Hvordan behandle en hypertensive krise hjemme

Hypertensiv krise - dette er ofte et fenomen, så det aktuelle spørsmålet er hvordan man skal behandle den hypertensive krisen hjemme. Mange mennesker står overfor sykdommen på en gang, det er viktig for dem å vite hvilken hjelp de trenger i den hypertensive krisen hjemme.

Økningen i blodtrykksindikatorer (AD) er alltid usikker for menneskeliv, det krever rask assistanse inntil ankomst av "ambulanse". Den hypertensive krisen er en alvorlig og farlig manifestasjon av hypertensjon.

Hva er den hypertensive krisen

Hypertensiv krise - en kraftig økning i blodtrykket til signifikante indikasjoner. I denne tilstanden begynner uønskede komplikasjoner som utgjør en trussel for menneskers helse. Hvis du ikke gir assistanse i tide, er det dødelig utfall. Når pasientens første tegn manifesterer seg, må de umiddelbart kunne hjelpe seg hjemme.

Sykdommen fører til følgende konsekvenser:

 • bevissthetstap
 • hjerteinfarkt;
 • puffiness av lungene;
 • brudd på aorta;
 • problemer med nyrefunksjon
 • minneverdigelse;
 • problemer med syn.

Trykket øker ødeleggelsen av cellene som danner fartøyets vegger. Gradvis dannet clot, tette fartøyet. Økningen i blodtrykket er farlig, ettersom alle menneskelige organer er skadet.

Årsaker til hypertensiv krise

Vanligvis er pasienter som lider av høyt blodtrykk, på dispensarkonto hos legen. Av denne grunn opplever pasienter sjelden støt på hypertensiv krise. Du bør vite faktorene som påvirker sykdomsprogresjonen, dette er:

 • tobakksrøyking;
 • alkoholmisbruk;
 • tumorer, neoplasmer i hodet;
 • pre-eklampsi;
 • traumer til skallen.

Årsakene til sykdommen er som følger:

 1. Overflød av salt i kroppen.
 2. Hyppige stressende situasjoner.
 3. Hormonale svikt hos kvinner.
 4. Adenom av prostata.
 5. Abrupt abstinens av narkotika utviklet for å redusere blodtrykket.
 6. Hjernens iskemi.
 7. Overdreven fysisk aktivitet.

Mange foretrekker å spise for fet mat, noe som fører til skarpe trykkfall. Hovedårsakene til sykdommen er stressfulle situasjoner og emosjonell overstyring.

Symptomer på hypertensiv krise

Det er viktig å lære å skille tegn på en sykdom hjemme. Det symptomatiske bildet er som følger:

 • blødning fra nesen;
 • kvalme, oppkast;
 • besvimelse;
 • rødhet eller blek av dermis;
 • kaldhet av lemmer;
 • kortpustethet;
 • smerte i brystet;
 • kramper;
 • for mye spenning.

Det er tilfeller der patologien utvikler seg uten uttalt tegn og manifestasjoner. Det kan være en ekstra serie tegn som indikerer et skarpt hopp i blodtrykk.

Førstehjelp før ankomst av "førstehjelp"

Slægtninge bør lære å hjelpe i tilfelle en kraftig økning i blodtrykket.

Den første regelen er kallelsen til ambulansbrigaden. Inntil øyeblikk av ankomst skal pasienten legges og hvile. Nedre ekstremiteter bør være under brystnivået. Det neste trinnet er å fjerne alle de sjenerte klærne. I huset åpner ventilasjonsruten for å ventilere rommet. Du kan gjøre en pasient til et varmt bad for føttene eller bare bruke flasker med vann, dekker dem med offerets ben.

Hvis det er sennepplastere i huset, sett en på oksipitalt området. Det er forbudt å gi medisin til pasienten alene. Du kan bare bruke de legemidlene som tidligere var foreskrevet av en lege. Hvis sykdommen er mild, vil alt bli gjort ved intramuskulær eller intravenøs injeksjon. Det vil ikke være behov for å besøke klinikken. I tilfelle av alvorlige og komplikasjoner er akutt innlegging av pasienten nødvendig.

Behandling av hypertensive krise hjemme

Med en slik patologi trenger leger hjelp. Etter et skarpt hopp er det viktig å måle blodtrykket kontinuerlig, bruke stoffer som holder trykket i normen. Ikke alle hypertensive pasienter velger medisinen. Hypertensiv krise innebærer behandling og hjemme. Mange foretrekker å bruke tradisjonell medisin. Det finnes oppskrifter som kan bidra til å eliminere tegn på alvorlig sykdom. Midler kan brukes hjemme, men kontakt alltid legen din på forhånd.

Metode nummer 1

For å forberede medisinen trenger du:

 • sitron;
 • et glass mineralvann;
 • en spiseskje naturlig honning.

I mineralvannet rør honningen, hell den klemte saften ut av en halv sitron. En forberedt forberedelse til å drikke om gangen om morgenen på tom mage. Medisinen bidrar ikke bare til å holde blodtrykksnivåene normale, men eliminerer også overdreven spenning, regulerer søvn. Det forberedte produktet er ikke lagret, så det er nødvendig å klargjøre preparatet før dets umiddelbare anvendelse.

Metode nummer 2

Å forberede en annen medisin du trenger:

 • ett glass kokende vann;
 • 10 gram frukt av viburnum.

Strøm bæren med kokende vann og sett i et vannbad i 20 minutter. Så kult, avløp og bruk. Siden etter perkoleringen reduseres volumet, og i et ufullstendig beger tilsetter det kokte vannet. Drikk en tredjedel av glasset tre ganger om dagen. Du kan spise som før måltider, og etterpå. Oppbevar kjøttkraft bare på et mørkt, kaldt sted.

Metode nummer 3

Å forberede pengene du trenger:

 • fire hoder av mellomstort hvitløk;
 • en sitron;
 • 1,25 kokende vann.

Sitron og hvitløk la gjennom pressen. Den resulterende blandingen helle kokende vann og la det komme til infusjon i en dag ved en varm temperatur. Fra tid til annen må agenten blandes. Etter at infusjonen har avkjølt, filtreres den. Drikk stoffet en spiseskje tre ganger om dagen i en halv time før måltider.

I tillegg til disse måtene å senke blodtrykket kan være gjennom ulike samlinger av urter. Decoctions er utarbeidet uavhengig eller kjøpt i et apotekets tinktur av planter. Slike rusmidler er gode på oppgaven og kompletterer den viktigste behandlingen.

hagtorn

Hawthorn er en plante som hovedsakelig hjelper med økt blodtrykk. Hjemme, medisinen er forberedt med sine blomster. En spiseskje blomster helles 0,5 liter kokende vann. La slippe i en halv time, avløp og bruk deretter. Drikk to ganger om dagen for et halvt glass. Dette verktøyet bidrar til å redusere blodtrykket, styrke veggene i kapillærene og hjelpe i tilfelle takykardi.

motherwort

La oss nå se hvordan du fjerner symptomene på høyt blodtrykk. Det er nødvendig å forberede et legemiddel fra motherwort. For å gjøre dette, skyll to spiseskjeer med moderkjøtt et glass kokende vann og la det fylles i 40 minutter. Det neste trinnet er å spenne legemidlet og konsumere det. Drikk en medisin en spiseskje fem ganger om dagen. Ved hjelp av det forberedte produktet er det mulig å justere nervesystemet, forbedre behandlingen.

Blanding av tinkturer

Spørsmålet er: hva skal man gjøre hvis trykket har økt kraftig. I dette tilfellet vil en ambulanse være en blanding av tinkturer. På apoteket for å kjøpe tinkturer av motherwort, hagtorn, peppermynte, avvikende pioen og corvalol. Alle ingrediensene, bland i like store mengder og bruk i løpene av blodtrykk for en teskje, fortynnet i et glass vann. Drikk tre ganger om dagen.

Hvordan behandle hypertensiv krise

I tilfelle av denne patologien er det viktig å velge de riktige oppskrifter for preparering av legemidler som kan fjerne alle symptomer. Du kan fjerne hypertensiv krise ved å bruke:

 1. Fotbad med tilsetning av sennep.
 2. Lotioner med eple cider eddik. Påfør dem i 10 minutter til føttene.
 3. Naturlig honning. Ett glass gulrøtter blandet med sukkerroer juice, juice av en sitron og en skje med honning. Hele massen bland godt, drikk en spiseskje en time før måltider.
 4. Honning med hvitløkjuice. Bland i like store mengder. Drikk medisinen to ganger daglig for to ss.
 5. Astragalus. Avkasting av gress viser høy effektivitet. To spiseskjeer urter hell 350 ml kokende vann. Hele massen skal infunderes i en time. Ta medisinen tre ganger om dagen for to ss. Behandling bør vare minst tre uker.
 6. Avkjøling av gress. 30 gram urter fyller 400 ml kokende vann. Legg blandingen på sakte brann, kok i 10 minutter. Vent til produktet er avkjølt, og ta tre ganger om dagen for 30 ml.
 7. Clover rød eng. Hjelper med å redusere blodtrykket. Ved komplisert applikasjon, lindrer den sykdommen.
 8. Melissa. Medisinsk urte brukt til hypertensiv krise. Fra høyt blodtrykk skal en spiseskje urter helles i 300 ml kokende vann og la være infundert. Om en time, drikk et halvt glass. Spis tre ganger om dagen.

Forebygging av hypertensiv krise

Det er viktig for de pasientene som har høyt blodtrykk å være spesielt oppmerksom på forebygging.

Den hypertensive krisen er lettere å hindre enn å senere eliminere konsekvensene. Pasientene bør overholde følgende regler:

 1. Masser regelmessig kraftsonen.
 2. Ta alle medisiner foreskrevet av legen din.
 3. Reduser bruken av salt eller til og med forlate det helt.
 4. Delta på fysioterapi klasser
 5. Å overholde en modus for hvile og arbeid.
 6. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.
 7. Ta beroligende midler.
 8. Å følge en diett.

Den hypertensive krisen manifesterer seg raskt, så du trenger å kjenne alle tegn på sykdommen for å forhindre utvikling av sykdommen. Under en rolig pasient bør det føre en sunn livsstil, regelmessig ta foreskrevet medisiner. Ikke engasjere seg i selvbehandling for ikke å skade din egen helse og ikke forverre situasjonen.

Hva er Hypertensive krisen - symptomer og førstehjelp, komplikasjoner


I dag skal vi snakke om hypertensiv krise - en tilstand av skarp og imponerende økning i arteriell trykk, ledsaget av forbigående forringelse av hjernecirkulasjon, hjertesvikt og uttrykte autonome symptomer. På stedet alter-zdrav.ru vil vi fortelle om årsakene, hovedsymptomene og det første nødhjelp for hypertensive (hypertensive) kriser.

Hva er den hypertensive krisen, koden for ICD-10 og hvor farlig den er

I utgangspunktet er dette konsekvens av hypertensjon (som er utbredt i verden, når opptil 30% av den totale befolkningen), som er preget av en betydelig økning i blodtrykket, noen ganger til og med opptil 240 mm. hg

Ofte skjer denne situasjonen om morgenen og krever et presserende besøk av akuttmedisinsk behandling. Det økte trykket kan utvikle seg sakte eller lynrask og har en varighet fra et par timer til 2-3 dager.

Etter lindring av en akutt ukomplisert krise fortsetter kroppens gjenoppretting i minst 5 dager.

En eneste utvikling av et angrep av hypertensive kriser er årsaken til sykdommens gjenoppvekst.

Statuskoden for ICD 10 er oftest betegnet I10, med variasjoner mulig kode I11-I15.

Hva er farlig hypertensive krise? Med en tidlig gjengitt første akuttmedisinsk behandling og etterfølgende rasjonell behandling kan det være en masse katastrofale komplikasjoner, og til og med et dødelig utfall.

Årsaker til hypertensiv krise og predisponerende faktorer

 1. Økt mengde salt, spist i hvilken som helst form. Det fører til en økning i volumet av total blodstrøm og blodutstrømning fra hjertet, som følgelig øker trykket;
 2. Spasm av blodkar. Hormoner adrenalin, norepinefrin produseres av binyrene. Hvis disse hormonene kommer inn i blodet, øker tonen i karene og fører til en rask sammentrekning av hjertet. På grunn av innsnevring av fartøyene forblir mange organer uten blodtilførsel. Dette kan provosere alvorlige komplikasjoner;
 3. En slik patologi som hypertensjon;
 4. Sykdommer i det endokrine systemet (hypertyreoidisme og diabetes mellitus);
 5. Nerves patologi (forekomst av steiner, nedsatt nyrefunksjon, konstant manifestert pyelonefrit og glomerulonephritis, neoplasmer);
 6. Aterosklerotiske endringer i blodkar;
 7. Ulike hjertesykdommer (hjerteinfarkt, hjerteinfarkt);
 8. Feil i hormonsystemet. Generelt manifesterer denne patologien seg i kvinner;
 9. Craniocerebral skade;
 10. Manglende overholdelse av foreskrevet diett forårsaker gjentatte angrep;
 11. Vanlig psyko-emosjonell overbelastning, stressende situasjoner;
 12. vektig;
 13. Skadelige vaner (alkohol, sigaretter);
 14. Fysisk overstyring;
 15. Skarpt vær endrer seg i meteorologisk avhengighet;
 16. Uregelmessig bruk av medisiner foreskrevet av legen, normalisering av trykket eller det såkalte "tilbaketrekkssyndromet" (når pasienten abrupt abonnerer de mottatte tabletter selv).

Symptomer på hypertensiv krise - de første tegnene

 • Ved måling av blodtrykk er det en signifikant økning i blodtrykket;
 • ansiktet blir rødt;
 • Utseendet til usunn skinne i øynene;
 • hjertebanken over 90-100 slag per minutt;
 • tyngde i hjertet;
 • kortpustethet;
 • muskel tremor, kulderystelser;
 • svimmelhet;
 • en følelse av kvalme og oppkast;
 • Smerter i hjertet, eliminert ved bruk av beroligende midler;
 • det er en ikke-eksisterende ringing;
 • pulsering i templet;
 • frigjøring av klebrig kald svette;
 • en alvorlig hodepine i baksiden av hodet og hodet, vanligvis av voksende karakter;
 • krusninger foran øynene og andre synsforstyrrelser (flyr for øynene, skjuler, masker);
 • noen ganger kramper, økt spenning, en følelse av frykt;
 • Et bevissthetstap er mulig.

Typer av hypertensive kriser - klassifisering

Kriser hos hypertensive pasienter er vanligvis delt:

1. På vei for utvikling.

Hyperkinetisk. Den er preget av en økning i kun det øvre trykket (dvs. systolisk), på grunn av inntak av adrenalinhormon i blodet. Det observeres vanligvis hos pasienter med høyt blodtrykk i begynnelsen, og uttrykkes av en kraftig økning i trykk og generell svakhet. Angrepet varer i flere timer og er ikke tilbøyelig til å utvikle komplikasjoner.

Hypokinetisk. Denne økningen i bare diastolisk (lavere) trykk på grunn av frigjøring av norepinefrin. Den utvikler sakte, men varer i et par dager. Diagnostisert ved 2,3 stadier av hypertensjon og bidrar til alvorlige konsekvenser.

Eukinetisk type. Den dannes på grunn av en økning i to trykkverdier i samme grad. Utviklingen av en slik krise tar ikke mye tid, men det overføres lett.

2. Ved tilstedeværelse av komplikasjoner.

Ukomplisert type. Ikke forårsaker konsekvenser. Angrepet stoppes enkelt av narkotika. Varigheten er kort.

Komplisert type. Det manifesterer seg i mennesker som har høyt blodtrykk i lang tid (2,3 grader). Det starter sakte, men krever øyeblikkelig legehjelp. Legemidler er ikke alltid første gang å takle et angrep. Denne typen patologi bidrar til utviklingen av alvorlige sykdommer. Og hvis unødig hjelp er gitt, kan pasienten dø.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Generelt, et alvorlig angrep av hypertensiv krise påvirker nervesystemet, forstyrrer nyrene og hjertet, kan føre til blodpropper i store blodårer.

 1. Akutt hypertensive encefalopati;
 2. hjerteinfarkt;
 3. slag;
 4. hjerte og nyresvikt;
 5. hevelse i lungene og hjernen;
 6. tromboembolisme;
 7. stratifisering eller brudd på aorta-aneurisme;
 8. iskemisk sykdom, angina pectoris;
 9. utvikling av lammelse / parese.

Hypertensiv krise - førstehjelp, hva du skal gjøre, hvordan du tar av

Først legevakt for hypertensive krise hjemme ofte spiller en avgjørende rolle på hastigheten på sin leveranse kan avhenge av en persons liv eller mengden av utviklet seg på grunn av sin irreversible effekter.

 1. Først og fremst skal den skadde sitte i en stilling - ligge og gi tilgang til frisk luft, frigjøre fra klær som komprimerer brystet.
 2. Ring et ambulanseteam.
 3. Offrets hode skal kastes litt, for å hindre overdreven blodgennemstrømning til hjernen.
 4. Det anbefales å bruke kaldt til det okkipitale området.
 5. Drikking er strengt kontraindisert for å redusere risikoen for irritasjon av emetisk refleks.
 6. Hvis diagnostisert type patologi som ukomplisert, for lindring av hypertensiv krise kan bruke følgende stoffer: 1 kaptopril tabletter eller hetten (fjerner vaskulær tone, forbedrer nyreblodstrømmen og blodtilførselen til hjertemuskelen, en diuretisk effekt) eller en tablett Nifedipin eller corinfar (stoffet blokkerer flusspat sammensatt, fremmer vasodilasjon og støtter myokardiums arbeid). Tabletter med hypertensive kriser bør tas under tungen. En halv time etter å ha tatt medisiner, er det nødvendig å måle blodtrykket. Hvis det ikke er noen effekt, må du ta en ny dose av legemidlet.
 7. For å lindre hjertesmerter, administreres Nitroglycerin under tungen 1 tablett. Det fjerner spasmen av blodkar og kjemper aktivt med angina.
 8. Med hurtig hjerterytme er 1 tablet metoprolol foreskrevet. Påvirker perifer blodstrøm, reduserer blodtrykket, forhindrer iskemiangrep og normaliserer rytmen av hjerteaktivitet.
 9. For en beroligende effekt av nervesystemet, kan du ta slike beroligende midler som:

Morwort har en positiv effekt på nervesystemet, arbeidet i hjertet og normaliserer blodtrykket. Inneholder tanniner og vitaminer E, A, B, C. Også gunstig påvirker søvn, eliminerer følelser av angst og frykt, støtter immunitet.

Valerian inneholder tilstrekkelig mengde essensielle oljer, tanniner, alkaloider, sukkerarter og annet. Virkningen av det medisinske anlegget er en smertestillende og beroligende effekt. I tillegg fjerner det perfekt spasmer av blodkar og reduserer blodstrømmen til hjernen.

Validol er en blanding av mentol og stoffer ekstrahert fra roten av valerianen. Ta medisiner påvirker nerveenden, hvorav følger utvidelsen av lumen i karene, fjerning av smertefulle opplevelser, reduksjon av nervespenning. Legemidlet er ganske vanlig og praktisk å bruke. For å unngå tilfeller av overdose, bør den daglige dosen ikke overstige 5-6 tabletter.

En reduksjon i blodtrykket er akseptabelt bare med 25-30% av de opprinnelige dataene. Neste dag etter angrepet, må du besøke en lege for diagnostiske studier eller justere den foreskrevne behandlingen.

Hypertensiv krise - diagnose

Diagnosen av HA er basert på:

 • måling av blodtrykk;
 • biokjemisk blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • elektrokardiogram;
 • ultralyd undersøkelse av nyrene;
 • ekkokardiografi;
 • Røntgenundersøkelse av brystorganer;
 • ophthalmoscopy;
 • anbefalinger fra en kardiolog, oftalmolog, nevropatolog og terapeut.

Behandling, medisiner for hypertensjon

 1. Adrenoblokere reduserer mengden dannelse av binyrene. Anaprilin, Carvedilol.
 2. ACE-hemmere normaliserer nyreblodstrømmen. Enalapril, Captopril.
 3. Kalsium tubal blokkere reduserer vasokonstriksjon, og forhindrer kalsiumstrømmen. Amlodipin.
 4. Diuretika, det vil si diuretika. Hydroklortiazid.
 5. Narkotika av sentral virkning blir sjelden brukt og virker i hjernens sentrum. Moxonidine.

Behandling for hypertensive kriser under sykehusinnleggelse er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og individuelle indikatorer.

Urgent sykehusinnleggelse er obligatorisk i ineffektiviteten av narkotika som reduserer blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeødem eller systematiske trykkstifter i korte perioder. Lengden på oppholdet på sykehuset kan være 30-35 dager.

Forebygging av hypertensiv krise

Svært viktig er samsvar med dietten for hypertensjon og forebygging av hypertensive kriser i fremtiden.

 • Eliminer stressende situasjoner og dårlige vaner.
 • Bruk regelmessig medisiner, øvelser og utfør selvmåling av trykk, opptak av data i en spesiell notisbok.
 • Kosthold betyr avvisning av stekt, krydret og salt mat. Eliminering av slike drikkevarer som alkohol, sterk te eller kaffe, bør volumet av daglig væske ikke overstige en liter. Det er strengt forbudt å spise søtsaker og ferskt brød.

Hypertensiv krise: symptomer og første førstehjelp

Hvordan riktig å gi til seg selv og andre den første akutte hjelpen ved en hypertensive krise?

Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Guseinova ZG (Bulletin of the Healthy Holidays 2008, nr. 12, s. 12-13)

Hypertensiv krise - denne plutselige plutselige økningen i blodtrykket, som er ledsaget av en spasmer av blodkar eller en økning i volumet av blod som sirkulerer i sirkulasjonssystemet.

På hvilke tonometer kan vi snakke om den hypertensive krisen? Ulike mennesker har forskjellige indikatorer. Hvis en person har en levetid på blodtrykksverdier på 90/60, kan det oppstå en krise i ham på 120/90, og i en pasient med høyt blodtrykk i klasse 3, kan krisen begynne med 250/180. Det er derfor en høy poengsum ikke er et symptom på en hypertensive krise. Du må alltid ta hensyn til "arbeidstrykket", og øke det med mer enn 30 ml kvikksølv betraktes som en av symptomene på hypertensiv krise

Årsaker til hypertensiv krise:
1. Hypertensiv sykdom
2. Craniocerebral trauma
3. Nerves patologi
4. Endokrine og andre sykdommer

Symptomer på hypertensiv krise:
1. En kraftig økning i blodtrykket med 20-50 enheter
2. Alvorlig hodepine
3. Svakhet
4. Svimmelhet
5. Kvalme, oppkast
6. Skjul for øynene eller blinking av fluer
7. Svette
8. Komprimerende smerte i hjertet
9. Panikk, frykt for døden
Noen av de ovennevnte symptomene på hypertensiv krise er kanskje ikke tilstede.

Nødhjelp for hypertensiv krise:
Krisen kan vare 2-3 timer, noen ganger lenger. Jo lengre det varer, jo verre konsekvenser - karene er i en spasm tilstand, ernæringen av hjernevæv, hjerte, øyne, nyrer er forstyrret. Derfor må du gi pasienten nødhjelp

Hva å gjøre hvis du eller en kjære har en hypertensive krise - førstehjelp.
Handlingsalgoritmen er som følger:
1. Hold deg rolig, ikke oppstyr.
2. Pasienten skal ta stilling til å ligge, hevde hodet - dette vil skape en utstrømning av blod fra hodet. En liggende stilling er ikke tilrådelig.
3. Fjern de tette klærne.
4. Varm fotbad, hvis det ikke er noen åreknuter.
5. Kaldhet på nakke og nakke
6. Fjern alle støynivåer, slå av TVen
7. Du kan ikke drikke vann - det kan forårsake brekninger, og en gagrefleks øker trykket.
8. Ta et stoff som reduserer blodtrykk - Corinfar, hette, kaptopril. Et sterkt trykk kan ikke reduseres. Prosessen skal strekkes i 3-4 timer. En kraftig nedgang i trykket kan føre til en spasmer av blodkar, et brudd på metabolske prosesser i hjernen.
Med blodtrykk mindre enn 180, ta først 1/4 av tabletten, etter 30-40 minutter måles trykket. Hvis redusert, ta en annen 1/4 tablett. Og så videre.
9. Hva å gjøre med hypertensive kriser, hvis det ikke var noen stoffer som reduserer blodtrykket, var det i hånden. Du kan drikke 2 tabletter nospy og noe beroligende - valerian, corvalol, valokardin.
10. Ta anti-angst narkotika, det vil si til en hypertensiv krise -.. Det er adrenalinrush, som er ledsaget av frykt for døden, er en person i panikk frykt, som trykket fortsetter å stige, og tablettene kan ikke handle.
11. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en neseblod under en hypertensiv krise? Det er ikke nødvendig å skremmes, er det omvendt også - når blodet strømmer, redusert intrakranialt trykk, eller kan revne årene i hjernen. Du kan ikke kaste hodet tilbake, ellers vil det være blod lekker, men også for å senke lavt kan ikke sette en chill på broen. Damp båndene med hydrogenperoksid og tamp ned nesen. Du trenger ikke å bandasje bandasjer, noen ganger kommer inn i nesen opptil 2 meter bandasje. Etter 10-15 minutter går neseblod vanligvis bort.

Hvilke medisiner som skal tas når hypertensiv krise.
Det skjer at en person tok medisin, men det hjalp ham ikke. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ta en annen medisin eller ikke ta to medisiner samtidig? Det er ingenting å bekymre deg for å ta to medisiner, men du må vite hvilken er den sterkeste. Corinfar virker raskt - på 15 minutter reduseres trykket. Kapaten begynner å jobbe senere, men også trykket avtar sakte, noe som skal gjøres under krisen. Derfor er det ikke fornuftig å drikke etter korintisk drypp.
I tillegg må det huskes at de samme legemidlene fremstilles med kort eller langvarig handling, for eksempel er det et Corinthar retardpreparat, som begynner å virke bare etter 4-5 timer. For nødhjelp for hypertensive kriser, passer dette stoffet egentlig ikke til

Hva å gjøre etter en hypertensiv krise.
Når BP normaliseres, bør du drikke 20-30 g av moderkorn, hagtorn eller pion eller deres blanding. 3-4 dager etter den hypertensive krisen tar disse tinkturene 3 ganger om dagen. Om natten kan du ta 1/4 tabletter med lett sovende piller (mezapam, fenazepam)
Hvis pasienten tar kurs på noen piller fra en kronisk sykdom. I 1-2 dager etter en hypertensiv krise er det bedre å nekte fra dem i 1-2 dager. Dette gjelder ikke for antibiotika og inntak av antihypertensive stoffer av hypertensive pasienter.
Støy i hodet, svimmelhet, sløret syn etter en hypertensiv krise, fortsetter i noen dager. I disse dager må du hvile og ikke tillate fysisk og følelsesmessig overbelastning, vær ikke i solen, ikke bøy deg over, ikke arbeid på datamaskinen og ikke les den fine utskriften.

Ernæring etter hypertensiv krise: begrense inntaket av salt, pickles og marinader, krydret krydder. Spør legen din - det kan være nødvendig å erstatte vanlig bordsalt med salt med lavere natriuminnhold. Det er godt å inkludere honning, valnøtter, grønnsaker, frukt, juice fra tranebær, viburnum, aronia, avkok av villrose.

Flere folkelige oppskrifter for normalisering av press:
1. Kjøtt av dogrose: et halvt glass tørre rose hofter for 1 liter kokende vann - for å holde 15 minutter på dampbad. Eller bryg dogroseen i en termosflaske. Drikk i stedet for te.
2. Juice: bland 1 glass betesaft, gulrøtter, pepperrot, honning og juice av en sitron. Ta 1 ss. l. 3 ganger daglig før måltider i 1 time.
3. Infusjon av fennikelfrø: 1 ts. frø helles 0,5 kopp varmt vann. Insister 30 minutter, drikk før måltider 3 ganger om dagen. Frø av dill kan erstattes med blomster av kløver.

Hvor ofte kan hypertensive krisen hos en pasient komme tilbake.
Det avhenger av årsakene som forårsaket det. Hvis årsaken er i alvorlig uvanlig arbeid, stress, alkoholmisbruk, så er det enkeltkriser. Men selv her må du bli seriøst undersøkt. Lag EKG, ultralyd i hjertet - det er viktig å utelukke høyt blodtrykk. Ofte folk ikke føler seg høyt blodtrykk vet ikke at de har høyt blodtrykk, så ikke gjør behandling og komplikasjoner av hypertensjon gradvis utvikle seg til de fanger opp med et slag eller hjerteinfarkt.
Hvis årsaken til en krise - hypertensjon og kriser gjentas hver 2-3 dager, så her er det forverring av hypertensjon og trenger seriøs behandling, eller snarere korrigering av behandling av en lege, nevrolog, øyelege.

Hvordan håndtere hypertensiv krise - når du skal ringe en ambulanse. Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Poskrebysheva AS (Herald of the Healthy Holidays 2013, nr. 5, s. 16-17)

Hvis du har målt trykket og funnet ut at det varierer skarpt fra de vanlige indikatorene, må du roe ned og måle 1-2 ganger flere ganger. Hvis resultatene av målingene er skuffende, må du vurdere situasjonen - om du selv kan takle krisen eller du må ringe en ambulanse.
Hvis høyt blodtrykk vedvarer i mer enn en time og er ikke redusert, samtidig det plutselig brøt sammen, var det en nummenhet i hender eller føtter, smerte, choking, så kan det være Pre-takts forhold, om nødvendig umiddelbar sykehusinnleggelse. Hvis det ikke finnes slike tegn, kan du prøve å hjelpe deg selv med en hypertensive krise selv.
Vi må tydelig forstå regelen - trykket kan ikke reduseres dramatisk, ellers kan et slag utvikle seg. Å redusere blodtrykket under den hypertensive krisen vil trenge en helt annen medisinering enn de som hypertensive bruker daglig. Tabellene er nemlig ikke forlenget, men kortvirkende, som kan absorberes under tungen. Med denne resorpsjonen går medisinen umiddelbart inn i blodet, det virker som en prikk. Den mest sikre for dette formålet er hette og prazosin. Hver hypertensive pasient bør ha dem i medisinskapet i tilfelle krise. Ofte ambulanse leger bruker dibazol i injeksjoner, magnesium er bare bortkastet tid, deres handling er mye svakere enn virkningen av ovennevnte medisiner.
Så tar pasienten pillen under tungen. Etter 30 minutter måles trykket. Hvis det avtar, trenger ikke noe mer, bare måle trykk og overvåke trenden. Hovedkriteriet - i 3-4 timer skal det reduseres med 25 prosent fra den første. Hvis det ikke oppstår 4 timer etter en slik reduksjon, oppløs en annen tablett.
Du kan bruke folkemedisinen - fukt serviet i eplecidereddike og fest det til sålene. i 10 minutter.
Etter en hypertensive krise øker den daglige dosen av medisiner, helst etter konsultasjon med den behandlende legen. Og du kan legge folkemedisin til tradisjonelle medisiner: infusjon av urter som reduserer trykk, en blanding av betesaft, gulrøtter og sitron, juice av hvitløk og honning.

Hva å gjøre med hypertensiv krise

Hypritonisk krise kan betraktes som en konsekvens av hypertensjon. Dette er en veldig farlig komplikasjon og kan ikke stå alene.

En av de viktigste farene ved den hypertensive krisen er at det kan oppstå når som helst, dets utvikling er helt uavhengig av utviklingen av hypertensiv sykdom. Med samme grad av sannsynlighet kan et angrep forekomme hos en person med det første og tredje stadium av sykdommen. En person som lider av høyt blodtrykk, bør alltid huske dette.

Det er på grunn av denne uforutsigbarheten av den hypertensive krisen at alle mennesker rundt pasienten skal kunne gi førstehjelp ved plutselige endringer i blodtrykket. Ikke bare pasientene selv, men også deres slektninger, venner.

Hvorfor den hypertensive krisen utvikler seg

Det er mange faktorer som kan forårsake en hypertensiv krise. Leger som årsakene til denne nødsituasjonen kalles oftest:

 • sterke følelser. Årsaken til hypertensiv krise kan tjene som en opplevelse av frykt, psykose, stress, hysteri osv.
 • Overarbeid, og ikke nødvendigvis, bare fysisk, emosjonell tretthet, kan også forårsake en hypertensiv krise;
 • Hvis en person ikke følger forskriftene fra leger, spesielt ved uautorisert avbestilling av visse antihypertensive stoffer, er det mulig å utvikle en hypertensive krise. Årsaken til dette kan også være ukontrollert inntak av disse stoffene;
 • alkoholmisbruk;
 • Overdreven fysisk aktivitet. Spesielt ofte er denne grunnen funnet blant tidligere idrettsutøvere;
 • Årsaken til utviklingen av en hypertensive krise kan være en endring i været. Den største fare for hypertensive pasienter i dette tilfellet er at når det skjer en skarp forandring i været, observeres et hopp i atmosfærisk trykk;
 • rikelig mat, overspising;
 • svikt i hjernens reguleringssenter. Dette manifesteres i hopp i blodtrykk, en funksjonsfeil i dette senterets arbeid kan være et resultat av både eksterne og interne faktorer;

Egenskaper av hypertonisk krise

Legene advarer om at trykket ikke skal reduseres kraftig, i alle tilfeller bør det gjøres gradvis. Ved kraftig reduksjon i blodtrykket kan alvorlige negative konsekvenser for hypertensjon oppstå, og sammenfall med ledsagelsestap kan forekomme.

Eksperter kaller den sikre trykkreduksjonen på 20-30 mm Hg. Art. per time. Hvis denne hastigheten overskrides, er det mulig å skade hjernen og indre organer (utvikling av iskemiske forandringer).

Den hypertensive krisen er den akutte tilstanden som er kilden til ulike subjektive lidelser. Denne tilstanden forårsaker symptomer på hjerterytme og i noen tilfeller vegetativ karakter. Resultatet av dette er symptomatologi, som taler om målorganets nederlag, slik at en persons tilstand krever akutt medisinsk behandling.

Den hypertensive krisen refereres vanligvis til kategorien forhold som utgjør en reell trussel mot menneskeliv, og derfor bør man ikke utsettes for en doktorsbesøk når det gjelder utvikling. Naturligvis, hvis denne tilstanden har utviklet seg for første gang hos en person, bør et besøk til klinikken også foregå så snart som mulig.

Det bør utelukkes myten at når man utvikler en hypertensiv krise, er det visse spesifikke verdier for blodtrykk, ifølge hvilket man kan bedømme hvor alvorlig en person er. Faktisk, i hvert tilfelle er mengden blodtrykk individuelt. Og den hypertensive krisen i seg selv er ofte en harbinger av utviklingen av hypertensjon hos mennesker.

Leger rapporterer at det er 2 hovedmekanismer for å øke blodtrykket:

 • hjerte mekanisme;
 • den vaskulære mekanismen.

Det skal bemerkes at den primære hypertensive krisen ikke bare forårsaker en økning i blodtrykket, men også en rekke andre komplikasjoner. Spesielt øker sannsynligheten for feil i driften av visse systemer eller organer kraftig. Feil kan oppstå ved hjertesvikt, ustabilt nervesystem, angina pectoris, aneurysm, lungeødem, myokardinfarkt.

Hvordan manifesterer hypertensive krisen?

Symptomatologien til den hypertensive krisen bør minst være kjent for å kunne skaffe førstehjelp i en kritisk situasjon.

Utviklingen av hypertensiv krise er ledsaget av slike symptomer:

 • en person kan føle en krusning i sine templer. Noen ganger kan denne pulsasjonen ha en ubehagelig, jevn smertefull karakter;
 • Den hypertensive krisen ledsages av en skarp, bankende hodepine. Som hovedregel er fokuset på hodepine i den occipitale delen av hodet;
 • diastoliske blodtrykksverdier kan variere over et bredt spekter. I noen tilfeller er de litt høyere enn 120 mm-nivået. Hg. i andre tilfeller - overskrider denne verdien betydelig;
 • en person opplever alvorlig kvalme, oppkast er mulig;
 • I løpet av den hypertensive krisen øker belastningen på hjertets venstre ventrikel betydelig. På grunn av dette oppstår merkbar kortpustethet;
 • rødme av hud;
 • i noen tilfeller er det sterke smertefulle opplevelser i området bak brystbenet. Smerten er av komprimerende natur;
 • En av symptomene på en hypertensiv krise kan være problemer med syn, noen ganger vil selv synlige synsfelt falle ut. Problemer med syn er oftest manifestert i blinkende "fluer" foran øynene;
 • Også utviklingen av den hypertensive krisen er ledsaget av uforklarlig irritabilitet, personen er i en overexcited tilstand.

Moderne medisiner skiller mellom to typer hypertensive kriser. Dette, først, en krise av den første typen (eller hyperkinetisk) som kan observeres hovedsakelig i de tidligste stadier av en sykdom som hypertensjon.

Klassifisering av hypertensive kriser

Eksperter deler alle typer hypertensive kriser i to typer:

For hypertensive kriser i den første gruppen er startfasen så akutt som mulig. Denne typen hypertensive krise er oftest observert i de tidlige stadier av hypertensjon. Under utviklingen var det en økning i den overveiende systoliske trykkindeksen. Blant de andre symptomene er det en markant rask puls, og andre "vegetative tegn" er også karakteristiske for hyperkinetisk krise.

Når det gjelder den hypokinetiske typen krise, utvikler den vanligvis i et sent stadium av hypertensjon. Hypokinetisk krise oppstår mot bakgrunn av konstant høyt blodtrykk. Den er preget av en langsom utvikling, men en veldig sterk strøm. Fasen av utviklingen av krisen tar opp til flere dager (3 - 5 dager). For denne typen krise som er preget av hjerne- og hjertesymptomer.

Regler for levering av sykepleie

Nesten hver hypertensive pasient som har besøkt sykehuset minst én gang, kan takle hypertensiv krise. Faktum er at de er utdannet av kardiologer selv. Noen pasienter er så sikre på deres evner at de ikke engang anser det for nødvendig å gå til klinikken, og foretrekker å takle den hypertensive krisen alene.

Men du må fortsatt søke på leger, fordi noen ganger er en hypertensive krise et signal som varsler om at hypertensjon begynner å utvikle seg. En person vet ikke engang om det.

For å gi førstehjelp i utviklingen av denne tilstanden, bør følgende anbefalinger følges:

Det første du må gjøre for pasienten er å roe seg ned. Panikk og hastverk er dårlige hjelpere i enhver situasjon;

Hvis en person er veldig opphisset og ikke kan roe seg alene, så kan sedativer brukes. Det er lov å ta en tinktur av valerian, motherwort, og pasienten kan også ta Corvalol.

Pasienten skal få frisk luft. For å sikre innstrømningen er det nødvendig å åpne vinduet i rommet.

Siden utviklingen av krisen kan være et brudd på pusten, må pasienten gjenopprette pusten. For å gjøre dette, ta noen dype pust og puster ut.

Den skadde skal legges i sengen i en semi-sittende stilling. Samtidig bør det holdes varmt og ingenting burde plage ham.

Noen ganger er krisen en konsekvens av det faktum at pasienten ikke tok medisinen foreskrevet av legen i tide. I dette tilfellet er det lov å ta en dose av dette legemidlet utenfor tidsplanen, dette vil redusere trykket. Hvis utviklingen av den hypertensive krisen ledsages av smerte i området bak brystbenet, er det merkbar åndenød, da kan du ta 0,5 tabletter nitroglyserin. Dette vil bidra til å stabilisere pasientens tilstand før medisinsk teamets ankomst.

Det er tillatt å ta ikke mer enn 3 tabletter nitroglyserin i 1 gang. Intervallet mellom doser skal være minst 5 minutter.

Du kan sette en kald komprimering på en persons hode, du kan også bruke en ispakke. På baksiden av nakken og kalvene får benene å legge sennepplaster. I dette tilfellet anbefales det å bruke varmeputer som skal brukes på skinner eller føtter. Varmere bør være på menneskekroppen i ikke mer enn 15-20 minutter.

Hvis det er enda en mistanke om en hypertensive krise, må du regelmessig måle blodtrykket. Det anbefales at du gjør dette med et intervall på 20 minutter. Som et resultat av pre-hospital omsorg, bør det begynne å avta. Hvis dette ikke skjer, og tilstanden til offeret blir verre, må det straks tas til sykehuset.

Til tross for alle disse tiltakene, kan hypertensive kriser i noen tilfeller stoppes bare av leger og bare ved innføring av intravenøse injeksjoner av visse legemidler. Komplikasjoner av en krise kan føre til akutt sykehusinnleggelse.

Det er kritisk å overholde timeplanen for å ta medisiner foreskrevet av legen. Hvis du savner bruk av antihypertensiva, minst én gang, kan det umiddelbart føre til en alvorlig forverring i pasientens helse. Brudd på tidsplanen for å ta medisiner forårsaker et sterkt hopp i blodtrykket.

Hypertensiv krise: symptomer og førstehjelp

Hypertensiv krise er ikke forgjeves anses å være livstruende, t. Å. Dette farlig komplikasjon av hypertensjon kan ende alvorlige komplikasjoner. Myokardinfarkt, aorta-ruptur, hemoragisk eller iskemisk slag, lungeødem, akutt nyresvikt, cerebralt ødem, utvikling av arytmi eller svangerskapsforgiftning hos gravide - mulige konsekvenser av en kraftig økning i blodtrykket kan være en årsak til død.

Ifølge statistikken søker mer enn 3% av akuttavdelingspatienter medisinsk hjelp nettopp på grunn av den hypertensive krisen. De bestemmer et stabilt forhold mellom aktualiteten til bestemmelsen av den første akuttomsorgen før nødsituasjonen og antall komplikasjoner av denne farlige tilstanden.

Til utvikling av hypertensive krisen kan det være forskjellige grunner. De er patologi av hjertet og blodårer, nyrer, hjerne, endokrine kjertler, eller dårlige vaner, været forandrer seg med endringer i atmosfærisk trykk, psyko-emosjonelle påkjenninger, tretthet og tidlig medisiner foreskrevet av lege. En viktig rolle i å oppdage hopp i blodtrykket spilles av en feil organisert tilnærming for å eliminere hodepine og kontrollere blodtrykk.

I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med symptomene og reglene for førstehjelp i hypertensiv krise. Denne kunnskapen vil hjelpe deg med å oppdage denne alvorlige komplikasjonen av hypertensjon og for å hjelpe deg selv eller noen i nærheten. Å ha disse ferdighetene, ifølge de fleste leger, burde hver av oss. Dette vil bidra til å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner som fører til langtidssykdom eller død av pasienten.

symptomer

De viktigste symptomene på utviklingen av den hypertensive krisen er:

 • abrupt økning i blodtrykket;
 • intens smerte i parietal eller oksipitalt område av hodet;
 • rask puste;
 • følelser av mangel på luft;
 • blinkende "flyr" foran øynene;
 • svimmelhet;
 • endringer i bevissthet eller døsighet;
 • urimelig å spise kvalme eller oppkast;
 • brudd på gangen.

Alvorlighetsgraden av symptomene på hypertensiv krise er variabel og avhenger av typen av denne tilstanden.

Den hypertensive krisen kan være:

 • hyperkine (I-type) - utvikles vanligvis i de tidlige stadier av hypertensjon, og blir forårsaket av økt tone av det sympatiske delingen av det autonome nervesystemet, skjer i løpet av få minutter, er mer vanlig hos menn;
 • hypokinetisk (II type) - utvikles vanligvis i de senere stadier av hypertensjon, og blir forårsaket av økt tone av det parasympatiske delingen av det autonome nervesystemet, skjer i løpet av få timer eller dager, er mer vanlig hos kvinner.

Symptomer på hyperkinetisk krise:

 • en signifikant økning i normalt blodtrykk;
 • hjertebanken;
 • generell agitasjon;
 • skjelving av lemmer;
 • svette;
 • hodepine ledsaget av pulsasjon;
 • smerte i hjertet, ledsaget av følelser av "synkende hjerte";
 • tørr munn;
 • rødhet i ansiktet;
 • Hyppig og rikelig vannlating etter eliminering av et angrep.

Symptomer på hypokinetisk krise:

 • apati;
 • apati og utmattelse;
 • døsighet;
 • økt blodtrykk;
 • hodepine av en sprengende natur;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet;
 • hevelse i ansiktet;
 • ødemer på hender og føtter;
 • en markert reduksjon i mengden av frigjort urin
 • blep og tørrhet i huden;
 • forverring av synsskarphet.

I motsetning til den rådende oppfatning av samfunnet, tyder den hypertensive krisen ikke på visse blodtrykksverdier. De er alltid individuelle og avhenger av både stadium av arteriell hypertensjon og indeksene av såkalt "arbeidstrykk", der en person føler seg normal.

Førstehjelp

Til tross for de ulike typer hypertensiv krise, er nødhjelp for et hopp i blodtrykk det samme. Algoritmen for dens gjengivelse er som følger:

 1. Det er praktisk å sette pasienten i en semi-sittende stilling, ved hjelp av puter eller improviserte midler.
 2. Kontakt lege. Hvis pasienten har utviklet en hypertensive krise for første gang, er det nødvendig å ringe en ambulanse for akutt sykehusinnleggelse.
 3. Rolig pasienten Hvis pasienten ikke kan roe seg på egenhånd, så gi ham en tinktur av valerian, motherwort, Carvalol eller Valocardin.
 4. Sørg for fri pusting av pasienten, og lind ham av lufttette klær. Gi frisk luft og et optimalt temperaturregime. Be pasienten å ta noen dype pust og utånding.
 5. Hvis mulig måle blodtrykket. Gjenta målingene hvert 20. minutt.
 6. Hvis pasienten tar et antihypertensive stoff, anbefalt av legen for å eliminere krisen, så la han ta den. Hvis det ikke er slike avtaler, gi deretter sublingualt 0,25 mg Captopril (Kapoten) eller 10 mg Nifedipin. Hvis det etter 30 minutter ikke er tegn på å senke blodtrykket, bør legemidlet gjentas en gang til. I fravær av effekt og ved å ta en gjentatt dose av legemidlet, må du ringe en ambulanse.
 7. Påfør en kaldpress eller ispakke til hodet og en varm vannflaske til føttene. I stedet for en varmepute, kan du sette sennepplast på baksiden av nakke og kalsmuskler.
 8. Når det oppstår smerte i hjertet av hjertet, kan pasienten få en tablett Nitroglycerin og Validol under tungen. Det bør tas i betraktning at å ta nitroglyserin kan forårsake en kraftig reduksjon i blodtrykket, så det bør kun tas med Validol, noe som eliminerer denne bivirkningen.
 9. Med hodepine av sprengende natur, noe som indikerer en økning i intrakranielt trykk, kan pasienten gis til å ta en tablett av Lasix eller Furosemide.

Husk! Før du gir medisiner, bør du alltid tenke nøye og vurdere tilstanden til pasienten. Her kan du hjelpe operatører som aksepterer ambulansbrigadenes anrop.

Hva skal jeg gjøre etter en hypertensiv krise?

Etter normalisering av arterielt trykk er det nødvendig å forklare for pasienten at fullstendig stabilisering av tilstanden vil oppstå etter 5-7 dager. I løpet av denne perioden bør det observeres en rekke restriksjoner og regler som forhindrer et gjentatt hopp i blodtrykk. Deres liste inneholder følgende anbefalinger:

 1. Med tiden tar du antihypertensive stoffer anbefalt av legen din.
 2. Kontroller regelmessig blodtrykket og registrer resultatene i en spesiell "Diary of hypertension."
 3. Avvis fysisk aktivitet og gjør ikke plutselige bevegelser.
 4. Avvis morgenløp og andre fysiske øvelser.
 5. Unntatt visning av video- og fjernsynsprogrammer som bidrar til overbelastning av psyken.
 6. Begrens inntaket av salt og væske.
 7. Ikke overeat.
 8. Unngå konflikter og andre stressende situasjoner.
 9. Nekter å drikke og røyke.

Ukomplisert hypertensive krise kan behandles i hjemmet og poliklinisk innstilling. I andre situasjoner må pasienten bli innlagt på sykehus for omfattende undersøkelse, eliminering av komplikasjoner og reseptbelagte legemiddelbehandling.

Gubkinsky TV- og radiokomité, video om emnet "Hypertonisk krise":

Behandling av hypertensive kriser

Skarpe hopp med blodtrykk kan forekomme hos pasienter med hypertensjon, så vel som hos personer som ikke lider av hypertensjon - på grunn av stress, sykdom og påvirkning av uønskede faktorer. For første gang anbefales det at en krise behandles på et sykehus for å finne frem til årsakene som forårsaket det.

Standarder for innlagt behandling

Hypertensive kriser er en konsekvens av stress, samt plutselig forverring av hypertensjon. De passerer med brudd på funksjonene i hjernen, nyrene, det autonome nervesystemet og blodstrømmen i koronarbeinene. Karakterisert av risikoen for å utvikle en slik formidabel komplikasjon, som lungeødem, myokardinfarkt, slagtilfelle.

Årsakene til kriseutbrudd er avhengig av mange faktorer, alt fra genetisk predisponering, livsstil, hormonelle svikt, somatiske sykdommer, skadelige arbeidsforhold og psyko-sjokk-sjokk. Men hovedfaktoren er progressiv arteriell hypertensjon.

Kriser er preget av typer (1, 2):

 1. Short. Lungene, så fort stopp og passere i flere timer. Trykket stiger til 180/110 mm Hg. Art. Det er smerte i baksiden av hodet og templene, skjelving i kroppen, svimmelhet, ansiktshyperemi, en følelse av kvalme, hyppige hjerteslag, generell opphisselse.
 2. Langvarig (tung). Kan vare i flere dager. Det er alle symptomene, som ved type 1, men fortsatt oppkast, nummenhet og prikking i kroppen, forvirring og stuniness blir lagt til.

Diagnose av kriser deler de presserende stater i to hovedtyper - komplisert og ukomplisert. De kan bli representert i form av et slikt bord:

Indikasjoner for innleggelse er alle kompliserte kriser i rytmeforstyrrelser og hjerteledning, hypertensiv encefalopati, forbigående iskemisk anfall, dårlig sirkulasjon i hjernen, akutt koronart eller venstre ventrikkelsvikt.

Pasienter med komplikasjoner er på sykehus i kardiologi eller nevrologisk avdeling, i intensivavdelingen. De er nødvendigvis diagnostisert.

For ukomplisert krise

VIKTIG! Ukompliserte kriser er underlagt behandling på sykehuset. Hvis angrepet oppstod for første gang, stopper ikke på prehospitalstadiet, gjentatt i 2 dager - det er trussel om komplikasjoner fra hjerte og blodårer.

Pasientene er innlagt på behandlingsstedet på bosattstedet. Før ankomsten av en ambulanse og sykehusinnleggelse på et sykehus, er det nødvendig å raskt hjelpe de syke med alle improviserte metoder og forsøke å fjerne den hypertensive krisen:

 1. Fjern knappene, få tilgang til luften, sett pasienten på en slik måte at hodet ligger over underbenet.
 2. Skrive en en av narkotika ( "Kaptoprilderivater", "Nifedipine", "Corinfar", "Hypothiazid" "Atenolol" "Nitroglycerin", "Farmadipin" "Inderal").
 3. Sett under språket "Validol" og slipp 30 dråper "Valocardina", "Corvalol" eller tinkturer av valerian.
 4. Du kan legge sennepplast på skinnene.
 5. Det er moralsk å roe en person og ikke å forlate en.

Behandling av hypertensive kriser utføres avhengig av hvilken type nødstilfelle. Legen bestemmer hva slags hjelp å gi pasienten, og hvor skal han begynne? Taktikken og nødvendig diagnostikk er valgt.

Spørsmålet om parenteral bruk av medisinsk utstyr (intravenøst, i muskelen) blir behandlet (hjemme, terapeutikk eller i intensivavdelingen). Det er en anamnese og årsakene til krisen, de riktige metodene for å administrere pasienten er valgt. For eksempel vil behandlingen av en gravid kvinne og en pasient med slag berige betydelig.

VIKTIG! Målet for medisinsk behandling er stasjonær identifisere mulige årsaker til nødsituasjoner blir normalisert, støtter minuttvolum, renal blodstrøm, forebygging av komplikasjoner og deres kontroll, valg av antihypertensive midler (egnet spesifikk pasient), hurtig og kontrollert trykkavlastning, i lys av bivirkninger.

For en komplisert krise

Stadier av pasientbehandling for en krise med komplikasjon består i nødvendig nødhjelp (etter vurdering av den generelle tilstanden) og gjennomføring av undersøkelser. Behandlingen av en komplisert hypertensive krise begynner med å bistå pasienten selv på prehospitalstadiet.

Diagnose innebærer gjennomføring av slike nødvendige tiltak:

 • Utfør en generell blodprøve (her er antall hvite blodlegemer viktig, for eksempel, hemolyse indikerer tilstedeværelsen av en komplisert form).
 • Biokjemisk blodprøve (nødvendig for eliminering av uremi).
 • En rutinemessig urinalyse under en komplikasjon vil alltid indikere en stor proteinuri og tilstedeværelsen av blod.
 • Testen "uttrykk" - tilstedeværelsen av sukker i blodet (nødvendig for påvisning av hypoglykemi).
 • EKG - indikerer iskemiske endringer i hjerteaktivitet.

Kan også utpeke en røntgenrøntgen (viser stagnasjon av den lille sirkulasjonen), beregningstomografi (dersom tilstedeværelsen av cerebral sirkulasjon mistenkes).

VIKTIG! Prognosen kan være ugunstig for pasienten bare i fravær av tilstrekkelig terapi og i tilfelle av unødig henvisning til legen. Inntak av antihypertensive stoffer, deres faglige individuelle utvalg bidrar til utvinning og en lav prosentandel av dårlige utfall, selv i en komplisert tilstand.

Hypotensive stoffer for kompliserte hypertensive kriser:

 1. Crysis med nevrologiske symptomer. Sekundære nevrologiske lidelser kan passere etter normalisering av blodtrykket.

Taktikk: vurdering av den generelle tilstanden, valg av medisiner, obligatorisk konsultasjon av en nevrolog, datatomografi. Før normalisering av pasientens tilstand er under observasjon i intensivavdelingen. Følg pusten, sirkulasjonen. Kan bruke intubasjon av luftrøret. Av de antihypertensive midler anvendes intravenøst ​​"natriumnitroprussid," "labetalol" "Nitroglyserin", "hydralazin" (for preeklampsi hos gravide kvinner), "Fenoldapan" (det er umulig for glaukom). For disse stoffene er preget av en langvarig effekt.

 1. Ondartet form Er progressiv.

Taktikk: vurdering av tilstanden, utnevnelsen av "Nitroprussida", "Labetalola". Diuretika er forbudt. Blodtrykk er over 181/106 og opptil 235/122 mm Hg. st., vedvarende i mer enn 1 time - henvisning til intensivavdelingen, behandling.

 1. Dissecting aortic aneurysm.


Taktikk: diagnose, umiddelbar senkning av blodtrykk etter vurdering av tilstanden og utførelse av operativ inngrep med A-form (proksimal); med B-form (distal) - bruk av medisiner og observasjon. Påfør "Labetalol" eller "nitroprusside."

 1. Venstre ventrikulær svikt og lungeødem.

Taktikk: undersøkelse, evaluering, bruk av Nitroprussida (Nitroglycerin), små doser diuretika (Lasik, Furasemide).

 1. Iskemiske tilstander i myokardiet.

Taktikk: undersøkelse, vurdering av tilstanden, klargjøring av diagnosen ved hjelp av EKG-diagnostikk, bruk av nitrater, betablokkere. Hvis ineffektivitet er foreskrevet "nitroprusside". Samtidig brukes antitrombotiske midler. Sjelden reperfusjon av myokardiet. Påfør "Obsidan" (fra takykardi), "Droperidol" (fra smerte), diuretika.

Taktikk: "nitroprussid", "labetalol", "fentolamin" kalsiumkanalblokkere, beta-blokkere, i kombinasjon med alfablokkere.

Taktikk: "Nitroprusside", "Labetalol", "Nitroglycerin" (hvis det var en bypass).

Taktikk: undersøkelse, vurdering av tilstanden, urinalyse, bruk av beta-blokkere, diuretika (Furasemida, Maninila, Lasik), kontroll av nyrer.

VIKTIG! Hos gravide kvinner med kriser, brukes intravenøs administrering av "Magnesiumsulfat" som en profylakse eller behandling for konvulsiv syndrom.

I tillegg til hovedhypertensiv terapi foreskrives pasienten simtomatiske legemidler: for kvalme og oppkast, "Metoklopromid"; hodepine - noen smertestillende medisiner; vegetative lidelser - "Diazepam". Bruk også slike antihypertensive stoffer som "Esmalol", "Ebrantil" eller "Urapidil". Sistnevnte betyr stadig redusert blodtrykk og har ingen bivirkninger. Denne egenskapen brukes med protokoller for håndtering av pasienter med kriser, i henhold til gjeldende standarder.

Taktikk for behandling av ukomplisert krise

Krisen av ukomplisert form er rettet mot å arrestere tilstanden, stabilisere den, støtte terapi. Å være på sykehuset her er ikke alltid nødvendig - du kan behandle hypertensive krisen hjemme.

Hjemme kan du ta stoffene inne, med legenes nøyaktige dosering og kontroll fra hans side. For å bli behandlet i den terapeutiske avdelingen, kan pasienten på hans forespørsel, samt med diagnosen hypertensjon, gi det foreskrevne medisineringskurset.

Når en pasient går inn på et sykehus med hypertensiv krise, utføres behandlingen i flere timer, noe som reduserer trykket gradvis. Gode ​​indikatorer er oppnåelsen av tall til -20%. Hypotensive stoffer velges nøye av den behandlende legen, med tanke på pasientens alder, kroppsbetingelse, samtidige sykdommer, allergisk tilbøyelighet. Det krever overvåking av blodtrykk og kontroll, for å unngå utvikling av en vedvarende hypotensiv tilstand.

Hvordan behandle en ukomplisert form for patologi? Som foreskrevet antihypertensiv ACE-inhibitor - "Captopril" (25 mg), a-adrenoreseptor-stimulerende middel "clonidine" (0,3 mg), "labetalol" (100 mg). Foreskrevet og symptomatisk middel.

VIKTIG! For tiden er anvendelse av medikamenter som "drotaverine hydroklorid" ( "No-spa") og "Papaverin 'ikke-markert hypotensiv virkning, er det upraktisk, derfor kan de ikke brukes i terapi av hypertensive kriser. Alle legemidlene ovenfor er grunnleggende.

Stadier av poliklinisk behandling

I en poliklinisk innstilling med en ukomplisert form utføres en krise basert på følgende prinsipper:

 1. Terapeutiske tiltak utføres etter vurdering av pasientens tilstand Hypertensiv terapi er foreskrevet.
 2. Trykket reduseres gradvis over en time, og gir en reduksjon i indikatorene til 25% av angrepets første nummer.
 3. Hjelper med å forhindre utvikling av komplikasjoner fra hjerte og blodårer.
 4. Eliminere og redusere eksogene og endogene faktorer.

Ambulerende medisinsk behandling utført "Nifedipin" ( "Kordafleksom") til 20 mg, av beta-blokker "propranolol" 10 til 20 mg ACE-inhibitor "Captopril" til 50 mg. Denne gruppen medikamenter reduserer stadig høyt blodtrykk innen 30 minutter-1 time.

Stadier og regler er tilveiebringelse av beredskapsbehandling, diagnose, valg av et antihypertensive stoff (eller erstatning av en tidligere foreskrevet en), bruk av symptomatisk behandling, utelukkelse av provoserende faktor, observasjon av pasienten.

Med poliklinisk behandling kan folkemidlene brukes i form av plantesamlinger, som kan brukes som infusjoner og avkok.

VIKTIG! Hvis pasienten allerede har tatt antihypertensiv medisinering før behandlingsstart, bør legen ta hensyn til dette og foreskrive et antihypertensivt medikament under hensyntagen til interaksjonen med det tidligere tatt middel.

Livet etter hypertensiv krise

Gjenopprettelse av pasienten etter en hypertensiv krise utføres i henhold til standardmetodene som utføres av terapeuten og psykologen.

Rehabilitering er nødvendig for kroppen på grunn av det faktum at etter en krise (selv om BP har gjenopprettet) kan en person ha en hodepine i lang tid og ha generell helse. Derfor brukes medisinbehandling, urtemedisin og et spesielt diett med unntak av karbohydrater. Også, kroppen trenger mye vann og konstant inntak av antihypertensive stoffer, som velges spesielt for hver pasient.

Etter den hypertensive krisen blir pasientens generelle tilstand observert av terapeut og nevrolog. For en stund anbefaler leger å holde sengestil, og deretter starte en moderat motoraktivitet som er nødvendig for å forbedre blodtilførselen til vev og oksygenomsetning. En liten gymnastikk om morgenen, svømming, sykling, gå for en halv time toning kroppen.

Fytoterapi er basert på vanndrivende virkningen av urtete. Tilordne beroligende midler, veilede psykologen (på grunn av fobier og hodepine). Det vil ikke være overflødig å hjelpe og støtte nære mennesker, utelukkelse av stressende situasjoner, positive hverdagslige aktiviteter og hobbyer.

Restrukturering av pasienten skal ledsages av inntak av vitaminkomplekser, spesielt gruppe B (for eksempel Neurovitan), samt forebyggende tiltak som vil styrke kroppen og forhindre gjenoppretting av krisen. Det er ønskelig å forlate dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol eller narkotika). Det vil være nyttig å sanatoriumbehandling på feriestedet. Å endre situasjonen, være i en medisinsk dispensary, se en lege, frisk luft og spesiell mat, vil bidra til å gjenopprette kroppen.

Pasienter bør overvåke deres blodtrykk, respekterer hvile og arbeid, se på vekten, psyko-emosjonelle tilstand (for å unngå informasjons nevroser), sove nok, spise frukt og grønnsaker, unntatt søte, fet og salt mat. Kostholdet kan omfatte: frokostblandinger, fisk, fjærfe kjøtt, nøtter, cottage cheese, oster.

Hvis en person jobber om natten - må du endre arbeidsplanen for dagen. Støyende arbeid bør erstattes av en mer fredelig. Etter å ha konsultert en lege, er bruk av homøopatiske midler, akupunktur, avslapningsteknikker, pusteøvelser tillatt. Fysioterapi metoder (massasje, vibroakustikk av Vitafon apparatet), balneoterapi, varme fotbad brukes.

Badstuen har lov til å besøke på stadier 1 og 2 av sykdommen, uten kriser. På fase 3 bad er forbudt.

Oppfyllelse av alle forskrifter fra legen, tiltak for å styrke og gjenopprette kroppen etter hypertensiv krise, livsstilsendringer vil bidra til å forhindre fremveksten av høyt blodtrykk og bekjempe hypertensjon. Når hypertensiv krise bør konsultere en lege og bli inspisert i detalj. Vær sunn!

Les Mer Om Fartøyene