Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en sykdom i venene i nedre ekstremiteter av en inflammatorisk natur, ledsaget av dannelse av blodpropper i deres lumen. I den generelle strukturen av forekomsten av tromboflebitt utgjør andelen av denne lokaliseringen av patologi ca. 80-90%, det vil si de aller fleste tilfeller.

Årsaker og risikofaktorer

Patogenesen av tromboflebitt i nedre lemmer er ganske komplisert. Flere faktorer er involvert i det samtidig:

 • økt viskositet og koagulasjon;
 • retardasjon av venøs blodstrøm;
 • skade på ventilapparatet eller venen;
 • tiltredelse av infeksjon.

Den farligste er tromboflebitt av de dype venene i underekstremiteter. Dette skyldes de spesielle egenskapene til trombosen som dannes her. En kraftig redusering av blodstrømmen i det berørte venesystemet i kombinasjon med økt blodkoagulasjon, forårsaker dannelsen av en rød blodpropp, som består av røde blodlegemer, et lite antall blodplater og fibrinfilamenter. En trombose er festet til den ene siden av venøs veggen, mens den andre enden flyter fritt i fartøyets lumen. Når den patologiske prosessen utvikler seg, kan trombosen nå en betydelig lengde (20-25 cm). Hodet er i de fleste tilfeller festet i nærheten av venøs ventil, og halen fyller nesten hele grenen av venen. En slik thrombus kalles flotasjon, det vil si flytende.

I de første få dager etter starten av trombedannelse av hodet ikke er festet til veggen av blodåren, slik at det er en høy risiko for separasjon, noe som i sin tur kan føre til lungeemboli eller store grener.

Etter 5-6 dager etter angrep av trombose i det berørte vene begynner en inflammatorisk prosess, hvilket bidrar til bedre adhesjon av blodpropp i veneveggen og redusere risikoen for tromboemboliske (blodpropp forårsaket av margin) komplikasjoner.

I mangel av tilstrekkelig behandling i 20% av tilfellene, avsluttes sykdommen med utvikling av lungeemboli, noe som forårsaker død hos 15-20% av pasientene.

Predisponerende faktorer for utvikling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter er:

 • åreknuter i underekstremiteter;
 • venøs stasis på grunn av langvarig sengen hviler, små bekken svulster, graviditet, overdreven kroppsvekt;
 • lokal eller systemisk bakteriell infeksjon;
 • postpartum periode;
 • inntak av orale prevensiver (i dette tilfellet er risikoen for å røyke kvinner spesielt økt);
 • ondartede neoplasmer (kreft i bukspyttkjertelen, mage, lunger);
 • syndrom av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom);
 • posttromboflebitisk sykdom;
 • traumer;
 • kroniske sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • tilstand etter abort eller annen kirurgisk inngrep;
 • langvarig kateterisering av vener;
 • systemiske sykdommer.

Former av sykdommen

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter, avhengig av aktiviteten til den inflammatoriske prosessen, er delt inn i akutt, subakutt og kronisk. Den kroniske formen av sykdommen oppstår med periodisk skiftende stadier av remisjon og eksacerbasjon, derfor kalles det vanligvis kronisk tilbakevendende tromboflebitt i nedre lemmer.

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen, er tromboflebitt av overflaten og dypene av de nedre ekstremiteter isolert.

Symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter

Det kliniske bildet av tromboflebitt i nedre lemmer bestemmes i stor grad av sykdommens form.

Akutt tromboflebitt av overfladiske vener i nedre lemmer oppstår plutselig. Pasientens kroppstemperatur stiger kraftig til 38-39 ° C, som er ledsaget av en sterk chill (shaking chill). Med palpasjon, føles den berørte venen som en smertefull stinger. Hud over det er ofte hyperemisk. Subkutant fett kan fortykkes, noe som forklares ved infiltrering. Innginale lymfeknuter på siden av lesjonen øker.

Symptomer på tromboflebitt i underekstremiteter i subakut form er mindre uttalt. Sykdommen oppstår vanligvis ved normal kroppstemperatur (hos enkelte pasienter i de første dagene kan det oppstå en liten feber opp til 38 ° C). Den generelle tilstanden lider litt. Når du går, er det moderat smertefulle opplevelser, men det er ingen lokale tegn på en aktiv inflammatorisk prosess.

Tilbakevendende kronisk form av overfladisk tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er karakterisert ved forverring av eksisterende inflammatorisk prosess eller tilbaketrekning i det nye områder av venøs, t. E. har symptomer som ligner på akutt eller subakutt. Under remisjon er det ingen symptomatologi.

Ved kronisk tilbakevendende trombofleitt i nedre ekstremiteter bør en forebyggende behandling av sykdommen utføres kvartalsvis for å forhindre forekomst av eksacerbasjoner.

Tromboflebit av de dype venene i underdelene i halvparten av pasientene er asymptomatisk. Sykdommen diagnostiseres som regel retrospektivt etter utviklingen av tromboemboliske komplikasjoner, oftest tromboembolisme av lungearterien.

I de resterende 50% av pasientene er tegnene på sykdommen:

 • Følelse av tyngde i bena;
 • vedvarende ødem i underbenet eller hele påvirket underbenet;
 • Spreading smerte i kalv muskel regionen;
 • økning i kroppstemperatur til 39-40 ° C (med akutt form for tromboflebitt i nedre ekstremiteter);
 • et symptom på Pratt (glatt hud over lesjonen, som mønsteret av det subkutane venøse nettverket er tydelig synlig);
 • et symptom på Payra (smerte sprer seg over den indre overflaten av låret, underbenet og foten);
 • et symptom Homansa (bakre folding av foten er ledsaget av utseendet av smerte i gastrocnemius muskel);
 • Lyuvenberga symptom (kompresjon av tibia mansjetten blodtrykksmåler ved opprettelse av trykk på 80-100 mmHg fører til smerte, selv om de normalt skal vises ved et trykk svyshe150-180 mmHg);
 • Det berørte lemmet er kaldt til berøring enn sunt.

diagnostikk

Diagnose tromboflebitt overfladiske vener i nedre ekstremiteter er ikke komplisert og utføres på grunnlag av den karakteristiske kliniske bildet av sykdommen, pasientens fysisk undersøkelse og laboratorieprøver (blod markert økning i protrombin indeks, leukocytose skift leukocytter venstre, øker ESR).

Tromboflebit av overfladiske vener i underdelene er differensiert med lymphangitt og erysipelas.

Den mest nøyaktige diagnostiske metoden for dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter er den distale stigende flebografien. Røntgenkontrastmiddel injiseres i en av de subkutane årene av foten under turenivået, som komprimerer ankelen, noe som gjør det mulig å omdirigere til dypsystemet, etterfulgt av røntgenstråler.

Også i diagnosen av denne sykdomsformen brukes følgende metoder for instrumentell diagnostikk:

 • Doppler ultralyd;
 • impedansplethysmografi;
 • skanning ved bruk av fibrinogen merket med jod 125.

I den generelle strukturen av forekomsten av tromboflebitt står andelen av nedre ekstremiteter for ca. 80-90%, det vil si de aller fleste tilfeller.

Tromboflebitt dyp vene er nødvendig for å differensiere med et utvalg av andre sykdommer og, fremfor alt, cellulitt (betennelse av det subkutane fett), brudd av synovial cyster (Bakers cyster), lymfatisk ødem (lymfødemer), komprimering av årer utvendig forstørrede lymfeknuter eller tumorer brudd eller strekker muskler.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Behandling av trombofleitt i underekstremiteter kan være kirurgisk eller konservativ.

Konservativ terapi begynner med å gi pasienten sengetid i 7-10 dager. Den berørte lemmen er forbundet med elastiske bandasjer, noe som reduserer risikoen for trombusbrudd og utvikling av tromboemboliske komplikasjoner og gir en forhøyet stilling. Langvarig bevaring av senger er ikke begrunnet. Så snart betennelsen begynner å avta, skal pasientens motortilstand gradvis utvides. Fysisk aktivitet og muskelsammensetninger forbedrer blodstrømmen gjennom dypårene, reduserer risikoen for nye blodpropper.

Lokal bruk komprimerer med Vishnevsky salve, semi-alkohol eller olje komprimerer, samt salver og geler med heparin.

Antiinflammatoriske midler er foreskrevet for ikke-steroide antiinflammatoriske formål. Ved høy kroppstemperatur eller utvikling av purulent tromboflebitt i nedre ekstremiteter benyttes antibiotika med et bredt spekter av virkning.

Fibrinolytiske legemidler kan kun brukes i de tidligste stadiene av sykdommen, som vanligvis forblir uidentifiserte. I fremtiden kan forsøk på trombolyse føre til fragmentering av trombus og utvikling av lungeemboli. Behandling av trombolytisk behandling hos pasienter uten etablerte cava-filtre er derfor kontraindisert.

I skjemaet for konservativ behandling av tromboflebitt av den nedre ekstremiteter betydelig rolle for antikoagulerende medikamenter som reduserer blodlevring tid og derved redusere faren for blodpropp. Hvis pasienten har kontraindikasjoner for antikoagulasjon (åpen form av tuberkulose, gastrisk ulcus og duodenal ulcus, ferske sår, tilbøyelighet til blødning), i dette tilfelle kanskje holder hirudotherapy (behandling med lut).

For å forbedre venøs veggen hos pasienter med tromboflebitt i nedre ekstremiteter, brukes venotoniske midler.

Ved dannelsen av en flytende trombus, ledsaget av høy risiko for tromboemboliske komplikasjoner, er kirurgisk inngrep angitt, hvis formål er å installere et cava filter i den nedre vena cava på et nivå under nyrene.

Med purulent tromboflebitt av overfladiske vener i underbenene utføres Troyanov-Trendelenburg-operasjonen.

Etter reduksjon akutt inflammasjon i pasienter med tromboflebitt av den nedre lemmer er rettet mot sanatorium behandling (vist fysioterapi, radon eller hydrogensulfid bad).

Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Korrekt organisert ernæring skaper de nødvendige forutsetninger for å forbedre tilstanden til pasienter, forkorter betingelsene for rehabilitering, reduserer risikoen for tilbakefall. Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter bør gi:

 • styrke venøs veggen;
 • forbedring av reologiske egenskaper av blod;
 • normalisering av pasientens kroppsvekt.

Pasienter bør nøye observere vannregimet. I løpet av dagen bør du drikke minst to liter væske. Det er spesielt viktig å overvåke mengden væske som forbrukes i varmt vær, da overdreven svetting kan føre til fortykning av blodet.

Dietten av pasienter med tromboflebitt i de lavere lemmene i en tilstrekkelig mengde av friske grønnsaker og frukt som skal inkluderes som gir kroppen med vitaminer og sporelementer, er det nødvendig å øke tonen i veneveggen.

Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter inkluderer følgende produkter:

 • vegetabilske oljer av kaldpressing (det er ønskelig å bruke linolje daglig for salatdressing);
 • meloner (vannmelon, melon, gresskar);
 • ingefær, kanel;
 • løk, hvitløk, løvgrønnsaker;
 • kakao, sjokolade;
 • alle slags frukt, bær;
 • fettfisk.

Spesielt nyttig for tromboflebitt i nedre ekstremiteter er kirsebær og bringebær. De inneholder en naturlig anti-inflammatorisk substans - salicylsyre, som ikke bare reduserer aktiviteten til den inflammatoriske prosessen, men har også noen antikoagulerende effekt.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Komplikasjoner av trombofleitt i underekstremiteter kan være:

 • tromboembolisme av lungearterien;
 • streptokokk lymphangitt;
 • hvit smertefull phlegmasia (assosiert med spasme som kommer sammen med trombosert venesår);
 • blå smertefull phlegmasia (utvikler seg i det berørte lemmet med nesten fullstendig blokkering av den venøse utstrømningen av blod);
 • purulent smelting av tromben, noe som kan føre til dannelse av en abscess, flegmon og i alvorlige tilfeller forårsake sepsis.

outlook

Prognosen for tromboflebitt i nedre lemmer er alvorlig. I mangel av tilstrekkelig behandling i 20% av tilfellene, avsluttes sykdommen med utvikling av lungeemboli, noe som forårsaker død hos 15-20% av pasientene. Samtidig kan tidsriktig avtale av antikoagulant terapi redusere dødeligheten med mer enn 10 ganger.

Nyttig for tromboflebitt i nedre ekstremiteter kirsebær og bringebær. De inneholder en naturlig anti-inflammatorisk substans - salicylsyre, noe som reduserer aktiviteten til den inflammatoriske prosessen og har noen antikoagulerende effekt.

forebygging

Forebygging av trombofleitt i nedre ekstremiteter bør omfatte følgende tiltak:

 • rettidig deteksjon og aktiv behandling av sykdommer i venene i underlivet;
 • sanitet av foki av kronisk infeksjon i pasientens kropp;
 • tidlig aktivering av pasienter i den postoperative perioden;
 • aktiv livsstil;
 • riktig ernæring;
 • Overholdelse av vannregimet
 • Obligatorisk bruk av komprimeringsstrikk for åreknuter i underekstremiteter.

Ved kronisk tilbakevendende trombofleitt i nedre ekstremiteter bør en forebyggende behandling av sykdommen utføres kvartalsvis for å forhindre forekomst av eksacerbasjoner. Det bør omfatte utnevnelse av phleboprotectors og fysioterapeutiske prosedyrer (laser, magnetisk terapi).

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter - symptomer, bilder og behandling, narkotika

Hurtigsides navigasjon

Thoramboflebitt komplicerer ofte årenes spinal. Selv om symptomene er alvorlige, søker mange pasienter ikke å gå til legen, uten å vite om den dødelige risikoen.

Ofte krever vaskulær sykdom akutt medisinsk hjelp for å unngå livstruende forhold. Derfor er tidlig diagnose nøkkelen til vellykket behandling av tromboflebitt.

Tromboflebitt - hva er det?

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som involverer to negative prosesser: betennelse og trombose. Vanligvis påvirkes venene på nedre ekstremiteter av tromboflebitt, både overfladisk og dyp. Sykdommen har et uforutsigbart kurs.

Klokka kan når som helst komme ut av veggen og tette lungearterien, hjerneskadene (hjerneslag) eller hjerte (hjerteinfarkt), noe som ofte fører til umiddelbar død.

Etiologi av sykdommen

Tromboflebitt utvikler seg alltid mot en bakgrunn av primærpatologi. Tromboflebitt er oftest diagnostisert hos mennesker:

 1. Lidelse av varicose - Stagnasjon av blod i underkroppen på grunn av svakhet i venøs veggen;
 2. Å ha blodrelaterte med diagnostisert vaskulær patologi;
 3. Med økt koagulasjon av blod - denne tilstanden observeres med endokrine sykdommer, onkopatologi, alvorlige leversykdommer;
 4. Med en skadefaktor på venøs veggen - infeksjonstoksisk skade, autoimmun svikt eller injeksjoner, ikke gjort i henhold til reglene.

I fare for å utvikle tromboflebitt er gravide kvinner, overvektige pasienter, liggende pasienter, eldre og personer som leder en stillesittende livsstil (sjåfører, programmerere, kontorarbeidere).

De første tegn på tromboflebitt etter art (foto)

Tromboflebitt i underdelene foto

På lokalisering av betennelsesfokuset, diagnostiserer leger:

 • tromboflebitt av overfladiske årer;
 • patologi av dypt lokaliserte venøse kar (ellers kalt flebotrombose).

Det kliniske bildet avhenger av utviklingsgraden av smertefulle tegn på tromboflebitt:

 1. Akutt tromboflebitt - diagnostiseres ganske sjelden, symptomatiske symptomer øker og topper allerede på dag 2;
 2. Subakutt flow - ofte observert med nederlag av dype vener, er tegn på tromboflebitt mindre intens, utvikle bølgete;
 3. Kronisk trombofleitt - Fokus på betennelse forekommer periodisk, og lokaliseringen kan endres (migrerende tromboflebit).

Symptomer på tromboflebitt og intensiteten avhenger av dybden av lesjonen i venøsystemet og lokaliseringen av det patologiske fokuset.

Tromboflebitt i underkutane i bena

Tromboflebitt i de subkutane årene på beina foto 2

Ofte er nederlaget i vener i nedre ekstremiteter provosert av et langvarig forløb av åreknuter. Tromboflebit av åreknuter kan mistenkes for å forverre pasientens tilstand. Karakteristiske trekk:

 • svimlende smerte i det berørte benet, noe lettelse fører til at det syke lemmeret løftes høyere (legg på en stol, løft benet til veggen i en utsatt stilling);
 • Utseendet til et purpur-cyanotisk område over lesjonen, blir huden under trombosen blek;
 • utseendet på et venøst ​​mønster ved å utvide venene;
 • mot bakgrunnen av en generell temperaturøkning til nivået 38 ° C forblir den berørte lemmen kald.

Symptomer (foto) av dyp venetromboflebitt

Ofte blir begynnelsen av flebotrombose uadressert på grunn av små innledende symptomer. Med en dyp venøs lesjon merker pasienten:

 • økt tyngde i beinet;
 • hevelse;
 • økt smerte når du svinger skinnene innover, fotenes posisjon under;
 • brennende følelse i gastrocnemius muskelen, ubehagelig følelse av kravling;
 • Det gradvise utseendet av en tett patch over den berørte venen;
 • spredning av cyanose langs venene.

Dyp tromboflebitt i underekstremiteter kan avta og bli sterkere igjen. Ofte registrerer pasienten en endring i plasseringen av sykdommens eksterne manifestasjoner (migrerende form).

Til tross for sletting av symptomer er denne typen venøs lesjon ikke mindre farlig når det gjelder å avbryte trombus enn akutt og subakut form.

Tromboflebitt i lårbenen

Tromboflebitt i en stor femorale vene forårsaker høy feber og alvorlig smerte, sprer seg til beinet, underlivet, nedre rygg.

Lammet og rumpa på siden av lesjonen svulmer, huden på beinet blir hvit med en lilla nyanse, overfladiske vener på bein og mage vises tydelig gjennom huden. Alvorlig symptomatologi indikerer en overlapping av lumen i venen med en trombose.

Viktige diagnostiske tegn på tromboflebitt

 • Symptomene på Louvel - ømhet i det skadede benet forsterkes under nysing, hoste.
 • Et symptom på Homans - pasienten ligger på ryggen, beina hans er halvbøyde, sirkulære bevegelser av foten forårsaker smerte.
 • Testing Optic-Ramines - mansjetten fra trykkmåleren er plassert under kneet, luften pumpes inn i den. Ved slik manipulasjon oppstår det alvorlig smerte i popliteal fossa og bestråles til underbenet.
 • Lovenbergs test - tonometerets mansjett er lagt på skinnet og fylt med luft. Tromboflebitt er indisert ved smerte, som skjedde i nivået 80-100 mm Hg. Art. En sunn person føler ikke noe ubehag før man øker trykket i mansjetten til 170 mm Hg. Art.
 • Moses test - smerte som oppstår når skinnen er komprimert foran og bak, er typisk for dyp venetromboflebitt.

Komplikasjoner av tromboflebitt

Mangel på rettidig behandling, er det kroniske løpet av tromboflebitt fylt med utviklingen av alvorlige komplikasjoner:

1) Tilførsel av trombus (septisk tromboflebit) - purulent smelting av en trombus i overfladisk vene fremkaller utviklingen av en abscess eller flegmonøs betennelse.

Dyp festing av tromboflebitt forårsaker sepsis av blod. Septisk tilstand er preget av en kraftig forverring i staten, alvorlig forgiftning.

Denne tilstanden krever umiddelbar gjenoppliving og massiv antibiotikabehandling.

2) Post-tromboflebitisk sykdom (elefantiasis) - En signifikant økning i størrelsen på det skadede lemmet er forbundet med kronisk venøsinsuffisiens og ledsages av hyppige anfall, konstant smerte og dannelse av trofasår mot bakgrunnen av det mørkede området.

Behandling av tromboflebitt - effektive stoffer og teknikker

Metoder for behandling av tromboflebitt er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen og rask utvikling av symptomer. Ved rettidig behandling i en medisinsk institusjon behandles tromboflebitt konservativt, selv om det ofte kreves sykehusinnleggelse av pasienten.

Radikal inngrep - en kirurgisk operasjon - utføres i en ustabil tilstand og en høy trussel mot pasientens liv.

Konservativ terapi

Ikke-kirurgisk behandling inkluderer lokale effekter og generell medisinering. Dosering av legemidler, varigheten av deres bruk er valgt av behandlingsflebologen, idet man tar hensyn til diagnostiske data og alvorlighetsgraden av de eksterne manifestasjonene av sykdommen.

 • Antitrombotiske salver - Heparinic;
 • Geler og salver som inneholder, NSAID, - Indometacin, Diklofenak og deres analoger (har antiinflammatorisk og smertestillende effekt);
 • Fysioterapi - UHF, magnetoterapi, elektroforese med ikke-steroide legemidler, lokal behandling med leeches.

Viktig! Salver brukes pent, er effektive bare når subkutane årer er skadet. Det er strengt forbudt å gni og massere smertestillende ben. Eksponering, selv med liten innsats, kan utløse en trombusbrudd. Behandlingsforløpet med salver er 2 uker.

Generell medisinsk behandling utføres etter eliminering av ytre symptomer og er rettet mot å eliminere årsaken til tromboflebitt. Phlebologist velger individuelt behandlingsordningen med følgende legemidler:

 • antikoagulantia - tabletter som inneholder Aspirin (Trombo ATSTS), i alvorlige tilfeller av heparininjeksjon under medisinsk tilsyn;
 • medisiner fra NSAID-gruppen - Orthofen, Diclofenac, Voltaren (injiserbare former er mest effektive);
 • venotoniserende midler - den beste venotoniske er Detralex, administrasjonsforløpet er lang (minst 3 måneder);
 • antibiotikabehandling - bare når en bakteriell flora oppdages i blodet, bruk forsiktig (blod kondenserer).

Kosthold med tromboflebitt

Terapeutisk diett er laget med hensyn til metning av menyen med produkter som fremmer styrken av vaskulære vegger:

 • krydder - kanel, pepper (spesielt rød);
 • bær - vannmelon, tranebær, dogwood, druer, noen tørkede frukter;
 • grønnsaker - spesielt nyttig for løk og hvitløk.

Pasienter med tromboflebitt bør forlate bruken av marinader, bladkål, lever, alkohol, spinat, kaffe. Begrensninger inkluderer kjøtt og søte retter, belgfrukter, bananer og animalsk fett.

Kirurgisk behandling av tromboflebitt

Operative inngrep utføres ved akutt tromboflebitt, forplantning av inflammasjon og instrumentelle undersøkelser bekreftet isolasjon trombe (nøddrift for å redde liv).

Kirurger praktiserer følgende moderne operasjonsmetoder:

Endovaskulær trombektomi - bringe til stedet for trombose av kateteret og ødeleggelse av trombosen ved hjelp av spesielle mikroinstrumenter eller medisiner. Terapeutisk kateterisering utføres under lokalbedøvelse, manipuleringen overvåkes på en digital skjerm.

Underkateterimplantasjon i et filtermaskefartøy - forhindrer en spesiell konstruksjon trombiets fremgang til vitale kar (lunger, hjerte, hjerne). Etter operasjonen foreskrives pasienten en lang tid med antikoagulantia.

klipping - påføring av klemmene, innsnevring karlumenet, trombose rommet over ineffektivitet tilrådelig før Kateter trombetomii og identifisering av multiple blodpropper.

Operasjonen er ganske radikal, og senere er utviklingen av stillestående fenomener i den opererte lemmen ikke utelukket.

outlook

Tromboflebitt er en farlig sykdom, fyldt med plutselig forverring av tilstanden når trombosen er kuttet. Bare tidlig behandling og langvarig kompleks terapi med medisiner kan eliminere betennelse og oppløse allerede dannet trombi.

I dette tilfellet bør medisineringskurs av venotonika og antikoagulantia gjentas regelmessig etter at testene er tatt.

Hvordan behandle tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt er en betennelse i blodveggveggen, noe som fører til en fortykning av blodet og dannelsen av en hardt blodpropp - en trombose. Etter hvert som trombosen vokser, kan den vokse i størrelse og lukke lumen av den venøse utstrømningen helt eller delvis. Tromboflebitt observeres oftest i akutt eller kronisk form. Ofte forekommer sykdommen på bakgrunn av åreknuter. Tromboflebit kan være ekstremt farlig, fordi en avskåret trombus kan tette blodstrømmen til vitale organer. Hvis en trombose kommer inn i lungearterien, opptrer akutte forstyrrelser i luftveiene, hvis en trombose treffer hjerteventilen, kan det oppstå et slag. I dette tilfellet er pasientens levetid avhengig av størrelsen på den utskårne trombusen, men oftest unntatt anerkjennelse av symptomer og mangel på rask faglig assistanse fører til døden.

Hvorfor er det tromboflebitt

Hyppigst forekommer tromboflebitt på nedre ekstremiteter, siden det er beina som opplever maksimalt trykk og belastning. Men hvorfor har noen kvinner, til eldre alderen, vakre, glatte og sunne ben, mens andre allerede har alvorlige veneproblemer på 30? Her er noen grunner som utløser utviklingen av tromboflebitt.

 1. Økt koagulabilitet. Dette er en av de vanligste årsakene til tromboflebitt. Økt koagulasjon er risikoen for blodpropper. Til denne tilstanden av blod kan føre til hormonelle svikt, brudd på leverenes lever, samt dehydrering. Det vil si hvis du drikker litt vann, kondenserer blodet, noe som fører til en sannsynlig dannelse av blodpropper.
 2. Betennelse. Hvis blodveggene begynner å bli betent, kan blodet akkumuleres på dette stedet. Betennelse kan skyldes skade på underkroppene, autoimmune prosesser, noen inflammatoriske eller smittsomme prosesser i kroppen.
 3. Gener. Ofte tromboflebitt, så vel som åreknuter, er en arvelig sykdom som oppstår fra genetisk svake kar.
 4. Stagnasjon. Svært ofte forekommer tromboflebitt på grunn av venøs stasis. Dette kan manifesteres i mennesker hvis yrke er knyttet til konstant stående på føttene. Frisører, selgere, kokker er tvunget til å stå hele dagen, noe som fører til utilstrekkelig blodsirkulasjon i nedre lemmer. Situasjonen forverres hvis pasienten har overvekt, noe som gir en ekstra belastning. Venøs overbelastning oppstår også ofte under graviditet, som følge av rask vektøkning og en hormonell utbrudd.
 5. Eksterne faktorer. Røyking, alkoholisme, stillesittende livsstil, underernæring - disse er eksterne årsaker som forverrer tilstanden til blodkarene i sirkulasjonssystemet. Derfor er de også betraktet som en provokerende faktor, som sammen med predisponering av kroppen fører til tromboflebitt.

Etter å ha funnet ut årsaken til sykdom, er det mulig å kjempe med et problem mye mer effektivt. Men hva er symptomene på tromboflebitt? Hvordan identifisere sykdommen i et tidlig stadium?

Hvordan gjenkjenne tromboflebitt

Mange pasienter er uvitende om sykdommen på et tidlig stadium av utviklingen, skriver av tyngde i beina for normal tretthet etter en dags arbeid. Dette er fundamentalt galt, fordi tidlig diagnose og overholdelse av medisinske tiltak ikke vil tillate utviklingen av sykdommen. Så hva er symptomene på tromboflebitt?

 1. Ved begynnelsen av sykdommen blir den vevne betent, uten dannelse av en trombose. Dette fører til en ujevn vegg på fartøyet, det kan være tyngde i beina, hevelse i underlempene, smertefulle opplevelser etter en hard dag. På slike stadier av sykdomsutviklingen er behandlingen mest effektiv.
 2. Etterhånden som tromboflebitt utvikler seg, øker betennelsen, de forstørrede delene av venene blir synlige for øyet, støtene blir smertefulle for berøring, rødhet opptrer i stedet for den betente venen. Smerten kan både være akutt, og trekke og smerte.
 3. Ofte øker stedet for en betent vene lokal temperatur, det er sjelden en generell økning i kroppstemperaturen.
 4. Etter en lang tur og står på føttene, er det svært vanskelig for en person å bevege seg, beina hans blir skadet, pasienten opplever akutt ubehag.
 5. I tillegg kan smerte ikke bare være i bena, men også i underlivet, i taljen og i sakrummet.

Hvis slike symptomer er funnet, er det svært viktig å søke medisinsk hjelp, og ikke å "dumme" smerten med smertestillende medisiner.

Narkotikabehandling av tromboflebitt

Behandling for betennelse i blodkarets vegger er kun foreskrevet av en lege, dette er ubestridelig. Vi vil imidlertid presentere deg de grunnleggende prinsippene for å behandle denne ubehagelige sykdommen.

 1. Anti-inflammatoriske stoffer. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler kan takle det viktigste - betennelse i karveggen. Blant dem kan vi nevne Ibuprofen, Diclofenac, Nimesil.
 2. Antikoagulantia. Antikoagulantia er stoffer mot høyt blod koagulerbarhet (Heparin, Enoxaparin, Clexane). De er tatt for å forhindre dannelse av nye blodpropper. Slike rettsmidler har en rekke kontraindikasjoner, da de kan føre til blødning. Derfor bør medisiner foreskrives etter omhyggelig oppsamling av anamnese og bevissthet om kroniske sykdommer.
 3. Enzymer (Phlogenzym, Wobenzym). De fremmer fjerning av ødem, produserer antiinflammatorisk effekt, og viktigst, hjelper allerede eksisterende blodpropper å løse.
 4. Antibiotika. Hvis tromboflebitt har oppstått mot traumer, kirurgisk inngrep, eller har postinjektjonell natur, er det tilrådelig å foreskrive antibiotika.
 5. Trombolytika. Trombolytika brukes til resorpsjon av allerede dannet trombi og kan kun brukes under tilsyn av lege (på sykehus).
 6. Smertestillende. De trengs for å fjerne det smertefulle symptomet og redusere temperaturen.

Dette er de viktigste stoffene som kan være nyttige for tromboflebitt. Utnevnelse og justering av behandling er kun rett til lege på grunn av høy risiko for trombose.

Ytterligere anbefalinger
I tillegg til den viktigste medisinebehandlingen, er pasienten tildelt å bruke kompresjonstrømper og strømpebukser. Skaper et visst trykk, medisinsk undertøy øker utstrømningen av blod fra venene, som forhindrer stagnasjon. Å ha slike strømper bør være hele dagen, mens pasienten står i oppreist stilling.

I den akutte fasen av tromboflebitt er pasienten vist fullstendig fred- og sengereste. Under føttene skal legges en pute eller noe mykt for å forbedre utstrømningen av blod fra underekstremiteter. Pasienten anbefales å drikke mye vann for å bidra til å fortrenge blodet.

Obligatorisk ekstern behandling av tromboflebitt er foreskrevet. For dette formålet er forskjellige salver og geler foreskrevet som lindrer betennelse, øker blodsirkulasjonen, oppløs blodpropper. Blant dem Heparin salve, Troxevasin, Ketoprofen, Vishnevsky salve.

Forsiktig! Under ingen omstendigheter kan du ikke sterkt gi salven inn i venene, massasje eller gni dem. Aktive fysiske effekter kan føre til koagulering og død!

I de første stadier av tromboflebittutvikling kan fysioterapeutiske prosedyrer, for eksempel Dorsonval, være nyttige. Lavfrekvente strømmer stimulerer nerveender, øker blodsirkulasjonen og fremmer blodproppresorpsjon.

I alvorlige stadier av sykdommen kan legene ty til kirurgisk behandling av tromboflebitt. Ved dannelse av stor trombi utføres en operasjon ved punktvis fjerning av blodpropper. Ved alvorlige lesjoner i venene fjernes en del av den syke venen.

Sammen med den viktigste behandlingen av tromboflebitt er det svært viktig å overvåke dietten og opprettholde en diett som vil hjelpe deg med å normalisere blodtilstanden, redusere mengden giftstoffer og slaggene, og dermed redusere risikoen for blodpropper. Du må spise mer friske grønnsaker og frukt, magert kjøtt, frokostblandinger. Avvis fra skadelig og fet mat. Hvis du har ekstra vekt - du må bli kvitt det, fordi dette er en stor belastning på føttene. Når tromboflebitt for blodrensing brukes aktivt terapeutisk sult - innen to dager er det bare væskesaft, buljong, te, vann.

Folkemedisiner for tromboflebitt

Bruk av hjemmepreparater bør kun brukes som en ekstra behandling parallelt med konservative tiltak. Før du bruker dette eller det rådet, må du konsultere lege om muligheten for bruk i ditt spesielle tilfelle.

 1. Soda. Soda har en kraftig anti-inflammatorisk og absorberbar effekt. Du kan lage brusebad - oppløs et glass pulver i fem liter varmt vann og hold føttene i væsken i minst en halv time. I tillegg kan du lage soda-kål komprimerer. For å gjøre dette, bør kålbladene knyttes med en rullestift på et brett, og bruset blandes med eddik. Soda gruel brukes på inflammerte årer, dekket med kålblad, innpakket med film og isolert. Komprimering bør holdes til morgen.
 2. Shilajit. Altai mamma er et utmerket verktøy for flytende og rensing av blod, for å styrke immuniteten. 10 gram av legemidlet bør oppløses i to glass vann og drikke en svart løsning av to spiseskjeer om morgenen på tom mage.
 3. Valnøtter og olivenolje. Grønne valnøtter skal knuses og legges i en glassbeholder. Hell varm olivenolje. For å insistere medisinen er det nødvendig innen en og en halv måned, å holde seg på et kaldt sted og regelmessig riste en struktur. Etter den angitte tiden skal sammensetningen filtreres og smøres av de berørte beina to ganger om dagen.
 4. Lilac leaves. Lilac blader har en god anti-inflammatorisk effekt. De skal rulles gjennom en kjøttkvern, og kjøttet skal festes til inflammerte årer. På en halv time vil du legge merke til betydelig lettelse.

Folkemidlene er ikke en fullverdig behandling, men de vil hjelpe deg med å fjerne smerte symptomet og akselerere utvinning.

Tromboflebitt er en vanlig, men svært lumsk sykdom. Gjemmer seg bak den daglige hevelsen, brennende og smerte i beina, kan det raskt utvikle seg og føre til farlige og dødelige konsekvenser. Ta vare på helsen din, ta kontakt med legen i tide for ikke å behandle sykdommen, og i tide for å hindre utviklingen.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Effektive måter å behandle trombofleitt i underekstremiteter hjemme

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som fører til venøs betennelse. Når sykdommen blir observert, er en sterk koagulerbarhet av blod forstyrret, og ødem i ekstremiteter oppstår. Inflammasjon av blodårer skyldes en blodpropp som tetter opp karet.

Er det mulig å kurere denne sykdommen hjemme med folkemidlene? Er det farlig? Hva tillater leger?

Vil det hjelpe?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter med folkemidlene hjemme er ganske effektiv. Men for å starte behandlingen med urter og buljonger trenger du bare i de tidlige stadier, med symptomer som manifesterer seg som smerte under knærne og i kalvene, så vel som med utseendet av hevelse i nedre lemmer.

Tradisjonell medisin bidrar til å stoppe sykdomsprogresjonen. Men hvis du starter behandling med urter, når sykdommen har gått inn i hele fasen, vil det være helt umulig å kurere det, selv om det er mulig å lindre kurset.

Mulige farer

Tromboflebit er farlig med sin akutte fase. Komplikasjon av denne sykdommen er en trombose som er festet til fartøyets vegg er skjøre. En del av trombosen kan når som helst komme av, med en strøm av blod for å trenge inn i hjertet og forårsake en blokkering av lungearterien. Avhengig av trombusens diameter og nivået på tilstoppet kar, kan sykdommen føre til et mildt, sjokk, dødelig eller asymptomatisk utfall.

Akutt tromboflebitt utvikler seg om noen timer. Dens symptomer strekker seg til de fleste fartøyene. Pasienten kan økningstemperatur, kramper og hevelse i underekstremiteter begynner.

I den akutte sykdommen er det strengt forbudt å utføre mekaniske manipulasjoner i det berørte området. Ikke gni salver eller kremer i et sårt sted. Pasienten må legges og kaller en lege.

Folkets rettsmidler for behandling av akutt tromboflebitt er best satt til side, og fortsett til det, så snart hovedbehandlingen vil ha en positiv effekt. Bedre i dette tilfellet vil folks midler ikke, da risikoen for separasjon av trombus vil øke betydelig.

Sikre oppskrifter

Bli kvitt tromboflebitt i underekstremitetene eller i det minste lindre det kroniske løpet av sykdommen kan være ved hjelp av slike tradisjonelle behandlingsmetoder som forskjellige komprimerer, urteinfusjoner, diettmat og en aktiv livsstil.

diett

I tromboflebitt er det en forutsetning blodfortynning. Dette forenkles av følgende produkter:

 • Linfrø og olivenolje;
 • Hvitløk og løk;
 • frø;
 • Apple cider eddik;
 • Grønnsaker - spesielt rødbeter og tomater;
 • Melon, vannmelon;
 • Groats - havremel og havregryn
 • Frukt - Kirsebær, Tranebær, Viburnum, Sitron;

igler

Akutt stadium av denne sykdommen kan behandles med leeches. De påføres over den skadede delen av fartøyet. Hvis du legger dem over på en vene, kan leeches provosere blødning.

Den beste måten er å lokalisere leeches på begge sider av det syke fartøyet, i en avstand på to centimeter. De skal være forskuddet i 6 centimeter fra hverandre.

Avhengig av sykdommens kompleksitet per økt, kan du trenge opptil 15 leeches.

de bør ikke ligge under kneet, og forsiktighet må tas når leksene passer inn i lysken. Når purulent sykdom er brukt, er leeches forbudt.

rubdown

Det er godt å tørke deg selv med tromboflebitt. I de berørte beina kan være å gni en tinktur av Kalanchoe. Den er utarbeidet som følger:

 • Vodka - 200 ml;
 • Kalanchoe - 2 ss. skjeer av blader. Anlegget skal være eldre enn 5 år.

Løsningen er infundert i 5 dager. Prosedyren for tørking utføres tre måneder.

Hjelper til å fremskynde helbredelsesprosessen salve med lard, som bør brukes på sykeområder og ikke vaskes ut i løpet av dagen. For å forberede salven trenger du:

 • Svinekjøtt fett;
 • En liten kjære
 • Husholdnings såpe i flytende form;
 • Ichthyol salve;
 • Juice av løk og scarlet.

Alle ingrediensene blir tilsatt til smeltet fett og blandet. Før bruk må blandingen avkjøles.

Overflater på huden kan herdes ved å smøre dem alkohol tinktur av akacia.

Vel hjelper og bodyaga. Komprimering fra det blir brukt på de berørte områdene, og de skal holdes i en time. For kompresst er 2 ss. skjeer med vannsvamp, som fortynnes med et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i minst to timer.

Godt bevist seg selv salve med mumier. Dette stoffet oppløses i vaselin i et forhold på 1 til 5. Sammensetningen påføres de berørte områdene to ganger om dagen. Mumi blir tatt og inne som en tinktur på 20 dråper før måltider: 8 g av stoffet oppløses i 0,5 l vann.

Mot varicose blir eplecidereddik ofte brukt. Lær alt om applikasjonen i denne situasjonen.

Hvordan lage en krem ​​av bivoks fra åreknuter? Instruksjoner i denne publikasjonen.

Dekoksjoner og infusjoner

Infusjon av honning og hvitløk. For å gjøre det, trenger du renset og hakket hvitløk i en mengde på 250 g og 300 g honning. Hvitløk, blandet med flytende honning, skal infunderes i en uke ved romtemperatur.

Ta blandingen du trenger å spise en og en halv måned i mengden av en spiseskje. Disse ingrediensene inneholder de sporelementene som har en antiinflammatorisk effekt på karene og venene og styrker veggene til karene.

Avkjøling av hopkegler. For å forberede kjøttkraft 2 ss er tatt. skjeer av kjegler, som helles i 2 glass varmt vann og oppvarmes i et vannbad i 15 minutter.

Kjøttkraft er tatt på tom mage for en halv kopp i 20 dager tre ganger om dagen. Stoffene inneholdt i kjeglene har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på karenees vegger.

Avkok fra barken av eik.

For matlaging, ta en spiseskje tørket bark, som er fylt med et glass vann og koker over en liten brann i 30 minutter.

Kjøttkraft er insistert til klar i en time, da må den filtreres.

Det er tatt på en spiseskje på tom mage opptil 4 ganger om dagen i 14 dager.

Dekoksjon av blader og kløverblomster og søt kløver. Til matlaging kreves 2 ts urter fylt med 300 ml kokende vann. Blandingen må ha lov til å brygge i en halv time. Ta kjøttkraft 3 ganger daglig etter å ha spist i en måned til 100 g.

Urter har på venene anti-inflammatorisk og smertestillende effekt, forbedre blodtilførselen av vev.

Noen få oppskrifter presenteres i denne videopresentasjonen:

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Folkemedisiner for tromboflebitt i underekstremiteter er godt kombinert med bruk av tradisjonell medisin. Det viktigste, alle prosedyrer utføres under tilsyn av behandlende lege, spesielt hvis sykdommen er akutt.

Behandling kan utføres både i ambulant innstilling og gjennom kirurgisk inngrep - alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av sykdommen på en konservativ måte er i utnevnelsen av følgende midler:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • bedøvelsesmidler;
 • Phlebotonics (en gruppe medikamenter som øker den venøse blodstrømmen fra nedre ekstremiteter);
 • Dezagregantov (legemidler som forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt).

Mer om konservativ behandling av tromboflebitt av føtter, lest i en egen artikkel.

prognoser

Med alle anbefalinger fra legen prognose for tromboflebitt gunstig behandling. Ved de første tegnene og symptomene på sykdommen må du øyeblikkelig kontakte en lege, ikke ta uavhengige beslutninger ved akutt utvikling av sykdommen og ta et behandlingsforløp med legemidler som øker venøs blodstrøm.

Sykdom er alltid lettere å hindre enn å behandle. Forebygging av tromboflebitt er enkel nok - det er riktig næring og en aktiv livsstil. Personer som er i fare, anbefales å bruke kompresjons undertøy, unngå å vandre i badstuen, og ikke bruke mye tid på å sole seg i solen.

Les Mer Om Fartøyene