Hypertensiv krise - symptomer. Nødhjelp for hypertensiv krise - handlingens algoritme

En stabil overlegenhet i nødsamtalen tar et plutselig skarpt trykk i trykk - et angrep av hypertensjon. Denne farlige tilstanden krever rask medisinsk inngrep, og ikke behandling i klinikken neste dag, og enda mer, den hypertensive krisen og selvbehandling er uforenlig!

Hypertensiv krise - hva er det?

Arteriell hypertensjon manifesteres ofte av en alvorlig farlig komplikasjon, som truer en persons helse og vitalitet. Hvordan oppstår en slik kritisk tilstand? Den hypertensive krisen er et angrep av en plutselig økning i systolisk og diastolisk trykk. Det er ledsaget av en forverring i funksjonen til visse organer (hjerne, hjerte, nyrer). Fenomenet forekommer oftere i sammenligning med et hypotonisk angrep.

Det er ingen presis startstandard for denne diagnosen, alle pasienter har sine egne arbeidstrykkstandarder, hvorfra det regnes for økningen og utseendet av symptomer. Det er mer korrekt å vurdere skarp (innen flere timer) økning i arterielt trykk (BP) opp til indikatorer på personlig høyt, ledsaget av problemer fra hodepine til feil i nevrologiske og hjertesystemer - dette er hva en krise er. Provoke situasjonen kan forårsake en helt annen natur: stress, vær og klimaendringer, alkohol, avvisning av hypertensive stoffer.

Hypertensiv krise - klassifisering

Typen av patogenese skiller mellom typer av kriser:

 • Eukinetic. Et vanlig tilfelle øker samtidig øvre og nedre trykk raskt. Komplisert med mangel på hjerte venstre ventrikel, som er fulle av lungeødem.
 • Hyperkinetisk. Det øvre trykket stiger raskt. I hodet throbbing smerte, før øynene vises "flyr", kroppsfeber, svakhet. Pasienten er syk og oppkast.
 • Hypokinetisk. Sakte nedre trykk stiger, hodepine og svimmelhet bygger opp. Det er kvalme, oppkast.

Fra forekomsten av den type organskade kan man merke seg ukompliserte og kompliserte forhold:

 • Det første alternativet er vanlig for hypertensjon I-II grad. På bakgrunn av raskt fremvoksende symptomer vedvarer høyt blodtrykk i noen timer. Medisiner normalisere kroppen, juster trykkindikatorene.
 • Det andre alternativet er typisk for II-III-graden. Krisen kompliserer hypertensiv encefalopati, noe som medfører midlertidig smerte og vridning av hodet, en synsforstyrrelse. Gradvis vokser manifestasjonene, en hjertekrise eller iskemisk, lungeødem, akutt nyresvikt, tap av bevissthet er mulig. Tegn på et angrep kan vare etter normalisering av trykk i noen tid.

Hypertensiv krise - årsaker

Ved forverring av utløsermekanismen er det uvanlig mottak eller avvisning av de foreskrevne medisinene, eller erstatning av dårlige stoffer, oftere. Det er nødvendig å effektivt behandle problemet ved å følge en ordning som er gjennomtenkt personlig for pasienten, idet man tar hensyn til andre medikamenter tatt. Det må tas i betraktning, enkelte stoffer - ikke-steroider, østrogener, antidepressiva - svekker resultatet av medisiner for hypertensjon.

I etiologi er blant annet hovedårsakene til hypertensiv krise vurdert:

 • psykomotorisk nerve overexertion;
 • meteorologisk avhengighet;
 • misbruk av alkohol, kaffe, røyking;
 • overskudd i saltmat
 • mangel på søvn;
 • hormonell restrukturering hos kvinner;
 • sykdommer med symptomer på hypertensjon (nyre, diabetes).

Krisen, karakteristisk for hypertensjon, kan manifestere seg i en sunn person og føre til at han lider av hodepine. Ifølge den internasjonale klassifiseringen av helse, ICD-koden 10, refererer sykdommen til primær hypertensjon, men kan være mot bakgrunnen av sekundære fenomener av sykdommen. I patogenesen, på grunn av forstyrrelse av vaskulær regulering, begynner en arteriell spasme, så øker hjertefrekvensen, frykt, panikk vises. Som et resultat oppstår en ond sirkel, reaksjonen slutter å være selvstyrende. Trykket gir et skarpt hopp, mange organer faller inn i en hypoksisk tilstand.

Hypertensiv krise - symptomer

Symptomer på forverring er forskjellige, et vanlig symptom er hodepine, spesielt i sine tidlige stadier. Hodet kan begynne å snurre, det kan oppstå støy i ørene, kvalme forbinder det. Smerten er lokalisert i pannen, occiput, på templene, den vokser med hodet i bevegelse, det føles i øynene og kan karakteriseres som pulserende og pressende. Andre symptomer på hypertensiv krise:

 • plutselig frykt, angst;
 • frysninger;
 • rødhet, hevelse i ansiktet;
 • kald svette;
 • "Skumle" på kroppen, skjelvende;
 • en synsforstyrrelse (brudd på skarphet, dobbeltsyn, slør, fluer);
 • oppkast;
 • mangel på luft;
 • hyppigere hjerteslag.

Nødhjelp for hypertensiv krise

Når symptomene oppstår, utføres førstehjelp for hypertensive kriser i følgende rekkefølge:

 1. Prøv å roe seg og ikke bli panikk.
 2. Sett deg ned eller legg deg ned på en høy pute.
 3. Løsne klær på halsen.
 4. Mål trykket og kontroller hver halve time.
 5. Ring "03", ring til legen.
 6. Ta den foreskrevne antihypertensive medisinen.
 7. Hvis hodet er veldig sårt, anbefales et vanndrivende middel.
 8. For å roe ned, drikk Corvalolum, Valerian.
 9. Med kuldegysninger, varme føttene dine, pakk et teppe, eller bruk sennepplaster.
 10. Etter å ha undersøkt ambulansedoktor, kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse, som ikke bør overlates.

Hypertensiv krisebehandling

Lavere blodtrykk bør gradvis for å unngå en negativ effekt på nyrene og hjernen. Betingelsen bør slås intravenøst ​​med Clonidine, Nifedipin, og oppnå en trykkreduksjon på ikke mer enn 25% innen to timer. I de neste seks timene er det nødvendig å overvåke klagerne og senke blodtrykket til indikasjonene der pasienten føler seg bedre. En utvidet diagnose kan være nødvendig (auscultation av aktivitet av andre organer).

Behandling av hypertensiv krise fortsetter å bli tatt av piller utenfor intensivsykehuset, selv om innledende sykehusinnleggelse ikke er obligatorisk for alle, men hovedsakelig for kompliserte tilfeller. Tilfeller av ukomplisert hyperkrisis normaliseres på ambulant basis etter nødvendige injeksjoner (magnesiumsulfat) eller inntak av Captopril og Kapoten tabletter. Pasienten fortsetter å gjenopprette seg fra den hypertensive krisen hjemme. Unngår fysisk aktivitet, dietten begrenser væske og salt. Et komfortabelt psykologisk miljø er nødvendig.

Behandling av hypertensive kriser

Oppgaven med å arrestere den hypertensive krisen er ikke å normalisere blodtrykket, men å fjerne pasienten fra en farlig situasjon, redusere hypertensjon til 160-170 øvre og 90-100 lavere. Normalisering anbefales til gravide kvinner med giftose i siste trimester og er mulig for et barn, en tenåring med akutt glomerulonephritis. De grunnleggende middelene for hyperkrisen - Niprid, Nifedipin, de administreres intravenøst ​​under kontroll. Når hevelse er forbundet med diuretika.

Staber fra trykk

For å normalisere trykket, bruker akutte leger magnesium under krisen. Det er nødvendig å innse at dette preparatet er nødvendig som et nødhjelp, og ikke en konstant terapeutisk taktikk! Det er også pasienter som ofte praktiserer en slik prikk fra trykk på grunn av sin uttalt effekt - de faller også inn i risikogruppen for dødelighet. Sjelden når magnesia er tildelt for selvstendig bruk.

I klinikken med krise injiseres intravenøst:

 • Captopril, Clopheline, Lasix, Nifedilin - jevnt regulere blodtrykket;
 • Euphyllin - letter pusten
 • Relan, Papaverin - lindrer muskelkramper;
 • Natrium nitroprussid - for å regulere sviktet i hjertets venstre hjertekammer.

Hvordan fjerne hypertensive krise hjemme

Hvis det ikke er mulig med rask medisinsk hjelp av en eller annen grunn, skal hypertensive pasienter med erfaring ha sprøyter og injeksjoner for å stoppe angrepet (krisen) alene. Intra-muskulære injeksjoner av Furosemide, Dibazolum, Pyracetam, No-shpy vil bidra til å fjerne hypertensiv krise hjemme, og i deres fravær - de vanlige tabletter fra trykk. Neste trinn:

 • Pasienten må trykke på kragen, ligge med hodet opp eller sitte ned.
 • Krever ro og frisk luft, med skjelv - påfør en varmepute eller et gul kort til føttene.

Kosthold i hypertensiv krise

I oppgaven, hvordan å gjenopprette fra hypertensive krisen og kurere sykdommen med manifestasjoner av anfall, er dietten en viktig faktor for å forhindre forverring:

 • Mat for hypertensiv krise er fraksjonert, 5-6 ganger, væsken er begrenset - ikke mer enn en liter per dag.
 • Reduser inntaket av animalsk fett, karbohydrater, salt, ekstrakter, og menyen introduserer matvarer rik på fiber, kalium, magnesium, vitaminer.
 • Maten blir kokt i kokt form.
 • For å fjerne overflødig væske, er lossing (frukt, kefir) dager kreves.

Gjenoppretting etter hypertensiv krise

Når hypertensjon er ønskelig å gi opp tobakk og alkohol - både menn og kvinner. Gjenopprette fra en hypertensiv krise krever en sunn livsstil - trening, basseng, sykling, ski, selv bare gå - alt perfekt påvirker rehabilitering av kroppen og generell forebygging, men fra høy belastning må gi opp idrett. Oppgaven med pasienten på krisen - for å unngå stressende situasjoner, for å observere den daglige rutinen og for å kontrollere trykket som skal måles på en daglig basis. De foreskrevne antihypertensiva bør brukes!

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Konsekvensene av en hypertensive krise er alvorlige:

 • Krenkelse av hodet i hodet, minnetap, forvirring av bevissthet.
 • Neurologiske lidelser.
 • Hjertefeil er akutt og stillestående.
 • Iskemi, hjerteinfarkt.
 • Endring i muskelton, kramper.
 • Aneurysm av aorta.

Hva å gjøre med hypertensiv krise

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Førstehjelp for hypertensiv krise - Symptomer - Årsaker til hypertensiv krise

Slik behandler du deg selv og andre første nødhjelp for hypertensive kriser

Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Guseinova ZG (Bulletin of the Healthy Holidays 2008, nr. 12, s. 12-13)

Hypertensiv krise - denne plutselige plutselige økningen i blodtrykket, som er ledsaget av en spasmer av blodkar eller en økning i volumet av blod som sirkulerer i sirkulasjonssystemet.
På hvilke tonometer kan vi snakke om den hypertensive krisen? Ulike mennesker har forskjellige indikatorer. Hvis en person har en levetid på blodtrykksverdier på 90/60, kan det oppstå en krise i ham på 120/90, og i en pasient med høyt blodtrykk i klasse 3, kan krisen begynne med 250/180. Det er derfor en høy poengsum ikke er et symptom på en hypertensive krise. Du må alltid ta hensyn til "arbeidstrykket", og øke det med mer enn 30 ml kvikksølv betraktes som en av symptomene på hypertensiv krise

Årsaker til hypertensiv krise:
1. Hypertensiv sykdom
2. Craniocerebral trauma
3. Nerves patologi
4. Endokrine og andre sykdommer

Symptomer på hypertensiv krise
1. En kraftig økning i blodtrykket med 20-50 enheter
2. Alvorlig hodepine
3. Svakhet
4. Svimmelhet
5. Kvalme, oppkast
6. Skjul for øynene eller blinking av fluer
7. Svette
8. Komprimerende smerte i hjertet
9. Panikk, frykt for døden
Noen av de ovennevnte symptomene på hypertensiv krise er kanskje ikke tilstede.

Nødhjelp for hypertensiv krise
Krisen kan vare 2-3 timer, noen ganger lenger. Jo lengre det varer, jo verre konsekvenser - karene er i en spasm tilstand, ernæringen av hjernevæv, hjerte, øyne, nyrer er forstyrret. Derfor må du gi pasienten nødhjelp

Hva å gjøre hvis du eller en kjære har en hypertensive krise - førstehjelp.
1. Hold deg rolig, ikke oppstyr.
2. Pasienten skal ta stilling til å ligge, hevde hodet - dette vil skape en utstrømning av blod fra hodet. En liggende stilling er ikke tilrådelig.
3. Fjern de tette klærne.
4. Varm fotbad, hvis det ikke er noen åreknuter.
5. Kaldhet på nakke og nakke
6. Fjern alle støynivåer, slå av TVen
7. Du kan ikke drikke vann - det kan forårsake brekninger, og en gagrefleks øker trykket.
8. Ta et stoff som reduserer blodtrykk - Corinfar, hette, kaptopril. Et sterkt trykk kan ikke reduseres. Prosessen skal strekkes i 3-4 timer. En kraftig nedgang i trykket kan føre til en spasmer av blodkar, et brudd på metabolske prosesser i hjernen.
Med blodtrykk mindre enn 180, ta først 1/4 av tabletten, etter 30-40 minutter måles trykket. Hvis redusert, ta en annen 1/4 tablett. Og så videre.
9. Hva å gjøre med hypertensive kriser, hvis det ikke var noen stoffer som reduserer blodtrykket, var det i hånden. Du kan drikke 2 tabletter nospy og noe beroligende - valerian, corvalol, valokardin.
10. Ta anti-angst narkotika, det vil si til en hypertensiv krise -.. Det er adrenalinrush, som er ledsaget av frykt for døden, er en person i panikk frykt, som trykket fortsetter å stige, og tablettene kan ikke handle.
11. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en neseblod under en hypertensiv krise? Det er ikke nødvendig å skremmes, er det omvendt også - når blodet strømmer, redusert intrakranialt trykk, eller kan revne årene i hjernen. Du kan ikke kaste hodet tilbake, ellers vil det være blod lekker, men også for å senke lavt kan ikke sette en chill på broen. Damp båndene med hydrogenperoksid og tamp ned nesen. Du trenger ikke å bandasje bandasjer, noen ganger kommer inn i nesen opptil 2 meter bandasje. Etter 10-15 minutter går neseblod vanligvis bort.

Hvilke medisiner som skal tas når hypertensiv krise.
Det skjer at en person tok medisin, men det hjalp ham ikke. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ta en annen medisin eller ikke ta to medisiner samtidig? Det er ingenting å bekymre deg for å ta to medisiner, men du må vite hvilken er den sterkeste. Corinfar virker raskt - på 15 minutter reduseres trykket. Kapaten begynner å jobbe senere, men også trykket avtar sakte, noe som skal gjøres under krisen. Derfor er det ikke fornuftig å drikke etter korintisk drypp.
I tillegg må det huskes at de samme legemidlene fremstilles med kort eller langvarig handling, for eksempel er det et Corinthar retardpreparat, som begynner å virke bare etter 4-5 timer. For nødhjelp for hypertensive kriser, passer dette stoffet egentlig ikke til

Hva å gjøre etter en hypertensiv krise.
Når BP normaliseres, bør du drikke 20-30 g av moderkorn, hagtorn eller pion eller deres blanding. 3-4 dager etter den hypertensive krisen tar disse tinkturene 3 ganger om dagen. Om natten kan du ta 1/4 tabletter med lett sovende piller (mezapam, fenazepam)
Hvis pasienten tar kurs på noen piller fra en kronisk sykdom. I 1-2 dager etter en hypertensiv krise er det bedre å nekte fra dem i 1-2 dager. Dette gjelder ikke for antibiotika og inntak av antihypertensive stoffer av hypertensive pasienter.
Støy i hodet, svimmelhet, sløret syn etter en hypertensiv krise, fortsetter i noen dager. I disse dager må du hvile og ikke tillate fysisk og følelsesmessig overbelastning, vær ikke i solen, ikke bøy deg over, ikke arbeid på datamaskinen og ikke les den fine utskriften.

Ernæring etter hypertensiv krise: begrense inntaket av salt, pickles og marinader, krydret krydder. Spør legen din - det kan være nødvendig å erstatte vanlig bordsalt med salt med lavere natriuminnhold. Det er godt å inkludere honning, valnøtter, grønnsaker, frukt, juice fra tranebær, viburnum, aronia, avkok av villrose.

Flere folkelige oppskrifter for å normalisere presset
1. Kjøtt av dogrose: et halvt glass tørre rose hofter for 1 liter kokende vann - for å holde 15 minutter på dampbad. Eller bryg dogroseen i en termosflaske. Drikk i stedet for te.
2. Juice: bland 1 glass betesaft, gulrøtter, pepperrot, honning og juice av en sitron. Ta 1 ss. l. 3 ganger daglig før måltider i 1 time.
3. Infusjon av fennikelfrø: 1 ts. frø helles 0,5 kopp varmt vann. Insister 30 minutter, drikk før måltider 3 ganger om dagen. Frø av dill kan erstattes med blomster av kløver.

Hvor ofte kan hypertensive krisen hos en pasient komme tilbake.
Det avhenger av årsakene som forårsaket det. Hvis årsaken er i alvorlig uvanlig arbeid, stress, alkoholmisbruk, så er det enkeltkriser. Men selv her må du bli seriøst undersøkt. Lag EKG, ultralyd i hjertet - det er viktig å utelukke høyt blodtrykk. Ofte folk ikke føler seg høyt blodtrykk vet ikke at de har høyt blodtrykk, så ikke gjør behandling og komplikasjoner av hypertensjon gradvis utvikle seg til de fanger opp med et slag eller hjerteinfarkt.
Hvis årsaken til en krise - hypertensjon og kriser gjentas hver 2-3 dager, så her er det forverring av hypertensjon og trenger seriøs behandling, eller snarere korrigering av behandling av en lege, nevrolog, øyelege.

Hvordan takle hypertensiv krise - når du skal ringe "Førstehjelp" Fra intervjuet med kandidaten med. Vitenskap Poskrebysheva AS (Herald of the Healthy Holidays 2013, nr. 5, s. 16-17)

Hvis du har målt trykket og funnet ut at det varierer skarpt fra de vanlige indikatorene, må du roe ned og måle 1-2 ganger flere ganger. Hvis resultatene av målingene er skuffende, må du vurdere situasjonen - om du selv kan takle krisen eller du må ringe en ambulanse.
Hvis høyt blodtrykk vedvarer i mer enn en time og er ikke redusert, samtidig det plutselig brøt sammen, var det en nummenhet i hender eller føtter, smerte, choking, så kan det være Pre-takts forhold, om nødvendig umiddelbar sykehusinnleggelse. Hvis det ikke finnes slike tegn, kan du prøve å hjelpe deg selv med en hypertensive krise selv.
Vi må tydelig forstå regelen - trykket kan ikke reduseres dramatisk, ellers kan et slag utvikle seg. Å redusere blodtrykket under den hypertensive krisen vil trenge en helt annen medisinering enn de som hypertensive bruker daglig. Tabellene er nemlig ikke forlenget, men kortvirkende, som kan absorberes under tungen. Med denne resorpsjonen går medisinen umiddelbart inn i blodet, det virker som en prikk. Den mest sikre for dette formålet er hette og prazosin. Hver hypertensive pasient bør ha dem i medisinskapet i tilfelle krise. Ofte ambulanse leger bruker dibazol i injeksjoner, magnesium er bare bortkastet tid, deres handling er mye svakere enn virkningen av ovennevnte medisiner.
Så tar pasienten pillen under tungen. Etter 30 minutter måles trykket. Hvis det avtar, trenger ikke noe mer, bare måle trykk og overvåke trenden. Hovedkriteriet - i 3-4 timer skal det reduseres med 25 prosent fra den første. Hvis det ikke oppstår 4 timer etter en slik reduksjon, oppløs en annen tablett.
Du kan bruke folkemedisinen - fukt serviet i eplecidereddike og fest det til sålene. i 10 minutter.
Etter en hypertensive krise øker den daglige dosen av medisiner, helst etter konsultasjon med den behandlende legen. Og du kan legge folkemedisin til tradisjonelle medisiner: infusjon av urter som reduserer trykk, en blanding av betesaft, gulrøtter og sitron, juice av hvitløk og honning.

Hypertensiv krise hva å gjøre

HVA ER HYPERTENISK KRIS?

Den hypertensive krisen oppstår som regel i mennesker som allerede lider av arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk), og manifesteres av en plutselig økning i blodtrykket. I de fleste tilfeller oppstår den hypertensive krisen fra fravær og / eller feil behandling (uregelmessig mottak eller utilstrekkelige doser medikamenter).

HVORDAN ER HYPERTONIC CRISE HAPPEN?

I begynnelsen kan blodtrykket ikke være veldig høyt, for eksempel 170/100 mm Hg. Men etter hvert som krisen utvikler seg, stiger den til 220/120 mm Hg. og høyere.

Hovedtegnene til hypertensiv krise:

 • Følelse av frykt, smerte i det okkipitale området, som da sprer seg til hele hodet.
 • Kvalme, oppkast, svimmelhet.
 • Hjertet hjertesykdommer, forstyrrelser i hjertet, smerte i hjertet.
 • Noen ganger kramper, agitasjon.

En hypertensiv krise kan oppstå uten noen symptomer. I slike tilfeller blir en hypertensjon på over 220/120 mm Hg tatt som hypertensive krise. Det er ikke nødvendig å samtidig øke både systolisk (øvre) og diastolisk (lavere) trykk, for eksempel AD 180/140 mm Hg. - også hypertensiv krise.

HVA SKAL DU GJØR OM HYPERTENISK KRISE UTVIKLET?

 • Du bør ta en halvliggende stilling og prøve å slappe av, flere ganger for å puste inn og ut.
 • Hvis den hypertensive krisen har utviklet seg på grunn av en kraftig seponering av medisiner som senker blodtrykket, bør du umiddelbart begynne å ta disse medisinene.

 • Det er nødvendig å ta ett av følgende kortvirkende legemidler som reduserer BP, som vanligvis var effektivt og som er avtalt med legen din.
  • 1 tablett (25 mg) kaptopril under tungen; Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er ca. 4-6 timer.
  • 1 tablett (0,075 mg) klonidin under tungen; Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er mer enn 4 timer.
  • 1 tablett (40 mg) furosemid; Virkningen av virkning etter 20-30 minutter, varigheten av effekten er ca. 4 timer.
  • 1 tablett (10 mg) nifedipin, tygge og svelge (ikke ta nifedipin under tungen, da dette kan redusere blodtrykket dramatisk) Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er ca. 4-6 timer.
 • I tillegg til å redusere angst, kan du ta 60 dråper tinktur av valerian eller morwort.

 • Hvis du etter 30 minutter etter å ta medisiner ikke forbedret tilstanden og blodtrykket ikke gikk ned, bør du ringe ambulanseteamet. Etter å ha stabilisert tilstanden, bør du diskutere med legen årsakene som førte til hypertensive krisen, og bestemme den videre behandlingstaktikken. For å forhindre en hypertensive krise:
  • Det skal huskes at med arteriell hypertensjon er det nødvendig med daglig inntak av medisinering gjennom hele livet.
  • I intet tilfelle kan du slutte å ta medisinen selv etter at blodtrykket har gått ned til normale verdier!
 • Hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre?

  Begrepet hypertensiv krise er svært betinget. Den avgjørende betydningen er ikke tallene for blodtrykk, men de følelsene du opplever. Hvis du føler smerte eller tyngde i brystet eller hodet, blinker "flies" foran øynene, kvalme, oppkast uten tilsynelatende grunn - måle blodtrykket. Sannsynligvis har du en hypertensive krise.

  Trinn ett. Ikke ta panikk, prøv å ligge ned, slapp av, ro deg ned for å ta noen rolige pust og pust ut og måle blodtrykket. Hvis trykkstallene er påfallende forskjellig fra verdiene du er kjent med, går du videre til det andre trinnet.

  Trinn to. Akseptere (i fravær av kontraindikasjoner og allergier) kapoten 25 mg eller nifedipin (Corinfar, kordafleks) ved en dose på 10 mg, og videre kan ta rundt 60 valokardin korvalola dråper, 60 dråper av vendelrot skjær eller Leonurus, hjelperen satt på hodet.

  Trinn tre. Hvis du ikke har forbedret tilstanden i løpet av 30 minutter etter at du har tatt medisinen, har ikke trykket redusert. Du må snarest ringe en ambulanse (03).

  Husk: i de fleste tilfeller forekommer hypertensiv krise et tegn på utilstrekkelig behandling av arteriell hypertensjon.

  Andre artikler om emnet:

  Hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre?

  Kjernens hjerte er den utilstrekkelige reaksjonen av cerebrale arterier som følge av en plutselig økning i blodtrykket. Samtidig forekommer overdreven blodgass til hjernen under høyt trykk. Krisen begynner ofte med moderate blodtrykkstall, for eksempel opptil 170/100 mm Hg. Art. symptomene øker med økende trykk til 220/120 mm Hg. Art. og mer.

  Hovedkarakteristikken for krisen er en typisk hodepine. som er lokalisert i den okkipitale regionen, ledsages av en følelse av trykk over øynene og bak øynene, og sprer seg over hele hodet. Intensiteten av smerte øker raskt, så er det kvalme og gjentatte anfall av oppkast som ikke bringer lindring. Hvis behandling ikke utføres, kan alvorlige symptomer på cerebral blodstrømningsforstyrrelser (taleforstyrrelser, følsomhet og motorisk aktivitet) som er forløpere av et slag, oppstå. Det påvirker ikke bare hjernen, men også hjertet: det er uregelmessigheter i rytmen - forstyrrelser, hjertebanken, lungeødem kan utvikle seg.

  Hypertensive krisen er en svært farlig tilstand, og krever akutt omsorg!

  Hva om det var en hypertensive krise?

  Hvis du eller din kjære en hadde en hypertensiv krise (symptomer som vi har nevnt ovenfor), er det viktig å umiddelbart ringe en ambulanse poomsch, men det er nødvendig å gi nødhjelp alene. Hva du trenger å gjøre:

  1. Stille deg ned og ikke panikk. Spenningen vil føre til en ytterligere økning i trykket.

  2. Lig deg ned, slapp av, spre skuldrene dine, ta noen rolige puster.

  3. Hjemmemedisinskapet finner tablett foreskrive legen din, kan det være, for eksempel, Capoten (kaptopril) 25 mg eller nifedipin (Corinfar, kordafleks) 10 mg eller propranolol (obzidan) 40 mg eller 75 mg klonidin. Sett under tungen eller tygge og drikk varmt vann. Hvis noen av de listede legemidlene hjelper deg best, starter du med det.

  4. Hvis det er problemer med å puste mot bakgrunnen av høyt blodtrykk, hvesende puste med puste - ta 1 tablett av furosemid.

  5. I tillegg kan du ta 60 dråper korvalola eller valokordin, 60 dråper anstrøk av vendelrot eller motherwort, på occipital regionen for å sette en pepper patch.

  6. Dersom du ikke har forbedret tilstanden i løpet av 30 minutter etter at du har tatt medisinen, og trykket ikke har gått ned - ring en ambulanse. Forberedelser som du tok før legen kom, må du skrive ned slik at legen vet hva nøyaktig og i hvilke doser du allerede har behandlet krisen.

  7. Flertallet av hypertensive kriser er resultatet av utilstrekkelig utvalgt regelmessig antihypertensiv behandling, eller et brudd i legemiddelregime. Etter å ha stoppet krisen neste dag, kontakt legen din for valg av behandling og korreksjon.

  Hvis tonometeren er "av skala". Førstehjelp for hypertensiv krise (+ lyd)

  Ved å se på blodtrykkstallet på blodtrykksmonitoren, satte noen ubetinget seg en diagnose av "hypertensiv krise" og i en panikk drikker man en medisin etter hverandre. Faktisk er alt ikke så. Og ikke alltid tallene "140 til 90" av blodtrykket ditt - et tegn på den overvinne hypertensive krisen.

  Så det samme, hva er en hypertensive krise? Hva er hans symptomer? Hva trenger du å vite og hva du skal gjøre i denne situasjonen? For svar på disse spørsmålene, gikk sunne mennesker til Tatiana Nechesova.

  Litt om årsakene til hypertensiv krise

  Den hypertensive krisen er en kraftig økning i blodtrykket, som er ledsaget av utseende eller forverring av kliniske symptomer som krever rask og kontrollert reduksjon.

  I Russland ble det gjennomført en undersøkelse for å identifisere årsakene som førte til hypertensiv krise. En spesiell rangering av faktorer som utfordret en kraftig økning i trykket ble utarbeidet.

  Blant årsakene som også kan utløse en økning i blodtrykk - overdreven saltinntak, bruk av hormonelle legemidler, samt uregelmessig behandling av hypertensjon eller selvuttak av legemidler foreskrevet av lege.

  Symptomer på hypertensiv krise

  Den hypertensive krisen er ikke avhengig av antall blodtrykk. Denne tilstanden, som ikke bare er preget av økt blodtrykk, men også av alvorlige kliniske symptomer.

  Først av alt er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at hypertensive kriser er kompliserte og ukompliserte. Og alle har sine egne symptomer og særegenheter av dagens.

  Ukomplisert hypertensive krise

  Som regel følger det med abrupt oppgang blodtrykk, vanligvis ikke typisk for mennesker. Det kan være takykardi (rask hjerterytme), kraftig svette, hyppig vannlating. Noen mennesker har en følelse av bevegelse av hender, mangel på luft, ubehagelige opplevelser i hjertet.

  Komplisert hypertensive krise

  I dette tilfellet, i tillegg til de ovennevnte kraftig økning i trykket, hjertebank, hodepine og svimmelhet, er kvalme og oppkast festet, en følelse av parestesi (en følelse av pins og nåler på kroppen og hodet), nummenhet i hånden, noen sekunder kanskje tåkesyn.

  Hva å gjøre hvis det var en hypertensive krise

  Det stemmer. Viktigst, når de første symptomene dukker opp, må du ta et legemiddel som senker blodtrykket ditt innen kort tid. Snakk med legen din om hvilken medisin og dosering du må holde med deg i tilfelle en hypertensiv krise.

  Ikke vær overflødig og ta et beroligende middel (for eksempel "Trikardin"). Det er nødvendig å sikre tilstrømning av frisk luft, for eksempel å åpne et vindu eller et vindu. Hvis angrepet er ledsaget av følelse av parestesi, kvalme og oppkast, et brudd på syn eller tale, bør du alltid ringe til en ambulanse.

  Feil. En vanlig feil som kan gjøres med hypertensive kriser, er å ta et stoff som reduserer trykket, som brukes regelmessig. Dette er legemidlene som tas hver dag med høyt blodtrykk for å stabilisere tilstanden. Deres bruk under krise er praktisk talt meningsløst. Slike legemidler har en lang og akkumulerende effekt, og i denne situasjonen er de som vil starte sitt "arbeid" raskt trengte.

  Anbefalinger fra en spesialist

  Hvis den hypertensive krisen er ledsaget av takykardi (hjertebank), skjelving og agitasjon, må du ta et legemiddel som fjerner disse symptomene. For eksempel "Anaprilin" (40 mg), eller "Moxonidin" (0,2 - 0,4 mg), som skal tygges. Du kan bruke "Carvedilol" (12,5 - 25 mg). Slike preparater er spesielt indikert ved en hjertefrekvens på mer enn 80 slag per minutt.

  I tilfelle systolisk og diastolisk (øvre og nedre) trykk opphøyes, bør "Captopril" (eller "Kapoten") tas - 12,5-25 mg. Handlingen begynner på 15-20 minutter.

  Et annet stoff som kan hjelpe i slike tilfeller er Furosemide (40 mg), et stoff med en vanndrivende effekt. Det begynner å virke i 30-60 minutter. Legemidlet brukes hyppigere i den edematiske versjonen av krisen, når det er markert pastositeten til beina (en liten grad av ødem i huden og cellulose), hevelse under øynene. Hos mange pasienter kan denne tilstanden oppstå etter overdreven saltinntak.

  Vanligvis, for ukompliserte kriser, reduseres trykket etter 30-60 minutter. Men for å overvåke tilstanden din og kontrollere trykket er nødvendig innen de neste 6 timene.

  Endre tale, gangart, parestesi veksten av brennpunkter, mørke eller lyse fluer foran øynene, tap av syne et sekund, alvorlig kvalme og oppkast, kraftig svimmelhet - alle disse symptomene krever umiddelbar samtale brigade ambulanse.

  Profylakse av hypertensive kriser

  First. Hvis du bruker medisiner som reduserer trykket, bør de alltid være full. Ikke avbryt selv, selv når du når det normale blodtrykket.

  Den andre. Hvis slike stoffer ikke hjelper fullt ut, bør du konsultere en lege og justere behandlingen. Ikke la situasjonen løpe, spesielt hvis hypertensive kriser blir hyppige!

  Tredjedel. Uansett hvor tett det høres, bør man holde seg til grunnlaget for en sunn livsstil: overgi dårlige vaner, revidere menyen til fordel for rasjonell ernæring og regelmessig utføre fysiske øvelser.

  Hvordan måle blodtrykket på riktig måte

  Svært ofte begynner en person å måle blodtrykket tre eller fire ganger om dagen. Dette bør ikke gjøres. Trykket i løpet av dagen kan variere. For eksempel kan de mest "høye" tallene på en blodtrykksmonitor ses fra 5 til 11 og fra 18 til 20 pm. Denne såkalte kritisk klokke, hvor blodtrykket kan variere.

  I tillegg avhenger nøyaktigheten av indikatorene til tonometeren ofte av de nåværende omstendighetene, hvor en person måler trykk. Gjør dette fortrinnsvis i et rolig miljø, som tidligere har hvilt i 5 minutter. Personen skal være avslappet, det er umulig å krysse bena. Ca 30 minutter bør du ikke drikke kaffe, trene, og det er bedre å roe ned hvis du er nervøs.

  Når du velger en enhet, må du ha spesiell oppmerksomhet til mansjetten. Hvis den er stor og faller, kan tonometeren vise diskrete figurer. I tilfelle av en altfor stram mansjett vil blodtrykket være for høyt.

  Hva å gjøre med hypertensiv krise

  Hypritonisk krise kan betraktes som en konsekvens av hypertensjon. Dette er en veldig farlig komplikasjon og kan ikke stå alene.

  En av de viktigste farene ved den hypertensive krisen er at det kan oppstå når som helst, dets utvikling er helt uavhengig av utviklingen av hypertensiv sykdom. Med samme grad av sannsynlighet kan et angrep forekomme hos en person med det første og tredje stadium av sykdommen. En person som lider av høyt blodtrykk, bør alltid huske dette.

  Det er på grunn av denne uforutsigbarheten av den hypertensive krisen at alle mennesker rundt pasienten skal kunne gi førstehjelp ved plutselige endringer i blodtrykket. Ikke bare pasientene selv, men også deres slektninger, venner.

  Hvorfor den hypertensive krisen utvikler seg

  Det er mange faktorer som kan forårsake en hypertensiv krise. Leger som årsakene til denne nødsituasjonen kalles oftest:

  • sterke følelser. Årsaken til hypertensiv krise kan tjene som en opplevelse av frykt, psykose, stress, hysteri osv.
  • Overarbeid, og ikke nødvendigvis, bare fysisk, emosjonell tretthet, kan også forårsake en hypertensiv krise;
  • Hvis en person ikke følger forskriftene fra leger, spesielt ved uautorisert avbestilling av visse antihypertensive stoffer, er det mulig å utvikle en hypertensive krise. Årsaken til dette kan også være ukontrollert inntak av disse stoffene;
  • alkoholmisbruk;
  • Overdreven fysisk aktivitet. Spesielt ofte er denne grunnen funnet blant tidligere idrettsutøvere;
  • Årsaken til utviklingen av en hypertensive krise kan være en endring i været. Den største fare for hypertensive pasienter i dette tilfellet er at når det skjer en skarp forandring i været, observeres et hopp i atmosfærisk trykk;
  • rikelig mat, overspising;
  • svikt i hjernens reguleringssenter. Dette manifesteres i hopp i blodtrykk, en funksjonsfeil i dette senterets arbeid kan være et resultat av både eksterne og interne faktorer;

  Egenskaper av hypertonisk krise

  Legene advarer om at trykket ikke skal reduseres kraftig, i alle tilfeller bør det gjøres gradvis. Ved kraftig reduksjon i blodtrykket kan alvorlige negative konsekvenser for hypertensjon oppstå, og sammenfall med ledsagelsestap kan forekomme.

  Eksperter kaller den sikre trykkreduksjonen på 20-30 mm Hg. Art. per time. Hvis denne hastigheten overskrides, er det mulig å skade hjernen og indre organer (utvikling av iskemiske forandringer).

  Den hypertensive krisen er den akutte tilstanden som er kilden til ulike subjektive lidelser. Denne tilstanden forårsaker symptomer på hjerterytme og i noen tilfeller vegetativ karakter. Resultatet av dette er symptomatologi, som taler om målorganets nederlag, slik at en persons tilstand krever akutt medisinsk behandling.

  Den hypertensive krisen refereres vanligvis til kategorien forhold som utgjør en reell trussel mot menneskeliv, og derfor bør man ikke utsettes for en doktorsbesøk når det gjelder utvikling. Naturligvis, hvis denne tilstanden har utviklet seg for første gang hos en person, bør et besøk til klinikken også foregå så snart som mulig.

  Det bør utelukkes myten at når man utvikler en hypertensiv krise, er det visse spesifikke verdier for blodtrykk, ifølge hvilket man kan bedømme hvor alvorlig en person er. Faktisk, i hvert tilfelle er mengden blodtrykk individuelt. Og den hypertensive krisen i seg selv er ofte en harbinger av utviklingen av hypertensjon hos mennesker.

  Leger rapporterer at det er 2 hovedmekanismer for å øke blodtrykket:

  • hjerte mekanisme;
  • den vaskulære mekanismen.

  Det skal bemerkes at den primære hypertensive krisen ikke bare forårsaker en økning i blodtrykket, men også en rekke andre komplikasjoner. Spesielt øker sannsynligheten for feil i driften av visse systemer eller organer kraftig. Feil kan oppstå ved hjertesvikt, ustabilt nervesystem, angina pectoris, aneurysm, lungeødem, myokardinfarkt.

  Hvordan manifesterer hypertensive krisen?

  Symptomatologien til den hypertensive krisen bør minst være kjent for å kunne skaffe førstehjelp i en kritisk situasjon.

  Utviklingen av hypertensiv krise er ledsaget av slike symptomer:

  • en person kan føle en krusning i sine templer. Noen ganger kan denne pulsasjonen ha en ubehagelig, jevn smertefull karakter;
  • Den hypertensive krisen ledsages av en skarp, bankende hodepine. Som hovedregel er fokuset på hodepine i den occipitale delen av hodet;
  • diastoliske blodtrykksverdier kan variere over et bredt spekter. I noen tilfeller er de litt høyere enn 120 mm-nivået. Hg. i andre tilfeller - overskrider denne verdien betydelig;
  • en person opplever alvorlig kvalme, oppkast er mulig;
  • I løpet av den hypertensive krisen øker belastningen på hjertets venstre ventrikel betydelig. På grunn av dette oppstår merkbar kortpustethet;
  • rødme av hud;
  • i noen tilfeller er det sterke smertefulle opplevelser i området bak brystbenet. Smerten er av komprimerende natur;
  • En av symptomene på en hypertensiv krise kan være problemer med syn, noen ganger vil selv synlige synsfelt falle ut. Problemer med syn er oftest manifestert i blinkende "fluer" foran øynene;
  • Også utviklingen av den hypertensive krisen er ledsaget av uforklarlig irritabilitet, personen er i en overexcited tilstand.

  Moderne medisiner skiller mellom to typer hypertensive kriser. Dette, først, en krise av den første typen (eller hyperkinetisk) som kan observeres hovedsakelig i de tidligste stadier av en sykdom som hypertensjon.

  Klassifisering av hypertensive kriser

  Eksperter deler alle typer hypertensive kriser i to typer:

  For hypertensive kriser i den første gruppen er startfasen så akutt som mulig. Denne typen hypertensive krise er oftest observert i de tidlige stadier av hypertensjon. Under utviklingen var det en økning i den overveiende systoliske trykkindeksen. Blant de andre symptomene er det en markant rask puls, og andre "vegetative tegn" er også karakteristiske for hyperkinetisk krise.

  Når det gjelder den hypokinetiske typen krise, utvikler den vanligvis i et sent stadium av hypertensjon. Hypokinetisk krise oppstår mot bakgrunn av konstant høyt blodtrykk. Den er preget av en langsom utvikling, men en veldig sterk strøm. Fasen av utviklingen av krisen tar opp til flere dager (3 - 5 dager). For denne typen krise som er preget av hjerne- og hjertesymptomer.

  Regler for levering av sykepleie

  Nesten hver hypertensive pasient som har besøkt sykehuset minst én gang, kan takle hypertensiv krise. Faktum er at de er utdannet av kardiologer selv. Noen pasienter er så sikre på deres evner at de ikke engang anser det for nødvendig å gå til klinikken, og foretrekker å takle den hypertensive krisen alene.

  Men du må fortsatt søke på leger, fordi noen ganger er en hypertensive krise et signal som varsler om at hypertensjon begynner å utvikle seg. En person vet ikke engang om det.

  For å gi førstehjelp i utviklingen av denne tilstanden, bør følgende anbefalinger følges:

  Det første du må gjøre for pasienten er å roe seg ned. Panikk og hastverk er dårlige hjelpere i enhver situasjon;

  Hvis en person er veldig opphisset og ikke kan roe seg alene, så kan sedativer brukes. Det er lov å ta en tinktur av valerian, motherwort, og pasienten kan også ta Corvalol.

  Pasienten skal få frisk luft. For å sikre innstrømningen er det nødvendig å åpne vinduet i rommet.

  Siden utviklingen av krisen kan være et brudd på pusten, må pasienten gjenopprette pusten. For å gjøre dette, ta noen dype pust og puster ut.

  Den skadde skal legges i sengen i en semi-sittende stilling. Samtidig bør det holdes varmt og ingenting burde plage ham.

  Noen ganger er krisen en konsekvens av det faktum at pasienten ikke tok medisinen foreskrevet av legen i tide. I dette tilfellet er det lov å ta en dose av dette legemidlet utenfor tidsplanen, dette vil redusere trykket. Hvis utviklingen av den hypertensive krisen ledsages av smerte i området bak brystbenet, er det merkbar åndenød, da kan du ta 0,5 tabletter nitroglyserin. Dette vil bidra til å stabilisere pasientens tilstand før medisinsk teamets ankomst.

  Det er tillatt å ta ikke mer enn 3 tabletter nitroglyserin i 1 gang. Intervallet mellom doser skal være minst 5 minutter.

  Du kan sette en kald komprimering på en persons hode, du kan også bruke en ispakke. På baksiden av nakken og kalvene får benene å legge sennepplaster. I dette tilfellet anbefales det å bruke varmeputer som skal brukes på skinner eller føtter. Varmere bør være på menneskekroppen i ikke mer enn 15-20 minutter.

  Hvis det er enda en mistanke om en hypertensive krise, må du regelmessig måle blodtrykket. Det anbefales at du gjør dette med et intervall på 20 minutter. Som et resultat av pre-hospital omsorg, bør det begynne å avta. Hvis dette ikke skjer, og tilstanden til offeret blir verre, må det straks tas til sykehuset.

  Til tross for alle disse tiltakene, kan hypertensive kriser i noen tilfeller stoppes bare av leger og bare ved innføring av intravenøse injeksjoner av visse legemidler. Komplikasjoner av en krise kan føre til akutt sykehusinnleggelse.

  Det er kritisk å overholde timeplanen for å ta medisiner foreskrevet av legen. Hvis du savner bruk av antihypertensiva, minst én gang, kan det umiddelbart føre til en alvorlig forverring i pasientens helse. Brudd på tidsplanen for å ta medisiner forårsaker et sterkt hopp i blodtrykket.

  Hypertensiv krise: symptomer og førstehjelp

  Hypertensiv krise er ikke forgjeves anses å være livstruende, t. Å. Dette farlig komplikasjon av hypertensjon kan ende alvorlige komplikasjoner. Myokardinfarkt, aorta-ruptur, hemoragisk eller iskemisk slag, lungeødem, akutt nyresvikt, cerebralt ødem, utvikling av arytmi eller svangerskapsforgiftning hos gravide - mulige konsekvenser av en kraftig økning i blodtrykket kan være en årsak til død.

  Ifølge statistikken søker mer enn 3% av akuttavdelingspatienter medisinsk hjelp nettopp på grunn av den hypertensive krisen. De bestemmer et stabilt forhold mellom aktualiteten til bestemmelsen av den første akuttomsorgen før nødsituasjonen og antall komplikasjoner av denne farlige tilstanden.

  Til utvikling av hypertensive krisen kan det være forskjellige grunner. De er patologi av hjertet og blodårer, nyrer, hjerne, endokrine kjertler, eller dårlige vaner, været forandrer seg med endringer i atmosfærisk trykk, psyko-emosjonelle påkjenninger, tretthet og tidlig medisiner foreskrevet av lege. En viktig rolle i å oppdage hopp i blodtrykket spilles av en feil organisert tilnærming for å eliminere hodepine og kontrollere blodtrykk.

  I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med symptomene og reglene for førstehjelp i hypertensiv krise. Denne kunnskapen vil hjelpe deg med å oppdage denne alvorlige komplikasjonen av hypertensjon og for å hjelpe deg selv eller noen i nærheten. Å ha disse ferdighetene, ifølge de fleste leger, burde hver av oss. Dette vil bidra til å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner som fører til langtidssykdom eller død av pasienten.

  symptomer

  De viktigste symptomene på utviklingen av den hypertensive krisen er:

  • abrupt økning i blodtrykket;
  • intens smerte i parietal eller oksipitalt område av hodet;
  • rask puste;
  • følelser av mangel på luft;
  • blinkende "flyr" foran øynene;
  • svimmelhet;
  • endringer i bevissthet eller døsighet;
  • urimelig å spise kvalme eller oppkast;
  • brudd på gangen.

  Alvorlighetsgraden av symptomene på hypertensiv krise er variabel og avhenger av typen av denne tilstanden.

  Den hypertensive krisen kan være:

  • hyperkine (I-type) - utvikles vanligvis i de tidlige stadier av hypertensjon, og blir forårsaket av økt tone av det sympatiske delingen av det autonome nervesystemet, skjer i løpet av få minutter, er mer vanlig hos menn;
  • hypokinetisk (II type) - utvikles vanligvis i de senere stadier av hypertensjon, og blir forårsaket av økt tone av det parasympatiske delingen av det autonome nervesystemet, skjer i løpet av få timer eller dager, er mer vanlig hos kvinner.

  Symptomer på hyperkinetisk krise:

  • en signifikant økning i normalt blodtrykk;
  • hjertebanken;
  • generell agitasjon;
  • skjelving av lemmer;
  • svette;
  • hodepine ledsaget av pulsasjon;
  • smerte i hjertet, ledsaget av følelser av "synkende hjerte";
  • tørr munn;
  • rødhet i ansiktet;
  • Hyppig og rikelig vannlating etter eliminering av et angrep.

  Symptomer på hypokinetisk krise:

  • apati;
  • apati og utmattelse;
  • døsighet;
  • økt blodtrykk;
  • hodepine av en sprengende natur;
  • kvalme og oppkast;
  • svimmelhet;
  • hevelse i ansiktet;
  • ødemer på hender og føtter;
  • en markert reduksjon i mengden av frigjort urin
  • blep og tørrhet i huden;
  • forverring av synsskarphet.

  I motsetning til den rådende oppfatning av samfunnet, tyder den hypertensive krisen ikke på visse blodtrykksverdier. De er alltid individuelle og avhenger av både stadium av arteriell hypertensjon og indeksene av såkalt "arbeidstrykk", der en person føler seg normal.

  Førstehjelp

  Til tross for de ulike typer hypertensiv krise, er nødhjelp for et hopp i blodtrykk det samme. Algoritmen for dens gjengivelse er som følger:

  1. Det er praktisk å sette pasienten i en semi-sittende stilling, ved hjelp av puter eller improviserte midler.
  2. Kontakt lege. Hvis pasienten har utviklet en hypertensive krise for første gang, er det nødvendig å ringe en ambulanse for akutt sykehusinnleggelse.
  3. Rolig pasienten Hvis pasienten ikke kan roe seg på egenhånd, så gi ham en tinktur av valerian, motherwort, Carvalol eller Valocardin.
  4. Sørg for fri pusting av pasienten, og lind ham av lufttette klær. Gi frisk luft og et optimalt temperaturregime. Be pasienten å ta noen dype pust og utånding.
  5. Hvis mulig måle blodtrykket. Gjenta målingene hvert 20. minutt.
  6. Hvis pasienten tar et antihypertensive stoff, anbefalt av legen for å eliminere krisen, så la han ta den. Hvis det ikke er slike avtaler, gi deretter sublingualt 0,25 mg Captopril (Kapoten) eller 10 mg Nifedipin. Hvis det etter 30 minutter ikke er tegn på å senke blodtrykket, bør legemidlet gjentas en gang til. I fravær av effekt og ved å ta en gjentatt dose av legemidlet, må du ringe en ambulanse.
  7. Påfør en kaldpress eller ispakke til hodet og en varm vannflaske til føttene. I stedet for en varmepute, kan du sette sennepplast på baksiden av nakke og kalsmuskler.
  8. Når det oppstår smerte i hjertet av hjertet, kan pasienten få en tablett Nitroglycerin og Validol under tungen. Det bør tas i betraktning at å ta nitroglyserin kan forårsake en kraftig reduksjon i blodtrykket, så det bør kun tas med Validol, noe som eliminerer denne bivirkningen.
  9. Med hodepine av sprengende natur, noe som indikerer en økning i intrakranielt trykk, kan pasienten gis til å ta en tablett av Lasix eller Furosemide.

  Husk! Før du gir medisiner, bør du alltid tenke nøye og vurdere tilstanden til pasienten. Her kan du hjelpe operatører som aksepterer ambulansbrigadenes anrop.

  Hva skal jeg gjøre etter en hypertensiv krise?

  Etter normalisering av arterielt trykk er det nødvendig å forklare for pasienten at fullstendig stabilisering av tilstanden vil oppstå etter 5-7 dager. I løpet av denne perioden bør det observeres en rekke restriksjoner og regler som forhindrer et gjentatt hopp i blodtrykk. Deres liste inneholder følgende anbefalinger:

  1. Med tiden tar du antihypertensive stoffer anbefalt av legen din.
  2. Kontroller regelmessig blodtrykket og registrer resultatene i en spesiell "Diary of hypertension."
  3. Avvis fysisk aktivitet og gjør ikke plutselige bevegelser.
  4. Avvis morgenløp og andre fysiske øvelser.
  5. Unntatt visning av video- og fjernsynsprogrammer som bidrar til overbelastning av psyken.
  6. Begrens inntaket av salt og væske.
  7. Ikke overeat.
  8. Unngå konflikter og andre stressende situasjoner.
  9. Nekter å drikke og røyke.

  Ukomplisert hypertensive krise kan behandles i hjemmet og poliklinisk innstilling. I andre situasjoner må pasienten bli innlagt på sykehus for omfattende undersøkelse, eliminering av komplikasjoner og reseptbelagte legemiddelbehandling.

  Gubkinsky TV- og radiokomité, video om emnet "Hypertonisk krise":

  Les Mer Om Fartøyene