Det som skiller REG av cerebral fartøy blant andre studier er prosessen og tolkningen av rheoencefalografi

Kvaliteten på livet vårt er avhengig av mange nyanser av kroppens tilstand. En av dem er hjernens arbeid. Den sunne funksjonen fremmes av sunne blodkar og strømmen av "rent og høy kvalitet" blod inn i det.

Hvis en feil oppstår, det er behov for å undersøke årsaken. En av metodene som avslører årsakene til cerebrovaskulær sykdom, er REG (rheoencefalografi).

Denne artikkelen vil bidra til å forstå og forstå essensen av denne metoden.

Generell informasjon om studien

REG av cerebral fartøy eller dekodet rheoencephalography, en metode for moderne medisin i Studien av blodbevegelsen i den menneskelige hjerne, ikke trenge inn i skallen.

Studien, om noen, spesifikt område av hjernen, vaskulære tilstand i det, deres vegger (tone), deretter de (hurtig eller ikke) fylles med blod, som blod strømmer i dem (viskøst eller ikke), hastigheten for mottakelsen, strømningstiden og reaksjonen, fartøyets oppførsel.

Essensen av metoden

Essensen av metoden er det en menneskelig hjerne går gjennom, Det er treghet og umiddelbart viser skjermen på skjermen den elektriske motstanden til hjernen, nærmere bestemt vevet.

Til tross for disse fordelene, mange leger er enige om den oppfatning at denne metoden er foreldet (selv om det i mange medisinske institusjoner fortsette å bruke), og erstatte den med magnetisk resonans og CT eller ultralyd Doppler.

Apparat ved hjelp av hvilket som bæres rheoencephalography cerebrovaskulære rheographs kalles, har de flere kanaler, fra 2 til 6 som produserer resultater (reoentsefalogrammy) av flere hjernesnitt.

De mest vanlig benyttede runde, metallelektroder som er festet til en persons hode ved hjelp av et bånd fremstilt av et gummimateriale på steder som er nødvendige for forskning (templer, neseryggen, i området over øyenbryn, hals) til, og forbedre deres kontakt med hodebunnen ved hjelp av et spesielt lim.

Pasienten, på anmodning fra en lege, tar ulike positurer av hodet (skrå til høyre, venstre, tilbake, frem), og alle resultater, som deretter går avskrift vitnesbyrd REG hjernen fartøy er løst. For hver alder er det normer for indikasjoner.

Hva viser og undersøker REG

Bestem hva som viser REG i hjernen.

Resultatene av REG er volumetrisk informasjon om tilstanden til karene i hjernen.

Basert på indikatorene, spesialiststudiene Tonene på fartøyene, deres elastisitettil da, hvor raskt de mottar blod, hvordan de oppfører seg under forskjellige belastninger (hodestilling og sving), og dermed utstrømningen av blod fra hodet.

Resultatene kan vises identifisering av kolesteriske vekst på blodkarets vegger, eller hematom, etter skade på skallen, en predisposisjon til dannelsen av blodpropp i dem, utviklingen av intrakranialt trykk.

Hva viser UZDG-fartøy i hjernen og hva er indikasjonene på prosedyren du kan lære av vår studie.

Det er spesielle tegn på et slag hos menn, som avviger fra symptomene på et angrep hos kvinner. Kunnskap som kan redde pasientens liv.

Indikasjoner for studien

Når vår kropp som helhet fungerer jevnt, er det ingen spesiell indikasjon i studiet av hans arbeid.

Men eksterne faktorer (temperaturendringer, trykkfluktuasjoner i atmosfæren, bevegelse fra en klimasone til en annen), forstyrrer ofte kroppens aktiviteter og påvirker dermed det og dets komponenter.

Fartøy er ikke noe unntak. De slites ut, tåler ikke innvirkning, og med stress eller agitasjon oppstår feil. Retten tillater dem å bli identifisert.

Følgende hovedindikasjoner for REG-hodet hjernen:

 1. Kolesteroldannelse På vegger av blodkar, bryter deres elastisitet, utvikler pasienten en aterosklerotisk prosess, som i de fleste tilfeller fører til hjerteinfarkt eller hjerneslag. (Det er foreskrevet REG med et slag, infarkt, hvis pasienten er hypertensive eller har en sykdom - vegetativ-vaskulær dystoni).
 2. Predisponering eller dannelse av blodpropper, med deres ytterligere separasjon og tilstopping av fartøyet fører til iskemisk berøring (med cerebral iskemi eller hvis det er symptomer på dets utvikling).
 3. Post-traumatiske hodeskader uten tilsynelatende årsaker (smerte, svimmelhet) føre til utseende av intrakranielt trykk eller blødning i hjernevevet (med hjernerystelse eller blåmerker).
 4. Hodepine, migrene, er en konsekvens av feil blodstrøm i hodeskårene (med hodepine, lyder i ørene, forstyrrelse av vestibulær apparatet).
 5. Med søvnløshet, nedsatt syn, besvimelse.

Kontra

Oftest bør den ikke brukes av nyfødte.

I dette tilfellet er indikasjonene på hjernereggaen ikke nøyaktige, hos barn er amplitude av bølgene liten, og varigheten av anakrotisk er stor, det er ingen fremspring i det hele tatt.

Fordelene med studien i sammenligning med andre metoder

Mange leger i medisinske fora bestrider ignorering av REG og erstatning av det med mer moderne forskningsmetoder.

De som er imot, gir et argument, at beinene på skallen ikke er i stand til å utføre nok strøm (det er motstand), og resultatene av studien av indre fartøy ikke er nøyaktige, viser alle indikatorer bare tilstanden til de nærliggende fartøyene.

Ved en tilbakestilling av dette, er artikler av medisinske forskere gitt, at bein av skallen ikke er et hinder på grunn av besittelse av hovedsakelig kapasitiv motstand.

Fordelen med denne metoden er, at eksterne faktorer (vev i menneskekroppen, signalamplitude, bølgeforplantning) ikke kan påvirke det, mens andre metoder er gjenstand for disse fenomenene.

Forskningsprosess

Prosessen med å gjennomføre studier ved hjelp av rheoencefalografi av cerebral fartøy er enkel. Den eneste tilstanden er ro.

Pasienten ligger på ryggen med øynene lukket for honning. sofa. Legen avfett de undersøkte områdene av hodet med alkohol, og bruker metallelektroder på dem, som for bedre følsomhet smøres med kontaktpasta.

Elektrodene er festet med gummibånd. Gjennom elektrodene gjennomføres en svak strøm gjennom hvilken indeksene til hjerneskipene er løst. På skjermen på skjermen er det "buede linjer" - indekser av blodkar og blodstrøm.

Forbereder prosedyren

Forberedelse av prosedyren tar ca. 5 minutter. Spesialisten avfett de undersøkte områdene av pasienten og fikser metallelektroder på dem.

Prosessen gikk

Teknikken er trygg og smertefri.

Siden før en 15-minutters pause eller hvile er anbefalt, så tar pasienten i alt omtrent 25-30 minutter (på denne tiden inngår den forberedende prosessen).

Det anbefales ikke å røyke 2-3 timer før prosedyren, ikke ta en dag for alle legemidler som påvirker blodsirkulasjonen i kroppen. Bære henne i en liggende eller sitte stilling.

Resultater og transkripsjoner

Resultatet av REG viser en spesialist på en papirholder, som viser kurvede linjer, og fortsetter å dechifrere dem.

Først og fremst blir oppmerksomhet rettet mot pasientens alder, til hver alder (ung og eldre) samsvarer med deres normer for indikasjoner REG.

Bøyede linjer er svingninger av bølger, som preges av blodkarets oppførsel for fylling med blod og selve fyllingen av enkelte deler av hjernen. Bølgene er representert av linjer som går opp (anakrotisk) og nedover (kakrokta).

På nedlinjen er en dicrotisk trikot. Inzisura ligger i midten tredje, før den dikrotiske denticle.

Når deklarerer resultatene av rheoencefalografi av cerebral fartøy oppmerksomhet er trukket på vågens regularitet, deres toppunkt og dets avrunding, stigende og synkende linjer, tilstedeværelsen av andre linjer, plasseringen av snittene og den dikotiske tannen.

Anmeldelser av pasienter og leger

Meningene fra leger er forskjellige på grunn av deres alder. Unge spesialister fremførte sine meninger for bruk av nye metoder (datamaskin, ultralyd) forskning, eldre spesialister holder seg til REG.

Men det er ingen negative kommentarer og kaller ikke å bruke denne teknikken. Pasientene er fornøyd.

Dette gjelder spesielt for mødre med små barn, som kan bli sittende på knærne, hvor barnet føler seg trygge eller pensjonister som under forberedelsen av prosedyren kan ligge og snakke med legen under diagnosen.

Kostnad for prosedyren

Prisen på REG av cerebral fartøy varierer innenfor fra 1000 til 3500 rubler. Hvor skal man gå for studien og for hvilket beløp pasienten velger.

Det er verdt å merke seg at det er bedre å gjøre det i spesialiserte sentre utstyrt med moderne utstyr, og med tilstedeværelse av flere spesialister som sammen kan gjøre en nøyaktig diagnose i vanskelige tilfeller og foreskrive behandling.

Mange klinikker tilbyr sine tjenester for denne prosedyren hjemme hos pasienten, da kostnaden øker til mengden 10 000 rubler til 12 000 rubler.

Medisinske sentre som utfører forskning

Tjenestene tilbys medisinske sentre:

 • "Doctor Plus", Moskva. bolezni-spravka.ru;
 • "University Clinic", St. Petersburg;
 • "University Headache Clinic", Moskva. https://es.foursquare.com;
 • Doktor DoStaLet, Moskva.

REG er en svært effektiv metode for å diagnostisere tilstanden av cerebral fartøy.

Dette skyldes tilgjengeligheten av prosedyren og utbredelsen av apparatet i landet.

Det nesten fullstendige fraværet av kontraindikasjoner eller bivirkninger overbeviser mange leger for å bruke denne spesielle diagnostiske metoden.

Video: Echoencefalografi - undersøkelse av cerebral fartøy

Det finnes en annen metode for ultralyddiagnostisering av patologier i hjernen, som utføres med hjelp av et instrument-et oscilloskop. Hva er fordelene og fordelene ved prosedyren.

Hva vil vise REG av cerebral fartøy

Rheoencephalography, eller REG - en metode for å studere hjernens kar, basert på den grafiske registreringen av endringer i vevsbestandighet, mens de passerer gjennom dem en høyfrekvent elektrisk strøm av lav størrelse. REG av cerebral fartøy er en svært informativ, enkel nok og tilgjengelig forskningsmetode relatert til ikke-invasive tiltak.

Hva viser REG av cerebral fartøy

Metoden for rheoencefalografi tillater å vurdere:

 • tonen i hjernens kar
 • skipsveggenes elastisitet
 • vaskulær motstand;
 • blodfylling og blodstrømningshastighet;
 • hastighet av pulsbølgeutbredelse;
 • alvorlighetsgrad av økt intrakranielt trykk
 • muligheten for å utvikle sivile sirkulasjon.

Metoden gjør det mulig å evaluere disse parametrene separat for den arterielle og venøse sengen, så vel som isolert for kar med forskjellige kalibrer.

Fremgangsmåte for gjennomføring

For å utføre REG, brukes spesielle enheter - reografier. Pasienten er plassert på ryggen, i en komfortabel stilling, øynene er stengt. Spesielle elektroder påføres pasientens hode (fra 2 til 6 stykker, avhengig av antall områder i hjernen som blir evaluert), festet med gummibånd. Overflaten på elektrodene behandles med ledende fett.

Etter installering av elektrodene blir de matet med en høyfrekvent svak elektrisk strøm, og væskens motstand under passasjen måles. Resultatet er grafisk registrert på papir, i form av buede linjer.

Metoden er helt sikker, og har ingen negativ effekt på kroppen.

Når du utfører REG, er det mulig å bruke ulike funksjonstester som gjør det mulig å evaluere arbeidet i hjernens karet under endrede forhold. Slike tester tillater å skille mellom funksjonelle hjerneskader fra organiske seg.

 • nitroglycerintest;
 • tester med koffein, papaverin, eufillin;
 • prøver med endringer i kroppens stilling (hode sving).

Ved utførelse av testene, blir endringene i vascular tone, endringer i nivået av blodpåfylling av karene, forverring av venøs utstrømning tatt i betraktning.

Indikasjoner for REG

Den rheoencefalografiske metoden for å studere hjernen er svært informativ og ganske enkel å bruke, noe som gjør at vi kan anbefale det under følgende forhold:

 • cerebrale slag (hemorragisk og iskemisk), for å vurdere graden av cerebral blodstrømforstyrrelser;
 • hode traumer;
 • hodepine, svimmelhet, tinnitus;
 • nedsatt syn eller hørsel;
 • svingninger i blodtrykket;
 • mistenkte aterosklerotiske lesjoner av cerebral kar
 • vegetativ vaskulær dystoni og ortostatisk hypotensjon;
 • økt intrakranielt trykk;
 • Migrene, søvnløshet, nedsatt hukommelse;
 • osteokondrose med lokalisering i den cervicale ryggraden (for å utelukke syndromet i vertebralarterien).

REG av cerebral fartøy: tolkning av resultatene

Fortolkningen av resultatene av REG i hodepinefartøyene krever spesielle ferdigheter, og utføres av en lege som har gjennomgått ytterligere faglig opplæring.

Rheoencephalogram av form ligner en buet linje (bølge), med synkende og stigende segmenter synkron med pulsen. Den stigende delen av bølgen kalles en anakrotisk, og en nedstigende katakroper. Anakrotisk er veldig bratt og beveger seg raskt opp til det høyeste punktet, hvor det er noe avrundet. Katarrokta går også ganske jevnt og har en diskret tann i midten av tredje, eller såkalt snitt.

Når du vurderer REG, må du være oppmerksom på følgende karakteristika av rheoencefalogrammet:

 • form av bølger, varighet av anakrotiske (i sekunder);
 • størrelsen av bølgeamplituden;
 • tilstedeværelsen av en ekstra tann (snittet) og dens plassering;
 • regelmessighet av svingninger;
 • Tilstedeværelse av ytterligere bølger.

I tillegg vurderes følgende indikatorer:

 1. RI - rografisk indeks, som tillater å estimere størrelsen på blodstrømmen;
 2. DKI - en diskret indeks, som gjør det mulig å vurdere tonen på fartøyene og perifer motstand;
 3. CI - diastolisk indeks, som gjør det mulig å estimere mengden av utstrømning av blod og venetone.

Det er obligatorisk å angi pasientens alder, siden REG-normene er forskjellige for hver aldersgruppe.

Typer av brudd på REG

 1. Reduksjon av arteriell tone: en stor amplitude av REG-bølger, det er en økning i bratthet og forkortelse av varigheten av anaconda, dens apex er spiss. Den ekstra tannen er forskjøvet og øker i størrelse.
 2. Økt arteriell tone: Amplituden til REG-bølgen er redusert, det er en nedgang i brattheten og en økning i varigheten av anaconda. Den diskrete tannen er jevnet, det er flere bølger på anaconda.
 3. Vegeto-vaskulær dystoni: preget av en konstant forandring i tilleggstanden og tilstedeværelsen av ytterligere bølger på katakortusen.
 4. Vanskelighetsgrad ved utstrømning av venøst ​​blod: Katarakt er langstrakt, konveks. Det er en endring i kurven før begynnelsen av neste syklus i form av flerbølge.
 5. Arteriell hypertensjon: variasjonen av amplitude og form av tennene er karakteristisk.
 6. Aterosklerotiske lesjoner: bølgene er utjevnet, den anakrotiske toppet er flatt, og det er ingen ekstra bølger på katakortusen.

Slik forbereder du REG-hjerneskip

Å gjennomføre REG krever ingen spesiell forberedelse av pasienten. Det anbefales å avstå fra røyking i flere timer fra prosedyren, og også å slappe av 15-20 minutter før du fjerner REG.

Overflaten av huden før feste av elektrodene blir avfettet med alkohol. Legen gjør denne manipulasjonen.

Kontra

Metoden er trygg og har nesten kontraindikasjoner, unntaket er bare den nyfødte perioden på grunn av mangel på data om effekten av REG på barnets hjerne.

Det anbefales heller ikke å utføre REG for pasienter med huddefekter i studieområdet, sopp- og parasittiske hud- og hudsykdommer.

Rheoencefalografi: prosedyreprosedyre, tolkning av resultater

Hjernedepartementene regulerer alle prosesser i menneskekroppen. Tilstanden til selve orgelet avhenger av kvaliteten på ernæringen av vevene, rettidig klaring av områdene fra giftstoffer og tilførsel av oksygen i riktig mengde. Krenking av blodkanalen, gjennom hvilken alt dette skjer, fører til en reduksjon av funksjonaliteten i sentralnervesystemet. For å diagnostisere slike patologier, brukes en rekke metoder og retninger. REG av cerebral fartøy er en av disse tilnærmingene. Sammenlignet med studier som CT og MR, regnes det for foreldet, men i noen tilfeller er fordelene ubestridelige.

Sammenlign de to metodene: CT og MR kan du i denne publikasjonen.

Hva viser REG av cerebral fartøy

Rheoencefalografi er en ikke-invasiv variant av studien, der et spesielt apparat brukes - rheografen.

Rheografen bidrar til å vurdere tilstanden til hjerneskipene ved å fjerne et antall indikatorer. Dette skyldes passasjen gjennom vevstrukturen av strømmen av en svak frekvens. Enheten viser tekniske data på grunnlag av den elektriske resistiviteten til materialets strukturer inne i skallen. Tilstedeværelsen av flere kanaler i apparatet gjør det mulig å bestemme tilstanden for biomasse i flere deler av organet.

Prosedyren gjør det mulig å fastslå viskositeten til blodet, egenskapene til blodstrømmen i en bestemt sone og den generelle blodpåfylling av hjernen, data om spredningen av pulsbølgen, alvorlighetsgraden av reaksjonen av karene. For hver av elementene er visse indikatorer karakteristiske. Avvik fra dem, samt tegn på at tonen i store og mellomstore arterier er forstyrret, indikerer tilstedeværelsen av patologier.

REG hjernen lar deg identifisere brudd som er karakteristisk for:

 • craniocerebral traumer med negative konsekvenser;
 • slag og iskemi;
 • hematomer og trombi;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • VVD;
 • Parkinsons sykdom;
 • adenomer av hypofysen;
 • forstyrrelser av auditiv funksjon.

Tilnærmingen som bidrar til å bekrefte eller ekskludere vaskulær sykdom er helt trygg. Han lever ikke smerte og ubehag. Metoden er tillatt for bruk i barndommen og er svært informativ.

fordelene av prosedyren

Reececefalografi er en teknisk komplisert, men lett å implementere måte å vurdere tilstanden av cerebral fartøy. Det kreves ingen spesielle forhold for manipulering. Med det formål å gjennomføre en økt på undersøkelsens hode er det tilstrekkelig å fikse metallelektroder, som vil gi strøm og lese dataene.

Ytterligere fordeler med REG-hode:

 • selve økten varer bare 30 minutter, ytterligere 10 minutter blir brukt for å oppnå resultatene;
 • tilnærming er en av de sikreste av alle forskningsmetoder. Det kan brukes ikke bare i nærvær av åpenbare bevis, men også i listen over prosedyrer for medisinsk undersøkelse;
 • ved hjelp av tilnærmingen er det mulig å estimere tonen til små arterier eller større fartøyer separat, noe som er av betydning når det gjelder å diagnostisere patologier på forskjellige stadier av deres utvikling;
 • På grunn av sikkerheten til varianten, er det lov til å søke på hvilken som helst frekvens som sikrer en kvalitativ overvåking av tilstanden til pasientene etter operasjonen eller under behandlingen.
 • kostnaden for økten er betydelig lavere enn i tilfelle av mer "avanserte" analoger;
 • Prosedyren krever ikke spesifikk trening og har et minimum av kontraindikasjoner, det er tillatt hos barn og eldre.

Slike moderne tilnærminger som CT og MR brukes i dag mye oftere enn REG, men manipulasjonen mister ikke sin betydning. Det foreskrives ofte som en ekstra diagnostisk metode for å klargjøre diagnosen eller vurdere alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Forskjellen mellom REG og MR, CT, Dopplerografi

Det er vanskelig å gi et entydig svar på spørsmålet, hvilken undersøkelse er bedre - REG, MR, CT eller UZDG. I hvert tilfelle brukes visse egenskaper av hjernen og deres reaksjon på effekten av fysiske faktorer. Til tross for at både REG og UZDG har de samme målene som kreves for å vurdere fartøyets tilstand, gir de forskjellige resultater. Den første turen tillater deg å vurdere kanalens funksjonalitet. Den andre bestemmer sin fysiske tilstand. Forskningen utfyller hverandre, og beslutningen om valg av det optimale alternativet skal gjøres av den behandlende legen.

I motsetning til andre diagnostiske prosedyrer er REG mindre krevende, utstyret for gjennomføringen er mer tilgjengelig. Det gir ikke noe ubehag og krever ikke innføring av et lite barn i en tilstand av generell anestesi i motsetning til MR og CT.

Sistnevnte valg er mer informativ og lar deg få svar på en imponerende liste over spørsmål om tilstanden til hjernen.

Om informativiteten til MR vil du lære av denne artikkelen.

Vanlige typer rheoencefalografi

Dataene fra REG-undersøkelsen tillater bekreftelse eller tilbakekalling av en rekke sykdomstilstander, som vurderer kvaliteten på pasientens hjerneskjerter etter operasjonen eller terapien.

Som følge av prosedyren mottar diagnostikeren på sine hender en kurve over kurven over hvilken kanalens funksjonalitet kan evalueres. Separat utmerker seg flere typer resultater, hvis mønster er karakteristisk for visse plager.

Eksisterende typer oppførsel av blodkanaler:

 • dystonisk - konstant endring av parametere, karakteristisk for problemer med utstrømning av venøst ​​blod;
 • angiodystonisk - blodstrømmen forstyrres på grunn av endringer i vaskulære vegger, noe som fører til problemer i en viss sone;
 • hypertensive - tonen i blodkanalene øker mot bakgrunnen av en reduksjon i kvaliteten på venøs utstrømning.

Ved dekoding av data, tas hensyn til emnets alder, hans generelle tilstand og nivået på fysisk forberedelse. Baseline blodtrykk er tatt i betraktning, noe som kan påvirke fyllingen av fartøyene og tilstanden til pulsen. Derfor er det svært viktig å ikke prøve å evaluere resultatene selv. Det er fare for å forvirre den enkelte frekvens og patologi.

Indikasjoner for REG

Eksterne faktorer, alderdom, brudd på prinsippene for en sunn livsstil og de overførte sykdommene fører til en endring i strukturen til veggene i blodkanaler og en reduksjon av funksjonaliteten. Patologiens patologi de siste årene har blitt merkbart "yngre". Tidlig identifisering av problemet er nøkkelen til den vellykkede oppløsningen og reduserer risikoen for et kritisk øyeblikk.

Indikasjoner for REG:

 • økt kolesterol i blodet, mistanke om tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk på de vaskulære veggene;
 • hypertensiv sykdom eller VSD;

Mer om effekten av hypertensjon på utviklingen av cephalalgi vil du lære her.

 • En endring i blodsammensetningen som øker risikoen for blodpropper;
 • hode traumer i anamnesen;
 • migrene, kronisk hodepine;

Mer informasjon om årsakene til kronisk cephalalgi du vil lære av denne artikkelen.

 • rask forverring av syn, søvnforstyrrelser, svimmelhet, svimmelhet;
 • "Dårlig" arvelighet - tilstedeværelsen i anamnesen til slektninger som har blitt diagnostisert med patologier basert på brudd på tone og vaskulær funksjon;
 • alderdom;
 • meteorologisk avhengighet.

Du vil lære om effekten av atmosfærisk trykk på en persons tilstand fra denne artikkelen.

Denne studien kan brukes som en selvstendig tilnærming eller som en del av en omfattende diagnose. Dens bruk lar deg ofte bekrefte eller avvise diagnosen, utelukke muligheten for medisinsk feil.

Før du besøker legen Før du går til en lege, bør du holde en hodepine dagbok innen to uker - dette vil øke hastigheten på bestemmelsen av årsaken og innstillingen av en korrekt diagnose. Dagbok online

Slik forbereder du REG-hjerneskip

Spesiell pasientpreparasjon er ikke nødvendig. Hvis motivet tar medisiner som påvirker skipets tone, så for en tid må han forlate dem - timingen er avtalt med legen. På dagen for studien, bør man avstå fra å røyke, ellers reduserer blodkanalene under påvirkning av nikotin kan føre til feil resultater. En halv time før økten må du slappe av og roe ned, slik at karene ikke smelter og ikke ødelegger bildet på grunn av angst. Samtidig brukes sedativer sjelden i forberedelsesstadiet, de kan også redusere den informative verdien av metoden.

Er hodepine? Fingers fingre? Slik at hodepine ikke går inn i et slag, drikk et glass.

Teknikk for forskning

Hovedbetingelsen for en vellykket implementering av manipulasjon er motivets ro. Han må ta en behagelig pose og lukke øynene slik at eksterne faktorer ikke distraherer ham. Etter det begynner diagnostikeren å jobbe.

Rheoencefalografi av cerebral fartøy utføres i henhold til følgende skjema:

 • Huddeksler på enkelte steder blir avfettet for å øke ledningsevnen av vev;
 • På elementene i anordningen påføres en gel, som virker som en leder, elektrodene legges over på de områdene som er gjenstand for undersøkelse;
 • Produktene er festet med et gummibånd for sikker fiksering;
 • så starter spesialisten en svak strøm gjennom elektrodene og venter på et svar fra vevene inne i skallen;
 • Avhengig av formålet med manipulering, kan det være nødvendig å utføre funksjonstester - dette er utførelse av enkle handlinger for en mer nøyaktig vurdering av fartøyets tilstand;
 • Ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet samler diagnostikeren data om driften av fartøyene, de er festet på en papirholder.

Den mottatte informasjonen deklareres av en medisinsk arbeidstaker med spesialisert kunnskap, hvoretter legen slutter. Pasienten frigjøres fra design på hodet, hvoretter han umiddelbart kan gå tilbake til vanlige tilfeller.

Funksjonstester med REG

Hvis legen krever den mest komplette informasjonen om tilstanden til fartøyene, kan han be om en utvidet versjon av prosedyren. Ved hjelp av funksjonstester kan spesialister få mer data om endringene som finnes i hjernens fartøy. Tilnærminger eksisterer flere, og hver av dem lar deg få svar på enkelte spørsmål. Nitroglycerintest bidrar til å bestemme omfanget av kanalskade. Hvis det etter at pillen er tatt, endret enhetens parametere og blodstrømmen forbedret, indikerer dette en overvekt av funksjonsfeil over organiske stoffer. Studien, under hvilken sving i hodet utføres, fastslår graden av patentering av vertebralarterien.

Dekoding av resultatene fra REG

For å oppnå diagnostisk informasjon basert på resultatene av studien, bør diagnostikeren evaluere amplituden til bølgene som er oppnådd på grafen. Dette tar hensyn til emnets alder, hans generelle tilstand og humør, individuelle egenskaper og inntak av legemidler.

Hva viser undersøkelsesresultater?

Identifikasjonen av typen av oppførsel av blodkanalene indikerer arten av endringene som har oppstått for dem. Dette tillater deg å mistenke eller bekrefte forekomsten av kolesterolplakk, trombi og andre hindringer i normal blodgass. Selv dataene fra rheoencefalografi kan indikere blødninger og økt intrakranielt trykk.

Vanligvis bør resultatene av REG se slik ut:

 • kurve med spiss topp, et tydelig bunnpunkt og en tann på nedstigende seksjon - etter 60 år kan mønsteret bli som en bue;
 • Oppstigningstiden overskrider ikke 0,1 sekunder - etter 60 år regnes normen som 0,19 sekunder;
 • bølgelengden til toppen overskrider ikke 15% av total bølgelengde - hos eldre er tonus av arterier og arterioler i de fleste tilfeller forhøyet;
 • høyde av bølgetoppen til laveste punkt innen 40-70%;
 • Høyde på bølgetoppen til tannhøyden i basen er 75% - hvis det er mer, er den venøse utstrømningen vanskelig;
 • asymmetrien mellom parametrene i halvkulen ikke overstiger 10%.

Takk REG, på bare noen få timer kan du identifisere problemer i hjernens arterier, arterioler og årer.

Dette gjør at du raskt kan velge det beste behandlingsalternativet. Ytterligere diagnostisk manipulering vil bidra til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

Indikatorer for cerebral sirkulasjon

Når deklarerer informasjon, gir diagnosen oppmerksomhet til en hel liste over øyeblikk. Det skal varsles om grafen ikke samsvarer med alder, er dataene i forskjellige halvkugler ikke symmetriske, bølgens amplitude økes eller reduseres, tiden for forplantningen er forkortet.

De hyppigste varianter av patologiske resultater av rheoencefalografi:

 • aterosklerotisk;
 • hypertensive;
 • migrene;
 • med VSD;
 • med craniocerebral traumer;
 • med slag
 • med intrakranial hypertensjon
 • med svikt av venøs utstrømning.

For hvert av disse patologiske forholdene er et bestemt kurve mønster karakteristisk, noe som gjør at du kan mistenke en diagnose umiddelbart etter undersøkelsen. Ved lav informativ manipulering blir det omdelt, og særlig oppmerksom på funksjonene i forberedelsesfasen.

Kontraindikasjoner til REG

Fravær av absolutte kontraindikasjoner er en av fordelene ved tilnærmingen. Med prosedyren må det vente i tilfelle skader på overflaten av hodet. Ikke alltid manipulasjonen er foreskrevet til spedbarn, men legen må ta avgjørelsen. Når du arbeider med personer som har identifisert mentale abnormiteter, kan du trenge ytterligere forberedelser av emnet.

Er rheoencefalografi utført for barn

Å utføre manipuleringen i barndommen er ikke forskjellig fra tilnærmingen når det gjelder en voksen pasient. Det er bedre, når prosedyren er til stede, en av foreldrene til barnet. Det viktigste er å utelukke påvirkning av de eksterne faktorene på emnet og forberede ham på smertefri og ikke forferdelig manipulering på forhånd. Hvis barnet er veldig rastløs, er det ikke hensiktsmessig å gjennomføre en økt, det vil ikke være korrekt.

Kostnaden for rheoencefalografi

Utstyr for å utføre REG er tilgjengelig i mange klinikker, sykehus, diagnostiske sentre. Hvis du registrerer deg for prosedyren på forhånd, kan du gå gratis. Ellers vil en økt koste mellom 1000 og 3500 rubler, avhengig av medisinsk institusjon, behovet for funksjonstester. Noen sentre gir tjenester hjemme, men i så fall vil kostnaden være minst 10 000 rubler.

Til tross for økningen i antall spesialister som er skeptiske til tilnærmingen, er hjernen REGG fortsatt aktivt brukt til å diagnostisere problemer med sentralnervesystemet. Sikker og tilgjengelig manipulering kan ikke bare identifisere eksisterende problemer, men også advare om potensielle farer. Spesielt anbefales det å passere minst en gang i året til eldre mennesker som lider av hypertensjon eller arteriosklerose i blodårer.

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

REG av cerebral fartøy: rekkefølgen av studien, resultatene

Rheoencephalogrammet er et grafisk resultat av en diagnostisk prosedyre kalt REG av cerebral fartøy. Metoden har blitt brukt i lang tid. En av de grunnleggende kildene der denne metoden er beskrevet (forfatter Jenker FL) ble oversatt fra engelsk i 1966.

Som prosedyren er rheoencephalography veldig enkel, men det bidrar til å oppdage selv tidlig på en rekke hjernesykdommer, samt å vurdere kvaliteten på hjernens sirkulasjon. I forbindelse med god informativitet brukes denne diagnosen av leger som autoritet, selv om det er skeptikere i det medisinske samfunnet som ikke virkelig tror på metodens objektivitet.

Man kan sette ut de åpenbare plussene ved diagnosen REG - tilgjengeligheten og ikke en veldig høy pris. Utstyr til en kostnad er tilgjengelig selv for distriktsklinikker. Selvfølgelig gir tomografi et mer komplett bilde, men tilgjengeligheten etterlater mye å være ønsket for i dag.

Egenskaper av cerebral fartøy

 • Venstre og høyre halspulsårer.
 • Venstre og høyre vertebrale arterier.

I den cerebrale vaskulære sengen er det to arterielle systemer, som hver funksjon selvstendiggjør:

 • Sentralt - med det oppstår blodtilførsel av subkortiske noder og et nærliggende hjernestoff. Det sentrale system består av en krets av Willis fartøy (denne terminalen grener av carotis og vertebrale arterier koplet anastomose - små fartøyer, å forbinde et fartøy til et annet), som er lokalisert i hjernen basen og basilaråren.
 • Perifert - dette systemet leverer hvitt materiale til halvkule og ventrikler. Perifere arterielle systemet består av tre arterier - anterior, midter og posterior cerebrale arterier.

Blodsirkulasjonen av hjernen er regulert av interne systemer, der den optimale blodstrømmen i alle hjernestrukturer opprettholdes.

Regulering av hjernecirkulasjon

Det er 4 hovedsystemer som hjelper til med å regulere konsistensen av cerebral sirkulasjon:

 1. Myogen - utføres på grunn av responsen til de glatte musklene i arteriel sengen til svingninger i trykk i dem. En økning i blodtrykket gir en økning i muskelcellens tone og vasokonstriksjon (innsnevring av karene). Senking av blodtrykk, i sin tur, forårsaker en nedgang i tone og vasodilasjon (vasodilasjon). Myogen regulering er det ledende elementet i autoregulering av cerebral sirkulasjon.
 2. Humoral - skyldes effekten på glatte muskler i vaskulærsengen av aktive komponenter. En av de sterkeste blodsirkulasjonsregulatorene er arteriell blodkarbondioksydspenning og pH i cerebrospinalvæsken. Hypercapnia (en økning i spenningen av karbondioksid) fører til en utvidelse av karene, og hypokapnia - til deres innsnevring. I dette tilfellet utvikler hjernehypoksen.
 3. Metabolisk - deltar i fordelingen av blod mellom ulike områder av hjernen. Forskjellige aktive stoffer, hormoner, mediatorer er i stand til å få en direkte og indirekte effekt på tilstanden i hjernekarsystemet.
 4. Neurogen - virker hovedsakelig på små arterielle kar og avhenger av den generelle tilstanden av autoregulatoriske mekanismer av vaskulær tone, ion sammensetning og konsentrasjon.

I en hvilemodus hos en sunn person er intensiteten av cerebral blodstrøm 55-60 ml / 100 g / min. Denne verdien er 15% av den totale hjerteutgangen. Andelen forbruk av den totale mengden oksygen av hele kroppen i hjernen er 20% og 17% av glukosen. Graden av oksygenforbruk i hjernen er lik 3-4 ml / 100 g / min.

En omtrentlig indikator på 15 ml / 100 g / min indikerer utvikling av irreversible effekter. Ved å stoppe blodsirkulasjonen til 7 minutter er det en fullstendig sammenbrudd av alle regulatoriske mekanismer, bevissthetstab, koma, hjerne død. Dette skyldes blokkering av mikrocirkulasjonsplaten på grunn av irreversible forandringer i veggene i kapillærene og det cellulære ødemet.

Viktig! Den viktigste utløsningsfaktoren for slike iskemi er at hjernen, i motsetning til andre organer, har minimal reserver av sitt eget oksygen.

Selv de mest ubetydelige endringene i hjernens kar med forskjellig genese fører til en forstyrrelse av hjernesirkulasjonen i forskjellige grader.

Indikatorer for cerebral sirkulasjon

 1. Mellomnivå - preget av en forandring i den funksjonelle aktiviteten til nerveceller. Samtidig endrer strukturen deres ikke, deres funksjon skal gjenopprettes.
 2. Lavere kritisk nivå - neurons død oppstår med en signifikant reduksjon av blodtilførselen. Samtidig utvikler nekrotiske forandringer i nervesystemet.
 3. Det øvre kritiske nivået - på dette stadiet er det en kritisk endring i hemodynamiske prosesser, en endring i reseptorfølsomhet, brudd på synaptiske interaksjoner og blokkering av nevrale forbindelser og funksjoner.

I dag er en av disse metodene rheoencefalografi.

rheoencephalography

Dette er en metode for å studere hjernens kar. Grunnlaget for studien er registrering av endringer i vevmotstand når den utsettes for en elektrisk strøm med høye frekvenser av lav størrelse.

Rheoencefalografi gjør det mulig å trekke konklusjoner om tilstanden til hjernekarsystemet og parametrene for hemodynamikk, spesielt:

 • Vaskulær tone.
 • Fartøyets motstand.
 • Elasticitet av vaskulære vegger.
 • Blodstrømningshastighet.
 • Hastighet av pulsbølgeutbredelse.
 • Graden av manifestasjon av økt intrakranielt trykk.
 • Tilstedeværelsen, grad muligheten for utvikling av sikkerhet sirkulasjon (denne dannelse av nettverk av blodkar som går utenom hoved angjeldende kar for å hindre utvikling av blodtilførselen underskudd bestemt organ eller vev området).

Indikasjoner for REG

I lys av den store informativiteten til studien og den korte varigheten av prosedyren, anbefales det at reenfagografi utføres under følgende forhold:

 • Vurdering av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelser.
 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Hodeskader.
 • Støy i ørene.
 • Visjonsforstyrrelser.
 • Hørselshemmede.
 • Hodepine og svimmelhet.
 • Migrene.
 • Endringer i blodtrykk.
 • Åreforkalkning.
 • Insuffisient av vertebrobasillar genese.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.
 • Ortostatisk hypotensjon.
 • Encefalopati av forskjellig opprinnelse.
 • Søvnløshet.
 • Minnehemming.
 • Glemsel.
 • Ulike sykdommer i ryggraden i livmorhalsområdet.
 • Utrengelighet av intrakranielt trykk.
 • Hypofyse adenom.
 • Parkinsons sykdom.

Teknikk for forskning

Manipulering utføres ved hjelp av en rheografi som har 2 til 6 kanaler. Jo flere kanaler en rheografi har, desto mer informativ blir resultatene av prosedyren.

Hvis det er nødvendig å gjennomføre en studie på en gang i flere blodsirkulasjonsbeholdere, er det nødvendig med bruk av polyreiografer.

For at det resulterende rheoencefalogrammet skal være korrekt og informativt, er følgende forhold nødvendige:

 • Godtar en komfortabel posisjon.
 • Påføring av elektroder på hodet på de stedene hvor det er nødvendig å fikse parametrene for hemodynamikk.
 • Ved undersøkelse av den indre halspulsåren ligger elektrodene overliggende i nesebroen og mastoidprosessen (bak øret nedenfra).
 • For å få data på de ytre hjertearteriene, ligger elektrodene over øyenbryn og nær øregangen foran.
 • Studien av vertebrale arterier involverer påføring av elektroder på occipitalhøydene og mastoidprosessen. Samtidig er samtidig elektrokardiografi nødvendig.

Ved slutten av studien utføres evalueringen av dataene som er oppnådd umiddelbart og gis til pasienten.

Reoentsefalogramma. transkripsjon

 • Den stigende delen er anakroka.
 • Den nedstigende delen er diktatoren.
 • Inzisura er en dikrotisk snor i midten av den nedadgående bølgen.

Siden rheoencephalography oppstår under fikseringsbølger via hvilken evalueringen av cerebrale blodkar og blodtilførsel til deres reaksjon, er det visse markører som estimering blir utført først.

Ved mottak av data fra REG av hjerneskip, vurderes evalueringen av slike data som:

 • Formen på bølgene.
 • Varigheten av hver bølgeseksjon.
 • Amplitude of waves.
 • Lokalisering av snittet.
 • Regelmessighet av svingninger.
 • Den reografiske indeksen er en indikator på mengden blodstrøm.
 • Dikrotisk indeks - En indikator på vaskulær tone og perifer motstand av blodkar.
 • Diastolisk indeks - en indikator på nivået av utstrømning av blod og venetone.

Etter avsluttet studie oppstår en evaluering av typen rheoencefalogram:

 • Dystonisk - en forandring i tonen til fartøy med permanent karakter, med overvekt av redusert tone og lav pulsfylling, forbundet med vanskeligheten med venøs utstrømning.
 • Angiodistonic - lik dystonisk, bare i tillegg til all elastisitet av karene minker, noe som fører til hemodynamiske forandringer i ulike vaskulære bassenger.
 • Hypertensive - samtidig kjennetegnes av en vedvarende hypertensjon av vasokonstrictorene, ledsaget av en komplisert utstrømning av venøst ​​blod.

Ved avkodning av data fra REG av cerebral fartøy er den største verdien knyttet til følgende endringer:

 • Den utmerkede økningen i bølgeamplituden, bratthet, kort stigende bølge med spiss vertex, forskyvning og økning i snitt indikerer en reduksjon i arteriell tone.
 • Senking av bølgeamplituden, økningen i varigheten av stigende linje og tilstedeværelsen av ytterligere bølger på den, indikerer glattheten av fremspringene en økning i arterienes tone.
 • Den konstante endringen av snittet og ytterligere bølger på nedstigningslinjen indikerer vegetativ-vaskulær dystoni.
 • Konveksitet og økning i katakrosens lengde, fremveksten av ytterligere bølger mellom de viktigste indikerer tilstedeværelsen av obstruksjon av venøs utstrømning.
 • Forskjellig amplitude og forandring i form av tennene indikerer tilstedeværelsen av arteriell hypertensjon.
 • Kompaktiteten til toppen av den stigende linjen, utjevningen av bølgene, fraværet av ytterligere formasjoner på den nedadgående bølgen indikerer atherosklerose.

Forskjellen mellom REG og EEG

I tillegg til rheoencefalografi er det en slik studie som elektroencefalografi.

Den viktigste forskjellen ligger i disse to manipulasjoner som REG blir brukt til å analysere tilstanden til hjernens blodkar og blodsirkulasjonen, og EEG - å studere neuronal aktivitet av hjernen visse områder.

Kostnaden for rheoencefalografi

Du kan utføre en slik studie i en enkel polyklinisk, nevrologisk avdeling, samt i ulike private medisinske sentre. Fra lokalet og vil avhenge av prisen på studien.

Hittil er prisen for å utføre REG av cerebral fartøyer fra 1000 til 12 000 rubler, avhengig av hastigheten, bruken av stresstester og kvaliteten på rheografen selv.

Les Mer Om Fartøyene