Komplett gjennomgang av VSD for blandet type: årsaker, diagnose, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er VSD av blandet type, hvordan det manifesterer seg. Vanskeligheter ved diagnose, behandlingsmetoder og prognose.

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er et kompleks av symptomer fra ulike organer og systemer som ser ut mot bakgrunnen av en lidelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. For øyeblikket er VSD ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, derfor anses den ikke som en sykdom, men et kompleks av symptomer.

Det kan utvikles i tre forskjellige typer: hypotonisk, hypertonisk og blandet:

 1. VSD-hypotonisk type utvikles med økt tone i den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. De viktigste symptomene av denne typen er: lavt blodtrykk, en sjelden puls, svette.
 2. På den hypertoniske typen - med overordnet aktivitet av den sympatiske avdelingen. Denne typen manifesteres hovedsakelig av høyt blodtrykk, rask puls, emosjonell spenning, angst.
 3. Ved blandet type - i uorden av arbeidet i begge deler av det autonome nervesystemet. Denne typen VSD er preget av en kombinasjon av symptomene på de to tidligere varianter, uregelmessig blodtrykk, en tendens til vegetative-vaskulære kriser i begge typer.

VSD med uttalte manifestasjoner og hyppige eksacerbasjoner (kriser) påvirker signifikant pasientens livskvalitet og evne til å jobbe. Sykdommen er preget av kronisk kurs og motstand mot behandling. Du kan bli kvitt patologi ved å radikalt endre livsstilen. Effektiv og langtidsbehandling av VSD for øyeblikket eksisterer ikke.

Hvis du har vegetativ-vaskulær dystoni, må du først kontakte terapeuten. Din behandling i fremtiden vil håndtere en nevrolog. Kardiologen og gastroenterologen vil også delta, avhengig av hvilke symptomer på hvilket organsystem som er mer uttalt. Du vil hjelpe og terapeuten, hvis VSD oppsto mot bakgrunnen av psykiatriske lidelser. Du må kanskje konsultere en ernæringsfysiolog for å justere ernæringsplanen, samt en idrettslærer som vil gi deg råd om hva slags fysisk aktivitet du bør gjøre.

Årsaker til denne patologien

De eksakte årsakene til denne sykdommen har ikke blitt studert ennå.

Leger har kun etablert at risikoen for å utvikle VSD øker med arvelig predisposisjon, feil livsstil, følelsesmessig ubalanse, hyppig stress.

Det har også vist seg at stress og angst hos moren under svangerskapet kan føre til vegetativ-vaskulær dystoni hos barn.

Ofte gjør IRR for første gang seg selv i ungdomsårene. Det forklares av slike faktorer:

 • Hormonal reorganisering av kroppen i forbindelse med puberteten.
 • Hyppige konfliktsituasjoner.
 • Ustabiliteten til den psykomotoriske sfæren.
 • Økt intellektuell belastning i skolen.
 • Mangel på fysisk aktivitet.

VSD av blandet type kan forekomme i voksen alder. Personer med ustabilt nervesystem blir utsatt for dette. "Trigger hook" til utseendet av sykdommen kan være:

 • hyppig stress;
 • jobbe mer enn 8 timer om dagen;
 • kronisk søvnmangel.

Mennesker som er engasjert i intellektuelt arbeid, lider mest av VSD, da de stadig er midt i økt psykisk stress og en stillesittende livsstil.

Også risikoen for å utvikle VSD øker hos kvinner:

 1. I de første årene etter fødsel på grunn av postpartum depresjon, konstant mangel på søvn og mangel på riktig hvile.
 2. I middelalder på grunn av klimakteriske hormonelle endringer, en tendens til depresjon i denne perioden.

karakteristiske symptomer

Patologi er ledsaget av tegn fra forskjellige organer. En pasient kan ha flere så vel som alle syndromene som er oppført i artikkelen.

På hver av organsystemene kan en, to, tre og flere symptomer manifestere seg. I enkelte pasienter er de stabile (de samme tegnene gjør seg selv til å føle seg), andre - endrer ofte for andre.

Kardiovaskulært syndrom

Dette er symptomer fra kardiovaskulærsystemet.

For VSD på en blandet type er preget av:

 • Smerte i hjertet av hjertet som er piercing eller vondt. Vises etter stress. Hjertet reagerer normalt på fysisk aktivitet.
 • Arterialtrykkspring, meteorologisk avhengighet (økning eller reduksjon av blodtrykk med skiftende vær). Når trykket stiger, er det smerter i hodet, "flyr" foran øynene. Med senking - svakhet, svimmelhet, sløret syn.
 • Pulsens ustabilitet: en periodisk økning eller avmatning. Arrytmier (ekstrasystoler, takykardiangrep).
 • Patologisk ekspansjon eller innsnevring av kapillærene. Den første er manifestert av rødhet av ansiktet, en følelse av varme. Den andre er blek, en tendens til å fryse.

Neurosigastrisk syndrom

Disse er manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni fra mage-tarmkanalen.

Pasienter klager ofte på halsbrann, magesmerter, hiccoughs, kvalme, flatulens, forstoppelse og diaré, overdreven eller utilstrekkelig spyttdannelse. Symptomer øker med følelsesmessig stress.

Cerebrovaskulært syndrom

Det er forbundet med svakhet i blodårene og et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen.

Det påvirker nesten alle pasienter med VSD.

Disse er hodepine, støy eller ringing i ørene, redusert ytelse, døsighet, svimmelhet og noen ganger - besvimelse.

Symptomer fra luftveiene

Med VSD av noe slag, kan følgende vises:

 • følelse av ufullstendig inspirasjon;
 • en følelse av tetthet i brystet, et behov for å ta et dypt pust;
 • intoleranse til tett rom og transport;
 • kortpustethet;
 • hoste i fravær av smittsomme sykdommer.

Forstyrrelser av mikrosirkulasjon og metabolisme i vev

De oppstår på grunn av svakhet i små kapillærer, og øker permeabiliteten. manifestasjoner:

 1. Hevelse i ekstremiteter.
 2. Pallor eller cyanose av fingre og tær, slimhinner, nesespiss, ører.
 3. Smerte i musklene.
 4. Fingre fingre
 5. Mindre ofte - små kramper.

Brudd på temperaturregulering

Karakterisert ved forårsaket økning eller reduksjon i temperatur, for rikelig tildeling av svette.

Symptomer fra genitourinary systemet

Det kan bare være ett symptom - hyppig vannlating.

Symptomer på den psykomotoriske sfæren

De vises med en hvilken som helst type VSD. Spekteret av symptomer stor, manifest kan være noen av disse symptomene: humørsvingninger, irritabilitet, angst, panikkanfall, frykt, angst, mistenksomhet, tilbøyelighet til å oppsøke på symptomer på ulike sykdommer, tretthet under fysisk og psykisk stress, søvnforstyrrelser, gråt, " grave i deg selv ", selvtillit, manglende evne til å ta beslutninger selvstendig, apati.

Kriser i vegetativ-vaskulær dystoni

VSD på blandet type kan være ledsaget av autonome kriser både i hypertensive type (simpatoadrenalinovymi kriser) og hypotonisk type (vagoinsulyarnye kriser).

Krisen kan utløses av alvorlig stress, intellektuell overbelastning eller uvanlig fysisk aktivitet.

Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type

Vegeta-vaskulær dystoni er definert som en gruppe av abnormiteter med vegetative funksjonssykdommer. Blant de viktigste manifestasjonene av sykdommen er blodtrykksendringer, hodepine, emosjonell ustabilitet. I ulike klassifikasjoner er de hypotoniske og hypertoniske varianter av sykdommen preget, så vel som VSD i henhold til blandet type.

Funksjoner i nervesystemet

I menneskekroppen har nervesystemet 2 undergrupper - vegetativt og somatisk. Den sistnevnte typen styrer bevisst aktivitet og sender til bevissthet. Det vegetative systemet fungerer autonomt, styrer aktiviteten til interne systemer - kar, gastrointestinale kanaler, endokrine system, og også deres interaksjon.

Den vegetative underdelen er et sympatisk og parasympatisk system. Den første er kjennetegnet ved en rask hjertefrekvens, undertrykkelse av tarmens kontraherende funksjon og spytt av spytt, utvidelse av bronkier, arterier og elever.

Komplementær autonom parasympatiske divisjon, begrenser antallet hjerte sammentrekninger, forbedrer tarm peristaltikk og spyttsekresjon, innsnevring arteriene, bronkiene og elever.

Koordinerte driften av disse antagonister systemene tillater kroppen å tilpasse seg endrede betingelser: lasten er forbedret puls, tilførsel blod til aktive grupper av muskler, med de innkommende mat fordøyelsesorganer utskille nødvendige enzymer.

Nevrologisk dystoni forekommer når den synkrone operasjonen av disse vegetative systemene forstyrres, med den overordnede aktiviteten til noen underavdeling. Den overordnede aktiviteten til den sympatiske delen er det vegetative dystonisyndromet i henhold til den hypertoniske typen, det forbedrede arbeidet i det parasympatiske systemet - NDC for den hypotoniske varianten.

Hvis ledelsen av hvert underavsnitt manifesterer seg periodisk, har denne "dual power" blitt betegnet vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type.

Årsaker til utvikling av autonome sykdommer

VSD er en funksjonsforstyrrelse: selv med uttalt symptomer på strukturelle forandringer som kan løses, er det nei. Denne tilstanden kompliserer behandlingen, som ofte koker ned til eliminering av bestemte symptomer.

Årsaker som bidrar til utviklingen av vaskulær dystoni:

 • Egenskaper av endokrine og nervesystemet (medfødt).
 • Hormonale feil forårsaket av ulike sykdommer.
 • Craniocerebral skade.
 • Innvirkning av skadelig miljø (stråling, giftige stoffer).
 • Understreker, overarbeid, konstant psykomotional stress.
 • Ufordelaktig økologi og tøft klima med skarpe endringer i værforholdene.

Vegetabilsk dystoni er observert hos pasienter i ulike aldre, vanligvis fra 12-15 år, i pubertets alder.

I risikogruppen, først og fremst, kvinner som har:

 • Genetisk tendens.
 • Intrauterinpatologier, fosterhypoksi og fødselstrauma.
 • Sosioøkonomiske faktorer.
 • Sykdommer i ryggraden og hjernen.
 • Perioden for hormonell omorganisering.
 • Lav immunitet, infeksjon.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Konstitusjonelle anomalier.
 • Dårlige vaner.

Klinisk bilde av sykdommen

Omtrent hundre kliniske symptomer relatert til VSD ble notert. I dette tilfellet kan to pasienter med samme tegn ikke bli funnet. Det er ingen permanente karakteristiske symptomer i sykdommen, siden selve sykdommen er variabel.

Ofte, når de søker om medisinsk hjelp, gjør de slike klager:

 • Smerte i hjertet er ikke klart uttrykt, lav intensitet. Ubehag i form av "tyngdekraften i hjertet" oppstår etter stress.
 • Arrytmi manifesteres av en endring i takykardi og bradykardi, når antall hjerteslag går over normen.
 • Uholdbart blodtrykk - om morgenen, som regel senket, om kvelden - økte, men kan være og i norm.
 • En urimelig hodepine, kanskje en reaksjon på utilstrekkelig fysisk anstrengelse, følelsesmessig overbelastning.
 • Tarmsystemet, smerte i tarmkanalen uten et klart bilde.
 • Problemer i kjønnsområdet - kvinnelig anorgasmi, erektil dysfunksjon hos menn.
 • Angrep av panikk og angst, blinking av "flyr" før øynene.
 • Patologien til vasomotoriske reaksjoner er et viktig tegn på neurokirkulatorisk dystoni. Eksternt er det preget av pallor, rødhet i huden eller kulderystelser ved normal romtemperatur - avhengig av tilstanden til fartøyene.
 • Dårlig termoregulering, manifestert som en urimelig endring i kroppstemperaturen.
 • Forbedret svetting - på håndflatene, under armene og i andre områder.
 • Emosjonell ustabilitet - en hyppig endring av humør, vrede, en langvarig opplevelse av hendelser.
 • Asthenisk syndrom - rask tretthet, tap av styrke, overfladisk søvn, høy terskel av smertefølsomhet.

I en kritisk tilstand forverres pasientens helse kraftig: det er en midlertidig forstyrrelse i koordinering og tale, svette, svakhet, døsighet, håndskrem, kvalme, hørselstap og syn. Årsaken er oftest de stressende hendelsene, ledsaget av sterke følelser.

Diagnosen "vegetovaskulær dystoni" kan ikke være grunnlaget for utelukkelse fra militærtjenesten. Med stabilt blodtrykk, hjertesmerter, besvimelse og skuffende resultat av behandlingen, er drafteen midlertidig uegnet til service, som vil bli merket tilsvarende i en militærbillett.

Diagnose og behandling av VSD

Siden vegeto-vaskulær dystoni er forbundet med mange sykdommer for å identifisere årsaken til lidelsene, er det nødvendig å tiltrekke seg en rekke spesialister - fra endokrinologen til psykiateren.

Ved undersøkelse kan utnevnes:

 • laboratorietester (blod for antistoffer og virus, biokjemisk og klinisk analyse);
 • Ultralyd av kar og bukdel;
 • fibrogastroduodenoscopy;
 • EKG og MR
 • dopplerografi av blodkar.

Hvis diagnosen VSD for en blandet type er etablert, og årsaken som provosert den er kjent, må den underliggende sykdommen nødvendigvis herdes. I fravær av rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling kan komplikasjoner forekomme i form av hypertensjon, koronar hjertesykdom, bronkial astma, magesårssykdom.

I tillegg til tradisjonell terapi må behandlingen nødvendigvis omfatte etablering av et gunstig psykologisk miljø.

Tatt i betraktning de gjeldende tegnene på sykdommen, er det foreskrevet:

 • Beroligende - antidepressiva, beroligende midler;
 • Hypotensiv (med høyt blodtrykk);
 • Toning (med lavere blodtrykk);
 • Vitaminer og mineraler (B1, B6, C, E, preparater av magnesium, kalium, kalsium, etc.);
 • Medikamenter som forbedrer hjerneblodstrømmen;
 • Ventonikk - i tilfelle venøs insuffisiens;
 • Fysioterapi og refleksologi;
 • Fytoterapi (ginseng ekstrakt, eleutherococcus, tinkturer av hagtorn, motherwort, etc.).

Med en mild form for VSD, er preferanse gitt til ikke-farmakologiske metoder:

 • normalisere livsstilen;
 • utviklingen av en korrekt reaksjon på stress;
 • balansert ernæring;
 • rådgivere;
 • LFK, massasje.

Valg av metoder bestemmes av pasientens tilstand. Det er umulig å helbrede NDC helt. Legens innsats bør være rettet mot å forebygge krisen og redusere sykdommens manifestasjoner.

Måter å stoppe den vegetative krisen:

 • Sørg for pasientens fred og god ventilasjon;
 • Ta beroligende midler og diuretika;
 • Bruk moderne psykoterapeutiske teknikker for stresshåndtering;
 • Om nødvendig - antinistamin midler.

Behandling hjemme er farlig mulig komplikasjoner og forverring av velvære. Det viser moderat fysisk aktivitet og en psykologisk komfortabel atmosfære.

Siden optimistisk humør er avgjørende for å takle syndromet, er en sunn livsstil og pulserende følelser en viktig faktor i forebyggingen av nevrokirkulatorisk dystoni i en blandet type.

VSD - forurensende funksjonsforstyrrelse, maskerende alvorlige sykdommer, som kan forverre livskvaliteten betydelig. Tidlig konsultasjon, undersøkelse og tilstrekkelig behandling letter vesentlig sykdomsforløpet, slik at pasienten lykkes å tilpasse seg den moderne rytmen i livet.

Hva er denne VSD av blandet type

Symptomatologi, bestemmer ubalanse i det autonome regulering av metabolske prosesser, hjertet og blodkarene, respiratoriske og fordøyelsessystemet og alle de andre er til stede i det menneskelige legeme er definert som autonom dysfunksjon-syndrom eller dystoni (SVD).

Forstyrrelsen i det autonome nervesystemet kalles også en neurokirkulatorisk dystoni.

En slik diagnose eksisterer ikke i medisin i utlandet, men det er utbredt i post-sovjetiske stater overalt.

Typer av VSD er få, hvorav en er en MIS av blandet natur.

Hvem er i fare

Vegetasjonsvaskulær dystoni i en blandet type, likevel, som den andre formen, er karakteristisk for alle aldersgrupper, men de første episodiske manifestasjonene blir notert etter en alder av syv år.

Oftere er VSD av blandet type karakteristisk for en kvinne. Men risikoen for å anskaffe en uorden i det autonome nervesystemet av en blandet type er mennesker som:

 • forverrende arvelighet
 • sykdommer som oppstod i perinatal perioden eller som led i et fødselsår
 • konstant stressende tilstander med psykofysisk overbelastning;
 • Det er en individuell spesifisitet av HC (eller for spennende eller hemmet);
 • craniocerebral, vertebral patologi;
 • endret hormonell status (pubertet eller overgangsalder og andre);
 • kronisk infeksjon, svekket immunforsvar, endokrine sykdommer;
 • allergiske tilstander;
 • uregelmessigheter i grunnloven
 • problemer med røyking, alkoholmisbruk.

Årsaker med utviklingsmekanismer

Normale fysiologiske prosesser, for å sikre at arbeidsbetingelsene til alle organer i menneskekroppen (bortsett fra skjelettmuskel) med tilpasning til miljøfaktorer under kontroll av National Montering av den vegetative type.

Og for den aktive og mobiliserende kraften til personen ligger ansvaret med den sympatiske avdelingen til den autonome NA. Regenerering av energipotensialet, funksjonen til alle systemer, hvis en person sover, utføres av den parasympatiske NA. Når harmonien mellom disse to viktige systemene forstyrret, gjør manifestasjon av vaskulær dystoni ikke gjøre lenge å vente, spesielt oppstår autonom dysfunksjon syndrom av blandet type.

Patogenesen av blandet type VSD er kompleks og variert. Det er en hypotese som antyder den første dysfunksjonaliteten til hjernens subkortiske og kortikale soner.

Regulering av hjernedysfunksjon strukturelle soner, som oppstår på grunn av påvirkning av eksogene og utfelles tilstander som resulterer endringen metabolske prosesser, særlig balanse mellom de baser og syrer, vann og mineraler, lav oksygenmetning organer med vev. Alt dette forstyrrer metabolske prosesser, fører til forstyrrelse av myokardial trofisme og andre problemer.

Fravær eller utilstrekkelig behandling av blandet type VSD kan føre til kompliserte forhold:

 • hjerte-iskemi;
 • hypertensjon;
 • ulcerativ patologi i fordøyelseskanalen;
 • bronkokastmatiske paroksysmer og andre.

På grunn av hva som skjer

Patologi utvikler seg på grunn av omstendighetene som former patologien, spesielt:

 • brudd på mental tilpasning;
 • skarp mental, fysisk aktivitet;
 • ubalansen mellom arbeid, næringsstatus og gjenopprettingstid;
 • plutselig endring i værforholdene;
 • akutt smittsom patologi.

Symptomatisk kurs med symptomer

Det spesifikke løpet av VSD som passerer gjennom en blandet type karakteriserer symptomene med manifestert dystoni i en hyperhypotonisk form.

Det arterielle utseendet av trykk om morgenen er kraftig redusert, om kvelden er det merkbart høyt. Dette er et særegent utvalg av VSD med blandet karakter av symptomer.

Forstyrrelse av vegetativ system av blandet type er vist ved en multipel symptomatologi, og inkonsekvens av en strøm kompliserer behandling av en patologi med diagnostikk.

Vegetabilsk dystoni av blandet type er preget av et generelt symptomatisk bilde:

 • en asthenisk tilstand preget av fysisk svakhet, rastløs søvn, høy tretthet, om morgenen føles folk som om de ble slått;
 • følelse av whirling og hode smerter uten tilsynelatende grunn, en person hører utenlandske støyeffekter, som taler om dystonisk tilstand av hjernebruskene;
 • Frekvensparameteren for kardial kontraktilitet endres (den er i stand til å øke og redusere);
 • svikt i tarmkanalen, manifestert av de oppstår periodiske smertefornemmelsene på forskjellige steder, forstoppelse veksler med diaré;
 • nervøsitet manifesterer;
 • øyne "flyr";
 • angst, frykt for ingen åpenbar grunn, panikkstemning;
 • følelsen av seksuell tiltrekning er redusert, livet er mindre interessant for en person;
 • mindre kardialgi med en ubehagelig følelse, manifestert etter en følelsesmessig sammenbrudd;
 • thermoregulatory svikt, preget av varm tilstand endres til en kjølig, er det ingen grunn flushing med blekhet, kjølig i et varmt rom såler og hender, viser hyperhidrose;
 • avhengighet av meteorologiske forhold
 • pasienten hadde en vanskelig tilstand av innånding eller utånding, som om han hadde blitt blokkert fra tilgang til luften.

Dette er tegn på VSD for en blandet karakter eller type.

Vegetativ paroksysm er ledsaget av en tilstand av kulderystelser, midlertidige verbale og koordinasjons-motoriske forstyrrelser. Så manifestert kjører VSD, som går på en blandet type, men hva det er og hva det fører til, er ikke vanskelig å gjette.

Diagnostiske tiltak

Diagnosen VSD, som er krysset av en blandet type, er etablert:

 • terapeutiske;
 • kardiologi;
 • gastroenterologi;
 • nevrologisk;
 • oftalmologi;
 • gynekologisk;
 • psykoterapi;
 • psykiatriske spesialister.

Måter å diagnostisere IRR

De viktigste metodene er:

 • generell, biokjemisk studie av blod;
 • hjerte-, vaskulær ultralydsundersøkelse med magesekken;
 • X-stråler;
 • EKG;
 • rheovasography;
 • fibrogastroduodenoskopicheskoe studien.

Hvis nødvendig, utfør ytterligere undersøkelser.

Diagnosen "VSD blandet genetikk" hva er det? For å finne ut, er primære somatiske sykdommer med psykiske funksjonshemming ekskludert.

Helbredende tiltak

Valget av behandlingstype VSD, som flyter i en blandet type, avhenger av graden av alvorlighetsgraden av patologien. Fullstendig kurere denne patologien på dette tidspunktet er urealistisk.

Ikke-medisinske metoder

Slike metoder er å foretrekke for en enkel patologi, de består i:

 • normalisering av arbeidsaktivitetsregimet med en hvilestilling
 • unngår en langvarig stressende tilstand;
 • opprettholde et balansert kosthold
 • eliminering av skadelige vaner
 • restaurering av mental, emosjonell balanse ved passende midler;
 • ordenen av fysisk og psykisk arbeidskraft;
 • unngåelse av hypodynamisk tilstand
 • noen fysioterapeutiske effekter;
 • terapeutisk gymnastikk.

Når en pasient har tatt et behandlingsforløp, inkludert tabletter som hjelper med en AVR i en blandet type, vil behandlingen gi ønsket resultat med følgende metoder:

 • aromaterapi puste prosedyrer av molekylære forbindelser av essensielle oljer som kommer over til lungene og spres gjennom hele kroppen, hvis svar på lukter er umiddelbar. Samtidig blir nevrologiske mekanismer restaurert med produksjon av endorfinske hormonforbindelser;
 • Selvmassemetode, hvor en pekefunksjon fjerner akutt hjerte smerte, hodepine, svimmelhet, dyspné;
 • puste gymnastikk øvelser, eliminere oksygenmangel og normalisere respiratorisk rytme i stressende situasjoner, og også forbedre hjerteaktivitet;
 • behandling av biavlsprodukter, som regelmessig bruker stabiliserer arteriell trykk, gjenoppretter nervesystemet (allergier er kontraindisert);
 • vannbehandling med dusj og bad. Å komme på huden virker en sterk og tynn vannstråle som en mekanisk stimulus, som virker punktvis, aktiverer vevshemodynamikk. Urtebad, med havsalt vil ha en beroligende effekt.

Hva er foreskrevet fra rusmidler

Enn å behandle VSD fortsetter på den blandede typen? Det forverrede løpet av en vegetativ og vaskulær lidelse med et fravær av medisinfri medisinske tiltak krever at behandling med legemidler som foreskrives av en lege, skal brukes:

 • infusjoner med avkok på urter (hagtorn, Leonurus);
 • midler fra hyper- eller hypotensjon
 • vitamin og mineral komplekser (inkludert en gruppe B, E, C, magnesium, kalium, kalsium preparater med andre indikasjoner) er også nødvendig medisiner i VSD av blandet type;
 • diuretika.

Hvilke andre legemidler til behandling av VSD på en blandet type er vist? Det er ikke overflødig å bli behandlet med nootropics, neuroleptika, beroligende midler.

Hvilke tiltak og medisiner for blandet type VSD som er nødvendige for å arrestere vegetative paroksysmer? Det er nødvendig å gi pasienten et roligt miljø med ren, frisk luft. Vi trenger adaptogene, desensibiliserende midler med passende symptomatologi.

Viktige legemidler med VSD for en blandet type er flebotonics, noe som forbedrer veggen av fartøy av angioprotektiv type handling som lindrer hodepine og tyngde. Behandling utføres med vasocet, venosmin, detraleksom.

Tabletter fra VSD på en blandet type er representert ved sympatolytisk, antiarytmisk, forbedret cerebral blodsirkulasjon, foreskrevet på resept av en lege.

Behandling uten lege kontroll, tar medisiner fra VSD, som går gjennom en blandet type, er kategorisk kontraindisert på grunn av mulige komplikasjoner.

Om forebygging

Behandling med forebyggende tiltak er tett sammenflettet. For å leve riktig, observere helseprinsippene, er det nødvendig fra barndommen, og husk at patologi er utbredt hos ungdom. Hvis dette vegetative syndromet ikke blir stoppet av en tenåring, vil han forbli med ham for livet.

I begynnelsen er det nødvendig å etablere en akseptabel tidsplan for arbeid med hviletid. Sengens varighet bør være minst åtte timer, og de som har hypotoni, skal hvile på 9,5-10 timer.

Det er grunnen til mangel på søvn og kronisk tretthet som provoserer dette problemet. Når en person sover, er en viktig betingelse irriterende faktorer, og hvis noe hindrer ham, er drømmen allerede utilstrekkelig. Madrassen må være stiv, helst ortopedisk, puten er ikke for høy, så stillingen av sovende vil være naturlig. Før du sover, er rommet ventilert.

I løpet av året bør ikke bare man besøke kysten minst én gang, men også gjennomføre behandling i et sanatorium-resort miljø, som vil være til nytte for kroppen, styrke nervene.

Overbelastning under arbeid er ikke tillatt. I arbeidstiden må du ta en pause.

Fysisk stress bør kombineres med mentale. Når arbeidsbelastningen i arbeidstiden er svært høy, er det ikke overflødig å ha en psykoterapeutisk konsultasjon for å lindre moralstammen.

Aktivitet på datamaskinen og TV overstyrer personen mye. Fra hvilket det følger at når du jobber på en datamaskin, er det bedre å utsette TV-visning.

Hold deg godt på steder med frisk luft. Det vil være nyttig for en person å gå, svømme, løpe og trene aerobic. Kraftsporter er kontraindisert for å utelukke overbelastning av hjerte.

Ernæring bør balanseres med mat som inneholder vitaminer og sporstoffer. Alt dette vil bare være til nytte.

Kalt til hæren med denne sykdommen

Hvis en ung person har denne patologien, anses dette ikke for årsaken til unntak fra militærtjenesten. Men, hvis rekruttere varig fall i blodtrykket type, uttrykt nedsatt hjerte kontraktilitet frekvens falsk angina, synkope, og behandling ikke bringer håndfaste resultater, kalles det av midlertidig uskikket til militærtjeneste, som er merket i dokumentet.

Tidlig kompetent behandling, diagnostiske tiltak, doktorgrads anbefalinger - alt dette vil lette pasientens skjebne, hindre det fra vegetativ paroksysm, forbedre livskvaliteten.

Er det mulig å behandle VSD etter blandet type

Ifølge gjennomsnittlig indikatorer IRR blandet type er til stede i syttifem prosent av verdens befolkning, men det er en patologi forskjellige mennesker på ulike måter, og mange mennesker lever med denne diagnosen, selv uvitende om sin tilstedeværelse, og den andre for livet lider av trykkstøt og andre symptomer. Med VSD for en blandet type blodtrykk kan da gå opp og deretter falle til kritiske indikatorer, noen ganger forstår pasienten ikke grunnen til slike hopp.

Det autonome nervesystemet er ansvarlig for koordinering av arbeidet til alle systemer, organer, kjertler og blodkar av en person, og hjelper dem til å tilpasse seg ulike endringer. Dette systemet er ansvarlig for trykk, hjertehastighet, temperatur, blodgjennomstrømning, metabolisme, muskeltonus, og andre. Hvis det er en ubalanse mellom VSD sympatiske og parasympatiske avdelinger av nervesystemet, som blir årsak til en spesifikk klinisk bilde.

For å forstå hva en blandet VSD er, er det nødvendig å vite at det finnes andre typer forstyrrelser. Klassifisering er basert på nivået av blodtrykk, fordi det er en objektiv indikator på funksjonaliteten til hjertet og blodkarene. Syndromet har tre hovedtyper:

 1. VSD hypertensiv type. De viktigste tegn på lidelsen er en periodisk økning i systolisk trykk, rødhet i huden, feber, hodepine, hypertermi, hjertebanken.
 2. VSD hypotonisk type. Det er en kraftig nedgang i blodtrykket, det er en arytmi (ofte takykardi), svakhet, prikking og følelsesløp i lemmer, besvimelse, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type er en kombinasjon av de to dystonier som er beskrevet ovenfor, hvor deres tegn kan virke skiftevis eller samtidig. Det er også et "generelt disadaptationsyndrom", uttrykt av økt tretthet, meteorologisk avhengighet, apati og redusert effektivitet.

Flere mennesker er følelsesmessig ustabile, og også de som leder et stillesittende liv, er mer utsatt for vegetativ dystoni i en blandet type. Til tross for at patologien er utbredt, er det ingen VSD i International Classification of Diseases (ICD), fordi det ikke er en sykdom i systemer eller organer som er preget av deres nederlag. Neurokirkulær dystoni (et annet navn på VSD) er en funksjonsforstyrrelse - en neurose. Når det er symptomer på sykdommen, men den fysiske tilstanden til de forskjellige organene forblir normal, blir det gjort en diagnose av VSD i henhold til blandet type.

Neurokirkulær dystoni kan ha flere former for strømning:

 • permanent - plutselige hopp av pasientens tilstand er fraværende;
 • paroksysmal - paroksysmal form med panikkanfall eller kriser, i intervaller mellom hvilke det er praktisk talt ingen manifestasjoner av sykdommen;
 • blandet - en sjelden form, kombinere de to tidligere;
 • latent - er et dekket skjema, lenge ikke manifestert, til det er provokerende faktorer.

Det paroksysmale kurset av en AVR av en blandet type er den vanligste. Et angrep av dystoni kan forekomme nesten på jorderivå.

Viktig! Den brede utbredelsen av det polyoetiologiske syndromet (symptomkomplekset) i VSD gir ikke grunn til å tro at behandling kan unngås. Med riktig levemåte og tar medisiner fra MZD-blandet type, foreskrevet av legen om nødvendig, kan du forbedre tilstanden din sterkt.

Hva er årsakene til IRR

Den første årsaken til patologi kan være arvelig predisposisjon. På bakgrunn av det kan det være faktorer som provoserer utviklingen av patologi:

 • stort fysisk og følelsesmessig stress;
 • søvnmangel og unøyaktigheter i ernæring;
 • craniocerebral trauma;
 • smittsomme sykdommer av akutt og kronisk kurs;
 • eksponering for giftstoffer og kreftfremkallende stoffer fra alkohol og røyking;
 • fysisk eksponering for strålingseksponering
 • Krenkelse av hormonbalanse i sykdommer i det endokrine systemet.

Risikogruppen inneholder folk:

 • fikk fødselstrauma;
 • jobber med tung fysisk eller emosjonelt arbeid;
 • følelsesmessig ustabil
 • de som har lav immunitet
 • De som har anomalier av kroppens grunnlov;
 • allergier, diabetikere;
 • i perioden med hormonelle omlegginger (under pubertet, under graviditet, overgangsalder, etter abort eller abort).

Oppmerksomhet vær så snill! Uavhengig av årsakene, uten behandling kan VSD føre til komplikasjoner som iskemisk hjertesykdom, hypertensiv sykdom, gastrointestinalt sår, bronkial astma, etc.

Hva er symptomene på en IRR av en blandet type

Siden vegetativsystemet dekker aktiviteten til hele organismen, bortsett fra skjelettet, kan symptomene på VSD ifølge den blandede typen være forskjellige. De mest grunnleggende av dem:

 1. endring i følsomhet;
 2. psykiatriske lidelser;
 3. luftveissykdommer;
 4. forstyrrelser i kardiovaskulær aktivitet;
 5. nevrologiske problemer;
 6. forstyrrelse av fordøyelseskanalen;
 7. panikkanfall, en følelse av uvirkelighet osv.

En person med vegetovaskulær dystoni av blandet type kan oppleve følgende symptomer med forskjellig frekvens og alvorlighetsgrad:

 • svimmelhet og migrene;
 • følelse av svakhet og økt tretthet;
 • søvnforstyrrelser - døsighet i løpet av dagen og søvnløshet om natten;
 • urimelig frykt og angst;
 • hopper i puls og trykk, både i den store og den nedre siden;
 • kortpustethet og en følelse av "koma i halsen";
 • smertefulle eller ubehagelige opplevelser i magen og hjertet;
 • følelsesløshet og kaldhet i ekstremiteter, tremor, "skumle".

I stressende situasjoner, og i den løpende stadium av sykdommen, og uten dem, muligens støtende simpatoadrenalinovogo krise, der det er en plutselig gys, vises kald svette, en mann kaster i varmen, så frysninger, begynner en sterk takykardi, kortpustethet. Pasienten i dette øyeblikket er panikk og frykt for døden. En slik krise varer som regel fra flere minutter til flere timer og går plutselig uten medisiner eller etter å ha tatt beroligende, noe som bekreftes av nevrologisk etiologi.

Hvordan diagnostisere en sykdom

Diagnose av VSD begynner med samling av anamnese og fysisk undersøkelse. For riktig diagnose er det nødvendig å utelukke somatiske sykdommer, noe som kan være årsaken til slike symptomer. For dette utføres laboratorie- og instrumentforskningsmetoder:

 1. generelle blod- og urintester, samt en blodprøve for hormonell aktivitet;
 2. ultralyd undersøkelse av skjoldbruskkjertelen og mageorganene;
 3. elektrokardiogram og ultralyd av hjertet for å utelukke hjertepatologier;
 4. magnetisk resonansavbildning eller datatomografi;
 5. Dopplerografi av fartøy;
 6. bryst røntgen.

Det er nødvendig å konsultere oculist, endokrinolog, kardiolog, nevrolog, pulmonologist, terapeut. Først etter at en nøyaktig diagnose av nevocirkulær dystoni er opprettet, kan legen bestemme hvordan man skal behandle VSD med en blandet type.

Hvilke metoder behandles av VSD

Behandling av en AVR av en blandet type er valgt individuelt og avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Det bør bemerkes at ingen metoder kan helbrede dette syndromet, men terapi bidrar til å redusere antall angrep, redusere symptomernes alvor og forbedre pasientens generelle tilstand. Behandling av VSD i en blandet type kan foregå på en ikke-medisinsk måte eller ved hjelp av medisiner.

Fundamental under behandling er vedlikehold av en sunn livsstil. Med vegetovaskulær dystoni er det nødvendig:

 • En full hvile, tilbringe minst åtte timer for søvn. Hvis det er en slik mulighet, bør du hvile på ettermiddagen.
 • Raskt distribuere fysisk aktivitet. Du kan ikke overbelaste kroppen din, men lading bør være tilstede i pasientens liv hver dag. Det vil være nyttig å gjøre svømming, sykling, aerobic, jogging, ski eller skøyter. Du må også ta en tur i frisk luft. Moderate regelmessige øvelser med VSD på en blandet type, trene kroppen, hjelper med å berike organene med oksygen.
 • Kontrastdusjen er god for fartøyene.
 • Det er nødvendig å forlate avhengighet - som nikotin og alkoholavhengighet.

Kosthold med VSD for en blandet type innebærer et fullbalansert kosthold med det nødvendige innholdet av karbohydrater, proteiner, fettstoffer, samt mikroelementer og vitaminer. Du bør spise mer mat med høyt innhold av magnesium og kalium. Magnesium i tilstrekkelig mengde finnes i:

 • nøtter;
 • belgfrukter;
 • gulrøtter;
 • rose hofter;
 • helkornsporridges (bokhvete, hvete, havremel).

Mange kalium inneholder:

 • poteter,
 • tomater;
 • grønne erter;
 • kål;
 • bønner;
 • aubergine;
 • rødbeter;
 • dill;
 • sorrel;
 • rabarbra;
 • svisker,
 • fiken,
 • rosiner;
 • aprikoser.

Med IRR er det nødvendig å utelukke eller redusere bruken av salt, røkt og krydret mat, kaffe, sterk te, sjokolade. I stedet for animalsk fett bør vegetabilsk fett være inkludert i dietten.

Ikke-medisinske metoder

Ved begynnelsen av sykdommen er det ikke nødvendig å bruke medisiner. Forbedre tilstanden vil hjelpe:

 1. treningsbehandling;
 2. fysioterapeutiske prosedyrer;
 3. massasje av krage sone;
 4. jobbe med en psykolog.

Slike metoder for å forbedre funksjonaliteten av nervesystemet, vaskulær permeabilitet og blodstrømmen til organene, normalisere hjertefunksjon, og mestring av psykoterapeutiske teknikker for å takle panikkanfall, angst og depresjon.

preparater

I fravær av effekten av ikke-medisinbehandling, som skjer når sykdomsformen blir forsømt, er det nødvendig å ta preparater med VSD for en blandet type. For å takle manifestasjonene av syndromet, må du kanskje ta:

 • legemidler som senker blodtrykket hvis det har steget til kritiske nivåer;
 • beta-blokkere, som bidrar til å takle takykardi;
 • neuroprotektorer, aktivering av stoffskiftet i hjernen;
 • antioksidanter, beskytter kroppens celler mot oksidasjon og nedbrytning;
 • beroligende midler, som har en beroligende effekt på nervesystemet;
 • antidepressiva som kan takle angst og depresjon.

Viktig! Du kan ikke bestemme deg selv for å kurere blandet type VSD, da ukontrollert bruk av narkotika kan forårsake svært alvorlige komplikasjoner og konsekvenser, og også føre til motsatt effekt.

Hvordan hindre utviklingen av IRR av en blandet type

For å forebygge sykdom er det nødvendig å følge regler for forebygging:

 1. fullt hvile og sove
 2. balansert spising;
 3. overgi dårlige vaner;
 4. engasjere seg i lett sport;
 5. rettidig behandling av smittsomme sykdommer;
 6. unngå stressende situasjoner.

Slike enkle handlinger hjelper ikke bare å unngå VSD, men reduserer også alvorlighetsgraden.

Kalt til hæren med denne sykdommen

I seg selv er en slik diagnose, hvis det ikke er noen sammenhengende sykdommer, ikke en indikasjon på at fyren er uegnet til militærtjeneste, fordi Mixed Type Army og Army er kompatible. Ved avslutningen av kommisjonen skal drafteen rapportere at han har veto-vaskulær dystoni og fortelle militærlegen om alle symptomene som er tilstede. Det er spesielt verdt å stresse på kardiologiske tegn.

Hvis det kliniske bildet er for markert, spesielt på bakgrunn av høyt systolisk blodtrykk, kan legen innrømme ung mann uegnet for service og overføring til reserve av sitt forfatterskap i kolonnen på helsen diagnostisering av en samtidig sykdom. Men de fleste leger i militæret mener at regelmessig fysisk aktivitet, søvn og ernæring regime, samt en overflod av frisk luft i trening har en positiv innvirkning på helsen til soldaten og i noen grad avlaste den fra soldatens dysfunksjon.

Opprørt soldat system kan føre til en markert forverring i livskvalitet, men med tidsriktig medisinske konsultasjoner, diagnostisk undersøkelse og adekvat behandling av pasientens tilstand bedret seg betydelig, symptomer avgang, noe som tillater en person å leve et fullverdig liv.

Vegeto-vaskulær dystoni: blandet type

Trykk hopper som et symptom på VSD etter blandet type

Hovedsymptomet på vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type er et hopp i blodtrykk både i den store og den nedre siden. Og i noen mennesker oppstår trykkendringer uforutsigbart, andre kan finne mønstre. For eksempel, om morgenen er trykket lavt, og om kvelden - høyt.

På samme måte, under stress, følelsesmessig eller fysisk overbelastning: Press kan nå kritiske verdier, men dette avhenger av massen av tilleggsfaktorer som noen ganger forblir et mysterium for pasienten selv.

I moderne alvorlig medisinsk litteratur er det ingen slik sykdom som vegetativ-vaskulær (nevrokirkulatorisk dystoni) i en blandet type. Og dette er ikke en ulykke, tk. De vanlige symptomene på VSD er ikke en sykdom i organer eller systemer, karakterisert ved deres organiske skade (selv om de er svært lik deres tegn), og funksjonell lidelse er nevrose. dvs. Den fysiske tilstanden til hjertet, blodårene og andre organer er normalt, men symptomene er likevel tilstede hovedsakelig på grunn av "funksjonsfeil" i nervesystemet som styrer disse organers arbeid.


Selv blant leger, tilhengere av den "gamle skolen", er det ingen enighet om å fordele NCD på blandet type i en egen kategori eller behandle symptomer pålagt som et komplekst syndrom, som manifesterer seg i vekslingen av VSD på hyperton og hypoton type.

VSD blandet type - hva er det?

I litteraturen de siste årene er det flere klassifikasjoner av NDCer. Men den mest populære som ble fremført, det kan sies, grunnleggeren av diagnosen VSD (så vel som NDC) - Professor VI. Makolkin. Hjertepunktet i denne klassifiseringen er reaksjonen av perifere kar og dermed størrelsen av arterielt trykk - som hovedmål indikatoren for tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

Dermed er det 3 typer vegetativ-vaskulær dystoni:

3. Vegetabilsk dystoni av blandet type, Faktisk er en kombinasjon av de to tidligere dystonier, symptomene som etter hvert erstattes fra den ene til den andre, og noen ganger er til stede samtidig.


Grunnlaget for diagnosen "vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type" (i tillegg til trykkproblemer) er også følgende symptomer:

 • svakhet og tretthet;
 • pre-okklusiv stater, en følelse av uvirkelighet av det som skjer, svimmelhet, flekker foran øynene;
 • smerte i brystet og hjertet - fra en annen "jabs" til en følelse av trykk i flere timer. I dette tilfellet er den foregående faktoren ofte nevropsykisk eller fysisk overbelastning;
 • endringer i hjertefrekvensen, beats. Som et resultat kan frykt for hjertestans eller hjerteinfarkt / slag forekomme.


NDC for blandet type på mange måter ligner symptomene som følger med hjertesykdom, selv om dette ikke er:

 • hodepine moderat, undertrykkende eller pulserende natur, vanligvis som følge av en fysisk eller emosjonell belastning;
 • pusteproblemer - fra følelsen av at det er umulig å få full pust, til kortpustethet og en følelse av mangel på luft;
 • rastløs søvn, det er vanskelig å sovne og samtidig døsighet i løpet av dagen, en følelse av knusthet ved oppvåkning;
 • Overfølsomhet for værendringer, forverring av alle symptomene under varmen.


Siden resultatene av testene indikerer fraværet av patologi, kan andre klandre pasienten for "svakhet", latskap, og noen ganger til og med klandre ham for å prøve å synke sykdommen.


Det første du bør legge merke til er det Vegetabilsk dystoni i en blandet type behandling med sjeldne stoffer. En rekke symptomer, trykksving, samt den økende innflytelsen av nye frykt og frykt gjør det ikke mulig for deg å velge riktig medisin riktig. Men selv om dette er gjort, kommer symptomene tilbake med fornyet styrke når legemidlet avbrytes, siden "roten til neurosen" har forblitt uberørt.

VSD for blandet type: årsaker, symptomer og behandling

VSD på en blandet type (vegetovaskulær dystoni) er en funksjonell forstyrrelse av nervesystemet, preget av skarpe endringer i blodtrykket. Funksjonell forstyrrelse av nervesystemet fører til fremveksten av ulike problemer med kardiovaskulær, fordøyelsessystemet og andre systemer. Slike brudd er ledsaget av mange klager, men pasientene har ikke en funksjonell bekreftelse på organs patologier.

årsaker

VSD på blandet type - en sykdom som ennå ikke er innført i International Classification of Diseases, mange leger i USA og Europa generelt benekte eksistensen av en patologi, vurderer funksjonelle lidelser - forbigående, midlertidig tilstand som krever diagnostisering og behandling.

I vårt land til "IRR" diagnose er mye mer alvorlig, men på grunn av manglende evne til å bekrefte diagnosen ved laboratoriet eller instrumentelle metoder, og ofte pasientene selv nekte behandling og ikke anser det nødvendig å overvåke deres tilstand og blodtrykk.

Det vegetovaskulære systemet styrer funksjonene til de indre organene, fartøyens tone, fordøyelseskanalen og endokrine kjertlene. Ubalansen og forstyrrelsen i hennes arbeid kan oppstå på grunn av:

 1. Arvelighet. Nervesystemet fungerer avhengig av mange faktorer, inkludert arvelighet.
 2. Endokrine sykdommer - hormonell ubalanse er et av de vanligste problemene med trykk og blodårer. Hypertyroidisme, adrenal sykdom, eggstokker, hypofyse, eller eventuelle andre endokrine kjertler fører til hyper- eller hypoglykemi-sekresjon av visse hormoner, hvorav noen har en direkte effekt på vaskulær tone, nervesystemet funksjon og generell helse. Det er med økningen i antall bestemte hormoner at forbigående VSD er assosiert med graviditet, overgangsalder og noen andre sykdommer.
 3. Neurologiske lidelser og skader - eventuelle sykdommer i hjernen, traumer og skader kan forårsake mikrosirkulasjon og vaskulære permeabilitetsforstyrrelser. Slike patologier fører ofte til forstyrrelse i reguleringen av ulike funksjoner, inkludert utviklingen av VSD av en blandet type.
 4. Stress - den konstante tildelingen av adrenalin, som forårsaker vasospasme, har en svært negativ effekt på hjernen og fører til ubalanse i nervesystemet. Når stresset hele tiden blir testet, er trykksystemet justert forstyrret og en IRR kan oppstå.
 5. Arbeid. Det forårsaker utmattelse av kompensasjonsevnen til organismen, på grunn av hvilken nervesystemet ikke har tid til å reagere på endringer i atmosfærisk trykk, spenninger og andre miljøfaktorer.
 6. Ufordelige innenlandske og miljømessige forhold. Opphold under slike forhold fører til en generell svekkelse av kroppen og et brudd på reguleringen av vaskulær tone.

symptomer

Vegetosovaskulær dystoni i en blandet type er en kombinasjon av symptomer på VSD ved hypotonisk og hypertonisk type. Hos pasienter med denne patologien er det skarpe endringer i blodtrykket, en økning i hypertensive krisen og en reduksjon - til besvimelse.

Føl deg konstant trøtthet, depresjon og irritabilitet? Lær om et stoff som ikke er tilgjengelig på apotek, men likte alle stjernene! For å styrke nervesystemet er det ganske enkelt.

HDR-behandling på blandet type er mye vanskeligere, fordi du må kjempe både samtidig med en nedgang og en økning i trykket, og derfor - den vanlige hypotensive og hypertensive agenter er ikke egnet.

Konstante trykkstropper har en ekstremt negativ effekt på pasientens tilstand, og får ham til å mistenke at han har en rekke sykdommer som kan forårsake lignende symptomer. Regelmessig screening og behandling er ikke alltid en positiv effekt på den menneskelige tilstand, som er under konstant spenning, og antihypertensive medikamenter, eller andre årsaker enda større ubalanse av kroppen.

De viktigste symptomene på VSD (vegetovaskulær dystoni) av en blandet type:

 1. Arterialtrykksprang er hovedsymptom for sykdommen og årsaken til å gå til legen. Blodtrykket kan variere gjennom hele dagen. Økt trykk fremkaller stress, høy lufttemperatur, mangel på oksygen eller fysisk aktivitet forårsaker et skarpt trykkhopp, noe som er vanskelig nok til å stoppe, selv ved bruk av hypertensive medisiner. Tretthet, endringer i vær eller stress kan også føre til en kraftig nedgang i trykk, ned til utviklingen av besvimelse. Skarpe trykkfall fører til permanent svakhet, tretthet og enda frykt hos pasienter, fordi de ikke kan kontrollere tilstanden deres.
 2. Hypertensive kriser - økt blodtrykk over 180-200 mm Hg eller 30% -40% av de vanlige, kan forårsake alvorlig forverring. Hypertensiv krise oppstår når tretthet, stress eller overoppheting. De viktigste manifestasjonene er skarp hodepine, svakhet, hjertebank, bevissthetstap er mulig. Den hypertensive krisen er en svært farlig tilstand, da en kraftig økning i trykket kan utløse utviklingen av hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 3. Hodepine er et av de karakteristiske symptomene. Hodepine kan variere - avhengig av blodtrykket.
 4. Økt kroppstemperatur. Uventet økning i kroppstemperatur til 37-37,5 grader om kveldene eller etter emosjonelle erfaringer kan også forklares av VSD.
 5. Fordøyelsesdysfunksjon. Redusert appetitt, magesmerter, periodisk forstoppelse og diaré indikerer også en forstyrrelse i reguleringen av det parasympatiske og sympatiske nervesystemet.
 6. Hyperhidrosis. Svette av hender, føtter, akselhuller eller hele kroppen indikerer et brudd på termoregulering og problemer med sympatisk nervesystem.
 7. Mørke og flyr for øynene - et karakteristisk tegn på økt trykk. De kan gå foran en hypertensive krise eller oppstå med en kraftig nedgang i blodtrykket. I hvert fall - deres utseende bør få pasienten til å stikke opp, slik at de kan forekomme før tap av bevissthet.
 8. Smertefullt vannlating. Uventet, men karakteristisk tegn VSD.
 9. Kortpustethet. En følelse av mangel på luft eller økt puste oppstår ofte med en plutselig økning i trykk.
 10. Puffiness - med VSD-ødem vises både på underdelene og i ansiktet. Svimmelhet og rødhet i ansiktet vises ofte med hypertensjon.
 11. Søvnforstyrrelser - å sove godt og ha god hvile ved VSD er ikke alltid mulig. I de fleste tilfeller sovner pasienter med vanskeligheter, sover svært svakt, ofte lider av marerittdrømmer eller søvnløshet.

Komplikasjon av VSD

Grønn-vaskulær dystoni i en blandet type er ikke en farlig sykdom, men hvis den ikke behandles, er risikoen for ulike komplikasjoner svært høy:

 • arteriell hypertensjon - oftest fører endringer i blodtrykket til en vedvarende økning, som dessuten er svært vanskelig å behandle;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet - økt vaskulær tone kan forårsake utvikling av aterosklerose og hjertesvikt;
 • Nevrologiske sykdommer - Et brudd på reguleringen av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet fører ofte til en patologi i nervesystemet.
 • depresjon - angst, konstant trykkendringer og dårlig helse kan provosere utviklingen av depressive lidelser.

behandling

Behandling av vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type krever mye tid og krefter. En enkel mottak av medisiner her vil ikke fungere. Behandlingen bør omfatte en rekke aktiviteter:

 • korreksjon av livsstil;
 • medisinsk behandling;
 • fysioterapi;
 • herding;
 • massasje;
 • psykoterapi.

Grunnlaget for behandling VSD (vegeto-vascular dystonia) av en blandet type er en livsstilsendring.

Det viktigste er reduksjon av stress, nevropsyk stress, avvisning av dårlige vaner, normalisering av ernæring og mosjon.

Sportsaktiviteter bidrar til å styrke kroppen, hvile og sove, avvisning av dårlige vaner og redusere belastningen - gjenopprette helsen til nervesystemet.

Riktig ernæring gjør at du kan mette kroppen med de nødvendige vitaminer og mineraler, fettsyrer og aminosyrer, som er nødvendige for hjernens fullstendige drift.

medisinering

Medikamentell behandling inkluderer inntak av vitaminer, vaskulære legemidler, beroligende midler og antidepressiva. I tillegg til disse stoffene, som bidrar til å styrke kroppen som helhet, bruker symptomatisk antihypertensive stoffer eller stoffer som øker blodtrykket.

Vanligvis, ved behandling av VSD, foreskrives vegetabilske sedativer: tinktur av valerian, morwort, pion; vitaminer i gruppe B, Actovegin, Nootropil, Vinpocetine og noen andre. Antidepressiva er foreskrevet bare med alvorlig angst, frykt eller depresjon. Kursets dose og varighet beregnes individuelt. Blant de stoffene populære narkotika av den siste generasjonen: fluoksetin, sertralin eller narkotika med minimale bivirkninger: Azafen, Nodepress, agomelatine og andre.

Andre behandlinger

Fysioterapi, massasje og herding bidrar til å styrke karene, normalisere nervesystemet og bli kvitt hypertensive kriser og en kraftig nedgang i trykket.

Psykoterapeutisk behandling i IRR er av underordnet betydning, hjelper det å kvitte seg med nervøs spenning, frykt for en gjentakelse av en krise eller fremveksten av andre symptomer. En erfaren terapeut eller psykolog lærer pasienten å avgjøre hva som var årsaken til stress, nervøs utmattelse eller dårlig livsstil valg som har ført til utviklingen av sykdommen og bidrar til å takle konsekvensene av det, på grunn av sykdommen.

Forfatteren av artikkelen: psykiater Shaimerdenova Dana Serikovna

Ønsker du å gå ned i vekt om sommeren og føle lys i kroppen? Spesielt for leserne på nettstedet vårt er 50% rabatt på et nytt og svært effektivt slankemiddel, som.

Les Mer Om Fartøyene