Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trofisk sår på beinet i første fase: bilder, symptomer og behandling

Trofiske sår kalt brudd på integriteten til huden eller slimhinnene, som skyldes mangelfull sirkulasjon av epitelceller og deres gradvise bortfall. De ligger hovedsakelig på beina (i de nedre delene), men finnes også andre steder.

Hovedforskjellen mellom slike sår på beina er en lang helbredelse, i de fleste tilfeller umulig uten medisinering. Sår ofte varer ikke lenger enn 60 dager, og betennelsen og puffiness i huden øker hverandre og krever rask behandling. Dette materialet vil fortelle deg hvordan du behandler trophic ulcers i nedre ekstremiteter, deres typer og egenskaper.

Hva er det

Den trofiske såret i underbenet er en defekt i huden og slimete overflaten som oppstår etter ødeleggelsen av overflatevevet. Intensiv ødeleggelse kan utløses av nedsatt blodstrøm, infeksjon og andre faktorer. Etter det utvikler pasienten en sykdom i karene, som sprer seg, og derfor blir behandlingen vanskelig.

Fra andre sykdommer skiller trophic ulcer seg:

 • langsiktig (opptil 1 måned eller mer) tilbakevendende;
 • spredning av lesjonen ikke bare over hudoverflaten, men også dypt inn i vevet opp til beinene;
 • tap av evne til å regenerere i det skadede området;
 • helbredelse skjer ved dannelse av grovt rumen.

Tidlig behandling av trofasår fører til arrdannelse. Imidlertid er ingen pasient immune fra forekomsten av trofasår på beina i fremtiden.

årsaker til

Ifølge statistikk, symptomene på trofiske sår oppstår ofte i kompliserte varicose sykdom eller tromboflebitt. I dette tilfelle er årsaken til sykdommen blir et brudd av utstrømningen av venøst ​​blod fra de nedre deler av de nedre ekstremiteter - gradvis utvikler stagnasjon av blodet i venene i liten kaliber, svekket regulering av tonen i kapillarene i mikrovaskulaturen i det minste berørte arterielle vaskulære system kobling. Aterosklerose av arteriene forringes blodstrøm og dermed følgende, tilførsel av oksygen og næringsstoffer til vev nedenfor virkningssetet av aterosklerotisk plakk sted.

De vanligste årsakene til trofasår:

 1. Termisk traumer - frostbit eller brannskader;
 2. Diabetes mellitus og dens komplikasjoner;
 3. Kronisk dermatitt, inkludert allergisk;
 4. Obliterating aterosklerose av arterier av forskjellig kaliber på underdelene;
 5. Kroniske sykdommer i venene i underlivet - åreknuter, tromboflebitt og dets konsekvenser;
 6. Anatomiske og inflammatoriske sykdommer i lymfatiske kar - akutt og kronisk lymphostasis;
 7. Traumer av nervestammer med etterfølgende brudd på integritet;
 8. Autoimmune sykdommer i bindevev, ledsaget av systemiske blodstrømforstyrrelser i den arterielle, mikrocirkulatoriske og venøse sengen, inkludert antifosfolipid syndrom.

Vanligvis, i dannelsen av trofisk sår, har den samme verdi, to prosesser - dannelse av patologiske fenomener som påvirker blodstrømmen og innervasjon fra et område av hud og subkutant vev (vanligvis i de nedre ekstremiteter) og traumer vekk første skaden på stedet av fremtidig sårdannelse.

symptomer

Faren for sykdommen er at symptomene som bidrar til å diagnostisere trofasår manifesterer plutselig. Likevel er det tegn i forekomsten av ødemer, tyngde og smerte i lemmer, mot hvilke det er symptomer som bestemmer begynnelsen av utviklingen av trofasår.

På listen over tegn som indikerer muligheten for å starte utviklingen av et trofasår, bør følgende utpekes:

 1. Kløe, varme og brenning i hudens områder.
 2. Kramper som oppstår under søvnen.
 3. Utseendet på epidermis, som er ledsaget av ømhet.
 4. Tilstedeværelse av flekker av en violet nyanse, som kan gjenforenes under vekst.
 5. Ekstern forandring av huden: Det er grove områder med en blank overflate.

Disse tegnene manifesteres i området av venene, på innsiden av shin. Dette skyldes det faktum at utviklingen av sykdommen begynner nettopp med sonene for å finne venene, hvor det manifesterer seg i form av små sår. Sårets form ligner et vulkanskrater, med revet kanter langs hele runden, med mulig suppuration over endene, som følge av inflammatoriske prosesser. Nedslaget til arteriene, nemlig de er primært påvirket av inflammatoriske prosesser og ødeleggelse av integritet, bestemmes av følgende indikasjoner:

 • Utseende av små sår på tærne.
 • Blek epidermis.

Sår av en neurotrofisk natur ser ut som sår som er runde i utseende. Deres sted for plassering er ofte helsone eller såle av foten. Inflammatoriske prosesser er sløv og ikke forstyrrer spesielle smerter. Autoimmune lesjoner uttrykkes i symmetrien av lokasjonen på begge ekstremiteter, med diabetes mellitus vises på calcaneus og en av fingrene.

klassifisering

Karakteristiske trekk ved utvikling av ulike typer trofasår:

 1. Neurotrofiske sår - har form av et dypt krater;
 2. Pyogene sår er grunne, ovale i form;
 3. Vene sår - nattkramper, hevelse og tyngde i bena, lilla / lilla flekker langs venene;
 4. Hypertensive sår (Martorella) er ganske sjeldne, symmetriske seler blir sakte dannet på en rød-cyanotisk bakgrunn;
 5. Diabetiske sår - tap av følsomhet, nattlig smerte, ingen symptom på "intermittent claudication", svært dype sår i et stort område utvikler seg raskt;
 6. Aterosklerotiske sår føres av "intermittent claudication" (vanskeligheter med å klatre trappene), konstant kaldhet i beina, økt smerte om natten.

Stadier av sårutvikling

Trofiske sår er dannet i flere faser:

 1. Den første fasen av patologisk dannelse. Pasienten har en innledende symptomatologi - røde flekker på underdelene, som er intensivt flakete. Gradvis begynner stedene å provosere kløe og ubehag.
 2. Den andre fasen er utviklingen av patologi. I stedet for røde flekker utvikler pasienten sår som har en mørkere nyanse. På overflaten av sårene er en syfilis synlig, noe som senker helbredelsen. Pasienten begynner å klage på forverring av helse, feber og feber. Også beruselse kan diagnostiseres.
 3. Den tredje fasen av nederlaget. Fra sårene begynner å intensivt pus. Lesjonen øker i størrelse og blir den riktige formen. Sårene utvikler seg også til dybden av beinet, noe som provoserer alvorlig smerte. Pasienten registrerer forekomsten av nye lesjoner.

Hvis du ikke starter behandling, kan denne situasjonen utløse sepsis.

Hvordan ser trofisk sår ut?

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg i begynnelsen og avansert stadium.

Enn å behandle et trofasår?

Jo tidligere full (både lokal og systemisk) behandling er startet, jo bedre blir resultatet oppnådd, og organismen vil være mindre utsatt. Grunne ulcerative hudsvikt i første fase behandles konservativt, kirurgisk inngrep i dette tilfellet er uhensiktsmessig.

Hvordan behandle trophic ulcers, og hvilke stoffer som skal brukes - bare en phlebologist kan løse. Selvadministrert lokal behandling kan resultere i helbredelse av et enkelt sår, men utelukker ikke utseendet av nye sår. Kun lokal behandling og systemisk terapi av den underliggende sykdommen vil forhindre forverring av sårprosessen og minimere sjansene for tilbakefall.

Med et åpent, ikke-cicatrizing sår, brukes følgende midler:

 • NSAIDs for fjerning av betennelse og ømhet;
 • Antibiotika - kapsler, tabletter og i alvorlige tilfeller - injeksjoner intramuskulært;
 • Antihistaminer - Suprastin, Xizal, Tavegil - for å eliminere allergisk reaksjon;
 • Narkotika som reduserer blodviskositet - antiplatelet midler - for å forhindre dannelse av blodpropper;
 • Løsninger av antiseptika eller medisinske urter for daglig vasking av sår.

Ved behandling av sår brukes Unna's bandasje ofte. For å gjøre dette trenger du en gelatin glycerin blanding med tilsetning av sink og en elastisk bandasje.

 • Forbindelsen skal påføres shin fra foten til kneet.
 • Den ferdige blandingen påføres huden, deretter innpakket med 1 lag bandasje og igjen dekket med en blanding allerede på toppen av bandasjen. Gjør det samme for andre lag.
 • Etter 10 minutter bør dressingen smøres med formalin for å kvitte seg med klebrighet.
 • Du kan gå om 3 timer. Etter 1,5 måneder heler sårene.

Fra salver til behandling er det nødvendig å bruke antiseptika, proteolytika og venotonika.

 • Den første inkluderer: Bioptin, Miramistin, Levomekol.
 • Til den andre gruppen: Iruksol og Proteks - TM.
 • Gruppen av venotonikk inkluderer: Loton, Gepatrombin og Hepton.

For behandling av trofasår brukes topiske heparinbaserte geler. Enzymer i gelene er ubetydelige, slik at de ikke forårsaker allergier og bivirkninger. Jo mer gelatin i gel, desto bedre effekt. Disse gelene inkluderer:

For å starte behandlingen med en lapp er det nødvendig å forberede det:

 • 20 g brennbart svovel;
 • to middels løkhoder;
 • 80 g voks;
 • 20g tjære ble spist
 • 60 g smør.

Bland alt grundig for å få en tykk masse. På et linnet stoff for å sette en blanding og å påføre et sårt punkt, å fikse med et bandasje. Fjern etter 2 dager.

Bortsett fra dette vil fysioterapeutiske prosedyrer øke healingens hastighet sår betydelig:

 • Eksponering for magneter utvider blodårene og forbedrer blodstrømmen;
 • Solbad (ultrafiolett lampe);
 • Virkemåten på såret ved ultralydkavitasjon, som arbeider ved lave frekvenser, har en antiseptisk effekt;
 • Prosedyrer i trykkammeret gir en utmerket effekt i behandlingen av arterielle sår;
 • Behandling av lasersår er en relativt ny metode som gjør det mulig å redusere smerte betydelig;
 • Ozonbehandling fjerner såret fra bakterier og døde celler, metter levende vev med oksygen, tolereres perfekt av alle pasientene.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet.

Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Forbinding og påføring av kompresjonsbandasje

Folkemidlene

En liste over noen folkemessige oppskrifter, de kan i tillegg hjelpe til med behandling av magesår hjemme:

 1. Det skjedde før revolusjonen. Ved jenta på 6 år har alle ben eller føtter blitt dekket av magesår og abscesser. Hun lå og gråt dag og natt. Når en forbipasserende kom inn i huset, undersøkte sårene og fortalte meg hva de skulle gjøre. Det er nødvendig å ta 3 håndfull dope og nettle og stjele dem i 5 liter kokende vann. Fortynn deretter tønnen med vann slik at vannet når jentens lyske. Hold babyen i en varm kjøttkraft i 30-40 minutter. Foreldre gjorde det, først jente skrek, som om hun hadde blitt dyppet i kokende vann. Etter prosedyren sovnet hun og sov stille i 24 timer. For en fullstendig kur var det tre prosedyrer. (HLS 2004, nr. 23, side 30).
 2. Ta 4 ristede kjerner av hassel, slip inn i pulveret på kaffekvern. Kok hardkokte 2 egg, eggeplommer nå, tørr og male dem til et pulver på en varm stekepanne (netto uten fett). Yolks og kjerner å blande og male, legg 1 kaffeske med gul iodoform pulver. Trofisk sår nekrotisk klart fra sammenvoksninger av hydrogenperoksyd, og deretter påføre et tynt lag av en blanding av 1,5 timer uten bånd oppover. Dekk deretter med et sterilt serviett og bandasje i to dager. (HLS 2003, nr. 6, s. 15, fra en samtale med Klara Doronina).
 3. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 4. Kvinnen på bakgrunn av diabetes har åpnet trophic ulcers på bena. 4 måneder sov hun nesten ikke, opplevde så forferdelig smerte, så en umulig kløe. Omgås mange medisinske institusjoner, ble behandlet på ulike måter, hun utnevnt leger, men på shin sår ikke leges. En venn rådet henne til å sjekke ut "Bulletin of sunn livsstil," skriver folks oppskrifter og vier spesiell oppmerksomhet til behandling av ASD brøkdel. Besluttet å behandle magesår betyr at som et resultat av smerte stoppet nesten umiddelbart, og to uker senere sår begynte å gro. (2010, nr. 13, s. 22-23).
 5. Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 6. En gang i sykehuset fra Institutt for helse- og sosialfag har brakt på båre pasient, hadde han tre leg sår, han bodde alene og led av alkoholisme, så ut som en boms, det vaskes, stål ubehandlet, har tilstanden bedret seg, men sårene er ikke bena. Legen som behandlet pasienten fant en metode for behandling med en solidol i litteraturen. Mannen ble behandlet med sår med hydrogenperoksid og påførte bandasjer med en solidol i to dager. Gradvis ble sårene renset og helbredet. Pasienten begynte å gå. (2008, nr. 8, s. 19).
 7. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.

Behandling av lidelser i underekstremiteter ved folkemidlene er en lang og tidkrevende prosess. Utvinning skjer bare med regelmessig behandling av berørte områder av huden, overholdelse av dietten, den riktige levemåten. Folkemidlene som brukes, bør også foreskrives av den behandlende legen. Selvmedisinering kan føre til komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Hvis tilstanden er startet eller hvis sårutviklingen ikke kan stoppes, er kirurgiske inngrep effektive. I hvert enkelt tilfelle utarbeides en individuell handlingsplan. Men den generelle betydningen av intervensjonen er dette:

 • Fjern døde vev;
 • Sørg for raskeste fjerning av avtakbar;
 • Aktiver og skape betingelser for naturlig helbredelse.
 • Med dype trophic ulcers på tærne, føtter - de er amputert for å hindre utvikling av gangrene og blodinfeksjon.

En separat gruppe av inngrep er eliminering av kosmetiske defekter igjen etter trofasår. En sunn hud kan transplanteres (for eksempel fra pasientens skinker), sliping av arrene.

Komplikasjoner av trofasår

Som allerede nevnt er pesten ikke forferdelig i seg selv. Det er mye mer forferdelig enn komplikasjoner. Blant dem:

 1. Koldbrann.
 2. Sepsis (infeksjon i blodet).
 3. Osteomyelitt (purulent lesjon av periosteum og bein).
 4. Dødelig utfall.

At dette ikke skjedde, er det nødvendig å behandle trofasår i tide.

forebygging

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

Hva kan behandles for trophic ulcers på bena?

Mange vaskulære patologier er farlige for utviklingen av en slik komplikasjon som et trofasår. Brudd på mikrosirkulasjon av blod og lymf på enkelte områder av kroppen med åreknuter, aterosklerose, venøs insuffisiens fører til dannelsen av åpne sårflater som ikke heler i 5-6 uker og lenger. Utseendet på sår foregår av en misfarvning av huden, som også blir tettere og skinnende, med prikking, brennende og ømhet.

Senere spredte den purulente foci utover epidermis - sykdommen påvirker muskelfibrene og senene, forårsaker suppuration og død av vev. De fleste sårene er dannet på bena: i nedre del av skinnene, på fingrene, føttene.

Behandling av patologi er nødvendig i flere stadier. Først er det nødvendig å finne ut og eliminere årsaken, som forårsaket utseendet av trofiske forandringer, og deretter fortsette å restaurere huden. Hvis primær sykdom ikke elimineres, er det stor sannsynlighet for tilbakefall. Hvilke midler og behandlingsmetoder kan brukes til å eliminere trophic ulcers på bena?

Metoder for kurativ terapi

For å effektivt bekjempe patologi er det nødvendig med en integrert tilnærming. Med rettidig søknad om medisinsk hjelp kan konservative metoder håndteres. Hvis den purulente prosessen har spredt seg til store områder og påvirket dypt plassert vev, kan sår på beina bare behandles ved umiddelbar kirurgisk inngrep.

Konservative metoder inkluderer:

 • infusjonsbehandling (intravenøs administrering av legemidler for å normalisere kardiovaskulærsystemet);
 • intravenøs og ekstern ozonbehandling (aktiverer oksidative reaksjoner, bidrar til ødeleggelsen av smittsomme patogener som er skadet i såret);
 • massasje prosedyrer (nødvendig for normalisering av utstrømning av lymfatisk væske og restaurering av mikrosirkulasjon i bena, brukes til åreknuter);
 • elektromyostimulering (stimulering av nerve- og muskelfibre).

Behandle trophic ulcers bør også være medisiner for ekstern bruk. For dette formål anvendes midler som streptomycin, mangan, hydrogenperoksid, furacilin.

streptomycin

Dette legemidlet er laget av plantekomponenter og regnes som et av de beste naturlige antibiotika. Det har bakteriedrepende, smertestillende og sårheling egenskaper. Påfør det som følger: Flere tabletter av stoffet blir malt i pulver og periodisk sprinklet med sår på bena. For å hindre reinfeksjon, blir rene bandasjer påført på de berørte områdene.

permangansyre

For å fremskynde helbredelsen av trofasår på beinet, hjelper badene med mangan. Oppløs en liten mengde krystaller i vann (det må skaffe en rosa farge) og nedsenke i 30-35 minutter skadet hud. Deretter legges et avkok av blomster av calendula og et par dråper med hvilken som helst essensiell olje i samme vann. Den totale varigheten av prosedyren er en time. Etter oppsigelsen fuktes gasbindet i samme løsning og festes på foten med en film og et bandasje. Mangan fjerner purulent betennelse, tørker såret og fremmer rask dannelse av en overfladisk skorpe under hvilken healing foregår.

Hydrogenperoksid

Behandle sår på føtter ved hjelp av verktøyet må følger: inne trofiske sår helle en liten mengde av peroksyd for dets rensing fra purulent innhold, etter noen få minutter overflaten er tørket og drysset med knust streptotsidom, over skadede områder bandasje dyppet i en løsning av peroksyd og vann (1 : 5). På toppen av bandasjen innpakket i en film og festet på benet med et bandasje.

furatsilin

På sårflatene påføres gaze, fuktet i furatsilinovom-oppløsning. For preparatet blir 3 tabletter malt og blandet med et glass vann. Det må sikres at stoffet er fuktig hele tiden. Over servietten påføres en film, selve bandasjen er festet på benet med et elastisk bandasje.

Folk oppskrifter

Trofiske sår kan behandles ved hjelp av alternativ medisin.

Forbered dem på følgende oppskrifter:

 1. Løk olje. Løket er revet og stekt i 100 ml solsikkeolje. Når massen blir gyllen, er stekepannen satt til side. Massen filtreres gjennom osteklær og plasseres i glass eller keramisk tallerken. Med vanlig bruk av dette middelet, arrvev og en rask gjenoppretting av huden.
 2. Eggolje. For å behandle trofisk hudlesjoner med åreknuter kan være en eggblanding. Seks friske egg er kokt, separert plommer og stekt i en panne med tillegg av spisestuen ss solsikkeolje. Etter at oljen har avkjølt, blir blandingen filtrert gjennom gasbind. Sammensetningen påføres i såret, en ren bandasje påføres og festes på benet med en elastisk bandasje.
 3. Linfrø. For å forberede et middel, bruk 100 gr linfrø. De helles i tre liter vann og legges på en svak brann. Koketiden skal være minst to timer. Det avkjølte avkoket filtreres og brukes til kremer og komprimerer. Hvis sårene er på fotsålene, kan bæres på beina tette plastposer, hell i en liten mengde buljong og gå så for noen timer.
 4. Calendula. Du kan behandle sår på beina med calendula blomster. For å forberede salven trenger du internt svinekjøttfett (500 ml) og tørket blomster av gullfisk (50 g). Fett er plassert i en bolle og smeltet over lav varme. Legg blomstene til den resulterende væsken og stå på brannen i 3 minutter, omrør hele tiden. Rettene bør legges til infusjon, og etter 10-12 timer skal innholdet oppvarmes og filtreres. Den resulterende salven skal oppbevares i kjøleskapet, den må påføres såroverflaten daglig. Calendula forbereder også konsentrerte avkok, som brukes til å isolere pus fra sår. Servietter, fuktet med avkok, påføres sår, og fornyes kontinuerlig.
 5. Jordbær. Fra friske blad av jordbær bereder en blanding, som kan behandles selv svært forsømte trophic ulcers. Friske jordbærblader blir vasket i vann og vridd i kjøttkvern, til en homogen vassdrag oppnås. I den resulterende blandingen tilsettes lanolin eller vaselin med en spiseskje per glass blad. Salven påføres på gasbind eller klut og påføres på den skadede huden på beina. Jordbær har antimikrobiell, sårheling og anti-inflammatoriske egenskaper, og etter et par dagers bruk såroverflaten renses for puss og begynner å tørke.

For å forbedre effektiviteten av behandlingen anbefales det å bruke en integrert tilnærming, kombinere metodene for tradisjonell medisin og folkemessige oppskrifter. Før du bruker noen folkemessige virkemidler, bør du først konsultere legen din.

Operativ inngripen

I spesielt forsømte tilfeller anbefales pasienter å behandle trofasår kirurgisk. Operasjonen brukes også i de tilfellene da alle tidligere tiltak ikke ga den ønskede terapeutiske effekten.

Prinsippet med denne metoden består i gradvis stramming av såret ved nærliggende hudintegrer. For dette brukes sømmer som lacing. Etter en kort periode utføres gjentatte manipulasjoner, som gradvis tiltrekker sårets motsatte kanter til hverandre. På en gang er bredden på såroverflaten redusert med flere millimeter. Det tar 1-2 uker å fjerne små sår på beinet. Ved omfattende skade gjentas prosedyrene i en måned.

Noen ganger er det nødvendig med forbehandling og fjerning av døde vev, samt medisinsk terapi ved bruk av et egnet antibakterielt stoff. I sjeldne tilfeller brukes en så radikal metode som limambuttering.

Trophic ulcers on legs - behandling med folkemessige rettsmidler - hvordan å behandle et sår

Trofiske sår på beina er vanskelige å behandle. Noen ganger, til tross for all innsats fra leger, fortsetter de å øke. Ofte er behandling med folkemedisiner effektivere sammenlignet med medisinering.

Hva er trophic ulcer av nedre ekstremiteter - Årsaker.

Fra en samtale med en vaskulær kirurg R.Yu. Yudin.
Et åpent sår på shin eller fot, som ikke heler i mer enn en måned, er et resultat av en forstyrret blodstrøm i beina og en utilstrekkelig tilførsel av blodkar (trofisk). I dette tilfellet sier de at en person har et trofasår av underekstremiteter. Før du går videre til behandling, er det nødvendig å avgjøre hvilken årsak det er forårsaket, og til hvilken type den refererer. Det kan være en venøs, arteriell eller diabetisk sår. I tillegg kan enkelte hudsykdommer forårsake det. Derfor er det for det første nødvendig å behandle den underliggende årsaken - venøs insuffisiens, åreknuter, diabetes mellitus, arteriell sykdom.
Den viktigste årsaken til venøse sår - varicer, i dette tilfellet ved behandling behov for støttestrømper, noe som gjør det mulig å redusere venetrykket og derved skaper de mest gunstige forhold for riktig helbredelse og blodsirkulasjonen. I andre tilfeller kan komprimeringsstrikk bare gjøre skade.

Trophic ulcer - medisiner for behandling.

Vekkesår er alltid "skittent", det vil si infisert, det inneholder patogene bakterier. Og jo større sårets område er, desto flere typer mikrober er til stede i den. I suppurative prosessen kan ikke bare huden, men også musklene og selvbeinene være involvert. Vanligvis må legen foreta en analyse av det infiserte vev følsomhet for antibiotika for å utføre sikte antibiotika terapi og bruke den mest effektive medikamenter for behandling av trofiske sår i tilfellet.
En obligatorisk behandlingsmetode er mekanisk rensing av såret med servietter fra purulent innhold og døde vev, som tjener som et ideelt medium for reproduksjon av bakterier. Rengjøring dressings er gjort en gang om dagen, eller enda bedre - 2 ganger om dagen. På forhånd er det nødvendig å vaske ut alle med antiseptiske preparater (hydrogenperoksid, klorhexidin), smør deretter med antibakteriell og helbredende salve levomekol. Påfør deretter en steril bandasje, med åreknuter på kompresjonsstrømpen. Levomechol salve renser såret og tegner nekrotisk innhold fra det. Inntrer i hennes metyluracil helbreder og gjenoppretter vev. Hovedtegnet at stoffet virker, er å gjenopprette sårens rosa farge, samt redusere mengden dødt vev. Om to uker skal såret bli fullstendig renset.
Deretter kan levomecol erstattes med andre regenererende helbredende salver (metyluracil, solkoseryl, offmelide). Disse stoffene bidrar til sårets arr, gjenoppretter epitelet.
Så kan behandlingen av trofasår med medisiner deles inn i tre faser:

 1. Rensing av sårdannet overflate fra dødt vev (infeksjonskilde),
 2. ødeleggelse av bakteriell infeksjon,
 3. helbredelse, gjenoppretting av epitelet.

Trophic ulcer - behandling med folkemessige rettsmidler.

I tillegg til legemiddelpreparater er det mange påvist folkeoppskrifter, men det er ønskelig å bruke dem i begynnelsen av sykdommen.
Sår er rengjort med bregnesaft, yarrow juice.
På ulcerative foci, brukes urte komprimerer, ved hjelp av knuste blader av lilla, plantain, lungwort, mor og mormor. De holdes i 5-6 timer om dagen, og behandlingen varer 1-1,5 måneder.
Påfør biavlprodukter: 10 g mamma per 100 g honning, 1 ss. l. honning og 1 egghvite høne.
Gum er blandet med smeltet smør eller svinekjøttfett.
Bruk havtornsolje, olje fra hofter eller Johannesjurt.

Ved behandling av trophic ulcers med folkemessige rettsmidler, må man ikke glemme at dette er et åpent sår som oppsto etter avvisning av dødt vev. Derfor bør folkemidlene brukes med forsiktighet og observere sterilitet for ikke å forårsake sopp eller mikrobiell inseminering av såret.

Hvis, til tross for alle dine anstrengelser, ikke såret ikke leges, er dens dimensjoner økt, infeksjonen sprer seg, blodtilførselen blir ikke gjenopprettet, er det nødvendig å ta snarest til kirurg eller phlebologist.

Trenger du gymnastikk?

Svaret på dette spørsmålet er avhengig av arten av ulcerøs lesjon. Hvis det er forårsaket av åreknuter, er gymnastikk veldig nyttig, da øvelsene forbedrer venøs utstrømning. I dette tilfellet er det veldig nyttig å gjøre følgende:

 1. Stå opp, lene på skuldrene på skulderhøyde på veggen, klatre på tærne og hakke på hælene 10-20 ganger
 2. Stående, skiftende fra fot til fot
 3. Ruller fra sokker til hælene.

Det viktigste er ikke å være lat og gjør øvelsene 2 ganger om dagen.
I tilfelle av diabetes eller arteriell grunn av sykdom, er ikke fysisk terapi brukt. Tilstrømningen av arteriell blod gjennom trening øker ikke i tilstrekkelig mengde, det er en mer kompleks medisinsk oppgave.

Profylakse av sykdommen.

Selv etter en fullstendig utvinning er det mulig å komme tilbake, så vi må ikke glemme forebygging.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Habits", 2016, nr. 9, s. 20-21.
Steder med helbrede sår bør smøres fra tid til annen med kremer basert på kalendula eller kamille. For å forebygge, bør det tas hensyn til å behandle den underliggende sykdommen som forårsaket sårdannelse av nedre lemmer. Hovedbetingelsen for å forebygge sår i åreknuter er bruk av kompresjonsstrikk.

Litt mer om forebygging. En kvinne på 60 år, en funksjonshemmede i 1 gruppe, snudde seg til avisen for råd. Hun hadde trophic ulcers i underlivet, etter behandling med levomelem alle som tørket. Men hun er redd for at sårene igjen vil åpne og løpe. Og det er ingen som skal ta vare på henne. Hva å gjøre, slik at dette ikke skjer.

Reagerte phlebologist, lege honning. Vitenskap, professor V. Yu. Bogachev.
Faktisk nå er riktig pleie av huden, opprettholde den i en tone slik at sykdommen ikke kommer tilbake. Hvis leseren ikke klarer å komme til apoteket, og det finnes ingen effektive salver hjemme, så vil vanlig smør eller vegetabilsk olje hjelpe. Først må føttene vaskes i en svak løsning av kaliumpermanganat, og hvis den ikke er der, så i buljongens kjøtt, kamille eller te. Deretter tørk det med et håndkle og smør det.
Denne prosedyren bør gjøres flere ganger om dagen, til huden får en normal tone og tørr skorpe forsvinner.
Pass på å holde føttene i en viss høyde under hvile. Det er ønskelig å legge ned hvert 15. minutt i 15-20 minutter, plasser beina slik at de ligger like over hjertet av hjertet.
Anbefalinger fra en phlebologist fra avisen "Vestnik ZHZH" 2015, nr. 19, s. 12.

Behandling av trofasår hjemme - de mest effektive folkemidlene

Folk behandling av trophic ulcers med propolis.

Honning og propolis med trofasår.
Bland 1 ss. l. kjære, 1 ss. l. solsikkeolje og 1 ss. l. alkohol tinktur av propolis. Bruk den resulterende blandingen til å komprimere på det berørte området.
Oppskrift fra avisen "Herald of HLS" 2002, nr. 4, s. 19.

Behandling av trofasår hjemme ved bruk av biavlsprodukter.

Svar fra avisen "Vestnik HLS" 2005, nr. 22, s. 11.
I en alder av 85, et bein som ble såret i krigen for 60 år siden, plutselig ble syk, åpnet et sår på skinnene. Han var en birøkter, derfor begynte å behandle sine folk rettsmidler basert på bee produkter: propolis kokt i fett grevling i 2 timer, til den blir tykk masse. Det berørte området ble først brukt honning, deretter en propolis-salve, dekket med burdockblad og fiksert med gasbind. Om 2 dager endret bandasjen. Så klarte jeg å raskt gjenopprette huden.

Trofiske sår med diabetes på bena, sår og deres behandling.

Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2006, nr. 10, s. 30.
Kvinnen hadde diabetes, sår og sår på tåen hennes. Lang holdt henne på sykehuset, da de tømte henne hjem uten forbedring, sa de, det vil ikke helbrede. Datteren fant en passende folkemedisin - saltforbindelser og propolisalve.
Å lage mat propolis salve, du må ta 100 g interiør fersk fargelegg og gni der 50 gram propolis. Bland blandingen på et vannbad i 20 minutter, avløp, avkjøl om det varme og tilsett vitamin A (1 flaske) og gentomycin (1 boks).
Å lage mat saltoppløsning 2 ts. salt oppløses i 1 kopp varmt kokt vann.
Om natten til såret, bind et bandasje, brettet i 8 lag, fuktet i saltoppløsning. På morgenen skyll huden, bruk salve, ikke bandasje. Smør sår og sår i løpet av dagen 4-5 ganger til kveld, og vask deretter salven til natten og bruk en saltkompress igjen. Og så hver dag til sårene er langvarige. Disse prosedyrene gjorde det mulig for pasienten å komme seg tilbake på føttene, sårene helbredet, fingeren kom tilbake til normal.

Trofiske sår på beinet blir behandlet hjemme ved SDA-fraksjonen.

Med mange skader på huden, klarer ASD fraksjonen med vellykket håndtering. Gjenopprettingsprosessen vil gå raskere, hvis du samtidig bruker ekstern bruk av ASD-3 i form av komprimerer, bruk ASD-2 inne i den generelle ordningen.

Hvordan behandle et trofasår på beinet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2009, №20, s. 32.
Mannen har sluket hagen, han ble bitt av en mygg. Ikke tenker på det faktum at hendene hans er skitne, han kammet stedet for bitt. Et rosa sted dukket opp på dette stedet, begynte det å vokse og krype. Et trophic sår dannet på underbenet, ble benet tungt oppblåst. Dermatologen foreskrev en salve, som pasienten ble behandlet i 2 måneder, men det var ikke noe resultat. Jeg begynte å lete etter et annet verktøy, les om fraksjoner fra SDA. Jeg begynte å bruke ASD-3 eksternt og ta inne ASD-2. Bare en uke ryddet såret og begynte å kontrakt, og etter 2 måneder ble det helt helbredet.

Behandling av trofasår på beinet ved hjelp av ASD.
Fra en samtale med kandidaten til medisinske fag, doktor-dermatologen Garina TA. "Herald of HAP" 2009, nr. 22, s. 14-15.
Med samtykke fra pasientene begynte legen å behandle deres ulcerative lesjoner med ASD.
Innvendig må du ta ASD-2 i henhold til den generelle ordningen, dvs. drikke 5 dager med 0,5 ml, fortynnet i 100 ml vann eller te, 3 dagers pause.

Innvendig, ta også et venoztoniserende middel eskuzan (ekstrakt fra frukten av kastanje) 1 tablett 3 ganger om dagen. På de berørte stedene for å gjøre søknaden - 1 ts. ASD-3 for 20 timers skjeer av vegetabilsk olje (hvis det etter å ha påført bandasje i såret vil brenne eller rykke, mengden olje øker).

Før applikasjonen påføres, skal såret vaskes med hydrogenperoksid eller en løsning av kaliumpermanganat. Deretter fuktes flere lag av gasbind i en blanding av olje med ASD, klemme, sette på det berørte området, vikle med pergamentpapir. Topp med et tykt lag av bomullsull for å redusere fordampningen av blandingen og en ubehagelig lukt. Bandasje, du kan sette på en strømpe. Hold fra noen timer til en dag, som det skjer av omstendigheter. Neste dag, gjenta. Prosedyre å gjøre til fullstendig kur
Noen dager senere vil det oppstå en tynn hvitaktig film på sårets overflate, den må beskyttes - dette er fremtidens hud, derfor skal peroksydvasket på dette stadiet stoppes. Filmen vil tykkere, og såret vil senke. Det kan være svært kløende, men du må tåle det. Etter at såret forsvinner, vil huden bli blåaktig-rød, tynn. For å gjenopprette det må du binde kålbladene i huden i flere timer, eller smøre med salve med ASD (1 del av ASD-3 - 20 deler av smeltet smør). Behandling tar i gjennomsnitt 1,5-2 måneder.

Behandling av trofasår på foten med diabetes mellitus.

Tilbakemelding fra avisen "Herald of HSE" i 2010, № 13, s. 22-23.
Kvinnen på bakgrunn av diabetes har åpnet trophic ulcers på shins. 4 måneder sov hun nesten ikke, opplevde så forferdelig smerte, så en umulig kløe. Jeg gikk rundt mange medisinske institusjoner, ble behandlet på ulike måter, som ble tildelt henne av leger, men ingenting hjalp. En venn rådet henne til å lese "Herald of HAP", skrive ut de nasjonale oppskrifter og ta spesielt hensyn til SDA fraksjonen. Pasienten bestemte seg for å bruke dette verktøyet, som følge av smerten stoppet nesten umiddelbart, og to uker senere ble det klart at helbredelsesprosessen var aktiv.

Behandling av trofasår med folkemidlene - ASD.
Ved hjelp av fraksjoner ASD-2 og ASD-3 klarte en kvinne å kurere et trofasår på skinnene. Før dette var det ikke noe resultat, selv om pasienten brukte alle medisiner foreskrevet av legen i behandlingen. Da husket hun at HLS №22 for 2009 ble publisert intervju med hudlege Garin TA begynte å bære ut alle anbefalingene fra denne artikkelen, og i tre måneder huden gjenopprettet, med bare en rød flekk.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2015, № 1, side 7.

Salve for å helbrede trofasår.

For behandling av ulcerative lesjoner hjemme, blir salver oftest brukt. I henhold til legenes resept, kan du kjøpe ferdig salve i apotek, forberede deg selv fra en blanding av apoteksprodukter. Du kan også tilberede en salve i henhold til folkeoppskrifter basert på smør, voks og medisinplanter.
I avisen "Herald of HSE" for 2010 ble det publisert en oppskrift på mirakel - salve fra trofasår fra en blanding av farmasøytiske preparater. Mange lesere benyttet seg av denne oppskriften og fikk et utmerket resultat, som de skrev til avisen. Selv langsiktige ikke-helbredende sår ble strammet.

Tallrike anmeldelser på bruk av denne oppskriften og omtaler om behandling med andre hjemme- og apoteksalver finnes i artikkelen "Behandling av sår med salver."

Men selve oppskriften på en mirakel salve.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" i 2010, nr. 3, s. 31.
Rør i et sterilt glass for en tube gioksizonovoy, gentamicin, og sinoflanovoy mitiluratsinovoy salver, vaselin og 100 g 4 poser streptotsida pulver. Hver dag er det bedre å bruke salven på et sterilt serviett og søke på ulcerative overflater før du legger deg. Oppbevar salven ved romtemperatur, hvis det blir mørkt - ikke vær redd, bør det være. Sår bør ikke gjennomvåt, minst en gang i uken, behandlet med hydrogenperoksid.

Hvordan behandle sår i magesekken hjemme med urter.

Det mest egnede anlegget for behandling av ulcerative lesjoner er den gyldne mustasjen. Det renser raskt såret og fremmer effektiv regenerering av vev. Det er også mulig å behandle trofasår i underekstremiteter ved hjelp av calendula, celandine, burdock og andre urter.

The Golden Dog

Juice av Golden Uso-anlegget (dichorizandra, levende hår) kurmer hudsykdommer, sår, abscesser. For å gjøre dette må du gjøre daglige applikasjoner med en steril bomullspinne impregnert med juice fra mustasjen og bladene på planten.

Tilbakemelding om behandling av trofasår hos diabetes med en gylden mustasje

.
Kvinnen hadde diabetes, sår på beina hennes. Vishnevskys salve hjalp ikke - sårene var våte og økte. Hun begynte å feste på bladene av en gylden mustasje. Helbredelsesprosessen gikk rett foran øynene våre.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2001, nr. 20, s. 16.

Gjennomgang. Hvordan behandle et trofasår med en gylden mustasje.

Såret var 7 cm i diameter, dannet som følge av tromboflebitt. Kvinnen tok ett ark gull whiskers, vasket godt med varmt vann og kappet fra mørkt og tørt sted, skåret opp i stykker på omtrent 1,5 cm, satt inn i en kopp og knadd med en treskje å stå juice, og stykkene ble våte. Denne massen ble påført såret, dekket med et sterilt serviett og bandasjert. Prosedyren bør gjøres om natten. Hvis det er en purulent skorpe, rengjør du det med hydrogenperoksid og påfør nye krøllete blader, samt bandasje. Disse prosedyrene er i utgangspunktet smertefulle, spesielt peroksidbehandling, men etter hvert går smerten forbi, såret begynner å stramme lappen bak siden. Kvinnen tok 8 prosedyrer for å helbrede såret helt. (Oppskriften fra avisen "Vestnik HLS" 2004, nr. 7, s. 7). Hvis såret begynner å trekke, må du lide - det er dets rensing fra nekrotisk vev. (Oppskriften fra avisen "Vestnik ZLZH" 2011, nr. 15, side 41)

Gjennomgang. Behandling av trofasår på underbenet.

1 ts. juice av en gylden mustasje blandet med 2-3 ts. baby krem, legg i en glass krukke. Salve for behandling er klar. Kvinnen hadde et trofasår på underbenet. Jeg prøvde mange folkemessige rettsmidler, men resultatet var ikke viktig. Hun begynte å smøre såret med denne salven tre ganger om dagen. Om noen dager ble alt forsinket
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2008, nr. 23, s. 16.

På bruk av andre medisinske planter finnes i artikkelen "Hvordan behandle trofiske sår med urter"

Behandling av trophic ulcers med salt dressings ved metoden av Dr. Kapralov.

Ulcerøse hudlesjoner kan ikke under noen omstendigheter smøres med salver. De tetter såret, det er ingen rensing, infeksjonen sprer seg over beinet, og saken slutter med erysipelas og elefantiasis. For behandling er det bedre å bruke antiseptika: vaske sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Slike dressinger alternerer applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt. Salt dressing oppskrift: 1 ss. l. salt oppløses i 1 liter vann. Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjonene er pause 3-4 timer, på denne tiden holdes såret oppe. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
Såret er en avaskulær sone, så i tillegg til saltvannsløsninger for blodgennemstrømning er en vevsmassasje nødvendig.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2007, nr. 5, s. 7.

Tilbakemelding på behandling av trophic ulcers med salt dressings hjemme.

For 8 år siden hadde en kvinne et trofasår av underekstremiteter. Behandlet henne med forskjellige medisiner, men resultatet var ikke, huden begynte å bli svart. Og så kom HLS med VN Kapralovs artikkel "Hvordan unngå kirurgi med tromboflebitt", da i 2007 fulgte andre artikler fra kirurgen på samme tema. Kvinnen bestemte seg for å starte behandlingen i henhold til hans anbefalinger med saltforbindinger, og i to uker ble alt helbredet.
Og i år igjen var det samme problemet, men denne gangen prøvde metoden ikke. Jeg bestemte meg for å prøve meg.
Først vasket jeg min vondt ben med såpe. Jeg tok en aloe leaf, skrelt av huden og tornene, og påførte det på såret. Gauze brettet i 4 lag ble fuktet i urte urter og dekket med aloe, på toppen av kompresjonspapiret, og deretter festet med en klut i 2-3 timer. Så tok hun av bandasjen i 2-3 timer. På en dag gjorde jeg 2-3 slike prosedyrer.
Infusjonen ble fremstilt fra en blanding av salvie, St. John's wort, plantain, kamille og i like store mengder. 1 ss. l. Samlingen ble strømmet med 1 glass kokende vann og insisterte i 1 time. Infusjon brukes til komprimerer og sagger for 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Prosedyren ble utført til fullstendig helbredelse.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" i 2014, nr. 18, s. 30.

Trophic ulcers i åreknuter - vellykket behandling med folkemessige rettsmidler.

Løk olje fra varicose ulcers.
På kvinnen på bakgrunn av åreknuteutvidelse av årer ble det dannet trofiske sår av bunnekstremiteter, som ikke helbredet i lang tid. Alle salver ble prøvd, ingenting hjalp. Hun ble rådet til å bruke et slikt folkemåte: i vegetabilsk olje, stek en mellomstor, smuldret pære til en gylden farge, så vipp stekepannen og velg solsikkeolje i et glass. Pasienten smurt såret med denne oljen, og de trakk raskt ut.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2006, nr. 8, s. 32.

Behandling av trofasår i varicose med hydrogenperoksid og streptocid.
På grunn av forsømte åreknuter åpnet kvinnen en våt trofisk sår på beinet hennes. Jeg prøvde alle folkemidlene: burdock, plantain, aloe, etc., men uten suksess økte såret og økte i størrelse. Jeg bestemte meg å behandle det med peroksid. Jeg droppet hydrogenperoksid på såret, dekket det med streptocid, jeg påførte et serviett fuktet med peroksidoppløsning (2 ts til 50 g vann). Dekket kompresjonen med polyetylen og bundet et tøfler. Kompresjonen ble endret flere ganger om dagen, strømmet streptocid ettersom såret ble fuktet. I 10 dager ble alt helbredet. Før dette tilfellet, for 7 år siden, hadde hun allerede det samme problemet, da klarte hun å bli kurert så mye som et og et halvt år etter apoteksalver og preparater. Så peroksid viste seg å være mye mer effektivt enn det som ble foreskrevet av legen.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2003, nr. 21, s. 26.

Hvordan behandle et trofasår på beinet med åreknuter - mumier med honning.
Kvinnen grunn av kroniske åreknuter dannet trofisk sår på cm diameter benet 2, behandle det ved hjemme for å hjelpe denne oppskriften :. 100 g honning - 4-5 gram mamma. Tabletter mumier i honning er ikke oppløselige, så de må først slipes og blandes med 1 ss. skje med kokt vann, og bland deretter med honning. Med denne blandingen smurte kvinnen såret og venene rundt. Har hjulpet i 1 måned.
Oppskrift fra avisen "Herald of HLS" 2013, № 2, s. 35.

Potetpakker.
En kvinne har kroniske åreknuter, tromboflebitt og trofiske sår på beina hennes ble dannet to ganger. Oppskriften ble foreslått av en venn, og i sin tur fikk hun et resept fra en phlebologist fra hovedstaden sin klinikk.
Kvinnen tok avskallede poteter, revet på en fin riper, litt vridd ut. I gruel lagt ca 0,5 ts. liniment Vishnevsky og 3-4 dråper fiskeolje. Fra den mottatte vekten gjorde en tynn flatt kake. På sommeren ble denne kaken påført et blad av plantain eller burdock og påført på det berørte området av huden. Så gasbind og et lag med bomullsull. Over rørformet bandasje og sokk. Med denne kaken gikk en kvinne hele dagen, hun forstyrret ikke. Komprimere endret 1 gang per dag, ga huden pusterom i 1-2 timer. På dette tidspunktet ble benet vasket, sår fuktet med hydrogenperoksid og igjen påført revet poteter.
Om vinteren, i stedet for blader, tok jeg pergamentpapir. Forsøkt og på polyetylen, men etter det hadde huden en dårlig type. Behandlingen varer 2-2,5 måneder. Først var det en tynn hud, og deretter den vanlige.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" i 2014, nr. 17, s. 26.

Noen andre folkemidlene for trophic ulcers på beina som hjelper

To Miracle Oppskrifter
Kvinnen hadde ti års trofasår på beina, hun opplevde infernal smerte. Venner rådgav hennes to folkemetoder som bidro til å helbrede.

Oppskrift nr. 1 Tørre blader av kameltorn (Tartar) slir inn i mel, sikt gjennom en sigte, hell i en krukke og legg inn et mørkt sted. Om natten behandler du de berørte områdene med rivanol (solgt på apoteket), pulverpulver fra tartar og bandasje. Om morgenen, uten å vaske såret, sprinkle igjen pulver og bandasje igjen. De vil tørke opp, bli crusted, som snart vil forsvinne. Kvinnen kurert føttene på denne oppskriften, men snart falt, skadet hennes hud kraftig og åpnet igjen såret på skinnen fordi hun hadde diabetes. Da ble hun gitt resept på folkemidlene på grunnlag av cottage cheese.

Oppskrift nr. 2 Ta 0,5 liter god melk, lage curdled melk og hell den i dobbeltgass, heng den. Før du legger deg til sengs, vask skinnet med fecal serum, og ostemassen fra posen (det blir litt tykkere enn rømme) påføres såret. Topp med komprimeringspapir og bandasje. Kvinnen gjorde denne prosedyren og den første natten sov hun som en død - det var ingen smerte. Om morgenen dannet såret en gul skorpe, såret vil være rent. Det er igjen nødvendig å legge på ost og komprimeringspapir. Med tiden har alle gått.
Svar fra avisen "Vestnik HLS" 2000, nr. 23, s. 16)

Komprimere fra hytteost
Her er et annet eksempel på folkebehandling. Kvinnen klarte å helbrede den trofiske såret i underbenet ved hjelp av cottage cheese, som hun gjorde hjemme uten oppvarming. Sy en maskepose i to lag, det helles 2-3 st. l. fuktet melk, vassle droppet i et glass, posen ble tykk. Serum vasket såret og anbragte en pose med ost på den, festet den, holdt den til båndet tørket helt og deretter påført en annen del av ostemassen. Sårene ble gradvis helbredet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HAP" 2011, nr. 18, s. 38.

Tar i behandling av sår folkemedisiner
En kvinne på 15 år led av ikke-helbredende sår på anklene. Behandlingen hjalp bare delvis - sårene dukket opp igjen. Herdet sin unge kirurg - anvendt på ankles tamponger, impregnert med tjære, skiftet dem 2-3 dager før fullstendig kur.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2004, nr. 21, s. 25.

Behandling av sår med streptomycin.
En veldig enkel og rimelig løsning er streptomycin. Det er nødvendig å knuse tabletterne og sprute sårene. Smerten vil gå vekk, og sårene vil helbrede veldig raskt.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2001, nr. 23, s. 21.

Infusjon av aske
Trofiske sår på beina til en eldre kvinne klarte å bli kurert av følgende folkemedisin: aske er strømmet med kokende vann, la det slå seg ned. Denne infusjonen vannet sår, hvorfor rengjør dem med bomullsull og skyll med infusjon av calendula. Når sårene er tørre, de er dekket med streptocidpulver.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2003, No.1, s. 22.

Behandling med hassel og syltetøy
Ta 4 ristede kjerner av hassel, slip inn i pulveret på kaffekvern. Kok 2 kokte egg, få eggeplommer, tørk og slip dem i pulver på en varm stekepanne (ren uten fett). Yolks og kjerner å blande og male, legg 1 kaffeske med gul iodoform pulver. Trofisk sår nekrotisk klart fra sammenvoksninger av hydrogenperoksyd, og deretter påføre et tynt lag av en blanding av 1,5 timer uten bånd oppover. Dekk deretter med et sterilt serviett og bandasje i to dager.
Oppskriften fra avisen "Herald of HLS" 2003, nr. 6, s. 15, fra en samtale med Clara Doronina.

Kålblad og havtornolje
For å kurere trofasår hjemme må du ta et friskt saftig kålblad, fukte det i en tallerken med havtornolje og feste den berørte overflaten av huden. Neste dag tørker bladet som et papir, det må endres til friskt. Gjør dette til alt er helbredet.
Den nasjonale oppskriften fra avisen "Vestnik ZHZH" 2004, nr. 14, side 27.

Kyllingeggfilm
Med en bomullspinne for å rense såret med en svak løsning av kaliumpermanganat, pomoknut tørr bomullspinne og sette på et sår plenochki rå skallet egg, våt side av sår, bandasjer. Gjør dette hver dag til det begynner å helbrede. Deretter gjør bandasjer etter 1-2 dager.
Populær måte fra avisen "Herald of HLS" 2006, nr. 11, s. 31.

Aktive og aktive kluter
Trofiske sår på beina er vanskelige å behandle, i tillegg kommer de ofte tilbake. Kvinnen håndterer dem med følgende metode. I apoteket kjøper han terapeutiske kluter av aktive texes, gjør en løsning av furacilin (150 g vann 2 tabletter). I denne gule løsningen legger et serviett, legger det på et problemsted, på toppen med et sterilt serviett og fikserer med en bandasje. Når servietet tørker, re-våt det i løsningen. En torking av aktiv tex kan brukes i 2-3 dager, og vanner den regelmessig. Etter en og en halv og en halv positiv dynamikk begynner - bunnen av såret blir hevet. Når bunnen er jevn med kantene, kan de medisinske servietter ikke brukes, men dekkes bare med et sterilt serviett fuktet i furacilin, så bare med et tørt serviett. Etter at den positive dynamikken begynner, mellom påføring av bandasjer er det nødvendig å la huden stå åpen i flere timer. Fullstendig helbredelse finner sted i 2-2,5 måneder. Folkemetoden fra avisen "Vestnik ZHZH". 2007, nr.10, s. 31.

Folk behandling av sår med linfrø.
På foten ble det dannet et trofasår, beinet svulmet, fra såret oozed. Legen sa at dette ikke lenger er gjenstand for behandling, bør beinet kuttes av. Bekjennelsen lovte å hjelpe. Lagre beina slik: 100 g linfrø ble kokt i 3 liter vann i 1,5 timer. Fra oljekluten syet de en støvel, hente ut denne varme buljongen og satte inn et ben. Hold så lenge som mulig, tørk deretter huden med en ren klut og rist med friske nett. Såret var kløe, helbredet, svulsten fallet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2010, № 2, s. 30.

Bandasjer med borsalkohol.
For å kurere trophic ulcer på beinet med suksess gjelder denne oppskriften: hell i et vaske med varmt vann, legg til en vaskesåpe. Skyll grundig med et sår. Ta en løsning av miramistin (solgt på apoteket 0,01% 50 ml). Behandle denne løsningen med huden rundt såret. Steril bandasje foldet fire ganger, suge den med borealkohol til sår og bandasje. Prosedyre å gjøre om natten. Vask såret før prosedyren til pus forsvinner. Kvinnen tok 10 dager for å helbrede helbredelsesprosessen.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2010, № 14, s. 32.

Blå leire
En kvinne behandler trophic ulcers på shins ved hjelp av blå leire, som selges i apotek. Han avlet henne til tilstanden av tykk rømme, påført såret. Etter tørking vaskes den med såpe og vann.
Svaret fra avisen "Vestnik HLS" 2011, nr. 15, s. 41.

Behandling av trophic ulcers i nedre ekstremiteter av en blanding av Shevchenko.
Mannen hadde en utslettende endarteritt. Etter mislykket behandling på sykehuset bestemte legene seg for å amputere beinet. Pasienten våget ikke å utføre operasjonen, selv om beinet var blått og kaldt, det var store sår på skinnene, som ikke helbredet i mer enn et år. Smerten var veldig sterk og stoppet ikke, enda et øyeblikk. Jeg bestemte meg for å behandle meg selv med en blanding av vodka og smør ved hjelp av Shevchenko, nøye observert alle anbefalingene, diett, nektet alle medisiner, unntatt smertestillende. Tre måneder var det uendret, men da begynte kroppen å gå tilbake til normal. Benet ble normalt, sårene ryddet og de begynte å helbrede, trykket normaliserte, synet forbedret. Etter å ha nektet smertestillende midler, med smerter i beinet rett på såret og på hovne vev påført svart saltol, og på toppen av plantain og burdock.
Svar fra avisen "Bulletin of HLS", 2002, nr. 18, s. 20.

Behandling av sår med solidol.
En gang i sykehuset fra Institutt for helse- og sosialfag har brakt på båre pasient, hadde han tre leg sår, han bodde alene og led av alkoholisme, så ut som en boms, det vaskes, stål ubehandlet, tilstanden bedret seg, men såret ikke leges. Legen som behandlet pasienten fant en metode for behandling med en solidol i litteraturen. Mannen ble behandlet med hydrogenperoksid og påførte bandasjer med en solidol i to dager. Gradvis ble sårene renset og helbredet. Pasienten begynte å gå.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Habits", 2008, nr. 8, s. 19.

Komprimerer fra kål
Et protein av et kyllingeg er blandet med samme mengde revet kål på en liten rist. Denne blandingen er satt på gasbind, brettet i 4 lag og festet til såret. Topp med polyetylen og pribintovat. Bytt dressingen når den tørker, ca 3 ganger om dagen. Neste dag, lag en ny line-up. Og så videre til fullstendig helbredelse.
Folkets middel fra avisen "Vestnik ZLZH" 2012, nr. 15, side 35.

Les Mer Om Fartøyene