Hva kan og kan ikke spises etter et slag?

Kosthold etter slag er en viktig komponent i helseutvinning, fordi mat bestemmer ikke bare hudfarge, men også hvordan folk blir bedre etter sykdommene. Anbefalingene fra sovjetskolen til terapeutisk ernæring, utviklet for nesten 100 år siden, bidrar til å komme til føttene raskere, men de er relevante og effektive til nå på grunn av en dyp vitenskapelig tilnærming. Bevis for dette er bruk av dem, ikke bare av leger i utvinning av pasienter etter sykdommene som er overført, men også av nymodne ernæringseksperter for å lage slankingstilnæringsprogrammer.

Prinsipper for en diett etter et slag

Til tross for forskjellen i årsaker til disse sykdommene, er dietten etter iskemisk og hemorragisk slag lik. Vi bruker en strømordning utviklet for slike tilfeller av professor Pevzner. Etter det foreslåtte dietten bidrar til å forbedre funksjonene i hjertet og blodkarene, lindrer og bidrar til å jobbe bedre og bedre for nyre og lever, fordøyelsesorganer behandles med forsiktighet, normaliserer metabolisme.

Når det kommer til makten etter et slag hjemme, må ta hensyn til at en person med normal vekt kan forbruke 2600 kalorier daglig, men hvis det er overvekt - maksimalt 2300. Komponenten sammensetningen av maten skal være som følger (tallene er gitt gjennom en termin roll for folk med normal vekt og overdreven):

 • 100/90 g - proteiner, med mer enn halvparten som dyr;
 • 350/300 g - karbohydratkomponent;
 • 80/70 g - fettdel;
 • flytende, i tillegg til inneholdt i mat-1,2 liter.

Salt er begrenset til fullstendig utestenging. Den gjenvinning man må lære å håndtere saltene tilstede i produktene. Alt som kan spises etter et slag bør ikke irritere fordøyelsen, opphisse fartøy, nerver, hjerte. Ikke spis tungt fordøyede retter, men maten som legger til diett vitaminer (spesielt C og B), lipotrope stoffer, kalium, magnesium bruker nødvendigvis. Øke innholdet i alkalisk mat - grønnsaker, frukt, meieriprodukter, sistnevnte er bedre å kjøpe uten fettinntak eller med et minimumsinnhold, maksimalt 5%. Og fra meieriprodukter skal langtidsoppbevaring kastes. Velkommen til inkludering av sjømat i menyen.

Kosthold etter et slag bør ikke inneholde halvfabrikata - de inneholder mange transfett, konserveringsmidler og salt, noe som øker volumet av blod. Det er ikke nødvendig å spise noen uvanlige matvarer etter et slag. Men de forbereder maten uten salt, podsalivaya, om nødvendig, bare ved bordet, før forbruk. Fisk og kjøtt blir kokt, huden er fjernet fra fuglen, grønnsakene blir knust, jo sterkere jo mer grov fiber de inneholder. Rettene serveres varm.

Anbefalinger på sammensetningen av dietten

Hvis du velger menyen, må du være oppmerksom på kaloriinnholdet og sporelementets sammensetning:

 • Brokkoli, asparges, fullkorn vil gi kroppen med folsyre.
 • I menyen etter et hjerneslag iskemisk (han er hjerneinfarkt) eller hemorragisk må nødvendigvis være tilstedeværende matvarer som inneholder mange antioksidanter - frukt og grønnsaker. Det er bevist at folk hvis diett ikke er mindre enn halvparten består av frukt, er 30% mindre utsatt for slag.
 • Du må spise flere matvarer som inneholder vitaminer B6: brød fra hele hvetemel, hvetekim, gulrot, grønnsaker, frukt. Vitamin B er involvert i å senke homocystein nivåer, og som et resultat, risikoen for slag.
 • Det er viktig å spise mat rik på kalium. Det er fisk og igjen hele korn, frukt, grønnsaker. Kalium reduserer natriuminnholdet i kroppen, bidrar til å forhindre hypertensive hendelser, noe som bidrar til å hindre streber. Denne mikroelementet er rik på produkter som selges i hver butikk - poteter, pommes frites, bananer, appelsiner, tomater.
 • Et balansert kosthold med hjerneslag skal inneholde magert kjøtt, men de trenger ikke å bli involvert - det er ikke mer enn 1 gang per dag.

En kombinasjon av disse tiltakene vil bidra til å normalisere fartøyets tilstand, kroppen vil få nok nyttige stoffer, oksygenmetning av vev, inkludert hjernevev, vil øke.

Siden strømmen etter et hjerneinfarkt er forskjellig fra kostholdet, oppnevnt etter hemoragisk variasjon, bør styres av følgende anbefalinger om bruk av produkter (brukt denne dietten og mini-slag):

 1. Fett er bare tillatt i form av vegetabilske, smeltet og kremete, usaltede oljer. De forbereder mat. Matlagingsfett som brukes, for eksempel i bakte bakverk, samt fett fra kjøtt er forbudt - de påvirker pasientens helse negativt.
 2. Snacks bør bare bestå av de tillatte produktene, inkludert salat med vegetabilsk olje dressing, salater fra revet gulrøtter, sjømat er velkommen. Fruktsalater kan fylles med fettfattig yoghurt. I kostholdet bør du legge til havkål.
 3. Fra frokostblandinger forberede smulte porridge, gryteretter, bringebær. Munk og ris brukes sjeldent, og misbruker ikke kokt pasta. Bønner er strengt forbudt.
 4. Meieriprodukter - fettfattige (fermenterte melkeprodukter, melk, hytteost). Det er nødvendig å begrense krem, rømme, fordi deres fettfrie alternativer ikke er til salgs. Derfor legger disse produktene lite til den ferdige maten. Ost er utelatt fra mat.
 5. Kjøtt er valgt bare magert. Det er kokt, kanskje ytterligere baking. Pølse, hermetisk kjøtt, retter fra biprodukter er forbudt.
 6. Drikkene serveres i form av brygget svak te, buljong med rosenhips. I kaffen legger du til melk. Grønnsaksjuice bør være uten salt, og søt frukt og bær er fortynnet med vann. Druesaft brukes til begrenset søthet på grunn av økt søthet. Sterkbrygget te og kaffe, samt kakao er utelukket.
 7. Grønnsaker kok, videre baking er tillatt. På menyen finnes poteter, blomkål, agurker, tomater, salat, gulrøtter, gresskar, courgette, rødbeter. Persille, grønn løk, dill bare legge til klare måltider.
 8. Krydder og sauser er tilberedt uten skarphet, så alt er utelukket, inkludert pepperrot, sennep, pepper, hvitløk, sopp kjøttkraft, fisk eller kjøtt. Du kan bruke sitronsyre, laurbær, kanel, vanillin.
 9. Fuglen blir brukt mager, uten hud. På samme måte som i kjøttprodukter kan den tilberedes og deretter bakt. I form av hermetikk er fuglen ikke tillatt å spise.
 10. Fisk er brukt i fettfattige raser, kokt, så kan det bli bakt. Kokt sjømat, produkter med bruk er nyttige. Hermetisert fisk og sjømat, kaviar, saltet og røkt fisk er forbudt.
 11. Søtsaker brukes i form av syltetøy, honning, sukker, søtsaker uten sjokolade ingredienser, og i tilfelle av fedme er de listede søtsaker ekskludert. Du kan lage melkekrystaller, lage kompositter. Sjokolade, kaker og også alle konfektprodukter er forbudt.
 12. Supper kan spises 250-400 g per porsjon. De burde være vegetarianer. Frukt og melk supper er også tilberedt. Du kan spise rødbeter. Krydret supper med urter, fettfattig rømme, fettfattig yoghurt. Det er forbudt å bruke buljonger fra sopp, kjøtt, fisk.
 13. Frukt og bær brukes fullt moden, med mykt kjøtt, uten grov fiber.
 14. Brød og produkter fra hvetemel spises tørket eller bakt dagen før. Du kan spise usunn kaker. Puff og baking er forbudt, du kan ikke også spise brød av ferske bakevarer, pannekaker, fritter.
 15. Egg (ikke mer enn en per dag) spises kun i forvirring, damp eller bakte omeletter fremstilles, fortrinnsvis bare fra proteiner. Det er bedre å ikke inkludere eggeplanter i pasientens diett. Forbudt tilberedt i et bratt egg, stekte egg.

Kostholdet for beredskapsforebygging er også basert på næringsprinsippene nevnt ovenfor, siden de hjelper både å komme seg fra sykdom og forhindre forekomst eller gjentakelse.

Ernæringsanbefalinger

I noen tilfeller er det viktig ikke bare hva du trenger å spise, men også hvordan. Stroke forårsaker stor skade på kroppen og etterlater seg alvorlige konsekvenser, slik som dysfagi (svelgeforstyrrelser), så utvikler kraften i hjernen hjerneslag, bør ta hensyn til alle funksjonene i pasientens tilstand. Etter at utviklingen av sykdommen pasienten noen gang er på et sykehus i parenteral ernæring - det "matet" drypp - og slik fortsetter det helt til tiden til normalt nivå av bevissthet og ikke riktig bli vurdert sikkerheten av å svelge funksjon.

Hvis en person er vanskelig å svelge, er utvalg av produkter som er innsnevret ytterligere - dysfagi kan ikke ignoreres etter et slag. I tillegg er fôringsprosessen svært komplisert - pasienten hoster med mat, kan stryke med mat, produktene sitter fast bak kinnet, faller ut av munnen. Derfor bør muligheten for å svelge mat evalueres før man bytter til oral fôring, som i så fall skal være forsiktig, men forblir full. Før pasienten utløper etter et slag fra klinikken, bør hans familiemedlemmer bli trent i riktig fôring av pasienten og er kjent med hvilke produkter som bør unngås under et slag.

Hvordan å spise

Hvis det er vanskelig å svelge, bør mat være puree og væsker - tykke. Fra kostholdet, fjern alt det harde, fibrøse og vannet. For å oppnå næring etter et slag, er det lov å bruke kosttilskudd som inneholder nyttige komponenter. Hvis det er diabetes, er det nødvendig å konsultere en dietiker, siden stivelsen ofte virker som et fortykkelsesmiddel, noe som øker inntaket av karbohydrater inn i kroppen og forstyrrer balansen i matkomposisjonen.

Med selvmating bør ta hensyn til hvorvidt alle de spiser gjenvinne på grunn av reduksjonen i følelser av glede av måltidet mulig nekter å spise eller bruke minst mulig av sitt volum, hvilket resulterer i en reduksjon av en allerede utmattet sykdom organisme.

Hovedmålet er å oppmuntre til de konvaleserende å mate seg selv, bare hjelpe ham om nødvendig, til han ikke kan uten hjelp utenfra. Hvis den konvaleserende personen ikke kan spise, bør følgende anbefalinger følges:

 • Eliminer situasjoner som kan distrahere, gi et rolig miljø;
 • mate person med hjerneslag bare sitter, bruker, hvis det er nødvendig, som en støtte for ryggputer, til assistenten være på øyet nivå rekonvalesent ham for å se alle manipulasjoner assistent;
 • mat er tatt i et lavt tempo, bare en metall teskje brukes;
 • væsken er full gjennom en strå eller fra en spesiell drikkeskål med tut.

Bruk den beskrevne maten kan være med et mikroslag, så vel som iskemisk eller hemorragisk slag. Når du velger mat, bør du ta hensyn til anbefalingene for samtidig medisiner. Noen medisiner som er foreskrevet etter et slag, samhandler med mat på den beste måten, slik at du kanskje trenger et ekstra inntak av vitaminer eller mikroelementer, tilsetningsstoffer. Det er viktig å overvåke mengden mat, spesielt de som trenger å bli kvitt overflødig fett på kroppen - en porsjon skal være lik i volum til et glass. Hvis det er vanskelig å ikke legge for mye mat på tallerkenen, må maten legges direkte inn i glasset for å stoppe i tide. Rehabilitering etter et slag er en lang prosess, ernæring spiller en viktig rolle i det, derfor ikke forsømmer anbefalingen fra den behandlende legen.

Ernæring med et hjerneslag i hjernen

Mikrostroke utvikler i de fleste tilfeller mot en sykdomssituasjon, ledsaget av en metabolsk lidelse. Korrekt organisert ernæring med akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen er nøkkelen øyeblikk som er viktig for en rask gjenoppretting. Sunn mat hjelper pasienten til å kontrollere blodtrykk og vekt, reduserer risikoen for en gjentatt vaskulær krise, hjelper raskt tilbake til det normale livet. Dietetikere på Yusupov-sykehuset lager en individuell meny for hver pasient, og tar hensyn til anbefalingen fra den behandlende legen.

Profesjonelle kokker er oppmerksomme på hver pasientes ønsker. De lager retter fra naturlige produkter av høy kvalitet. Den behandlende legen bestemmer hvilken type matbord, settet av retter og hyppigheten av matinntaket. Ernæring etter et mikroslag for kvinner og menn er det samme.

Pasienter under sykehusbehandling er i komfortable avdelinger med høyt servicenivå. I hvert rom er det klimaanlegg, som gir et optimalt termisk regime. Pasientene er fullt utstyrt med personlig hygiene. Oppmerksom og følsomt personale løser raskt problemer.

Neurologer forskriver medisiner som hjelper til med å gjenopprette blodsirkulasjonen i de berørte områdene av hjernen. Pasienter får de mest effektive legemidlene, som har minimal bivirkning. Takket være innovative metoder for rehabilitering og komplisert tilnærming til behandling, gjenoppretter de raskt skadede funksjoner.

Kosthold etter et mikroslag

Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen trenger pasientene et fullverdig diett som sikrer inntak av en balansert mengde proteiner, fett og karbohydrater i kroppen. En nødvendig komponent i et sunt kosthold er en tilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler i konsumert mat. Etter et mikroslag er det viktig å observere vannregimet.

Når du velger produkter for å forberede måltider, anbefaler næringsdrivende å gi preferanse til hele korn eller produkter fra den. Etter en mikroslag skal du spise oransje og mørkegrønne matvarer, retter fra erter og bønner. På daglig basis bør det være nok ferske, frosne eller tørkede frukter og bær.

I dietten bør være fettfattige meieriprodukter. Å gi kroppen et protein av animalsk opprinnelse, hvitt fjærkre kjøtt, kalvekjøtt og fettfattig fisk er best egnet. De viktigste kildene til fett er nøtter og fisk. Pasienter etter et mikroslag bør unngå bruk av fett, margarin, minimere delene av smør.

Kosthold etter et slag er rettet mot å redusere risikoen for tilbakefall. Når du velger mat, bør du være oppmerksom på følgende kriterier:

 • næringsverdi (kalorier);
 • nærvær av fett;
 • nærvær av mettede og transfettstoffer;
 • om det er kolesterol;
 • innhold av bordsalt og fiber.

Begrensning av bruk av transfett vil redusere kolesterolet i blodet, noe som har stor betydning for hjerneskade. Mat rik på mettet fett, øker nivået av kolesterol, fremmer utviklingen av kardiovaskulære sykdommer, aterosklerose i hjerneskipene. De er mye inneholdt i smaltse, harde oster, eggeplommer, iskrem, kokosnøtt og palmekjerneolje. Begrensning av bruken av disse produktene er spesielt viktig for pasienter etter en mikroslag, som lider av diabetes mellitus.

Hva du kan spise etter et mikroslag

For å redusere mengden mettet fett i kostholdet, anbefales det å erstatte smør med kostholdsmarin, fettost - ost med lavt fettinnhold. Ved tilberedning av en diett etter en mikrostroke er det mulig å inkludere i dietten ikke vanlig iskrem, men frossen fruktjuice eller lavt fett kjølt yoghurt. I stedet for fete sauser og dressinger til salater anbefales det å bruke olivenolje. Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen må man velge mat på emballasjen som det står skrevet at de inneholder naturlige vegetabilske oljer og er fri for transfett.

I kostholdet til personer som har lidd en mikrostroke, må stekte matvarer erstattes med grillet eller stekepannet tilberedt eller tilberedt. For å begrense innholdet av kolesterol i matvarer, er det anbefalt å kutte kjøtt med synlig fett og hud fra fjærfe. En servering av kjøtt bør ikke inneholde mer enn 150 gram. Pasienter med høy risiko for å utvikle akutte cerebrovaskulære lidelser som lider av hypertensjon, bør redusere saltinnholdet i dietten. Det fremmer oppbevaring av væske i kroppen, noe som fører til økt blodtrykk. Matlagingssalt kan erstattes med urter og krydder.

Hva du ikke kan spise etter et mikroslag

Fra diett av pasienter etter en mikroslag, er det nødvendig å utelukke alt bakverk, brød, kaker, boller, margarin, søt og smør helt utelukkende. Menyen bør ikke inneholde retter fra fete varianter av kjøtt og fisk, røkt mat og pickles. Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen er stekt mat, svinekjøtt, lam kontraindisert for pasienter.

Neurologer på Yusupov-sykehuset anbefaler at pasienter etter et mikroslag skal gi opp alkohol i noen form. Det eneste unntaket som kan gjøres er for naturlig rødvin. Behandlingslegen må spesifisere hvor mye av denne drikken som kan konsumeres.

Kokkene på Yusupov-sykehuset forbereder retter med overholdelse av sparsomme teknologier: stew, dampet, i ovnen. Under tilberedning må du ikke legge til noen oljer og salt, fjern fettlaget dannet på overflaten av produktene. De bruker en rekke oppskrifter som gjør at du kan variere menyen, gjøre oppvaskene velsmakende og nyttige.

Ernæring etter et mikroslag hjemme

Etter behandling i Yusupov-sykehuset, fortsetter pasientene med hjemrehabilitering. Det er en integrert del av dietten. Den er utviklet med tanke på alle medisinske normer. Dieterere på Yusupov sykehuset tar hensyn til tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, gastronomiske preferanser til en person.

Hjemme kan du enkelt lage mange sunne retter. I pasientens diett, etter et mikroslag, bør det være et tilstrekkelig antall eggplanter, kål, kucus, gulrøtter og reddik. På dagen bør han spise opptil 400 gram frukt og grønnsaker. Det er ikke nødvendig å nekte og bruke bananer. De er rik på kalium, noe som positivt påvirker tilstanden til fartøyene.

Når du spiser belgfrukter, er kroppen mettet med folsyre, noe som reduserer risikoen for tilbakefall av mikrotrekk med 20%. Det er vanskelig å overvurdere fordelene med blåbær i post-slagperioden. Anthocyanosides, som finnes i bær, ikke gi agglomererte røde blodceller og blodkar beskytte mot skader som kan forebygge gjentatt akutt iskemisk slag.

Når du er hjemme etter en mikrosirkel, må du ikke hoppe over skummelkprodukter. I kostholdet skal være hytteost, gjæret bakt melk og yoghurt. Legene anbefaler hjemme å drikke morsmelk, kompott fra tørkede frukter, bouillon av dogrose og svak te.

I en diett etter en mikroslag bør være tilstede vitaminer og mineraler. Vitamin B6 finnes i følgende produkter:

 • gulrøtter;
 • solsikkefrø;
 • valnøtter;
 • spinat;
 • erter;
 • sild;
 • laks.

Kalium er rik på belgfrukter og helkorn, a-pinolsyre finnes i marine fisk. En viktig del av menyen etter en mikroslag er frukt og grønnsaker, frø og nøtter. Energiverdien av produkter som forbrukes per dag bør ikke overstige 2,5 tusen kilokalorier.

Etter å ha ringt via telefon, kan du ta en avtale for et besøk til legene på Yusupov sykehuset. Etter undersøkelsen og resultatene av testene, vil nevrologene sammen med ernæringsfysiologen bestemme det optimale dietten, rettet mot utvinning etter et mikroslag. Det, sammen med medisinering og fysisk rehabilitering, vil bli et pålitelig middel for å forhindre cerebrovaskulære sykdommer.

Stroke i slag

Beskrivelsen er aktuell på 05/16/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 1 måned
 • datoer: stadig
 • Kostnad for produkter: 1700-1900 rubler per uke

Generelle regler

Iskemisk slag Er en tilstand som utvikler seg som et resultat av redusert blodtilførsel til hjernen i en arteriell bekk. Dette fører til iskemi av dette området og et fokus på nekrose av hjernevev dannes. Klinisk er den karakterisert ved forekomsten av resistente (over 24 timer), fokal symptomer, som tilsvarer den fungicide vaskulære basseng og identifikasjon på CT- eller MRI akutt fokal cerebral infarkt.

Den vanligste årsaken til iskemisk berøring er trombose eller emboli mot bakgrunnen aterosklerose hjerneskip. Med lesjoner av store arterier, er det ganske omfattende cerebrale infarkt med alvorlig symptomatologi og alvorlig kurs. Med nederlaget av små arterier utvikler seg microstroke - infarksjoner med små foci av lesjon, slik at brudd er knapt merkbar og deres utvinning skjer raskt. Dette kan være følelsesløp i ansiktet, svimmelhet eller plutselig hodepine, svekket koordinering av bevegelser, intoleranse av sterkt lys og høye lyder. Ofte pasienter ikke oppmerksom på det og forblir uten nødvendig behandling.

Behandlingen inkluderer grunnleggende terapi (vedlikehold av blodtrykk, normalisering av pust, regulering homeostase, reduksjon av cerebralt ødem, eliminering av hypertermi) og spesifikk terapi - trombolyse, antiplatelet terapi, antikoagulant (i henhold til indikasjoner) og jevn kirurgisk behandling. Et viktig poeng er ernæring. Hva skal være en diett for slag?

Når undertrykkelse av bevissthet eller brudd på svelging av mat på sykehuset utføres ved hjelp av en sonde med spesielle blandinger (Nutrizon, Berlamin, Nitridrink), hvis energiværdi varierer i området 1800-2400 kcal. For hver pasient beregnes den daglige mengden protein, fett og karbohydrater og en viss mengde av blandingen administreres.

Gjennom sonden kan du legge inn mat og retter. Tillatt magert kokt kjøtt og fisk, som to ganger passerer gjennom en kjøttkvern og tørkes gjennom en sikt. Den resulterende potetmos blir blandet med garnert garnering og buljong tilsettes til den ønskede konsistensen blir ført gjennom sonden. På dagen for pasienten får 50 gram fisk og 150 gram kjøtt, 200 ml kefir, 600 ml melk, 150 g hytteost, 50 g rømme. Porridges fremstilles ved å vaskes, fortynnes med melk eller buljong.

Poteter, gulrøtter, rødbeter, blomkål, courgette, gresskar er godt kokt og tørket til staten potetmos. Når muligheten til å svelge, blir en pasient overført til en selvstendig diett: flytende grøt, juice, frukt og grønnsakspuréer, supper med kjøtt, knust i en blender. Fra drikkevarer får du te med melk, kakao med melk, juice, kjøttbøtter av villrose.

Kosthold for iskemisk berøring bør overholde de medisinske anbefalinger Tabell 10C, som er foreskrevet for arteriosklerose av fartøy. Dette terapeutiske dietten er rettet mot å normalisere lipidmetabolismen og redusere progresjonen aterosklerose. Inneholder en fysiologisk mengde protein, begrenset dyrefett, enkle karbohydrater og bordsalt (4-5 g). Maten er beriket med vegetabilske oljer, som inneholder flerumettede fettsyrer og matfibre (frokostblandinger, grønnsaker og frukt).

Dermed er ernæring etter iskemisk slag basert på følgende prinsipper:

 • normalisering kolesterol blod, fordi den viktigste årsaken til slag - aterosklerose og brudd på lipidmetabolisme;
 • begrensning av kaloriinnhold på grunn av sukker og baking;
 • kontroll av blodtrykk ved å redusere salt i kostholdet. Maten er tilberedt uten den, og det er tillatt å legge 4-5 g til retter;
 • fullt vitamininnhold (spesielt folsyre, vitaminer B6, B12, E);
 • flytende forbruk opptil 1,2 liter;
 • Smør er tillatt opptil 20 g per dag og opptil 30 g vegetabilsk olje;
 • anbefalt vanlig inntak av mat (opptil 5 ganger om dagen) for å unngå følelser av sult;
 • ved overflødig vekt er sukker, mel og gryn betydelig begrenset eller helt utelukket;
 • Drikker som utmerker sentralnervesystemet (alkohol, sterk te og kaffe) er begrenset.

Nå mer om disse elementene. Riktig ernæring består i å redusere inntaket av animalsk fett og unntatt inntak av kolesterol fra mat. Samtidig er det nødvendig å øke forbruket av kostfiber med korn, grønnsaker og frukt. Kostfibre sorber overskuddet av kolesterolet som brukes og fjerner det gjennom tarmen.

Komplekse karbohydrater fra friske grønnsaker, frukt og frokostblandinger normaliserer energimetabolismen, som er viktig etter et slag, sakte fordøyd og skaper en følelse av mat. Preferanse bør gis til grønnsaker og frukt av lilla og rød farge (de inneholder antitsianidiny, reduserer permillabiliteten av kapillærene): druer, granateple, aubergine, rødkål, søt rød pepper, rødbeter.

Med brudd på cerebral sirkulasjon, hypertensjon og aterosklerose, behovet for flerumettede fettsyrer omega-3-. De er uerstattelige og ikke syntetisert i kroppen. Det daglige behovet for dem er 1-2 gram. Den største mengden linolensyre finnes i linfrø og kilder eikosapentaensyre og docosaheksaensyre er fiskeolje, sjøfisk, tunfisk, sild, sardiner og laks. Det er derfor i diett av pasienter må dominere vegetabilske oljer og havfisk, noe som er bedre å erstatte kjøtt i kosten.

Også viktig er tilgjengeligheten vitamin E, Kilden derav er sjøfisk og vegetabilske oljer, soya, melk, greener. Veldig nyttig vitamin B6, som vi får fra frukt, grønnsaker og hele korn: brokkoli, spinat, gulrøtter, frø, hvetekim, mais, bønner. Handling B6 er å redusere homocystein, som spiller en viktig rolle i forekomsten av iskemi.

Vitaminer B6 og B12 Bidra til å undertrykke homocystein folsyre i denne forbindelse, mer effektiv. Hennes inntak på 400 mcg per dag og mer er nødvendig for å redusere risikoen for et andre slag. Med sin mangel på homocystein akkumuleres raskt i blodet. Ledere i innholdet av folsyrekål, brokkoli, bønner, linser, sitrus.

Etter et slag er personen organisk i bevegelse, og det er en vektøkning. Ekstra kalorier kommer med bakevarer og søtsaker. Erstatte hvitt brød kli, må gi opp pannekaker, paier og kaker, sjokolade i stedet tillate deg selv honning, frukt og tørket frukt, som drar mer enn i kaker og bakverk. Sukker er tillatt opp til 50 g per dag. For å kontrollere vekten skal veies hver annen uke. Med jevne mellomrom må du ordne faste dager: kefir eller cottage cheese, og sesongen - agurk og vannmelon.

I hemoragisk slag, som forekommer på bakgrunn av øket trykk, de grunnleggende prinsipper for ernæring er de samme, men av særlig betydning er en begrensning av salt, som binder og holder væsken i kroppen, noe som fører til ytterligere øket trykk og belastning på det kardiovaskulære systemet. Samtidig er maten tilberedt uten salt, og den brukes i ferdigretter i mengden 2-4 g.

Et annet karakteristisk punkt i denne form for arbeidsslaget er å begrense fluidforbruket til 1,2 liter pr dag og uttrekk fra kosten til kaffe, sterk te, leskedrikker og forskjellige stimulanser (ginseng, sibirsk ginseng, etc.). Til en viss grad, bidra til å redusere presset avkok vanndrivende urter, vendelrot, hagtorn, bete juice og chokeberry. Av stor betydning er å opprettholde nivået av kalium og magnesium i blodet. Disse sporelementer er inneholdt i ris, hvete, svisker, tørkede aprikoser, rosiner, havremel, farge og kål, kli brød, nøtter, storfekjøtt.

Tillatte produkter

Brødet er bedre å bruke rug, men hvete er tillatt, så vel som med kli, av skrelt og helhvete mel. Du har råd til en tørr kjeks, hjemmelaget uneaten baking fra fullkornsmel med kli og fylling fra hytteost, kål eller fisk.

Vegetabilske supper, kål suppe, rødbeter suppe, borsch, supper med groats er tillatt. Imidlertid bør de tilberedes på vann eller vegetabilsk kjøttkraft. Kjøtt og fjærfe bør velge fettfattige varianter og servere dem i kokt eller bakt form. Terapeutisk ernæring i denne sykdommen forutsetter utbredelsen av fisk og sjømat i kostholdet, som bør forstyrre kjøttretter. Hvis du spiser kjøtt, må du først koka det og deretter bake eller steke, for å redusere ekstraksjonsstoffene i den.

Garnere er bedre å lage mat fra grønnsaker: kål, rødbeter, aubergine, gresskar, gulrøtter, kucus og poteter. Det er bedre å lage en blanding av grønnsaker i form av en stuing. I frisk form kan du lage en rekke salater med tilsetning av et nyttig frø av lin og vegetabilske oljer, som er bedre å forandre. Inkluder grønnsaker rik på folsyre: Leavesalat, asparges, brokkoli, blomkål, mais, gresskar, roer, selleri, gulrøtter.

Melk og sur melk bør konsumeres i lavt fett, lavmette cottage cheese kan tjene som frokost, og fettfattig rømme bør bare legges til retter. Egg er tillatt opptil 4 stykker per uke, mens protein kan spises oftere (i form av proteinomeletter). Fra frokostblanding bokhvete, bygg, havregryn, hirse er tilberedt grøt de kan legges til krupeniki (gryteretter med hytteost). Med fedme bør korn og melprodukter være begrenset. Tillatt smør (20 gram per dag) og vegetabilske oljer (30 gram), de brukes i retter.

Frukt og bær kan spises rå, så vel som i kompotter og gelé. Foretrekker frukt rik på kalium: tørkede aprikoser, datoer, rosiner, svisker, epler.

Du kan bruke en svak te med melk, en erstatning for kaffe (kaffe drinker, cikoria), grønnsaker og bær juice. Anbefalt daglig inntak av buljong av dogrose og hvetekli.

Grunnprinsipper for ernæring med microinsult

Microinsult - kortvarig nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Fremveksten av denne tilstanden kan forårsake utvikling av hemorragisk eller iskemisk slag. For å forhindre dette, er behandling nødvendig. En av tiltakene av terapi er en diett etter et mikroslag.

Hvorfor er dietten viktig?

Kosttilskudd er ikke forgjeves er det viktigste tiltaket i kampen mot mikroslag. Dens effektivitet har blitt bevist vitenskapelig. Oppgavene til dietten er som følger:

 1. Reduser mengden dårlig kolesterol og skadelige fettstoffer i blodet, forhindrer deres akkumulering.
 2. Normaliser blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen, og spesielt i hodet.
 3. For å hindre utviklingen av en gjentakelse av et mikroslag og forekomsten av et omfattende slag.
 4. Forbedre pasientens generelle trivsel, få ham til å bli raskere.

Forskere har vist at etterlevelse av dietten er spesielt viktig i den første uken etter et lite slag. Korrekt valgt bord lar deg forlenge pasientens liv i mange år framover.

Hva er kjernen i dietten etter en mikroslag?

Overholdelse av kosthold med mikroslag kan raskt og vellykket rehabilitere kroppen og redusere risikoen for å utvikle et stort hjerneslag. Essensen av ernæring er at i dietten ikke bør være til stede produkter som har negativ innvirkning på tilstanden til blodårene, kvaliteten på blodet.

Derfor utelukker menyen fett, stekt mat, begrenser inntaket av salt og sukker. En større preferanse for utvikling av dietten er gitt til grønnsaker og frukt, fordi de inneholder mange vitaminer, fiber, mineraler.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til matlagingen. Det ideelle alternativet er matlaging. Du kan også bake, småkoke. Men i intet tilfelle kan ikke steke produkter, fordi i ferd med dette forsvinner alle nyttige substanser av mat, og i stedet for dem oppstår farlige kreftfremkallende stoffer.

Spise med en diett etter et mikroslag skal alltid gjøres samtidig og helst med like tidsintervaller. Ernæring er nødvendig 4 ganger om dagen, men i små porsjoner, unngår overeating. Calorisk innhold av mat per dag bør ikke overstige 3000.

Dessuten forpligter kostholdet å observere drikkeregimet. På dagen må pasienten drikke minst 1,5 liter. Dette vil raskt fjerne fra kroppen skadelige stoffer som kan blokkere cerebral fartøy.

Forbudte produkter

Ernæring med et hjerneslag i hjernen krever alltid avslag på en bestemt liste over produkter. Og det mest interessante er at en person må ekskludere fra menyen maten han elsker mest.

Forbudte produkter inkluderer følgende:

 1. Hurtigmat.
 2. Fett meieri, kjøttprodukter.
 3. Godterier.
 4. Sjokolade.
 5. Stekt mat.
 6. Mesajon, varm saus.
 7. Røkt kjøtt.
 8. Pølser.
 9. Hermetisert mat.
 10. Yolks av kyllingegg.
 11. Alkohol, sterk te og kaffe.

Det er også viktig å begrense saltinntaket. Det er tillatt å bruke ikke mer enn 3 gram per dag til matlaging.

FORSIKTIG. Pasienten bør tydelig forstå at bruken av disse produktene er strengt forbudt, selv om det er et uimotståelig ønske. Ellers vil gjenopprettingen av kroppen bli redusert, og risikoen for tilbakefall av mikroslaget vil øke.

Tillatte produkter

Meny av en mann eller kvinne etter en mikroslag er utviklet av en lege. I dette tilfellet er det basert på pasientens tilstand, eksisterende patologier i kroppen. Først av alt vil legen anbefale å øke mengden ferske grønnsaker og frukt i kostholdet.

De inneholder mye vitaminer, mineraler, fiber. På grunn av deres bruk er metabolismen normalisert, karene er ryddet av kolesterol innskudd. Fordøyelsessystemet gjør en utmerket jobb med å fordøye frukt og grønnsaker, så de er inkludert i menyen til alle pasienter. Det er nyttig å spise epler, bananer, gulrøtter, kål, gresskar.

For å dele celler, bekjempe nekrose og vevsatrofi, trenger menneskekroppen å motta et tilstrekkelig antall proteiner. Derfor, i dietten bør være matvarer som er rike på dem. Du kan få proteiner fra fettfattig kjøtt, sjøfisk, belgfrukter.

VENNLIGST MERK. Legene anbefaler ikke etter en mikroslag for å bli båret med kjøttretter, selv fettete. Det er nok for pasienter å spise kjøtt 3 ganger i uken.

For å gi kroppen gode fettstoffer, anbefaler leger at de bruker vegetabilske oljer. Et viktig element for pasienter er et element som kalium. Den finnes i datoer, plomme, svisker, nøtter, havkål, fullkorn. Det er også nødvendig for kroppen under rehabilitering av vitamin B6, som bidrar til å forhindre atherosklerose. Du kan få det ved å spise spinat, hvetespirer, brokkoli, valnøtter.

For elskere av søtt er det lov å bruke syltetøy, honning, søtsaker, men uten sjokolade, pastiller. Hvis pasienten fortsatt lider av diabetes eller fedme, er slike søtsaker forbudt.

Microinsult og alkohol

Folk som er glad i alkoholholdige drikker, mest av alt, underkastes utviklingen av et lite hjerneslag. Alkohol har en negativ innvirkning på fartøyets tilstand, først utvide dem, og deretter kraftig innsnevring. På grunn av dette er veggene i arteriene skadet, det er høy risiko for blødning.

Spesielt farlig er alkohol for personer som allerede har hatt et slag. Det skjer ofte at pasienten, som er en drikker, nekter å slette alkohol fra kostholdet hans. Som en følge av dette kommer et andre slag raskt over ham, noe som ofte slutter i et dødelig utfall.

Derfor anbefaler leger sterkt at pasienter nekter å drikke alkohol. Hvis en person lider av alkoholisme, bør han lede alle kreftene til å bekjempe denne avhengigheten. Ellers vil selv hjelp fra leger mislykkes.

Overholdelse av diett med mikroslag

Offisiell medisin mener at det ikke er noe som et microinsult, dvs. Den eneste endelige diagnosen som er laget for en person er et slag. Sistnevnte er en sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen som et resultat av iskemisk slag (forekommer oftere hos eldre mennesker og er forbundet med den forvrengning av arbeidet av de store arterier, nedsatt blodegenskapene (rheologien)) eller hemoragisk slag (ikke-traumatisk blødning inne i hjernen som er assosiert med hypertensjon, blodsykdommer, blødning i subaraknoidalt område på grunn av alkoholmisbruk, røyking, forekomst av overvekt, etc.).

Den cerebrale symptomatologien eller dens fokusvariant under et slag fortsetter i mer enn 24 timer. Imidlertid er det forhold hvor alle symptomene på et hjerneslag manifesterer seg i løpet av noen få minutter eller timer, hvoretter de forsvinner. I dette tilfellet, ofte ved senere MR undersøkelser fremgår det at pasienten hadde forbigående iskemisk anfall i hjernen, noe som resulterer i mikrotrombov midlertidig sperret en del av hjernen, men det blodstrøm ble gjenopprettet på en naturlig måte raskt nok.

Denne varianten av sykdomsutviklingen samsvarer uformelt med et mikroslag.

Symptomer på et slag

I dag er stroke og mikrotrykk mye "yngre" og påvirker mennesker i alderen 25 år og eldre. Derfor er det nødvendig å kjenne hoved symptomatologien for å hjelpe offeret i tide. Hvis en person har hodepine, det er oppkast (oppkast er engang), han mistet bevisstheten, tegn på lammelse dukker opp, det er økt spenning i okkuputens muskler, da skal han bli spurt:

 • smil (med slag ofte kan en av hjørnene i munnen ikke stige);
 • Løft hendene dine (en av hendene kan fungere dårlig);
 • si noe (med en micro-stroke tale er ødelagt);
 • Stikk ut tungen din (krumningen og synken av dette organet indikerer et anfall);
 • med lukkede øyne, strekker hendene fremover med palmer vendt oppover (avvik av en av hendene ned og sidelengs er et potensielt tegn på et slag).

De avslørte bruddene må umiddelbart rapporteres til en ambulanse for resirkuleringssamtalen.

Det er svært viktig å overføre offeret i hendene på legene omgående, siden årsaken til mikroslaget er spasmer av små blodkar, noe som gir en pinning blødning som forårsaker død av en del av cellene. Cellene dør av et sted i 6 timer, hvoretter gradvis regenerering av det berørte området av hjernen begynner. Hvis pasienten mottar behandling innen 3 timer fra identifikasjonstidspunktet for de aktuelle tegnene (vasodilaterende, metabolisk, antiaggregant, angioprotektive stoffer, nootropics), er det stor sannsynlighet for fullstendig gjenoppretting.

For å utelukke et microstroke bør en person lede en sunn livsstil, ikke ta for mye fysisk og psykisk stress. Viktigheten av mat for forebygging er også viktig.

Det er kjent at høyt kolesterol, diabetes, ekstra pounds, usunn mat og i noen tilfeller selv vær avhengighet og, selvfølgelig, arvelig disposisjon, bidrar til apopleksen. Derfor er det bedre å ta vare på god ernæring på forhånd.

Grunnleggende om post-stroke dietten

Hvis den ubehagelige hendelsen skjer, vil dietten bli utnevnt av legen, og produktene av sterk salting og fett av animalsk opprinnelse (fett kjøtt) vil bli ekskludert fra det først. De vil bli erstattet av vegetabilsk fett, lavt fettost, surmjölkprodukter, grønnsaker og frukt (inneholder mange vitaminer som er nødvendige for utvinning).

I tillegg er det nødvendig å helt forlate brus (svart te, kaffe, etc.) i favør av juice, fruktdrikker, urte. Mat etter anfallet skal deles opp - opp til 4-5 måltider om dagen, i små porsjoner med et kaloriinnhold på opptil 2500 kcal. anbefales ikke søt og mel (sukker, pasta, godteri), mat med mye konserveringsmidler, røkt, krydret mat (pepper, sennep, ketchup), tomater og vann med kullsyre.

Nylige studier utført på 1.6000 pasienter og 127.000 friske frivillige viste at kalium spiller en betydelig rolle i gjenopprettingsprosesser og forebygging av slag og mikrostroke. Det bidrar til å redusere systolisk og diastolisk trykk med nesten 3,5 mm Hg. og 1,96 mm Hg. dermed fjerner natriumforbindelser fra kroppen. Når du tar mer enn 4 gram kalium per dag, reduseres risikoen for hypertensive kriser og slag i betydelig grad. WHO-normen er minst 3,5 gram kalium per dag. Derfor inneholder kostholdet etter et hjerneslag nødvendig bruk av bønner, erter, nøtter, datoer, fisk, brød og persille. Det meste av kalium er inneholdt i kakao bønner, men dette produktet er preget av høyt fettinnhold og høyt kaloriinnhold, derfor er det ikke alltid egnet for fôring av "fornærmelser".

Folk oppskrifter for helsefremmende

Diett etter en mikroslag inneholder ofte oppskrifter av tradisjonell medisin, som effektivt gir deg mulighet til å takle sykdommen, noen ganger overgår alle forventninger. For eksempel fant forskere fra USA at bruken av tinkturer og avkok av furuskegler kan forbedre pasientens tilstand betydelig dersom det tas innen seks måneder. Effektiviteten av produktet oppnådd hjemme skyldes at kjegler inneholder mange vitaminer, essensielle oljer og tanniner, noe som gjør det mulig å redusere antall døende hjerneceller.

For å lage en medisin må du samle grønne kjegler i det første året fra 21. juni til 26. juni, ta 5 stk., Skyll det i kaldt vann, kutt det og hell det med vodka eller et glass alkohol. La det brygge i to uker på et mørkt sted, skake hver dag et fartøy med kjegler, og ta om morgenen etter å ha spist en teskjef.

Ofte antas en diett etter et mikroslag at pasienten helt utelukker alkohol fra kostholdet. I dette tilfellet er ikke tinktur, men en avkok av furu kjegler forberedt. Ta også 5 vasket fra smusskeglene, kutt små nok, legg i en halv liter vann. Etter dette blir fartøyet brann, kjøttbøllen kokes og holdt på lav varme i 5 minutter.

Det tas for 0,25 glass hver morgen etter å ha spist. Det bør bemerkes at furuskegler kan være et allergen, så folkets rette bør forsøke forsiktig. Det anbefales ikke for personer etter 60 år, pasienter med lever- og nyreproblemer, under graviditet.

Etter mikroslag kan du i dietten ta en avkok av birkeblad, som er utarbeidet basert på 8 g hakkede råvarer for 2 kopper kokende vann. Infusjonen kokes i 20 minutter, den insisteres på 5 timer, hvorpå den tas 0,1 liter flere ganger om dagen. Marin hjelper også en rot, som du må male på spissen av kniven og brygge med ett glass kokende vann og drikk 30 ml daglig, tre ganger før du spiser.

Øke elastisiteten i blodårene bidrar phytogathering av vendelrot, hagtorn og psyllium med brennesle som brygget te basert rå skjeer 0,4 liter kokende vann. Disse plantene hindrer blodtykkelse, dannelsen av blodpropper, som ofte er årsaken til mikroslag.

Juster vekten nøye i samråd med legen

Forebygging av gjentatt mikroslag vil også bidra til næring, og eliminere forutsetningene, for eksempel for overvekt. I tillegg til de ovennevnte anbefalingene, er det etablert en kaloribegrensning hos slike pasienter. For eksempel, hvis en persons vekt delt på sin høyde i meter kvadrat (BMI) gir mer enn 25, og pasienten må begrense seg ved makten så lenge indeksen ikke slippe til 24.9.

For å bestemme frekvensen av kalorier per dag for optimal vekt, fete mennesker trenger å bli skjermet for å identifisere årsakene til sykdom (kan være hormonelle lidelser, etc.), og deretter beregne hvor mye de trenger å konsumere kalorier per dag, at vekten er optimal. For dette blir dagens vekt, selv den ekstra vekten, tatt som grunnlag.

Deretter basal metabolic rate beregnet for kvinner som ofte lider av overvekt, som summen av en konstant 655 + (9,6 x vekt) + (1,8 ganger høyden målt i inches) - (4,7 ganger personens alder). I noen kilder anbefales det mottatte nivået av grunnmetabolismen å bli multiplisert med 0,75 - 0,8, for å korrigere formelen.

Deretter den resulterende antall kalorier multiplisert med 1,2 - 1,38 (kalorier for lett oppgave, fordi etter tung microstroke kontra), og 0,8 til 0,85 (reduksjon på 15-20% av dietten for vekttap ).

Ved å redusere dietten med 15-20% etter hvert, reduseres vekten gradvis i flere måneder, hvoretter en ny omberegning for nivået av grunnmetabolismen blir gjort (det reduserer, noe som gjør at du kan bruke enda færre kalorier). Reduksjon av dietten med mer enn 20% anbefales ikke, fordi i kroppen vil spontant metabolske prosesser bremse, hvilket er uønsket i postinsult tilstanden.

Overholdelse av ovennevnte næringsregler vil bidra til å effektivt overvinne konsekvensene av et slag, kombinert med en legeutnevnt terapeutisk gymnastikk, massasje, akupunktursessioner. Men det er bedre å ikke bringe organismen til en slik stat. Da vil du ikke bli med de 400.000 menneskene som lider av slag i Russland hvert år.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Ernæring for mikroslag

Overholdelse av diett med mikroslag

Offisiell medisin mener at det ikke er noe som et microinsult, dvs. Den eneste endelige diagnosen som er laget for en person er et slag. Sistnevnte er en sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen som et resultat av iskemisk slag (forekommer oftere hos eldre mennesker og er forbundet med den forvrengning av arbeidet av de store arterier, nedsatt blodegenskapene (rheologien)) eller hemoragisk slag (ikke-traumatisk blødning inne i hjernen som er assosiert med hypertensjon, blodsykdommer, blødning i subaraknoidalt område på grunn av alkoholmisbruk, røyking, forekomst av overvekt, etc.).

Innholdsfortegnelse:

Den cerebrale symptomatologien eller dens fokusvariant under et slag fortsetter i mer enn 24 timer. Imidlertid er det forhold hvor alle symptomene på et hjerneslag manifesterer seg i løpet av noen få minutter eller timer, hvoretter de forsvinner. I dette tilfellet, ofte ved senere MR undersøkelser fremgår det at pasienten hadde forbigående iskemisk anfall i hjernen, noe som resulterer i mikrotrombov midlertidig sperret en del av hjernen, men det blodstrøm ble gjenopprettet på en naturlig måte raskt nok.

Denne varianten av sykdomsutviklingen samsvarer uformelt med et mikroslag.

Symptomer på et slag

I dag er stroke og mikrotrykk mye "yngre" og påvirker mennesker i alderen 25 år og eldre. Derfor er det nødvendig å kjenne hoved symptomatologien for å hjelpe offeret i tide. Hvis en person har hodepine, det er oppkast (oppkast er engang), han mistet bevisstheten, tegn på lammelse dukker opp, det er økt spenning i okkuputens muskler, da skal han bli spurt:

 • smil (med slag ofte kan en av hjørnene i munnen ikke stige);
 • Løft hendene dine (en av hendene kan fungere dårlig);
 • si noe (med en micro-stroke tale er ødelagt);
 • Stikk ut tungen din (krumningen og synken av dette organet indikerer et anfall);
 • med lukkede øyne, strekker hendene fremover med palmer vendt oppover (avvik av en av hendene ned og sidelengs er et potensielt tegn på et slag).

De avslørte bruddene må umiddelbart rapporteres til en ambulanse for resirkuleringssamtalen.

Det er svært viktig å overføre offeret i hendene på legene omgående, siden årsaken til mikroslaget er spasmer av små blodkar, noe som gir en pinning blødning som forårsaker død av en del av cellene. Cellene dør av et sted i 6 timer, hvoretter gradvis regenerering av det berørte området av hjernen begynner. Hvis pasienten mottar behandling innen 3 timer fra identifikasjonstidspunktet for de aktuelle tegnene (vasodilaterende, metabolisk, antiaggregant, angioprotektive stoffer, nootropics), er det stor sannsynlighet for fullstendig gjenoppretting.

For å utelukke et microstroke bør en person lede en sunn livsstil, ikke ta for mye fysisk og psykisk stress. Viktigheten av mat for forebygging er også viktig.

Det er kjent at høyt kolesterol, diabetes, ekstra pounds, usunn mat og i noen tilfeller selv vær avhengighet og, selvfølgelig, arvelig disposisjon, bidrar til apopleksen. Derfor er det bedre å ta vare på god ernæring på forhånd.

Grunnleggende om post-stroke dietten

Hvis den ubehagelige hendelsen skjer, vil dietten bli utnevnt av legen, og produktene av sterk salting og fett av animalsk opprinnelse (fett kjøtt) vil bli ekskludert fra det først. De vil bli erstattet av vegetabilsk fett, lavt fettost, surmjölkprodukter, grønnsaker og frukt (inneholder mange vitaminer som er nødvendige for utvinning).

I tillegg er det nødvendig å helt forlate brus (svart te, kaffe, etc.) i favør av juice, fruktdrikker, urte. Mat etter anfallet skal deles opp - opp til 4-5 måltider om dagen, i små porsjoner med et kaloriinnhold på opptil 2500 kcal. anbefales ikke søt og mel (sukker, pasta, godteri), mat med mye konserveringsmidler, røkt, krydret mat (pepper, sennep, ketchup), tomater og vann med kullsyre.

Nylige studier utført på 1.6000 pasienter og 127.000 friske frivillige viste at kalium spiller en betydelig rolle i gjenopprettingsprosesser og forebygging av slag og mikrostroke. Det bidrar til å redusere systolisk og diastolisk trykk med nesten 3,5 mm Hg. og 1,96 mm Hg. dermed fjerner natriumforbindelser fra kroppen. Når du tar mer enn 4 gram kalium per dag, reduseres risikoen for hypertensive kriser og slag i betydelig grad. WHO-normen er minst 3,5 gram kalium per dag. Derfor inneholder kostholdet etter et hjerneslag nødvendig bruk av bønner, erter, nøtter, datoer, fisk, brød og persille. Det meste av kalium er inneholdt i kakao bønner, men dette produktet er preget av høyt fettinnhold og høyt kaloriinnhold, derfor er det ikke alltid egnet for fôring av "fornærmelser".

Folk oppskrifter for helsefremmende

Diett etter en mikroslag inneholder ofte oppskrifter av tradisjonell medisin, som effektivt gir deg mulighet til å takle sykdommen, noen ganger overgår alle forventninger. For eksempel fant forskere fra USA at bruken av tinkturer og avkok av furuskegler kan forbedre pasientens tilstand betydelig dersom det tas innen seks måneder. Effektiviteten av produktet oppnådd hjemme skyldes at kjegler inneholder mange vitaminer, essensielle oljer og tanniner, noe som gjør det mulig å redusere antall døende hjerneceller.

For å lage en medisin må du samle grønne kjegler i det første året fra 21. juni til 26. juni, ta 5 stk., Skyll det i kaldt vann, kutt det og hell det med vodka eller et glass alkohol. La det brygge i to uker på et mørkt sted, skake hver dag et fartøy med kjegler, og ta om morgenen etter å ha spist en teskjef.

Ofte antas en diett etter et mikroslag at pasienten helt utelukker alkohol fra kostholdet. I dette tilfellet er ikke tinktur, men en avkok av furu kjegler forberedt. Ta også 5 vasket fra smusskeglene, kutt små nok, legg i en halv liter vann. Etter dette blir fartøyet brann, kjøttbøllen kokes og holdt på lav varme i 5 minutter.

Det tas for 0,25 glass hver morgen etter å ha spist. Det bør bemerkes at furuskegler kan være et allergen, så folkets rette bør forsøke forsiktig. Det anbefales ikke for personer etter 60 år, pasienter med lever- og nyreproblemer, under graviditet.

Etter mikroslag kan du i dietten ta en avkok av birkeblad, som er utarbeidet basert på 8 g hakkede råvarer for 2 kopper kokende vann. Infusjonen kokes i 20 minutter, den insisteres på 5 timer, hvorpå den tas 0,1 liter flere ganger om dagen. Marin hjelper også en rot, som du må male på spissen av kniven og brygge med ett glass kokende vann og drikk 30 ml daglig, tre ganger før du spiser.

Øke elastisiteten i blodårene bidrar phytogathering av vendelrot, hagtorn og psyllium med brennesle som brygget te basert rå skjeer 0,4 liter kokende vann. Disse plantene hindrer blodtykkelse, dannelsen av blodpropper, som ofte er årsaken til mikroslag.

Juster vekten nøye i samråd med legen

Forebygging av gjentatt mikroslag vil også bidra til næring, og eliminere forutsetningene, for eksempel for overvekt. I tillegg til de ovennevnte anbefalingene, er det etablert en kaloribegrensning hos slike pasienter. For eksempel, hvis en persons vekt delt på sin høyde i meter kvadrat (BMI) gir mer enn 25, og pasienten må begrense seg ved makten så lenge indeksen ikke slippe til 24.9.

For å bestemme frekvensen av kalorier per dag for optimal vekt, fete mennesker trenger å bli skjermet for å identifisere årsakene til sykdom (kan være hormonelle lidelser, etc.), og deretter beregne hvor mye de trenger å konsumere kalorier per dag, at vekten er optimal. For dette blir dagens vekt, selv den ekstra vekten, tatt som grunnlag.

Deretter basal metabolic rate beregnet for kvinner som ofte lider av overvekt, som summen av en konstant 655 + (9,6 x vekt) + (1,8 ganger høyden målt i inches) - (4,7 ganger personens alder). I noen kilder anbefales det mottatte nivået av grunnmetabolismen å bli multiplisert med 0,75 - 0,8, for å korrigere formelen.

Deretter den resulterende antall kalorier multiplisert med 1,2 - 1,38 (kalorier for lett oppgave, fordi etter tung microstroke kontra), og 0,8 til 0,85 (reduksjon på 15-20% av dietten for vekttap ).

Ved å redusere dietten med 15-20% etter hvert, reduseres vekten gradvis i flere måneder, hvoretter en ny omberegning for nivået av grunnmetabolismen blir gjort (det reduserer, noe som gjør at du kan bruke enda færre kalorier). Reduksjon av dietten med mer enn 20% anbefales ikke, fordi i kroppen vil spontant metabolske prosesser bremse, hvilket er uønsket i postinsult tilstanden.

Overholdelse av ovennevnte næringsregler vil bidra til å effektivt overvinne konsekvensene av et slag, kombinert med en legeutnevnt terapeutisk gymnastikk, massasje, akupunktursessioner. Men det er bedre å ikke bringe organismen til en slik stat. Deretter går du ikke med i det menneskelige som lider av slag i Russland hvert år.

Del det med vennene dine, og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, bare klikk på serviceknappen du bruker oftest:

Stroke i slag

Beskrivelse er gyldig den 05/16/2017

 • Effekt: terapeutisk effekt etter 1 måned
 • Tidsramme: hele tiden
 • Kostnad for produkter: rubler per uke

Generelle regler

Iskemisk slag er en tilstand som utvikler seg som et resultat av redusert blodtilførsel til hjernen i et arterielt basseng. Dette fører til iskemi av dette området og et fokus på nekrose av hjernevev dannes. Klinisk er den karakterisert ved forekomsten av resistente (over 24 timer), fokal symptomer, som tilsvarer den fungicide vaskulære basseng og identifikasjon på CT- eller MRI akutt fokal cerebral infarkt.

Den vanligste årsaken til iskemisk slag er trombose eller emboli i bakgrunnen av hjerne-arterie-aterosklerose. Med lesjoner av store arterier, er det ganske omfattende cerebrale infarkt med alvorlig symptomatologi og alvorlig kurs. Med nederlaget av små arterier utvikler et mikroinsult infarkt med små lesjoner, slik at forstyrrelsene ikke er merkbare og deres utvinning skjer raskt. Det kan være følelsesløp i ansiktet, svimmelhet eller plutselig hodepine, nedsatt koordinering av bevegelser, intoleranse av sterkt lys og høye lyder. Ofte pasienter ikke oppmerksom på det og forblir uten nødvendig behandling.

Behandling omfatter grunnleggende behandling (vedlikehold av blodtrykk, åndedrett normalisering, regulering av homeostase, avtagende hjerneødem, hypertermi eliminering) og spesifikk terapi - trombolyse, antiblodplateterapi, antikoagulasjon (indikasjon) og kirurgisk behandling. Et viktig poeng er ernæring. Hva skal være en diett for slag?

Med undertrykkelse av bevissthet eller svelging, blir måltider utført på sykehuset med en spesiell sonde (Nutrizone, Berlamin, Nitriding), hvor energien verdier varierer innenfor grensen for kcal. For hver pasient beregnes den daglige mengden protein, fett og karbohydrater og en viss mengde av blandingen administreres.

Gjennom sonden kan du legge inn mat og retter. Tillatt magert kokt kjøtt og fisk, som to ganger passerer gjennom en kjøttkvern og tørkes gjennom en sikt. Den resulterende potetmos blir blandet med garnert garnering og buljong tilsettes til den ønskede konsistensen blir ført gjennom sonden. På dagen for pasienten får 50 gram fisk og 150 gram kjøtt, 200 ml kefir, 600 ml melk, 150 g hytteost, 50 g rømme. Porridges fremstilles ved å vaskes, fortynnes med melk eller buljong.

Poteter, gulrøtter, rødbeter, blomkål, courgette, gresskar er godt kokt og tørket til staten potetmos. Når muligheten til å svelge, blir en pasient overført til en selvstendig diett: flytende grøt, juice, frukt og grønnsakspuréer, supper med kjøtt, knust i en blender. Fra drikkevarer får du te med melk, kakao med melk, juice, kjøttbøtter av villrose.

Kostholdet for iskemisk slag skal overholde anbefalingene fra behandlingstabellen 10C, som er foreskrevet for åreforkalkning av karene. Dette terapeutiske dietten er rettet mot å normalisere lipidmetabolismen og redusere fremdriften av aterosklerose. Inneholder en fysiologisk mengde protein, begrenset dyrefett, enkle karbohydrater og bordsalt (4-5 g). Maten er beriket med vegetabilske oljer, som inneholder flerumettede fettsyrer og matfibre (frokostblandinger, grønnsaker og frukt).

Dermed er ernæring etter iskemisk slag basert på følgende prinsipper:

 • normalisering av blod kolesterol, fordi hovedårsaken til slag er aterosklerose og lipid metabolisme lidelse;
 • begrensning av kaloriinnhold på grunn av sukker og baking;
 • kontroll av blodtrykk ved å redusere salt i kostholdet. Maten er tilberedt uten den, og det er tillatt å legge 4-5 g til retter;
 • høyverdig vitaminsammensetning (spesielt folsyre, vitaminer B6, B12, E);
 • flytende forbruk opptil 1,2 liter;
 • Smør er tillatt opptil 20 g per dag og opptil 30 g vegetabilsk olje;
 • anbefalt vanlig inntak av mat (opptil 5 ganger om dagen) for å unngå følelser av sult;
 • ved overflødig vekt er sukker, mel og gryn betydelig begrenset eller helt utelukket;
 • Drikker som utmerker sentralnervesystemet (alkohol, sterk te og kaffe) er begrenset.

Nå mer om disse elementene. Riktig ernæring består i å redusere inntaket av animalsk fett og unntatt inntak av kolesterol fra mat. Samtidig er det nødvendig å øke forbruket av kostfiber med korn, grønnsaker og frukt. Kostfibre sorber overskuddet av kolesterolet som brukes og fjerner det gjennom tarmen.

Komplekse karbohydrater fra friske grønnsaker, frukt og frokostblandinger normaliserer energimetabolismen, som er viktig etter et slag, sakte fordøyd og skaper en følelse av mat. Preference er gitt til grønnsaker og frukt lilla og rød farge (de inneholder antitsianidiny redusere kapillær permeabilitet): drue, granateple, aubergine, rødkål, søte rød paprika, rødbeter.

Når cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser, hypertensjon og aterosklerose er økende etterspørsel etter flerumettede fettsyrer som omega-3. De er uerstattelige og ikke syntetisert i kroppen. Det daglige behovet for dem er 1-2 gram. Den største mengden av linolensyre i linfrø er, som kilder for eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre er fiskeolje, marin fisk, tunfisk, sild, sardiner og laks. Det er derfor i diett av pasienter må dominere vegetabilske oljer og havfisk, noe som er bedre å erstatte kjøtt i kosten.

Vitaminer B6 og B12 bidrar til undertrykkelse av homocystein, men folsyre er mer effektiv i denne forbindelse. Hennes inntak på 400 mcg per dag og mer er nødvendig for å redusere risikoen for et andre slag. Med sin mangel på homocystein akkumuleres raskt i blodet. Ledere i innholdet av folsyrekål, brokkoli, bønner, linser, sitrus.

Etter et slag er personen organisk i bevegelse, og det er en vektøkning. Ekstra kalorier kommer med bakevarer og søtsaker. Erstatte hvitt brød kli, må gi opp pannekaker, paier og kaker, sjokolade i stedet tillate deg selv honning, frukt og tørket frukt, som drar mer enn i kaker og bakverk. Sukker er tillatt opp til 50 g per dag. For å kontrollere vekten skal veies hver annen uke. Med jevne mellomrom må du ordne faste dager: kefir eller cottage cheese, og sesongen - agurk og vannmelon.

I hemoragisk slag, som forekommer på bakgrunn av øket trykk, de grunnleggende prinsipper for ernæring er de samme, men av særlig betydning er en begrensning av salt, som binder og holder væsken i kroppen, noe som fører til ytterligere øket trykk og belastning på det kardiovaskulære systemet. Samtidig er maten tilberedt uten salt, og den brukes i ferdigretter i mengden 2-4 g.

Et annet karakteristisk punkt i denne form for arbeidsslaget er å begrense fluidforbruket til 1,2 liter pr dag og uttrekk fra kosten til kaffe, sterk te, leskedrikker og forskjellige stimulanser (ginseng, sibirsk ginseng, etc.). Til en viss grad, bidra til å redusere presset avkok vanndrivende urter, vendelrot, hagtorn, bete juice og chokeberry. Av stor betydning er å opprettholde nivået av kalium og magnesium i blodet. Disse sporelementer er inneholdt i ris, hvete, svisker, tørkede aprikoser, rosiner, havremel, farge og kål, kli brød, nøtter, storfekjøtt.

Tillatte produkter

Brødet er bedre å bruke rug, men hvete er tillatt, så vel som med kli, av skrelt og helhvete mel. Du har råd til en tørr kjeks, hjemmelaget uneaten baking fra fullkornsmel med kli og fylling fra hytteost, kål eller fisk.

Vegetabilske supper, kål suppe, rødbeter suppe, borsch, supper med groats er tillatt. Imidlertid bør de tilberedes på vann eller vegetabilsk kjøttkraft. Kjøtt og fjærfe bør velge fettfattige varianter og servere dem i kokt eller bakt form. Terapeutisk ernæring i denne sykdommen forutsetter utbredelsen av fisk og sjømat i kostholdet, som bør forstyrre kjøttretter. Hvis du spiser kjøtt, må du først koka det og deretter bake eller steke, for å redusere ekstraksjonsstoffene i den.

Garnere er bedre å lage mat fra grønnsaker: kål, rødbeter, aubergine, gresskar, gulrøtter, kucus og poteter. Det er bedre å lage en blanding av grønnsaker i form av en stuing. I frisk form kan du lage en rekke salater med tilsetning av et nyttig frø av lin og vegetabilske oljer, som er bedre å forandre. Inkluder grønnsaker rik på folsyre: Leavesalat, asparges, brokkoli, blomkål, mais, gresskar, roer, selleri, gulrøtter.

Melk og sur melk bør konsumeres i lavt fett, lavmette cottage cheese kan tjene som frokost, og fettfattig rømme bør bare legges til retter. Egg er tillatt opptil 4 stykker per uke, mens protein kan spises oftere (i form av proteinomeletter). Fra frokostblanding bokhvete, bygg, havregryn, hirse er tilberedt grøt de kan legges til krupeniki (gryteretter med hytteost). Med fedme bør korn og melprodukter være begrenset. Tillatt smør (20 gram per dag) og vegetabilske oljer (30 gram), de brukes i retter.

Frukt og bær kan spises rå, så vel som i kompotter og gelé. Foretrekker frukt rik på kalium: tørkede aprikoser, datoer, rosiner, svisker, epler.

Du kan bruke en svak te med melk, en erstatning for kaffe (kaffe drinker, cikoria), grønnsaker og bær juice. Anbefalt daglig inntak av buljong av dogrose og hvetekli.

Tabell over tillatt produkter

Grønnsaker og grønnsaker

frukt

bær

Nøtter og tørket frukt

Korn og frokostblandinger

Bakeri produkter

konfekt

Råvarer og krydder

Meieriprodukter

Oster og cottage cheese

Kjøttprodukter

fugl

Fisk og sjømat

Oljer og fett

Ikke-alkoholholdige drikker

* dataene er per 100 g produkt

Helt eller delvis begrensede produkter

Fullt puff bakverk produkter, kjøtt / fisk / sopp buljonger. Du kan ikke lage supper fra belgfrukter. Det er ikke tillatt å spise fete typer svin, fjærkre, matfett, nyrer og lever, som inneholder store mengder kolesterol, pølser, hermetikk og ulike røktprodukter.

Uønsket fettfisk, hermetisert fisk og fiskkaviar (høyt kolesterol), samt saltet og røkt fisk med tanke på høyt saltinnhold. Under forbudet, fettost og krem, fettost ost og rømme.

Rødis, reddik og sopp er vanskelig å fordøye grønnsaker og krever hevelse i tarmene, de bør utelukkes fra dietten. Syr og spinat er uønsket på grunn av det høye innholdet av oksalsyre. Du kan ikke bruke sjokolade, søtsaker, is, produkter med fløte. Sterk te og kaffe, kakao er forbudt. Meget ekstraktive sauser, og også sennep og pepperrot er utelukket.

Øl, erter og bønner er begrenset fordi de forårsaker oppblåsthet, eggeplommer i lys av høyt kolesterolinnhold. Med fedme er det veldig sjelden å konsumere druer, honning, rosiner, grense pasta og frokostblandinger.

Tabell over forbudte produkter

Grønnsaker og grønnsaker

frukt

bær

sopp

Nøtter og tørket frukt

konfekt

Iskrem

kaker

sjokolade

Råvarer og krydder

Meieriprodukter

Oster og cottage cheese

Kjøttprodukter

Pølseprodukter

fugl

Fisk og sjømat

Oljer og fett

Ikke-alkoholholdige drikker

* dataene er per 100 g produkt

Meny (strømmodus)

I diettmenyen etter et slag er det viktig å øke andelen av vegetabilsk mat, kostfiber og vegetabilsk fett. Velg en fettfattig kylling og fisk. Oppretthold kolesterol med høy tetthet, ved bruk av daglig omega-3 PUFA: linfrø, valnøtter, makrell, sild, tunfisk.

Daglig må du spise opptil 500 g frukt og grønnsaker. En stor mengde fiber er inneholdt i kli, så legg dem til alle måltider, i hele havremel, stikkelsbær, bringebær, svisker, datoer, fiken, rosiner og tørkede aprikoser. Organiserte 4-5 måltider om dagen. Husk at mat skal tilberedes uten salt, på en dag kan du spise 50 g sukker og 15 g smør.

mandag

 • ostemasse gryte med rømme
 • fruktsalat med spire korn;
 • te.
 • kyllingbryst kokt;
 • salat fra blomkål og courgetter med solsikkeolje og kli;
 • kornbrød;
 • fruktjuice.
 • vegansk vegetar med rømme
 • kjøttkålruller;
 • brød med kli;
 • kompott.
 • fish knales;
 • potetmos;
 • salat fra kål og gulrøtter med olivenolje og linfrø;
 • tomatsaft.
 • curdled.

tirsdag

 • ris hirse grøt med tørkede aprikoser;
 • damp omelett;
 • te med melk;
 • brød med kli.
 • kokt kjøtt;
 • grønnsaker stuvet med tilsetning av kli;
 • tomatsaft.
 • suppe med patissons;
 • bokhvete grøt;
 • kokt kylling;
 • kompott, frukt.
 • koteletter fra tunfisk;
 • Vegetabilsk salat med vegetabilsk olje og linfrø;
 • havremelkaker;
 • aprikosjuice.
 • kefir.

onsdag

 • bokhvete grøt;
 • mykkokt egg;
 • kaffe drikk;
 • kjeks kaker.
 • ostemasse gryte med gresskar og svisker;
 • frukt frisk.
 • kyllingsuppe med grønnsaker;
 • damp fisk koteletter;
 • grønnsakspott med tilsetning av kli;
 • kompott.
 • fisk kjøttboller;
 • grønnsakssalat med linolje;
 • usunn kaker;
 • buljong av dogrose.
 • fettfattig yoghurt.

Diett mat oppskrifter

Første kurs

Kyllingsuppe med grønnsaker

Kyllingfilet, gulrøtter, poteter, pære, grønne erter, grønne bønner, brokkoli, grønnsaker.

Cook kjøttkraft fra kyllingfilet. Ferdig filet for å komme fra buljongen og kutt i terninger. Dyp potetene i buljongen. Gulrot, løk, strengbønner, brokkoli skåret i skiver og passere. Tilsett stekt grønnsaker, fileter og grønne erter til kokende kjøttkraft. Å koke Sprinkle med urter når du serverer det.

Suppe fra patissons

Vegetabilsk kjøttkraft, patisson, poteter, gulrøtter, mel 2 ss. l., Smør, greener.

Patisson, poteter, gulrøtter rengjort og vilkårlig hakket. Hell poteter og gulrøtter i en varm kjøttkraft. I en stekepanne blander du melet med smeltet smør, fortynner det med varm kjøttkraft og returnerer det til suppen. 5 minutter før matlagingen slutter, legger du squashen, til slutt legger persille grønnsaker.

Andre kurs

Fisk kjøttboller

Fisk hakk, løk, 2 ss. l. ris, egg, mel, vegetabilsk olje, rømme.

Ris å lage mat. Hakk løk eller rist. I hakketøy tilsatt ris, løk, egg og bland. Dekk ballene, rull dem i mel, la det frityr, hell surkremet og legg ut under lokket i 20 minutter. Server med grønnsakssalat.

Fisk dumplings med potetmos

Hakket kjøtt (fra gjeddeabbor eller torsk), krydder for fisk, egg, smør.

I fisken hakkete tilsette krydder for fisk, eggeplomme og pisket hvitt separat, bland. Fra massen til å danne kneller og sveis dem i en sautépanne i en liten mengde vann. Kneel satt på en tallerken, potetmos med smeltet smør. Du kan servere med béchamel-saus.

desserter

Gryte med stekt ost og gresskar

Melk, semolina, egg, cottage cheese, gresskar, smør, sukker.

Kok semolina i melk. Gresskar å rengjøre, legg biter i olje med litt vann til klar og knead godt. Legg til ost, gresskar, egg og sukker. Legg massen på et bakeplate, glatt overflaten, bake til den er kokt.

Fordeler og ulemper

 • Maten er høyverdig og inneholder en rekke produkter.
 • Den er balansert og du kan alltid bære den ut.
 • Normaliserer lipidmetabolismen, fremmer normalisering av arterielt trykk.
 • Mange pasienter er vanskelige å tolerere begrensningen av salt og sukker.

Anmeldelser og resultater

Terapeutisk diett i tilfelle av slag er ikke et midlertidig tiltak, men bør bli en del av livsstilen. Bare oppgivelsen av skadelige spisevaner, et sunt kosthold, vil bidra til å gjenopprette tapte funksjoner og trivsel. Dette terapeutiske dietten er balansert, har ingen vesentlige begrensninger i produktene, så det er lett å gjøre i det daglige livet, det tillater deg å holde fast ved det.

Noen i sine vurderinger bemerker at det i begynnelsen var vanskelig å vente på begrensning av salt og søtsaker, men over tid fant de et alternativ til dem i form av urter og tørket frukt. Begrensningen i karbohydrater og salt gjør det mulig å redusere vekten. Det er hva pasientene rapporterer i sine vurderinger.

 • "... Det var en predinsult tilstand - hodet mitt gjorde vondt, talen min ble redusert og hånden min ble nummen. Heldigvis gikk alt bra før ambulansen kom fram. Det var høyt blodtrykk, og når det ble undersøkt på et sykehus, ble det funnet høyt kolesterol. Jeg må si at verken, eller den andre har aldri sjekket, selv om den allerede er 50 år gammel. Har utnevnt en diett i tillegg til narkotika, nå holder jeg alt og drikker. Kostholdet bidro til å normalisere kolesterol og trykk (jeg spiser ikke salt). Ernæring bidro til å gå ned i vekt. Men jeg tror at det er vanskelig å spise så konstant, derfor på helligdager tillater jeg søtsaker og kaker. Alt det samme bryter jeg ";
 • "... Et lite salt diett bidrar til å holde presset. Før det prøvde jeg mange piller, men trykket kunne ikke stabilisere seg. Legen hele tiden reddet strøket og sa at jeg var truet, hvis jeg ikke går ned i vekt og ikke går for langt med trykk. Jeg måtte sitte på en diett uten salt og søtsaker, kraftig begrensede boller og andre bakverk. Mitt resultat i 4 måneder mistet 7 kg, det ble lett å bevege seg, fordi væsken igjen, presset ble normalt, men jeg drikker fortsatt tabletter ";
 • "... Legen sa at dietten etter hjerneslag er også viktig, så vel som medisiner, fordi det lar deg overvåke vekten, trykket, kolesterolet og også normaliserer sukkeret, som jeg de siste årene har på øvre grense. Faktisk, etter 2 måneders terapeutisk ernæring redusert vekt, reduserte trykket også med 20 mm. Hg. Sukkeret ble normalisert. Alt dette er bra, men det er vanskelig for meg å gi matrestriksjoner - jeg er allerede vant til å spise feil. "

Prisen på en diett

Dette terapeutiske dietten er ikke veldig dyrt, krever ikke ferdigheter i matlaging. Omtrent kostnaden for et ukentlig måltid er RUR.

Utdannelse: Utdannet fra Sverdlovsk Medical School (1968-1971), med spesialisering i "Feldsher". Han ble uteksaminert fra Donetsk Medical Institute (1975-1981), spesialisert seg på "Epidemiolog, Hygienist". Han fullførte doktorgradsstudier ved Sentralforskningsinstituttet for epidemiologi i Moskva (1986-1989). Vitenskapelig grad - Kandidat i medisinsk vitenskap (grad utdelt i 1989, beskyttelse - Sentralforskningsinstituttet for epidemiologi, Moskva). Mange opplæringskurs om epidemiologi og infeksjonssykdommer er gjennomført.

Arbeidserfaring: Arbeidet til lederen av desinfeksjonsavdelingen og steriliseringen 1981 - 1992. Arbeid som leder av avdelingen for spesielt farlige infeksjoner 1992 - 2010 gg. Undervisningsaktiviteter ved Medisinstituttet 2010-2013

Katerina: Jeg ble opprinnelig også innstilt til venarus, men legen anbefalte Phlebofu ut.

Prostakova Lily: Jeg trodde ikke, jeg antok ikke, jeg tok min sønn hjem med lus. Vask med tjære såpe - hjelper ikke.

Julia: Jeg bruker stoffet bare som en siste utvei, hvis jeg blir veldig syk når Afrin ikke lenger er.

Sergey: Fortell meg vennligst, min bekjent kjøpte Maninil 5. Samtidig sa han at han hadde problemer med.

Alt materiale som presenteres på nettstedet, er rent informativt og feilsøkende og kan ikke betraktes som en foreskrevet behandling av legen eller tilstrekkelig konsultasjon.

Administrasjonen av nettstedet og forfatterne av artiklene er ikke ansvarlig for eventuelle skader og konsekvenser som kan oppstå ved bruk av materialet på nettstedet.

Ernæring med et hjerneslag i hjernen

Mikrostroke utvikler i de fleste tilfeller mot en sykdomssituasjon, ledsaget av en metabolsk lidelse. Korrekt organisert ernæring med akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen er nøkkelen øyeblikk som er viktig for en rask gjenoppretting. Sunn mat hjelper pasienten til å kontrollere blodtrykk og vekt, reduserer risikoen for en gjentatt vaskulær krise, hjelper raskt tilbake til det normale livet. Dietetikere på Yusupov-sykehuset lager en individuell meny for hver pasient, og tar hensyn til anbefalingen fra den behandlende legen.

Profesjonelle kokker er oppmerksomme på hver pasientes ønsker. De lager retter fra naturlige produkter av høy kvalitet. Den behandlende legen bestemmer hvilken type matbord, settet av retter og hyppigheten av matinntaket. Ernæring etter et mikroslag for kvinner og menn er det samme.

Pasienter under sykehusbehandling er i komfortable avdelinger med høyt servicenivå. I hvert rom er det klimaanlegg, som gir et optimalt termisk regime. Pasientene er fullt utstyrt med personlig hygiene. Oppmerksom og følsomt personale løser raskt problemer.

Neurologer forskriver medisiner som hjelper til med å gjenopprette blodsirkulasjonen i de berørte områdene av hjernen. Pasienter får de mest effektive legemidlene, som har minimal bivirkning. Takket være innovative metoder for rehabilitering og komplisert tilnærming til behandling, gjenoppretter de raskt skadede funksjoner.

Kosthold etter et mikroslag

Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen trenger pasientene et fullverdig diett som sikrer inntak av en balansert mengde proteiner, fett og karbohydrater i kroppen. En nødvendig komponent i et sunt kosthold er en tilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler i konsumert mat. Etter et mikroslag er det viktig å observere vannregimet.

Når du velger produkter for å forberede måltider, anbefaler næringsdrivende å gi preferanse til hele korn eller produkter fra den. Etter en mikroslag skal du spise oransje og mørkegrønne matvarer, retter fra erter og bønner. På daglig basis bør det være nok ferske, frosne eller tørkede frukter og bær.

I dietten bør være fettfattige meieriprodukter. Å gi kroppen et protein av animalsk opprinnelse, hvitt fjærkre kjøtt, kalvekjøtt og fettfattig fisk er best egnet. De viktigste kildene til fett er nøtter og fisk. Pasienter etter et mikroslag bør unngå bruk av fett, margarin, minimere delene av smør.

Kosthold etter et slag er rettet mot å redusere risikoen for tilbakefall. Når du velger mat, bør du være oppmerksom på følgende kriterier:

 • næringsverdi (kalorier);
 • nærvær av fett;
 • nærvær av mettede og transfettstoffer;
 • om det er kolesterol;
 • innhold av bordsalt og fiber.

Begrensning av bruk av transfett vil redusere kolesterolet i blodet, noe som har stor betydning for hjerneskade. Mat rik på mettet fett, øker nivået av kolesterol, fremmer utviklingen av kardiovaskulære sykdommer, aterosklerose i hjerneskipene. De er mye inneholdt i smaltse, harde oster, eggeplommer, iskrem, kokosnøtt og palmekjerneolje. Begrensning av bruken av disse produktene er spesielt viktig for pasienter etter en mikroslag, som lider av diabetes mellitus.

Hva du kan spise etter et mikroslag

For å redusere mengden mettet fett i kostholdet, anbefales det å erstatte smør med kostholdsmarin, fettost - ost med lavt fettinnhold. Ved tilberedning av en diett etter en mikrostroke er det mulig å inkludere i dietten ikke vanlig iskrem, men frossen fruktjuice eller lavt fett kjølt yoghurt. I stedet for fete sauser og dressinger til salater anbefales det å bruke olivenolje. Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen må man velge mat på emballasjen som det står skrevet at de inneholder naturlige vegetabilske oljer og er fri for transfett.

I kostholdet til personer som har lidd en mikrostroke, må stekte matvarer erstattes med grillet eller stekepannet tilberedt eller tilberedt. For å begrense innholdet av kolesterol i matvarer, er det anbefalt å kutte kjøtt med synlig fett og hud fra fjærfe. En servering av kjøtt bør ikke inneholde mer enn 150 gram. Pasienter med høy risiko for å utvikle akutte cerebrovaskulære lidelser som lider av hypertensjon, bør redusere saltinnholdet i dietten. Det fremmer oppbevaring av væske i kroppen, noe som fører til økt blodtrykk. Matlagingssalt kan erstattes med urter og krydder.

Hva du ikke kan spise etter et mikroslag

Fra diett av pasienter etter en mikroslag, er det nødvendig å utelukke alt bakverk, brød, kaker, boller, margarin, søt og smør helt utelukkende. Menyen bør ikke inneholde retter fra fete varianter av kjøtt og fisk, røkt mat og pickles. Etter akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen er stekt mat, svinekjøtt, lam kontraindisert for pasienter.

Neurologer på Yusupov-sykehuset anbefaler at pasienter etter et mikroslag skal gi opp alkohol i noen form. Det eneste unntaket som kan gjøres er for naturlig rødvin. Behandlingslegen må spesifisere hvor mye av denne drikken som kan konsumeres.

Kokkene på Yusupov-sykehuset forbereder retter med overholdelse av sparsomme teknologier: stew, dampet, i ovnen. Under tilberedning må du ikke legge til noen oljer og salt, fjern fettlaget dannet på overflaten av produktene. De bruker en rekke oppskrifter som gjør at du kan variere menyen, gjøre oppvaskene velsmakende og nyttige.

Ernæring etter et mikroslag hjemme

Etter behandling i Yusupov-sykehuset, fortsetter pasientene med hjemrehabilitering. Det er en integrert del av dietten. Den er utviklet med tanke på alle medisinske normer. Dieterere på Yusupov sykehuset tar hensyn til tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, gastronomiske preferanser til en person.

Hjemme kan du enkelt lage mange sunne retter. I pasientens diett, etter et mikroslag, bør det være et tilstrekkelig antall eggplanter, kål, kucus, gulrøtter og reddik. På dagen bør han spise opptil 400 gram frukt og grønnsaker. Det er ikke nødvendig å nekte og bruke bananer. De er rik på kalium, noe som positivt påvirker tilstanden til fartøyene.

Når du spiser belgfrukter, er kroppen mettet med folsyre, noe som reduserer risikoen for tilbakefall av mikrotrekk med 20%. Det er vanskelig å overvurdere fordelene med blåbær i post-slagperioden. Anthocyanosides, som finnes i bær, ikke gi agglomererte røde blodceller og blodkar beskytte mot skader som kan forebygge gjentatt akutt iskemisk slag.

Når du er hjemme etter en mikrosirkel, må du ikke hoppe over skummelkprodukter. I kostholdet skal være hytteost, gjæret bakt melk og yoghurt. Legene anbefaler hjemme å drikke morsmelk, kompott fra tørkede frukter, bouillon av dogrose og svak te.

I en diett etter en mikroslag bør være tilstede vitaminer og mineraler. Vitamin B6 finnes i følgende produkter:

Kalium er rik på belgfrukter og helkorn, a-pinolsyre finnes i marine fisk. En viktig del av menyen etter en mikroslag er frukt og grønnsaker, frø og nøtter. Energiverdien av produkter som forbrukes per dag bør ikke overstige 2,5 tusen kilokalorier.

Etter å ha ringt via telefon, kan du ta en avtale for et besøk til legene på Yusupov sykehuset. Etter undersøkelsen og resultatene av testene, vil nevrologene sammen med ernæringsfysiologen bestemme det optimale dietten, rettet mot utvinning etter et mikroslag. Det, sammen med medisinering og fysisk rehabilitering, vil bli et pålitelig middel for å forhindre cerebrovaskulære sykdommer.

Våre spesialister

Priser for tjenester *

* Informasjonen på nettstedet er kun til informasjonsformål. Alle materialer og priser som er lagt ut på nettstedet, er ikke et offentlig tilbud, bestemt av bestemmelsene i art. 437 Borgerkoden i Russland. For nøyaktig informasjon, vennligst kontakt klinikkpersonalet eller besøk vår klinikk.

Mange takk til personalet på Yusupov sykehuset, og spesielt til Vladimir Vladimirovich Zakharov. Stor mann!

Jeg hadde et alvorlig problem med nervesystemet. Når jeg kommer tilbake. Les omtale

Takk for din melding!

Våre administratorer vil kontakte deg så snart som mulig

Ernæring etter mikroslag

I denne artikkelen vil vi vurdere anbefalinger for riktig ernæring etter et mikroslag i voksne.

Grunnleggende om ernæring

Overholdelse av riktig og rasjonell ernæring etter det fremkomne mikroslaget spiller en stor rolle i rehabiliteringsprosessen. Det bør tas hensyn til om mikrovognen var et brudd på tyggen eller svelger muskulaturen, da pasienten i dette tilfellet bør ta mat bare i flytende eller gnidd form, avhengig av pasientens generelle tilstand.

Maten skal behandles godt og termisk og mekanisk, best i kokt form. Ernæring av pasienter uten tilstrekkelig uttalt komplikasjoner bør være rettet mot å styrke kroppens immunforsvar, og begrense det daglige kostholdet til akutt, fett, salt mat.

Først av alt, for å styrke immuniteten, anbefales det å spise frukt og grønnsaker daglig, i tilstrekkelige mengder, som inneholder et stort antall vitaminer som er nødvendige for kroppen.

Du må spise mat regelmessig, ikke mindre enn en gang om dagen, med en total kaloriverdi på 100 000 kcal. per dag. Det anbefales å spise med jevne mellomrom (i gjennomsnitt), for ikke å presse funksjonen til indre organer.

Også, du må øke inntaket av væske til 1 - 1,5 liter. på dagen, for å akselerere prosessen med å se på kroppen av forskjellige giftige stoffer som tetter lumen i blodkarene i hjernen betydelig.

Hva kan du spise etter et mikroslag?

 • Friske grønnsaker (kål, løk, gulrøtter, poteter, persille, gresskar, agurker, tomater), øker kroppens immunitet, takket være innholdet av et stort antall nyttige mikroelementer og viminer;
 • frukt (mandarin, appelsin, banan, bringebær, blåbær, rips, eple, kiwi) som inneholder en stor mengde av kalium- og magnesium-vitaminer som er nødvendig for normal drift av hjerne og hjerte - vaskulære system;
 • fettfattig kjøtt;
 • suppe (bokhvete, ris, havregryn) eller grønnsaksbuljong;
 • melk grøt;
 • fermenterte melkeprodukter (melk, rømme, hytteost) er svært nyttige etter en mikroslag, fordi de inneholder en stor mengde forskjellige vitaminer som er nødvendige for normal drift av kardiovaskulærsystemet;
 • sjø magert fisk;
 • i en liten mengde anbefalt daglig bruk av honning, bidrar til å forbedre hjernens arbeid;
 • bør regelmessig drikke romtemperatur vann, juice, fruktjuice, kompott.

Hvilke matvarer anbefales ikke?

 • stekt, krydret mat (pepper, sennep, ketchup);
 • salt mat, forverrende effekter på blodkar;
 • ulike bevaring;
 • pasta;
 • Kategorisk kontraindisert sukker og ulike konfektprodukter;
 • røkt produkter;
 • tomater;
 • karbonisert vann;
 • kaffe og koffeinholdige drikker, noe som bidrar til en kraftig økning i blodtrykk med utvikling av hypertensjon.

Husk: Overholdelse av riktig kosthold og kosthold etter en mikroslag, akselererer i stor grad den generelle prosessen med rehabilitering (gjenoppretting), samt hindrer mulig utvikling av uønskede komplikasjoner (hjertesvikt, angina).

I denne artikkelen diskuterte vi grunnleggende om ernæring etter en mikroslag.

Les også:

Del på sosiale nettverk

kommentarer

Legg til en kommentar

kategorier:

annonse

Godt å vite:

Bli med oss!

Forbedre nettstedet!

Husk at selvbehandling er farlig for helse! Kontakt legen din

Kosthold for hjerneslag: meny

Moderne medisin er i stand til å kurere de fleste sykdommer. Hun ble utsatt for tyfus og pest, kopper og poliomyelitt, men hvis det kommer til slag, vurderer de aller fleste mennesker denne diagnosen en dom.

Statistikk viser at dødsgraden til pasienter som er rammet av primær akutt cerebrovaskulær ulykke, ikke overstiger 11, men konsekvensene av selv mild blødning kan være svært forskjellige - fra kortvarig bevissthetstank til fullført eller delvis lammelse.

Selvfølgelig reduserer rettidig førstehjelp og kompetent rusmiddelbehandling risikoen for irreversible negative konsekvenser for kroppen, men pasienten må nødvendigvis gjennomgå en fullstendig rehabiliteringskurs, som inkluderer et diett etter treningen.

Kosthold for hjerneslag: meny

Funksjoner av kroppens funksjon etter stroke-patologi

Slægtninge og slektninger, omsorg for pasienten, bør forstå hvilke indikatorer for organisasjonens vitale aktivitet positivt påvirkes av rehabiliteringsdietet:

 • normalisering av blodtrykk;
 • vedlikehold av normalt blodsukker;
 • redusert kolesterol;
 • akselerasjon av biokjemiske reaksjoner i hjernen;
 • utvinning og akselerasjon av metabolisme;
 • vekttap (om nødvendig);
 • stabil drift av mage-tarmkanalen, noe som er spesielt viktig ved brudd på muskel-skjelettsystemet.

Hva er et slag?

Restaurering av de oppførte funksjonene vil helt sikkert bidra til å fullføre eller delvis rehabilitere kroppen, men kostholdet etter kostholdet vil mest sannsynlig ikke være et midlertidig, men et permanent tiltak for å overvinne konsekvensene og forhindre apopleksi.

Fem regler for rehabiliteringsdietet

 1. Det totale kaloriinnholdet i et daglig diett bør ikke overstige 2500 kC, og i tilfelle av fedme skal pasienten ikke overstige 1900-2000. Produktene må være maksimalt nyttig og næringsrik: 200 gram hvitt brød kalori helt erstatte stogrammovuyu del av kokt laks, men kroppen til pasienten mel vil ikke bringe noe godt.
 2. Brøkkraft. Antall måltider per dag skal være minst fem, og mengden porsjoner - ikke mer enn 150 gr. Prøv å ikke servere mono-retter, så det kan gjøre pasientens stol vanskeligere, og kombinere produktene: grøt diversifisere med fruktsalat og fisk dampet med grønnsaker.
 3. Avvis salt - det forsinker vann i kroppen, noe som fører til ødem og økt blodtrykk. I de første to til tre ukene etter apopleksen er bruken helt forbudt, og så kan den bli introdusert i dietten i svært små porsjoner, ikke over 2-3 gram per dag.

Det er svært viktig: når presset økes til 180-200 enheter, blir salt umiddelbart utelatt fra mat.

De mest nyttige produktene for blodkar

Vitaminer og mikroelementer er nødvendige for en vellykket rehabilitering av pasienten

Hovedformålet er å opprettholde dietten, kosttilskudd og gjenvinning av funksjoner i kroppen påvirkes av slag, slik at produktene bør spiselige pasienter øke flyteevnen til blodet, for å redusere muligheten for blodpropp og næring til hjernen og andre vitale organer på nyttige forbindelser og næringsstoffer.

Produkter som inneholder protein

Forbudt mat med post-insulin diett

Syke eller omsorgsfullt folk bør være oppmerksomme på at selv den minste mengden forbudt mat kan kaste tilbake resultatet av det daglige tunge rehabiliteringsarbeidet, så vær ekstremt forsiktig med følgende retter:

 • alle stekte matvarer: du må glemme eggerøre med bacon, paier, stekt svinekjøtt, lam, poteter, etc.;
 • Tilberedt med bruk av animalsk fett: Krem, margarin, smalets, lard, kurdyuk og andre typer animalske oljer er forbudt.
 • klare måltider med høyt fettinnhold: pølser, puffekaker, gryteretter, kjøtt med saus, bakte fjærfefett osv.
 • melkeprodukter med et fettinnhold på mer enn 2,5%: rømme, hestekjøtt, yoghurt, gjæret og oster med et fettinnhold på mer enn 1-2%;
 • produkter som inneholder kolesterol, transfett, palmekjerne eller kokosnøttolje: iskrem, kjeks, kaker, eggeplommer, McDonalds produkter, etc.;
 • søte, krydrede, salte eller syltede retter: ketchup og kaker, varm pepper og smakfulle grønnsaker, forberedt på vinterkorn og syltetøy, er nå ikke for deg.

Produkter som inneholder kolesterol er kategorisk forbudt etter et slag

Det er strengt forbudt i rehabiliteringsdietet:

 1. Enhver form for alkoholholdige drikker: de er helt forbudt (!). Det er en legende at rød tørr vin bidrar til å gjenopprette etter et slag. Dette er ikke sant. En god glass vin en dag kan bidra til å forhindre og forebygge angrep av slag, fordi en gunstig virkning på blod sammensetning og tilstand av beholderveggene, men etter et slag (spesielt i de første få måneder), selv denne lille organismen er i stand til å forårsake uopprettelig skade. Også, hvis apopleksi var et resultat av overdreven drikking, du vet: en tilbakevending til den dårlige vaner kan innen maksimalt 2 år for å provosere en annen kick, kan resultatet godt være dødelig.
 2. Røyking, misbruk av røykeblandinger, hookah - tobakk og andre blandinger tynner ut i blodkarets vegger, forstyrrer gassutvekslingen i blodet, forvrenger den vegetative metabolisme i hjernebarken.
 3. Jord og øyeblikkelig kaffe, mørk te, energi og andre drikker, hvis bruk kan øke blodtrykket og forårsake hjerneslag.

Bruken av bakken og øyeblikkelig kaffe, mørk te, kraftingeniører fører til et hjerneslag

Meny av post-dietets diett

I 1923 etablerte Sovjetunionen Institutt for ernæring. En av initiatørene til grunnleggelsen var terapeut M. I. Pevzner, anbefalinger om diettologi og klinisk gastroenterologi, som frem til nå er grunnleggende for utviklingen av post-stroke-menyen "Diettbord nummer 10".

Målet: å redusere og stabilisere høyt blodtrykk, gjenopprette og normalisere funksjonen av kardiovaskulærsystemet, forhindre blodpropper, fortynne blod.

Kilder til enkle og komplekse karbohydrater

Energiverdien og kjemisk sammensetning av det daglige kostholdet:

 • komplekse karbohydrater - 350-450 gr;
 • proteiner - opptil 100 gram (60% - dyr);
 • nyttige fett - opp til 70 g (opptil 50% - grønnsak);
 • salt - opptil 3 gr (kun i post-akutt periode);
 • rent vann - opp til 1200 mg.

Teknologi for matlaging: koking, damp, baking, grilling.

Temperaturen på serverte retter: noen (både varme og kalde måltider er tillatt).

Funksjoner: saltfri oppskrifter; fravær av animalsk fett; Fem måltider om dagen i brøkdeler (120-150 g).

Ernæring etter et slag bør være fem ganger og små porsjoner

Alternativer for å erstatte konvensjonelle produkter med diettprodukter:

 1. Smør, smalets, etc. - vegetabilske oljer.
 2. Fettost - på "Tofu", "Gaudette", "Ricotta" med fettinnhold på opptil 10%.
 3. Ryazhenka, smeltet melk, krem ​​- melk med fettinnhold opptil 1,5%.
 4. Hytteost eller ostemasse 9% fett - det samme, men opptil 1%.
 5. Egg (kylling, vaktel) - eneste protein fra egget.
 6. Fett kjøtt - mørbrad, balyk, for kylling kjøtt - kjøtt uten skinn.
 7. Poteter - asparges, spinat, kål.
 8. Cookies, kjeks, chips - Rye crackers (tillatt å våt med olivenolje).
 9. Is - frosset naturlig juice.
 10. Klar sauser, majones, ketchup - sitronsaft.
 1. Supper - på lette kjøttpålegg eller på vann, krydret med frokostblandinger eller ristede grønnsaker. Kald supper fra roer, supper, potetmos, meieri, gelé og okroshki. Serveres med fettfattig yoghurt eller rømme, sitronsaft, skiver grønne. Kjøtt- og soppsuppe er forbudt.

Supper bør være på lette kjøttbøtter eller på vann

Meieriprodukter bør ikke være fett i kostholdet etter et slag

Sjokolade- og svampekaker er forbudt når insulindiet

Eksempler på den daglige menyen i ulike perioder med rehabilitering etter fornærmelse

2. Kyllingfilet dampet kotelett.

3. Krydret kål med olivenolje.

4. Naturlig juice

2. Brun ris kokt.

3. Frisk revet gulrot

2. Filet av laks på en vegetabilsk pute.

4. Kirsebærkissel

2. Grøt fra bokhvete-yadritsa.

3. Salat av agurker og

Svart te

2. Biffkokt svinekjøtt på vegetabilsk pute.

3. Kokte rødbeter.

4. Orange Fresh

3. Gresk salat med tofuost

* - Middagsmottakelse må avsluttes 3 timer før sengetid.

Den foreslåtte kontakt menyen - er evnen til å analysere, forbedre og videreutvikle de retter på bordet, men en regel må forbli konstant - produktene skal være frisk, variert, den mest nyttige og rimelig.... Erstatte en kostbar laksefilet på økonomisk lyr, bake den på en seng av brokkoli og duskregn med sitronsaft - pasientens kropp får de nødvendige nyttige syrer, vitaminer og fosfor, og du vil spare familien budsjettet fra overdreven pengebruk.

Video - Ernæring etter et slag

Det første trinnet... Det første ordet... Ja, noen ganger har folk som har hatt et slag, lært å leve på nytt, og slektninger må stramme. Men tålmodighet, arbeid, omsorg, kjærlighet og overholdelse av rehabiliteringsdietet er måten som nødvendigvis vil føre til en pasient til utvinning og et fullt og lykkelig liv.

Liker du artikkelen? Lagre for ikke å miste!

Les Mer Om Fartøyene