Styrking av hjerneskip: gymnastikk, narkotika, herding

Fra denne artikkelen vil du lære: er det mulig å styrke hjernens kar og forhindre sykdommer forbundet med deres skrøbelighet? Hvordan styrke karene i hjernen? Metoder for vaskulær styrking avhengig av effektiviteten.

Brennbare kar av hjernen - en av hovedårsakene til slag. Ifølge WHO, strekker okkupere det andre stedet blant årsakene til menneskelig dødelighet. Derfor blir spørsmålet om bevaring av cerebral fartøy mer og mer presserende. Det er spesielt viktig for personer som fører en stillesittende livsstil, ofte stresset, utsatt for høyt blodtrykk. Og også til de som allerede har sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som i familien hadde tilfeller av slag. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personer som har dårlige vaner.

Men det vil ikke være mulig å styrke fartøyene uendelig. Du kan oppnå tilstrekkelig elastisitet i veggene og opprettholde denne tilstanden gjennom hele livet.

En terapeut (eller familie lege), en kardiolog, en nevrolog og en rehabiliterende lege kan hjelpe med anbefalingene for å styrke cerebral fartøyene.

Hvem trenger å styrke hjernens kar

Til alle og alle. Med alderen blir fartøyene avtagende, og når de blir utsatt for traumatiske faktorer, kan de briste.

Men det er kategorier av mennesker som trenger å være spesielt oppmerksom på deres blodårer i hjernen:

 • Idrettsutøvere. Ved overdreven fysisk anstrengelse øker blodtrykket, blodet presser mot karossens vegger med større kraft. Med denne effekten må veggen være sterk.
 • Folk som fører en passiv livsstil. Blod på små fartøy flyter mye raskere under bevegelse av en person. Dette forhindrer utviklingen av blodpropper. Når en person beveger seg litt, reduserer blodet sin nåværende. Det er hevelse i vev og trombose.
 • Personer som er utsatt for hyppig stress. Under et nervøst sjokk utsettes kjertlene hormoner (adrenalin, kortisol), noe som fører til en skarp innsnevring av karene. Dette kan skade de skjøre veggene i arteriene og årene.
 • Personer som lider av sykdommer i kardiovaskulære eller endokrine systemer (høyt blodtrykk, fedme, diabetes mellitus).
 • Folk med en arvelig byrde er de som har hatt hjerteinfarkt og slag i familien.
 • Folk som misbruker alkohol eller røyk.

Hvor effektive er metodene for å styrke karene

Tidlig vaskulær styrking kan forhindre slag i 80% av tilfellene (WHO-statistikk).

Viktige aspekter ved effektiv vaskulær styrking:

 • Aktualitet - jo raskere du begynner å trene, jo mer effektiv blir det. Ikke vent på tidspunktet for det iskemiske angrepet (pre-stroke tilstand).
 • Rhythmicity - anbefalingene gitt av legen bør observeres hele tiden, og ikke bare til øyeblikket når helsetilstanden har blitt bedre.
 • Sekvens - belastningen skal bestemmes av legen i overensstemmelse med pasientens individuelle egenskaper. Effektivere vil være en konstant beholdning av moderate belastninger på fartøyene, enn en kontinuerlig økning i disse belastningene.

Kombinasjonen av flere metoder vil gi størst effekt. En diett uten gymnastikk gir ikke det riktige resultatet, så vel som bruk av bare medisiner. Et kompleks av høyverdig næring, optimal trening, normalisering av blodtrykk og reduksjon av stresshormoner i blodet, vil gi den ønskede effekten.

gymnastikk

Det er veldig vanskelig å trene cerebral fartøy direkte. Faktum er at fartøyene til hele organismen ligger mellom musklene, og hodene ligger i hjernevævet. Menneskekroppen sørger for autonom (selvstendig) overvåkning av tilstanden til blodkar i hjernen - denne reguleringen utføres under betingelse av normal funksjon av hele organismen som helhet.

Oppgaven av øvelsene beskrevet nedenfor er normalisering av arbeidet til fartøyene og muskler i nakken, de nervøse og endokrine systemene, hjertemuskelen. Dette gjør at du kan opprette ideelle forhold for drift av hjerneskip.

Hvordan styrke karene i hjernen? Behandling og livsstil

Fra vaskulære sykdommer er ingen immun, og konsekvensene kan være svært beklagelige: blødning og fremveksten av tromboser, noe som fører til tap av kognitive evner og nagler til rullestol. I de alvorligste tilfellene fører syke cerebral fartøy til et dødelig utfall.

Det er massevis av folkemessige og medisinske måter, hvordan man styrker hjernens kar, som gjør det mulig å unngå utvikling av sykdommer.

Ikke bare diagnose og sannsynligheten for å finne en pasient i fare bør ikke bare tjene formålet med kurset forårsake visse legemidler, men også en full gjennomgang av sitt liv, fra kosten, og endte regimet av dagen.

Symptomer på sykdommen

 1. Svimmelhet, mørke i øynene, besvimelse.
 2. Rask tretthet.
 3. Høy meteorologisk avhengighet.
 4. Differensialtrykk.
 5. Hjertepasning.
 6. Sår ledd.
 7. Dårlig varmetoleranse.

Hvis du finner disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte lege. Hvilke undersøkelser må gjøres for å diagnostisere tilstanden til blodårene i hjernen?

 • Elektroencefalografi er den eldste og mest pålitelige undersøkelsesmetoden. Han avslører brudd i den elektriske aktiviteten til hjernen.
 • Magnetisk resonansangiografi - betraktes som "gullstandarden" av studien: den er basert på og tar hensyn til andre prosedyrer som en nøyaktig diagnose er gjort. Dette er introduksjonen av et spesielt stoff i blodet, som gjør det mulig å vise røntgenbilder på røntgenbildene, noe som bidrar til å bestemme hastigheten og sekvensen for å fylle blodkar med blod.
 • Beregnet tomografi er en kombinasjon av to diagnostikk som bidrar til å identifisere syke cerebrale fartøy og sykdommens art.
 • Magnetic resonance imaging, som inkluderer en rekke metoder - studier som lar deg undersøke hjernens fartøy og oppdage deres nederlag.

Hvis en predisponering ble funnet eller cerebral vaskulær sykdom ble oppdaget, bør du ikke bare drikke medisiner, men også gjøre justeringer i dagens normale rutine.

Riktig ernæring for å styrke blodkarene i hjernen

 1. Overholdelse av kostholdet.

For å styrke fartøyene må du inkludere følgende produkter i dagligmenyen:

 • Druer og druesaft: det forbedrer kortsiktig hukommelse og er en utmerket antioksidant.
 • Blåbær, tranebær: Normaliser trykket og øk fartøyets elastisitet.
 • Hvitløk og gulrøtter: Har en gunstig effekt på blodkar.
 • Kål: øker nivået av vitaminer og folsyre.
 • Fettvarianter av fisk: stimulere hjernens aktivitet.
 • Olivenolje: senker kolesterol og normaliserer blodtrykket.
 • Nøtter: Styr hjernens fartøy.
 • Soyasaus: nærer og gjenoppretter de berørte fartøyene.
 1. Overholdelse av regimet.

Det er ofte behov - 6-7 ganger om dagen, men i små porsjoner, som et tett måltid, påvirker den generelle sirkulasjonen negativt, noe som fører til økt risiko for vaskulære sykdommer.

 1. Overholdelse av vannforbruket.

For normal drift av kroppen, er det nødvendig å drikke 1,5 liter vann per dag.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er et utmerket verktøy for forebygging og kontroll av vaskulære sykdommer. Ved vanlig fysisk anstrengelse er tilstanden til pasienter med vaskulær dystoni betydelig forbedret: trykket er normalisert, karene utvides og blodet begynner å sirkulere normalt.

Gjør det minst 3 ganger i uken, unngå tretthet. De som aldri har engasjert seg i sport, må du starte små: 15 minutter treningsbehandling per dag, og øker tiden gradvis til 1-1,5 timer.

Samtidig kan du gå inn for å svømme, danse, yoga, orientalsk gymnastikk - generelt, enhver form for sport som ikke krever overbelastning og gir deg glede.

Vannprosedyrer

En kontrastdusj om morgenen vil ikke bare gi deg munterhet og styrke, men også bidra til å holde fartøyene tonet. Et ukentlig besøk på bad eller badstue med herding i kaldt vann styrker spesielt det vaskulære systemet og helse generelt. Og fotbad med kontrasterende temperaturer og infusjoner av medisinske urter vil ikke bare bidra til å styrke karene, men vil også redusere presset.

Riktig hvile

Sørg for å sove minst 8 timer om dagen. Resten skal være aktiv: Ikke sitte foran en datamaskin eller tv, gå, gå på tur, besøke teatre, konserter og utstillinger. Planen din bør være så variert som mulig, og hvile skal positivt påvirke både humør og helse.

Lær å puste riktig: ikke med brystet, men med membranen. Gjør åndedrettsgymnastikk - dette gjør det mulig å mette blodet med oksygen, noe som er svært viktig for å fôre hjernens kar.

Hvilke medisiner og kosttilskudd er nødvendig?

Hvis du har en risiko for cerebral vaskulær sykdom, eller hvis du allerede har en riktig diagnose, må du kjøpe flere stoffer for å styrke blodårene. Heldigvis tilbyr apotek nå et bredt spekter av naturlige medisiner som ikke forårsaker bivirkninger og komplikasjoner, men de hjelper hjernen til å jobbe perfekt, forbedre konsentrasjon og oppmerksomhet, bidra til å gjenopprette minne og intelligens. I tillegg de fleste medikamenter som hjelper hjernen, forhindrer også forekomst av blodpropper og gjenoppretter blodmikrocirkulasjon, styrker karene og gjenoppretter elastisiteten.

For å forbedre blodsirkulasjonen:

 • Kalsiumantagonister (slapp av arteriene og forbedre blodstrømmen): Isoptin, Finoptin, Kordafen, Adalat, Diazem, Lomir, Foridon.
 • Preparater på plantebasis (forbedrer blodsirkulasjonen og påvirker hjernefunksjonen positivt): Bravinton, Vinpocetin, Cavinton, Tekst-TV.
 • Preparater gingko biloba (kompleks effekt på blodtilførselen av hjernen): "Tanakan", "Bilobil", "Gingium".

Alle disse produktene selges uten resept, men du må konsultere legen din og avklare om dette eller det aktuelle stoffet er riktig for deg.

 • Derivater av nikotinsyre. De bidrar også til å redusere kolesterolet i blodet og forhindre utseende av "plakk" på veggene i blodårene: Nikotinsyre, Enduratin, Nikoshpan.

Disse legemidlene er kun utgitt på resept.

Forberedelser som styrker veggene i blodårene:

 • Vitamin P er et element som er nødvendig for drift av kapillærene. Det største innholdet er i blåbær og irriterende. Det medisinske preparatet er Ascorutin.
 • Kalium, silisium, selen. Nyttig for cerebral fartøy.

Du kan kjøpe disse legemidlene uten legens resept, men du bør nøye lese kontraindikasjonene.

Narkotika som øker mental aktivitet:

Hva trenger du akkurat medisiner, i hvilke mengder og i hvilken dose, skal legen si.

Veggene på fartøyene kan styrkes ikke bare med medisiner, men også med noen ganske vanlige produkter. For eksempel steg en sitron og honning, en tartar, en hund, grønn te. Rødder og gulrøtter vil også tjene til å forhindre berøring i rå og kokt form.

Det finnes også en rekke oppskrifter for tradisjonell medisin som bidrar til å normalisere det vaskulære systemet.

 1. Hovedassistenten i å styrke veggene i blodkar er sitronen. 2 ss skal fortynnes i et glass vann og legge til honning etter smak. Drikk daglig, helst før frokost.
 2. Grønn te. Drikk fersk, minst 3 kopper om dagen.
 3. Syrup eller te laget av rose hofter.
 4. Skje en spiseskje Tartar med et krus med varmt, men ikke kokende vann, og drikk 1 ss 3-4 ganger om dagen.
 5. En spiseskje med tørre, rosenbær, tørket mordvann og mølvann, hell 1 liter. kokende vann og gå over natten. Drikk 2-3 spiseskjeer om dagen i 2 måneder.
 6. Gulrot og rødbetsaft (1 glass hver), 3 ss sitronjuice og 2 ss honning. Drikk for en måned.
 7. Havtornetolje bør tas på en teskje før frokost og etter middagen.

Forebygging av sykdommer

Hovedårsaken til cerebrovaskulær sykdom er en forstyrrelse i nervesystemet. Dette kan føre til stress, depresjon, vanskeligheter på jobb, konflikter i familien og tap av kjære.

En annen årsak til vaskulær sykdom er tilstedeværelsen av dårlige vaner. Regelmessig bruk av alkohol og tobakk har en svært negativ effekt på karsystemet og hjernefunksjonen. Alkohol forårsaker blodtykkelse og blodpropper, og røyking øker trykket på blodårene.

Underernæring kan også forårsake vaskulær dystoni. Regelmessig bruk av akutt, fett, salt og stekt mat fører til en økning i kolesterol og dets avsetning på veggene i blodårene. Og hvis livsstilen er dermed inaktiv, svømmer fartøyene raskt og bokstavelig talt svømmer med fett.

For å unngå problemer med blodårene må du unngå stress, forlate dårlige vaner og observere riktig diett. Å gjøre sport vil også hjelpe deg aldri å vite hva vaskulær dystoni er.

Overholdelse av slike enkle anbefalinger vil tillate deg å unngå et stort antall sykdommer og leve et langt, travelt liv.

Hvordan styrke hjernens fartøy med folkemessige rettsmidler

Veggene i hjernens karer mister deres elastisitet og tetthet med alderen, de er verre ved å håndtere deres funksjon. Forbrutt blodsirkulasjon øker risikoen for hypertensiv krise, iskemisk og hemorragisk hjerneslag. For å forebygge trombose og demens, er det anbefalt å endre matvanene, gjennom rekkefølgen av dagen og ta hensyn til medisiner eller homøopatiske måter å styrke blodårene.

Friske tomater i stedet for stekte pølser

Kylling eller svinekjøtt Kebab, kaker med masse krem, brus og chips - alt dette yummy og deilig, men det fører til opphopning i kroppen av dårlig kolesterol. Stoffet tråler blodkarene, innsnevrer gapene mellom veggene sine, danner en aterosklerotisk plakk som kan sprekke når som helst.

Er det virkelig nødvendig å spise utelukkende grøt, kokt på vann og rå grønnsaker? Ikke bare. Selvfølgelig bør man glemme eksistensen av en panne og få venner med en dobbel kjele, kjøp epler eller sitruses i stedet for søtsaker, men rasjonen vil ikke bestå av to eller tre retter. Det er nok å erstatte flere produkter slik at maten blir full og sunn:

 1. I stedet for animalsk fett og smør, bruk olivenolje, som hjelper karene å rense av kolesterolplakk og forhindrer dannelsen av plakk.
 2. Normaliser blodtrykket av en rød fisk, der det er mange omega-3 syrer. Laks og laks er en kostbar behandling, derfor anbefales det å erstatte dem med usaltet sild, pollock, hake eller brisling. Det er tilrådelig å spise kaviar eller fiskeolje, noen ganger kjøpe torskelever.
 3. Bytt kaker og kaker etterfulgt av bitter sjokolade. Jo mer naturlige kakao bønner i den, desto mer nyttig er desserten. Svart sjokolade aktiverer produksjonen av et hormon av glede og øker samtidig blodstrømmen til hjernen, normaliserer intrakranialt trykk.
 4. Hvitløk er forebygging av blodpropper. Produktet inneholder stoffer som fortynner blodet og stabiliserer trykket. 2-3 denticles per dag reduserer risikoen for hjerteinfarkt med 10-15%.
 5. Øk tonen i blodkarene kan askorbinsyre, som er rikelig i grapefrukt, mandariner, hofter og gresskar. Kombiner produkter som inneholder vitamin C, etterfulgt av unge poteter og tørkede aprikoser, rik på kalium. Mineral, sammen med askorbinsyre, styrker kardiovaskulærsystemet.
 6. For å normalisere intrakranialt trykk bør menyen inneholde friske blåbær eller tranebær. For å gjenopprette skadede fartøy kan sojasaus, og for å forbedre minnet hjelper druene.

Frokost bør være havregryn eller brun brun ris med en grønnsakssalat med agurk med tomatskiver. Lunsj med magert kjøtt eller fiskesupper, stuvninger eller dampet kjøtt. I stedet for smørbrød, ta tørkede frukter: svisker, datoer og tørkede aprikoser, eller nøtter: mandler, cashewnøtter, valnøtter, peanøtter og hasselnøtter. Supper er bedre med noen unge poteter, som er bakt i ovnen. Som siderett, grønnsaker, fersk eller stuvet salat med avokado eller løk er egnet.

Kaffe og svart te erstattet med fruktjuicer, for eksempel granateple. Nyttig gulrot-rødbeter-cocktail og urtedekk, forberedt fra hofter eller hagtorn. Ikke forbudt, men selv anbefalt er grønn te. Drikken forsyner kroppen med antioksidanter, som forynker og støtter hjernens arbeid. Men en dag skal ikke drikke mer enn 6-8 kopper drikke, legg i stedet for sukker noen skjeer med honning og et stykke sitron.

Tips: Ikke glem vannet. For en dag skal kroppen få minst 1,5 liter væske, ellers blir blodet tykkere, arbeidet med indre organer forverres, risikoen for blodpropper øker.

Riktig hvile og vannprosedyrer

Hjernen er som en prosessor som utfører tusenvis av kommandoer på et sekund. Han, som en datamaskin, trenger full hvile, ellers overopphetes det og går ut av drift. Du kan ikke tilbringe dagen foran en TV eller laptop, sovne i en omfavnelse med telefonen og bli helt frisk. Når kroppen står i liggeplass eller sitteposisjon 24/7, stagnerer blodet, og først og fremst lider karene, noe som er vanskelig å pumpe en tykk viskøs væske på.

Ingen tvinger en person som ikke løfter noe tyngre enn en pose med dagligvarer, for å demonstrere nye sportsrekorder. Men lasten er en av de nødvendige forholdene for sunne fartøy. Du kan starte med lange turer til fots eller gi deg et abonnement på bassenget. Kjøp et tau eller gå jogging i frisk luft. Hver øvelse, selv om det er en morgenøvelse, sprer blod og oxygenerer det, øker elastisiteten og tonen i blodkarene gjennom hele kroppen.

Lazy folk som har det vanskelig å tvinge seg til å kne seg og skyve seg ut av gulvet, bør registrere seg for en dans eller laste ned noen få yoga-leksjoner. Rumba, waltz eller lotus pose - en av de beste antidepressiva, lindre effekten av stress og psyko-emosjonell stress.

Det er øvelser, takket være at du kan styrke hjernens fartøy uten å komme seg ut av sengen. Når du våkner fra lyden av vekkerklokken, bør du få en god strekk, og deretter øke øvre og nedre lemmer og rist dem kraftig i 3-6 minutter.

Den andre øvelsen gjøres også liggende i sengen:

 • Hånd fingrene vri og legg under baksiden av hodet.
 • Benene skal rettes, føttene skal strekke seg til haken.
 • Rist og "vibrere" hele kroppen, og prøv å bruke maksimalt antall muskler.
 • Avslutt etter utseendet av en hyggelig trekkfølelse i bagasjerommet og lemmer.

Etter litt trening er det nyttig å svømme, men ikke i et varmt bad, men i dusjen, under kontrasterende bekker. Takket være vekslingen av varme og kalde stråler øker tonen og elastisiteten til fartøyene, blodsirkulasjonen øker.

Råd: Etter vannprosedyrer anbefales kroppen å gni den med en hard håndkle til huden er litt rød. Massasje stimulerer og fremmer utvidelsen av arteriene, forbedrer blodsirkulasjonen i indre organer og hjernen.

Terapeutisk fysisk trening

Hvis du ikke har nok tid til å gå og løpe, bør du gjøre en daglig mosjon med en varighet på 5-10 minutter. Startposisjonen for alle øvelsene er den samme: Bena er satt litt bredere enn skuldrene, armene kan senkes langs stammen eller håndflatene hviler i midjen.

 1. Gjør hodet rotasjonsbevegelser med klokken i 2-3 minutter. Endre retning, gjenta.
 2. Hendene løfter seg over hodet ditt, fingrene klemmet som en lås. Uten å senke øvre lemmer, vippe kroppen fremover, etterligne bevegelsene, som med en haug med ved. Det er nok 6-8 gjentakelser.
 3. I denne øvelsen skal hendene heves og spres ut til sidene. Det er nødvendig å skifte ben med bena og forsøke å nå den motsatte håndflaten.
 4. Litt bøy knærne, ta en komfortabel, stabil stilling. Løft de øvre lemmer og sprer dem fra hverandre. Du må gjøre de synkroniske fluene med hendene dine: Hvis høyre beveger seg fremover, går venstre igjen og omvendt.

Styr blodstrømmen til hjernen, hjelper til med å stille "Birch". Du må ligge på gulvet, legge hendene dine i livet og løfte bena opp. Hvis den fysiske formen tillater det, må nedre lemmer senkes og returneres til sin opprinnelige posisjon. Ikke bøy knærne, hold deg alltid rett. På slutten av øvelsen, løft underkroppene oppover, slik at hælene er parallelle med taket, og fikse dem i denne posisjonen i 5 minutter.

Folk anbefaler

Homeopatiske midler laget for å styrke blodårene er utarbeidet av naturlige ingredienser, så de er relativt ufarlige for kroppen. Det er viktig å huske at resultatet av bruk av folkeoppskrifter vises etter noen få måneder, dersom en person følger alle instruksjonene nøye og følger instruksjonene.

Hvitløkpleie
Det vil ta 4 små eller 3 store sitroner, som må vaskes grundig under springen. Citruskvern i en blender, legg til 4 skrelles hvitløkskrever, den andre gangen for å bryte produktene til en homogen masse. Hell preformen i en tre-liters krukke, hell kokende vann. Drikken skal infiseres 3 dager på et mørkt sted. Deretter separeres væsken fra restene av sitroner og hvitløk, helles i en annen beholder. Sett på bunnen av kjøleskapet, nærmere fryseren. Daglig bruk 100 ml medikamenter, og spis deretter lunsj eller spise frokost. Kursets varighet er 1-1,5 måneder.

For den andre oppskriften trenger du 500 g ferske eller frosne tranebær, som sendes gjennom en kjøttkvern sammen med 15 g hvitløk. Massen er igjen i 3 dager. Juice, presset ut av tranebærmuss, bland med 100 g honning. Ta sirupen to ganger om dagen på en dessertskje, lagre legemidlet på et kjølig sted.

Nøtter for sterke fartøy

 1. Ta 4 sitroner av middels størrelse, skyll under rennende vann og tørk. Grind, tilsett 20 kjerner av hasselnøtt. Nøtter renses og blir til små smuler. Hell ingrediensene i en krukke med et volum på 700 ml, topp med bokhvete eller kalkhunne. Produkter forsiktig blandes, bruk 30 g før måltider, til lemonmutten er ferdig. Gjør en 3-måneders pause, om nødvendig, gjenta.
 2. Du trenger valnøtt septum og hagtorns tinktur. For 300 g tørr råstoff, 500 ml væske. For å koble til og 2 uker å insistere, ha skjult fra solstråler. En anstrengt muttertinktur tas tre ganger om dagen for 10-15 ml. Kurset bør vare mer enn 7 dager.

Urter for sterke fartøy

 1. Tartaren er nyttig: sett en skje av en plante i et krus med varmt vann, la i 30 minutter, slik at drikken er infundert. Agenten brukes i små porsjoner: 20-30 ml tre ganger om dagen.
 2. Forbered en blanding for å styrke hjernens fartøy, kan bli laget av frukten av hundrosen, møllen og tørket morwort. Gressene tar i like store deler, male og hell i en krukke. Brygg i en kopp kokende vann for 2 knipser blanding, fyll 12 timer. Drikk til 3 ss. spiseskjeer per dag. Varighet på emnet er 3 måneder.
 3. Hell 100 g av røttene til badanen med kokende vann, fordamp buljongen på en langsom eller middels brann for å etterlate 50% av væsken. Stam lagret medisin i en beholder med lokket. Bruk strengt 30 dråper i 24 dager. Første medisin, deretter matinntak.

Om morgenen kan du drikke 20 ml havtornolje, og folk med en sunn mage anbefaler ferskpresset sitronsaft, som må fortynnes med kokt vann (1 til 3) med 2 ss honning.

Forberedelser for vaskulær styrking

Før du kjøper noen tabletter, bør du konsultere en spesialist, fordi alle legemidler til feil bruk er helsefarlige. For å styrke veggene i blodårene og øke mental aktivitet, anbefales det at:

 • askorutin;
 • piracetam;
 • Aminalon;
 • Bravinton;
 • Bilobil eller Tanakan.

Styr blodkarene bedre næring og sport, og bruk kun medisiner på råd fra en lege. Du må ta vare på deg selv og kroppen din, og til og med på 90 år kan du forbli aktiv, glad og lydhør, som ikke er truet med sklerose og senil senilitet.

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Profylakse og styrking av cerebral fartøy

Vaskulære patologier skjer stadig og påvirker ikke bare de eldre, men også de unge. Leger høres alarmen, fordi styrken av cerebral fartøy må bringes til nasjonalt nivå for å opprettholde befolkningens arbeidskapasitet. Konsekvensene av tap av tonus av blodkarets vegger, spesielt i hjernen, kan være dødelige. Ofte er dette pasientens funksjonshemning eller død. Derfor bør alle vite hvordan man styrker hjernens kar.

symptomatologi og diagnostikk

Problemene i vaskulærplanen er lett å gjenkjenne, fordi de har følgende symptomer:

 • hyppig svimmelhet;
 • mørkere i øynene;
 • svimmel tilstand
 • hyppig tretthet;
 • avhengighet av værendringer, spesielt på trykk;
 • takykardi;
 • intoleranse mot varmt vær;
 • følelse av vondt i leddene.

Viktig! Noen av disse tegnene er en anledning til akutt medisinsk behandling.

For å sjekke hjernens fartøy og deres nåværende tilstand, vil legen foreskrive følgende diagnostiske tiltak:

 1. Electroencephalography, som pleide å være en avansert teknologi for å oppdage energiaktiviteten til celler. Men påliteligheten er fortsatt ubestridelig.
 2. MRA, hvilke leger kaller "gullstandarden", siden det er resultatene som viser de mest nøyaktige dataene på hodens blodsystem. Takket være innføringen av kontrast og røntgen kan du etablere en bestemt patologi.
 3. MR er en kompleks studie som gjør det ikke bare mulig å vise tilstanden til fartøyene, men også deres patologi.
 4. CT viser problemene med fartøyene og bestemmer hvilken sykdom som ble deres årsak.

Gjenopprett berørte fartøy med et medisinske forløb, samt en endring i livsstil og diett hos en person. I sjeldne tilfeller er løsningen på problemet kirurgisk inngrep.

Kosthold som et middel til å hjelpe fartøyene

Veggene av hjerneskibene hjemme best styrker riktig diett. Styrke veggene og tonen i hjernens fartøy hjelper daglig inntak av følgende produkter:

 • Druer og derivater fra det, tross alt det gunstig påvirker minnet av kortsiktig type og er en sterk antioksidant.
 • Bær tranebær og blåbær, som fører til blodtrykk til de normative indeksene og forbedrer tilstanden til fartøyene.
 • grønnsaker:

hvitløk, gulrøtter - gjenopprette fartøyets elastisitet;

hvitkål - restaurering av normative parametere for vitaminer og folsyre i kroppen.

 • Noen nøtter styrker karsystemet.
 • Fisk av fete typer forbedrer aktiviteten til hjerneceller.
 • Olivenolje - senker kolesterol og normaliserer blodtrykket.
 • Soyasaus kan gjenopprette og nærme blodårene med patologier.

Det er ikke nok å styrke hjernens skåter bare med ovennevnte produkter, du må også nøye følge planen og modusen for å spise. Deler skal være små, men hyppige, beregnet for minst 7-8 måltider. Hvis du spiser mye, vil det føre til funksjonsfeil i den generelle sirkulasjonen, og dermed øke risikoen for vaskulær skade. Det er også nødvendig å normalisere drikkeregimet, som skal være minst en og en halv liter per dag.

Folkemidlene

For å styrke hjernens fartøyer i folket har det lenge eksistert beviste midler, som til og med leger ikke tviler på. For å gjenopprette og forbedre tilstanden til cerebral fartøy med folkemessige rettsmidler, bør man bruke en av disse alternativene, noen ganger kombinere dem:

hvitløk

 • Metode 1. For å lage en medisin ut av det, må du ta tre store sitroner og så mange store hvitløksklær. Alle vasket, hvitløk skales og forsiktig blir alle produkter malt med en blender eller matprosessor. Massen må være homogen. Brett det i en krukke med 3 liter og hell bratt kokende vann under toppen. Etter å ha insistert på et mørkt og kult sted i tre dager, er stoffet klar til bruk, men bare etter dekantering. Oppbevar drikken i kjøleskapet, ta en pund på en tom mage. Behandlingens varighet er 30-40 dager.
 • Metode 2. For å forberede et legemiddel, bland et halvt kilo tranebær og tre fedd hvitløk fra den, forsiktig knusing det. Etter en tre dagers infusjon, press juice, som er blandet med en stor spiseskje honning. Den resulterende sirupen bidrar til å styrke kroppens kar-system, hvis du drikker det 2 ganger om dagen for en ufullstendig spiseskje.

nøtter

 • Metode 1. Blant folkemessige rettsmidler i å styrke hjernens substans og blodårer okkuperer nøtter det ledende stedet i den. For å forberede den medisinske blandingen ta 3 store sitroner, som er malt med 100 gram hasselnøtt. Alle helles i en liter krukke og helle bokhvete honning. Ta 2 ss for hvert måltid. Tross alt blir spist, ta en pause i 3 måneder og igjen gjennomgå et behandlingsforløp.
 • Metode 2. Et annet folkeslag som forbedrer fartøyets arbeid er tandem av valnøttpartisjoner og hagtorns tinktur, som er laget av 300 gram tørket produkt og 500 ml vodka. Insister den trenger 14 dager på et mørkt sted. Ta en spiseskje 3 ganger om dagen ikke mer enn en uke.

urter

Nesten alle folkemidlene inneholder nyttige urter som forbedrer vaskulær tilstand i hjernen. Urter behandles for lenge siden, og urteinfusjoner i dette holdet er en ledende rolle:

 • Te fra tartaren. Brygg fra en spiseskje av planten, som er fylt med kokende vann, og etter 30 minutters infusjon, ta 30 ml før hvert måltid.
 • Det er godt å forbedre og gjenopprette arbeidet med cerebral fartøyer en blanding av vilde rosenbær og blader av motherwort, som er tatt i like store mengder. Jordblandingen brygges i kokende vann og kaster bare et par klemmer på glasset. Persistens i lang tid - 12 timer, drikk infusjon for en dag i tre delte doser. For å bli behandlet 3 måneder.
 • Utmerket tonic - et avkok av 100 gram pakke av Bergenia, som helle en liter kokende vann og kok på lav varme til halvparten av flytende rester. Ta 30 dråper på tom mage i 25 dager.

Havtornetolje

Å gjenopprette elastisiteten i det vaskulære systemet er engasjert i en slik nyttig bær, som havtorn. Økning av hjernens aktivitet og normalisering av vaskulær tone blir lettere ved å ta 20 ml olje fra den. Du kan kombinere hans mottak med sitronsaft, men bare hvis det ikke er noen problemer i arbeidet i mage-tarmkanalen.

Fysisk aktivitet og ikke bare

Hvordan gjenopprette blodkar etter et slag? Hvordan forbedre hjernefunksjonen? Hvordan øke tonen i blodårene? I tillegg til å normalisere kostholdet og bruke folkemessige og urte medisiner, må du øke din fysiske aktivitet. Folk som øker deres sportsaktiviteter, lever mye lenger, deres vaskulære bakgrunn vender tilbake til normal, og det blir ingen problemer med dem. Det har vært vitenskapelig bevist at økt fysisk aktivitet normaliserer helse hos pasienter diagnostisert med "vaskulær dystoni". Sykdommen reduserer, fordi blodtrykket kommer tilbake til det normale, blir karene elastiske og større, noe som betyr at blodet går rundt dem uten problemer. Hos pasienter forsvinner hodepine, forbedrer deres velvære.

For fullt arbeid på kroppen, er det 3 timer på 7 dager. Økt aktivitet kan imidlertid ikke medføre forbedring, men skade, så du må avslutte økten så snart du føler deg en følelse av ubehag eller tretthet. For nybegynnere vil en kvart time for fysioterapiøvelser være tilstrekkelig, men hver dag skal denne tallet økes og bringes til 60-90 minutter. Du kan starte med romstudier, byttet jevnt til dans, gymnastikk eller yoga. Det viktigste er at det var hyggelig for deg.

Gjenoppretting av cerebral fartøy er raskere hvis du gjør en kontrastdusj om morgenen. I noen tilfeller kan han trygt erstatte mange stoffer. Vannkontrast hjelper med hodepine, fjerner det. Hver uke må du besøke badekaret, hvorpå du bør gå for en dusj med kaldt vann. Forbedre hjernens tilstand vil hjelpe fotbad med urter, som også må gjøre kontrast. De vil ikke bare fungere som styringsmidler for blodkar, men vil også redusere blodtrykket.

Hjernen trenger å hvile helt, så du trenger å sove minst 8 timer om dagen. Samtidig trenger du ikke å tilbringe tid i sengen hele tiden, resten din bør også være aktiv og bedre, dersom slikt arbeid utføres av pasientene i naturen.

Narkotika terapi

Hvordan forbedre ytelsen til blodkar, hvis det allerede er diagnostisert, eller er det en forutsetning for en bestemt sykdom? Når hodet er tilstoppet med slike problemer, vil medisiner som hever tonen og styrke kroppens vaskulære system komme til redning.

For å forbedre blodsirkulasjonen og blodsirkulasjonen foreskriver legene følgende legemidler:

 • på grunnlag av kalsiumantagonister - Lomir, Adalat, Isoptin, Kordafen;
 • homøopatiske midler - Telekop, Bravinton, Cavinton;
 • kompleks innflytelse på cerebral blodtilførsel - Bilobil og Tanakan;
 • på grunnlag av nikotinsyre, for å fjerne et tynt lag kolesterolplakk fra veggene i blodårene - Nikoshpan og Enduratin;
 • For å gjøre tynnvegget mer tett og elastisk, foreskrive vitamin P;
 • fordelaktig påvirke operasjonen av fartøy av cerebral type preparater basert på kalium, silisium og selen;
 • øke den mentale aktiviteten ved å hjelpe Fentopil og Pyracetam.

Viktig! Selv om du lider av alvorlig hodepine, foreskrive ikke stoffet selv, dette bør gjøres av en lege!

Forebyggende tiltak

Nå er det svært viktig å redusere patologien til fartøyene, som raskt vokser yngre. Og dette skyldes det faktum at de fleste jobber nervøst og stressende. Men det er sviktet i nervesystemet som er ansvarlig for de fleste sykdommer i hjernen. Ikke bare stress på jobben fører til dem, mangel på harmoni i familien, hyppige stridigheter, død av en elsket kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Røyking og alkoholisme forårsaker skade på menneskers helse og tilstanden i blodårene, spesielt hvis dette misbrukes. Selv lave alkoholholdige drikkevarer, som ofte brukes, fører til blodpropper og dannelse av blodpropper på grunn av dette. Og tobakk har en negativ effekt på hele karsystemet, svekker veggene og gjør dem mindre elastiske og elastiske.

Å forårsake dystoni av blodårer kan være en feil diett. Hvis den daglige menyen består av fete, salte, skarpe og stekte matvarer, vil det føre til en rask økning i kolesterol i blodet og dannelsen av plaques fra det. Fartøyene blir tette, noe som vil føre til et alvorlig angrep. Med en stillesittende livsstil og opprettholde en slik diett, vil det vaskulære systemet faktisk bli dekket med et lag med fett.

Derfor er den beste forebyggingen av vaskulære patologier:

 • maksimal minimering av stressende situasjoner;
 • fullstendig nektelse av tobakk og alkohol;
 • normalisering av dietten;
 • fysisk aktivitet;
 • høyverdig hvile.

De som allerede har opplevd vaskulære patologier og / eller lider av et angrep på grunn av dem, er det nødvendig å følge anbefalingene fra legen. Ved fingertuppene bør det alltid være en pille som vil hjelpe deg med å unngå de alvorlige konsekvensene av tilbakefall. Alle medisiner skal være full av kurs, uten avbrudd eller overskytende mengde. En regelmessig kontroll med en lege vil bidra til å holde hånden på puls og reagere i tide til sykdommen.

Hvordan styrke hjernens kar med folkemidlene og medisiner

innhold

Hvordan styrke karene i hjernen? Dette problemet er spesielt vanlig for folk som opplever jevn følelsesmessig stress, så vel som tett å jobbe med store mengder informasjon. Dette skyldes tettheten av arrangementet av grupper av fartøy og deres begrensede beinmateriale rundt.

Av samme grunner har eksterne faktorer, som traumer, hypotermi, overoppheting, sterk innflytelse på hjernens kar. I nærvær av et stort antall svake fartøy kan situasjonen slutte selv med døden - derfor er deres styrking en vanlig del av den generelle helseforebyggingen.

Problemer med blodkar: symptomatologi, diagnostiske teknikker

Eventuelle skader på hjernen trekker raskt oppmerksomhet - dette skyldes tilstedeværelsen av et bunt nerver forbundet med det, som signaler sendes til resten av kroppen.

symptomatologi

De viktigste symptomene som signalerer brudd i fartøyene er som følger:

 • uventede endringer i kroppstemperaturen;
 • problemer med toleranse for varme og kulde;
 • svimmelhet og hodepine;
 • avhengighet av værendringer
 • vanlig svimning med skarp forandring i kroppsstilling og mørke i øynene;
 • endringer i hjertefrekvensen;
 • kalde hender og føtter;
 • Vanlige situasjoner med bevegelsessykdom i transport;
 • smerter i leddene;
 • morgenkvalme, dårlig helse.

Diagnostiske metoder

Blant de diagnostiske metodene som tillater å avgjøre dette problemet, er det mye instrumental forskning. Siden brudd i hjernens fartøy ikke gir et smalt spesifikt bilde, er det noen ganger nødvendig med en lang diagnostisk prosess for å bestemme kilden til symptomene.

Blant de viktigste metodene er:

Denne diagnostiske prosedyren tillater:

 1. Bestem om helseproblemene er relatert til patologiene i hjernen.
 2. Analyser tilstanden til fartøyene.
 3. Bestem nøyaktig hvor og hvor mye de er berørt.

Når det gjelder dette, ordner den behandlende legen en tilstrekkelig behandlingssituasjon.

Trening, massasje

Regelmessig trening er en av de mest nyttige aktivitetene, hvis det er nødvendig å styrke hjernens svake kar. Når kroppen er i en posisjon i lang tid, strømmer blodet ned, blir mer viskøst. I tillegg kaster det seg fra hjernen og fokuserer på nedre lemmer.

Øvelser vil hjelpe som følger:

 • normalisere nivået av blodtrykk;
 • bidra til utvidelse av blodkar;
 • vil sikre sunn blodsirkulasjon.

For fartøy betyr dette i første omgang tilstrekkelig ernæring med både oksygen og et kompleks av nyttige stoffer som bærer blod med dem. Dette styrker veggene sine, gjør dem mer elastiske og mindre utsatt for ødeleggelse på grunn av eksterne faktorer.

Den vanlige ordningen med forebyggende aktiviteter inkluderer ikke spesielt stress. Normen for folk med dårlig helse eller rett og slett ikke engasjert i idrett er tidligere 10-15 minutter om dagen. Det er bedre å gradvis øke det og ta det til en og en halv time.

Du kan øve noen form for sport, fra gymnastikk til karate, men det mest egnet for å styrke hjernens kar er kardiooperasjoner:

 1. Kjører.
 2. Hopping med et hoppetau.
 3. Fotturer.

Danser vil også være nyttige, deres last er mer enn tilstrekkelig for fartøyets fulle funksjon.

Massasje er også veldig nyttig for blodsirkulasjon, og det behøver ikke nødvendigvis å bli registrert for en full økt til mesteren.

Det vil være nok for små selvmassasøkter:

 • ansikt og hode (kan masseres med palmer og med en myk børste);
 • gni hendene dine;
 • gni føttene dine.

Alle disse tiltakene stimulerer blodsirkulasjonsaktiviteten.

Personer som er tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden på grunn av arbeid eller andre forhold innendørs, bør ikke gi opp respiratorisk gymnastikk. Dette er en av de beste måtene for å mette hjernen med oksygen.

Vaskulære styrkeprodukter

Hjerneskipene kan bidra til å styrke og forandre dietten. Først av alt er det nødvendig å redusere mengden fett - de påvirker sirkulasjonsgraden negativt. Men i dette tilfellet kan i intet tilfelle ikke forsøke å overgi dem helt: det vil ødelegge hele balansen mellom fordøyelsen.

Å få riktig ernæring, som bidrar til å styrke hjernens kar, er lett nok.

Først av alt bør du forlate en rekke produkter:

 • stekt mat;
 • krydret mat;
 • fast food;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • koffeinholdige drikker;
 • søtsaker;
 • baking.

Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har en alvorlig patologi som krever streng overholdelse av diett, snakker ingen om et fullstendig nektelse. Alle disse produktene kan forbrukes, men i rimelige mengder og ikke hver dag.

De grunnleggende regler for ernæring i dette tilfellet vil se slik ut:

 1. Kjøtt bør foretrukket å fiske.
 2. Kremfett, om mulig, erstattes av vegetabilsk fett.
 3. Reduser inntaket av salt.
 4. Gå til et delt måltid: ofte, men i små porsjoner.
 5. Drikk fra 1,5 liter vann per dag.

Les Mer Om Fartøyene