil avhenge av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Først av alt begynner behandlingen med behandling av den underliggende patologien, som diagnostiseres etter en omfattende undersøkelse.

Når sinus takykardi ekstrakardiale nevrogen opprinnelse tegn som er tilordnet pasienten konsulterer neropatologa for å behandle denne typen terapi, og psykologiske tildeler sedativer som anxiolytika, antipsykotika (Seduxen, i, Trankvilan) og Luminal.

For behandling av refleks sinus takykardi mot hypovolemi, samt takykardi av kompenserende type i hypertyreose eller anemi, eliminere først og fremst hovedårsaken til den patologiske tilstanden. Ellers, hvis du starter behandling med en reduksjon i hjertefrekvensen, kan du forårsake en kraftig blodtrykksfall, og i fremtiden føre til en forverring av hemodynamikken til pasienten.

Behandling av sinus takykardi, som forårsaket tyrotoksikose, begynner med utnevnelse av thyreostatiske legemidler av en endokrinolog i kombinasjon med p-blokkere. Gruppene av p-blokkere som er favorisert er Prindolol, Praxtolol, Oxyprenolol. Ved kontraindikasjoner av β-aderonoblokere brukes narkotika som er alternativ til de forrige - Diltiazem, Verapamil. De er antagonister av Ca-ikke-hydropyridin-serien.

Ved hjertesvikt, som provoserte en sinus takykardi, i kombinasjon med p-blokkere, brukes Digoxin fra hjerteglykosider.

Normaliseringen av hjertefrekvensen bør velges strengt individuelt. Dette vil avhenge av pasientens tilstand og hans underliggende patologiske sykdom. Mål hjertefrekvensen for angina bør være om seksti slag per minutt, og for en neurokirkulatorisk dystoni, fra sekst til nitti, avhengig av individuell toleranse.

For behandling av en utilstrekkelig form for sinus takykardi, i tilfelle hvor adrenoblokker er ineffektive, så vel som med en betydelig forverring av pasientens tilstand, utpekes transvensøst RFA i hjertet. På denne måten gjenoppretter du den normale rytmen i hjertet, herding av det berørte området. Men med ineffektivitet av alle tidligere metoder og taktikker for terapeutisk behandling, utføres en kirurgisk operasjon i form av en implantasjon av en elektrokardiostimulator, som regnes som en kunstig sjåfør for hjerterytmen.

De fleste patologiske økningene i hjertefrekvens forekommer hos pasienter med LV dysfunksjon eller hjertesvikt. I slike tilfeller er det vanskelig å forutsi utfallet, fordi det anses veldig alvorlig. Og dette skyldes som regel at den sinus takykardi er en reflekterende reaksjon av kardiovaskulærsystemet til redusert utkastning og en forandring i hemodynamikk inne i hjertet. Men med den fysiologiske formen til den patologiske tilstanden, selv med de tilgjengelige manifestasjonene av subjektive egenskaper, er prognosen mest gunstig.

Et viktig øyeblikk av den akselererte hjerterytmen er forebyggende tiltak forårsaket av tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertesykdommer, eliminering av alle ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av endringer i hjertefrekvens og funksjon av CS.

I tillegg, for å unngå alvorlige brudd og konsekvenser, anbefales det å følge alle anbefalinger fra spesialister i den relative livsstilen og helsen.

Les Mer Om Fartøyene