Nyttige tips for å opprettholde hjerte og vaskulær helse

Hjertet til en person er hans "motor", som sprer blod gjennom blodkarene, og bærer dermed oksygen og næringsstoffer til alle kroppens celler. Men det skjer at på grunn av en funksjonsfeil i blodveiene, får ikke alle organene den nødvendige oppladningen og begynner å fungere verre. Det vil si at hovedproblemet i denne situasjonen er ødeleggelsen av skipets vegger, deres blokkering. Hvordan beholde fartøyene i god stand, hva vil være nyttig for dem? La oss prøve å forstå.

Riktig ernæring

Ernæring er en av de viktigste komponentene i menneskers helse. De som spiser junk food, merker ikke engang hvordan de nedbryter seg, svekker organismen sin. Tross alt forekommer endringer gradvis, og folk forbinder ikke dårlig helse med skadelig mat.

Det er viktig å bruke de nødvendige produktene for blodkar, rike:

 1. Vitamin C - styrker veggene, forhindrer utviklingen av infeksjoner: hund rose, sitrus, kiwi, tomater, pepper, currants.
 2. E-vitamin - gjør veggene til fartøyene mer elastiske, fortynner blodet: greener, nøtter, spesielt seder, vegetabilske oljer, spire korn (for eksempel brød fra dem).
 3. Vitamin B3 - dilaterer blodårene, og forhindrer dermed dannelse av blodpropp i dem, lindrer spasmer: lever, kjøtt, sopp, peanøtter, egg.
 4. Vitamin B6 - forbedrer vaskulærets elastisitet: solsikkefrø, bønner, valnøtter, kyllingelever eller lam.
 5. Vitamin A er en sterk antioksidant, derfor beskytter den kar fra aterosklerose: frukt og grønnsaker av oransje, røde og gule farger.
 6. Kaliem - styrker celleveggene, og dermed gjør fartøyene mer elastiske; normalisere hjerterytmen, forhindre unødig belastning på fartøyer og deres overdreven avslapping (støttende muskler): bananer, aprikoser, bønner, tang, nøtter, svisker, erter.
 7. Magnesium - beskytter mot smittsom vevskader hjelper til med å assimilere kalsium, som ellers kan slå seg ned på veggene på fartøyene: nøtter, bokhvete, havkål, sennep, byg, bønner, havregryn, hirse.
 8. Kalsium - med et sterkt underskudd på dette sporelementet, reduseres blodnivået, og kroppen etterfyller det med kalsium fra beinvev. Dette mikroelementet finnes i: ost, nøtter, hvitløk, sennep, gjærte melkprodukter. Det er viktig å huske at assimilering av kalsium bidrar til vitamin D (fisk, egg, smør, lever, og det er best å bare tilbringe i solen minst en time om dagen). Dette mikroelementet fjerner kaffe og andre koffeinholdige produkter fra kroppen.

Skadelig for blodårer:

 1. Mettet fett, transfett, kolesterol - bidrar til dannelsen av kolesterolplakk og hindring av kar: dyreprodukter, hurtigmat, stekt mat, palmeolje.
 2. Natrium, mer presist, dets overskudd - forsinker vann i kroppen, noe som fører til overdreven utvidelse av karene, som til slutt mister deres elastisitet og evne til å kontrakt. Inneholdt i salt, soyasaus, sjetonger, rusks, kjøpt krydder, supper i terninger.
 3. Fruktose og sukker - ødelegge veggene i blodkarene: søte frukter (bananer, persimmoner, meloner) og tørket frukt. De er selvsagt nyttige på sin egen måte, men de bør spises i moderasjon. Sukkervarer, sukker i sin rene form er bedre å ekskludere fra kostholdet eller for å minimere.

Ernæring og sunne matvarer spiller en viktig rolle for å opprettholde fartøyens normale tilstand. Det er nødvendig at det er balansert og regelmessig. Det er skadelig for både å spise og overeat.

Fysisk aktivitet

Med liten fysisk anstrengelse styrkes karossens vegger. Tross alt, bevegelsene i musklene får dem til å kontrakt, så slapp av, noe som virker som en slags lading. Fysisk aktivitet øker metabolske prosesser, og dette bidrar til å rense blodet ved å fjerne det fra skadelige stoffer, inkludert kolesterol. Fartøyene blir renere, ikke belastning, skyver blod gjennom de smalte plakettpassasjene.

Personen under fysisk arbeid innånder mer luft, det er oksygen, blodet er beriket av det. Alle vet at oksygen virker som en beskyttelse mot mange bakterier og virus, som har negativ innvirkning på hele menneskekroppen, kan ødelegge veggene i blodårene.

Lading, turgåing, fysisk arbeid fører til forbrenning av fett, og overflødig vekt påvirker tilstanden til blodårene, klemmer dem. I tillegg er det de tykke menneskene i blodet som har mest kolesterol.

Å gjøre gymnastikk og gjøre litt hardt arbeid hjemme er veldig nyttig. Det viktigste er ikke å overdrive det. Graden av belastning bør økes gradvis. Du kan starte med regelmessige turer i en halv time.

svømme~~POS=TRUNC

En av de mest nyttige typer av gymnastikk er svømming. Det, akkurat som alle andre ladninger, styrker fartøyene, gjør dem mer elastiske. I tillegg, når en person bare laster seg i luften, svetter han, og sammen med svette blir skadelige stoffer fjernet fra kroppen, som etterpå må vaskes av. Når du svømmer, skjer alt samtidig, noe som bidrar til å rense huden betydelig, og dette beriker i sin tur kroppen med oksygen som kommer inn gjennom porene.

I den horisontale posisjonen til hjertet lettere presse blodet gjennom arteriene til mindre fartøy, som ikke skaper en byrde på ham, og normaliserer rytme, så fartøy er redusert jevnt - det styrker dem og hindrer brekkasje.

Svømming slapper av i nervesystemet, slik at hjertet blir roligere, det avtar jevnt, noe som har en gunstig effekt på blodårene.

Kontrastdusj

Det påvirker kroppen på samme måte som gymnastikk: det styrker muskler, fartøy, brenner fett. Men prosedyren må gjøres regelmessig og korrekt - med massasjebevegelser. På magen og rumpe, er beinene rettet i sirkulære bevegelser; Benene foran er massert fra topp til bunn, og bakfra - tvert imot.

Det er bedre å begynne å ta en dusj i den varme årstiden, slik at organismen kan tilpasse seg vinteren. Du må starte med varme temperaturer, ikke skyll kroppen med kokende vann eller utsett det for kaldt vann. Overgangen til høyere og lavere temperaturer bør utføres gradvis.

Eksponeringstiden for en temperatur bør være omtrent ett minutt. Først slår varmt vann på, og skifter deretter skarpt til en kaldt. Det er ønskelig å gjøre slike overganger om fem (første gang det kan være mindre). Dusjen slutter med kaldt vann, hvorpå kroppen må gnides med et håndkle til den får en rosa nyanse. Håndkleet skal være ganske stivt.

I utgangspunktet virker prosedyren veldig ubehagelig, så mange faller ut denne leksjonen på et par dager med testing. Men det er viktig å justere deg selv, og innse at dette har stor fordel for kroppen. Dessuten foregår ubehagelige opplevelser bokstavelig talt i en uke etter mottak av kontrastdusj.

massasje

Det fremmer intensivert blodsirkulasjon, som fører fartøyene til aktivt arbeid, får dem til å kontrakt og utvide, og dermed styrke dem. Det er viktig at en hel kroppsmassasje er ferdig, bare da vil det gi det ønskede resultatet.

Du kan massere hodet selv. Det er godt å gjøre det like etter å ha våknet opp, for å gjenopprette hjernen. Alt begynner med ørene, eller rettere, med sine lober. Det er nødvendig å klemme dem mellom fingrene og massere dem i en sirkelbevegelse med urviseren i ett minutt. Deretter må du massere hele øret på samme måte. Følelsen vil bli opprettet som om den brenner, øret vil bli rødt (etter et par minutter vil det passere).

Deretter må du gå til en hodemassasje, som også utføres i en sirkelbevegelse. Massering utføres med de bøyde fingrene i begge hender.

Deretter gjør ansiktsmassasje: indeksfingrene må plasseres på øyenbrynene og gjøre sirkulære bevegelser mot klokka (2 sett med 20 sekunder med 10 sekunders pause).

Deretter må du massere nakken din. Vel, hvis noen hjelper i dette, fordi det ikke er veldig praktisk. Fra nakken skifter massasjen jevnt til baksiden, deretter bena, til fingertuppene.

Folk rettsmidler for å styrke og rense blodårene

 1. I kjøttkvern må du male tørkede aprikoser, svisker, valnøtter, sitron i like store mengder og bland alt med honning (omtrent det samme som hver ingrediens). Bruk tre ganger om dagen på en spiseskje.
 2. Grind hvitløk og tranebær for 15 gram, la blandingen brygge i tre dager, og klem deretter ut saften fra den. Bland saften med 100 g honning. Bruk produktet på en dessert skje om morgenen og om kvelden 20 minutter før du spiser.
 3. Det er nødvendig å spise bær av fjellaske en dag i et volum på 300 gram i måneden. Ta deretter en pause i et halvt år, og fortsett til prosedyren igjen.
 4. Det er nødvendig å blande en halv liter sukkerroer og 300 ml juice av gulrøtter og poteter. Legemidlet bør tas tre ganger daglig i en tom mage i et volum på 50 ml til det er over (tre uker).
 5. Decoction of urter: morwort, Johannesjurt, valerian (rot), melissa blandet i samme forhold. Hver dag er en del forberedt, som må deles inn i tre ganger og forbruks en halv time før måltider. For matlaging, ta to spiseskjeer av en blanding av urter og hell 300 ml kokende vann. Det er nødvendig å la mediet stå i en halv time og avløp.

Slike enkle oppskrifter vil bidra til å styrke karene, fjerne dem fra kolesterol, fortynne for tykt blod, forbedre hjertet og dermed den generelle trivsel hos personen.

Hva ikke å gjøre?

Det er folk som prøver å ta vare på helsen og samtidig skade deres dårlige vaner. Vi vil analysere hva som er bedre å ikke gjøre for å ikke skade dine fartøyer:

 1. Hold deg fast på ett sted, i samme posisjon; å sove på en høy pute; å kaste en fot på beinet. Alt dette fører til vaskulær overføring. Derfor, blodet som strømmer gjennom dem, på et sted som går foran presset, fører til en betydelig utvidelse av fartøyet. Dette ødelegger veggene, forårsaker spasmer, fører til tap av evne til tidsriktig sammentrekning.
 2. Røyking - tobakkrøyk forårsaker krampaktige sammentrekninger av blodkar, noe som gjør dem mindre elastiske, deres ytelse forverres. Veggene til karene under påvirkning av nikotin blir ødelagt, og dette fører til at noen vev ikke mottar næringsstoffer sammen med blod. Hvis næringen av vevene i nedre ekstremiteter er forstyrret, kan gangrene utvikle seg, noe som vil føre til en purulent betennelse i ikke bare blodkarene, men også muskler, ledd, bein.
 3. Å misbruke alkohol. Alkohol bidrar til fortykning av blod og som en konsekvens av trombose. Dette kan føre til blokkering av blodårene, deres brudd, som er full av hjerteinfarkt og hjerneslag.
 4. Å være nervøs. På dette tidspunktet begynner hjertet å jobbe raskere, noe som fører til økt blodtrykk og utseende av spasmer.

Som du kan se, kan fartøyene og hjertet bli tatt vare på, og uten store vanskeligheter. Det er viktig å gi helsen din minst en liten tid hver dag, så du trenger ikke å bruke måneder, eller til og med år, til behandling.

Vaskulære styrkeprodukter

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodkar, blodårer, kapillærer, hvis helse må overvåkes godt. Regelmessig medisinsk undersøkelse, tar nødvendige medisiner og riktig ernæring, moderat fysisk aktivitet - disse er komponentene i omsorgen for hjernens, nesen, bena og øynene. En viktig rolle i styrken av blodårene spilles av tilstrekkelig ernæring. Bruken av visse produkter vil bidra til å styrke veggene i blodkarene, rense kroppen.

Hva du trenger for å styrke fartøyene

Mange vet at riktig ernæring er et løfte om god helse og humør. Et balansert kosthold gir kroppen med de nødvendige stoffene, vitaminer og mikroelementer, noe som er svært viktig for vaskulær helse. Ved bruk av "rette" produkter, vil kroppen senke nivået av kolesterol, karene vil være sterke, noe som vil bidra til å unngå alvorlige sykdommer. Så hvilke matvarer for vaskulær styrking er nødvendig for en person? Kostholdet bør omfatte frukt og bær, grønnsaker, magert kjøtt, fettfisk, oliven og noen andre vegetabilske oljer. I dette tilfellet må du unngå skadelig mat: søtsaker, duftende boller, hurtigmat og stekt mat. Maten er best tilberedt for et par, bake, koke. Nedenfor vil vi se nærmere på produkter som styrker karene og kapillærene, og forteller deg hvorfor dietten skal inkludere en eller annen mat.

Nøtter: Et kjent middel som styrker veggene i menneskeskip

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er forskjellige typer nøtter veldig sunne, og de er til stede selv i kosttilskudd. Ikke et unntak og helsen til blodkar, er nøtter ekstremt viktige for deres styrke. Først av alt, for å styrke skipene trenger vi mandler og valnøtter. De inneholder omega-3 syrer, magnesium og mange andre nyttige stoffer. Spesielt valnøtter har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, hindrer utviklingen av aterosklerose, fôrer hjertet og styrker karens vegger. Å spise valnøtter bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol, og øke nivået av "bra".

Bær og vaskulær helse

Bær har mye vitaminer, pektiner, mikroelementer, syrer og andre nyttige stoffer. Derfor er disse produktene nødvendige for vaskulær styrke. Blant de mange stoffene som utgjør bær, er kalium og magnesium ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Kalium fjerner væske fra kroppen, forbedrer arbeidet i hjertet, det er nødvendig for menneskekroppen i arytmi. Og magnesium reduserer risikoen for vaskulære sykdommer, utvider veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodtrykket. Vitamin C, hvis rikdom kan skryte av mange bær, styrker veggene i blodårene, beskytter dem. Vitamin P, som også er rik på mange bær, gir helsen til kapillærene. Fiber fjerner skadelige stoffer fra kroppen, senker kolesterolet. Spesielt nyttig for å styrke blodkar er jordbær, kirsebær, kirsebær, svart og rødbær, bringebær. I sorten er vitamin C mer enn i epler.

frukt

Disse planteprodukter styrker også veggene i blodårene, gjør blodet mer flytende, renser det, regulerer nivået av kolesterol. Men ikke alle frukter har en spesiell effekt på kardiovaskulærsystemet. Vi vil fortelle deg om de som er spesielt nødvendige for å styrke veggene i blodårene.

Epler, men dårligere enn svart currant i innholdet av askorbinsyre flere ganger, forblir fortsatt på listen over spesielt viktige produkter for hjerte, blodårer og hjernen. De er også rik på kalium, pektin, fiber og vitaminer, som senker kolesterolnivået i blodet, renser kroppen, lindrer hevelse og normaliserer blodtrykket. I tillegg er epler ekstremt nyttige for helse generelt. Forresten, finn ut hvordan du går ned i vekt på epler.

Garnet er kjent som leder blant produkter som er nyttige for kardiovaskulærsystemet. Det senker kolesterol, forteller blod, sliter med anemi. Å spise granateple for å styrke fartøyene du trenger frisk, eller i form av ferskpresset juice.

Grapefrukt er ikke bare en berømt fettforbrenner, men styrker også veggene i blodårene. Det fjerner tretthet, senker blodtrykket, forhindrer en rekke sykdommer.

Nyttige grønnsaker

Noen grønnsaker gir et stort bidrag til helsen til menneskeskip. Disse urteprodukter inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for alle kroppssystemer.

Hvitløksklær er ikke bare et utmerket antiviralt middel, men også et produkt som styrker kardiovaskulærsystemet. Spesielt er det nyttig for personer med høyt blodtrykk. Nitrogenoksyd og hydrogensulfid, som er en del av hvitløk, som bidrar til å justere blodtrykket.

Gresskar, selv om det ikke er enstemmighet til hvilken art som tilhører (er en grønnsak eller frukt), et ekte lagerhus av næringsstoffer. C-vitamin, betakaroten, kalium og andre stoffer som utgjør denne kulturen, er svært nyttige for fartøyer. Gresskar bidrar til å normalisere vann-saltmetabolismen og senker trykket.

Agurker, eggplanter, tomater, sorrel, salat og grønnsaker bidrar også til helsen til kardiovaskulærsystemet. Det styrker veggene i blodårene, reduserer presset, renser kroppen.

Bruken av belgfrukter

Bønner og linser er spesielt fremstilt for sin fordel for fartøy. De er rike på kalium og fiber, som, som vi allerede har sagt, bidrar til å motvirke hjerte-og karsykdommer.

Korn, styrke kar

Spesielt rik på fiber, omega-3-fettsyrer, kalium, havremel og bokhvete, er det nødvendig å styrke den vaskulære veggen. Bruken av kornavlinger bidrar til å redusere kolesterol, opprettholder vaskulær helse. De mest nyttige er store korn, de inneholder mer fiber.

avokado

Dette produktet har lenge vært kjent for sine nyttige egenskaper for hele menneskekroppen. Inkludert i flerumettede fettsyrer, redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, forbedre mental ytelse og styrke minnet. Med mangel på disse stoffene oppstår problemer med kolesterol metabolisme ofte. La oss på nytt minne om fordelene med kalium, som er rik på kultur. Kobber tillater ikke utvikling av anemi, jern er et viktig element som påvirker blodsammensetningen. Avokado inneholder også vitaminer E, B6, C. Vi vil imidlertid ikke liste opp hele spekteret av næringsstoffer som utgjør denne kulturen. La oss bare si at en oljeaktig plante, i tillegg til å senke kolesterolet, vil bidra til å redusere blodtrykket. Det er viktig å bruke avokado for å styrke veggene i blodkar i en rå form.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder mye Omega-3 fettsyrer, som bidrar til å regulere kolesterol og fortynnet blod. Men på grunn av høy næringsverdi må du ikke overdrive det med dette produktet. Tre ss per dag med linolje vil være mer enn nok som en dressing salat.

Kjøtt og fisk for vaskulær helse

Fisk er ekstremt nyttig for å styrke blodkar. Fettvarianter av fisk er spesielt rik på Omega-3-syrer og andre fordelaktige stoffer. Makrell, ørret, tunfisk, laks og laks skal inkluderes i den ukentlige menyen, helst minst tre ganger. Bruken av slike fisk er en god forebygging av en rekke sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Når det gjelder kjøttprodukter, bør det gis fortrinn til småfettvarianter av kjøtt, spesielt fjærfe og kaniner.

Hva å spise på søtt?

Overraskende styrker sjokolade også veggene i blodårene og reduserer trykket. Men for en slik effekt er det viktig å spise mørk sjokolade med et kakaoinnhold på mer enn 70%, og selvfølgelig vet du målet! Melk sjokolade inneholder små kakao bønner og mye sukker.

Hva du trenger å drikke for å styrke blodårene

For å styrke skipets vegger er det viktig ikke bare å spise sunn mat, men også å bruke den nødvendige flytende hastigheten. En dag bør drikke mer enn 1,5 liter vann. Det er vann, ikke te, kaffe og enda mer, søt brus. Fra søte butikkdrinker er det bedre å nekte helt, og tillate kaffe og te per kopp per dag. Det vil være nyttig å bruke buljonger fra bær, som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen.

Hvordan styrke fartøyene - de beste måtene

Aterosklerose, åreknuter, nedsatt mental aktivitet, hjerteproblemer - alt dette kan være en konsekvens av en nedgang i tonen i kapillærene, årene og arteriene. For å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner, følg tilstanden til sirkulasjonssystemet. Styrking av blodkarets vegger er mulig ikke bare med medisiner, men også med vitaminer, riktig ernæring, folkemidler og spesiell gymnastikk.

For å unngå sykdommer - se tilstanden til blodkar

Når du trenger vasokonstriktive legemidler

Clogging av blodårer med kolesterolplakk, nedsatt elastisitet og tonus av veggene, utvikles gradvis utviklingen av venene. I lang tid kan en person ikke være oppmerksom på patologiske forstyrrelser i sirkulasjonssystemet.

Signalet for vaskulær styrking kan være følgende:

 • skarpe bakker fra sengen er ledsaget av mørke flekker eller gåsebud foran øynene;
 • Det var hyppig svimmelhet uten tilsynelatende grunn, av og til ledsaget av bevissthetstap;
 • dårlig respons på varmt vær og økt meteosensitivitet;
 • Det er vondt i leddene, fingrene i øvre og nedre ekstremiteter blir kaldere;
 • Vanlige hopp i trykk (reduseres eller stiger), som ledsages av en rask puls;
 • rask tretthet og konstant følelse av tretthet.

Med hyppige trykkendringer, ta vasokonstriktive legemidler

Effektive midler for vaskulær styrking

Utseendet til ubehagelige symptomer, som ikke tidligere var observert, bør oppmuntre en person til å se en lege.

Vanligvis under slike forhold er det nødvendig å styrke fartøyene i hele sirkulasjonssystemet:

 • nesekarillærer, øye;
 • hjerneskjermer, hjerte;
 • kapillærer på ansiktet;
 • benene på beina.

Styrking av blodkarene i hele kroppen bidrar til å gjenopprette tonen i de svekkede veggene, gjenopprette dem til sin tidligere elastisitet og normalisere blodsirkulasjonen.

Behandling av vener og kapillærer er en lang og arbeidskrevende prosess, som består av flere komponenter:

 • medisinsk terapi (tabletter, injeksjoner, eksterne preparater);
 • mottak av vitaminer;
 • gymnastikk for blodkar;
 • korreksjon av ernæring;
 • folkemetoder.
Bare en integrert tilnærming vil tillate å styrke blodkarene nøye og forhindre hjerte- og hjernesykdommer.

Vaskulær medisinering

Øk elasticiteten til de vaskulære veggene, redusere permeabiliteten og skrøbelighet vil hjelpe venotonikkene for systemisk og ekstern bruk.

Tabell "De beste vasokonstriktormedisinene"

Ulcerative prosesser i fordøyelseskanalen

Barn fra 3 til 12 år - ½ piller 3 ganger om dagen

Varighet av behandlingen 3-4 uker

Behandlingsforløpet - 7-12 dager

Behandling med medisiner bør være under tilsyn av en spesialist. Kun en lege kan ordinere tilstrekkelig terapi med hensyn til særegenheter og alvorlighetsgrad av sykdomsforløpet.

Vitaminer for vedlikehold av blodkar

Forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet og støtte svake blodårer kan skyldes systematisk inntak av vitaminer.

 1. Vil direkte (vitamin B1, B6, B12) - 1 tablett en gang daglig (tatt med mat). Behandlingsforløpet er 30 dager.
 2. Duovit - 1 tablett om dagen for mat. Opptakstid er en måned.
 3. Folsyre - 1 tablett to ganger daglig i 30-45 dager.
 4. Vitrum Cardio - 2 tabletter med hvert måltid.

Vil sende - vitaminer for styrking av fartøy

Hvordan forbedre blodkarene med folkemidlene

Styrke og få fartøyene rene til å hjelpe folkoppskrifter.

Valnøtter for hjernens kar

Tinktur av hagtorn helling 350 g valnøtt valnøtt. Væsken må vare i minst 15 dager, hvorpå den må filtreres og fortsette til behandling. Ta stoffet skal være 1 ts. etter å ha spist. Behandlingsforløpet er 21-30 dager.

Tinktur av en valnøtt vil bidra til å styrke fartøyene

Urte tinktur med svake blodårer på bena

Grind roten av ginseng, gress av magnolia vintreet, rhodiola og bland i like mengder (60 g). Herbal samling hell 300 ml alkohol eller vodka forlate for å insistere på et mørkt sted i 14 dager. Den filtrerte eliksiren skal være full 3 ganger daglig for 15-25 dråper i minst en måned.

Kjøttkraft av ginseng og urter er bra for kroppen

Persille for å forbedre tonen i kapillærene på ansiktet

Hell 250 ml kokende vann 2 håndfull hakket persille og insister på en halv time. Stamme og bland med 200 ml varm melk. I den forberedte væsken fuktes et lite stykke mykt vev, klemme og ordne på ansiktet. Slike kompresser gjør 2 ganger om dagen i 30 minutter. Behandlingsforløpet - 20 dager.

Avkok av persille er nyttig for blodårer

Broth av dogrose for å styrke øyekarrene

Hver dag, start dagen med et glass varm hund rose fra 1 ts. honning.

Kjøtt av villrose har helbredende egenskaper

Det er nyttig å lage lotioner rundt øynene. For å gjøre dette, bryg 30 g hofter i 300 ml kokt vann og kok i et vannbad i 10 minutter. I en avkjølt kjøttkraft suge bomullsputer og på øyelokkene.

Yarrow juice for å styrke kapillærene i nesen

Grind flere blader av en frisk plante og klem ut all væske. En liten mengde juice dråper i nesen 2-3 ganger om dagen. I tillegg tilberedes daglig drikke fersk fra gresskar til 1 ss. l. innen en måned.

For å styrke fartøyene er det nødvendig å drikke vingejuice

Tinktur av unge kastanjer for å styrke blodkarene i hele organismen

Samle kastanjene i en grønn hud, skrell og fyll med slike frukter en liter krukke, hell vodka. Legemidlet er infundert i minst 2 uker, deretter filtrert. Ta medisinen om morgenen før du spiser - 1 time. l. blandet med honning og spiser. Fullt kurs - 3 uker.

Tinktur av kastanjer er nyttig for fartøyer

Samling av urter for å øke blodkarets elastisitet

Grind og bland i like deler (30 g hver) Japansk suppe, grener og barkbærbær, rødkløverblad og grøtgress. I 500 ml kokende vann, legg 1 ss. urteblanding og kok i et vannbad i 15 minutter. Tørket kjøttkraft å drikke 50-60 ml en gang om dagen. Bruk av slik væske bør ikke overstige 1 måned.

Dekoksjon av grener av helbredende trær vil øke elastisiteten i blodkarene

Mat for vaskulær styrking

Til karossens vegger var sterke og elastiske, må du begrense bruken av konserveringsmidler, animalske proteiner, alkohol og nikotin.

Optimale alternativer som vil bidra til å opprettholde sirkulasjonssystemet er normalt, er følgende måltid:

 • grønnsaker rik på vitamin C (spinat tomater), A (gulrøtter), K (kål, salatblad), PP (rødbeter);
 • bønner (bønner, bønner);
 • frokostblandinger - bokhvete, hvete grøt, havremel;
 • diett kjøtt (biff, kanin, kylling) i kokt eller stuvet;
 • fiskeretter;
 • frukt (epler, aprikoser, bananer, sitrusfrukter) i fersk og bakt form, tørket frukt, nøtter.

Kokt kjøtt er nyttig for problemer med blodårer

Vegetabilske salater må fylles med olivenolje. Det anbefales å begrense søtsaker og bakverk. Du bør drikke urtete, grønn te, melk.

Gymnastikk med svake blodkar

For å forbedre sunne fartøy, bruk enkel gymnastikk. Trening er nyttig å utføre om morgenen og før sengetid på daglig basis.

 1. Vibrasjon. Legg deg ned på sengen for å heve armer og ben. Rør i lemmer på 1-2 minutter. Rytmen skal være hyppig og rask. Dette vil gjøre vibromassasje alle fartøyene og utløse tilbaketrekking av toksiner fra kroppen.
 2. Rotasjon av hodet. Du må få rett, føtter skulderbredde fra hverandre, hendene på beltet. Gjør rotasjonsbevegelser av hodet med urviseren og i motsatt retning. Prosedyrens varighet er 2-3 minutter. Øvelse bidrar til å styrke hjernens fartøy.
 3. Sving hendene dine. Litt bøy knærne og drei med venstre hånd i en retning og høyre - i motsatt retning. Endre retninger. Utfør øvelsen i 2-3 minutter.
 4. Rack "bjørk". Ligg på ryggen, løft bena og støtte nedre ryggen med hendene. Stå i denne stillingen i minst 4-5 minutter. Gjennom trening sirkulerer blodet bedre til hjertet og hjernen.
 5. Rocking. I stående stilling, glatt rull fra tå til hæl og tilbake. Utfør samtidig med begge føttene i 5-10 minutter. Gjenoppretter blodstrømmen i beina.

Spesielle øvelser vil bidra til å styrke fartøyene

Makhi føtter i en sittende stilling, rotasjon av føttene, øvelsen "saks" kan også bidra til å styrke svake venøse vegger. Den viktigste tingen. Alle bevegelser er glatte og overdriver ikke det.

Hvordan trene blodkar hjemme

For å øke tonen i de vaskulære veggene og gjenopprette elastisiteten, er det ikke nødvendigvis på sykehuset.

Å trene svake vener er mulig og i husforhold:

 1. Bruk av medisiner. Spesielt godt tar vare på fartøyene Ascorutin. I tillegg har han nesten ingen kontraindikasjoner.
 2. Anvendelse av eksterne midler. Apotek geler og salver (Lyoton, Troxevasin) påvirker lokalt problemområder.
 3. Oppskrifter av tradisjonell medisin. Det anbefales å drikke avkok, tinkturer og lage lotioner på ømme steder. Dette er gode hjelpemetoder.
 4. Inntaket av vitaminer. For å styrke karene krevde vitaminer K, A, B, E, gruppe B (B1, B6, B12). De finnes i både vitaminapotekets komplekser og matvarer (grønnsaker, belgfrukter, frukt, fisk).
 5. Den rette maten. Det er nødvendig å begrense forbruket av søtt, mel og baking. Det anbefales ikke å spise konserveringsmidler og fettstoffer. Kostholdsmat, dampet, bakt eller tilberedt - det er hovedprinsippet om ernæring.

Gi opp søtt, hvis det er problemer med fartøyene

Styrking av blodkarene i hele organismen er en lang og kompleks prosess, som krever en integrert tilnærming. Den viktigste medisinske terapien må støttes med vitaminer, gymnastikk og riktig ernæring. Ikke forstyrre behandlingen av tynne kar og metoder for tradisjonell medisin. Det viktigste er å styrke fartøyene under tilsyn av en lege og ikke å engasjere seg i selvmedisinering.

Vurder denne artikkelen
(7 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

6 kosttilskudd for sunne fartøyer og en gjennomgang av produkter for styrking og rensing

Fra kardiovaskulærsystemets funksjon avhenger ikke bare arbeidet til et av hovedorganene - hjertet. Arterier, vener og kapillærer er ansvarlige for å forsyne hver celle i kroppen med næringsstoffer og oksygen. Så snart det er feil i arbeidet i blodet, reduseres livskvaliteten til en person merkbart.

Hvis du ikke følger helsen til fartøyene, blir det bare ubrukelig å behandle alle andre organer. Og ved hjelp av medisiner løses problemet, men midlertidig og langt fra kardinalt.

Uten en riktig livsstil og riktig ernæring er det umulig å holde hjertet og blodkarene i en effektiv tilstand. Studier bekrefter, at maten direkte påvirker risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Informasjonen i denne artikkelen er basert på anbefalinger fra amerikanske forskere.

Hvorfor er det viktig å overvåke kostholdet ditt?

Slike tegn på kardiovaskulære sykdommer som angina, takykardi, høyt blodtrykk og hodepine, svimmelhet og kortpustethet, tretthet, dårlig hukommelse, søvnløshet og tretthet plaget moderne mennesket mer og mer for hvert år de.

Moderne medisiner har i sitt arsenal et bredt spekter av midler for å nøytralisere disse plager. Men uansett hvor sterk de farmasøytiske preparatene, i tillegg til stoffene som eliminerer problemene, kommer mange stoffer hver dag i mat blod. De er byggematerialet for den fysiske kroppen og hovedårsaken til dens sykdommer.

Fra dag til dag spiser usunn mat, en person får slike komplikasjoner som:

 • overdreven koagulering av blod og dannelse av koaguleringer i den;
 • brudd på blodstrøm og oksygen sult av hjerneceller;
 • skjørhet av fartøy og innsnevring av lumens på grunn av kolesterol innskudd;
 • strekning av venene, trombose, aterosklerose, etc.

Til slutt resulterer disse patologiene i slag og hjerteinfarkt, hvoretter det ikke alltid er mulig å redde liv.

Derfor er riktig ernæring i prosessen med helbredelse og helbredelse av hjertet og karene, samt deres periodiske rensing, et krav av avgjørende betydning.

6 Grunnleggende ernæringsregler

Det er viktig for enhver voksen person å kjenne prinsippene som man skal bygge sitt kosthold på, slik at han ikke ødelegger seg dag etter dag, men taler tvert imot sine skåter på tilgjengelige måter. Pasienter med aterosklerose og andre plager må være enda mer årvåken.

 1. Begrensning av produkter av animalsk opprinnelse med høyt fettinnhold. For å fullstendig frata kroppen av animalsk fett er det umulig: De er ansvarlige for en tilstrekkelig mengde energi, uten noe som ingenting kan eksistere for nervesystemet, hjernen. I minimumsmengder er de nødvendige. Men deres overskudd absorberes i blodet og fjernes ikke av ekskresjonssystemet, men deponeres på innsiden av veggene i blodkarene, innsnevrer lumen, forhindrer fremdriften av blodstrømmen. Veggene til fartøyene blir sprø, utsatt for blødninger, avtagende og utvides.
 2. Maksimal ekskludering fra kosthold av pølser, muffins, hermetikk, sauser og søtsaker av industriproduksjon. Alle disse produktene inneholder mye sukker, fett og skadelige tilsetningsstoffer - konserveringsmidler, fargestoffer, smaksforsterkere, transfett, som har en negativ innvirkning på tilstanden i blodet, dens tetthet og evne til å øke blodtrykket og blodpropper for å danne. Av samme grunn kan du kategorisk ikke spise halvfabrikata og hurtigmat.
 3. Bruken av et stort antall grønnsaker i form av side retter og salater.Grønnsaker bør være grunnlaget for pasientens diett av aterosklerose. De inneholder lite eller ingen fett. Men deres sammensetning inneholder vitale vitaminer og mineraler, samt ballaststoffer, som under fordøyelses adsorb slagger, inkludert fra feilaktig brukt eller skadelig mat.
 4. Tilberedning av retter uten steking og store mengder oljer. Selv om oppvaskene er vegetabilske, vil de være nyttige for fartøyene bare i kokte, bakt, stuvede eller friske med en liten mengde fett. Stekt må unngås.
 5. Eliminering av alkohol og for sterke drikker som inneholder koffein. Disse stoffene i store mengder og lav kvalitet påvirker nervesystemet, hjernen, hjertet og blodkarene negativt. I tillegg kan de blokkere arbeidet med medisiner foreskrevet av leger i sykdommer i hjertet og blodårene.
 6. Fraksjonal mat og forbruk av tilstrekkelig mengde væske. Med hyppig inntak av mat i små porsjoner forbedrer fordøyelsen av næringsstoffer som kommer inn i kroppen. Og når du drikker rent drikkevann minst 2 liter om dagen, blir blodet raskt frigitt fra giftstoffer, og forhindrer slagger fra tilstopping av blodkar.

13 mest nyttige produkter

Når du lager en daglig meny, bør du gi preferanse til en rekke produkter som renser karene naturlig. I denne listen er det som ikke bare gir en fullverdig ernæring til organene i kardiovaskulærsystemet, men også hva som bidrar til rensing, styrking og helseforbedring generelt. Så, hva er disse produktene?

 1. Fettfattige varianter og deler av kjøtt og fjærfe. Animal protein er nødvendig for kroppen. Men fett kjøtt er fordøyd verre. og overflødig fett vil uunngåelig tette blod og bli deponert i organer, inkludert blodkarets vegger.
 2. Fetfattige (men ikke fettfrie) surmælksprodukter. Lavmette oster, cottage cheese, curdled milk, kefir, yoghurt, myse, etc. inneholder lett fordøyelig animalsk protein, enzymer som er nyttige for fordøyelsen og skaper en sunn mikroflora.
 3. Oljefisk av havet (laks, sild, makrell, ørret, sardiner, laks, etc.), sjømat (unntatt kaviar). Det er et animalsk protein i lett fordøyelig form, så vel som flerumettede fettsyrer, som holder elastisitet og øker styrken av cerebral fartøy.
 4. Uraffinerte vegetabilske oljer. Oljene av direkte, bedre kald, presser inneholder ikke kolesterol i det hele tatt. De hjelper også med å løse de allerede eksisterende kolesterolnivåene i karene og styrke veggene deres, noe som gjør dem mer holdbare og elastiske samtidig. Menyen må absolutt være oliven, solsikkefrø, hørfrø, sesam, gresskar, mais, kokosnøtt, jordnøddefinerte oljer, samt kako, valnøtt, avokadoolje.
 5. Nøtter og frø. Egnet valnøtt oheh, macadamia, mandler, linfrø, chia, solsikkefrø, gresskar. Denne kilden til fettsyrer Omega-3 og Omega-6, som opprettholder renheten av karene i hjernen, koronararterier, styrker sine vegger.
 6. Hele korn. Grøt fra dem, og ikke fra knust korn gir kroppen ikke bare vegetabilske proteiner, fiber, mineraler og vitaminer. Havregryn, hirse, ris, mais, bokhvete, bygg, hvete grøt renser blodet og hjelper fartøyene og hjertet til å holde seg frisk.
 7. Grønnsaker, greener. Nesten alle grønnsaker og grønnsaker er ekstremt nødvendige i et anti-sklerotisk diett. Gulrøtter, spinat, gresskar, løk, hvitløk, kål, brokkoli, rødbeter, tomater, selleri, asparges, squash, paprika ikke bare hjelpe tarmen og redusere mengden av fett og overflødig karbohydrater i kosten, men også en god rent blod, ikke slik at cholesterol å bygge seg opp på veggene i arteriene og blodpropper - danne blodpropper.
 8. Belgfrukter. Bønner, erter, linser er en utmerket kilde til vegetabilsk protein. De bidrar til å redusere nivået av fett i blodet, og forhindrer derfor deres avsetning i karene.
 9. Frukt og bær. Dette er de viktigste leverandørene av karbohydrater og vitaminer, så uten dem er det umulig å holde blodårene sunne. For forebygging og rengjøring fartøy trenger daglig bruk minst ett stykke frukt eller en liten håndfull friske eller frosne bær: epler, avokado, kiwi, appelsiner, persimmons, grapefrukt, granateple, pære, sitron, tranebær, Geitvedslekten, bjørnebær, tyttebær, jordbær, bringebær.
 10. Tørket frukt. Tørkede aprikoser, svisker, rosiner, fiken er ikke bare svært nyttig for vaskulær og hjertemuskelen, men også ha medisinske egenskaper: de er en del av de helbredende potions anbefalt av folkemedisinen for vaskulær rehabilitering.
 11. Krydder. Forbedre tilstanden på karene, basilikum, ingefær, kanel, paprika, saffron, sort pepper, kardemomme, gurkemeie, koriander.
 12. Grønn te. Dette er en av de mest nyttige drikkene for renhet og elastisitet i blodkar.
 13. Med. Hovedproduktet av biavl normaliserer nivået av sukker og fett i blodet, oppløser kolesterol på veggene i blodårene. Den eneste tilstanden - honning bør bare være naturlig og upasteurisert.

Se også denne infografikken:

Og nå, la oss snakke om skadelige produkter.

Hva skal jeg unngå?

For å leve lenge og i god helse bør en person, selv i ung alder, vite konsekvensene av regelmessig bruk av produkter som er skadelige for blodkar og hjerte. Vi må prøve å minimere dem i kostholdet, og hvis det er aterosklerose, må de elimineres helt.

 1. Mettet fett. Disse inkluderer fett kjøtt og meieriprodukter, fete deler av fuglen (kyllinghud), raffinerte oljer og hurtigmat, palmeolje.
 2. Transfett. Disse er alle slags spreads, margarine, bakverk, kjeks og kaker av industriell produksjon, hvor margariner brukes.
 3. Mer enn 5 gram salt per dag. For ikke å overskride den daglige doseringen, kan du heller ikke legge til mat på tallerkenen, bruke sjetonger, pølser, soyasaus, klare krydder med salt, etc.
 4. Butikk godteri. I tillegg til altfor stort innhold av kandis fabrikkproduksjon og andre søtsaker inneholde konserveringsmidler, fortykningsmidler, smaksforsterkere og enhancere og andre skadelige tilsetninger som i stor grad svekker blod med regelmessig bruk.
 5. Klar-laget yoghurt og andre meieriprodukter med sukker og frukttilsetninger. Sukkermormen er vanligvis overskredet, samt kunstige tilsetningsstoffer: fortykningsmidler, smaker og konserveringsmidler som har dårlig innvirkning på sirkulasjons- og vaskulære systemer.
 6. Røkt kjøtt. De har et uakseptabelt høyt innhold av salt, fett og ekstra smaksstoffer.
 7. Alkohol, sterk te og kaffe. Disse produktene i seg selv kan være enda nyttig, men farlig i store mengder, som hinder bergingsfartøy, som fører til komplikasjoner ved behandling og renselegemer sosoudistoy kardiovaskulære systemet.

Omtrentlig meny for hver dag

Av maten som anbefales for sunne kar, kan du lage et stort antall nyttige og smakfulle retter. De foreslåtte alternativene er så mange at du kan lage en diett i en måned, slik at ikke et måltid blir gjentatt. I en uke er dette enda enklere. Også, hvis du følger denne dietten, trenger du ikke å gi opp rensende diett for ayurveda, eller den sportsnæringen du muligens forbruker.

mandag

 • Frokost: havregryn med melk, eple, grønn te.
 • Lunsj: suppe fra grønnsaker og bokhvete groats, vermicelli med biff goulash, fortynnet med vann ferskpresset appelsinjuice.
 • Middag: et glass avkrøllet melk, bakt fisk, salat av gulrøtter og grønn reddik med ubehandlet olje fra solsikke.

tirsdag

 • Frokost: Hvete grøt med rosiner, pære, løs kaffe med melk.
 • Lunsj: suppe med laks, grillede grønnsaker med bakt poteter i landsstil, kompis av kirsebær.
 • Middag: Gryte fra hirse med hytteost, kompott av havtorn.

onsdag

 • Frokost: omelett med grønne erter, toast med Adyghe-ost, svart te med honning og ingefær.
 • Lunsj: suppe med ferskkål, ukokt ris, dampkotelett, kompott fra tørkede aprikoser.
 • Middag: hytteost med honning og kanel, tranebærgelé

torsdag

 • Frokost: Gryte med eple, svart te med melk.
 • Lunsj: Makrelsuppe, Betesalat med valnøtt, Tomatjuice.
 • Middag: Vegetabilsk ragout, melkefrukt smoothies med banan og pære.

fredag

 • Frokost: Byggrøt med melk, oransje, grønn te med honning og ingefær.
 • Lunsj: borsch, kjøttboller biff, bokhvete, ferskpresset gulrotjuice.
 • Middag: salat av blekksprut, mais og kinesisk kål, hjemmelaget yoghurt.

lørdag

 • Frokost: maisgrøt med melk, kiwi, svart te med sitron.
 • Lunsj: suppe med perlebyg og grønnsaker, salat av agurker og tomater, kjøttboller fra Tyrkia, kompott av svesker med eple.
 • Middag: syrniki med friske blåbær, sprø gelé.

søndag

 • Frokost: frokostblanding med ris, gresskar, jordbærsocker, banan og curdled melk.
 • Lunsj: ertesuppe, poteter baket med kylling, fruktcocktail med honning.
 • Supper: Kål stuvet med gulrøtter, bakt ørret, cassel bringebær.

Folk oppskrifter

Tradisjonell medisin tillater også periodisk rehabilitering av fartøy ved hjelp av rensing infusjoner og avkok av tilgjengelig plantemateriale. Spesielt populær i slike medisinske oppskrifter er honning, sitron, hvitløk, bær, nøtter, tørket frukt og urter.

Denne opprinnelige oppskriften tillater deg å lage stoffet veldig raskt. Ta det om morgenen på tom mage.

 1. Rengjør og slipe i en mos hvitløkskred.
 2. Vask og slip med peeling halvparten av sitronen, etter at alle kornene er fjernet.
 3. Bland ingrediensene i en glassbeholder, legg til en teskje honning, en liten klype tørr malurt eller en kvist frisk. Hell et glass varmt vann.
 4. Lukk tett med et lokk og la det stå i en halv time i varmen.
 5. Deretter legger du til en teskje olivenolje, ubehandlet kaldpresset olje og drikke på tom mage om morgenen, 30 minutter før frokost.

En slik drink blir tatt kontinuerlig, hvis det ikke er intoleranse, minst en måned. I løpet av denne tiden bør blodsammensetningen forbedres markant, og blodbanens lumen skal ryddes. Hvis det var støy i ørene, svimmelhet, søvn avgjort, opphørte å plage tryssprangene, ble rengjøringsprosessen for fremtidig bruk.

Kurset kan gjentas etter en pause på 1-2 måneder.

Funksjoner av dietten for visse sykdommer

Hver sykdom i kardiovaskulærsystemet har sine egne nyanser og anbefalinger om ernæring. Ikke alle nyttige produkter kan liktes med ulike avvik i helse.

 1. Angina pectoris. I denne sykdommen blir metabolske prosesser ofte forstyrret. Derfor er frokostblandinger hovedsakelig vist i bokhvete, hirse, havremel, da disse kornblandingene har et lavt kaloriinnhold og inneholder den ønskede sammensetningen og det riktige forholdet mellom vitaminer og mineraler. Fra urter og bær til forbedring av blodårene anbefaler hagtorn, oregano, hundrose og valerian. Det anbefales ikke å bruke noen bær som er nyttige for kar, planter, noe som sterkt senker trykket. For eksempel skal legemidler fra viburnum tas enten i svært liten dosering og under konstant kontroll, eller ikke brukes i det hele tatt.
 2. Takykardi. Et raskt hjerterytme kan være en konsekvens eller tegn på koronar hjertesykdom, hjertesykdom, hypertensjon og hjerteinfarkt. Det er spesielt viktig i denne sykdommen å etablere en brøkdel av diett, for å redusere stresset på sirkulasjons- og kardiovaskulære systemer. Med forsiktighetsråd anbefales det å bruke for rengjøring og helbredende kar, men gir en belastning på hjertet av løk, hvitløk, reddik. Fra urter jeg bærer, folkemedisin medisin rådgiver spesielt urtete fra mynte, sitronmelisse, horsetail, hoppekegler, avkok av bark og elderbær.
 3. Hjerneslag. Når strekkbelastning på fordøyelsessystemet bør også være veldig forsiktig, deler svært små. Du kan ikke tillate gjæring i tarmene, så vær forsiktig bruk menyen med belgfrukter, kål, perlebyg. Fra oppskrifter av folkemedisin for restaurering av hjernens kar, er arnica, hestekastnøtt, hagtorn, hundrosa, spesielt anbefalt. Nødvendig honning og sitron.

Beslektede videoer

Og nå foreslår vi at du blir kjent med videoen:

Ernæring i sykdommer i kardiovaskulærsystemet er av avgjørende betydning. Arterier og vener kan bare gjøres sunne ved nøye utvalg av diettprodukter. Men en så sparsom holdning til mat svært raskt og merkbart påvirker både tilstanden til en syk person og tonen til en sunn person som ønsker å beholde system-vaskulærsystemet ungt og brukbart.

10 mest nyttige produkter for hjerte og blodårer

Hele vår kropp er helt riddled med blodårer. Hjerteslag, blod beveger seg til organer og vev i arteriene (arterioler og kapillærer), og deretter til hjertet gjennom vener, venøs kapillærer og venyler. Den stadige bevegelse av blodet, anriket med vitaminer og essensielle sporelementer, en reduksjon under påvirkning av den energipuls, og også akkumulering av kolesterol og feilfunksjon av organer forårsaker vaskulær vegg i forfall.

Fartøy begynner å skaffe kolesterolplakk, smal, trombose, aterosklerose og som et resultat et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvordan beskytte deg mot slike uønskede konsekvenser? Spis hver dag de nødvendige produktene for å styrke blodårene, juster kostholdet ditt, ta en negativ innvirkning på kroppen med et ubalansert kosthold og kan være stolt av utmerket helse.

Hva er symptomene på vaskulære problemer?

 • Det er mørke sirkler foran øynene når du svinger skarpt, eller når du står opp;
 • ofte svimmel;
 • føler vondt i fartøyene;
 • Det er en dårlig tilstand av helse, når det er veldig varmt og ubehag i kulde;
 • ofte blir lemmer kalde, dumme (armer, ben og fingre);
 • tidligere svingte ikke i kjøretøyet, men begynte nylig;
 • når været forandrer seg reagerer kroppen med hodepine og tåke foran øynene;
 • trykket faller kraftig og øker kraftig;
 • plutselig kan det oppstå en sterk hjertebank;
 • plutselig besvimelse (besvimelse).

Daglig bruk av produkter for å styrke blodkar betyr omsorg for hjernen, hjertet, leveren, øynene, bena, hvor det er fare for tette og ruptur av blodårer, kapillærer eller årer.

10 produkter for vaskulær styrke

Valnøtter, mandler anbefales for deres syrer og magnesium. Kjernen i valnøtten forhindrer utviklingen av aterosklerose, tilstopping med kolesterol, gir tilstrekkelig ernæring til hjertet og styrker veggene til karene.

Bær hindrer aldring av celler i kroppen, fordi de har en masse vitaminer, - disse er nyttige produkter for å styrke blodkar. Rik på kalium, som raskt fjerner det akkumulerte væsken fra kroppen. Magnesium i bær reduserer risikoen for atherosklerose, utvider veggene i blodårene, justerer blodsirkulasjonen. Rekordholdere for gunstige effekter på fartøyene: jordbær, kirsebær, kirsebær, sorte og røde bønner, bringebær. I solbæren, 15 ganger mer C-vitamin enn i eplet. Det er svart currant som vises til personer med hjerteproblemer, da det har en tonisk effekt på hjertearbeidet.

Hvitløk er kjent for alle som en antiviral metode, men få vet at det også kan ha en effektiv effekt på mennesker som lider av hypertensjon. Nitrogenoksyd, hydrogensulfid er de mirakuløse stoffene som er i stand til å justere blodtrykket og senker for mye av fartøyets tone.

Kornblandinger har en inhibering av kolesterol og dets akkumulering, det er fiber som bidrar til å forbedre nivået av kolesterol i blodet. Det er nødvendig å velge porrer der det er mer fiber: bokhvete, havremel.

Garnet er anerkjent som leder blant nyttige produkter for hjerte og blodårer. Det er angitt å bruke i frisk form. Pomegranate juice fortynner blod, et utmerket middel for anemi.

Epler har en gunstig effekt på hjernens aktivitet, på kardiovaskulærsystemet, forbedrer hukommelse, tarmarbeid, generell helse. Kalium i epler bidrar til å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Pektin renser karene, tarmen, forhindrer dannelsen av plakk.

Grapefrukt inneholder vitaminer, som er ansvarlige for stramming av blodkar, lindrer tretthet, bidrar til å senke blodtrykket. Det er indikert for forebygging av hjerteinfarkt, diabetes mellitus. På en uke, bruk 2 foster av grapefrukt til forebyggende formål.

Avokadoer fornyer underskudddet av flerumettede syrer i kroppen, noe som signifikant reduserer sjansene for aterosklerose av karene og akkumulering av kolesterolplakk. Avokado har de rikeste reservert av kalium, så det påvirker spesielt hjertearbeid, for hjertemuskelen.

Bønner og belgfrukter er rik på kalium og vegetabilsk fiber, de har også flavonoider, som forebygging av hypertensjon. De har alt som er så nødvendig for vellykket og problemfri drift av hjertet: fiber, protein, folsyre, jern.

Fisk er uunnværlig for både beinvev og hjerte, fordi det er et naturlig lagerhus av Omega-3. Hvilken fisk er nyttig: laks og laks. Du kan også spise makrell, ørret eller tunfisk.

Slike produkter for å styrke fartøyene vil gi et langt og lykkelig liv til hjertet ditt.

Les Mer Om Fartøyene