Legemidler til behandling av cerebrale kar: 8 legemidler i tabletter og kapsler

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvilke preparater for cerebral fartøy som brukes i klinisk praksis. Indikasjoner for bruk av denne gruppen medikamenter, virkningsmekanismer og regler for opptak.

Midler som påvirker de kar i hjernen, som oftest brukt i Neurology for behandling av cerebrovaskulære sykdommer, som inkluderer iskemisk og hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, encefalopati, vaskulær demens. Også denne gruppen medisiner er mye brukt for migrene, spenning hodepine, Meniere sykdom, hodeskader og andre sykdommer.

Legemidler som virker på hjernens kar har svært forskjellige virkningsmekanismer. Noen av dem reduserer risikoen for trombose, andre - motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk, den tredje - eliminerer spasmen i blodårene. Nedenfor er en omtrentlig liste over de mest populære tabletter for cerebral fartøy, som starter med de mest foreskrevne medisinene og nedadgående.

Valget av et egnet preparat utføres av en nevrolog.

1. Acetylsalisylsyre (aspirin)

Strengt tatt aspirin virker direkte på blodkar, den hemmer aggregering av blodplater, dvs. at det hindrer deres tilslutning endotelisk skade (intern vaskulær mantel) og sammenbundet. Men lavdosis aspirin er en av de mest hyppige avtalene med nevrologer i behandling og forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Dette er en av de få stoffene som har vist seg å være positiv på resultatene av forebygging og behandling av iskemiske slag og forbigående iskemiske angrep.

Tidligere er aspirin mye brukt for primærforebygging av hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, er at hans leger anbefales for friske mennesker å forebygge hjerteinfarkt og slag. Men de siste årene har bruken av dette legemidlet blitt stilt spørsmål, da risikoen fra bruken til tider overgikk mulige fordeler. Nå foreskrive aspirin for sekundærforebygging hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, samt personer som har høy risiko for å utvikle disse komplikasjoner.

Kontraindikasjoner for bruk av aspirin:

 • Et sår i magen eller tolvfingertarm.
 • Nylig lidd hemorragisk slag.
 • Allergi mot aspirin.
 • Astma, hvis symptomer forverres etter å ha tatt acetylsalisylsyre.
 • Blodstammeforstyrrelser (hemofili).
 • Alvorlige brudd på lever og nyrer.
 • Graviditet og amming.
 • Barns alder (bruk av aspirin kan forårsake utvikling av Rays syndrom).
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase (bruk av aspirin kan forårsake hemolyse av erytrocytter).

Mulige bivirkninger inkluderer:

 1. Dyspepsi og magesmerter - du kan redusere risikoen for forekomst ved å ta stoffet sammen med maten.
 2. Økt blødning.
 3. Allergiske reaksjoner - urtikaria, Quinckes ødem, hudutslett og kløe, nesestopp.
 4. Ringer i ørene.
 5. Gastrointestinal blødning.
 6. Hemorragisk slag.

Den anbefalte dosen er 75-100 mg acetylsalisylsyre per dag. Dette produktet er tilgjengelig i tabletter eller kapsler med et enterisk belegg. Den mest populære medisin aspirin - Cardiomagnolo, Magnikor, Aspirin Cardio, Aspekard. Legene anbefaler å ta dem en gang om dagen, bedre - om kvelden samtidig.

2. Statiner

Statiner er en gruppe medisiner som reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet. På grunn av denne handlingen kan disse stoffene redusere risikoen for atherosklerotiske plakk i veggene i arteriene til hele organismen, inkludert hjernens kar.

For tiden er andre aktive effekter av statiner, som tilhører:

Effektive preparater for hodeskårene: En medisinsk vurdering fra fartøyet

Svimmelhet, hodepine, tinnitus, hukommelsessvikt - dette er symptomene på forstyrrelser av hjerneskader som betydelig forringer livskvaliteten. I de fleste tilfeller er årsaken til negative forandringer - utvikling av aterosklerose, der det er avsetning av aterosklerotisk plakk på vaskulære vegger og innsnevring av lumen av cerebral, med andre ord, mate hjernearteriene. På grunn av det faktum at fartøyet er innsnevret noen steder, øker blodtrykket på veggene. Skadet av lipidavsetninger, med et kraftig økt trykk av væsken, kan karene bare briste som vannrør på tidspunktet for det hydrauliske støt. Resultatet er pitiable - det er denne skaden på hjernens kar som heter et slag.

En rekke sykdommer, blant annet aterosklerose er beskrevet ovenfor, men også i migrene, vegetative-vaskulær / nevro dystoni, etter skade, i hjernen på grunn av vaskulære forstyrrelser arbeide under konstant oksygenmangel. Det er følelser at hodet er vondt, det gjør vondt, det splitter. Og alt fordi de små kapillærer som gjennomsyrer deler av hjernen, ikke gir en tilstrekkelig tilførsel av røde blodceller til nervecellene behov for mat. I noen tid kompenserer kroppen for denne mangelen ved å omfordele blodstrømmen gjennom ulike fartøy. Men uten behandling øker de negative konsekvensene av mangel på hjerneernæring. På grunn av den konstante celle sulten, oppstår delvis død av nevroner, som manifesterer seg i utviklingen av senil demens.

Du ser hvor viktig det er å opprettholde helsen til hjernens fartøy for å forbli en full og sunn person så lenge som mulig.

Heldigvis kan sykdommer i blodårene, inkludert de som fôrer hjernen, behandles. Utviklet og vellykket brukt medisiner som kan redusere størrelsen på aterosklerotiske plakk, lindre spasmer av blodårer. I tillegg til å virke direkte på vaskulærveggen, er det mulig å forbedre blodkarakteristika, redusere viskositeten og evnen til å danne blodpropper.

Vurder de vanligste legemidlene for cerebral fartøy.

Narkotika beregnet for vasodilatasjon

Den farmakologiske virkningen av disse legemidlene er å øke blodtilførselen til hjernen. I tillegg er energiomsetningen av celler forbedret.

Kalsiumantagonister

Alle forberedelser til hjernens kar fra denne gruppen slapp av i arteriene, og i praksis endrer du ikke tonen i venene. Blodstrømningen øker, og oksygenrikt blod går inn i hjernen. Disse stoffene er mye brukt, og den tredje generasjonen av slike legemidler utvikles.

Alle disse legemidlene brukes til å korrigere vaskulære lidelser i hele kroppen. Siden de kan forårsake bivirkninger, bør de tas strengt i henhold til legenes resept.

I første generasjon:

 • Derivatene av fenylalkylamin er verapamil (et stoff som kalles isoptin, finoptin);
 • Derivater dihydropyridin - det aktive stoffet nifedipin (legemidler Phenigidine, Adalat, Corinfar, Kordafen, Cordipin);
 • Derivater av benzotiazepin basert på diltiazem (Diazem, Diltiazem).

I den andre generasjonen av disse stoffene utvidet deres spektrum, det virket som:

 • Isradipin (Lomir);
 • Gallopamil, anipamil, falipamil;
 • Amlodipin (Norvasc), felodipin (Plendil), nitrendipin (Oktidipin), nimodipin (Nimotop), nicardipin, lacidipin (Latsipil), Valium (Foridon);
 • Klentiazem.

Blokkere av kalsiumkanaler i neste generasjon har betydelige fordeler med hensyn til tidligere utgitte rusmidler, som fungerer på samme prinsipp:

 1. For det første har de en lengre handling;
 2. For det andre demonstrerer de en høyere selektivitet av effekten;
 3. For det tredje gir de færre negative bivirkninger.

Spesielt viktig blandt kalsium-antagonistiske legemidler som øker den arterielle lumen, der er stoffer som har en preferensiell virkning mot cerebral arterie ble ikke signifikant påvirker andre fartøy.

Den mest effektive for hjernens fartøy fra dette synspunktet:

Ved uttrykt aterosklerose av kar uten disse preparatene er det umulig å klare. På samme tid, til alle legemidler i denne gruppen bør ikke behandles som en pille for selvbehandling. Sørg for å besøke en kardiolog og nevrolog, doktoren vil plukke opp og foreskrive hva du trenger. Ofte foreskrives de som en permanent medisin, som er tatt hele livet.

Preparater basert på vegetabilske alkaloider

Narkotika basert på periwinkle

Den mest fordelaktige effekten på cerebral sirkulasjon er produsert av alkaloidderivater av en vanlig hagenfabrik - en vincer. Bare dette stoffet virker i kroppen som en antispasmodisk, avslappende cerebral fartøy. I tillegg til denne tiltaket forbedrer vinca alkaloid metabolisme i hjernevevet. Samtidig, forhindrer vedheft av blodplater, øker dette stoffet mikrosirkulasjon av blod i hjernens kar, og gir derfor nerveceller med tilstrekkelig ernæring.

En slik kjent medisin for cerebral fartøy, som Vinpocetine, er bare et derivat av denne alkaloid. Andre navn på samme måte er:

 • Bravinton;
 • Vero vinpocetine;
 • vinpocetine;
 • Vintsetin;
 • cavinton;
 • Cavinton Forte;
 • Telektol.

Dette verktøyet er utbredt og har så få kontraindikasjoner at det foreskrives for et stort antall pasienter. Vær oppmerksom på at Cavinton og Vinpocetine alene ikke kan konsulteres uten å konsultere lege. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter og i løsninger for intravenøs injeksjon. Dropp injeksjon ved injeksjonen er mer effektiv. Avhengig av helsetilstanden, vil legen tilby deg et optimalt behandlingsregime for dette legemidlet.

Forberedelser av gingko biloba

En unik relikvie-plante gir folk medisiner for en kompleks effekt på blodtilførselen til hjernen. Når du tar ginkgo-preparater, blir blodkarmenes spasmer samtidig fjernet, væsken i blodet endres, mikrosirkulasjonen og permeabiliteten i vaskulærveggen øker. I tillegg, på grunn av antioksidantegenskaper, forsterker legemidler fra ginkgo biloba veggene i blodårene og arteriene og ødelegger frie radikaler. Og dette er ikke alt - disse stoffene har en utprøvd anti-edematøs effekt på hjernenivå og forbedrer metabolismen av nervesvev. Ginkgo biloba ekstrakt inneholder slike legemidler som

 • tanakan;
 • biloba;
 • Gingium;
 • Ginkor Fort og andre.

Disse midlene er over-the-counter, og de kan tas alene. Men du må nøye lese kontraindikasjonene og ikke kombinere ginkgo medikamenter med aspirin på grunn av økt risiko for hjerneblødning.

Derivater av nikotinsyre

Disse stoffene virker ikke for å ekspandere på større fartøy. På nivået av kapillærene har nikotinsyre fortsatt en vasodilaterende effekt, med andre ord en vasodilaterende virkning. Bivirkningen ved å ta nikotinsyre - rødhet i huden, er bare relatert til denne egenskapen.

Forberedelser av denne gruppen bidrar til å redusere innholdet i blodet av "dårlig" kolesterol, deponert på veggene i blodårene. Derfor utpeker legen nikotinsyre for komplekse effekter, inkludert for å styrke vaskulær veggen, for å forhindre vaskulære ulykker. Ofte utføres behandlingen i form av injeksjoner under oppsyn av leger.

Tabletter av denne gruppen medisiner:

 • Nikotinsyre, Enduratin, Nikoshpan blir dispensert på resept, som med deres ukontrollerte inntak kan forårsake betydelig skade på levers helse.

Video: Ekspertuttalelse om vasodilatorpreparater

Vi anbefaler å studere mer detaljert måter å utvide fartøyene på.

Forberedelser som styrker veggene i blodårene

Disse rettsmidlene opprettholder fartøyets elastisitet. Gunstig påvirke permillabiliteten av kapillærene, aktivere metabolske prosesser i veggene i blodårene. Først av alt virker vitaminer som dette. I tillegg til dem er det nødvendig med noen mikroelementer for å styrke skipets vegger.

 • Vitamin R, et vesentlig element som er nødvendig for god drift av kapillærene, er en hel gruppe av biologisk aktive stoffer som finnes i planter, ellers det bioflavonoider og polyfenoler, de viktigste av hvilke Rutin, antocyaniner, flavoner, flavanoler, katekin, mer enn en hundre og femti. I kombinasjon med vitamin C som har antioksidantegenskaper som hindrer ødeleggelse av cellene på grunn av overskudd av fri radikaler dannes, er effekten av vitamin P er sterkere. Den enkleste og mest kjente medisinen, som inneholder akkurat disse vitaminene - Ascorutinum. Anthocyaniner finnes i alle mørke bær, for eksempel i blåbær og irriterende. Derfor kosttilskudd basert på dem, for eksempel Blueberry Forte, utvilsomt vil være til nytte for hjernenes hjerneskade.
 • Kalium, silisium, selen. Den mest nyttige for fartøy, inkludert cerebrale, vitaminkomplekser, som i tillegg inneholder mineraler. I tillegg styrkes vaskulære vegger med kosttilskudd, kosttilskudd som inneholder adaptogene planter.
 • Digidrokvertetsin, En av de mest effektive forberedelsene til denne gruppen, har i sin sammensetning bioflavonoider av sibirisk eller dahurisk lerk.

Vitaminer og mineraler er nyttige ikke bare for behandling av nye sykdommer i hjernen, men også for forebygging. Disse stoffene kan tas alene, gitt produsentens anbefalte dosering.

Homøopatiske midler

Effekten av disse stoffene er basert på overføringen til pasientens kropp med energiinformasjonskarakteristikker inneholdt i dem i ekstremt lave konsentrasjoner av stoffer. Homøopati innebærer som regel en lang mottak og individuelt utvalg av midler for hver pasient. Ved cerebral sirkulasjon kan du kjøpe homøopatiske dråper i apoteket. Vel etablert slik som EDAs - 138 og Tserebralik brukt i cerebrovaskulære for forbedring av hukommelsen, redusere svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Homeopatiske midler i apotek uten resept, kan de bli tatt på egen hånd, og følger instruksjonene.

Migrene medisiner

Separat bør du vurdere stoffer som lindrer migreneangrep. Selv om denne sykdommen også er forbundet med et brudd på sirkulasjonssystemet, men den patologiske tilstanden her er helt annerledes. Et migreneangrep består av fem stadier.

 1. Den første fasen, ellers forløpere eller prodrom, begynner med en svekkelse av vaskulær tone.
 2. Den andre fasen, den såkalte auraen, i løpet av hvilken vaskulær spasme utvikler seg på forgreningsstedet av karoten arterien og blodtilførselen til arterievegget øker.
 3. Den tredje fasen kjennetegnes ved utvidelsen av hodens fartøy med redusert tonus av sine vegger. Amplituden til pulsering økes. Den utilstrekkelige blodtilførselen til den vaskulære veggen gjør dem svært sårbare for å strekke seg.
 4. Det fjerde stadiet er komplisert av oppstått ødem i karvegveggen og omkringliggende vev på grunn av nedsatt permeabilitet.
 5. Den femte etappen er retur av fartøyene til deres opprinnelige tilstand.

Å vite mekanismen for utvikling av migreneangrep, ser vi at medisiner for utvidelse av karene i hodet i dette tilfellet ikke vil hjelpe.

I første fase, når de første harbingrene dukker opp, begynner du umiddelbart å ta smertestillende midler - smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Da vil legemidler - antagonister av hormonet serotonin, fra gruppen av triptaner - hjelpe. Disse stoffene er foreskrevet for å motvirke den plutselige utvidelsen av karene i nakken og hodet. Imigran, utgitt i 1993, er det mest populære verktøyet i denne gruppen, men nå har linjen med lignende stoffer utvidet seg. Zomig, Amerge, Maksalt - hver av dem har forskjeller i slaghastighet, styrke og varighet. Forberedelser for behandling av migrene pasienter er kun foreskrevet av en lege.

For å sikre at når du velger og tar medisiner som forbedrer hjernens blodkar og blodsirkulasjon, må du ikke skade helsen din, vær sikker på du trenger minst en gang for å besøke en lege med relevant spesialisering.

Kun en lege kan bestemme årsaken til hodepine og utelukke tilstedeværelse av alvorlige medfødte abnormiteter i blodårer - som aneurysmer, misdannelser, der Uavhengig mottak av vaskulære midler kan være dødelig.

Metoder for å styrke hodens kar

Det er en rekke sykdommer som indirekte påvirker hjernens sirkulasjon: osteokondrose, hypertensjon, vegetarisk dystoni (VSD) og andre. Det er viktig ikke bare å fjerne årsaken til sykdomsutvikling, men også for å hindre ødeleggelse og gjen tilstopping veggene i blodkarene, styrke karseng, og normalisere forbrenningen i veggene av arterier, vener og kapillærer. Under konsultasjonen vil legen fortelle deg hvordan å styrke årene i hjernen på VSD, hypotensjon og hypertensjon og aterosklerose, osteochondrose, som bør ta vitaminer og legemidler som normaliserer cellenes stoffskifte, forbedre blodårer fleksibilitet og eliminere skjørhet. Det kan hende du må endre livsstilen din, og følg helsen din mer nøye.

Behovet for å styrke fartøyene

Vaskulær korthet, redusert fleksibilitet, innsnevring av vaskulærsengen, akkumulering av kolesterol på indre vegger av arterier fører til ubehagelige symptomer, hvorav den ene er hodepine. Tilstanden av cerebral fartøyene forverres når:

 • Vegeto-vaskulær dystoni.
 • Arteriell hypertensjon.
 • Hypotensjon.
 • Åreforkalkning.
 • Angiopati.
 • Migrene, provosert av en vasospasme.
 • Osteochondrose.
 • Aneurisme.
 • Diabetes mellitus.
 • Åreknuter og trombose.
 • Traumer i hodet, brudd på skallen, hjernerystelse i hjernen.

Ved ødeleggelse av blodårer forverres en nedsatt funksjonalitet i hjernens sirkulasjon. Nerveceller får ikke nok oksygen. Som et resultat, en person som ikke tar vitaminer for cerebral fartøy, symptomer på hjernevevskader:

 • Hodepine av forskjellig art: presse, pulserende, brennende.
 • Svimmelhet.
 • Kvalme, oppkast.
 • Støy, ringing, fløyte i ørene.
 • Visuell funksjonsnedsettelse - mørkere i øynene, "flyr", fargede sirkler.
 • Redusert arbeidskapasitet.
 • Konstant følelse av tretthet.
 • Sløvhet, apati.
 • Endring av emosjonell bakgrunn: tårefølelse, irritabilitet, rask temperament.

Hvis pasienten ikke konsulterer en lege, mottar ikke behandling, nekter å ta vitaminkomplekser, i fremtiden forverres hans tilstand. Depressiv tilstand utvikler, fysisk aktivitet avtar, intellektuelle evner forverres. Ved en betydelig ødeleggelse eller innsnevring av blodårene kan et slag utvikles.

Farmasøytiske produkter

Hvordan styrke veggene i blodårene og øke tonen, fjern karbonplaten fra kolesterolplakkene, bør du konsultere lege. Det vil bidra til å velge det optimale settet med stoffer for å forbedre arbeidet i arteriene, venene og kapillærene.

Legemidler

Kjøpe vitaminer for hodet, representert i apotekskiosker, bør fokusere på den nye generasjonen av rusmidler. De hjelper raskere, akkumulerer og støtter fartøyets arbeid lenger, har et bredere spekter av handling og færre bivirkninger. Forbedrer tilstanden til fartøyene som mottar følgende stoffer:

 • Noofen. Det er foreskrevet for pasienter etter å ha lidd craniocerebral traumer. Instruksjonene til stoffet sier: "øker antall mitokondrier." Mitokondrier er en celle som syntetiserer energi. Jo flere av dem, desto bedre fungerer båtene: deres fleksibilitet, styrke og åpenhet økes.
 • Fezam. Kombinert stoff, består av Cinnarizine og Pyracetam. Fremmer den myke ekspansjonen av blodkar, øker nivået av karbondioksid i blodet, noe som hjelper hjernevævs celler til å ta hypoksi jevnt.
 • Aktovegin. Langvarig bruk av Actovegin bidrar til å lindre vasospasmen, kvitte seg med kolesterolplakk, redusere trombose.

Legen kan gi råd om hvordan du gjenoppretter hjernens kar med legemidler på naturlige ingredienser. Det er mulig å bruke stoffer som Ginkgo Biloba, Barvinok, narkotika som har antioksidantegenskaper, forsterkende effekt.

Vitaminer og mineraler

Individuelle vitaminer bidrar til å gjenopprette fartøyets funksjonalitet. Hver enkelt har en viss handling:

 • Vitamin C (askorbinsyre). Hjelper med å redusere akkumulering av lipoproteiner med økt tetthet, bidrar til styrking av vaskulære vegger.
 • Vitamin A (Retinol). Normaliserer metabolske prosesser i arteriene, årene, reduserer manifestasjoner av aterosklerose.
 • Vitamin E (Tokoferol). Antioxidant, reduserer oksidasjon av fett, bidrar til å beskytte veggene til karene mot skade.
 • Vitamin P (rutin). Reduser blødningen av kapillærer, arterier, styrker blodkarene, reduserer deres skjøthet, øker regenereringsprosessene.
 • Flerumettede fettsyrer. Hjelper med å forhindre dannelsen av fettavsetninger på indre blodvegger.
 • Vitaminer i gruppe B (B1, B6). Nødvendige vitaminer for hodeskårene... Normaliser hjertefrekvensen, og forhindrer fartøyets stenose. Gjenopprett lipidmetabolismen, akselerere nedbrytningen av lipoproteiner med lav densitet og deres eliminering.

For å styrke fartøyene er det også nødvendig å ta mineraler.

 • Kalsium i kombinasjon med vitamin D. Hjelper med å styrke fartøyene, redusere deres skrøpelighet og skrøbelighet.
 • Magnesium. Reduserer trombose, bidrar til å normalisere blodtrykket og ekskluderer strekk og unormal innsnevring av blodkar, normaliserer tonen, slapper av veggene.
 • Fosfor. Et av byggematerialene til cellene i vaskulasjonen normaliserer overføringen av nerveimpulser.
 • Selen. Forhindrer skade på veggene i blodårene, forbedrer absorpsjonen av andre vitaminer og mineraler.

Du kan bare kjøpe ett bestemt vitamin og ta det i lang tid. Men med tanke på at karene i en person lider ikke bare av trombose eller brølhet, er det mye mer effektivt å styrke dem ved hjelp av vitamin-mineralkomplekser.

Komplekser av mineraler og multivitaminer

I moderne farmakologi finnes det vitaminer for hodet, som kombinerer flere komponenter:

 • Askorutin. Inneholder vitamin C og P, normaliserer redoks prosesser, reduserer skjøthet av kapillærer, styrker veggene i blodårene, gir dem fleksibilitet.
 • Hawthorn-tabletter (kosttilskudd). Det bidrar til å forbedre kapillærene, fjerner inflammatoriske prosesser, har antiviral og antispastisk virkning.
 • Vitrum Cardio Omega-3. Et kompleks av mineraler og multivitaminer som hindrer utviklingen av aterosklerose. Legemidlet bidrar til å normalisere nivået av triglyserider, høyt og lavt tetthetskolesterol, forhindrer ødeleggelse av cellulære strukturer, og dermed brudd på store og små kar, bidrar til å gjenopprette elastisiteten til vener og arterier.
 • Vil direkte. Dette komplekset bidrar til å styrke veggene i blodkarene, normalisere cerebral sirkulasjon, redusere manifestasjoner av aterosklerose, forbedre regenerering.
 • Kardiohels. Urtepreparat som bidrar til å styrke veggene i blodårene, normaliserer blodmikrocirkulasjonen, forbedrer elastisiteten og fleksibiliteten til arterier, vener, som reduserer produksjonen av kolesterol.

Kjøper narkotika for å styrke blodkarrene i hjernen, les nøye listen over kontraindikasjoner, nøye observere doseringen av narkotika. Overdosering kan føre til bivirkninger.

Tradisjonell medisin og naturlige vitaminer

Tinkturer og buljonger på medisinske urter er et effektivt middel for å styrke karene, normalisere metabolske prosesser. Ved hjelp av folkemidlene er det mulig å senke nivået av kolesterol i blodet og utvide blodkarene hjemme.

De mest populære oppskriftene:

 • Hvitløk tinktur på alkohol. To uker er hakket hvitløk tilsatt i en glassburk, og deretter filtrert. Det tas en gang om dagen med melk - fra 2 dråper tinktur til et halvt glass melk. Doseringen stiger til 14 dråper og senker deretter til 2. Det generelle behandlingsforløpet er en måned.
 • Partisjoner av valnøtter på hagtornets tinktur. Legemidlet er tatt på en teskje, til frokost, lunsj, middag i 14 dager.
 • Tinktur av hestkastanjer. Slipt kastanje kastes på kjøttkvernet for vodka, og deretter 5 ml hver morgen i tre uker.

Det er ikke tilrådelig å bruke alkoholiske infusjoner i store mengder, og disse medisinene er kontraindisert hos gravide og ammende kvinner.

Urtepreparater

Du kan styrke karene i hjernens folkemessige rettsmidler ved hjelp av urtete:

 • Kjøtt av dogrose. Den er laget av bær og rose hofter. Tørket frukt brukes oftest. En håndfull bær skal helles med kokende vann (250) mg. Å insistere - før du kjøler ned, å drikke et halvt glass om morgenen, før frokost og om kvelden - før kveldsmat. Behandlingsforløpet er opptil 3 måneder.
 • Infusjon av en Tartar. 1 ss. Skje tørre ting hell et glass kokende vann, insister under lokket i tre timer, avløp. Ta 2 ss. skjeer av væske før måltider, 3-4 ganger om dagen.
 • Te fra fucker og motherwort. Den brukes til 1 teskje tørr mammut og morwort. Råvarer skal plasseres i en emaljepotte og med kokt vann. Infuse natten, avløp, ta deretter 1 ss. skje i morgen og kveld.
 • Dekoksjon av røttene til badana. Rødder skal helles med kokende vann og koke i en time. En klar medisin å drikke på en dråpe, om morgenen, før måltidet.
 • Avkok av frukt av Sophora, blomster av søt kløver, geraniumer. Disse urter er rikt på vitaminer for å styrke hjernens kar. For å forberede medisinen, ta 2 ss. skje hver komponent og hell halvparten av kokende vann. Den ferdige medisinen er tatt 2 måneder, 4 ganger daglig, 4 ss. skjeen.
 • Kjøttkraft av barbær. Frukt og blomster av barbæren helles i et glass kokende vann og insisterte i en halv time. Ta bør være en halv kopp, tre ganger om dagen.
 • Te med rødkløver. I stedet for en pose med svart te brukes 2 ss. skjeer av tørkløver. Du kan drikke med honning, morgen og kveld.

Oppmerksomhet vær så snill! Før du tar urteinfusjoner, medisinske avkok, må du få en konsultasjon fra en terapeut eller nevrolog og avklare om disse legemidlene vil skade helsen din.

Produkter for å forbedre tilstanden til blodkar

Selvfølgelig er mange pasienter allerede vant til at vitaminer kun selges på apoteket. Faktisk kan kalsium, magnesium, fosfor, vitamin E, C, P oppnås fra mat. Hvordan hjelpe hjernens fartøy? Det er nødvendig å spise riktig, i moderate mengder, konsumere sunn mat.

Et utmerket middel for å forhindre atherosklerose er havremel. Slik at hun ikke kjeder seg og fungerer mer effektivt, spis den med frukt og bær, tørket frukt: bringebær, jordbær, tranebær, tørkede aprikoser, blåbær, kirsebær. Bær som kirsebær og kirsebær anses å være kraftige løsningsmidler av kolesterolplakk.

Det er nødvendig å spise rå og stewed grønnsaker, med unntak av poteter. Og det er også nødvendig å spise fisk som er rik på Omega-3 syrer - det vil bidra til å styrke fartøyene, gjøre dem mer fleksible.

For en dag bør du drikke minst 2 liter vann, med tanke på juice og supper. Det er best å drikke svart te med melk eller ferskpresset juice: gulrot, fersken, plomme, oransje. De bidrar til å normalisere nivået av kolesterol i blodet.

En sunn livsstil er et løfte om lang levetid

Det er veldig lett å løsne blodårene, ta dem i avtagende tilstand, det er nok å lede en stillesittende livsstil, spise mye fet og søt mat, røyk og konsumere alkohol i uutholdelige mengder. Men restaureringen av hjernens fartøy vil kreve mye arbeidskraft og tålmodighet. For å styrke det er det nødvendig:

 • Movement.
 • Vannprosedyrer.
 • Nektelse av nervøse overbelastninger.

Er det vanskelig å tvinge deg til å gjøre morgenøvelse? I stedet for å gå på jobb på bussen, gå til fots. Legg deg mer tid til denne turen, siden det uventet kan bli tyngre enn du tror.

Svømming er en av sportene som maksimalt påvirker en person. I vannet må alle muskelgrupper jobbe, og gir en jevn belastning til de indre organene. Samtidig er blodsirkulasjonen også opplært, vaskulær tone økes.

Gi preferanse til aktiv hvile, det er ikke nødvendig å ordne kanopadling i en stormfull elv. Det er nok å gå regelmessig for en tur til en nærliggende park, å skate en gang i uken på skøyter, å hoppe på et tau.

For å unngå stress, ta en del av ansvaret på jobb, forhandle med familie og venner om rolig konfliktløsning.

Husk at for å plukke opp vitaminer for hodet, kan bare en erfaren spesialist, etter å ha studert pasientens medisinske historie, vurdere den generelle fysiske tilstanden hos en person. Han vil anbefale de virkelig styrker vitaminer som trengs av hjernen.

Styrkelse av cerebral fartøy med folkemidlene og medisiner

Gjennomsnittlig levetid for befolkningen i vårt land er 60-70 år. Hvorfor kan ikke folk leve lenger? Problemet er problemer med fartøy og arterier. Vi vil vurdere problemet med hjernens fartøy. Hvordan manifesterer symptomer på denne sykdommen seg? Hvordan styrke dem? Er det noen medisiner eller folkemidlene?

Symptomer på vaskulære problemer

 • tidsskrift svimmelhet;
 • svakhet;
 • hyppig tretthet,
 • tidsskrift alvorlig hodepine;
 • dimmes i øynene;
 • Ved endring været forverres
 • støy i øregangen;
 • søvnløshet;
 • slapphet selv etter en god hvile;
 • hjerterytme hyppig;
 • ekstremitet nummen;
 • I brystkassen en tyngde er observert i cellen;
 • føtter om kvelden sår de og svulmer;
 • føtter fryse ofte;
 • der kortpustethet hvis det var en liten fysisk belastning;
 • tungt å være ute i den varme sesongen;
 • stein i transport.

Les mer om sykdommene i hjernen i vår lignende artikkel.

Hvordan styrke hjernens fartøy med VSD?

Det finnes flere metoder for å styrke hjernen i VSD:

 • Fysisk aktivitet - Hvis du er aktivt engasjert i sport og utfører litt daglig mosjon, kan du forbedre tilstanden av sykdommen med 30%. Hvis du ikke spiller sport med VSD, vil det ikke være noen effekt fra behandlingen.

Det er flere anbefalinger for å styrke fartøyene med denne metoden:

 1. Utfør jogging om morgenen og om kvelden.
 2. Gjør fysiske øvelser hjemme eller i treningsstudio minst 4 ganger i uken i 20-25 minutter.
 3. Du kan ikke overdrive det.
 • Vannprosedyrer - Det er bedre å utføre dem om morgenen. Det innebærer ikke bare å vaske og børste tennene, men en kontrastdusj. Det påvirker fartøyene gunstig, og personen får en levetid for hele dagen. Hvis denne prosedyren er ferdig om kvelden, så til søvnen skal forbli 2-3 timer. Etter en hard dags arbeid fjerner dusjen tretthet og hjelper til med å takle stress.

Det er flere regler for å ta en kontrastdusj:

 1. Prosedyren bør starte med varmt vann.
 2. Deretter må vannet gjøres gradvis varmere.
 3. Når kroppen begynner å bli vant til varmtvannstråler, er det nødvendig å redusere hodet mot kaldstrømmen.
 4. Prosedyren skal ende med kaldt vann.

Ikke alle har råd til å gjøre en kontrastdusj på grunn av deres helsetilstand, da passer de bad for føttene.

Deres prinsipp er akkurat det samme som kontrastdusjen:

 • Det er nødvendig å ta 2 beholdere med vann: en varm, den andre, henholdsvis - kald.
 • Bena legges først i en beholder med kaldt vann, etter at det er varmt.

Styrker også blodkarene godt - bad. Først i et bad, suge, etter skylling med kaldt vann. Prinsippet om kontrasterende sjel virker.

 • Overholdelse av kostholdet - Det anbefales å ta mat flere ganger om dagen i små porsjoner og under ingen omstendigheter å spise opp før du går i seng. Elskere av kaffe må redusere bruken.
 • massasje - En annen prosedyre som perfekt styrker fartøyene.

Det er ikke nødvendig å kontakte en spesialist for dette, du kan selv gjøre det, i henhold til en bestemt ordning:

 1. hender Stig opp til nivået på thoraxen, håndflatene vender i retning, og hendene er stengt i låsen. Hendene må trekkes i forskjellige retninger, sakte og tett. Øvelsen gjentas 10 ganger.
 2. tommelen lenke i lenken, og armene strekker seg, som i forrige øvelse. Øvelsen gjentas 2 ganger med en finger.
 3. thumb klemmet midt og indeks, hvorpå det er nødvendig å trekke ut skarpt fra sjakene.
 4. palm etter at øvelsene er søppelbrettet.

Hvilke stoffer å ta?

Alle legemidler til behandling av den aktuelle sykdommen kan deles inn i to typer: for utvide og styrke den vegger av blodkar.

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Hvordan styrke hjernens fartøy

Hvordan styrke hjernens fartøy og forhindre mulige komplikasjoner!

En av de mest sårbare stedene i kroppen er hjernens fartøy, hvordan å styrke som hver person som bryr seg om sin helse, burde vite. I nærvær av dårlige vaner, et dårlig miljø, hyppig stresset, aldring endringer og andre negative faktorer som disponerer kroppen begynner å lide, spesielt sårbar "target" er blodårene.

Hjernen regnes som en av de viktigste organene, og derfor er alle prosesser avhengig av blodtilførsel og funksjon. For å unngå mulige problemer, er det nødvendig å vite hvorfor hjernens kar kan lide, hvordan å styrke dem og returnere dem til sin tidligere "ungdom".

Når det er verdt å slå en alarm

Mange av oss bor i fornøyelse og legger ikke merke til engstelige "bjeller", men for å forhindre ulike brudd, er det verdt å se på slike symptomer:

 • rask tretthet;
 • søvnløshet;
 • en følelse av konstant tretthet;
 • hyppig svimmelhet og hodepine;
 • kvelden svakhet i bena;
 • angrep av økt hjertefrekvens;
 • støy i ørene og mørkere i øynene;
 • bærevekt i brystet;
 • dyspnø, som oppstår selv i hvilemodus
 • følelsesløshet i ekstremiteter, paresthesi (tinning), kulderystelser;
 • Døsighet, en følelse av søvnmangel, selv med en god drøm;
 • forverring av helse ved forandring av vær etc.

Alt dette virker i noen tilfeller ubetydelig, men samlet sett er det ganske tungt for kroppen vår. Det er derfor det er verdt å tildele tid og besøke en lege for å diagnostisere en slik sykdom som vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologiske tilstanden, der cerebral sirkulasjon er forstyrret og "vasomotorisk senter" kommer ut av kontroll.

Metoder for å styrke blodkar

Vaskulær insuffisiens provoserer en rekke sykdommer, blant annet i tillegg til VSD, kan man skille slike patologier som:

 • hypotensjon og hypertensjon
 • aterosklerose;
 • migrene;
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • aneurisme;
 • åreknuter
 • trombose av blodårer.
 • Bedre forebygging av disse patologiske forholdene er kunnskap om at
 • styrker hjernens kar.

For øyeblikket kan du identifisere slike måter:

 • overholdelse av rasjonell ernæring og daglig rutine;
 • stoffstøtte;
 • gjør sport;
 • herding av kroppen;
 • massasje;
 • bruk av folkemetoder, etc.

Oppmerksomhet: Det er alltid nødvendig å starte gradvis og helst etter et foreløpig besøk til legen og diagnosen tilstanden til blodårene og kroppens generelle aktivitet. Du kan finne ut mer om eksisterende forebyggingsmetoder fra videoen i denne artikkelen.

Riktig ernæring er nøkkelen til god helse

Alle har sine egne ideer om riktig ernæring, noen er mettet med plantemat, og for noen er det bare nødvendig å spise fastmat og annen skadelig mat. For å opprettholde helse må du først og fremst vite hvilke produkter som styrker hjernens fartøy.

Vaskulære styrkeprodukter:

I kostholdet bør inkludere slike produkter som styrker veggene til hjernens kar og fordeler hele kroppen:

 • ulike grønnsaker og frukt;
 • Nøtter og bønner;
 • fettfattige meieriprodukter;
 • vegetabilske oljer;
 • helkornsprodukter;
 • magert kjøtt og fisk.

Når du velger produkter, bør du være oppmerksom på sammensetningen, det er bedre hvis de inneholder slike nyttige stoffer:

 • Alfa-liposyre. Det er en antioksidant substans som forbedrer endotelens funksjonelle egenskaper.
 • Vitaminer C og E. Forbedre endotelet (det indre laget av blodårer) og opprettholde en normal tone.
 • Flavonoider. De er kraftige naturlige antioksidanter som bidrar til å styrke karvevegen.
 • L-arginin. Det er en aminosyre som øker fleksibiliteten og tonen i blodveggen.

Samtidig er det verdt å vite listen over produkter som påvirker blodkarene negativt:

 • stekt og krydret mat;
 • alkoholholdige og koffeinholdige drikker;
 • fast food;
 • søtsaker;
 • søt sodavann;
 • bakt varer og lett fordøyelige karbohydrater.

De grunnleggende regler for ernæring vil se slik ut:

 • rasjonen diversifiserer og forsøker å inkludere mer magert kjøtt og fisk i det
 • erstatte kremfett med vegetabilsk fett;
 • Spis små måltider (ofte i små porsjoner);
 • redusere saltinntaket;
 • drikke en dag minst 1,5 liter vanligt vann.

Enkelt sagt inneholder instruksjonen til et rasjonelt diett ikke stive begrensninger. Det er greit hvis du noen ganger tillater deg et lite stykke søtsaker eller en soda.

Imidlertid forsøk å diversifisere dietten, og dermed sikre tilførsel av alle nødvendige vitaminer og mineraler. Hvis du er i tvil, kan du kontakte en ernæringsfysiolog for råd.

Fysisk utdanning for å hjelpe

Ikke bare for å bruke bare produkter som styrker blodårene i hjernen, må du også se opp for deres levemåte, på grunn av hvor godt du tar ham, det kommer an på helsen generelt. Berik ditt liv og "pust" inn i det ved hjelp av sport.

Fysiske øvelser øker kroppens immunitet og utholdenhet, gjør oss sterkere og sunnere, og gir oss også muligheten til å skaffe seg en vakker kropp. I adynamia bremser blodstrømmen på grunn av å være i en posisjon i lang tid. Det blir mer viskøst, som ikke bare påvirker blodårene, men øker også risikoen for blodpropper.

Så, hva skjer når du gjør sport? Først av alt er effekten på karet sengen:

 • normal sirkulasjon sikres;
 • er forebygging av arteriell hypertensjon eller hypotensjon, samt innsnevring av blodkar;
 • rik anrikning med oksygen og næringsstoffer bidrar til å styrke kargen og gjøre den mer elastisk.

Etter å ha lest det ovennevnte, kan mange stille spørsmål, men hvordan å styrke hodens kar med hjelp av fysiske øvelser? Det er ikke noe "overnaturlig" i denne saken, det viktigste å gjøre sport uten belastning i 10-15 minutter, gradvis øke tid å laste en eller en og en halv time.

All slags sport er nyttige, men for normal sirkulasjon er det verdt å være oppmerksom på kardiooperasjoner:

 • hoppe tau;
 • jogging;
 • dans;
 • spaserturer;
 • svømming.

Å starte en kurativ forebyggende kroppsopplæring er best med en enkel øvelse, fokusert på vibrasjon. Bevegelse utføres selv fra øyeblikk av oppvåkning, i seng.

Løft bena og rist kraftig i flere minutter. Dette vil bidra til å "våkne" kroppen, aktivt berike blodårene med oksygen og fjerne overflødig slagg. I tillegg til denne øvelsen er det andre måter å styrke veggene på hjernens kar.

Typer mosjon

Hjemme kan du utføre slike øvelser:

 1. Ta langsomt inn i luften med nesen og klatre på tærne, og prøv å utføre denne bevegelsen så høyt som mulig. Hold deretter pusten for en stund, fikse stillingen og gå tilbake til startposisjonen. Videre slapp av, pust ut med munnen din. Antall repetisjoner er 10-15 ganger.
 2. Roter hodet, hold retningen med klokken, og gjenta bevegelsene bakover. Trening tar 2-3 minutter.
 3. Løft de to hendene opp og koble dem, og danner dermed en "lås". Begynn å vende fremover 8 ganger.
 4. Stå opp rett, strekk armene fremover. Gjør alternative svinger med beina, prøver å nå hendene, som vist på bildet nedenfor.

Oppmerksomhet: Alle øvelser skal utføres regelmessig. Dette vil bidra til å styrke hjernens blodkar og, som et resultat, stabilisere hjernens sirkulasjon.

Massasje og kontrastdusj

Det er flere måter å temperere kroppen, vi snakker om en form - vannprosedyrer. En kontrastdusj er det som styrker hjernens kar, helst om morgenen. Det påvirker vascular veggene positivt og belaster livskraften hele dagen.

Til en slik begivenhet var til fordel, er det nødvendig å observere bare noen få regler:

 1. Det bør starte med varmt vann, og bringe temperaturen gradvis til det tolerabelt varme.
  Så snart kroppen blir vant til varmestråler, er det nødvendig å senke trykket i retning av kulde.
 2. Prosedyren avsluttes med kaldt vann, og varigheten av kontrastdusjen bør ikke vare lenge.

En annen effektiv metode er massasje. Vi tilbyr deg en tibetansk versjon av vaskulær rehabilitering:

 1. Løft hendene og fikse dem på brystnivået, lukk håndflatene, vri fingrene. Da må du sakte trekke hendene til siden med spenning, til fingrene deler. Antall repetisjoner er 5 ganger.
 2. Reduser palmer og begynn å kraftig gni.
 3. Fest de små fingrene og trekk dem i forskjellige retninger til de adskiller seg. Det samme kan gjentas med hver finger.
 4. Raziranie hender. Slike bevegelser normaliserer blodsirkulasjonen og øker blodkarets tone.


Tradisjonell medisin anbefaler

Folkemetoder er kjent siden antikken, da det ikke var mange moderne medisiner, og alt det samme var det nødvendig å bli behandlet. Selv om tradisjonell medisin avviser slik behandling, er "farmorens" oppskrifter fortsatt svært populære.

Tenker, hva å styrke hjerneskip, presenterer vi slike metoder:

 • Ta 2 ss. l. knuste blader av fersk burdock, hell dem en liter kokende vann og la det brygge i en halv time. Drenk deretter løsningen og ta 100 ml før du spiser i en eller en og en halv måned.
 • Ta 2 ss. l. knuste gullfargede blomster for 1 kopp kokende vann. Bland, insister en halv time og drikk infusjon i 30 minutter før du spiser i en måned.
 • Forbered 8 ss. l. tørre nåler og hell dem 1 liter kokende vann. Sett beholderen på brannen og la den stå i 20 minutter. Når medisinen er klar, må du gi det brygge i 8 timer og deretter tilsett hakket sitronskall sammen, la stå i 2 timer. Ytterligere styrking av hjernen fartøy ved å motta infusjoner i en mengde av en halv kopp 3 ganger om dagen etter måltider, fortrinnsvis i fortynnet form. Behandlingsforløpet er 4 uker.
 • Å kjøpe i en apotek naturlig havtornetolje og drikke på 1 stk. L. under spising. Det generelle behandlingsforløpet er en måned.
 • Ta 15 g tørre hofter, hell et glass kokende vann og la dem brygge til løsningen er helt kul. Drikk ett glass to ganger om dagen (morgen og kveld) før du spiser i 2 måneder.

Men du bør være oppmerksom på at alle urter er bestemt og begrenset, så du bør ikke selvmedisinering og ta kontakt med en spesialist om hver oppskrift brukes.

Metoder for tradisjonell medisin

Hvitløk, sitron og valnøtter for å hjelpe

Du lurer på hvordan du styrker hodene i hodet ennå? Til "snack" forlot vi 3 effektive produkter som effektivt håndterer sitt arbeid.

Generelle anbefalinger for en sunn livsstil

Uansett hvor ofte du trener, spiser riktig mat som styrker hjernen fartøy, kjøpe medisiner og tinkturer brygge hvis du ikke gjennom dine vaner og livsstil, alle aktiviteter som utføres vil gi effekt bare halvparten.

For å støtte kroppen din 100%, er det alltid verdt å følge slike anbefalinger:

 • start dagen med lading;
 • Vær spesielt oppmerksom på søvn, søvn må være minst 8 timer om dagen, og gå til sengs bedre
 • Klokken 22.00 og stå opp klokka 6.00;
 • Ikke misbruk salt og fettstoffer - disse matvarene er de første fiender for blodkar;
 • normalisere vekten med fedme;
 • overvåke blodtrykket
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • i tide for å eliminere samtidige sykdommer;
 • ta multivitamin komplekser for å forebygge avitaminose (etter avtale med en lege);
 • hver dag å gå i frisk luft i minst en halv time;
 • temperer kroppen
 • holder seg til dagens korrekte regime.

Sunn livsstil

På grunnlag av hvor riktig du styrer livet ditt, henger din helse også. Ifølge vitenskapelige data er kroppens ressurser så sterke at en person kan leve et århundre uten påvirkning av forverrende faktorer, men dette faktum er fortsatt umulig. Men på grunn av forsiktighet kan du forlenge levetiden betydelig, bare å vite hvordan du styrker hjernens kar og opprettholder din helse i vanlige termer.

Les Mer Om Fartøyene