Hvordan ta statiner for å senke kolesterolet

Statiner for å redusere kolesterol klassifiseres som lipidsenkende legemidler. Slike rusmidler blokkerer celler som produserer kolesterol. Medisiner er foreskrevet til pasienten dersom risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom økes, som oppstår som følge av nedsatt kolesterolmetabolisme eller på grunn av aterosklerose.

I tillegg har statiner også andre positive effekter. For eksempel opprettholder de det indre lag av blodkar i en normal tilstand, når aterosklerose ikke kan bestemmes, og kolesterol akkumulerer allerede. Dette er et tidlig stadium av sykdommen. Narkotika bidrar også til å redusere blodviskositeten. Og dette forhindrer blodpropper.

Hva er statiner?

Lipidsenkende moderne medisinske produkter er mest effektive mot økte kolesterolnivåer. Sammensetningen av den nyeste generasjonen inkluderer aktive ingredienser som atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin. Disse elementene tillater ikke bare å bekjempe "dårlig" kolesterol, men også for å støtte "godt" kolesterol.

De mest effektive statinene er de som allerede har observert fordelene i den første måneden etter deres vanlige søknad. Som regel foreskrives legemidler for 1 tablett om dagen. De kan brukes sammen med andre hjerte medisiner.

Spesialister anbefaler ikke å ta statiner uavhengig. Det er nødvendig å konsultere en lege før behandling. Han vil bestemme nivået på kolesterol, foreskrive en dose medikamenter, fortell deg hvordan du tar dem riktig.

Før de blir utnevnt, foreskrives pasienten et spesielt kosthold, en sunn livsstil. Hvis slike tiltak ikke bidro til å senke nivået av kolesterol, er medisiner foreskrevet.

Prinsippet om statiner

Medisiner begrenser stoffene som er ansvarlige for produksjonen av kolesterol. Dette er den såkalte HMG-CoA reduktasen. Andre enzymer i dette orgelet mottar et signal om at kolesterolnivået senkes, og begynner å lage proteiner for å øke produksjonen av LDL-reseptorer (lavdensitetslipoprotein). Slike kolesterol kalles "dårlig".

Disse reseptorene fordeles over leveren celler for å koble ved å passere LDL og VLDL (svært lav tetthet lipoproteiner). De fleste pasienter tar spesifikt statiner fra kolesterol for å senke nivået.

Hvis det ikke trente, kan dosen av legemidlet økes. Ofte anbefaler leger at man tar medisiner selv etter å ha fått effekten. Det er således mulig å forhindre utvikling av aterosklerose.

Bivirkninger fra Statins

Ikke alle mennesker er egnet for slike lipidsenkende legemidler. I noen tilfeller er det en bivirkning, men ubetydelig. Blant konsekvensene:

 • hodepine;
 • oppblåsthet i magen;
 • diaré;
 • magesmerter;
 • kribling;
 • kvalme;
 • en allergisk reaksjon på huden.

Inflammatoriske prosesser i muskler er sjeldne. Det er to typer sidereaksjon, som avviger fra andre i største alvor. De kan manifestere seg mot bakgrunnen for å ta statiner fra kolesterol.

Det handler om skader på skjelettets muskler, samt leversvikt. Forstyrrelser utvikles dersom pasienten, sammen med medisinene, tar andre stoffer som kan forårsake rabdomyolyse eller en økning i nivået av statiner i blodet.

Rhabdomyolyse er en patologi som er ledsaget av nedsatt muskel. Dette er et fenomen som kan være en bivirkning når du tar medisiner fra kolesterol. Pasienten føler seg alvorlig smerte. Situasjonen kan bli komplisert ved tap av muskelceller, nyresvikt eller død.

Eksperter anbefaler ikke å ta statiner hvis det er problemer med leveren. I tilfelle at patologiske prosesser begynte å utvikle seg etter oppstart av behandlingen, bør du slutte å ta medisiner. I tillegg forbyr legene statiner fra kolesterol fra å ta på gravide og ammende bryst. Det samme gjelder for de jentene som planlegger en graviditet i fremtiden.

Konsekvensene kan være alvorlige. Derfor, før du tar medisiner, bør du konsultere en lege. Bare han vil fortelle, enn statiner fra kolesterol er farlige. Når du tar medisiner, kan pasienten ikke drikke grapefruktjuice eller spise selve frukten. Ellers kan du forårsake alvorlige komplikasjoner.

Hvorfor er statiner foreskrevet?

Narkotika foreskrives ikke bare for å redusere nivået av kolesterol i blodet. De bidrar til å bekjempe de inflammatoriske prosessene som oppstår i karene. Statiner er foreskrevet for eventuelle lidelser som kan være hovedårsaken til aterosklerose.

Gitt den positive effekten av stoffet, er det foreskrevet for:

 1. Forebygging av hjerteinfarkt. Statiner er tatt av personer som sannsynligvis har hjerte-og karsykdommer. Spesielle studier har vist at ingen diett eller biologiske kosttilskudd gir et effektivt resultat som statiner.
 2. Profylakse av iskemisk berøring. Noen ganger er det en liten risiko for å utvikle et hemorragisk slag hos en pasient, så bare en spesialist kan foreskrive en slik medisin. Pasienten bør ta legemidlet strengt under tilsyn av en kvalifisert spesialist.
 3. Behandling etter et hjerteinfarkt. I de tidlige dager tar pasienten statiner i store doser, og reduserer dem til slutt. Forløpet av rehabilitering etter et hjerteinfarkt innebærer nødvendigvis å ta statiner.
 4. Redusere sannsynligheten for atherosklerose. Gitt at denne patologien ikke bare påvirker folk i alderdom, men også ungdom, er dette viktig. De første stadiene av sykdommen er ledsaget av smerte i bena, hjertet. En mann merker problemer med styrke. Lipidsenkende legemidler påvirker utviklingen av aterosklerose, det er sant. Men samtidig har narkotika en negativ effekt på arteriene der kalsium akkumuleres.

Det er en liten liste over indikasjoner hvor en spesialist foreskriver statiner til pasienten:

 • Sykdommer i hjertet, aterosklerose. Legemidler i den hypolipidemiske gruppen bidrar til å stoppe utviklingen av patologiske prosesser.
 • Sykdommer som kan forårsake utvikling av aterosklerose, inkludert diabetes.
 • Forebyggende tiltak, spesielt hvis familien har mennesker med arvelige patologier assosiert med hjertet.
 • Eldre, foreskriver legene også statiner. Dette skyldes at aldringsprosesser øker risikoen for aterosklerose.

Ta piller eller ikke?

Medisiner dukket opp på markedet, har gått gjennom mange studier. Studier av lipidsenkende legemidler har vist at de effektivt reduserer forhøyet kolesterol. Fra dem er det fordel og skade, og dette bør være nøye forstått. I tillegg, etter å ha tatt medisiner, reduseres risikoen for hjerte- og vaskulære patologier.

Under forskningen registrerte spesialister en redusert dødelighet fra hjerteinfarkt og slag. Etter en stund ble studiene utført igjen. Og resultatene viste at dataene på kolesterol hos personer som tok medisiner, og de som forlot dem, var de samme. I tillegg handlet medisinen, men det kunne ikke forlenge livet til en person.

Eksperter konkluderte med at statiner kan forårsake andre sykdommer. For eksempel, en patologi som Parkinsons eller Alzheimers. Og også kan redusere arbeidet med immunsystemet hos eldre.

Til tross for den høye effektiviteten, gir stoffene for kolesterol et negativt spor. Spesielt fordi de tar lang tid. På bakgrunn av behandling, og dette kan være minst 3 år, er det oftest brudd på muskelsystemet. Men det er andre faktorer som bidrar til utviklingen av alvorlige konsekvenser:

 • den eldre personen;
 • kronisk sykdom;
 • feil meny;
 • operativ intervensjon;
 • patologi i leveren;
 • dårlige vaner, særlig gjelder dette alkoholholdige drikkevarer;
 • tar medisiner i store mengder.

Det faktum at leveren er under negativ påvirkning, vil fortelle brudd på aktivitetsnivået til enzymene i denne kroppen. Dette er spesielt uttalt dersom pasienten under behandlingen også misbruker alkohol. Bivirkninger som utvikler seg mot bakgrunnen for å ta medisiner, kan fjernes, det er nok å redusere doseringen.

For å overvåke pasientens tilstand er det nødvendig med streng medisinsk tilsyn. I tillegg, mens en person skal bli behandlet med statiner, bør han regelmessig gjøre en blodprøve. Det vil vise nivået på kolesterol og andre viktige parametere.

Statiner av naturlig opprinnelse

Folk som ikke stoler på narkotika på grunn av bivirkninger, kan nekte dem til fordel for naturlige stoffer. Det handler om elementer som har bestemt aktivitet, mange av dem er i produkter.

Naturlige statiner fra kolesterol:

 1. Ascorbinsyre. Stoff som trengs for kroppen. Oppstår i sitrus, svart currant, varm eller søt pepper, rosen hofter.
 2. Niacin. Vitamin PP, B3. Oppstår i kjøtt, forskjellige nøtter, frokostblandinger, rød fisk.
 3. Omega-3 fettsyre. Et stoff som er mer vanlig i vegetabilsk olje eller fet fisk.
 4. Monacolin. Elementet som er i ekstraktet av rød ris gjær. Dette er et tilsetningsstoff til mat, men det er ikke tilgjengelig i alle land.
 5. Curcumin. Fra navnet er det klart at stoffet er en del av gurkemeie.
 6. Policosanol. For å få dette stoffet, brukes sukkerrør.
 7. Resveratrol. Naturlig statin, som finnes i produkter som drue, rødvin.
 8. Kostfibre som pektin. Stoff i kli, grøt (perlebyg, bokhvete), belgfrukter, kål, gulrøtter og epler.

Noen naturlige statiner er en del av hvitløk, soyaprodukter med enzymer. Som regel er menneskekroppen mye lettere å fordøye og assimilere slike stoffer.

Hvordan ta en statin

Instruksjonen til stoffet gir som regel strenge anbefalinger.

Du bør konsultere en lege. Han vil fortelle deg på hvilket nivå av kolesterol du trenger for å ta statiner. Ta medisiner 2 timer før sengetid. Siden morgen blir de ikke anbefalt til drikking, fordi stoffene absorberes bedre av kroppen om natten.

Viktig! Legemidler kan ikke vaskes ned med grapefruktjuice, da det forstyrrer behandlingen av deres aktive stoffer. På grunn av økt konsentrasjon kan det forekomme overdosering. Og dette vil føre til ødeleggelse av muskelfibre, så vel som leversvikt.

Ikke foreskrive selv tabletter. Kun en kvalifisert lege har rett til å gjøre dette. Det tar hensyn til egenskapene til hver pasient og medisinene som en person tar ved behandlingstidspunktet.

Statiner: Myte og virkelighet

Spesialister foreskriver slike stoffer, ikke bare for å senke kolesterolet. De bruker statiner for å hindre hjerteinfarkt eller hjerneslag, så vel som andre sykdommer som er forbundet med blodårer. Men mange er interessert i om disse stoffene virkelig trengs og hvordan de skal tas ordentlig.

Det er flere myter som forvirrer folk og stiller dem i en blindgyde. For å fjerne tvil, er det nødvendig å forstå mer.

Myte 1. Statiner er skadelige stoffer

Overdrivne rykter, hvis du ser på statistikken. I de fleste tilfeller tolereres legemidler enkelt av pasienter. Men som alle andre legemidler kan statiner forårsake bivirkninger.

Det kan være kløe, irritasjon, muskelsmerter eller abnormiteter i fordøyelsessystemet. Sjelden er mennesker som har en individuell intoleranse mot disse medisinene.

Men, avhengig av års forskning, tror eksperter fast at utviklingen av bivirkninger sjelden blir observert, selv om pasienten tar statiner med forhøyet kolesterol i lang tid.

Myte 2. Lav effektivitet av rusmidler

Statiner forlenger ikke en persons liv. Men de kan redusere og endre forekomsten av kardiovaskulær sykdom betydelig. Dermed reduseres dødeligheten fra disse patologiene også.

Hvis du ser på resultatene av forskning, kan det ses at statiner har blitt en revolusjonerende medisinløsning. Det handler om forebygging og behandling av patologier forbundet med det kardiovaskulære systemet hos mennesker.

Lipidsenkende legemidler har andre positive effekter, de er i stand til ikke bare å senke nivået av kolesterol. Denne effekten på fartøyets tilstand, endotelfunksjon, blodstrøm.

Myte 3. Statiner er bare nødvendig for de pasientene som har høyt kolesterol

Ofte skjer det. Men når en lege foreskriver statiner, tar han hensyn til ikke bare nivået av blodkolesterol. Det er viktig å ta hensyn til sannsynligheten for å utvikle vaskulære patologiske prosesser. Forebygging av hjerteinfarkt og hjerneslag er viktig. De kan utvikle seg ikke bare som følge av aterosklerose. Det er en rekke andre faktorer.

Når en lege foreskriver statiner, stoler han ikke bare på kolesterolindikatorer. Han må velge riktig medisin og bestemme hvor lenge man skal ta statiner for pasienten.

Myte 4. Store doser av stoffet bidrar til å absorbere plakk og rense blodårene

Statiner har ingen effekt på tilstanden til plakkene som dannes inne i fartøyene. Den positive effekten av stoffet er at plakkene forblir stabile.

Når en pasient tar et statin, reduseres risikoen for skade på plakkens integritet og dens tilstopping. Dermed reduseres sannsynligheten for trombose.

Myte 5. Statiner er tatt av kurset

Som regel blir medisinen tatt konstant. Kurset har liten effektivitet. Videre kan det være farlig for pasienten. Derfor foreskriver legene medisiner for langvarig bruk.

Myter om kolesterol, så vel som om medisiner, må kontrolleres nøye og alt skal næres med stort ansvar. Det må huskes at bare en lege kan ordinere en effektiv behandling, ellers kan det bare forverre situasjonen.

Spesialister anbefaler å ta tester og medisinske undersøkelser til rett tid. Spesielt de som er over 35 år gamle. Dermed er det mulig å kontrollere nivået av kolesterol i blodet, og ved de første bruddene startes en rettidig behandling.

Unngå økningen vil ikke bare hjelpe statiner, men også tiltak. For eksempel, en sunn livsstil, avvisningen av dårlige vaner. Ikke glem om moderat trening, så vel som lav-kalori diett.

Fordeler og skade i behandlingen av forhøyet kolesterol med statiner

Spørsmålet om normalisering av kolesterol i moderne liv er ekstremt akutt. Mange leger er sikre: for å løse problemet er alle midler gode.

Statiner fra kolesterol, fordelene og harmsene som diskuteres mye, utnevnes ganske ofte. Samtidig er garantiene for deres fulle sikkerhet ganske ustabile, siden nesten alle medisiner har kontraindikasjoner og bivirkninger. Provoke deres manifestasjon kan ikke bare komponentene av stoffet, men også selvbehandling og overdreven dosering.

Virkningsmekanismen for statiner

Statiner er medisiner for å senke kolesterolkonsentrasjonen i blodet. De påvirker ikke kolesterolet selv - de ødelegger ikke og fjerner ikke fra kroppen. Legemidlene samhandler med leveren, hemmer sekresjonen av enzymet, som er involvert i produksjonen av kolesterol.

Menneskekroppen inneholder lipoproteiner med forskjellige tettheter - lav og høy. Den bærer kolesterol fra leveren til kroppens vev og i motsatt retning. Med de rette metabolske prosessene er de ufarlige for helse. Men "dårlig" kolesterol kan grupperes og danne plakk som fører til fremveksten av alvorlige patologier.

Statiner bidrar til å redusere antall kolesterolbærere til vev. Konsentrasjonen av kolesterolbærere fra vev til leveren, tvert imot, øker. Det vil si at direkte og omvendt transport av kolesterol er normalisert. Dens samlede nivå er redusert.

Parallelt delte narkotika fettvev i separate fragmenter, og sloss med arvelige forutsetninger for økt kolesterolkonsentrasjon. Denne egenskapen er iboende bare i statiner.

Indikasjoner for bruk av narkotika

Behandling med statiner foreskriver:

 • Hvis kolesterolinnholdet i blodet overstiger 5,8 mmol / l - hvis det ikke kan korrigeres med en diett i tre måneder eller mer.
 • Med aterosklerose og hjertesykdommer - for å forhindre videre utvikling;
 • I sykdommer som provoserer utseende av aterosklerose;
 • For forebygging av unge - hvis en av familiemedlemmene lider av arvelige sykdommer i hjertet;
 • Som et forebyggende tiltak for forebygging av atherosklerose hos mennesker i moden alder - med aldring av kroppen, øker risikoen for å utvikle patologi.

Bruk av statiner er kontraindisert:

 • Hvis risikoen for hjerte og karsykdommer er lav;
 • Til kvinner før utbruddet av overgangsalderen;
 • Pasienter som lider av diabetes mellitus;
 • Barn og pasienter som har fylt 75 år - sannsynligheten for at bivirkninger øker på grunn av dårlig stofftoleranse, vil skaden fra statiner være mer enn bra.

På spørsmålet om hvilke kolesterolverdier som skal ta statiner, er det forskjellig mellom leger i meninger. Men etter hjerteinfarktene, gir rehabiliteringsforanstaltninger obligatorisk for bruk av disse stoffene.

Svært sjelden får de gis til barn med genetiske lidelser og en for høy konsentrasjon av "dårlig" kolesterol i blodet. Statins under disse omstendighetene utnevne, nøye veie de fordeler og skade de kan ta med. Men under alle omstendigheter må legen riktig beregne doserings- og doseringsregime - for hver pasient individuelt.

Dra nytte av bruk av statiner

I visse situasjoner gir statiner fra kolesterolet materielle fordeler. Noen ganger blir de pasientens eneste sjanse til å redde livet.

 • Hjelpe kroppen å kjempe med aterosklerose;
 • Fremme rehabilitering etter slag og hjerteinfarkt;
 • Forleng livet til en pasient som lider av alvorlige sykdommer;
 • Reduser innholdet av "dårlig" kolesterol i blodet;
 • Forhindre patologi av blodårer og hjerte.

Mange pasienter reagerer godt på statinbehandling. Men nødvendigheten av langvarig mottakelse (ca. tre til fire år) påvirker kroppens immunsystem negativt.

Skader forårsaket av rusmidler

Pasienten til tider og ikke mistenker, enn statiner er farlige. Skader fra søknaden er ikke umiddelbart synlige. Derfor, når du tar langsiktige medisiner, er det nødvendig å overvåke tilstanden av helse - å regelmessig ta hensiktsmessige tester og besøke en lege.

Ulemper ved langvarig inntak av statiner manifesteres av reaksjonen:

 • Nervesystemet er en overdrivelse, uforklarlige humørsvingninger, søvnløshet, svimmelhet, svakhet,
 • Ikke-inflammatorisk nerveskade;
 • Fordøyelsessystemer - forstoppelse, diaré, meteorisme, dårlig appetitt, oppkast, anoreksi, legemiddel gulsott, pankreatitt;
 • Lokomotorisk system - sterke ledd- og muskelsmerter, smerter i ryggen, vondt i bein, kramper, forverring av leddgikt;
 • Sirkulasjonssystem - en reduksjon i blodkonsentrasjonen i det perifere sirkulasjonssystemet.

Statiner fra kolesterol kan forstyrre metabolismen, og forårsaker skarpe endringer i konsentrasjonen av sukker i blodet. Allergiske reaksjoner kan ledsages av kløe, utslett, rennende nese, delaminering av det øvre lag av huden, anafylaktisk sjokk.

Noen ganger tar statiner skade kroppen, provoserer utviklingen av luftveissykdommer, forårsaker impotens, fedme, ødem, ekstremt sjelden - Alzheimers. Det har vært tilfeller av nyrepatologier, manifestasjoner av grå stær, blodproppstrombose, eksem.

Risikoen for forekomsten av bivirkninger øker med pasientens alder. Utilstrekkelig respons på rusmidler kan forekomme hos personer med en subtile kroppsbygning og hos alkoholikere - statiner og alkohol er inkompatible. Pasienter med legemidlene i muskel-skjelettsystemet er indikert i tilfeller av ekstrem nødvendighet og under medisinsk tilsyn.

Det anbefales ikke å bruke statiner samtidig med visse legemidler (antibiotika, antidepressiva, veropamil, flukonazol, erytromycin). Det er nødvendig å nekte bruk av grapefrukt og juice på grunnlag av dem.

Forberedelser av flere generasjoner

Gruppen statiner er representert av flere generasjoner medikamenter.

Preparater av gruppen statiner

Narkotika er forskjellig aktiv substans, ellers er de alle lik. Statiner av den siste generasjonen - preparater av Rosuvastatin-gruppen; dets navn er identisk med navnet på hovedvirkende agent, fordelene og skaderne fra å ta er individuelle for hver pasient.

Naturlige statiner

Statiner har en rekke alvorlige kontraindikasjoner, hvorfor mange hypokondriac pasienter er redd for å bruke dem.

Men det er en naturlig erstatning - kjent "anticholesterol" -stoff:

 • Askorbinsyre (sitrusfrukter, havtornbær og sort currant, hofter, paprika, kål);
 • Nikotinsyre (nøtter, alle slags kjøtt og rød fisk);
 • Omega-3 fettsyrer (alle typer rød fisk, vegetabilske oljer);
 • Polikozanol (ekstrahert av sukkerrør, solgt på apotek);
 • Pektin (epler, gulrøtter, kål, bønner og frokostblandinger, kli);
 • Resveratrol (rødvin, druehud);
 • Curcumin (gurkemeie).

Velfremmet reduksjon i konsentrasjonen av kolesterol i blodprodukter fra soya og vanlig hvitløk.

Funksjoner av bruk av narkotika

Ved vurderingen av skadene kan pasienten nekte å bruke farlige stoffer, etter hans mening. Men beslutningen om å drikke eller ikke drikke statiner, bør tas, vel gjennomtenkt alle risikoene. Inkludert de som oppstår uten behandling med disse stoffene.

Det er viktig å vite de spesifikke egenskapene ved bruk av statiner:

 • Deres mottak blir noen ganger livslang. Uten dem kan pasienten oppleve en betydelig forverring i helse - til tider sammenlignet med den opprinnelige tilstanden.
 • Kun spesialister kan bestemme stoffene som passer til pasienten, og ta hensyn til alle kroniske sykdommer. Uavhengige avtaler er strengt forbudt.
 • Å oppnå et effektivt resultat med sikker bruk av narkotika kan gjøres ved å følge legenes riktig valgte dose.
 • Ved forskrivning av medisiner bestemmer legen den nødvendige periodiciteten av biokjemiske blodprøver; pasienten må nøye observere den.
 • Med patologiske endringer i leveren i små doser, anbefales det å ta Rosuvastatin. De vil få sykehuset minst skade. Under behandlingen bør maten overvåkes nøye. Alkohol og antibiotika må elimineres helt.
 • Pasienter med nyresykdommer anbefales ikke å drikke Fluvastatin og atorvastatin. Deres effekter er mest giftige for nyrene.
 • Hvis det foreskrevne legemidlet ikke er tilgjengelig til en pris, må muligheten for erstatning bli diskutert med behandlende lege.
 • Med andre legemidler kan statiner nesten ikke kombineres. Når du tar flere stoffer, kan det oppstå komplikasjoner og bivirkninger.

Ifølge uttalelsene fra farmasøytiske selskaper og representanter for offisiell medisin, overstiger bruken av statiner betydelig skade. Men uavhengige forskers oppfatning er forskjellig - bivirkningene av narkotika er mye farligere enn deres fordeler. Sannsynligvis, som i de fleste tilfeller, er det viktig å finne en mellomstasjon.

Det er klart at å ta statiner bringer både skade og nytte for pasienten. Derfor kan de tas ut bare for legenes resept. Det er han som bestemmer den optimale typen stoff for pasienten og doseringen. Og for å lytte til legenes anbefalinger eller ikke - pasientens tilfelle.

Omtaler om effektiviteten av statiner

Omtaler av pasienter som tar statiner fra kolesterol, viser også fordelene og skadene til medikamenter. De lar oss konkludere med at i kampen mot "dårlige" kolesterolmedisiner er svært effektive. Men bivirkningene gjør noen ganger denne kampen uutholdelig.

Fordelene og skadene av statiner fra kolesterol

I den moderne verden tar statiner en ledende posisjon i behandlingen av aterosklerose, fordi de avviger i det høyest mulige nivået av reduksjon i produksjonen av "dårlige" fettfraksjoner. Men svaret på spørsmålet er ikke så klart, statinene fra kolesterol er skadelige eller nyttige.

Til tross for at effektiviteten av behandlingen er på et høyt nivå, har forskningen i de senere år blitt publisert oftere, hvor farene ved disse stoffene blir diskutert. De har en negativ effekt på leveren og andre indre organer. Og i nærvær av kroniske sykdommer kan føre til alvorlige bivirkninger. Så, hvordan å være? Å ta for å redusere nivået av kolesterol og derved forverre kroppens generelle tilstand eller nekte? Dette vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hva er satin

Dette er medisiner som bidrar til å redusere produksjonen av kolesterol i leveren, som etter at de kommer inn i blodet, påvirker kroppen negativt. Disse stoffene tjener til å blokkere visse enzymer som deltar i produksjonen. Takket være slike legemidler har dødsfrekvensen fra hjerteinfarkt redusert betydelig. De forlenger virkelig livet, spesielt for syke mennesker, som har stor risiko for hjerteinfarkt. Likevel, til tross for alle fordelene, har de en ganske omfattende liste over bivirkninger.

Typer av satin

Uansett hvor overraskende dette kan høres, kan kolesterol deles inn i to grupper: dårlig og bra. På grunn av en overflod kan han drepe en person. Hvorfor er det bra? Fordi uten det, kan legemet ikke helbrede selv små kutt. Det er, det er nødvendig for kroppen, men i riktig mengde.

 1. Kolesterol av dårlig kvalitet (eller med andre ord, dårlig) har et lavt tetthet, noe som resulterer i at fettpakker har en dårlig vane med å bosette seg på karossens vegger. Det er - plaketter. Det er dette kolesterolet som kan skade kroppen. Hva vil hjelpe? Statiner. Imidlertid bør disse legemidlene ikke senke kolesterolnivået under 4 mmol / l. Ved brudd på denne indikatoren, må du konsultere en lege og revidere kostholdet ditt (i noen tilfeller må du utsette å ta disse legemidlene).
 2. Et godt kolesterol er syntetisert av selve kroppen, og det er mot dannelsen av plakk. Fett han beveger seg til leveren, hvor de nedbrytes, og deretter helt fjernet. Kausalt atherosklerose kan med andre ord ikke bare være et høyt nivå av dårlig kolesterol, men også et lavt nivå av bra.

Derfor, før du bruker disse stoffene, må du gjennomføre en grundig undersøkelse. Så statiner er av følgende typer:

Når statiner er foreskrevet:

 • statiner er foreskrevet for kolesterol, som er inneholdt i blodet mer enn 5,8 mmol / l. (bare hvis den ikke kan returneres til normal etter en tre-måneders diett);
 • i sykdommer som forårsaker aterosklerose;
 • med hjertesykdommer og aterosklerose - for å forhindre sykdomsutviklingen i fremtiden;
 • modne mennesker med sikte på forebygging (jo eldre organismen - jo høyere er risikoen for å utvikle aterosklerose);
 • Unge mennesker som forebygging (bare hvis det er personer med arvelige hjertesykdommer i familien).

Ifølge amerikanske eksperter, for å tildele disse stoffene bør være på et lavere nivå av kolesterol i blodet - 3,5 mmol / l, men bare hvis pasienten har en risiko for iskemisk hjertesykdom: diabetes, høy alder, genetikk, hypertensjon, fedme, eller mannlig kjønn.

Før du forskriver medisiner, må pasienten gjennomgå en fullstendig undersøkelse uten å lykkes (ellers vil det ikke være mulig å gi full behandling). På grunn av den oppnådde analysen evaluerer eksperten pasientens helse og bestemmer hensiktsmessigheten ved bruk av statiner.

Oppmerksomhet vær så snill! Selvbehandling på disse måtene er strengt forbudt!

Forebygging av hjerteinfarkt

På grunn av fjerning av plakk har disse legemidlene en god effekt på kardiovaskulærsystemet. Ved regelmessig bruk, forleng livet. Ingen av stoffene presentert i det moderne markedet, er ikke i stand til å redusere nivået av infarkt som statiner.

Men når du bruker disse stoffene, ikke glem om riktig ernæring. Det er også viktig å regelmessig overvåke trykket, slutte å røyke og bli kvitt andre dårlige vaner, ofte gå i frisk luft, mosjon, redusere stress, prøve så mye som mulig for å gi dine hobbyer.

Natural Statins

Spesielt for dem som av visse grunner (for frykt for bivirkninger) nekter disse stoffene, har vi utarbeidet en helt sikker analoger - naturlig statin kolesterol finnes i mat. Disse inkluderer:

 • niacin (er et vitamin B3 eller PP) - i store mengder funnet i nøtter, kjøtt, rød fisk;
 • Curcumin - den største mengden er inneholdt i gurkemeie;
 • polikozanol - er i sukkerrøret, disse vitaminene selges i form av kapsler;
 • askorbinsyre - for å erstatte dette legemidlet, i store mengder bruke rosen hofter, ulike typer pepper, rips, havtorn, kål og sitrus;
 • resveratrol - hovedrediensene av dette legemidlet er inneholdt i tilstrekkelige mengder i huden av druer eller rødvin;
 • Fettsyrer - finnes i oljeholdige fisk og vegetabilske oljer;
 • matfibre - finnes i korn, brød, kål, bønner, epler, gulrøtter.
Rosehip Tincture

Statiner kan også erstattes av hvitløk og soyaprodukter: tempe eller miso.

Regelmessig bruk av disse produktene vil redusere nivået av kolesterol i blodet betydelig. Og med jevne mellomrom vil det føre til en norm.

Hvordan ta

Etter å ha evaluert skadene og fordelene med statiner, har pasienten selv rett til å bestemme om de skal ta disse legemidlene eller omvendt å nekte. Samtidig, ved å ta avgjørelser, må du nøye vurdere alle risikoene for helsen din, inkludert de som kan oppstå uten å bruke disse legemidlene.

Så, når du tar en statin, er det viktig å vite:

 • i visse tilfeller er det nødvendig å ta disse medisinene for livet, uten at pasienten vil forverre seg betydelig;
 • Uavhengig avskrivning av narkotika er strengt forbudt. Hvilken type legemiddel er egnet for pasienten, bestemmes av legen, basert på hans medisinske historie, samt tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.
 • at behandlingen er effektiv og uten bivirkninger, er det nødvendig å overholde dosen som foreskrevet av legen;
 • hvis legemidlet som doktoren foreskriver, ikke er tilgjengelig for pasienten til en pris, diskuteres muligheten for utskifting med den faglige;
 • legen foreskriver periodiciteten av blodprøven (disse anbefalingene må observeres ubetinget);
 • med noen endringer i leveren, er det nødvendig å ta "rosuvastatin", dets skade på kroppen er minimal;
 • Også under behandling er det verdt å nøye overvåke dietten, antibiotika og alkohol kan ikke tas.
 • sateen kombineres ikke med en rekke medisiner.

Hvor skadelig tar statiner

Ifølge farmasøytiske selskaper overgår fordelene av disse stoffene langt deres skadegrad. Men uavhengige forskers oppfatning er vesentlig forskjellig. De tror at skaden de forårsaker til menneskekroppen er mye større enn fordelen.

Naturligvis gir disse stoffene både skade og nytte. Derfor bør de tas kun etter diagnose og rådgivning med lege. Spesialisten bestemmer doseringen som er nødvendig for pasienten, noe som vil forårsake minimal skade og samtidig gi kroppen fordel. Lytte til en profesjonell eller ikke - dette er alles virksomhet.

Mange mistenker ikke hvor skadelige satiner er, og de begynner å foreskrive seg selv disse forberedelsene. Faren er at skadene fra dem ikke manifesterer seg umiddelbart. Det er derfor grunnen til at legene sterkt anbefaler regelmessig bruk av statiner for regelmessig å ta tester for å sjekke helsestatusen.

Nå vil vi undersøke nærmere hvordan disse medisinene virker på visse organer.

Hvordan fungerer statiner på hjernen?

Legemidlet er i stand til å påvirke hjernen, noe som er veldig farlig (selv om det i praksis er isolerte tilfeller). Studier som ble gjennomført i 2002 viste at langvarig bruk av disse stoffene øker risikoen for polyneuropati.

De fleste pasienter som har tatt satiner lenge, har problemer med vestibulært apparat, taleforstyrrelser og økt tretthet. De første tegn på en dårlig effekt av statiner på kroppen er søvnforstyrrelser. Deretter er det brudd på kognitiv funksjon og fine motoriske ferdigheter. Bidra også til minneforringelse. Som regel, etter endt bruk av medisiner, forsvinner disse symptomene.

Hva er effekten av statiner på hjertet?

Signifikant senke nivået av kolesterol, påvirker disse stoffene hjertet positivt. Ved å rense blodlinjene choked med kolesterol, er arbeidet i hjertemuskelen betydelig forbedret. På vei er det ikke flere "hindringer". Det fungerer fullt ut og stimulerer arbeidet til andre organer, og forbedrer dermed en generell tilstand til en person.

Bruk av statiner øker risikoen for å utvikle katarakt

Etter undersøkelser utført i 2013, med 46.000 mennesker, ble det funnet at de som tok stoffet for 2 år, dobbelt så sannsynlig at lider av grå stær enn de som ikke tok den.

MEN! En annen studie viste helt det motsatte resultatet: hos personer som tok disse medisinene, ble katarakter observert langt sjeldnere enn de som ikke tok dem.

Det skal bemerkes at i ett og andre tilfelle er resultatene ikke så signifikante at de helt forbyr bruken av statiner eller tvert imot oppmuntre dem til pasienter med høy risiko for grå stær.

Statiner har en dårlig minneeffekt

Første forsøk ble utført på rotter. Som et resultat viste det sig at stoffene fortsatt har en dårlig effekt på minnet.

Problemer med minnefunksjon

Interessant, før eksperimentet startet, ble gnaglene gitt oppgaven, som var å finne stedet der behandlingen var. Etter en uke med å ta statiner begynte dyrene å glemme hvor maten de hadde skjult var. Etter forsøket forsvant minneproblemer. Denne oppførselen er lik handlingene til personen som selv satte nøklene et sted, og så glemte hvor.

MEN! Langsiktig bruk av disse stoffene etterlater fortsatt spor etter seg selv, og forverrer pasientens arbeidsminne.

Til tross for all forskning er statiner virkelig nødvendige for en syke person, i noen tilfeller sparer de liv. Følgelig er deres fordeler (reddende liv) mye høyere enn bivirkninger. Statiner reduserer nivået av kolesterol i hjernen (der et fjerdedel av denne "substansen" er plassert). Det vil si etter introduksjonen av legemidlet inn i hjernen, vil det begynne å påvirke nervecellene, noe som senere vil bidra til å senke kolesterolnivået i kroppen.

Bivirkninger

Disse stoffene har mange bivirkninger, nemlig:

 1. Fordøyelsessystemet kan gi følgende feil: forekomsten av diaré, anoreksi, oppkast, pankreatitt, gulsott.
 2. Det kan være svimmelhet, parestesi, hukommelsestap eller hypoestesi, samt generell ubehag.
 3. Allergiske reaksjoner er mulige, nemlig: anafylaksi, hud kløe, hudutslett, erytem, ​​urticaria, Lyells syndrom.
 4. På muskel-skjelettsystemet kan komplikasjoner oppstå som ryggsmerter, myosit, leddgikt eller anfall.
 5. Metabolisme: senking av sukkernivå, fedme, impotens.
 6. Sirkulasjonssystem: trombocytopeni.

Imidlertid er symptomene ovenfor svært sjeldne. De vanligste symptomene på angst er: kvalme, søvnløshet, flatulens, forstoppelse, hodepine, diaré.

Enn å erstatte statin, hvis det er kontraindikasjoner

Før du stiller spørsmålet, hva skal du erstatte statiner for å senke kolesterol, ta en nærmere titt på livsstilen din. Hvis han ofte er liggende eller stillesittende - så ingenting! Bare tabletter. Erstatt disse stoffene vil bidra til en sunn livsstil. Naturligvis, hvis nivået av kolesterol går av målestokk, kan narkotika ikke fullstendig avskaffes.

Det viktigste er å ha full informasjon om helsen din (som du kan spørre legen). Hvis en person ikke går inn for sport og spiser feil, er det lite sannsynlig å unngå å ta statiner.

Før du går til en sunn livsstil som nektelse av statiner, spør legen din hva som forårsaket et slikt høyt nivå av kolesterol i blodet. Hvorfor kan ikke kroppen kontrollere sitt nivå uavhengig, og hvor kommer det fra? Etter det, be dem om å fortelle hva slags reduserende effekt disse stoffene gir.

Så snart du kan eliminere årsaken, kan du fortsette fremover. Du kan erstatte statiner med et fullt sunt liv. Ikke spis fettstoffer, der det er mange animalske fettstoffer (en av kildene til kolesterol). Naturligvis må du glemme eksistensen av majones. Favoritt stekte matvarer må byttes ut med sunn mat, som inneholder mye fiber. Det er ofte å gå inn for sport eller i det minste gå (jo mer fysisk trening, jo raskere kolesterol går). I tillegg øker treningen tone, samt humør.

Etter å ha fullstendig forlatt satin og erstatte disse stoffene med en sunn livsstil, ta en blodprøve etter 4 til 5 måneder. Hvis resultatene ikke er oppmuntrende, er kanskje problemet alvorlig og krever innføring av spesielle behandlingsverktøy eller endringer i menyen.

I noen tilfeller kan du ikke helt forlate tablettene. For eksempel:

 • økt trykk;
 • dårlig arvelighet;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • avansert alder: fra 70 år og over;
 • fedme;
 • diabetes mellitus.

VIKTIG! Foretrukne folkemetoder for å redusere nivået av kolesterol i kroppen, må man alltid glemme dårlige vaner, først og fremst om røyking.

Med høyt kolesterol må du ta tester hver 5. til seks måneder (til tross for at du fører en sunn livsstil eller tar statin). Kanskje, etter resultatene, når nivået av kolesterol kommer tilbake til det normale, vil du kunne gå tilbake til den vanlige livsstilen uten piller og deres bivirkninger.

ZenSlim

AYURVEDA - REJUVENATION OG LONGEVITY

Hvorfor trenger vi lave nivåer av insulin hvis vi ønsker å leve lenger?

Hva for er nødvendig det fysiske øvelser?

99 av 100 vertsmaskiner trenger dem ikke!

Kosthold for helse, foryngelse og lang levetid

kalori telling ble anerkjent som en ubrukelig okkupasjon


Inntaket av glukosamin for leddene er lik både placebo-effekten

Hvordan kurere arteriell hypertensjon uten narkotika?

Mannens devolution - mannen kom ikke fra en ape

Hva skal menn gjøre slik at kvinner ikke etterligner orgasme?

Kalsium og melk behandler ikke osteoporose!

Den beste vaksinasjonen eller vaksinasjonen er en som ikke er ferdig!

Hvorfor bidrar alkohol i moderate doser til lang levetid?

Fedme er ikke arvet - epigenetisk sykdom

Hvorfor er det problemer med potens?

Tørr frokost er ikke nyttig enn en stekt søt smultring!

Hyppige måltider i små porsjoner kan skade helsen din

I morsmelk inneholder mer enn 700 arter av bakterier

Kuldioxid er viktigere enn oksygen for livet

Aktivert trekull er ikke et middel for å miste vekt

Hvorfor sulte? En dag med faste forynges i 3 måneder

Teorien om balansert ernæring og kaloriinnstillingen for ernæring er en løgn

Trenger jeg å kode for alkoholisme?

Takknemlighet gir styrke og underviser det umulige

Myter om fordelene med rå mat

Blått lys hemmer sterkt produksjonen av melatonin og forhindrer søvn!

strukturert vann og vekttap

Fire edle sannheter med sunn vekt

Hvordan miste vekt med insulinresistens?

Den beste måten å få vekt på, er å følge restriktive dietter

Stor mage er årsaken til tidlig død

Hvis du mister 5-7% av den totale kroppsvekten, vil snorkingen stoppe med en sannsynlighet for 50%

99 av 100 mottakende statiner trenger dem ikke!

Kolesterol anses å være den største trusselen mot hjertet. Favoritt avstå fra leger - se på nivået av kolesterol, fordi normen er garantert mot hjerteinfarkt og slag, - det viste seg å være en feil.

De statiner (simvastatin, atorvastatin, pravastatin, rosuvastatin og andre) - reduktase-inhibitorer av 3-hydroksy-3metilglutarila - koenzym A (HMG-CoA) - gruppe preparater gipoholesterinemichksimi effekter.

Det finnes flere typer av statiner så som atorvastatin (torvakard, Atoris, Lipitor, Tulip), cerivastatin, fluvastatin, lovastatin, mevastatin, pitavastatin, pravastatin, rosuvastatin og simvastatin (Zocor, Simgal). Atorvastatin og rosuvastatin er de mest potente, mens fluvastatin er minst potente. Disse legemidlene selges under flere navn, inkludert Lipitor (atorvastatin) Pravahol (pravastatin), crestor (rosuvastatin), Zocor (simvastatin), Lescol (fluvastatin) og Vitorino (kombinasjonen av simvastatin og ezetimib). Mevastatin er et naturlig statin, som finnes i rød ris.

Statiner ble oppdaget tidlig på 70-tallet av den japanske Akira Endo, som lette etter nye antibiotika. For sin oppdagelse mottok Endo ikke en krone: alle pengene gikk til selskaper som Merck og Pfizer, som utviklet hver sin syntetiske statin.

Hvis legen sier å ta statiner for å senke kolesterol, hva skal jeg gjøre? Å akseptere eller ikke?

Og du og legen diskuterte ikke spørsmålet om hvorfor du har forhøyet kolesterol?

Kolesterol er den viktigste komponenten av cellemembraner, myelinskede av nerver, har stor innflytelse på serotoninoverføring i hjernen, er nødvendig for syntese av steroidhormoner og vitamin D og så videre. Kolesterol er rett og slett viktig for oss.

Hvis kostholdet inneholder mye kjøtt, sukker og produkter som inneholder transfettsyrer, har dette en negativ effekt på cellemembranene. Som et resultat, trenger de reparasjon. For å gjenopprette dem, frigjør kroppen kortikosteroider, som tillater det å transportere ekstra kolesterol til der det trengs.

En av de mange funksjonene av kolesterol er restaureringen av skadede vev. Det er kjent at arrvev (inkludert arteriell arrvæv) inneholder mye kolesterol. Med andre ord, når arterien påvirkes av syrer og som følge av akkumulering av proteiner i veggene er skadet, brukes kolesterolet av kroppen til å reparere skade. Den økte etterspørselen etter kolesterol er tilfredsstilt av leverenes krefter, som om nødvendig kan øke sin produksjon med 400 prosent. Det faktum at denne beredskapsreaktoren i kroppen skal føre til økning i nivået av kolesterol i blodet, er ikke bare ganske naturlig, men også ønskelig. Det er klart at denne oppfatningen av ting fundamentalt endrer våre ideer om den påståtte negative rolle kolisterol.

Forskere har funnet ut at mennesker med forhøyet kolesterol lever lenger og mindre sannsynlig å dø av kreft eller smittsomme sykdommer.

Hvis du reduserer kolesterol, betyr dette ikke at du kjemper med aterosklerose. For en bjørn, for eksempel, er det normale kolesterolnivået 2 ganger høyere enn det for en person, og ingen har noen gang lidd av aterosklerose ennå.

Kolesterol er ikke en sverget fiende, men en uvurderlig venn
En fersk studie fra forskere fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet viste at kvinner med høyt kolesterol lev lenger og er mindre sannsynlig å lide av hjerteinfarkt og slag enn de som har lavere tall. Forskerne undersøkte 52.087 personer mellom 20 og 74 år. Etter å ha tatt hensyn til faktorer som alder, røyking og blodtrykk, fant forskerne at kvinner med høyt kolesterol hadde 28% lavere dødsrisiko enn kvinner med lavt kolesterol. Risikoen for å utvikle hjertesykdom, kardiogent sjokk eller slag redusert parallelt med en økning i kolesterol.

Selvfølgelig er det vanskelig å gi opp frykten for kolesterol og se at saken er mye mer komplisert. For eksempel har du noen gang hørt om homocysteinteorien om atherosklerose, som er sikker på uskyld av kolesterol?

Homocystein er et giftig mellomprodukt i metabolismen av aminosyren metionin. Under påvirkning av folsyre og vitamin B12 omdannes homocystein til methionin og under påvirkning av vitamin B6 - i cystothionin. Dermed sørger disse vitaminene for at homocystein ikke samler seg for mye. Ellers forårsaker homocystein skade på indre veggen av arteriene. Slike sår er farlige, derfor bør de umiddelbart lukkes. For å lage "patcher" bruker du kolesterol.

Homocysteinteori anser kolesterol som en frelser, ikke en morder.

Likevel har forskere fra USA nylig sagt at høy risiko for hjerteinfarkt og slag i en person er mye mer nøyaktig enn nivået av kolesterol, som indikerer mengden magnesium i blodet.

Forskerne viser at det er lavt magnesiumnivå, og ikke kolesterol, som er forbundet med alle risikofaktorer og symptomer på hjertesykdomsutvikling: hypertensjon, diabetes, høyt kolesterol, hjertearytmi, angina pectoris.

En av de mange funksjonene av kolesterol er restaureringen av skadede vev. Det er kjent at arrvev (inkludert arteriell arrvæv) inneholder mye kolesterol. Med andre ord, når arterien påvirkes av syrer og som følge av akkumulering av proteiner i veggene er skadet, brukes kolesterolet av kroppen til å reparere skade.

Halvparten av menneskene som er sykehus i Amerika med kardiovaskulære sykdommer har et normalt kolesterolnivå - og halvparten av personer med forhøyet kolesterol har et normalt hjerte.

Høyt kolesterol øker også forventet levealder.

Resultatene av forskningen, nylig publisert i British Medical Journal, indikerer at lavt kolesterol øker risikoen for selvmord.
Resultatene av slike utfordrer selvfølgelig teorien om kolesterol. Våre misforståelser om kolesterol kan faktisk vise seg å være en dårlig tjeneste for menneskeheten og skape en trussel mot utallige liv. For eksempel, i 2001 stoppet Bayer produksjonen av cerivastatin på grunn av forekomsten av myopatier og dødsfall. Og to år senere ble 7 800 søksmål innsendt mot de skadede pasientene. Selskapet Bayer er ikke den eneste som måtte slutte å selge statiner.

Utviklingen av myopatier (muskelskade) og rabdomyolyse - de berømte bivirkningene av statiner. Men de måtte forenes, fordi det antas at statiner kan redde fra hjertekatastrofer! Men er dette virkelig så?

Hvis legen har foreskrevet statiner for deg, spør han følgende spørsmål:

 • Hvorfor tror du at jeg får statin?
 • Hvordan vil statiner påvirke kroppen min?
 • Hvilke potensielle fordeler og helsefare er det?
 • Kan jeg bruke statiner sammen med de legemidlene jeg allerede tar? (legen bør vite nøyaktig hvilke legemidler du tar i tillegg til de foreskrevne).
 • Hva er målene med denne terapien?
 • Kan jeg erstatte statiner (atoris, omakor, crucifer) på andre måter for å redusere kolesterol og trenger jeg å senke kolesterol?

Vanligvis leger anbefaler: Ikke vær redd for statiner. Behandle dem som vitaminer.

Ja, statiner reduserer raskt nivået av lipoproteiner med lav tetthet som bærer kolesterol fra leveren i kroppen, og deres forhøyede nivåer kan forårsake fettavsetninger i blodkarets vegger.

Hvis kroppen av en eller annen grunn øker nivået av kolesterol, så er det nødvendig for vår helse.

Kunstig reduksjon i nivået av kolesterol med statiner frarøver deg denne beskyttelsen og kan forårsake et stort antall helseproblemer - som starter med forstyrrelsen av binyrene som produserer de viktigste hormonene.

Hvordan jobber statiner?

HMG CoA reduktasehemmere eller statiner (Atorvastatin, Lovastatin, Simvostatin) hemmer produksjonen av kolesterol i kroppen. Mange tror at dette er bra. Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er forløperen av kolesterol. Når kroppen produserer mindre mevalonat, dannes mindre kolesterol i cellene, og som et resultat avtar blodnivået. De fleste vil ikke se noe galt i dette heller. Mevalonat er imidlertid en kilde ikke bare for kolesterol, men av mange andre stoffer som utfører viktige biologiske funksjoner, og deres fravær kan være en kilde til mange problemer.

Dessverre, blokkerer mevalonat veien statin blokkert 200 flere biokjemiske trinn i syntesen av kolesterol, og dette betyr at for å få til den kolesterol, statiner avbryte mange andre vitale at vekslingsfunksjonen samme bane, slik som koenzym Q10, dolichols og så videre. d.

Dolichols åpnet første gang i 1960, og fant at innholdet i kroppen avtar sterkt i tilfelle av mange patologier (hypertensjon, diabetes, ondartede svulster, mannlig ufruktbarhet, encefalitt, alkoholisme, etc.).

Det er kjent at doliklorfosfatcyklusen er en viktig metabolsk lenke i prosessene for cellegenerering, differensiering og proliferasjon. Med andre ord stopper hemming av dolichol med statiner veksten av celler.

For en hvilken som helst klinisk tolkning, høres denne "arresterende cellevekst og vevsgenerering" skadelig.

Siden cellene krever at kolesterol lever, og siden statinsblokkreduktase begynner cellen å produsere mer reduktase, i tillegg til ekstra kolesterolreseptorer på utsiden av cellen, for å bringe kolesterolet inn i cellen fra blodet. Som et resultat dannes nivået av kolesterol i blodet. Legen din er glad.

Hver celle i kroppen din er forstyrret av statiner, ikke bare leverceller. Statiner overstyrer blod-hjernebarrieren og kan skape demens og polyneuropatier. Muskelsmerter og muskelskade (myopati og rabdomyolyse) er svært vanlig, ikke sjelden, som de farmasøytiske selskapene hevder. Til tross for dine små problemer, foreskriver legen statiner for resten av livet ditt. Legen din vil også forskrive mange andre legemidler for å behandle alle de mystiske sykdommene du vil motta takket være statiner.

Hver person velger hva han liker: å lede en vanlig livsstil og stadig gå til legen, ta undersøkelser og drikke håndfull tabletter. Eller gjør en innsats: å revidere dagens regime og din livsstil sammen med ernæring i retning av helse? Dette vil kreve litt innsats fra deg, men minst penger kostnader og vil føre til mye bedre resultater når det gjelder helse og lang levetid.

De viktigste stoffene av statiner er rosuvastatin, reduserer kolesterol med 55% atorvastatin, som reduserer denne indikatoren i samme grad atorvastatin, som reduserer kolesterol til 47%. simvastatin har en indikator på 38% pravastatin - 28% fluvastatin - 29% og lovastatin - 25%. Dermed er aktiviteten av narkotika forskjellig, deres virkning er ikke begrenset til dette.

Statiner er plassert som et panacea for viktige hjertesykdommer og tilhørende komplikasjoner.

Men en studie hvor nesten hele svenske befolkningen i alderen 40-79 år 1998-2000 ble inkludert, til tross for den stadig økende bruken av statiner, ble det ikke funnet korrelasjon med frekvensen eller dødeligheten av akutt myokardinfarkt. Totalt antall var 1926113 menn og 1995981 kvinner - totalt 3922094 personer.
Selv om nesten 4 millioner svenske mennesker i alderen 40 og 79 tok statiner i 2000 tre ganger så mye, enn i 1998 var det ingen reduksjon i hjerteinfarkt.

Hva er bivirkningene av statins bruk?

Mer enn 900 studier bekrefter de negative effektene av statiner: bivirkninger inkluderer anemi, kreft, kronisk tretthet, acidose, nedsatt leverfunksjon, skjoldbruskkjertel, Parkinsons sykdom, Alzheimers og til og med diabetes.

Som du vet, er 50% av kolesterol syntetisert i leveren, er statins mekanisme basert på blokkering av denne prosessen, og dermed blir bølgen klar hvorfor statiner kan påvirke dette organet negativt. I forbindelse med dette er statiner kontraindisert i leversykdommer, og en økning i nivået av leverenzymer registrert med statiner, vises ganske ofte, selv om en økning i nivået av transaminaser ikke alltid er forbundet med dysfunksjon i leveren.

Statiner fører til akselerert ødeleggelse av leverceller - dette er et faktum, men leveren er et organ med nesten ubegrenset regenerativ evne.

Kanadiske forskere har funnet at det å øke sannsynligheten for sykehusinnleggelse med akutt nyreskade (APP) ved å ta høye doser av "simvastatin", "atorvastatin" og "rosuvastatin" med gjennomsnittlig 34%.

Statiner kan gi bivirkninger som rhabdomyolyse, grunn som i 2001 etter drapet på 52 pasienter narkotika cerivastatin ble trukket tilbake fra markedet. Rabdomyolyse - dette er den mest alvorlige komplikasjon som forårsakes av lysis av cellene i tverrstripet muskulatur og er ledsaget av høye nivåer av enzymet kreatinin-kinase, for kontroll av hvilken (sammen med andre leverenzymer), og er tatt kvartals blod fra å ta statiner og også ledsaget av en reduksjon i blodvolum, nedsatt blodstrøm, akutt nyresvikt, sjokk. Hvis skaden av myocytter i blodet kommer inn i jerninneholdende pigment myoglobin, som er å få i nyrene, okkluderer nyrerørene forårsaker akutt tubulær nekrose og nyresvikt.

Vi minner deg om at det viktigste "muskelvevet" i kroppen ikke er i biceps og triceps, men i vårt hjerte. Det er i hjertet som pasientene faktisk tar disse svært statiner. Vel, og hvis det er svakhet i bena og armer, er det ikke vanskelig å forestille seg hva som er i hjertet.

Så når neste pasient som mottar disse beryktede statiner, hjertet plutselig stopper (hjertestans) som skjedde i april 2002 med den berømte (allerede avdøde) kardiolog Dr. Atkins, gå å gjette at dette - fra statiner

Forholdet mellom nivået av kolesterol og aterosklerose er ikke bevist til denne dagen og er et hypotese!

Faktisk, rundt denne hypotesen, ble "narkotika" for å senke kolesterolet "født" og "modnet".

Det forekommer også oftere når statiner er parallelt med andre legemidler som har en økt risiko for høy rhabdomyolyse eller medikamenter som øker nivået av statiner i blodet.

Statiner bør heller ikke administreres til pasienter med aktiv leversykdom. Med utviklingen av leversykdom ved bruk av statiner, bør bruken av disse seponeres. Statiner er kontraindisert i svangerskap og amming.

Forholdet mellom diabetes mellitus og koronar hjertesykdom er ekstremt sterk. Voksne med diabetes mellitus er 2-4 ganger mer sannsynlig å lide av hjertesykdom eller hjerneslag. Så hva behandler vi med statiner?

De siste kliniske observasjonene av leger er at i tillegg til de allerede kjente bivirkningene av statiner, er det også en trussel om å utvikle diabetes mellitus.

Bruk av statiner kan øke utviklingen av diabetes med nesten 46%, advare forskere fra Universitetet i Øst-Finland.

I den siste studien (mars 2015), i Diabetologia, studerte forskere 8749 menn i alderen 45 til 73 år i seks år. Mindre enn en fjerdedel av dem tok statiner på tidspunktet for studien. Noen tok pillen i flere måneder, andre tok flere år. Under studien fant spesialister at det å ta statiner øker risikoen for å utvikle type 2 diabetes med 46%. Dette gjaldt selv etter å ha tatt hensyn til faktorer som alder, kroppsvekt, familiehistorie av forekomsten av diabetes, røyking, alkohol og nivået på fysisk aktivitet. Ifølge forskere reduserer statiner insulinets evne til å behandle sukker i blodet. Sensibilitet for insulin var i gjennomsnitt 24,3% lavere hos menn som tok statiner.

Regelmessig inntak av statiner med 9% øker sannsynligheten for å utvikle diabetes.

Resultatene fra den siste studien, utført av italienske forskere, bekreftet dette igjen.

Forskere har studert dataene fra mer enn 115 tusen mennesker som bor i den italienske regionen Lombardia, som først begynte å ta statiner i 2003-2004. Forskerne var i stand til å vurdere tilslutning til behandling i perioden frem til 2010, basert på informasjon om foreskrevne forskrifter som finnes i databasen i helsesystemet. Analyse av data viste at i løpet av den studerte perioden utviklet 11154 personer eller praktisk talt 10% diabetes mellitus.

Forskerne var i stand til å vurdere tilslutning til behandling i perioden frem til 2010, basert på informasjon om foreskrevne forskrifter som finnes i databasen i helsesystemet.

Analyse av data viste at i løpet av den studerte perioden utviklet 11154 personer eller praktisk talt 10% diabetes mellitus. Begynnelsen av sykdomsutviklingen ble vurdert som et øyeblikk for sykehusinnleggelse for diabetes eller den tid da pasienten begynte å ta et antidiabetisk legemiddel.

I februar 2012 annonserte FDA ytterligere endringer i informasjonen om mulige bivirkninger forbundet med å ta statiner, inkludert økt HbA1c og serumglukose.

I 2010 godu data randomiserte blitt publisert, placebokontrollert studie, som evaluerte effekten av 2-måneders behandling med atorvastatin ved doser på 10, 20, 40 og 80 mg / dag for insulin, glukose, glykosylert hemoglobin, lipoproteiner, og apolipoprotein B i plasma sammenlignet med placebo hos pasienter med hyperkolesterolemi.

Atorvastatin ved doser på 10, 20, 40 og 80 mg / dag betydelig redusert kolesterol low density lipoprotein (LDL) (39%, 47%, 52% og 56%, henholdsvis) og nivået av apolipoprotein B (33%, 37%, Henholdsvis 42% og 46%) sammenlignet med grunnlinjen (alle s

Les Mer Om Fartøyene