En diett for å redusere kolesterol er en ukentlig meny. Produkter for en uke for å redusere kolesterol

Som mål for diett ernæring kan du sette resultatet ikke bare for å gå ned i vekt, men også for å senke nivået av kolesterol i blodet. For å gjøre dette må du også spise visse matvarer. Hva er kostholdet for høyt kolesterol? Les anbefalingene nedenfor for å lage et personlig kosthold i en uke.

Hvordan senke kolesterol i blodet med ernæring

Ernæring med økt kolesterol antyder utelukkelse av mat, som inneholder det i store mengder - det er mat av animalsk opprinnelse, dvs. fisk, melk, kjøtt, biprodukter. Hovedregelen i dietten er å minimere retter med mettet fett. Så kjøttporsjonene skal reduseres til 100-150 g, med kyllingen skalet av, gi opp fettsyrer og krem, smør og majones. I tillegg til disse reglene må du lytte til noen flere tips:

 1. Bruk som en dressing salat sitronsaft eller olivenolje;
 2. bruk nyttige matlagingsmetoder: matlaging, stewing, baking, damping;
 3. inkludere i kostholdet mer fiber, som finnes i grønnsaker;
 4. Spis oftere, men i små porsjoner med en pause fra 3 til 4 timer;
 5. med de vanlige 3 måltidene om dagen for å lage snacks.

Slik holder du seg til en diett med høyt kolesterol hos kvinner og menn

Kolesterolreduserende diett er spesielt indikert for de som har problemer med kardiovaskulærsystemet eller er i fare for slike patologier. Med ubalanse i diettmenyen i en uke for å redusere kolesterol, må du inkludere flerumettede fettsyrer. De finnes i sjømat, fet fisk og fiskeolje. Standard mengden inntak av kolesterol i kroppen er 300 gram, men for å redusere nivået bør det reduseres til 250 g og lage en meny i henhold til denne tilstanden.

hypocholesterolic

Dette stoffet i en moderat mengde er nyttig for kroppen, fordi det er et integrert element i konstruksjonen av cellemembraner, er involvert i å styrke immuniteten. Det første du må gjøre er å beregne antall matvarer som anbefales å inkludere i diettmenyen i en uke for å senke kolesterolet:

 1. Proteinmaltene bør være litt begrenset: Den daglige proteinstandarden skal være 80-100 g. Hypokolesterolemisk diett bør være basert på kyllingbryst uten hud, fisk, vegetabilske proteiner i bønner, nøtter, erter eller soya.
 2. Den daglige normen av fett er 40-50 g. Dette inkluderer vegetabilsk olje: oliven, linfrø, sesam og solsikkeolje.
 3. Karbohydrater bør bare fylle energibesparelsene, så du trenger bare å bruke sakte: frukt, grønnsaker, fullkornsbrød, frokostblandinger, makaroni med solide varianter.

lipidsenkende

Denne varianten av dietten er indikert med en svekket utveksling av lipider, dvs. fett i kroppen. I tillegg til kolesterol inkluderer de triglyseriner og fosfolipider. Kosthold for å gjenopprette fettmetabolismen er å øke mengden vegetabilske fettstoffer og redusere eller helt utelukke dyr. Produkter i menyen for en uke for å senke kolesterolet skal være kalorier, men næringsrike. Deler bør inneholde en liten mengde protein i form av fettfattig kjøtt, komplekse karbohydrater, inneholdt i korn og fiber fra frukt og grønnsaker.

Produkter med kolesterol

Alle produkter kan deles inn i å øke og senke kolesterolnivået. Den første er anbefalt helt eller delvis begrenset til bruk, og den andre - å inkludere i dietten i store mengder. Ved å lage en liste over anbefalte og forbudte produkter, kan du planlegge din daglige meny og diett for en hel uke fremover, fordi du kan spise den i ubegrenset tid for å senke kolesterolet.

Senke kolesterol med riktig ernæring

Kolesterol er en lipid (fettlignende substans), hvorav hoveddelen produseres i leveren, og resten kommer fra det ytre miljøet gjennom mat. Det spiller rollen som en byggekomponent for celler i hele organismen og deltar i viktige biologiske prosesser hos menn og kvinner, derfor er det viktig å alltid holde indikatoren innenfor normens grenser. En utmerket assistent i denne oppgaven er en diett med økt kolesterol.

Konsekvensene av høyt kolesterolnivå

Utbredelsen i kostholdet av karbohydrater og mettet fett øker nivået av kolesterol og fører til ulike lidelser og sykdommer i kroppen.

De farligste av dem er:

 • aterosklerose med dannelse av plakk på veggene av karene, innsnevring av lumen av vener og arterier, og i noen tilfeller forårsaker fullstendig blokkering;
 • kardiovaskulære sykdommer (hjerteinfarkt, hjerneslag, endring i ekstremiteter og andre);
 • fett hepatose, kolesterose, pankreatitt, diabetes mellitus;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • økt blodtrykk (hypertensjon).

Redusere verdien av kolesterolet kan være ved å justere menyen og med maksimal utelukkelse av kalori og fettstoffer. Slik mat er basert på tabell nummer 10 og kalles et hypokolesterisk diett for hypertensjonspasienter og personer med forhøyet kolesterol i blodet.

Hypokolesterol Diet: Ernæring Basics and Composition

Hovedmålet for en diett med høyt kolesterol er å redusere antall animalske fettstoffer. Dette til sin side bringer verdien av kolesterol til normen. Spesialister innen medisin identifisere de grunnleggende reglene for 10 diettbordet:

 • reduksjon i dietten av sukkerholdige produkter;
 • reduksjon i fettinntak og stekt mat;
 • bruk i stedet for vegetabilsk fett av animalsk opprinnelse;
 • overvekt av fiskeprodukter i menyen;
 • reduksjon i antall kjøttretter (i hver servering bør det ikke være mer enn 100 gr kjøtt);
 • fjerning av fett og hud fra kjøtt før matlaging;
 • inkludering i kostholdet av flere grønnsaker og frukt, med unntak av poteter og bønner;
 • Tilberedning av korn fra alle korn som ikke kan behandles
 • maksimal utestenging av alkohol og salt.

Hvilke matvarer bør utelukkes fra kostholdet med økt kolesterol

Listen over forbudte matvarer i kostholdet inkluderer:

 • rik produkter og godteri (sjokolade, peanøttsmør, fløtekaramell godteri, honning, syltetøy, sirup, sukker, fruktose, marshmallow, ingefær og peanøtter i sukker);
 • Fisk, kjøtt av fete varianter i ren form og buljonger, kokt fra dem;
 • kaviar, hermetikk og røkt kjøtt;
 • pasta, semolina grøt;
 • kakao og kaffe.

Når du kjøper et produkt bør ta hensyn til skjulte fett som finnes i svinekam, biff, karbonat, ribbe og biter av kadaveret med en synlig mengde fett. Mye kolesterol inneholder bearbeidet kjøtt i form av skinke, pølser, pølser.

Ikke misbruk egg. Tabell nummer 10 innebærer bruk av ikke mer enn 2 stk per uke.

Kolesterol finnes ikke bare i sukker, men i alle sukkerholdige matvarer. Hypolipidemic kosthold for menn og kvinner, som tar sikte på å redusere deres antall, utelukker oster, lettrømme og yoghurt, smør, som de er vanligvis lagt mye sukker.

På et høyt nivå av kolesterol i blodet bør være helt utelukket fra diett-produkter, bakeriindustrien og hurtigmat uttak, som er sammensatt av et stort antall av trans-fett og mettet fett.

Kosthold for høyt kolesterol hos kvinner etter 50, menyer og matvarer

Hurtigsides navigasjon

Økning av nivået av kolesterol i blodet er ansett å være den viktigste faktoren ugunstig å påvirke blodårene og provoserer utviklingen av kardiovaskulær sykdom, inkludert aterosklerose, koronar hjertesykdom, slag, myokardialt infarkt, tromboflebitt.

Forhøyede blodnivåer av lavdensitets lipoprotein (LDL), den såkalte "dårlige" kolesterol og triglycerider (TG) og samtidig redusere lipoprotein med høy densitet (HDL) - "gode" kolesterolet, som fører til alvorlige konsekvenser.

Kvinnekroppen er utformet slik at styringen av den reproduktive perioden bæres kolesterol østrogener - steroide kjønnshormoner som er produsert av ovarial follikulær apparat. Disse samme stoffene opprettholder godt kolesterol (HDL) på riktig nivå, og forhindrer utviklingen av hjerte- og vaskulære patologier.

 • Hvorfor, etter 50 år, har kvinner sterke vekstratene av dårlig kolesterol (LDL)?

Det viser seg at med tilgangsnummer menopausale eggstokkene syntetiserte hormoner reduseres gradvis, for derved å redusere kontroll over LDL nivå. Det er derfor etter 50 år konsentrasjonen av kolesterol i blodet hos kvinner er ikke bare vanskelig å vokse, men også foran i utgangspunktet høye LDL innhold indikatorer i den mannlige kroppen, akkumuleres kolesterol i blodårene i tidlig alder.

Hvordan senke kolesterol i blodet?

Til tross for at opp til 50 år, østrogen beskytter kvinner fra kolesterol opphopning av slike negative faktorer som fysisk inaktivitet, overvekt, diabetes, høyt blodtrykk, dårlige vaner, farlig miljø, etc. har en ødeleggende effekt på kroppen med utbruddet av overgangsalderen.

Det er derfor å kontrollere tilstanden til kroppen og nivået av kolesterol i blodet krever en radikal endring i livsstil og en betydelig tilpasning av ernæring.

Helt rene fartøy fra kolesterol plakk kan bare kirurgiske metoder, men ikke hindre økningen i kolesterolnivået og hindre dannelsen av nye klynger det, drøye progresjon av aterosklerose, ifølge hver kvinne etter 50 år.

For å gjøre dette er det nødvendig å øke fysisk aktivitet (dynamisk belastning), for eksempel etter å ha spurt sport, slutte å røyke, overholde prinsippene for sunn ernæring og utføre regelmessig blodtrykksovervåkning.

Til tross for tilgjengeligheten av syntetiske stoffer mot kolesterol (for eksempel statiner), er en diett med høyt kolesterol i blodet en medisinsk nødvendighet.

Balansert og godt sammensatt kosthold, uten noe som det blir holdt under kontroll LDL er nesten umulig, vil den opprettholde statusen for de fartøyene på riktig nivå, og for å minimere risikoen for farlige komplikasjoner og den raske utviklingen av aterosklerose.

Kosthold i høyt kolesterol hos kvinner etter 50 år

Hvis kolesterol økes, er dietten etter 50 år rettet mot reduksjon og vedlikehold innenfor rammen av normen. Avfall bør ikke bare være fra fettstoffer, men også fra matvarer som er høyt i bordssalt (natriumklorid).

For å bekjempe kolesterol om et slikt kjøkkenelement som stekepanne, er det bedre å glemme. Den største mengden farlige fettstoffer og kreftfremkallende stoffer vi får med stekt mat. Alle retter anbefales å lage mat for et par, koke, stuing, noen ganger bake.

Måltider bør organiseres 5-6 ganger om dagen, delt inn i små porsjoner, hvis totalvekt ikke overstiger 300 gr. Det totale kaloriinnholdet i dietten bør ikke være høyere enn 1800-2000 kcal. I nærvær av fedme, kan energivarmen av den daglige menyen reduseres til 1200-1500 kcal, men bare etter avtale med legen som observerer deg.

Avvises henhold til forhøyet kolesterol spise noen hermetikk, inklusive kjøtt og hermetisert fisk, beiset, saltet og sylte grønnsaker (unntatt kål) og sopp, så vel som kjøtt og pølser, produsert industrielt eller hjemmelagde.

Eliminere fra diett mat høyt LDL, og berikende det med mat som bidrar til fjerning av overflødig fett fra kroppen, er det mulig å utvide den aktive levetid og forbedre helsen.

Tabell over produkter som kan og kan ikke spises

Tabell over skadelige og nyttige produkter med høyt nivå av kolesterol (hva kan og kan ikke)

 • linfrø;
 • soyabønner;
 • valnøtt;
 • gresskar frø;
 • drue frø;
 • olivenolje;
 • mais

Forhøyet kolesterol hos kvinner i blodet: En diett på høyt nivå, en meny for en uke

Tilstedeværelsen av kolesterol i kroppen er viktig. Det er han som bidrar til produksjonen av vitamin D, de viktigste kvinnelige kjønnshormonene, og selv uten kolesterol er normal funksjon av immunitet umulig.

Tallrike medisinske studier har vist at det er en klar sammenheng mellom personens velvære og nivået av kolesterol i blodet hans. Hvis det er et overskudd av fettlignende substans, begynner det umiddelbart å øke risikoen for å utvikle aterosklerose og dannelsen av vaskulære plakk.

Slike endringer kan forårsake hjerteinfarkt, iskemisk berøring og andre problemer med hjerte og blodkar av en person. Med andre ord, for å forhindre utbruddet av disse sykdommene, er det viktig å følge et spesielt diett som forhindrer økningen av kolesterol i kvinners blod.

Med høyt kolesterol diett

For å kvalitativt redusere nivået av kolesterol i blodet bør alltid holde seg til et spesielt diett. Det er preget av et minimum inntak av mettet fett, noe som vil gjøre det mulig å redusere nivået av kolesterol med lav tetthet (det kalles fortsatt dårlig) og unngå behandling med medisiner.

Hvis det fettlignende stoffet i blodet er for høyt, bør dietten gjøres, basert på følgende krav:

 • senke nivået av kolesterol kan være vegetabilsk fett (umettet);
 • animalsk fett og syntetisk fører til et hopp i kolesterol (mettet);
 • fisk og sjømat normaliserer triglyserider og kolesterol (enumettet).

Under utviklingen av et rasjonelt hypokolesterol diett er det viktig å ta hensyn til alle egenskapene til matvarer og deres evne til å påvirke kvinnekroppen.

Liste over produkter

Meieriprodukter. Det må nødvendigvis være med den minste mengden fett. Melk er ikke mer enn 1,5 prosent fett, kefir og yoghurt - maksimalt 2 og ost - 35 prosent. Det er nødvendig å beskytte deg så mye som mulig fra å spise rømme, smør og krem. Kategorisk kontraindisert konsum av margarin, alle disse produktene, eliminerer kostholdet umiddelbart.

Vegetabilsk olje. Det vil være godt å velge vegetabilske oljer, ideelt - oliven. At det kvalitativt senker nivået av dårlig kolesterol. Hvis du bruker dosert, har du råd til olje:

Kjøtt. Preference for sine magre varianter: biff, kalvekjøtt og lam. Før matlaging er det bedre å kutte fettlag på kjøttet. Fullstendig nekte deg selv, produktet anbefales ikke.

Uten rødt kjøtt kan anemi begynne, særlig hos unge kvinner. Ikke glem fuglen. Det ideelle dietten vil være med en kalkun. Her er det bedre å behandle med halvfabrikata med forsiktighet og ikke inkludere dem i kostholdet ditt.

Slakteavfall. Fra leveren, hjernen og nyrene er det bedre å holde seg borte, fordi de inneholder en overdreven mengde dårlig kolesterol, noe som fører til tett blod hos kvinner.

Fish. Hvis du har økt kolesterol i blodet ditt, bør fisken være på bordet hver dag. Den inneholder omega-3 syrer, som reduserer risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer kvalitativt. Et stort antall mettede syrer inneholder: flom, tunfisk, torsk. Det vil være bedre å unngå calamari og fiskkaviar.

Egg. Yolks kan inneholde for mye mengder kolesterol. De anbefales å konsumere ikke mer enn 4 stykker per uke, men i protein kan du ikke begrense deg selv.

Grønnsaker og frukt. Daglig er det nødvendig å inkludere i menyen ikke mindre enn 400 g ferske grønnsaker og frukt. Takket være dem er det mulig ikke bare å senke kolesterol hos kvinner, men også å justere arbeidet i mage-tarmkanalen. På et høyt nivå av dette stoffet i blodet, er det best å spise bete, avokado, aubergine og druer. Disse produktene inneholder en høy konsentrasjon av spesielle stoffer - flavonoider, som bidrar til å fjerne kolesterol med lav tetthet fra kroppen.

Melprodukter. Denne kategorien inkluderer de matvarer som er rike på karbohydrater - pasta er durum hvete og rug grovt brød, fordi de er en utmerket kilde til energi, forresten, dette gjelder også for en lys fremtid, noe som er viktig å kontrollere økt kolesterol under svangerskapet.

Belgfrukter. Bønner, erter, soyabønner og andre bønner inneholder mye vegetabilsk protein. De bør ikke glemmes, spesielt hvis det er en streng restriksjon av seg selv i kjøtt.

alkohol. Det er merkelig nok at det høres ut, men alkohol anbefales for et hypo kolesterol diett, men (!) I en minimal moderat dose. Det bidrar til å redusere blodets viskositet og forhindrer utbruddet av trombose.

nøtter - En utmerket kilde til fettsyrer. Ifølge mange studier var det valnøtter som fikk ledelsen til å redusere nivået av dårlig kolesterol.

Hvis en kvinne i hvilken som helst alder har høyt kolesterol, må hun nødvendigvis utelukke søte matvarer, spesielt muffins og sjokolade.

For å normalisere blodsammensetningen trenger du ikke bare å overvåke dietten, men også å ikke glemme moderat fysisk anstrengelse på kroppen. Det kan være obligatorisk å lade om morgenen eller rask nok gange. I tillegg er det selvsagt at hvis det er en skadelig vane med røyking, er det best å bli kvitt den.

Hvilke retter en kvinne kan diett

Under en slik diett er det best å foretrekke kokt, stewed og dampet mat. Quenching bør oppstå med en minimumsmengde fett. Hvis væsken for å lage matretten ikke er nok, kan oljen erstattes med vann, vel, i komplekset kan du bruke medisiner for å redusere kolesterol.

Den andre frokosten kan brukes til en del av en salat kledd med sitronsaft eller olivenolje. Drikk anbefalt ferskpresset gulrotjuice. Omtrentlig del av fatet er 250 g.

Til lunsj brønnen vil forbruke 300 ml suppe grønnsaker, kjøttkaker, dampet (150 g), samme mengde grønnsaker i grillen, et stykke tørket brød og et glass appelsinjuice, er det en vanlig diett.

Ved middagstid har en kvinne med høyt kolesterol i blodet råd til en servering (120 g) havremel og et glass eplejuice.

Til middag vil det være bra å lage 200 g fisk for damping eller grilling, stewed grønnsaker, et stykke tørket brød og et glass te.

I tillegg kan dietten suppleres kvalitativt med ulike urtete, for eksempel fra:

 • rose hofter;
 • Geitvedslekten;
 • mais stigmas;
 • motherwort;
 • kjerringrokk;
 • hagtorn;
 • mynte.

Disse plantene er nyttige, ikke bare for å øke totaltonen, men også å bli gode midler for å forhindre trombose.

Kolesterol diett

* Ved å klikke på "Send" -knappen, aksepterer jeg behandlingen av mine personopplysninger i samsvar med personvernreglene.

I de fleste mennesker er kolesterol (kolesterol) forbundet med transfett, forbudt mat, hurtigmat, skadelige pommes frites og hamburgere. Dette er imidlertid ikke helt sant.

Kolesterol er en fett lipofil alkohol, som tar en aktiv rolle i celledeling, påvirker hjernen, nervesystemet og immunforsvaret positivt.

Avhengig av effekten på menneskekroppen skille mellom skadelig og nyttig kolesterol. Overskuddet av den første påvirker tilstanden til karene negativt, forårsaker dannelsen av kolesterolplakk og øker dermed risikoen for trombose, hjerteinfarkt og slag. Samtidig er "godt" kolesterol avgjørende for at organene fungerer tilfredsstillende.

80% av kolesterolet syntetiseres av kroppen i seg selv, og kun 20% absorbert fra de mettede fettsyrer som vi forbruker med mat (melk, smør, eggeplomme, kjøtt, ost). På grunn av mangel på ernæring og brudd i kostholdet, anbefales det imidlertid at legene gjennomføres regelmessig. For aldersgruppen 20-40 år anbefales det å donere blod en gang hvert femte år, etter 40 - årlig.

Det normale innholdet av totalt kolesterol (Chol eller TC-totalt kolesterol) i blodet av en voksen sunn person anses å være 5,2-6,2 mmol / l. For diabetikere er øvre grense 4,5 mmol / l.

Hvis det er en vesentlig avvik fra TS fra normen, er det nødvendig å justere indeksene ved hjelp av medisiner eller spesiell ernæring (kolesterol diett).

Målet med et anti-kolesterol diett er ikke vekttap og vekttap! Den lave kolesterolmenyen er rettet mot å senke kolesterol og forbedre kroppen. Men ved å redusere fettinnholdet i dietten hos mennesker som lider av overvekt, begynner de å gå ned i vekt, deres kroppsvekt gradvis normaliseres.

Hypokolesterol diett bør utnevnes av legen på grunnlag av resultatet av laboratorietester. Det anbefales ikke å sitte på det selvstendig.

Leger fore lipoprotein (kolesterolsenkende) mat til pasienter med angina pectoris, koronar hjertesykdom og andre sykdommer i det kardiovaskulære systemet, så vel som eldre og dem som er i fare for hjerteinfarkt og slag. Overvekt, hypertensjon, åreknuter og diabetes kan også være en anledning for nivåstyring av det lipofile alkohol i blodet.

Ernæringseksperter er to typer av hypolipidemisk diett: de såkalte "-metoden to trinn", som gjør det mulig å redusere kolesterol indikatorene til 20% og 10 № diett (tabell № 10) hvis overholdelse reduserer totalkolesterol med 10-15%.

Fordeler og ulemper ved anticholesterinmenyen

Slik mat bidrar til å forbedre helsen, stabilisere stoffskiftet, spre stoffskiftet, begynner å gå ned i vekt og normalisere vekten. På grunn av en rik diett trenger du ikke å hele tiden bli sulten, og faren for en "sammenbrudd" reduseres til null. Menyen kan skreddersys for dine økonomiske evner og individuelle preferanser. Inntak av ekstra vitaminer og mineraler reduserer risikoen for vitaminmangel til null, og tilstedeværelsen av et stort antall frukt og grønnsaker i kostholdet bidrar til å styrke immuniteten.

Det er ingen ulemper med en slik diett. Det skal imidlertid huskes at det skal utføres med godkjenning fra legen og under hans tilsyn, fordi En kraftig nedgang i kolesterol vil gi kroppen mer tid enn god.

Teknikk av to faser

Med et moderat kosthold (diett i andre etappe) er den totale mengden fett (OKZh) maksimalt 30% av det daglige kaloriinnholdet i menyen; innholdet av mettede fettsyrer (NLC) er maksimalt 10%, og kolesterolet er ikke mer enn 300 mg / dag.

Daglig rasjon

 • Mager kjøtt (uten fett og hud) og havfisk - opptil 90 gram per måltid (maks. 180 g / dag).
 • Vegetabilsk olje (oliven, linfrø, gresskar, mais) i en mengde som ikke overstiger 10% av daglig kalori. Gi preferanse til kaldpressede oljer.
 • Grunnlaget for ernæring - karbohydrater og fiber - 50-65% av dietten. Derfor er det lov å spise hele hvetebrød, frokostblandinger som har gjennomgått minimal behandling, frukt og grønnsaker.

Forbudte produkter:

 • krem og palmeolje;
 • melk og meieriprodukter (bare fettinnhold er tillatt);
 • eggeplomme;
 • kjøtt biprodukter (lever, navle, hjerte, nyrer);
 • pølser, pølser;
 • reker, blekksprut;
 • kaviar (rød og svart);
 • Godteri (kaker, bakverk) og bakevarer fra hvitt brød.

Varigheten av et slikt matssystem varierer fra 6 til 12 uker. Etter det blir det tatt flere blodprøver. Hvis TC-indikatoren kom tilbake til normal, er det nok å holde seg til riktig diett og ta testene tilbake i henhold til ordningen godkjent av den behandlende legen. Hvis det totale kolesterolet ikke har gått ned til ønsket mark, må du flytte til et mer alvorlig regime.

For diett i andre etappe forblir dietten og listen over forbudte matvarer uendret, slik som OKZH (30%). Samtidig er NLC redusert til 7%, og maksimal mengde kolesterol bør ikke overstige 200 mg / dag.

Overgangen fra trinn 1 til stadium 2 skal utføres jevnt og under oppsyn fra den behandlende legen.

Tabell nr. 10

Denne dietten ble utviklet av grunnleggeren av ernæring professor Manuel Pevzner for å balansere stoffskiftet, bedrer blodsirkulasjonen, normal hjerte og blodkar, samt gepatobilitarnoy og fordøyelsessystemet. Koking er fortrinnsvis et par, uten salt og krydder. Kjøtt kan kokes, fisk bakt i folie.

De grunnleggende prinsippene for ernæring for Pevzner:

 1. Inntaket av mat bør være hyppig og delt (5 ganger om dagen), den totale kalorien - 2300-2500 kcal / dag.
 2. Middag - tre timer før sengetid.
 3. Grunnlaget for dietten er proteiner (80-90 g / dag). 40-45% av dem skal være plante, og 55-60% av animalske proteiner.
 4. Den maksimale mengden fett er 70 gram. Av disse er 70-75% plant, og 25-30% er dyr.
 5. Karbohydrater er 300-350 g / dag.
 6. Anbefalt bruk av produkter som har en alkalisk effekt: melk, frukt, grønnsaker.
 7. Sørg for å drikke rikelig med vann (1-1,2 liter per dag).
 8. Så lite som mulig å konsumere salt (maksimalt 2-3 gram per dag, for å saltet ferdigmat).
 9. Parallelt med ernæring administreres et natriumkloridpreparat vanligvis i en mengde bestemt av den behandlende lege.

Tillatte produkter:

 • kjeks fra rugbrød;
 • de første rettene på frokostblandinger eller vegetabilske supper;
 • fettfattig kjøtt (kylling, kalkun, kanin, nutria, biff, kalvekjøtt, vaktel);
 • havfisk og blåskjell;
 • Mager melk og meieriprodukter (kefir, rømme, yoghurt uten sukker og tilsetningsstoffer, diettost);
 • omelett fra egg hvitt (dampet);
 • Desserter tillater hjemmelaget syltetøy, syltetøy i små mengder;
 • noen grønnsaker (brokkoli, gulrøtter, courgetter, gresskar, sukkerroer, tomater, salat);
 • frukt og bær (unntatt druer);
 • grønnsak og smør i en liten mengde.

Forbudte produkter:

 • Drikker som spenrer sentralnervesystemet (alkohol, sterk te, kaffe, etc.);
 • skarpe og røyke retter;
 • rik kjøttkraft;
 • bakte bakverk, ferskt brød, pannekaker;
 • fett kjøtt, biprodukter;
 • alt som forbedrer flatulens (bønner, kål, reddik, sopp, druer);
 • søtsaker.

Meny for en dag

 • Første frokost: melk havregryn eller mysli; mykkokt egg (kan erstattes med en damp omelett fra protein); te uten sukker.
 • Den andre frokosten: bakt i ovnen eple (du kan legge til honning).
 • Lunsj: vegetarisk suppe med hvete; gulrotpuré, dampet (du kan legge til en dråpe olivenolje); kokt kjøtt; buljong av en dogrose eller en kompott fra tørket frukt.
 • Ettermiddagsmat: Gryte fra hytteost eller syrniki.
 • Middag: fisk med grønnsaker (dampet); eple.
 • Tre timer før søvn: et glass skummet yoghurt eller usøtet yoghurt.

Meny for uken

Kolesterolfri diett er et ernæringssystem som er preget av et veldig rikt kosthold.

En omtrentlig meny i 7 dager kan se slik ut:

 • Frokost: damp omelett av to proteiner; grønn te.
 • Lunsj: Vegetabilsk suppe - 250 ml; Steam kjøttboller med grønnsaker.
 • Ettermiddagsopplevelse: fruktsalat fra ett eple, en pære, krydret med fettfattig yoghurt.
 • Middag: kokt ris - 100 gr.; fisk bakt på en pute av grønnsaker - 200 gr.
 • Tre timer før sengetid, kan du drikke 200 ml fettfattig kefir.
 • Frokost: bokhvete - 150-200 gr. et par lavmette ostskiver; en drink med cikorie.
 • Lunsj: vegetarisk suppe med perlebyg 250-300 ml; dampbiff - 200 g; salat fra grønnsaker (en tomat, en bulgarsk pepper).
 • Ettermiddagsmat: bakt eple med honning.
 • Middag: hake, stuet i tomat; grønnsakssalat kledd med olivenolje.
 • Frokost: melke grøt (bokhvete, bulgur, havregryn, mais) - 250-300 g; buljong av en dogrose eller grønn te uten sukker.
 • Lunsj: Borsch uten kjøtt - 300 gr.; vaktel, bakt i ovnen med gulrøtter eller gresskar.
 • Snack: grapefrukt eller oransje.
 • Middag: Ovnsgryte med frukt.
 • Frokost: en gulrot salat med rosiner (en liten gulrot gni på et rivjern, tilsett rosiner, fyll lav-fett rømme eller yoghurt); 200 ml yoghurt, 1 helkornsbrød.
 • Lunsj: kokt kalkun - 200 g; salat av tomater og agurker - 200 g; 1 helkornsbrød.
 • Snack: datoer eller tørkede aprikoser - 200 g.
 • Middag: Mager ost med honning og frukt (eple, fersken eller aprikos) - 200 g.
 • Frokost: granola - 250-300 g; buljong av en dogrose eller te.
 • Lunsj: Vegetabilsk suppe - 250 g; stewed gjedde med brokkoli - 200 g; et glass appelsinjuice.
 • Snack: fruktgelé - 250 g.
 • Middag: maisgrøt - 200 g; kokt kyllingfilet - 200 g; en bulgarsk pepper av middels størrelse.
 • Frokost: Et mykt kokt egg eller i en pose; drikke fra cikoria (det er mulig med tilsetning av melk).
 • Lunsj: Risesuppe på vegetabilsk buljong - 250-300 g; To små kjøttboller laget av kalvekjøtt i kremet saus; noen grønnsaker.
 • Ettermiddagsopplevelse: potetmos og epler - 300 g.
 • Middag: kokte poteter med grønnsaker, krydret med solsikkeolje - 3 stk. kokt fisk - 150 g; ½ Orange.
 • Frokost: Vegetabilsk salat - 250-300 g; stykke fettfattig ost; ett kornbrød; grønn te.
 • Lunsj: kalvekjøtt, stewed med grønnsaker i ermet - 300 g; grønnsaksjuice.
 • Snack: en håndfull nøtter eller tørket frukt.
 • Middag: Bulgur med et eple og rosiner; et glass skummet melk.

Per måned

Varigheten av en slik diett er i samsvar med legen og overstiger vanligvis ikke 12 dager. I et eksepsjonelt (!) Tilfelle kan imidlertid matssystemet justeres av en spesialist og forlenges i ytterligere 2 uker. I dette tilfellet vil omtrentlig diett for en måned bli foretatt av en ernæringsfysiolog, tatt hensyn til resultatene av en blodprøve, kroppsmasseindeks, alder og andre indikatorer.

Ikke ta en beslutning om å øke sitt liv alene! Dette kan føre til negative konsekvenser og katastrofale resultater.

Hvis ønskelig, kan listen med retter endres basert på dine individuelle preferanser. Ernæringseksperter anbefaler å justere menyen i henhold til tabellen over kolesterolinnhold i matvarer.

Tabell med kolesterolinnhold i mat (mg per 100 gram)

Kosthold med økt kolesterol: En omtrentlig meny for en uke

Riktig organisering av dietten er et løfte om trivsel. Leger og ernæringseksperter insisterer på at menyen for høyt kolesterol bør være ekstremt enkelt og nødvendigvis utelukke retter som inneholder skadelige fettstoffer. For å gi slike mat trenger du ikke å delta på spesielle kulinariske kurs: Alle rettene er enkle, men samtidig er de fulle og velsmakende. Og dietten under for en uke med økt kolesterol vil hjelpe deg med å lage en sunn meny.

Eksempelmeny for en uke for å redusere kolesterol

Diettmenyen for høyt kolesterol er beregnet i syv dager. Selvfølgelig vil kroppen i løpet av denne perioden ikke bli helt ryddet, men du vil legge merke til dramatiske endringer innen fredag. Ved å bruke menyen på denne dietten for en uke med høyt kolesterol, må du ta mat fem ganger om dagen, i noen dager har du en lett matbit før du går til sengs.

mandag

1. frokost:

 • omelettprotein med urter - 100 g;
 • gulrotsalat - 100 g;
 • eple - 1 stk;
 • te grønn - 200 ml.

2. frokost:

 • sandwich med kokt rosa laks - 1 stk.
 • aprikoser eller blommer - 3 stk.
 • grønn te med mynte - 200 ml.
 • suppe med grønnsaker - 250 ml;
 • Kyllingbrystfilé kokt - 200 g;
 • poteter i uniform - 2 stk.
 • kompott av bær eller frukt - 200 ml.

Med høyt kolesterol diett

Medisinsk data indikerer at en diett med forhøyet kolesterol forhindrer utbruddet av aterosklerose, samt muligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag. Et balansert kosthold reduserer kvantitative inntak av kolesterol, forlenger ungdommen og minimerer risikoen for kardiovaskulære problemer.

Utvekslingsprosesser i kroppen er direkte relatert til nivået av kolesterol, som er nødvendig for produksjon av kjønnshormoner, vitaminkomplekset og gallsyrene. På den ene siden hjelper de oppførte stoffene i fjerning av giftige elementer, utfører en regulatorisk funksjon. Samtidig fremkaller overskytende kolesterol sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som er farlig ved okklusjon av arterier.

Det er følgende typer kolesterol:

 • LDL (negativ effekt) - lipoprotein med lav tetthet, tilstopping av blodet;
 • HDL (positiv virkning) er et lipoprotein med høy tetthet som har en antisklerotisk effekt.

Kolesterol overskudd går til leveren, der de omdannes til metabolitter og fjernes fra kroppen. Faktorer-provokatører av sykdommer i sirkulasjonssystemet:

 • overvekt / fedme;
 • problemer med stoffskiftet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • blodtrykk hopp;
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • gikt;
 • brudd på leveren.

Meny diett for høyt kolesterol

Behovet for å senke kolesterolinnholdet er vurdert av legen. For å bevare skipets helse og renhet brukes en integrert tilnærming:

 • regulering av vekt, basert på BMI (kroppsmasseindeks);
 • bli kvitt avhengighet (alkoholmisbruk, røyking);
 • opprettholde den fysiske form
 • diett med økt kolesterol;
 • om nødvendig bruk av terapi ved medisinering.

Like viktig er reduksjonen i det totale antall forbrukte fettstoffer, avvisning av animalsk fett (smør, smaleter, etc.), forbruket av vegetabilske fettstoffer (linfrø, hamp, oliven, etc.).

Tillatte måltider og matvarer med forhøyet kolesterol:

 • mel - bakervarer bare fra grove hvete varianter (makaroni, kostholdskaker);
 • frokostblandinger - korn fra hvete, bokhvete eller havregryn, kokt på vann (kan være på skummet melk);
 • kjøtt - helst mager fisk uten hud, du kan lene kjøtt (lam, kalvekjøtt, biff) kokt eller bakt;
 • melkeprodukter og surmjölkprodukter - bare skum eller fettinnhold på 1-1,5%;
 • bær og frukt - fersk (ferskpresset juice), kan bevart;
 • egg - opp til 4 per dag eller protein uten restriksjoner;
 • sjømat;
 • grønnsaker - kål (brokkoli, hvitkål, Peking, etc.), agurker, gulrøtter, kucchini, tomat, rødbeter, poteter, greener;
 • te - er bedre grønt, urte (kamille, lind, fra oregano og johannesurt, det er godt å drikke kjøttkraft av dogrose), du kan ikke ha sterk svart te;
 • rød tørr vin - er tillatt.

Forbudte matvarer med forhøyet kolesterol:

 • hardkokt te, sjokoladebaserte drinker, kaffe, kakao;
 • søte bakverk, kaker, sjokolade;
 • kjøtt med et fettlag, fete varianter av fisk og fjærfe, det er heller ikke anbefalt - lard, kaviar, nyrer, lever;
 • røkt produkter, saltet fisk, krydret;
 • produkter av bløt hvete varianter;
 • semolina, kokt med melk;
 • sukker tørket frukt;
 • reddik, reddik;
 • sorrel, spinat.

Den daglige dietten bør deles i fem eller seks måltider. Omtrentlig diett med økt kolesterolmeny:

 • første måltid:
  • bokhvete / havremel med oliven eller annen smør og te;
  • kjøtt omelett (eller med tilsetning av fettfattig rømme) og te (med fettkrem / melk).
 • andre måltid:
  • grønnsaker med urter, strømmet med olivenolje (det er nyttig å bruke kelp);
  • apple;
  • lavmette cottage cheese (hvis du ønsker å introdusere litt sukker).
 • alternativer for bespisning:
  • Vegetarisk grønnsaksuppe, perlebyg og vegetabilsk olje, tilsatt ved slutten av matlagingen, dampede grønnsaker eller dampkoteletter (magert kjøtt / fisk) med kompote;
  • fisk eller dampet kjøtt, frokostblanding suppe uten stekt, compote eller fersk eple.
 • alternativer for en ettermiddagsmat:
  • buljong av villrose (250 ml);
  • soya eller kli brød.
 • supper alternativer:
  • salat av ferske grønnsaker med urter og vegetabilsk olje (oliven, linfrø, etc.), bakt eller braised fisk, te med melk;
  • kokte / bakt poteter med grønnsakssalat, te;
  • kål stuvet med dampende fisk, pilaf med tilsetning av tørket frukt, frisk frukt, kjeks, te.
 • før du går til sengs:
 • kefir / yoghurt (250 ml).

Når du velger korn, bør du kjøpe råkorn (brun ris, havre, bokhvete). Brødprodukter er fortrinnsvis grovt mel (et par stykker brød eller en bolle) og salt - opp til 6 g.

Kosthold med økt kolesterol: Oppskrifter for hver dag

Selve ordet diett for mange lyder som straff eller upraktisk bot. Men i sunn og forsvarlig ernæring er det ikke noe forferdelig, tvert imot vil en diett med høyt kolesterol hjelpe deg med å smake maten på en ny måte, oppdage de ukjente "notatene" med interessante retter. Hovedregelen - fantasere, bland i en juicer, lag i en dobbel kjele.

Også nyttig er bakte grønnsaker, for eksempel gresskar, som er tilberedt som følger: skåret i tynn plast, tilsett surkrem, dryss med ost, og legg et stykke eple på toppen og bake til kokt. I kampen mot høyt kolesterol brukes epler som spises alene eller som salatrediens. Hold kapillærene og karene elastiske takket være blåbæren. Fra bær er gode umodne gooseberries, currants.

Kosthold i høyt kolesteroloppskrifter av alternativ medisin som reduserer mengden kolesterol i kroppen:

 • ferskpresset grønnsaksjuice - gulrøtter (100 gram) og selleri (70 gram) eller et halvt glass gulrotjuice med en fjerdedel av juice av agurk og rødbeter;
 • en spiseskje honning med en svart reddik (50 gram) - denne blandingen brukes til søvn framtid, vaskes med vann, hvorpå det er umulig;
 • gni pepperrotroten, bland med et glass fettfattig rømme. Ta med måltider 3-4 ganger om dagen i forbindelse med kokte gulrøtter.

Bordsdiett for høyt kolesterol

For å senke nivået av kolesterol er det viktig å forstå hvilke produkter som skal brukes, antall som skal minimeres, og hvilke som er helt forbudt. På dette avhenger suksessen til behandling og videre trivsel. Listen over matvarer bør justeres basert på pasientens individuelle egenskaper: allergiske reaksjoner og smaksforutsetninger.

Kan være i moderat beløp

kalvekjøtt, kanin, kylling, kalkun uten hud

svinekjøtt, gås, and, pate, pølser og hermetikk

magert lam, biff, skinke, lever

marine ikke-fett (parovarnaya, bakt, stuet), østers, kamskjell

fett, stekt, elvefisk, reker, blekksprut

krabber, blåskjell, hummer

noen grønnsaker (oliven, linfrø, mais, etc.) i rå form

animalsk fett, margarin, smør, fett / lard

legg til vegetabilsk olje til stuvninger og bakte retter

protein (bedre enn vaktel)

retter på stek og kjøttbuljong

Mager ost, ost, yoghurt, melk, kefir, etc.

fettfermenterte melkeprodukter og oster, samt melk

produkter med et gjennomsnittlig fettinnhold

brød og pasta fra durum hvete / grovt mel,

hvitt brød og boller, pasta fra bløt hvete varianter

bakervarer fra fint slipemel

juice eller fruktjuice usøtet, frukt desserter

kaker, kaker (spesielt med fett, oljeaktig krem), alle slags bakverk, iskrem

Baking og andre konfektprodukter basert på vegetabilske oljer

frisk, damp, belgfrukter, greener, poteter å lage mat i uniform

stekt, grillet, grillet, chips

saltet, stekt, kokosnøtt

hvit, grønn, urtete, vann (alt ikke søtt)

kaffe, varm sjokolade, kakao

alkohol (ikke mer enn et glass vin), som et tilsetningsstoff til te, matmelk eller fløte

yoghurt, sitron, pepper, eddik, sennep

rømme, fettkremet og majones

ketchup, fettfattig majones, soyasaus

Omtrentlig diett med forhøyet kolesterol

Daglig daglig mengde av kolesterol er: hos friske mennesker - ikke over 300 mg, og med kardiovaskulær patologi og hyperkolesterolemi - opp til 200 mg.

Omtrentlig diett med økt kolesterol er basert på overholdelse av ti regler:

 1. Velg fettfattig fisk eller fjærfe. Hvis du koke biff, fårekjøtt eller kalvekjøtt, så kutt de fete lagene fra stykkene. Avvis halvfabrikatene (pølser, bacon, etc.) og biprodukter (hjernen, nyrene, etc.);
 2. en tredjedel reduserer total inntak av fett (glem om animalsk fett);
 3. Ikke bruk palmeolje (bruk solsikke, oliven, soyabønne, linfrø, etc., helst kaldpresset);
 4. Ikke bli fristet av kaker, bakverk, kaker, desserter med fettkrem, iskrem, da de er rike på karbohydrater og fettstoffer.
 5. I egg kan bare proteiner som kan spises uten begrensning være nyttige. Egg er fullt tillatt i en mengde som ikke overstiger tre stykker per uke;
 6. Melk og sur melk skal ikke være mer enn 2% fettinnhold. Det er å foretrekke å drikke skummet yoghurt og spise fettete oster;
 7. forsiktighet bør observeres med komplekse karbohydrater, hvorav det kvantitative innholdet i det daglige kostholdet er halvparten av den totale mengden mat - grøtkoking på vann (kan være på lavmælk melk). Cornflakes og havregryn er kun vist om morgenen. Erter, bønner, soyabønner og andre belgfrukter er rike på vegetabilsk protein, så de erstatter helt kjøttretter. Bakeriprodukter bør heller ikke misbrukes (opptil 5-6 skiver per dag);
 8. "Lean" på friske grønnsaker og frukt. Perfekt lavere kolesterol - epler, grapefrukt, appelsiner, ananas, melon, blommer, kiwi. Du kan spise hermetisert frukt, frosne grønnsaker, usøtet tørket frukt;
 9. diett med økt kolesterol, unntatt kaffe, bidrar til å redusere nivået med nesten 20%;
 10. tørre røde viner er kjent for deres beskyttende egenskaper mot fartøy (inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper). Den daglige normen er halvglass, hvis det ikke finnes medisinske kontraindikasjoner.

Anbefalt kosthold for høyt kolesterol

Før behandling begynner, bør du ta en analyse for å bestemme nivået av kolesterol i blodet, opprette en kroppsmasseindeks og konsultere en spesialist som vil bidra til å lage daglig diett basert på individuelle egenskaper og fysisk form.

Det anbefalte dietten for høyt kolesterol er også nyttig som forebygging og er relevant for sykdommer i blodkar, hjerte og vekttap problem. Grunnlaget for dietten er vegetabilsk kostfiber, vitamin C, A, B, L-karnitin og E, fytosteroler og andre antioksidanter.

Dieticians anbefaler å være oppmerksom på ikke bare hva du spiser, men også hvordan du gjør det. Ta maten porsjonsvis med et minimumsintervall på to timer. Del hele volumet av produkter i fem til seks mottakelser per dag. Under kostholdet er uunnværlige urtedekkinger. Til dette formålet: hundrosen, hestetail, maisstegmer, hagtorn, hagtorn, morwort, mynte, etc.

Kostholdet for høyt kolesterol kan se slik ut:

 • om morgenen - lavmette cottage cheese eller salat av ferske grønnsaker med havkål, te;
 • om et par timer - fruktsalat eller frisk frukt (grapefrukt, eple);
 • om ettermiddagen - vegetarisk suppe, poteter (kokt i en peeling) og / eller kokt kjøtt, kompott / juice;
 • for en ettermiddagsmat - infusjonen av en dogrose er ideell;
 • om kvelden - stuvede grønnsaker, dampet fisk og te;
 • før du går til sengs - et glass fettfri yoghurt.

Med høyt kolesterol diett

Beskrivelsen er aktuell på 05/10/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 2 måneder
 • datoer: 2 måneder og mer
 • Kostnad for produkter: 1700 - 1800 rubler per uke

Generelle regler

Dette fettlignende stoffet er nødvendig for utdanning enzymer, hormoner og andre ting. Men hvis det er et brudd på stoffskiftet og dets høye nivå, utvikles irreversible endringer i kargenes vegger i blodet - aterosklerose, noe som er farlig for komplikasjoner (hjerteinfarkt, fornærmelse, brudd på blodtilførsel av ulike organer).

Farlig med hensyn til utvikling av aterosklerose er et brudd på likevekten mellom fraksjoner - LDL med lav densitet og høy tetthet (HDL). Den førstnevnte har aterogen virkning, og deres høye innhold er en risiko for kardiovaskulære sykdommer. Kolesterol med høy tetthet ("bra") er produsert av kroppen. Moderat fysisk aktivitet bidrar til produksjonen og reduserer samtidig akkumuleringen av skadelige, som bare kommer med produkter.

For å redusere kolesterolet har et terapeutisk diett blitt utviklet. Kostholdet for å redusere blodkolesterol kan brukes til behandling og forebygging av sykdommer - det passer for folk som overvåker helsen. Målet er å forbedre lipidmetabolismen og vekttapet. Hovedprinsippet i denne dietten er reduksjon av animalsk fett, som vi får fra kjøtt, fett meieriprodukter og enkle karbohydrater. Råde i kosten bør være flerumettet fett (som er en kilde til vegetabilske oljer og nøtter), fiber og komplekse karbohydrater (som vi får fra grønnsaker, korn, kli). Det er en stor mengde fiber som bidrar til fjerning av overskytende kolesterol fra fordøyelseskanalen. Proteininnholdet i dette dietten ligger innenfor det normale området, og kan oppnås ved bruk av en rekke belgfrukter og fettfattig kjøtt.

Mengden brød er ikke mer enn 200 g per dag, og bruk av kostholdsbrød med kli er også tillatt. Salt og mengden væske som forbrukes er begrenset til 1,2 liter. Retter skal tilberedes uten salt, men det er tillatt å legge til fett på bordet. Grønnsaker er spist rå eller slukket, og kjøtt og fisk er bedre å koke (bake) for å redusere fett i dietten. Viktig er bruk av et stort antall grønnsaker til middag. Den daglige kaloriverdien er 1400-1500 kcal.

Hovedprinsippene for ernæring i høyt blodkolesterol:

 • Korn, grønnsaker og frukt som inneholder komplekse karbohydrater og høye mengder fiber skal utgjøre ca 60% av dietten. Grønnsaker bør spises daglig 400 g (en tredjedel frisk) og 200 g frokostblandinger.
 • Utbredelse i kostholdet av vegetabilske oljer.
 • Moderat bruk av autoriserte meieriprodukter.
 • Ernæring med høyt kolesterol i blodet sørger for inkludering av fisk, kylling og kalkun, hvilke er de valgte produktene, og magert biff i kostholdet bør ta andreplass.
 • Mengden salt er minimal.
 • 2-3 egg per uke (protein er ikke begrenset).
 • Ikke la følelsen av sult (i tide for å ordne snacks med frukt).

Kostholdet for høyt kolesterol hos kvinner er ikke forskjellig fra det for menn, og de generelle næringsprinsippene er bevart. Total kolesterol hos kvinner og menn bør ikke være mer enn 5,2 mmol / l, og indeksen på 6,19 mmol / l anses allerede å være betydelig forhøyet. HDL hos kvinner skal være minst 0,9 mmol / l og opptil 1,9 mmol / l, hos menn er denne figuren forskjellig - fra 0,7 til 1,7 mmol / l.

Utbruddet av overgangsalderen påvirker utvekslingen av kolesterol negativt og forklares av det faktum at ved starten av syntesen østrogen Det reduseres, og det regulerer produksjonen av "godt" kolesterol. Økt "dårlig" bidrar til en stillesittende livsstil for en kvinne, som koster og spiser fettstoffer og høyt kaloriinnhold.

Ernæring for høyt kolesterol hos kvinner bør være til maksimalt inneholde produkter av vegetabilsk opprinnelse, rik fytosteroler, som kontrollerer og reduserer nivået av dårlig kolesterol:

 • hvetekim;
 • sesamfrø;
 • solsikkefrø;
 • linfrø;
 • olivenolje;
 • drue frø olje;
 • avocado.

Ikke mindre nyttig er grønnsaker og frukt som inneholder pektin: epler, sitrusfrukter, rødbeter, vannmeloner og naturlige grønnsaksjuice. Husk at alle frukter og grønnsaker lilla og røde farger inneholder polyfenoler som stimulerer produksjonen av gode kolesterolet: blåbær, jordbær, bringebær, tyttebær, tranebær juice chokeberry, tyttebær, granateple, fiolett og røde druer, plommer, aubergine. Grønne bladsalater og grønnsaker er også nyttige: kål, salat, spinat, sorrel, artisjokk og persille, dill og grønn løk.

Det er nødvendig å inkludere i diett belgfrukter, som på grunn av høy fiber innhold vil fjerne fra tarmen skadelig kolesterol. Av samme proteininnhold kan de erstatte kjøtt.

Det er nyttig for eldre kvinner å konsumere soyaprodukter som inneholder fytoøstrogener. Ikke glem riktig matlaging av kjøtt og fisk - minimum fett når du lagrer mat - det er best å bake i ovnen, i potter eller et par.

Gitt kvinners cravings for søtsaker, vil det være svært vanskelig å gi opp den søte kremer, sjokolade og godteri, søte kaker, kjeks, karameller, og begrense deg til sukker. Men dette må gjøres. Fett kjøtt bør også forsvinne fra kostholdet, du må forlate det bearbeidede kjøttet (pølse, kaldt kokt svinekjøtt). Under forbudet, svin, lard og fett. Ikke glem behovet for fysisk aktivitet. Alt dette vil bare være til nytte - normaliserte tester, vekten vil senke, og du vil ære deg selv attraktiv.

Ofte er høyt kolesterol kjent for sykdommer i indre organer og det endokrine systemet: jade, hypotyreose, fedme, diabetes mellitus. En slik kombinert patologi krever en spesiell tilnærming til ernæring og mer alvorlig behandling. I hvert tilfelle er spørsmålet løst individuelt og terapeutisk ernæring foreskrevet for den underliggende sykdommen. For eksempel, hvilken diett er indikert for økt kolesterol mot en bakgrunn av nyresykdom? I dette tilfellet er det nødvendig å observere Tabell nummer 7 og dets varianter. Kosthold 7 er foreskrevet for kronisk nyresykdom og i tillegg til saltrestriksjon, mengden væske som er full, gir utelukkelse av matvarer som er rike på kolesterol (nyrer, lever, eggeplomme, hjerner).

vitnesbyrd

Vist med:

Tillatte produkter

Riktig ernæring med økt kolesterol bør bli normen for livet. Hva skal det være? Først av alt, du ønsker å ekskludere kjøttbuljonger - kokk vegetarisk suppe, hvis det er vanskelig og ukjent for deg, kan den brukes til supper heller svak sekundær buljong og fjerne oljen forsiktig. Poteter bør brukes i minimumsmengde og det er bedre å lage prefabrikerte grønnsaksupper, kål suppe og borsch.

Kjøtt og fjærfe skal tas fettfattige arter, fuglens hud er avviselig, fettet fra kjøttet skal avkortes i tillegg. Siden dietten sørger for begrensning av fett, skal kjøttet kokes eller bakt uten tilsetning av rømme, majones og noe fett. For en sidefat, spis grønnsaker, ikke grøt. Det er bedre å lage mat til frokost (havremel, bokhvete og brun ris).

Senk kolesterolet vil hjelpe kål (alle slags), gulrøtter, courgetter, gresskar, aubergine, eller salater av friske grønnsaker og grønne erter. Totalt antall grønnsaker spist per dag er minst 400 g.

Vegetabilske oljer av den første pressingen bør brukes til å fylle ferdige retter. Nyttig i denne forbindelse er linfrøolje, en leder i innholdet av fettsyrer omega-3-, regulerer produksjonen av nyttige lipider.

Senking av kolesterolnivået kan oppnås ved å introdusere til diettretter fra sjømager fisk, og å spise kjøtt (kylling) bør fortsatt være begrenset til 1 gang per uke. Fra fisk er det nødvendig å velge kostvarianter: kulmule, hyse, blåhvilling, navaga, pollock, sei.

Brød er tillatt rug, fra kornmel og med kli. Det er mulig å bruke til snacks og til de første rettene uten gjærbrød (med kli, med linfrø). Melk og meieriprodukter er bare tillatt med redusert fettinnhold og i begrensede mengder. Tillat grønn te og lett kaffe med melk og sukkerfri, grønnsaksjuice og frukt uten sukker.

Les Mer Om Fartøyene