Varianter av vaskulære legemidler

Brudd på blodkar er en vanlig grunn til å kontakte en lege. Tidligere var det en oppfatning at dette problemet bare er hos eldre, men i dag besøker flere og flere ungdommer kardiologen eller nevrologen. Årsaken til situasjonen er stress, dårlige miljøforhold, produktkvalitet. For å lindre pasienter med ubehag, foreskriver legene dem vaskulære legemidler.

Hvordan manifesterer vaskulære sykdommer?

Mange mennesker har en tendens til ikke å legge merke til eller late som de ikke legger merke til hjerte-og karsykdommer før de påvirker ytelsen. Til helse var sterk, og "motoren" fungerte som en klokke, fartøyene skulle være sterke og elastiske. Deres oppgave er å krympe og utvide seg i tide.

Når fartøyene mister fleksibilitet, blir sprø eller tvert imot blir tett på grunn av slagg, oppstår patologiske forhold:

 • aterosklerose (som en konsekvens, slag);
 • migrene;
 • vegetativ vaskulær dystoni.

Ved hvilken som helst alder pasienten, med koagulering av blodårer og tap av elastisitet, oppstår oksygen sult, opplever en person slike symptomer:

 • forstyrret søvn;
 • minne, mental aktivitet forverres
 • moralen forverres, utviklingen av depresjon
 • nummen lemmer;
 • personen er hele tiden sliten;
 • det er svimmelhet.

Andre årsaker til vaskulær forstyrrelse kan inkludere osteokondrose i nakken, ryggraden. I dette tilfellet er vertebralarterien som mater hjernen skadet. Ved behandling av denne sykdommen er imidlertid preparater for å styrke eller dilatere karene ikke ledende og kan kun lindre tilstanden til pasienten. Du må jobbe med årsaken, det vil si, behandle vertebralskiven, og deretter - fartøyene.

Hvis du finner deg selv noen av de listede tegnene på sykdom, er det verdt å utforske. Om nødvendig vil du bli foreskrevet behandling.

Forberedelser for forbedring av cerebral blodstrøm

Forberedelser for hjernens hjerter og hjertet er av flere varianter avhengig av deres handlingsprinsipp. Hver av dem har sitt eget mål.

En av de mest populære stoffene forblir for utvidelse av blodårer og forbedring av cerebral sirkulasjon. Av naturen av påvirkning på kroppen, kan de deles inn i tre grupper:

 • Neurotropisk - påvirker nervecellene (Validol, Reserpine, etc.).
 • Myotropisk - påvirker glatte muskler i veggene, slapper av (Euphyllin, Dibasol).
 • Nitrater - kombinere begge handlingsprinsippene (Nitroglycerin, Nitrosorbit, etc.).

Avhengig av stoffets sammensetning og effekten som produseres, isoleres flere grupper.

Kalsium blokkere. Narkotika av denne typen virker direkte på stoffet, som bryter med elasticiteten til fartøyene. Disse er kalsiumioner, noe som gjør veggene i kapillærene vanskeligere, sprø og forårsaker sammenblanding. Medisiner påvirker hovedsakelig hjernens sirkulasjon, så når hjertesykdom vanligvis ikke blir brukt. Det er tre generasjoner kalsium blokkere. Forberedelser av første generasjon er produsert på grunnlag av tre hovedaktive komponenter:

 • verapamil (finoptin, verapamil);
 • nifedipin (Kordafen, Phenidigin, Corlipin);
 • diltiazem (Diazem, Diltiazem).

Den andre generasjonen bør inkludere slike effektive stoffer som Clentiazem, Nimodipin, Tiapamil. Den tredje generasjonen er representert av Norvask, Amlodipin. Fordelen med sistnevnte er en større selektivitet og forlengelse av virkning, færre bivirkninger.

Forberedelser på plantebasis. Den største fordelen med denne gruppen er minimum antall bivirkninger og kontraindikasjoner. De lindrer perfekt spasmer og forbedrer hjerneblodstrømmen. Det er to hovedtyper av slike stoffer:

 • på grunnlag av plantealkaloider, spesielt vinca, som perfekt hjelper fra spasmer av cerebral fartøy og gir ernæring til vev (Vinpocetine, Bravinton, Cavinton);
 • på grunnlag av ekstraktet av ginkgo biloba, som har en antioksidantegenskaper og gir metabolismen av nerveceller (Ginkgo Biloba Forte, Tanakan, Bilobil).

Medikamenter med nikotinsyre reduserer kolesterol i blodet og risikoen for plakkdannelse. De handler hovedsakelig på små kapillærer og er ineffektive mot store fartøy. Disse medisinene skal kun brukes i komplisert behandling med en strengt definert dose, da de påvirker leveren negativt (Enduratin, Nikotinsyre).

Hjertepreparater. Disse legemidlene er ikke bare designet for å forbedre ernæringen i hjernen, men også for å normalisere funksjonene til hjertets hjertebeholdere. De er produsert på grunnlag av medisinske planter (lily of the valley, gorizvet, foxglove), har en styrke og vasodilaterende effekt (Adoniside, Cardiolenum, Meprosillarin, Amrinon).

Vasodilatormedisiner kan ikke tas alene, uten at en lege utnevnes. De kan variere i løpet av handlingen og effekten på hjertefrekvensen. Uvitens av indikasjoner og presis dose kan føre til bivirkninger:

 • døsighet;
 • svimmelhet;
 • hevelse;
 • hodepine;
 • forstoppelse,
 • utslett på huden.

Andre grupper av stoffer

Blant medisiner for hjernens kar, utmerker seg flere andre varianter:

 1. Å styrke karvevegen. Medisiner er opprettet på grunnlag av vitamin- og mineralkomplekser. Målet er å styrke skipets vegger og gjøre dem mer fleksible. De mest populære er Ascorutin og Dihydroquercetin. Sistnevnte inkluderer flavonoider av lærke, selen og kalium. Ascorutin er basert på vitaminer P og C.
 2. Nootropics. Medisiner brukes til å forbedre cerebral sirkulasjon, med nedsatt hukommelse, psykiske lidelser. Nootropiske legemidler foreskrevet ikke bare for syke mennesker, men også sunne, hvis du vil øke mental ytelse. Mange av legemidlene er opprettet på grunnlag av naturlige dyrekomponenter og inneholder nyttige aminosyrer. Medisiner forbedrer blodstrømmen og ernæringen av hjerneceller (fenotropil, nootropil, etc.).
 3. Homeopatiske. Dette legemidlet er basert på naturlige ingredienser. De har vist seg bra, men de krever en langsiktig bruk for å forbedre tilstanden. Tradisjonelt krever valg av homøopatiske medisiner en individuell tilnærming fra legen: da vil effekten av behandlingen være maksimal. Å kjøpe et homøopatisk preparat i et apotek er det mulig og uavhengig, basert på instruksjon og egen diagnose. Før bruk er det tilrådelig å konsultere en lege. Fra denne gruppen fikk Cerebralik og Edas-138 et godt omdømme. Brukes til å forbedre minne, hjerneaktivitet.
 4. Mot migrene. Dette er medisiner som lindrer migreneangrep. Prinsippet for deres handling er annerledes, siden den tar sikte på å eliminere alle stadier av den motgående hodepine: redusert vaskulær tone, spasme, utvidelse, hevelse av veggen og retur av fartøyet til sin opprinnelige tilstand. I første etappe bedøver migreneforebygging og lindrer betennelse, og ved hjelp av serotoninantagonister er det mulig å motvirke utvidelsen av karene i nakken og hodet. Fra migrene kan du ta Imigran, Zomi, Makselt, som hver avviker i varighet av handling og effektivitet.
 5. Antikoagulanter og antiaggreganter. Dette er stoffer som fortynner blod og forhindrer dannelsen av blodpropper. Disse inkluderer: Kurantil, Ekotrin, Warfarin, Clexan og andre.

En lege kan bare velge medisin for pasienten. Behandlingen er strengt individuell. Selvbehandling er uakseptabel, siden det er et spørsmål om tilstanden til vitale organer.

Tabletter eller injeksjoner?

Noen ganger møter pasienten et valg: vaskulære piller eller injeksjoner? Mange stoffer har flere former for utgivelse, inkludert for oral og injeksjonsbruk.

Injeksjonene er mye mer effektive, fordi det aktive stoffet i medisinen umiddelbart kommer inn i blodet. Denne formelen av stoffet er imidlertid ikke alltid praktisk å bruke. Hvis pasienten behandles hjemme, vil formen av tabletter eller dråper være mer akseptabel. Terapi på sykehuset innebærer utnevnelse av intramuskulære eller intravenøse injeksjoner.

Blant de vaskulære legemidlene som brukes til stabbing, bruker ofte:

 • Derivater av alkaloider: Cavinton, Vinpocetine, Bravinton. De forbedrer blodstrømmen og normaliserer ernæringen av nerveceller.
 • Derivater av nikotinsyre: Nikospan, Nikotinsyre. Ampuller til injeksjoner dispenseres kun på apotek på resept.
 • Drotaverinum. Mer kjent som No-shpa. Vanligvis er dette legemidlet tatt i form av tabletter for å lindre spasmer, men det er også mulig å behandle med injeksjoner. Legemidlet er trygt og har minst kontraindikasjoner.
 • Piracetam. Et neotropisk stoff som brukes til å lindre spasmer og gi hjernekraft. Det er ofte foreskrevet for eldre for å forebygge demens.
 • Aminophylline. Legemidlet utvider blodkarene og hjelper med å mette hjernen med oksygen. Blant kontraindikasjoner til bruk - gastrointestinale sykdommer, glaukom, avvik fra norm for blodtrykk.

Siden injeksjoner - en ganske sterk form for eksponering for kroppen, bør behandling med hjelpen kontrolleres nøye av en lege.

Behandling av osteokondrose

For behandling av osteokondrose i nakkeområdet er de vanligste foreskrevne:

 1. Vinpocetin. Slapper av muskulaturen til veggene i fartøyene, eliminerer svimmelhet, normaliserer intrakranielt trykk. Den mest kjente analogen er Cavinton.
 2. Cinnarizine. En kalsiumblokker som utvider veggene i blodårene. Den analoge som ofte brukes er Stugeron.
 3. Piracetam. Et nootropisk middel som brukes til å forbedre hjernens ernæring og beskytte nevroner mot oksygen sult.
 4. Aktovegin. Det gjenoppretter blodtilførselen, reduserer den negative effekten av hypoksi på kroppen. Kan brukes under graviditet og amming.
 5. Valium. Eliminerer følelser av nummenhet, smerte, forbedrer tilstanden til nerveceller.
 6. Trental. Det forbedrer blodsirkulasjonen, bidrar til tilførsel av vev med oksygen. Utnevnes dersom det perifere sirkulasjonssystemet påvirkes.
 7. Nikotinsyre. Reduserer mengden kolesterol i blodet, forhindrer utviklingen av aterosklerose, reduserer blodets viskositet.

Legemidler til cervikal osteokondrose er foreskrevet av en nevrolog, og behandlingen bør kontrolleres nøye av en lege. Mange stoffer med overdose eller ignorerende kontraindikasjoner kan gi uventede bivirkninger.

Forberedelser for forbedring av hjernecirkulasjon

4. september 2017

Generell informasjon

Et svært viktig problem for moderne leger er bevaring av cerebral sirkulasjon og restaureringen. Tross alt er det avhengig av hans tilstrekkelighet at en persons normale helse avhenger, mens han er ung, og klarheten i hans sinn når en alderdom kommer. Det er viktigst å korrigere cerebral blodstrøm riktig i de perioder som er forbigående for en person.

Barndom

Hos små barn er cerebrale blodstrømssykdommer mulige som følge av fødselsskader, trykkendringer som skjedde under keisersnitt. Også dette skyldes oksygen sult av babyen i perioden fødsel og intrauterin utvikling forbundet med andre årsaker. Samtidig kan blodsirkulasjonen i hjernen forstyrres i varierende grad. Hvis slike problemer er diagnostisert, trenger barnet en gjenopprettingstid. Forutsatt at utfallet er vellykket postnatal encefalopati Det handler om de tre første årene. Men i noen tilfeller kan den fortsette gjennom livet. Dette er typisk for alvorlige patologier - kardiovaskulær epilepsi, Cerebral parese, effekter av blødning, på hvilken vaskulære cyster.

Barn i skolealderen

I løpet av denne perioden øker belastningen på cerebral sirkulasjon gradvis, da barnet hvert år øker intensiteten av studien. I tillegg endrer ungdomene seg hormonell bakgrunn, som også kan føre til en forverring av blodstrømmen i hjernen.

Voksne mennesker

Symptomer hos voksne forbundet med blodstrømssykdommer kan noteres når Osteochondrose, når det er en klemme av blodkar som fôrer hjernen. Det er også mulig med svulster i nakken, hodet, endarteriita, aterosklerose, akutt trombose hjertene i hjernen, som skyldes skader og operasjoner.

Alder i alderen

Hos de eldre, er sannsynligheten for å utvikle hemorragisk eller iskemisk slag. Eldre mennesker lider av aterosklerose, De har økt risiko for å utvikle hjernesvulster. Sannsynlig både akutte og kroniske prosesser, som fører til brudd på blodstrømmen.

Behandling med medisiner

I hver av disse periodene utføres en medisinsk behandling av slike patologier. I dette tilfellet kan både varighet og effektivitet av slik behandling være forskjellig.

Det er viktig å ta hensyn til det øyeblikket som narkotika, nootropics, som forbedrer blodmikrocirkulasjon og metabolske prosesser i hjerneceller, fungerer bare i vev med patologiske forandringer og påvirker ikke sunt vev.

Det er derfor du bør være veldig forsiktig med å annonsere slagord og anbefalinger fra apoteket om å bruke slike legemidler for å stimulere hjernens aktivitet hos barn og friske mennesker. Svært tvilsomt er bruken av slike legemidler i følgende tilfeller:

 • under forberedelse til eksamen
 • i perioden med store belastninger under studie eller på jobb;
 • med dårlig skoleprestasjon;
 • for førskolebarn.

Hvis slike indikasjoner forekommer i indikasjonene for påføring av nootropics, er dette bare resultatet av farmens samspill. produsenter som har tenkt å tjene så mye som mulig, utnytte kjøpernes tillit.

Hovedårsakene til hjernesirkulasjonsforstyrrelser er vasospasme og dannelse blodpropp i arteriene. Følgelig er vasodilatormedikamenter mest effektive i slike sykdommer, samt medikamenter som hindrer liming platelet med dannelse av blodpropper.

Vasodilatormedikamenter for hjernen

Listen over vasodilatorpreparater for hjernen er bred nok. Vasodilaterende tabletter er en stor gruppe medikamenter som har forskjellige virkningsmekanismer. Hvis en person tar medisiner for vasodilatasjon, bør han vurdere at slike rettsmidler har en betydelig ulempe: de handler ikke selektivt. Det vil si ikke bare de cerebrale arteriene utvides, men også de gjenværende fartøyene, som fører til et fall blodtrykk. Som et resultat blir blodstrømmen i hjernen enda verre. Spesielt dårlig kan det påvirke tilstanden til eldre mennesker som lider av aterosklerose. Hvis slike pasienter tar stoffer som utvider hjernens kar, med osteokondrose eller andre sykdommer, kan de vise ortostatisk hypotensjon (mørkere i øynene når en person står opp) og risikoen øker iskemiske slag.

Derfor bør vasodilatormedisiner for osteokondrose i nakken og andre sykdommer bare brukes under veiledning av spesialister.

spasmolytika

Narkotika for å forbedre cerebral sirkulasjon - spasmolytika utvide lumen på fartøyene, slapp av i glatte muskler i fartøyets vegg. Slike anlegg er relativt trygge og opererer forsiktig. Brukes som en pille for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, og injeksjoner relatert til denne gruppen - Drotaverina hydrochloride, Nospanum.

Slike rusmidler virker ikke veldig effektivt på fartøy som allerede er påvirket av aterosklerose. I tillegg kan de omfordele sirkulasjonen slik at den aktiveres i sunne områder der fartøyene holdes bedre. Følgelig mottar de syke deler av hjernen ikke den nødvendige blodstrømmen. Derfor, behandling av cerebral sirkulasjon med medisiner antispasmodisk hos eldre, som regel ikke. De er foreskrevet medisiner for å forbedre hukommelsen og hjernecirkulasjonen fra andre grupper.

Kalsiumkanalblokkere

Denne gruppen inneholder følgende stoffer, forbedrer hjernecirkulasjon og minne: Kordafen, Adalat, Norvaks, Breynal, Grindeke, Arifon, Kordafleks, Diakordin, Latsipil, Kortiazem, Nafadil, Nemotan, Nimotop, Logimaks, Plendil, Foridon, Cinnarizine, Tsinedil, Tsinnasan, Nifecard.

Hvis vaskulære legemidler brukes til å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen fra denne gruppen, utvider hjerneskarene uten å påvirke resten av blodsirkulasjonen. Påfør disse legemidlene for cerebral sirkulasjon med cervikal osteokondrose. Generelt forbedrer mikrosirkulasjonen. Men det er viktig å ta hensyn til at stoffer fra denne gruppen gir bivirkning - de reduserer trykket betydelig. Likevel, narkotika som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernens kar skal brukes strengt i henhold til legenes resept og i de dosene som ble foreskrevet.

Nimodipin (Nimotop)

Dette legemidlet er foreskrevet for forebygging, samt behandling av ulike forstyrrelser i hjernen blodforsyning. Tabletter på 30 mg produseres i pakninger med 20, 50 eller 100 stk. En 0,02% oppløsning til infusjoner, som finnes i 50 ml hetteglass eller pakninger, produseres også.

nimodipine foreskrive for behandling av pasienter som gjennomgått blødning under hjernens membraner. Legemidlet er vist etter et slag - det foreskrives i en periode på 5 til 14 dager.

For forebygging av reseptbelagte tabletter - 2 stk. En gang om 4 timer er den totale dosen 360 mg per dag. Personer som lider av høyt blodtrykk bør ta lavere doser.

Mulige bivirkninger bør vurderes: Et sterkt trykkfall (risikoen øker ved intravenøs administrering av legemidlet); kvalme, diaré (ofte manifestert når du tar tabletter).

Kontraindisert ved bruk av av graviditet. Ikke bruk oppløsningen og tablettene samtidig. Folk med nyreinsuffisiens og intrakranial hypertensjon bør behandles svært nøye. Kostnad - fra 1000 rubler. for 100 tabletter.

Cinnarizine (Stugeron)

Legemidlet er gitt i tabletter på 25 mg, pakket i 30 eller 50 stykker. Behandlingsforløpet kan vare fra 20 dager til seks måneder. Det er vist å drikke 1-2 stk. per dag. Og indikasjoner på bruk og kontraindikasjoner er de samme som for nimodipine. For tiden anses det mest populære stoffet å være vinpocetine. kostnaden for Cinnarizine - fra 70 rubler., stugeron - fra 160 rubler.

Vinpocetin (Cavinton)

Gi ut en løsning og 5 mg tabletter. Produsert av plantebestanddeler. Legemidlet har en vasodilatoreffekt og forhindrer dannelsen av blodpropper. Effektiv forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet, øker deres motstand mot oksygen sult.

Løsningen brukes til en dråper for å forbedre hjernens sirkulasjon, det injiseres i dryppet. Tabletter skal tas tre ganger daglig etter måltider for 1 stk. Dosen senkes gradvis før behandlingen slutter.

For å unngå blødningsrisiko, bruk ikke med heparin. Ikke administrer parenteralt til personer med flimmer og alvorlige former CHD.

I lys av det faktum at den aktive ingrediensen trer inn i moderkagen og bestemmes i morsmelk, anbefales ikke lakterende mødre og gravid Vinpocetin.

Analoger av dette middelet er narkotika Vintsetin, Vero vinpocetine, Vinpoton, Bravinton, Telektol, Cavinton Fort. Kostnad av midler vinpocetine - fra 80 rubler., cavinton - fra 250 rubler.

Ikke alle internasjonale medisinske organisasjoner anerkjenner effektiviteten av stoffet cavinton. Men i narkotika er stoffet regnet som effektivt, noe som bekreftes av en rekke publikasjoner av resultatene av studier av virkningen av stoffet. Derfor foreskriver eksperter dette legemidlet for behandling av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen av kronisk natur. Slike pasienter, som regel, er foreskrevet et kurs av tabletter vinpocetine og dråpvis administrasjon cavinton.

Alfablokkere

Medisin alfa-adenoblokere sprer ikke bare små kar, men bidrar også til å forbedre metabolske prosesser i hjernevevet, reduserer blodplateaggregering.

De brukes til kroniske og akutte metabolske sykdommer i hjernen. De er foreskrevet for forbigående oksygen sult av hjernen på grunn av arteriell hypertensjon eller vaskulær spasme, med vaskulær demens, aterosklerose.

Dette er forberedelsene: nicergolin i tabletter og ampuller (fra 250 rubler.), Sermion i tabletter (fra 450 rubler.).

Kombinerte legemidler som utvider blodårene

 • Sammensetningen av medisinen Vazobralkoffein og alfa hydrogrotriptin.
 • Som en del av instenoner inneholdt heksobendin, dette er, etofillin.

platehemmere

Medisinske disaggreganter forhindrer vedheft av blodplater med dannelsen av trombi, som deretter tetter blodkarene i hjernen. Under påvirkning av disse stoffene, forbedrer mikrosirkulasjonen, øker patenen av kapillærene. Dessuten har disse legemidlene egenskapene til angioprotektorer, noe som reduserer skjørhet av blodkar på grunn av aktivering av metabolske prosesser i veggene.

Listen over narkotika-disaggreganter er bred. Disse inkluderer narkotika blomsterpotter, dipyridamol (klokkespill) pentoxifylline, Radomin, Fleksital, Persantin, Doxy-Hem, Trental.

klokkespill

Produsert i form av tabletter, drageer, oppløsning Dipyridamol 0,5%. Gjelder for dyscirculatory encephalopathy og kroniske sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Ikke bruk før 12 år.

Som bivirkninger, diaré, kvalme, muskel smerte, synkope, svimmelhet. I sjeldne tilfeller er det mulig urtikaria.

Det brukes av kurset. Du må drikke pillen en time før måltider eller to timer etter tre ganger om dagen. Hvis klokkespill drikke på samme tid som cefalosporiner og antikoagulantia, dets egenskaper er forbedret. Ved bruk med antikoagulantia øker risikoen for blødning. Samtidig bruk med antihypertensive medisiner kan føre til en kraftig nedgang i trykk.

Analoger av dette stoffet er midler Trankokard, Vadinar, Persantin, Parsedil, Aprikor, Koribon, Viskor.

Nikotinsyre

Produsert i tabletter i form av xanthinolnikotinat, samt en løsning for intravenøs dråpadministrasjon. Denne midlet har egenskapene til en disaggregant. Imidlertid er tabletter ineffektive, og når du bruker en løsning, øker sannsynligheten blødning i mage-tarmkanalen.

flavanoids

Disse legemidlene er ekstrakter fra planteråvarer som forbedrer tonen i fartøyene og styrker veggene sine. Slike medisiner inkluderer biloba, tanakan, Ginkoum, Memoplant. Disse stoffene brukes til å forbedre minne og hjernefunksjon. I sammensetningen av slike stoffer for å forbedre arbeidet i hjernen inneholder Ginkgo Biloba. Ved å bruke slike piller for å forbedre hjernens aktivitet og minne, bør det bemerkes at de handler sakte. I tillegg har det ikke vært noen seriøse studier som bekrefter effektiviteten av slike legemidler. Derfor er deres bruk for å forbedre minnet hos eldre ikke alltid berettiget. Kostnaden for narkotika - fra 300 rubler.

Korrigatorer av mikrosirkulasjon

Legemidlet Betahistine (betaserk) Under henvisning til denne gruppe, ikke bare korrigerer blodstrømmen i kapillærene, men også gjør det mulig å overvinne angrep av svimmelhet, ustøhet av gangart i kroniske sykdommer i hjerneblodstrøm. Tabletter på 8 eller 16 mg administreres ved kurs. Dosen per dag er 24-48 mg, den er delt inn i tre doser.

Ikke utnevne gravid og amming. Forsiktig forsøkt på bronkial astma, magesår.

Som bivirkninger kan utvikle abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanalen, urtikaria.

Analoger av Betaserc er midler Betahistine, Vestibo, Betaver, Tagista. Kostnaden er fra 100 rubler.

Legemidler for å forbedre minne og sirkulasjon

Nootropiske medisiner brukes til å forbedre metabolismen i hjerneceller, noe som resulterer i bedre minne, økt aktivitet av tenkning og læringsevne. Til tross for mangel på godkjenning av bevisbasert medisin, brukes disse medisinene i praktisk neurologi i stor grad.

Slike rusmidler brukes til å behandle vaskulær demens hos eldre, med encefalopati, ved en patologi av fartøy av en hjerne. Imidlertid trenger unge og friske mennesker ikke å ta slike medisiner.

Under påvirkning av nootropics stabiliserer membranene i nevrocyter og motstanden av hjernevevvet til mangel på oksygen øker.

Racetam - derivater av pyrallidon

piracetam kan ikke brukes når nyresvikt, hemoragisk hjerneslag i alvorlig form, laktasjon, i alvorlig graviditet.

Som bivirkninger trolig motor og nervøs spenning, oppkast, urtikaria, avføring lidelser, kvalme.

Tabletter og en injeksjonsoppløsning produseres.

Pirallyidonderivater er Dragonol (aniracetam) Aloratsetam, fenotropil (Fenilpiratsetam) Doliratsetam, Fazoratsetam, Rolziratsetam, rolipram, nefiracetam, Imuratsetam, Noopept, piracetam (Nootropil, Lucetsam) Brivaratsetam, pramiracetam.

Disse stoffene stimulerer sentralnervesystemet, slik at de ikke anbefales for personer med søvnforstyrrelser og eldre pasienter med alvorlig aterosklerose. Hvis slike medisiner brukes i lang tid, kan det føre til utvikling av angstlidelser.

polypeptider

Legemidlet Cortexin Er et kompleks av hjernepolypeptider. Produsert i ampuller, brukt til intramuskulær injeksjon. Påfør kurs, mottar pasienten 7-14 injeksjoner. Du kan ikke stikke under graviditet.

Cortexin, Cere - navn på injeksjoner for cerebral fartøy Disse er polypeptidmedikamenter med en balansert sammensetning av nevrotransmittere og polypeptider. Disse injeksjonene er like.

Andre stoffer

 • Epsilon, galantamine, Aricept- narkotika som blokkerer cholinesterase. Under deres innflytelse blir mediatoren ødelagt acetylkolin, som forbedrer nerveoverføring.
 • Pantokaltsin, Aminalon, Pantogamum, Phenibut, pikamilon- inneholder gammaaminosmørsyre og dets derivater. Disse stoffene øker motstanden i hjernen til mangel på oksygen, stimulerer absorpsjon av sukker av celler, aktiverer produksjon av proteiner.
 • Tserutil, deanol, Nooklerin, atsefen, Lyutsidril, Analuks- Narkotika er forløpere av acetylkolin.
 • Ladasten, Mefeksamid, Timodin, Perneyron, Bromantin, memantin, Adrafinil, Olimfon, Aktebral, Bifimelan, Tonobral, mentis, NADEX, Demanol, Linopiridin- medisiner adamantan-derivater, noe som øker hastigheten på overføringen av nerveimpulsen. Også disse stoffene stopper aldringen av sentralnervesystemet.
 • pikamilon, Biotredin, glysin - aminosyrer som stimulerer den sentrale delen av NS
 • Fezam (Cinnarizin og pyracetam) Ozatropil(Piracetam og Aminalon) inotroper(Aminolon og Melatonin) Tiotsetam(Tiotriazolin og Pyracetam) - kombinert medisin.

Nootropiske legemidler i pediatrisk nevrologi brukes til å behandle babyer med postnatal encefalopati, samt med utviklingsforsinkelser. Likevel er det ingen vitenskapelig forsvarlig hensiktsmessighet å søke flere stoffer samtidig. Slike behandling er bare en viss distraherende og beroligende ritual for foreldrene. Som regel, i nærvær av milde konsekvenser av oksygen sult i hjernen, barn over tre år selvstendig overvinne problemene og blir "trukket opp" til det gjennomsnittlige utviklingsnivået i deres alder.

Strokebehandling - hvilke stoffer er effektive?

Hvis de riktige taktikk for å bygge menneskebehandling med akutt cerebral blodsirkulasjon, kan ikke bare spare pasienten, men også betydelig øke sjansen for å gjenvinne sin tale, motorikk og normalisering av den generelle livskvaliteten i fremtiden.

Iskemisk slag

Denne tilstanden er en følge av blokkering av fartøyet med en embolus eller trombus. For å forbedre pasientens tilstand, foreskrives han følgende medisiner:

Legemidler som reduserer og ødelegger trombi

For tiden er disse midlene sjelden brukt. søknad streptokinase er ikke berettiget på grunn av lave bevis. prourokinase De brukes utelukkende i forskningssentre. Fabric Activator plasminogen brukes også ganske sjelden.

Hepariner med lav molekylvekt

Dette er legemidlene: Clexane, fraxiparine. De reduserer sannsynligheten for blodpropper og reduserer risikoen for emboli etter et slag. Etter tre til fire uker foreskrives pasienten indirekte antikoagulantia (Sinkumar, warfarin).

platehemmere

Tilordne seg i en akutt periode etter et slag. Det er en anbefaling for de første tegnene på et slag straks tygge 150 mg aspirin. Gjelder også klopidogrel, tiklopidin, dipyridamol.

Dextraner med lav molekylvekt

Bruk av narkotika Reomakrodeks, reopoligljukin tillater å øke totalt volum av blod og stimulerer tilførsel av oksygen til hjernen.

Forberedelser mot trykk

Hvis pasientens blodtrykk er over 180 med 105, foreskrives han kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere. Bruken av disse stoffene kan forhindre gjentatte slag.

Vasodilatormedikamenter

Vaskulære legemidler til hjernen i den nye generasjonen forbedrer pasientens tilstand ved å stimulere blodstrømmen. Etter en fornærmelsesutnevnelse klokkespill, Trental - forberedelser til hjernens og nakkens kar, forbedring av mikrosirkulasjonen. Behandlingsregimet kan også omfatte pentoxifylline, vinpocetine.

nootropics

Medisin-nootropics er angitt i gjenopprettingsperioden etter et iskemisk slag.

Hemorragisk slag

Denne tilstanden er resultatet av et brudd på fartøyet i hjernen. I dette tilfellet er det nødvendig med en annen behandlingsmetode, særlig den obligatoriske bruken av antihypertensive stoffer og dekstran, å gjøre opp for volumet av blod.

Ofte krever hemorragisk hjerneslag kirurgisk inngrep, siden uten slik behandling øker risikoen for dødelig utfall betydelig.

Hvordan forbedre blodsirkulasjonen i hjernen ved hjelp av folkemetoder

Tallrike folkemidlene for å forbedre hjernesirkulasjonen kan bidra til behandling og forbedre pasientens tilstand.

De som er interessert i spørsmålet om hvordan man skal forbedre hjernens sirkulasjon ved folkemessige rettsmidler, bør ta hensyn til at slike metoder bør være ekstra når man bruker ordningen som foreskrevet av legen eller brukes som profylakse for å forverre tilstanden.

 • For å aktivere blodsirkulasjonen i hjernen, kan du bruke avkjøling av blader av vinca og hagtorn. For 1 ts gres av disse plantene hell kokende vann, og kok deretter med. Etter en to-timers infusjon, drikk en halv time før måltider.
 • Det anbefales å bruke en blanding av honning, sitroner og appelsiner. For 2 sitrus pitted, men med en hud, må du vri kjøttkvernet og tilsett 2 ss. l. honning. En dag senere ta tre ganger om dagen for 2 ss. l. Dette middelet vil bidra til å fjerne blodårene.
 • Med aterosklerose kan du lage en blanding av hvitløk, pepperrot og sitron. Forholdet av hvitløk og pepperrot kan være annerledes. Før du drikker blandingen, blandes en teskje med samme mengde sitronsaft. Drikk tre ganger om dagen før måltider.
 • Silkeorm er et annet effektivt middel. Det er nødvendig å fylle ti blader av mulberry med 0,5 liter kokende vann og lag litt. Kjøttkraft skal tilberedes hver dag og drikke det i stedet for te.
 • En nyttig blanding av tranebær, honning og pepperrot (henholdsvis: 0,5 kg, 350 g og 150 g). Alle ingrediensene må slås av og lagres i kjøleskapet. Etter å ha spist, drikk 2 ts. med te.
 • Det er også viktig å spise riktig: gi opp fett, stek, spis mindre salt og søtt. Alkohol er spesielt øl, du må utelukke det. Sjelden har du råd til sterke drikker i små doser.
 • Det anbefales å gjøre selvmassasje av cervical ryggraden, hodet. Bevegelser skal være sirkulære, lyse. Innstrømning av blod til hodet vil bidra til å kombinere håret med en massasje børste.
 • Nyttig gymnastikk, inkludert glatte bakker i hodet i forskjellige retninger, en gjentagelse av sirkulære bevegelser, en forsinkelse i pusten.
 • Det er viktig å velge en behagelig pute, prøv å ikke sove på magen.
 • Svømming, daglig vandring vil bidra til å aktivere blodstrømmen til hjernen.

funn

Foreløpig er behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser et svært presserende problem. Men til nå jobber forskere og farmakologer for å finne den beste behandlingen.

Derfor er det viktig for pasienter ikke bare å overholde alle doktorgradsforskriftene, men også å lede på ledelsen, for å forhindre forverring av problemet. For å gjøre dette må du spise rett, slutte å røyke, spille sport, og også i god tid til å behandle Osteochondrose og CNS.

Legemidler til behandling av cerebrale kar: 8 legemidler i tabletter og kapsler

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvilke preparater for cerebral fartøy som brukes i klinisk praksis. Indikasjoner for bruk av denne gruppen medikamenter, virkningsmekanismer og regler for opptak.

Midler som påvirker de kar i hjernen, som oftest brukt i Neurology for behandling av cerebrovaskulære sykdommer, som inkluderer iskemisk og hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, encefalopati, vaskulær demens. Også denne gruppen medisiner er mye brukt for migrene, spenning hodepine, Meniere sykdom, hodeskader og andre sykdommer.

Legemidler som virker på hjernens kar har svært forskjellige virkningsmekanismer. Noen av dem reduserer risikoen for trombose, andre - motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk, den tredje - eliminerer spasmen i blodårene. Nedenfor er en omtrentlig liste over de mest populære tabletter for cerebral fartøy, som starter med de mest foreskrevne medisinene og nedadgående.

Valget av et egnet preparat utføres av en nevrolog.

1. Acetylsalisylsyre (aspirin)

Strengt tatt aspirin virker direkte på blodkar, den hemmer aggregering av blodplater, dvs. at det hindrer deres tilslutning endotelisk skade (intern vaskulær mantel) og sammenbundet. Men lavdosis aspirin er en av de mest hyppige avtalene med nevrologer i behandling og forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Dette er en av de få stoffene som har vist seg å være positiv på resultatene av forebygging og behandling av iskemiske slag og forbigående iskemiske angrep.

Tidligere er aspirin mye brukt for primærforebygging av hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, er at hans leger anbefales for friske mennesker å forebygge hjerteinfarkt og slag. Men de siste årene har bruken av dette legemidlet blitt stilt spørsmål, da risikoen fra bruken til tider overgikk mulige fordeler. Nå foreskrive aspirin for sekundærforebygging hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, samt personer som har høy risiko for å utvikle disse komplikasjoner.

Kontraindikasjoner for bruk av aspirin:

 • Et sår i magen eller tolvfingertarm.
 • Nylig lidd hemorragisk slag.
 • Allergi mot aspirin.
 • Astma, hvis symptomer forverres etter å ha tatt acetylsalisylsyre.
 • Blodstammeforstyrrelser (hemofili).
 • Alvorlige brudd på lever og nyrer.
 • Graviditet og amming.
 • Barns alder (bruk av aspirin kan forårsake utvikling av Rays syndrom).
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase (bruk av aspirin kan forårsake hemolyse av erytrocytter).

Mulige bivirkninger inkluderer:

 1. Dyspepsi og magesmerter - du kan redusere risikoen for forekomst ved å ta stoffet sammen med maten.
 2. Økt blødning.
 3. Allergiske reaksjoner - urtikaria, Quinckes ødem, hudutslett og kløe, nesestopp.
 4. Ringer i ørene.
 5. Gastrointestinal blødning.
 6. Hemorragisk slag.

Den anbefalte dosen er 75-100 mg acetylsalisylsyre per dag. Dette produktet er tilgjengelig i tabletter eller kapsler med et enterisk belegg. Den mest populære medisin aspirin - Cardiomagnolo, Magnikor, Aspirin Cardio, Aspekard. Legene anbefaler å ta dem en gang om dagen, bedre - om kvelden samtidig.

2. Statiner

Statiner er en gruppe medisiner som reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet. På grunn av denne handlingen kan disse stoffene redusere risikoen for atherosklerotiske plakk i veggene i arteriene til hele organismen, inkludert hjernens kar.

For tiden er andre aktive effekter av statiner, som tilhører:

Heling av hjertet

online katalog

Vaskulære injeksjoner for hodet

Svimmelhet, hodepine, tinnitus, hukommelsessvikt - dette er symptomene på forstyrrelser av hjerneskader som betydelig forringer livskvaliteten. I de fleste tilfeller er årsaken til negative forandringer - utvikling av aterosklerose, der det er avsetning av aterosklerotisk plakk på vaskulære vegger og innsnevring av lumen av cerebral, med andre ord, mate hjernearteriene. På grunn av det faktum at fartøyet er innsnevret noen steder, øker blodtrykket på veggene. Skadet av lipidavsetninger, med et kraftig økt trykk av væsken, kan karene bare briste som vannrør på tidspunktet for det hydrauliske støt. Resultatet er pitiable - det er denne skaden på hjernens kar som heter et slag.

En rekke sykdommer, blant annet aterosklerose er beskrevet ovenfor, men også i migrene, vegetative-vaskulær / nevro dystoni, etter skade, i hjernen på grunn av vaskulære forstyrrelser arbeide under konstant oksygenmangel. Det er følelser at hodet er vondt, det gjør vondt, det splitter. Og alt fordi de små kapillærer som gjennomsyrer deler av hjernen, ikke gir en tilstrekkelig tilførsel av røde blodceller til nervecellene behov for mat. I noen tid kompenserer kroppen for denne mangelen ved å omfordele blodstrømmen gjennom ulike fartøy. Men uten behandling øker de negative konsekvensene av mangel på hjerneernæring. På grunn av den konstante celle sulten, oppstår delvis død av nevroner, som manifesterer seg i utviklingen av senil demens.

Du ser hvor viktig det er å opprettholde helsen til hjernens fartøy for å forbli en full og sunn person så lenge som mulig.

Heldigvis kan sykdommer i blodårene, inkludert de som fôrer hjernen, behandles. Utviklet og vellykket brukt medisiner som kan redusere størrelsen på aterosklerotiske plakk, lindre spasmer av blodårer. I tillegg til å virke direkte på vaskulærveggen, er det mulig å forbedre blodkarakteristika, redusere viskositeten og evnen til å danne blodpropper.

Vurder de vanligste legemidlene for cerebral fartøy.

Narkotika beregnet for vasodilatasjon

Den farmakologiske virkningen av disse legemidlene er å øke blodtilførselen til hjernen. I tillegg er energiomsetningen av celler forbedret.

Kalsiumantagonister

Alle forberedelser til hjernens kar fra denne gruppen slapp av i arteriene, og i praksis endrer du ikke tonen i venene. Blodstrømningen øker, og oksygenrikt blod går inn i hjernen. Disse stoffene er mye brukt, og den tredje generasjonen av slike legemidler utvikles.

Alle disse legemidlene brukes til å korrigere vaskulære lidelser i hele kroppen. Siden de kan forårsake bivirkninger, bør de tas strengt i henhold til legenes resept.

I første generasjon:

 • Derivatene av fenylalkylamin er verapamil (et stoff som kalles isoptin, finoptin);
 • Derivater dihydropyridin - det aktive stoffet nifedipin (legemidler Phenigidine, Adalat, Corinfar, Kordafen, Cordipin);
 • Derivater av benzotiazepin basert på diltiazem (Diazem, Diltiazem).

I den andre generasjonen av disse stoffene utvidet deres spektrum, det virket som:

Blokkere av kalsiumkanaler i neste generasjon har betydelige fordeler med hensyn til tidligere utgitte rusmidler, som fungerer på samme prinsipp:

 1. For det første har de en lengre handling;
 2. For det andre demonstrerer de en høyere selektivitet av effekten;
 3. For det tredje gir de færre negative bivirkninger.

Spesielt viktig blandt kalsium-antagonistiske legemidler som øker den arterielle lumen, der er stoffer som har en preferensiell virkning mot cerebral arterie ble ikke signifikant påvirker andre fartøy.

Den mest effektive for hjernens fartøy fra dette synspunktet:

Ved uttrykt aterosklerose av kar uten disse preparatene er det umulig å klare. På samme tid, til alle legemidler i denne gruppen bør ikke behandles som en pille for selvbehandling. Sørg for å besøke en kardiolog og nevrolog, doktoren vil plukke opp og foreskrive hva du trenger. Ofte foreskrives de som en permanent medisin, som er tatt hele livet.

Preparater basert på vegetabilske alkaloider

Narkotika basert på periwinkle

Den mest fordelaktige effekten på cerebral sirkulasjon er produsert av alkaloidderivater av en vanlig hagenfabrik - en vincer. Bare dette stoffet virker i kroppen som en antispasmodisk, avslappende cerebral fartøy. I tillegg til denne tiltaket forbedrer vinca alkaloid metabolisme i hjernevevet. Samtidig, forhindrer vedheft av blodplater, øker dette stoffet mikrosirkulasjon av blod i hjernens kar, og gir derfor nerveceller med tilstrekkelig ernæring.

En slik kjent medisin for cerebral fartøy, som Vinpocetine, er bare et derivat av denne alkaloid. Andre navn på samme måte er:

 • Bravinton;
 • Vero vinpocetine;
 • vinpocetine;
 • Vintsetin;
 • cavinton;
 • Cavinton Forte;
 • Telektol.

Dette verktøyet er utbredt og har så få kontraindikasjoner at det foreskrives for et stort antall pasienter. Vær oppmerksom på at Cavinton og Vinpocetine alene ikke kan konsulteres uten å konsultere lege. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter og i løsninger for intravenøs injeksjon. Dropp injeksjon ved injeksjonen er mer effektiv. Avhengig av helsetilstanden, vil legen tilby deg et optimalt behandlingsregime for dette legemidlet.

Forberedelser av gingko biloba

En unik relikvie-plante gir folk medisiner for en kompleks effekt på blodtilførselen til hjernen. Når du tar ginkgo-preparater, blir blodkarmenes spasmer samtidig fjernet, væsken i blodet endres, mikrosirkulasjonen og permeabiliteten i vaskulærveggen øker. I tillegg, på grunn av antioksidantegenskaper, forsterker legemidler fra ginkgo biloba veggene i blodårene og arteriene og ødelegger frie radikaler. Og dette er ikke alt - disse stoffene har en utprøvd anti-edematøs effekt på hjernenivå og forbedrer metabolismen av nervesvev. Ginkgo biloba ekstrakt inneholder slike legemidler som

Disse midlene er over-the-counter, og de kan tas alene. Men du må nøye lese kontraindikasjonene og ikke kombinere ginkgo medikamenter med aspirin på grunn av økt risiko for hjerneblødning.

Derivater av nikotinsyre

Disse stoffene virker ikke for å ekspandere på større fartøy. På nivået av kapillærene har nikotinsyre fortsatt en vasodilaterende effekt, med andre ord en vasodilaterende virkning. Bivirkningen ved å ta nikotinsyre - rødhet i huden, er bare relatert til denne egenskapen.

Forberedelser av denne gruppen bidrar til å redusere innholdet i blodet av "dårlig" kolesterol, deponert på veggene i blodårene. Derfor utpeker legen nikotinsyre for komplekse effekter, inkludert for å styrke vaskulær veggen, for å forhindre vaskulære ulykker. Ofte utføres behandlingen i form av injeksjoner under oppsyn av leger.

Tabletter av denne gruppen medisiner:

 • Nikotinsyre, Enduratin, Nikoshpan blir dispensert på resept, som med deres ukontrollerte inntak kan forårsake betydelig skade på levers helse.

Video: Ekspertuttalelse om vasodilatorpreparater

Vi anbefaler å studere mer detaljert måter å utvide fartøyene på.

Forberedelser som styrker veggene i blodårene

Disse rettsmidlene opprettholder fartøyets elastisitet. Gunstig påvirke permillabiliteten av kapillærene, aktivere metabolske prosesser i veggene i blodårene. Først av alt virker vitaminer som dette. I tillegg til dem er det nødvendig med noen mikroelementer for å styrke skipets vegger.

 • Vitamin P, et viktig element som er nødvendig for god drift av kapillærene, er en hel gruppe av biologisk aktive stoffer som finnes i planter, ellers det bioflavonoider og polyfenoler, de viktigste av hvilke Rutin, antocyaniner, flavoner, flavanoler, katekin, mer enn en hundre og femti. I kombinasjon med vitamin C som har antioksidantegenskaper som hindrer ødeleggelse av cellene på grunn av overskudd av fri radikaler dannes, er effekten av vitamin P er sterkere. Den enkleste og mest kjente medisinen, som inneholder akkurat disse vitaminene - Ascorutinum. Anthocyaniner finnes i alle mørke bær, for eksempel i blåbær og irriterende. Derfor kosttilskudd basert på dem, for eksempel Blueberry Forte, utvilsomt vil være til nytte for hjernenes hjerneskade.
 • Kalium, silisium, selen. Den mest nyttige for fartøy, inkludert cerebrale, vitaminkomplekser, som i tillegg inneholder mineraler. I tillegg styrkes vaskulære vegger med kosttilskudd, kosttilskudd som inneholder adaptogene planter.
 • Digidrokvertetsin, en av de mest effektive legemidler i denne gruppen, i sin sammensetning har bioflavonoider av sibirsk eller Dahurian lerk.

Vitaminer og mineraler er nyttige ikke bare for behandling av nye sykdommer i hjernen, men også for forebygging. Disse stoffene kan tas alene, gitt produsentens anbefalte dosering.

Homøopatiske midler

Effekten av disse stoffene er basert på overføringen til pasientens kropp med energiinformasjonskarakteristikker inneholdt i dem i ekstremt lave konsentrasjoner av stoffer. Homøopati innebærer som regel en lang mottak og individuelt utvalg av midler for hver pasient. Ved cerebral sirkulasjon kan du kjøpe homøopatiske dråper i apoteket. Vel etablert slik som EDAs - 138 og Tserebralik brukt i cerebrovaskulære for forbedring av hukommelsen, redusere svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Homeopatiske midler i apotek uten resept, kan de bli tatt på egen hånd, og følger instruksjonene.

Migrene medisiner

Separat bør du vurdere stoffer som lindrer migreneangrep. Selv om denne sykdommen også er forbundet med et brudd på sirkulasjonssystemet, men den patologiske tilstanden her er helt annerledes. Et migreneangrep består av fem stadier.

 1. Den første fasen, ellers forløpere eller prodrom, begynner med en svekkelse av vaskulær tone.
 2. Den andre fasen, den såkalte auraen, i løpet av hvilken vaskulær spasme utvikler seg på forgreningsstedet av karoten arterien og blodtilførselen til arterievegget øker.
 3. Den tredje fasen kjennetegnes ved utvidelsen av hodens fartøy med redusert tonus av sine vegger. Amplituden til pulsering økes. Den utilstrekkelige blodtilførselen til den vaskulære veggen gjør dem svært sårbare for å strekke seg.
 4. Det fjerde stadiet er komplisert av oppstått ødem i karvegveggen og omkringliggende vev på grunn av nedsatt permeabilitet.
 5. Den femte etappen er retur av fartøyene til deres opprinnelige tilstand.

Å vite mekanismen for utvikling av migreneangrep, ser vi at medisiner for utvidelse av karene i hodet i dette tilfellet ikke vil hjelpe.

I første fase, når de første harbingrene dukker opp, begynner du umiddelbart å ta smertestillende midler - smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Da vil legemidler - antagonister av hormonet serotonin, fra gruppen av triptaner - hjelpe. Disse stoffene er foreskrevet for å motvirke den plutselige utvidelsen av karene i nakken og hodet. Imigran, utgitt i 1993, er det mest populære verktøyet i denne gruppen, men nå har linjen med lignende stoffer utvidet seg. Zomig, Amerge, Maksalt - hver av dem har forskjeller i slaghastighet, styrke og varighet. Forberedelser for behandling av migrene pasienter er kun foreskrevet av en lege.

For å sikre at når du velger og tar medisiner som forbedrer hjernens blodkar og blodsirkulasjon, må du ikke skade helsen din, vær sikker på du trenger minst en gang for å besøke en lege med relevant spesialisering.

Kun en lege kan bestemme årsaken til hodepine og utelukke tilstedeværelse av alvorlige medfødte abnormiteter i blodårer - som aneurysmer, misdannelser, der Uavhengig mottak av vaskulære midler kan være dødelig.

Video: medisiner for vaskulær helse

Trinn 1: Betal for konsultasjon ved hjelp av skjemaet → Trinn 2: Etter betalingen still spørsmålet ditt på skjemaet under ↓ Trinn 3: Du kan i tillegg belønne spesialisten med en ekstra betaling for et vilkårlig beløp ↑

Injeksjonene for forbedring av cerebral sirkulasjon, som navnet antyder, er en av metodene som tillater økt blodtilførsel til hjernen og bidrar til å kurere problemer forbundet med forverring av blodsirkulasjonen. I tillegg til injeksjoner er det også forberedelser for oral administrasjon, men som regel er injeksjoner raskere og kraftigere. Hva er legemidlene fra denne linjen, og hvilke injeksjoner gjør de for cerebral sirkulasjon?

Oversikt over problemer med cerebral blodtilførsel

Pasienter som har ulike lidelser i nervesystemet forbundet med kardiovaskulære problemer, foreskriver legene ofte legemidler fra linjen av vasodilatatorer. Disse stoffene forbedrer blodtilførselen til hjernen og ernæringen av vevet. Det er mange slike medisiner, hver med sine anbefalinger for bruk og kontraindikasjoner, derfor bør en kvalifisert fagperson for hvert enkelt tilfelle være engasjert i valg.

Problemet med cerebral sirkulasjonsforstyrrelser er ekstremt viktig. Hvis pasienten har noen vaskulære lidelser, først og fremst, indre organer som ikke mottar nok ernæring og oksygen lider. Hjernen bruker også en betydelig del av energien som kroppen mottar, og vevene er spesielt følsomme for noen, selv de mest ubetydelige, vaskulære dysfunksjonene.

Hjerneceller reagerer raskt på mangel på oksygen og næringsstoffer, og signaliserer problemet med en rekke symptomer - fra milde plager i begynnelsen, til alvorlige manifestasjoner som truer pasientens liv.

Derfor, når vaskulære patologier oppdages, foreskriver legene spesielle vasodilatorer for å gjenopprette normal blodtilførsel til hjernen så snart som mulig. I tillegg har disse legemidlene en gunstig effekt på hjertet, noe som ofte bidrar ikke bare til fjerning av symptomer, men også til løsningen av det underliggende problemet som forårsaket forringelsen av blodtilførselen.

Vasodilatorer er foreskrevet, hovedsakelig i tilfeller av blodproblemer i hjernen. Funksjonshjernefeil oppstår som regel som følge av forverring av blodtilførselen til vevet mangel på næringsstoffer og vitalt oksygen, fordi alle disse stoffene når celler gjennom blod.

Hvis blodstrømmen blir forstyrret, begynner hjernebarken (som andre elementer av den) å oppleve oksygen sult. En mangel på mangel vil føre til at hjernevævet løsner seg, og de er spesielt trengte næring og er svært følsomme for forsyningsproblemer.

Nekrose av hjerneceller kan føre til svært forskjellige konsekvenser - avhengig av hvilket område av kroppen som ble påvirket. Dette kan enten være en lett lidelse, eller alvorlig funksjonshemming, eller til og med døden.

I det overveldende flertallet av tilfellene skjer forverringen av blodpassasjen gjennom fartøyene, både store og mindre, på grunn av tilstopping av kolesterolplakkene. Kolesterol, akkumulerer, smalker fartøyets lumen til de er helt tilstoppet - trombose.

Midler for å forbedre blodsirkulasjonen er primært utviklet for å øke denne lumen, rense blodårene og gjenopprette normal blodtilførsel til de delikate vevene i hjernen. Ofte blir disse legemidlene tatt som en del av en omfattende behandling for en sykdom som er ledsaget av dårlig blodgass. For eksempel er vasodilatorer foreskrevet hos pasienter med hyppig hodepine, i behandling av minneproblemer, dårlig oppmerksomhet og andre.

Siden bruken av disse legemidlene er ganske bred, og det er mange navn på markedet med forskjellige egenskaper, kan en lege bare velge en medisin i henhold til diagnosen.

Indikasjoner for bruk

Fartøy av en sunn kropp har en viss grad av elastisitet, slik at de kan utvides eller kontrakt, avhengig av forholdene og tilstandene i kroppen. Hvis karene er tilstoppet med kolesterol, smelter lumen, elasticiteten går tapt, veggene blir tykkere, samtidig som de øker skjøtheten. I tilfeller der kolesterolplakkene danner blodpropp, forårsaker det enten en delvis forstyrrelse av blodstrømmen, eller en fullstendig opphør av det - tilstopping av fartøyet. Når blodstrømmen er blokkert, utvikles et slag i det berørte området av hjernen, og pasienten kan oppleve andre problemer.

Blant de viktigste indikasjonene på bruk av vasodilatorer:

 • migrene, hodepine i lang tid;
 • minneproblemer;
 • hyppig svimmelhet;
 • dårlig konsentrasjon;
 • hyppig forvirring av pasienten med depresjon og andre stressende forhold
 • rask tretthet;
 • aterosklerose;
 • hypertensiv sykdom;
 • sykdommer i cervical avdelingen i muskuloskeletale systemet;
 • noen kardiovaskulær patologi.

For å redusere sannsynligheten for slike patologier, foreskrives pasienter som anses av legen at de er i fare, vasodilatorer.

Injiser for å gjenopprette blodsirkulasjonen

Ofte er det agenter i form av injeksjoner som leger foreskriver for utvidelse av blodkar. Medisinene som er introdusert, kommer raskt inn i blodet, tone og styrker veggene deres, og gir den raskeste og effektive effekten.

Som allerede nevnt er listen over vasodilatorer ganske stor.

Hvis vi snakker om injeksjoner, kan legemidlene beregnet for administrasjon på denne måten deles inn i tre hovedkategorier:

 • Neurotropisk virkning. Deres terapeutiske effekt er basert på effekten gjennom nervevevet. Blant dem er mange Validol, et middel av Reserpine og andre, på hørsel.
 • Myotrope midler - påvirker muskelfibrene i blodkarene. Dette er slike navn som Papaverin, Euphyllinum, Dibazolum.
 • Narkotika av blandet virkning fra nitratgruppen. Dette er den berømte Nitroglycerin, en mer moderne substans, Nitrosorbit og andre.

Blant disse kategoriene er det flere store grupper av midler.

Skapet på grunnlag av alkaloid, isolert fra periwinkle, til de inkluderer navnene:

De fjerner den vaskulære krampen og utvider fartøyets lumen, i tillegg gunstig påvirker de metabolske prosessene i nervevevet. I tillegg er en nyttig egenskap av disse legemidlene en reduksjon i sannsynligheten for liming sammen blodplater.

Derivater vinca krever spesiell søknadsregel, teknikken og tidsplanen for injeksjoner er fastsatt av den behandlende legen, og de bør også gjøres av en kvalifisert lege.

Midler basert på nikotinsyre. De opptrer mer på hjernens små fartøy, men de har imidlertid en felles vasodilerende effekt. Som en bivirkning kjemper disse stoffene med "dårlig" kolesterol, som er inneholdt i blodet, og dermed forhindre utseende av kolesterolplakk.

Anleggsmidlene i denne gruppen er:

Som regel brukes de ikke uavhengig, men i kombinasjon med andre legemidler. Drotaverin, bedre kjent som No-shpa. Legemidlet utvider blodkar og lindrer spasmer, er effektivt for hodepine. En viktig fordel med No-shpa er sikkerhet, listen over kontraindikasjoner er minimal.

Euphyllin, injeksjoner brukes til å utvide blodårene i ulike patologier. Det toner de vaskulære veggene og fremmer bedre tilførsel av hjernevev med oksygen.

Pyracetam er et kjent stoff som forbedrer hjerneblodstrømmen. Den har de samme anti-spasm og vasodilaterende egenskaper, i tillegg.

Pyracetam har en god effekt på metabolske prosesser i nervevev, det brukes ofte til behandling av senil demens (demens) og lignende i symptomatiske hjernesykdommer.

Vaskulære legemidler til hjernen til den nye generasjonen er mye brukt i medisinsk praksis. Head twisting, smerte syndrom i hodet, tilstedeværelse av lyder i auricles - alt dette er tegn på forstyrrelser i GM-funksjonen.

1 Problemer på grunn av nedsatt blodgass

Enhver svikt i den normale funksjonen av menneskekroppen fører til en markert forverring i livskvaliteten. Ofte årsaken til negative symptomer er starten på aterosklerose. Aterosklerose er preget av deponering av aterosklerotiske plakk på de vaskulære veggene, noe som begrenser lumen av arteriene som mater menneskers hjerne.

Når innsnevringen av fartøyet skjer i enkelte områder, begynner trykket på veggene å øke. På grunn av det faktum at fartøyene er forurenset med lipidavsetninger, kan de på et tidspunkt sprekke, de kan sammenlignes med vannrør når et hydrostatisk sjokk oppstår. Som et resultat får en person et slag.

Hjernen lider av mangel på oksygen etter ulike patologiske forandringer, som for eksempel vegetativ-vaskulær og neurokirkulatorisk dystoni, traumer, migrene. På personen er det en følelse at hodet stønner, knuser, gjør vondt. Og årsaken til dette er utilstrekkelig metning av kapillærene i hjernenusceller med erytrocytter. For en stund prøver kroppen å kompensere for dette underskuddet ved å distribuere blodstrøm gjennom andre vaskulære senger. Men hvis terapi av blodkar ikke utføres, vil negative symptomer bare øke, noe som vil resultere i komplekse patologiske forhold.

 • MUSHROOM NAILS Hvorfor har apotekene skjult midlene kraftigere enn Exoderil 25 ganger? Det var den sovjetiske tykk...

På grunn av det faktum at hjerneceller stadig sultes, utvikler senil demens.

Det er veldig viktig så lenge som mulig å opprettholde en sunn tilstand av GM-fartøyene, bare da er det mulig å leve bra.

Heldigvis har vi i dag utviklet moderne effektive medisiner for GM som hjelper til med å eliminere plakk og lindre spasmolytiske anfall i karene. Ved bruk av medisiner for å utvide blodårene kan du redusere blodviskositeten, redusere trombose og forbedre blodkarakteristika. Nedenfor vil narkotika for behandling av nye generasjons hjerneskip bli vurdert.

2 Legemidler til utvidelse av blodkar GM

Medisiner som utvider blodårene til GM, øker i tillegg energibyting av celler. Den første gruppen medikamenter kalles kalsiumantagonister. Medisiner som inngår i denne gruppen fører ikke til endring i venøs tone, mens de svekker arteriene sterkt. Medisiner styrker blodstrømmen, og det, som er beriket med oksygenmasser, begynner å strømme inn i GM.

Legemidler er mye brukt i medisinsk praksis, i dag er preparater utviklet for tredje generasjon. Medisiner i denne gruppen brukes til å korrigere forandringer i menneskekroppen.

Vaskulær terapi bør foreskrives av behandlende lege, det er forbudt å foreskrive medisiner uavhengig.

Det er nødvendig å dvæle i detalj om forberedelser av forskjellige generasjoner.

Produsert i 1. generasjon:

 • Isoptin og Finoptin, som er derivater av fenylalkylamin;
 • Cordipin, Adalat, Corinfar, Fenigidin, dihydropyridinderivater (nifedipin);
 • Diltiazem, Diltiazem, som er derivater av benzotiazepin.

Forberedelser av 2. generasjon:

 • Lomir;
 • Anipamil, Falipamil;
 • Norvasc, Plendil, Oktidipin, Latsipil;
 • Klentiazem.

Kalsiumkanalblokkere av den påfølgende generasjonen Nimodipin og Cinnarizine har fordeler over andre medisiner. De har den enkleste tiltaket, økt selektivitet, nesten ingen bivirkninger.

Det er svært viktig at ny generasjons medisiner ikke påvirker andre fartøy, konsentrere deres positive innflytelse hovedsakelig på GM-systemet. Hvis aterosklerose er uttalt, da uten disse medisinene, klarer du ikke. Legemidlene i denne gruppen kan imidlertid ikke behandles som en medisin for selvbehandling, bare en kardiolog eller nevrolog kan foreskrive et stoff, kurs, ordning og dosering. Vanligvis er kalsiumantagonister foreskrevet for livstidsbruk.

 • Dvornichenko: "Om morgenen vil du ha et koma av ormer og parasitter hvis du drikker vanlig før du går og legger deg..."

Les intervjuet med Russlands største parasitolog. >>

3 Narkotika basert på planter

Som studier har vist, har vinca-derivater en bedre effekt på blodkarene til GM. Det er denne planten som avlaster spasmer fra blodkarene til GM og stabiliserer blodsirkulasjonen. Vinca alkaloid slapper av i vaskulaturen, normaliserer tilstanden, forbedrer metabolske prosesser i hjernen. Stoffet skaper et hinder for vedheft av blodplater, noe som øker mikrosirkulasjonen og gir celler av karrene tilstrekkelig ernæring. Den mest populære medisinen for denne alkaloid er Vinpocetine.

Like effektivt er legemidlene Bravinton, TeleTotal, Cavinton Forte, Vero-Winpocetin. Disse stoffene har nesten ingen kontraindikasjoner og bivirkninger, slik at de blir utnevnt oftere enn andre. Men du bør være oppmerksom på at du ikke kan foreskrive deg selv en medisin. Medisinen er produsert i tablettform og i form av BB-injeksjoner. Terapi er foreskrevet av behandlingslegen, avhengig av alder, alvorlighetsgrad av den patologiske tilstanden.

Den andre gruppen av urte medisiner for GM-fartøyene er laget på grunnlag av et unikt plante av ginkgo biloba. Medisiner på denne alkaloid lindrer spasmen, forandrer væsken i blodmassene, stabiliserer sirkulasjonen og permeabiliteten til karenees vegger. Dessuten har anlegget en anti-toksisk effekt, eliminerer frie radikaler og gjør vaskulære vegger sterkere. På grunn av disse egenskapene, forbedrer metabolismen av GM-nervesystemet, og en økning av ødem øker.

De mest effektive legemidlene basert på ginkgo biloba er følgende:

Disse legemidlene frigjøres fra apotekets kiosk uten anbefaling, legenes resept, de kan drikke uavhengig, men strengt i samsvar med instruksjonene. Det er viktig før du bruker for å bli kjent med kontraindikasjoner, for eksempel kan medisiner basert på ginkgo biloba ikke kombineres med aspirin, da de kan føre til blodutstrømning i GM.

4 Nikotinsyre og dets derivater

Denne gruppen medikamenter utøver ikke en ekspanderende effekt på GM-legemet. På kapillærnivå utøver NK imidlertid en ekspanderende effekt. Bivirkningen av syren, som består av irritasjon av huden, er nettopp på grunn av denne egenskapen til huden.

Medisiner i denne gruppen bidrar til en reduksjon i blodet av det såkalte "dårlige" kolesterolet, som er avsatt på vegger av karene, svekker patensen. Legene foreskriver syre i komplisert terapi, da det forhindrer en vaskulær katastrofe. NK er foreskrevet i injeksjoner, kurs. Tabletter av denne gruppen kalles Enduracin, Nikoshpan, NK. Du kan bare kjøpe dem på resept.

5 Effektive midler for å styrke veggene i arterier og årer

Medisiner for hjernens og hjernens fartøy fremmer bevaring av elastisitet. Disse legemidlene favoriserer økningen av hukommelse, aktiverer metabolske prosesser, påvirker permeabiliteten til kapillærene. Vitaminer har en slik effekt, men selv uten bestemte sporstoffer er det ikke mulig å styrke veggene i blodkarene og hjertet. Fartøy og hjerte muskel trenger følgende elementer:

 1. 1. Vitamin R. Dette er et svært viktig element, uten hvilket et godt, sunt arbeid av kapillærer er umulig. Inneholder vitamin P i planter. De kalles bioflavonoider og polyfenoler, det er mer enn 100 av dem, de viktigste er rutin, flavones, katekiner. Hvis vitamin P tas med vitamin C, begynner det å virke sterkere. Den mest effektive og populære er stoffet Ascorutin. Anthocyaniner finnes i alle sorte bær, i blåbær, currants. Biologisk aktive tilsetningsstoffer vil ha nytte, stoffet Blueberry Forte vil ikke være overflødig for å styrke blodkarene.
 2. 2. Selen, silisium, kalium. Resultatet er vitaminkomplekser, kosttilskudd som inkluderer adaptogene planter.
 3. 3. Dihydroquercetin. En medisinering basert på brukerkomponenter av lerken har stor fordel for å styrke karveveggene.

Vitaminer anbefales å brukes ikke bare i løpet av behandlingen, men også for forebyggende formål. Inntaket av vitaminer kan være uavhengig, det viktigste er å følge anbefalingene som er foreskrevet i instruksjonene som er vedlagt stoffet.

6 homøopatiske forbindelser

Moderne homøopati innebærer langvarig bruk av medisiner. Når blodsirkulasjonen i hjernen svikter, foreskriver legene ofte administrasjon av dråper Edas 138 eller cerebralic. Disse homøopatiske preparatene bidrar til å forbedre hukommelsen, redusere angrep av svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Mottak av homøopati kan utføres uavhengig under instruksjonen, men det er bedre å konsultere ekspertene alle sammen.

7 Migrene tabletter

I en egen gruppe bør det inkluderes legemidler som eliminerer migreneangrep, til tross for at funksjonsfeilen er relatert til blodkar, men den patologiske tilstanden i dette tilfellet er helt forskjellig. Migrene utvikler seg i 5 faser:

 1. 1. Den første fasen er utviklingen av svekkelse av blodkar.
 2. 2. Aura - en spasme av karene på et sted hvor karoten arterien divergerer, noe som fører til et underskudd av metning med blodet av selve veggen.
 3. 3. Fartøyets dilatasjon med en nedgang i veggens tone. Pulsen øker, og da blodtilførselen er lav, utvides veggene.
 4. 4. Utbrudd av ødem på grunn av at permeabiliteten til karets vegger er svekket.
 5. 5. Retur av fartøyene til deres opprinnelige tilstand.

Legemidler mot GM-kar under et migreneangrep vil ikke være veldig effektive. Ved begynnelsen av migrene anbefales det å ta smertestillende midler, NSAIDs, smertestillende midler. Da kan serotoninantagonister (en gruppe triptaner) legges til terapi. Disse legemidlene forhindrer en kraftig utvidelse av blodårene i GM. De vanligst foreskrevne medisinene for den nye generasjonen er Ameridge, Zomig, Maxalth. Medikamenter for migrene bør bare foreskrives av en lege. For ikke å skade kroppen, bør man alltid konsultere en praktiserende spesialist. Kun legen vil kunne forstå årsaken og foreskrive effektiv terapi.

8 injeksjoner for hjernen

Gjør injeksjoner for legenes hjerneskip ofte. Sykdommer i cerebral fartøy begynner å manifestere seg med alderen, og diagnostisere dem er ikke så enkelt, fordi symptomatologien i de første stadiene ikke manifesteres. Injeksjoner for behandling er ofte foreskrevet, siden den terapeutiske effekten etter påføring kommer raskere. Navnet på injeksjoner til cerebral fartøy, som brukes i moderne medisin, er som følger:

 1. 1. Neurotropisk. Påvirke nervevevet. Listen over de beste medisinene inkluderer Validol og Reserpine.
 2. 2. Myotropisk. Påvirke musklene til GM. Effektive injeksjoner er Eufillin, Dibasol, Papaverin.
 3. 3. Nitrater. De gir en veldig nyttig medisinsk handling. De mest etterspurte stoffene er Nitroglycerin, Nitrosorbid.

Det bør være litt mer detaljert på injeksjoner og medisiner for en dropper mot problemer med GM-fartøyene. Listen over legemidler og prinsippet om deres innvirkning er som følger:

 1. 1. Derivater av vinca alkaloid. Injiseringer lindrer spasmer, påvirker fartøyene gunstig. Injiseringer normaliserer blodstrømmen, forhindrer liming av blodplater, normaliser metabolske prosesser i GM. Injiseringen av medisiner basert på periwinkle utføres i henhold til den utviklede ordningen, de utpekes av legen på individuell basis.
 2. 2. Forberedelser som ligner på nikotinsyre. Små kapillærer i hjernen utvides. Legemidler hindrer dannelsen av plaques, ødelegger kolesterol. Av injeksjonene foreskrev vanligvis sur nikotin, Enduracin, Nikoshpan. Vaskulære sykdommer behandles med NK i kombinasjon med andre legemidler.
 3. 3. No-spawn eller Drotaverine. Du kan ofte se piller, men legene foreskriver ofte og injiserer medisiner. Legemidlet fremmer vasodilasjon, fjerner spasmolytiske tilstander, reduserer smertefull hode syndrom. Disse medisinene er ofte foreskrevet, siden de har nesten ingen kontraindikasjoner.
 4. 4. Eufillin. Det skjer både i injeksjoner og i tablettform. Det utvider blodkarene til GM. Det er tatt fra hodepine, men det er kontraindisert i tilfelle problemer med mage-tarmkanalen, ustabilt arterielt trykk, øyekastikk. Euphyllin bidrar til å redusere tonene i karene og metter GM med den nødvendige mengden oksygenmasser.
 5. 5. Piracetam. En ny generasjon medisinering brukes ofte til forebyggende tiltak og til behandling av blodkar av GM. Medisinen bidrar til å eliminere spasmer, forbedrer metabolske prosesser, forhindrer for tidlig aldring av nervesystemet. Medisinen er produsert i injeksjoner og i tablettform. Injeksjonene er raskere.

Hvilke forberedelser for vasodilatasjon vil ha en positiv terapeutisk effekt, bare legen vet. Injeksjonene har en kraftig effekt, så injeksjonsbehandling utføres best under tilsyn. Bare i dette tilfellet vil behandlingen være trygg.

9 Forberedelser for svimmelhet og spasmer i hjernen

Et effektivt middel for svimmelhet og spasmer av GM-fartøyene i dag kreves svært ofte. Rhythm og bildet av vital aktivitet påvirker negativ kroppens generelle tilstand. Naturligvis er den største faren den negative virkningen på hjernen.

Vaskulær spasme rammet nesten alle moderne personer, og før du gir preferanse til denne eller den medisinen, må du finne ut årsaken. De kan være svært varierte, fra nervøs utmattelse til svært alvorlige problemer med hjertemuskelen, nyrene eller andre organer. Derfor bør du konsultere en lege som vil foreskrive tester, diagnostisere, forskrive medisiner for behandling, kurs, tidsplan og dosering.

Vanligvis blir spasmer utpekt fibrater. Sammen med bruk av narkotika fra spasmer av blodkar må forskrives overholdelse av dagens regime og terapeutisk kostholding. Eksperter anbefaler å inkludere i kostholdet av vegetabilsk fett, vegetabilske produkter, havkål, hvitløk, løk-rop. Det er også godt å diversifisere maten med fisk og porridge.

Ytterligere bruk av oppskrifter av tradisjonell medisin vil ikke forårsake skade, hovedbetingelsen er konsultasjon med legen. Sterk hodepine eliminerer godt infusjonen av timian med en gylden bart. Fra svimmelhet vil hagtornen hjelpe godt. Hvitløk med vegetabilsk olje hjelper kramper.

Det er viktig å forstå at problemer med hjernens fartøy kan føre til forferdelige konsekvenser, til slag, til døden. Behandling av cerebral fartøy må være rettidig og profesjonell, da kan problemer unngås.

Og litt om hemmeligheter...

Har du noen gang lidd av smerte i hjertet? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig leter du fortsatt etter en god måte å få hjertet til å virke tilbake til det normale.

Les deretter hva Elena MALYSHEVA sier om dette i intervjuet om naturlige metoder for å behandle hjertet og rense fartøyene.

 • Neurotrofiske vasodilatatorer:
 1. Alfa-blokkere: Dihydroergotoxin; dihydroergokristin; Dihydroergocryptin (Vasobrail).
 2. Nicergoline (Sermion)
 • Myotrope vasodilatorer
 1. Vinca alkaloider små: Vinpocetin (Cavinton); Vincamin.
 2. Kalsiumkanalblokkere: Cinnarizine (Stugeron); Flunarizin (Sibelium); Nimodipin (Nimotop).
 3. Xanthinderivater (purin): Aminofyllin (Euphyllin); Pentoxifylline (Trental).
 • Angioprotectors
 1. Pirikarbat (Parmidin)

Avhengig av type eksponering, er slike legemidler delt inn i:

 1. Neurotropic. Påvirke det nervøse vevet. Disse inkluderer narkotika som reserpin og Validol.
 2. Myotrope. Påvirke muskelvev i blodkar, hjelp med spasmer. Disse inkluderer Eufilinn, Dibazol.
 3. Nitrater. Er i stand til å påvirke både på nervesystemet og på et muskelt stoff. Disse inkluderer Nitrosorbit, Nitroglycerin.

Deretter ser vi på en liste over de mest populære stoffene som utvider hjernens kar.

Populære vasodilatormedisiner

 1. But-shpa er en av de mest populære stoffene fra gruppen av spasmolytiske legemidler, som i tillegg har en vasodilerende effekt. Det brukes til behandling av akutt hodepine, migrene, spasmer av forskjellig art. Den er produsert både i form av 2% løsning for intramuskulære injeksjoner, og i form av tabletter.
 2. Papaverinhydroklorid - har en vasodilerende effekt, lindrer spasmer. I motsetning til andre medikamenter med tilsvarende effekt har i tillegg en beroligende effekt. Dette hjelper pasienten til å slappe av og sove selv med akutt smerte. I salg er det ikke bare tabletter, men også injeksjoner. Avhengig av arten av smerte, kan alder og pasientens legeme bli utpekt dosering på 20 eller 40 mg to ganger eller fire ganger for henholdsvis en dag. For å akselerere den beroligende effekten kan den intravenøse oppløsningen av legemidlet kombineres med andre legemidler.
 3. Theobromin - i motsetning til Papaverine hydrochloride, som har en beroligende effekt, tvert imot, oppmuntrer pasientens nervesystem litt. I dette tilfellet lindrer de spasmer av fartøyene, utvide dem. Forberedelser med innholdet av teobromin er tilgjengelige i form av tabletter. For behandling av migrene bør 25-50 mg teobromin brukes en eller to ganger om dagen. I akutt hodepine kan kombineres med andre legemidler.
 4. Eufillin eller Aminofillin - legemidler basert på disse komponentene har et bredt spekter av effekter og kan foreskrives av en lege for behandling av migrene. De har en kompleks effekt, nemlig:
 • utvide veggene i blodkarene;
 • lindre spasmer av ulike typer (inkludert bronkier);
 • lavere intrakranielt trykk.

Produsert i form av tabletter og oppløsning til intramuskulær bruk. Injeksjonene er mer effektive enn den faste formen av legemidlet. En lege kan som regel ordinere injeksjoner i et kompleks med 20-40% glukoseoppløsning.

Preparater basert på nikotinsyre

I motsetning til andre legemidler kan vasodilatormedikamenter for hodet basert på nikotinsyre forårsake en rekke bivirkninger. Den vanligste av disse er utseendet på kontrasterende flekker på ansiktets hud.

Imidlertid er deres utseende avhengig av doseringen. Det skjer ofte at i et forsøk på å bli kvitt migrene hurtigere eller for å fjerne smertesyndrom, begynner pasienten å ta pillene igjen og igjen, og glemmer at den er full av negative konsekvenser. Derfor, før bruk, er det viktig å lese nøye instruksjonene for stoffet.

 • Nicoverin - i tillegg til nikotinsyre har i papaverinen. Det brukes til å eliminere akutt hodepine, spasmer. Kan brukes som No-shpa erstatning. Den nøyaktige doseringen avhenger av pasientens alder, arten av smerten. Produsert i form av tabletter, samt injeksjon for intramuskulær bruk.
 • Nyheksin - et stoff med heksylt-brominnhold. På salg skjer i form av tabletter. Dette stoffet brukes til kursbehandling, så det er ikke nødvendig å bruke det for å eliminere angrep av akutt hodepine. Vanligvis kan legen foreskrive et behandlingsforløp i 2 til 4 uker, når en dag skal ta tre tabletter. Etter 2 ukers inntak reduseres den daglige dosen av legemidlet til 2 tabletter.
 • Xavin - refererer til stoffene med sterk handling. Produsert på grunnlag av nikotinsyre med tilsetning av xanthiol. Rådfør deg alltid med legen din før bruk, siden stoffet ikke kan brukes til pasienter med mitralstenose og brå endringer i blodtrykket. Med forsiktighet er det nødvendig å nærme seg bruken ved komplisert behandling. Xavin er ikke kompatibel med andre legemidler fra den hypotensive gruppen. Legen ordinerer vanligvis søknaden som begynner med 150 mg 3 ganger daglig. Om nødvendig øker dosen til 300-600 mg 3 ganger daglig. Etter hvert som pasientens tilstand forbedres, reduseres dosen til 150 mg 2-3 ganger daglig. Behandlingsforløpet varer vanligvis minst 2 måneder.
 • Апрессин - gjør en vasodilaterende virkning, senker arterielt trykk. I tillegg har en nevrotropisk effekt. Produsert i form av tabletter. Det foreskrives av en lege for omfattende behandling av migrene. I den første uken av applikasjonen krever bruk av 10 mg av stoffet, da dosen økes gradvis opp til 20 mg, og ved den tredje uke igjen gradvis avtar til 10 mg.

Hvordan søke

Avhengig av formålet med behandlingen, kan legemidlene brukes både til engangsbruk og til komplisert terapi. Hver av legemidlene beskrevet ovenfor har begge sine egne indikasjoner og kontraindikasjoner til bruken.

For å unngå komplikasjoner anbefales det ikke bare å lese instruksjonene nøye, men også rådføre seg med legen din. Det anbefales på det sterkeste ikke å nærme seg bruken av narkotika som utvider hjernens tanker uten tanker og engasjere seg i selvmedisinering. Ellers kan det føre til en rekke alvorlige komplikasjoner.

For å oppnå den raskeste terapeutiske effekten, anbefales det å bruke injeksjoner. Preparater for komplisert behandling bør brukes sammen med glukoseoppløsning eller andre hjelpestoffer.

Forberedelser basert på naturlige komponenter

I dag er ikke bare medisiner som utvider hjernens kar, men også naturlige legemidler basert på naturlige kviser er populære. De er laget på grunnlag av ekstraktet av ginkgo biloba. Dette reliktsanlegget, de mest populære representanter - tanakana, bilobil, memoplant.

Alle er kjent for sin terapeutiske effekt. På grunn av at bladene og frøene til planten inneholder en stor mengde ginkgoider, kan ekstrakten fra dem ikke bare ha en anti-inflammatorisk effekt, men også generelt forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet. Etter påføring av medisinen begynner gjenopprettingen av hjernen. Derfor kan preparater basert på ginkgo biloba ikke bare brukes av pasienter som lider av en rekke sykdommer, men også for forebygging.

Den mest effektive kurs- og komplekse behandlingen, men bruken av bruken, er som regel merkbar etter flere applikasjoner. Pasienten forbedrer blodsirkulasjonen betydelig, øker hjernens aktivitet, hjernens evne til å absorbere næringsstoffene det trenger.

For å oppnå maksimal terapeutisk effekt anbefales valget å gjøre til fordel for patenterte farmakologiske legemidler. For forebyggende formål er det fornuftig å velge medisiner basert på naturlige ekstrakter.

Fordeler med narkotika på naturlig basis

Listen over vasodilaterende stoffer inkluderer ikke bare medisiner fra farmakologiske selskaper. Mange leger mener at noen homøopatiske medisiner ikke er mindre effektive, og hevder at de, som andre medisiner, har slike egenskaper som:

 1. Fartøyets utvidelse.
 2. Reduksjon i den totale tonen i vaskulære vegger og deres permeabilitet.
 3. Anti-inflammatorisk effekt.
 4. I tillegg er legemidlene i denne gruppen tilgjengelig til en overkommelig pris, de kan brukes uten å ordinere en lege og dispenseres på apotek uten resept. Likevel reflekteres effektiviteten av homøopatiske midler av de fleste forskere og offisiell medisin.

Indikasjoner for bruk

Vaskulære legemidler til hjernen kan brukes både til fjerning av smerte (akutt, kronisk) og for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Forringelse av hjerneskader er en sykdom ikke bare for eldre, men også for unge mennesker. I dag lider selv barn av denne sykdommen. For å starte behandlingen i tide og eliminere sykdommen, er det nødvendig å være oppmerksom på slike symptomer som:

 1. Konstant hodepine som vises nesten hver dag og kan vare i flere timer.
 2. Generell ubehag, svimmelhet, pre-okklusjon.
 3. Ulike brudd på konsentrasjon, minne.
 4. Støy i ørene.
 5. Redusert hjerneaktivitet.
 6. Blodtrykk hopper.
 7. Økt tretthet i kroppen, redusert effektivitet, døsighet.

For å diagnostisere innsnevring av cerebral fartøy er det viktig at pasienten periodisk observert minst 3 av symptomene nevnt ovenfor. Mer nøyaktige resultater kan kun oppnås etter passende analyser. Siden disse symptomene også kan indikere en rekke andre sykdommer.

Hvis du eller dine kjære stadig lider av noen form for hodepine, klage på ubehag og tretthet, så er det fornuftig å kontakte en kvalifisert spesialist for videre behandling.

Bivirkninger

Bruk av vasodilatormedikamenter for hodet må nærmer seg med all alvor. Som andre medisiner, har de bivirkninger, kan ha kontraindikasjoner. Dette gjelder også overskudd av anbefalt dose.

Oppmerksomhet vær så snill!
Forberedelser av denne typen anbefales kun etter konsultasjon med legen din, da bruk av dem til andre formål kan føre til farlige konsekvenser.

Ofte er pasientene sikre på at vasodilatormedikamenter er ekstremt positive og kan ikke skade en sunn kropp på noen måte. Dette er ikke slik, spesielt hvis pasienten lider av sklerotiske plakk eller har blodpropp i karene. I dette tilfellet vil legemidlet kun utvide den sunne veggen av fartøyet, mens den skadede forblir uberørt. Deretter, etter påføring, er en plutselig forverring av trivsel mulig. Det samme gjelder langvarig bruk av vasodilatormedikamenter. De er i stand til:

 1. For å forårsake avhengighet, øke toleransen for organismen til medisiner av denne typen.
 2. Provoke blødning.
 3. Ring svimmelhet.
 4. Bli årsaken til utseendet til et presyncope.
 5. Å fremme utseendet av allergiske reaksjoner.
 6. Øk tretthet.
 7. Bli en årsak til nyresykdom, leversykdom.

Med tanke på denne informasjonen, anbefales det å overgi selvbeherskelse og nødvendigvis konsultere en spesialist. Ellers er det en betydelig risiko for betydelig forverring av helsen din selv for noen få applikasjoner.

Vaskulære patologier: angst symptomer

De første symptomene på vaskulære sykdommer pasienter skriver ofte for utilpashed, tretthet, værsforstyrrelser, stress og andre årsaker. Men forsømmelsen av angstskilt fører ofte til alvorlige konsekvenser. Derfor er det nødvendig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig hvis følgende symptomer oppstår:

 • hyppige angrep av hodepine;
 • generell svakhet, svimmelhet;
 • Forringelse av konsentrasjon, vanskeligheter med memorisering og assimilering av informasjon;
 • nummenhet av lemmer;
 • økt tretthet;
 • brudd på koordinering av bevegelser
 • blodtrykk hopp;
 • søvnløshet;
 • døsighet i løpet av dagen;
 • besvimelse;
 • reduksjon i ytelse.

Fremdriften til utviklingen av vaskulære lidelser kan bli en rekke forhold. En stor rolle er spilt av stressfaktoren, nevroser, depresjon, dårlige vaner (røyking, alkohol). Patologiske endringer i karene utvikles med kardiovaskulære sykdommer, migrene, aterosklerose eller osteokondrose. Finn ut årsaken til denne tilstanden kan bare være etter en fullverdig undersøkelse, ifølge hvilken legen - nevrolog vil velge en omfattende behandling.

Handlingsprinsippet for vasodilatormedikamenter

Virkningsmekanismen av denne kategori av produkter er rettet mot normalisering av cerebral blodsirkulasjonen, styrke og avslapping av vaskulære spasmer. Formålet med slike legemidler har flere formål: å forbedre blodsirkulasjonen i små og store kar i hjernen; Sikre metning av celler med oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for fullverdig hjerneaktivitet. Formuleringer eliminere oksygenmangel og derved forhindre celledød, venøs utstrømning stabilisere og normal metabolisme, bedre blodsirkulasjon med cervical Osteochondrose, redusert energioverføring i nerveceller fra hjernecellene og fjerne vasospasme.

Liste over vasodilatormedikamenter for hjernen

Legemidler med en ekspanderende effekt kan deles inn i flere grupper:

Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister)

Preparater fra denne gruppen slapper av i arteriene, men endrer ikke tonen i venene. Som et resultat av utvidelsen av arteriell sengen, går blod, mettet med oksygen, inn i hjernevevet, påskynder metabolisme og forbedrer sin aktivitet. I tillegg blokkerer slike legemidler kalsiumets evne til å komme inn i hjernecellene. Slike medisiner anbefales for pasienter med alvorlige aterosklerotiske skiftendringer.

Antagonister av kalsiumkanaler kan også deles inn i første og andre generasjons legemidler. Forberedelser av 1. generasjon er forskjellige i en kort terapeutisk effekt, så de må tas tre ganger om dagen. De er derivater av benzodiazepin, dihydropyridin og fenylalkylamin. Det mest effektive middel blant slike legemidler er følgende:

 • diltiazem;
 • diazepam;
 • Corinfar;
 • nifedipin;
 • Isoptin;
 • cordipin;
 • verapamil;
 • Finoptin, etc.

Andre generasjons medisiner viser færre bivirkninger og har langvarig effekt. På grunn av evnen til å redusere blodtrykket, er deres bruk ofte tilrådelig i kompleks behandling av hypertensjon. De fleste legemidlene i denne gruppen har i tillegg en nootropisk effekt, det vil i tillegg til utvidelse og avslapning av spasmodiske kar, ha en positiv effekt på metabolske prosesser i hjernen, akselerere mental aktivitet, bidra til å bevare hukommelse og konsentrasjon. De klareste representanter for denne gruppen er følgende medisiner:

Prescribe disse stoffene skal være spesialist, selvbehandling er uakseptabelt, siden risikoen for å utvikle farlige bivirkninger assosiert med et brudd på hjertemuskelen er stor.

Vazolidatory

Denne gruppen medikamenter er representert av nikotinsyre-derivater. Legemidler har en utbredt vasolyt (ekspanderende) effekt på kapillærene og de store karene. Slike rusmidler har en positiv effekt på blodsammensetningen, normaliserer kolesterol og reduserer risikoen for blodpropper. Representanter for denne gruppen:

Slike rusmidler har en lang liste over kontraindikasjoner, derfor blir deres bruk som regel utført under stasjonære forhold under tilsyn av en lege.

Et annet kjent stoff av denne gruppen er Pentoxifylline. Han har ganske mange analoger med spasmolytisk effekt, de mest kjente av dem er Papaverin, Drotaverin.

Xanthan-derivater

Representanter Xanthan grupper har moderat vasodilaterende virkning, returnerer elastisiteten av blodkar, lindre spasme og letter reduksjonen i blodviskositeten, og dermed aktiverer blodsirkulasjonen og gir en tilstrekkelig grad av metning av hjernevev oksygenering. Selv små doser medisiner bidrar til å avlaste tretthet, bli kvitt døsighet og forbedre mentale prosesser. Representanter for xantangruppen:

 • Trental;
 • aminophylline;
 • Diprofillin;
 • Xanthinal nikotinat og andre.

Mange av disse stoffene brukes også i kompleks behandling av andre vaskulære patologier.

Narkotika med nootropisk effekt

Dette er en stor gruppe medikamenter som, i tillegg til å normalisere cerebral sirkulasjon, stimulerer hukommelse og mental aktivitet, beskytter hjernen mot ulike uønskede faktorer. Indikasjoner for bruk er hovedsakelig degenerative endringer i hjernevevet, hypoksi, aterosklerose, konsekvensene av traumer, migrene.

Bruk av nootropics påvirker hjernens metabolisme positivt. Legemiddelmedisiner i denne gruppen har vasovegetativ, psykostimulerende, antidepressiv og adaptogen virkning. I pediatrics, disse rettsmidler brukes til minne, tale, oppmerksomhet underskudd, mental retardasjon og andre patologier.

De mest populære nootropics er ny generasjons medisiner. De utviser en rettet terapeutisk effekt, det vil si at det er en utvidelse av hjernenes arterielle lumen uten å påvirke andre fartøyer betydelig. Slike rettsmidler gjenoppretter hjernens funksjoner og forbedrer funksjonen av kardiovaskulær og nervesystemet som helhet, noe som forhindrer utviklingen av alvorlige komplikasjoner som er livstruende (hjerteinfarkt, hjerneslag). Disse inkluderer medisiner som fenotropil, cebrasetam, oksiratsetam.

I tillegg til nootropics av ​​den nye generasjonen, er det andre medisiner i denne gruppen som har vært på det farmasøytiske markedet i flere tiår, som fortsatt er populære:

Legemidler med en neotropisk effekt er godt tolerert, har minst kontraindikasjoner, men de bør kun tas etter konsultasjon med en nevrolog.

Alpha - adrenoblokere

En omfattende gruppe medikamenter som direkte påvirker nervesystemet og hjernens arbeid på bekostning av vasodilaterende og hypotensive egenskaper. Slike rusmidler normaliserer blodtrykket, forbedrer hjernens funksjon og reduserer nervespenning. Representanter for gruppen av alfa-adrenoblokere:

De fleste representanter for denne gruppen har kortvarig effekt, derfor bør tabletter tas 2-3 ganger daglig.

Urtepreparater

En god terapeutisk og forebyggende effekt på karene har forberedelser på plantebasis. Aktiv komponent av legemidler er vinca alkaloider eller ekstrakt fra ginkgo biloba. Vegetabilske alkaloider viser en utpreget spasmolytisk effekt, forbedrer metabolske prosesser, slapper av hjernens kar, bidrar til metning av vev med oksygen og næringsstoffer. Narkotika basert på vinca er:

Inntaket av medisiner basert på ginkgo biloba har en vasodilerende effekt, aktiverer hjernens aktivitet, forbedrer blodmikrocirkulasjonen, lindrer spasmer i hjerneskap. Medisiner i denne gruppen:

Noen av disse stoffene kalles kosttilskudd, de utgis uten legeens resept. Likevel har et hvilket som helst legemiddel en rekke kontraindikasjoner, så en lege er nødvendig med konsultasjon.

De beste vasodilatormedisinene

La oss dvale mer detaljert på egenskapene til de mest populære vasodilatormedisinene, som representerer forskjellige grupper.

piracetam. Nootropic drug, mye brukt for vaskulære lidelser. Eliminerer hypoksi, forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet. Det brukes til forstyrrelser i hjerneaktivitet, hukommelsestap, svimmelhet, encefalopati. Som en del av kompleks behandling foreskrives i behandling av angina pectoris, aterosklerose, myokardinfarkt. Legemidlet frigis i tabletter og injeksjonsvæske.

Behandlingstiden er lang, tar fra 2 uker til en og en halv måned. Standard voksen dose er 2 piracetam tabletter to ganger om dagen. Legemidlet er kontraindisert i tidlig barndom (opptil 12 måneder), under graviditet og amming, med nyresykdom, hemorragisk slag. Kan forårsake en rekke bivirkninger (døsighet, svimmelhet, forvirring, magesmerter, senke blodtrykk). Den gjennomsnittlige kostnaden for medisinen er fra 30 til 65 rubler.

eufillin. Drug med potent vasodilaterende og spasmolytisk virkning, som brukes ikke bare i vaskulære patologier, men også i behandling av mange medisinske tilstander: migrene, hjertesvikt, angina pectoris, astma, hypertensive kriser. Legen velger doseringsdosen individuelt. Kontraindikasjoner for bruk av Euphyllin er epilepsi, magesår, alvorlig arteriell hypo - eller hypertensjon, takyarytmier.

Legemidlet kan forårsake bivirkninger fra fordøyelsessystemet, nervesystemet, kardiovaskulærsystemet, allergiske reaksjoner. Eufillin er tilgjengelig i form av tabletter og en injeksjonsvæske, prisen varierer fra 15 til 55 rubler, avhengig av form for utløsning.

Cinnarizine - nootropisk middel med en sensibiliserende effekt rettet mot å utvide arterier og små kapillærer, forbedre blodsirkulasjonen og eliminere hypoksi i hjernevevet. Det brukes til migrene, manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni, hypertensjon. Produsert i form av tabletter, gjør andre former for utgivelse ikke.

Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn, mottaket forbedrer oppmerksomheten, normaliserer søvn, eliminerer svimmelhet og hodepine. Med et minimum av kontraindikasjoner, er medisinen fortsatt i stand til å provosere en rekke bivirkninger fra ulike kroppssystemer, så ta kun legemidlet som anvist av legen. Prisen på Cinnarizine er fra 45 til 65 rubler.

vinpocetine - Et stoff med en neurometabolisk effekt som forbedrer blodmikrocirkulasjonen og utvider hjernens kar. Dens bruk gjør det mulig å forbedre tilførselen av hjernevev med oksygen, normalisere blodtrykket, gi antioksidanter og nevrobeskyttende effekter. Vinpocetin er foreskrevet for brudd på hjernecirkulasjon, aterosklerose, craniocerebral trauma, encefalopati.

Kontraindikasjoner for legemidlet litt: det er individuell sensitivitet, graviditet, intrakranielt trykk og iskemisk sykdom. Legemidlet frigis i form av tabletter og en løsning for intravenøs administrering. Behandlingsregimet er basert på bruk av Vinpocetin-injeksjoner i 2 uker, hvoretter pasienten fortsetter å ta legemidlet i form av tabletter. Prisen på Vinpocetin er fra 80 til 150 rubler.

papaverin. Medisinering med uttalt spasmolytisk og vasodilaterende virkning. Den brukes til spasmer av cerebrale og perifere fartøyer, samt for en rekke andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, åndedrettssystemet, spasmer av galleutskillet og urinveiene. Legemidlet frigis i form av tabletter, rektal suppositorier og ampuller til injeksjoner. Kostnaden for papaverin i tabletter er fra 40 rubler.

pentoxifylline - Et stoff med en vasodilaterende og avslappende tiltak rettet mot å gjenopprette normal blodstrøm, eliminere hypoksi i hjernevevet, fortynne blod. Produsert i form av tabletter og injeksjonsløsninger. Kontraindikasjon for bruk er overfølsomhet, blødning i øyets retina, hjerteinfarkt, hemorragisk slag.

Bivirkningene kan provosere hevelse, blødning, allergiske reaksjoner, nevrologiske lidelser, nedsatt synsstyrke, nedsatt leverfunksjon. Kostnaden for legemidlet er avhengig av utgivelsesform og produsent og er fra 50 til 280 rubler.

cavinton - forbedrer blodsirkulasjonen og metabolske prosesser i hjernen. På grunn av utvidelse av blodkar er det mulig å aktivere blodstrømmen, gi hjernen oksygen og eliminere vaskulære sykdommer. Indikasjoner for bruk er aterosklerose av cerebral fartøy, vaskulær demens, encefalopati, hodepine, svimmelhet, motoriske lidelser, minneproblemer.

Legemidlet kan brukes som en del av komplisert terapi for kroniske sykdommer i øyets retina eller for hørselshemmede. Cavinton produseres i ampuller og tabletter. Det er få kontraindikasjoner for stoffet, men det er fare for bivirkninger fra fordøyelsessystemet, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er fra 250 til 350 rubler.

Viktig! Husk at legemidler med vasodilatormekanisme skal foreskrives av lege. Mange av dem har en utprøvd hypotensiv effekt, har kontraindikasjoner og en ganske imponerende liste over bivirkninger. Derfor bør en spesialist bestemme om man skal velge en bestemt medisin, avhengig av det kliniske bildet av sykdommen, alvorlighetsgraden av symptomene og den generelle tilstanden til pasienten.

Vasodilatorpreparater for hjernen med osteokondrose

Med osteokondrose i livmorhalsområdet, er blodtilførselen til hjernen svekket, siden spinal arteriene spiser spasmodisk. Som et resultat er det symptomer som konstant tretthet, hodepine, svimmelhet, kvalme, svekket koordinering av bevegelser. Kompleks behandling av osteokondrose inkluderer bruk av medisiner, fysioterapi økter, terapeutisk gymnastikk.

Ved behandling av osteokondrose i livmoderhalsen er det nødvendig med legemidler med vasodilatorvirkning som bidrar til å forbedre hjernecirkulasjonen. Mest brukte medisiner, for eksempel:

 • vinpocetine;
 • cavinton;
 • piracetam;
 • aminophylline;
 • valium;
 • pentoxifylline;
 • Xanthinal nikotinat.

Hovedmålet er å gjenopprette osteokondros sirkulasjons hypoksi eliminering av hjerneceller, den forbedring av de metabolske prosesser og overføring av nerveimpulser. Osteokondrose refererer til komplekse nevrologiske sykdommer, så valget av visse legemidler og det optimale behandlingsskjemaet er tildelt en nevrolog. Pasienten bør følge alle anbefalinger fra en spesialist, for ikke å forverre sykdomsforløpet og ikke å provosere uønskede komplikasjoner.

anmeldelser

Referansenummer 1

På meg ansvarlig og nervøst arbeid knyttet til daglig dialog med mennesker. Derfor nylig begynte hodepine å forekomme oftere, da begynte jeg å legge merke til at jeg ikke kan konsentrere seg, ble spredt, det var problemer med minnet. Neurologen etter undersøkelsen bemerket at det var vaskulære lidelser og utnevnte stoffet Cavinton. Tabletten ble tatt i 2 uker, hvoretter hun merket de positive resultatene fra behandlingen.

Referansenummer 2

Jeg tar Cinnarizine, dette stoffet fungerer bra for meg. Det lindrer hodepine, forbedrer hukommelsen, forbedrer konsentrasjon, gjør det mulig å absorbere store mengder informasjon. Dette verktøyet er spesielt nyttig under økten, når du må forberede deg til eksamener. Cinnarizine og søvnløshet utmerket jobb, slik at normal søvn og tåler høy belastning.

Indikasjoner for bruk av vasodilatormedikamenter

I en sunn person er karene permeable og elastiske, har muligheten til å smale og utvide. I tilfeller der kolesterolnivåer dannes i lumen, begynner de å miste elastisitet, deres vegger tykes, blir sprø, noe som fører til innsnevring. I tilfeller hvor lumen av fartøyene som dannes klumper, er det en hel eller delvis svekkelse av blodsirkulasjonen til hjernen som et resultat av utvikling slag, trombose, lungeemboli, slag og andre alvorlige tilstander.

Det er derfor for å redusere risikoen for slike sykdommer, pasienter som er i fare, bør foreskrive vasodilaterende legemidler. Hovedindikasjonene for bruk av vasodilatormedikamenter er følgende sykdommer og tilstander:

 1. hyppig hodepine;
 2. svimmelhet;
 3. minneverdigelse;
 4. problemer med å konsentrere seg;
 5. økt tretthet;
 6. hyppige belastninger, depresjon
 7. nummenhet av lemmer;
 8. hypertensjon;
 9. arteriosklerose av blodkar;
 10. degenerative sykdommer i livmoderhalsen;
 11. migrene;
 12. alle hjertesykdommer og blodårer.

Bruken av slike legemidler forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer dannelsen av stillestående prosesser i karene.

Vasodilatormedikamenter - virkningsmekanismen

Vasodilatormedikamenter er en gruppe medikamenter som gjør det mulig å normalisere arbeidet til fartøyene, gjenopprette elastisitet til dem, slapp av i arteriene, og dermed forbedre hjernens aktivitet. I medisin kalles prosessen med å utvide spasmodiske fartøy vasodilasjon, så de fleste legemidler som er beregnet på utvidelse av spasmodiske kar, kalles vasodilatorer. Inntaket av slike legemidler tillater stabilisering av blodsirkulasjonen i store og små kar, forbedrer blodstrømmen, reduserer risikoen for å utvikle sykdommer der patologisk innsnevring av arteriell lumen oppstår.

Ulempen med disse stoffene er deres vilkårlige, dvs. de er i stand til å utvide ikke bare den cerebrale blodårer, kapillærer, små og store arterie i hele kroppen, og dermed forårsaker en reduksjon i blodtrykket. Derfor er det tilfeller der langvarig bruk av slike legemidler utvikler ortostatisk hypotensjon, øker risikoen for å utvikle iskemisk beredskap. For å forhindre utviklingen av en slik tilstand, bør et legemiddel fra gruppen av vasodilaterende legemidler foreskrives av en lege.

Preparater for utvidelse av cerebral fartøy har følgende terapeutiske egenskaper:

 1. hindre døden av cellulære strukturer i hjernen;
 2. eliminere puffiness;
 3. positivt påvirker blodsirkulasjonen i hjernen og halshulen
 4. venøs utstrømning er normalisert;
 5. normalisere metabolske prosesser;
 6. gjenopprette sympatiske nervefibre.
 7. forbedre hjernens aktivitet.

Farmakologisk industri tilbyr en rekke medisiner, hvor virkningsmekanismen er rettet mot utvidelsen av hjernens kar. Slike rusmidler har sine egne egenskaper, terapeutisk effekt, kontraindikasjoner og bivirkninger.

Alle vasodilatormedikamenter har evnen til å utvide lumen av karene, men med den store listen over slike legemidler kan deres virkemekanisme avvike fra hverandre. For eksempel påvirker noen stoffer store kar, andre på blodkar eller små arterier som befinner seg i ulike deler av kroppen. Det er derfor noe legemiddel til vasodilatasjon skal foreskrives av en lege og bare etter diagnose av den underliggende sykdommen.

Kalsiumantagonister

En stor gruppe medikamenter som tillater utvidelse av blodkar, øker blodstrømmen til hjernen. Slike rusmidler er mye brukt i kardiologi og nevrologi. Deres mottak påvirker ikke tonen i de venøse veggene. Kalsiumantagonister kalles også kalsiumkanalblokkere, hovedmekanismen for deres handling er å redusere inntaket av kalsium fra blodet inn i cellen. Denne gruppen medikamenter er delt inn i narkotika fra første og andre generasjon. Til den første generasjonen er medisiner med en kort handling, så de anbefales å søke ikke mindre enn 3 ganger om dagen. For andre generasjons kalsiumantagonister vurderes narkotika med lengre virkning. Slike rusmidler har evnen til å redusere blodtrykket, slik at de ofte foreskrives av leger som antihypertensive stoffer.

 1. derivater av fenylalkylamin: Verapamil, Isoptin.
 2. Benzotiazepinderivater: Nifedipin, Diazem, Cordafen, Adalat, Cordipin.
 3. dihydropyridinderivater: amlodipin, barnidipin, manidipin, felodipin og andre.

Valg av medisin forblir alltid hos behandlende lege og utnevnes først etter diagnosens avgjørelse.

Xanthine-derivater

En gruppe medikamenter som blokkerer adenosinreceptorer. Xantin derivater refererer til inhibitorer av fosfodiesterase, som lindrer vasospasmen, har en moderat vasodilaterende effekt. Legemidler fra denne gruppen som brukes til sykdomsforstyrrelser, øker blodkarets elastisitet, reduserer blodviskositeten, forbedrer mikrosirkulasjonen og oksygenavgivelsen til vev. Bruk av slike legemidler i små doser gjør det mulig å forbedre tankeprosessen, for å fjerne tretthet og døsighet, for å øke motoraktiviteten. Til slike forberedelser som gjelder:

 1. Diprofillin.
 2. Xanthinal nikotinat.
 3. Teonikol.
 4. Pentoksifilin.
 5. Agapurin.
 6. Trental.
 7. Aminophylline.

Alle de ovennevnte legemidlene brukes ikke bare til å forbedre cerebral sirkulasjon, men også for andre sykdommer, slik at deres mottak skal avtales med den behandlende legen.

Alfablokkere

Alpha-adrenoblokker er en stor gruppe medikamenter som har en direkte effekt på det sentrale og perifere nervesystemet. Hovedindikasjonen for bruk av slike legemidler er behandling av vaskulære og kognitive sykdommer knyttet til hjernens arbeid. De har en uttalt vasodilator, hypotensiv, adrenoblokiruyuschim-virkning, lindrer mental stress, reduserer blodtrykket, forbedrer arbeidet med blodkar og hjerne.

 1. Dihydroergotamin.
 2. Alfuzonin.
 3. Dihydroergotoksin.
 4. DG-ergotoxine.
 5. Ditamin.

I utgangspunktet har narkotika fra denne gruppen en kortsiktig effekt, så de bør tas 2 til 3 ganger om dagen.

Nootropiske stoffer

Nootropics er en stor gruppe medikamenter som forbedrer hjernens sirkulasjon, stimulerer mental aktivitet, gjør menneskers hjerne mer motstandsdyktig mot ulike faktorer i det ytre og indre miljøet, forbedrer mental aktivitet og minne. Nootropiske legemidler forårsaker ikke farmakologisk avhengighet eller psykomotorisk agitasjon, deres mottak gjør det mulig å gjenopprette naturlige prosesser i kroppen. På farmakologisk marked er det gitt mer enn 100 preparater fra gruppen av nootropics, som hver har følgende tiltak:

 1. beroligende;
 2. antidepressiva;
 3. psyko;
 4. antiasthenic;
 5. antiepileptisk;
 6. antiparkinson;
 7. vasovegetative;
 8. adaptogenic.

Anvendelse av nootropiske medikamenter kan forbedre hukommelsen, forbedre evnen til tenking og læring i skolebarn, øke stabiliteten av de cerebrale nerveceller og styrke og forbedre blodsirkulasjonen i skipene. Spesielt populær i de siste årene er nootropiske kardiovaskulære medikamenter for forbedring av hjerneblodsirkulasjonen i den nye generasjonen, som tillater gjenvinningen av uregelmessigheter i de cerebrale blodkar, forbedre kardiovaskulær og nervesystemet, forhindre utviklingen av alvorlige komplikasjoner. Til nootropics av ​​den nye generasjonen er slike stoffer som:

 1. Oksiacetam.
 2. fenotropil
 3. Rolziratsetam.
 4. Tsebratsetam.

Nootropiske midler som brukes til å stabilisere forstyrrelser i cerebral cortex, som den viktigste indikasjon for deres anvendelse anses som en degenerativ lesjon av hjernevev hypoksi, slag, aterosklerose, hodetraumer, migrene og andre sykdommer. Det er ikke sjeldent at slike medisiner brukes i pediatri for å forbedre minne, tale, mental retardasjon, oppmerksomhetsunderskudd og andre hjernerelaterte funksjonshemminger. I tillegg til nootropiske stoffer i den nye generasjonen, har andre stoffer som har eksistert i et dusin år i det farmasøytiske markedet blitt populære og svært aktive:

 1. Piracetam.
 2. Fezam.
 3. Preparater av vinpocetin: Cavinton, Neurovin, Vinpocetine, Vicerebro.
 4. Cere.
 5. Aktovegin.
 6. Tsinarizin.

Nootropics har et stort antall positive egenskaper, de er godt tolerert av kroppen, har et minimum antall kontraindikasjoner, men likevel bør mottaket gjøres etter konsultasjon med legen.

Vegetabilske alkaloider

En god effekt på cerebral blodsirkulasjon er produsert av derivater av alkaloider av en vanlig hageplante - en periwinkle. Denne aktive komponenten har en utpreget spasmolytisk effekt, slapper av hjernens kar, forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet, gir celler med næringsstoffer. De mest populære stoffene fra denne gruppen er følgende stoffer:

 1. vinpocetine,
 2. Bravinton;
 3. cavinton;
 4. Cavinton Forte;
 5. Telektol.

Til tross for at slike stoffer opprettes på grunnlag av naturlige komponenter, bør mottaket utføres på legeens resept. Slike preparater fremstilles i form av tabletter og ampuller av intravenøse injeksjoner. Behandlingsforløpet er tildelt individuelt for hver pasient.

Forberedelser av gingko biloba

Ginkgo biloba er en unik plante, basert på hvilke vasodilatorpreparater som er laget for å forbedre hjernens arbeid. Inntaket av slike legemidler fjerner spasmen i blodkarene, styrker mikrosirkulasjonen og permeabiliteten til de vaskulære veggene. Har antioksidant, anti-edematøs effekt, forbedrer metabolismen av nervevev. Legemidlene, som inneholder ginkgo biloba, inkluderer:

Noen av stoffene i denne gruppen er biologisk aktive tilsetningsstoffer. De utstedes uten legens resept, men som alle andre legemidler har de kontraindikasjoner og bivirkninger. Bruk av legemidler basert på ginkgo biloba brukes til terapeutiske og forebyggende formål. De forbedrer minnet, konsentrasjonen, stimulerer de naturlige prosessene i kroppen. Det er viktig å merke seg at slike vasodilatormedisiner ikke kan tas med aspirin, da risikoen for å utvikle hjerneblødning øker.

platehemmere

En gruppe farmakologiske legemidler som forhindrer og fortynner blod i blodkar, forhindrer dannelsen av blodpropper. Slike medisiner er ekstremt nødvendige for pasienter som er i fare for å utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag. De forbedrer blodstrømmen, øker patrikken i kapillærene, reduserer skjørhetene i blodårene, har en uttalt vasodilatoreffekt:

 1. Aspirin 325 mg.
 2. Chimes.
 3. Pentoxifylline.
 4. Tiklopidin.

Disse stoffene har en god effekt på blodets rheologiske egenskaper, ikke forstyrrer hjerterytmen, øker blodcellernes elastisitet.

Derivater av nikotinsyre

Disse stoffene inneholder nikotinsyre, som har en uttalt vasodilatoreffekt på karene i hjernen og perifere kar. I nesten alle tilfeller administreres narkotika basert på nikotinsyre på et sykehus under streng tilsyn av en lege. Preparater fra nikotinsyrederivater har en vasodilaterende effekt på store kar og svakt vasodilaterende til små kapillærer. Også, reduserer narkotika blodkolesterolnivået, forbedrer blodkvaliteten, forhindrer dannelsen av blodpropper i lumen av karene:

Preparater av nikotinsyre og dets derivater har mange kontraindikasjoner, derfor, hvis cerebral sirkulasjon er forstyrret, bør de kun tas under tilsyn av en lege.

Oversikt over vasodilatormedisiner

Alle stoffer som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernens kar har sin egen virkningsmekanisme, sammensetning, tilhører bestemte grupper. I tillegg brukes slike legemidler sammen med andre legemidler til behandling av hjertesykdom, blodårer, noen indre organer. Valget av vasodilatormedikament bør nærmer seg svært nøye, da administrasjonen ofte kan provosere utviklingen av bivirkninger som kan skade helsen. Blant et stort utvalg av slike legemidler er det flere legemidler som ofte foreskrives av leger i tilfelle cerebral sirkulasjon:

piracetam. Effektivt nootropisk stoff forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet. Det er foreskrevet for svimmelhet, hukommelsestap, cerebrostheni og encefalopati hos barn. I kompleks terapi brukes piracetam til virale neuroinfections, myokardinfarkt, angina pectoris og aterosklerose. Generelt foreskrives voksne 1 til 2 tabletter 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet kan ta fra 2 uker til 6 måneder. Ikke bruk stoffet under graviditet, med hemorragisk slag, barn under 1 år.

vinpocetine - et neurometabolisk legemiddel som utvider blodkarrene i hjernen, forbedrer blodmikrocirkulasjonen. Bruken av dette stoffet tillater deg å levere vev med oksygen, i en moderat mengde for å redusere blodtrykket, forbedre rheologiske egenskaper. Vinpocitin har en utprøvd antioksidant, nevrobeskyttende effekt. Legemidlet fremstilles i form av tabletter eller ampuller til intravenøs administrering. Behandlingsforløpet for intravenøs administrering er 14 dager, deretter blir legemidlet tatt oralt i 2 uker.

Cinnarizine - Nootropisk stoff for å styrke hjernenes vegge, som har en sensibiliserende effekt, er en effektiv forebyggende mot bevegelsessykdom. Bruken av dette stoffet tillater deg å utvide små arterier og perifere kapillærer. Har en ganske omfattende liste over indikasjoner: migrene, vegetarisk dystoni, hypertensjon. Er bare tilgjengelig i form av tabletter til oral bruk. Tsinarizin forbedrer hukommelsen, øker konsentrasjonen av oppmerksomhet, fjerner hodepine, forbedrer søvn, eliminerer svimmelhet. Du kan bruke stoffet til både voksne og barn.

pentoxifylline. Vasodilatormediet som forårsaker avspenning av vaskulære vegger gjenoppretter normal blodstrøm til hjernevevet, forhindrer utvikling av hypoksi, forbedrer blodsammensetningen. Det anbefales ikke å ta stoffet med hypotensjon, arytmi og arteriosklerose i karene. Analoger av pentoksifyllin er slike legemidler som agapurin, vazonitt, pentylinum, radomin. Produsert i form av tabletter og injeksjoner.

papaverin. Legemidlet, som har en kraftig vasodilatorvirkning, antispasmodisk effekt. Den er tilgjengelig i flere farmasøytiske former. Det brukes i kompleks behandling av hjerte-og karsykdommer. Det anbefales ikke å ta Papavarin i tilfelle leverinsuffisiens, traumas i hjernen.

meksidol. Stimulerer blodstrømmen til hjernen, normaliserer og gjenoppretter blod, reduserer kolesterol i blodet, utvider blodårene. Produsert i form av tabletter eller injeksjonsvæske. Voksne anbefales å ta 0,125 mg til 3 ganger daglig. Behandlingsforløpet er fra 2 til 7 uker.

eufillin. Legemidlet med en uttalt vasodilatoreffekt, som ikke bare brukes til å behandle respiratoriske sykdommer, men også for å normalisere perifer sirkulasjon. Det anbefales ikke å ta Eufillinum med takykardi, arytmi, tarmsykdommer. Dosen av legemidlet administreres individuelt for hver pasient.

Berlition. Et utbredt vasodilatormiddel som forbedrer og normaliserer blodstrømmen, forstørrer lumen av hjernens kar. Legemidlet forbedrer den cellulære strukturen av hjernevev, har en uttalt antioksidant effekt. Det anbefales ikke å ta pasienter med en anamnese som er tilstede med diabetes mellitus. Berlition på det farmakologiske markedet er tilgjengelig i forskjellige doser, så hans avtale bør håndtere en lege.

Nikotinat Xantinol. Legemidlet med en uttalt vasodilatoreffekt, som forbedrer blodmikrocirkulasjonen, påvirker positivt den perifere cerebrale sirkulasjonen. I utgangspunktet brukes dette legemidlet på et sykehus under nøye tilsyn med en lege. De viktigste kontraindikasjoner for bruk er akutt hjertesvikt, graviditet, barns alder.

Det finnes andre stoffer som kan utvide hjernens kar, men før du tar et middel, må du være sikker på at du trenger det. Prescribe vasodilator medisiner kan bare lege kardiolog, phlebologist, nevropatolog. Dosen av et hvilket som helst stoff, behandlingsforløpet forblir også hos den behandlende legen.

Kontraindikasjoner for bruk

Vasodilatormedikamenter er ganske komplekse medisiner som ikke bare kan være til nytte, men også skade helsen. Noen av legemidlene som har vasodilaterende egenskaper, har kontraindikasjoner og bivirkninger, som du må vite før du tar medisinen. Noen stoffer har ikke nok alvorlige kontraindikasjoner, mens andre - en hel liste. I utgangspunktet, i instruksjonene for bruk av vasodilaterende legemidler, kan du sitte på følgende kontraindikasjoner:

 1. akutt myokardinfarkt;
 2. kraftig blødning
 3. hemorragisk slag
 4. graviditet;
 5. amming;
 6. barns alder;
 7. individuell intoleranse for sammensetningen av stoffet;
 8. epilepsi;
 9. nyresvikt
 10. psykisk lidelse.

Hvis en person har en historie med de nevnte sykdommene, må du slutte å ta vasodilatormedisiner og sørg for å informere legen om det.

Mottaksfunksjoner

Nesten alle medisiner for utvidelse av cerebral fartøy har sine egne egenskaper, indikasjoner, kontraindikasjoner og bivirkninger. Derfor bør valget av en bestemt medisin forbli hos den behandlende legen, idet man tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp. Mange vasodilatormedikamenter kan brukes sammen med andre legemidler. Som praksis viser, er enkelte stoffer, inkludert nootropics, ofte brukt for forebyggende formål for å forbedre hjernens sirkulasjon og lang levetid.

Vasodilatormedikamenter virker direkte på glatte muskler i hjernens vaskulære vegger. Mottak av slike legemidler øker lumen i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, normaliserer naturlige prosesser i kroppen. Noen stoffer reduserer ikke bare blodstrømmen, men har også muligheten til å forbedre hukommelsen, forbedre ytelsen, eliminere tretthet og døsighet. For at en lege skal finne det rette stoffet, må du bestemme årsaken, som forårsaket forstyrrelser i hjernens strukturer, for å diagnostisere comorbiditeter, for å studere pasientens medisinske historie. Ukontrollert inntak av et vasodilatormedikament kan forårsake uopprettelig skade på helsen, spesielt i tilfeller hvor dosen overskrides eller en kontraindikasjon til en gitt medisin.

Negative aldersendringer i menneskekroppen er i stor grad knyttet til forverring av det vaskulære systemet. Gjennom årene er fartøyene slagget, kanalen blir smalere i dem, veggene mister sin elastisitet.

Hvorfor trenger hjernen vasodilatormedikamenter?

Den mest berørt av patologiske endringer i hjernens kropp, mens man observerer:

 • redusert oppmerksomhet;
 • minneverdigelse;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • høy grad av tretthet;
 • problemer med søvn.

Mangelen på blodtilførsel til hjernen fører til cellers død eller deres funksjonsfeil. Konsekvensene av uønskede endringer er hypertensjon og aterosklerose.

Vasodilatorer for hjernen

Den viktigste farmakologiske retningen av vasodilatatorer er å forbedre blodtilførselen til hjernen. Vasodilatormedisiner for hjernen øker lumen i arteriene, gjenoppretter normal blodstrøm, fremmer aktiveringen av metabolske prosesser i hjernestrukturene. Tenk på hvilke vasodilaterende legemidler som er i hjernen, for øyeblikket.

Legemidlet har blitt brukt i terapi i mange tiår, men til i dag er det blant de mest populære antispasmodikene. Vasodilatoren for hjernen er produsert i form av tabletter og en løsning for subkutane injeksjoner. Vanligvis brukes papaverin i kombinasjon med dibazol, nikotinsyre, fenobarbital eller platyphyllin.

Legemidlet har en gunstig effekt på blodkarene og tilstanden i nervesystemet gjennom justering av hjernefunksjoner.

Cavinton eller Vinpocetine

Det er et derivat av alkaloid av hagen planten av periwinkles. Det aktive stoffet er en antispasmodisk, slapper av blodkarene i hjernen og gir nerveceller med tilstrekkelig ernæring. Cavinton har det minste antall kontraindikasjoner, men det anbefales å bruke det etter samråd med behandlende lege. Legemidlet er tilgjengelig i form av tabletter og en løsning for intravenøs injeksjon. Eksperter mener at stoffet er bedre å bruke drypp, ifølge en individuelt tilordnet ordning.

Cinnarizine og Nimodipin

Stoffet er beregnet for korreksjon av vaskulære forstyrrelser. Vasodilatorer tabletter hjerne som hører til gruppen av kalsiumantagonister, øker arteriell kanal, og er effektive, spesielt i forhold til hjernen fartøy. Når aterosklerose og utvikle iskemi nevrologer og kardiologer rådet til å gjøre vasodilatorer injeksjoner for cerebral kurs Nimodipine.

Dette kombinasjonsmedikamentet i form av tabletter er foreskrevet for brudd på tonen i blodkar og migrene, samt redusert oppmerksomhet, hukommelsessvikt.

Farmakologiske virkninger av stoffet Instenon består av effektene av individuelle legemidler: etamivan, etofillin og hexobendin. Legemidlet bidrar til å redusere spasmer, utvider strømmen av blodårer, forbedrer metabolske prosesser i hjernen.

Dette stoffet er også ment å forbedre cerebral sirkulasjon. Legemidlet er anbefalt for bruk i postoperativ periode med fjerning av hjernesvulster, samt med hjerneskade.

For å opprettholde vaskulær tonus og opprettholde sin elastisitet bør regelmessig ta vitaminkompleks med vitamin E og C. Den mest kjente farmakologisk middel som inneholder disse vitaminer, som anses Ascorutin. Nyttig for fartøy mineraler:

Inntaket av kosttilskudd som inneholder disse elementene, bidrar til styrking av vaskulære vegger.

Les Mer Om Fartøyene