aneurisme

aneurisme Er staten der det er et fremspring av veggen arterie, i mer sjeldne tilfeller - årer. Dette skjer som følge av dilatasjon eller uttining av arterien. I lys av denne prosessen vises en aneurysmal sac, noen ganger komprimerer vev i nærheten. En aneurisme er som regel et medfødt fenomen. Ved fødselen er det ikke funnet en slik patologi, utviklingen av barnet er normalt. Aneurysm manifesteres allerede på grunn av sykdommer der blodkarene gradvis blir tynnere. Også, sykdommen kan være en konsekvens av skader eller skader på blodårene og utseendet av infiserte blodpropp. Ofte finnes en aneurisme i løpet av en radiologisk eller ultralydstudie ved et uhell. Umiddelbart etter installasjonen av en slik diagnose, er det nødvendig å ta tiltak, fordi når aneurysmbrudd oppstår blødning, som kan føre til døden. Når en aneurysm bryter, føler en person smerte, faller blodtrykket hans kraftig.

Det er også aneurysm, men manifestasjonen er mer karakteristisk for folk i eldre alder - etter femti år. Hos folk i en yngre alder opptrer den overtagne aneurisme som følge av skader. Det er flere typer aneurysmer.

Aneurysm i hjernen

Aneurysm i hjernen, som også kalles intrakraniell aneurisme, Dette er dannelsen som skjer på hjernen blodkar. Gradvis økende, den er fylt med blod. Ofte er det trykk på den konvekse delen av aneurismen på hjernevævet, på nerven. Men den farligste tilstanden for en person er brudd på en aneurisme i hjernen, på grunn av hvilken det er blødning i hjernevevet.

Hvis størrelsen på aneurismen er liten, kan den ikke føre til blødninger. En lignende patologi forekommer i nesten hvilket som helst område av hjernen. Men oftest vises det på et sted hvor grener grener fra arterien, det vil si mellom basen av skallen og den nedre overflaten av hjernen.

Ofte manifesteres en aneurisme som en konsekvens av tilstedeværelsen av en innfødt patologi av karenees vegger. Noen ganger oppstår en aneurisme i hjernen hos personer som har visse genetiske lidelser. Dette er bindevevssykdommer, sirkulasjonsforstyrrelser, polycystisk nyre.

I tillegg kan årsaken til aneurismer i kar i hjernen være en tidligere mottatt en hodeskade, permanent høyt blodtrykk, kreft, infeksjonssykdommer, aterosklerose og andre sykdommer i det vaskulære system. Fremveksten av en aneurisme fører til ondartet røyking og narkotikamisbruk.

Til nå skiller eksperter tre typer aneurysmer i hjernen. sacculated aneurisme Er en rund pose fylt med blod, festet til stedet der blodkarene avgrener seg. Denne typen aneurisme, også kalt en "berry" aneurisme på grunn av sin struktur, er utbredt. Denne patologien er typisk for voksne.

ved lateral aneurisme Det er en slags hevelse i blodkarets vegg. dannelse fusiform aneurisme oppstår som en følge av utvidelsen av fartøyets vegg på et bestemt sted.

Det er også en klassifisering av aneurysmer i henhold til deres størrelse. Dersom aneurisme er mindre enn 11 millimeter i diameter, er det en liten aneurisme, blir den midlere kalles en aneurisme med en diameter på 11-25 mm, en gigant - mer enn 25 mm.

Denne sykdommen kan overta en person i alle aldre. Litt oftere registreres denne patologien hos kvinner.

Det er viktig å ta hensyn til at aneurysmbrudd og følgelig blødning kan forekomme i hver av hjernens aneurisme-typer. Å provosere en aneurysmbrudd i hjernen kan ha ulike faktorer: høyt blodtrykk, alkoholisme, kokainbruk etc.

På grunn av blødning i hjernen kan en person oppstå hemorragisk slag, alvorlig skade på nervesystemet og døden. En gjentatt brudd på en aneurisme eller den etterfølgende utviklingen av nye aneurysmer i hjernens kar er også mulig. Oftest på grunn av brudd på en aneurisme, oppstår en subaraknoid blødning, noe som igjen fører til hydrocephalus. I denne tilstanden CSF akkumulerer i hjernens ventrikler, som senere presser på hjernevævet.

Som en komplikasjon av blødning kan også forekomme vasospasme, det vil si innsnevring av blodkarene. I dette tilfellet forverres blodstrømmen til noen områder av hjernen, noe som fører til vevskader eller til et slag.

Symptomer på en aneurisme i hjernen

Generelt, med en aneurysm i hjernen, oppstår ikke alvorlige symptomer på sykdommen før en aneurysmbrudd oppstår, eller denne formasjonen blir ikke så stor. Med aneurysmer av store størrelser, er det trykk på vev og nerver. Som et resultat oppstår smertefulle opplevelser i øyet, periodiske ansiktspasmer er mulige, lammelse den ene siden av den. En persons øyne kan være overskyet, elever kan vokse. Hvis en aneurisme brist, en sterk og plutselig hodepine, oppkast, dobbeltsyn. Pasienten kan miste bevisstheten. Det skal bemerkes at arten av hodepine i dette tilfellet er spesielt akutt og intens. Noen ganger føler en person en "advarsel" hodepine noen dager før rupturen av en aneurisme. Hvis aneurysmen brister, kan kramper også oppstå, i sjeldne tilfeller kan pasienten falle inn til hvem. Hvis du har slike symptomer, må du umiddelbart konsultere lege.

Diagnose av en aneurisme i hjernen

Aneurysme i hjernen oppdages ofte i løpet av undersøkelser knyttet til diagnosen av andre sykdommer. Med en aneurysm utføres undersøkelsen vanligvis etter at en subaraknoid blødning har skjedd for å bekrefte diagnosen. Undersøkelse av fartøy som bruker en røntgenmetode kalles angiografi. Med et intracerebralt angiogram kan du se endringene som forekommer i arterien eller venen, og finne ut om arterier er innsnevret eller ødelagt.

Ved hjelp av en datamaskintomografi oppdages en aneurisme av hjerneskårene eller blødning etter at aneurismen har bristet.

Magnetic resonance imaging gir et informativt bilde av hjernen. Gjennomføring av magnetisk resonansangiografi gir et detaljert bilde av hjernens blodkar.

Hvis legen mistenker en aneurysmbrudd, kan pasienten tilordnes en analyse av cerebrospinalvæsken. Ved hjelp av en kirurgisk nål blir cerebrospinalvæsken for analyse ekstrahert fra subaraknoid-rommet.

Behandling og forebygging av cerebrale aneurismer

Hos pasienter med aneurysm skjer bruddene ikke alltid. Derfor bør de som er diagnostisert med en liten aneurisme, være under konstant observasjon av leger og overvåke dynamikken i aneurysmøkningen, og om andre symptomer utvikler seg. En slik observasjon er gjort for ikke å gå glipp av tiden når det er nødvendig å starte komplisert terapi av aneurisme. Legen tar alltid hensyn til at hver av tilfellene til en aneurisme er unik, derfor er dens størrelse, type og stilling bestemt for å velge riktig tilnærming til behandling av en aneurisme. Også legen trenger nødvendigvis oppmerksomhet på pasientens alder, tilstedeværelsen av enkelte sykdommer, sannsynligheten for brudd på en aneurisme, arvelighet. Det er viktig å ta hensyn til risikoen, som utgjør behandling av en aneurisme.

Til dags dato er det to typer kirurgisk behandling av cerebrale aneurysmer: klipping aneurysmer og okklusjon. Slike kirurgiske inngrep anses å være ganske komplekse og utgjøre stor risiko. I løpet av deres oppførsel er det mulig å skade andre blodkar, det er også risiko for et angrep etter operasjonen.

Som et alternativt kirurgisk inngrep er det mulig å gjennomføre endovaskulyanoy embolisering. Denne prosedyren kan utføres flere ganger i løpet av en persons liv.

Det finnes for øyeblikket ingen effektive metoder for å forebygge aneurysm. De som har blitt diagnostisert med en "aneurisme i hjernen", bør nøye overvåke nivået av trykk, slutte å røyke og narkotikabruk. Forsiktighet bør også tas med medisiner som fortynner blod, for eksempel, aspirin. Deres mottak er kun mulig etter samråd med behandlende lege. Kvinner som lider av aneurysm bør få en lege konsultasjon om muligheten for å bruke orale prevensiver.

Prognosen for brudd på aneurysm avhenger veldig mye av pasientens alder, tilfredsstillende tilstand av helsen, om han har andre sykdommer eller andre faktorer. Lengden på perioden fra tidspunktet for aneurysmbrudd til å gi profesjonell hjelp er viktig. Jo tidligere diagnosen ble utført og behandlingen startet, jo mer gunstig prognosen.

Gjenoppretting etter aneurysmbrudd i hjernen fortsetter fra flere uker til flere måneder.

Aneurysme i hjertet

Aneurysme i hjertet Er en av de mest alvorlige komplikasjonene etter myokarditt, hjerteinfarkt, så vel som etter skader. Med en aneurisme i hjertet, er det en begrenset utbuling av hjertevegget, der det har skjedd visse endringer tidligere. Oftest forekommer hjertes hjertesyndrom hos personer som har hatt hjerteinfarkt, fordi utviklingen av en slik patologi er direkte relatert til et brudd på ernæring eller integriteten til hjertemuskelen.

Hvis kronisk sirkulasjon forstyrres i lang tid, forekommer nekrose i et bestemt område av myokardiet. Senere blir et slikt sted erstattet av fibrotiske masser, og dets arr skjer. Det er en klassifisering av hjertet aneurysmer: de er delt inn i skarp, subakutt og kronisk. Hvis vi vurderer formen på en aneurisme, saccular, diffuse, sopp aneurisme.

Manifestasjonen av akutt aneurisme forekommer med hjerteinfarkt i de første ukene. Deretter strekkes det ikke-kontraherende nekrotiske arealet i hjertet på grunn av effekten av intraventrikulært trykk på den. Som et resultat, buler det ut. Dette fenomenet oppstår ved tilstedeværelsen av en rekke faktorer - høy blodtrykk, omfattende fokus på nekrose. Imidlertid blir forstyrrelsen av hvilestyret umiddelbart etter hjerteinfarkt avgjørende.

Etter noen uker er nekrotiske muskelfibre arrdannelse, og aneurismen går over i kronisk form. Etter en stund blir veggen tykkere.

Mye mindre vanlige er subakutte aneurysmer, som manifesteres i skjøre områder av arrvæv.

Med en aneurisme i hjertet, er aktiviteten forstyrret. En persons tilstand forverres kraftig, en akutt venstre ventrikulær svikt utvikler seg, som senere blir kronisk total. Blod stagnerer i venstre atrium, økt lungearterialtrykk. Gassene i ventriklene blir gradvis hypertrofiske, hjertet øker.

Ofte i denne tilstanden er det smerter i hjertet, som kan vare i flere timer og noen dager. Med fysiske stammer øker smerten, de forsvinner ikke analgetika og nitroglyserin. Skarpe smerter er erstattet av stump. Noen ganger føles en person med jevne mellomrom astma, mangel på luft. Blek hud i ansiktet, gradvis manifestert lungeødem, som preges av periodisk hosting og støyende puste. Med vekst av ødem er det sterk hvesenhet, rikelig sputumutslipp, hoste blir sterkere. En aneurisme blir ofte ledsaget av tromboendokarditom, lavgradig feber, takykardi.

Det er også risiko for hjertesvikt i aneurysmområdet. Dette skjer plutselig, pasienten viser en skarp blek, en kald svette. Huden på ansiktet blir raskt cyanotisk, i livmorhalsårene observeres blodoverløp. Ekstremitetene blir kaldere, bevisstheten er fortapt. Døden er veldig rask. Vanligvis oppstår et lignende fenomen mellom 2. og 9. dag av sykdommen.

På grunn av en aneurisme kan også hjertetrytmen forandre seg, utvikle seg fibrøs perikarditt.

Når aneurismen endres til kronisk form, har pasienten andre klager. I hjertet er det tidevann eller falming, en person lider av kortpustethet og svakhet, manifesterer den seg svimmelhet. I begynnelsen observert en kronisk aneurisme takykardi, senere bredder veggene i ventriklene seg. Hjertet øker i størrelse, og litt senere er det tegn på høyre ventrikulær svikt.

Diagnose av hjerteaneurysm utføres ved hjelp av elektrokardiografisk undersøkelse og ved radiografisk undersøkelse av thoraxorganene.

Behandling av en aneurisme i hjertet er en svært vanskelig oppgave. Det utføres utelukkende på et sykehus. Den viktigste behandlingsmetoden er en kirurgisk operasjon for å skjære ut og sutere hjerteveggdefekten. Men utfør denne operasjonen bare i nærvær av komplikasjoner av sykdommen.

Som forebygging av hjerteaneurisme er det viktig å diagnostisere myokardinfarkt i tide og gi en kompetent tilnærming til behandling og gjenoppretting av pasienten.

Aorta aneurisme

Ofte aorta aneurisme utvikler seg i bukavdelingen, i sjeldnere tilfeller - i thoracic avdelingen. Også, aneurysmer av andre arterier blir noen ganger diagnostisert - popliteal arterie carotis, lår, cerebral, koronar arterier. Ofte utvikler en aneurisme seg innenfor forgrening av arteriene, hvor veggene på fartøyene blir utsatt for mer uttalt belastning, og følgelig blir det oftest skadet. Som en årsak til en arteries aneurisme, blir aterosklerose av karene oftest bestemt, i mer sjeldne tilfeller er forekomsten forbundet med skader. I arterien blir blodstrømmen forstyrret, det kan oppstå turbulente blodstrømmer som bidrar til dannelsen av blodpropper og avrivning av dem. Som en komplikasjon av aorta oppstår aneurysm ofte nyreinsuffisiens.

Hvis aneurysmediameteren ikke overstiger 5 cm, så brister en slik aneurysm sjeldent. Følgelig, for behandling av smertefullt brukte legemidler som reduserer blodtrykket. De brukes til å redusere sannsynligheten for brudd. Det er viktig å regelmessig gjennomgå studier for å se dynamikken til en aneurisme. Hvis det øker for raskt, kan pasienten bli foreskrevet en kirurgisk prosedyre. Også kirurgisk inngrep er foreskrevet hvis diameteren av aneurismen er mer enn 5 centimeter.

To metoder for operativ behandling av aneurysmer i abdominal aorta blir brukt. Den første består i å utføre et kutt på magen og sy i graden av aorta. Ved bruk av den andre metoden blir et kateter med en stent satt inn gjennom lårbenet. Det er installert i aorta. Begge operasjonene er vanskelige fra et teknisk synspunkt. De samme behandlingsmetodene brukes også til aneurysm i thoracale aorta.

Vaskulær aneurisme

I menneskekroppen strømmer blod gjennom blodkarene, som er sylindere med forskjellige diametre. Når strukturen av veggen forstyrres og den lokale tynning og fremspring dannes, dannes en aneurisme. Oftest er dette resultatet av atrofi og ødeleggelse av det muskulære laget av arteriene. Siden hjertet har en struktur som ligner på sirkulasjonssystemet, kan denne sykdommen også bekymre seg for det.

årsaker

Årsaker til en aneurysm kan være medfødt eller oppkjøpt. Medfødt patologi er vanligvis forbundet med en forstyrrelse i bindevevstrukturen, som følge av at arterien og hjertet blir mindre motstandsdyktige mot skadelige effekter, noe som til slutt fører til dannelsen av fremspring. Dette er typisk for sykdommer som Marfans syndrom, fibrotisk dysplasi, medfødt elastanmangel. I noen tilfeller, selv i embryogenesetrinnet, er det en forstyrrelse i organdannelsen, da er babyen allerede født med en aneurysmalt endret arterie.

Blant de ervervede årsakene til aneurisme er:

 • traumatisk arterieveggskader;
 • iskemi, den mest karakteristiske for hjertemuskelen, som et resultat av hvilken det er en restrukturering av myocytter;
 • dannelsen av postoperative endringer skjer etter vaskulære operasjoner i svikt i sutur;
 • inflammatoriske endringer i bakteriell, viral eller sopp-natur, samt autoimmun skade på bindevevceller, kan føre til dannelse av lokal fortynning og fremspring;
 • dannelsen av aterosklerotiske plakk i veggene i arteriene gjør det mer sårbart.

klassifisering

Det er flere klassifiseringer av denne sykdommen:

 1. Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen, utmerker lokal ekspansjon av hjertet, hjernearteriene, aorta og perifere kar.
 2. I klinisk kurs er det en akutt og kronisk aneurisme.
 3. Størrelsen på aneurismen kan også være forskjellig (fra miliær til gigantisk), og i form av formasjon utmerker seg en saccat eller fusiform fremspring.

En falsk aneurisme blir vanligvis dannet som et resultat av et brudd på integriteten til arterien, i dette tilfellet er veggen dannet av tettsittende omkringliggende vev.

symptomer

Symptomer på vaskulære aneurysmer med liten størrelse kan være fraværende, og det første tegn på en ukomplisert sykdom er kompresjonen av omgivende vev. For eksempel, med intracerebral plassering, opptrer fokale nevrologiske symptomer som er karakteristiske for et slag eller et tumorfokus. I detalj er alle symptomene på en aneurisme i hjernen beskrevet i denne artikkelen.

En annen situasjon oppstår med en aneurysmal utvidelse av hjertet, siden dette organets pumpefunksjon lider. Som et resultat er det en reduksjon i hjerteutgang og en økning i vaskulær insuffisiens, som manifesteres av kortpustethet, hevelse og opphopning av væske i kroppshulene. Mer informasjon om hjerteaneurysm er tilgjengelig her.

I utgangspunktet begynner diagnosen av aneurysmer å håndtere et komplisert sykdomsforløp.

komplikasjoner

Komplikasjoner av vaskulære aneurismer er ofte dødsårsaken.

Brudd på aneurysmen med blødningsutvikling er den alvorligste komplikasjonen av denne sykdommen. Dermed vil symptomene variere avhengig av lokalisering:

 • når aneurysmen i hjernen arteriene brister, vil det kliniske bildet lignes på hemorragisk slag og ikke-traumatisk subaraknoid blødning;
 • dersom en brudd har skjedd i aortas vegg, dør en person vanligvis innen få timer fra en massiv blødning;
 • når myokardiet brister, dannes hematom, noe som fører til hjertestans.

En annen komplikasjon, som ofte går foran brudd på aneurysmen, er stratifisering av arterieveggen. I dette tilfellet dannes et andre trekk, blodstrømmen langs som kan være tilstede eller fraværende. En eksfolierende aneurisme blir ofte dannet i aorta-regionen, men det er ikke alltid livstruende. I noen tilfeller er trombose av det falske kurset mulig, mer karakteristisk for abdominalområdet. Mer detaljert informasjon om en slik komplikasjon, som aneurysm stratifisering, vil hjelpe denne artikkelen.

Ofte i veggen av fartøyet i stedet for utvidelse akkumuleres koaguleringer, som noen ganger kan komme av og føre til utvikling av tromboembolisme. Den mest karakteristiske er tilstanden for en stor størrelse av aorta og hjerteaneurisme, hvor emboliene kan migrere til hjernen, lunger og ben, som fører til iskemisk berøring, PE og gangren, henholdsvis.

diagnostikk

Diagnose av en aneurysm og dens komplikasjoner utføres ved hjelp av instrumentelle undersøkelsesmetoder:

 • UZDG-arterier og ECHO i hjertet tillater oss å etablere tilstedeværelsen av en utvidelse av diameteren av karene og dannelsen av fremspring og tynning. Denne teknikken er ikke egnet til å undersøke intracerebrale formasjoner, siden skallet bein skaper en skjerm for ultralydbølgen.
 • Angiografi og ventrikulografi er invasive undersøkelsesmetoder, som består i innføring av et kontrastmiddel direkte i vaskulærsengen i den påståtte lesjonen. I dette tilfellet kan forekomsten av vaskulære aneurismer, samt tegn på stratifisering, trombose og ruptur, bestemmes med stor nøyaktighet.
 • Stratifisering av en aneurisme kan også ses med CT ved bruk av kontrast. I dette tilfellet vil fartøyet bestå av to lumen som inneholder blod.

Ved utvikling av blødning eller trombose kan endringer i den generelle blodprøven og det hemostatiske systemet påvises.

behandling

Den eneste radikale behandlingen for diagnose av aneurysm er kirurgi. Men i tilfelle et asymptomatisk og ukomplisert kurs, kan visse typer aneurysmer behandles med medisinering. Dette tar selvfølgelig hensyn til lokaliseringen av det patologiske fokuset. En liten forlengelse av abdominal aorta blir således ikke akseptert, mens medfødt aneurisme av hjernens arterier ofte krever kirurgisk inngrep.

Dessuten brukes konservative terapier for uvirkelige prosesser. For dette brukes følgende klasser av stoffer:

 • anestetika, inkludert narkotiske stoffer i disseksjon av aorta eller hjerteaneurisme siden divergensen av veggene fører til et uttalt smertesyndrom;
 • antihypertensive stoffer, siden det under normalt trykk er det sjelden en vaskulær ruptur og blødning;
 • diuretika brukes til alvorlig hjertesvikt;
 • Betablokkere reduserer byrden på hjertet og blodkarene.

Ved utvikling av blødning utføres en standardbehandling for hjerneslag eller hemorragisk sjokk.

Hvis vaskulær aneurisme er diagnostisert på scenen separasjon, er det nødvendig så snart som mulig å gjøre kirurgiske inngrep, fordi hvert øyeblikk kan det bryte muren, som fører til at pasienten dør. I dette tilfellet kan du bruke standardteknikken ved å bruke store hudinnsnitt, eller prøv en mini-invasiv teknikk. Valget av manipulering bestemmes av legenes kvalifikasjoner, fasilitetene til medisinsk institusjon, og også av de kliniske tegnene på aneurysmet og dets stratifisering tilstede.

Med dissekerende aneurisme av aorta som oppstår oftest, kan du:

 • Vaskulær protese ved hjelp av en syntetisk protese;
 • Stenting arterien med en stent med ugjennomtrengelige vegger (transplantater).

Når manipuleringen er meget viktig for å sikre at fartøyene som strekker seg fra aorta og bundet til de vitale organer (nyrer, hjerne, hjerte, tarm), forble patent. Ellers kan konsekvensene av en aneurisme være dødelig og føre til utvikling av iskemi og nekrose hos disse organene.

Hovedmålet for å forhindre utvikling av vaskulære aneurysmer er identifikasjon av personer med høy risiko og årlig overvåking av tilstanden til hovedarteriene og hjertet.

En aneurisme kalles lokal tynning av muren av arterien eller hjertet og dannelsen av fremspring på dette stedet. Sykdommen i seg selv kan være asymptomatisk i lang tid og kan oppdages som et uhell i undersøkelsen. De viktigste komplikasjonene i denne patologien, som oftest fører til pasientens død, er aneurysmal stratifisering, dets brudd og emboli fra parietal trombi. Radikal kur er kun mulig etter operasjonen.

Årsaker til aneurysmutvikling på hjertekarossens vegger, forebygging av patologi

Hva er en aneurisme av hjertets blodkar og hvor farlig er det? Mange som har hørt en så skremmende frase er interessert i å svare på spørsmålet. Begrepet "aneurisme" betyr ekspansjon. Når den brukes i forbindelse med ordet "hjerte", antas det at dette organet av en eller annen grunn har forandret seg patologisk - i sitt område med fortynnet vev var det et fremspring av veggen. Slike prosesser kan oppstå på grunn av forskjellige forutsetninger, har en medfødt eller oppnådd karakter, strømme akutt eller kronisk form. Tilstanden kan diagnostiseres hos en nyfødt i de første dagene etter fødselen, for å forekomme hos eldre barn eller i den voksne perioden av en persons liv.

Årsaker til patologi

Den patologiske prosessen i hjertet og i karene - en aneurisme, kan være forbundet med flere årsaker. En medfødt organfeil som barnet kan ha på grunn av:

 • arvelig faktor - risikoen for å utvikle sykdommen i den prenatale levetiden øker hvis nærstående har en bekreftet diagnose;
 • Feil utvikling av bindevevet i hjertet;
 • smittsomme sykdommer, kontakt med farlige kjemiske stoffer eller stoffer, stråling som kvinnen led under babyens ventetid.

Den oppnådde formen av sykdommen fremstår som en komplikasjon etter en sykdom, hvor hjertet og blodkarene gjennomgår betydelige endringer:

 • hjerteinfarkt og utvikling av kardiosklerose i post-infarktperioden, hvor hjertets muskelvev forandrer seg betydelig;
 • endringer i muskel- og orgelvegg som en følge av skader (lukket eller åpent) eller operasjoner;
 • Tilstedeværelsen av patogene inflammatoriske prosesser som oppstår av flere grunner - angrep av virus eller bakterier, utvikling av autoimmune prosesser;
 • Aterosklerose, høyt kolesterol, endringer i blodkar på grunn av dannelse av plaques;
 • hypertensiv og iskemisk hjertesykdom;
 • takykardi;
 • hjertesvikt.

I noen tilfeller kan patologi provosere sykdommer som ikke er relatert til hjerteaktivitet - tuberkulose, syfilis, revmatisme.

Hva en aneurisme ser ut

Klassifisering av sykdommen

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD) har gitt en aneurisme av hjertekoden 125.3. Spesialister, avhengig av intensiteten i utviklingen av patologi, skiller tre av dens former, som hver har visse egenskaper:

Aneurysme av hjertets og aortas fartøy i den akutte perioden er vanligvis dannet med kort tidsintervall - opptil to uker etter utløpet av dets forutsetning. Prosessen kjennetegnes ved dannelsen av et nekrotisk område av myokardiet eller karet med død av vev. På et slikt sted, under påvirkning av blodtrykk, strekker utstikket av organets skadede område utover. Aneurysme i hjertet, hvis formet av patologi er akutt, kan påvirke intervensjonsseptumet, vil veggen sin falle inn i hjerteventrikelen, oftere inn i venstre ventrikel. Det er også et parietalt utseende av sykdommen.

Subakutt periode av sykdommen involverer tilstedeværelsen av prosessen med dannelse av bindevev i det skadede området. Endringer skjer innen 3-8 uker etter starten av aneurysmformasjonen.

Tykkelsen av hjertevegget i nærvær av patologi i kronisk form blir meget tynn - mindre enn 2 mm, omdannes til en fibrøs sak. Denne formasjonen består av flere lag, i dem er det en videre spredning av bindevev av fibrøse og hyalineiserte typer. Kronisk aneurisme i hjertet skiller seg fra dannelsen av en trombose i hulrommet. Det kan ha en annen størrelse - okkuper hele fartøyets lumen eller fest til en av veggene.

Sykdommen har andre klassifikasjoner. Avhengig av strukturen av den dannede aneurysmen skiller mellom dens former - muskel, fibrøs, blandet.

Avhengig av formen på det dannede patologiske fremspringet av hjerteveggene, er det følgende klassifisering av en aneurisme:

 • diffus - typen av fremspring av veggen er flat, hulrommet i hjertet har en depresjon;
 • poseformet - en avrundet form for utdanning med en bred base er iboende;
 • soppform er beskrevet som en stor størrelse utstikket av vev med et smalt ben, i et slikt fremspring formasjon, kan det være aneurisme ene i den andre, med sine vegger blir meget tynn.

Vurdere hvordan anatomi av hjertet ser på utvikling av ulike typer aneurismer, kan vi se på bilder eller Plater macropreparations kroppsbilde som kan sees i lærebøker i kardiologi, medisinske oppslagsverk og andre kilder.

Aneurysm ruptur kan oppstå på grunn av økt blodtrykk i hulhulen

Aneurysme i hjertet: Hva er symptomene på patologi?

Avhengig av formen av sykdommen symptomer kan observeres hos en pasient mistenkt for å hjelpe utviklingen av patologi og å oppnevne ytterligere undersøkelse, som lar deg se en detaljert klinisk bilde og bestemme hvordan de skal behandle pasienten. Hjelp til å identifisere hjertets aneurisme i en annen form:

 • generell svakhet hos en person;
 • hyppige pusteforstyrrelser, dyspné;
 • Den raske rytmen i hjertet, som iakttas selv i ro.
 • Variabel hjertefrekvens;
 • hevelse av vev;
 • endring av årer, hevelse i livmorhalsområdet;
 • opphopning av væske i bukhulen
 • forstyrrelser i blodtilførselen til vev og organer;
 • hjerneslag.

Aneurysme i hjertet hos barn kan provosere:

 • smerte i brystet, som gjentas regelmessig;
 • plutselig og alvorlig smerte bak brystbenet;
 • Dyspné, som ofte kombineres med en tørr type hoste.
Hevelse av livmorhalsårene med aneurisme

Metoder som brukes til diagnose

Klager om forverringen av pasientens helse, som legen finner ut av når man stiller spørsmål og undersøker pasienten, kan være grunnen til å mistenke en hjertes hjertesorg. For å bekrefte eller avvise diagnosen, bør en undersøkelse gjennomføres, som inkluderer:

 • Doppler ultralyd - bestemmes menneskelige egenskaper ved blodstrøm, faktorer som hindrer det - utvikling av en aneurisme veggene i hjertet og blodkarene, deres separasjon, dannelse av blodpropper og kolesterol plakk;
 • angiografi er en metode for røntgenundersøkelse med innføring av et fargestoff i karene, noe som gjør det mulig å gjennomføre en nøyaktig overvåking av tilstanden deres, å se og evaluere områdene med patologiske forandringer dannet;
 • Datatomografi angiografi er en metode for å bestemme blodstrømskarakteristikker med sporing av sine problemområder;
 • angiografi utført av magnetisk resonansmetode.

Tradisjonelt brukes EKG til diagnose av hjertes hjertesvikt eller fjerning av et elektrokardiogram. Når dekryptert, kan EKG trekke konklusjoner om riktigheten av diagnose hvis beskrivelse inneholder informasjon om tilstedeværelsen av tegn på transmuralt myokardinfarkt, som beholder en lang periode med stabilitet. Beregn størrelsen på en aneurysm, og egenskapene til tilstanden til hulrommet er mulig ved bruk av ECHO-metoden.

En aneurysm i hjertet i et barn kan diagnostiseres med en medfødt form under intrauterin utvikling, og bekreftes hos spedbarn. For diagnosen bruk metoden for ultralydsdopplerografi.

Stadier av peratisk behandling

Behandlingsmetoder og prognose

For behandling av patologi brukes to metoder - kirurgi og medisinbehandling. Valget kan påvirkes av funksjonene i utviklingen av sykdommen og pasientens tilstand.

I tilfeller hvor pasienten er diagnostisert med hjertes hjertesvikt, er behandling med piller og andre medisiner rettet mot å undertrykke lyse symptomer. Pasienten er foreskrevet medisiner for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Pasienten bør drikke midler som bidrar til normalisering av hjerterytmen, hans styrke.

Legen foreskriver antikoagulantia for å redusere risikoen for blodpropper. Hjertesvikt innebærer behandling med ACE-hemmere og diuretika. For slike formål kan det ikke bare brukes tradisjonelle, men også folkemessige, ikke-medisinske, terapeutiske metoder. Det er strengt forbudt å inngå behandling som foreskrives uavhengig.

Kirurgisk metode for eliminering av patologi består i å utføre radikale (åpne) eller minimalt invasive operasjoner:

 • innføringen av kraft gjennom arterien, som blokkerer blodstrømmen i det skadede området;
 • styrking av organveggen ved hjelp av polymermaterialer ("patching");
 • reseksjon (fjerning) av en overdrevet del av veggen i hjertet ventrikkelen eller atriumet;
 • septoplasti, brukes til en aneurysm av MAPA.

Pasienter med diagnose av hjerteaneurysme stiller ofte spørsmål om hvor mange mennesker som bor med denne patologien, og hva prognosen vil være i behandlingen. Hvis en person ikke går til legen - det dødelige utfallet kan være raskt, kan en aneurisme gå gjennom, noe som vil føre til intern blødning, etterfulgt av pasientens død.

Livstiden til en pasient med aneurysm kan økes dersom han følger anbefalingene mottatt i klinikken:

 • bør overvåke manifestasjon av symptomer, med deres forsterkning eller fremveksten av nye til å søke råd fra spesialister;
 • det er nødvendig å øke motoraktiviteten;
 • Bytt diett, følg anbefalt diett, unngå utseende av overflødig vekt;
 • krever full hvile og søvn.

Det er mulig å leve med en aneurisme i hjertet lenge, hvis det er en ansvarlig tilnærming til behandling, velg en sunn livsstil.

For mer informasjon om patologien, se videoen:

Også ytterligere informasjon om aneurisme og metoder for forebygging finner du i følgende video:

Aneurysme av cerebral fartøy: sigmtomer, årsaker, diagnostikk, behandling og prognose

Ti minutter før slutten av forestillingen, under den siste monolog av Figaro, Andrei Mironov gikk tilbake, la hånden på lysthus og begynte å synke... Hans venn og partner Alexander Shirvindt fanget ham i armene og bar backstage, roping: "Curtain". Andrei Mironov ble fraktet til et lokalt sykehus der to dager senere, uten å ha kommet til bevissthet, døde han... Han døde på grunn av brudd på en hjerne aneurisme.

I Israel kan aneurisme av cerebral fartøy på en pålitelig måte diagnostiseres og vellykkes. Jeg vet dette ikke bare fra presse- og medisinske håndbøker.

Jeg er en israelsk familie lege. Flere av mine israelske pasienter ble behandlet og fullstendig kvitt en aneurisme.

I dag er denne sykdommen herdbar.

Innholdet i artikkelen om en aneurisme av cerebral fartøy

Hva er en aneurisme av cerebral fartøy?

En aneurisme av cerebral fartøyene (også kalt en intrakraniell aneurisme) er en liten formasjon på hjernen blodkar, som raskt øker i størrelse og er fylt med blod. Et konvekt område av en aneurisme kan utøve press på nerven eller omgivende hjernevev, men en aneurysmbrudd er spesielt farlig, noe som fører til at blodet kommer inn i det omkringliggende hjernevæv (dette kalles blødning).

Noen typer aneurysmer - spesielt aneurysmer av svært liten størrelse, fører ikke til blødning eller andre komplikasjoner. En aneurisme av cerebral fartøy kan forekomme i hvilket som helst område av hjernen, men er som regel plassert ved avgreningen av arterien, mellom den nedre overflaten av hjernen og hodeskallet.

Hva forårsaker en aneurisme av cerebral fartøy?

Aneurysm av cerebral fartøy kan være forårsaket av medfødt patologi av veggene i blodkar. Også intrakraniale aneurismer hos mennesker med visse genetiske sykdommer - som bindevevssykdom, polycystisk nyresykdom, visse sirkulasjonsforstyrrelser, slik som arteriovenøs medfødte misdannelser (unormal plexus arterier og vener i hjernen, blodsirkulasjon).

Blant andre årsaker til hjerneslag bør nevnes traumer eller hodeskade, høyt blodtrykk, infeksjoner, tumorer, aterosklerose (vaskulær sykdom, sammen med avsetning av kolesterol på veggene i blodkar) og andre sykdommer i det vaskulære system, samt røyking og bruk av narkotika. Noen forskere mener at det å ta orale prevensiver kan øke risikoen for å utvikle en aneurisme.

En aneurisme som oppstår fra infeksjon kalles en infisert (mykotisk) aneurisme. Aneurysmer forbundet med kreft er ofte assosiert med primære eller metastaserende hode og nakke svulster. Bruk av narkotika, særlig den hyppige bruken av kokain, kan føre til ødeleggelse av blodkar og føre til utvikling av en aneurisme i hjernen.

Typer aneurysmer

Tre hovedtyper av cerebrale aneurismer er identifisert.

sacculated aneurisme ser ut som en rund sekk av blod, som er festet til halsen eller base arterie eller til stedet for forgrening blodkar. Det mest vanlige form av hjerneslag (også kjent som "berry" aneurismer, i kraft av likhet med bær, hengende fra stammen) som typisk utvikles i arteriene i hjernen av en base. Sacral aneurisme forekommer ofte hos voksne.

lateral en aneurisme ser ut som en svulst på en av veggene i et blodkar, og spinkel en aneurisme blir dannet som et resultat av utvidelse av karvegveggen på en av dens seksjoner.

Aneurysmer er også klassifisert etter størrelse. Små aneurysmer er mindre enn 11 millimeter i diameter, gjennomsnittlige aneurysmer er 11-25 millimeter, og gigantiske aneurismer har mer enn 25 millimeter i diameter.

Hvem er i fare?

Aneurysm av cerebral fartøy kan manifestere seg i alle aldre. Denne sykdommen er vanlig hos voksne enn hos barn, og er vanlig hos kvinner enn hos menn. Folk med visse arvelige sykdommer har høyere risiko.

Risiko for ruptur og blødning i hjernen finnes for alle typer aneurysmer av cerebral fartøy. Det er omtrent 10 registrerte aneurysmbrudd per hver 100.000 mennesker i året, som er om lag 27.000 mennesker i året i USA). Ofte påvirker en aneurisme mennesker i alderen 30 til 60 år.

Aneurysmbrudd kan også bidra til: hypertensjon, alkoholmisbruk, narkotikamisbruk (spesielt kokainbruk) og røyking. I tillegg påvirker tilstanden og størrelsen på aneurysmen også risikoen for brudd.

Hva er faren for cerebrale aneurismer?

Brudd på en aneurysm fører til blødning i hjernen, forårsaker alvorlige komplikasjoner, inkludert: hemorragisk slag, skade på nervesystemet eller død. Etter det første bruddet, kan en aneurysm sprekke igjen med en blødning i hjernen, og nye aneurysmer kan også utvikle seg.

I de fleste tilfeller er åpningen som fører til subaraknoid blødning (blødning inn i hulrommet som befinner seg mellom kraniale bein og hjerne). Farlig konsekvens av subarachnoidal blødning er hydrocefalus, som er karakterisert ved overdreven opphopning av cerebrospinalvæske (CSF) i hjernen ventriklene, som under dens innflytelse ekspandere og utøve trykk på den hjernevev.

En annen komplikasjon kan bli vasospasme, der blodårene smals, noe som begrenser blodstrømmen til vitale områder i hjernen. Mangel på blodtilførsel kan føre til et slag eller skade på vev.

Aneurysm av cerebral fartøy: symptomer

Ofte aneurysmer av cerebral fartøy er asymptomatiske til de når en stor størrelse eller et brudd oppstår. En liten aneurisme som ikke varierer i størrelse, har vanligvis ikke symptomer, mens store, stadig voksende aneurysmer kan legge press på vev og nerver.

Symptomer på en aneurisme av cerebral fartøy er: smerte i øyet, nummenhet, svakhet eller lammelse av den ene siden av ansiktet, utvidede elever og overskyet syn.

Når hjernebruskens aneurisme er ødelagt, kan en person føle en plutselig og svært alvorlig hodepine, dobbeltsyn, kvalme, oppkast, stiv nakke og bevissthetstap. Folk beskriver vanligvis denne tilstanden som "den verste hodepine i livet", som som regel er preget av skarphet og intensitet. I noen tilfeller, før aneurysmbruddene, har pasienten "advarsel" eller varslet hodepine som varer i flere dager eller uker før angrepet.

Andre symptomer på brudd i hjernens aneurisme inkluderer: kvalme og oppkast ledsaget av alvorlig hodepine, øyelokketende, følsomhet overfor lys, endringer i mental tilstand eller angstnivå. Noen pasienter har kramper. Mulig tap av bevissthet, og i sjeldne tilfeller - koma.

Hvis du lider av akutt hodepine, spesielt i kombinasjon med andre symptomer nevnt ovenfor, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Diagnose av en aneurisme av cerebral fartøy

Som regel viser aneurismen ikke seg selv, før en pause forekommer. Noen ganger er det funnet ut av en tilfeldighet i undersøkelser relatert til andre sykdommer.

Noen diagnostiske metoder kan gi informasjon om aneurisme og den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden. Disse undersøkelsene utføres vanligvis etter at subaraknoid blødning oppstår for å bekrefte diagnosen av en aneurisme i hjernekarrene.

angiografi - Dette er en røntgenstudie av blodkar, som utføres ved hjelp av kontrastmidler. Intracerebralt angiogram Det kan avsløre hvor trange eller skadet arterier eller blodårer i hjernen, hode og nakke, og kan også identifisere endringer i en arterie eller vene, inkludert - et svakt punkt, dvs. aneurisme.

Denne metoden brukes til å diagnostisere hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser, og også - for å nøyaktig bestemme plasseringen, størrelsen og formen på hjernesvulsten, aneurisme eller en burstfartøy.

Angiografi utføres i spesialutstyrte røntgenrom. Etter administrasjon av lokalbedøvelse, settes et fleksibelt kateter inn i arterien og føres til den berørte beholderen. En liten mengde av det røntgentette stoff frigjøres i blodbanen og fordeles gjennom karene i hode og hals, hvoretter noen få røntgen er utført, som brukes til å diagnostisere en aneurisme eller andre sirkulatoriske forstyrrelser.

Beregnet Tomografi (CT) hode - den er rask, smertefri ikke-invasiv diagnostisk metode som kan identifisere tilstedeværelsen av en hjerne aneurisme, og at spreng aneurisme - å bestemme om det var en hjerne blødning på grunn av brudd. Som regel er dette den første diagnostiske prosedyren foreskrevet av en lege, dersom det innebærer mulighet for brudd. Røntgenbilder behandles av datamaskinen som todimensjonale bilder av tverrsnittene av hjernen og hodeskallen. Noen ganger, før du utfører en CT-skanning, injiseres kontraststoffer i blodet. Denne prosessen, kalt Beregnet tomografiangiografi (CT angiografi), gir et klarere, mer detaljert bilde av hjernens fartøy. Datatomografi utføres vanligvis på poliklinisk basis, i spesialiserte laboratorier eller klinikker.

ved magnetisk resonans avbildning (MR) bruk datamaskinens radiobølger og et kraftig magnetfelt for å få et detaljert bilde av hjernen og andre organer. Magnetisk resonansangiografi (MRA) gir et enda mer detaljert bilde av blodårene. Bilder kan ses som tredimensjonale bilder, eller todimensjonale tverrsnitt av hjernen og blodårene. Denne smertefrie, ikke-invasive prosedyren kan vise størrelsen og formen til en ueksplodert aneurisme, og bestemme også forekomsten av blødning i hjernen.

Hvis aneurysmbrudd er mistenkt, kan legen henvise pasienten til analyse av cerebrospinalvæske. Etter påføring av lokalbedøvelsesmidlet fra den subarachnoide plass, som ligger mellom ryggmargen og omkringliggende membraner, ved hjelp av den kirurgiske nålen trekkes ut en liten mengde av cerebrospinal væske (som beskytter hjerne og ryggmarg). Deretter kontrolleres denne væsken for blødning eller blødning til hjernen. Hos mennesker med mistanke om subarachnoid blødning, utføres denne prosedyren vanligvis på sykehuset.

Aneurysm av cerebral fartøy: behandling

Langt fra alle tilfeller er det et aneurysmbrudd. Pasienter med aneurismer mindre størrelse anbefales konstant overvåking av dynamikken i vekst av aneurisme og utvikling av flere symptomer, i tide til å begynne intensiv kompleks behandling. Hvert tilfelle av en aneurisme er unik. Valget av en optimal metode for behandling av aneurisme er påvirket av type, størrelse og plassering av aneurisme, er sannsynligheten for brudd, en persons alder, hans helsetilstand, sykdomshistorie, familiehistorie, og - risiko forbundet med behandlingen.

Det er to typer kirurgisk behandling av cerebrale aneurysmer: aneurisme klipping og okklusjon. Disse operasjonene er klassifisert som de mest komplekse og risikable operasjonene (muligens skade på andre blodkar, en gjentatt aneurisme kan forekomme, det er også risiko for et postoperativt angrep).

Endovaskulær embolisering er et alternativ til operasjonen. Denne prosedyren utføres mer enn en gang i løpet av en persons liv.

Er det mulig å forhindre en aneurisme av cerebral fartøy?

Hittil eksisterer ikke forebygging av aneurisme. Personer som er diagnostisert med cerebrale aneurysmer, bør nøye overvåke trykket, ikke røyke og ikke bruke kokain eller andre stoffer. Slike pasienter må også konsultere lege om å bruke aspirin eller andre legemidler som fortynner blodet. Kvinner bør konsulteres om bruk av orale prevensiver.

Effekter av cerebrale aneurysmer og prognose

Ueksploderte aneurysmer kan forbli ubemerket gjennom livet. Det er tilfeller hvor det aneurisme ruptur kan være dødelig, eller forårsaker hemoragisk slag, vasospasme (den viktigste årsaken til uførhet eller død som følge av brudd av den aneurisme), hydrocefalus, koma, og - midlertidig eller permanent skade på hjernen.

Prognose etter brudd av aneurismet er i stor grad avhengig av alder, generell helsetilstand og andre relaterte nevrologiske tilstander, steder, aneurisme, blødning grad (og ny blødning), og - den tid som har medgått fra det tidspunkt bryte opp medisinsk behandling. De to viktigste faktorene er tidlig diagnose og behandling.

Pasienter som har blitt behandlet for ueksploderte aneurysmer vil kreve mindre rehabiliteringsbehandling, og de gjenoppretter seg raskere enn de som har hatt aneurysmbrudd. Gjenoppretting etter behandling eller brudd kan ta flere uker til måneder.

Aneurysmer på fartøyene: hva er faren?

Vaskulær aneurisme er et begrenset fremspring av karveggen i stedet for en defekt i sin struktur, med en tendens til å øke, tynne. Det kan dannes på et hvilket som helst fartøy, men oftest er det diagnostisert på arterielle blodkar i hjerte, hjerne, nyrer, milt, aorta. Vener påvirkes sjelden.

Deres nysgjerrighet er at de første manifestasjonene ofte blir symptomer på en kritisk livstilstand forårsaket av deres brudd og blødning mot en bakgrunn av fullstendig velvære. Jo større fartøyet er, desto større blødning og jo verre prognosen.

Rupturen forekommer oftere hos personer i aktiv alder (30-60 år).

Varianter, struktur og årsaker til patologier

Aneurysmer er klassifisert etter forskjellige tegn. Avhengig av strukturen til den ytre bunken av vaskulære aneurysmer:

 1. Sann. Den ytre strukte veggen av den sanne aneurismen er representert av fartøyets defekte vegg. Ofte er dette et delvis bevart elastisk lag og en nesten fraværende muskel.

Falsk. Veggene til den falske aneurismen er det bindevev som omgir aorta.

Det er snarere et bankende hematom som er på en skadet arterie. Den er fylt med blod gjennom fartøyets sprekke.

 • Exfoliating. Dette er den farligste variasjonen. Den strakte vaskemassen blir gradvis lagdelt. Mellom fibrene siver blod, og fortsetter å eksfoliere cellelagene lenger. Slike aneurysmer brytes oftere enn andre. Dødligheten av exfolierende vaskulære aneurysmer er ca. 90%.

  I utseende:

 • Saccular. Slike aneurysmer av fartøyene er formasjonen på fartøyet fra sin strakte vegg i form av en sek, som er fylt med blod og kommuniserer med fartøyet.
 • Side. De er preget av et ensidig fremspring på fartøyet.
 • Spinkel. Lokal aorta dilatasjon skjer symmetrisk fra alle sider av vaskemuren.
  1. Liten - opp til 11 mm.
  2. Gjennomsnittet er 11-25 mm.
  3. Giant - mer enn 25 mm.

  Ved antall interne kamre:

  struktur

  Aneurysmer av karene skiller livmorhalsen, kroppen og kuppelen. Livmorhalsen er stedet der de strakte skjellene passerer inn i en normal beholder. I nakken er en trelagsstruktur fortsatt bevart, så dette er det mest varige aneurysmstedet.

  Kroppen har en kollapsende elastisk membran, muskellaget er fraværende. Kuppelen som kroppen passerer i, er den tynneste, predisponerte til brudddel.

  Årsaker til dannelse

  Medfødt aneurisme av blodkar er dannet som et resultat av arvelig ufullkommenhet av strukturen av en egen del av veggen sin. Slike pasienter har ofte andre medfødte anomalier (koagulering av aorta, polycystisk nyresykdom). Det antas at en slik strukturbrudd er arvet på genetisk nivå. Derfor, hvis en aneurisme fant sted i ett familiemedlem, kan vi antar dannelsen i hans barn.

  Mange av våre lesere bruker aktivt den kjente teknikken basert på Amaranth-frø og juice, som ble oppdaget av Elena Malysheva for å redusere nivået av kolesterol i kroppen. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

  Oppkjøpte vaskulære aneurysmer dannes når elastisk lag av vaskulærmembranen, kollagenfibrene er skadet.

  Årsaken til dette kan være:

  • traumer;
  • smittsomme sykdommer (syfilis, mykose...);
  • arteriosklerose av blodkar;
  • svulst.

  Produsere dannelsen av vaskulære aneurysmer, samt veksten og brudddet, følgende faktorer:

  • høyt blodtrykk, spesielt dets "hopp";
  • røyke:
  • alkoholmisbruk;
  • fedme.
  til innholdsfortegnelsen ↑

  symptomer

  Aneurysmer av lokalisering er en ekte "forsinket handling" -gruve. De er dannet og utviklet i lang tid uten noen manifestasjoner. Lokal utvidelse av fartøyet kan utvikles i størrelse, men kan forbli uendret i lang tid. En slik aneurisme av blodårer er et uhellssøk i apparatstudier.

  Hvis dannelsen av en liten størrelse og ikke øker, kan den eksistere i mange år og manifesterer seg ikke.

  Mens store aneurismer, så vel som de som ligger på store fartøy som opplever betydelig blodtrykk, utøver trykk på omgivende strukturer. Dette skyldes en viss symptomatologi. Det varierer, avhengig av lokalisering av endringene på arterien eller venen.

  Aneurysmer i hjernen

  Hjernen, i motsetning til andre organer, er begrenset av kraniet. Derfor, hvis siden av arterien begynner å ekspandere, så, selv økende litt, vil den trykke på andre strukturer, forårsaker cerebrale og brennende symptomer.

  Å mistenke hjernens patologi, tillater følgende symptomer:

  Nylig har jeg lest en artikkel som beskriver den naturlige sirupen "Choledol" for å redusere kolesterol og normalisere det kardiovaskulære systemet. Med denne sirupen kan du raskt redusere kolesterol, gjenopprette blodkar, eliminere aterosklerose, forbedre kardiovaskulærsystemet, rengjør blod og lymf hjemme.

  Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg sluttet å bekymre hjertet mitt, jeg begynte å føle meg bedre, det var styrke og energi. Analyser viste en nedgang i kolesterol opp til normen. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

  1. Hodepine. Det er betydelig, stædig, dårlig docket, vises alltid på samme sted, ledsaget av kvalme. Det kan være en auditorisk eller visuell aura.
  2. Det kan være anfall.
  3. Fokal manifestasjoner, avhengig av lokalisering av en aneurisme.

  Når ruptured aneurisme av cerebral fartøy manifesterer seg på samme måte som hemorragisk slag. Intensiteten avhenger av mengden av blødning og lokalisering.

  Aorta aneurisme

  Denne patologien kan danne seg på hvilken som helst del av aorta. Hvis det er dannet på brystet, så utseendet på en tørr og vedvarende hoste, smerte bak brystbenet. De kan gi i nakken, skuldrene, tilbake.

  Med lesjoner i abdominal delen av aorta, kan noen ganger observere ubehag i magen, en følelse av pulsasjon, en forandring i avføringen. Men alle disse manifestasjonene er ikke spesifikke og ikke levende.

  Forming og økning i størrelse i bukhulen, kan det være stille i svært lang tid og erklære seg sterk blødning ved bruddstidspunktet.

  Aneurysme i hjertet

  Årsaken til hjertets aneurisme er ofte et hjerteinfarkt. Hjemmesiden til myokardets vegg, som har gjennomgått et hjerteinfarkt, mister sin elastisitet og kan strekkes og bukkes utover under blodtrykket. Stretching, det blir veggen av en aneurisme i hjertet.

  Hovedsymptomene til hjertets aneurisme er smerten bak brystbenet og i hjertet av hjertet, kortpustethet, rytmeforstyrrelser.

  Aneurysme av perifer fartøy

  Når den vokser, setter den press på andre arterier og vener, nervefibre, muskler, forårsaker smerte, bryter utstrømningen av blod fra lemmer og hevelse. Febrile kramper, en følelse av innsnevring er mulig. Noen ganger klarer den pulserende formasjonen å palpere.

  Aneurysme av perifer fartøy

  Diagnose og behandling

  Tilstedeværelsen av en aneurisme av blodkar i pasientens slektninger bør varsle pasienten til den samme diagnosen.

  Informativ i diagnosen av aneurysmer er slike metoder:

  • ultralyd dopplerografi;
  • datatomografi;
  • magnetoterapi-resonans tomografi;
  • EKG i hjertet;
  • ECHO KG.

  Vaskulær aneurisme i hvert tilfelle er individ. Behandling av den og prognosen avhenger av plasseringen, parametrene og dynamikken i økningen, risikoen for brudd, alder og generell tilstand av pasienten, samtidig patologier.

  Hvis den er liten, og ikke gir vekst, anbefales det å overvåke og kontrollere blodtrykk, obligatorisk avslag fra røyking, alkohol, intensiv idrett.

  Som en profylaktisk trombose kan en lege anbefale bruk av legemidler som reduserer blodets viskositet (blodfortynning). Spørsmålet om å avskaffe oral prevensjon, som fremmer blodtykkelse, bør vurderes.

  Behandling: Kirurgisk

  Hvis det er en økning i størrelse i dynamikken, komprimering av omgivende strukturer, anbefales kirurgisk behandling. Disse operasjonene er svært risikable. Aneurysmer kan briste under operasjonen. I tillegg har de en tendens til å komme seg igjen.

  Det finnes slike typer kirurgiske inngrep:

  1. Klipping.
  2. Okklusjon.
  3. Endovaskulær embolisering. Denne metoden kan utføres flere ganger i livet med tilbakefall av en aneurisme.

  Innføringen av spesielle limstoffer i det berørte området utføres også.

  Dessverre finnes det ikke effektive forebyggingsmetoder. Det anbefales å følge en sunn livsstil, kontroll og korrigering av blodtrykkstall, når det er en alarmerende symptomatologi, gjennomføre en undersøkelse. Dette gjelder spesielt for de som har en slik patologi i slektningen til slektninger.

  Les Mer Om Fartøyene