Folkebehandling av å forkaste aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter - En av formene av aterosklerose. Med denne sykdommen reduseres sirkulasjonen i beina på grunn av innskudd på arteriene og innsnevring av lumen. Oftest har menn over 40 år lider av aterosklerose i bena. De viktigste årsaker er røyking og diabetes, samt en stillesittende livsstil og underernæring. Sykdom fremmer også bruk av stramme, "pustende" sko, hypotermi, ikke-overholdelse av personlig hygiene.

Symptomer på arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter: utseendet av smerte i beinet, følelse av nummenhet og sammentrekning i musklene mens du går; i ro, passerer smerteopplevelser (intermittent claudication). I alvorlige tilfeller kan pasienten ikke gå 10 trinn uten å stoppe. I senere stadier vises smerte i beina og i ro. Huden på det vondt benet er blegt og kaldt, kuttene og blåmerkene helbreder seg dårlig. På de siste stadiene av atherosklerose i ekstremitetene - trofiske sår på bena, gangrene.

Behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
For å oppnå suksess i behandlingen må følgende punkter justeres:

 1. Normalisering av ernæring - reduksjon av animalsk mat, samt stekt, krydret, røkt.
 2. Hos pasienter med diabetes mellitus er det normalt å opprettholde sukkernivået
 3. Stopp av røyking.
 4. Fysisk aktivitet. Pasienter med intermitterende claudicatio bør gå 30-45 minutter daglig, selv med stopp og hvile - det forbedrer blodsirkulasjonen, noe som fører til en økning i muskelstyrke og øke avstanden reiste uten smerter. Flere ganger om dagen gjør benøvelser i 5-10 minutter
 5. Vaske føtter om natten

Teknikker av Dr. Kapralov for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

 1. For vellykket behandling av fot-aterosklerose er det nødvendig å etablere riktig ernæring og mosjon, og du må ha en sunn lever, hvis ikke, da må du sette den i orden.
 2. Lag en kald komprimering (et håndkle fuktet med kaldt vann) på leverområdet i 15-20 minutter 2 ganger om dagen, en halv time før måltider i utsatt stilling. Kurs - 2 uker
 3. Ta buljongene av immortelle og melketistelen separat: tre uker immortelle, deretter en ukes pause og tre uker melketistel.

Hvis sykdommen er ledsaget av diabetes, Det er nyttig å gni insulin i underbenets og fotens hud - gjør to ganger om dagen i to uker. I hver prosedyre gni 1 ml insulin. Før gnidning, avfett huden med såpe og husholdnings såpe.

For fjerning av betennelse Innvendig ta avkall på kløver, burdockrot, rødkløver, hagtorn 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Kurset er 4 uker, i et år 4 kurs. Planter veksler hver uke.

Til behandling av sklerotiserte arterier gjør appliqués med infusjon av streng, plantain, kamille, St. John's wort, salvie. Bland urter i like store mengder, 1 ss. l. Samle 1 kopp kokende vann, insistere. Benene skal vaskes med husholdnings såpe, gasbind, fuktet med infusjon og vikle benet fra lysken til hælen, på toppen av komprimeringspapiret, arket. Gjør 2 prosedyrer om dagen i 3-4 timer. Behandlingsforløpet av aterosklerose i lemmer - 3 uker (resept fra HLS i 2010, nr. 8, s. 14-15).

Folkebehandling av aterosklerose i nedre lemmer med hagtorn.
Mannen hadde et hjerteinfarkt, og deretter hver måned helse ble verre begynte å stige press, konstant smerte i mitt hjerte, svimmelhet, hypertensive kriser, begynte å utvikle aterosklerose i ekstremitetene. I tre måneder dro han medisiner foreskrevet av leger, men det var ingen forbedringer.

I disse plager har 2 år gått. I den gamle folkemedisinsklinikken leser han at fra utryddet atherosklerose av lemmer bidrar tinktur av hagtorn. Han kjøpte 20 flasker på 100 ml i forskjellige apotek, redd for å løpe inn i en falsk, blandet. Jeg tok 30 dråper 3 ganger om dagen 30 minutter før måltider. Behandlingsforløpet med dette middelet er 30 dager. Så 10 dager pause og et nytt kurs. På seks måneder begynte forbedringer, og etter 6 måneder var alle sykdommene borte. (en oppskrift fra HLS av 2009, nr. 12, side 11)

Hvordan klare åreforkalkning med en massasje.
Kvinnen hadde aterosklerose i underekstremitetene i alvorlig hun kunne gå bare med en kjepp flere trinn, alltid hatt kramper og smerter i bena, bøyer føtter isete, kneet kraftig, og det er stadig fallende. For å hindre utviklingen av hevelse til siste stadium - gangrene, begynte hun å bli behandlet med en massasje.

Hver morgen, sittende på sengen, masserte hun bena fra fingrene til lysken, brukte en rekke teknikker: stryking, æltning, klemming, patting. Etter massasje, apple cider eddik påført på hele overflaten av beina, og lå under teppet i ytterligere 10 minutter. I løpet av dagen knyttede og gned spesielt smertefulle muskler og brukte igjen eplecider eddik. Før jeg gikk i seng gjorde jeg en full fotmassasje. Så la hun øvelser til føttene. Etter to måneder med vedvarende og konstant arbeid, gikk jeg allerede uten smerte (HLS 2009, nr. 10, side 9)

Behandling av atherosklerose i underdelene med urter hjemme.
Med aterosklerose av lemmer, lag opp formelen i henhold til følgende oppskrift: ta 5 ss. l. nåler av furu, 3 ss. l. hofter, 1 ss. l. Løkskall, hell 1 liter kaldt vann, kom med koking, kok i 10 minutter, pakk inn og insister natten. Neste dag, drikk denne buljongen for dagen helt. Kurs - 4 måneder. (en oppskrift fra de friske ferien i 2009, nr. 21, side 40, 2007 nr. 9, side 13)

Dioscorea er et effektivt folkemedisin for behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
Mannens ben vondt, han kunne ikke fortsette uten å stoppe i mer enn 200 meter, skinnet på beina hans kjøpte en marmorfarge, beina hans ble stadig frosset. Legen diagnostisert - aterosklerose i nedre ekstremiteter, foreskrevet en diett og medisiner.

Mannen begynte å observere en diett, men nektet å ta medisin, bestemte han seg for å behandle åreforkalkning av føttene med folkemidlene, fordi han jobbet som forester og visste om medisinske planter. Han brukte mange folkemidlene: kløvereng, tinktur av hestkastanje, andre urter. Men alle disse rettsmidler brøt lettelse bare for en liten stund. Til slutt fant han sitt gress - kaukasisk dioscorea (saken var i Pyatigorsk).

Fra roten av planten som gjorde skjær (100 g i 500 ml vodka, 3 ganger om dagen i en ss..), og salve (100 g root 400 g svin visceralt fett - koke vannbad i 2 timer gnidd inn føttene før du går til sengs). Han ble behandlet med denne løsningen i 1 måned, deretter en måneds pause, og deretter et nytt kurs. Og så gjennom hele året. Aterosklerose av beina ble helbredet helt! (HOOO 2008, nr. 19, side 8)

7 tips for pasienter med utrydding av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

I dag, la oss snakke om aterosklerose, eller heller om aterosklerose av karene i underekstremiteter.

Hvorfor om ham? Og her er hvorfor.

Når ateroskleroseplakker i karene kan lokaliseres hvor som helst, og i hodet, og i hjertet, og i ekstremiteter og i karene i bukhulen. Og avhengig av graden av vasokonstriksjon og brudd på blodkoagulasjonssystemet (derav utseendet av koaguleringer på plakkene) og ulike abnormiteter i organene kan forekomme og forekomme.

Hvis prosessen foregår i hjernens fartøy, så er det slag (akutt brudd på hjernecirkulasjon).

Hvis hjerte-angina, til akutt hjerteinfarkt.

Hvis i karene i bukhulen - akutt trombose av mesenteriske kar, og denne nekrose (nekrose) av nesten hele tarmen.

Gangrene fingre og føtter

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter utføres av kirurger. I denne artikkelen vil jeg gi anbefalinger til pasienter som lider av denne sykdommen, og hvordan de skal oppføre seg hjemme etter neste konservative behandling på et sykehus.

Hva å gjøre for å unngå komplikasjoner av aterosklerose?

Jeg håper at du overholder disse grunnleggende tipsene, du vil spare helsen din lengre og kan unngå de forferdelige komplikasjonene av aterosklerose.

Aterosklerose av beinene i beina: forekomst, behandling, prognose

Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av de alvorligste og farligste sykdommene i benene. Det er preget av det faktum at På grunn av obstruksjon av blodårer ved atherosklerotiske plakk eller trombi, oppstår en delvis eller fullstendig opphør av blodstrømmen i nedre lemmer.

Når aterosklerose oppstår innsnevring (stenose) eller fullstendig overlapping (okklusjon) vaskulære hulrommet som leverer blod til de nedre lemmer, noe som hindrer blod fra styrt på normalt vev. Når arteriell stenose mer enn 70% forandring betydelig hastighet egenskaper og arten av blodstrøm, er det utilstrekkelig blodtilførsel til celler og vev med oksygen og næringsstoffer, og de slutter å fungere på riktig måte.

Nedfallet av arteriene fører til smerte i beina. I tilfelle sykdomsprogresjonen, så vel som med utilstrekkelig eller feil behandling, kan trofasår eller til og med nekrose av ekstremiteter (gangrene) oppstå. Heldigvis skjer dette sjelden.

Obliterating arteriosklerose av arteriene av nedre ekstremiteter er en svært vanlig sykdom i blodkarene i beina. Det største antallet tilfeller oppdages i aldersgruppen over 60 år - 5-7%, i alderen 50-60 år - 2-3%, 40-50 år - 1%. Men atherosklerose kan diagnostiseres og hos yngre mennesker - i 0,3% er de syke mennesker i alderen 30-40 år. Det er bemerkelsesverdig at menn lider av aterosklerose 8 ganger oftere enn kvinner.

faktum: Den største risikoen for å utvikle utelukket aterosklerose er opplevd av røykere over 50 år.

Hovedårsakene til atherosklerose

Den viktigste årsaken til sykdommen er atherosklerose er røyking. Nikotin, inneholdt i tobakk, forårsaker arteriene til spasmodisk, og dermed forhindrer blodet i å bevege seg gjennom karene og øke risikoen for at blodpropper opptrer i dem.

Ytterligere faktorer som provoserer aterosklerose av arteriene i underdelene og fører til en tidligere forekomst og alvorlig sykdom i sykdommen:

 • økte kolesterolnivåer med hyppig forbruk av matvarer rik på animalsk fett;
 • høyt blodtrykk;
 • fedme;
 • arvelig predisposition;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet
 • hyppig stress.

Oppmerksomhet vær så snill! En risikofaktor kan også være frostbit eller langvarig avkjøling av beina, overført til ung alder av frostbit.

Symptomer på arteriosklerose av beinene i beina

Det viktigste symptomet som man bør være oppmerksom på er smerte i bena. Ofte oppstår smerte når du går i kalvemuskulaturen og musklene i lårene. Når du beveger deg i muskler i underekstremiteter, oppstår behovet for arterielt blod, som gir oksygen til vevet. De trange arteriene under fysisk anstrengelse kan ikke helt tilfredsstille behovet for vev i arterielt blod, på grunn av hvilken oksygen sult begynner i dem, og det manifesterer seg i form av intense smertefornemmelser. Ved begynnelsen av sykdommen, går smerten fort nok når den fysiske anstrengelsen stopper, men vender igjen når den beveger seg. Det er et såkalt syndrom av intermittent claudication, som er et av de viktigste kliniske tegnene til å utrydde aterosklerose av arteriene i underlempene. Smerte i hoftens muskler kalles smerter av typen høyt intermitterende claudikasjon, og smerter i benens kalver er smerter av typen lav intermittent claudication.

I eldre er slike smerter lett forvirret med smertefulle opplevelser i leddene som er forbundet med artrose og andre leddsykdommer. Leddgikt karakteriseres ikke av muskulatur, nemlig leddsmessige smerter, som har størst intensitet i begynnelsen av bevegelsen, og deretter svekkes noe når pasienten "går".

I tillegg til smerter i beinmuskulaturen under gang, kan utilsiktet atherosklerose av arteriene i underekstremiteter forårsake følgende symptomer hos pasienter (en eller flere):

 1. Chilliness og nummenhet i føttene, verre når man klatrer trapper, går eller andre belastninger.
 2. Temperaturforskjeller mellom underlempene (benet som er skadet ved åreforkalkning i benet er vanligvis litt kjøligere enn sunt).
 3. Smerter i beinet i fravær av fysisk aktivitet.
 4. I området av foten eller den nedre tredjedel av skinnen, er det ikke-helbredende sår eller sår.
 5. På tær og føtter dannes mørkede områder.
 6. Et annet symptom på aterosklerose kan være at pulsen forsvinner på underlivets arterier - bak den indre ankelen, i popliteal fossa, på låret.

Stages av sykdommen

Ifølge den eksisterende klassifikasjonen av arteriell insuffisiens av beinene i beina, kan symptomene ovenfor deles inn i 4 stadier av sykdomsutviklingen.

 • Fase I - smerter i beina, som bare vises etter en stor fysisk anstrengelse, for eksempel å gå på lange avstander.
 • IIa trinn - smerte når du går i en relativt liten avstand (250-1000 m).
 • IIb trinn - Avstanden til smertefri gangavstand reduseres til 50-250 m.
 • Trinn III (kritisk iskemi) - smerter i bena ved gange i en avstand på mindre enn 50 m På dette trinn kan den nedre lemmer muskelsmerter starte selv om pasienten er i ro, spesielt tydelig om natten.. For å lindre smerten, har pasientene en tendens til å senke beina fra sengen.
 • IV-scenen - på dette stadiet forekommer trofiske sår. Som regel vises områder av hudintensjon (nekrose) på fingre eller hælområder. I fremtiden kan dette føre til gangrene.

For ikke å bringe utryddende aterosklerose i ekstremt stadium, er det viktig å diagnostisere det i tide og utføre behandling i en medisinsk institusjon.

Behandling av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter

Denne sykdommen krever et individuelt formulert behandlingsregime for hver enkelt pasient. Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter avhenger av sykdomsstadiet, dets varighet, nivået av skade på blodkarene. I tillegg tar diagnosen og samlingen av et klinisk bilde også hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer hos pasienten.

Hvis utryddelse av aterosklerose oppdages i utgangspunktet, kan det være tilstrekkelig å forbedre tilstanden for å eliminere risikofaktorene. I dette tilfellet kan du:

 1. Obligatorisk nektelse av røyking og andre dårlige vaner.
 2. Overholdelse av diett med lavere innhold av animalsk fett og senking av kolesterol i blodet.
 3. Med overdreven fetthet eller fedme - vektkorreksjon.
 4. Opprettholde normalt blodtrykk på et nivå på ikke mer enn 140/90 mm Hg. Art.
 5. Regelmessig fysisk aktivitet (turgåing, svømmebasseng, treningssykkel, etc.).
 6. For pasienter med diabetes, blodsukker kontroll.

Når aterosklerose er strengt forbudt bruk av følgende produkter: smør, margarin, smult, margarin, fete kjøtt, pølser, patéer, kjøttprodukter, meieriprodukter med høyt fett, stekte poteter, iskrem, majones, mel baking.

Det er viktig å: En stillesittende livsstil gjør fartøyene mindre elastiske og øker sykdomsprogresjonen.

I andre stadier for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter benyttes følgende metoder:

 • konservative;
 • Endovaskulær (minimal invasiv);
 • Operativ.

Konservativ behandling

Det kan også brukes i begynnelsen av sykdommen, så vel som i tilfeller der pasientens tilstand ikke tillater bruk av andre metoder (i tilfelle komplikasjoner med samtidig patologi). Konservativ behandling involverer bruk av medisiner, fysioterapi og inkluderer pneumoprespirasjon, dosert walking og fysioterapi øvelser.

Medikament medisiner som helt gjenoppretter normal sirkulasjon i den blokkerte arterien og helbreder aterosklerose, men dessverre eksisterer det dessverre ikke. Medisinsk behandling kan bare gi støtte og påvirke de små karene gjennom hvilke blod går rundt den blokkerte delen av arterien. Narkotikabehandling er rettet mot å utvide disse "løsningene" og kompensere for manglende blodsirkulasjon.

For å fjerne spasmer fra små arterier, fortynne blod og beskytte veggene i arteriene fra ytterligere skade, brukes spesielle medisiner, hvorav noen må være full av kurs, og andre må tas kontinuerlig.

I tillegg til medisinering, er pasienter foreskrevet pneumo-respirasjon - massasje av det myke vevet av foten ved hjelp av spesialutstyr. Ved å vekslere lavt og høyt blodtrykk i mansjetten, slitt på lemmen, øker de perifere arteriene, blodstrømmen til huden, muskler og subkutant vev øker, og karene stimuleres.

Endovaskulær behandling

De vanligste behandlingsmetodene for åreforkalkning av benkarmer er endovaskulære metoder - stenting av arterier, ballongdynatasjon, angioplastikk. De lar deg gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet uten kirurgi.

Utfør slike prosedyrer i røntgen, på spesialutstyr. På slutten av pasienten påføres en trykkbinding på pasientens ben, og innen 12-18 timer må han følge sengestøtten.

Kirurgisk behandling

Hvis de blokkerte områdene av arterien på beina er for lange til å bruke endovaskulære metoder, brukes en av følgende kirurgiske prosedyrer for å gjenopprette blodsirkulasjonen i bena:

 1. protetikk del av arterien av et kunstig kar (alloprotese);
 2. bypass - gjenoppretting av blodstrøm ved omdirigering av blodstrøm gjennom en kunstig beholder (shunt). Som en shunt kan segmentet av pasientens saphenøsvein brukes;
 3. Trombendarterektomiya - fjerning av den berørte arterien aterosklerotisk plakk.

Foto: kirurgi for å fjerne plakk fra det berørte fartøyet

Kirurgiske metoder kan kombineres eller suppleres med andre typer operasjoner. Hvis operasjonen utføres på IV-stadium av sykdommen, når de nekrotiske områdene allerede har oppstått, utføres den operative fjerning av disse områdene og lukking av trofasår med en hudflappe.

Hvis utryddelse av aterosklerose flyttes til ekstremt stadium, når pasienten utviklet gangren i underbenet, og det er allerede umulig å gjenopprette blodstrømmen, utføres en amputasjon av beinet. Noen ganger blir dette den eneste måten å redde pasientens liv på.

Hvordan unngå sykdommen?

Forebygging av aterosklerose omfatter for det første:

 • Avslag på røyking.
 • Riktig ernæring, kolesterolfri diett.
 • Fysisk aktivitet.

Dette er tre hvaler som vil redusere risikoen for arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Ikke utvide deg selv med fysiske øvelser, du kan bare gå til fots og gjøre fotgymnastikk hver dag. I tillegg bidrar det som forebyggende verktøy til spesiell akupressur og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Mer informasjon om kompleks forebygging av aterosklerose leses her.

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Aterosklerose er en kronisk lesjon av arteriene, ledsaget av deponering av kolesterolplakk på veggene på karets indre skall. Hovedårsaken til patologi er et brudd på lipidmetabolismen, slik at sykdommen er utbredt hos pasienter med overvekt. En annen ulempe er alder. Hos eldre pasienter reduseres karbens elastisitet, mengden av skadelig kolesterol øker, noe som fører til tilstopping av arteriene og dannelsen av kolesterolplakk.

Aterosklerose kan påvirke en hvilken som helst del av kroppen, men lider oftest av lavere lemmer. Sykdommen påvirker hovedsakelig eldre mennesker: blant pasienter over 65 år er aterosklerose diagnostisert hos 61% av pasientene. I avanserte tilfeller er et dødelig utfall mulig, så behandlingen skal begynne når de første symptomene oppstår, som er vanskelige å identifisere til en person uten medisinsk utdanning.

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Hva er farlig aterosklerose?

Med aterosklerose reduseres karrets lumen, blodtilførselen svekkes, og tilførselen av vev forverres. Hvis diagnosen blir gjort for sent, kan nekrose av enkelte steder utvikles. Hvis pasienten er diagnostisert med gangren, er det nødvendig med en akutt amputasjon av lemmen. Hvis dette ikke er gjort, kan pasienten dø av sepsis og et smittsomt toksisk sjokk.

Som følge av vevets iskemi utvikler et akutt infarkt eller slag, noe som forårsaker død i 30% av dødelige tilfeller i aterosklerose.

Viktig! Aterosklerose er sjelden en isolert sykdom. Oftest har den en sekundær natur og er en komplikasjon av andre patologier og forstyrrelser i blodkarens funksjon. Slike pasienter bestemmer ofte iskemisk hjertesykdom, hjertesvikt, diabetes mellitus, innsnevring av ryggrad og andre farlige sykdommer med høy risiko for dødelighet.

Hva skjer i karene av aterosklerose

Dødelighetsstatistikk etter amputasjon av nedre ekstremiteter i aterosklerotiske vaskulære lesjoner

Av stor betydning i den gunstige prognosen for liv og helse er tidlig diagnose av sykdommen. Hvis aterosklerose ble bestemt i utgangspunktet, er sannsynligheten for et positivt resultat av legemiddelkorreksjon og bevaring av lemmer høyt, så du bør konsultere en lege når de første symptomene oppstår. Dessverre er mer enn halvparten av tilfellene preget av et nesten asymptomatisk kurs, men det er visse tegn som skal varsle pasienten og bli en grunn til å motta spesialistråd.

Aterosklerose: tegn og symptomer

Patologiens symptomatologi kan ikke kalles karakteristisk, siden de fleste tegnene kan indikere andre kroniske patologier, for eksempel diabetes mellitus. Kun legen kan bestemme det nøyaktige kliniske bildet etter å ha undersøkt den berørte lemmen, studerer resultatene av ultralyd-vaskulær diagnostikk og laboratorietester av urin og blod. Til tross for fravær av typiske symptomer, er det mulig å mistenke nederlag av blodkar ved visse tegn.

Smerter under bevegelse

Hovedsymptomen på aterosklerose er smertefull følelse under gang eller annen fysisk aktivitet. Hvis pasienten stopper, passerer smerten vanligvis og vender tilbake når personen fortsetter å bevege seg. Arten av smerten kan være annerledes. Pasienter klager oftest på kjedelig, intens smerte i beina, noe som kan bli forverret og forårsake variabel lameness. Personens gange endres, som også skal bli en alarmklokke for pasienten.

Med betydelig fysisk anstrengelse tar smerten en støyende karakter og går ikke vekk under hvile, men tvert imot intensiverer. Til et smertefullt syndrom kan følelsen av en brennende følelse og tyngdekraften tilsettes. Pasienten kan føle nummenhet og prikking av visse ben. Når du går, er det vanligvis en sterk svakhet.

Kalde føtter

Konstant kalde ben - et tegn på atherosklerose

Med aterosklerose er vevsmatring nedsatt og blodsirkulasjonen senkes, noe som fører til en nedgang i temperaturen på huden på underekstremiteter. Benene kan være kalde, selv om rommet er varmt, og temperaturen oppfyller de nødvendige hygienene.

Ofte med "is" føtter er det en generell chill. Hud på slike tider kan skaffe seg en blåaktig tinge.

Dårlig sårheling

Tilstedeværelsen av calluses, trofiske lesjoner, sår som ikke helbreder over en lang periode, kan også være et tegn på atherosklerose. Pasienten opplever følgelig smerte i underbenet eller foten, som er lokalisert fra siden av den berørte lemmen. Bruken av kosmetikk for å fjerne kvelder og korn i denne sykdommen gir et kortsiktig resultat eller er generelt ineffektivt.

Atrofi av muskelvev

Forstyrret blodtilførsel forårsaker atrofi av musklene i den berørte lemmen. Utad dette manifesteres av forskjellige proporsjoner av bein: Det berørte lemmet ser tynnere ut og litt bak det sunne benet i volum og tykkelse. Noen ganger er slike endringer usynlige, så hvis en pasient mistenkes for arteriosklerose, blir ultralyd tildelt pasienten.

alopecia

Alopecia av underbenet i aterosklerose av fartøy av nedre ekstremiteter

Alopecia er et hårtap. Oftest forekommer det i shinens område, men noen ganger er det også kale i brystet. Dette symptomet er vanligvis diagnostisert bare fra siden av smertestillende ben, men i alvorlige tilfeller påvirker alopecia begge lemmer.

Rødhet i huden

Hud i stedet for arterie lesjoner kan rødme med alvorlig vev iskemi. De resterende områdene i huden på dette blek og tar et usunt utseende. Hud i rødhet kan ha høyere temperatur sammenlignet med sunne områder. I eksepsjonelle tilfeller vises mild kløe og prikking.

Video - Hvordan behandle aterosklerose i bena

Typiske symptomer avhengig av lesjonens plassering

Aterosklerotisk lesjon av ekstremiteter har en typisk symptomatologi som kan hjelpe en spesialist å bestemme det berørte området og forenkle diagnosen av sykdommen.

Ved undersøkelse og palpasjon av de berørte områdene kan legen oppdage mangel på pulsasjon i anklesområdet, under knærne og rundt femorale arterier. Pasienten er obligatorisk tildelt et sett med diagnostiske tiltak, som kan omfatte:

 • Ultralyd diagnose;
 • UZDG av perifere arterier;
 • bestemmelse av ankel-brakialindeksen ved måling av trykk;
 • andre prosedyrer.

Utføre diagnose av aterosklerose

Viktig! Aterosklerose behandles av en vaskulær kirurg. Hvis det ikke er noen smal spesialist på sykehuset eller polyklinikken, kan du kontakte en vanlig kirurg eller en terapeut som vil samle anamnese, finne ut klager og sende pasienten til en konsultasjon med spesialiserte leger hvis det er tegn på patologi.

Hvordan behandles?

Behandling av aterosklerose med medisinske legemidler er kun mulig i begynnelsen, gitt tidlig diagnose av sykdommen. For å oppnå et høyt resultat må pasienten følge en spesiell diett og doktors anbefalinger på diett - bare i dette tilfellet kan man håpe på positiv dynamikk.

Standardbehandlingsregime for aterosklerotiske lesjoner i nedre ekstremiteter inkluderer vanligvis følgende grupper av legemidler:

 • antispasmodik å slappe av glatte muskler, eliminere spasmer og redusere smerte ("Papaverin", "No-shpa", "Drotaverin");

Spasmolytika for å slappe av glatte muskler

En god effekt er gitt ved bruk av fysioterapeutiske behandlingsmetoder, for eksempel elektroforese med novokain. Den analgesiske eliminerer smertefulle opplevelser og gjør det mulig å gjenopprette praktisk talt hele nivået på pasientens motoraktivitet. Ifølge legenes resept kan andre behandlingsmetoder foreskrives for pasienten: darsonvalisering, magnetisk terapi, oksygenbehandling.

Viktig! Hvis legemiddelbehandling ikke gir et positivt resultat, eller pasienten diagnostiseres med alvorlige komplikasjoner, vil legen avgjøre behovet for kirurgisk inngrep.

Video - Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: behandling

Operativ behandling

Kirurgisk behandling for aterosklerose er indikert med alvorlig iskemi eller tidlig nekrotisk prosess, samt fravær av positiv dynamikk fra bruk av medisiner og fysioterapi. De fleste kirurger bruker to behandlingsmetoder: bypass og ballong angioplasti. Med skygging skaper legen en ekstra vei for bevegelse av blod rundt innsnevringsstedet. Ballongangioplastikk innebærer innføring av en spesiell ballong som kunstig ekspanderer lumen av arteriene og tillater blod å sirkulere fritt.

En mindre populær, men også ganske effektiv metode for behandling er kirurgisk stenting. Under operasjon er en pasient i arterien satt inn et mellomrom i form av et rør som tilsvarer diameteren av karet. Som et resultat gjenopprettes blodtilførselen og næringen av omgivende vev.

Hvis graden av nederlag er stor, blir pasienten tildelt lokale operasjoner:

 • proteser av arterier - fjerning av sykefartøy og montering av proteser;
 • endarterektomi - fjerning av en del av karet sammen med kolesterol innskudd.

Ballong angioplastikk av arteriene i ekstremiteter

Viktig! Hvis pasienten starter vevnekrose og gangren utvikler seg, er det nødvendig med en amputasjon av det berørte lemmet. Dette er den eneste måten å redde pasientens liv fra å unngå de mest alvorlige komplikasjonene, inkludert blodinfeksjon, utvikling av superinfeksjon og giftig sjokk. Etter amputasjon er pasienten individuelt valgt protese.

Ikke-tradisjonell behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter

Folk oppskrifter kan være ganske effektive i behandling av aterosklerose, men de erstatter ikke medisinske og fysioterapibehandlinger. Bruk av noen av metodene nedenfor er mulig bare etter avtale med den behandlende legen, da det kan være individuelle kontraindikasjoner.

Oily pepperkake

Oliven- og havtornsoljer har en uttalt toning, anti-inflammatorisk og regenererende egenskaper

Olivenolje og havtornørolje skal blandes i like store mengder (du kan ta 1 spiseskje) og gni i huden daglig i tre uker. Oliven- og havtornsoljer har en uttalt toning, anti-inflammatorisk og regenererende egenskaper. Spesielt effektiv er deres bruk med lange trophic ulcers og calluses, som ikke helbreder lenge og forårsaker smertefulle opplevelser.

Dekoksjon av fjellaske

For å lage denne oppskriften trenger du en bark av fjellaske (bær kan ikke brukes). 400-500 g knust bark må fylles med en liter kokende vann og legges på en veldig sakte brann. Kok under det lukkede lokket 1-1,5 timer, og insister deretter på 30-40 minutter og stram gjennom en sil.

Drikk buljongen for et halvt glass 3 ganger om dagen på tom mage. Behandlingsforløpet er 2 uker. Om nødvendig kan terapien gjentas etter en ti-dagers pause.

Infusjon av dill

Dill (fersk eller tørket) hogge og hell et glass kokende vann. Hvis det ikke er greens, kan du bruke dillfrø (ikke forveksles med fennikel). Insister agenten innen en dag på et kjølig sted. Ta 4 ganger om dagen for 5 dråper i 21 dager. Du kan drikke infusjon uavhengig av matinntak, men eksperter anbefaler at du gjør det 20-30 minutter før måltider.

Video - Folkets behandling av aterosklerose

Generelle anbefalinger

For å behandle aterosklerose var effektiv, er det nødvendig å følge en diett med lavt fett og dårlig kolesterol, inkludere flere grønnsaker, greener, bær og frukt i kosten. Hvis pasienten lider av avhengighet, er det nødvendig å gjøre alt for å kvitte seg med den skadelige avhengigheten. Moderat trening vil også ha nytte (svømming, langsom gange). For å eliminere smertefulle opplevelser under bevegelse, er det nødvendig å ta medisiner foreskrevet av en lege.

Sko med aterosklerose bør være komfortabel og komfortabel. Det er bedre å velge ortopediske modeller, da de gir optimal fotstøtte og normal blodsirkulasjon. I mangel av økonomiske ressurser kan du kjøpe en ortopedisk foteseng. I intet tilfelle kan du ikke bruke tette sko som ikke passer i størrelse: dette vil hindre bevegelsen av blod og føre til en forverring av patologi.

Føttene selv må holdes varme, unngå hypotermi. Spesielt pent bør du behandle prosedyren for kutting av negler. Hvis pasientens arbeid er knyttet til et lengre opphold på beina, er det fornuftig å lete etter et annet sted, siden slike belastninger er kontraindisert i aterosklerose. Hvis endringen av aktiviteter er umulig av en eller annen grunn, må du i det minste gi ro på bena hele arbeidsdagen, hjemme med massasje og kjølig bad (ikke kaldt!).

Aterosklerose i nedre ekstremiteter er en farlig sykdom, som i 30% av tilfellene fører til dødelig utgang. For å beskytte deg mot begynnelsen av denne sykdommen, må du overvåke din vekt, normalisere ernæring, øke fysisk aktivitet for å forhindre blodstablering. Nektet å røyke og drikke alkohol vil også ha en positiv effekt på forebygging, siden det vaskulære systemet er det første som reagerer på irreversible prosesser som oppstår etter inhalering av tobakkrøyk eller inn i kroppen av etanol. Kroniske sykdommer må også behandles i tide, da mange av dem øker risikoen for atherosklerotiske lesjoner flere ganger.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Bedøvelsesmidler aterosklerose i nedre ekstremiteter

Aterosklerotiske endringer i karene i nedre ekstremiteter fremkaller en gradvis innsnevring av deres lumen før forekomsten av fullstendig blokkering. Den patologiske prosessen fører til et brudd på blodstrømmen, utviklingen av iskemi, smertesyndrom.

Mangel på rettidig medisinsk hjelp kan provosere farlige konsekvenser: åreknuter, tromboflebitt, sår. Derfor må pasientene ha komplisert behandling for å lindre tilstanden. I rammen av konservativ terapi, brukes smertestillende midler for atherosklerose i nedre ekstremiteter mye.

Hvorfor har det vondt i bena?

Iskemi med aterosklerose utvikler seg mot bakgrunnen av en reduksjon i lokal blodstrøm på grunn av innsnevring av blodkarets lumen med kolesterolplakk. Forstyrret mikrocirkulasjon fremkaller midlertidig dysfunksjon eller vedvarende skade på de distale delene av beina (føtter og ben), utseende av utmattelse og ømhet.

Utviklingen av intermittent claudication er hovedsymptomet for iskemiske endringer. Pasienter merker utseendet av sårhet under gang, som er lokalisert i baken, kalvemuskler, i lumbalområdet.

Kjør fotekjemi med aterosklerose fører til utseende av gangren, hvor konservativ behandling vil være ineffektiv. Med den uttrykte nekrose av vev, kan bare limambutasjonen redde pasientens liv.

Følgende stadier av iskemisk skade på ekstremiteter utmerker seg:

 1. Spennings iskemi. Karakteristisk for fremveksten av symptomer bare med intens fysisk anstrengelse;
 2. Jeg grad. Pasienter rapporterer en reduksjon i følsomhet, begrenset bevegelse;
 3. II grad. Fullstendig tap av følsomhet av distale ben, begrensning av aktive bevegelser;
 4. III grad. Forekomst av nekrose.

Hvordan stoppe smerte i aterosklerose?

I begynnelsen av sykdommen er smertelindring effektivt kurert av antispasmodik. Disse stoffene fører til eliminering av spasmer av muskelvev plassert i blodkarene. Derfor øker lumen av de berørte karene, mikrocirkulasjonen i beinets vev normaliserer.

Bredt brukt følgende smertestillende medisiner for aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

Det er nødvendig å vurdere hver av medisinene mer detaljert.

Funksjoner ved bruk av papaverine

Legemidlet fra gruppen myotropiske antispasmodik er en opiumalkaloid, som fører til avspenning av glatte muskelfibre. Som et resultat avtar muskeltonen, forbedrer blodstrømmen.

Papaverin er tilgjengelig i følgende doseringsformer:

 • Tabletter. Spasmolytisk kan tas opptil 4 ganger daglig, en enkelt dose for en voksen varierer fra 40 til 60 mg;
 • Løsning for intramuskulær injeksjon. Legemidlet administreres under oppsyn av en lege opptil 4 ganger daglig for 2 ml. Under lokal bruk fører spasmolytisk til en forbedring i perifer blodstrøm, trofiske prosesser;
 • Stikkpiller. Midlet administreres rektalt opptil 3 ganger om dagen. Dette skjemaet kan bare brukes hos voksne.

Under administrering av Papaverine er slike bivirkninger mulige:

 • Takykardi, hypotensjon, atrioventrikulær blokk;
 • Flatulens, kvalme, forstoppelse, nedsatt motilitet i fordøyelseskanalen, økt aktivitet av levertransaminaser;
 • døsighet;
 • Allergiske reaksjoner;
 • Økning i antall eosinofiler i blodstrømmen.

Hvordan bruke Drotaverine?

Legemidlet fører til en avslapning av glatte muskler i karene og indre organer. Som et resultat avtar intensiteten av spasmodisk smerte, blodkarene øker, blodtrykket avtar. På grunn av vasodilatoreffekten forbedrer spasmolytisk blodstrømmen, tilførsel av fotvev med oksygen og næringsstoffer.

Legemidlet er tilgjengelig i form av orale tabletter og en løsning for intramuskulær injeksjon. Drotaverin bør tas etter et måltid, vaskes med litt vann. For å arrestere smerte i aterosklerose, er 1-2 tabletter foreskrevet tre ganger om dagen. Intramuskulært injisert til 40-80 mg av legemidlet opptil 3 ganger om dagen.

Drotaverin kan føre til følgende bivirkninger:

 • Hodepine og svimmelhet
 • Søvnforstyrrelser;
 • forstoppelse,
 • Følelse av varme;
 • arytmier;
 • takykardi;
 • Hypotensjon opp til sammenbrudd ved administrering intramuskulært;
 • Allergiske reaksjoner;
 • Betennelse, ømhet og kløe på injeksjonsstedet.

Er Spazmolgon effektiv?

Sammensetningen av stoffet inkluderer Fentiverinia bromid, Metamizol sodium, Pitofenone hydrochloride. Derfor har stoffet en utpreget antispasmodisk og smertestillende effekt. Legemidlet frigis i form av tabletter og en injeksjonsvæske.

Narkosetabletter med aterosklerose i underdelene kan raskt og effektivt eliminere moderat smertesyndrom. Ved alvorlig smerte anbefales det å bruke injiserbar Spazmolgon.

Dosen av stoffet bestemmes i hvert tilfelle av en enkelt lege. Den daglige dosen for voksne med aterosklerose bør ikke overstige 6 tabletter.

Legemidlet tolereres vanligvis godt, men i sjeldne tilfeller utvikles disse bivirkningene:

 • Smerter i den epigastriske regionen, oppkast og kvalme;
 • Forverring av magesykdommer;
 • Allergiske reaksjoner;
 • Utvikling av ondartet utandrende erytem;
 • Arrytmi, økt trykk, takykardi;
 • Hodepine, svimmelhet, nedsatt syn;
 • Utvikling av nyrepatologier, urinasjonsforstyrrelser;
 • Reduser antall blodplater, erytrocytter, leukocytter i perifert blod.

Bivirkninger utvikles vanligvis med langvarig behandling med Spasmolgon eller innenfor rammen av intravenøs administrering.

Egenskaper ved bruk av Pentoxifylline

Å gi en smertefri spasertur vil hjelpe spasmolytisk fra gruppen av puriner. Pentoksifyllin fører til forbedret mikrosirkulasjon og reologiske egenskaper av blod, vasodilasjon.

Legemidlet er mye brukt hos pasienter med nedsatt perifer blodstrøm, som utvikler seg mot en bakgrunn av diabetisk angiopati eller aterosklerose i underdelene.

Pentoksifyllin fremstilles i form av drageer, tabletter, kapsler, konsentrere seg for fremstilling av parenteral oppløsning. Dosering og varighet av terapi med antispasmodisk medikament bestemmes av legen på grunnlag av det kliniske bildet, de medfølgende patologiene, resultatene av de diagnostiske tiltakene.

Under administrasjonen av Pentoxifylline kan følgende bivirkninger oppstå:

 • Hodepine, svimmelhet;
 • Søvnforstyrrelser;
 • angst;
 • Følelse av varme, rødhet i ansiktets hud;
 • Økt skjøtelighet av spikerplater;
 • Redusert appetitt, motilitet i fordøyelseskanaler;
 • Utvikling av kolestatisk hepatitt;
 • Synshemming
 • Arytmi, smerte i hjertet, takykardi;
 • hypotensjon;
 • Allergiske reaksjoner;
 • Fremveksten av blødning fra fordøyelseskanaler, kar, slimhinner;
 • Økt aktivitet av levertransaminaser.

Bruk anestetika og antispasmodik på bakgrunn av nekrotiske endringer i underkroppene er bare nødvendig etter å ha konsultert en lege. Tross alt, i slike tilfeller kan selvmedisinering bare forverre den patologiske prosessen, provosere forekomsten av gangren, et dødelig utfall.

Det er viktig å huske at vellykket terapi av arteriosklerose av beinene i beina er mulig bare ved rett tidig behandling, gjennomføringen av alle anbefalinger fra legen.

Anestesi for aterosklerose av nedre ekstremiteter

Ikke-kirurgisk behandling av kritisk nedre lemmer iskemi

Vår klinikk kalles klinikken for vaskulær kirurgi, - sier kirurgen til Institutt for førstehjelp til dem. II Dzhanelidze Konstantin Andreychuk. - Og det er klart, med hvilke "problemer" pasienter kommer til oss. Våre pasienter lider av sykdommer i karene, oftest - kar på underekstremiteter.

Det bør umiddelbart sies at problemer kan oppstå med både arteriene (blodårene som fører blod fra hjertet til bena) og vener (de er tvert imot, returnerer blodet til hjertet) føtter. Sykdommer i vene-karene i underbenet - dette er generelt et eget problem, som vi ikke vil røre nå, selv om det alltid er mange slike pasienter i avdelingen vår. Disse er pasienter med åreknuter, både med tromboflebitt og trophic ulcers i nedre ekstremiteter. Vi snakker nå om arterienes patologi.

Problemet vi har å gjøre med er svært presserende. Tross alt, pasienter med sykdommer i benens arterier, faktisk, veldig mye, mye mer enn oppfyller øyet. Og dette er ikke bare trøbbel for vår by og land. Over hele verden forekommer disse sykdommene i gjennomsnitt for hver hundre innbygger på planeten. Hvis vi vurderer at barn lider ekstremt sjeldent, oppnås flere. En annen ting er at det er vanlig i vårt land å gå til legen når den blir helt uutholdelig, og derfor, når sykdommen er i et vanskelig, og noen ganger - og et forsømt stadium. Skjebnen til disse pasientene er trist: alvorlig vedvarende smerte som ikke avtar selv om natten, ikke reduseres når du tar de sterkeste smertestillende, uttrykt unormalt, hudforandringer i form av venøse sår. Det er ikke for ingenting at dette stadiet bærer det formidable navnet "kritisk iskemi", det vil si den ekstreme mangel på blodtilførsel av vev, faktisk av forgangeren. Dessverre, mens sykdommen er i utviklingsstadiet, lever pasientene med det, de ydmyker seg, til siste øyeblikk de sitter hjemme. Men de første tegn på trøbbel: tretthet og smerte i kalver med langvarig gange, chilliness, blanchering av føttene - vises mye tidligere.

Når vi snakker om patologien til arteriene, bør vi skille tre hovedårsaker til kronisk okklusjon (dvs. å lukke fartøyets lumen) lesjoner av nedre ekstremiteter.

Alle vet at aterosklerose er en sykdom i det tjuende århundre, men i det nye århundre gikk vi inn uten å slår det.

aterosklerose - dette er den første grunnen. Dessverre, og dette er et faktum, alle mennesker etter en viss alder - i gjennomsnitt etter 40-45 år - har aterosklerotiske vaskulære lesjoner i større eller mindre grad. Arv, individuelle egenskaper i kroppen, ernæringens natur, livsstil, dårlige vaner - alt dette fører til alvorlighetsgraden av aterosklerose. Sykdommen er systemisk, det er en feil å tro at de aterosklerotiske lesjoner av underekstremitetene - det er bare nederlag leggarterier. Aterosklerotiske plakk som smalker eller til og med lukker fartøyets lumen, danner også i hjertene, hjernen, tarmen etc. Bare i forskjellige pasienter levende manifestasjon av sykdommen forekommer i enkelte vaskulære bassenger: noen utvikler tidlig hjerteinfarkt, noen har et slag, som lider av såkalte "mage padder." Alle disse formidable sykdommene, oftest, er basert på en vanlig årsak - aterosklerose.

diabetes - Den andre grunnen, og verdien er ikke mindre relevant. Antallet personer med diabetes i byen og landet er veldig høyt. Videre handler det ikke bare om alvorlige former når en person blir tvunget til å motta insulin gjennom hele livet, men også om en insulin-uavhengig form for diabetes mellitus, den såkalte. type 2 diabetes. Samtidig kan blodsukkernivået bare overskride normalt nivå. Og pasienter, ikke oppmerksom på det eller bare ikke å vite om økningen, lever med "høyt sukker" i mange år. I dette tilfellet er effekten av et forhøyet blodsukkernivå på karene ikke mindre alvorlig enn med høye sifre i hyperglykemi i type 1 diabetes mellitus. Diabetes mellitus påvirker selve karene (i form av såkalt diabetisk angiopati) og forverrer i sin tur aterosklerotisk prosess.

Obliterating endarteritt - Sykdommen er lumsk og svært ugunstig aktuell. Det er den tredje grunnen til obstruksjon av fartøy. Dette skyldes at hvis den aterosklerotiske lesjonen er mer karakteristisk for eldre mennesker, rammer endarteritt unge mennesker og utvikler seg raskt, til tross for all innsats. Vi måtte se 25 år gamle mennesker, hvis fartøy er så berørt at vi dessverre måtte gjøre en amputasjon mot endrebenet. Tenk deg hvor vanskelig det er å bli et kreft i denne alderen.

Ikke overraskende sliter karskirer over hele verden for å løse problemet med å behandle slike pasienter. Det har blitt utviklet for å date mange operasjoner på fartøy som "åpne" gjennom huden snitt (pode, endarterectomy) og ved maloinfazivnoy kunst (endovaskulær angioplastikk, stenting). Men problemet er at alle pasientene, bare omtrent halvparten er gjenstand for kirurgisk behandling, når kirurgisk, kan vi gjenopprette åpenheten av arterien om det var helt tett, eller forbedre blodstrøm, hvis blokkeringen er ufullstendig. Disse pasientene, vi kan bringe lindring i løpet av innlagt tid. Mannen kom limping, med smerter, vi utførte en operasjon for ham, han returnerte med åpenbar lettelse til det aktive livet. Dessverre kan vi ikke radikalt hjelpe den andre halvparten av pasientene. Egenheten ved deres fartøyes nederlag er at kirurgisk inngrep enten ikke er vist for dem, eller vil ikke gi betydelig lettelse.

Hvorfor kan faktisk ikke operasjonen? Årsakene er igjen to. Den første grunnen er nederlagsfunksjonen. Systemet av kar i lemmer kan sammenlignes med et tre. Træret har en koffert - det viktigste blodbærende fartøyet, som blir til mindre grener - fartøy som bringer blod til vevet. På enden av "grenene" er fartøyene så små at de bare kan ses under et mikroskop. Og jo mindre fartøyene påvirkes, desto mindre effektive vil operasjonen være. Pasienter hvis lesjon fanger distal, dvs. De fjerneste delene av lemmen er ikke faktisk gjenstand for kirurgisk behandling.

Den andre gruppen av pasienter ser ut til å ha en operasjon, men problemet ligger i hele "buketten" av aldersrelaterte sykdommer. Slike pasienter, vanligvis eldre enn 70-80 år, som har hatt flere hjerteinfarkt og slag, blir ofte våre pasienter. For dem er vår kirurgiske inngrep generelt gjennomførbar, men det vil nesten helt sikkert føre til pasientens død, fordi operasjonen selv og den postoperative perioden er lange og harde. Et par timer med anestesi og et stort kirurgisk traume, er dessverre for mange pasienter uutholdelig.

Hva skal jeg gjøre med disse pasientene? Er det den eneste veien for dem - amputasjon, som i seg selv vil føre til at halvparten av pasientene dør? Siden midten av det tjuende århundre har det vært gjort mange forsøk på å behandle denne pasientkategorien medisinsk. For tiden er det mye medikamenter, som har til formål å forbedre blodtilførselen i tilfelle vaskulær okklusjon. Det er medisiner mer effektive, det er mindre effektivt. Aldri en medisin brukes i isolasjon. Multikomponent-ordninger brukes som forbedrer blodtilførselen til ekstremiteter. Å være tilstrekkelig effektiv i begynnelsen av sykdomsutviklingen, med utvikling av kritisk iskemi, er de fleste av dem ineffektive. Derfor fortsetter de ledende forskningsentrene deres konstante søk, flere og flere nye rusmidler blir studert.

Vår klinikk er et bysentrum for behandling av kritisk iskemi av underbenet, derfor, vi, som ingen andre, møter ofte slike pasienter, og vi har rik erfaring med behandling av kritisk iskemi. Jeg har allerede nevnt dette begrepet: kritisk iskemi er en tilstand hvor blod ikke strømmer til underdelene. dvs. Grovt sett er dette den endelige fasen av sykdommen, som, på grunn av okklusjon av blodkar, begynner vev gradvis å dø. Gangren som sådan er ikke ennå, men faktisk er beinet i en tilstand av langvarig døende. Oppgave av vaskulær kirurg er å forsøke å stoppe prosessen.

For å nå dette målet var vi de første som brukte stoffet Perftoran. Jeg er sikker på at få mennesker har hørt dette navnet, fordi det er mer kjent som "blått blod". Fødestedet til Perftoran kan med rette betraktes som Sovjetunionen. Det var våre forskere fra Leningrad og Moskva som først utviklet et stoff basert på perfluorkarboner. Den kjemiske strukturen av stoffet forårsaker sine uvanlige egenskaper. Klassisk demonstrasjon: to mus - den ene er nedsenket i et fartøy med Perftoran, et annet - i et fartøy med vann. Musen, som ligger i vannkvelger og dør, og musen i Perftoran forblir levende. Overraskende, på grunn av det faktum at en betydelig mengde oksygen oppløses i perftoran, oppstår gassutveksling selv i lungene fylt med den.

Dette stoffet har gått en lang og noen ganger dramatisk innføringskode i den kyniske praksis. Alle vet den triste skjebnen til en av oppfinnerne av Perftoran F.F. Beloyartsev. Nå har stoffet tatt et verdig sted på mange områder av medisin, spesielt de med ordene "presserende", "presserende", "kritiske" i tittelen. Det brukes med hell på steder der andre midler ofte er maktløse: i tilfelle støt, massiv blødning, alvorlige forbrenninger, purulente infeksjoner.

Jeg vil fortelle litt om forberedelsen og på hvorfor vi viste oppmerksomheten til det. Jeg har allerede sagt at stoffet har en fantastisk egenskap for å oppløse en mye større mengde oksygen i den enn det som kan oppløse blodet, og bære dette oksygen til vevet. I lang tid ble det antatt at dette er hovedvirkningen, som er forbundet med effekt i behandlingen av kritiske forhold. Jo mer oksygen produseres av vev, desto mer intensiv er alle prosessene, inkludert gjenoppretting. Imidlertid har ideene om virkningen av perfluoran blitt forandret noe nylig. Det viste seg at effekten av stoffet på pasientene ikke bare kan relateres til overføring av oksygen. I prinsippet vil det være nok for vev som er i en tilstand av alvorlig oksygen sult, og oksygen fra blodet. Problemet med våre pasienter er at blodet enkelt ikke kan nå vevet.

Her er det verdt å lage en liten nedbrytning og plage leseren med fysiologiske detaljer. I menneskekroppen har ethvert system en "sikkerhetsmargin", utformet for enhver ugunstig situasjon. Sirkulasjonssystemet er ikke noe unntak. Personen har de viktigste måtene for blodtilførsel av nedre ekstremiteter - store arterier: lårbenet, popliteal, skinnens arteri. Men naturen skapte også et dupliseringssystem - de såkalte sikkerhetsfartøyene som går rundt de store fartøyene og kobler ulike deler av lemmen. Disse er små fartøy som passerer i tykkelsen av muskler, periosteum, hud. Under normale forhold er deres aktiviteter minimal. I tilfelle når hovedkarene er tilstoppede, og blod ikke kan komme inn i vevet på sin naturlige måte (som faktisk skjer hos våre pasienter), er det sikkerhetsfartøyene som kommer inn i blodtilførselen. De, så langt som mulig, tar på seg byrden av å levere lemmen med blod. Men vi må umiddelbart merke til at disse fartøyene er svært små. I tillegg er disse karene i våre pasienter også spasmodiske. Alle vet at blod ikke bare er en væske, men en suspensjon av celler i en væskebase. Og de røde blodcellene (røde blodlegemer som bærer oksygen), uansett hvor små de er, er for store for disse mikroskopiske karene. I motsetning til blod er perftoran en væske hvis partikkelstørrelser er hundrevis av ganger mindre enn størrelsen på røde blodlegemer. Dette tillater at perftoran injiseres i blodet for å bringe oksygen til de vevene som leveres med selv de tynneste og minste karene. I tillegg er Perftoran selv i stand til å utvide fartøyene og øke deres klaring.

Samtidig er det påvist at Perftoran har en anti-inflammatorisk effekt. Denne effekten er ekstremt nødvendig for pasientene, fordi noen iskemi, hvilken som helst oksygenmangel i vevet, er uunngåelig ledsaget av utviklingen av betennelse. Dette er den universelle responsen til kroppen til enhver effekt, inkludert mangel på oksygen. Det viser seg "ond sirkel": mangel på blodtilførsel forårsaker betennelse, betennelse forverrer vevskader. Og perftoran, som har en anti-inflammatorisk effekt, tillater deg å forstyrre denne onde sirkelen.

Vi begynte å bruke perfluorkarboner, spesielt Perftoran, for å behandle pasienter med kritisk iskemi i underekstremiteter i lang tid, og vi har en prioritet på denne teknikken. Hittil har over 100 pasienter gjennomført kurs, og noen ganger ikke en, av behandling. Naturligvis har vi som vitenskapelig institusjon ikke råd til å stole på subjektive resultater. Vi har ikke rett til å snakke om effektiviteten til et gitt legemiddel bare på grunnlag av opplevelser eller forutsetninger. Derfor gjennomførte vi en randomisert studie basert på en sammenligning av 2 pasientgrupper. En gruppe fikk vanlig behandling, en annen - behandling med perfluoran. Da sammenlignet vi resultatene i begge gruppene. Resultatene som ble oppnådd av oss viste at smertene gikk ned mer enn 3 ganger hos pasienter som fikk Perftoran, blodtilførselen til det syke benet ble betydelig forbedret. Men, viktigst, klarte vi å unngå amputasjon hos mer enn halvparten av pasientene, i sammenligning med sammenligningsgruppen.

Tatt i betraktning at når den skal brukes, noe som bare er mulig i et spesialisert vaskulær kupé Perftoran har nesten ingen bivirkninger, for mange av våre pasienter var det effektive stoffet ville unngå amputasjon og forbedre tilstanden til pasientene. Gitt at i tilfelle av kritisk iskemi av amputasjon, før eller senere produsert nesten 100% av tilfellene, kan vi med troverdighet bli kalt Perftoran sjansen til å spare bena. I øyeblikket, et kurs for behandling perftoran omtrent en gang hver 3-6 måneder i mange pasienter for å unngå amputasjon og å takle den konstante utmattende smerte.

Selvfølgelig er det ingen panacea, og vi vil aldri forplikte oss til å hevde at Perftoran kan hjelpe alle. Men hvis minst halvparten av pasientene våre, takket være ham, kan redde et lem, og dermed livet, anser vi det som vår plikt å gi pasienten denne sjansen.

Institutt for førstehjelp til dem. Janelidze,

Institutt for vaskulær kirurgi

Patent for oppfinnelse nr. 2275901 "En metode for behandling av pasienter med kronisk benkemisk legemet av klasse III-IV"

Forfattere: Soroka V.V. Nokhrin S.P. Zavatsky V.V.

"På grunn av atherosklerose, har beina mine smalt så mye at blod slutter å strømme inn i dem. Jeg opplevde forferdelige smerter og ble enige om å amputere. "

7 år siden, etter å ha mistet begge bena, en tidligere soldat-afghanske Peter Pavlov fra Mariupol begynte mekke tre miniatyr kopier av kjente templer og gamle havseilas, samt modellfly, luftfart utstyr som ikke signerte bildene

Peter Vasilyevits hus er mer som et museum - i skapene, på hyllene og vinduskarmen er kopier av berømte templer og kirker, samt helikoptre og skip av ulike typer. Anvendt kunstmann begynte å studere da han flyttet til rullestol. Høyre ben av Peter Pavlov amputerte til 26 centimeter over kneet, til venstre etter operasjonen var det en 12-centimeter stubbe.

"Jeg vender kuplene, tårnene og andre små deler på en dreiebenk i verkstedet mitt, som jeg installerte i garasjen," sier Pyotr Pavlov. "Og jeg gjør resten av arbeidet hjemme."

- Smerter i bena jeg har dukket opp i Afghanistan, hvor jeg tjente to år i skvadronen bevæpning tekniker, - sier 60-åringen Peter Paul. - Sammen med andre barn ofte måtte "platespillere" (helikoptre) til å fly inn i en krigssone - i Kunduz, Bagram, Kandahar, - til en havarert fiende kamp maskiner har tid til å plukke opp en hemmelig apparater, utstyr og håndvåpen, bomber og kassetter med raketter.

Lasten var veldig stor, derfor fjernet stress, jeg røykt mye. Selv da følte jeg nummenhet i beina mine, men jeg gjorde ikke hastverk for å ta kontakt med legene. Etter tjenesten i mange år jobbet han i militærenheten. Jeg gikk på jobb og griste tennene mine, jeg fikk smerte i bena mine. Senere begynte han å ta medisiner fra aterosklerose for å forbedre blodtilførselen i fartøyene, men tilsynelatende var de ineffektive. Blod i nedre lemmer ble nesten ikke mottatt, på grunn av blokkering av blodkar begynte å dø gradvis. Legene hevdet at den eneste måten å stoppe denne prosessen på er å amputere lemmer. Problemer vokste som en snøball - i løpet av seks måneder hadde jeg to myokardinfarkt. For å få litt søvn tok jeg en håndfull smertestillende medisiner. Jeg opplevde slike forferdelige smerter at jeg ble enige om å amputere.

- Når aterosklerose i arterieveggene jevning dannet - plaketter, på grunn av noe som begrenser lumen i blodårene, blir blodstrømmen forstyrret, - sier en kirurg av den høyeste kategorien av presidenten av staten Administrasjon av vitenskapelige og praktiske Center of Preventive og klinisk medisin i Ukraina PhD Yuri Gupalo. - Dersom en person beveger seg litt, forbruker fettholdige næringsmidler, drikkevarer, røyker, aterosklerose utvikler seg raskt, og kan føre til dårlig sirkulasjon i forskjellige vaskulære områder, noe som truer med å ha en hjerneslag, hjerteinfarkt eller koldbrann i ekstremiteter. 99 prosent av pasientene våre er røykere. Faktum er at nikotin forårsaker en vedvarende spasme i vaskulærveggen. Fartøyene kan vesentlig smale eller helt overlappe. I dette tilfellet gir ikke medisinering og jevn kirurgi alltid det ønskede resultatet - amputasjon er nødvendig.

"Protesene gnider så stubben at etter en" utgivelse "i uka er det nødvendig å helbrede blodige korn"

Nesten en tredjedel av ukrainere har hypertensjon, 20 prosent lider av iskemisk hjertesykdom. I hjertet av disse vanlige sykdommene er aterosklerose, hvor fete masser er avsatt på karossens vegger. Vegget på dette stedet degenererer til en fortykkingsplakk. Noen ganger kommer en plakk inn, danner vondt, og det avgjøres enkelt blodpropper. Med tiden begynner kalsiumsalter å bli deponert her, som, sementerer plakkene, smalker lumen lenger. Det er spesielt farlig når hjertet, hjernen, nyrene sultes på grunn av mangel på oksygen og næringsstoffer. Som et resultat stiger blodtrykket. Forskere mener at det er en genetisk predisponering for atherosklerose. Og på denne medfødte feilen i kroppsskiktet egenskaper av metabolisme, overskytende kolesterol. Fremskynde utviklingen av sykdommen opplevd stress, røyking.

- Etter hjemkomsten fra Afghanistan, la jeg merke til at føttene ofte går nummen uten noen åpenbar grunn, og etter 50 år, selv etter å ha gått 200-300 meter, følte smerte i leggen, - Peter sier Pavlov. "Jeg vil hvile i et minutt eller to - det virker lettere." Da gjentas alt igjen. Gradvis begynte fingrene å bli blå. En dag var beinet mitt så opptrådt at det så ut som et dekk. Legene våget ikke å gå lenge, skrive av alt i begynnelsen av alderen. Han ba om hjelp da han begynte å halte seg. Diagnosen - utryddet aterosklerose av karene i underbenene - hørtes ut som en dom. Legene forklarte at sykdommen allerede er i avansert stadium - vevet på beina mangler oksygen og næringsstoffer. Legene anbefalte sterkt å slutte å røyke. Jeg prøvde å redusere antall sigaretter til en pakke om dagen, men jeg kunne ikke helt forlate nikotin. Hvert halvår gikk jeg til behandling, tok medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen, men forgjeves. Bena var hovne, røde, forferdelige i utseende, dekket av sår. Jeg sovnet halvt, fordi jeg ikke kunne løfte dem på sengen - jeg var i forferdelig smerte, derfor bestemte jeg meg for å amputere.

Petr Vasilievich beveger seg bare på en manuell rullestol rundt i rommet. Gå ut til gaten eller selvstendig gå til byen kan ikke - den gamle "funksjonshemmede" smuldrer på veien.

"Jeg har proteser og krykker," fortsetter mannen. - Protesene så gniddet stubben som etter at "kommer ut" i uken er det nødvendig å helbrede de blodige callusene. Jeg legger dem på for å stå. Forsøkt å bli fotografert i proteser, men ansiktet forrådte spenningen. På grunn av piercing smerte, kunne jeg ikke smil hilsen.

Familien Pavlov lever beskjeden. De hyppigste gjestene i Anna Yakovlevna og Peter Vasilyevits hus er brødre i armer, tidligere afghanske krigere.

«Vi har kjent hverandre lenge med Petya - vi har tjent sammen i Afghanistan i luftfartssregimentet,» sier løytnant oberst Anton Bobko, leder av organisasjonen av grensevaktveteraner i byen Mariupol. - Mine venner og jeg prøver å støtte vår venn. Vi ba om at alle nødvendige medisiner skal gis til Pyotr Vasilyevich på sykehuset gratis. Tross alt trenger han alltid dyre medisiner for å opprettholde helse, og han tar ikke penger til håndverket hans - han gir dem bare til folk. For eksempel produserte den lokale skolen en militær diorama. Og modellen av Mariupol St. Nicholas katedral overlevert til tjenerne til Kiev-Pechersk Lavra. Mange av hans verk - kopier av gamle seilbåter og berømte arkitektoniske strukturer - er lagret i museene til grense-tropper i Kharkov, Rostov, Moskva, Taganrog.

"Jeg begynte å følge medmenneskerne hjem i" svarte tulipaner "på den tredje dagen i min reise til Afghanistan"

Nesten alle møbler i huset ble laget av den tidligere afghanske krigen selv: en bokhylle, bord, stoler, hyller i kjøkkenet og i korridoren. Vinduesrammer, dører og til og med en forlengelse til mannens hus gjorde uten hjelp.

"Petya er en handelsmann," sa Anna Vasilyevich, 60, kona til Petr Vasilyevich. "Han forstår teknologien, jeg ringer aldri en rørlegger eller en elektriker, alt er gjort av mannen." Han satte opp et verksted i garasjen, bare om vinteren, når det er kaldt, jobber han i huset. Det skjer at fra tidlig morgen til sent på kvelden blir det limt, boret, slipt med sandpapir.

"Når en mann føler seg bra, kan han lim, bore, sandpapir fra tidlig morgen til sent på kvelden," sier Anna Yakovlevna

"Dette er en av mine favorittaktiviteter, så jeg har aldri det travelt," smiler Pyotr Vasilievich. - Nå fullfører jeg arbeid på modellen til St. Basil's Cathedral. Dette er den tredje kopien - to tidligere han ga til museer. Jeg kan finjustere detaljer eller kaste våpen for seilbåter i 12 timer om dagen. Jeg likte alltid skip.

Før jeg tjenestegjorde i Afghanistan jobbet jeg i fem år på gruven oppkalt etter Kapustin i nærheten av Lisichansk i Lugansk, og gikk så som sjømann på handelsskipene i den tidligere Sovjetunionen. Den første ilddapt fant sted utenfor Indokinas kyst, hvor den langvarige vietnamesiske krigen var på flamme. Fra Vladivostok leverte vi "fredelige" laster til den krigfulle broderlige Vietnam. At de amerikanske troppene ikke brann på oss, sovjetiske stjerner med stjernen og på båtens bue. Hjalp ikke. Amerikanerne advarte selv våre fjerntliggende fraktfirma at hvis båten "Ho Chi Minh" (dette var navnet på lederen av de vietnamesiske kommunistene) kom inn i havet, ville skipet allerede bli sunket i Japanskehavet.

I flere år har den unge sjømannen besøkt alle breddegrader, sett på hvordan de bor i Canada, USA, mange land i Europa, Afrika, Sør-Amerika. Men etter neste flygning bestemte jeg meg for å bli på den store jorden. Han ble uteksaminert fra Kaliningrad Military Technical School, giftet seg og fortsatte sin tjeneste i helikopterregimentet til gruppen av sovjetiske styrker i Tyskland.

"All denne gangen ventet Anechka på meg," sier Pyotr Vasilyevich. "Vi har kjent henne siden skoletid, vi satt sammen på samme skrivebord. For en måned siden feiret 40 års jubileum av ekteskapet. Da jeg var tidlig på sommeren i 1984, ble jeg sendt for å kjempe i Afghanistan som et medlem av flyeskvadronen, som straks ble tildelt tittelen guards, og min eldste sønn Sasha vokste opp med min kone, Olechkas datter ble født. Anya skrev meg hele tiden brev, sendte bilder av barn. Hundrevis av ganger var jeg hårets bredde fra døden, fordi jeg måtte demontere kamputstyr fra de skadede bilene under dushmans brann. Jeg vet at jeg bare overlevde takket være min kones bønner.

Jeg begynte å følge medmenneskerne hjem i "svarte tulipaner" på den tredje dagen av min tur til Afghanistan. Jeg husker, under en av sorteringene jobbet vi i kløften i nærheten av Kunduz. Gutta fra landingsfirmaet advarte: "Det blir mørkt. Vi drar. Om en time vil det være ånder, og du vil ikke ha det bra. " To helikoptre fløy inn bak oss. En hang allerede i luften en meter fra bakken, men jeg ropte til gutta at jeg ville fullføre oppdraget og fly neste "platen". De strammet meg rett bak kragen og vi dro til Kabul. Og det andre, et helikopter, som jeg ønsket å fly bort, var åndene rammet av en Stinger-missil. Alle døde. Bak meg i skvadronen gikk generelt konspiratorens herlighet. Da de høye myndighetene ankom, tilbød de meg å ta helikopter med generaler og ta meg som en eskorte. Som Pavlov har besøkt oss i slike problemer, tar ingenting ham. Det var slik flaks, og hvor mange gutter jeg sendte til hjemlandet mitt i sinkkister - teller ikke...

"Oftest forekommer aterosklerose hos store røykere og pasienter med diabetes mellitus"

Kuler og splinter omkjørte siden av Peter Vasilyevich, men Afghanistan ricochet rammet på helse.

"Nå blir jeg ofte plaget av forandringen av været for fantomsmerter - det er ingen ben, og de gjør vondt," sukker Pyotr Vasilyevich. - På høyre kult utviklet osteomyelitt, og hver bevegelse er nå som tortur. Men leger tør ikke å gjøre en re-operasjon. Legene sier at denne intervensjonen ikke vil gi noe, sier de, at blodtilførselen i kulten er brutt, sårene vil bli forlenget i lang tid.

- Ifølge statistikken har i dag nesten hver andre person over 40 år aterosklerotiske forandringer i aorta og kar i underdelene, sier kirurg Yuri Gupalo. - Og menn lider av denne sykdommen tre ganger oftere enn kvinner. Sedentary livsstil, fettstoffer, ånder og røyking øker utviklingen av aterosklerose. På grunn av utilstrekkelig tilførsel av indre organer med næringsstoffer, oppstår kronisk pankreatitt, iskemisk kolitt og andre sykdommer. En dårlig blodtilførsel til føttene fører ofte til nekrose av vev og gangren.

- Hvordan forebygge slike alvorlige komplikasjoner?

- Det er nødvendig å bli undersøkt nøye. Pass ultralyds dupleksskanning (Doppler) for å se innsnevringen av blodkarets lumen og måle blodstrømshastigheten i dem. Å passere analysen av et blod på definisjon av en paritet av "dårlig" og "godt" kolesterol. Hvis aterosklerose begynner, vil blodstrømmen minke, og det "dårlige" kolesterolet vil være mer. I vår avdeling klarer mange pasienter å redde fra amputasjon av ben.

Vi utfører både "åpne" operasjoner på fartøy, gjennom et snitt på huden (bypass, endarterektomi), og ved bruk av minimal invasiv teknikk (røntgenkirurgisk angioplastikk, stenting). For noen måneder siden ble en mann som ble hentet til oss fra det regionale senteret med en diagnose av gangren, tømt. Selv pasienten var klar til å miste benet. Han hadde en endovaskulær (intravaskulær) operasjon, det vil si at de gjenopprettede patenen av arterien, som var helt tilstoppet, og installert en stent (en spesiell enhet som utvidet fartøyet.) - Auth. En mann i noen uker tilbake til det aktive livet, og nesten nesten mistet beinet, husker fortsatt med horror.

- Hvilke tegn tyder på at aterosklerose av beinene i beina utvikler seg?

- En person øker ofte blodtrykket, det er en rystende gang, svimmel, lindring er forstyrret i kalvemuskulaturen - det såkalte syndromet for intermittent claudication utvikler seg.

- Hvem lider oftest av denne sykdommen?

- Som regel forekommer aterosklerose hos store røykere etter 40-45 år og hos pasienter med diabetes mellitus. Hvis en syke person kommer til meg og jeg lukter nikotin, ber jeg om å slippe en dårlig vane. Mange viser viljestyrke, etter å ha lært om de forferdelige konsekvensene av sykdommen. I tilfeller der amputasjon allerede er uunngåelig, prøver vi å holde kneleddet, siden det er lettere å gjøre proteser. Nå ser vi og behandler en pasient med diabetes, som er 80 år gammel. På grunn av den raskt utviklende nekrose ble ett ben amputert til henne lavere enn kneet, og vi klarte å holde den andre lemmen ved å skape. I syv år har en kvinne brukt proteser, hennes mangel på en fot er nesten umerkelig.

Dessverre, når sykdommen er i forsømt form, som det var med Peter Vasilyevich, er det umulig å hjelpe. Men atherosklerose er en sykdom som påvirker hele kroppens kroppssystem. Og det skal behandles. Til tross for alle livets problemer føler en mann ikke seg av sin skjebne. Men han sier at det ikke var så skummelt å kjempe i et fjernt land for å forsvare sine juridiske rettigheter til en funksjonshemmede gruppe jeg i sitt hjemland. Og han håper at det vil bli leger som vil hjelpe ham med å håndtere fantomsmerter og hente den mest effektive behandlingen mot aterosklerose.

Iskemi i nedre ekstremiteter: ikke gå glipp av muligheten til å gå!

Alekseev Georgy Vasilievich

Lege - Kirurg Leder av Institutt for smertestillende kirurgi i St. Petersburg GABU HBV

Iskemi i nedre ekstremiteter: ikke gå glipp av muligheten til å gå!

Et stort antall mennesker lider av vaskulær skade. Iskemien i underbenet, behandlingen og diagnosen som nå kan utføres på ulike måter, forblir fortsatt ganske farlig for livet. Hva slags lidelse og hvordan håndteres det?

Nærmere om denne patologien forteller i intervjuet Alekseev Georgy Vasilievich, lege-kirurg av den høyest kvalifiserte kategorien, leder av avdelingen for purulent kirurgi av St. Petersburg GABU HBV.

George Vasilievich, fortell meg, hva er grunnlaget for utvikling av iskemi av underekstremiteter?

Iskemi av nedre ekstremiteter er i de fleste tilfeller en manifestasjon av utrydding av aterosklerose. Denne sykdommen er forbundet med fortykning av veggene i arterielle kar på grunn av innskudd av lipider og kolesterol, som danner aterosklerotiske plakk. Det oppstår innsnevring eller full overlapping av arterien i et bestemt område, som forhindrer den normale strømmen av blod til vevet.

Hvordan er denne alvorlige sykdommen?

Hovedsymptomet som er karakteristisk for blokkering av benens arterier, er den såkalte "intermitterende claudikasjonen" - smerte i beinmuskulaturen, som oppstår når man går og går etter en kort hvile. Ofte er disse følelsene beskrevet av ordene "fetters", "squeezes", "woods". Karakteristisk er økt smerte i løping, rask gange, klatring trappene.

Hva kan forventes hvis det ikke behandles?

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kommer "kritisk iskemi av nedre ekstremiteter" til spill, som følger med tørr hud, redusert lokal temperatur, utseende av sprekker og trofasår. I dette tilfellet kan utviklingen av nekrose og gangren ikke unngås.

Er det mulig å forhindre utvikling av sykdommen?

Du kan. Det finnes diagnostiske metoder som kan oppdage aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Hvis legen korrekt bestemmer behandlingens taktikk, reduseres risikoen for å utvikle livstruende situasjoner betydelig.

Hvilke metoder snakker vi om?

Diagnose av fartøy utføres ved hjelp av ultralyd dupleks skanning av arteriene. Denne metoden gjør det mulig å se skipets vegger og vevene som omgir den, samt hindringer som forstyrrer normal sirkulasjon.

Angiografi av arteriene i nedre ekstremiteter er en metode hvor en røntgenkontrast substans injiseres inn i lumen i arteriell fartøy og registreringen av kontrasten registreres ved hjelp av en høyteknologisk røntgenmaskin. Denne undersøkelsen krever at pasienten blir plassert i en pasientavdeling og ivaretatt sengestøtten i 12 timer etter prosedyren. Angiografi er avgjørende før operasjonen.

Hvordan behandle sykdommen din?

Hittil er behandlingen av benkemi i underekstremitet medisinske, kirurgiske og endovaskulære metoder.

Hva er essensen av narkotikabehandling?

Konvensjonell medisinbehandling er bruk av antispasmodika, antiaggreganter, antikoagulanter og smertestillende midler. Ofte med kronisk lemhemskemi, brukes prostaglandin E1-preparater. Men dessverre er denne terapien ineffektiv. Det skal forstås at det hittil ikke finnes medisiner som kan gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom en blokkert arterie. Ovennevnte medisiner har bare en effekt på små fartøy, gjennom hvilke blod beveger seg rundt den blokkerte delen av arterien. Denne behandlingen tar sikte på å utvide disse omveiene for å kompensere for manglende blodsirkulasjon på bekostning av dem.

Hvordan kan tradisjonell kirurgi hjelpe?

Rekonstruktiv kirurgisk inngrep for akutt lemkemi er ikke alltid mulig. Sammenheng med flere patologier, tilstedeværelsen av flere nivåer av okklusjon av fartøy, skade på kanalens distale seksjoner tillater ikke rekonstruksjonsoperasjoner. Nesten halvparten av tilfellene har amputasjon, noen ganger gjentatt, noe som fører til dødelige tilfeller hos 10-20% av pasientene.

Hva kan de nye endovaskulære behandlingsmetodene tilby?

Metoden for angioplastikk består i utvidelse av fartøyet med en spesiell ballong. Et tynt kateter bringes til den smalte delen av fartøyet gjennom en liten punktering under kontroll av røntgenutstyr. Da blir ballongen utvidet rett inne i fartøyet, som utvider sine skadede vegger og gjenopptar blodstrømmen. I tillegg kan en stent brukes til å bevare endringene i fartøyet og i stor grad lindre konsekvensene av iskemi av nedre lemmer.

Endovaskulære prosedyrer er forskjellige fra alle andre ved høy nøyaktighet og effektivitet. Nesten umiddelbart etter bruk av metoden, føler pasienten en reduksjon i smerte syndromet, og snart vises de første tegn på helbredelse av trofasår. Operasjonen er helt smertefri og med minimal blodtap. Lider av iskemi i nedre ekstremiteter, vil hver pasient kunne føle alle fordelene ved endovaskulær kirurgi, redde beinet fra truende amputasjon og funksjonshemning.

Selv med svært lange områder med okklusjon (okklusjon), er røntgenkirurgiske metoder rettet mot å gjenopprette blodstrømmen i beina ikke dårligere i effektivitet for å åpne operasjoner.

Er det mulig å forhindre utvikling av sykdommen?

Du kan. Moderne vaskulær kirurgi til dags dato har oppnådd mye, men mulighetene er ikke ubegrensede. Derfor, hvis du ble diagnostisert med "aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter", bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Selv ved de første tegn på sykdommen, er det nødvendig å gjennomgå ultralyd duplex skanning av arteriene og få råd fra en vaskulær kirurg, som skal utarbeide et skjema for videre behandling. Jo tidligere tiltak som er tatt for å kurere sykdommen, desto større er sjansen for at det vil være mulig å gjøre uten amputasjon av lemmen.

Hvor kan jeg utføre angiografi av arteriene i underekstremitetene og motta behandling?

I vårt land utføres slike operasjoner kun i flere medisinske institusjoner. Blant dem, Hospital for War Veterans, ligger i: St. Petersburg, ul. Folk er 21a. Vår medisinske institusjon har alt som er nødvendig for å gjøre angiografi av arteriene i nedre ekstremiteter og å gjennomføre behandling.

Les Mer Om Fartøyene