Oppskrifter for rengjøringsbeholdere med folkemidlene

Fra full drift av blodkar avhenger av kroppens helse. Rengjøring av blodkarene med folkemidlene og frigjøring av kolesterol gir normal blodsirkulasjon, tilførsel av næringsstoffer til kroppen, hjertet og andre organer leveres lett med oksygen og nyttige komponenter. men hvis det er en økning i nivået av kolesterol, så inne i karene er det dannelsen av kolesterolplakk, noe som fører til dannelse av trombi. Trombose er hovedårsaken til hjerteproblemer, åreknuter, økt blodtrykk. Derfor er det nødvendig å utføre rensing av blodkar fra kolesterolplakk.

Hva er forurenset med blodårer

Med en økning i kolesterolet, trer dette stoffet inn i karene. Dannelsen av dette stoffet forekommer i leveren, deretter sammen med blodet går det inn i det generelle vaskulære systemet. Faktisk er disse fettcellene som er vanskelig å fjerne. Innenfor de tynne kanalene danner de fettplakk som ikke tillater blod å strømme normalt inn i det vanlige sirkulasjonssystemet.

Kolesterol alene er ikke farlig, og det utgjør ingen spesiell helsefare. Med økningen av dette stoffet, kan en person føle seg bra i lang tid, kan han ikke ha visse symptomer på forverring av helsen. Men dette vil gradvis øke kolesterolet i blodet.

Dette er stoffet kan føre til dannelse av blodpropper, som ofte blir årsaken til mange alvorlige sykdommer, og i verste fall forårsaker et dødelig utfall. I tillegg forstyrrer det oksygenstrømmen inn i andre vev, noe som fører til bortfall av dem. Alt dette kan føre til følgende alvorlige sykdommer:

 • hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerneslag
 • aterosklerose.

Derfor er det viktig å rense kolesterolet i tide. Hvis du forsinker og ikke utfører uavhengig rengjøring, kan dette føre til blodpropper som kan komme av og tette fartøy.

På grunn av hva det er en økning i kolesterol i blodet

Før du fjerner kroppen av kolesterol, er det verdt å finne ut hva som forårsaker dette stoffet å øke. Kolesterol kan øke på grunn av følgende faktorer:

 1. Metabolske sykdommer i kroppen.
 2. Tilstedeværelsen av sykdommer i det endokrine systemet.
 3. Feil mat. Økningen av denne komponenten kan oppstå på grunn av tilstedeværelsen i menyen med fettstoffer, matvarer med lavt innhold av lavmettet vitaminer, mineraler og fibre.
 4. Ulike dårlige vaner - røyking, drikking av alkoholholdige drikker.
 5. Virkningen av stress, samt hyppige depressive forhold.
 6. Patologien til leveren og nyrene, som har en smittsom natur.
 7. Økningen i dette stoffet kan observeres med en stillesittende livsstil, med en sjelden trening av fysisk trening.
 8. Spesielt ofte øker kolesterolet hos eldre.
 9. Tilstedeværelsen av genetiske patologier, arvelighet.
 10. Hormonale lidelser.

Undersøkelse av sykdommen

Etter 40 år er det nødvendig å undersøke blodet. For dette, flere ganger i året, utføres en generell og biokjemisk blodprøve. Disse testene vil vise innholdet av kolesterol i blodet. Denne prosedyren bør utføres selv i de tilfeller der det ikke er symptomer på helseforringelse.

For å kunne tømme kolesterolplakkene i fartøyene, er det viktig å hele tiden overvåke helsen din. Hvis det er små helseproblemer, bør du umiddelbart konsultere en lege. Det er viktig å identifisere sykdommen i de tidlige stadier.

Terapeutisk behandling består vanligvis i å rense blodårene og blodet fra kolesterol. Disse prosedyrene kan utføres hjemme ved hjelp av ulike folkemetoder.

Rensing av blodkar fra kolesterol på folkemessige måter

Tradisjonell medisin tilbyr et stort antall måter å rengjøre kolesterolkarbonene på. Rengjøring gjør det mulig å eliminere mange komplikasjoner av indre organer. Det viktigste er å vite hva folkemessige rettsmidler for plaketter i fartøyene kan brukes.

Rengjøring av fartøy med melk og te

Rengjøring av blodkar fra kolesterol kan utføres ved hjelp av to enkle produkter - fettfattig melk og te. Disse to komponentene bidrar til raskt å fjerne alle skadelige stoffer fra karene.

Oppskriften av disse ingrediensene vil være spesielt egnet for de som lider av overdreven vekt, så vel som for de som har en overbelastning når de spiser mye matholdig mat.

Behandling med te og melk betraktes som en diett, fordi rengjøringen varer i ca 4 dager. I denne perioden anbefales det å spise bare sunn, fettfattig mat i små mengder.

 • i kruset må du helle melk. Det skal fylle krus med ¼ av stykket;
 • Resten av rommet er fylt med teblader;
 • En ferdig drikk skal være full hver 2,5 time.

Det er et annet middel basert på melk og te, men i tillegg tilsettes en sitron. I løpet av dagen, bør disse komponentene konsumeres i følgende mengder:

 1. Melk - 1 liter.
 2. Sitron - 3 stk.
 3. Te - 500 ml.

Når du observerer dette dietten, anbefales det å spise bare sunn og vegetabilsk mat.

Hvis det er allergi mot melk eller av helsemessige grunner, er det ingen mulighet for å sulte, da dette dietten ikke bør observeres. Ellers kan det oppstå alvorlige helseproblemer.

hvitløk

Veldig ofte Kampen mot kolesterolplakk utføres ved hjelp av hvitløk. Denne urtekomponenten kan fjerne blodkarene fra blodpropp og kolesterol, og behandle også en slik sykdom som aterosklerose i blodårene. I disse tilfellene er det supplert med sitron. Populariteten til disse komponentene i folkemedisin er sikret ved at disse komponentene er gode antioksidanter.

Infusjon av hvitløk og sitron

For å rengjøre kolesterolkarbonene, påføres infusjon basert på hvitløk og sitron. Fremstilling av dette middel utføres i henhold til følgende skjema:

 • 4 hode hvitløk skal skilles og deles i denticles;
 • denticles skal sendes gjennom en kjøttkvern eller jord i en blender;
 • så må du skylle 4 sitroner og kutte i skiver;
 • Sitroner grinder også i kjøttkvern eller blender;
 • Varm hvitløk og sitron satt i en 3 liters krukke og hell varmt kokt vann;
 • Banken er stengt og insisterte i 3 dager;
 • deretter drenne infusjonen gjennom gausmaterialet;
 • Den klare bryggen er nok i 7 dager, men du må drikke den innen 30 dager. Derfor, på forhånd i 3-4 dager, må du begynne å forberede en ny drink;
 • er tatt infusjon tre ganger daglig før du spiser 100 ml.

Infusjon av hvitløk, sitron og honning

Rensing av blod fra kolesterol kan utføres ved hjelp av hvitløk, sitron og naturlig honning. Kombinasjonen av disse komponentene bidrar til å eliminere overskytende kolesterol i en kort periode, mens tinktur forbedrer tilstanden til andre indre organer.

For tinkturen vil følgende ingredienser være påkrevet:

 • sitroner - 10 stykker;
 • hvitløk - 10 hoder;
 • honning - 1 liter.

Fremstilling av tinkturen utføres i henhold til følgende skjema:

 1. Sitroner vaskes, kuttes i to deler og klemmes ut juice fra dem. Du kan bruke juicepressen.
 2. Hvitløkens hoder er demontert i denticles og rengjøres fra skinnene.
 3. Vi smelter pennene i en blender eller vi går gjennom en kjøttkvern.
 4. I tanken blander du sitronsaft og hvitløk.
 5. Vi legger den i en krukke, legger til honning og blander igjen.
 6. Vi dekker det med et lokk, vi legger det bort på et mørkt sted i en uke.

Det ferdige produktet skal konsumeres for 4 ts. per dag i to måneder. Etter en hel behandling vil karene bli fullstendig ryddet, blodsirkulasjonen, hjertearbeidet og andre indre organer vil bli bedre.

Melk og hvitløk

For å bli kvitt kolesterolplakk i karene kan være ved hjelp av melk og hvitløk. Denne folkemedisinen hjelper nesten alle plager - forkjølelse, høyt blodtrykk og parasitter.

For å rense blodårene skal det brukes grøt fra hvitløk og melk. For å gjøre dette må du gni litt hvitløk, du kan male den med en blender. Deretter legges litt melk til hvitløksmusken. En dag bør konsumeres med ¼ ts. hvitløk-melk blanding.

Tinktur av ørn og hvitløk

Rengjør kolesterolet i karene vil hjelpe tinktur på grunnlag av kirken cahors og hvitløk. Drikken gjør det mulig å forbedre strukturen i blodkarene, normaliserer aktiviteten til indre organer og styrker immunforsvaret.

For å forberede tinkturen, vil følgende komponenter være påkrevet:

 • 500 ml kirkevin;
 • hodet av hvitløk.

Fremstilling av tinkturen utføres i henhold til følgende skjema:

 1. Hvitløkshodet skal demonteres med denticles.
 2. Deretter må denticles være avskallet og malt i en vassel.
 3. Deretter helles hvitløkgrøt 500 ml kirkehud.
 4. Legemidlet bør infiseres innen 7 dager.

Klar tinktur du bør drikke 2 store skjeer tre ganger om dagen.

Alkohol tinktur

Et utmerket middel for å rense kolesterolet fra fartøy er en tinktur basert på alkohol. I tillegg til alkohol og hvitløk inkluderer tinktur kalkhunne, propolis-tinktur. I et kompleks produserer disse komponentene en rask rensing av karene, forbedrer funksjonen av sirkulasjonssystemet og hjertet.

Hvordan forberede tinkturen:

 • noen hvitløksklær, 4 5 stykker vil være nok, det er nødvendig å demontere på denticles, å rydde fra en hud;
 • grind hvitløk med en blender eller la det gjennom en kjøttkvern;
 • Hell hvitløk vann 200 ml alkohol og la det komme i et mørkt sted i 14 dager.
 • da må du spenne gjennom gasbind;
 • 2 store skjeer med lime honning og 30 gram propolis tinktur skal legges til blandingen;
 • er insistert i to uker;
 • klar tinktur som skal plantes med melk. Det legges til melk med dråper.

Under rensing av blodkar fra kolesteroltinktur er det vedtatt i henhold til følgende skjema:

 1. I hver mottak øker mengden dråper: om morgenen - 1 dråpe, lunsj - 2 dråper.
 2. Ta dråper tre ganger om dagen.
 3. Når antall dråper når 15, bør de reduseres.
 4. Denne søknadsordningen varer ca 10 dager.
 5. Fra 11 til 20 dager av stoffet, må du øke inntaket til 25 dråper per dag.
 6. I løpet av seks måneder, anbefales det å gjenta denne prosedyren for bruk av dråper.

Bland med pepperrot

For å rense fartøyene kan du bruke folkeoppskrifter basert på pepperrot, hvitløk og sitron. Vegetabilske legemidler fra disse komponentene bidrar til å eliminere vaskulær trombose, samt gi en fullstendig rensing av hjertets kar.

For å forberede medisinen er følgende proporsjoner av komponentene påkrevd:

 • 200 gram hvitløk;
 • 200 gram pepperrot;
 • 2 sitroner;
 • vann - ½ kopp.
 1. Hvitløk og pepperrot bør rengjøres grundig.
 2. Spred kløk med hvitløk, pepperrot i en blender og slip.
 3. Citroner skylles, kuttes i stykker, legges i en blender og knuses.
 4. Alle komponenter skal blandes.
 5. Fyll hele et halvt glass vann og insister i kjøleskapet for en dag.

Klar blanding bør forbrukes 1 spiseskje 30 minutter før måltider. For å øke effekten, må stoffet beslaglegges med en liten skje blomsterhunne.

Hvis det er en allergi i noen av midlene til denne blandingen, bør bruken av medisinen bli forlatt. Med en sitron er det nødvendig å være mer forsiktig med de som har økt surhet i kroppen.

Herbal Remedies

Forbedre tilstanden til blodkar, få dem renset fra kolesterol, forbedre blodsirkulasjonen og hjertets aktivitet kan være på bekostning av medisinske urter. Urter som reduserer kolesterol og rensing fartøy, kan brukes som en del av tinkturer, buljonger, ulike te. Det viktigste er å ordne en medisinsk urtedrikke riktig.

Oppskrifter basert på urte rettsmidler

Rensing av blodårer fra kolesterolplakkene hjemme kan utføres ved hjelp av ulike urtemidler. Medisinske urter har en gunstig effekt på tilstanden av blodkar, hjerte og forbedrer også helsen og styrker immunforsvaret.

Effektiv handling har følgende folkemidlene fra urtekostnader:

 • I beholderen skal fylles med morwort, dillfrø, mor-og-mormor, St. John's wort, field horsetail, knuste jordbærblader. Samlet mengde av samlingen skal gå 35 gram. Fyll urter med et krus varmt vann, lukk og insister for en time. Klar tinktur må filtreres gjennom gasbind. Du må drikke et halvt glass 40 minutter før du spiser. Behandlingsperioden er 45-60 dager, hvorefter en pause i samme periode er utført.
 • Bland 100 gram buckthorn buckthorn, hagtorn frukt, corn stigmas, motherwort, kamille, blader motherwort, vekslende. I tillegg tilsettes 150 gram bær av svart chokeberry. Alle komponenter skal knuses i en mørtel eller manuelt. 30 gram innsamling sovner i et glass, hell 230 ml varmt vann. Insisterer i 40 minutter. Deretter skal preparert infusjon rengjøres av gress og bær. Drikk følger 75 ml etter å ha spist som te.
 • I like mengder blandet immortelle, bjørk knopper, kamille, yarrow. Den helles i en beholder med 50 gram tørr urtekolleksjon og 500 ml varmt vann helles. Insisterer i flere timer. Etter dette filtreres buljongen fra gresset gjennom gassematerialet. Drikke følger 1 glass før du går i seng, i tillegg kan du legge til 1 ts. av naturlig honning.
 • Det er nødvendig å blande St. John's wort and birch buds til 100 gram. Om morgenen skal en stor skje med tørr mat helles i 500 ml kokende vann. Insisterer en kvart time. Klar infusjon skal være full i løpet av dagen, før hver bruk anbefales det å varme opp.
 • I tanken skal du blande 80 gram urtekolleksjon fra følgende planter: agurk, moderkål, møl, hofter. Fylt med en liter kokende vann og infundert i 8 timer. Drikke tinktur bør være ½ kopp 3-4 ganger om dagen. Drikk kjøttkraft anbefalt i 1,5-2 måneder.
 • 40 gram knust lakrisrot må helles 500 ml varmt vann. Blandingen skal legges på brann og kokes i 10 minutter. Drikk følger 1/3 kopp 4 ganger om dagen. Søknaden varer 2-3 uker. Deretter gjøres en pause i en måned, og terapeutisk behandling gjentas igjen.

Kalkpulver for rensing av blod

For å effektivt rense kroppen av overskytende kolesterol, kan du bruke folkemessige rettsmidler basert på pulver fra linden. For fremstilling av pulver bør kjøpes på apoteket tørre blader av kalk. Hvis mulig, kan du forberede dem selv.

100 gram tørket løv av treet skal males til en tilstand av mel. Du kan bryte samlingen manuelt eller i mørtel. Anbefales å bruke 15 gram tre ganger om dagen, i tillegg blir pulveret vasket ned med vann. Terapeutisk terapi med dette urtemiddelet bør være 21-30 dager. Etter dette må du la kroppen hvile i 7-14 dager og deretter gjenta alt.

Funksjoner av ernæring under anvendelsen av denne urte rette:

 1. Sørg for å følge en diett, der bare plantefôr brukes.
 2. Det er nødvendig å gjøre forebyggende vedlikehold av en cholic og en blære.
 3. Det er nødvendig å konsumere så mye som mulig greener - dill, persille, selleri.
 4. Spesiell oppmerksomhet bør gis til frukt, spesielt epler.
 5. Det er nødvendig å rense kroppen av giftige stoffer. For dette er det nødvendig å drikke kjøttkraft basert på mais stigmas, immortelle.
 6. Melkdistel er god for rensing av leveren og galleblæren.

Oppskrifter basert på sitrusfrukter

Før du utfører rensing basert på sitrusfrukter, er det verdt å sørge for at du ikke har noen allergier mot dem. Det anbefales ikke å spise disse fruktene hvis det er allergiske reaksjoner, sykdommer i fordøyelsesorganene - mavesår i mage og tolvfingre, gastritt, økt surhet.

Egenskaper ved bruk av sitrusfrukter:

 • for rengjøring kan du bruke sitron og appelsinjuice. Saften av disse fruktene løser aktivt kolesterol og fremmer sin hurtige eliminering fra karene;
 • Under forbruket av sitrusjuice er det en rask oppløsning av alle plakkene i blodkarene;
 • Juice av sitron og oransje kan legges til forskjellige salater, drinker, avkok
 • Det anbefales å drikke te med et stykke sitron. Dette er en utmerket forebyggende behandling for aterosklerose;
 • En drink basert på sitrusjuice har en god effekt. Det er nødvendig å klemme ut saften fra en sitron og oransje. Deretter tilsettes saften til et glass varmt kokt vann og løses godt. Drikke en ferdig drikke anbefales i stedet for te. For å forbedre smaken kan du legge til 1 ts. honning.

Oppskrifter fra valnøtter, laurbærblad og askebærbark

I tillegg til de nevnte folkemidlene for fjerning av overskytende kolesterol fra blodkar, finnes det flere andre oppskrifter som kan gjøres konstant fra de tilgjengelige ingrediensene.

valnøtter

For å forberede et effektivt middel, er det verdt å ta ut innsiden av mutrene og slip det i en blender til pulvertilstanden. Klarpulver bør oppbevares i kjøleskap i lukket beholder. Ca 20 minutter før hvert måltid, er det verdt å spise 1 stor skje med nøtterpulver, mens drikkevann med sitronsaft.

Bay leaf

Bladbladet rydder fartøyene og hjelper med ulike plager - lever, nyre, hjertesykdom. Dessuten brukes denne urtekomponenten ofte i høyt kolesterol.

For å forberede kjøttkraft, må du sette 8 stykker av laurbærblad i en beholder og hell et glass vann.

Vi legger beholderen på brannen og bringer den til koking. Etter det, bør buljongen filtreres.

Drikk i små porsjoner i 7 dager.

Rowan bark

For å rense fartøyene i huset kan du bruke askebærbarken. For å forberede et middel, vil 200 gram askebær bark være nødvendig. Vi sprer barken i en liten panne, hell 500 ml vann og legg det på brannen. Kok og kok i 5 minutter. Neste blir buljongen filtrert gjennom gasbind. Drikke følger 1 stor skje med kjøttkraft sammen med bær av fjellaske 15 minutter før måltider.

Narkotikafjerning fra kolesterol

Medisiner for å rense blodårer fra kolesterol i mange apotek presenteres i stort antall. Disse stoffene hjelper ikke bare å rense kolesterolkarbonene, men sørger også for normalisering av kardiovaskulærsystemet. Vanligvis for reduksjon av kolesterol brukte stoffer av to grupper - statiner og fibrater.

Statiner gir undertrykkelse av syntesen av kolesterol i leveren. Denne handlingen utføres ved å hemme funksjonen av HMG-CoA reduktase. Det er et enzym som spiller en viktig rolle i å øke kolesterolet.

Følgende effektive tabletter er blant statinene:

 1. Atorvastatin.
 2. Lovastatin.
 3. Fluvastatin.
 4. Rosuvastatin.
 5. Simvastatin.

Fibrater bidrar til å redusere kolesterol i blodet. I tillegg forhindrer legemidlene i denne gruppen overdreven aggregering av blodplater, noe som i siste instans reduserer viskositeten til blodet.

Denne gruppen inneholder følgende populære stoffer:

Før du bruker noen stoffer for rensing, er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Medisiner bør foreskrives av den behandlende legen. Skriver også ut ordningen for søknaden og behandlingsperioden.

Riktig ernæring

I tillegg til bruk av folkemedisiner og medisiner, er det nødvendig å observere riktig diett under terapeutisk terapi. Det er på kostholdet vil avhenge av det positive resultatet. Tross alt, hvis vi renser blodkar, så glem ikke andre organer.

Følgende matvarer bør være tilstede i menyen:

Legemidler for å rense blodårer fra kolesterol

Ordet "kolesterol" i mange årsaker primært negative følelser. Det er også en oppfatning at kolesterol stiger i kroppen på grunn av misbruk av fettstoffer. Begge disse uttalelsene er relative.

Kolesterol - en forbindelse, ca 70% dannet i kroppen og 30% - kommer fra mat. Tilstandsdyktig er det delt inn i "godt" og "dårlig" kolesterol.

"God" har høy tetthet, deltar i metabolske prosesser, syntese av kjønnshormoner, vitamin D, styrker cellemembraner, påvirker hjernens aktivitet, etc. positivt.

"Dårlig" kolesterol er en fettblanding med lav tetthet som forårsaker aterosklerose - en kronisk innsnevring av blodkarene på grunn av utseendet av fettstoffer på dem. Å senke arteriene fører til et brudd på blodstrømmen og mangel på næringsstoffer og oksygen i vevet, og øker også sannsynligheten for mikroslag og iskemisk berøring flere ganger. Sykdommer i blodårer og hjerte er de første i listen over dødsårsaker i Russland og den fjerde - i verden. Styring av kolesterol i blodet kan redusere sannsynligheten for atherosklerose betydelig. Hvis resultatene av den medisinske undersøkelsen viste økt eller høyt nivå, er det verdt å ta tiltak og fjerne kolesterolkarbonene.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol er et sett med tiltak for å forbedre kroppen. Arbeidet med rensing skal utføres i flere retninger:

 1. Reduksjon og stabilisering av kolesterolnivåer ved hjelp av medisiner.
 2. Blodfiltrering.
 3. Fjerning av kolesterolformasjoner kirurgisk.
 4. Ikke-medisinske metoder for vaskulær rensing.

Den medisinske metoden for å rense kolesterolkarbonene

Selvdiagnose av "høyt kolesterol" og formålet med behandlingen er svært uønsket og kan føre til bivirkninger. Pålitelig informasjon og tilstrekkelige anbefalinger om hvordan du kan rengjøre fartøyer fra kolesterol medisinsk, kan kun gis av en kvalifisert helsepersonell etter en foreløpig undersøkelse.

Blant medisinene for vaskulær rensing og aterosklerose er følgende skilt:

 • Statiner - blokkere enzymet som produserer kolesterol i leveren.
 • Aspirin for fortynning av blod og forebygging av blodpropper.
 • Legemidler for å senke triglyserider (en av komponentene i kolesterol);
 • Niacin - dilaterer blodkar, forbedrer blodstrømmen, reduserer nivået av "dårlig" kolesterol ved å øke andelen "god".
 • Antihypertensive stoffer - med høyt blodtrykk.
 • Narkotika som reduserer absorpsjonen av kolesterol, og stoffer som forbedrer utskillelsen av gallsyrer, samt sorbenter.

Blodfiltrering

utenomlegemlig blod korreksjonsmetode er et blod fra en pasient (200-400 ml), den mekaniske filtrerings omvendte administrering i en vene gjennom en dråpeteller. For å oppnå et konkret resultat, er det nødvendig å sende fra 7 til 10 lignende prosedyrer. Det bør tas i betraktning at denne metoden hovedsakelig er rettet mot å eliminere symptomene på aterosklerose. I den første tiden etter et kurs behandlinger er bedre trivsel på bekostning av blod rensing fra skadelige stoffer, men hvis du ikke finner og eliminerer ikke årsakene til deponering av kolesterol plakk, etter en stund fartøyene må rengjøres igjen.

Kirurgisk rensing av blodkar

Med denne metoden skjer mekanisk rensing av karene fra kolesterol ved å fjerne plakk dannet på veggene, samt fjerning av trombi. Hvis det ikke er mulig å eliminere hindringen i blodstrømmen, utføres en shunt - skaper en alternativ sirkulasjonsvei. Det finnes også metoder som gjør det mulig å utvide fartøyets lumen og å etablere en enhet som varsler innsnevringen av fartøyet i plastområdet (stenting).

Narkotikabehandling og kirurgisk inngrep er tilrådelig i alvorlige stadier av sykdommen, da de gjenværende metodene viste seg å være ineffektive. I den første fasen av aterosklerose og for forebygging er det tilrådelig å bruke ikke-medisinske, "folk" -metoder.

Ikke-medisinske metoder for vaskulær rensing

De mest milde og sikre metoder for behandling og forebygging av aterosklerose er metoder basert på korreksjon av menneskelig mat og atferdsvaner, bruken av visse produkter og planter som har en rensende effekt.

Generell forbedring av kroppen

Det første trinnet på banen til friske fartøy bør være å skape normale forhold for kroppens funksjon. Det bør endre din livsstil til en mer aktiv, for å revidere kosthold, erstatte mettet fett med flerumettet og øke mengden av pektin og fiber, gi opp dårlige vaner (alkohol og røyking).

Observere kallorazh 2500 kcal, kan inkluderes i menyen for et variert og balansert kosthold: Kjøtt, fjærkre og vilt, fisk, vegetabilske oljer, frukt og grønnsaker i store mengder, lav-fett melk og melkeprodukter, rugbrød med kli, havregryn, grønn te. Maten kan ikke stekt, du kan koke, stuge og bake.

For effektiv rensing av blodkar er det nødvendig å observere drikkeregimet: å drikke daglig 30-40 ml rent vann per 1 kg vekt.

Det er også nødvendig å overvåke vekten, unngå overspising, stress og ubalanse i dagens regime. Noen sykdommer, som hypertensjon, diabetes, lever og nyresykdommer, kan også øke kolesterolet, så ikke forsøm deres behandling.

Folk rettsmidler for å fjerne blodkar fra kolesterol

Tradisjonell medisin inneholder mye informasjon om hvordan du rengjør blodkar av kolesterol. De fleste anbefalingene er basert på inntak av visse produkter, medisinske urter, og også forbindelser som forbedrer aktiviteten til kroppens ekskresjonssystemer. De mest populære folkeoppskrifter for rensing av fartøy er:

 • Juice terapi;
 • Plantevern;
 • Bruk av løk, hvitløk, sitron;
 • Rensing med anvendelse av biavlprodukter;

Juice terapi innebærer daglig inntak av mat for en måned av fersk juice av appelsin, grapefrukt, ananas og eple, gulrot og bete juice. Du trenger ikke å tilsette sukker til juice, du kan fortynne det med vann. Det er tilrådelig å ta tom mage.

Kolesterol er også renset med potet juice. For å gjøre dette må du skrelle de rå potetene fra skallen, rist den på en fin rist, klem og drikk saften.

Ferskpresset juice, i tillegg til å satiere kroppen med de nødvendige vitaminene, aktiver aktiviteten til fordøyelseskanalen, stimuler arbeidet til leveren og nyrene.

Oppmerksomhet vær så snill! Hvis du har problemer med mage-tarmkanalen (magesår, gastritt) og lever juice behandling bør være svært nøye og umiddelbart opphøre ved sykdom forverring av symptomer.

Plantevern i rensing av fartøy fra kolesterol er under utarbeidelse og bruk av decoctions og infusjoner av urter og planter som bjørk knopper, kamille blomster, kløver, johannesurt, motherwort, nardus, peppermynte, løvetann, kjerringrokk, Helichrysum, gylden bart. Tilsetning av bærer, tranebær, fjellaske, viburnum, rosehip har også en rensende og styrende effekt på karene og hjertet.

Eksempler på rengjøring av urtekostnader

 1. Bland 5 ss. strimlet nåler, 3 ss hver. løkskall og hofter. Brew for natten 1 liter kokende vann, insistere på en termos. Ta 3-4 ganger om dagen, og legg til honning.
 2. I en kaffekvern, slip tørrhør blomster til melstilstanden. Ta 1 ts. 3 ganger om dagen, vask med vann. Forløpet er 1 måned, hvorpå det går en pause i 2 uker, og en annen måned gjentas for mottak av kalkmel.
 3. Hell vodka roten av elecampane og insister 40 dager, hvoretter tinktur kan behandles. Bruk en gang om dagen 25 dråper medikamentet, fortynnet i 100 ml vann.
 4. Bland bringebærblad - 4 ss. L., blader av en golden mustache - 2 ss. L., St. John's wort - 2 ss. L., bær av sort currant - 2 ss. l., søt kløver - 1 ss. L., malurt - 1 ss. l., Herb lavendel medisinsk - 1 ss. l. Hell 1 ss. blanding av 0,5 liter varmt vann og oppvarmet i et vannbad i 10-15 minutter. Kald til romtemperatur og avløp. Ta daglig 1 ss. l. 3-4 ganger om dagen i en halv time før måltider. For å smake kan du legge til honning til klar infusjon. Behandlingsforløpet er laget for 1-1,5 måneder, etterfulgt av en to-ukers pause.

Eksempler på oppskrifter med hvitløk, løk og sitron

 1. Grind 1 stor løk, 2 skrellede hvitløkhoder og 1 urenset sitron i en blender. Legg til blandingen 0,5 kg honning, bland. Oppbevares i en lukket beholder i kjøleskapet. Ta før du spiser 1 spiseskje hver. Blanding, om nødvendig med vann. Denne blandingen renser ikke bare blodkarene av kolesterol, men bidrar også til å fjerne giftstoffer og patogene mikroorganismer.
 2. Bland en revet stor løk med 0,5 kopp sukker, insister blandingen i kjøleskapet for en dag. Ta 3 ganger om dagen for 1 ss. l. etter å ha spist.
 3. Hvitløk-alkohol tinktur av tibetanske munker. Hell 150 gr. skrelles og hakket hvitløk 150 gram alkohol. Infusere i 10 dager, deretter avløp. Drikk 3 ganger om dagen, drikker i melk eller vann. Begynn med en dråpe, legg til hver gang en gang til. Etter å ha nådd 15 dråper, start nedtellingen. Når nedtellingen er over, drikk tinkturen innen en måned i 15 dråper på 3 r. per dag.

Eksempler på oppskrifter for rengjøringsfartøy basert på bieprodukter

 1. Propolis tinktur 4% tas for rensing av blodkar 3 ganger daglig i 30 minutter. før du spiser 7 dråper, som oppløses i 30 ml vann. Rengjøring er 4 måneder.
 2. Grind en stor sitron på en riper eller blender - 1 stk. og ringen til ingefær - 1 stk., legg til honning - 3-4 st. l. Overfør blandingen til en glassburk, oppbevares i kjøleskap. Ta daglig om morgenen til 1 ss. før du spiser.

Det er mange måter å rengjøre kolesterolkarbonene på. Før du bruker noen av dem, er det verdt å konsultere med en spesialist for ikke å skade deg selv. Det er verdt å huske at det er bedre å ikke innrømme sykdommen, enn å behandle det senere. Regelmessig undersøkelse av alle kroppssystemer, etablering av gunstige forhold for å fungere, rettidig forebygging av mulige trusler - en garanti for et langt og sunt liv.

Hvordan rense blodårene fra kolesterolplakk

Legene sier: svekket fettmetabolismen og kolesterolplakk er fienden nummer 1 for hjerte og karsykdom. Ifølge statistikken har 30 til 45% av de undersøkte over 50 år et høyt kolesterolnivå i blodet. Mer enn halvparten av dem er allerede observert av legen og er registrert for hjertesykdom eller angina pectoris. Annet, mest sannsynlig, vil det være i nær fremtid. Derfor er spørsmålet om hvordan du rengjør kolesterolkaretene mer akutt enn noensinne.

Fakta er skuffende: økningen i kolesterol før eller senere fører til avsetning av aterosklerotiske plakk på karetveggene, som hovedsakelig består av kolesterol og bindevev. Over tid øker kolesterolplakkene i størrelse, og strømmen av blod gjennom karene forstyrres. Tilførsel av oksygen og næringsstoffer til organer og vev blir uregelmessig, og kroniske iskemiske endringer begynner å forekomme i dem. Over tid utvikler tilstanden, og pasienten kan utvikle slike farlige komplikasjoner av forhøyet kolesterol, for eksempel et slag eller et hjerteinfarkt.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol innskudd er en lang og komplisert prosess. Men for å hindre et slag og bli kvitt kolesterolplakk under allas kraft. Det er viktig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for sykdomsbehandling og følge dem.

diett

Normalisering av ernæring er et viktig prinsipp for behandling av aterosklerose. I dette tilfellet oppstår rengjøring av karene fra kolesterol på grunn av en signifikant reduksjon i inntaket av animalsk fett med mat.

Det er nødvendig å vite at opptil 80% av kolesterolet dannes i den menneskelige leveren. Denne form for kolesterol kalles endogen, og det er hun som deltar i biologisk viktige prosesser i kroppen:

 • konstruksjon av cytoplasmiske cellemembraner;
 • syntese av steroidhormoner i binyrene (inkludert kjønn);
 • syntese av vitamin D, nødvendig for mineralmetabolisme og immunforsvar av kroppen.

De resterende 20% av kolesterol kommer med mat og tjener som reserve. Kolesterol sirkulerer i blodet sammen med spesielle proteinbærere (apolipoproteiner). Slike komplekser kalles lipoproteiner. Avhengig av forholdet mellom fett- og proteindeler, er lipoproteiner:

 • LDL, VLDL-kolesterol er lavt, svært lav tetthet. Innholdet av kolesterol i slike lipoproteiner kan nå 45-50%, de har en utbredt atherogen effekt. Disse LPene øker med feil i ernæring, fremmer utseendet på plakk og krever rengjøring;
 • HDL-kolesterol er et høyt tetthetskolesterol. De har en anti-atherogen effekt og er i stand til å fjerne kolesterolplakkene i karene.

For å rense karene av kolesterolplakkene var vellykket, er det nødvendig å redusere innholdet av uønskede kolesterolfraksjoner (LDL) og øke konsentrasjonen av nyttig HDL. Følg følgende matregler:

  1. Ekskluder fra dietten (eller begrense så mye som mulig) matvarer med høyt kolesterol. Alle er presentert i tabellen under.

Den daglige kolesterolinntaket for personer som ønsker å rense arterielle kar skal ikke overstige 200 mg per dag.

 1. Reduser forbruket av matvarer som er rike på lett fordøyelige karbohydrater (sukker, godteri, industrielt konditori, pasta og poteter). Overdreven fascinasjon med søtsaker fører til overvekt og metabolske forstyrrelser, som igjen er faktorer i utviklingen av aterosklerose.
 2. Inkluder i din daglige diett mat rik på nyttige flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske oljer (solsikke, sesamfrø, gresskarfrø, etc.), nøtter, fisk, spesielt marine.
 3. Lag en daglig diett, hvis grunnlag skal være grønnsaker i form av salater kledd med olje, supper, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger (bokhvete, havregryn, ris), belgfrukter, frukt.
 4. Begrens saltinntaket til 1,5-2 g per dag: prøv å ikke spise røkt mat, syltet grønnsaker, sjetonger, industriell hermetikk. Forbered under saltet mat. Salt kan holde vann og forårsake økt blodtrykk. I dette tilfellet er fartøyene i konstant tone og lett skadet. Dette er en annen faktor i dannelsen av kolesterolplakk.

En omtrentlig meny av folk som vil bli kvitt kolesterolplakk i blodkarene:

 • Omelett av 2 proteiner;
 • Havregryn på vannet med tørket frukt og nøtter eller en vegetabilsk grønn salat, tomater og agurker, kledd med vegetabilsk olje og strø med sesamfrø - 150 g
 • Te / kaffe med melk.

Andre frokost (10.00):

 • Høstost med sesongens frukt - 100 g;
 • Kompis av epler og rosen hofter uten sukker.
 • Vegetabilsk vegetarisk suppe av courgetter, blomkål, brokkoli - 250 ml (½ porsjoner);
 • Oksekjøtt kokt - 50-60 g;
 • Grønnsakspott (uten poteter) - 150 g;
 • Sesongfrukter - 100 g.
 • Lean fisk kokt på dampet eller kokt - 150 g;
 • Salat av friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje - 150 g;
 • Frukt pilaf - 150-200 g;
 • Te med melk.

Feeding denne måten, kan du rense fartøyene og bli kvitt kolesterolplakk.

Korreksjon av en livsstil

Livsstil - det andre viktige stadiet, som bør være oppmerksom når du rengjør kolesterolkarbonene. Først og fremst må du forlate dårlige vaner: Nikotin og alkohol kan forårsake skade på veggene i blodårene. Deretter dannes molekyler av LDL-kolesterol "pinne" til disse mikrotraumene, og kolesterolplakkene blir gradvis dannet.

I tillegg prøver du å bruke tiden mer aktivt: en stillesittende livsstil og hypodynami - faktorer av metabolsk avmatning og kolesterolvekst. Daglige turer og moderat trening normaliserer stoffskiftet, gir en levetid og hjelper til med å rengjøre kolesterolforekomstene. Når aterosklerose, anbefaler leger:

 • Atletisk gange;
 • Kjører i frisk luft;
 • bading,
 • danser;
 • Yoga.

Type fysisk aktivitet med forhøyet kolesterol bør alltid velges individuelt, med tanke på helsetilstanden og pasientens innledende vekt. I lyse kliniske manifestasjoner av myokardisk iskemi kan sport være kontraindisert.

Et annet viktig prinsipp for ikke-medisinering for aterosklerotiske plakk er korreksjonen av kroppsvekt. Overvekt reduserer ikke bare betydelig metabolisme, men øker også konsentrasjonen av kolesterol i blodet. De mest effektive kiloene går bort hvis du følger en diett og tilstrekkelig fysisk aktivitet, men dette kan ta tid. Hvis kroppsmasseindeksen overskrider normen med 2-3 ganger (henholdsvis den andre og tredje grad av fedme), er det nødvendig med en lege for å identifisere og behandle mulig endokrin patologi.

Hvis det er mulig, må du begrense stress og psyko-emosjonelle erfaringer. Under den lyse manifestasjonen av følelser i binyrene frigjøres hormonet kortisol, som syntetiseres fra kolesterol og øker konsentrasjonen i blodet. I tillegg er det nødvendig å nasjonalisere dagens regime, nok tid (minst 8 timer) til å betale søvn.

Medisineringsterapi

Hvis korreksjonen av en livsstil ikke fører til en nedgang i kolesterol og rensing av blodkar fra plakkene, så pleier leger å ordinere medisiner. Den farmasøytiske industrien produserer flere stoffer fra aterosklerose.

statiner

Statiner er de mest populære lipidsenkende medisinene. Rensing av blodkar fra kolesterol oppstår på grunn av en nedgang i produksjonen av dette stoffet i leveren. Statiner blokkerer arbeidet med enzymet HMG-CoA reduktase, som er nøkkelen til transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette:

 • Reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol og farlige atherogene lipoproteiner;
 • Kolesterolplakkene reduseres i størrelse og oppløses gradvis fullstendig.
 • Ustabil øker nivået av nyttig HDL-kolesterol, som også bidrar til å rengjøre fartøyene.

Til dags dato er det fire generasjoner statiner:

 • Jeg generasjon - lovastatin, simvastatin;
 • Den andre generasjonen er fluvastatin;
 • III generasjon - atorvastatin;
 • IV-generasjon - rosuvastatin.

De vanligst foreskrevne legemidlene er atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvacard) og rosuvastatin (Crestor, Mortenil, Rosulip). Utnevnelsen av statiner, som regel, er inkludert i standardbehandlingstilbudet for IHD og varer lenge. Bivirkninger av rusmidler inkluderer økte transaminaser (leverenzymer), myalgi og myopati, magesmerter, forstoppelse.

fibrater

Fibre (fenofibrat, klofibrat) er stoffer som kan rense karene ved å senke konsentrasjonen av LDL-kolesterol og triglyserider og øke HDL-kolesterolet. Deres handling er basert på aktiveringen av lipoprotein lipase enzymet. På grunn av dette fjernes "skadelige" lipoproteiner fra blodet og brukes av leveren. Rengjøring av fartøyene er forsiktig og smertefri.

Gallsyresekvestranter

Sequestants av gallsyrer bidrar også til rensing av kar fra aterosklerotiske plakk ved å senke konsentrasjonen av kolesterol. Legemidlene øker sekresjonen av gallsyrer i kroppen og forstyrrer gjenabsorpsjonen av skadelige lipoproteiner i tarmene.

Nikotinsyre og dets derivater

I midten av det tjuende århundre ble effekten av høye doser nikotinsyre (2-3 g) på lipidmetabolisme funnet: vitaminet reduserer nivået av OX og TG betydelig. I tillegg øker stoffet nivået av anti-atherogen HDL, og rengjøring av blodårer fra kolesterolinntak er raskere. For tiden er nikotinsyre praktisk talt ikke brukt på grunn av det store antall bivirkninger. Den forlengede analogen av vitamin РР - enduracin ble mer utbredt.

Andre forberedelser til rengjøringsbeholdere

Hvis ingen av de nevnte legemiddelgruppene, av en eller annen grunn, er egnet for pasienter til å rense blodårene fra kolesterolplakk, kan legen foreskrive:

 • Probucol, som isolerer redusert nivå av totalt kolesterol, uten å påvirke triglyseridets konsentrasjon i blodet. Også rensing av arteriene skjer biomekanisk: stoffet fremmer syntesen av transportproteinet, som beveger lipidmolekylene fra vaskulærvev til leveren, der deres behandling og utnyttelse finner sted.
 • Omega-3-glycerider er på grunn av det høye innhold av flerumettede syrer som er nyttige: fraksjoner som low density farlig kolesterol blir redusert og rengjøring av karene i aterosklerotisk plakk er raskere. Midler basert på omega-3 er en metode for ekstra terapi.
 • Ezetemibe er et legemiddel som tidligere kun var ment for å korrigere kroppsvekten for fedme. Effekten er basert på en reduksjon i fettabsorpsjon i tarmen: nesten alle lipider går "i transitt", står ut uendret, og konsentrasjonen av kolesterol er markert redusert. Fartøyets rengjøring Ezetemibom skal utføres strengt under oppsyn av en lege, da langvarig bruk av stoffet er uønsket.

Kardiovaskulære metoder for vaskulær rengjøring

Dersom pasienten allerede har slått til leger med klare tegn på ischemi organ eller aterosklerose og lipid-senkende midler terapi ikke fungerer, kan fremgangsmåten for rensing av fartøyene fra kolesterol plakk være kirurgi.

Noen ganger hører pasienter først diagnosen "aterosklerose" når de blir innlagt på et sykehus med progressiv angina eller hjerteinfarkt. I dette tilfellet er blodkarene tilstoppet med kolesterolplakk, slik at blodet ikke praktisk talt passerer gjennom de trange arteriene, og det er en signifikant mangel på blodtilførsel til hjertet. Etter at pasientens tilstand er stabilisert, bør spørsmålet om planlagt kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen og rense fartøyene løses. Ellers, hvis du ikke renser karene fra kolesterol, kan hovedårsaken til iskemi, et hjerteinfarkt snart utvikles igjen.

Det er flere kardiologisk kirurgiske metoder for rensing av fartøyene. Hver av dem er beskrevet mer detaljert nedenfor.

plasmaferese

Plasmaferese er en ekstrakorporeal metode for vaskulær rensing fra aterosklerotiske plaques, basert på filtrering av plasmaet (væskedelen av blodet) til pasienten gjennom en spesiell installasjon. På grunn av dette oppstår massiv rensing av kar med kolesterolinntak, i tillegg til:

 • Korrigere forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Blodets koagulasjonspotensial reduseres;
 • Forbedrer vevstrømmen;
 • Vaskulær (arteriell og venøs) dysfunksjon elimineres;
 • Øker motstanden mot fysisk og psykomatisk stress;
 • Hos pasienter med iskemisk hjertesykdom reduseres den nødvendige dosen nitrater;
 • Blodtrykk er normalisert;
 • Gradvis er trophic ulcers cicatrized hos pasienter med aterosklerose i nedre lemmer.

For best effekt er det nødvendig å gjennomgå 4-5 prosedyrer av plasmaferese med intervallet fastsatt av legen. Det fullstendige behandlingsforløpet gir deg mulighet til å rengjøre overskuddskolesterolet fra de fleste "problem" -karrene i hjertet og hjernen, så vel som underkroppene. Forbedringer siste 1-2 år. Da, uten korreksjon av diett, livsstil og lipidsenkende terapi, kan kolesterolplakkene returnere.

angioplastikk

Angioplastikk er en endoskopisk, minimal invasiv metode for terapi av aterosklerose, noe som gjør det mulig å rense den indre veggen av arterien fra kolesterol og gjenopprette blodstrømmen. Kjernen i prosedyren er introduksjonen av et spesielt ballonkateter til innsnevringsstedet, luftinjeksjon og ekspansjon av fartøyets lumen. Operasjonen utføres med suksess på hjertene i hjernen, hjernen og nedre lemmer.

Rengjøring av arteriene skjer mekanisk: plakkens komponenter blir forskjøvet til periferien, og fartøyets lumen gjenopprettes. Den største ulempen ved angioplastikk er den midlertidige effekten av prosedyren. Deretter returneres kolesterolinntaket, og blodtilførselen av organer og vev kan igjen forstyrres. Derfor blir det oftest gjennomført med stenting.

stenting

Stenting er en metode for å behandle aterosklerose og gjenopprette blodtilførselen til orgelet ved å introdusere et spesielt metallramme inn i det smalte karet. Prosedyren er vellykket utført både på koronar og cerebrale arterier, og på karene i nedre lemmer.

Stenting utføres etter en fullstendig undersøkelse, inkludert angiografi (radiografi av arteriene med innføring av kontrastmedium). En spesiell ballong leveres til sammentrekningsområdet, som oppblåses, og fartøyets lumen ekspanderer. I tillegg kan pasienter med risikofaktorer for økt trombose være utstyrt med et spesielt filter som ikke tillater blodpropper å gå inn i systemisk sirkulasjon.

For å sikre at arterien lumen ikke smalter etter å ha fjernet ballongen, leveres en spesiell stent til den - en metallstruktur som ligner en finmasket stålramme. Stenten holder fartøyets indre vegger og hindrer dem i å falle av.

Fordelene ved stenting for rengjøringsfartøy fra kolesterolplakk er:

 • Rapid recovery etter prosedyren: stenting - minimal invasiv kirurgi, som ikke krever lang innlagt sykehusinnleggelse;
 • Det utføres under lokal ledende anestesi;
 • Malotraumatisk operasjon: Kirurgen må bare gjøre 2-3 snitt;
 • Minimal risiko for komplikasjoner;
 • Lav pris sammenlignet med omfattende kavitoperasjoner.

I dette tilfellet er slik rensing av blodkar fra kolesterol kontraindisert når:

 • Kritisk innsnevring av arterien på grunn av kolesterol, når dets lumen blir mindre enn 2,5-3 mm;
 • Lav blodpropp;
 • Alvorlig mangel på organer og systemer;
 • Diffus (utbredt) innsnevring av arterien;
 • Individuell intoleranse mot jod - en av komponentene i den radioaktive substansen.

bypass

Shunting er en mer komplisert operasjon som utføres for å skape alternativ blodsirkulasjon. Grovt sett oppstår ikke rengjøring av fartøyet fra kolesterolavsetninger i dette tilfellet, men den forstyrrede blodsirkulasjonen gjenopprettes.

Ofte utføres shunting på koronararteriene som foder hjertet, men behandlingsmetoden er også vellykket påført på de perifere karene i nedre, øvre ekstremiteter. For å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjertet, er kirurgen tvunget til å utføre sternotomi - brystdisseksjon. Deretter danner doktoren under kunstig sirkulasjon et alternativt kar, som direkte forbinder aorta og koronararterien over innsnevringsstedet. Kilden til vaskulærvegg er oftest stedet for lårbenen.

Fordeler med aortokoronary shunting for rengjøringsfartøyer fra kolesterol innskudd:

 • Fullstendig restaurering av nedsatt blodgass;
 • Muligheten til å danne flere shunts under en operasjon;
 • Etter operasjonen og gjenopprettingsperioden kan pasienten gå tilbake til aktivt liv med nesten ingen restriksjoner;
 • Redusert risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt betydelig;
 • Operasjonen har en lang kurativ effekt.

Tradisjonell medisin for rensing av blodkar

Det er mange metoder for tradisjonell medisin som brukes til å rense de sentrale og perifere arteriene fra kolesterolplakk. Det er verdt å si at disse metodene vil være effektive for behandling av de første stadier av aterosklerose, når kolesterolplakk bare dannes, og rengjøring av karene vil bli lettere. Som "medisiner" i folkemedisin brukes som velkjente produkter (hvitløk, sitron, valnøtter) og samlingen av urter.

Sitron-hvitløk blanding fra kolesterol

Hvitløk - et kjent anti-sklerotisk produkt, som er i stand til å redusere nivået av kolesterol og dets skadelige fraksjoner. Sitronsaft, som har tonic og antioksidant egenskaper, forbedrer effekten av hvitløk og hjelper den til å rense karene av kolesterol innskudd.

Hele løpet av behandlingen vil kreve:

 • 16 store hoder (ikke denticles!) Av hvitløk;
 • 16 sitroner.

Skrell hvitløk, og bla tennene gjennom en kjøttkvern. Der sendes også ristede sitroner sammen med skallet. Det er mest hensiktsmessig å dele alle komponenter av fremtidig medisin inn i 4, og forberede dem gradvis.

Så, for å forberede den første batchen av sitron-hvitløksblanding, slip 4 store sitroner og 4 hode hvitløk. Sett inn en tre-liters krukke og hell kokt varmt vann. 72 timer insisterer på et tørt sted ved romtemperatur. Deretter spenne og oppbevar den resulterende infusjonen i kjøleskapet. Ta medisinen på 100 ml tre ganger daglig, før du spiser. Mens du drikker den første batchen av sitron-hvitløk infusjon fra kolesterol, forberede den andre, etc. Totalt for behandlingsforløpet skal være drukket 4 tre-liters bokser med infusjon. Slike rengjøring av blodårer fra kolesterol innskudd kan gjennomføres årlig.

Rensing av kar med valnøtter

Valnøtter, som hvitløk, har lenge vært vant til å rense blodårene fra kolesterolplakk. Spesielt effektivt er den grønne delen av anlegget: mange vet at umodne nøtter dekket med tett grønn masse, som senere blir kskorlupoy. Så hvordan du får de grønne nøtter - et stort problem for innbyggerne i sentrale og nordlige deler av Russland, for rensing av fartøy fra kolesterol kan brukes og valnøttkjerner: de er enkle å kjøpe i hvilken som helst butikk.

Slike terapi vil lindre blodtrykk og hodepine, styrke blodkarene og rense dem av ferske fettinnsatser.

 • 1500 g skrælte nøtter.

Rull nøtene i en kjøttkvern, brett den i en glassburk og oppbevar den på et kjølig tørt sted, for eksempel en kjøleskapsdør. Ta en ernæringsmessig formel mot høyt kolesterol i 1 spiseskje på en tom mage om morgenen og før middagen, og drikk et halvt glass kokt vann.

Hele volumet av banken er utformet for et fullstendig behandlingsløp, som tar ca 2 måneder. Ikke bruk denne folkemetoden mer enn en gang i året.

Tinktur på hvitløk fra kolesterol

Rensing av kar med alkoholholdig hvitløktinktur er metoden som kom til oss fra det gamle Tibet. Det antas at det årlige løpet av terapi normaliserer blodtrykk og kolesterolnivå, eliminerer myokardial iskemi og hjerne. Det er best å rengjøre innskudd av kolesterol i høst, når modne friske høstinger av hvitløk.

 • Renset hvitløksklær - 150 g;
 • Alkohol (kan erstattes med vodka, men effektiviteten av stoffet mot kolesterol er noe redusert): 150 ml.

Hvitløk finhakket eller hakket gjennom en presse. Kjøtt med juice legger i en glassburk og heller alkohol. Vik det i en mørk klut slik at sollys ikke kommer på væsken, og la det stå i 10 dager i et kjølig rom (men ikke et kjøleskap). Deretter tinktur (det blir grønn) drenering, hell i en ren krukke og la den oppbevares i ytterligere tre dager. Etter 72 timer fjerner du krukken og forsyner forsiktig innholdet, slik at det kommer en overskyet væske dannet på bunnen. Sedimentet skal helles, og selve tinkturen skal tas i henhold til ordningen, blande det med en liten mengde vann eller melk.

 • 1. dag (morgen, ettermiddag, kveld en halv time før måltider): 1, 2, 3 dråper tinktur fra kolesterol;
 • Dag 2: 4, 5, 6 dråper;
 • 3: 7, 8, 9 dråper;
 • 4: 10, 11, 12;
 • 5: 13, 14, 15;
 • 6: 15, 15, 15;
 • 7: 15, 14, 13;
 • 8: 12, 11, 10;
 • 9: 9, 8, 7;
 • 10: 6, 5, 4;
 • 11: 3, 2, 1;
 • 12-30: 15, 15, 15.

Forløpet med å rense karene med tinktur av hvitløk fra kolesterol bør vare mer enn 1 måned. Under behandlingen er følgende bivirkninger mulige: en følelse av hjerteslag, søvnløshet, kløe, halsbrann. Uønskede virkninger av stoffet er forbundet med høy aktivitet og irriterende effekter på mage og sentralnervesystemet. Hvis ubehagelige symptomer oppstår, reduser dosen av hvitløkstinktur med halvparten eller nekter å ta det: bivirkningene forsvinner om noen dager.

Blått jod

Blått jod er en av de mest uvanlige oppskrifter som brukes til å rense arterier fra kolesterol innskudd. Denne metoden for tradisjonell medisin har kontraindikasjoner (individuell intoleranse, skjoldbruskkjertel sykdommer, feber, SARS, etc.).

Før du bruker blå jod for å rense karene med kolesterol innskudd, er det nødvendig med en lege.

 • Potetstivelse - en teskje;
 • Sukker - 10 g;
 • Sitronsyre - noen få korn;
 • Kokende vann - 150 ml;
 • Alkoholholdig jodtinktur - 5 ml.

Bland alle tørre ingrediensene og hell dem med ferskt kokt vann. Bland godt. Etter at væsken er helt avkjølt, tilsett 5 ml av en 5% løsning av jod. Oppbevar legemidlet i en tett lukket glassbeholder ved romtemperatur. Ta hvis det ikke er kontraindikasjoner for 35 ml om morgenen i henhold til ordningen: 5 dagers inntak, 5 dagers avbrudd. Hele volumet av forberedt blått jod er utformet for hele løpet av inntaket. Hvis bivirkninger (svakhet, svakhet, kaldt symptomer, økt hjertefrekvens, høy feber, etc.) oppstår, bør medisiner stoppes.

Urtepreparater for rengjøringsbeholdere

Å rengjøre fartøyene fra aterosklerotiske plakk og kolesterol kan være ved hjelp av medisinske urter. Det er mange oppskrifter for å bekjempe kolesterolinnsatser:

 • Tørkede røtter av løvetann: tørk og slip i en kaffekvern, røttene til en løvetann, ta 1 ts. 2 r / d i 6 måneder;
 • Infusjon av hagtorn blomster: hell 2 ss. samlet blomster med en liter kokende vann, insistere på 20 minutter. Drikk 1 ss hver. før hvert måltid.
 • Juice av alfalfa: rive av friske blad av alfalfa frø og bruk direkte i mat, eller klem ut juice fra dem og ta 2 ss. 3 r / d.

Oppmerksomhet vær så snill! Bruk noen av de ovennevnte oppskriftene for å rense fartøyene bare etter å ha konsultert en lege.

For å bekjempe høyt kolesterol og rense blodårene fra aterosklerotiske plakk er det således mange metoder, både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. Hovedprinsippet for atherosklerosebehandling er en kompleks tilnærming, anvendelse av de nyeste vitenskapelige prestasjonene og oppskrifter testet av tiden. Dette er den eneste måten å kvitte seg med kolesterol innskudd, helse og lang levetid.

Les Mer Om Fartøyene