Enn å behandle sår med åreknuter?

Den trofiske såret på underbenet er en defekt i huden og underliggende vev uten helbredelse i mer enn en måned.

Årsaken til utviklingen av trofasår på beinet er forstyrrelsen av tilførsel av vev på grunn av patologiske forandringer i karene i nedre ekstremiteter i åreknuter.

Den foretrukne lokalisering av ulcerøs defekt er nedre ekstremiteter. Dette skyldes det faktum at beinets legeme opplever økt påvirkning av tyngdekraften, noe som kompliserer blodsirkulasjonen.

årsaker til

Utviklingen av trofasår i åreknuter skyldes et brudd på hudens integritet. I normal funksjon av alle organer og systemer av mannen komme til unnsetning mekanismer for beskyttelse, og begynner prosessen med oppreisning (restaurering) av huden, med trofiske lidelser, noen traumer av huden fører til utvikling av trofiske sår.

Viktig: En annen sammensvergelse av russiske apotek!

Apotek kaos eller hvordan grådige apotekere skjulte seg det bestselgende stoffet i Europa for åreknuter verdt mindre enn 100 rubler.

Til brudd på huden fører til skader:

Pasienter som lider av åreknuter, spesielt viktig for å beskytte huden mot traumatiske effekter.

Faktorene som bidrar til forekomsten av trofasår er flere:

 • Krenkelse av metabolske prosesser i kroppen.
 • Patologi i immunforsvarets arbeid.
 • Økning i blodtrykk.
 • Rus.
 • Ulike typer dermatitt (allergisk, kontakt).
 • Langsiktig kompresjon forårsaket av ubehagelige tette sko.

Venøs trofasår

Trophic ulcer på underbenet med varicose forekommer ikke "plutselig", dette foregår av år med åreknuter. Uten adekvat behandling, dårlige vaner, spesielt misbruk av alkohol og nikotin, avvisning forebyggende tiltak og ikke noe ønske om å ha en, en fase av sirkulatorisk dekompensasjon.

I det venøse apparatet er det irreversible lidelser som fører til stillestående fenomen i beina, ødem fremstår. Den patologiske prosessen forverres ved tilsetning av lymphostasis (lymfatisk stasis), limens masse øker, og lokal hudimmunitet lider. Når bakterier går med, utvikles sekundær infeksjon, noe som er en vektprognosefaktor.

Lymphostasis er et ødem og hevelse i ekstremiteter.

Med komplikasjoner av åreknuter, progressiv venøs insuffisiens, tromboflebitt og posttrombotisk patologi utvikler venøs trofasår.

Med en forsiktig holdning til helsen, kan utviklingen av denne patologien mot bakgrunnen av varicose forebygges.

Hva skal varsle før utseendet av en ulcerøs defekt

Trophic ulcer - en formidabel komplikasjon av åreknuter, utseendet er foran en rekke karakteristika for varicose symptomer:

 • Følelse av tyngde, ubehag i underekstremiteter, spesielt etter fysisk anstrengelse.
 • Kløe kløe.
 • Pastern i de nedre ekstremiteter som ikke passerer etter en nattsøvn, et spor fra tåget.
 • Redusere følsomhet i føttene og parestesi i form av kald og "løpende kulderystelser".
 • Visualisering av endrede årer, med åreknuter, blir de virvlede, kronede, blåaktige.
 • Den første manifestasjonen av åreknuter er utseendet på et vaskulært kapillært nett på huden.
 • Kramper i kalvemuskulaturen, spesielt om natten.
 • Forsvinnelsen av hudmønsteret, opphør av hårvekst på grunn av hårfollikkers død.
 • Utseende av pigmentering på huden.

Typer av trofasår

Avhengig av årsaken som førte til patologiske endringer på huden, er trofasår klassifisert i:

 • Venøs.
 • Diabetiker.
 • Arteriell.
 • Neurotrophic.
 • Hypertensive.
 • Smittsomme.
 • Blandet.

Utviklingsstadier av sår

Fase av innledende manifestasjoner. Det starter med utseendet på huden av et lite område av hyperemi (rødhet), da er det en vevfeil, en eller flere. Ulcerøse sår begynner å fusjonere med hverandre, eller en aktiv progresjon (utdyping, proliferasjon) av en defekt blir observert.

For rensingstrinnet kjennetegnet ved oppkjøpet av ulcerative defekte klare avrundede konturer, er det en økning i smertesyndrom. I løpet av denne perioden er det en rensing og vekst av granuleringer.

I det normale løpet av hendelsene er fordelingen av varicose ulcers gjennomsiktig, har ingen lukt. Modifikasjonen av sekresjonene kan indikere bindingen av en purulent infeksjon.

Fase av helbredelse (arrdannelse). I denne perioden er det observert en nedgang i patologisk sårdannelse i størrelse, kantene er kontraherende, rødme, ødem minker. Gradvis restaurert mat til det berørte området av huden.

På finalen stadier av arrdannelse huden er helt renset.

Mulige komplikasjoner

Overholdelse av komplikasjoner med et varicose ulcer underskudd skjermer prognosen og kan føre til lim amputasjon.

Forløpet av trofasår kan være komplisert:

 • Sepsis.
 • Varicose eksem.
 • Koldbrann.
 • Varicose dermatitt.
 • Erysipelas betennelse.
 • Inflammatorisk patologi av shin joint.

For å hindre utvikling av komplikasjoner, bør behandlingen bare utføres i samsvar med anbefalingene fra en spesialist!

Medisiner og tiltak

Når du behandler magesår, bør du være oppmerksom på viktige punkter.

Disse inkluderer:

 • Riktig kosthold.
 • Kompetent utstyr til et hvilested: fotsiden av sengen bør være litt hevet.
 • Planlagt modus av dagen.
 • Behovet for å sikre at belastningen på beina ikke er ekstrem, ikke la et langt opphold i vertikal stilling. Potensielle turer i frisk luft bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i den berørte lemmen.
 • Bruk av kompresjonslinne gjør det mulig å oppnå en konkret effekt.

Bandasje ved hjelp av sinkbandasje Varolast og elastisk bandasje i behandling av venøse trofasår.

Terapi med løsninger og salver

Den berørte huden behandles med forskjellige antiseptiske løsninger ( Dioxydin, Miramistin, Chloksidin ).

Pass på at den åpnede flasken lagres riktig på et kjølig mørkt sted, ellers legger de patogene bakteriene i det ulcerative såret deg!

Behandling med desinfeksjonsmiddel hindrer penetrasjon av smittsomme stoffer i vevet og kjemper mot eksisterende mikrober.

For å stimulere prosessene for regenerering og reparasjon (restaurering), brukes salver fra varicose, som forbedrer ernæring, fuktighet, eliminerer hudkløe og styrker vaskulærveggen. Ofte utnevnt Levomekol, Pantenol Salve, Solkoserylsalve, Baneocin.

Hormonale kortikoidholdige salver bruk med forsiktighet og bare etter instruksjon fra legen.

Tabletter og fytoterapi

For å forbedre mikrosirkulasjonen og eliminere lymphostasis bruk reopoligljukin. Langvarig ta phlebotonics (venotonics). detraleks - Det oftest foreskrevne effektive stoffet basert på diosmin fra varicose ulcers.

For å fortynne blod og forhindre trombose, foreskrive slike legemidler som Trombo ACC, acetylsalisylsyre, kardiomagnesium. Med en kløende hud, virker stoffer fra antihistamingruppekampen: Suprastin, Tavegil, Clarotadin, Claritin.

Hvis legen mener at risikoen for sekundær infeksjon er høy, inneholder behandlingsregimet antibakterielle legemidler: Suprax, Z-faktor og andre. For å simulere immunitet anbefales det å ta vitaminkomplekser med mineraler, for eksempel, Complivit.

Med stillestående fenomener i nedre lemmer med varicose ulcer konkurrerer vanndrivende medisiner ( Lasix, furosemid ), men det må huskes at stoffer fra denne gruppen ikke blir tatt oftere 3 ganger i uken under forsiden av kaliumpreparater ( Panangin ).

Vel fremmer arrdannelse trofiske sår fysioterapi, spesielt godt phlebologists tale av laser og ultrafiolett bestråling som en metode for å fremme vev granulering.

Hjem Behandling

Rådfør deg alltid med lege før du bruker reseptbelagte medisiner.

lotions med kule urtedekk og naturlige ingredienser ( hestkastanje, valnøtt ) hjemme bidrar til restaurering av huden og har en desinfeksjons- og kjøleeffekt.

Plantevern når varicose lesjon av huden er rettet mot kampen mot ødem ( samling Fitonefrol, Brusnivere, fennikelfrø ), styrking av immunitet ( rose hofter, ginseng rot ), vitaminisering.

Behandling av trofiske sår på benet - en langvarig prosess, er det viktig å finne og eliminere årsaken som har gitt utviklingen av dette komplekset, med alle sider av sykdommen.

Varicose - den kvinnelige "pesten i XXI århundre"!

57% av pasientene dør innen 10 år med blodpropper og kreft!

Hvordan ikke å gi åreknuter å drepe deg - intervju med Galina Afanasyevna Melnichenko Academic of RAMS, direktør for Phlebology Research Institute, Moskva.

Behandling av trofasår i åreknuter

Trofiske sår i åreknuter er patologiske lesjoner av overflatelagene i epidermis, karakterisert ved utseendet av ikke-helbredende sår og våtfestering. Faren er at med utviklingen av den inflammatoriske prosessen spres den innover og påvirker sunne deler av kroppen. Hos noen pasienter kan sår ikke helbrede i mer enn to måneder, patologi kalles også et aktivt eller åpent venesår.

symptomer

Å mistenke at en person kan dannes trofisk sår på de karakteristiske symptomer, blant disse er en av de viktigste stedet for lokalisering - enden av skinnebenet (øvre nivå). Selve uttrykket har en rund form, og kantene er kantet med et ujevnt spor. Ser dypt inn i formasjonen du kan merke tilstedeværelsen av abscesser og tilhørende innhold, samt en ubehagelig lukt, helt nederst er det granuler. Såroverflaten er rød, og til berøring er den grov, ledsaget av kløe.

Hovedårsakene til utseendet på trofasår er to diabetes mellitus og åreknuter i avansert stadium. De oppstår mot bakgrunnen av ødeleggelsen av vaskulære vegger, som oppstår med utilstrekkelig ernæring, metabolisme og feil blodsirkulasjon.

behandling

Dessverre, selv i moderne medisinske forhold, er behandlingen av trofasår en ganske komplisert og langvarig prosess. Det er svært viktig at den terapeutiske teknikken er utviklet av en erfaren spesialist.

Algoritmen for narkotikabehandling er som følger:

 1. Bruk av antiseptika. Hver dag er det nødvendig å behandle såroverflaten med antiseptiske midler. De reduserer signifikant prosessen med suppuration, og forhindrer også veksten av en koloni av patogene bakterier. Vanligvis brukes Furacilin-løsning til dette formålet, men Miramistin kan også brukes.
 2. Bruk av midler med helbredende effekt. Slike rusmidler er en integrert del av behandlingen, fordi det er nødvendig å gjøre såret helbredet så snart som mulig. Ofte foreskriver legene agenter i form av salver som forbedrer regenerering av vev, har en beroligende effekt og lindrer irritasjon. Utmerket med denne håndtaket Levomikol.
 3. Forberedelser av generell handling. Tilstanden til behovet for å tilveiebringe en omfattende betydning, så være sikker på å foreskrive antiinflammatoriske og antibakterielle midler, og til og med venotoniki bidra til å forbedre vaskulær tone, og redusere faren for blodpropp.
 4. Vitaminer. For å styrke immuniteten og gjenopprette kroppens beskyttende funksjon, anbefaler leger at de tar multivitaminkomplekser. Det er også bemerket at når man slutter seg til en enkel ORZ, er løpet av den underliggende sykdommen betydelig komplisert.
 5. Antibakterielle midler. Ofte foreskriver legene legemidlet Argosulfan, som muliggjør rask undertrykkelse av suppurasjonsprosessen.

Kategorisk anbefales det ikke å velge medisiner for behandling. Det er nødvendig å løse problemet til en lege som foreskriver riktig medisin basert på det kliniske bildet.

drift

Varicose ulcers kan også behandles ved kirurgi. Alle prosedyrer for en slik plan er rettet mot rask helbredelse av utdannede sår. For korreksjon av venøs hemodynamikk i medisin praktiseres minimalt invasive teknikker: EVLO (endovenøs laserutslettelse) og RCH (radiofrekvensutslettelse).

Hvis pasientens tilstand er alvorlig, og den patologiske prosessen er i forsømt form, eller det tidlige stadiet fortsetter med komplikasjoner, anbefales det å fjerne det ulcerative lagslaget for lag, inkludert det omkringliggende vevet. Etter dette er dermoplastikk alltid utført, det er også mulig å bære det sammen med EVLO.

Det finnes en annen behandlingsmetode, som kalles mikropine skleroterapi. Bare takket være det kan du helt bli kvitt åreknuter, hvoretter den positive hemodynamikken blir dannet for å lukke trofasårene. Essensen i inngrep injiseres, idet hulrommet sclerosant syke årer, under påvirkning av hvilken det indre skall oppløses vene, og i kontakt med den midtre vegg skallet deres vedheft, noe som resulterer i hjertestans på dette området.

Avhengig av konsentrasjonen og tidspunktet for kontakt med sklerosanten med venen, vil resultatet bli bedre eller verre. Inntil nylig, som et stoff som brukes i flytende form, som følge av som ganske raskt gikk sammen med blodstrømmen. Men ved bruk av en skummende substans forekommer overlapning i blodet raskt, og spredningsområdet er flere ganger høyere. På grunn av dette kommer han i kontakt med venevæggen i 10 minutter. For å oppnå maksimal effekt, behøves ikke mer enn 2 prosedyrer og tre injeksjoner.

Skleroterapi er også effektiv i nederlaget for store årer, og selve prosedyren styres av en ultralydsmaskin.

Folkets

Du kan behandle sykdommen og i kombinasjon med ikke-tradisjonelle metoder. Innvirkning på den berørte huden hjemme kan være som følger: å bruke naturlige vegetabilske oljer, innenlandske egg, honning (hvis ikke allergisk), aloe juice og Kalachoe, hydrogenperoksid, og ekstrakter fra medisinplanter.

Som et effektivt sårhelingemiddel er honningsalve kjent. For å gjøre det, må du ta en spiseskje frisk hjemmelaget honning og injisere det i et protein fra ett kyllingegg, la blandingen stå i 3 timer. På slutten av den tildelte tiden, er det nødvendig å ta massen oppnådd og påføre et sår på overflaten, og deretter pakke såroverflaten med cellofan eller matfilm og pakk den med en varm klut. Kompressoren skal brukes uten å fjerne den i åtte timer, etter at den er fjernet, vask alt av og påfør en ny. Etter 7 prosedyrer blir det merkbart at såret begynte å stramme seg.

For bedre effekt og forebygging av smitteutbredelse er det også nødvendig å behandle såret før påføring av komprimering med avkok fra kjemikerens kamille eller kalendula.

Varicose ulcer

Trophic varicose ulcers er en defekt som kan påvirke ikke bare de øvre lagene i huden, men også fettvev, muskelfibre og bein. Slike sår på beina er ekstremt vanskelig å behandle og ledsages av hyppige tilbakefall. En ugunstig kurs slutter ofte med en operasjon for å amputere en del av lemmen.

Trophic varicose ulcers er en defekt som kan påvirke ikke bare de øvre lagene i huden, men også fettvev, muskelfibre og bein.

årsaker til

Trofiske sår i varicose utvikler seg mot en bakgrunn av alvorlige lidelser i blodkarene i nedre ekstremiteter. Slike formasjoner kan være både sanne og sekundære. Hvert alternativ har sine egne egenskaper for utvikling.

Sannt trofiske sår er dannet på veggen av den dilaterte venen eller på blødningsstedet fra den knuste varicose node. Sekundære formasjoner kan vises direkte på huden over det utvidede blodkaret. Fremdriften for utviklingen av slike trofiske formasjoner er skade på huden.

Det er en rekke eksterne faktorer, hvor sår for varicose ben utvikler seg raskere. Ofte er impulsen til utseendet på et problem å ha på seg sko av dårlig kvalitet som ikke samsvarer med fotens størrelse.

Provoke slike ikke-helbredende sår kan også påvirke høye eller lave temperaturer. Forutsatt utseendet av en ulcerøs defekt kan:

 • sprekker på hælene;
 • korn;
 • skrubbsår;
 • alvorlig tørking av huden;
 • blåmerker;
 • riper;
 • kutt i behandlingen av negler.

Økt risiko for slike feil er feil fotpleie og mangel på riktig hygiene.

Hvordan trofiske lidelser starter

Dannelsen av slike feil er en lang prosess, og går videre i flere stadier. Den første fasen er ikke preget av tilstedeværelse av synlige abnormiteter. I denne perioden er det en nedgang i følsomhet. En person kan ikke fullt ut oppleve smerte, endringer i temperatur og trykk. Periodisk er det ubehagelige opplevelser i bena og føttene.

En person som lider av åreknuter begynner å bli forstyrret av økende smerter i bena og kramper i musklene i skinnene. Det er kløe og brennende. Vises ødem. På grunn av brudd på lokal blodsirkulasjon blir huden blek og så cyanotisk. Individuelle oppdateringer kan bli røde. Huden over spiserøret blir gradvis tynnere.

Ved den andre fasen av trofasårdannelse mot bakgrunn av sprekker, slitasje og mikrotrauma, observeres erosjonsområder. Defekter har en tendens til å øke i størrelse.

I tredje fase av utviklingen av den patologiske prosessen blir trofiske sår i underbenet og andre deler av underbenet dypt.

I tredje fase av utviklingen av den patologiske prosessen blir trofiske sår i underbenet og andre deler av underbenet dypt. Et karakteristisk sår med uregelmessige kanter danner rundt som huden får en cyanotisk rød nyanse og svulmer. Omslagene er avskallet. På stedet for defekten observeres ødeleggelse av alle lag og dannelse av en scab (skorpe).

Exudat og blod separeres fra såroverflaten. Infeksjonen går sammen, og pus begynner å ose fra trofasåret. Flere mangler kan oppstå. De ser svart ut.

Situasjonen forverres når den patologiske prosessen går inn i trinn 4. De eksisterende trofiske sårene kan utvides og fusjonere med hverandre, og danner et stort purulent infisert sår. Nekrotiske endringer intensiverer. Det er symptomer på rus, uttrykt av en økning i temperatur, økende svakhet, kulderystelser, hodepine, etc. En person opplever alvorlig smerte. Nekrose dør og sprer seg til muskler, nervefibre og ben. I dette tilfellet er risikoen for å utvikle fuktig gangren på et separat lemsted stort.

diagnostikk

For å klargjøre diagnosen utføres en urinalyse.

Å identifisere dannelsen av trofiske sår varicose vein spesialist bør undersøke berørte lem, er det. Å. På dårlig sirkulasjon kan også indikere de tidlige stadiene av tørrhet og misfarging av huden. En anamnese blir samlet inn. For å klargjøre diagnosen utføres følgende studier:

 • blod og urintester;
 • angiografi;
 • venografi.

Det kan være nødvendig å utføre magnetisk resonansavbildning for åreknuter, komplisert av trofiske endringer i huden. Denne studien utføres når beinvev er skadet.

Behandling av trofasår

I begynnelsen, når det trofiske såret ikke er for stort og dypt, brukes medisinske terapimetoder.

I begynnelsen, når det trofiske såret ikke er for stort og dypt, brukes medisinske terapimetoder. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling nødvendig. Konservativ terapi av trofasår av nedre ekstremiteter i åreknuter er primært rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen i huden. Det andre aspektet er eliminering av sår i åreknuter.

kirurgi

Hvis sårflaten er stor og det er flere tilbakefall i pasientens historie, kan det være nødvendig med kirurgisk terapi. Behandling av trophic ulcers i underbenet med varicosity utføres ved følgende operative metoder:

Hvis sårflaten er stor og det er flere tilbakefall i pasientens historie, kan det være nødvendig med kirurgisk terapi.

Kan utføres excision av dødt vev og fjerning av betent området. Dette forhindrer spredning av den patologiske prosessen. For resten av såret, kan kunstig hud eller deksler, som ble tatt fra pasienten selv, bli påført. I tilfelle vakuumeksponering elimineres det purulente innholdet fra trofasåret, puffiness reduseres og blodsirkulasjonen øker. Kan vises kateterisering. Denne operasjonen innebærer legging av ytterligere blodkar i det berørte området.

medisinering

For å eliminere den eksisterende patogene mikrofloraen og forhindre spredning av prosessen, blir såroverflaten skyllet med antiseptiske løsninger, inkludert:

Enn å behandle trofasår med åreknuter

Komplikasjoner av åreknuter i nedre ekstremiteter er trophic ulcers, dannet på grunn av utilstrekkelig ernæring av epidermis. Sår med åreknuter er herdet med vanskeligheter, hvis årsaken til dannelsen ikke elimineres. Ordningen og behandlingsmetoder er avhengig av utviklingsstadiet av patologi.

Utviklingsstadier av trofasår

Dannelsen og utviklingen av trofasår i nedre ekstremiteter foregår i flere stadier:

 1. Pre-ulcerøs - i meteorisk forstyrrelse av blodtilførselen vises en lapp av såkalt "lakk" -hud. På grunn av alvorlig hevelse, sprer epidermis, tynner, er det hyperemi (rødhet). Da øker puffiness, ekssudatet svømmer gjennom porene i form av dråper. Vis hvite steder - områder med døde vev.
 2. Dannelsen av et sår - under det døde vevet dannes et sår som påvirker overflaten av epidermis. Ved inngrep av infeksjonen utvikler såret dypt inn i vevet. De usammenhengende områdene slås sammen og danner en åpen såroverflate.
 3. Rensing - avhengig av den behandling og typen av mikroorganisme observert slimete, purulent, blodig eller fibrinøs (med hvite fibrintråder) utladning. En ubehagelig lukt kommer fra såret. Intensiteten avhenger av hvilken type infeksjon.
 4. Granulering og arrdannelse - med tilstrekkelig behandling begynner granulering i midten, med dannelse av områder med rosa farge og langs kanten. Seksjoner av det nye epitelet flettes, hvittete foci av epitelisering er dannet på overflaten. Såret trekkes sammen ved kantene. Ved riktig behandling blir trophic ulcers strammet, danner et arr.

Avhengig av utviklingsstadiet av sår, foreskrives et individuelt behandlingsforløp.

Typer behandling av trofasår

Ved behandling av trofasår brukes ulike metoder:

 • konservative;
 • medisinsk terapi (generelt og lokalt);
 • fizeoterapiya;
 • tradisjonell medisin;
 • drift.

Krenkelse av vevtrofisme i åreknuter i underkroppene krever behandling før sårdannelsesstadiet. Etter å ha konsultert en lege, er behandling av den underliggende sykdommen i blodårene foreskrevet, ofte ved kirurgiske metoder. Moderne minimalt invasive teknikker inkluderer:

 • endovaskulær elektrokoagulasjon;
 • microphlebectomy;
 • laser koagulasjon;
 • radiofrekvens koagulasjon;
 • skleroterapi, etc.

På dette stadiet brukes medisinering med bruk av legemidler som forbedrer vevets trofisme og ernæring.

Generell behandling av sår i åreknuter

Når sår vises på bena, brukes generell og lokal behandling.

Lokal behandling består i valg av trygg medisinering i form av gel og salve. Legemidlet bør ha regenererende og antibakterielle egenskaper. Stimulere blodtilførsel, gassutveksling og ernæring av vev.

Gjennom såroverflaten absorberes det aktive stoffet, derfor må agenten være trygg. Oftest i behandling av trofasår med åreknuter anbefales det å bruke Solcoseryl. Legemidlet frigis i form av salve og gel. Solkoserylgel brukes til behandling i utseendet, utviklingen og rensingen. I graden av granulering og arr blir Solcoseryl salve brukt.

Etter å ha renset såroverflaten på såret med et tynt lag 2-3 ganger om dagen, påføres Solcoseryl i form av en gel. Salve brukes 1-2 ganger om dagen. Solkoseryl beskytter ikke bare såret fra penetrasjon av mikrober, men øker også granulering og epitelisering. I helbredelsesfasen fremmer det dannelsen av et elastisk arr.

I første fase, bruk også Actovegin. I de første fire dagene påføres 20% gel på lesjonsfokuset. Deretter, fra 4 til 11 dager, gjelder krem ​​og før effekten - 5% salve. Ikke mindre effektiv bruk av salver Algofin med antimikrobielle egenskaper. Salve kan også brukes i utviklingsstadiet, siden sammensetningen inneholder naturlige stoffer - klorofyll, karotenoider og fettsyrer.

De danner en film som hindrer penetrering av patogene mikroorganismer. Salve har antiinflammatoriske, regenererende og repairaying egenskaper, det bidrar til å rense sår. Gode ​​resultater oppnås ved bruk av Levomikol og Levosin salver.

I andre trinn er det nødvendig å regelmessig rense såret fra ekssudatet. For å gjøre dette, bruk hydrogenperoksid og spesielt designet for dette formålet, vann antiseptika, for eksempel 0,01% Miramistin løsning eller 0,05% klorhexidin løsning. Disse stoffene påvirker ikke kroppens levende vev og renser såret fra døde celler, som er skilt fra såret, og forhindrer også smitte.

Området rundt såret behandles med vann og antiseptisk såpe, for eksempel Furanilinov. Det forhindrer dannelsen av nye sår og effektivt renser huden mot forurensning. Etter grundig rengjøring påføres en aseptisk dressing. For ikke å ødelegge granulasjonen bruker jeg spesielle bandasjer Voskopran og Branolind.

Voskopran - net bandasje impregnert med bivoks og medikamenter (levomikol, Dioksidin, methyluracil), det ikke bare fester seg til såret, men sikrer også utstrømningen av væske, og hindrer inntrengning av bakterier, stimulerer helbredelse. I granuleringstrinnet brukes en dressing uten salve. Brandolind-dressingen er gjennomsyret med peruansk balsam og har luft- og sekresjonspermeabilitet. For å forbedre granuleringen anvendte Betadine salve methyluracil-D, EtOH, Dermazin et al. Salve Vundehil gjengir styrkende effekt, eliminerer nekrotiske fenomen skyldes fitosostavu. Salve av Etonia har også en bedøvelsesvirkning.

I tredje fase brukes en salve også, men den brukes på sårets kant og til områder med ny hud. En salve med helbredende egenskaper er Kuriozin, Bepanten, Alantan Plus, Mefenat og andre.

På scarringstadiet brukes plantebaserte salver til å fremme dannelsen av elastisk vev, slik som 10% oftalmisk salve, St. John's wort, Calendula.

Den generelle behandlingen av trofasår involverer å ta medikamenter som forbedrer venøs utstrømning, stimulerer trofisk og vævsheling. Etter utnevnelse av en lege kan du søke venotonikk - Flebodia, Tanakan, Detralex, Aescin, Ginkgo biloba, etc.

Ved dannelse av store sår anbefales kirurgisk behandling. For å dekke såroverflaten, bruk en hudflapp fra låret eller baksiden av pasienten. Det blir et ytterligere epitelialiseringsenter, og healing blir akselerert.

Oppmerksomhet vær så snill! Video fra eksperten

Tradisjonell medisin bruker honning, propolis, egg, urte infusjoner, etc. for å behandle trofasår.

 • Sårtilheling effekter har periwinkle, Impatiens, Pestrot, spyd tistel, klokke, felt bindweed, lichen permeliya, pigweed rødt og andre.
 • Styrke regenerering av vev av knopp, geranium, elefant sagging, golden rod, comfrey, fizalis, etc.
 • Den antiinflammatoriske virkning er: marshmallow, sildre, kløver, mullein mullein, Potentilla gås, lind, borre, toadflax et al.

Spesielt forsiktig med bruk av folkemidlene må kontaktes med en åpen såroverflate. Behandlingen bør samordnes med legen og nøye overvåke steriliteten ved tilberedning av buljonger og salver.

Ved kompleks behandling av trofasår brukes en fysioterapeutisk effekt. Laserbestråling av langsiktige, ikke-helbredende sårflater benyttes. Etter rensing av såret, påvirkes det av utslipp av det røde spekteret. Med dannelsen av epitelisering - infrarød. Når pulserende laserenheter brukes, kan prosedyren utføres gjennom en gasbind dressing. Bestråling utføres opp til 5 minutter, en gang om dagen med et kurs på 10-15 prosedyrer.

Magnetoterapi utføres med Polyus-2D-apparatet. Kontakt, gjennom dressingen, behandles sårflaten, beveger seg fra kanten til midten. Behandling varer opptil 10 minutter, en gang om dagen og er 15 prosedyrer.

Den riktige strategien og komplekse effekten gir et positivt resultat i behandlingen av trofasår i underekstremiteter.

Tror du fortsatt at det er vanskelig å kvitte seg med varicose raskt?

Den begynnende fasen av sykdommen kan forårsake irreversible effekter, for eksempel: gangren, blodinfeksjon. Ofte kan en persons liv med en avansert scene bli frelst bare ved amputasjon av lemmen.

I intet tilfelle bør du starte sykdommen!

Vi anbefaler at du leser artikkelen av leder av Phlebology Institute of Health Ministry of Russian Federation, doktor i medisinske vitenskapen i Russland Viktor Mikhailovich Semenov.

Behandling av trophic ulcers i leg varicose

Education på huden av føttene til den trofiske typen av såroverflater utvikler seg i forbindelse med det faktum at pasienten over en forlenget tidsperiode lider av åreknuter provosert av fattig strøm av venøst ​​blod og lymfe væske. Som et resultat av denne patologiske prosessen, oppstår stagnasjonen i nedre lemmer, funksjonaliteten til vaskulære ventiler forstyrres, og venenees vegger utvides. Dette er det første skrittet mot utseendet av ulcerative tumorer. De overdrevne utvidede veggene til hovedfartøyene mister til slutt elasticiteten og faller sammen. En gang avbrutt integriteten av venen i det subkutane laget av epitelial lymfe begynner å skille, som til å begynne forårsake betennelse og senere trofiske dermatitt. Den endelige fasen i dannelsen av patologi er utseendet på et lite sår som, ettersom utviklingen av åreknuter øker i diameter og parallell, er det en forverring av såroverflaten.

Årsaker til trofasår i åreknuter i nedre ekstremiteter

De fleste av de årsaksmessige faktorer som fremkaller trofisk lesjon av epitelet av beina er direkte relatert til forekomsten av venøs insuffisiens i regionen av nedre ekstremiteter. Det oppstår på grunn av tilstedeværelsen av visse vaskulære patologier i pasienten, men alt starter fra stagnasjon av venøst ​​blod og lymf. Basert på den etablerte langsiktige medisinske praksisen ved behandling av trofasår av varierende alvorlighetsgrad, utmerker seg følgende årsaker til deres utseende på overflaten av bena:

 • sykdommer i store blodårer som gir pumping av venøst ​​blod gjennom kroppen, forbundet med lav elastisitets venøse klaffer (hvis de ikke blir åpnet i løpet av rimelig tid eller for lengre hold blokkert blodstrøm, blir blodstrømmen forstyrres naturlig prosess for å ytterligere vaskulær svelling inntil et kritisk nivå);
 • dårlig ernæring med en systematisk mangel på vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer som er essensielle for å opprettholde helsen til venene i blodårene;
 • ischemisk sykdom i de nedre ekstremiteter, som er utviklet i en pasient i løpet av livet på grunn av virkningene av negative faktorer (alkoholmisbruk, røyking, inntak av injisere narkotika, stillesittende livsstil) eller en defekt av fosterutvikling og er tilstede i en pasient med de første dagene etter sin fødsel.

Alle disse årsaksfaktorer virker som primær forutsetning for utseendet til en person første akutt venøs insuffisiens, og deretter dannelse av et enkelt trofisk sår, eller det flertall av slike tumorer. Avhengig av hvilken type liv pasienten leder, typen av sin profesjonelle aktivitet, kvaliteten på kostholdet hans, tilstedeværelsen eller fraværet av dårlige vaner, kan alt dette direkte forårsake trofisk type skader på beina.

De første tegn på sykdom

Symptomer på trofisk ødeleggelse av veggene i hovedkarene og epitelvevene som ligger i nærheten av fotskader har et karakteristisk klinisk bilde av utvikling, noe som er vanskelig å forveksle med andre patologier. De første tegnene på denne sykdommen er som følger:

 • det er hevelse i kalvemuskulaturen og helt hele foten (symptomatologien er mer mettet når personen har sittet lenge eller står oppreist uten bevegelse);
 • Det er en tyngde i beina, som ikke kan fjernes selv etter lang hvile (de fleste pasienter sammenligner denne følelsen med følelsen av bundet vekter til nedre ekstremiteter);
 • om natten bekymret for syke leggkramper, som uttrykkes så kraftig at de fjerner en person har til å våkne opp fra hvilemodus og snarest ta forholdsregler for å eliminere den spasmer i muskelvevet (som sykdommen utvikler natten kramper er mer hyppige);
 • utvikler en brennende følelse og kløe i hudskader (det er umulig å fjerne en ubehagelig følelse, siden en palpasjon oppstår en støyende smerte);
 • Huden på det smertende benet blir varmt (dette skyldes det faktum at den langsomme inflammatoriske prosessen begynner å manifestere seg);
 • som ødeleggelse av den vaskulære vegg inn i det subkutane vene epitellaget faller hemosiderin, et stoff som finnes i lymfevæsken (i denne forbindelse å endre pigmentering av epidermis med den naturlige hud farge til mørkebrun);
 • en fuktig plakk vises på huden, som ligner flere duggdråper;
 • direkte på stedet av epidermis, har alle symptomene på sykdommen, den første er formet som en mindre defekt sår som uten riktig behandling og forringelse av pasientens helsetilstand, øker i diameter, blir fullstendig trofiske sår.

Etter dette begynner pasienten å utvikle vondt eller akutt smerte syndrom, som krever mottak av et helt kompleks medisiner rettet mot bedøvelse og fjerning av inflammatorisk prosess som oppstår i sårområdet.

Hvis du starter terapi umiddelbart etter de første tegn på sykdommen, kan du stoppe den patologiske prosessen uten å tillate ødeleggelse av huden.

Enn og hvordan å behandle et trofasår med åreknuter?

Terapi viklet flater i de nedre ekstremiteter, idet forekomsten av disse er knyttet til forlenget åreknuter, omfatter en rekke terapeutiske fremgangsmåter som tillater samtidig forbedre trofisme venøst ​​blod og lymfe, og for å sørge for regenerering av ødelagt vev. Pasienten er foreskrevet legemidler av følgende slag.

Antibiotika (Erytromycin, Gentomycin, Bicelin, Metronidazol, Biseptol)

Det er nødvendig å eliminere den patogene mikroflora som er tilstede i den ulcerative veksten og provosere utviklingen av en kronisk inflammatorisk prosess. Bevegelse av det antibakterielle middel velges phlebologist behandlende lege eller kirurg på basis av sensitiviteten av mikroorganismer til en aktiv komponent medikament. Medisinen kan brukes i tabletter eller injiserbar form, avhengig av graden av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet. Uten å undertrykke bakteriell mikroflora er fullstendig helbredelse av det trofiske såret umulig.

Antiseptiske dressinger og servietter (ActiveTex, Coletex, Hydrophilm, Advance, Plastofix)

Dette er medisiner laget spesielt for behandling av magesårformasjoner. De er laget av bomullstekstiler av høy kvalitet, som er impregnert med antiseptiske og antiinflammatoriske legemidler under farmasøytiske produksjonsbetingelser. Bandasjer er festet direkte på sårets overflate, og varigheten av slitasje er fra 2 til 7 dager. En meget positiv terapeutisk effekt, og i den innledende fasen av sykdommen bruk av antiseptiske servietter gjør det mulig å oppnå fullstendig heling av såret bare ved bruk av denne type medisin.

Phlebotonics preparater (Diosmin, Detralex, Flebodia, Vasoket)

En egen gruppe medisiner hvis formål er å forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter for å forhindre trombose, samt overdreven utvidelse av veggene og ventilene til hovedkarene. Ved å eliminere stillestående fenomener, blir kantene på såroverflaten raskere restaurert med utsikt over full gjenoppretting i fremtiden.

Kirurgisk hygiene

Den ekstreme metoden for behandling av trophic ulcers på bena, brukes bare i de tilfellene når metodene for konservativ behandling med bruk av medisiner ikke lenger gir et positivt resultat. I dette tilfellet en kirurgisk åpning av det betente såret, fjerning av purulent ekssudat, antiseptisk behandling av epitelialoverflaten av vevet.

Om nødvendig utfører kirurgen excisjon eller gjenoppretting av de skadede veggene i venen, hvorfra lymfevæsken ble frigjort og provosert inflammatorisk ødeleggelse av huden. Etter ferdigstillelse av disse manipulasjonene sutureres kantene av den ulcerative formasjonen og en langvarig prosess for å gjenopprette underbenet begynner.

Som en aktuell terapi kan likevel anvendes forskjellige salver og kremer (Lioton-gel Troxevasin, Troksirutin, methyluracil, Stellaninovaya salver), som også forbedrer lokal blodsirkulasjon og lymfe drenering. Ofte er disse medisinene allerede til stede i sammensetningen av antiseptiske servietter og bandasjer som impregneringer.

Konsekvenser og komplikasjoner i fravær eller uhensiktsmessig behandling

I så fall, hvis pasienten er å ha alle disse tegn på åreknuter med tilstedeværelse av komplikasjoner forbundet med sykdommen i form av en trofisk ulcus terapi eller ignorerer det er ubetinget medisinsk pleie, så kan han utvikle uønskede virkninger på følgende linjer:

 • omfattende ødeleggelse av den epiteliale overflate av benene på sårstedet lokalisering, som dekker blodkarene, som tidligere hadde vært helt friske og ikke har vært involvert i åreknuter sykdom;
 • bakteriell infeksjon av såret med et stort antall mikrober, når det lokale og det generelle immunsystemet alene ikke kan takle biologisk invasjon, og pasienten er innlagt på en stasjonær avdeling for komplisert antibakteriell behandling;
 • amputasjon av underbenet i forbindelse med infeksjon av beinvev og utvikling av gassgangrene;
 • utbruddet av et dødelig utfall på grunn av infeksjon av blodet (sepsis).

Et karakteristisk trekk ved komplikasjoner forbundet med trofasår er at de i de fleste tilfeller er irreversible, og etter begynnelsen av deres utvikling er det svært vanskelig å stabilisere pasientens helse. Husk å lese artikkelen om diabetes med sår og sammenligne symptomene.

Forebygging og hvordan å unngå forekomst av sår?

For aldri å støte på dannelsen av trofiske sår på overflaten av bena, er det nødvendig å gjennomføre følgende forebyggende anbefalinger daglig for å sikre helsen til karene i underekstremitetene:

 • føre en aktiv livsstil, å bevege seg mer (hvis form for aktivitet knyttet til lengden på oppholdet i sittende stilling, bør det være hver 2 timer å utføre for 15-20 sit-ups, og om kvelden for å gjøre en lett joggetur trav som hadde normal blodsirkulasjon i bena);
 • unngå langvarig opphold i vertikal stilling, da dette også forstyrrer utstrømningen av lymf og blod fra nedre lemmer;
 • Spis mer frisk frukt og grønnsaker;
 • å nekte fra alkoholholdige drikker, tobakk og narkotika;
 • Unngå vektløfting (råd er spesielt aktuelt for personer som er ivrige på vektløfting og gjør øvelser som å hakke med en bar);
 • drikke mer rent rennende vann slik at blodet i blodårene ikke blir for tykt og utvide blodårene i beina dine;
 • hver kveld, hvis det ikke er mulig å ta full dusj, er det nødvendig å vaske underekstremiteter med varmt eller kaldt vann for å stimulere lokal blodsirkulasjon.

Disse enkle forebyggende anbefalingene vil være spesielt relevante for folk som har arvelig predisponering for åreknuter, eller deres livsstil kan forårsake trophic ulcers i fremtiden.

Les Mer Om Fartøyene