Enn det er mulig å styrke bein på ben eller føtter

Vaskulære sykdommer i føttene - ikke uvanlig i vår tid. Spesielt ofte blir åreknuter diagnostisert i underekstremiteter, som selv ungdommer blir utsatt for. Sykdommen er preget av stagnasjon og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra nedre lemmer. Kvinner er spesielt berørt, noe som forklares av endringen i hormonstatus under graviditet, under mottak av prevensjonsmidler og ved overgangsalder. Det første tegn på svake fartøy er utseendet på føttene til et lilla nett. Senere virker innviklede, fremspringende vener, ødem, kramper, smerte og tyngde i beina.

Hvem er i fare?

Sannsynligheten for å utvikle åreknuter er høyere:

 • hos kvinner;
 • hvis foreldrene lider av åreknuter
 • Hvis du må stå eller sitte lenge;
 • hos personer med overvekt
 • med stillesittende livsstil;
 • hvis du ofte må presse på vanskelig fysisk arbeid, så vel som med kronisk forstoppelse eller kronisk hoste;
 • med genetisk bestemt svakhet i vaskulære vegger og mangler i valvulære apparatet.

Hvordan kan jeg styrke beina på bena?

Styrking blodårer - en lang prosess, sannsynligvis for livet, spesielt hvis det er en forutsetning for utviklingen av kronisk venøs insuffisiens, som manifesterer åreknuter, post-trombotisk sykdom, traumatiske og medfødte misdannelser av årer.

Den mest effektive integrerte tilnærmingen, inkludert bruk av tradisjonell medisin, medisiner, kosthold, trening.

Medisineringsterapi

For å styrke venenees vegger er det mange legemidler, både ekstern og for oral administrering. Disse rettsmidler kan ikke kurere av åreknuter, men de reduserer sykdomsprogresjonen og lindrer ubehagelige symptomer. Venotonics styrker og tonifiserer venøse vegger, lindrer hevelse, eliminerer alvorlighetsgraden, smerter i bena og nattkramper. Vanligvis blir de foreskrevet sammen med antikoagulantia (kardiomagnesium, aspirin), som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper.

Fra venotonics er slike preparater spesielt populære:

 1. "Detraleks". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Øker elasticiteten til blodårene, reduserer deres uttrekkbarhet, forhindrer stagnasjon av blod, senker permeabiliteten til blodårene.
 2. "Flebodia 600". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Legemidlet eliminerer brennende følelse og tyngde i beina. Styrker venøs vegger, forbedrer blodsirkulasjonen, utøver en tonisk effekt på blodårene.

Fra eksterne agenter bruker geler og salver:

 • Lyoton 1000,
 • heparin salve,
 • Trombless,
 • Troxerutin,
 • troksevazin,
 • Venarus,
 • Venoruton.

Eksterne midler lindrer hevelse, smerte og tyngde i beina. Forbedre venøse sirkulasjon, redusere permeabiliteten av celler, har anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper, styrke karveggen utøver protivotrombicheskoe handling.

Folk oppskrifter

Styrke venene vil hjelpe folkemessige rettsmidler som har blitt brukt siden antikken:

 1. Kontrastbad. Klargjør to beholdere - en med en kald, den andre med varmt vann. I kaldt vann legger du til sitronsaft eller mentololje. Dyp bena til midten av shin alternativt i kaldt vann og varmt. Gjør daglig. Ikke glem at fartøyene elsker kulde, så det er ikke anbefalt å ta et varmt bad, det er nyttig å gjøre dousing av føttene med kaldt vann.
 2. Hvis symptomene på åreknuter som allerede er der, kan du tørke det berørte området med en serviett dyppet healing infusjon. For å gjøre det, må du ta en spiseskje tørket urter calendula og kamille, helle et glass med kokende vann, la det brygge, belastning og varme. Du kan hente slik infusjon i karet og sette bena der. Når kjølingen avkjøles, tilsett varmt vann.
 3. Innen en måned, tørk steder med bukende årer av eplecider eddik. Det anbefales å utføre prosedyren 1-3 ganger om dagen.
 4. Det vil bidra til å styrke føttens kar med alkoholtinktur av Kalanchoe. For tilberedning er det nødvendig med friske blader av planten (halvliter potten) og alkohol. Leaves å exfoliate, sett i en liter krukke, hell til toppen med alkohol og la i 10 dager på et mørkt sted. Når det er infundert, tørk de ømme flekkene. Gjør dette om kvelden hver dag. Behandlingen varer i 5 måneder.
 5. Hvitløk med olje. Grind to store hoder og bland godt med smør. Ta bare hvitløk med en hvit peeling. På 1 del hvitløk trenger 2 deler smør. Påfør blandingen om natten på sårene. Topp med cellofanfilm, bandasje og pakk den med et lommetørkle eller skjerf. På morgenen, skyll med såpe og vann.
 6. Avkjøling av gress. Hell det knuste gresset med kokende vann (på en del av gresset - ti deler av vann), insister til kjøling, og drikk en tredje kopp tre ganger om dagen.
 7. Kastanjehest. Tinktur av kastanje lindrer hevelse og reduserer hevelse i venene. Hell alkohol (0,5 L) blomsterstand av planten (50 g). Lukk tett og hold deg i mørket i ti dager. Gjør deg klar og anstrengt tinktur tre ganger om dagen for en spiseskje. Behandlingsplan: en uke å drikke, deretter en uke for å ta en pause.
 8. Et utmerket verktøy for forebygging av åreknuter - isbiter, tilberedt av avkok av urter. Tørk føttene med isbiter daglig etter hverdagen.

diett

Mat bør styres for å styrke veggene i blodårene. For dette er det nødvendig å sikre at alle nødvendige vitaminer kommer inn i kroppen. De viktigste er:

 • Ascorbinsyre (vitamin C). Med åreknuter, mister venene deres elastisitet og er tilbøyelige til å strekke seg. Dette skyldes ødeleggelsen av kollagen. Vitamin C deltar i sin syntese. Per dag skal kroppen få 2,5 mg per kilo kroppsvekt. Spesielt rik på askorbinsyre sitrus, hund rose, svart currant.
 • Vitamin E. Det har antioksidantegenskaper, det forhindrer trombogenese. Hovedkilden til vitamin E er vegetabilsk olje.
 • Vitamin P. For forebygging av åreknuter og ben styrke fartøyene må omfatte produkter menyer som inneholder flavonoider - bioaktive stoffer, som øker tonen i veneveggen, normalisere deres struktur og funksjon, forhindre dannelse av tromber. Vitamin P finnes i grønn, rød pepper, grønn te, sitrus, kirsebær, druer.

I tillegg til vitaminer trenger kroppen mikronæringsstoffer som kalium, kobber, magnesium, sink, mangan. De kan hentes fra grønnsaker og frukt, samt fra nøtter, frokostblandinger, bifflever, sjømat. Som varmebehandling bør velges stewing, baking, matlaging. Det er nødvendig å nekte kaffe eller begrense bruken, ikke å drikke alkoholholdige drikkevarer, krydret eller røkt mat. Det er viktig å redusere inntaket av salt, noe som forsinker kroppens væske. I stedet for melk er det bedre å drikke kefir, yoghurt og gjæret bakmelk. Fra drikkevarer til å foretrekke enkelt vann, grønn te, naturlig juice, fruktdrikker, kompotter.

fysisk trening

Statikk er kontraindisert i kar, de liker dynamikk. I fravær av bevegelse begynner blodet å stagnere i årene. Moderat fysisk aktivitet har den mest fordelaktige effekten på karene i nedre lemmer. Spesielt nyttig er svømming, turgåing, lett løping ikke for lange avstander, sykling, øvelser for shins. Slike øvelser styrker kalvemuskulaturen, noe som bidrar til å forbedre blodstrømmen. Hvis det allerede er tegn på åreknuter, bør programmet diskuteres med den behandlende legen.

For å fjerne ødem og styrke gastrocnemius muskelen, er følgende øvelser nyttige:

 1. bøyer bena i anklene, mens du trenger å trekke sokkene først til deg selv, deretter fra deg selv;
 2. rotasjon av føttene i forskjellige retninger;
 3. løfter seg til tærne fra stående stilling med samtidig løfting av hendene opp, mens du trekker hendene så høyt som mulig, hold deg i denne posisjonen i ti sekunder;
 4. vekselvis gå på tær, deretter på hælene (ca. 5 minutter);
 5. Å stige på sokker og å falle på hælene fra stående stilling, det er derfor nødvendig å lene seg mot en vegghender;
 6. sitter på en stol med ryggen rett og armene ned å rive hælen opp fra gulvet, senk (første tur til å gjøre den høyre foten, deretter til venstre, så begge sammen);
 7. liggende på ryggen, koble bena sammen og trekk sokkene på seg selv, så bort fra seg selv med maksimal belastning på beina.

konklusjon

Åreknuter er en irreversibel prosess, så det er viktig å styrke fartøyene på beina på forhånd for å stoppe sykdomsprogresjonen. For å begynne å gjøre det, er det nødvendig så snart som mulig, ved første tegn på sykdommen, og når du er i risikogruppen selv i fravær av dem, enn senere ligger under kirurgens kniv. Forebygging hjelper om ikke å forhindre, så forsink utviklingen av åreknuter og dens komplikasjoner, samt eliminere symptomer som reduserer livskvaliteten.

Hvordan styrke karene og blodårene på bena: livsstil, narkotika og produkter

I vår tid er et alvorlig problem sykdommen i blodårer og blodårer på bena: blodstagnasjon og som følge av dette kommer fremveksten av åreknuter og venøs trombose før eller senere i de fleste mennesker.

Bekymringer og smerter i bena, nattkramper er ledsaget av ødemer, ikke estetisk utstikkende årer og "stjerner".

Åreknuter er vanskelige å kurere, og dets komplikasjoner medfører en risiko for livet, så det er viktig å forhåndsforutse hvordan man styrker veggene i blodkar og blodårer.

Hva er skadelig for årer og blodårer?

Skader på fartøyene skyldes følgende faktorer:

 1. Mangel på motoraktivitet. Lang opphold i en posisjon - står eller omvendt sitter, fører til en svekkelse av vaskulær tone og stagnasjon av blod i lemmer. Det er heller ikke anbefalt å sitte med benstøtten på foten din eller "på tyrkisk" - disse sammenpresser venene.
 2. Overdreven fysisk aktivitet og vektløfting. Kraftsporter - klassisk aerobic, trinn, hoppetau, enkelkamp, ​​vektløfting skaper ekstra trykk på blodkarene, noe som påvirker deres helse negativt.
 3. røyke. Nikotin, harpiks, kreftfremkallende stoffer og giftstoffer ved innånding trenger raskt inn i blodet og reduserer fartøyets elastisitet.
 4. Ubalansert ernæring. Overeating og misbruk av fastfood fører til fedme, i forbindelse med hvilke bena er overbelastet.
 5. Overoppheting av kroppen. Negativt påvirker venene overdreven infatuation med badstuer, badestamper, solarium, samt langvarig eksponering for solen. Under påvirkning av høye temperaturer, øker venene, deres elastisitet reduseres, noe som fører til utvikling av åreknuter.
 6. Den konstante påkjenningen av tette klær og sko, sko med høye hæler og med spiss cape. Smale jeans, stramme korsetter, elastikk på strømpepinner. I sko på hælene er foten festet i en unaturlig buet stilling, som et resultat av å blokkere arbeidet i ankelen, blodsirkulasjonen forstyrres, kalvene og anklene svulmer.
 7. Overdreven fascinasjon med prosedyrene for maskinvaremassasje. Med disponering til åreknuter, vakuum, ruller og anti-cellulitt massasje kan føre til utseende av vaskulære stjerner og blåmerker.

Svake fartøy er den viktigste årsaken til åreknuter - en sykdom hvor vener mister elastisitet, noe som gir en følelse av tyngde i beina, bekymrer seg om hevelse og kramper i kalvemuskulaturen.

Åreknuter ser ikke bare repulsiv, men kan føre til betennelse, mørkere hud, trofasår og til og med intern blødning.

Hos en person med sunne blodkar er risikoen for sykdom minimal, så vener kan og bør styrkes.

Styrke veggene i blodkar og blodårer er en komplisert øvelse som involverer først og fremst en aktiv livsstil, et balansert kosthold og enkle manipulasjoner. Forebygging vil ikke ta mye innsats og tid, men det vil bidra til å justere kroppens venøse og kardiovaskulære system.

Generelle råd - det er verdt å starte

Kompleks av primære tiltak:

 • For helsen til venene er nyttig kontrastdusj: Plutselige temperaturendringer utdanner helt det kardiovaskulære systemet og muskelrammen av vener og arterier.
 • Moderat fysisk aktivitet har en gunstig effekt på kroppen, metter vævene med oksygen og forbedrer metabolismen, så det er tilrådelig å foreta daglige turer eller sykkelturer. Ikke skade svømming og spesiell gymnastikk.
 • Det er nødvendig å overvåke vekten - ekstra pund skaper en ekstra byrde på beina og spesielt på venene.
 • Det er nødvendig å unngå stress - Adrenalin i store mengder fører til utmattelse og en reduksjon av elasticiteten i venene. De beste middelene for avslapping er full søvn og hvile, yoga, aromaterapi, lytte til klassisk musikk, vandre. Hvis aktiviteten er relatert til nervespenning, vil lette beroligende midler på naturlig grunn hjelpe.
 • Det er uønsket å være i en posisjon i lang tid - En gang i en halv time må du gå eller utføre en enkel øvelse: å stige på tærne, rive av hælen fra gulvet.
 • Fjern stress og hevelse vil hjelpe fotmassasje, Det er nyttig å kjøpe en hydromassasje.

livsstil

Forsterkning av blodårer og blodårer er en lang prosess, bare en integrert tilnærming, som innebærer en aktiv livsstil, et balansert kosthold, bruk av naturlige og / eller kjemiske venotonier, og om nødvendig medisinsk kontroll, kan forhindre deres sykdommer.

En viktig betingelse for sunne årer er vanlig fysisk aktivitet. Skipene er kontraindisert i statikk - i fravær av bevegelse stagnerer blodet i blodårene.

Gunstig effekt på venene har jogging, sykling, svømming, badminton, tennis, atletisk gange. Forbedre blodstrømmen og styrke kalvemuskulaturen, vil hjelpe gymnastikk. De mest effektive øvelsene er svingende ben, "saks", kjører på stedet og "sykling" mens du ligger ned.

Tradisjonelle healere anbefaler

Folkemidler er enkle å forberede, alle nødvendige ingredienser er lett å finne i butikker og apotek. De er helt naturlige og perfekt styrker fartøyene, lindrer spenningen i beina, - forbedre tilstanden til venene vil hjelpe følgende oppskrifter:

 1. Isbiter fra urteavkok. Daglig tørk føttene for å lindre hevelse og spenning etter en dags arbeid.
 2. Forfriskende bad. I en beholder helle kaldt vann, legg til sitronsaft eller mentol ekstrakt, i en annen type den vanlige varme. Alternativt, senk bena i varmt vann, deretter i kaldt vann. Det anbefales å utføre prosedyren daglig.
 3. Apple cider eddik vil bidra til å styrke venene på bena med åreknuter: For en positiv effekt, tørk dem hver dag med konvekse årer, gjenta opptil 3 ganger om dagen i en måned.
 4. Urteinfusjon: 2 ss tørkede urter kamille og marigolds helle et glass kokende vann, la det brygge, klar produkt å tømme og varme. Produktet er egnet for triturering av ben, og til fremstilling av skuffer.
 5. Hvitløk med smør: 2 hakkede, store hvitløkhoder, blandet med smør i forholdet 1: 2. Blandingen påføres over natten, pakker beina på toppen med en matfilm og innpakker et varmt skjerf på toppen. Vask av om morgenen.
 6. Tinktur av blader av Kalanchoe: Sett i en liter krukke knust plante, hell alkohol og la i 10 dager på et mørkt sted. Tinktur tørker det berørte området hver kveld i 5 måneder.
 7. Tinktur av valnøtter. 300 g septum fra frukten helles 500 ml hagtorns tinktur. Insister i 14 dager, rist regelmessig, ferdigproduktet tømmes. Drikk 1 teskje 3 ganger om dagen, løpet av behandlingen - 10 dager. Gjenta om nødvendig kurset om 3 måneder.

Tradisjonelle stoffer og vitaminer

Det er et stort antall salver, kremer og tabletter for å styrke venenees vegger.

Slike rusmidler lindrer betennelse og hevelse, eliminerer smerte og tyngde i beina, forbedrer venøs sirkulasjon, reduserer risikoen for blodpropper.

For å forbedre venøse leger fore slik som en krem ​​Troxevasin, fenylbutazon, indovazin, Lioton 1000 Venarus, heparin salve, og andre. Blant de mest populære venotoniki tabletter Detraleks Phlebodia og 600.

For årenes helse er det viktig å balansere vitaminer og mineraler i kroppen. Så, for drift av blodkar er nødvendig:

 • vitamin A å forbedre tilstanden til blodkar;
 • vitamin C for normalisering av blodstrøm og tilstand av vener og kar
 • vitamin E renser blodkar, ødelegger kolesterolplakk og forhindrer dannelsen av blodpropper;
 • vitaminer i gruppe B fremme blodfornyelse;
 • vitamin K for forebygging av blødning;
 • vitamin PP regulerer nivået av kolesterol i blodet.

Funksjoner av ernæring

Et viktig aspekt for å opprettholde venenees helse er et balansert kosthold.

Produkter som styrker fartøyene og venene:

 • styrke av årer vil bidra til å støtte frukt og bær, spesielt chokeberry, currant, hund rose, druer, tørkede aprikoser, rosiner, svisker, fiken, som inneholder et stort antall antioksidanter;
 • normalisering av metabolske prosesser i kroppen og styrking av veggene i blodårene fremmer forbruket av surmjölkprodukter, belgfrukter, bær, frukt og grønnsaker, urter og salat;

Også biff leveren er nyttig.

Animalfett er bedre å erstatte med vegetabilsk, spesielt nyttig olivenolje. Retter bør helst dampes, kokes eller stuves.

Til vene er sunt, er det nødvendig å gi opp fett kjøtt, og erstatte den med en lav-fett varianter, fjærkre, fisk og sjømat - de er en kilde til protein.

Til et minimum bør du redusere forbruket av salt, sukker, mel, søtt, alkohol og hermetikk. Svart te og kaffe er bedre å erstatte med frukt, bær og urteinfusjoner, fruktdrikker, kompotter, naturlig juice, grønn te, mineralvann.

Som dessert er frisk frukt og tørket frukt, nøtter, müsli optimalt.

Dermed ble de viktigste metodene for å styrke karene og blodårene på bena vurdert. Friske årer forlener livet betydelig og forbedrer kvaliteten, og rettidig forebygging av vener i sykdommen vil bidra til å opprettholde beinets skjønnhet og helse. Følg rådene er ikke vanskelig, men resultatet vil ta lang tid, og risikoen for vaskulære sykdommer vil bli minimert.

Hva å drikke for beina på bena

Vaskulære sykdommer er ganske vanlig i dag. Disse patologiene er preget av et brudd på venøs strøm og blodstasis. Sykdommer, som regel, utvikler seg raskt og er vanskelig å behandle. For å unngå ubehagelige symptomer, er det nødvendig å opprettholde tonen i kapillærene. Hvordan styrke venene og karene på bena?

Sunn mat

Prinsippet om et sunt kosthold er enkelt. Fra menyen er det nødvendig å utelukke animalsk fett, konserveringsmidler og alkoholholdige drikker. Minimere bruken av fete varianter av kjøtt, halvfabrikata, melprodukter, røkt og krydret mat, sterk kaffe og te. Disse produktene er de viktigste vaskulære fiender. Hvilke produkter styrker veggene i kapillærene? Grunnlaget for dietten er sjømat, fisk, frokostblandinger og belgfrukter. Et uunnværlig produkt for å styrke blodårene er soya. Den inneholder nyttige mikroelementer og forbindelser som kreves av kroppen. Soya rydder også blodkarene av kolesterol.

Et bestemt kosthold - utmerket forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet

Nyttig er også vegetabilske produkter: hvitløk, løk, aubergine og agurk. De tømmer venene fra fete akkumuleringer og forhindrer skjøtheten av karenees vegger. Av fersk frukt bør være foretrukket sitrus. Nyttig er også svart og røde bønner, fjellaske. Hvis det ikke er mulig å legge til frisk frukt i kostholdet, kan de erstattes med avkok av rosen hofter eller fjellaske, grønn te. For å styrke de svake veggene kan du spise naturlig honning, nøtter eller kandisert frukt.

Hvordan styrke karene på bena? Spesiell oppmerksomhet bør gis til vitaminer. For å opprettholde tonen i venene i dietten, skal du skrive inn:

 • Vitamin C (gjenoppretter blodsirkulasjonen, inneholdt i sitrus, svart currant, epler, greener, kål og tomater);
 • vitamin A (gir fartøyets elastisitet og gunstig påvirker tilstanden til fartøyene, finnes i leveren, melk, eggeplomme, gulrøtter, gresskar, tomater og aprikoser);
 • vitamin E (fjerner kolesterol, eliminerer aterosklerotiske plakk, forhindrer trombose, finnes i belgfrukter, soya og melk);
 • vitamin B (deltar i blodprosessprosessene, finnes i eggeplommer, lever og frokostblandinger);

Produkter med høyt innhold av fettmettede syrer

 • vitamin K (har antihemoragisk effekt, finnes i grønnsak og grønnsaker);
 • vitamin PP (har en sterk hypolipidemisk effekt, finnes i korn, rødbeter og belgfrukter).

Men for å styrke veggene i blodkar bare ved riktig og sunn ernæring kan det ikke. Behandling innebærer en integrert tilnærming. Det er bevist at årer som dynamikk. Personer med lav aktiv livsstil er mer utsatt for vaskulær sykdom.

fysisk trening

Moderat fysisk aktivitet anses å være nyttig for fartøyer. For å styrke venenees vegger og forbedre blodstrømmen, kan du gå inn for å svømme, løpe, sykle eller gjøre enkle hjemmeøvelser. Læringsprogrammet er valgt av legen individuelt.

Sutra, uten å komme seg ut av sengen, kan du gjøre noen enkle bevegelser. Trekk sokkene mot deg, og hell dem i motsatt retning. Gjør noen runde bevegelser av føttene først til den ene siden, og deretter til den andre. Gjenta hver bevegelse 4-5 ganger. Disse enkle øvelsene gjør det enkelt å komme seg ut av sengen og ikke føle ubehag.

For å sikre at venene på de nedre ekstremiteter alltid forblir i utmerket tonus, og bindevevet til veggene i karene er elastisk og sterk, er det mulig å utføre terapeutisk gymnastikk

Terapeutiske øvelser for å styrke kapillærene inkluderer:

 • mahi;
 • sirkulære bevegelser av føttene;
 • ruller fra hæl til tå.

Start gymnastikk med knep. Spre benene til skulderbredden. Knytte til bekkenet ligger på samme linje med gulvet. Ikke glem å puste. Ved utånding, knebøy og ved innånding, går tilbake til startposisjon. Antall repetisjoner er 10. Hvis øvelsen er enkel, kan antall repetisjoner økes til 15-20.

Makhi føtter blir best utført nær veggen, dette vil bidra til å holde balansen. Ikke gjør for plutselige bevegelser. Gjenta svingene fremover, bakover og sidelengs 5 ​​ganger per fot. For å utføre rotasjonsbevegelser med foten trenger du en stol. Lene med en hånd bak stolens bakside. Hev ett ben og ta det til siden. Gjenta rotasjonsøvelsene først med klokken, og deretter bakover. Gjenta disse bevegelsene med den andre foten. Å avslutte terapeutisk gymnastikk følger trening - ruller fra en sokk på en hæl.

Øvelse ikke bare effektivt oppvarmer fotens muskler, men normaliserer også trofismen til de dype lagene av vev

Med regelmessig ytelse av gymnastikk, aktiveres prosesser for blodtilførsel i underdelene. Terapeutiske øvelser kan utføres i forbindelse med en massasje eller vannprosedyrer. For å forbedre blodstrømmen i bena vil det også hjelpe kompresjonsundertøy og elastiske bandasjer. Graden av kompresjon er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

medisinering

Hvordan styrke venene og karene på bena? For å styrke årer, foreskriver legene generiske og aktuelle stoffer. De vanligste er tabletter:

Antikoagulanter har anti-edematøs og smertestillende effekt. Denne gruppen medikamenter inkluderer "Aspirin" og "Cardiomagnolo". De forhindrer blodplater i å kollapse og forhindre forekomst av blodpropper. Venotonics har en anti-inflammatorisk egenskap. De øker tonen i vaskulære strukturer og reduserer deres utvidbarhet. Denne gruppen medikamenter inkluderer "Flebodia 600", "Detralex" og "Venarus". De forbedrer lymfestrømmen og forhindrer stagnasjon av blod. For å forbedre trofismen av vev, er "Ascorutin" foreskrevet. Takket være innholdet av rutin og askorbinsyre, reduserer stoffet hevelse og betennelse.

Hvis profylakse ikke gir et positivt resultat, eller sykdommen er i et seriøst utviklingsstadium, så inkluderer leger i kampen mot helse spesielle medisiner

Selvmedisinering er livstruende. Alle midler som styrker venene bør foreskrives av den behandlende legen avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og de individuelle egenskapene til organismen. Legemidler tas av kurs. Avbryt kurset kan ikke være, ellers vil behandlingen ikke gi det ønskede resultatet.

Styrking av vener og kar kan utføres ved hjelp av kremer eller salver. Denne oppgaven håndteres av "Heparin Ointment". Det forbedrer mikrosirkulasjonen, løser tromber og forhindrer utseendet til nye. Av de eksterne midlene brukes også "Troxevasin", "Troxerutin", "Lyoton". Disse stoffene reduserer forlengelsen av vener, styrker karene på beina, har en antitrombotisk og antiinflammatorisk effekt. Påfør salve på en tørr og ren hud, ellers hindrer fuktighet inntrengning av aktive stoffer i vevet. Påfør salve 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er lang.

Alternativ medisin

For å støtte båtene på bena i en tone i et tidlig stadium av sykdommen, kan det være hjemme. Enn å styrke fartøy på ben eller fot? I folkemedisin for terapeutiske og profylaktiske formål er det brukt:

Infusjon av karve, et utmerket verktøy for å styrke blodkar

En yarrow vil bidra til å fjerne puffiness og styrke venøse vegger. For å forberede produktet, 2 ss. l. tørre urter og 250 ml kokende vann. Hell gryten med vann og deksel. Drikkene skal stå i 30-40 minutter. Ferdig infusjonsstamme gjennom en sigte og ta til rette for 100 ml to ganger om dagen.

På et tidlig stadium av åreknuter i nedre ekstremiteter, anses en agent basert på humle som effektiv. Hell 200 ml vann 1-1,5 ss. l. humlekegler. Legg beholderen på et vannbad og brøt innholdet til koking. Ferdiggjørende kjøttkraft kan bli full på 100 ml per dag eller brukt som en lotion.

Et godt resultat er behandlingen av hvitløk. For å forberede produktet trenger du to store hvitløkhoder. Skal og slip hvitløk gjennom hvitløk. Bland deretter blandingen i like grad med smør. Påfør den oppnådde salven til de utbulende årene. Toppdeksel med matfilm, fikse det med en bandasje. Hold kompressen rundt 4-5 timer.

Behandling og styrking av blodkar hjemme kan gjøres med muskatnøtt. Det toner og beroliger smerte i bena, og forbedrer også blodsirkulasjonen i bena. Bland 1 ts. pulver med 1 ss. l. honning. Hell en blanding av 200 ml kokende vann. Drikk varm infusjon en gang om dagen.

En agent fra hestkastanje anses å være effektiv. For å gjøre det trenger du 50 gram tørre blomsterstand og 250 ml alkohol. Hell kastanje med alkohol og legg tinkturen på et mørkt og varmt sted i 10 dager. Drikk ferdigproduktet til 1 ss. l. tre ganger om dagen.

Uavhengig av sykdomsstadiet, hjemme kan du lage kontrastrike bad. Forhell i en beholder med kaldt vann, og den andre varm. Fartøy liker ikke varmt vann, så hvis vannet i den andre beholderen er for varmt, vil smerten i beina øke. Du kan legge til litt sitronsaft eller et par dråper mentololje til kaldt vann. Dyp føttene først i en beholder, og etter 10-15 sekunder - inn i den andre. Gjenta denne prosedyren bør være hver dag før du går i seng. Etter denne prosedyren forsvinner tyngde og smerte i beina. Før du legger deg til sengs, kan du også tørke de sykeområdene med avkok av kamille, St. John's wort og marigold eller eple cider eddik.

For å støtte beinene i bena i en tone trenger du jevnlig, ettersom vaskulære sykdommer utvikler seg raskt og fører til alvorlige komplikasjoner. Men selvmedisinering er forbudt, fordi en feil valgt metode kan føre til komplikasjoner. Behandling bør utpeke en phlebologist.

De mest effektive måtene å styrke vener og kar på bena

Sykdommer i vener og Karene i benene er nå et alvorlig problem, noe som fører til stagnasjon av blodet og beslektede sykdommer så som åreknuter og venøs trombose. Komplikasjoner fra åreknuter er farlige for menneskeliv, så alle må vite hvordan å styrke vener og kar på bena for å forhindre sykdommenes fremvekst.

Hva er skadelig for årer og blodårer

Folk tenker ikke engang på hvor mye deres vaner og avhengighet kan påvirke helsen til blodårene og blodårene negativt. Faktorer av utvikling av åreknuter og venøs trombose inkluderer:

1. En stillesittende livsstil

Bevegelsen er livet. Mangelen på motoraktivitet kan føre til det faktum at tonen i karene er svekket og blodstasis blir dannet. Derfor står du ikke lenge og sitter eller står i en stilling. Også til å knuse venene fører alle en kjent posisjon "lotus" og "fot til fots", så det er tilrådelig å forlate dem.

2. Høye belastninger

Bruk av tunge poser, poser og gjenstander, samt overdreven fysisk anstrengelse, forårsaker ekstra trykk på blodkarene, noe som fører til en forverring i helse. Derfor bør bruk av motorsport og vektløfting gjennomføres nøye og under tilsyn av en lege.

3. dårlige vaner

Tobaksrøyking er årsaken til redusert elastisitet i blodårene. Toksiner, tjære, nikotin går raskt inn i blodet og har en ødeleggende effekt på karenees vegger.

4. Feil matvaner

Bruken av en stor mengde fett- og kalorimat kan føre til overvekt, noe som i sin sak vil forårsake for mye belastning på beina.

5. Klær og sko er ikke i størrelse

Gum på strømpebukser, stramme bukser, tett korsett - grunner til klemning av vener på beina. Høy hæl hindrer foten naturlig i inngrep, og derfor er det en ankel blokkering, dårlig sirkulasjon, og som en konsekvens - svelling av anklene og kalver.

6. Høye temperaturer

Lang soling, badstue, solarium, bad-negativt påvirker helsen til årene. Ved eksponering for høy temperatur oppstår ekspansjonen, elastisiteten minker og utviklingen av varicose dannes.

Til tross for at massasje er nyttig, kan overdreven infatuasjon forårsake blåmerker og vaskulære stjerner. Derfor bør man ikke ofte besøke økter av anti-cellulitt, ruller og vakuummassasje.

Åreknuter - er ikke bare et estetisk problem, som ødelegger utseendet på føttene, men også fysiologisk, som fører til trofiske sår, betennelser, indre blødninger.

I en sunn person, er risikoen for sykdommen redusert, så det må tas vare på å styrke vener og kar. Styrking av blodkarets vegger er en kompleks prosess som krever en forsiktig tilnærming, ikke bare for å tilpasse livsstilen, men også næring, samt forebyggende tiltak.

Sunn ernæring for å styrke venene og karene på bena

Riktig ernæring tar en nøkkelposisjon i å styrke kapillærene og karene på bena. Lag de mest sterke årene med spesialisert diett. Det er best å følge en bestemt diett for forebygging av hjertesykdom og blodårer. For å styrke veggene i blodkarene, for å utelukke problemer med trofisk vev, er det nødvendig å holde seg til følgende matvarer:

 1. Salat og krydret urter. Hver dag må folk spise grønne grønnsaker og grønnsaker, da de er rike på C-vitamin og kalium, som er ansvarlig for styrken av veggene i arteriene og årene.
 2. Bønne kulturer. Forhindre dannelsen av kolesterolplakk i karene, redusere deres innsnevring og skjøthet vil hjelpe proteinet i disse kulturer. For elastisitet av bindevev daglig i kostholdet bør være tilstede retter fra erter, bønner og så videre.
 3. Te og kaffe skal si "Nei" og avkok av medisinske bær - "Ja". Styrken i venøsystemet er nytte av antioksidanter, som finnes i bær og frukt. Decoctions av chokeberry, drue, hund rose, svisker bør erstatte vanlig te og kaffe i løpet av dagen.
 4. Meieriprodukter. Lett assimilerte proteiner og fett av fete osttyper har en gunstig effekt på kroppens tilstand og sirkulasjonssystemet.
 5. Fettmette syrer. Produkter som inneholder en høy prosentandel av fettmettede syrer må være til stede hver dag i det menneskelige kostholdet. Oceanic fisk av fett utvalg, sjømat, vegetabilsk olje, nøtter er kilder til helse. Hvis en slik diett anses dyr, kan det mest kostnadseffektive alternativet for forebygging av vaskulære og venøse sykdommer registreres daglig konsum av 1 ss olivenolje.
 6. Sopp. De kan ikke klassifiseres som planter eller dyr - de lever i henhold til sine egne spesielle lover og er rangert som et eget rike av biologiske arter. Hittil er sopp ikke bare brukt i kulinarisk kunst, men også i medisin. Det er enda en spesiell retning i behandling av sykdommer ved hjelp av sopp (fungoterapi). De betraktes som et kaloriprodukt, men til tross for dette - rike på fiber, mineraler, vitaminer, umettede fettsyrer og protein. Derfor, flere ganger i uken vil det være nyttig å legge til sopp til kostholdet ditt.
 7. Kakao og sjokolade. Tilstanden av kardiovaskulærsystemet og nivået av kolesterol er positivt påvirket av kakao og bitter sjokolade. Men ikke spis søte og fete karakterer av sjokolade, for i dette tilfellet vil det ikke gi bra, men tværtimot vil det skade.

Medisinsk behandling av sykdommer i årer og kar

Det moderne markedet for medisiner tilbyr et bredt spekter av kremer, salver og vitaminer for å styrke blodårene og blodårene. Slike rusmidler bidrar til å bekjempe betennelse og ødem, eliminere følelsen av tyngde i beina og smerte, bidra til å forbedre venøs sirkulasjon og redusere risikoen for trombose.

Å forbedre venesystemet leger anbefaler bruk av kremer, fenylbutazon, Troxevasin, Lioton 1000 Venoruton, heparin salve, og andre. Blant de mest populære av tabletter i søknaden anses Phlebodia 600 og Detralaks.

Behandling for varicosis Varius

Den nyeste utviklingen av russiske spesialister, har den raskeste effekten - etter 1-2 kurs er det betydelige forbedringer, selv i avansert stadium av åreknuter. Formelen er basert på innfødte planteekstrakter, og er derfor dispensert uten legeens resept. Å skaffe et stoff med en lignende sterkvirkende effekt uten resept er vanligvis umulig.

Du kan kjøpe et rabattert produkt på det offisielle nettstedet >>>

Les legens mening om stoffet Les >>>

Medikamentet "Flebodia 600" til en pris flere ganger billigere, til tross for at dens innvirkning på det vaskulære systemet er nesten det samme. I dette tilfellet har tabletter en god analgetisk effekt.

I apotekskjeder blir stoffet "Troxerutin" ofte spurt. Det hjelper i kampen mot puffiness.

Legemidlet "Venoruton" kan kjøpes både i form av kapsler, og i form av en krem. Det har en positiv effekt ikke bare på eliminering av varicose sykdommer, men bidrar også til å bekjempe andre vaskulære patologier.

For å styrke beinene på beina, i tillegg til de ovennevnte verktøyene, kan du bruke en kremvoks "Sunn", hovedkomponenten som er produktet av biernes liv. Det bidrar til å styrke veggene i blodårene, forhindrer dannelsen av symptomer på åreknuter. I tillegg, i motsetning til mange andre stoffer, anses det som det mest hypoallergene.

Fysiske øvelser for å forbedre tilstanden til vener og kar

Statiske øvelser er kontraindisert i kar, for dem er det dynamiske komplekset best egnet. Hvis en person fører en stillesittende livsstil, begynner blodet i blodårene å stagnere. I denne forbindelse er det nødvendig å gi kroppen moderat fysisk aktivitet. For disse formål er det perfekt:

 • svømme~~POS=TRUNC
 • Enkel kjører for korte avstander
 • syklus racing

Disse øvelsene vil bidra til å forbedre blodstrømmen og styrke kalvemuskulaturen.

Hvis beina allerede har sporet problemer med årer og kar, må programmet for fysiske øvelser nødvendigvis avtales med legen.

For å fjerne ødemet og styrke kalvemuskulaturen, er det nyttig å utføre følgende fysiske øvelser:

1. Du må ligge på ryggen. Koble bena sammen, så, så mye som mulig å strekke bena, må du trekke sokkene først til deg selv, og deretter fra deg selv.

2. Ligger eller sitter, kan du rotere føttene først i en, og deretter i den andre retningen. Hvis arbeidet er stillesittende, vil det fra tid til annen være nyttig å strekke beina fremover og tegne sirkler med sokker.

3. Alternativt å gå fra hælen til sokken vil perfekt bidra til å styrke musklene.

4. Det er nødvendig å sitte på en stol. Ryggen skal være rett, og hendene senkes. I denne stillingen må du rive og senke dine hæler. For å utføre øvelsen må du først venstre, deretter til høyre, og deretter med begge føttene sammen.

5. Denne øvelsen må gjøres huk. I denne stillingen må du ta noen få skritt rundt i rommet. Det er tilrådelig å inkludere en slik øvelse i morgenøvelsene, siden det vil bidra til å eliminere all stagnasjon som har dannet seg over natten.

I tillegg må du prøve om dagen for å se etter mulighet for bevegelse. Om morgenen ikke glem å lade, og før du går til sengs - for en enkel tur. Helgen er best å tilbringe utflukter til naturen (trenger ikke å ta en shish kebab og brazier, bare ta en ball med ham og jage ham med barnet). Med en aktiv livsstil, ikke bare blodårer og blodårer, men hele kroppen vil takke god helse og humør.

Øvelser for gravide kvinner

Kvinner i svangerskapet og etter fødselen har ofte et brudd på sirkulasjonen i bena, noe som er uttrykt ved hevelse, skarpe krampeformer, åreknuter.

Hvis kroppen til en kvinne er utsatt for ødem, anbefales det i dette tilfellet å avlaste bena flere ganger om dagen. For å gjøre dette, ligg på ryggen og løft beina over hodet ditt. Og i denne stillingen er det nødvendig å holde seg i 10-15 minutter. I tillegg bekjemper den perfekt svulmene på bassenget. Svømming vil ikke bare bidra til å overvinne hevelse, men vil også gi en fantastisk følelse av lyshet og vektløshet, og vil også styrke leddbåndene.

Også, gravide kvinner vil dra nytte av yoga og turgåing.

Det er verdt å huske, hvis en gravid kvinne bruker mye væske, holder seg til en feil diett, vil ingen okkupasjon bidra til å takle sykdommen.

Tradisjonelle healere anbefaler

En haug med folkemessig visdom inneholder et stort antall oppskrifter og tips som vil ha en gunstig effekt på eliminering av sykdommen og gi til karene og blodårene.

1. Tranebær. Denne mirakelber hjelper ikke bare med å kurere, men også for å styrke venene.

For forberedelse av tranebær infusjon er det nødvendig:

 • - tranebær bank 1 liter
 • rødbete 500 gram
 • svart radise 500 gram
 • alkohol 30% 0,5 liter
 • 3 liters bokser

Alle ingrediensene må føres gjennom en kjøttkvern eller revet, deretter grundig blandet. Den resulterende massen skal overføres til en krukke og helles med alkohol 30%, deretter forsiktig lukket, innpakket i en tett klut og fjernet i 14 dager på et mørkt sted. Etter 2 uker skal tranebær infusjonen filtreres og helles i en annen krukke. Den mottatte infusjonen skal rengjøres på et kaldt sted og daglig før en frokost for å akseptere 30 ml.

1. Yarrow. Det er et utmerket middel for kampen mot ødem og vaskulær styrke. Det bør være forberedt på denne måten: 2 spiseskjeer kryp skal fylles med 0,5 liter varmt kokt vann. La stå i 10 minutter og ta 100 ml, flere ganger om dagen.

2. Tomater. Styrke fartøyene ikke rødt, men grønne tomater. Hvis en avrundet tomat påføres oppblåste årer i løpet av året for natten, vil støtene på beina løses.

3. Apple cider eddik. Det vil fungere bra selv om venene allerede er synlige. Påfør det ganske enkelt: Smør bare de hovne venene med en varm løsning av eplecidereddike, og etter noen uker vil resultatet bli merkbart.

4. Kontrastdusj. Dette er et utmerket verktøy, ikke bare for å bekjempe smertefulle opplevelser, men også en reell mulighet til å styrke veggene i blodårene. Alternativt må du vaske deg først med varmt vann og deretter med kaldt vann. Det er mulig å herde hele kroppen på denne måten, og gjør bare fotbad. For dette er det nødvendig å ta 2 bassenger (ett med kaldt vann og en annen med varmt vann) og igjen senke bena. For den beste effekten kan du legge til en myntebuljong til kaldt vann.

Forebyggende tiltak for å styrke

Forebygging av venøs og vaskulær sykdom er ikke mindre viktig enn behandling. Det er veldig viktig å innse at åreknuter ikke er et kosmetisk problem, men en harbinger av alvorlige sykdommer. Som du vet, er sykdommen bedre forhindret enn behandlet. Derfor må du ikke glemme viktige forebyggende tiltak:

 1. Det er nødvendig å unngå ubehagelige sko og høye hæler.
 2. Det er nødvendig å utføre daglig trening, bortsett fra tung belastning.
 3. Hvis det er en mulighet i løpet av dagen å løfte bena opp, ligge på ryggen, er det verdt å gjøre det.
 4. Du bør overvåke diett og vekt.
 5. Daglig start dagen din helst med en kontrastdusj.
 6. Vær mindre nervøs.

Hvis du følger anbefalingene, ikke glem profylakse, da vil problemer med blodårer og blodårer ikke ha et sted i livet.

Tror du fortsatt at det er vanskelig å kvitte seg med varicose raskt?

Den begynnende fasen av sykdommen kan forårsake irreversible effekter, for eksempel: gangren, blodinfeksjon. Ofte kan en persons liv med en avansert scene bli frelst bare ved amputasjon av lemmen.

I intet tilfelle bør du starte sykdommen!

Vi anbefaler at du leser artikkelen av leder av Phlebology Institute of Health Ministry of Russian Federation, doktor i medisinske vitenskapen i Russland Viktor Mikhailovich Semenov.

Hvordan og hvordan å styrke karene på bena?

Vaskulære sykdommer er ganske vanlig i dag. Disse patologiene er preget av et brudd på venøs strøm og blodstasis. Sykdommer, som regel, utvikler seg raskt og er vanskelig å behandle. For å unngå ubehagelige symptomer, er det nødvendig å opprettholde tonen i kapillærene. Hvordan styrke venene og karene på bena?

Sunn mat

Prinsippet om et sunt kosthold er enkelt. Fra menyen er det nødvendig å utelukke animalsk fett, konserveringsmidler og alkoholholdige drikker. Minimere bruken av fete varianter av kjøtt, halvfabrikata, melprodukter, røkt og krydret mat, sterk kaffe og te. Disse produktene er de viktigste vaskulære fiender.

Hvilke produkter styrker veggene i kapillærene? Grunnlaget for dietten er sjømat, fisk, frokostblandinger og belgfrukter. Et uunnværlig produkt for å styrke blodårene er soya. Den inneholder nyttige mikroelementer og forbindelser som kreves av kroppen. Soya rydder også blodkarene av kolesterol.

Et bestemt kosthold er en utmerket forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Nyttig er også vegetabilske produkter: hvitløk, løk, aubergine og agurk. De tømmer venene fra fete akkumuleringer og forhindrer skjøtheten av karenees vegger. Av fersk frukt bør være foretrukket sitrus.

Nyttig er også svart og røde bønner, fjellaske. Hvis det ikke er mulig å legge til frisk frukt i kostholdet, kan de erstattes med avkok av rosen hofter eller fjellaske, grønn te. For å styrke de svake veggene kan du spise naturlig honning, nøtter eller kandisert frukt.

Hvordan styrke karene på bena? Spesiell oppmerksomhet bør gis til vitaminer. For å opprettholde tonen i venene i dietten, skal du skrive inn:

 • Vitamin C (gjenoppretter blodsirkulasjonen, inneholdt i sitrus, svart currant, epler, greener, kål og tomater);
 • vitamin A (gir fartøyets elastisitet og gunstig påvirker tilstanden til fartøyene, finnes i leveren, melk, eggeplomme, gulrøtter, gresskar, tomater og aprikoser);
 • vitamin E (fjerner kolesterol, eliminerer aterosklerotiske plakk, forhindrer trombose, finnes i belgfrukter, soya og melk);
 • vitamin B (deltar i blodprosessprosessene, finnes i eggeplommer, lever og frokostblandinger);
 • vitamin K (har antihemoragisk effekt, finnes i grønnsak og grønnsaker);
 • vitamin PP (har en sterk hypolipidemisk effekt, finnes i korn, rødbeter og belgfrukter).

Men for å styrke veggene i blodkar bare ved riktig og sunn ernæring kan det ikke. Behandling innebærer en integrert tilnærming. Det er bevist at årer som dynamikk. Personer med lav aktiv livsstil er mer utsatt for vaskulær sykdom.

fysisk trening

Moderat fysisk aktivitet anses å være nyttig for fartøyer. For å styrke venenees vegger og forbedre blodstrømmen, kan du gå inn for å svømme, løpe, sykle eller gjøre enkle hjemmeøvelser. Læringsprogrammet er valgt av legen individuelt.

Sutra, uten å komme seg ut av sengen, kan du gjøre noen enkle bevegelser. Trekk sokkene mot deg, og hell dem i motsatt retning. Gjør noen runde bevegelser av føttene først til den ene siden, og deretter til den andre. Gjenta hver bevegelse 4-5 ganger.

Disse enkle øvelsene gjør det enkelt å komme seg ut av sengen og ikke føle ubehag. Om morgenen, mens du fortsatt er i sengen, strekker du seg på hans hæler. For å sikre at venene på de nedre ekstremiteter alltid forblir i utmerket tonus, og bindevevet til veggene på karene er elastisk og sterk, er det mulig å utføre terapeutisk gymnastikk.

Terapeutiske øvelser for å styrke kapillærene inkluderer:

 • mahi;
 • sirkulære bevegelser av føttene;
 • ruller fra hæl til tå.

Start gymnastikk med knep. Spre benene til skulderbredden. Knytte til bekkenet ligger på samme linje med gulvet. Ikke glem å puste. Ved utånding, knebøy og ved innånding, går tilbake til startposisjon. Antall repetisjoner er 10. Hvis øvelsen er enkel, kan antall repetisjoner økes til 15-20.

Makhi føtter blir best utført nær veggen, dette vil bidra til å holde balansen. Ikke gjør for plutselige bevegelser. Gjenta svingene fremover, bakover og sidelengs 5 ​​ganger per fot. For å utføre rotasjonsbevegelser med foten trenger du en stol. Lene med en hånd bak stolens bakside. Hev ett ben og ta det til siden.

Gjenta rotasjonsøvelsene først med klokken, og deretter bakover. Gjenta disse bevegelsene med den andre foten. Å avslutte terapeutisk gymnastikk følger trening - ruller fra en sokk på en hæl. Trening ikke bare effektivt varmer musklene i foten, men normaliserer også trofismen til de dype lagene av vev.

Med regelmessig ytelse av gymnastikk, aktiveres prosesser for blodtilførsel i underdelene. Terapeutiske øvelser kan utføres i forbindelse med en massasje eller vannprosedyrer. For å forbedre blodstrømmen i bena vil det også hjelpe kompresjonsundertøy og elastiske bandasjer. Graden av kompresjon er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

medisinering

Hvordan styrke venene og karene på bena? For å styrke årer, foreskriver legene generiske og aktuelle stoffer. De vanligste er tabletter:

Antikoagulanter har anti-edematøs og smertestillende effekt. Denne gruppen medikamenter inkluderer "Aspirin" og "Cardiomagnolo". De forhindrer blodplater i å kollapse og forhindre forekomst av blodpropper. Venotonics har en anti-inflammatorisk egenskap. De øker tonen i vaskulære strukturer og reduserer deres utvidbarhet.

Denne gruppen medikamenter inkluderer "Flebodia 600", "Detralex" og "Venarus". De forbedrer lymfestrømmen og forhindrer stagnasjon av blod. For å forbedre trofismen av vev, er "Ascorutin" foreskrevet.

Takket være innholdet av rutin og askorbinsyre, reduserer stoffet hevelse og betennelse. Hvis forebygging ikke gir et positivt resultat, eller sykdommen er i et seriøst utviklingsstadium, så er medisinene i kampen mot helse spesielle medisiner.

Selvmedisinering er livstruende. Alle midler som styrker venene bør foreskrives av den behandlende legen avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og de individuelle egenskapene til organismen. Legemidler tas av kurs. Avbryt kurset kan ikke være, ellers vil behandlingen ikke gi det ønskede resultatet.

Styrking av vener og kar kan utføres ved hjelp av kremer eller salver. Denne oppgaven håndteres av "Heparin Ointment".

Det forbedrer mikrosirkulasjonen, løser tromber og forhindrer utseendet til nye. Av de eksterne midlene brukes også "Troxevasin", "Troxerutin", "Lyoton".

Disse stoffene reduserer forlengelsen av vener, styrker karene på beina, har en antitrombotisk og antiinflammatorisk effekt. Påfør salve på en tørr og ren hud, ellers hindrer fuktighet inntrengning av aktive stoffer i vevet. Påfør salve 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er lang.

Alternativ medisin

For å støtte båtene på bena i en tone i et tidlig stadium av sykdommen, kan det være hjemme. Enn å styrke fartøy på ben eller fot? I folkemedisin for terapeutiske og profylaktiske formål er det brukt:

 • ryllik;
 • humle;
 • hvitløk;
 • muskat;
 • hestkastanje.

Infusjon av karve, et utmerket verktøy for å styrke blodkar. En yarrow vil bidra til å fjerne puffiness og styrke venøse vegger. For å forberede produktet, 2 ss. l. tørre urter og 250 ml kokende vann. Hell gryten med vann og deksel. Drikkene skal stå i 30-40 minutter. Ferdig infusjonsstamme gjennom en sigte og ta til rette for 100 ml to ganger om dagen.

På et tidlig stadium av åreknuter i nedre ekstremiteter, anses en agent basert på humle som effektiv. Hell 200 ml vann 1-1,5 ss. l. humlekegler. Legg beholderen på et vannbad og brøt innholdet til koking. Ferdiggjørende kjøttkraft kan bli full på 100 ml per dag eller brukt som en lotion.

Et godt resultat er behandlingen av hvitløk. For å forberede produktet trenger du to store hvitløkhoder. Skal og slip hvitløk gjennom hvitløk. Bland deretter blandingen i like grad med smør. Påfør den oppnådde salven til de utbulende årene. Toppdeksel med matfilm, fikse det med en bandasje. Hold kompressen rundt 4-5 timer.

Behandling og styrking av blodkar hjemme kan gjøres med muskatnøtt. Det toner og beroliger smerte i bena, og forbedrer også blodsirkulasjonen i bena. Bland 1 ts. pulver med 1 ss. l. honning. Hell en blanding av 200 ml kokende vann. Drikk varm infusjon en gang om dagen.

En agent fra hestkastanje anses å være effektiv. For å gjøre det trenger du 50 gram tørre blomsterstand og 250 ml alkohol. Hell kastanje med alkohol og legg tinkturen på et mørkt og varmt sted i 10 dager. Drikk ferdigproduktet til 1 ss. l. tre ganger om dagen.

Uavhengig av sykdomsstadiet, hjemme kan du lage kontrastrike bad. Forhell i en beholder med kaldt vann, og den andre varm. Fartøy liker ikke varmt vann, så hvis vannet i den andre beholderen er for varmt, vil smerten i beina øke. Du kan legge til litt sitronsaft eller et par dråper mentololje til kaldt vann.

Dyp føttene først i en beholder, og etter 10-15 sekunder - inn i den andre. Gjenta denne prosedyren bør være hver dag før du går i seng. Etter denne prosedyren forsvinner tyngde og smerte i beina. Før du legger deg til sengs, kan du også tørke de sykeområdene med avkok av kamille, St. John's wort og marigold eller eple cider eddik.

For å støtte beinene i bena i en tone trenger du jevnlig, ettersom vaskulære sykdommer utvikler seg raskt og fører til alvorlige komplikasjoner. Men selvmedisinering er forbudt, fordi en feil valgt metode kan føre til komplikasjoner. Behandling bør utpeke en phlebologist.

Les Mer Om Fartøyene