Dysirkirkulatorisk encefalopati - symptomer og behandling av DEP i 2. grad

Dyscirculatory encephalopathy av 2. grad er en ganske vanlig nevrologisk sykdom i vår tid, som folk i eldre alder kan bli utsatt for.

Ofte utvikler sykdommen sakte, men med fullstendig ignorering kan det føre til slike beklagelige konsekvenser som et slag eller uførhet.

En særegen egenskap ved sirkulatorisk encefalopati av 2 grader fra 1 er dens Alvorlig symptomatologi og åpenbare kliniske bildera, nedsatt motorfunksjoner, sosial disadaptasjon.

Detaljer om symptomer og behandling av DAP 1

Discirkulatorisk encefalopati av 1. grad er en sykdom forbundet med dårlig arbeid i blodsirkulasjonen i hjernen, som igjen kan føre til n.

Årsaker til DEP i 2. grad

Det er et stort antall faktorer som kan føre til fremveksten av andre grad av kredsløbssirkulatorisk encefalopati. Det er to viktigste gruppe:

 1. Den første er forbundet med medfødte abnormiteter som forårsaker nedsatt blodgennemstrømning til hjernen.
 2. Den andre er knyttet til anskaffe mangler, på grunn av nevrologiske sykdommer eller hodeskader.

Hittil er legene oppmerksomme på slike store årsaker til forekomsten av DEP 2 grader:

 • Aterosklerose av arterier og kar, ledsaget av dyscirculatory aterosklerotisk encefalopati av 2. grad;
 • betennelse i blodårene eller vaskulitt;
 • osteokondrose i livmoderhalsens ryggrad, noe som forårsaker fastkjøring av karene, noe som fører til utseendet av symptomer på sykdommen;
 • vegeto-vaskulær dystoni spiller ingen liten rolle i fremveksten av disirkulatorisk encefalopati i 2. grad;
 • å få ulike typer giftstoffer i blodet med indre sykdommer, forgiftning, alkoholisme og røyking;
 • blodpropper i blodårene;
 • tilstedeværelsen av et forhøyet nivå av kolesterol, som kan deponeres på veggene av karene og forårsake deres hindring.

Risikogrupper

Diagnostikk av DEP 2 grad er mottakelig pasienter i alderen 35 til 55 år, men som ennå ikke har nådd pensjonsalderen. I utgangspunktet gjelder dette mennesker som har et yrke assosiert med aktiv hjernevirksomhet, siden hjernen er i konstant spenning, og det er ingen fysisk anstrengelse.

Etter 60 år øker risikoen for å utvikle disirkulatorisk encefalopati med 5-6 ganger.

Folk som lider av alkoholisme, nevrologiske sykdommer, diabetes mellitus er svært berørt av sykdommen.

Statistikk, funksjonshemming risiko

På dette tidspunktet er aterosklerotisk dyscirculatory encefalopati i 2. grad en av hovedårsakene til uførhet eller til og med død.

I de senere årene Antall pasienter begynner å vokse mer og mer, Dette førte til at ifølge statistikken om 6% av verdens befolkning lider av denne sykdommen.

Risikoen for funksjonshemning med DEP på 2 grader er høy nok sammenlignet med stadium 1 av denne sykdommen.

I sin tur kan funksjonshemming være av forskjellige grupper, avhengig av staten pasient:

 1. 3 gruppe funksjonshemning er gitt til pasienter som lider av DEP på 2 grader. Samtidig er livet ikke forstyrret, men i utførelsen av sine arbeidsoppgaver har pasienten noen problemer.
 2. 2 gruppe Funksjonshemming kan bare gi pasient 2 eller 3 grader av DEP. I dette tilfellet forstyrres pasientens vitale aktivitet, han opplever minnesdyp, det kan være slag, og han kan ikke utføre arbeidsfunksjonen i det hele tatt.
 3. 1 gruppe funksjonshemninger er bare gitt med DEP på 3 grader.

Dermed er denne type sykdom alvorlig og behandlingen bør næres med all ansvar, og ikke la den glide.

Klassifisering av DEP i 2. grad

Det er flere hovedtyper av dyscirculatory encefalopati i 2. grad, som er preget av deres kliniske bilde og egenskaper flow:

 1. Dysirkirkulatorisk encefalopati hypertensive type kan vises i svært ung alder, med sykdommen er svært akutt og rask. Karakterisert ved hyppig forekomst av hypertensive kriser, hvor det kan bli forverret på grunn av hva sykdommens forlengelse forverres. De viktigste symptomene er brudd på nevropsykologiske prosesser, hemming, humørsvingninger.
 2. Den vanligste typen DEP 2 grad - aterosklerotisk karsirkulatorisk encefalopati. Årsaken til denne sykdommen er aterosklerose i hjerneskipene. Progresjon av sykdommen fører til vanskeligheter i blodgennemstrømning og forringelse av hjernefunksjoner.
 3. venøs disirkulatorisk encefalopati oppstår på grunn av et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod, fører dette til akkumulering av blod i blodårene og klemming. Over tid fører dette til puffiness i hjernen, noe som forårsaker en forstyrrelse i hjernens aktivitet.
 4. Det er også blandet type, som kombinerer karakteristiske trekk ved hypertensiv og atherosklerotisk dyscirculatory encefalopati.

Symptomer og viktigste fremvoksende syndromer

Noen ganger er det svært vanskelig å identifisere symptomene på DEP 2-graden, fordi de kan være karakteristiske for andre sykdommer forbundet med nedsatt blodsirkulasjon eller hjernefunksjon.

Hovedfunksjonene kan være inkluderer:

 • minneproblemer;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap
 • multippel sklerose;
 • tap av koordinering;
 • redusert konsentrasjon, problemer med å tenke;
 • nervøsitet;
 • psykiske eller følelsesmessige unormaliteter
 • utvidelse av vener på fundus.

Fordel de viktigste syndromene i DEP 2 grad:

 1. Cephalic syndrom, som manifesterer seg i hodepine, oppkast, støy i ørene.
 2. Dysomnøs syndrom inkluderer ulike typer problemer forbundet med søvnforstyrrelser.
 3. Vistibulært og koordinerende syndrom, det dreier seg om problemer som er relatert til kroppens stilling i rom, gå, svimmelhet og koordinering generelt.
 4. Kognitivt syndrom, som inkluderer problemer med minne, tenkning, konsentrasjon og mye mer.

Det er verdt å nevne at disse symptomene på karsirkulatorisk encefalopati i 2. grad vises senere på kvelden, på grunn av den moralske og fysiske anstrengelsen som organismen ble utsatt for i løpet av dagen.

Diagnostiske teknikker

Bare en nevrolog kan diagnostisere en DEP i 2. grad, for dette må du være oppmerksom på følgende endringer i staten pasient:

 1. Utfør en nevropsykologisk undersøkelse av pasienten.
 2. Undersøk endringene i nevrologisk natur.
 3. Endringer som oppdages når undersøkt av en datortomografi. Denne metoden for forskning lar deg lære om mulige atrofiske prosesser i hjernen. Basert på funnene kan legen snakke om graden av vaskulær skade og selve hjernen.
 4. Typiske endringer i oppførelsen av REG. Denne studien er utført for å bestemme tilstanden til cerebral fartøy, deres fylling med blod og uregelmessigheter i deres arbeid. Basert på resultatene av undersøkelsen utarbeides et klinisk bilde og behandlingsmetoder for DEP av 2. grad, som oppsto på grunn av hypertensjon eller aterosklerose.
 5. Avvik, som ble registrert av ultralydsdopplerografi.

Behandling av DEP i 2. grad

Behandling av DEP i 2. grad presenteres mye vanskeligere enn 1 grad, men sammenlignet med disirkulatorisk encefalopati i 3 stadier, er det fortsatt mulig.

Å kurere DEP på 3 grader er det vanskeligste og behandlingen i dette tilfellet er svært kompleks og ineffektiv.

Med denne sykdommen foreskrives et stort antall medikamenter som bidrar til å senke blodtrykket, styrke og beskytte blodårene, forbedre blodstrømmen til hjernen og gjenopprette minne og tenkning.

Behandling av denne sykdommen, primært medisinering, men det kan ledsages av andre metoder.

Så de viktigste metodene for behandling av andre grad av kredsløpsforløpet encefalopati Det er:

 • overholdelse av dietter;
 • avvisning av dårlige vaner
 • fysioterapi;
 • terapeutiske øvelser;
 • akupunktur;
 • terapeutisk massasje;
 • trykkreduksjon;
 • forbedring av normal blodsirkulasjon;
 • refleksologi.

Komplikasjoner, konsekvenser og funksjonshemming

Som nevnt ovenfor, i 2. grad av DEP, er funksjonshemming av 2 eller 3 grupper mulig. Men dette er ikke en dom, siden det er en mulighet til å stoppe progresjonen sykdom og normalt liv.

Legene sier at DEP av 2d-graden kan bli braked i 5 år eller til og med i flere tiår.

Men det er verdt å huske at hvis du ignorerer symptomene eller forsinker turen til legen, kan du forårsake alvorlige komplikasjoner eller overføre sykdommen til siste, tredje fase.

Blant de alvorligste konsekvensene slipp:

 • slag;
 • ødem i hjernen;
 • blokkering av cerebral fartøy og samtidige sykdommer.

Forebyggende vedlikehold av DEP på 2 grader

Det er ikke så mange metoder for forebygging av DEP, men med riktig implementering, hvis du ikke forhindrer sykdommen, sakker du utviklingen.

Forebyggende vedlikehold følger, tilbringer selv ved de første stadiene av sykdomsutviklingen. For å gjøre dette, du trenger:

 • stadig overvåke blodtrykket, prøver å opprettholde det innenfor normale grenser;
 • nivået av kolesterol og dets fraksjoner i blodet;
 • som bør unngå stressende situasjoner, følelsesmessig stress, psykiske lidelser.

Med den eksisterende DEP i 2. grad er det nødvendig å gjennomgå et fullstendig undersøkelses- og behandlingsprogram 1-2 ganger i året for å forhindre sykdomsprogresjon.

funn

Tross alt, for å beskytte deg mot denne sykdommen, må du observere ganske enkle regler som vil hjelpe deg til alltid å føle deg frisk og full av energi.

Det er nok å lede en sunn livsstil, trene, spise riktig, og da vil du ha et langt, fullt liv.

Video: Behandling av encefalopati

Dyscirculatory encephalopathy er en langsomt utviklet sirkulatorisk insuffisiens i hjernen, noe som fører til brudd på funksjonene.

Behandling av hjerne-encefalopati

Utilstrekkelig ernæring av hjernen fører til døden av vevet. Denne prosessen varer i mange år, og pasientene vender seg til legen bare ved utseendet av åpenbare nevrologiske tegn. Blant disse sykdommene kan disirkulatorisk encefalopati (DEP) identifiseres. Denne sykdommen er preget av et kronisk kurs med gradvis økning i symptomer.

Ved encefalopati kode ICD-10 160-169 og lagres i avdelingen for cerebrovaskulære sykdommer (TSVB), ettersom det er patologiske forandringer av cerebrale kar er betraktet som den viktigste grunnen. Ifølge den internasjonale klassifiseringen er sykdommen delt i henhold til de fremvoksende symptomene og kurset uten manifestasjoner (164-165).

årsaker

Etter å ha diagnostisert DEP, bør legen finne ut grunnen til utvikling av en patologi. I mange tilfeller er det ekstremt vanskelig å gjøre, encefalopati av en kompleks genese er oftere en konsekvens av flere faktorer samtidig. I dette tilfellet kan 1-2 former for sykdommen kombineres. For å bestemme den eksakte årsaken til cerebral blodstrømssykdommer, vil en MR-undersøkelse være nødvendig.

Encefalopati av kompleks genese og dens enklere arter er konsekvensen av følgende årsaker:

 • Essensiell hypertensjon (høyt blodtrykk);
 • Mental overbelastning;
 • Aterosklerose av cerebrale (cerebrale) fartøyer;
 • Kronisk alkoholisme;
 • Vaskulær betennelse (blodkar i vaskulitt);
 • Post-stroke tilstand;
 • Dizontogenetiske egenskaper (uregelmessigheter av individuell utvikling);
 • Kombinert (flere) hodeskader;
 • Osteochondrose av livmorhalsdepartementet.

Former for patologi

Ddiagnose disirkulatorisk encefalopati har bare en type selvfølgelig - kronisk med gradvis progresjon. Det er satt på MP-tegn, som tydelig vises på magnetisk resonansbilder.

Denne typen er klassifisert i henhold til faktorene som påvirker utviklingen:

 • Aterosklerotisk encefalopati. Denne typen sykdom er en konsekvens av cerebral arteriosklerose. Encefalopati av vaskulær genese av denne arten finnes i de fleste tilfeller. Over tid øker sykdomsforløpet på grunn av nedsatt blodgass;
 • Resterende encefalopati. Det er et gjenværende fenomen. Forverringen av denne form for patologi kan manifestere seg år etter skade på nerveceller;
 • Venøs encefalopati. Denne typen sykdom er en konsekvens av forstyrret blodstrøm i hjerneårene. Utløpet av blod forverres og stagnasjon oppstår, noe som forårsaker trykk på karene. På grunn av dette fenomenet utvikler venøs encefalopati gradvis og hjerneaktiviteten reduseres;
 • Hypertensive. Denne sykdomsformen oppstår på grunn av det stadig økte trykket, spesielt mot krisesituasjonen. Manifest hypertensiv encefalopati kan selv i ung alder, og det preges av rask utvikling;
 • Blandet. Et utvalg oppstår ved kombinasjonen av aterosklerose og hypertensjon. Sirkulasjonen av blod er forstyrret, mot en krisesituasjon, utvikles encefalopati av blandet genese raskt.

Utviklingsstadier

For å forstå hva som er karsirkulatorisk hjernen encefalopati er mulig, fokuserer ikke bare på skjemaet, men også på graden av sykdommen. For hver av dem er det visse symptomer og egenskaper ved utvikling. Utviklingsstadiene i vaskulær encefalopati er:

 • Discirkulatorisk encefalopati av 1. grad. Det er preget av liten skade på hjernevævet. De er iboende i mange patologiske prosesser, så du må undersøkes i detalj. Hvis det er i tide å avsløre DEP på 1 grad, er det mulig å oppnå stabil remisjon (fravær av eksacerbasjoner). Denne fasen av patologien er symptomatisk:
  • Minneforringelse;
  • Svikt i rytmen av søvn;
  • Svimmelhet og hodepine;
  • Ustabil gang
  • Redusert mental kapasitet;
  • Støy i ørene.
 • Discirkulatorisk encefalopati av 2. grad. Den andre perioden begynner med angrep av hypokondrier og utvikling av disadaptasjon. Pasienten prøver stadig å kaste bort skylden og er hjemsøkt av en følelse av angst. På dette stadiet forekommer funksjonshemming vanligvis, men en person kan fortsatt utføre daglige oppgaver. DEP på 2 grader er vist med tegn:
  • Svak konsentrasjon av oppmerksomhet;
  • Progressiv minneverdigelse;
  • Delvis tap av selvkontroll;
  • Utvikling av pseudobulbar syndrom;
  • Konstant irritabilitet;
  • Depresjon.
 • Discirkulatorisk encefalopati i tredje grad. Den tredje utviklingsperioden betyr utseende av demens (demens). Pasienten forverres av alvorlighetsgraden av funksjonshemming, og han kan faktisk ikke betjene seg selv. Neurologiske symptomer utvikler seg. For ДЭП 3 grader er slike tegn karakteristiske:
  • Hindret reaksjon;
  • Betydelig reduksjon i mentale evner;
  • Ufrivillig urinering;
  • Manifestasjon av parkinsonisme;
  • Ustabil gang
  • Tap av evnen til å betjene deg selv (lag mat, vask, etc.).

Farten på patologien går avhengig av pasientens livsstil og de eksterne patologiene som påvirker utviklingen. I gjennomsnitt tar overgangen til en ny grad fra 2 til 5 år.

Generelle symptomer

Tegnene på karsirkulatorisk encefalopati er mangesidig. Folk finner det vanskelig å orientere seg i dem, og for å forenkle listen over vanlige tegn på sykdommen ble det samlet:

 • depresjon;
 • Shaky gang
 • svimmelhet;
 • Tap av selvkontroll
 • Tap av arbeidsferdigheter og selvbetjening;
 • hodepine;
 • Svak konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • Minneforringelse;
 • Demens.

Med dyscirculatory encefalopati blir symptomene gradvis mer uttalt. Etter å ha funnet 2-3 tegn, bør du umiddelbart kontakte legen din.

diagnostikk

For rettidig oppdagelse av patologi anbefaler eksperter at personer med aterosklerose, hypertensjon og andre årsaker til utviklingen periodisk undersøkes av en nevrolog. Hvis legen mistenker etter undersøkelsen, vil han utnevne en instrumentell undersøkelse:

 • elektroencefalogram;
 • MR undersøkelse;
 • rheoencephalography;
 • echoencephalography;
 • Ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy.

Legen vil se det nøyaktige bildet av hva som skjer på MR. Ved hjelp av denne type undersøkelse kan DEP differensieres fra andre patologier med lignende manifestasjoner, for eksempel Alzheimers sykdom, MS, etc.

For å finne ut årsaken til sykdommen, må du vende deg til slike leger:

I tillegg til hovedtyper av instrumentelle undersøkelsesmetoder, vil et koagulogram og et elektrokardiogram være nødvendig for å bestemme faktoren som utløser utviklingen av sykdommen. Bestemmelsesfaktor kan være daglig måling av trykk og overvåking av hjerterytme.

Alle de ovennevnte forskningsmetodene kan nøyaktig identifisere årsaken til utseendet og utviklingen av DEP, dens grad og flythastighet. Basert på disse dataene vil legen kunne utarbeide et behandlingsregime og fortelle pasienten om justeringer i livsstil.

Behandlingskurs

Behandling av karsirkulatorisk encefalopati er et etiopathogenetisk kompleks av metoder. Den inkluderer ulike terapier som tar sikte på å eliminere årsaken til patologien og mekanismen av opprinnelsen. For dette behandles eller kompenseres hovedpatologisk prosess og normaliserer blodsirkulasjonen i hjernekarrene.

Symptomer og behandling er alltid sammenhengende, og i tilfelle av DAP er de forbundet med den underliggende sykdommen. Utgangspunktet for terapi inkluderer metoder som er utformet for å eliminere det, siden vevsatrofi vil senke eller helt stoppe.

For etiotropisk behandling velges medisiner, avhengig av typen underliggende sykdom. Tabletter kan være nødvendig å redusere sukker eller trykk, et spesielt anti-stivnet kosthold, og så videre.. Noen ganger for å redusere kolesterolnivået i blodet er ikke lett, slik at behandlende lege foreskriver medisiner for denne spesielle typen Lovastina og Probucol.

Med hjerneens encefalopati består patogenetisk behandling i å eliminere faktorene som påvirker utviklingen av patologi. For dette formål, brukes medisiner som er beregnet på å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. Følgende grupper av legemidler er brukt:

 • A2-adrenoreceptorantagonister (Nicergoline);
 • Kalsiumkanalblokkere (Flunarizin);
 • Antiaggreganter (aspirin eller dipyridomol);
 • Inhibitorer av fosfodiesterase (Ginkgo, Biloba).

En viktig rolle i terapi spilles av nevroprotektorer, siden det er vanskelig å behandle sykdommen uten å beskytte nervene fra effekten av hypoksi. Blant legemidler fra denne gruppen er vanligvis piller basert på pyrrolidon (Piracetam) og GABA (fenibut) foreskrevet. Til samme formål brukes membranstabiliserende legemidler (Tsereton), vitaminkomplekser og kofaktorer.

Hvis cerebral vaskulær encefalopati ble provosert ved koagulering av karoten arterien og raskt utvikler seg, vil legen anbefale kirurgisk inngrep. Essensen av en slik operasjon er å fjerne det berørte området og normalisere kommunikasjonen mellom cerebral fartøyene. Når vertebralarterien er skadet, er kirurgisk inngrep rettet mot restaureringen.

Prognose og forebygging

Mange mennesker som lider av vaskulær encefalopati, tenk på hvor mye du kan leve med denne patologien. Legene anbefaler ikke å miste mot og behandle sykdommen ved første tegn. I de første 2 stadiene gir terapi gode resultater, og sykdommen slutter å utvikle seg

Noen ganger er det en raskt utviklende form for DEP. Folk med denne typen patologi går hvert nytt år til en ny scene. I dette tilfellet står pasienter ofte i funksjonshemming og irreversible konsekvenser. En ugunstig prognose gjelder blandede former av sykdommen, siden vedvarende kriser mot bakgrunnen av atherosklerosutvikling forverrer løpet av DEP.

Forebygging består i å opprettholde en sunn livsstil og ta medisiner for å stoppe den underliggende patologiske prosessen. I dette tilfellet kan du leve med DEP til alderdom.

Dysirkulatorisk encefalopati er en alvorlig sekundær komplikasjon. På grunn av det kan folk utvikle funksjonshemming, så det er nødvendig å umiddelbart identifisere denne lidelsen og starte et behandlingsforløp.

Diskutasjonsendring 1, 2 og 3 grader, hva er det, symptomene og behandlingsmåten

Vaskulære sykdommer, spesielt i situasjoner hvor de påvirker hjernen, er farlige komplikasjoner, opp til demens og hjerneslag. Det er viktig å holde rede på begynnelsen av de første angstsymptomene og starte en kvalifisert behandling på et tidlig stadium under tilsyn av en lege.

Definisjon av DEP - hva er det? Det er diagnostisert encefalopati (DEP) er plassert ved flere endringer er funnet i hjernevevet som følge av kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon.

årsaker

Forskerne fant ut hvilke forhold som påvirker utviklingen av dyscirculatory encephalopathy.

Det er flere kategorier:

 • Årsaker forbundet med genetiske lidelser som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 • Årsaker etter fødselen. Forbindelse med brudd på integriteten til hjernevæv på grunn av traumer eller sykdommer i nervesystemet.

Det er bevist at aterosklerotiske, inflammatoriske endringer i karene, krenkelse av karene ved ryggvirvlene i osteokondrose i den øvre ryggraden, er primært akseleratorer i den første gradens offensiv.

Indirekte påvirkes negativt av røyking, alkoholisme, overspising, mangel på mosjon - alt dette fører til en økning i dårlige kolesterolet, tetter blodårene og trombose, blant annet i hjernen.

I diabetes mellitus er det også endringer i blodkarene i hele organismen - derfor er dette syndromet også referert til som predisponerende faktorer i utviklingen av DEP.

Mekanismer for sykdomssykdom

Som et resultat av redusert blodtilførsel til hjernen av de ovennevnte årsakene, oppstår hypoksi - en kronisk mangel på oksygen i hjernecellene. Under oksygen sultens død dør de mest følsomme nervecellene i hjernen, og i deres sted forblir sentraliteter av sjeldne tilfeller - tomhet i sin essens, de kalles stille infarkter.

Først av alt dør hvite sager og subcortex dør. Krenkelser og gradvis forsvinner koblinger mellom ulike deler av hjernen, og derfor begynner å tenke, minne, følelsesmessig stabilitet. Deretter endres strukturer som er ansvarlige for koordinering av bevegelser.

Dermed er vaskulær insuffisiens dødsårsaken til hjerneceller og ødeleggelse av nevrale forbindelser.

Som et resultat utvikler en vedvarende nevrologisk lidelse - dyscirculatory encephalopathy.

utbredelsen

Trist statistikk gir skuffende data - ca 6% av verdens befolkning har en diagnose av DEP.

Blant befolkningsgruppene ble personer som lider av DEP i 2. grad identifisert blant 35-55-åringer. Sannsynligheten for forekomsten av DEP øker mange ganger hos eldre over 60 år.

Avhengigheten av sykdommen med yrket ble funnet ut - jo større antall tilfeller ble funnet blant personer som var engasjert i mentalt arbeid. Dette skyldes kroppens tvunget posisjon, mangel på motoraktivitet i løpet av dagen - og som følge av utviklingen av cervikal osteokondrose, provokerende DEP.

For det meste er eldre utsatt for sykdommen. Absolutt fravær av noen behandling bidrar til sin sakte progresjon, og til slutt fører det til slike dødelige komplikasjoner som et slag. På 2 grader, i motsetning til første grad dp, manifesteres motor dysfunksjon mer lys, forringelse av tilpasning til samfunnet.

klassifisering

Det er flere viktige typer dyscirculatory encephalopathy av 2. grad, forskjellig i spesifisitet av kurset og symptomer:

 1. Den vanligste typen DEP 2 grad - aterosklerotisk.

Grunnen er enkel og forferdelig omfanget av dens forekomst - blokkering av cerebral vaskulær aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrøm og normale prosesser i hjerneaktivitet.

 1. Den nest vanligste typen - hyperton

Det manifesterer seg hos unge pasienter og eldre. Ofte utvikler seg til alvorlig form på kort tid. Hovedsymptomet er en abrupt kraftig økning i blodtrykk til høye tall. Karakteristisk er forandringen i den psyko-statiske tilstanden av typen apati og inhibering.

 1. Den tredje typen - venøs encefalopati.

Årsaken ligger i den kompliserte utstrømningen av blod fra hjernen gjennom venene, dette fører til effusjon av væskefasen av blod i vevene rundt hjernens kar og dets puffiness. Kronisk stagnasjon av venøst ​​blod provokerer forværring av DEP.

 1. mixed skriver.

Dette skjemaet kombinerer funksjonene i alle tre av de ovennevnte skjemaene. Symptomatologi er foranderlig, hvorfor en lege kan ha noen problemer med å diagnostisere.

Symptomer - oppkast, diskordinering, tap av oppmerksomhet, knapphet og sløv tanke, stemningsstabilitet, endringer i fundus, minnesfall.

En slik sykdom som DEP innebærer tilstedeværelse av et antall syndromer:

 • Vestibular-koordinasjonssyndrom - Dette syndromet er preget av en forstyrrelse i det vestibulære apparatets arbeid, som er ansvarlig for normal koordinering av bevegelser og romlig følelse.
 • Dissonemisk syndrom - søvnforstyrrelser i alle manifestasjoner.
 • Cephalgisk syndrom - betyr bokstavelig talt en alvorlig hodepine, samt tilstedeværelsen i ørene til ringen, støy og noen ganger - oppkast.
 • Kognitivt syndrom - innebærer et brudd på tenkning, spesielt tydelig manifestert etter aktivt mentalt arbeid, oftere om kvelden.

Symptomer og behandling av DEP i 2. grad

Den beskrevne sykdommen utvikler seg gradvis over tid. For DEP 2 grader preget av en økning i lysstyrken av symptomer. Pasienter og deres slektninger legger merke til forverring av minne og intellekt, slutte å fullføre arbeidet. Selv på husstandsnivå, oppstår problemer. Lange timer slike pasienter kan sitte eller ligge i tomgang uten å vise noen interesse. Stemningen blir apatisk.

Kompleksiteten i diagnosen er at DEP i 2. grad er problematisk å skille fra DEP i tredje grad.

behandling

Med den andre graden av DAP er behandlingen primært rettet mot å gjenopprette normal blodtilførsel til hjernen og forhindre utvikling av mulige komplikasjoner. Sykdommen terapi inkluderer:

 • Nootropiske legemidler som forbedrer minne og mental aktivitet;
 • Narkotika som normaliserer blodtrykket;
 • Midler som reduserer blodets viskositet til forebygging av vaskulær trombose;
 • Legemidler som reduserer innholdet av lavdensitetslipoproteiner i blodet, involvert i dannelsen av aterosklerotiske plakk i karene.

VIKTIG! Narkotika bør foreskrives utelukkende av en lege! Det nødvendige behandlingsforløpet er valgt av en spesialist neurolog enkeltvis. Alle avtaler er avhengig av helsetilstanden og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Terapeutisk og profylaktisk diett, undertrykke forbruket av produkter med høyt fettinnhold, samt et redusert saltinnhold:

 • Redusert forbruk av kjøtt, hele stekt, røkt;
 • Regelmessig bruk av fettfattig fisk og annen sjømat i kostholdet;
 • Daglig forbruk av friske grønnsaker, frukt;
 • Nøtter og tørkede frukter;
 • Sour-melk produkter;
 • frokostblandinger;
 • Og også, opphør av røyking og alkoholmisbruk;
 • Terapeutisk fysisk trening.
 • Bad som fremmer vasodilasjon - for eksempel radon eller karbondioksid;
 • Den terapeutiske massen av kraftsonen bidrar til å lindre spenningen fra livmorhalsområdet og spasmer av blodkar;
 • Galvanoterapi av kraftsonen - prosedyren fremmer normalisering av blodsirkulasjonen;
 • Ultrafrekvensbehandling (UHF) - er rettet mot å øke blodstrømshastigheten, akselerere tilførselen av oksygen og næringsstoffer til vev, har antiinflammatorisk effekt;
 • Elektroslep - kjernen i teknikken er å stimulere lavfrekvente strømmer av hvitt og grått stoff i hjernen, terapi fremmer avslapning, forbedrer dannelsen av nye nevrale forbindelser;
 • Behandling av infrarød laserstråling - prinsippet om terapeutisk virkning er lik UHF-terapi.

Alle metoder for fysioterapi innebærer en kursapplikasjon av 8-20 prosedyrer.

Metoder for behandling av alternativ medisin kan brukes - akupunktur, hirudoterapi, fytoterapi.

diagnostikk

Diagnosen "Cirkulatorisk encefalopati av 2. grad" ligger innenfor en neurologs kompetanse. Legen vurderer alltid pasientens klager samlet, med tanke på klager fra pasientens slektninger og nærtstående personer, og indikatorene for objektiv undersøkelse.

Komplekset med instrumentelle undersøkelser inkluderer nødvendigvis:

 • Datamaskin og magnetisk resonanstomografi i hjernen - disse studiene reflekterer det mest komplette bildet av tilstanden av hjernevev på tidspunktet for
 • Rheoencefalografi av cerebral fartøyer - lar deg vurdere tilstanden til hjerneskarene selv ved deres ekspansjonsgrad og fylling med blod.

Konsultasjoner av hvilke spesialister som er nødvendige:

 • nevrolog;
 • kardiolog;
 • øyelege;
 • endokrinolog;
 • Psykoterapeut.

komplikasjoner

Uten skikkelig behandling og dispensarobservasjon av pasienter, er sykdomsprogresjonen og følgende komplikasjoner mulige:

 • Blødning i hjernen og hjerneslag;
 • Ødem i hjernen;
 • Hjerteinfarkt;
 • Demens.

funksjonshemming

For i dag er funksjonshemming bevilget dersom pasienten ikke klarer å utføre arbeidsoppgaver på grunn av den etablerte diagnosen "disirkulatorisk encefalopati".

Muligheten for uførhet med DEP på 1 grad er ikke høy.

I tilfelle DEP av 2. grad av sykdommen blir pasienter tildelt en tredje funksjonshemmede gruppe dersom de er i stand til å oppfylle en del av deres arbeidsforpliktelser.

Den andre gruppen er tildelt både ved 2 og 3 grader DEP - i denne varianten har pasientene periodiske dips i minnet. På ingen måte kan de utføre faglige oppgaver.

Den første gruppen av funksjonshemming kan bare tildeles ved DEP i 3. grad, noe som indikerer den store faren for dette skjemaet.

Ovennevnte punkter gjenspeiles i Russlands føderale lov "om sosial beskyttelse av funksjonshemmede". Oppgaven av en bestemt gruppe utføres etter å ha bestått medisinsk undersøkelse.

Hvor mange bor

Hvor mye kan du leve med problemet? Diagnostikk av DEP er langt fra å være en dom for pasienter. Tidlig påbegynt literat behandling kan redusere utviklingen av patologien til hjerneskade i flere tiår.

Hvis du ignorerer symptomene på sykdommen, skjer overgangen til neste stadium omtrent 18-24 måneder senere.

forebygging

Alle mennesker i fare bør systematisk overvåke blodtrykket deres hver dag. En gang i året for å sjekke blodet for innholdet av kolesterol, sukker. Å lede en sunn livsstil: Å spise riktig og fullt, å gi opp røyking og alkohol, for å være fysisk aktiv, for å unngå stress. Behandle dispensertilsyn hos den behandlende legen.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkirkulatorisk encefalopati - hjerneskade som skyldes kroniske langsomt progressiv cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser av forskjellig genese. Encefalopati manifestert ved en kombinasjon av kognitiv svekkelse med bevegelsesforstyrrelser og følelsesmessige kuler. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjoner av encefalopati er delt inn i 3 faser. I listen over undersøkelser gjennomført med vaskulær encefalopati omfatter ophthalmoscopy, EEG, REG, Echo-EG UZGD og tosidig skanning av cerebrale kar, hjerne MRI. Encefalopati blir behandlet individuelt utvalgt kombinasjon antihypertensive, kardiovaskulære, antiblodplate, nevrobeskyttende og andre stoffer.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP) er en utbredt sykdom i nevrologi. Ifølge statistiske data lider omtrent 5-6% av den russiske befolkningen av karsirkulatorisk encefalopati. Sammen med akutte slag, misdannelser og aneurysmer av cerebral fartøy, refererer DAP til vaskulær nevrologisk patologi, i strukturen som den opptar først og fremst i hyppigheten av forekomsten.

Tradisjonelt anses disirkulatorisk encefalopati å være en sykdom med hovedsakelig eldre alder. Imidlertid er den generelle trenden mot "foryngelse" av kardiovaskulære sykdommer også observert i forhold til DEP. Sammen med angina pectoris, myokardinfarkt, hjerneinfarkt, dysirkirkulatorisk encefalopati observeres i økende grad hos personer under 40 år.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

I hjertet av DEP er kronisk iskemi av hjernen, som resulterer fra forskjellige vaskulære patologier. Omtrent 60% av encefalopati forårsaket av aterosklerose, nemlig aterosklerotiske forandringer i veggene av cerebrale blodårer. Den nest største årsaken til DEP tar kronisk hypertensjon, som er observert i hypertensjon, kronisk glomerulonefritt, polycystisk nyresykdom, pheochromocytoma, Cushings sykdom, og andre. Hypertension encefalopati utvikler seg som et resultat av spastiske tilstander av cerebral arterie, som resulterer i utarming av cerebral blodstrøm.

Blant grunnene til at det er encefalopati, isolert patologien til vertebrale arterier, som gir opp til 30% av cerebral sirkulasjon. Clinic vertebrale arterie syndrom inkluderer symptomer og vaskulær encefalopati i vertebrobasilær basilære hjerne bassenget. Forårsaker utilstrekkelig blodstrøm i de vertebrale arterier, som fører til DEP kan være: Osteochondrose, nakkesøylen ustabilitet dysplastisk natur eller utvinne fra ryggmargsskade, Kimerli anomali defekter i vertebrale arterie.

Ofte forekommer disirkulatorisk encefalopati mot bakgrunnen av diabetes, spesielt i tilfeller der det ikke er mulig å holde blodsukkeret ved normens øvre grense. Diabetisk makroangiopati fører til utseendet av DAP-symptomer i slike tilfeller. Andre årsakssymptomer av disirkulatorisk encefalopati inkluderer craniocerebralt trauma, systemisk vaskulitt, arvelig angiopatier, arytmier, vedvarende eller hyppig arteriell hypotensjon.

Mekanismen for utvikling av dyscirculatory encefalopati

De etiologiske faktorene av DEP på en eller annen måte fører til svekkelse av cerebral sirkulasjon, og dermed til hypoksi og forstyrrelse av trofisme i hjerneceller. Som et resultat oppstår døden av hjerneceller ved dannelse av fortyndingsområder av hjernevev (leukoareose) eller flere små foci av såkalte "mute infarcts".

Den mest sårbare i kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon er den dype hvite substans i hjernen og subkortikale strukturer. Dette er på grunn av sin beliggenhet på grensen mellom vertebrobasilær og carotis-basilaris bassenget. Kronisk iskemi i de dype deler av hjernen fører til et sammenbrudd i kommunikasjonen mellom basalgangliene og hjernebarken, kalt "fenomenet separasjon." I henhold til moderne konsepter er "fenomenet atskillelse" er den viktigste patogene mekanismene for vaskulær encefalopati og bestemmer dens viktigste kliniske symptomer: kognitive forstyrrelser, emosjonelle sfære, og motorfunksjon. Karakteristisk encefalopati i begynnelsen av sin bane manifestert funksjonelle lidelser, som, hvis den er riktig behandling kan brukes reversibel, og deretter gradvis dannet et vedvarende nevrologisk underskudd, som ofte resulterer i pasient uførhet.

Det bemerkes at i omtrent halvparten av tilfeller fortsetter disirkulatorisk encefalopati i kombinasjon med neurodegenerative prosesser i hjernen. Dette skyldes generality av faktorer som fører til utvikling av både cerebrovaskulære sykdommer i hjernen og degenerative endringer i hjernevæv.

Klassifisering av dyscirculatory encephalopathy

Etiologien til disirkulatorisk encefalopati er delt inn i hypertensiv, aterosklerotisk, venøs og blandet. Av strømmenes natur blir sekken progressiv (klassisk), remitterende og raskt progressiv (galopperende) karsirkulatorisk encefalopati utsatt.

Avhengig av alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, blir dyscirculatory encefalopati klassifisert i scenen. Encefalopati trinn I er kjennetegnet ved subjektiv størrelse fleste manifestasjoner av mild kognitiv svekkelse og fravær av forandringer i neurologisk status. Discirkulatorisk encefalopati i stadium II er preget av utprøvde kognitive og motoriske forstyrrelser, forverring av følelsesmessige lidelser. Discirkulatorisk encefalopati i III-scenen er i hovedsak vaskulær demens av varierende alvorlighetsgrad, ledsaget av ulike motoriske og psykiske lidelser.

Initial manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Karakteristisk er diskret og gradvis start vaskulær encefalopati. I den innledende fasen av DEP i forgrunnen kan gå uorden emosjonelle sfære. Omtrent 65% av pasientene med sirkulasjons encefalopati er depresjon. Et karakteristisk trekk ved vaskulær depresjon er at pasienter ikke pleier å klage over lav humør og depresjon. De fleste som hypokondre nevrose pasienter, pasienter med DEP fast på ulike somatiske ubehag. Encefalopati oppstår i slike tilfeller med klager over ryggsmerter, leddsmerter, hodepine, øresus eller summende i ørene, smerter i ulike organer og andre uttrykk som ikke helt passer inn i det eksisterende klinikken pasienten somatisk patologi. I motsetning depressiv nevrose, depresjon med vaskulær encefalopati skjer på bakgrunn av en mindre traumatisk situasjon eller uten grunn, svarer dårlig på antidepressiva og psykoterapi.

Encefalopati innledende fasen kan uttrykkes i økt emosjonell labilitet, irritabilitet, humørsvingninger, ukontrollerbare gråt tilfeller av ubetydelig anledning, angriper en aggressiv holdning overfor andre. Slike manifestasjoner, i tillegg til pasientens klager på tretthet, søvnforstyrrelser, hodepine, forvirring, innledende encefalopati lik nevrasteni. Imidlertid er en kombinasjon av disse symptomene med tegn på brudd på kognitive funksjoner typisk for karsirkulatorisk encefalopati.

I 90% av tilfellene manifesterer seg kognitiv svekkelse i de tidligste stadier av utviklingen av karsirkulatorisk encefalopati. Disse inkluderer: et brudd på evnen til å fokusere oppmerksomhet, hukommelsessvikt, vanskeligheter med å organisere eller planlegge for enhver aktivitet, redusere tempoet i tenkning, tretthet etter mentalt stress. Typisk for DEP er forstyrrelsen av gjengivelsen av informasjon mottatt mens du opprettholder minnet om livshendelser.

Motorforstyrrelsene som følger med den første fasen av karsirkulatorisk encefalopati omfatter hovedsakelig klager av svimmelhet og ustabilitet i å gå. Det kan være kvalme og oppkast, men i motsetning til ekte vestibulær ataksi, vises de som svimmelhet bare når de går.

Symptomer på dyscirculatory encefalopati II-III stadium

Discirkulatorisk encefalopati II-III-stadiet er preget av økning i kognitive og motoriske lidelser. Det er en betydelig forringelse i minnet, mangel på oppmerksomhet, intellektuell tilbakegang, uttrykt vanskeligheter når det er nødvendig for å utføre gjennomførbart tidligere mentalt arbeid. Samtidig kan pasienter med DAP ikke tilstrekkelig vurdere tilstanden deres, overestimere effektiviteten og intellektuelle evner. Over tid mister pasienter med karsirkulatorisk encefalopati evnen til å generalisere og utvikle et handlingsprogram, begynner å navigere dårlig i tid og sted. I tredje fase av karsirkulatorisk encefalopati, er det merket forstyrrelser i tenkning og praksis, personlighetsforstyrrelser og oppførsel. Demens utvikler seg. Pasienter mister evnen til å lede en arbeidsaktivitet, og med dypere brudd mister de selvbetjeningsevner.

Fra forstyrrelser i den emosjonelle sfæren, blir disirkulatorisk encefalopati av senere stadier ofte ledsaget av apati. Det er et tap av interesse i tidligere hobbyer, mangel på motivasjon for enhver yrke. Med diskirkulatorisk encefalopati III-fase kan pasienter engasjere seg i litt uproduktiv aktivitet, og gjør ofte ingenting. De er likegyldige for seg selv og hendelser rundt dem.

Ubetydelig i første fase av disirkulatory encephalopathy motor forstyrrelser, i det etterfølgende blir åpenbare for andre. Typisk for DEP er forsinket å gå i små trinn, ledsaget av shuffling på grunn av at pasienten ikke kan rive foten fra gulvet. En slik shuffling gang med karsirkulatorisk encefalopati ble kalt "skiløperens gang". Det er karakteristisk at når du går til en pasient med en DEP, er det vanskelig å begynne å bevege seg fremover og også vanskelig å stoppe. Disse manifestasjonene, som selve gangen til en pasient med DAP, har en betydelig likhet med klinikken for Parkinsons sykdom, men i motsetning til det er ikke ledsaget av nedsatt motor i hendene. I forbindelse med dette kalles klinisk-lignende kliniske manifestasjoner av diskirkulatorisk encefalopati "parkinsonisme i den nedre delen av kroppen" eller "vaskulær parkinsonisme".

I tredje fase av DEP observeres symptomer på oral automatisme, alvorlige taleforstyrrelser, tremor, parese, pseudobulbar syndrom, urininkontinens. Det kan være epileptiske anfall. Ofte følger plutselig encefalopati II-III-scenen med faller under gang, spesielt ved stopp eller sving. Slike fall kan resultere i brudd på ekstremiteter, spesielt når kombinasjonen av DEP med osteoporose.

Diagnose av dyscirculatory encefalopati

Av ubestridelig betydning er den tidligere gjenkjenningen av symptomer på dyscirculatory encephalopathy, som muliggjør rettidig initiering av vaskulær terapi av eksisterende sykdommer i cerebral sirkulasjon. Til dette formål anbefales en periodisk undersøkelse av nevrolog til alle pasienter med risiko for å utvikle DAP: hypertensive pasienter, diabetikere og personer med aterosklerotiske forandringer. Og den siste gruppen kan inkludere alle eldre pasienter. Siden kognitiv funksjonsnedsettelse som følger med den sirkulatoriske encefalopati i de innledende stadiene, kan forbli ubemerket av pasienten og hans slektninger, er det nødvendig med spesielle diagnostiske tester for å oppdage dem. For eksempel tilbys pasienten å gjenta ordene uttalt av legen, tegne et tallerken med piler som angir den angitte tiden, og deretter tilbakekalle ordene han gjentok for legen.

Som en del av diagnostisering av vaskulære encefalopati holdt en konsultasjon med et oftalmologisk ophthalmoscopy og definisjon synsfeltpar, EEG, Echo-EG og REG. Viktigheten i å identifisere vaskulære forstyrrelser i et DEP UZDG hode og nakke fartøy, tosidig skanning og MPA cerebrale kar. Gjennomføring MR av hjernen hjelper til å skille discirculatory encefalopati med cerebral patologi av en annen opprinnelse: Alzheimers sykdom, disseminert encefalomyelitt, Creutzfeldt - Jakobs sykdom. Det mest betydningsfulle trekk er deteksjon av vaskulær encefalopati foci "tause" hjerteinfarkt, mens tegn på cerebral atrofi og leukoaraiosis partier kan også observeres i neurodegenerative sykdommer.

Diagnostisk for utløsende faktorer bak utviklingen av vaskulær encefalopati omfatter kardiolog konsultasjon, blodtrykksmåling, koagulering, bestemmelse av kolesterol og lipoproteiner blod, blod sukker analyse. Hvis det er nødvendig, til pasienter med DEP tilordnet konsultasjon endokrinolog, daglig overvåking av blodtrykk, nyre konsultasjon, diagnostisere arytmi - daglig EKG og EKG-overvåking.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Den mest effektive mot disirkulatorisk encefalopati er en kompleks etiopathogenetisk behandling. Det skal være rettet mot å kompensere for den eksisterende kausative sykdommen, forbedre mikrosirkulasjonen og hjernens sirkulasjon, samt beskytte nervene fra hypoksi og iskemi.

Kausal behandling vaskulære encefalopati kan innbefatte individuell utvalg av antihypertensive og antidiabetiske midler, anti-stivnet diett, og så videre. Når encefalopati skjer på en bakgrunn av høye nivåer av blodkolesterol blir ikke redusert av en diett, DEP-behandlinger inkluderer kolesterolsenkende medikamenter (lovastatin, gemfibrozil, probucol).

Grunnlaget for pathogenetic behandling av vaskulær encefalopati lage medikamenter som forbedrer cerebral hemodynamikken og ikke fører til effekten av "stjele". Disse omfatter kalsiumkanalblokkere (nifedipin, modipin), fosfodiesterase-inhibitorer (pentoksyfyllin, ginkgo biloba), a2-adrenerge reseptor-antagonister (piribedil, nicergolin). Siden encefalopati ofte ledsaget av øket blodplate-aggregering hos pasienter med DEP anbefalte levetid praktisk talt å motta antiblodplatemidler: acetylsalicylsyre eller ticlopidin, og i nærvær av kontraindikasjoner dertil - dipyridamol (magesår, gastrointestinal blødning osv.).

En viktig del av behandlingen av vaskulære encefalopati stoffene utgjøre et nevrobeskyttende virkning, øke evnen av nerveceller for å operere under forhold med kronisk hypoksi. Av slike medikamenter til pasienter med sirkulasjons encefalopati foreskrevne pyrrolidonderivater (piracetam, etc.), derivater av GABA (N-nicotinoyl gamma-aminosmørsyre, gamma-aminosmørsyre, aminofenilmaslyanaya syre), animalske legemidler (gemodializat fra blodet til kalver, cerebrale hydrolysat griser, cortexin), membran legemidler (kolin alphosceratus), kofaktorer og vitaminer.

I tilfeller hvor encefalopati forårsaket av innsnevring av lumen i den indre halsarterie, og nådde 70%, og er kjennetegnet ved hurtig progresjon, episoder av TIA eller lite utslag operativ behandling DEP. Ved stenose består operasjonen av karotid endarterektomi, med full okklusjon - i dannelsen av ekstra-intrakranial anastomose. Hvis karsirkulatorisk encefalopati skyldes en anomali i vertebralarterien, blir dens rekonstruksjon utført.

Prognose og forebygging av dyscirculatory encephalopathy

I de fleste tilfeller kan tilstrekkelig og rettidig regelmessig behandling bremse utviklingen av encefalopati jeg til og med stadium II. I noen tilfeller er det en rask progresjon hvori hver suksessive trinn utvikler seg fra de foregående 2 år. Dårlig prognostisk tegn er en kombinasjon av vaskulær encefalopati med degenerative hjerneendringer, og som forekommer på bakgrunn av DEP hypertensiv krise, akutte cerebrovaskulære hendelser (TIA, ischemiske eller hemoragisk slag), er hyperglykemi dårlig kontrollert.

Den beste forebygging av vaskulær encefalopati er en korreksjon av eksisterende brudd i lipidmetabolismen, bekjempe aterosklerose, var effekten av antihypertensiv terapi, et tilstrekkelig utvalg av antihyperglykemisk terapi for diabetikere.

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP): diagnose, symptomer og stadier, behandling

Dyscirculatory encephalopathy (DEP) er en jevn fremgang, kronisk skade på nervesvevet i hjernen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blant alle vaskulære sykdommer i den nevrologiske profilen, tar DEP førsteplassen i frekvens.

Inntil nylig var denne sykdommen forbundet med alderdom, men i de senere år har situasjonen forandret seg, og sykdommen er diagnostisert allerede for den frivillige befolkningen på 40-50 år. Problemets haster er forårsaket av det faktum at irreversible endringer i hjernen fører ikke bare til en endring i oppførsel, tenkning og psykomotional tilstand av pasienter. I en rekke tilfeller er funksjonshemming påvirket, og pasienten trenger hjelp utenfor og pleier når man utfører vanlige husholdningsoppgaver.

Til grunn for utviklingen av vaskulær encefalopati er kroniske skader på nervevevet på grunn av hypoksi-indusert vaskulær patologi, men DEP refererer til antall av cerebrovaskulære sykdommer (TSVB).

 • Mer enn halvparten av tilfeller av DAP er assosiert med aterosklerose, når lipidplakkene forhindrer normal bevegelse av blod gjennom cerebrale arterier.
 • En annen viktig årsak til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er hypertensjon, hvori der er en krampe av de små arterier og arterioler, en irreversibel endring i vaskulære vegger i form av dystrofi og multippel sklerose, som til slutt fører til problemer med å levere blod til nervecellene.
 • I tillegg til aterosklerose og hypertensjon, kan årsaken til vaskulære encefalopati være diabetes, er rygg patologi hemmet når blodstrømmen i den vertebrale arterier, vaskulitt, cerebrale vaskulære misdannelser, traumer.

Ofte, spesielt hos eldre pasienter, er en kombinasjon av flere årsaksfaktorer - aterosklerose og hypertensjon, hypertensjon og diabetes, og muligens tilstedeværelsen av flere sykdommer, mens han snakker om encefalopati av blandet opprinnelse.

på grunnlag av DEP - brudd på blodtilførselen til hjernen på grunn av en eller flere faktorer

DEP har de samme risikofaktorene som sykdommene forårsaker det, fører til en nedgang i blodstrømmen i hjernen: Overvekt, røyking, alkoholmisbruk, unøyaktigheter i ernæring, stillesittende livsstil. Kunnskaper om risikofaktorer gjør det mulig å utføre forebygging av DAP selv før forekomsten av symptomer på patologi.

Utvikling og manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Avhengig av årsaken utmerker seg flere typer vaskulær encefalopati:

 1. Hypertensive.
 2. Aterosklerotisk.
 3. Venøs.
 4. Blandet.

Endringer i fartøyene kan være forskjellige, men siden resultatet på en eller annen måte er et brudd på blodstrømmen, er manifestasjonene av ulike typer encefalopati stereotyp. De fleste eldre pasienter er diagnostisert med blandet form av sykdommen.

Av naturens natur kan encefalopati være:

 • Raskt utviklet, når hvert trinn tar omtrent to år;
 • Remitter med en gradvis økning i symptomer, midlertidige forbedringer og en jevn nedgang i intelligens;
 • Klassisk, når sykdommen er strukket i mange år, før eller senere fører til demens.

Pasienter og deres slektninger, konfrontert med en diagnose av DAP, vil vite hva de kan forvente av patologi og hvordan de skal håndtere det. Encefalopati kan tilskrives antall sykdommer i hvilke en vesentlig byrde på ansvar og bekymringer faller på de omkringliggende syke mennesker. Slægtninge og slektninger bør vite hvordan patologi vil utvikle seg og hvordan de skal oppføre seg med et sykt familiemedlem.

Kommunikasjon og sameksistens med en pasient med encefalopati er noen ganger en vanskelig oppgave. Det er ikke bare behovet for fysisk hjelp og omsorg. Spesielt vanskelig er kontakten med pasienten, som allerede er i den andre fasen av sykdommen blir vanskelig. Pasienten kan ikke forstå andre eller forstå på sin egen måte, og han mister ikke alltid umiddelbart muligheten for aktiv handling og talekommunikasjon.

Slægtninge som ikke fullt ut forstår essensen av patologi, kan gå inn i en tvist, bli sint, fornærmet, prøv å overbevise en pasient om noe som ikke vil gi noe resultat. Pasienten deler i sin tur sine naboer eller bekjente med sin begrunnelse om hva som skjer hjemme, er tilbøyelig til å klage på ikke-eksisterende problemer. Skje, det kommer til klager i ulike tilfeller, fra boligkontoret og slutter med politiet. I en slik situasjon er det viktig å utøve tålmodighet og takt, og husk alltid at pasienten ikke skjønner hva som skjer, ikke kontrollerer seg selv og er ikke i stand til selvkritikk. Å forsøke å forklare noe for pasienten er en helt ubrukelig sak, så det er bedre å ta sykdommen og forsøke å forene seg med den voksende demens i en elsket.

Dessverre er det ikke uvanlig at voksne barn, desperat, opplever impotens og til og med sinne, er klare til å nekte å ta vare på en syke foreldre og overføre dette ansvaret til staten. Slike følelser kan bli forstått, men det er alltid nødvendig å huske at foreldrene en gang ga all sin tålmodighet og styrke den voksende baby, ikke sove om natten, behandlet, hjulpet og var alltid der, men fordi omsorg for dem - en direkte plikt for voksne barn.

Symptomene på sykdommen er sammensatt av brudd på de intellektuelle, psykomotoriske, motoriske lidelsene, avhengig av hvor alvorlig disse bestemmer stadiet av DEP og prognose.

Klinikken skiller tre stadier av sykdommen:

 1. Den første fasen er ledsaget av mindre brudd på kognitive funksjoner, som ikke hindrer pasienten i å jobbe og fører en vanlig livsstil. Neurologisk status er ikke krenket.
 2. I andre fase blir symptomene forverret, det er et klart brudd på intellektet, det er motorforstyrrelser, psykiske abnormiteter.
 3. Den tredje fasen - den mest vanskelig, er vaskulær demens med en skarp nedgang av intelligens og tenkning, brudd på nevrologisk status, som krever konstant overvåking og vedlikehold av uføre ​​pasienter.

DEP på 1 grad

Diskusjonen av encefalopati av 1. grad fortsetter vanligvis med en overvekt av følelsesmessige lidelser. Klinikken utvikler seg gradvis, gradvis, andre legger merke til endringer i karakteren, skriver av dem for alder eller tretthet. Mer enn halvparten av pasientene med den første fasen av DAP lider av depresjon, men er ikke tilbøyelige til å klage over det, er hypokondriak, apatisk. Depresjon skjer av en mindre årsak eller uten det, mot en bakgrunn av fullstendig velvære i familien og på jobben.

Deres klager pasienter med DEP av 1 grad konsentrere seg om somatisk patologi, ignorerer humørsvingninger. Så er de bekymret for smerter i leddene, ryggen, magen, som ikke samsvarer med den virkelige graden av skade på indre organer, mens apati og depresjon er lite bekymret for pasienten.

Det er veldig karakteristisk for DEP er forandringen i følelsesmessig bakgrunn, ligner neurastheni. Det er plutselige endringer i humør fra depresjon til plutselig glede, grunnløs gråt, angrep mot aggresjon mot andre. Ofte er søvn forstyrret, tretthet, smerte i hodet, fravær og glemsomhet. Differensial DEP fra nevrasteni betraktes som en kombinasjon av de beskrevne symptomene med kognitive forstyrrelser.

Kognitiv svekkelse er funnet hos 9 av 10 pasienter og inkluderer vanskeligheter med konsentrasjon, hukommelsestap, rask tretthet med mental aktivitet. Pasienten mister den tidligere organisasjonen, opplever vanskeligheter med å planlegge tid og plikter. Han husker hendelsene fra sitt liv, gjengir han nesten ikke informasjonen han nettopp har mottatt, han husker ikke godt hva han har hørt og lest.

I første fase av sykdommen vises allerede visse motoriske lidelser. Det er klager på svimmelhet, ustabilitet i gang og selv kvalme med oppkast, men de vises bare under gangavstand.

DEP av 2. grad

Progresjon av sykdommen fører til DEP 2 grader, når Ovennevnte symptomer er forverret, det er en betydelig reduksjon i intelligens og tenkning, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, Men pasienten kan ikke objektivt vurdere sin tilstand, ofte overdriver hans evner. Det er vanskelig å trekke en klar linje mellom den andre og tredje graden av DEP, men absolutt tap av evnen til å arbeide og muligheten for selvstendig eksistens er ubestridelig for tredje grad.

En kraftig nedgang i etterretning forhindrer oppfyllelse av arbeidsoppgaver, skaper visse vanskeligheter i hverdagen. Arbeidet blir umulig, interessen for vanlige hobbyer og en hobby går tapt, og pasienten kan tilbringe timer for noe ubrukelig eller i det hele tatt å sitte i tomgang.

Orienteringen i rom og tid er forstyrret. Å gå til butikken, kan en person som lider av en DEP, glemme de planlagte kjøpene, og komme ut av det husker ikke alltid veien hjem. Slægtninge bør være oppmerksomme på slike symptomer, og hvis pasienten selv forlater huset, er det bedre å sikre tilstedeværelsen av minst noe dokument eller notat med adressen, da det ofte er tilfeller med å finne et hjem og slektninger til slike pasienter som plutselig mistet.

Den følelsesmessige sfæren fortsetter å lide. Bytte stemninger gir vei til apati, likegyldighet til hva som skjer og andre. Kontakt med pasienten blir nesten umulig. Det er ingen tvil om at det er merkbare motorforstyrrelser. Pasienten går sakte og blander beina sine. Det skjer at det i begynnelsen er vanskelig å begynne å gå, og da er det vanskelig å stoppe (som parkinsonisme).

Heavy DEP

DEP av alvorlig grad er uttrykt i demens, når Pasienten mister helt sin evne til å tenke og utføre målrettet handling, apatisk, kan ikke navigere i rom og tid. På dette stadium er forstyrres eller til og med fraværende en tilkoblet tale fremstår som grov nevrologiske symptomer i form av orale automatism tegn, karakterisert ved dysfunksjon av bekkenbevegelsesforstyrrelser mulig parese og lammelse, anfall.

Hvis pasienten fortsatt kan stå og gå i demensstadiet, må man huske muligheten for faller som er fulle av brudd, spesielt hos eldre med osteoporose. Alvorlige brudd kan bli dødelig i denne kategorien av pasienter.

Demens krever konstant omsorg og hjelp. En syke person, som et lite barn, kan ikke spise, gå på toalettet, ta vare på seg selv og tilbringe mesteparten av tiden sin eller ligge i sengen. Alle ansvar for å opprettholde sitt liv bæres av slektninger, gir hygieniske prosedyrer, kosttilskudd, som er vanskelig å stryke, de overvåker også tilstanden til huden for ikke å gå glipp av forekomsten av trykksår.

I noen grad med alvorlig encefalopati kan slektninger bli enda enklere. Pleie, som krever fysisk innsats, involverer ikke kommunikasjon, og derfor er det ingen forutsetninger for tvister, vred og vrede på ord som pasienten ikke er klar over. På stadium av demens skriver de ikke lenger klager og forstyrrer ikke naboens historier. På den annen side, for å observere den faste nedgangen til en elsket uten mulighet for hjelp og forstås av dem, er en tung psykologisk byrde.

Noen ord om diagnose

Symptomer på begynnelsen encefalopati kan være ubetydelig for pasienten eller hans slektninger, så Nevrologisk konsultasjon - den første tingen å gjøre.

Risikogruppen omfatter alle eldre, diabetikere, hypertensive pasienter, personer med aterosklerose. Legen vil ikke bare vurdere den generelle tilstanden, men også utføre enkle tester for kognitiv funksjonsnedsettelse. Han vil be deg om å tegne en klokke og merke tiden, gjenta ordene i riktig rekkefølge, etc.

Diagnostikk av DEP krever konsultasjon av en oftalmolog, elektroencefalografi, ultralyd med doppler av karene i hode og nakke. For å utelukke en annen patologi i hjernen, er CT og MR vist.

Forklaring av årsakene til DEP involverer EKG, blodprøve for lipidspektret, koagulogrammer, bestemmelse av blodtrykk, blodsukkernivå. Det er tilrådelig å konsultere en endokrinolog, en kardiolog, i noen tilfeller - en vaskulær kirurg.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati bør være omfattende, med sikte på å eliminere ikke bare symptomene på sykdommen, men også årsaker, forårsaker endringer i hjernen.

Rettidig og effektiv behandling av hjernepatologi har ikke bare den medisinske aspektet, men også en sosial og selv økonomisk, fordi sykdommen fører til avbrudd av arbeidsevne og, til slutt, funksjonshemming og pasienter i alvorlige stadier krever hjelp utenfra.

DEP-behandling er rettet mot å forebygge akutte vaskulære sykdommer i hjernen (slag), korrigere sykdomsforløpet og gjenopprette hjernens funksjon og blodstrømmen i den. Medikamentterapi kan gi et godt resultat, men bare med pasientens medvirkning og ønske om å bekjempe sykdommen. Først av alt er det nødvendig å revidere livsstilen og spisevaner. Ved å eliminere risikofaktorene hjelper pasienten i stor grad legen i kampen mot sykdommen.

Ofte på grunn av vanskeligheten ved å diagnostisere de innledende stadier, begynner behandlingen med 2. grad av DEP, når kognitiv svekkelse ikke lenger er i tvil. Likevel tillater det ikke bare å bremse utviklingen av encefalopati, men også å bringe pasientens tilstand til et nivå som er akseptabelt for uavhengig livsaktivitet og i noen tilfeller arbeidskraft.

Ikke-medisinsk terapi av dyscirculatory encephalopathy inkluderer:

 • Normalisering eller i det minste vektreduksjon til akseptable verdier;
 • diett;
 • Utelukkelse av dårlige vaner;
 • Fysisk aktivitet.

Overvekt betraktes som en risikofaktor for utvikling av både hypertensjon og aterosklerose, så det er svært viktig å få det tilbake til det normale. For dette er både en diett og fysisk anstrengelse nødvendig, som er mulig for pasienten i forbindelse med hans tilstand. Å bringe livsstilen tilbake til normal, utvide fysisk aktivitet, er det verdt å slutte å røyke, noe som påvirker vaskulærveggene og hjernevævet negativt.

Kosthold i DAP bør bidra til å normalisere fettmetabolismen og stabilisere blodtrykket, Derfor anbefales det å redusere forbruket av animalsk fett, og erstatte dem med vegetabilsk fett. Det er bedre å nekte fett kjøtt til fordel for fisk og sjømat. Mengden bordssalt bør ikke overstige 4-6 g per dag. I dietten bør være et tilstrekkelig antall matvarer som inneholder vitaminer og mineraler (kalsium, magnesium, kalium). Fra alkohol må også gi opp, fordi bruken bidrar til utviklingen av hypertensjon, og fettstoffer og kalori snacks er en direkte vei til aterosklerose.

Mange pasienter har hørt om behovet for et sunt kosthold, selv opprørt, de tror at du må gi opp mange av de matvarer og delikatesser, men dette er ikke sant, fordi kjøttet ikke nødvendigvis steke i olje, akkurat nok av det til å koke. Med DEP, er frisk frukt og grønnsaker nyttig, hvilken moderne mann forsømmer. Dietten er stedet for poteter, løk og hvitløk, urter, tomater, magert kjøtt (kalvekjøtt, kalkun), alle typer meieriprodukter, nøtter og korn. Salater er bedre å fylle med vegetabilsk olje, men fra majones er det nødvendig å nekte.

I de tidlige stadiene av sykdommen, når de første tegnene på hjerneskade har nettopp dukket opp, er det nok å revidere livsstilen og ernæringen, og ta hensyn til sportsaktiviteter. Med patologiens fremgang er det behov for medisinbehandling, som kan være patogenetisk, rettet mot den underliggende sykdommen, og symptomatisk, utformet for å eliminere symptomene på DAP. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling mulig.

medisinering

Patogenetisk terapi dyscirculatory encephalopathy inkluderer kjemper med høyt blodtrykk, vaskulær skade aterosklerotisk prosess, brudd på fett og karbohydratmetabolisme. For formål med patogenetisk behandling av DEP foreskrives preparater av forskjellige grupper.

For å eliminere hypertensjon gjelder:

 1. Angiotensin-omdannende enzymhemmere er indisert for pasienter med hypertensjon, særlig ung alder. Denne gruppen omfatter beryktet kapropril, lisinopril, losartan et al., Viste at disse medikamentene kan redusere graden av kardial hypertrofi og medium, muskel, arterioler lag, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i total og mikrosirkulasjonen, spesielt.
  ACE-hemmere er foreskrevet for pasienter med diabetes mellitus, hjertesvikt, aterosklerotiske lesjoner av nyrene. Å nå normale blodtrykksdiagrammer, er pasienten langt mindre mottakelig, ikke bare for kronisk iskemisk hjerneskade, men også for slag. Doser og behandlingsregime for medisiner i denne gruppen er valgt individuelt basert på egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.
 1. Betablokkere -.. atenolol, pindolol, propranolol, etc. Disse stoffene reduserer blodtrykket og hjelpe til å gjenopprette funksjonen av hjertet, noe som er spesielt nyttig for pasienter med arytmier, iskemisk hjertesykdom og kronisk hjertesvikt. Betablokkere kan administreres i parallell med ACE-inhibitorer, og hindringer for deres anvendelse kan være diabetes, bronchial astma, i visse typer av ledningsforstyrrelser i hjertet, så behandling velges kardiolog etter detaljert undersøkelse.
 2. Kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem, verapamil) forårsaker en antihypertensiv effekt og kan bidra til normalisering av hjerterytmen. I tillegg eliminerer legemidlene i denne gruppen vaskulær spasme, reduserer stressen i de arteriolære veggene og forbedrer dermed blodstrømmen i hjernen. Bruk av nimodipin hos eldre pasienter eliminerer noen kognitiv svekkelse, og har en positiv effekt selv i stadium av demens. Et godt resultat er bruk av kalsiumantagonister for alvorlige hodepine forbundet med DEP.
 3. Vanndrivende stoffer (furosemid, veroshpiron, gipotiazid) er konstruert for å redusere trykket ved å fjerne overflødig væske og redusere volumet av sirkulerende blod. De er foreskrevet i kombinasjon med ovennevnte grupper av legemidler.

Etter normalisering av trykk, bør behandlingsstadiet av DAP være kampen mot brudd på fettmetabolismen, fordi aterosklerose er den viktigste risikofaktoren for hjerteens vaskulære patologi. Først vil legen gi råd til pasienten om kosthold og mosjon, som kan normalisere lipidspektret. Hvis effekten ikke kommer etter tre måneder, vil spørsmålet om medisinering bli avgjort.

For å korrigere hyperkolesterolemi, trenger du:

 • Preparater basert på nikotinsyre (acipimox, enduracin).
 • Fibrer - gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, etc.
 • Statiner - ha størst hypolipidemisk virkning, bidra til stabilisering eller regresjon av eksisterende plakk i de cerebrale kar (simvastatin, lovastatin, Lescol).
 • Fettsyre-sekvestranter (kolestyramin), preparater basert på fiskeolje, antioksidanter (vitamin E).

Den store side DEP patogenetisk behandling er anvendelse av midler som fremmer vasodilatasjon, nootropiske og nevrobeskyttende midler forbedre metabolske prosesser i nervevevet.

vasodilators

Vasodilatormedikamenter - Cavinton, trental, cinnarizin, injisert intravenøst ​​eller foreskrevet som tabletter. I tilfeller av blodstrømforstyrrelser i karoten, har Cavinton den beste effekten, med vertebro-basilær insuffisiens - stugeron, cinnarizine. Sermion gir gode resultater når kombinert aterosklerose av hjernen fartøy og ekstremiteter, samt med en nedgang i intelligens, hukommelse, tenkning, og patologi av den emosjonelle sfære, svekket sosial tilpasning.

Ofte encefalopati på bakgrunn av aterosklerose er ledsaget av obstruksjon av utløpet av venøs blod fra hjernen. I disse tilfellene er redergin administrert intravenøst, effektivt i muskel eller i tabletter. Vazobral - en ny generasjon av legemiddel som ikke bare effektivt forbedrer hjerneblodårene og øker blodstrømmen i dem, men også forhindrer aggregering av dannede elementer, noe som er spesielt farlig i aterosklerose og vaskulær spasme på grunn av hypertensjon.

Nootropics og neuroprotectors

Å behandle pasienter med vaskulær encefalopati er umulig uten midler, forbedrer metabolismen i nervevev, har en beskyttende virkning på nerveceller i hypoksi. Piracetam, encephabol, Nootropilum, mildronat forbedre metabolske prosesser i hjernen, forhindrer dannelsen av frie radikaler, redusere blodplateaggregasjon i blodkarene i mikrosirkulasjonen, eliminere vasospasme, vasodilaterende virkning gjengivelse.

Bruk av nootropic medisiner kan forbedre hukommelse og konsentrasjon, øke mental aktivitet og motstand mot stress. Med minnetap og evnen til å oppleve informasjon, er semaks, cerebrolysin, cortexin vist.

Det er viktig at behandling med nevroprotektorer utføres i lang tid, siden effekten av de fleste av dem kommer 3-4 uker etter starten av legemidlet. Vanligvis er intravenøse infusjoner av legemidler foreskrevet, som deretter erstattes av oral administrasjon. Effektiviteten av nevrotoksisk terapi er forbedret ved tilsetning av multivitaminkomplekser som inneholder B-vitaminer, nikotinsyre og askorbinsyrer.

I tillegg til disse stoffgruppene trenger de fleste pasienter med antiplatelet og antikoagulantia, fordi tromboser - en av hovedårsakene til vaskulære ulykker, utvikler seg mot bakgrunnen til DEP. For å forbedre de reologiske egenskaper av blod og redusere dens viskositet passer best til aspirin i lave doser (trombotisk ACC cardiomagnil) tiklid, men kanskje oppnevning av warfarin, er clopidogrel under konstant kontroll av blodlevring. Normalisering av mikrosirkulasjon forenkles ved karantil, pentoksifyllin, som er vist hos eldre pasienter med vanlige aterosklerose.

Symptomatisk behandling

Symptomatisk terapi er rettet mot å eliminere individuelle kliniske manifestasjoner av patologi. Depresjon og emosjonelle forstyrrelser bakgrunn - DEP hyppige symptomer, som benytter beroligende midler og sedativa: vendelrot, Leonurus, Relanium, Phenazepamum etc., og tildele disse stoffene bør terapeut.. Når depresjon er vist, antidepressiva (Prozac, melipramin).

Bevegelsesforstyrrelser krever fysioterapi og massasje, med svimmelhet utpeke Betaserk, Cavinton, Sermion. Tegn på brudd på intelligens, minne, oppmerksomhet korrigeres ved hjelp av ovennevnte nootropics og nevroprotektorer.

Kirurgisk behandling

Ved alvorlig progressiv selvfølgelig DEP, når graden av innsnevring av karene i hjernen er 70% eller mer, i de tilfeller der pasienten har allerede påført akutte former for blodsykdommer i hjernen kan utføre kirurgiske operasjoner - endarterektomi, stentplassering, anastomose.

Prognosen for diagnosen DEP

Dyscirculatory encephalopathy er en av deaktiverende sykdommer, så funksjonshemming kan etableres av en bestemt pasientgruppe. Of course, i de tidlige stadiene av hjerneskade, når medikamentell behandling er effektiv, og det er ikke behov for en endring av sysselsetting, uførhet er ikke satt, fordi sykdommen ikke begrenser muligheten til å leve.

Samtidig, alvorlig encefalopati, spesielt vaskulær demens, som en ekstrem manifestasjon av cerebral iskemi, krevende anerkjennelse av pasientens uførhet, fordi det ikke er i stand til å utføre arbeidsoppgaver, og i noen tilfeller som trenger omsorg og hjelp i hverdagen. Spørsmålet om tildeling av funksjonshemming bestemt gruppe er bestemt av sakkyndig kommisjon av leger i ulike spesialiteter basert på graden av krenkelse av arbeidskraft ferdigheter og selvbetjening.

Prognosen for DEP er seriøs, men ikke håpløs.

Med tidlig påvisning av patologi og rettidig behandling med 1 og 2 grader hjernefunksjon, kan man overleve i flere tiår, noe som ikke kan sies for alvorlig vaskulær demens.

Prognosen er betydelig forverret dersom en pasient med DEP har hyppige hypertensive kriser og akutte manifestasjoner av cerebral blodstrømforstyrrelser.

Les Mer Om Fartøyene