Hypertensiv krise: behandling hjemme

Hypertensiv krise - en farlig tilstand, som før eller senere møter hver hypertensive pasienter. Den truende krisen krever akutt behandling, fordi det kan føre til livstruende komplikasjoner som følge av organskade (hjerte, hjerne, nyrer). Hvis pasienten føler at han nærmer seg en hypertensiv krise hjemme behandling bør iverksettes umiddelbart.

Symptomer på krise

Crysis er en farlig tilstand som utvikler seg som følge av et plutselig hopp i blodtrykket. I dette tilfellet har kroppen ikke tid til å omstrukturere eller tilpasse seg det økte blodtrykket på karossens vegger, som er fulle av brudd på arbeidet til de viktigste organene.

Hos hypertensive pasienter kan krisen føre til utvikling av hjerteinfarkt. Det er to typer kriser - komplisert og ukomplisert. Med en ukomplisert hypertensive krise er behandling hjemme tillatt dersom den hypertensive personen forstår sårets spesifikke forhold, med en komplisert krise, er kvalifisert medisinsk behandling nødvendig.

Etter type utmerker en vegetativ, hjerte- og generalisert krise. Med hypertensjon i første og andre grad møtes pasienter ofte med en vegetativ krise. Årsakene til utviklingen av en slik krise er i pasientens psykomotional tilstand.

Utløser til begynnelsen av en vegetativ krise er:

 • alvorlig stress;
 • emosjonell opplevelse;
 • langvarig forstyrrelse av nervesystemet
 • fysisk overstyring;
 • tar alkohol eller koffein.

Hovedtrekk ved en slik krise er en rask start og en rask oppløsning. Krisen utvikler seg om noen minutter på toppen av følelsesmessig spenning og varer ikke mer enn tre timer. Spesifikke symptomer:

 • det øvre trykket er over 180 mm Hg, det nedre trykket er ca. 120 mm Hg;
 • sterk irritabilitet;
 • alvorlige symptomer på angina pectoris;
 • hetetokter;
 • nedsatt syn (slør, tåke, flyr for øynene);
 • blep av huden og kulderystelser, etterfulgt av rødt ansikt og hetetokter;
 • svetting.

Med rettidig lindring av hypertensiv krise av vegetativ type hjemme, gjenopprettes raskt. Korrekt forsynt førstehjelp hindrer utvikling av farlige konsekvenser for pasientens helse.

Hypertensiv krise kan utløses av alvorlig stress

Kriser av den andre typen (hjerte, generalisert) er preget av økt risiko for målorganer. Med en slik økning i blodtrykk, står folk som har levd lenge med høyt blodtrykk i tredje grad. Følgende regel virker her: jo høyere det normale arbeidstrykket for den hypertensive pasienten i hvile, desto alvorligere er krisen, og jo høyere er risikoen for målorganer.

Kriser av den andre typen kalles også komplisert, siden de påvirker hjerte-, hjernen, nyrene og synlighetens organer negativt. Mangel på rettidig hjelp i dette tilfellet kan føre til utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag eller plutselig hjertedød.

Tegn på en komplisert krise:

 • Sakte utvikling med gradvis økning i symptomer;
 • gradvis økning av arterielt trykk til kritiske verdier;
 • alvorlig kortpustethet
 • smerte på venstre side av brystet (bak brystbenet);
 • alvorlig smerte i den occipital delen av hodet;
 • svimmelhet;
 • krampeanfall;
 • lokal forandring i hudfølsomhet (følelsesløshet, følelse av tannkjøtt);
 • en følelse av voksende angst, et panikkanfall;
 • brudd på tale, koordinering av bevegelser.

En slik krise utvikler sakte. Symptomene øker gradvis innen tre til fire timer, og det kritisk høye trykket kan fortsette opptil flere dager.

I tilfelle av en type 1-krise er førstehjelp hjemme ikke forbudt, men anbefalt, mens det med en komplisert hypertensive krise man bør ta stoffet anbefalt av legen for permanent behandling og ringe til en ambulanse, men ikke prøve å engasjere seg i selvmedisinering.

Når hypertensiv krise bør ringe "Førstehjelp", spesielt hvis du mistenker komplikasjoner

Nødhjelp

Førstehjelpsalgoritmen for hypertensiv krise er følgende.

 1. Legg merke til forverring av velvære, man bør gå i seng. Under midjen bør du sette noen ruller eller puter. Hvis krisen er funnet på et offentlig sted, må du ikke føle deg flau av andre, men ta samme posisjon og be noen om å passere folk for umiddelbart å ringe en ambulanse. Denne posisjonen til kroppen (tilbakelent) gir en reduksjon i belastningen på hjertet og letter blodsirkulasjonen.
 2. Pass på å roe ned, bytte fra ditt eget velvære til noe objekt eller handling. Du kan gjøre respiratorisk gymnastikk hvis pasienten eier slike teknikker. Også flere dype pust og ekspandasjoner (2 sekunder per pust, to sekunder for utånding, to sekunder pause) vil hjelpe.
 3. Hvis pasienten er hjemme, bør du åpne vinduene bredt, du kan ordne et lite utkast. Dette vil lette pusten og bidra til å roe ned, spesielt hvis du fokuserer på den kule luften, i stedet for din egen frykt.
 4. Det er viktig i hypertensiv krise å kurere et forestående panikkanfall. Det er lettere å gjøre det hvis det er noen nær deg - bare konsentrere deg om hans ord.
 5. Motta narkotika er ikke forbudt, men dette bør gjøres på riktig måte. Den første å ta tabletter som viser pasienten for kontinuerlig terapi. Det er best hvis medikamentet skal være gruppen av ACE-hemmere, så som kaptopril eller dets analoger. Hypotensiv effekt av medikamentet fra gruppen av kalsiumkanalblokkere i Slag er ikke egnet, samt sterkt redusert trykk, noe som kan ha negative konsekvenser. Leger advarer - krise for den første timen blodtrykket tillates å slå ned 20% av de opprinnelige verdier.
 6. Med smerter i hjertet, er det lov å ta nitroglycerinperler i en standarddose. Ved en arytmi antas en stentokardi og en takykardi-mottak på 10 mg Anaprilina. Til stoffet handlet raskt, bør det tas sublinguelt (legg under tungen og vent på oppløsning).

Injiser og injeksjoner av antihypertensiva hemmidler er forbudt. Slike rusmidler virker raskt og reduserer blodtrykket umiddelbart. Injeksjoner kan kun utføres under tilsyn av medisinsk personell, som vil justere doseringen på en slik måte at det oppnås en optimal reduksjon av blodtrykket og unngå et slag mot målorganene som oppstår når BP faller raskt.

Forstå hvordan man skal behandle den hypertensive krisen hjemme, er det viktig å huske at det kreves en "ambulanse" hjemme i tilfelle av en komplisert krise og ineffektivitet av selvforvaltede medisiner. Hvis en time etter at førstehjelpen er gitt, er det ingen lettelse, bør du umiddelbart ringe til et team av leger hjemme. Øk doseringen av medikamenter tatt er forbudt.

Injeksjon kan raskt redusere trykk - dette er farlig, slik at du ikke kan gjøre det selv hjemme

Folk rettsmidler for krisen

For nødhjelps hypertensive krise er folkeslag ikke anvendt. Dette skyldes deres lave effektivitet. Med hypertensjon har folkemedisin en terapeutisk effekt bare med langvarig opptak. Likevel kan du trygt ta folkemidlene hjemme for å akselerere utvinning etter en hypertensiv krise.

 1. Hvitløk forbedrer elastisiteten i blodkar og senker kolesterolet. Bruken av hvitløkstinktur i rehabiliteringsperioden etter en hypertensiv krise hjemme, vil ikke bare bidra til å forbedre total helse, men også for å unngå et annet skarpt trykkfall. Hvitløk tinktur kan kjøpes på apoteket eller utarbeides uavhengig. For å gjøre dette, hogge hvitløkens hode og hell 250 ml ren alkohol. Legemidlet bør infiseres i tre uker på et mørkt sted. Deretter tas tinktur daglig på en teskje morgen og kveld.
 2. En effektiv folkemekanisme for en krise er termisk eksponering. Dette er den eneste metoden for tradisjonell medisin, som kan brukes som en nødsituasjon på tidspunktet for den forestående krisen sammen med medisiner. For å gjøre dette må du legge isen til templene dine, og plasser varmt varmt vann på føttene. Eksponeringsvarigheten er 15-20 minutter.
 3. Umiddelbart under krisen kan du drikke et glass kjøttkraft fra en blanding av rødder av valerian og motherwort. Et slikt verktøy vil ikke stoppe krisen og vil ikke normalisere presset, men det vil lindre følelsen av panikk og lette krisen.
 4. Etter krisen kan du ta hagtorn i flere dager. Dette verktøyet normaliserer hjertet, forbedrer den psyko-statiske tilstanden og gir en tidlig gjenoppretting. Ta det skal være tre ganger om dagen for 20 dråper. Det anbefales å drikke medisinen umiddelbart før måltider.

I tillegg kan du ta vegetabilske diuretika - infusjon eller buljong av villrose, urtete. Dette vil forbedre trivsel etter en krise og normalisere blodtrykket ved å fjerne overflødig væske fra kroppen.

Gjenoppretting etter krise

En person som har gjennomgått en hypertensiv krise, bør overholde hvilerid i flere dager. For raskt å komme seg fra en krise må du følge et spesielt saltfritt kosthold, unngå stress og fysisk stress.

Siden krisen ofte skjer mot bakgrunn av psykomotional stress, bør hypertensive pasienter ta plantevernmidler for å normalisere arbeidet i nervesystemet. Urtete (kamille, mynte, oregano, melissa) vil bidra til å lindre spenningen og forbedre søvnkvaliteten.

Hvis det er mulig, anbefales det å gå på naturen i noen uker for tidlig gjenoppretting. En utmerket løsning vil være å besøke et sanatorium eller et pensjonat i naturen.

Etter å ha forstått hva du skal gjøre for å bekjempe hypertensjon eller hypertensjon og hvordan du fjerner hypertensive krisen hjemme, anbefales det å konsultere en lege om å endre behandlingsplanen på en slik måte at det forhindrer utviklingen av en krise i fremtiden.

Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en akutt tilstand som skyldes overdreven høyt blodtrykk og som manifesteres av et bilde med klinikken for lesjonen av et bestemt målorgan. Når det er nødvendig å raskt redusere blodtrykket for å forhindre skade på tredjepartsorganer. En slik patologisk tilstand er en av de vanligste årsakene til medisinske ambulanser som er vanlige for å ringe en bil. I Vest-Europa de siste tjue årene har det vært en reduksjon i forekomsten av hypertensiv krise hos pasienter med hypertensjon. Dette skyldes forbedringen i behandlingen av arteriell hypertensjon og veksten av rettidig diagnose av denne sykdommen.

Hypertensive årsak krise

Årsaken til kriser i hypertensiv sykdom er forskjellig. Hypertensive kriser finner sted i nærvær av utvikling av høyt blodtrykk hvilken som helst opprinnelse (hypertensiv sykdom og symptomatisk hypertensjon i forskjellige typer), men også med hurtig avbrytelse av stoffer som senker blodtrykket (antihypertensive midler). Denne tilstanden kalles også "uttakssyndrom".

Årsakene som bidrar til fremveksten av hypertensive kriser:

Hypertensiv krise med feokromocytom er en konsekvens av økte katecholaminer i blodet. Det forekommer også med akutt glomerulonephritis.

Når Cohn syndrom aldosteron hypersekresjon oppstår, noe som fører til øket utskillelse av kalium og fremmer omfordeling i legemet av elektrolytt, og dermed føre til akkumulering av natrium og en økning i perifer vaskulær motstand etterhvert.

av og til hypertensive krise utvikler seg på grunn av mekanismen for refleksresponsen som respons på mangel på oksygen (hypoksi) eller hjernens iskemi (ganglionblokkere, bruk av sympatomimetika og avskaffelse av hypotensive stoffer).

Risikoen for hypertensive kriser er tilstede ved akutt skade på visse målorganer. Disorders av regional blodsirkulasjon oppdages i form av akutt encefalopati av hypertensiv, akutt koronarinsuffisiens, hjerneslag og akutt hjerteinsuffisiens. Skader på målorganer oppstår både på toppen av krisen, og på grunn av en kraftig reduksjon av arterielt trykk, spesielt hos eldre.

Identifiser de tre mekanismene for utvikling av hypertensive krisen:
- Økt blodtrykk med overdreven respons av vasokonstriktor cerebral fartøy;
- brudd på hjernens lokale sirkulasjon
Hypotoniske kriser.

Hypertensive krisesituasjoner

De viktigste symptom på en krise med hyperton er en kraftig økning i blodtrykket, som manifesterer betydelig økning i sirkulasjon av hjerne og nyre, på grunn av noe som i vesentlig grad øker risikoen for alvorlige komplikasjoner av kardiovaskulær (myokardialt infarkt, hjerneslag, blødning, subaraknoid, aorta-aneurisme dissekere, akutt nyresvikt, lungeødem, akutt koronar insuffisiens, etc.).

Utviklingen av den hypertensive krisen manifesterer seg: nervøs spenning, angst, angst, hyppig hjertebank, kald svette, følelse av mangel på luft, hevelse av hender, døsighet, ansiktsrødhet.

På grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon, oppstår kvalme, svimmelhet, oppkast og synshemming.
Symptomer i hypertensive kriser er svært varierte. Likevel, den hyppigste symptomet, som forekommer i de tidlige stadier i utviklingen av kriser, det er en hodepine, som også kan være ledsaget av oppkast, kvalme, svimmelhet, tinnitus. Denne hodepinen blir som regel forverret av nysing, bevegelse av hode, avføring. Videre er det også ledsaget av smerter i øynene med øyebevegelser og fotofobi.

Når en ondartet sving oppstår i utviklingen av hypertensjon, oppstår hodepine på grunn av en signifikant økning i arterielt trykk og intrakranielt trykk, cerebralt ødem og ledsages av kvalme, nedsatt syn.
Også en annen vanlig manifestasjon av hypertensive kriser er svimmelhet - mens det ser ut til at de omkringliggende gjenstandene, som det var, "spin". Det er to typer svimmelhet: 1) Svimmelhet, som oppstår og intensiverer med endringer i hodeposisjonene, 2) Svimmelhet, som opptrer uavhengig av hodeposisjonen, og som ikke er ledsaget av en følelse av bevegelse.

Hjelp med hypertensiv krise

Førstehjelp for hypertensiv krise:

Avhengig av kompleksiteten til pasientens tilstand, må du ringe en ambulanse.

Sett pasienten i en semi-sittende stilling (for eksempel i en stol), gi fred, legg en liten pute under hodet.

En person som lider av arteriell hypertensjon bør snakke med legen på forhånd om hvilke medisiner han bør ta for å stoppe hypertensive krisen. Som regel kan det være Kapoten (½-1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon) eller Corinfar (1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon).

Det er ikke overflødig å ta en beroligende middel (Valocordin, Corvalol).

Det er nødvendig å registrere verdiene av arterielt trykk og pulsfrekvens. Du kan ikke la pasienten være uten tilsyn. Følgende medisinske råd vil bli gitt til pasienten av legen som ankom.

Hvis den hypertensive krisen ikke kan stoppes eller det er komplikasjoner av det, eller det oppstod for første gang, trenger en slik pasient akutt sykehusinnleggelse i et kardiologisk sykehus.

Når hypertensive krisen oftest brukes:

- Klonidin (et middel for å senke blodtrykket) oralt 0,2 mg, deretter 0,1 mg hver time til trykket faller; ved intravenøs dryppmetode, 1 ml 0,01% i 10 ml 0,9% natriumklorid.

- Nifedipin (kalsiumkanalblokker, dilaterer koronar og perifere kar, og slipper også glatte muskler) med 5, 10 mg i Tabell. danner tugg, og legg deretter under tungen eller svelg; med forsiktighet i hypertensiv encefalopati, hjertesvikt med lungeødem, ødem i optisk nerveplate.

- Natriumnitroprussid (vasodilator) intravenøst ​​i dråpeform i en dose på 0,25 til 10 mg / kg per minutt etter doseringen blir øket til 0,5 mg / kg per minutt hvert 5. minutt. Det vil også være aktuelt samtidig utvikle hypertensiv encefalopati, nyresvikt, når dissekere aortaaneurisme. Hvis det ikke er uttalt effekt innen 10 minutter etter at maksimal dose er nådd, avbrytes administreringen.

- Diazoksyd (direkte vasodilator) 50 mg-150 mg intravenøst ​​med bolus i 10-30 sekunder eller langsom administrering av 15 mg-30 mg per minutt i 20-30 minutter. Det kan være bivirkninger, for eksempel: takykardi, arteriell hypertensjon, kvalme, angina pectoris, hevelse, oppkast.

- Captopril (ACE-hemmer) 25-50 mg per språklig.

- Labetalol (beta-adrenoblokker) 20-80 mg intravenøst ​​med bolus hver 10-15 minutter eller dråpe metode 50-300 mg ved 0,5-2 mg per minutt. Anbefales for encefalopati, nyresvikt.

- Fentolamin (alpha-adrenoblocker) 5-15 mg er en gang intravenøst ​​striated ved hypertensive kriser, som er forbundet med feokromocytom.

- enalapril (ACE-hemmer) intravenøs bolus i løpet av 5 minutter hver 6. time i en dose på 0,625-1,25 mg, som ble fortynnet med 50 ml 5% glukoseløsning eller fysiologisk saltoppløsning; med hypertensive kriser hos pasienter med forverring av iskemisk hjertesykdom, encefalopati, kronisk kongestiv hjertesvikt.

Lindre en hypertensiv krise ovenfor angitte legemidlene kan anvendes i kombinasjon med hverandre eller i kombinasjon med andre antihypertensive midler, spesielt betablokkere og diuretika.

Hypertensiv krisebehandling

Med en hypertensive krise med komplikasjoner kan enhver forsinkelse i behandlingen føre til irreversible konsekvenser. Pasienten er innlagt på intensivavdelingen og begynner umiddelbart å administrere intravenøst ​​ett av følgende legemidler.

Legemidler til intravenøs administrering i hypertensive kompliserte kriser

Hypertensive krise nødhjelp

Ved hypertensive kriser er akutt behandling forsynt med sikte på å redusere arteriell blodtrykk hos en person så snart som mulig, ellers kan irreversibel skade på indre organer ikke unngås.

Derfor er bruken av disse stoffene lurt å alltid ha på hånden i tilfelle behov kopping hypertensive krise når presserende tilstand eller Corinfar eller hette, med den øvre (systolisk trykk, arterial 200 mmHg Alternativt Klonidin sublingually effekten kommer en halv time senere når blodtrykket... redusert med tjuefem prosent, så er det ikke nødvendig å redusere det raskere. Ovenstående tiltak vil være tilstrekkelig, men hvis pasientens tilstand ved bruk av disse stoffene Hvis behandlingen er tidlig for legen, og samtalen av akuttmedisinsk behandling i en hypertensive krise vil muliggjøre effektiv behandling og unngå uopprettelige konsekvenser.

Å ringe på telefon 03 for å ringe til en brigade av akuttmedisinsk omsorg, er det nødvendig å formulere (tydelig) dispatcheren symptomene på pasienten og indeksene av hans arterielle trykk. I utgangspunktet kan sykehusinnleggelse unngås, forutsatt at den hypertensive krisen i pasienten ikke er komplisert av skader på indre organer. Men du må også være forberedt på at sykehusinnleggelse kan være nødvendig hvis hypertensive krisen først oppstod.

Før ankomst av en ambulanse trenger du:

En pasient med et angrep av hypertensiv krise i sengen bør være polstret med noen ekstra puter, og dermed gi ham en semi-sittende stilling i kroppen. Dette svært viktige tiltaket er nødvendig for å forebygge kvelning eller arbeidet med å puste, og det kan ofte oppstå under hypertensive kriser.

I tilfelle en person allerede er i ambulant behandling for hypertensjon, må han nødvendigvis ta en dose (ekstraordinær) av sitt hypotensive stoff. Legemiddelpreparatet vil fungere bedre på den beste måten, hvis du tar det sublinguelt, så å si, resorpsjon under tungen.

Det er nødvendig å redusere blodtrykket med 30 mm. kvikksølvkolonne i en halv time og 50 mm. Kvikksølvkolonnen i en time fra det første blodtrykket. Når det var mulig å oppnå en god senkning, bør det ikke være å ta ytterligere metoder for å senke blodtrykket. Det er også farlig å "slå ned" blodtrykket til normale verdier, fordi dette kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, noen ganger irreversible.

Du kan også ta beroligende medisiner, for eksempel Valocardin, for å oppnå normalisering av pasientens opphissede psyko-emosjonelle tilstand, hjelpe ham å bli kvitt frykt, panikk og angst.

En person med hypertensiv krise før legen kommer skal ikke ta alle slags medisiner uten akutt behov. Dette er en ekstremt uberettiget risiko. Det vil være mer riktig å vente på ankomsten av en ambulansebrigade, som vil velge det mest passende stoffet og kunne injisere det. Samme lag av leger kan om nødvendig bestemme sykehusinnleggelse av pasienten på sykehuset eller ta en avgjørelse om sin behandling utenfor pasienten, det er hjemme. Etter at lindringen av den hypertensive krisen er gjort, er det nødvendig å konsultere en kardiolog eller terapeut slik at han kan velge det beste antihypertensive stoffet for tilstrekkelig behandling av hypertensjon.

Etter en hypertensive krise

Konsekvensene av en hypertensive krise kan være veldig forferdelig. Det kan være irreversible endringer i indre organer og systemer, som i fremtiden nødvendigvis vil påvirke pasientens livskvalitet. Ved normal levetid, i fremtiden etter et angrep av en hypertensive krise, er det nødvendig å observere forebygging.

Forebygging av hypertensive kriser er en obligatorisk kompleks øvelse, den inkluderer følgende:

1. Kontinuerlig overvåkning av blodtrykket. Det bør tas som en regel, uavhengig av den generelle helsetilstand, for å måle blodtrykket flere ganger om dagen.

2. Ta medisiner for å senke blodtrykket, utpekt av behandlingslegen, for livet. Hvis du ty til en slik behandling, så vel som en gang i måneden, ikke glem å besøke legen din, kan hypertensive kriser i de fleste tilfeller forhindres.

3. Hvis nødvendig, prøv å unngå alle stressende situasjoner. For å gjøre dette kan du også ty til noen psykoterapeutiske teknikker (for eksempel hypnose eller autogen trening). Det er nødvendig å inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine.

4. Det er helt nødvendig å utelukke nikotin og alkohol fra livsstilen. Det er under deres overgrep at det oppstår en skarp og vedvarende spasmer i blodårene, og konsekvensene av dette kan være veldig tragiske.

5. Det er nødvendig å kontrollere vekten nøyaktig, fordi pasienter med overvekt som regel har forhøyet sukkernivå i blodet, som når hypertensiv krise er truet med alvorlige komplikasjoner.

6. Næringsdiett for hypertensive kriser bør også justeres. Koking salt er strengt forbudt å bruke, siden det er i det som natrium, som beholder vann i kroppen. Medisinske preparater for hypertensiv krysse produserer den mest effektive effekten dersom kostholdet er saltfritt når hypertensive. Derfor er det viktig å følge et tilstrekkelig, rasjonelt kosthold i en hypertensive krise.

Forebygging av hypertensiv krise på den obligatoriske måten er ikke nødvendig uten kontroll over mengden flytende drukket. Fordi blodtrykk under hypertensiv hypertensjon er overdreven, bør væsker ikke drikke mer enn en og en halv liter per dag. Drikker som inneholder natrium bør utelukkes helt. Kosthold i hypertensive kriser bør utnevnes av den behandlende legen, i beste fall en ernæringsfysiolog.

Gjenoppretting etter hypertensive krisen er gjort i rekkefølge obligatorisk, og i henhold til det enkelte program for hver enkelt pasient.

Hvis pasienten allerede er på en stabil sengestil, begynner de å gjennomføre fysiske aktiviteter som rehabiliterer, som er utformet for å løse følgende oppgaver:

- balansering av pasientens nevropsykiske tilstand

- Ikke en skarp vesen til den fysiske stressen i menneskekroppen;

- senke fartøyene med tonus

- Forbedring av kvaliteten på kardiovaskulærsystemet

Gjenoppretting etter en hypertensive krise har nødvendigvis inkludert individuelle og gruppe studier i medisinsk og fysisk kultur.

Hvis tonometeren er "av skala". Førstehjelp for hypertensiv krise (+ lyd)

Ved å se på blodtrykkstallet på blodtrykksmonitoren, satte noen ubetinget seg en diagnose av "hypertensiv krise" og i en panikk drikker man en medisin etter hverandre. Faktisk er alt ikke så. Og ikke alltid tallene "140 til 90" av blodtrykket ditt - et tegn på den overvinne hypertensive krisen.

Så det samme, hva er en hypertensive krise? Hva er hans symptomer? Hva trenger du å vite og hva du skal gjøre i denne situasjonen? For svar på disse spørsmålene, gikk sunne mennesker til Tatiana Nechesova.

Litt om årsakene til hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en kraftig økning i blodtrykket, som er ledsaget av utseende eller forverring av kliniske symptomer som krever rask og kontrollert reduksjon.

I Russland ble det gjennomført en undersøkelse for å identifisere årsakene som førte til hypertensiv krise. En spesiell rangering av faktorer som utfordret en kraftig økning i trykket ble utarbeidet.

Blant årsakene som også kan utløse en økning i blodtrykk - overdreven saltinntak, bruk av hormonelle legemidler, samt uregelmessig behandling av hypertensjon eller selvuttak av legemidler foreskrevet av lege.

Symptomer på hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er ikke avhengig av antall blodtrykk. Denne tilstanden, som ikke bare er preget av økt blodtrykk, men også av alvorlige kliniske symptomer.

Først av alt er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at hypertensive kriser er kompliserte og ukompliserte. Og alle har sine egne symptomer og særegenheter av dagens.

Ukomplisert hypertensive krise

Som regel følger det med abrupt oppgang blodtrykk, vanligvis ikke typisk for mennesker. Det kan være takykardi (rask hjerterytme), kraftig svette, hyppig vannlating. Noen mennesker har en følelse av bevegelse av hender, mangel på luft, ubehagelige opplevelser i hjertet.

Komplisert hypertensive krise

I dette tilfellet, i tillegg til de ovennevnte kraftig økning i trykket, hjertebank, hodepine og svimmelhet, er kvalme og oppkast festet, en følelse av parestesi (en følelse av pins og nåler på kroppen og hodet), nummenhet i hånden, noen sekunder kanskje tåkesyn.

Hva å gjøre hvis det var en hypertensive krise

Det stemmer. Viktigst, når de første symptomene dukker opp, må du ta et legemiddel som senker blodtrykket ditt innen kort tid. Snakk med legen din om hvilken medisin og dosering du må holde med deg i tilfelle en hypertensiv krise.

Ikke vær overflødig og ta et beroligende middel (for eksempel "Trikardin"). Det er nødvendig å sikre tilstrømning av frisk luft, for eksempel å åpne et vindu eller et vindu. Hvis angrepet er ledsaget av følelse av parestesi, kvalme og oppkast, et brudd på syn eller tale, bør du alltid ringe til en ambulanse.

Feil. En vanlig feil som kan gjøres med hypertensive kriser, er å ta et stoff som reduserer trykket, som brukes regelmessig. Dette er legemidlene som tas hver dag med høyt blodtrykk for å stabilisere tilstanden. Deres bruk under krise er praktisk talt meningsløst. Slike legemidler har en lang og akkumulerende effekt, og i denne situasjonen er de som vil starte sitt "arbeid" raskt trengte.

Anbefalinger fra en spesialist

Hvis den hypertensive krisen er ledsaget av takykardi (hjertebank), skjelving og agitasjon, må du ta et legemiddel som fjerner disse symptomene. For eksempel "Anaprilin" (40 mg), eller "Moxonidin" (0,2 - 0,4 mg), som skal tygges. Du kan bruke "Carvedilol" (12,5 - 25 mg). Slike preparater er spesielt indikert ved en hjertefrekvens på mer enn 80 slag per minutt.

I tilfelle systolisk og diastolisk (øvre og nedre) trykk opphøyes, bør "Captopril" (eller "Kapoten") tas - 12,5-25 mg. Handlingen begynner på 15-20 minutter.

Et annet stoff som kan hjelpe i slike tilfeller er Furosemide (40 mg), et stoff med en vanndrivende effekt. Det begynner å virke i 30-60 minutter. Legemidlet brukes hyppigere i den edematiske versjonen av krisen, når det er markert pastositeten til beina (en liten grad av ødem i huden og cellulose), hevelse under øynene. Hos mange pasienter kan denne tilstanden oppstå etter overdreven saltinntak.

Vanligvis, for ukompliserte kriser, reduseres trykket etter 30-60 minutter. Men for å overvåke tilstanden din og kontrollere trykket er nødvendig innen de neste 6 timene.

Endre tale, gangart, parestesi veksten av brennpunkter, mørke eller lyse fluer foran øynene, tap av syne et sekund, alvorlig kvalme og oppkast, kraftig svimmelhet - alle disse symptomene krever umiddelbar samtale brigade ambulanse.

Profylakse av hypertensive kriser

First. Hvis du bruker medisiner som reduserer trykket, bør de alltid være full. Ikke avbryt selv, selv når du når det normale blodtrykket.

Den andre. Hvis slike stoffer ikke hjelper fullt ut, bør du konsultere en lege og justere behandlingen. Ikke la situasjonen løpe, spesielt hvis hypertensive kriser blir hyppige!

Tredjedel. Uansett hvor tett det høres, bør man holde seg til grunnlaget for en sunn livsstil: overgi dårlige vaner, revidere menyen til fordel for rasjonell ernæring og regelmessig utføre fysiske øvelser.

Hvordan måle blodtrykket på riktig måte

Svært ofte begynner en person å måle blodtrykket tre eller fire ganger om dagen. Dette bør ikke gjøres. Trykket i løpet av dagen kan variere. For eksempel kan de mest "høye" tallene på en blodtrykksmonitor ses fra 5 til 11 og fra 18 til 20 pm. Denne såkalte kritisk klokke, hvor blodtrykket kan variere.

I tillegg avhenger nøyaktigheten av indikatorene til tonometeren ofte av de nåværende omstendighetene, hvor en person måler trykk. Gjør dette fortrinnsvis i et rolig miljø, som tidligere har hvilt i 5 minutter. Personen skal være avslappet, det er umulig å krysse bena. Ca 30 minutter bør du ikke drikke kaffe, trene, og det er bedre å roe ned hvis du er nervøs.

Når du velger en enhet, må du ha spesiell oppmerksomhet til mansjetten. Hvis den er stor og faller, kan tonometeren vise diskrete figurer. I tilfelle av en altfor stram mansjett vil blodtrykket være for høyt.

Hva å gjøre med hypertensiv krise

Hypritonisk krise kan betraktes som en konsekvens av hypertensjon. Dette er en veldig farlig komplikasjon og kan ikke stå alene.

En av de viktigste farene ved den hypertensive krisen er at det kan oppstå når som helst, dets utvikling er helt uavhengig av utviklingen av hypertensiv sykdom. Med samme grad av sannsynlighet kan et angrep forekomme hos en person med det første og tredje stadium av sykdommen. En person som lider av høyt blodtrykk, bør alltid huske dette.

Det er på grunn av denne uforutsigbarheten av den hypertensive krisen at alle mennesker rundt pasienten skal kunne gi førstehjelp ved plutselige endringer i blodtrykket. Ikke bare pasientene selv, men også deres slektninger, venner.

Hvorfor den hypertensive krisen utvikler seg

Det er mange faktorer som kan forårsake en hypertensiv krise. Leger som årsakene til denne nødsituasjonen kalles oftest:

 • sterke følelser. Årsaken til hypertensiv krise kan tjene som en opplevelse av frykt, psykose, stress, hysteri osv.
 • Overarbeid, og ikke nødvendigvis, bare fysisk, emosjonell tretthet, kan også forårsake en hypertensiv krise;
 • Hvis en person ikke følger forskriftene fra leger, spesielt ved uautorisert avbestilling av visse antihypertensive stoffer, er det mulig å utvikle en hypertensive krise. Årsaken til dette kan også være ukontrollert inntak av disse stoffene;
 • alkoholmisbruk;
 • Overdreven fysisk aktivitet. Spesielt ofte er denne grunnen funnet blant tidligere idrettsutøvere;
 • Årsaken til utviklingen av en hypertensive krise kan være en endring i været. Den største fare for hypertensive pasienter i dette tilfellet er at når det skjer en skarp forandring i været, observeres et hopp i atmosfærisk trykk;
 • rikelig mat, overspising;
 • svikt i hjernens reguleringssenter. Dette manifesteres i hopp i blodtrykk, en funksjonsfeil i dette senterets arbeid kan være et resultat av både eksterne og interne faktorer;

Egenskaper av hypertonisk krise

Legene advarer om at trykket ikke skal reduseres kraftig, i alle tilfeller bør det gjøres gradvis. Ved kraftig reduksjon i blodtrykket kan alvorlige negative konsekvenser for hypertensjon oppstå, og sammenfall med ledsagelsestap kan forekomme.

Eksperter kaller den sikre trykkreduksjonen på 20-30 mm Hg. Art. per time. Hvis denne hastigheten overskrides, er det mulig å skade hjernen og indre organer (utvikling av iskemiske forandringer).

Den hypertensive krisen er den akutte tilstanden som er kilden til ulike subjektive lidelser. Denne tilstanden forårsaker symptomer på hjerterytme og i noen tilfeller vegetativ karakter. Resultatet av dette er symptomatologi, som taler om målorganets nederlag, slik at en persons tilstand krever akutt medisinsk behandling.

Den hypertensive krisen refereres vanligvis til kategorien forhold som utgjør en reell trussel mot menneskeliv, og derfor bør man ikke utsettes for en doktorsbesøk når det gjelder utvikling. Naturligvis, hvis denne tilstanden har utviklet seg for første gang hos en person, bør et besøk til klinikken også foregå så snart som mulig.

Det bør utelukkes myten at når man utvikler en hypertensiv krise, er det visse spesifikke verdier for blodtrykk, ifølge hvilket man kan bedømme hvor alvorlig en person er. Faktisk, i hvert tilfelle er mengden blodtrykk individuelt. Og den hypertensive krisen i seg selv er ofte en harbinger av utviklingen av hypertensjon hos mennesker.

Leger rapporterer at det er 2 hovedmekanismer for å øke blodtrykket:

 • hjerte mekanisme;
 • den vaskulære mekanismen.

Det skal bemerkes at den primære hypertensive krisen ikke bare forårsaker en økning i blodtrykket, men også en rekke andre komplikasjoner. Spesielt øker sannsynligheten for feil i driften av visse systemer eller organer kraftig. Feil kan oppstå ved hjertesvikt, ustabilt nervesystem, angina pectoris, aneurysm, lungeødem, myokardinfarkt.

Hvordan manifesterer hypertensive krisen?

Symptomatologien til den hypertensive krisen bør minst være kjent for å kunne skaffe førstehjelp i en kritisk situasjon.

Utviklingen av hypertensiv krise er ledsaget av slike symptomer:

 • en person kan føle en krusning i sine templer. Noen ganger kan denne pulsasjonen ha en ubehagelig, jevn smertefull karakter;
 • Den hypertensive krisen ledsages av en skarp, bankende hodepine. Som hovedregel er fokuset på hodepine i den occipitale delen av hodet;
 • diastoliske blodtrykksverdier kan variere over et bredt spekter. I noen tilfeller er de litt høyere enn 120 mm-nivået. Hg. i andre tilfeller - overskrider denne verdien betydelig;
 • en person opplever alvorlig kvalme, oppkast er mulig;
 • I løpet av den hypertensive krisen øker belastningen på hjertets venstre ventrikel betydelig. På grunn av dette oppstår merkbar kortpustethet;
 • rødme av hud;
 • i noen tilfeller er det sterke smertefulle opplevelser i området bak brystbenet. Smerten er av komprimerende natur;
 • En av symptomene på en hypertensiv krise kan være problemer med syn, noen ganger vil selv synlige synsfelt falle ut. Problemer med syn er oftest manifestert i blinkende "fluer" foran øynene;
 • Også utviklingen av den hypertensive krisen er ledsaget av uforklarlig irritabilitet, personen er i en overexcited tilstand.

Moderne medisiner skiller mellom to typer hypertensive kriser. Dette, først, en krise av den første typen (eller hyperkinetisk) som kan observeres hovedsakelig i de tidligste stadier av en sykdom som hypertensjon.

Klassifisering av hypertensive kriser

Eksperter deler alle typer hypertensive kriser i to typer:

For hypertensive kriser i den første gruppen er startfasen så akutt som mulig. Denne typen hypertensive krise er oftest observert i de tidlige stadier av hypertensjon. Under utviklingen var det en økning i den overveiende systoliske trykkindeksen. Blant de andre symptomene er det en markant rask puls, og andre "vegetative tegn" er også karakteristiske for hyperkinetisk krise.

Når det gjelder den hypokinetiske typen krise, utvikler den vanligvis i et sent stadium av hypertensjon. Hypokinetisk krise oppstår mot bakgrunn av konstant høyt blodtrykk. Den er preget av en langsom utvikling, men en veldig sterk strøm. Fasen av utviklingen av krisen tar opp til flere dager (3 - 5 dager). For denne typen krise som er preget av hjerne- og hjertesymptomer.

Regler for levering av sykepleie

Nesten hver hypertensive pasient som har besøkt sykehuset minst én gang, kan takle hypertensiv krise. Faktum er at de er utdannet av kardiologer selv. Noen pasienter er så sikre på deres evner at de ikke engang anser det for nødvendig å gå til klinikken, og foretrekker å takle den hypertensive krisen alene.

Men du må fortsatt søke på leger, fordi noen ganger er en hypertensive krise et signal som varsler om at hypertensjon begynner å utvikle seg. En person vet ikke engang om det.

For å gi førstehjelp i utviklingen av denne tilstanden, bør følgende anbefalinger følges:

Det første du må gjøre for pasienten er å roe seg ned. Panikk og hastverk er dårlige hjelpere i enhver situasjon;

Hvis en person er veldig opphisset og ikke kan roe seg alene, så kan sedativer brukes. Det er lov å ta en tinktur av valerian, motherwort, og pasienten kan også ta Corvalol.

Pasienten skal få frisk luft. For å sikre innstrømningen er det nødvendig å åpne vinduet i rommet.

Siden utviklingen av krisen kan være et brudd på pusten, må pasienten gjenopprette pusten. For å gjøre dette, ta noen dype pust og puster ut.

Den skadde skal legges i sengen i en semi-sittende stilling. Samtidig bør det holdes varmt og ingenting burde plage ham.

Noen ganger er krisen en konsekvens av det faktum at pasienten ikke tok medisinen foreskrevet av legen i tide. I dette tilfellet er det lov å ta en dose av dette legemidlet utenfor tidsplanen, dette vil redusere trykket. Hvis utviklingen av den hypertensive krisen ledsages av smerte i området bak brystbenet, er det merkbar åndenød, da kan du ta 0,5 tabletter nitroglyserin. Dette vil bidra til å stabilisere pasientens tilstand før medisinsk teamets ankomst.

Det er tillatt å ta ikke mer enn 3 tabletter nitroglyserin i 1 gang. Intervallet mellom doser skal være minst 5 minutter.

Du kan sette en kald komprimering på en persons hode, du kan også bruke en ispakke. På baksiden av nakken og kalvene får benene å legge sennepplaster. I dette tilfellet anbefales det å bruke varmeputer som skal brukes på skinner eller føtter. Varmere bør være på menneskekroppen i ikke mer enn 15-20 minutter.

Hvis det er enda en mistanke om en hypertensive krise, må du regelmessig måle blodtrykket. Det anbefales at du gjør dette med et intervall på 20 minutter. Som et resultat av pre-hospital omsorg, bør det begynne å avta. Hvis dette ikke skjer, og tilstanden til offeret blir verre, må det straks tas til sykehuset.

Til tross for alle disse tiltakene, kan hypertensive kriser i noen tilfeller stoppes bare av leger og bare ved innføring av intravenøse injeksjoner av visse legemidler. Komplikasjoner av en krise kan føre til akutt sykehusinnleggelse.

Det er kritisk å overholde timeplanen for å ta medisiner foreskrevet av legen. Hvis du savner bruk av antihypertensiva, minst én gang, kan det umiddelbart føre til en alvorlig forverring i pasientens helse. Brudd på tidsplanen for å ta medisiner forårsaker et sterkt hopp i blodtrykket.

Hypertensiv krise - symptomer. Nødhjelp for hypertensiv krise - handlingens algoritme

En stabil overlegenhet i nødsamtalen tar et plutselig skarpt trykk i trykk - et angrep av hypertensjon. Denne farlige tilstanden krever rask medisinsk inngrep, og ikke behandling i klinikken neste dag, og enda mer, den hypertensive krisen og selvbehandling er uforenlig!

Hypertensiv krise - hva er det?

Arteriell hypertensjon manifesteres ofte av en alvorlig farlig komplikasjon, som truer en persons helse og vitalitet. Hvordan oppstår en slik kritisk tilstand? Den hypertensive krisen er et angrep av en plutselig økning i systolisk og diastolisk trykk. Det er ledsaget av en forverring i funksjonen til visse organer (hjerne, hjerte, nyrer). Fenomenet forekommer oftere i sammenligning med et hypotonisk angrep.

Det er ingen presis startstandard for denne diagnosen, alle pasienter har sine egne arbeidstrykkstandarder, hvorfra det regnes for økningen og utseendet av symptomer. Det er mer korrekt å vurdere skarp (innen flere timer) økning i arterielt trykk (BP) opp til indikatorer på personlig høyt, ledsaget av problemer fra hodepine til feil i nevrologiske og hjertesystemer - dette er hva en krise er. Provoke situasjonen kan forårsake en helt annen natur: stress, vær og klimaendringer, alkohol, avvisning av hypertensive stoffer.

Hypertensiv krise - klassifisering

Typen av patogenese skiller mellom typer av kriser:

 • Eukinetic. Et vanlig tilfelle øker samtidig øvre og nedre trykk raskt. Komplisert med mangel på hjerte venstre ventrikel, som er fulle av lungeødem.
 • Hyperkinetisk. Det øvre trykket stiger raskt. I hodet throbbing smerte, før øynene vises "flyr", kroppsfeber, svakhet. Pasienten er syk og oppkast.
 • Hypokinetisk. Sakte nedre trykk stiger, hodepine og svimmelhet bygger opp. Det er kvalme, oppkast.

Fra forekomsten av den type organskade kan man merke seg ukompliserte og kompliserte forhold:

 • Det første alternativet er vanlig for hypertensjon I-II grad. På bakgrunn av raskt fremvoksende symptomer vedvarer høyt blodtrykk i noen timer. Medisiner normalisere kroppen, juster trykkindikatorene.
 • Det andre alternativet er typisk for II-III-graden. Krisen kompliserer hypertensiv encefalopati, noe som medfører midlertidig smerte og vridning av hodet, en synsforstyrrelse. Gradvis vokser manifestasjonene, en hjertekrise eller iskemisk, lungeødem, akutt nyresvikt, tap av bevissthet er mulig. Tegn på et angrep kan vare etter normalisering av trykk i noen tid.

Hypertensiv krise - årsaker

Ved forverring av utløsermekanismen er det uvanlig mottak eller avvisning av de foreskrevne medisinene, eller erstatning av dårlige stoffer, oftere. Det er nødvendig å effektivt behandle problemet ved å følge en ordning som er gjennomtenkt personlig for pasienten, idet man tar hensyn til andre medikamenter tatt. Det må tas i betraktning, enkelte stoffer - ikke-steroider, østrogener, antidepressiva - svekker resultatet av medisiner for hypertensjon.

I etiologi er blant annet hovedårsakene til hypertensiv krise vurdert:

 • psykomotorisk nerve overexertion;
 • meteorologisk avhengighet;
 • misbruk av alkohol, kaffe, røyking;
 • overskudd i saltmat
 • mangel på søvn;
 • hormonell restrukturering hos kvinner;
 • sykdommer med symptomer på hypertensjon (nyre, diabetes).

Krisen, karakteristisk for hypertensjon, kan manifestere seg i en sunn person og føre til at han lider av hodepine. Ifølge den internasjonale klassifiseringen av helse, ICD-koden 10, refererer sykdommen til primær hypertensjon, men kan være mot bakgrunnen av sekundære fenomener av sykdommen. I patogenesen, på grunn av forstyrrelse av vaskulær regulering, begynner en arteriell spasme, så øker hjertefrekvensen, frykt, panikk vises. Som et resultat oppstår en ond sirkel, reaksjonen slutter å være selvstyrende. Trykket gir et skarpt hopp, mange organer faller inn i en hypoksisk tilstand.

Hypertensiv krise - symptomer

Symptomer på forverring er forskjellige, et vanlig symptom er hodepine, spesielt i sine tidlige stadier. Hodet kan begynne å snurre, det kan oppstå støy i ørene, kvalme forbinder det. Smerten er lokalisert i pannen, occiput, på templene, den vokser med hodet i bevegelse, det føles i øynene og kan karakteriseres som pulserende og pressende. Andre symptomer på hypertensiv krise:

 • plutselig frykt, angst;
 • frysninger;
 • rødhet, hevelse i ansiktet;
 • kald svette;
 • "Skumle" på kroppen, skjelvende;
 • en synsforstyrrelse (brudd på skarphet, dobbeltsyn, slør, fluer);
 • oppkast;
 • mangel på luft;
 • hyppigere hjerteslag.

Nødhjelp for hypertensiv krise

Når symptomene oppstår, utføres førstehjelp for hypertensive kriser i følgende rekkefølge:

 1. Prøv å roe seg og ikke bli panikk.
 2. Sett deg ned eller legg deg ned på en høy pute.
 3. Løsne klær på halsen.
 4. Mål trykket og kontroller hver halve time.
 5. Ring "03", ring til legen.
 6. Ta den foreskrevne antihypertensive medisinen.
 7. Hvis hodet er veldig sårt, anbefales et vanndrivende middel.
 8. For å roe ned, drikk Corvalolum, Valerian.
 9. Med kuldegysninger, varme føttene dine, pakk et teppe, eller bruk sennepplaster.
 10. Etter å ha undersøkt ambulansedoktor, kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse, som ikke bør overlates.

Hypertensiv krisebehandling

Lavere blodtrykk bør gradvis for å unngå en negativ effekt på nyrene og hjernen. Betingelsen bør slås intravenøst ​​med Clonidine, Nifedipin, og oppnå en trykkreduksjon på ikke mer enn 25% innen to timer. I de neste seks timene er det nødvendig å overvåke klagerne og senke blodtrykket til indikasjonene der pasienten føler seg bedre. En utvidet diagnose kan være nødvendig (auscultation av aktivitet av andre organer).

Behandling av hypertensiv krise fortsetter å bli tatt av piller utenfor intensivsykehuset, selv om innledende sykehusinnleggelse ikke er obligatorisk for alle, men hovedsakelig for kompliserte tilfeller. Tilfeller av ukomplisert hyperkrisis normaliseres på ambulant basis etter nødvendige injeksjoner (magnesiumsulfat) eller inntak av Captopril og Kapoten tabletter. Pasienten fortsetter å gjenopprette seg fra den hypertensive krisen hjemme. Unngår fysisk aktivitet, dietten begrenser væske og salt. Et komfortabelt psykologisk miljø er nødvendig.

Behandling av hypertensive kriser

Oppgaven med å arrestere den hypertensive krisen er ikke å normalisere blodtrykket, men å fjerne pasienten fra en farlig situasjon, redusere hypertensjon til 160-170 øvre og 90-100 lavere. Normalisering anbefales til gravide kvinner med giftose i siste trimester og er mulig for et barn, en tenåring med akutt glomerulonephritis. De grunnleggende middelene for hyperkrisen - Niprid, Nifedipin, de administreres intravenøst ​​under kontroll. Når hevelse er forbundet med diuretika.

Staber fra trykk

For å normalisere trykket, bruker akutte leger magnesium under krisen. Det er nødvendig å innse at dette preparatet er nødvendig som et nødhjelp, og ikke en konstant terapeutisk taktikk! Det er også pasienter som ofte praktiserer en slik prikk fra trykk på grunn av sin uttalt effekt - de faller også inn i risikogruppen for dødelighet. Sjelden når magnesia er tildelt for selvstendig bruk.

I klinikken med krise injiseres intravenøst:

 • Captopril, Clopheline, Lasix, Nifedilin - jevnt regulere blodtrykket;
 • Euphyllin - letter pusten
 • Relan, Papaverin - lindrer muskelkramper;
 • Natrium nitroprussid - for å regulere sviktet i hjertets venstre hjertekammer.

Hvordan fjerne hypertensive krise hjemme

Hvis det ikke er mulig med rask medisinsk hjelp av en eller annen grunn, skal hypertensive pasienter med erfaring ha sprøyter og injeksjoner for å stoppe angrepet (krisen) alene. Intra-muskulære injeksjoner av Furosemide, Dibazolum, Pyracetam, No-shpy vil bidra til å fjerne hypertensiv krise hjemme, og i deres fravær - de vanlige tabletter fra trykk. Neste trinn:

 • Pasienten må trykke på kragen, ligge med hodet opp eller sitte ned.
 • Krever ro og frisk luft, med skjelv - påfør en varmepute eller et gul kort til føttene.

Kosthold i hypertensiv krise

I oppgaven, hvordan å gjenopprette fra hypertensive krisen og kurere sykdommen med manifestasjoner av anfall, er dietten en viktig faktor for å forhindre forverring:

 • Mat for hypertensiv krise er fraksjonert, 5-6 ganger, væsken er begrenset - ikke mer enn en liter per dag.
 • Reduser inntaket av animalsk fett, karbohydrater, salt, ekstrakter, og menyen introduserer matvarer rik på fiber, kalium, magnesium, vitaminer.
 • Maten blir kokt i kokt form.
 • For å fjerne overflødig væske, er lossing (frukt, kefir) dager kreves.

Gjenoppretting etter hypertensiv krise

Når hypertensjon er ønskelig å gi opp tobakk og alkohol - både menn og kvinner. Gjenopprette fra en hypertensiv krise krever en sunn livsstil - trening, basseng, sykling, ski, selv bare gå - alt perfekt påvirker rehabilitering av kroppen og generell forebygging, men fra høy belastning må gi opp idrett. Oppgaven med pasienten på krisen - for å unngå stressende situasjoner, for å observere den daglige rutinen og for å kontrollere trykket som skal måles på en daglig basis. De foreskrevne antihypertensiva bør brukes!

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Konsekvensene av en hypertensive krise er alvorlige:

 • Krenkelse av hodet i hodet, minnetap, forvirring av bevissthet.
 • Neurologiske lidelser.
 • Hjertefeil er akutt og stillestående.
 • Iskemi, hjerteinfarkt.
 • Endring i muskelton, kramper.
 • Aneurysm av aorta.

Hva å gjøre med hypertensiv krise

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Les Mer Om Fartøyene