Med høyt kolesterol diett

Kolesterol refererer til de gunstige stoffene som er involvert i stoffskiftet. I kroppen kommer kolesterol fra produkter av animalsk opprinnelse.

Kolesterol er en lipofil alkohol, spiller en rolle i dannelsen av cellemembraner, i syntese av visse hormoner og vitaminer, i andre metabolske prosesser.

Kolesterol er nødvendig for kroppen, men det økte innholdet kan føre til sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt til aterosklerose.

I kroppen transporteres kolesterol med blodstrømmen ved hjelp av bærere: lipoproteiner med høy og lav tetthet. Lipoproteiner med lav tetthet kalles "dårlig" kolesterol, og når de øker i blodet, øker risikoen for kardiovaskulær patologi betydelig. Derfor anbefaler leger sterkt å redusere nivået. En reduksjon i lipoproteiner med høy tetthet øker imidlertid risikoen for hjertesykdom.

Normen for kolesterol i blodet hos friske mennesker er 5 mol / l og lavere. kolesterol fra friske mennesker bør være mindre enn 300 mg per dag, med forhøyede nivåer av kolesterol (hyperkolesterolemi) er ikke mer enn 200 mg pr dag.

Generell beskrivelse av dietten

Målet ved forhøyet kolesterol diett er å redusere det "dårlige" kolesterol, hindrer utvikling av sykdommer i det kardiovaskulære systemet, normalisering av nyre og lever, aktivering av metabolisme og forbedring av blodsirkulasjonen.

Kostholdet skal oppfylle prinsippet om mekanisk shchazheniya, som har en gunstig effekt, ikke bare på fordøyelsessystemet, men også på kardiovaskulær.

Kostholdet med høyt nivå av kolesterol tilsvarer behandlingsbordet for Pevzner № 10 og № 10С.

Behandlingsbordet med forhøyet kolesterol inkluderer restriksjon av salt og fett (hovedsakelig av animalsk opprinnelse).

Bordets karakteristika (per dag):

 • energien er 2190 - 2570 kcal;
 • proteiner - 90 gr., hvorav 55% er 60% av animalsk opprinnelse;
 • fett 70 - 80 gr., fra dem ikke mindre enn 30 gr. grønnsaker;
 • karbohydrater ikke mer enn 300 gr. for personer med høy vekt, og for personer med en normal kroppsvekt på 350 gram.

Grunnleggende prinsipper for diett

Strømmodus

Maten er delt, 5 ganger om dagen. Dette gjør at du kan redusere deler av mat og undertrykker sult i pauser mellom måltider.

temperaturen

Temperaturen på maten er normal, det er ingen begrensninger.

salt

Mengden av bordssalt er begrenset til 3 - 5 g., Maten er tilberedt usaltet, om nødvendig dosalivaetsya ved bordet. Salt forårsaker væskeretensjon i kroppen, noe som øker belastningen på kardiovaskulærsystemet.

væske

Bruk av fri væske opptil 1,5 liter (utslipp av kardiovaskulær og urinveisystem).

alkohol

Fra alkohol bør kastes, spesielt fra sterke ånder. Men legene anbefale (i fravær av kontraindikasjoner) tar over natten 50 - 70 ml av naturlig rødvin, som inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper (og dermed den rødvin beskytter den vaskulære veggen av aterosklerotisk plakkdannelse). I tillegg er et strengt forbud mot røyking pålagt.

vekt

Folk med fedme og overvekt skal normalisere vekten. Overflødig fett i kroppen er en ekstra kilde til "dårlig" kolesterol, og kompliserer også arbeidet i hjertet og blodårene.

Produkter med høyt innhold av lipotrope stoffer og vitaminer

Det er nødvendig å gi preferanse til frukt og grønnsaker, rik på vitamin C og P, gruppe B, salter av kalium og magnesium. Disse vitaminene beskytter de vaskulære veggene på grunn av antioxidantvirkningen, og kalium og magnesium deltar i hjerterytmen.

fett

Om mulig bør fett av animalsk opprinnelse erstattes som grønnsak. Vegetabilske fettstoffer inneholder ikke kolesterol, i tillegg er de nyttige for veggene i blodkar høyt i vitamin E (antioksidant).

Mat forbudt i høyt kolesterol

I listen over forbudte matvarer med forhøyet kolesterol kommer fett av animalsk opprinnelse hovedsakelig inn - de er kilden til "dårlig" kolesterol.

Avfall følger også av karbohydrater, som lett fordøyes, blir til fett og som en konsekvens i kolesterol.

Ikke spis mat som aktiverer og opphisser det nervøse og kardiovaskulære systemet.

Maten skal tilberedes dampet, kokt eller bakt. Steking av produkter er utelukket, siden under stekeprosessen dannes lavdensitets lipoproteiner og karsinogener. Nesten alle grønnsaker forbrukes i sveiset form, siden råfiber i store mengder fører til flatulens.

Liste over forbudte produkter:

 • sdobny ferskt brød, produkter laget av gjær og butterdeig, fritters, stekt paier, pannekaker, pasta varianter av myk hvete (inneholder fordøyelige karbohydrater);
 • fullmælk med høyt fettinnhold, fettost, surkrem, oster;
 • egg stekt og kokt (spesielt eggeplomme - en kilde til mettet fett);
 • Supper på konsentrert og fett kjøttkraft fra fisk og kjøtt, sopp kjøttkraft;
 • fete varianter av kjøtt (lam, svinekjøtt), fjærfe (and, gås), kyllinghud, spesielt stekt, pølser, pølser;
 • fettfisk, kaviar, saltet fisk, hermetisert mat, stekt fisk på margarin og faste fettstoffer;
 • fast fett (animalsk fett, margarin, matolje);
 • blekksprut, reker;
 • naturlig kaffe, brygget fra korn (under matlaging kommer fett ut av kornene);
 • grønnsaker, spesielt stekt på faste fetter (sjetonger, pommes frites, stekt i suppe) kokosnøtter og saltede nøtter;
 • majones, rømme og fløtesaus;
 • konfektkrem, sjokolade, kakao, kaker, iskrem.

Tillatte produkter

Anbefalte matvarer i et diett med forhøyet kolesterol bør inneholde et stort antall umettede fettsyrer, som er kilder til "godt" kolesterol.

Først av alt handler dette om fisk, som inkluderer omega-3-umettede fettsyrer. Også fisk er en kilde til vitamin D.

En stor mengde løselig fiber (havrekrok) øker nivået av høy tetthetslipoproteiner. I friske grønnsaker og frukt i store mengder inneholder antioksidanter, styrker de vaskulære veggene. Det finnes også mange antioksidanter (vitamin E) i nøtter.

Kostholdet med høyt nivå av kolesterol er utviklet for å normalisere forholdet mellom høyverdige lipoproteiner (oppover) og lavprotein lipoproteiner (nedover).

Liste over tillatte produkter:

 • brød tørket eller i går, av fullkorn, brød med kli, pasta fra durum hvete;
 • vegetabilske oljer i hvilken som helst mengde, med unntak av palmeolje (salater fylt med vegetabilsk ikke-raffinerte olje);
 • grønnsaker poteter, blomkål, kål, gulrot (toksiner), salat (kilde til folsyre), gresskar, squash, bete;
 • Fettfattige varianter av kjøtt og fjærfe (kanin, kalkun og kylling uten hud, kalvekjøtt, magert biff);
 • sjømat: kamskjell, østers, blåskjell og krabber er begrenset;
 • fisk, spesielt marine, fettfattige varianter (bakt og kokt): tunfisk, hyse, flunder, pollock, torsk, kulmule;
 • bønner, som en kilde til vegetabilsk protein;
 • nøtter (valnøtter, jordnøtter) inneholder en stor mengde fosfolipider, som reduserer nivået av "dårlig" kolesterol, er kilder til vitamin E;
 • løk og hvitløk, inneholder mye vitamin C, beskytter de vaskulære veggene, fjern kalkholdige avsetninger og fett fra kroppen;
 • havremel, grøt, puddinger fra andre kornblandinger (porrer bør tilberedes i fortynnet melk);
 • melk med lavt fett, lavt fettost, surkrem, yoghurt, yoghurt, fettfattige og usaltede varianter av ost;
 • juice, spesielt fra sitrus (mye askorbinsyre, styrke karvevegen);
 • svakt kokt te, kaffedrikk med melk, avkok av grønnsaker, hundrosen, komposer;
 • krydder: pepper, sennep, krydder, eddik, sitron, pepperrot.

Nødvendighet av slanking

Overholdelse av dietten regulerer innholdet av lipoproteiner med høy og lav tetthet, og reduserer dermed nivået av "dårlig" kolesterol.

Behandlingsbordet med høyt kolesterol gir deg mulighet til å normalisere innholdet uten å ta medisiner. I tillegg har folk som er kosten, fartøy for lang tid forbli "ren" blodsirkulasjonen er ikke brutt i dem, som ikke bare har positive effekter på det kardiovaskulære systemet, men også på betingelse av hud, hår og negler.

Et stort antall antioksidanter i anbefalte matvarer med økt kolesterol reduserer aldring av huden, forhindrer utvikling av patologier av indre organer, øker vitaliteten.

Konsekvensene av manglende overholdelse av dietten

Høyt kolesterol i blodet - dette er den første klokken av fartøyets fremvoksende arteriosklerose.

Når aterosklerose i veggene av blodkar dannes plakk som avgrenser hulrommet i arterier vener, som truer ikke bare utviklingen av sirkulatoriske forstyrrelser i kroppen som et hele, men også farlige komplikasjoner så som cerebralt slag og myokardinfarkt.

Dessuten er høyt kolesterol en faktor i utviklingen av hypertensjon og cerebral arteriosklerose (hukommelsestap, uklart syn, tinnitus, søvnløshet, svimmelhet).

Med høyt kolesterol diett

Hva er farlig, er økt kolesterol hos menn og kvinner

Verdens helseorganisasjon, som et resultat av pågående forskning, fant at døden oftest er et resultat av komplikasjoner av hjerte-og karsykdommer. Med en økning i nivået av kolesterol i blodet begynner å utvikle aterosklerose. Han kan i sin tur føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det er viktig å redusere høyt kolesterol i blodet i tide. Raskt det vil ikke fungere. Svært ofte blir en diett med forhøyet kolesterol observert etter 50 år. Men det er bedre å starte i en tidligere alder og forhindre sykdommen, heller enn å behandle dem. Etter å ha gjort en diett med økt kolesterol i din livsstil, kan du forbedre din egen helse betydelig.

Det er viktig å forstå at normer for kolesterol hos kvinner og menn er forskjellige. Det er også forskjeller i indeksene til mennesker i ulike aldre.

Prinsipper for ernæring med høyt kolesterol og sukker

Daglig kaloriinntak er valgt strengt individuelt. Dette kan hjelpe en lege en ernæringsfysiolog. Det er også viktig at menyen varierer: Forbudte matvarer bør helt utelukkes. To ganger i uken må du spise fisk. Det er nødvendig å alternere fettstoffer og fettfattige varianter.

Det er forbudt å redusere antall måltider om dagen, så vel som kusochnichat. Ideelt sett, hvis maten er fem eller seks.

Forbudt mat med forhøyet kolesterol

Hvis høyt kolesterol er strengt forbudt bruk av kokos i enhver form, fast food, fet mat, majones, margarin, fløte, fett rømme og smør. Under forbudet faller ost, pasta fra bløt hvete varianter, noen søtsaker, brød og iskrem.

Av kjøtt kan du ikke spise svinekjøtt, gås, and og fett. Også, du kan ikke spise supper basert på kjøttbuljonger. Av produkter av marine opprinnelse er blekksprut og reker forbudt.

Tillatte matvarer med forhøyet kolesterol

Det er viktig å merke seg at det er produkter som ikke bare er tillatt for økt kolesterol, men også i stand til å redusere det raskt. Disse produktene inkluderer fisk av fettsorter, god grønn te, olivenolje, østers sopp, pistasjenøtter, valnøtter og mandler. Av frukt og grønnsaker er egenskapene til å senke kolesterol som følger:

Riktig ernæring med høyt kolesterol

Kolesterol - kanskje en av de viktigste horrorhistoriene i vår tid. På bladene av aviser og i medisinske programmer, tematiske magasiner og vanlige reklame - vi hører om det økte nivået av kolesterol og dets fare hver dag.

Imidlertid er paradoksen i vårt informasjonssamfunn at de fleste bare har fragmentarisk informasjon om kolesterol, om hvordan det skjer og hvilken mat som er nødvendig for høyt kolesterol. For mange, har begrepet "kolesterolet" blitt synonymt med ordet "fett", og noen ganger, i omsorgen for hans helse, vi forhastet utelukke fra kostholdet ditt alt fett, frata kroppen ikke bare skadelige stoffer, men også nyttig og viktig.

På hvordan å senke nivået av kolesterol vi allerede skrev, i dag kommer vi fra den andre siden - og se hvordan å spise med høyt kolesterol.

Kolesterol: forstå konseptene

Kolesterol av sin natur er et fettlignende stoff, og ganske enkelt naturlig fettalkohol. Menneskekroppen er i stand til å produsere denne fettalkoholen selv - opptil 80%, og kunne ikke eksistere uten kolesterol. Dette stoffet syntetiserer steroidhormoner, spesielt kjønn, deltar i dannelsen av vitamin D, så nødvendig for sunne bein og nerver, og i fordøyelsen. Og kolesterol er en svært verdifull komponent i alle cellemembraner, og er bare nødvendig for dannelsen av alle celler.

I kroppen finnes kolesterol i to former - dårlig (lav tetthet) og god (høy tetthet). Det er ille som i seg selv skjuler de farene som leger ikke blir lei av å si: det er deponert på innsiden av arteriene, danner plaster og tetter fartøyene. Arterier blir mindre fleksible, blodet går verre, og dette fører til aterosklerose, i fremtiden - hjerteinfarkt og slag.

Hovedmålet med ernæring ved forhøyet nivå av kolesterol er å redusere nivået av skadelige og samtidig opprettholde et høyt nivå av nyttig kolesterol. Bevaring av balanse mellom disse to varianter er et løfte om normal hormonell bakgrunn, god metabolisme og sunne blodkar.

Kosthold i høyt kolesterol: generelle regler

Det er klare normer av kolesterolnivå: i blod av friske mennesker - mindre enn 5,2 mmol / l, diabetikere og "kjerner" - 4,5 mmol / l.

Permanent høyt kolesterol er et alvorlig problem som krever en integrert tilnærming til behandling: medisiner, mosjon, men viktigst - riktig diett. Medisinsk ernæring i høyt kolesterol - det er ikke klart kosthold, snarere er det bare en liste av felles krav til mat og sin forberedelse, noe som vil bidra til å opprettholde de nødvendige blod nivåer av "gode" kolesterolet og kvitte seg med "dårlig".

 1. Om mulig, bytt animalsk fett (smør, fett rødt kjøtt og melk) til grønnsak - oliven, solsikke, drue, linfrøolje.
 2. Vegetabilsk fiber er din venn og hjelper. Grønnsaker og frukt bør bli en dagligdags del av kostholdet ditt.
 3. Husk produktene som senker og regulerer nivået av "dårlig" kolesterol. Disse er epler og andre frukter som inneholder pektin (sitrus, vannmelon, rødbeter), havremel, naturlig grønnsaksjuice og grønn te.

Kosthold med økt kolesterol: hva skal du inkludere i menyen?

Hvis du har funnet høyt kolesterol, må hovedårsaken - ikke panikk og ikke umiddelbart gi opp alle fettene. I kostholdet ditt må det nødvendigvis være uerstattelig fett, disse er:

Vegetabilske oljer inneholder ikke kolesterol i det hele tatt, og for best mulig bruk er de best brukt uten varmebehandling: dressing salater, frokostblandinger etc.

Fisk bør finnes på bordet ditt minst 2 ganger i uken, ideelt - havet. Også nyttig er lever av sjøvarianter og fiskeolje (til og med apotek, i kapsler). Omega-3 fett i fisk regulerer kolesterol i blodet og reduserer viskositeten til blodet.

Hemmeligheten til bruk av nøtter er i enumettede fettsyrer. Noen få gram nøtter om dagen - cashewnøtter, brasiliansk, mandel, cedar og hasselnøtter, samt linfrøfrø er bare nødvendig.

Alle meieriprodukter - stekt ost, yoghurt, melk, yoghurt og oster - kjøp med lavt fettinnhold, brød - fra fullkornsmel, pasta - bare fra durumhvete. Kjøtt - lite fett: kylling, hvit kalkun, kanin.

Men grønnsaker anbefales noen (bortsett fra at potetene er mindre), spesielt grønne løvrike. Velg kål, salat, spinat og sorrel - oksalsyre i bladene reduserer skadelig kolesterol. Det er nyttig å inkludere i menyen og belgfrukter.

Grøt fra hele, ubehandlet korn reduserer også dårlig kolesterol i blodet. Havremel eller bokhvete med vegetabilsk olje er et ideelt alternativ for frokost med en slik diagnose.

Av drikkene - te, spesielt urte og grønn, kaffe uten krem ​​(bare med lavmælk), mineralvann. Til dessert - fruktdrikker, frukt iskrem, syltetøy og marshmallows, samt den gamle god syltetøy, som er så deilig forberedt i noen familier.

Sørg for å ta hensyn til hvordan maten er tilberedt: med forhøyet kolesterol optimalt valg - en frokostblanding og magre supper, bakte grønnsaker og fisk (i ovnen, dampet eller i potter). Forbered ofte protein omeletter, fisk og kjøtt - kok og bake.

Men dette kan alle bli spist med høyt kolesterol...

Kosthold med økt kolesterol: Hva skal jeg slette fra menyen?

Hovedregelen for høyt kolesterol er å minimere bruken av transfettsyrer. Ingen smør, fettfri mat, sjetonger og pommes frites. Det er bedre å utelukke egg i smør om morgenen, stekte koteletter, kyllingben og paier, fisk i smør - under forbud.

Pass på å gi opp alle fabrikkssaker: Kaker og vafler, sjokolade, muffins og kaker forårsaker alltid en økning i blodet av skadelig kolesterol.

Fett kjøtt - ribber, karbonat, brisket - bør også forsvinne fra bordene dine. Fra bearbeidet kjøtt: pølser, kaldt kokt svinekjøtt, souffleri, må du fortsatt nekte. Svin, bacon og fett kan ikke spises i det hele tatt.

Fjærkre er også en kilde til skadelig kolesterol, så før kutte duck eller gås kutte hele fettet forsiktig.

Fett meieriprodukter - En annen leverandør av "dårlig" kolesterol i kroppen vår: Hvis fettinnholdet i melk eller yoghurt er mer enn 2,5% - dette er ikke ditt valg.

Med økt kolesterol må du glemme dårlige vaner: ikke bare om søtsaker og sjokolade, men også om alkohol - selv om det ikke kan være full og folk med lavt kolesterolinnhold, generelt bør ingen i deres sunnhet drikke alkohol.

Følg disse enkle kravene: Et variert kosthold og nye interessante oppskrifter vil bidra til å gjøre menyen velsmakende og uten skadelige fettstoffer, og du kan enkelt opprettholde et normalt nivå av kolesterol i blodet, uten at det påvirker deg selv.

Med høyt kolesterol diett

Beskrivelsen er aktuell på 05/10/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 2 måneder
 • datoer: 2 måneder og mer
 • Kostnad for produkter: 1700 - 1800 rubler per uke

Generelle regler

Dette fettlignende stoffet er nødvendig for utdanning enzymer, hormoner og andre ting. Men hvis det er et brudd på stoffskiftet og dets høye nivå, utvikles irreversible endringer i kargenes vegger i blodet - aterosklerose, noe som er farlig for komplikasjoner (hjerteinfarkt, fornærmelse, brudd på blodtilførsel av ulike organer).

Farlig med hensyn til utvikling av aterosklerose er et brudd på likevekten mellom fraksjoner - LDL med lav densitet og høy tetthet (HDL). Den førstnevnte har aterogen virkning, og deres høye innhold er en risiko for kardiovaskulære sykdommer. Kolesterol med høy tetthet ("bra") er produsert av kroppen. Moderat fysisk aktivitet bidrar til produksjonen og reduserer samtidig akkumuleringen av skadelige, som bare kommer med produkter.

For å redusere kolesterolet har et terapeutisk diett blitt utviklet. Kostholdet for å redusere blodkolesterol kan brukes til behandling og forebygging av sykdommer - det passer for folk som overvåker helsen. Målet er å forbedre lipidmetabolismen og vekttapet. Hovedprinsippet i denne dietten er reduksjon av animalsk fett, som vi får fra kjøtt, fett meieriprodukter og enkle karbohydrater. Råde i kosten bør være flerumettet fett (som er en kilde til vegetabilske oljer og nøtter), fiber og komplekse karbohydrater (som vi får fra grønnsaker, korn, kli). Det er en stor mengde fiber som bidrar til fjerning av overskytende kolesterol fra fordøyelseskanalen. Proteininnholdet i dette dietten ligger innenfor det normale området, og kan oppnås ved bruk av en rekke belgfrukter og fettfattig kjøtt.

Mengden brød er ikke mer enn 200 g per dag, og bruk av kostholdsbrød med kli er også tillatt. Salt og mengden væske som forbrukes er begrenset til 1,2 liter. Retter skal tilberedes uten salt, men det er tillatt å legge til fett på bordet. Grønnsaker er spist rå eller slukket, og kjøtt og fisk er bedre å koke (bake) for å redusere fett i dietten. Viktig er bruk av et stort antall grønnsaker til middag. Den daglige kaloriverdien er 1400-1500 kcal.

Hovedprinsippene for ernæring i høyt blodkolesterol:

 • Korn, grønnsaker og frukt som inneholder komplekse karbohydrater og høye mengder fiber skal utgjøre ca 60% av dietten. Grønnsaker bør spises daglig 400 g (en tredjedel frisk) og 200 g frokostblandinger.
 • Utbredelse i kostholdet av vegetabilske oljer.
 • Moderat bruk av autoriserte meieriprodukter.
 • Ernæring med høyt kolesterol i blodet sørger for inkludering av fisk, kylling og kalkun, hvilke er de valgte produktene, og magert biff i kostholdet bør ta andreplass.
 • Mengden salt er minimal.
 • 2-3 egg per uke (protein er ikke begrenset).
 • Ikke la følelsen av sult (i tide for å ordne snacks med frukt).

Kostholdet for høyt kolesterol hos kvinner er ikke forskjellig fra det for menn, og de generelle næringsprinsippene er bevart. Total kolesterol hos kvinner og menn bør ikke være mer enn 5,2 mmol / l, og indeksen på 6,19 mmol / l anses allerede å være betydelig forhøyet. HDL hos kvinner skal være minst 0,9 mmol / l og opptil 1,9 mmol / l, hos menn er denne figuren forskjellig - fra 0,7 til 1,7 mmol / l.

Utbruddet av overgangsalderen påvirker utvekslingen av kolesterol negativt og forklares av det faktum at ved starten av syntesen østrogen Det reduseres, og det regulerer produksjonen av "godt" kolesterol. Økt "dårlig" bidrar til en stillesittende livsstil for en kvinne, som koster og spiser fettstoffer og høyt kaloriinnhold.

Ernæring for høyt kolesterol hos kvinner bør være til maksimalt inneholde produkter av vegetabilsk opprinnelse, rik fytosteroler, som kontrollerer og reduserer nivået av dårlig kolesterol:

 • hvetekim;
 • sesamfrø;
 • solsikkefrø;
 • linfrø;
 • olivenolje;
 • drue frø olje;
 • avocado.

Ikke mindre nyttig er grønnsaker og frukt som inneholder pektin: epler, sitrusfrukter, rødbeter, vannmeloner og naturlige grønnsaksjuice. Husk at alle frukter og grønnsaker lilla og røde farger inneholder polyfenoler som stimulerer produksjonen av gode kolesterolet: blåbær, jordbær, bringebær, tyttebær, tranebær juice chokeberry, tyttebær, granateple, fiolett og røde druer, plommer, aubergine. Grønne bladsalater og grønnsaker er også nyttige: kål, salat, spinat, sorrel, artisjokk og persille, dill og grønn løk.

Det er nødvendig å inkludere i diett belgfrukter, som på grunn av høy fiber innhold vil fjerne fra tarmen skadelig kolesterol. Av samme proteininnhold kan de erstatte kjøtt.

Det er nyttig for eldre kvinner å konsumere soyaprodukter som inneholder fytoøstrogener. Ikke glem riktig matlaging av kjøtt og fisk - minimum fett når du lagrer mat - det er best å bake i ovnen, i potter eller et par.

Gitt kvinners cravings for søtsaker, vil det være svært vanskelig å gi opp den søte kremer, sjokolade og godteri, søte kaker, kjeks, karameller, og begrense deg til sukker. Men dette må gjøres. Fett kjøtt bør også forsvinne fra kostholdet, du må forlate det bearbeidede kjøttet (pølse, kaldt kokt svinekjøtt). Under forbudet, svin, lard og fett. Ikke glem behovet for fysisk aktivitet. Alt dette vil bare være til nytte - normaliserte tester, vekten vil senke, og du vil ære deg selv attraktiv.

Ofte er høyt kolesterol kjent for sykdommer i indre organer og det endokrine systemet: jade, hypotyreose, fedme, diabetes mellitus. En slik kombinert patologi krever en spesiell tilnærming til ernæring og mer alvorlig behandling. I hvert tilfelle er spørsmålet løst individuelt og terapeutisk ernæring foreskrevet for den underliggende sykdommen. For eksempel, hvilken diett er indikert for økt kolesterol mot en bakgrunn av nyresykdom? I dette tilfellet er det nødvendig å observere Tabell nummer 7 og dets varianter. Kosthold 7 er foreskrevet for kronisk nyresykdom og i tillegg til saltrestriksjon, mengden væske som er full, gir utelukkelse av matvarer som er rike på kolesterol (nyrer, lever, eggeplomme, hjerner).

vitnesbyrd

Vist med:

Tillatte produkter

Riktig ernæring med økt kolesterol bør bli normen for livet. Hva skal det være? Først av alt, du ønsker å ekskludere kjøttbuljonger - kokk vegetarisk suppe, hvis det er vanskelig og ukjent for deg, kan den brukes til supper heller svak sekundær buljong og fjerne oljen forsiktig. Poteter bør brukes i minimumsmengde og det er bedre å lage prefabrikerte grønnsaksupper, kål suppe og borsch.

Kjøtt og fjærfe skal tas fettfattige arter, fuglens hud er avviselig, fettet fra kjøttet skal avkortes i tillegg. Siden dietten sørger for begrensning av fett, skal kjøttet kokes eller bakt uten tilsetning av rømme, majones og noe fett. For en sidefat, spis grønnsaker, ikke grøt. Det er bedre å lage mat til frokost (havremel, bokhvete og brun ris).

Senk kolesterolet vil hjelpe kål (alle slags), gulrøtter, courgetter, gresskar, aubergine, eller salater av friske grønnsaker og grønne erter. Totalt antall grønnsaker spist per dag er minst 400 g.

Vegetabilske oljer av den første pressingen bør brukes til å fylle ferdige retter. Nyttig i denne forbindelse er linfrøolje, en leder i innholdet av fettsyrer omega-3-, regulerer produksjonen av nyttige lipider.

Senking av kolesterolnivået kan oppnås ved å introdusere til diettretter fra sjømager fisk, og å spise kjøtt (kylling) bør fortsatt være begrenset til 1 gang per uke. Fra fisk er det nødvendig å velge kostvarianter: kulmule, hyse, blåhvilling, navaga, pollock, sei.

Brød er tillatt rug, fra kornmel og med kli. Det er mulig å bruke til snacks og til de første rettene uten gjærbrød (med kli, med linfrø). Melk og meieriprodukter er bare tillatt med redusert fettinnhold og i begrensede mengder. Tillat grønn te og lett kaffe med melk og sukkerfri, grønnsaksjuice og frukt uten sukker.

Hva du kan spise med høyt kolesterol

Et slikt konsept som økt kolesterol er kjent for enhver voksen person, men langt fra alle vet den sanne skaden som påføres kroppen når den øker. La oss se nærmere på hva du kan spise med kolesterol, hvordan å redusere det og få det tilbake til det normale, og hva er bedre å gi opp.

Forstå når det gjelder

Kolesterol i seg selv er ikke noe mer enn en type fett (lipider). Det er i hvert skall av den menneskelige cellen. Spesielt mye kolesterol i leveren, hjernen og blodet. Det er viktig å vite at kolesterol er nødvendig for kroppens normale funksjon, så uten dette stoffet vil det ikke bli produsert nok nye celler og et hormon. Videre, med en svikt i kolesterol, lider fordøyelsessystemet også.

Det er to typer kolesterol - bra og dårlig. God har en høy tetthet, så det er nyttig for mennesker. Dårlige har lav tetthet, så det er i stand til å danne kolesterolplakk og tette blodårene. Dette øker i sin tur risikoen for å utvikle aterosklerose av karene, hjerneslag, hjerteinfarkt og andre livstruende sykdommer.

Av denne grunn, ikke høyt kolesterol, forsink ikke turen til legen.

For å redusere kolesterolet må du lære å spise riktig. Dette er grunnlaget for normalisering av kolesterol, uten som en syke enkelt ikke kan klare seg uten.

Forhøyet kolesterol: årsaker

Som regel observeres høyt kolesterol hos personer med overvekt. De har dårlig kolesterol i overbevisning, og en god en - i underskudd. For å starte normaliseringsprosessen for denne indikatoren, er det nok for en person å bare overholde kosternæring og redusere vekten.

Ytterligere årsaker til høyt kolesterol er:

 1. Vanlig forbruk av fettstoffer i store mengder. Dette inkluderer stekt mat, pølser, lard, margarin og mange andre matvarer som folk spiser og ikke engang mistenker at de langsomt dreper ham. For å forhindre dette er det viktig å forstå hva du kan spise med økt kolesterol i blodet.
 2. Ikke nok aktiv eller stillesittende livsstil har en ekstremt negativ effekt på kroppens arbeid, inkludert blodkar. Videre påvirker en komplett mangel på sport den overvekt som, ifølge kjedereaksjonen, utløser høyt kolesterol.
 3. Den eldre personen. Samtidig kan nivået på denne indikatoren øke selv i fravær av overvekt og riktig ernæring. Det er begrunnet av rent fysiologiske prosesser, som etter femti år begynner å jobbe sakte. Dette er spesielt tydelig for kvinner etter overgangsalderen.
 4. Tilstedeværelse av akutte eller kroniske sykdommer i hjertet og blodårene. Dette gjelder også for den genetiske predisponering av en person til et forhøyet nivå av denne indikatoren i blodet.
 5. Røyking, samt hyppig forbruk av alkohol reduserer nivået av godt kolesterol og øker mengden dårlig. Videre gjør røyking blodkroppene sprø, noe som ytterligere øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.
 6. Ulike sykdommer i skjoldbruskkjertelen kan påvirke utviklingen av farlige sykdommer, og høyt kolesterol vil være et av de mulige symptomene.

Medisinsk ernæring vil positivt påvirke arbeidet med kroppens indre systemer og redusere kolesterol i blodet. Også, hvis du spiser "riktige" matvarer, kan du forbedre metabolisme, blodsirkulasjon og gunstig påvirke blodkoagulasjon.

Hva du kan spise - generelle regler

Det er følgende diettregler for å senke kolesterolet:

 1. Du bør definitivt slutte å bruke animalsk fett. De må helt erstattes av plante.
 2. Det er viktig å bytte til et delt måltid, det vil si spise ofte, men ikke i store deler. Dette vil ikke bare "losse" fordøyelsessystemet, men vil også fremme ensartet vekttap.
 3. Grunnlaget for dietten bør være et produkt som er rik på fiber, det vil si vegetabilsk opprinnelse (frukt, grønnsaker, grønnsaker).
 4. Regelmessig på menyen må være til stede sjømat og nøtter.
 5. Det er viktig å helt forlate bruken av krydrede og fete sauser. Generelt anbefales det at ernæringseksperter fullstendig begrenser bruken av salt.
 6. Det er nødvendig å tilberede diettmåltidene riktig. Dermed er slukning, matlaging og baking tillatt. Du kan også tilberede måltider for et par. Kategorisk forbudt stekt, røkt, fet mat og mat, tilberedt på grillen.
 7. Daglig på menyen må være til stede juice. De vil gunstig påvirke ikke bare fartøyene, men også fordøyelsessystemet. Dessuten vil hjemmelaget juice berike kroppen med nyttige stoffer, men dette gjelder bare for selvlagde juice, siden de kjøpte produktene inneholder for mye sukker.
 8. Ved tanking av grønnsaksalat kan du bare bruke olivenolje og sitronsaft. Du kan glemme majones og andre sauser i lang tid.
 9. Det er strengt forbudt å røyke og ta alkohol i enhver form og mengde. Dette er et tabu, som ikke kan brytes.
 10. Den tetteste maten for dagen bør være frokost. Lettere er lunsj. Til middag er det best å servere magre, fede måltider. Også på dagen bør det være tre fulle måltider og to eller tre snacks med frukt.

Hva skal jeg spise nødvendigvis?

Ikke alle vet hva de skal spise for å redusere kolesterolet. Det bør bemerkes samtidig at det ikke er lett å forbedre denne indikatoren. Det tar ganske lang tid (fra flere uker til et par måneder). På en god måte kan du bringe kolesterol til en stabil god tilstand, ikke før etter fem til seks måneder med vanlig etterlevelse av diett og andre medisinske anbefalinger.

På menyen må du derfor inkludere spesialprodukter som vil påvirke menneskeskipene gunstig.

Det første nyttige produktet er grøt. Det er best å spise bokhvete, perle, havregryn og hvete grøt. Kok dem på vannet uten å legge til melk og salt. Du kan spise grøt daglig som hovedrett. Som et alternativ til frokostblandinger, kan du ta opp retter fra pasta av faste hvete varianter.

Det neste viktige produktet er brød. Det bør være rug med kli. På en dag kan du ikke spise mer enn to hundre gram brød. Også tillatt er en galette diettkake og tørket brød.

Fettfisk kan konsumeres ikke mer enn 200 gram per dag. Det bør være den viktigste kilden til protein i kroppen.

Fra kjøtt kan du bruke kylling, kanin og kalkun. Du kan bare servere kjøttretter i kokt form, stuet eller dampet.

Egg kan spises i kokt form, men ikke mer enn to stykker per uke. I dette tilfellet er preferanse gitt til proteinet, siden eggeplommen øker kolesterolet.

Veldig nyttige vegetabilske oljer, nemlig oliven, sesam, soyabønne og peanøtter. Fra solsikkeolje er det bedre å nekte så vel som fra kremaktig.

Fermenterte melkeprodukter (ost, ost, krem, melk) kan forbrukes, men bare i fettfri form. Yoghurt er også tillatt, men de må også ha et minimum fettinnhold.

En utmerket erstatning for kjøttretter kan være belgfrukter. De setter godt på kroppen og samtidig inneholder de ikke skadelige fettstoffer. Fra slike produkter kan du lage et utvalg av retter, så de blir ikke kjedelig snart.

Te, spesielt grønt blad renser blodkar fra kolesterolplakk, så det er den viktigste diettdrinken. Det er også viktig at grønn te er full, uten tilsetning av sukker. Det er bedre å erstatte det med en liten mengde honning.

Fra søtsaker er bruk av tørket frukt, syltetøy og marshmallow tillatt.

Hver dag skal menyen inkludere retter fra grønnsaker. Det kan være vegetabilske supper, småkoke, gryteretter. Det er spesielt nyttig å spise gulrøtter, kucus, spinat, grønnsaker.

Fra væsker er det lov å drikke hjemmelagde grønnsaker og fruktjuicer, bærkompotter, urtete og fruktdrikker.

I tillegg er disse produktene som mest påvirker senking av skadelig kolesterol:

 1. Nøtter, spesielt mandler. De er rike på vegetabilsk protein og fettsyrer, som gunstig påvirker karene. Samtidig er en dag nok til å bruke bare en håndfull slike nøtter. Kontraindikasjoner for inntak av nøtter - individuell intoleranse mot en person (allergi).
 2. Hvitløk og løk i en frisk form fortynnet blod og øke immuniteten. Du må konsumere dem med denne kostholden regelmessig. Kontraindikasjoner er akutte sykdommer i fordøyelsessystemet.
 3. Sitrusfrukter - mandariner, appelsiner, sitroner og også juice fra dem. Å drikke bare en halv kopp av disse saftene kan forbedre tilstanden til deres fartøy betydelig. Også sitronsaft er veldig nyttig å legge til fiskeretter og grønnsakssalater.
 4. Gulrøtter og juice fra den. Også veldig nyttige epler i frisk form.
 5. Bran virker i kroppen ved "pensel" -metoden, både i karene og i fordøyelsessystemet. Det er en utmerket naturlig purifier av slagge og skadelig kolesterol. Samtidig anbefales det at ernæringseksperter noen ganger gjør avlastingstid og bruker bare eplejuice og havrekli.
 6. Eggplanter er unike grønnsaker som gunstig påvirker arbeidet i hjertet og blodårene. Av disse kan du forberede et sår, gryteretter, alle slags andre retter.
 7. Selleri og grønnsaker bør være i denne diettmenyen regelmessig. Også bruk av supper laget av selleri, gulrøtter, poteter og andre grønnsaker er velkommen.

Det er verdt å merke seg at under overholdelse av denne dietten bør en person regelmessig undersøkes av en lege og ta prøver for å overvåke tilstanden hans.

Hva skal du ikke spise?

For å bli mer sunn, og øke sannsynligheten for normalisering av kolesterol, bør du helt forlate en rekke skadelige produkter.

For det første i vurderingen av forbudte produkter er animalsk fett. Således, fra menyen er det nødvendig å helt utelukke fett, pølser, svinekjøtt, fårekjøtt, fett kylling, lever, hjerte og nyrer. Fra disse biproduktene er det også umulig å tilberede buljonger og geléer.

Det neste forbudte produktet er majones. I tillegg til det mest skadelige fettet, gjør det ikke noe godt for kroppen. Om diett ernæringseksperter anbefaler å glemme ikke bare syke mennesker, men også sunne.

Søte kulsyreholdige drikker og alle konfektprodukter under strengt forbud. Spesielt gjelder det søtsaker, iskrem, kaker og bakverk. De inneholder en stor mengde sukker og skadelige fettstoffer, noe som påvirker blodkarens vekt og helse negativt.

Neste ting er fettsyre-melkeprodukter og hurtigmat. Forresten, sistnevnte er "konge" i årsaken til høyt kolesterol i de siste årene.

Egg er ikke ønskelig å spise, men fortsatt kan du i begrensede mengder.

Hermetisert fisk og halvfabrikata er produkter som er ekstremt skadelige for mennesker, spesielt hvis de har problemer med blodårene. Slike retter skal ikke være tilstede i diettmenyen.

Drikker er strengt forbudt fra alkohol og kaffe, som i sin tur er dårlig vist på arbeidet i hjertet og fordøyelsessystemet.

Det er interessant å vite at når du tar kaffe på tom mage hos mennesker ved ganger økt risiko for å utvikle magesår, som denne drinken kan skade ubeskyttet slimhinne kroppen. Av denne grunn, hvis du fortsatt drikker kaffe, må du ikke gjøre dette på tom mage.

Forebygging av høyt kolesterol

For å redusere risikoen for å øke kolesterolet, bør du ikke bare vite hva mat du kan spise og hva du ikke kan, men også forstå de generelle anbefalingene for en riktig livsstil.

Tiltak for å forhindre høyt kolesterol inkluderer således følgende:

 1. Fullstendig nektelse fra røyking og drikking av alkoholholdige drikker. Bare når du slutter å røyke, vil en person være mindre utsatt for vaskulær og hjertesykdom. Med en sterk avhengighet av avhengighet, anbefales det å kontakte en narkolog og en psykolog.
 2. Eliminering av overflødig vekt og videre kontroll. Uadskillelig med dette er vanlige fysiske aktiviteter. Det er mest nyttig å trene i friluft, nemlig å øve løping, sykling, gymnastikk og dans. Du kan også gå inn for bading, ski, fitness, yoga og mange andre idretter.

Det viktigste er at disse fysiske aktivitetene gjør at en person beveger seg, og ikke sitte på dataskjermen for det meste av dagen.

 1. Når stillesittende arbeid er svært viktig å regelmessig utføre øvelser, ikke bare for øynene, men også for kroppen.
 2. Det er viktig å identifisere og behandle de sykdommene som kan bidra til å øke nivået av kolesterol i blodet i tide. Det vil heller ikke være overflødig å regelmessig sende en forebyggende analyse for å bestemme denne indikatoren. Dette gjelder spesielt for personer med overvekt og kroniske sykdommer.
 3. Det er nødvendig å kontrollere din psyko-statiske tilstand, da det er bevist at depresjon og hyppige forstyrrelser kan påvirke hormonell svikt og øke vekten av en person. Hvis det er et problem i denne planen, må du kontakte en psykolog eller en psykoterapeut.

Med høyt kolesterol diett

Medisinsk data indikerer at en diett med forhøyet kolesterol forhindrer utbruddet av aterosklerose, samt muligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag. Et balansert kosthold reduserer kvantitative inntak av kolesterol, forlenger ungdommen og minimerer risikoen for kardiovaskulære problemer.

Utvekslingsprosesser i kroppen er direkte relatert til nivået av kolesterol, som er nødvendig for produksjon av kjønnshormoner, vitaminkomplekset og gallsyrene. På den ene siden hjelper de oppførte stoffene i fjerning av giftige elementer, utfører en regulatorisk funksjon. Samtidig fremkaller overskytende kolesterol sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som er farlig ved okklusjon av arterier.

Det er følgende typer kolesterol:

 • LDL (negativ effekt) - lipoprotein med lav tetthet, tilstopping av blodet;
 • HDL (positiv virkning) er et lipoprotein med høy tetthet som har en antisklerotisk effekt.

Kolesterol overskudd går til leveren, der de omdannes til metabolitter og fjernes fra kroppen. Faktorer-provokatører av sykdommer i sirkulasjonssystemet:

 • overvekt / fedme;
 • problemer med stoffskiftet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • blodtrykk hopp;
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • gikt;
 • brudd på leveren.

Meny diett for høyt kolesterol

Behovet for å senke kolesterolinnholdet er vurdert av legen. For å bevare skipets helse og renhet brukes en integrert tilnærming:

 • regulering av vekt, basert på BMI (kroppsmasseindeks);
 • bli kvitt avhengighet (alkoholmisbruk, røyking);
 • opprettholde den fysiske form
 • diett med økt kolesterol;
 • om nødvendig bruk av terapi ved medisinering.

Like viktig er reduksjonen i det totale antall forbrukte fettstoffer, avvisning av animalsk fett (smør, smaleter, etc.), forbruket av vegetabilske fettstoffer (linfrø, hamp, oliven, etc.).

Tillatte måltider og matvarer med forhøyet kolesterol:

 • mel - bakervarer bare fra grove hvete varianter (makaroni, kostholdskaker);
 • frokostblandinger - korn fra hvete, bokhvete eller havregryn, kokt på vann (kan være på skummet melk);
 • kjøtt - helst mager fisk uten hud, du kan lene kjøtt (lam, kalvekjøtt, biff) kokt eller bakt;
 • melkeprodukter og surmjölkprodukter - bare skum eller fettinnhold på 1-1,5%;
 • bær og frukt - fersk (ferskpresset juice), kan bevart;
 • egg - opp til 4 per dag eller protein uten restriksjoner;
 • sjømat;
 • grønnsaker - kål (brokkoli, hvitkål, Peking, etc.), agurker, gulrøtter, kucchini, tomat, rødbeter, poteter, greener;
 • te - er bedre grønt, urte (kamille, lind, fra oregano og johannesurt, det er godt å drikke kjøttkraft av dogrose), du kan ikke ha sterk svart te;
 • rød tørr vin - er tillatt.

Forbudte matvarer med forhøyet kolesterol:

 • hardkokt te, sjokoladebaserte drinker, kaffe, kakao;
 • søte bakverk, kaker, sjokolade;
 • kjøtt med et fettlag, fete varianter av fisk og fjærfe, det er heller ikke anbefalt - lard, kaviar, nyrer, lever;
 • røkt produkter, saltet fisk, krydret;
 • produkter av bløt hvete varianter;
 • semolina, kokt med melk;
 • sukker tørket frukt;
 • reddik, reddik;
 • sorrel, spinat.

Den daglige dietten bør deles i fem eller seks måltider. Omtrentlig diett med økt kolesterolmeny:

 • første måltid:
  • bokhvete / havremel med oliven eller annen smør og te;
  • kjøtt omelett (eller med tilsetning av fettfattig rømme) og te (med fettkrem / melk).
 • andre måltid:
  • grønnsaker med urter, strømmet med olivenolje (det er nyttig å bruke kelp);
  • apple;
  • lavmette cottage cheese (hvis du ønsker å introdusere litt sukker).
 • alternativer for bespisning:
  • Vegetarisk grønnsaksuppe, perlebyg og vegetabilsk olje, tilsatt ved slutten av matlagingen, dampede grønnsaker eller dampkoteletter (magert kjøtt / fisk) med kompote;
  • fisk eller dampet kjøtt, frokostblanding suppe uten stekt, compote eller fersk eple.
 • alternativer for en ettermiddagsmat:
  • buljong av villrose (250 ml);
  • soya eller kli brød.
 • supper alternativer:
  • salat av ferske grønnsaker med urter og vegetabilsk olje (oliven, linfrø, etc.), bakt eller braised fisk, te med melk;
  • kokte / bakt poteter med grønnsakssalat, te;
  • kål stuvet med dampende fisk, pilaf med tilsetning av tørket frukt, frisk frukt, kjeks, te.
 • før du går til sengs:
 • kefir / yoghurt (250 ml).

Når du velger korn, bør du kjøpe råkorn (brun ris, havre, bokhvete). Brødprodukter er fortrinnsvis grovt mel (et par stykker brød eller en bolle) og salt - opp til 6 g.

Kosthold med økt kolesterol: Oppskrifter for hver dag

Selve ordet diett for mange lyder som straff eller upraktisk bot. Men i sunn og forsvarlig ernæring er det ikke noe forferdelig, tvert imot vil en diett med høyt kolesterol hjelpe deg med å smake maten på en ny måte, oppdage de ukjente "notatene" med interessante retter. Hovedregelen - fantasere, bland i en juicer, lag i en dobbel kjele.

Også nyttig er bakte grønnsaker, for eksempel gresskar, som er tilberedt som følger: skåret i tynn plast, tilsett surkrem, dryss med ost, og legg et stykke eple på toppen og bake til kokt. I kampen mot høyt kolesterol brukes epler som spises alene eller som salatrediens. Hold kapillærene og karene elastiske takket være blåbæren. Fra bær er gode umodne gooseberries, currants.

Kosthold i høyt kolesteroloppskrifter av alternativ medisin som reduserer mengden kolesterol i kroppen:

 • ferskpresset grønnsaksjuice - gulrøtter (100 gram) og selleri (70 gram) eller et halvt glass gulrotjuice med en fjerdedel av juice av agurk og rødbeter;
 • en spiseskje honning med en svart reddik (50 gram) - denne blandingen brukes til søvn framtid, vaskes med vann, hvorpå det er umulig;
 • gni pepperrotroten, bland med et glass fettfattig rømme. Ta med måltider 3-4 ganger om dagen i forbindelse med kokte gulrøtter.

Bordsdiett for høyt kolesterol

For å senke nivået av kolesterol er det viktig å forstå hvilke produkter som skal brukes, antall som skal minimeres, og hvilke som er helt forbudt. På dette avhenger suksessen til behandling og videre trivsel. Listen over matvarer bør justeres basert på pasientens individuelle egenskaper: allergiske reaksjoner og smaksforutsetninger.

Kan være i moderat beløp

kalvekjøtt, kanin, kylling, kalkun uten hud

svinekjøtt, gås, and, pate, pølser og hermetikk

magert lam, biff, skinke, lever

marine ikke-fett (parovarnaya, bakt, stuet), østers, kamskjell

fett, stekt, elvefisk, reker, blekksprut

krabber, blåskjell, hummer

noen grønnsaker (oliven, linfrø, mais, etc.) i rå form

animalsk fett, margarin, smør, fett / lard

legg til vegetabilsk olje til stuvninger og bakte retter

protein (bedre enn vaktel)

retter på stek og kjøttbuljong

Mager ost, ost, yoghurt, melk, kefir, etc.

fettfermenterte melkeprodukter og oster, samt melk

produkter med et gjennomsnittlig fettinnhold

brød og pasta fra durum hvete / grovt mel,

hvitt brød og boller, pasta fra bløt hvete varianter

bakervarer fra fint slipemel

juice eller fruktjuice usøtet, frukt desserter

kaker, kaker (spesielt med fett, oljeaktig krem), alle slags bakverk, iskrem

Baking og andre konfektprodukter basert på vegetabilske oljer

frisk, damp, belgfrukter, greener, poteter å lage mat i uniform

stekt, grillet, grillet, chips

saltet, stekt, kokosnøtt

hvit, grønn, urtete, vann (alt ikke søtt)

kaffe, varm sjokolade, kakao

alkohol (ikke mer enn et glass vin), som et tilsetningsstoff til te, matmelk eller fløte

yoghurt, sitron, pepper, eddik, sennep

rømme, fettkremet og majones

ketchup, fettfattig majones, soyasaus

Omtrentlig diett med forhøyet kolesterol

Daglig daglig mengde av kolesterol er: hos friske mennesker - ikke over 300 mg, og med kardiovaskulær patologi og hyperkolesterolemi - opp til 200 mg.

Omtrentlig diett med økt kolesterol er basert på overholdelse av ti regler:

 1. Velg fettfattig fisk eller fjærfe. Hvis du koke biff, fårekjøtt eller kalvekjøtt, så kutt de fete lagene fra stykkene. Avvis halvfabrikatene (pølser, bacon, etc.) og biprodukter (hjernen, nyrene, etc.);
 2. en tredjedel reduserer total inntak av fett (glem om animalsk fett);
 3. Ikke bruk palmeolje (bruk solsikke, oliven, soyabønne, linfrø, etc., helst kaldpresset);
 4. Ikke bli fristet av kaker, bakverk, kaker, desserter med fettkrem, iskrem, da de er rike på karbohydrater og fettstoffer.
 5. I egg kan bare proteiner som kan spises uten begrensning være nyttige. Egg er fullt tillatt i en mengde som ikke overstiger tre stykker per uke;
 6. Melk og sur melk skal ikke være mer enn 2% fettinnhold. Det er å foretrekke å drikke skummet yoghurt og spise fettete oster;
 7. forsiktighet bør observeres med komplekse karbohydrater, hvorav det kvantitative innholdet i det daglige kostholdet er halvparten av den totale mengden mat - grøtkoking på vann (kan være på lavmælk melk). Cornflakes og havregryn er kun vist om morgenen. Erter, bønner, soyabønner og andre belgfrukter er rike på vegetabilsk protein, så de erstatter helt kjøttretter. Bakeriprodukter bør heller ikke misbrukes (opptil 5-6 skiver per dag);
 8. "Lean" på friske grønnsaker og frukt. Perfekt lavere kolesterol - epler, grapefrukt, appelsiner, ananas, melon, blommer, kiwi. Du kan spise hermetisert frukt, frosne grønnsaker, usøtet tørket frukt;
 9. diett med økt kolesterol, unntatt kaffe, bidrar til å redusere nivået med nesten 20%;
 10. tørre røde viner er kjent for deres beskyttende egenskaper mot fartøy (inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper). Den daglige normen er halvglass, hvis det ikke finnes medisinske kontraindikasjoner.

Anbefalt kosthold for høyt kolesterol

Før behandling begynner, bør du ta en analyse for å bestemme nivået av kolesterol i blodet, opprette en kroppsmasseindeks og konsultere en spesialist som vil bidra til å lage daglig diett basert på individuelle egenskaper og fysisk form.

Det anbefalte dietten for høyt kolesterol er også nyttig som forebygging og er relevant for sykdommer i blodkar, hjerte og vekttap problem. Grunnlaget for dietten er vegetabilsk kostfiber, vitamin C, A, B, L-karnitin og E, fytosteroler og andre antioksidanter.

Dieticians anbefaler å være oppmerksom på ikke bare hva du spiser, men også hvordan du gjør det. Ta maten porsjonsvis med et minimumsintervall på to timer. Del hele volumet av produkter i fem til seks mottakelser per dag. Under kostholdet er uunnværlige urtedekkinger. Til dette formålet: hundrosen, hestetail, maisstegmer, hagtorn, hagtorn, morwort, mynte, etc.

Kostholdet for høyt kolesterol kan se slik ut:

 • om morgenen - lavmette cottage cheese eller salat av ferske grønnsaker med havkål, te;
 • om et par timer - fruktsalat eller frisk frukt (grapefrukt, eple);
 • om ettermiddagen - vegetarisk suppe, poteter (kokt i en peeling) og / eller kokt kjøtt, kompott / juice;
 • for en ettermiddagsmat - infusjonen av en dogrose er ideell;
 • om kvelden - stuvede grønnsaker, dampet fisk og te;
 • før du går til sengs - et glass fettfri yoghurt.

Les Mer Om Fartøyene