Hvorfor fartøyet i øyet briste - grunner og hvordan man skal behandle

Bursting i fartøyets øye er et ganske vanlig fenomen. La oss vurdere årsakene til at kapillærene briste og briste, hva de skulle gjøre i en slik situasjon, hvilken type behandling skal gjøres med dråper og når mer komplisert terapi er nødvendig.

Den okulære retina består av vaskulære elementer som er kapillær-venøst ​​nettverk. På grunn av denne strukturen får den mat og oksygen, som er nødvendig for normal drift. Av ulike grunner er det i enkelte tilfeller en brist på fartøyet i øyet. Den sprengende kapillæren er en blodig flekk av langstrakt eller uregelmessig form.


Bilde 1. Symptomer på at fartøyet briste i øyet

Hvorfor skjer dette? Faktorer som fører til slike symptomer varierer. Ofte er dette bare for tørr luft i rommet, i sjeldnere tilfeller er årsakene mer alvorlige og forårsaket av ulike sykdommer. Ved barn kan fartøyet sprekke på grunn av tårer under gråt, hos en voksen person - på grunn av overdreven fysisk overbelastning. Når fartøyet brister, føler personen ikke smerte, derfor blir mindre lesjoner vanligvis ikke lagt merke til og behandling utføres ikke. Når en enkelt påvisning av komplikasjoner ikke er truet, men å behandle sykdommen er bedre å bli kvitt symptomene så raskt som mulig. Vanligvis blir dråper brukt til terapi.

årsaker

Hvorfor det er et brudd på fartøyet i øyet, og hva det truer, foruten kosmetisk ubehag, vil vi vurdere nedenfor. Øyeblødning møtte hver voksen minst en gang. Det er kjent at smerte symptomer samtidig ikke er tilgjengelig, så hvis fartøyet har sprukket i øyet en gang og senere patologi er ikke gjentatt, da spesielt ikke bekymre deg. Sannsynligvis vil saken i en enkelt ekstern effekt og den røde flekken løse seg uten spor i noen dager.

En annen ting er om vaskulære lesjoner forekommer regelmessig og opptar et stort område. I en slik situasjon er det nødvendig å besøke en oftalmolog for å etablere årsakene og utvikle en metode for behandling av sykdommen.

Eksterne årsaker

Vi lister de engangsfaktorer som kan påvirke øyekarrets integritet:

 • Værforhold: Hold deg i sterk vind, under solen eller under forhold med høyt atmosfærisk trykk.
 • Det er for tørr luft, tilstedeværelse av røyk eller mye støv i rommet der personen er.
 • Lengre opphold i høy temperatur, for eksempel i badstue, badehus eller i et varmt feriested. Denne faktoren forverres med lav luftfuktighet.
 • Traum i øyet, når fartøyet brister på grunn av en fallende mote eller som et resultat av mekanisk handling.

Eksterne faktorer er viktigere hos barn.

Interne årsaker

Effekten av interne faktorer er systemisk i naturen, når de blir identifisert, trenger personen oftest i kvalifisert behandling ikke bare ved hjelp av dråper for direkte å påvirke det brutte fartøyet, men på annen måte, noen ganger ganske alvorlig, for å påvirke initiator sykdommen.

 • Hypertensive og høyt intrakranielt trykk Dette er ganske vanlige årsaker til sprengning av øyekapillærene, som doktoren tenkte på først og fremst. Med disse sykdommene har røde flekker på øynene en tendens til å forekomme periodisk. Når, i løpet av en hypertensiv krise øker kraftig i en pasients blodtrykk over normer, til hvilken ett av de kapillærene er belastningen på det vaskulære system i øyet øker kraftig, på grunn stand svekket briste. Slike lesjoner kan suppleres med neseblødning. En slik patologisk tilstand er bare ved første øyekast virker det ufarlig, siden etter øyet, kan rippe og cerebrale arterier, som er fylt med hemoragisk hjerneslag og dens alvorlige konsekvenser. Derfor, hvis høyt blodtrykk oppdages, må pasienten utvikle en vane med konstant overvåkning og motta nødvendig behandling.
 • Diabetes mellitus - En annen grunn til den raske utviklingen av øynets vaskulære patologi. På grunn av metabolske forstyrrelser blir maskiner i kroppens arterier tynnere og blir skjøre. Ocular fartøy, som den mest små og skjøre, blir det første målet for denne prosessen. Fartøyet kan sprekke på et øyeblikk av ubetydelig belastning, for eksempel i det øyeblikk som hakker eller vipper, og også bare av seg selv. Hva å gjøre under slike forhold? Kommer videre til endokrinologen for å justere nivået av hormoner som ikke er gitt av normal metabolisme i kroppen.
 • Oftalmiske sykdommer også en vanlig årsak til sprengning av kapillærene. Spekteret av lidelser som er ganske bred og omfatter både tegninfeksjons lesjon øyne (konjunktivitt), og utviklingen av ondartede svulster og immunsvikttilstander, for eksempel, blefaritt.
 • sykdomhematologisk karakter, som fører til høy sannsynlighet for blødning i hele kroppen. Blant symptomene på denne typen unormalitet kan det identifiseres akutt følsomhet i huden, når det etter en liten mekanisk effekt på det er spor av hematom.
 • Tilstanden av immundefekt og vitaminmangel, Når de vaskulære veggene mister sin elastisitet.

For nøyaktig diagnose av en øyelege bør ikke bare undersøke pasientens øye med hjelp av spesielle enheter, men også å se hans kort på temaet tidligere øyeskader, samt å finne ut hva som skjedde med pasienten for noen tid før sprengning av fartøyene i øyet. Dette betyr at pasienten skal forberede seg til undersøkelsen og tilbakekalle alle nyanser som kan påvirke diagnosen og utviklingen av hva man skal gjøre og hvordan man skal behandles i et bestemt tilfelle.


Foto 2. Kapillærbrudd

Andre årsaker som påvirker øyets fartøy er:

 1. Tetthetstilstanden, kronisk søvnmangel, økte belastningen på det visuelle apparatet, noe som er mer typisk for voksne travle mennesker
 2. Fysisk overbelastning forbundet med løftevekter. Her i risikosonen, profesjonelle idrettsutøvere i motorsport. I tillegg kan kvinner ledsages av et brudd på fartøyet med fødsel.
 3. Økt kroppstemperatur, som følger med et stort antall sykdommer og patologiske forhold.
 4. Alvorlig allergi
 5. Misbruk av alkohol, når fartøyet først intensivt ekspanderer, og deretter skarper kraftig, noe som skaper forholdene for at det kan briste.
 6. Hos barn oppstår kapillære brudd mot en bakgrunn av voldelig gråtende gråt.

symptomer

De viktigste symptomene på at fartøyet brister i øyet er tilstedeværelsen av et rødt blodflate mot proteinbakgrunnen. Med nederlaget på flere kapillærer er lesjonen signifikant i volum. Noen ganger er et fartøy revet fra baksiden av øyet, i dette tilfellet er det synlige tegn på at den har bristet. Av symptomene er bare nærværet av en liten tyngdekraft isolert, som vanligvis ikke engang blir lagt merke til.

behandling

Hvordan behandle og hva skal jeg gjøre hvis øyekapillaret har bristet? Med en enkelt forekomst er årsaken i de fleste tilfeller i det ytre miljø. Noen spesielle behandlinger er ikke foreskrevet, symptomene på røde flekker selv passerer under 3-5 dager. I løpet av denne perioden er det bedre å redusere belastningen på de visuelle organene.

Hvis du ikke går etter denne perioden symptomer på sykdommen, men snarere forverret av tørrhet, irritasjon, ødem, ekstra blødning, bør du være sikker på å ta kontakt med en øyelege. Legen vil inspisere og foreskrive narkotika som brukes i form av dråper onde å begrave i øynene.

Vanligvis er behandlingen:

 • Viskøs, disse dråpene er gode for å lindre hevelse og rødhet.
 • Taufon, som aktiverer regenereringsprosesser.
 • Emoxipin, som har en løsende effekt på sonene der blodårene brister. I tillegg styrker den vaskulærveggen.
 • Ascorutin, som eliminerer mangelen på essensielle vitaminkomplekser.
 • Diphisez - dråper som har en mykende og smørende effekt, noe som bidrar til å unngå tørrhet og irritasjon.

Disse dråper kan ikke utnevne deg selv, plukke opp et bestemt sett med medisiner kan bare en lege på resultatene av inspeksjon og diagnose.

Periodisk gjentatte blødninger indikerer eksistensen av sterke interne årsaker som forårsaker patologi. Det faktum at fartøyet brister i øyet, vil bare være en refleksjon av den eksisterende patologiske prosessen. For å sikre at symptomene blir eliminert, bør årsaken til kapillærene undersøkes regelmessig. Dette krever ytterligere diagnose av organer og systemer, ofte ikke relatert til syn. Det sender en øyelege eller en terapeut til ledsagende undersøkelser.

Hva skal man gjøre når et brudd på fartøyet ble oppdaget

 1. Med fysisk anstrengelse, gi den opp og hvile godt. Hvis det gjelder amatørsporter, bør treningen avbrytes for behandling og gjenoppretting.
 2. Work. forbundet med syn, bør være begrenset. Det er viktig å ta pause og oppvarming for øynene regelmessig (hvert 30. minutt).
 3. Nekter å drikke alkohol
 4. Å være på gata, beskytt deg mot vind og solskinn best, faller på ansiktet ditt. For dette formål er store solbriller som forsinker ultrafiolett lys godt egnet. Luft i rommet skal fuktes.

Hva kan ikke gjøres med blødning når fartøyet brister

 1. Dropper med vasokonstriktiv effekt er forbudt.
 2. Det anbefales ikke å sette på de lukkede øynene bomullsull gjennomvåt i teblad. Ved hjelp av slike populære teknikker blir situasjonen bare forverret.
 3. Øyne skal være i ro, spesielt for dette må du følge barna som stadig prøver å kamme dem og gni dem.
 4. Utfør selvdiagnose og resept av dråper eller annen medisinering.

forebygging

Et sett med forebyggende tiltak vil bidra til å minimere effekten av interne årsaker og eliminere eksterne faktorer:

 • Naturlig metning med vitaminer på grunn av forbruk av frukt og grønnsaker. Sitrusfrukter og bulgarske paprika er spesielt nyttige for øyefartøy.
 • Det er viktig å forlate dårlige vaner, og også for å minimere kaffedrikk og overdreven sterk te.
 • Arbeid og hvilemodus må alltid opprettholdes.
 • Løfting av vekter og idrett bør ikke skade helsen din.
 • Med et langt arbeid på skjermen må du ikke forsømme brudd på visuell gymnastikk.
 • Med syndromet "tørre øyne" er det viktig å grave regelmessig i de foreskrevne dråpene, og ikke tillate overdreven tørking.
 • Ved solrikt og vindig vær, bruk vernebriller

I tillegg brister ikke fartøyene i øyet på tid behandle eksisterende oftalmiske sykdommer, bruk foreskrevne dråper, monitor helse generelt, unngå økning i interne årsaker som fører til blødninger.

Forfatter: nettstedredaktør, november 09, 2017

Hvorfor brøt skipet i øyet og hva skal jeg gjøre?

Den hvite i øyet ble rød på grunn av blodkarene? Sannsynligvis opplever alle en veldig sterk frykt i en slik situasjon. Noen har hatt en slik ubehag en gang, og noen fartøy i øyet briste jevnlig.

Gitt utbredelsen av dette problemet, vil vi forstå hvorfor fartøyene i øyet kan briste, og hva som skal gjøres i dette tilfellet.

Fartøyet i øyet briste

Vurder de vanligste årsakene til vaskulær ruptur gass.

 • Arteriell hypertensjon. I utgangspunktet brister blodkar i øynene ettersom blodtrykket stiger på grunn av blodoverløp. Oftest er dette problemet konfrontert med pasienter med hypertensiv sykdom, noe som er komplisert av hypertensiv krise. Hjertet, hjernen, leveren og øynene er målorganer, som hovedsakelig lider av hypertensjon. Hypertensiv krise er en kraftig økning i blodtrykket til individuelt høye tall. Det vil si at noen har en krise som kan utvikles ved et trykk på 140/90 mm. Hg. st., og hos noen - ved 200/100 mm. Hg. Art. Fartøy i øynene er sclerosed og mister elastisitet, slik at de ikke kan takle en skarp tilstrømning av blod, og derfor er de revet. Imidlertid kan årene sprekke, ikke bare hos pasienter med hypertensjon som blodtrykk kan stige kraftig på bakgrunn av alkoholmisbruk, overdreven trening, eller psyko-emosjonelle uro.
 • Overdreven fysisk aktivitet. Oftest observeres øye vaskulære brudd når du løfter vekter, intens trening i treningsstudioet og under arbeid under arbeidskraft.
 • Skader på øyebollet. Svært ofte er øyelokkets påvirkning eller blåmerke manifestert av blødning i netthinnen. Dessuten kan årsaken til brutte blodkar i øyet være kirurgi, for eksempel å bytte linsen med grå stær, korrigere strabismus, etc.
 • Diabetes mellitus. For denne patologien er karakterisert ikke bare insulinmangel og økt blodsukker, men også skader på kapillærkar. Dette skyldes at overflødig glukose i blodet påvirker veggene i kapillærene, noe som resulterer i tykkelse i noen områder, og på andre blir tynnere. De beskrevne patologiske prosessene reduserer fartøyens elastisitet, og følgelig deres styrke.
 • Overarbeid av øynene. Økt arbeidsbelastning på visjonen observeres hos de som jobber lange timer på en datamaskin eller leser mye, spesielt i dårlig belysning. Derfor fører slik tretthet til en aktiv tilførsel av blod til øynene, fordi de kan rive.
 • Skarp værbytting. Personer som er svært følsomme for endringer i værforholdene (temperatur, atmosfærisk trykk), ofte sprenger blodkar i øynene, på grunn av det de blir rødt.
 • Betennelse i hornhinnen. Inflammatoriske sykdommer i øyebollet blir også ofte ledsaget av blødning i retina. Den inflammatoriske prosessen i dette tilfellet kan utløses av patogene mikroorganismer, traumer, vi får en fremmedlegeme i øyet, en allergisk reaksjon, kjemiske eller termiske forbrenninger. I tillegg til vaskulære brudd klager pasienter om smerter i øyebollet, spesielt i sterkt lys, tåre.
 • Betennelse i bindehinden. Årsakene til konjunktivitt er de samme som i keratitt. I tillegg oppstår disse sykdommene samtidig. De viktigste symptomene på betennelse i konjunktivene brenner og kløe i øyet, rødhet, utslipp fra øyegapet, ruptured kapillærene.
 • Øyebloppens neoplasmer. Utseendet til svulster av noe slag i øyebollet fører til deformering av kapillærene, som et resultat av hvilke de brister.
 • Mangel på vitamin C og P. Hypovitaminose av askorbinsyre og rutine fører til tynning av vaskemuren, som et resultat av hvilken det blir sårbart og lett revet.
 • Brudd på vaskulære vegger. Tilstanden av blodkar kan påvirkes av noen medisiner eller øyesykdommer, for eksempel glaukom.
 • Craniocerebral skade. Med hodeskader, blir blodsirkulasjonen i hjernen og utstrømningen av cerebrospinalvæsken ofte forstyrret, noe som kan føre til økt arteriell trykk i karene, inkludert øyet.
 • Overoppheting. Å ødelegge øyets fartøy kan resultere i en solskjerm, overoppheting i et rom med høy temperatur eller til og med et besøk til en badstue eller et bad.

Hva er blødninger i øyet?

Vaskulære rupturer i øyet er delt inn i flere arter ved lokalisering, vurder dem.

Ruptur av kapillærene i netthinnen. Denne typen blødning i øyet er den farligste, da det truer med å miste synet. Retina er den delen av øyeklokken der reseptorene som er ansvarlige for visuell oppfatning, befinner seg. Derfor slår brytningen av fartøyet i netthinnen seg av en del av reseptorene. Pasienter kan klage på sløret syn, flimrende fluer for øynene og utseendet på blinde flekker.

Vaskulær ruptur av bane. I dette tilfellet strømmer blodet inn i fettburet, bak øyeboblet. Hos slike pasienter stikker øyeklokken ut av bane, hevelse, blåmerker under øyet, dobbeltsyn og smerte når du beveger deg med øynene.

Vaskulær ruptur i glassplaten. Denne øyedannelsen sikrer passasje av lysstråler og deres oppføring på netthinnen. Blødning bryter gjennomsiktigheten av glassplaten, som manifesteres av et fall i syn.

Vaskulær ruptur i fremre kammer. Denne tilstanden skyldes oftest glaukom og traumer. Ved undersøkelse bestemmes hematom i nedre del av øyebollet.

Vaskulær ruptur i sclera eller konjunktiv. Denne typen blødning i øyet observeres oftest.

Fartøyet i øyet briste: hva skal jeg gjøre?

Oftalmisk lege foreskriver ikke behandlingen i alle tilfeller, da blødning i øyet etter noen dager kan oppløse seg selv.

Den terapeutiske taktikken for vaskulære rupturer i øyet avhenger direkte av årsaken til dette problemet. Derfor er det først og fremst nødvendig å bestemme faktoren som utløste intraokulær blødning. Tross alt, etter eliminering vil årsaken til karene ikke lenger bli revet, og blødningen vil passere med tiden.

I tilfelle at rupturen av fartøyet ble provosert av overarbeid av øynene, bør man hvile, utføre avslappende øvelser for øynene og sørg for å observere hygieniske regler når man arbeider på en datamaskin eller leser.

For eksempel, med hypertensjon, er det nødvendig å konsultere en lege-terapeut eller kardiolog, som vil foreskrive stoffer for å normalisere blodtrykket.

Når den inflammatoriske prosessen i øynene, dråper med antibiotika påføres, og i tilfelle av tørrøysyndrom - kunstige tårer etc.

Det er også en rekke akutte forhold som krever umiddelbare medisinske tiltak. Vurder prinsippene for å behandle slike forhold, som oftest fører til brudd på karene i øyet.

 • Paroksysm av glaukom. Glaukom er en sykdom som er basert på å øke trykket i øyeballet. Den farligste konsekvensen av denne patologien er atrofi av optisk nerve og fullstendig synstap. Sykdommen varer i lang tid med perioder med forverring. Et akutt angrep av glaukom kan utløses ved å ta visse medisiner, stress, overarbeid og andre årsaker. Med paroksysm av glaukom, bør trykket inne i øyeklokken senkes innen 2-3 timer for å unngå død av optisk nerve. Fremstilling i dette tilfellet kan være en 1% oppløsning pilokarpin i form av øyedråper, som er innpodet i øyet to dråper hver kvartals øyne til tilstand bedres. Dessuten blir pasienten gitt diuretika (Lasix, furosemid, torasemid) og smertestillende midler (Nimesil, Diclofenac, Ksefokam) og innlagt i oftalmologi avdeling.
 • Hypertensiv krise. Når denne presserende tilstand til pasienten vedkommende kraftig økning i blodtrykket til høye tall, som er ledsaget av hodepine, svimmelhet, støy i øynene på flakkende fluer foran øynene, vaskulære brudd i øyeeplet, og andre symptomer. Den hypertensive krisen utgjør en formidabel fare for pasientens liv, så behandlingen skal startes umiddelbart, selv før ambulansen kommer. Med alvorlig smerte i hjertet, ta Nitroglycerin pillen og to Aspirin tabletter for å hindre hjerteinfarkt. Legg også en Kapptressa-tablett under tungen eller slipp 2-3 dråper Nifedipin-sukker og suge den.
 • Koagulopati forårsaket av overdosering av medisiner som fortynner blod. Pasienter med koronarsykdom, hjerteklaffesykdom, arytmier eller pasienter som har hatt kirurgi på hjerte eller blodårer har en lang tid til å ta medisiner for å forhindre blodpropp - antikoagulantia. Derfor er slike pasienter blant de personer med økt risiko for brudd på øyets fartøy. Også svært ofte kan pasienter selvstendig øke dosen av legemidlet, forårsaker overdose til dem, noe som manifesteres av blødninger, inkludert øyebollet. Hvis dette skjer, må du kontakte legen din for optimal dose antikoagulant.

Dråper med ruptured fartøy i øyet

I tilfeller der brudd på fartøyet i øyet skyldes en årsak som ikke utgjør en trussel mot helsen og livet, kan du søke øyedråper henholdsvis etter å ha konsultert en spesialist.

De mest effektive øyedråper for blødning i øyet er følgende stoffer:

 • Visine. Dette stoffet akselererer resorpsjonen av blødning, lindrer øyehyperemi, reduserer smerte og brenner, og fukter også konjunktivene. Vizin bør innsettes i det ytre hjørnet av øyet cicle med to dråper hver 12. time;
 • Emoksipin. Dette legemidlet ble utviklet spesielt for å bekjempe blødninger i øyeballet. Bury i øyet tre dråper tre ganger om dagen til rødheten ikke passerer.
 • Defislez. Disse dråpene representerer kunstige tårer og brukes til tørrøysyndrom.
 • Taufon. Dette stoffet fremmer rask oppløsning av blødning i øyebollet og effektivt eliminerer ubehagelige symptomer. Og Taufon er vist med glaukom.

Fartøyet under øyet briste: hva skal jeg gjøre?

Et sprengningsfartøy under øyet kan se ut som en mørk sirkel eller ligner et blåmerke. Men i hvert fall ødelegger dette problemet utseendet. Derfor, til din oppmerksomhet, er de mest effektive måtene å bekjempe sprengning av blodkar under øynene.

 • Påfør korrektor, fundament eller pulver på huden under øynene.
 • Kontrastvask om morgenen vil bidra til å styrke fartøyene.
 • Mesoterapi er en kosmetologisk salongprosedyre, hvis essens er innføringen av en vasokonstriktor i huden under øyet.
 • Laser fjerning av fartøy under øynene, som utføres utelukkende under forholdene til en medisinsk klinikk.

Hvordan forhindre blødning i øyet?

For å redusere risikoen for vaskulær ruptur, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

 • Utfør med langvarig arbeid på datamaskinen eller les avslappende øvelser for øynene.
 • la oss hvile øynene hver halv time ved visuell belastning;
 • velg den sikre avstanden mellom deg og datamaskinen, TVen eller boken;
 • gi tilstrekkelig belysning av arbeidsområdet;
 • Ikke misbruk salt, brennevin og kaffe;
 • luftfuktige luften i rommet hvor du er mesteparten av tiden, og ventilere rommet regelmessig;
 • Bruk solbriller når du bor i solen eller i vinden;
 • grundig tilnærming til valg av kosmetikk;
 • før sengetid, fjern alltid linsen;
 • konsumere en tilstrekkelig mengde vitaminer P og C, som finnes i grønnsaker, frukt, urter, eller ta vitaminkomplekser.

I de fleste tilfeller krever ikke et sprengningsfartøy i øyet noen behandling, men konsultasjonen av en oftalmolog gjør fortsatt ikke vondt for deg. Tross alt kan et lignende problem skjule patologi, som er en trussel mot helse og liv.

Hva om kapillæren i øyet brister? Årsaker og konsekvenser av et symptom?

nettverk kapillærer, gjennomtrengende menneskelige organer, sikrer normal blodsirkulasjon og levering av næringsstoffer til vevet.

Rørets vegger er skjøre nok og kan noen ganger rive og dannes små blødninger.

ofte Begravde kapillærene provoserer rødhet i slimhinnen og forårsaker mange spørsmål angående behandling av problemet. Om hva du skal gjøre hvis kapillæren i øyet brister og hvordan du kan forebygge symptomet, snakker vi om det nedenfor.

Symptomer på en sprengende kapillær i øyet hos en voksen

En slik blødning er ikke ledsaget av noen smertefulle fenomener og andre problemer.

I sjeldne tilfeller, når blødningen er ganske omfattende og påvirker et betydelig område av slimhinnen, Pasienten kan klage på mindre ubehag og Følelse av slimhinne.

Noen ganger kan følelsen av et fremmedlegeme i øyet forekomme.

Forskjell av fartøy fra kapillærer

Blodkarene inkluderer blodårer, arterier og kapillærer.

Med hensyn til kapillærer, så de er preget av mikroskopiske dimensjoner, og deres totale antall er over 40 milliarder kroner.

Når røret brister, forekommer lite blodtap.

Årsaker til problemet

Årsakene til brudd på små fartøy kan deles inn i to grupper - ekstern og intern.

Eksterne årsaker til brudd på kapillærene

 • Naturlige faktorer, slik som sterk vind eller høyt atmosfærisk trykk.
 • tilgjengelighet i luften av utenlandske urenheter, som støv eller røyk.
 • forlenget opphold ved høye temperaturer.
  Svært ofte blir rødmen av øynene observert umiddelbart etter å ha besøkt badet eller damprommet.
 • Mekaniske effekter. For eksempel når du gni øyet med en hånd eller et uhellsslag.
 • Kontakt med fremmedlegemer. Det kan være støv, sand, øyevipper eller andre gjenstander.
 • Fysisk overstyring. Dette inkluderer løftevekter, samt leveringsprosessen hos kvinner.

Interne faktorer av vaskulær ruptur

 • hypertensjon.
  Spesielt ofte kan mikroskopiske fartøy ikke motstå en kraftig økning i trykk når man angriper pasienter med hypertensive kriser.
 • Diabetes mellitus.
  I dette tilfellet tynner veggene i kapillærene, og eventuelle unøyaktige tiltak kan provosere deres brudd.
 • Øyesykdommer, for eksempel konjunktivitt, samt tørr øye syndrom.
 • Beriberi.
  I denne mangel på næringsstoffer og vitaminer fører til fortynning av karveggen og tapet av sin elastisitet.
 • Sykdommer i blodet.
  I dette tilfellet, i tillegg til øyeproblemer, kan en person ha hematomer over hele kroppen.
 • Sterk stress og tretthet.
 • Allergiske reaksjoner.
  I dette tilfellet kan rødhet av øynene være ledsaget av kløe og nesevep.
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner.
  Den viktigste faktoren som negativt påvirker integriteten til små fartøy er alkoholmisbruk.

Hva skal jeg gjøre for behandling?

Det er nok å gi øyehvile i 3-5 dager og nøye overvåke tilstanden til blåmerke.

Hvis det ikke ble redusert flekkens dimensjoner i løpet av den angitte perioden, og symptomene på kløe, brennende og sensasjon av fremmedlegemet i øyet ble tilsatt rødheten, søk straks medisinsk hjelp.

I noen tilfeller pasienter kan foreskrives følgende forberedelser:

 • Vizin - dråper som fukter slimhinnen, fjerner vekt og fjerner rødhet;
 • Taufon - stoffet fremmer akselerasjonen av regenerering av slimhinnen;
 • Emoksipin - et middel som virker på vaskulaturen.
  Det styrker veggene i kapillærene og fremmer resorpsjon av hematomet;
 • askorutin - Løsningen er foreskrevet i tilfelle at kapillærbrudd er forårsaket av mangel på vitaminer.

Hjelp og behandling av barns symptom

Behandlingen av en barrierekapillær hos barn er praktisk talt den samme som for et problem hos voksne.

Det er imidlertid verdt å forstå det som en medisinsk behandling for barn lavere dosering er nødvendig.

Det er derfor Før behandling pågår, bør barnet bli vist for øyelege.

forebygging

Unngå brudd på mesh-kapillærene i øyet, og overholde enkle anbefalinger. Hovedreglene for forebygging er:

 • justere kostholdet.
  I dette tilfellet bør menyen inneholde fersk frukt og grønnsaker, samt multivitaminer med høyt innhold av vitamin A;
 • avvisning av dårlige vaner.
  Stor skade på veggene i kapillærene forårsaker sterk kaffe og alkoholholdige drikkevarer;
 • dagsjustering.
  Du bør få nok søvn, unngå sterke påkjenninger og følelser, og gi også øynene ro under et langt arbeid på datamaskinen;
 • rettidig behandling av samtidige sykdommer.
  Disse inkluderer ikke bare øyesykdommer, men også interne sykdommer;
 • Beskytt øynene mot eksterne faktorer.
  Ved sterke vind eller i lys belysning, bruk vernebriller.

Nyttig video

Fra denne videoen lærer du de mulige årsakene til øynenees rødhet:

Kapillærer, piercing øyet, er skjøre nok og kan lide av noen slurvete handlinger.

Det er verdt å forstå det hvis et lignende problem oppstår på deg hele tiden, så er det mest sannsynlig at årsaken ligger i interne brudd.

I dette tilfellet er samråd med en oftalmolog og gjennomføring av en serie undersøkelser obligatorisk.

Den kapillære i øyet briste: folkemessige rettsmidler

Hvordan kan jeg hjelpe hvis fartøyet i øyet brister. Hva skal du gjøre hjemme? Ofte forårsaker fartøyet som brister i øyet ikke noe ubehag og påvirker ikke visuelle evner. Han legger imidlertid oppmerksomhet på det faktum at det ikke er veldig hyggelig å estetisk. For å bli kvitt blødning er det dessverre umulig, da det ikke er en uavhengig sykdom. Men det er mulig å lindre den generelle tilstanden og akselerere oppløsningen av hematom. Å velge riktig metode for dette, avhenger direkte av årsaken til kapillærskaden.

Hva skal jeg gjøre med en sprengende kapillær?

Den kapillære i øyet brister: Hva om årsaken er eksterne faktorer? Med nøye overvåking av øyet, er det allerede klart i de første dagene om det er nødvendig å konsultere lege eller ikke. Hvis fartøyet brister, og det ikke er noen smertefulle følelser og andre klager om helse, så er det mest sannsynlig at dette fenomenet ble provosert ikke av sykdom, men av ytre årsaker.

Disse inkluderer:

 • mangel på søvn;
 • tretthet og overflødig fysisk anstrengelse;
 • stress,
 • et langt opphold på TV-skjermen eller på datamaskinen.

Det er klart at eliminering av disse faktorene ikke vil løse problemet helt, men det vil bidra til å bli kvitt det raskere og forhindre gjenoppvekst.

Derfor er det først og fremst verdt å sove og minimere fysiske og visuelle påkjenninger (de samme tiltakene gjelder for tilfeller av hematomutseende om morgenen etter å ha drukket alkohol).

Når det er fullstendig forsikring om at blødningen blir provosert av de ovennevnte årsaker, kan følgende folkehjelpemidler brukes hjemme:

 1. Kokt kokt vann eller te (svart og grønt) for å vaske øyet, hvor kapillæren bryter, lindrer tretthet, reduserer betennelse og følgelig rødhet. Du kan bare søke 2-3 minutter i øynene til vatterte disker, gjennomvåt i svart te eller brukte poser til brygging i en kopp (opptil tre ganger om dagen).
 2. Lag komprimerer med kaldt og varmt vann. Det anbefales å påføre en gasbind eller bomullspinne fuktet vekselvis i en eller annen beholder til øyet. Kontraststemperaturer har en anti-inflammatorisk effekt og gir øynene et friskt, utvilget utseende. Men vi må huske at for lang kontakt med øynene med kulde er farlig, fordi varigheten ikke skal overstige 10 minutter.

Hvis årsaken til sprengning av fartøyet ikke er helt klart, ikke ta selvmedikament.

Fartøyet i øyet brister regelmessig: hva skal jeg gjøre?

Et besøk til en oftalmolog bør ikke overses hvis hematom ikke går over to uker, hvis det ser ut som følge av symptomene på en eller annen sykdom, kanskje ikke øyet (hypertensjon, avitaminose, etc.). Legen vil gjennomføre de nødvendige studiene, finne ut årsaken og foreskrive behandlingen avhengig av den.

Hvis du ikke umiddelbart kan søke medisinsk hjelp, kan du selvstendig måle temperatur og trykk, vurdere symptomene, og avhengig av resultatene som er oppnådd, bruk en av følgende anbefalinger:

 • Hvis kapillær i øyet brister mot bakgrunnen av økt blodtrykk, betyr det at den kroniske sykdommen er dårlig kontrollert eller ineffektiv betyr at det brukes til å behandle det. Som et nødtiltak kan du bruke et stabiliserende stoff. Men til legen for å ta opp det samme, er det nødvendig, etter hvert neste gang, fartøyet kan briste ikke i øye og i hjernen, som har forårsaket mer alvorlige konsekvenser.
 • Hvis kapillæren er skadet, og mens personen opplever kløe og brennende i øyet, er det en smertefull reaksjon på sterkt lys, lakrimasjon og ubehag, da er det sannsynligvis en konjunktivitt. Det faktum at fartøyet i øyet brister, indikerer vanligvis sykdommens smittsomme natur og snakker om det alvorlige kurset, så et besøk til øyeleggen er også obligatorisk. Samtidig er det ønskelig å gjøre dette på kortest mulig tid uten å vente på komplikasjoner og infeksjoner i det andre øyet. Og for å lindre symptomene kan du bruke antiseptika og øyedråper.
 • Noen ganger bryter kapillæren på grunn av virkningen av allergier. Hvis du mistenker denne årsaken, ta antihistaminer og legemidler som avlaster kløe og irritasjon.

Gjør dette alt med forsiktighet og bare hvis det er klare tegn på denne eller den medfølgende sykdommen.

Det er forbudt å bruke og vasokonstriktive stoffer.

Hva om blødningen er ledsaget av tørr slimhinne?

Fartøyet brister noen ganger på bakgrunn av overdreven tørrhet i øynene. I slike situasjoner, i tillegg til å kvitte seg med årsaken til blødning, er det nødvendig å ta tiltak for å fukte slimhinnen.

Forberedelser som er egnet for dette er tilgjengelige i form av dråper.

Eksperter anbefaler vanligvis følgende navn:

 1. The Vizin. Det er foreskrevet i tilfeller der den sprengende kapillæren danner et lite hematom. Fjerner generell rødhet.
 2. "The Defisle." Det kan brukes til resept av en øyelege, selv i tilfeller av konjunktivitt og i mikrotrauma. Dråper eliminerer tørrhet og irritasjon i gasser, som ofte skjer når fartøyet er skadet.
 3. "Taufon". Fremskynder gjenopprettingsprosessene, hjelper i de tilfellene. Når kapillæren brister fra overarbeidet av synlighetens organer.
 4. "Emoksipin". Egnet til langvarig bruk.

Men vi må huske at i nærvær av en oftalmologisk sykdom eller neoplasma, kan ethvert legemiddel kun brukes etter å ha konsultert en lege.

Forebyggende tiltak

Selv i fravær av kroniske sykdommer indikerer kapillæren som brister i øyet at du trenger å ta hensyn til helsen din, finne ut de mulige årsakene til hematom og ta vare på forebygging.

Siden det er umulig å kvitte seg med konsekvensene av blødning i øynene på kortest mulig tid, er det bedre å ta forholdsregler på forhånd slik at kapillæren ikke brister lenger:

 • Gjenta dietten. Den daglige menyen må inkludere retter beriket med vitamin C, A og P, og inneholder rutiner. Disse komponentene styrker karossens vegger og øker elastisiteten. I tilstrekkelig mengde er de til stede i slike produkter som bulgarsk pepper, brokkoli, salatgrønt, sitrusfrukter og bær (spesielt - blåbær). De er nyttige i nesten hvilken som helst form (fersk, frossen, kokt, etc.). Men fra bruk av kaffe og alkoholholdige drikker er det bedre å nekte.
 • Hvis det ikke er mulig å berike dietten med tilstrekkelige mengder av essensielle mikroelementer, kan du bruke spesielle vitaminkomplekser fra apoteket. De nødvendige komponentene inneholder verktøy som "Optiv", "hetteglass", etc.
 • Å justere dagens regime, gi nok tid til å sove og hvile; mindre tid brukt på TV og datamaskin, minimere visuell stress og oftere ta pauser under arbeidet.
 • Unngå å tørke ut slimhinnen. For å gjøre dette, anbefales det å vaske øynene med kaldt, rent vann. Og hvis du ikke kan gjøre dette regelmessig, kan du bruke fuktighetsgivende dråper. I kaldt og blåsende vær er det bedre å beskytte øynene dine, for eksempel med solbriller.

Disse tipsene vil bidra til å opprettholde øynene og skjønnheten i øynene i mange år.

Fartøyet i øyebrytningen - hva skal jeg gjøre?

Et hvitt øye, som plutselig ble rødt, eller subkonjunktiv blødning - er et resultat av sprengning av blodkar. I noen tilfeller endrer ikke skyggen helt, bare flekker av karakteristisk farge vises på overflaten. Øyet ser ut unaturlig på grunn av dette, men utseendet representerer som regel ikke det største problemet i denne situasjonen.

Farlige årsaker som fører til sprengning av blodårer. Tross alt kan dette fenomenet være en konsekvens av utviklingen av en alvorlig sykdom og andre uregelmessigheter i organets arbeid og deres systemer.

Hvorfor eksplodere blodkar i øynene?

Årsakene til blødninger, som et resultat av hvitt i øyet blir rødt, kan være følgende:

Endring i blodtrykk. Som et resultat av sin kraftige økning er blodkarene fylt og bristet. Ofte med dette fenomenet, pasienter med hypertensjon, som fører til hypertensiv krise og påvirker viktige organer i kroppen: hjernen, øyets nese, nyrene. De kalles mål, fordi når de hopper i arteriell press, blir de truet i utgangspunktet. Den hypertensive krisen begynner alltid uventet. Snart er det en kraftig økning i trykket, som er ledsaget av rødhet av øynene på grunn av sprengning av blodkar. Å stenge den hypertensive krisen bør være umiddelbar. Etter en kraftig økning i blodtrykk øker risikoen for komplikasjoner, for eksempel myokardinfarkt, aorta disseksjon, slag. Selv om pasienten ikke lider av hypertensjon, kan han ha en hypertensive krise som skyldes alkoholbruk eller en stressende situasjon.

Mekaniske skader og øye skader. Bump, blåmerker - alt dette kan føre til sprengning av blodårer. Ofte forekommer subkonjunktivblødning etter en operasjon på øyet. Dette fenomenet er ikke farlig, fordi blodet akkumuleres under bindehinden, som ligner et blåmerke eller blåmerke.

Fysisk overstyring. En økt last, som krever konsentrasjon av krefter, fremkaller også brudd på karene. Dette problemet oppstår ved seriøs trening, på tidspunktet for løfting av vekter. Hos kvinner observeres vaskulære rupturer i øynene under arbeid.

Diabetes mellitus. Denne sykdommen blir årsak til mikroangiopati, der kapillærene påvirkes. Økning i glukose i blodet har en negativ effekt på fartøyets elastisitet og styrke, den destruktive effekten på karene, som følge av at veggene deres noen ganger tykner eller tvert imot blir tynnere. Vanskeligheten med blodstrøm og metabolisme fører til slutt til brudd.

Overbefruktning av syn. Langt arbeid på datamaskinen, ser på TV, leser eller skriver i dårlig lys skaper økt belastning på øynene, og kapillærene brister.

Økt meteosensitivitet. Rødhet i øynene kan være en reaksjon av kroppen til en skarp forandring i vær eller klima. Forskjeller i atmosfærisk trykk, temperatur - alt dette fører til at sclera hos noen pasienter får en skarlagen skygge.

Keratitt. Rødhet i øynene, fotofobi, lachrymation og opacity av hornhinnen er de viktigste symptomene på denne sykdommen. Keratitt kan skyldes inntrengning av fremmedlegeme i øyet, et virus eller sopp, en termisk brenning, en allergi. For å takle brudd på kapillærene i dette tilfellet er det mulig å eliminere sykdommen. Behandlingen avhenger av årsakene til starten, med definisjonen av hvilken behandling som begynner. Når infeksiøs keratitt er nødvendig for å bruke antifungale, antivirale legemidler. Antibakterielle dråper og salver er foreskrevet for bakteriell natur av sykdommen. Det er viktig å starte behandlingen i tide for å unngå skade på hornhinnen.

Konjunktivitt. Denne betennelsen påvirker den tynne gjennomsiktige øyenfilmen - en konjunktiv. Det forekommer ofte som keratitis på grunn av allergi, fotsopp, blir smittestoffer: Staphylococcus, gonoré, Streptococcus, under påvirkning av stimuli, så som røyk, støv. Med konjunktivitt, bruskene brister og brister, forekommer rødhet, kløe, brennende. Sykdommen kan ha en viral, bakteriell og allergisk form. Det overføres av luftbårne dråper. Behandling av konjunktivit skyldes årsakene til sykdommen. Hvis de blir eliminert, passerer også rødheten av øynene.

Svulster. Godartet eller ondartet formasjon i øynene fører til at fartøyene deformeres og revet.

Beriberi. Mangel på askorbinsyre og vitamin P-rutine gjør også kapillærene sårbare. Mangel på disse elementene bidrar til brudd på kapillærene. Fyll mangel på askorbinsyre, inkludert i kostholdet av sitrus, Brysselkål, fersken, persimmons, aprikoser. Rutin finnes i frukt, for eksempel sitroner, appelsiner, kirsebær, epler og mange grønnsaker: rødbeter, tomater, kål.

Brennbare vegger av blodkar. Kapillærene tynnes etter å ha tatt medisiner eller på grunn av overførte sykdommer. Dette problemet skyldes glaukom.

Hodet traumer. I noen tilfeller blir det en årsak til forstyrrelse av blodtilførselsprosessen til hjernen. I tillegg til å briste kapillærene, forårsaker hodeskader ofte migrene, kvalme, søvnløshet, tretthet. For å avdekke hvorvidt problemet med rødhet av øyne er forbundet med det, hjelper magnetisk resonansbilding.

Besøk til badstuen og badstuen.

Utvidede røde blodkar i øynene

Mikroangiopati - nederlaget for små kapillærer i kroppen. Det blir tydelig synlig gjennom rødmen av øynene. Mikroangiopati er en konsekvens av diabetes og påvirker alle kapillærene i kroppen. For eksempel, i nedre ekstremiteter manifesterer seg seg i form av gangren, provoserer nyresvikt og negativt påvirker øynene, noe som fører til tap av syn.

I medisin kalles skaden på kapillærene i øynene diabetisk retinopati. Rupturene til patologisk endrede fartøy som har blitt skjøre, den gradvise reduksjonen i synsstyrken vitner for denne sykdommen. Rødhet av proteiner kan skyldes økt fysisk anstrengelse (plutselige bevegelser, helling av hodet) eller forekomme uten tilsynelatende grunn. Hvis dette problemet oppstår, bør pasienter med diabetes konsultere en endokrinolog som vil hjelpe foreskrive eller korrigere hypoglykemisk terapi.

Hvis bruddene på kapillærene ikke er forbundet med en alvorlig sykdom, bør de ikke forårsake bekymring. Som regel er de forårsaket av øyestamme. Det oppstår når man utfører lite arbeid som krever konsentrasjon av oppmerksomhet: lesing eller skriving, håndarbeid. Øyekapillærene er tynne og skjøre strukturer, hovedformålet er å opprettholde øyets vitale aktivitet. Langsiktig lasting av den visuelle analysatoren fører til spasmer av visuelle muskler, spasm av innkvartering, brudd på regulering av vaskulær tone. Som et resultat av disse prosessene er kapillærene fylt med blod, deres vegger er revet og blødning oppstår.

Hvordan fjerne røde blodkar i øynene?

Å håndtere de utvidede røde kapillærene bidrar til å eliminere årsakene som forårsaket dette fenomenet. Avhengig av dette velges riktig behandling.

Dersom kapillær hull forårsaket av mangel på søvn, alkoholmisbruk, tretthet eller fysisk anstrengelse, må du gi kroppen hvile og komme seg, nekter alkohol, prøver å observere modus for dagen og spise riktig.

Reduser belastningen på den visuelle analysatoren lar deg utføre spesielle øvelser for øynene. Eliminering av den etiologiske faktoren lar deg vanligvis kvitte seg med proteinens rødhet. Men hvis slike tiltak viser seg å være ineffektive, bør du konsultere en øyelege.

Enn å behandle skip i oppfatning av?

Angrep av noen sykdommer, hvorav blærer blodkar i øynene, krever nødhjelp. Når glaukom hvert kvartal av en time innfører 1% -pilokarpin. Sterk smerte i øynene med denne sykdommen bidrar til å fjerne smertestillende midler, injisert parenteralt. Disse tiltakene gjør det mulig å senke det intraokulære trykket, noe som betyr normalisering av blodsirkulasjonen, og forhindrer kapillærbrudd.

I tilfelle et hypertensivt angrep, bør 2 tabletter av aspirin tygges for å forhindre hjerteinfarkt, og deretter konsultere en lege. Tross alt er vaskulær ruptur i dette tilfellet et symptom, du kan bli kvitt den ved å stoppe hypertensiv krise.

Kapillærer briste på grunn av overdosering av koagulanter. Slike rusmidler som fortynner blodet blir tatt med ulike sykdommer: atrieflimmer, hjerte-karsykdom, trombofili. Blant de bivirkninger av bruken, ikke bare av små fartøy i øynene av tårer, men livmor blødning, blødende utslett, blødende tannkjøtt. I dette tilfellet er det også nødvendig å øyeblikkelig søke lege fra lege. Han vil velge riktig stoff og bestemme doseringen.

Dråper hvis fartøyet i øyet brister

Dråper har en decongestant og vasokonstriktiv effekt. Deres største fordel er at de praktisk talt ikke går inn i den systemiske sirkulasjonen, men de fungerer veldig raskt. Effekten av stoffet varer opptil 8 timer. Vizin dråper kan brukes hvis rødhet av øyeproteiner er forårsaket av konjunktivitt, en allergisk reaksjon. De er egnet for pasienter som har kontaktlinser.

Vizin fordøyes flere ganger om dagen til alle symptomene på betennelse er eliminert. Det anbefales ikke å bruke stoffet i mer enn 4 dager, da det kan være vanedannende. Dråper er kontraindisert hos pasienter med individuell intoleranse av komponentene som utgjør Vizin, samt med økt intraokulært trykk. Etter innånding kan det oppstå en brennende følelse, kløe, rive. Ofte skyter øynene sine. Hvis det ikke er noen forbedringer innen to dager, bør du endre Vizin til andre dråper.

Dette legemidlet er lavt i kostnad, men det er svært effektivt for brudd på blodkar med konjunktivitt, dystrofi og hornhindebeskadigelse, katarakt. Normalisering av blodsirkulasjonen skyldes stimulering av metabolske og energiprosesser i kroppen. I tillegg stabiliserer Taufon cellemembranene og intraokulært trykk. Legemidlet brukes til sykdommer i retina, dystrofi og skade på hornhinnen, katarakt.

Burying Taufon 1-2 faller noen ganger om dagen. Lengden på behandlingsforløpet avhenger av den spesifikke sykdommen som forårsaket kapillærbrudd i øynene. Med kataraktdråper brukes i flere måneder. Taufon kontraindisert hvis du er overfølsom taurin, som er en del av stoffet, gravide og pasienter yngre enn 18 år.

Det bidrar til å styrke karene i øynene, og gir en angioprotektiv og antihypoksisk effekt. Emoksipin gjør at du kan styrke veggene i kapillærene, redusere permeabiliteten og stimulerer sirkulasjonen av intraokulær væske. Etter påføring av dråper, forbedrer de reologiske parametrene i blodet, resorpsjonen av små intraokulære blødninger. Emoksipin er indisert for bruk i diabetisk retinopati, hornhinneforbrenninger, nærsynthet og glaukom. Dråper kan også brukes til forebyggende formål for å forhindre brudd i kapillærene i øynene og forbedre blodsirkulasjonen. Bruk av kontaktlinser er ikke en kontraindikasjon for behandling med dette legemidlet.

Emoksipin graver i løpet av dagen minst 2 ganger i konjunktiv sac. Hvis stoffet forårsaker alvorlig ubehag, rødhet, kløe og brenning, økende trykk, bør du slutte å bruke den. Før innånding skal kontaktlinsene fjernes og settes på etter en halv time etter prosedyren. Kombiner bruk av emoksipina med andre dråper anbefales ikke.

Forfatter av artikkelen: Degtyarova Marina Vitalevna, oftalmolog, oftalmolog

Hva om fartøyet i øyet briste?

Fartøyet i øyet kan briste under påvirkning av ulike faktorer. Dette inkluderer virkningen og som et resultat øye traumer, fysisk aktivitet, infeksjon, samt mer alvorlige årsaker.

En person ser på seg selv i speilet og ser at en av øynene hans er rødme. Årsaken til denne rødmen er vanligvis et sprengningsbeholder eller en kapillær.

symptomer

Det mest grunnleggende tegn på et sprengningsfartøy er utseendet på et lyst rødt lapp på proteinet.

Det er viktig å forstå at en slik blødning ikke provoserer noen forandringer i synet, det er ingen sekreter fra øynene og alvorlig smerte også.

Det var blodårer i øyet, er det farlig?

Den kapillære kan sprekke på grunn av ulike årsaker. Noen av dem er kanskje ikke farlige, men det er også de som trenger øyeblikkelig behandling. La oss se på begge sakene.

Ikke farlige årsaker

Hvis et fartøy eller en kapillær har eksplodert i øyet, er dette ikke nødvendigvis et symptom på en farlig sykdom.

Av ikke-farlige grunner er følgende faktorer:

 • muskel overbelastning, som følge av sterk fysisk anstrengelse;
 • langvarig øyenstamme (langvarig lesing, arbeid på datamaskinen);
 • gråt gråter på barn;
 • alvorlig oppkast;
 • alvorlig hoste;
 • tar blodfortynnere, for eksempel aspirin;
 • bruke kontaktlinser;
 • lav luftfuktighet i rommet;
 • dårlig søvn;
 • tretthet,
 • Naturlige faktorer (plutselige temperaturendringer, vind, sand og støv);

Alt dette kan forårsake skade på blodårene og kapillærene i øynene. Men de er ikke farlige for synet, så ikke bare løp til sykehuset, du trenger bare å hvile.

Imidlertid kan noen ganger en bursted fartøy være en harbinger av en sykdom, la oss se på tilfellene når de briste kapillærene i øynene er farlige.

Vi anbefaler at du ser på en video om hvorfor blodårene briste i øynene:

Farlige årsaker

Nedenfor er en liste over sykdommer som kan føre til at et blodkar eller en kapillær brister:

 1. Skader på øyet og hodet fremkaller ofte en økning i intrakranielt trykk, og det er derfor øyehudets øyefartøy lider. Hvis du slår øye, må du lese artikkelen om øyeforstyrrelser.
 2. Hypertensjon. Under et angrep av hypertensjon, øker det intraokulære trykket, øynene og kapillærene er overexert, og som et resultat kan de briste;
 3. Angrep av allergi forårsaker rikelig tårer og skade på kapillærene.
 4. Diabetes mellitus manifesterer seg i form av tørr og kløende hud, noe som resulterer i at slimete øyne er irritert og kapillærene brister;
 5. Fremmedlegemet i øynene skader mekanisk veggene i øyets fartøy;
 6. Oftalmiske sykdommer er en gruppe patologier som kan skade øyets kar og kapillærer, forårsaker blødning. Disse inkluderer konjunktivitt, blepharitt, keratitt, etc.;
 7. Skader på kar som kan påvirke hylsens vegg og kan føre til blødning i øynene (vaskulitt, leddgikt);
 8. Sjogrens syndrom - påvirker lacrimal kjertlene som slutter å produsere væske. Øynene "tørke opp" og overflatekapillærene er skadet. Behandlingen består av å fukte øynene;
 9. Årsaken til sprengning av kapillærene kan være hypertermi (feber), som følge av organismenes kamp med infeksjon (akutt respiratorisk virusinfeksjon, influensa).

Hvordan forstår at fartøyet virkelig briste i øyet?

Den mest åpenbare manifestasjonen av et brastfartøy er øyets rødhet. Dette er imidlertid ikke den eneste måten å forstå at fartøyet eller kapillæren har brist, da dette fenomenet kan forekomme i enhver del av øyet, inkludert de som er skjult i skallen. Nedenfor er de viktigste stedene i øyet hvor fartøyene kan briste.

 1. Sclera og conjunctiva. Hvis blodet siver inn i scleraen, rødmer det hvite i øyet lokalt eller hele. Med blødning i bindehinden, vises blodet på nedre eller øvre øyelokk. I begge tilfeller er rødmen umiddelbart synlig, fordi disse avdelingene er på overflaten. Hvis skipet brister i sclera eller konjunktiv, føler du tørrhet i øynene, redd for lys, og det er også sløret syn.
 2. Vitreous body. Vanligvis opptrer en glassblødning på grunn av alvorlig øye eller hodeskader, og synet er sterkt svekket. Kapillærer kan bare briste, men det er også mulig å få vaskulære rupturer. Etter skader må du gå til en oftalmolog slik at han kan foreskrive riktig behandling.
 3. Sakramentet. Penetrasjon av blod inn i bane skjer også på grunn av traumer. Blod kommer inn i øyebollet, noe som forårsaker exophthalmos (pop-eyed). I tillegg kan en syke ikke bevege seg, han er plaget av alvorlig smerte og dobbeltsyn.
 4. Øverste kammer i øyet. Her kan blod trenge inn når glaukom eller traumer i øyet. Blødning i fremre kammer (eller vitenskapelig hyphemisk) kan spre seg til 1/3 eller 1/2 av øyet, i sjeldne tilfeller kan blodet fylle hele øyet og forårsake midlertidig blindhet. Vanligvis i dette tilfelle oppløses blodet i 7-10 dager. Men du må se en lege.
 5. Retin-A. Hvis blodet kommer inn i øyets netthinne, synkroniseringen minker, synfeltet kan falle ut, flyr blinket foran øynene, og i noen tilfeller oppstår blindhet. Blødning i retina kan forekomme med diabetes, glaukom, et angrep av hypertensjon.

Fartøyet i barnets øye briste

Foreldre skal vite at det nyfødte kan briste kapillærene i øyet. Dette skjer hos 20% av spedbarn født naturlig og hos 40% av fødselen ved hjelp av stimulering av arbeidskraft.

Viktig! Barnets sprengningsbeholder trenger ikke behandling. Denne typen traumer foregår om lag to uker.

Nødsituasjoner

Noen situasjoner der blødning oppstår, krever akutt omsorg, fordi konsekvensene av for lang venting kan være katastrofale. Så, i hvilke tilfeller er det nødvendig å ringe en ambulanse raskt:

 • slag eller traumer i øyet;
 • i øyet falt blodårene uten tilsynelatende grunn;
 • kapillærer sprekker ofte;
 • I tillegg til sprengning av blodårene bløder tannkjøttet også.

I tillegg krever øyeblikkelig legehjelp følgende forhold:

Hypertensiv krise

Når en person plutselig blir svak, klager over hodepine, svimmelhet, smerte i hjertet, og du merker at han har et sprengningsfartøy i øyet, må du umiddelbart ringe en ambulanse!

Deretter må du sitte eller legge pasienten (avhengig av tilstanden). Vi gir et legemiddel som senker trykket, det er ønskelig å finne ut av denne personen hvilke forberedelser han vanligvis tar. Hvis han ikke kan snakke, gi ham noen antihypertensive stoffer som du har for hånden for øyeblikket (kaptopril, dopegid, nifedipin). Det viktigste er å overholde doseringen og ikke presse pillene tankeløst. Hvis du ikke vet eller er redd, er det bedre å vente på at en ambulanse kommer fram.

Dette er handlingene som kan gjøres før en ambulanse kommer.

overdose

Mange mennesker foreskrives behandling med antikoagulantia (blodfortynningsmidler). De er foreskrevet for forebygging av arytmier, tromboser og andre hjertesykdommer. Disse inkluderer: heparin, dicumarin, warfarin.
Hvis du tar en av disse legemidlene og merket rødhet i øynene dine, blødende tannkjøtt eller et hemorragisk utslett på kroppen din, bør du kontakte legen din for å justere dosen av det foreskrevne legemidlet. Dette må gjøres raskt, på grunn av høy risiko for raskt blødning fra mindre skader.

Anfall av glaukom

Glaukom - en sterk økning i intraokulært trykk, som må behandles raskt.
Et akutt angrep av glaukom, som regel, er provosert av alvorlig stress. Angrepet begynner uventet. Pasienten er sløret syn, det er alvorlig smerte i øynene, som gradvis sprer seg over hele hodet. Det kan være en negativ reaksjon på lyset (fotofobi), problemer fra kardiovaskulærsystemet.
Hvis du ikke treffer tiltak, kan dette angrepet føre til permanent tap av syn.
Nødsituasjon: Ring en ambulanse raskt! Å gi pasienten et vanndrivende (vanndrivende), for å dryppe inn i øynene bedøvende dråper med en antihypertensiv effekt.

behandling

Hvordan behandle sprakkapillærene? La oss se på alle de mest grunnleggende metodene.

Øyedråper

Disse midlene brukes til å yte førstehjelp i et brastfartøy. Hovedoppgaven er å komprimere den skadede kapillæren for å redusere mengden blod i den. Dette vil resultere i rødhet.

Her er en liste over de vanligste vasokonstriktive dråpene:

 1. Vizin - dette preparatet lindrer ikke bare rødhet, men også fuktighet i øyet. Det er nok å grave i 1-2 dråper to ganger om dagen.
 2. Defisle er en kunstig tåre, lindrer tørrhet og irritasjon av konjunktivene, eliminerer følelsen av ubehag i øynene.
 3. Taufon - disse dråpene smelter godt fartøyet, lindrer tretthet fra øynene, har en rask healing effekt. Begrave i 1-2 dråper 3 ganger om dagen.
 4. Emoksipin - håndterer utmerket mikrotraumas, sprer raskt blod, styrker kapillærene. I et skadet øye, slipp 1-2 dråper medikamentet tre ganger om dagen.

Viktig! Du kan kun bruke øyedråper hvis du er sikker på at du eller barnet ditt ikke har sykdommer som kan føre til brudd på fartøyet (nevnt ovenfor). Også øyedråper kan bli brukt hvis du allerede har konsultert en lege og disse legemidlene har blitt foreskrevet til deg.

Når skal du se lege

Hvis du først møter problemet med et brastfartøy, er det nødvendig å konsultere en øyelege. At legen raskt kunne bestemme hva som er årsaken til blødning og å utnevne den riktige behandlingen, må du fullstendig beskrive problemet og ta hensyn til årsakene.

 • da det hele begynte;
 • som provoserte brudd på blodkar;
 • Hvilke medisiner du brukte før du oppdaget rødhet.
 • har du noen arvelige sykdommer i familien din (ikke glem å fortell om dem, selv om de ikke viste seg før).

Det er viktig å huske at hvis du brister blodkarrene, bør du ikke gjøre selvmedisinering, da slike forsøk kan føre til alvorlige konsekvenser, spesielt hvis sykdommen er smittsom.

Behandling av brutte blodkar med folkemidlene

Når du allerede vet hvorfor karene eller kapillærene har bristet fra deg eller barnet ditt og riktig behandling har blitt foreskrevet, kan du prøve å eliminere rødheten med improviserte midler.

 • Den enkleste og sikreste måten å behandle skadede kar på er kaldt. Du kan søke på øyelokk servietter, fuktet med kaldt vann eller et isstykke.

Viktig! Vannet må kokes eller filtreres. Kald eliminerer årsaken til rødhet - vasodilasjon. Den behandler ikke det underliggende problemet, men det bidrar til å fjerne rødhet for en stund.

 • Mange takler dette problemet ved hjelp av agurk og potetkompresser. Agurk og poteter hjelper til med å slappe av og fukte øynene.
 • Det er også urter som bidrar til å takle årsaken til rødhet. Disse inkluderer kamille, mynte og persille. Du må bryte en avkok av det valgte urtet, fukte gasbind eller en bomullspute og lage komprimerer.
 • Husk at alt dette kan gjøres hjemme, men dette vil ikke bidra til å kurere hovedproblemet. Hvis du ikke vet hvorfor fartøyet i øyet eller barnet ditt har brist, må du se en lege.

  forebygging

  Så hva skal du gjøre for å unngå dette problemet?

  1. Luft luften i rommet. Nå er det et stort utvalg av luftfuktere for enhver smak, de er gode til å takle sitt arbeid. Øyne vil slutte å lide av tørrhet.
  2. Ikke sett for nær din datamaskin eller TV.
  3. Ikke rør øynene med skitne hender.
  4. Les under normal belysning og ikke ta boken for nær øynene.
  5. I blått og solfylt vær bærer solbriller, vil de beskytte øynene mot skadelig ultrafiolett, støv og vind.
  6. Distraheres fra arbeid hver 25-30 minutter og gjør en enkel gymnastikk for øynene.
  7. Spis ikke mye saltet og ikke drikk drikke som fører til økt blodtrykk.
  8. Det er sunne matvarer, grønnsaker og frukt, spesielt de som er rik på vitamin A. Det bidrar til å forbedre visjonen. Det er hele vitaminkomplekser, hvor mottaket har en gunstig effekt på visjonen.
  9. Korrekt bruk av linser: Ikke bruk dem for lenge, spesielt ikke å sove i dem. I tide å dryppe fuktighetsgivende dråper, fordi linser ofte forårsaker tørrhet og brennende følelse i øynene.
  10. Unngå allergener som kan forårsake overdreven lakrimation, eller ta antiallergiske stoffer i tide.

  Les Mer Om Fartøyene