Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trofisk sår på beinet i første fase: bilder, symptomer og behandling

Trofiske sår kalt brudd på integriteten til huden eller slimhinnene, som skyldes mangelfull sirkulasjon av epitelceller og deres gradvise bortfall. De ligger hovedsakelig på beina (i de nedre delene), men finnes også andre steder.

Hovedforskjellen mellom slike sår på beina er en lang helbredelse, i de fleste tilfeller umulig uten medisinering. Sår ofte varer ikke lenger enn 60 dager, og betennelsen og puffiness i huden øker hverandre og krever rask behandling. Dette materialet vil fortelle deg hvordan du behandler trophic ulcers i nedre ekstremiteter, deres typer og egenskaper.

Hva er det

Den trofiske såret i underbenet er en defekt i huden og slimete overflaten som oppstår etter ødeleggelsen av overflatevevet. Intensiv ødeleggelse kan utløses av nedsatt blodstrøm, infeksjon og andre faktorer. Etter det utvikler pasienten en sykdom i karene, som sprer seg, og derfor blir behandlingen vanskelig.

Fra andre sykdommer skiller trophic ulcer seg:

 • langsiktig (opptil 1 måned eller mer) tilbakevendende;
 • spredning av lesjonen ikke bare over hudoverflaten, men også dypt inn i vevet opp til beinene;
 • tap av evne til å regenerere i det skadede området;
 • helbredelse skjer ved dannelse av grovt rumen.

Tidlig behandling av trofasår fører til arrdannelse. Imidlertid er ingen pasient immune fra forekomsten av trofasår på beina i fremtiden.

årsaker til

Ifølge statistikk, symptomene på trofiske sår oppstår ofte i kompliserte varicose sykdom eller tromboflebitt. I dette tilfelle er årsaken til sykdommen blir et brudd av utstrømningen av venøst ​​blod fra de nedre deler av de nedre ekstremiteter - gradvis utvikler stagnasjon av blodet i venene i liten kaliber, svekket regulering av tonen i kapillarene i mikrovaskulaturen i det minste berørte arterielle vaskulære system kobling. Aterosklerose av arteriene forringes blodstrøm og dermed følgende, tilførsel av oksygen og næringsstoffer til vev nedenfor virkningssetet av aterosklerotisk plakk sted.

De vanligste årsakene til trofasår:

 1. Termisk traumer - frostbit eller brannskader;
 2. Diabetes mellitus og dens komplikasjoner;
 3. Kronisk dermatitt, inkludert allergisk;
 4. Obliterating aterosklerose av arterier av forskjellig kaliber på underdelene;
 5. Kroniske sykdommer i venene i underlivet - åreknuter, tromboflebitt og dets konsekvenser;
 6. Anatomiske og inflammatoriske sykdommer i lymfatiske kar - akutt og kronisk lymphostasis;
 7. Traumer av nervestammer med etterfølgende brudd på integritet;
 8. Autoimmune sykdommer i bindevev, ledsaget av systemiske blodstrømforstyrrelser i den arterielle, mikrocirkulatoriske og venøse sengen, inkludert antifosfolipid syndrom.

Vanligvis, i dannelsen av trofisk sår, har den samme verdi, to prosesser - dannelse av patologiske fenomener som påvirker blodstrømmen og innervasjon fra et område av hud og subkutant vev (vanligvis i de nedre ekstremiteter) og traumer vekk første skaden på stedet av fremtidig sårdannelse.

symptomer

Faren for sykdommen er at symptomene som bidrar til å diagnostisere trofasår manifesterer plutselig. Likevel er det tegn i forekomsten av ødemer, tyngde og smerte i lemmer, mot hvilke det er symptomer som bestemmer begynnelsen av utviklingen av trofasår.

På listen over tegn som indikerer muligheten for å starte utviklingen av et trofasår, bør følgende utpekes:

 1. Kløe, varme og brenning i hudens områder.
 2. Kramper som oppstår under søvnen.
 3. Utseendet på epidermis, som er ledsaget av ømhet.
 4. Tilstedeværelse av flekker av en violet nyanse, som kan gjenforenes under vekst.
 5. Ekstern forandring av huden: Det er grove områder med en blank overflate.

Disse tegnene manifesteres i området av venene, på innsiden av shin. Dette skyldes det faktum at utviklingen av sykdommen begynner nettopp med sonene for å finne venene, hvor det manifesterer seg i form av små sår. Sårets form ligner et vulkanskrater, med revet kanter langs hele runden, med mulig suppuration over endene, som følge av inflammatoriske prosesser. Nedslaget til arteriene, nemlig de er primært påvirket av inflammatoriske prosesser og ødeleggelse av integritet, bestemmes av følgende indikasjoner:

 • Utseende av små sår på tærne.
 • Blek epidermis.

Sår av en neurotrofisk natur ser ut som sår som er runde i utseende. Deres sted for plassering er ofte helsone eller såle av foten. Inflammatoriske prosesser er sløv og ikke forstyrrer spesielle smerter. Autoimmune lesjoner uttrykkes i symmetrien av lokasjonen på begge ekstremiteter, med diabetes mellitus vises på calcaneus og en av fingrene.

klassifisering

Karakteristiske trekk ved utvikling av ulike typer trofasår:

 1. Neurotrofiske sår - har form av et dypt krater;
 2. Pyogene sår er grunne, ovale i form;
 3. Vene sår - nattkramper, hevelse og tyngde i bena, lilla / lilla flekker langs venene;
 4. Hypertensive sår (Martorella) er ganske sjeldne, symmetriske seler blir sakte dannet på en rød-cyanotisk bakgrunn;
 5. Diabetiske sår - tap av følsomhet, nattlig smerte, ingen symptom på "intermittent claudication", svært dype sår i et stort område utvikler seg raskt;
 6. Aterosklerotiske sår føres av "intermittent claudication" (vanskeligheter med å klatre trappene), konstant kaldhet i beina, økt smerte om natten.

Stadier av sårutvikling

Trofiske sår er dannet i flere faser:

 1. Den første fasen av patologisk dannelse. Pasienten har en innledende symptomatologi - røde flekker på underdelene, som er intensivt flakete. Gradvis begynner stedene å provosere kløe og ubehag.
 2. Den andre fasen er utviklingen av patologi. I stedet for røde flekker utvikler pasienten sår som har en mørkere nyanse. På overflaten av sårene er en syfilis synlig, noe som senker helbredelsen. Pasienten begynner å klage på forverring av helse, feber og feber. Også beruselse kan diagnostiseres.
 3. Den tredje fasen av nederlaget. Fra sårene begynner å intensivt pus. Lesjonen øker i størrelse og blir den riktige formen. Sårene utvikler seg også til dybden av beinet, noe som provoserer alvorlig smerte. Pasienten registrerer forekomsten av nye lesjoner.

Hvis du ikke starter behandling, kan denne situasjonen utløse sepsis.

Hvordan ser trofisk sår ut?

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg i begynnelsen og avansert stadium.

Enn å behandle et trofasår?

Jo tidligere full (både lokal og systemisk) behandling er startet, jo bedre blir resultatet oppnådd, og organismen vil være mindre utsatt. Grunne ulcerative hudsvikt i første fase behandles konservativt, kirurgisk inngrep i dette tilfellet er uhensiktsmessig.

Hvordan behandle trophic ulcers, og hvilke stoffer som skal brukes - bare en phlebologist kan løse. Selvadministrert lokal behandling kan resultere i helbredelse av et enkelt sår, men utelukker ikke utseendet av nye sår. Kun lokal behandling og systemisk terapi av den underliggende sykdommen vil forhindre forverring av sårprosessen og minimere sjansene for tilbakefall.

Med et åpent, ikke-cicatrizing sår, brukes følgende midler:

 • NSAIDs for fjerning av betennelse og ømhet;
 • Antibiotika - kapsler, tabletter og i alvorlige tilfeller - injeksjoner intramuskulært;
 • Antihistaminer - Suprastin, Xizal, Tavegil - for å eliminere allergisk reaksjon;
 • Narkotika som reduserer blodviskositet - antiplatelet midler - for å forhindre dannelse av blodpropper;
 • Løsninger av antiseptika eller medisinske urter for daglig vasking av sår.

Ved behandling av sår brukes Unna's bandasje ofte. For å gjøre dette trenger du en gelatin glycerin blanding med tilsetning av sink og en elastisk bandasje.

 • Forbindelsen skal påføres shin fra foten til kneet.
 • Den ferdige blandingen påføres huden, deretter innpakket med 1 lag bandasje og igjen dekket med en blanding allerede på toppen av bandasjen. Gjør det samme for andre lag.
 • Etter 10 minutter bør dressingen smøres med formalin for å kvitte seg med klebrighet.
 • Du kan gå om 3 timer. Etter 1,5 måneder heler sårene.

Fra salver til behandling er det nødvendig å bruke antiseptika, proteolytika og venotonika.

 • Den første inkluderer: Bioptin, Miramistin, Levomekol.
 • Til den andre gruppen: Iruksol og Proteks - TM.
 • Gruppen av venotonikk inkluderer: Loton, Gepatrombin og Hepton.

For behandling av trofasår brukes topiske heparinbaserte geler. Enzymer i gelene er ubetydelige, slik at de ikke forårsaker allergier og bivirkninger. Jo mer gelatin i gel, desto bedre effekt. Disse gelene inkluderer:

For å starte behandlingen med en lapp er det nødvendig å forberede det:

 • 20 g brennbart svovel;
 • to middels løkhoder;
 • 80 g voks;
 • 20g tjære ble spist
 • 60 g smør.

Bland alt grundig for å få en tykk masse. På et linnet stoff for å sette en blanding og å påføre et sårt punkt, å fikse med et bandasje. Fjern etter 2 dager.

Bortsett fra dette vil fysioterapeutiske prosedyrer øke healingens hastighet sår betydelig:

 • Eksponering for magneter utvider blodårene og forbedrer blodstrømmen;
 • Solbad (ultrafiolett lampe);
 • Virkemåten på såret ved ultralydkavitasjon, som arbeider ved lave frekvenser, har en antiseptisk effekt;
 • Prosedyrer i trykkammeret gir en utmerket effekt i behandlingen av arterielle sår;
 • Behandling av lasersår er en relativt ny metode som gjør det mulig å redusere smerte betydelig;
 • Ozonbehandling fjerner såret fra bakterier og døde celler, metter levende vev med oksygen, tolereres perfekt av alle pasientene.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet.

Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Forbinding og påføring av kompresjonsbandasje

Folkemidlene

En liste over noen folkemessige oppskrifter, de kan i tillegg hjelpe til med behandling av magesår hjemme:

 1. Det skjedde før revolusjonen. Ved jenta på 6 år har alle ben eller føtter blitt dekket av magesår og abscesser. Hun lå og gråt dag og natt. Når en forbipasserende kom inn i huset, undersøkte sårene og fortalte meg hva de skulle gjøre. Det er nødvendig å ta 3 håndfull dope og nettle og stjele dem i 5 liter kokende vann. Fortynn deretter tønnen med vann slik at vannet når jentens lyske. Hold babyen i en varm kjøttkraft i 30-40 minutter. Foreldre gjorde det, først jente skrek, som om hun hadde blitt dyppet i kokende vann. Etter prosedyren sovnet hun og sov stille i 24 timer. For en fullstendig kur var det tre prosedyrer. (HLS 2004, nr. 23, side 30).
 2. Ta 4 ristede kjerner av hassel, slip inn i pulveret på kaffekvern. Kok hardkokte 2 egg, eggeplommer nå, tørr og male dem til et pulver på en varm stekepanne (netto uten fett). Yolks og kjerner å blande og male, legg 1 kaffeske med gul iodoform pulver. Trofisk sår nekrotisk klart fra sammenvoksninger av hydrogenperoksyd, og deretter påføre et tynt lag av en blanding av 1,5 timer uten bånd oppover. Dekk deretter med et sterilt serviett og bandasje i to dager. (HLS 2003, nr. 6, s. 15, fra en samtale med Klara Doronina).
 3. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 4. Kvinnen på bakgrunn av diabetes har åpnet trophic ulcers på bena. 4 måneder sov hun nesten ikke, opplevde så forferdelig smerte, så en umulig kløe. Omgås mange medisinske institusjoner, ble behandlet på ulike måter, hun utnevnt leger, men på shin sår ikke leges. En venn rådet henne til å sjekke ut "Bulletin of sunn livsstil," skriver folks oppskrifter og vier spesiell oppmerksomhet til behandling av ASD brøkdel. Besluttet å behandle magesår betyr at som et resultat av smerte stoppet nesten umiddelbart, og to uker senere sår begynte å gro. (2010, nr. 13, s. 22-23).
 5. Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 6. En gang i sykehuset fra Institutt for helse- og sosialfag har brakt på båre pasient, hadde han tre leg sår, han bodde alene og led av alkoholisme, så ut som en boms, det vaskes, stål ubehandlet, har tilstanden bedret seg, men sårene er ikke bena. Legen som behandlet pasienten fant en metode for behandling med en solidol i litteraturen. Mannen ble behandlet med sår med hydrogenperoksid og påførte bandasjer med en solidol i to dager. Gradvis ble sårene renset og helbredet. Pasienten begynte å gå. (2008, nr. 8, s. 19).
 7. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.

Behandling av lidelser i underekstremiteter ved folkemidlene er en lang og tidkrevende prosess. Utvinning skjer bare med regelmessig behandling av berørte områder av huden, overholdelse av dietten, den riktige levemåten. Folkemidlene som brukes, bør også foreskrives av den behandlende legen. Selvmedisinering kan føre til komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Hvis tilstanden er startet eller hvis sårutviklingen ikke kan stoppes, er kirurgiske inngrep effektive. I hvert enkelt tilfelle utarbeides en individuell handlingsplan. Men den generelle betydningen av intervensjonen er dette:

 • Fjern døde vev;
 • Sørg for raskeste fjerning av avtakbar;
 • Aktiver og skape betingelser for naturlig helbredelse.
 • Med dype trophic ulcers på tærne, føtter - de er amputert for å hindre utvikling av gangrene og blodinfeksjon.

En separat gruppe av inngrep er eliminering av kosmetiske defekter igjen etter trofasår. En sunn hud kan transplanteres (for eksempel fra pasientens skinker), sliping av arrene.

Komplikasjoner av trofasår

Som allerede nevnt er pesten ikke forferdelig i seg selv. Det er mye mer forferdelig enn komplikasjoner. Blant dem:

 1. Koldbrann.
 2. Sepsis (infeksjon i blodet).
 3. Osteomyelitt (purulent lesjon av periosteum og bein).
 4. Dødelig utfall.

At dette ikke skjedde, er det nødvendig å behandle trofasår i tide.

forebygging

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

Trophic ulcers av nedre ekstremiteter behandling hjemme

For mange pasienter som utviklet trophic ulcers av nedre ekstremiteter, er behandling hjemme en grusom nødvendighet på grunn av varigheten av behandlingen.

Behandling av trofasår krever utholdenhet, pedantikk og mod fra pasienten, kunst, erfaring og kunnskap - fra den behandlende legen. Det faktum at "leggsår representerer en sann kryss kirurger i deres enorme utholdenhet og vanskelighetene med kur", sa Russlands lege S. Spasokukotsky ved begynnelsen av det 20. århundre. Siden den tiden har mye endret seg - men trofasåret blir behandlet så hardt som for 100 år siden.

Kan jeg behandle trofasår hjemme?

Det tap av hud eller slimhinner, i utviklingen av å trenge dypt inn i de subkutane vev og muskler, som varer mer enn 6 uker, uten noen tendens til å helbrede referert til som trofiske sår. Det oppstår som en komplikasjon og er bevis på dybden og i mange tilfeller forsømmelsen av pasientens underliggende sykdom.

Hvis vi tenker oss en pyramide på toppen av en trofisk sår med sin dype berørte ekstremitet - som er plassert under hoved sykdom som lanserte sin opptreden, og nederst er et stort sett av ulike medfødte og ervervede sykdommer som induserer og opprett forstyrrelser i vev, blodårer, blod og celler som ikke tillater kroppen å takle såret og infeksjonen i den.

Treat trofiske sår i isolasjon fra sykdommen, som det har blitt kalt - er meningsløst, og fordi det fører til alvorlige og noen ganger uhelbredelig sykdom - pasienten må ha tålmodighet og mot.

Behandling av slike lesjoner er langvarig og pasienten behandles bedre på en poliklinisk basis. Behandling av trophic ulcers av nedre ekstremiteter hjemme vil inkludere:

 • terapi av den underliggende sykdommen i henhold til medisinske forskrifter;
 • daglig dressing av trophic ulcers;
 • ta vare på såret;
 • bruk av medisiner for behandling
 • kontroll over forekomsten av nye lesjoner;
 • forebyggende tiltak for å forhindre utseende av sår.

Dessverre er for mange pasienter et konstant besøk til en lege og kjøp av medisiner med en liten pensjon en kostbar behandling, derfor vurderer de hjemmebehandling og tradisjonell medisin som den mest akseptable for seg selv. Med riktig implementering av avtalene, lettere dressing av underekstremiteter hjemme, kan man oppnå riktig bruk av folkeoppskrifter for utvinning.

Noen pasienter, som står overfor inkompetanse eller uforsiktig holdning fra leger, bestemmer selvstendig handlinger. De bruker den mest uventede måten å behandle trofasår, og ikke alltid slike eksperimenter kan ende sikkert.

Hver person som lider av trofiske sår bør huske på at det er vanskelig og farlig tilstand, og feil eller sen oppstart av behandling kan resultere i tap av en lem eller irreversible utfall.

Hva ser trophic ulcer ut og hvorfor ser det ut?

Den vanligste årsaken til venøse sår, er sykdommer på blodsirkulasjonen i blodkar og vev med langvarig sult, tap av følelse i ben og føtter på grunn av patologien av nerveender. I 9 tilfeller av deres 10 er et slikt alvorlig nederlag forårsaket av:

 • varicosity og konsekvensene av tromboflebitt;
 • diabetes mellitus;
 • nederlag av arteriene i underdelene;
 • felles påvirkning av ulike sykdommer.

Ofte så sår på føttene og skinnet. I noen tilfeller kan de vises på armene og bagasjerommet, hodet. Deres årsak er hovedsakelig traumer, ikke vaskulære lidelser.

Ved hver sykdom dannes en viss type sår, og en erfaren lege vil kunne skille lesjonen fra et av deres utseende.

Et sår forårsaket av åreknuter:

 • dyp;
 • okkuperer det meste av den nedre tredjedel av skinnen;
 • er plassert på front- eller sideflaten;
 • oval eller rund, kan ha en diameter på opptil 100 mm;
 • Sårets kanter er ujevn, med innrykk;
 • på bunnen av sårpus og små områder av nye vev;
 • ledsaget av smerte;
 • ofte belastet med erysipelas eller sår;
 • rundt den sår-tette, skinnende, hovne sone, ofte pigmentert.

Med arterielle sår:

 • såret er avrundet med jevnskårte bratte marginer;
 • bunnen er grå eller svart;
 • i bunnen vanligvis en tørr scab gjenta konturene av sener;
 • huden på skinnene er skinnende, det er ikke noe hår på det;
 • skinn av vanlig farge, ikke malt;
 • ved palpasjon er benet smertefullt, kaldt, puls er svært vanskelig å føle;
 • Ligger direkte på fingrene, i den nedre tredjedel av skinnen.

Med diabetes

 • Benet er varmt, men ufølsomt;
 • Sår er plassert på føttene og benete fremspring;
 • sårene er dype, med kanter omgitt av korn;
 • bunnen er tørr, den svarte er sjelden grå;
 • Hovedplasseringen er sonen med størst trykk når du går.

Hvordan har en pasient en "farlig" sykdom som forårsaker vaskulære lidelser, kjenner igjen farlige symptomer på utseendet av et sår?

Når et vesen oppstår:

 1. Pasienten klager over hevelse, ubehag og tyngde i beina.
 2. Det er uvanlige kramper.
 3. Begynn å klø lemmer, det er en brennende følelse.
 4. Maskene i blodkar begynner å vises på huden, og hver dag blir det mer tett.
 5. Lilla-lilla flekker begynner å dukke opp på huden i det venøse nettområdet.
 6. Huden blir tett, skinnende, i det berørte området stiger det over skinnen.
 7. Overflaten av huden i det berørte området er farget i mørkere farger og blir smertefullt.
 8. Lymfe siver ut og virker som dråper på den berørte huden.
 9. I midten av det berørte området vises en hvit flekk med flager av død hud.
 10. Etter en stund vil såret oppstå (det kan skyldes traumer, en brenning, en bit, et slag, en loslitt).
 11. Etter hvert som veksten av såret begynner å okkudere et økende område, vil det skade, gå dypt inn i det subkutane laget, nå lagene av muskler, sener og bein.
 12. Siden infeksjonen blir assosiert med purulent utslipp, en ubehagelig lukt, blir smerten uutholdelig.
 13. Området rundt såret er betent, ofte påvirket av sopp.

Med et diabetessår:

 1. Pasienten lider av gradvis tap av følsomhet i foten.
 2. Gangen endres.
 3. Om natten er det en smerte og brennende følelse i føttene og bena.
 4. I de sonene med størst belastning når man går, vises et tørt lite sår på de benete fremspringene.
 5. Over tid vokser såret og blir komplisert ved infeksjon.
 6. Hvis behandlingen starter sent eller det utvikler gangren ineffektivt.
 7. For å redde pasientens liv, må kirurgen fjerne fingrene eller en del av foten.

Med arterielle sår:

 1. Pasienten begynner å halte med langvarig gange eller klatring trappene.
 2. Benet gjør vondt og fryser.
 3. På hælen eller tommelen vises sår.
 4. Rankes vokse større og skaffe en halvcirkelformet form.
 5. Sårets kanter har tette gule kanter, overflaten oser med pus.
 6. I forsømt tilstand dekker sår hele hele foten.

Hvis du finner minst ett symptom på hudskader, bør du umiddelbart begynne behandling for å forhindre forekomst av trofasår.

Hvordan behandle et trofasår

Etter at legen undersøker såret og bestemmer sin type, vil behandlingen bli foreskrevet. Det vil inkludere:

 • medisinsk behandling;
 • ta vare på såret;
 • utnevnelsen av en diett
 • iført en kompressor eller ortopedisk sko;
 • immobilisering av lemmen.

Når et purulent trofasår er foreskrevet:

 • bredspektret antibiotika;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (ketoprofen, diklofenak);
 • et stoff som forhindrer dannelsen av blodpropper (Pentoxifylline, Reopoglyukin);
 • preparater av beroligende virkning Suprastin;
 • smertestillende.

For behandling av den underliggende sykdommen (diabetes, åreknuter, etc.), brukes medisinering, som er vanlig for pasienten. Hvis sukkeret i blodet er ustabilt eller nivået er atypisk høyt, utfører legen ansvarlige tiltak for å stabilisere det.

Ved diabetes er det nødvendig å observere det strenge dietten som er foreskrevet for pasienten. Ved åreknussesykdom er det også obligatorisk å overholde en diett.

Fra menyen til en slik pasient er det nødvendig å utelukke:

 • alle skarpe, stekte, hermetiske retter, pølser og pølser;
 • saltet, marinert produkter, krydder;
 • søtsaker og bakverk;
 • pasta, hvitt brød og gjærbaking;
 • søtt bruset vann;
 • alkohol og nikotin;
 • sterk te og kaffe.

Undertrykte produkter bør erstattes med grønnsaker, frukt og surmjólkprodukter. For raskere helbredelse av såret i pasientens meny, bør det være en tilstrekkelig mengde proteinprodukter, eggeplommer, hytteost, honning, nøtter, fjærkre.

Pasienten er ikke foreskrevet sengereste, men begrensningen av mobilitet og belastning på beinet er obligatorisk. Det er tilrådelig å bruke enkle fysiske øvelser som hjelper flyt av venøst ​​blod og forbedrer arteriell blodstrøm. Disse øvelsene utføres mens de ligger i sengen:

 • bøy bena i knærne, dra opp til brystet, gå tilbake til den opprinnelige posisjonen;
 • beina bøyer og unbend på knærne;
 • løft deres langstrakte bein oppover, gjør "saks" bevegelser;
 • løft opp de langstrakte beina, gjør stopp i en sirkelbevegelse.

Obligatorisk for pasienten har kompresjonstrømper eller elastiske bandasjer, for pasienter med diabetes - ortopediske sko for å avlaste foten.

Sårpleie

Behandling av trofasår på beinet bør være rettet mot å skape optimale forhold for helbredelse og beskyttelse mot infeksjon fra miljøet.

For å gjøre dette, bruk:

 • vasking av såret for rensing og eliminering av patogene mikroorganismer;
 • overbelastning på salven av salven;
 • Påføring av et spesielt belegg som akselererer helbredelse;
 • korrekt bandaging.

Sår dressing hjemme

Ved behandling av trofasår på beina er behandling og dressing av såret ekstremt viktig. Uten riktig påføring av bandasjen er behandlingen ikke mulig. Korrekt dressing:

 • Beskytter såret mot infeksjon;
 • bidrar til å ødelegge mikroorganismer i såret;
 • Bevar sårets fuktighet, gjør det mulig å skape de beste forholdene for dannelsen av nye vev;
 • Fjerner overflødig væske og pus fra såret uten å tørke såret;
 • tillater luft å trenge fritt inn i såret;
 • bør raskt og enkelt fjernes.

Moderne leger tror at tørking av sår, spesielt trofasår, er skadelig. I et tørt sår er de nødvendige forholdene for oksygen å komme inn i vev og skape nye vev ikke opprettet. Ved opprettholdelse av et fuktig mikroklima i såret under helbredelse, dannes et mindre og mer holdbart arr.

Hva trengs for å kle såret på benet hjemme? For å gjøre dette:

 • Forbered overflaten til dressing (for beinet er et ideelt salongbord, en stor stol med en flat overflate);
 • dekke arbeidsområdet med en foldet ren klut, flere ganger stryket med et varmt strykejern;
 • legge ut materialer - en steril bandasje og bomullsull, sterile bomullspinne, bomullspinne, et rent håndkle av bomull eller sengetøy;
 • Saks, forbehandlet med alkohol, gips, medisiner (peroksid, klorhexidin) er spredt på stoffet.

Forklæringen utføres daglig, samtidig. Hvis sårene er purulente og dressingen blir våt raskt, må den endres ettersom den blir skitten. En bandasje som har mistet sin vei, eller er forurenset, må byttes ut.

Behandling av såret utføres alltid i henhold til en algoritme:

 1. Fjern forsiktig den gamle bandagen, kutt forsiktig, ta opp kanten av bandasjen og fjern den. Huden holdes med hånden for ikke å forårsake smerte.
 2. Hvis gausen ikke avviker, fuktes det med et desinfeksjonsmiddel eller avkok av medisinske urter og venter til det går bort. Fjern belegget langs sårets overflate.
 3. Hvis blødningen starter når bandasjen er fjernet, er en steril bomullstrykk tett presset for å stoppe blodet til såret.
 4. Huden rundt såret bør rengjøres forsiktig med gasbind servietter, som er fuktet i fysiologisk oppløsning, peroksid, klorhexidin, vann med babysep. Ulus kan ikke fuktes! Hudrensing starter fra sårets kant.
 5. Behandlingen av sårets kanter er viktig for diabetessår, som ofte påvirkes av soppinfeksjon.
 6. For å helbrede et sår som aktivt suppurates, må det ryddes flere ganger om dagen. For dette blir såret vasket under en strøm av urteinfusjoner, såpeoppløsning, antiseptisk og litt drenert. Sårets kanter behandles med babykrem, sinkoksid, Diprosalik salve påføres.
 7. Etter rensing undersøkes såret nøye for å bestemme endringen i tilstanden.
 8. Utfør behandlingen av såroverflaten med foreskrevne midler. Hvis salve brukes til behandling, påføres det ikke såret, men til et sterilt serviett, som presses mot såret. Legemidlet i form av et pulver påføres direkte på såret. På toppen av såret påføres gasbindduk i flere lag. Hvis våtservietter foreskrives for behandling - de legges direkte på såret, deretter på toppen - tørrservietter.
 9. For å fikse bandasjen, er det best å bruke en limpasta. For å gjøre dette, påføres en lang båndstøtte til gasbindingen i flere lag, og danner endene på 10 centimeter for å sikre forbandet. For enkelhets skyld bør håret i dressingsonen bli barbert.

Hvis trophic såret er tørt og såret er lukket med en svart scab, bør såret fuktes for å rense det. For dette er det spesielle bandasjer, du kan bruke medisinske urter eller hjemmelagde salver.

Varicose trophic ulcers av nedre ekstremiteter, og deres behandling hjemme krever obligatoriske bandasjer - slik at trophic ulcers helbrede lettere.

Bandasje beinet, etter å ha dekket det trofiske såret med et bandasje fra en steril bandasje eller feste et gasbind serviet, legges en gummisponge på toppen. Lag en kompresjonsdressing med en spesiell elastisk bandasje som gir god kompresjon om morgenen uten å komme seg ut av sengen.

Du må starte fra tærne, gradvis stige opp. Hvert topplag av bandasje på skal overlappe bunnkulen med ½. Høyden på bandasjen er opp til kneet. Ved påføring av et bandasje på shin, må bandasjen overføres for jevn applikasjon.

Når dressingen stiger, bør den bli mindre stram for lett gangavstand. Foten i dressingen er festet i en rett vinkel mot beinet. Ikke påfør et bandasje på knær og lår, da dette ikke har riktig terapeutisk effekt. Forbindelsen under kneet bør ikke være for stramt - lymfen vil strømme av dårlig, noe som gjør det vanskelig å behandle såret.

Forbindelsen på foten bør pålegges med hensyn til skoene, noen ganger vil det være nok to runder bandasje. Hvis følsomheten til huden på foten økes, kan du bandasje foten på bomullsstrømmen. For natten må bandasjen fjernes.

Noen folkelige oppskrifter

For behandling av trofasår hjemme, kan du bruke:

 • frisk juice av aloe-blader for komprimerer, for dette er det fuktet med sterile kluter og påført på et renset sår;
 • god terapeutisk effekt av kompresser ved bruk av lilla bladene - vasket i varmt vann og krøllet i et sterilt serviett, blader påføres på såret;
 • For å forbedre sårets helbredelse og fuktighet, brukes en saltoppløsning av 100 gram sjøsalt og en liter vann. Sterile kluter fuktes i en varm løsning og påføres på et sår, dekket med sterilt vev, bandasje. Behandlingsforløpet er en uke;
 • Ved behandling av diabetessår brukes juice fra røttene og bladene på burken. For å gjøre dette blir det grundig vasket og malt råmaterialet passert gjennom en kjøttkvern, saften klemmes ut, som brukes til å vaske såret;
 • en dråpe peroksid dryppes på det rensede såret, og dryss deretter forsiktig såret med streptocidpulver. Et våt serviett legges på toppen (2 ss peroxide er oppløst for fukting i 100 gram vann). Forbandet er løst. Komprimeringen endres flere ganger om dagen. Ved hver dressing overvåkes tilstanden til streptocidet. Hvis det er fuktet - påføres et tørt streptocid ovenfra;
 • magesår for smøreoljen brukes følgende oppskrift - et glass frisk uraffinert vegetabilsk olje i en stekepanne med tykke jern 2 mellom hakket bulbils og to midterste gulrøtter. Grønnsaker steke til gyldenbrun, klemme. Olje påføres sår flere ganger om dagen;
 • å kurere trofiske sår på leggen, for å skylle bruk avgifter urter - i like deler ta kamille, ringblomst og urter Hypericum (2 ts), i like deler av stemorsblomst, kjerringrokk, ryllik, og eik bark (1 teskje). Ss blanding insisterer i et glass med kokende vann i en halv time, varm tilførsel anvendes for å komprimere i løpet av uken;
 • etter 5 dagers behandling med infusjon av urter anvendes et avkok av groblader (spiseskje til et glass med vann, som koker i 10 minutter benyttes for å irrigere såret etter 5 dager, erstatte mediet fra den foregående oppskrift..;
 • for behandling bruk leeches, som legger på sonene rundt såret. Bruk 3-4 leeches annenhver dag;
 • for den generelle styrking av kroppen, får pasienten å drikke en infusjon av selerens knuste rot i en liter varmt vann som er full i løpet av dagen;
 • En god gjenopprettingseffekt på kroppen gjør en blanding av hjemmelaget smør, honning, gåsekjøtt, kvalitetskakao i like store mengder. Varm, oppvarmet i et vannbad, en enkelt porsjon (spiseskje) blir tatt 3-4 ganger om dagen, skylles ned med melk.

Behandling av et sår hjemme krever pedantri og nøyaktighet fra pasienten, avvisning av dårlige vaner. Moderne medisiner i kombinasjon med tradisjonelle behandlingsmetoder og terapi av den underliggende sykdommen gjør det mulig å behandle tidligere håpløse pasienter.

Behandling av trofasår på foten hjemme

Trofiske sår på beina forekommer som følge av sykdommer forbundet med brudd på metabolske prosesser i kroppen. Patologi oppstår ofte med brystkatarr, diabetisk sykdom. Sykdommen skaper mye ulempe for pasientene, det vises i form av ikke-helbredende leggsår på føtter og hælen. Sår på benet heler ikke lenge, blodet stagnerer i de berørte områdene. De berørte delene av underbenene blir et sted for konsentrasjon av bakterier.

Sykdommen er mer vanlig hos eldre mennesker, og blant unge skjer det også. Sår på føttene og hælen vises ikke tilfeldig. En vanlig årsak til forekomsten er forbundet med en stor belastning av nedre lemmer. Som et resultat blir strømmen av foten forstyrret, fartøyene er blokkert på beinet.

Trofiske sår blir ofte utfordret av de nevnte grunnene:

 • åreknuter
 • artritt;
 • eksem;
 • dermatitt;
 • forbi traumer til foten;
 • brannsår;
 • aterosklerose;
 • diabetisk sykdom;
 • med tromboflebitt.

Symptomene kan oppstå uventet. Dannelsen av ikke-helende leggsår forut pussdannelse, kramper, alvorlig hevelse av bena, indre brennende følelse i føttene, hud blir blå, blodig eller purulent utflod fra nedre lemmer og sår som skyldes diabetisk sykdom eller tromboflebitt.

For å eliminere sykdommen, brukes hyppigere medisinbehandling, eller laser brukes, asd fraksjon - et stoff som akselererer hudregenerasjonsprosesser. Noen ganger for å eliminere sykdommen på beinet kreves kirurgisk inngrep.

Herding av sykdommen er mulig hjemme, hvis tilstede - den første fasen av sykdommen. Det angitte stadiet behandles med salver, folkemidlene, for eksempel propolis. Det er akseptabelt å bruke legemidler, komprimerer, lotioner, sterile kluter og dressinger: activex, voskopran eller proteox, salve stellanin. Enhver lege vil si at sår på beina skal behandles medisinsk. Situasjoner er beskrevet når medisiner fører til komplikasjoner. Et eksempel på dette er mennesker som lider av diabetes sykdom, når det er vanskelig å bestemme løpet av behandlingen.

Hjemmetoder for behandling av trofasår

Det er tilstrekkelig antall metoder som sykdommen vil bli kurert hjemme. Hvordan er behandlingen av trophic ulcers av nedre ekstremiteter hjemme, fremsatt i artikkelen.

Behandling med honning

Det er nødvendig å blande i like mengder honning og egghvite. I stedet for honning er propolis akseptabelt. Bland godt med blandingen, bruk på føttene eller på sykeårene.

Deretter bør benet vikles rundt baksiden av burdock-arket, dekket med en cellofanfilm på ankelen og foten, tett bandert med en elastisk bandasje. Det er bedre å la komprimeringen om natten, etter å vaske foten, vaske den med vann ved romtemperatur, eller rengjør den skadede overflaten med en rensing av proteox, aktiviserende forband eller voskopran. Enhver steril dressing vil gjøre. Ved slutten av prosedyren er det tilrådelig å smøre føttene med stellanin.

Komprimer på bena må gjøre en uke. Behandling av nedre ekstremiteter kan avsluttes dersom sårstedene er dekket med en skorpe, så vil det bli helbredelse.

Behandling med peroksid og streptocid

I stedet for dannelse av ikke-helbredende sår på bena, er det tillatt å anvende en løsning av hydrogenperoksid. Etter påføring, bør sårene tørke. Da er føttene sprinklet med streptocid. På toppen av såret, bruk en ren klut fuktet i kjølt kokt vann. I stedet for vev, er det mulig å bruke en steril tørke eller bandasje. Da er sårets plass på beinet dekket med polyetylen. Wrapped opp med en ullduk. Ved slutten av prosedyren behandles føttene med de nevnte midler - aktivx, voskopran. Til samme formål brukes en steril proteoklut. I stedet for sår er det nødvendig å påføre stellanin, men på en ren overflate av foten.

Tips: Den beskrevne komprimeringen på bena får lov til å gjøre opptil to ganger om dagen.

Eliminering av sårpatologi med vegetabilsk olje og eggeplomme

For å gjøre salve trenger du et kokt egg. Øyenrommet må skilles fra proteinet, blandet med vegetabilsk uraffinert olje.

Den resulterende blanding skal plasseres på stekepanne og stekes lett. Deretter, fra massen, press fukten ut med et serviett eller en bomullstøy. Etter klemmen dannes en medisinsk salve som må påføres foten eller ankelen som er rammet av et sår. Ved slutten av prosedyren brukes stellanin.

Deretter plasseres et Kalanchoe-ark på beinet. Foreløpige blad viser helle kokende vann, deretter slipp fra filmen. Med midler må du smøre overflaten på foten minst to ganger om dagen. Den første prosedyren anbefales å gjøres om morgenen, gjentatt - før sengetid.

Råd: føttene skal behandles med peroksydoppløsning. Ytterligere rensemidler er aktivx, voskopran. Overflødig salve fjernes ved hjelp av en proteox-tørke.

Behandling med en gylden bart

La planten gå i varmt kokt vann, kutt i små stykker.

De skårne bladene skal plasseres i en emaljepanne, knedd med en treskje. Knel til juice er dannet. Den resulterende blandingen påføres med et serviett til sårstedene på beina, da er beinet pakket inn med en steril bandasje.

Prosedyren er utført før sengetid. Hvis komprimeringen er gjort systematisk, vil et positivt resultat komme raskt. Før du bruker blandingen, behandles føttene med et serviett.

Behandling av patologi med eple cider eddik

Herding av sykdommen i nedre ekstremiteter er mulig ved hjelp av eddikmetoden. Fire hode hvitløk skal helles med eple cider eddik. For å øke effekten, er propolis akseptabelt. Lukk korken, hold i fjorten dager. Etter tilberedning av infusjon, brukes væsken til helbredelse av våtsår på beina, produktet har en tørkeeffekt.

Ta et sterilt vev, våt det med den resulterende løsningen. Nå vikler vi beinet med en steril bandasje, la komprimeringen for natten.

Ovennevnte metoder for behandling av slike defekter på foten bidrar til tørking og videre forsvinning av defekter.

Husk at trofasåret på beinet blir behandlet ekstremt lenge. Dette gjelder spesielt for pasienter med diabetes sykdom. Prosedyrer foreskrevet av en lege bør gjøres systematisk. For å oppnå et positivt resultat av lotionen er komprimering uønsket for å savne eller ignorere. Etter prosedyrene frigjøres føttene fra salver og andre medisiner. Activetex, voskopran, proteokrev, hydrogenperoksid - betyr at det ikke bør overses. Stellanin bidrar til å eliminere sår.

Hvorfor er det sår på beina

Det trofiske såret på benet kan ikke vises uavhengig. Vanligvis blir nederlaget en konsekvens av sykdommen. For å finne ut årsakene til utseendet til den underliggende sykdommen, er det viktig at legen etablerer en nøyaktig diagnose. Hvis sykdommen er startet, må du behandles på et sykehus.

Noen ganger er det nødvendig å anvende radikale behandlingsmetoder. For eksempel, nevnte operasjon på beinet, laserbehandling. I milde former har legen rett til å foreskrive stellanin. For å bekjempe infeksjoner bruk fraksjonen asd. Hvis pasienten ikke kan gå, ring phlebologist ved huset. Etter avslutningen av legen begynner å behandle sykdommen hjemme.

Eliminering av patologi med sterile kluter

Ved behandling av patologi må sterilitet observeres. Laget en spesiell steril kluter, som er mye brukt til å fjerne salver. Kjente midler til den nye generasjonen som brukes til dette formålet er aktivx, voscopran, proteox. Tallrike positive vurderinger og effektivitet gir grunn til å vurdere narkotika som en effektiv måte å eliminere sykdommen på.

ActiveTex er et relativt nytt middel for dressings. Det brukes til å sterilisere berørte områder ved skader på huden, med andre skader.

Vanligvis behandles det i to trinn. Fjern hevelse, fjerne rødhet vil hjelpe Activeux HF, utnevnes første gang. I andre trinn brukes Activex, der pakken inneholder en påskrift - KHIT. Wraps brukes til såret er helt helbredet.

Voskopran er en dressing som er mye brukt i behandling av trofasår. Voskopran er et middel med antibakteriell effekt. Det brukes til å beskytte det skadede området fra sekundær infeksjon.

Proteox er en serviett utformet spesielt for å behandle sår, inkludert trophic ulcers. Renser sår fra pus, skaper forhold for helbredelse. For å endre servietter trenger proteok ikke mer enn en gang om dagen.

Hvordan starte behandling

Før selvbehandling av sykdommen må du ta hensyn til avtalen, foreskrevet av en lege. Behandlingsplan hjemme:

 1. Sår på beinet bør behandles daglig, rengjort av døde hudfragmenter med en klut fuktet i hydrogenperoksid. Deretter brukes panthenol eller andre legemidler som fremmer rask helbredelse til det berørte området. Activetex, voskopran, steril proteox bandasje brukes til dette formålet. For å lindre pasientens lidelse er det mulig å bruke stellanin salve.
 2. Rundt det berørte området på beinet, er det nødvendig å opprettholde et fuktig miljø for å unngå herding.
 3. For å redusere hevelsen bruk en rekke lotioner, komprimerer, salve stellanin. Det er akseptabelt å bruke folkemetoder: salvie, kamille, calendula og andre urter, som har antiseptiske egenskaper.
 4. For å øke blodstrømmen, brukes stoffer som fremmer blodmikrocirkulasjon, for eksempel stellanin. Utnytter bare en lege.
 5. For pasienter som lider av atrofisk sår, vises hvilerom.
 6. Regelmessige kompresser er laget, activex eller voscopran er påført, steril proteox bandasje, stellanin salve. For å eliminere stillestående fenomener, brukes en elastisk bandasje.

Behandling av patologi i diabetes mellitus

Trofiske sår er ekstremt vanskelig å kurere. Hvis lesjonene skyldes en diabetessykdom, kan de forsvinne til tider og virke uventet. Med diabetes er det spesielt vanskelig å eliminere symptomene på sykdommen. Forklaringen er logisk - hos pasienter med diabetisk sykdom forstyrres den naturlige prosessen med blodpropper.

Det er vanskelig for diabetikere å velge stoffene som hjelper vevet å regenerere. I alvorlige tilfeller av diabetessykdom kan såret nå benet. Behandling av trophic ulcers i diabetes mellitus gir klare instruksjoner utstedt av legen, upåklagelig ytelse fra pasientens side.

Det trophic ulcer oppnådd som følge av suppuration, provosert av en diabetes sykdom, er mye vanskeligere å forebygge. Personer som lider av sykdommen, bør unngå stagnerende fenomen, bruke behagelige sko. Alvorlige pasienter bør unngå skader. Hvis du ikke kan kvitte seg med stillestående fenomener med diabetes, ikke alle, vil oppmerksomhet mot helsen til en person være i stand til å unngå dumme skader.

Om det er nødvendig å observere en diett hos et trofasår

Kosthold er bruk av produkter som fornyer beskyttelsesfunksjonene i kroppen. Vitamin E, C og A akselererer regenerering av vev. Det er nyttig å spise gulrøtter, nøtter, vegetabilsk olje, meieriprodukter og preparater som inneholder i nevnte stoffer.

I en diett er det ønskelig å inkludere retter fra et gresskar, eggeplommer, tomater, fiskegg. Sammensetningen av disse produktene inkluderer stoffer som øker immuniteten. Det anbefales å konsumere sjømat, frø, hvitt magert kjøtt.

Kosthold i patologi gir forbruk av mat i små mengder. Velkommen et fragmentert kosthold, som bidrar til å stabilisere blodsukkernivået. Spesielt nyttig diett er for personer som lider av diabetes sykdom. Det er viktig at frokoster, lunsjer og middager starter på fastsatt tid.

Pasientene bør tydelig forstå - for å stabilisere immunforsvaret, for å unngå blokkering av venene vil kun bli oppnådd dersom riktig inntak av mat. Ved sykdomsutbrudd blir næring annerledes, men som følge av slanking, følges den positive dynamikken snart.

For å gi kroppen de nødvendige elementene, er det mulig å bruke preparater av vegetabilsk opprinnelse som bidrar til eliminering av patologi. Blant de terapeutiske kremer er allokert argosulfan, stellanin. Instruksjonen om bruk av argosulfan, som krever obligatorisk bekreftelse før bruk av stoffet, viser minusene og plussene av medisinen. Minus er tilstedeværelsen av flere kontraindikasjoner assosiert med nyresykdom, andre patologier. En positiv faktor er anerkjennelse av stoffet som et antibakterielt middel, noe som forårsaker rask helbredelse av sår.

Råd av tradisjonelle healere

Ofte behandles trofasåret ved hjelp av folkemessige behandlingsmetoder, som for mange er det viktigste håpet på vellykket utvinning. Spesielt når det siste håp om å bli kvitt sår ved hjelp av terapeutiske salver, går gels bort. Uansett, før du bruker folkemetoder, er en lege konsultasjon nødvendig.

Råd av tradisjonelle healere:

 1. Skorpen, laget på basis av rugmel, bidrar til å fjerne betennelse og hevelse i beina. En skje med honning blandes med eggeplomme, aloe juice og mel. Legg så mye som nødvendig for å knytte deigen. Det resulterende laget er plassert ikke på det berørte området, men rundt. Legg deretter dekselet med cellofan og la det stå over natten.
 2. En gasbind bandasje på grunnlag av en løk bidrar til å lindre betennelse. En pære er tatt, knust i en blender. Blandingen må blandes med pussestampskorpen, tørkes med pulver, med kalendula blomster. Massen helles varmt vann til en myk konsistens. Deretter i blandingen må du legge til litt honning, dyp gassbindingen. Gassduk vil bli erstattet med sterile kluter. Forbandet påføres på de berørte overflatene i en time.

Metoder for forebygging

Forebyggende metoder er primært rettet mot å eliminere kroniske sykdommer. For eksempel med diabetisk sykdom er det først nødvendig å gjennomføre terapeutiske behandlingsmetoder assosiert med en sykdom som provoserte utseendet av et sår. En stor feil av pasientene anses å ignorere sykdommen. Mange oppfatter sår som en kosmetisk defekt. Alvorlig å begynne behandling av trophic ulcers i nedre ekstremiteter med rusmidler er løst etter utseendet av komplikasjoner. I lang tid kan folk ikke tro at en svak blåing av hudområder indikerer en sykdomsprogresjon.

Hvis behandlingen var vellykket, må du overvåke tilstanden til fartøyene. Plasser av arr fra trophic ulcers blir periodisk tørkes med olje basert på calendula og kamille. Oljen har en regenererende egenskap, kamille med calendula spille rollen som antiseptika. Det er akseptabelt å bruke stellanin. Det er nødvendig å bruke legemidler foreskrevet av en lege.

I tilfelle av åreknuter er tung fysisk arbeid strengt kontraindisert. Pasienter kan ikke løfte vekter, sitte lenge i en ubevegelig tilstand.

Øk blodstrømmen spesielle midler: kompresjon strømpebukser, gaiters, kneeputer, elastiske bandasjer.

For å hindre trophic ulcers i underbenet på benet, må du ta vare på helsen din, ikke overkjøle, ikke røyk, ikke drikk alkohol. Pasienter bør avstå fra mat som inneholder kolesterol, følge legenes anbefalinger.

Det er nødvendig å unngå for mye belastning på beina. Yrker av fysioterapi øvelser er nyttige for personer som lider av patologi. For dette formål er det viktig å velge øvelser som øker elasticiteten til fartøyene, styrker føttene og beskytter pasientene mot nye tilbakefall.

Les Mer Om Fartøyene