Takykardi i hjertet - hva er det, og hvordan å behandle det?

Takykardi kalles en rask hjerterytme, som har noen opprinnelse. Det finner sted hvis hjertefrekvensen blir høyere enn 100 slag per minutt.

I dette tilfellet kan rytmen forbli korrekt, det vil si at varigheten av intervaller mellom hjertekontraksjoner er konstant. Tilstanden, hvor angrep av takykardi begynner uventet og like plutselig slutter, kalles paroksysmal takykardi.

Det skal bemerkes at det ikke er en klar grense mellom fravær av takykardi og dens tilstedeværelse. For eksempel diagnostiserer American Association of Cardiologists takykardi etter å ha oversatt hjertefrekvensen ved 100 slag / min. Således kan det anses at et hjerterytme innen 90-100 slag er en grensefunksjon, noe som gir grunnlag for å antage en høy risiko for hjerteproblemer i fremtiden.

Mekanisme for utvikling av takykardi

Hjertets arbeid er regulert av nerveplexus som ligger i høyre atrium, som kalles sinuskoden. Det setter rytmen og frekvensen av sammentrekninger på grunn av genereringen av en nerveimpuls som gjennom et ledende system sprer seg til hjertets muskler (myokard) og får dem til å trekke seg sammen.

En økning i antall pulser i sinusknudepunktet eller andre deler av det ledende system, forårsaker en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner - takykardi.

årsaker

Hvorfor er det en takykardi i hjertet, hva er det, og hvordan å behandle det? Det bør forstås at takykardi er et symptom, ikke en sykdom. Dets årsaker ligger i en rekke andre sykdommer, blant annet:

 • forstyrrelser i det autonome nervesystemet;
 • medfødte anomalier i hjertet, for eksempel ekstra akkorder i det;
 • endokrine lidelser (hypertyreose);
 • hemodynamiske lidelser;
 • ulike arytmier, etc.

Takykardi kan manifestere seg som en normal reaksjon på følelsesmessig og stor fysisk anstrengelse, ved forhøyet temperatur, på grunn av å drikke alkoholinntak, fra røyking.

Takykardi er delt inn i 2 former: fysiologisk og patologisk. Den første kan vises i en sunn person med normal hjertefunksjon som en reaksjon på eksterne faktorer, den andre forekommer når det er visse sykdommer.

Patologisk takykardi er skadelig for kroppen:

 1. Først i dette tilfelle er et taksykardi-angrep farlig, noe som er et intensivt hjertearbeid: ventriklene har ikke tid til å fylle med blod, noe som fører til senking av blodtrykk og en utstrømning av blod fra organene.
 2. For det andre fører pulsens hurtighet til en forverring av blodtilførselen. Hjertet krever mer oksygen, da det virker mer, og forringelsen av blodtilførselen fører til risikoen for å utvikle kranspulsårene, og som et resultat "tjene" et hjerteinfarkt.

Patologisk takykardi er klassifisert etter bestemte egenskaper (lokalisering og årsaker) og kan presenteres i følgende form:

 • Paroksysmal, som har en annen opprinnelse, er derfor preget i form: supraventricular eller supraventricular, som er av to typer (atriell og atrioventrikulær) og ventrikulær eller ventrikulær.
 • Sinus med økning i hjertefrekvens over en viss indeks i forhold til aldersnorm (for voksne -> 90 slag per minutt), hvor impulsen kommer fra sinusnoden, som er rytmens sjåfør.

Symptomer på takykardi

Når takykardi utvikler seg, er de viktigste symptomene hyppige hjertebank, svakhet, følelse av svimmelhet, følelse av mangel på luft, en følelse av forestående tap av bevissthet.

I fravær av hjerte lesjoner, er symptomer på sinus takykardi ikke uttrykt og kan ikke være følelsesmessig følt i lang tid. En liten økning i hjertefrekvensen til 100 slag / minutt er vanligvis funnet ved et uhell ved måling av blodtrykk.

De innledende symptomene pleier vanligvis ikke å gi oppmerksomhet og ty til medisinsk behandling når angrepene har en frekvens på 130-150 slag / min, som er nesten dobbelt så vanlig hjerterytme.

diagnostikk

Før du bestemmer deg for å behandle takykardi, er det verdt å gå gjennom undersøkelsen og avgjøre årsakene til forekomsten.

Vanlige tester for diagnose er:

 1. Elektrofysiologisk studie. Metoden er rettet mot å studere myokardets elektriske egenskaper, som avslører mekanismen, bestemmer lokaliseringen av faksen av takyarytmi.
 2. Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering av elektriske impulser i hjertet. Takket være EKG, bestemmer legen frekvensen og rytmen til hjertefrekvensen, og identifiserer også endringene som er karakteristiske for ulike hjertesykdommer. EKG lar deg avklare diagnosen sinus (supraventrikulær) eller ventrikulær takykardi. Om nødvendig vil du bli tilbudt en veloergometri - registrerer hjertearbeidet under trening (arbeid på den stasjonære sykkelen).
 3. Vurdering av barorefleks følsomhet (studie av vegetativ regulering).
 4. Magnetic resonance imaging (undersøkelse av foci av fibrøst og fettvev i hjertet).
 5. Radiografisk undersøkelse av hjertet (med bruk av kontrast).
 6. En generell blodprøve gir deg mulighet til å avklare antall røde blodlegemer, hemoglobin og andre blodceller, som gjør det mulig å oppdage sykdommer som anemi, leukemi, etc.

Med tanke på resultatene av alle tester, og med hensyn til eksisterende symptomer på takykardi, er riktig behandling foreskrevet.

komplikasjoner

I tillegg til ledningsforstyrrelser kan hjerterytme, takykardi gi slike komplikasjoner som:

 • hjerte astma,
 • tromboembolisme av cerebral fartøy,
 • arytmisk sjokk,
 • lungeødem,
 • tromboembolisme av lungearterien,
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

Ventrikulær takykardi i kombinasjon med akutt myokardinfarkt kan forårsake død.

Behandling av takykardi

Ved takykardi er behandlingen avhengig av årsakene til utviklingen og dens spesifikke type. I noen situasjoner er det ikke nødvendig med behandling - bare slapp av, slapp av, bytt livsstil, etc. De viktigste retningene for behandling av takykardi er forebygging av angrepene i fremtiden, minimering av de forårsakede komplikasjonene og hjertefrekvensen til en normal tilstand.

Hvis vi snakker om den medisinske metoden for å eliminere det raske hjerteslag, er dette hovedsakelig beroligende stoffer. I de første 10-15 minuttene, hvis du i ro vil hjertetrytmen ikke bli gjenopprettet, kan du ta slike legemidler som volokardin, corvalol, tinktur av valerian. Glykintabletten vil også bidra til å senke pulsen, som må legges under tungen.

I tillegg til beroligende stoffer kan antiarytmika også brukes. Dette er en ganske omfattende gruppe medikamenter med forskjellige virkningsmekanismer på kroppen. Prescribes slike medisiner bare av den behandlende legen på grunnlag av alle dataene om tilstanden til helsen din. Antiarytmiske medisiner er for eksempel flekainid, adenosin, propranolol, verapamil og andre medisiner.

I noen tilfeller, når medisiner ikke er effektive, tar leger også til kirurgi. For eksempel, med alvorlige hormonelle lidelser, når det er behov for å fjerne en del av kjertelen som produserer et overskudd av hormoner. Også er operasjonen indikert for brutto hjertefeil og andre hjertesykdommer, når den eneste veien ut av situasjonen er kirurgi.

outlook

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk.

I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

forebygging

Forebygging av sinus takykardi betyr tidlig diagnose og rettidig behandling av patologi, samt eliminering av ikke-hjertefaktorer i utviklingen av arytmier. Unngå de alvorlige konsekvensene av takykardi med konsistent overholdelse av anbefalingene for en sunn livsstil.

Konsekvensene av takykardi og hvor farlig det er

Hvis alle som lider av hjerterytmefeil visste hva en farlig takykardi er, i kardiologisk praksis, ville færre forskjellige hjertesykdommer, eller til og med dødsfall, bli diagnostisert. Takykardi er et alvorlig problem som ikke bør ignoreres.

Hva er takykardi?

Takykardi er et brudd på hjerterytmen, som preges av dens hurtighet. Hvis det gjennomsnittlige hjerte reduseres 80 ganger i minuttet i stillingen til en person som ligger ned og 100 ganger i stående stilling, signaliserer overskudddet av disse indikatorene en takykardi. Det er akseptert å skille mellom to typer takykardi - fysiologisk og patologisk. Det første spørsmålet er om hjertefrekvensen øker under og etter trening og annen fysisk anstrengelse, under stress eller ved høy temperatur. Hvis imidlertid hjertefrekvensen øker uten objektive årsaker eller mot bakgrunnen av primærforstyrrelser, diagnostiseres en patologisk takykardi som går ut over normen.

I sin tur finnes det flere former for patologisk takykardi:

 1. Kronisk. Det kjennetegnes enten ved konstant forhøyet hjertefrekvens eller ved konstant gjentatte funksjonsfeil. Denne tilstanden kan vare i mange år.
 2. Paroksysmal eller paroksysmal. Kjennetegnet ved at rytmen i hjertet plutselig slås ned og også plutselig gjenopprettes, det vil si at det strømmer i form av et angrep. Dermed kan hjertet reduseres med en frekvens fra 130 til 200 slag per minutt og enda mer. Angrepet kan vare fra flere timer til flere dager.

Hvis angrepet skyldes en uorden i det autonome nervesystemet, kan følgende symptomer følge med:

 • økt trykk;
 • frysninger;
 • kortpustethet;
 • økt vannlating
 • følelse av koma, kompresjon i halsen;
 • en ubevisst tilstand.

Mekanismen for utvikling av et angrep er dette: I en av hjertets deler er det et fokus på spenning. Det genererer pulser med høy frekvens. Avhengig av avdelingen hvor dette fokuset har oppstått, er en eller annen type paroksysmal takykardi diagnostisert - atriell eller ventrikulær.

Atrial og ventrikulær takykardi i hjertet

Atriell takykardi, som regel, er en korrekt rytme av hjertet notert. Denne form for brudd kan oppstå av forskjellige grunner, for eksempel:

 • oksygen sult av hjertemuskelen, som er forbigående;
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • en ubalanse i blodelektrolytter - klor, kalium og kalsium.

Fokuset på excitering forekommer vanligvis i området av den atrioventrikulære knutepunktet. Følgende symptomer oppstår:

 • hjertebanken;
 • ubehagelige opplevelser i brystbenet;
 • smerte i hjertet;
 • kortpustethet;
 • generell svakhet;
 • svimmelhet.

Med ventrikulær takykardi er fokuset på excitasjon lokalisert direkte i ventrikkene eller septumet mellom dem. Denne typen brudd er veldig alvorlig, siden det i noen tilfeller utgjør en trussel mot menneskelivet. Takykardi kan for eksempel forårsake ventrikulær fibrillering, hvor bare enkelte fibre i ventrikulær muskelkontrakt. Dessuten er denne reduksjonen kaotisk, som et resultat er tilstrekkelig arbeid i hjertet umulig på grunn av mangel på faser av systol og diastol. En slik situasjon kan gi alvorlige komplikasjoner i form av et brudd på sirkulasjonssystemet, sjokk, lungeødem.

Årsaker til takykardi

Takykardi oppstår alltid mot en bakgrunn av en primær sykdom eller lidelse. Så peker leger på følgende mulige årsaker til hjerterytmeforstyrrelser:

 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • vegetative lidelser;
 • forgiftning av en organisme av hvilken som helst opprinnelse;
 • dårlige vaner: alkoholisme, røyking;
 • smittsomme sykdommer;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • forskjellige patologier i hjertet;
 • anemi under forverring eller kronisk;
 • åndedrettsvekt i stadiet av forverring eller kronisk form.

For å tildele riktig behandlingsregime, bør legen foreta en omfattende undersøkelse av hele pasientens kropp, og ikke bare hjertet.

Under et angrep kan en person begynne et panikkanfall, ledsaget av en følelse av frykt, panikk. Pasienter som klager over lignende anfall, krever en detaljert diagnostisk undersøkelse. Det er ekstremt viktig først og fremst å identifisere den primære sykdommen, mot hvilken det er feil i hjerterytmen.

Konsekvenser av takykardi

Takykardi i hjertet er ikke så ufarlig som noen pasienter tror. Det kan bære en reell fare for menneskers helse og liv. Konsekvensene av takykardi kan være den tyngste, fordi det signalerer et brudd på hjertets arbeid, og konstante eller periodiske angrep tvinge hjertemuskelen til å jobbe for slitasje. Så, her er hva farlig takykardi, hvis du ignorerer det:

 1. Hjertesvikt. Selvfølgelig tar det tid å utvikle seg, men langvarig takykardi, hvis den blir ubehandlet, gir en slik komplikasjon.
 2. Forringet ledning av hjertet. Det utvikler uunngåelig sammen med hjertesvikt.
 3. Iskemisk slag. Brudd på hjerterytmen kan gi en komplikasjon i form av tromboembolisme av hjernens kar, som senere blir årsaken til et hjerneslag.
 4. Dødelig utfall. For eksempel kan ventrikulær takykardi, hvis det forårsaker ventrikulær fibrillasjon, føre til død. Et lignende bilde forekommer ofte hvis takykardi ledsages av et akutt myokardinfarkt.
 5. Raskt slitasje på hjertemuskelen. Den opererer i en modus med økt belastning og mottar samtidig ikke den nødvendige kraften. Som en konsekvens slites orgelet ut raskere, vevene i hjertet og karene blir mindre elastiske.
 6. Oksygen sult. Interne organer og vev av hele organismen lider også, siden de ikke er mettet med oksygen i riktig grad. Organene er mettet med oksygen gjennom blodet. Men når rytmen i hjertet er rask, fyller ikke ventriklene seg med nok blod og har ikke tid til å levere næringsstoffer og oksygen til organene. Konstant synkope, metabolske forstyrrelser er konsekvensene av oksygen sult.
 7. Hjertes astma, lungeødem. Hvis årsaken til takykardi er kronisk insuffisiens, kan det forårsake komplikasjoner i form av arytmisk sjokk, akutt venstre ventrikulær svikt, nedsatt hjerte-sirkulasjon.

Konsekvensene av takykardi er svært alvorlige, derfor er det ved de aller første tegnene nødvendig å umiddelbart konsultere en kardiolog.

Takykardi i svangerskapet

Under graviditeten har kvinner ofte angrep av takykardi.

I noen tilfeller går slike anfall ikke utover normen, og i andre, tvert imot, krever nøye oppmerksomhet.

Hvis den gravide kvinnen har en svak økning i hjertefrekvensen, overstiger indeksene ikke 90 slag per minutt, og tilstanden til kvinnen er begrenset til en følelse av mindre ubehag, du bør ikke bekymre deg. Som regel starter akselerasjonen av hjertets rytme plutselig og uten grunn. De går fort også. Legene peker på mulige årsaker til slike forstyrrelser:

 • en endring i hormonell bakgrunn, spesielt en økning i nivået av progesteron;
 • økt sirkulerende blodvolum;
 • anemi,
 • brudd på vann-saltbalanse;
 • giftose, spesielt oppkastet som det er ledsaget av;
 • forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen, særlig dens hyperfunksjon;
 • hjertets patologi.

Hvis årsaken er skjult, for eksempel i toksikose, ubalanse eller anemi, da med eliminering av problemer, vil takykardiangrep gå bort av seg selv. Ved langvarig angrep av takykardi, når hjertefrekvensen overskrider 120 slag per minutt, og en kvinne klager over svimmelhet, kvalme, smerte i hjertet eller til og med faints, må du besøke legen og bli undersøkt.

Det er svært viktig å fastslå årsaken til hjertesviktfeil og ta de nødvendige tiltakene. Faktum er at noen primære sykdommer, mot hvilken takykardi utvikler seg under svangerskapet, utgjør en direkte trussel, ikke bare for kvinnens helse, men også for helsen og til og med barnets liv. Bare en oppmerksom holdning til ens helse og tidlig diagnose vil bidra til å hindre mulige komplikasjoner og konsekvenser.

Takykardi - jo mer farlig, årsakene, diagnosen og behandlingen

I møte med konklusjonen om takykardi, tenker mange på hva det er farlig og hva takykardi er. Dette er et økt antall hjerteslag på ett minutt. Det er verdt å merke seg at det normale antallet hjerteslag for en voksen er 60-90 slag. Takykardi er ikke en egen sykdom, det er et symptom på sykdommen. Det er to typer hjertebanken:

 • Fysiologisk (normal) - dette er når hjertefrekvensen øker med fysisk anstrengelse, sykdom eller stress;
 • patologisk - dette er når en person er i hvilemodus og avslapping, og hjertefrekvensen overgår fortsatt normen.

Dermed er den første typen behandling ikke nødvendig, men den andre krever en komplett medisinsk undersøkelse for å finne ut om mulig utbrudd av alvorlig sykdom. For å svare på spørsmålet, hva er farlig for takykardi, må du avgjøre hva årsakene og symptomene er.

Klassifisering av rask hjertefrekvens

Spesialister skiller flere varianter av takykardi:

 • sinus;
 • atrial;
 • A-B nodal;
 • ventrikkel;
 • tahisystolisk form for atrieflimmer.

Sinus takykardi har en jevn hjerterytme med en slaghastighet på mer enn 100 per minutt. Denne form for rask hjerterytme forekommer hos unge mennesker og når 200 slag.

Atriell takykardi er preget av en plutselig innfall av et angrep og med den samme uventede enden. Under vanlige angrep varierer hjertefrekvensen fra 160 til 220 slag per minutt, angrepet kan vare fra flere minutter til flere timer.

A-B nodulær takykardi er en vanlig form for supraventrikulær rytmeforstyrrelse, det er ikke avhengig av pasientens alder, tilstedeværelsen av andre sykdommer. Imidlertid er dette skjemaet vanligere hos kvinner. Hjertrytmen forblir riktig, og frekvensen av slag per minutt er fra 120 til 250.

Ventrikulær takykardi er en farlig form for rask hjerterytme. Fordi hjernens nedre kamre krymper raskt, kan de ikke fullstendig fylles med blod. Og som et resultat, fungerer ikke hjertemuskelen effektivt, vitale organer mottar ikke det nødvendige blodvolumet. Alt dette fører til komplikasjoner. Overgang av ventrikulær takykardi til ventrikulær fibrillasjon kan forårsake død.

Den tahisystolske formen for atrieflimmer er en av formene for atrieflimmer, med en hjertefrekvens på mer enn 100 per minutt. Det er vanligere hos eldre mennesker og er forårsaket av ulike hjerte-og karsykdommer, som hjertesykdom, iskemisk hjertesykdom eller hjertesvikt.

Årsaker til hjertebanken

Forekomsten av rask hjertefrekvens (oftest sinus takykardi), når en person er i en tilstand av fullstendig hvile, er indikativ for slike sykdommer som:

 1. Akutt eller kronisk anemi.
 2. Hjertets patologi.
 3. Nevrologisk dystoni.
 4. Åndedrettssvikt.
 5. Sykdommer i det endokrine systemet (f.eks. Tyrotoksikose).
 6. Lavt blodtrykk.
 7. Intoksikasjon forårsaket av en ondartet svulst eller infeksjon.

I tillegg bidrar utviklingen av takykardi til sterk forgiftning av kroppen på grunn av røyking, overdreven forbruk av alkohol, koffein, energidrikker.

Hva er symptomene på takykardi?

Hovedsymptomen er en akselerert hjerterytme, men det er andre tegn:

 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • en følelse av konstant mangel på luft;
 • forekomst av angrep av skarpe hopp med en varm rytme, hvorpå rytmen kommer til norm;
 • uventede tilpasninger av svimlende tilstand
 • en følelse av panikk og frykt;
 • ubehag og presse smerter bak brystbenet.

diagnostikk

Det er følgende typer diagnose av takykardi:

 1. Elektrokardiografi (EKG).
 2. Daglig overvåking av EKG.
 3. Ekkokardiografi (EchoCG).
 4. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet (EFI).

EKG bidrar til å bestemme hvilken type rask hjertefrekvens, frekvens og rytme. På grunn av elektrokardiografi er det også mulig å få data om mulig hypertrofi i venstre eller høyre ventrikel og overført infarkt.

Daglig overvåkning av EKG bidrar til å finne og analysere uregelmessigheter i hjerterytmen. I tillegg til å spore forandringer i hjertemuskulaturens funksjon med fysisk eller følelsesmessig stress under hvile og søvn.

Intrakardiell patologi bestemmes ved ekkokardiografi. Ved hjelp av ekkokardiografi kan du lære om tykkelsen av hjertets vegger, tilstanden til ventiler og myke vev, mykardiums kontraktilitet. Ekkokardiografi lar deg visuelt vurdere ytelsen til hjertemusklene, hastigheten og bevegelsen av blod i atria og ventrikler.

Ved hjelp av elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet kan man lære om mulige brudd på ledningen av hjertemuskelen og mekanismen for takykardi.

Enn hjertebanken er farlig

Ikke ignorere angrepene av takykardi, som er systematisk. Denne manifestasjonen kompliserer hjertets arbeid.

Så, hva er fortsatt farlig takykardi? I tillegg til de ubehagelige opplevelsene som følger med pasienten, fører det til at hjertemuskelen slutter å takle sin funksjon. Og blir også sårbar og slites ut.

Hvis en person lider av takykardi i lang tid, så etter en stund utvikler han hjertesvikt.

I tilfelle av økt hjertefrekvens på bakgrunn av kronisk hjertesvikt oppstår en rekke alvorlige komplikasjoner, som for eksempel:

 • akutt venstre ventrikulær svikt, i form av lungeødem eller hjerteastma
 • arytmisk sjokk;
 • Akutt svikt i blodstrømmen i hjernen kan føre til tap av bevissthet.

Med paroksysmal atrieflimmer, er komplikasjoner som fører til iskemiske slag, mulig. Effektene av ventrikulær takykardi, spesielt etter et tidligere myokardinfarkt, kan være ventrikulær fibrillasjon. Denne komplikasjonen av takykardi er den farligste, siden det kan føre til et plutselig dødelig utfall.

Forebygging og behandling

For behandling av takykardi foreskriver en kardiologer stoffer relatert til grupper av p-blokkere og kalsiumantagonister. p-blokkere reduserer hjertefrekvensen, slik at de ofte foreskrives for takykardi. Spesielt effektiv er propranolol og bisoprolol.

Kalsiumantagonister har blitt brukt i kardiologi i flere tiår. Med hurtig hjerterytme er stoffene Verapamil og Diltiazem effektive.

Noen ganger krever behandling av takykardi kirurgisk inngrep, for eksempel med paroksysmale takykardier, som utfører radiofrekvensablation. Radiofrekvens ablation er en svært effektiv metode for behandling av hjerterytmeforstyrrelser. I løpet av operasjonen blir et delikat kateter satt inn i hjertehulen gjennom fartøyet, en impuls påføres det, ødelegger myokardiet, som er ansvarlig for en unormal hjerterytme. Denne typen kirurgisk inngrep har ingen komplikasjoner, og tolereres lett av pasientene.

Som en profylakse for forekomsten av takykardi-angrep, anbefales det at legene umiddelbart undersøker utseendet av klager. Og samtidig er det oftere å være ute, å spille sport, gi opp dårlige vaner, for å overvåke ernæringens riktighet og ha god tid til søvn og hvile. Alt dette bidrar til å forebygge hjertebanken og andre problemer forbundet med kardiovaskulærsystemet.

Hva er farlig for takykardi og dens konsekvenser

Den gjennomsnittlige hjertefrekvensen er vanligvis 60-90 slag per minutt. I løpet av dagen endres hjerterytmen som følge av endringer i kroppens fysiske aktivitet, følelsesmessige og generelle fysiske tilstand. Takykardi er en økning i hjertets sammentrekning, som oppstår som en naturlig reaksjon på ytre stimuli eller som forbigående symptom på visse sykdommer. For å vite nøyaktig, om takykardi er farlig, bør du finne ut årsakene til forekomsten.

Fysiologisk takykardi, som oppstår med sterk fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress, med varme og andre forhold, passerer etter eliminering av den eksterne årsaken uten alvorlige konsekvenser. Risikoen for takykardi av en hvilken som helst opprinnelse øker kraftig hvis en person har alvorlige sammenhengende sykdommer, spesielt hjertesykdom.

De mest formidable komplikasjonene av takykardi er:

 • Hjerteinfarkt;
 • Fibrillasjon (fibrillering) av ventriklene;
 • Lungeødem;
 • Trombose og tromboembolisme av fartøy;
 • Kardiogent sjokk;
 • Plutselig hjertedød.

Takykardi kan ha andre konsekvenser: utvikling av kronisk hjertesvikt, kardiomyopati, synkope, generell svakhet ledsaget av vekttap.

tromboembolisme

Med unormalt høy hjertefrekvens, virker hvirvler i blodstrømmen. Brudd på normal blodstrøm ledsages av ødeleggelse av et visst antall røde blodlegemer og den påfølgende aktivering av koaguleringssystemet. Klumpen dannet i hjertehulen kommer inn i aorta og kan komme inn i et hvilket som helst organ med blodstrøm. Blokkering av fartøyet ved en trombose eller tromboembolisme fører til akutt hypoksi av det berørte organet eller dets del. Trombose er mest utsatt for:

 • Arterier av hjernen;
 • Arterier i tarmen;
 • Arterier av ekstremiteter;
 • Lungearteri.
 • Milt arterie

Konsekvensene av tromboembolisme er avhengige av det berørte organets funksjoner og hastigheten til å yte hensiktsmessig medisinsk behandling. Trombose av karene i ekstremitetene kan føre til behovet for amputasjon, trombi i hjernens kar er årsaken til slag. Med pulmonal tromboembolisme er risikoen for død svært høy.

Kardiologer identifiserer flere risikofaktorer for dannelsen av trombi:

 • Eldre alder;
 • Diabetes mellitus;
 • Langvarige angrep av takykardi i henhold til type atrieflimmer (48 timer og mer);
 • Arteriell hypertensjon;
 • Hjertesvikt;
 • Utvannet kardiomyopati;
 • Episoder av tromboembolisme i anamnesen.

Det antas at disse faktorene er mer relevante for patologiske typer takykardi, men deres tilstedeværelse er en god grunn til å korrigere pasientens livsstil. Mekanismen for for voldelig fysiologisk reaksjon på fysisk stress og følelsesmessige sjokk utelukker ikke muligheten for trombose. I forbindelse med den potensielle trusselen om denne komplikasjonen med hyppige angrep av takykardi, bør en kardiolog besøkes.

Myokardinfarkt

Den mest alvorlige manifestasjonen av iskemisk hjertesykdom. Under et angrep av takykardi, bruker myokardiet mer oksygen enn i normal modus. Brudd på volumet av hjerteutgang fører til utvikling av hypoksi av organer og vev, noe som bare forverrer situasjonen. Akutt oksygen sult innebærer død av myokardceller, hjerteinfarkt. Et infarkt kan utløses og trombose av koronarbeinene, men mot bakgrunnen av takykardi skjer dette sjelden.

Arteriell hypertensjon, hypertrofiske forandringer i myokardiet, aterosklerose øker risikoen for hjerteinfarkt til tider.

Utviklingen av hjerteinfarkt er indikert av:

 • Svak puls;
 • Blek hud;
 • Kaldt svette;
 • Akutt smerte i hjertet;
 • Frykt for døden.

Iskemisk hjertesykdom er en av de vanligste kardiopatologiene, derfor bør vanlige angrep av takykardi ikke ignoreres. Risikoen for å utvikle hjerteinfarkt kan reduseres betydelig ved å observere forebyggende tiltak, og vite hva en farlig takykardi i et bestemt tilfelle er.

Kardiogent sjokk

På bakgrunn av brudd på å fylle hjertet med blod med et langvarig angrep av takykardi, kan akutt venstre ventrikulær svikt utvikle seg. I dette tilfellet lider mitral og aorta ventiler. Til slutt kommer blodet nesten ikke inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, noe som kan føre til døden.

Et karakteristisk symptom på å utvikle kardiogent sjokk er den kraftige nedgangen i blodtrykket til kritisk lavt. De resterende symptomene er en følge av lavt blodtrykk. Behandlingen er rettet mot å stabilisere blodtrykket innenfor normale grenser og gjenopprette normal hjerterytme.

Med kardiogent sjokk er det:

 • Krenkelser av bevissthet;
 • Skarp blanchering av huden;
 • Svekket nyrefunksjon
 • Lungeødem.

Kardiogent sjokk refererer til nødforhold. Hvis du mistenker en utvikling av denne komplikasjonen, må du ringe en ambulanse.

Ventrikulær fibrillasjon (fibrillering)

Noen former for takykardi fortsetter i henhold til type ventrikulær fibrillasjon. Ved fibrillering betyr feilaktige kaotiske sammentrekninger av myokardiet med en hjertefrekvens på ca. 300 slag per minutt og mer. Blodstrømmen i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen blir kritisk lav. Fibrillering av ventriklene - et av symptomene på tidligere myokardinfarkt, refererer til nødforhold. Fibrillering oppstår plutselig og utvikler seg veldig raskt. I særlig alvorlige tilfeller kan klinisk død komme noen minutter etter angrepet. Den høyeste risikoen for denne komplikasjonen hos pasienter med diagnostisert ventrikulær paroksysmal takykardi.

Plutselig hjertedød

En plutselig hjertedød forstås som et tilfelle av dødelig utfall innen 6 timer etter utbruddet av de første kardiogene symptomene. Rapid dødelig utfall er i de fleste tilfeller en konsekvens av ventrikulær fibrillasjon.

Et takykardiangrep ved type ventrikulær fibrillasjon fører raskt til akutt hjerteinsuffisiens og nedsatt pumpefunksjon i hjertet. Den nesten fullførte opphør av pumping av blod fører til stillestående fenomener i blodet og en økende generell hypoksi. På grunn av alvorlig oksygen sult, utvikler nekrotiske endringer i myokard og hjernevev.

Tegn på plutselig død:

 • Stopper pusten;
 • Fravær av puls, inkludert carotisarterie;
 • Plutselig tap av bevissthet;
 • Dilering av elever.

Denne komplikasjonen krever umiddelbar gjenoppliving med kunstig åndedrett og bruk av en defibrillator for å gjenopprette normal hjerterytme.

Lungeødem

Stagnerende fenomener i en liten sirkel av blodsirkulasjon på bakgrunn av en pumpefunksjon i hjertet kan føre til lungeødem. Siden mottak av blod i venstre divisjoner på grunn av arytmi er vanskelig, akkumuleres det i en liten sirkel av blodsirkulasjon. Trykket i vevet stiger, det er et brudd på gassutvekslingsprosesser. Overflødig væske begynner å svette i alveolens hulrom.

Med økende lungeødem, er det:

 • Den wheezing i lungene;
 • Våt hoste med frigjøring av skumaktig rosa sputum;
 • Rikelig svette
 • Skarp blåing eller blanchering av huden.

besvimelse

Strengt sett refererer svikt ikke engang til komplikasjoner av takykardi, men er en av de medfølgende symptomene som kan føre til uheldige konsekvenser. Bevisstap med et plutselig angrep av takykardi oppstår uten gradvis forverring av tilstanden. Med raskt fremkallende akutt hypoksi, kan bevissthetstap forekomme innen noen få ti sekunder fra tidspunktet for angrepet. Uventet tap av bevissthet mot bakgrunnen av et taksykardi-angrep er en av årsakene til nasjonale og industrielle skader, samt nødsituasjoner på veiene.

Generell svakhet og vekttap

Utvikle mot en bakgrunn av ofte gjentatte lange angrep av takykardi, som ikke fører til utvikling av akutt hjertesvikt. Hyppige forstyrrelser i oksygenforsyning til vev medfører dårlige forandringer i metabolismen generelt. Prosessene for assimilering av næringsstoffer brytes, immunitet er undertrykt. Kronisk hypoksi, forårsaket av hyppige angrep av takykardi, manifesterer generell svakhet, døsighet, økt mottakelighet for smittsomme sykdommer.

Fraværet av akutte og akutte komplikasjoner mot bakgrunnen av et enkelt anfall betyr ikke at problemet ikke eksisterer. Patologiske endringer i hjertefrekvensen kan ha langsiktige konsekvenser, utvikle seg gradvis og i lang tid fortsetter asymptomatisk.

Kronisk paroksysmal takykardi kan provosere utviklingen av hjertesvikt og nedsatt myokardial ledningsevne. Hvis angrep av arytmi oppstår mot bakgrunn av allerede eksisterende kardiopatologi, forverrer de kurset og øker risikoen for hjerteinfarkt og andre iskemiske hendelser. Gjentatte angrep med rask hjertefrekvens bør ikke ignoreres. Det er bedre å vende seg til en kardiolog i tide og finne ut hvor farlig takykardi er og hvordan man holder den under kontroll.

Enn hjertets takykardi er farlig

Hvordan behandle takykardi og hvor farlig er det?

Spesialister legger merke til at takykardi forekommer ganske ofte, og om lag 10% av verdens befolkning lider av det. Det er mange grunner for utviklingen av denne sykdommen, som ofte bestemmer hvordan man skal behandle takykardi i en bestemt sak. Takykardi er hjertebanken. Normen for en sunn person vil være fra 60 til 80 slag per minutt, og med takykardi øker hjertefrekvensen og kan nå 100 eller flere slag per minutt.

Hovedtegnene for takykardi:

• infeksiøse eller autoaggressive immunreaksjoner av kardiovaskulærsystemet;

En takykardi kan være farlig

Hjerte, dets rolle i kroppen kan ikke undervurderes. Denne kroppen - en workaholic er fullt dannet så tidlig som den andre måneden for menneskelig embryonisk utvikling og fortsetter å jobbe hele sitt etterfølgende liv. Hos en voksen er hjertefrekvensen per minutt innenfor området 60 til 90 slag. Økningen i antall hjerteslag i medisin kalles takykardi. For å forstå hva en farlig takykardi, la oss se nærmere på årsakene til og symptomene på dette fenomenet.

Oftest takykardi manifesterer seg ikke som en selvstendig sykdom, så vel som symptomer, typen reaksjon på hjerte pulsene i nervesystemet, fysisk aktivitet eller opptak av stoffer som fremmer hyppige hjerte sammentrekninger. Denne såkalte fysiologiske takykardien utgjør ikke en helsefare, da det er en av kroppens reaksjoner på de naturlige manifestasjonene i sentralnervesystemet.

Det er ingen sjeldne tilfeller av rask hjertefrekvens hos små barn, så vel som ungdom, som følge av en mer aktiv livsstil, ubalanse av endokrine og andre systemer i utviklingen av en ung organisme. Gravide kvinner opplever også episodiske anfall. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at kroppen arbeider med forvrengt kraft, det er en restrukturering av hormonell bakgrunn, vektøkninger, en intensivert metabolsk prosess begynner.

Signifikant akselerasjon av hjerterytmen kan skyldes aktive fysiske øvelser, stressende situasjon, effekten på kroppen av koffein, nikotin og andre, stoffer som påvirker hjertearbeidet. Ofte er det en lignende avvik hos pasienter som lider av vegetativ-vaskulær dystoni. Under panikkanfall, er det en følelse av kortpustethet, og følelsen av at hjertet skal hoppe ut av brystet. I denne tilstanden bør du ta en komfortabel stilling, utføre pusteøvelser, prøve å slappe av, roe seg ned.

Patologiske manifestasjoner av takykardi

Takykardi kan også forekomme i løpet av utvikling av patologiske prosesser i kroppen, ondartede svulster, infeksjoner pyo-inflammatoriske, skjoldbrusk sykdommer, er senket blodtrykk. et senket nivå av hemoglobin. I slike tilfeller er takykardi et sammenhengende fenomen. Derfor, når det oppstår, er en fullstendig undersøkelse nødvendig. Ofte, med riktig diagnose og rettidig behandling av sykdom, går symptomene på takykardi forbi.

Men av og til, er rask hjerterytme et tegn på alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Hvis det oppstår hjerterytmen fiasko uten åpenbar grunn, bekymret selv i en tilstand av fullstendig hvile, og personen ikke lider av en kronisk sykdom, ikke består medikamentell behandling, bør du oppsøke lege og bli testet for å avsløre den sanne prichinu.Tahikardiya svært farlig når symptomene er på bakgrunn av hjertesykdommer.

Konstante symptomer på takykardi er helsefarlige

Du kan ikke ignorere systematisk manifestasjoner av takykardi. De kan signalere alvorligere sykdommer som oppstår i kroppen. Det kan være syke tenner, sykdommer i kjønnsorganet, endokrine sykdommer, overflødig vekt. Alt dette kan i stor grad forverre arbeidet i hjertet. I seg selv vil hjertemuskelen, som arbeider i en styrket modus og ikke får riktig ernæring, raskt slites ut. Hva kan forårsake et brudd på hjertefrekvensen, forringelse av elastisiteten til vevet i hjertet og blodårene.

Enn takykardi er fortsatt farlig, så det er en utilstrekkelig tilførsel av organer og vev i kroppen med oksygen. På grunn av for hurtige sammentrengninger har hjertets ventrikler ikke tid til å fylle opp med blod og effektivt levere oksygen og næringsstoffer til organer og vev. Ofte kan oksygen sult føre til hyppig besvimelse, utmattelse av hjertemuskelen, irreversible forandringer i metabolisme i organer og vev. Med systematisk manifestasjoner av takykardi, kan hjertesvikt utvikle seg.

Symptomer og forebygging av takykardi

Det er følgende symptomer på takykardi:

 • Paroksysmale plutselige hopp i hjertefrekvensen. Rytmen i seg selv forblir riktig;
 • Det er generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • Følelse av mangel på luft;
 • Skarpe rushes av svakhet;
 • Følelse av frykt, og til og med panikk.

Hvis du finner slike symptomer, bør du ikke ignorere dem, du må gå gjennom en full undersøkelse. Kun en lege vil kunne bestemme type og årsak til takykardi.

For å unngå at angrep av raske hjerteslag ikke manifesteres, må du følge standard forebyggende regler. Det er mer vanlig å være utendørs, balansert, moderat å spise, spille sport, slutte dårlige vaner. Det er viktig å regelmessig gjennomføre en fullstendig undersøkelse av kroppen for å identifisere skjulte patologier. som kan forårsake angrep med rask hjertefrekvens. Veldig viktig i forebygging av takykardi er en god, fullstendig hvile. Utmerkede resultater kan gi yoga og ulike respiratorisk praksis i ayurveda-systemet som vil bidra til å normalisere den følelsesmessige tilstanden, som også påvirker hjertearbeidet, styrker og forsterker kroppen. Vær sunn!

Takykardi: hva skal jeg gjøre hvis hjertet begynte å slå oftere

Hvis hjertet ditt begynte å slå oftere med lykke, kjærlighet eller en tilstrømning av følelser - det er fantastisk! Men hva om hjertebanken øker plutselig, uten tilsynelatende grunn? Etter et brudd på hjertets rytme kan det indikere tilstedeværelsen av visse patologier eller være en harbinger av svært farlige forhold. I medisin kalles denne økningen i puls takykardi. Og det er for det at vi vil tilegne vår dagens artikkel.

Tahikradiya er den plutselige økningen i hjertefrekvensen

Fysiologi av hjerterytme

Hjertet vårt er et spesielt organ som utfører en viktig funksjon og har en slags autonomi. Hjertets rytme reguleres og kontrolleres ikke bare fra utsiden - det vegetative nervesystemet og endokrine kjertler, men også fra innsiden - ved sitt eget hjertesystem (PCC). Dette systemet er representert ved spesielle muskelfibre som danner en sinus, atrioventrikulær knutepunkt lokalisert mellom ventrikkene og atria, en bunt av His og Purkinje-fibre. Disse spesifikke formasjonene bidrar til en rytmisk og sekventiell sammentrekning av hjertemuskulaturen og påfølgende pressing av blod fra atria inn i ventriklene og deretter til blodbanen.

Feil i PCC-arbeidet kan forårsake forstyrrelser i rytmen, og dermed føre til endringer i blodstrøm, blodfylling av blodkar og blodtilførsel til hjertemuskelen. Dette forårsaker i sin tur iskemi. I tillegg utgjør noen typer arytmier en alvorlig fare, ikke bare for helse, men for menneskets liv selv, siden de kan føre til enda en hjertestans.

I tillegg til feil i arbeidet med PSS, arytmier, og spesielt takykardi, kan det forårsake forstyrrelser i det endokrine eller autonome nervesystemet. Således, tyrotoksikose eller hypertyreoidisme, forårsaker en økning i eksitabiliteten av myokard, og følgelig med vedvarende tachykardi hjertefrekvens (CHSC) på 120 eller flere slag. Slik sykdom som feokromocytom eller en svulst fra binyremargen, karakterisert ved en økning i syntesen og frigivelse av adrenalin i blodet og økt sympatisk virkninger av denne mediator. Økningen i hjertefrekvensen er en av de viktigste symptomene på sympatisk innervering. I seg selv er overvekten av sympatiske påvirkninger over parasympatiske også preget av økt hjertefrekvens. En slik tilstand kan observeres når det autonome nervesystemet er forstyrret, mer kjent som vegetativ-vaskulær dystoni (VSD).

Uansett takykardiets etiologi anses denne tilstanden bare for patologisk hvis den opptrer plutselig, antall hjerteslag per minutt overstiger 90, og det er ingen objektive grunner til økningen i hjertefrekvensen. Samtidig kan takykardi være ganske naturlig, en fysiologisk tilstand som følger med sterkt fysisk eller følelsesmessig stress. I dette tilfellet øker pulshastigheten gradvis, med en økning, og går også gradvis tilbake til normal (60 til 80 slag / min).

Takykardi, som oppstår under trening, regnes som normen

Tegn på å senke blodtrykket inkluderer også takykardi. I dette tilfellet er utseendet kompenserende. En økning i frekvensen av sammentrekning av hjertet oppstår som et svar på en reduksjon av blodkarstrømmen. Klipper raskere, hjertet prøver å kaste store mengder blod inn i blodet. En slik refleksøkning i puls mot bakgrunnen av hypotensjon kan også betraktes som fysiologisk, siden den ikke er forbundet med utseendet av patologiske områder av eksitasjon.

Typer takykardi og dets symptomer

Takykardi i hjertet er ikke en uavhengig sykdom. Dette er bare ett av de mange symptomene som kan følge ganske alvorlige kardiovaskulære patologier (CCC). Vi har allerede funnet ut at takykardi er en økning i hjertefrekvensen. Det er imidlertid flere typer takykardier. Ifølge den enkleste klassifiseringen kan alle typer takykardi deles inn i patologisk og fysiologisk, som vi allerede har sagt. Patologisk takykardi utvikler som regel på grunn av utseendet av ytterligere fokus på eksitasjon i hjertemuskulaturen. Her genereres ekstraordinære impulser som sprer seg til tilstøtende fibre i myokard-ekstrasystolene.

Hvis økningen i hjertekontraksjoner ikke følger med endringer i hjertefrekvensen, snakker de om paroksysmal takykardi. Paroksysmer kjennetegnes av en hjertefrekvens på mer enn 90 slag / min, men samtidig holder hjerterytmen flat og vanlig.

Takykardi forekommer oftest hos voksne. Det er imidlertid tider når hjertefrekvensen øker hos små pasienter. Takykardi hos barn utvikler som regel følge av medfødt hjertesykdom. Det krever umiddelbar behandling. Ofte utføres operasjonen i de første dagene av et barns liv. Prognosen for behandling av takykardi hos barn er i de fleste tilfeller gunstig.

Avhengig av plasseringen av foci av ekstrasystolen, er den supraventrikulære, ventrikulære og nodulære takykardi isolert. Nodulær (sinus) takykardi kan betraktes som en av varianter av supraventricular. Faktisk opptrer supraventrikulær takykardi ved opprinnelsen til ytterligere impulser i atriene.

Supraventrikulær (supraventrikulær) takykardi utvikler plutselig, hjertet er som en "trukket" fra brystet, føler pasienten en pulse uten direkte sondering puls. Hjertefrekvensen øker til 150 - 250 slag per minutt. Sammen med dette kan en person observere i seg selv og andre symptomer, for eksempel bryststramming og smerte, angst, en følelse av frykt for døden.

Nodulær (sinus) takykardi kan observeres med sterk emosjonell utbrudd, agitasjon, stress

Nodulær takykardi i hjertet, hvis symptomer er mindre uttalt, kan observeres med sterk emosjonell utbrudd, agitasjon, stress. Pulsen, som regel, overskrider ikke 90 slag per minutt. Rytmen til hjertet selv er bevart. Opprinnelsen til sinus takykardi tilskrives fysiologiske tilstander.

Ventrikulær takykardi - patologi er ganske farlig. Ofte er det en forløper for hjerteinfarkt, fordi når denne tilstanden oppstår, kan hjertet ikke effektivt og fullt pumpe blod, og som resultat er det i seg selv i en tilstand av iskemi. Men den farligste tilstanden er ventrikulær fibrillasjon. I dette tilfellet begynner de enkelte fibrene i myokardiet å trekke sammen, og hyppigheten av disse sammentringene kan nå 600 per minutt! Hjertet står ikke slik en last og kan stoppe hvis pasienten ikke er utstyrt med kvalifisert medisinsk behandling innen noen få minutter. Diagnostisering av ventrikulære takykardier, så vel som andre typer sykdommer som bæres av EKG, på hvilken ytterligere virkningspotensialamplituder toppene er klart synlig, svarende til forekomsten av tidlige pulser i kardiomyocytter.

Behandling av takykardi

Så vi fant ut hva som er farlig for hjerte takykardi, og hva konsekvensene det kan være. Nå er det på tide å snakke om hvordan man skal behandle denne farlige tilstanden. Og siden takykardi fremdeles er et symptom, og ikke en uavhengig sykdom, bør behandling startes med behandling av den underliggende patologien. Hvis årsakene til takykardi ligger i endokrine sykdommer, må du først og fremst gjennomgå en undersøkelse hos en endokrinolog som kan ordinere den nødvendige korrigerende terapi. Imidlertid kan i noen tilfeller kirurgisk behandling kreves, for eksempel med en tumor i binyrene. Hvis takykardi - en manifestasjon av patologier SCS (myokarditt, koronarsykdom, hjertesykdom), vil antiarrytmimidler bli utnevnt som ytterligere medikamenter medisinering.

Ved hjelp av førstehjelp kopping takykardi omfatte slikt legemiddel som lidokain-løsning (1 - 2%), som blir administrert som en intravenøs infusjon benyttes også takiepreparaty som verapamil, diltiazem, prokainamid, og andre. Reduksjon av puls oppnås også ved bruk av kaliumpreparater som reduserer ledningen i hjertemuskelen.

For å redusere belastningen på hjertet, reduser reaktiviteten til det ledende systemet og blokkere de sympatiske effektene på hjertemuskelbrukene som brukes av gruppen av beta-adernoblokatorov. Ikke så lenge siden har forskere i løpet av kliniske studier bevist at bruken av disse stoffene flere ganger reduserer dødeligheten blant personer som lider av hjerte-og karsykdommer.

Takykardi kan bare herdes med en medisinsk rute

Blant de urtepreparatene som brukes til å behandle takyarytmier, bør en gruppe hjerteglykosider skilles. De reduserer ledningen i atrioventrikulærnoden, reduserer byrden på hjertet og bidrar til å redusere antall hjerteslag per minutt. Imidlertid bør behandling av hjerte takykardi med hjerteglykosider, samt bruk av andre antiarytmiske midler, utføres under streng medisinsk tilsyn. I tillegg tas hjerteglykosider av en spesiell ordning (digitaliseringsprinsippet) og kan ikke avhendes selvstendig. Slike forholdsregler er nødvendige for å forhindre utbruddet av atrioventrikulær blokade - den viktigste komplikasjonen av hjerteglykosider.

Hvis takykardi var et resultat av sterke følelsesmessige utskiftninger eller en stressende situasjon, så å fjerne det passe de mer tradisjonelle og kjente midler, for eksempel "Corvalol", "valokardin", "Validol" tabletter og andre. De hjelper ikke bare med å lindre nervøs spenning og roe seg, men reduserer også CHCC. I dette tilfellet kan noen folkemessige behandlingsmetoder også brukes. Det kan være ulike sedativa avgifter, urtete, infusjoner beroligende urter som vendelrot, cyanose, humle, motherwort, og mange andre tradisjonelle løsninger.

Takykardi, som har oppstått uten tilsynelatende grunn, er en alarmklokke. Men etter en grundig undersøkelse og startet rettidig behandling, kan du forhindre forekomsten av mange alvorlige sykdommer. I dag finnes det et stort antall effektive metoder og farmakologiske midler for behandling av takykardi, noe som gjør det mulig å bevare pasientens livskvalitet. Det er imidlertid viktig å huske at noen medisiner for hjerte takykardi bør kun tas i samråd med legen, for å unngå farlige konsekvenser for helsen din. Forebygging av takykardi er å forvalte en sunn livsstil, rettidig behandling av hjerte- og karsykdommer og endokrine sykdommer og øke stressmotstanden. Vær oppmerksom på deg selv, og la hjertet ditt slår oftere bare fra lykke!

Les Mer Om Fartøyene