Hva er hjertearytmen og er det farlig for livet?

Hjerterytme er en rytme som adskiller seg fra det normale ved sin frekvens, regularitet, sammentrekning og stedet der eksitasjon oppstår.

Årsaken til og mekanismen for arytmiutvikling kan være forskjellig, så vel som kliniske manifestasjoner. Derfor begynner behandlingen av denne lidelsen først etter en grundig allsidig undersøkelse og avslørende den sanne faktoren som førte til utviklingen av denne patologien.

Arrhythmias skyldes:

 • brudd på funksjonen til automatisme (generering av kontraktile impulser) i hjernen sinus node;
 • migrasjon (dvs. ustabil plassering) pacemaker som setter ingen sinusknuten, som ligger i høyre atrium, og andre snevert-spesifikke cardiomyocytes er ikke i stand til å stille de riktige rytmen;
 • skjelving eller flimring av ulike deler av hjertet;
 • unormal utførelse av sammentrekningspulser.

årsaker

De mest vanlige Ende arytmier oppstår på bakgrunn av funksjonelle forstyrrelser i nervesystemet - hyppig og langvarig stress og psyko-følelsesmessig overbelastning, er et resultat av sykdommer i fordøyelsessystemet, ryggrad, endokrine system, som et resultat av tumorer og hjerneskader, cerebrovaskulære ulykker.

I tillegg kan årsaken også bli funnet i hjertet, for eksempel hvis hjerterytmen er forstyrret på grunn av dystrofi eller hjerteinfarkt. En stor rolle er spilt av endringen i balansen mellom de viktigste elektrolyttene i blodet - kalium, natrium, magnesium, kalsium. Forskjellige toksiske stoffer (nikotin, karbondioksid, alkohol, toksiner av bakteriell foci av kroniske infeksjoner) ikke bare inhibere funksjon av hjertet, men også forårsake vaskulære spasmer, som i sin tur fører til oksygenmangel og cerebralt infarkt og forstyrrelse av nerveimpulser. I tillegg er det medfødte hjertefeil med ulike typer arytmier.

I flere tilfeller kan denne patologien også forekomme hos friske mennesker, men den har en midlertidig, fartsfylt natur og er vanligvis forårsaket av alvorlige forkjølelser, alkoholholdige drikker eller alvorlig overarbeid. I slike tilfeller går det uten spor, uten å gi personen betydelig ubehag.

Noen typer arytmier under normale forhold kan ikke bli lagt merke til av en person og kan bare oppdages når legen besøker en klinikk ved en annen anledning. Men oftest er denne typen patologi tydelig følt av pasienten og bringer ham en viss mengde ubehag og ubehagelige opplevelser. Mer enn 70% av tilfellene krever medisinsk behandling og medisinsk korreksjon. Uten behandling kan de føre til uførhet og til og med død.

Det er verdt å fremheve igjen at i det tilfelle av arytmi, avhenger det kliniske bildet ikke så mye på den etiologiske (kausative) faktoren som bidro til utviklingen av den patologiske rytmen, men på selve sykdommens art. Det er derfor at rettidig deteksjon og behandling av den underliggende sykdommen ofte fører til eliminering av en uregelmessig hjerterytme.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

I arytmier observeres en endring i eksitasjonen i myokardiumcellene og gjennomføringen av nerveimpulser langs fibrene og knippene i hjertesystemet i hjertet. I dette tilfellet kan det være både en reduksjon og en økning i hjertekontraksjoner, de kan ha en vanlig eller uregelmessig rytme.

Til å begynne med må du forstå de grunnleggende konseptene som karakteriserer hjertearbeidet.

Normalt har hjerterytmen en sinusrytme, hvor 60-90 atrielle og ventrikulære sammentrekninger forekommer per minutt. Hvis hjertet trengte oftere, snakker de om sinus takykardi, og hvis den krymper mindre enn 60 ganger i minuttet, kalles det en sinus bradykardi.

For sammentrekning og trykk av blod inn i karene, svarer pacemakeren - stedet for hjertemusklen, som kan generere nerveimpulser etter en viss tidsperiode. Den viktigste driveren for rytme er sinus-atriell noden, som ligger i høyre atrium. Hvis han av en eller annen grunn ikke klare sin oppgave eller er blokkert, går styringen av vår "motor" til en annen rytmefører - den andre rekkefølgen - atriell-gastrisk. Hvis den heller ikke kan fungere, er tredje-ordens rytmdrivere - Guissens stråler - engasjert i samordning.

I sinus-atrialenoden oppstår en bølge av spenning, som langs veggerne overføres til alle deler, noe som sikrer rytmisk arbeid av atriene og ventriklene. Dessuten styrer sinusnoden synkronisme i arbeidet med atriene og ventriklene, deres rettidig klemning og avspenning, lukking og åpning av ventilapparatet.

Hvis sinusnoden forstyrrer spenning og impulser, utvikler ulike typer arytmi.

Symptomer på arytmi

Sinus takykardi er preget av en kraftig økning i antall kardiale sammentrekninger på ett minutt. Hjertefrekvensen kan nå 160 kutt per minutt, men sekvensen av atrielle og ventrikulære sammentrekninger forblir korrekt.

Pasienter med denne patologien opplever en følelse av tyngde i hjertet, det ser ut til at hjertet vil hoppe ut. Samtidig kan et slikt symptom som smerten i hjertet være ubetydelig eller fraværende helt. Takykardi kan tyde på sykdommen, men kan forekomme i alvorlig belastning som reaksjon på frigjøring av store mengder av adrenalin i blodet, i overdreven bruk av altfor sterk kaffe, øket fysisk aktivitet. Disse endringene er midlertidige, og personens tilstand kommer tilbake til normal etter eliminering av den irriterende faktoren.

Men hvis takykardien oppstår i fravær av irriterende, i ro, bør dette varsle legen for å søke hjelp. Årsaken kan dekkes både i hjertet og i hjertesykdommer.

Sinus bradykardi er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til mindre enn 60 per minutt. Rytmen til hjerteslagene forblir også riktig. I denne tilstanden klager pasienter på svimmelhet, svakhet, besvimelse. Med en sinus bradykardi, observeres en sjelden, men riktig puls og hjerte lyder av vanlig sonoritet.

Hvis bradykardien blir mindre enn 30 snitt per minutt, er dette mest sannsynlig å indikere at pacemakeren ikke lenger er en sinusknutepunkt. En person begynner å oppleve alvorlig svakhet, svimmelhet, blir dekket med kald svette og kan miste bevissthet på grunn av skarp spasmer av blodkar og utviklet oksygen sult.

Årsakene til sinus bradykardi kan være:

 • Sklerotiske endringer som er involvert i prosessen og sinus node;
 • Hjerteinfarkt;
 • En kraftig kald effekt fører også til en endring i antall hjerteslag; predominansen av vagus-nervens innflytelse på hjertets arbeid;
 • Overdosering av visse stoffer (hjerte glykosider) forårsaker en reduksjon i kontraktiliteten i hjertet;
 • Langsiktig fasting og alvorlige smittsomme sykdommer fører til en betydelig reduksjon i hjertefrekvensen.

Men sunne, godt trente mennesker kan også ha bradykardi, men i dette tilfellet har det en fysiologisk karakter og er et tegn på god tilpasning av kroppen til økt fysisk stress.

Sinus arytmi oppstår når hjertet trekker seg sammen i feil rytme, mens det kan da sakte, og bli hyppigere. Dette skyldes dannelsen av pulser i sinusnoden av feil frekvens. Det er en respiratorisk arytmi, når det på inspirasjonen øker antallet sammentrekninger i hjertet, og ved utånding reduseres det, og også arytmen som ikke er relatert til pust, utmerker seg. Pasienter har som regel ingen klager, men noen ganger har de en følelse av synkende hjerte og litt ubehag i brystet. Parallelt med økningen i hjertefrekvensen øker også pulsen. Hvis et klart forhold til respiratoriske faser observeres med respiratorisk arytmi, er det ikke noe slikt forhold i den andre form for arytmi.

Når sinusnoden stopper, forsvinner eksitasjonen periodisk og impulser som er nødvendige for sammentrekning av atria og ventrikler, blir ikke produsert. I dette tilfellet oppstår følgende symptomer: Svimmelhet, besvimelse, mørkere i øynene, noen ganger finner pasientene seg i en dyp svakhet.

Hvis pasienten utvikler svakhet i sinusnoden, stopper rytmens hoveddriver å produsere nerveimpulser, og dette ansvaret antas av sjåførene av andreordens rytme. I dette tilfellet observeres alltid en bradykardi. Pasienten klager over smerte i hjertet, hukommelsestap, hodepine, taleforstyrrelse. Denne tilstanden oppstår ofte med sinouaurisk blokkering eller AV-blokkering, som kan oppstå med hypothyroidisme, høy hypertensjon, alvorlige infeksjonsprosesser.

Blant takykardier er et stort sted opptatt av ulike fibrillasjoner og fibrillering. Dette er den farligste arytmen - ciliary. Med det blir det observert hyppige tråkker i ventriklene og / eller atriene, der det ikke er noen koordinering. Hyppigheten av sammentrekninger kan nå 300-500 per minutt. De kan være episodiske og varer fra noen få sekunder til flere timer og like dager eller permanent. Hvis den første versjonen av denne arytmen behandles av ulike hjertemidler, behandles den andre mye vanskeligere og forkorter pasientens levetid betydelig.

Hjertearytmi er farlig fordi den ofte ledsages av tegn på hjertesvikt av varierende alvorlighetsgrad. For denne patologien, abnormaliteter i respirasjonsfunksjonen, tilbøyelighet til hevelse i lungene, er en kraftig reduksjon av blodtrykket karakteristisk. Det kan også føre til tap av bevissthet, og i særlig alvorlige tilfeller kan pasientens død også forekomme.

Hva er faren for atrieflimmer? Dens viktigste fare er at det kan føre til et iskemisk slag, konsekvensene av dette er ofte veldig trist.

Nesten alle arytmier kan være symptomer på indre sykdommer, og uten korreksjon av den generelle tilstanden kan hjerneslag, pulmonal tromboembolisme, hjertestans og død oppstå.

behandling

Behandling av brudd på riktig spenning og konduktivitet i hjertet krever ikke bare en individuell tilnærming, tatt hensyn til eksisterende patologi, men også en omfattende undersøkelse for en målrettet effekt på den underliggende årsaken til sykdommen.

Med den overveldende form for bradykardi er det mest effektive implantatet av en pacemaker. Det anbefales i tilfeller der det er tegn på AV blokkering eller hjerteslag faller under 40 ganger i minuttet. Hvis reduksjonen av sammentrekninger ikke er så signifikant, så er behandlingen begrenset til medisinering.

Med atriell fibrillasjon er det mulig å foreskrive medisiner i anfallstiden, men hvis det er av permanent karakter, er det nødvendig med legemiddelbehandling på en kontinuerlig basis. Blant legemidler er Novocaineamid, kinidin, cordaron, propanorm, kaliumpreparater, sedativer de mest effektive. I noen tilfeller er det mulig å gjennomføre elektrisk kardioversjon. Det er mest effektivt i de første 48 timene fra øyeblikket av flimmerutvikling og kan være medikament eller elektrisk. I begge tilfeller er det rettet mot å koordinere sammentrekninger av ventrikler og atria i riktig rytme. På et senere tidspunkt kan forsøk på å normalisere hjertet være mindre effektivt i forbindelse med utviklingen av blodpropp i karene og det uunngåelige slag.

Som for den respiratoriske forstyrrelser, så spesiell behandling ikke er nødvendig, som i tilfellet med sinus takykardi ikke er forbundet med pusteoperasjon, blir den behandling som tar sikte på å eliminere den underliggende sykdom, patologien er forårsaket.

forebygging

Som konklusjon, noen ord om forebyggende tiltak. En sunn livsstil, målt fysisk aktivitet og overholdelse av riktig rekkefølge av aktivitet og hvile - har alltid vært og er en garanti for god helse. I tillegg er det nødvendig å forlate dårlige vaner, prøv å bruke mindre sterk kaffe og te, bytte til produkter med redusert kolesterol, beriget med vitaminer, som vil støtte hjertet og hjelpe kroppen til å takle stress og skadelige miljøfaktorer. Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Arrytmi: klassifisering, årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Hvis frekvensen og regelmessigheten av hjertefrekvensen ikke samsvarer med de allment aksepterte normene, kan du bli diagnostisert med hjertearytmi. Faktisk er dette en organisk lesjon, som er resultatet av rus, funksjonsfeil i nervesystemet eller brudd på vann-saltbalansen.

Er hjertearytmi farlig, og hvordan kan den håndteres? Vi må studere årsakene, symptomene og metodene for behandling av denne sykdommen.

Klassifisering av patologi

Før du diskuterer essensen av patologi, er det nødvendig å studere sine varianter. Det er flere grupper av faktorer som fører kroppen til en arytmisk tilstand. Hver type av denne sykdommen har sine egne symptomer. Grunnlaget for sykdommen kan ligge kalsium og magnesium ubalanse, industrielle og bakterielle forutsetninger, dårlige vaner (nikotin, alkohol), oksygenmangel.

Normal hjerterytme.

Nederlaget for endokrine organer i fremtiden kan påvirke arbeidet i hjertemuskelen. Bivirkninger fra en rekke medikamenter kan også forårsake sykdommen. Typer av arytmi er basert på brudd på visse hjertefunksjoner. Det er fire typer av denne sykdommen:

Sinus bradykardi

En sjelden hjerterytme er et av de viktigste symptomene på sinus bradykardi. Denne patologien påvirker sinusnoden, som tjener som en inducer for elektriske impulser. Hjertefrekvensen faller til 50-30 slag / min. Patologi er ganske farlig - det finnes ofte i eksternt "sunne" mennesker som gjennomgår en planlagt medisinsk undersøkelse.

Årsakene er forskjellige, men de fleste ligger i området med medfødte genetiske abnormiteter (redusert nodalautomatisme).

Risikogruppen inkluderer profesjonelle idrettsutøvere. Permanent trening endrer blodsirkulasjonen og energiomsetningen. Men årsakene til å endre rytmen er svært varierte. Vi lister dem:

 • fasting;
 • ubalanse i nervesystemet (vegetativ avdeling);
 • hypotermi;
 • nikotin og blyforgiftning;
 • smittsomme sykdommer (tyfusfeber, gulsott, meningitt);
 • økt intrakranielt trykk i svulster og ødem i hjernen;
 • Konsekvenser av å ta visse medisiner (digitalis, beta-blokkere, verapamil, kinidin);
 • sklerotiske endringer i myokardiet;
 • skjoldbrusk dysfunksjon.

Sinus takykardi

Hjertefrekvensen øker dramatisk, og overstiger 90-slag per minutt mark. Sinusknuten setter rytmen, og hjertefrekvensen øker til 160 slag. Denne indikatoren minker gradvis. Vanligvis er den raske rytmen en konsekvens av fysisk aktivitet, dette er normalt. Patologien manifesteres i det faktum at pasienten opplever et unormalt hjerteslag i ro.

Sinus takykardi teller ikke som en uavhengig sykdom. Patologi utvikler seg mot et bakteppe av ulike plager og feil livsstil. Denne sykdommen er farlig fordi forstyrret blodtilførsel gjenspeiles i ulike systemer i kroppen vår. La oss liste hovedårsakene til takykardi:

 • vegetativ ubalanse;
 • feber,
 • anemi,
 • misbruk av te og kaffe drikker;
 • en rekke medikamenter (kalsiumkanalantagonister, vasokonstriktive anti-kaldt tabletter);
 • hypertyreoidisme og feokromocytom;
 • hjertesvikt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og pulmonale patologier.

Sinus arytmi

Med sinusarytmi fortsetter sinusnoden å fremkalle impulser, men gir dem en variabel frekvens. En forstyrret hjerterytme dannes, som er preget av sammenbrudd og frekvenser. Samtidig svinger hjertefrekvensen innen normal rekkevidde - 60-90 slag. Hos friske mennesker er sinusarytmi forbundet med puste - pulsendringer ved innånding / utånding.

Når kan behandling av sinusarytmi være nødvendig? Bestem det "dødelige ansiktet" alene vil ikke fungere - du må vende deg til en profesjonell kardiolog for dette. Når du skriver et EKG, spør legen pasienten om å holde pusten. I dette tilfellet forsvinner respiratorisk arytmi, og bare sinus gjenstår. Den patologiske formen av sykdommen er sjelden - det er et tegn på hjertesykdom.

Paroksysmal takykardi

Kardiale sammentrekninger med denne sykdommen øker / bremser plutselig - angrep. Den riktige rytmen opprettholdes i lang tid, men til tider oppstår anomalier. Kilden til feil kan lokaliseres i ulike områder av hjertet - dette påvirker hjertefrekvensen direkte.

Puls av voksne blir ofte akselerert til 220 slag, hos barn - opptil 300. Varigheten av paroksysmer er også forskjellig - anfall går over noen sekunder eller strekker seg i timer.

Årsakene til takykardi er i begynnelsen av fokuset på økt automatisme og patologisk sirkulasjon av den elektriske impulsen. I hjertet av sykdommen kan det være skade på myokard-sklerotisk, nekrotisk, inflammatorisk og dystrofisk. Symptomer kan manifestere som kvalme, svimmelhet og svakhet.

Her er de viktigste faktorene som påvirker det kliniske bildet:

 • tilstanden av det kontraktile myokardiet
 • hjertefrekvens;
 • varighet av hjertebanken;
 • lokalisering av ektopisk sjåføren;
 • Varighet av anfall.

Årsaker til hjertesykdom ved atrieflimmer

Vi har ikke nevnt enda en form for sykdommen - atrieflimmer, også kalt atrieflimmer. Atria i dette tilfellet skjelver, og ventriklene får 10-15 prosent mindre blod. Den tilstanden av takykardi som allerede er diskutert kommer. Pasienten lærer fullt ut hva som er hjertearytmen - hjertefrekvensen øker til 180 slag.

Uregelmessighet i hjerteslagene kan ta andre former. Pulsen faller til 30-60 slag - legene bekrefter bradykardi. Slike symptomer er fulle av bruk av en pacemaker.

La oss se hovedårsakene til atrieflimmer:

 • hormonelle forstyrrelser (Hashimoto's skjoldbruskbetennelse, nodular goiter);
 • hjertesvikt;
 • hjertesykdom eller dens ventiler;
 • økt blodtrykk;
 • diabetes mellitus og samtidig fedme;
 • lungesykdommer (bronkial astma, bronkitt, tuberkulose, kronisk lungebetennelse);
 • overdreven bruk av alkohol;
 • en rekke medisiner;
 • iført tette klær;
 • diuretika.

Risikofaktorer

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen. Ved å analysere kildene til hjertesvikt, lærte legene de viktigste risikofaktorene.

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

De fleste av disse faktorene vi har analysert ovenfor. Elektrolyttforstyrrelser kan føre til underernæring - kalsium, natrium, magnesium og kalium må være tilstede i mat.

Forbudte psykostimulanter er primært koffein og nikotin - på grunn av dem utvikler ekstrasystoler. Derefter kan ventrikulær fibrillasjon forårsake plutselig hjertedød.

Slik gjenkjenner arytmi - symptomene på en sykdom

Symptomer på takykardi og bradykardi har en rekke mindre forskjeller. Hjertearytmi utvikler først i latent form, og viser seg ikke. Deretter er det funnet symptomer som indikerer arteriell hypertensjon, hjertesykemi, hjernesvulster og skjoldbruskpatologier. Her er de viktigste tegnene til arytmi:

 • svimmelhet;
 • generell svakhet;
 • kortpustethet;
 • rask tretthet;
 • mørkere i øynene;
 • borderline tilstander i hjernen (det virker til pasienten at han er i ferd med å miste bevisstheten).

Hvis du har langvarig bevissthetstap på ca 5-10 minutter, kan du "kutte av" bradykardien. Slike faints er ikke iboende i denne form for arytmi. Symptomene på takykardi ser litt annerledes ut og ser ut som en generell ulempe. De ser slik ut:

 • kortpustethet;
 • hjertebanken;
 • rask tretthet;
 • generell svakhet

Metoder for diagnostiske studier

Symptomer på den foreslåtte arytmen må nøye kontrolleres. Til de alarmerende tegnene kan tilskrives ikke bare den raske hjerterytmen, men plutselige hjerteslag, trykkfall, svakhet, vekslende med døsighet.

Hvis du har funnet symptomene ovenfor, er det på tide å se en lege og gå gjennom en full diagnose. For å håndtere det er det nødvendig for lege-kardiologen - først og fremst vil han begynne å sjekke opp skjoldbruskkjertel og for å avdekke mulige hjertesykdommer.

Mange metoder er utviklet for å diagnostisere arytmi. Et elektrokardiogram er nødvendigvis registrert - det kan være kort og lang. Noen ganger fremkaller legene arytmi for å registrere vitnesbyrdet og identifisere kilden til problemet mer nøyaktig. Dermed er diagnosen delt inn i passiv og aktiv. Passive metoder inkluderer:

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Førstehjelp

Arrhythmia angrep kan gå uavhengig og starte plutselig. Like uforutsigbart slutter angrepet. Hvis pasienten har et første angrep, ring umiddelbart en ambulanse. Ofte går ordrer sakte, så det er verdt å bekymre deg for offerets helse. Gjør dette:

 • berolige pasienten, undertrykke manifestasjoner av panikk;
 • skape pasientens fred - legg ham eller sitte i en komfortabel stol;
 • prøv å endre posisjonen til offerets kropp;
 • Noen ganger må du indusere en vomitiv refleks - gjør det med to fingre, irritere strupehodet.

Jo lenger avhenger av det medisinske personalet. Medisiner for hjertearytmikkardiologen utnevner senere - når pasienten er "pumpet ut" og vil foreta en foreløpig diagnose.

Etter å ha sett symptomene på arytmi, prøv å avbryte fysisk aktivitet.

Acceptabel bruk av sedativer:

 • motherwort;
 • vendelrot;
 • korvalola;
 • valokordin (innenfor grensene for 40-50 dråper);
 • Elenium.

Kompleks av terapeutiske og forebyggende tiltak

Gi en entydig anbefaling om hvilke tabletter som skal hjelpe til med hjertearytmi, det er umulig. Denne sykdommen utvikler seg mot en bakgrunn av ulike nederlag i hjertemuskelen (organisk og funksjonell). For eksempel fører endringer i automatisme til sinus takykardi, arytmi eller bradykardi. Hvis det er kronisk / akutt hjertepatologi, bør de behandles raskt.

Når en spesifikk form for arytmi er identifisert, er sekundær forebygging foreskrevet. Denne typen behandling utøves ikke med bradykardi. Men med takykardi må du drikke. Du vil bli foreskrevet anti-arytmiske legemidler:

 • kalsiumantagonister (Diltiazem, Verapamil);
 • adrenoblokere (Atenolol, Anaprilin, Concor, Egilok);
 • Sotaleks;
 • Kardaron;
 • propanorm;
 • Allalinin.

Det er strengt forbudt å ta disse stoffene uten lege resept. Sterk tilsyn er nødvendig, fordi misbruk av narkotika er fulle av konsekvenser. For eksempel kan nye former for arytmi forekomme. Så ikke risikere unødvendig.

Sannsynlige konsekvenser

De viktigste konsekvensene av arytmi er hjertesvikt og tromboembolisme. En dårlig sammentrekning av hjertemuskelen fører til hjertesvikt - den interne blodtilførselen er forstyrret. Ulike organer lider av mangel på oksygen, systemiske lidelser begynner. Dette innebærer en rekke alvorlige sykdommer og til og med dødsfall.

Med arytmi blir ikke blodet bare pumpet, det begynner å "riste" i atria. Dette kan føre til tromboembolisme. I noen områder av hjertet, trombi form - de pleier å bryte seg over tid. En avbrutt trombus blokkerer hjertet, noe som fører til katastrofale konsekvenser:

 • hjerteinfarkt;
 • angina pectoris;
 • død;
 • hjerneslag.

Metoder for å styrke hjertet

For å kvitte seg med forestående problemer, trenger du ikke å absorbere pakker med pakker. Forebygging reduseres til riktig kosthold og avvisning av noen avhengighet.

Ifølge statistikken er det i røykesonen røykerne - blant dem er sykdommen mye mer vanlig. I tillegg til avvisning av nikotin er det andre forebyggende tiltak:

 • forme;
 • fitness;
 • kveld jogging;
 • går i frisk luft;
 • legger til kostholdet av frukt, grønnsaker og alle slags korn;
 • fravær av krangel og nervesvikt.

Lead et målt liv. Forsiktig unngå konflikter med kjære. Behandling av hjertearytmi vil ikke være nødvendig hvis du spiser riktig, puster frisk luft og beveger deg aktivt. Avslutt røyking - du vil finne en dyp og glad alderdom.

Hjertets hjerterytme: de farligere, de viktigste typene av arytmier

Arytmi - en hjerterytmeforstyrrelse, som er ledsaget av en feil på de elektriske impulsene som forårsaker hjertet til å slå for fort, langsom eller uregelmessig uregelmessig. Vanligvis er arytmier ikke bære en trussel og er forårsaket av ufarlige årsaker (ubehagelig klær, overspising osv.). Pasienten beskriver dem som en følelse av tap av en eller flere sammentrekninger, hyppige hjertebanker eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. I noen tilfeller kan deres utseende betraktelig nedsette pasientens livskvalitet og å være assosiert med alvorlige sykdommer i hjerte, nervesystemet, endokrine og andre systemer i kroppen.

Mekanismen for arytmieutvikling

Normalt kontraherer et hjertes hjerte i en viss rytme med en frekvens på 60-80 slag per minutt. rytme frekvensen blir justert og genereres klynge av nerveceller (lomme), som er anordnet i den øvre delen av hjertemuskelen i høyre atrium. Etter utseendet av impulser fra sinusnoden spredte seg til alle deler av hjertet. Noen av dem forårsaker atriumet, mens andre sendes til AV-noden (atrioventrikulær knutepunkt). Det senker impulser, noe som gir atriumet med tid nok til full reduksjon og overføring av blod til ventrikkel. Etter dette strekker pulsen seg til bunten av Hyis som deler seg i to ben. Det høyre benet av fascicle bidrar til impulser til høyre ventrikel, og venstre til venstre.

Årsakene til forstyrrelser i arbeidet til hjertets ledningssystem kan være:

 • krenkelse av dannelsen av en puls i en av nodene til det ledende system;
 • brudd på å gjennomføre gjennom en av nodene til det ledende systemet.

Når svikt i funksjon av en av de "power" arytmi utvikler seg, noe som kan manifestere seg bradykardisk (bremse) eller et takykardi (rask) puls eller rytmeforstyrrelse av deres standard.

Typer av arytmi

Ifølge kilden til opprinnelsen kan arytmi være:

 • atrioventrikulær;
 • atrial;
 • supraventrikulær;
 • ventrikkel.

Antall kilder er:

 • monotopiske arytmier;
 • polytopisk arytmier.

På grunn av utviklingen av arytmi kan være relatert til:

 • med rytmeendringer i sinusnoden;
 • med ledningsforstyrrelser.

Ved forstyrrelsens art kan impulsledningsevnen være:

 • med redusert konduktivitet;
 • med økende konduktivitet.

Med endringer i rytmen i sinusnoden, kan slike typer arytmier utvikle seg:

 • sinus takykardi: hjertefrekvensen overstiger 90 slag per minutt, palpitasjon er følt, skyldes sterk følelsesmessig og fysisk stress, feberlige forhold og i sjeldne tilfeller hjertesykdom;
 • sinus bradykardi: antall hjertefrekvensen reduseres til 55 eller mindre slag per minutt, føles som smerte, svakhet, kan være ledsaget av svimmelhet, forårsaket av hypotensjon, redusert funksjon i skjoldbruskkjertelen eller hjertesykdom;
 • sinusarytmen: manifest feil alternerende hjerteslag, hyppig observert hos barn og ungdom, det kan være operativt forbundet med pusten (inspiratoriske antall hjertefrekvensen øker, og på puster - redusert), denne type arytmi i de fleste tilfeller ikke krever behandling;
 • syk sinus-syndrom: manifestert som bradykardi eller bradykardi med paroksysmal atrieflimmer, arytmi, kan være asymptomatisk eller ledsaget av svakhet, hjertebank og synkope, forårsaket forstyrrelser i det autonome nervesystem, hjertesykdom, traumatiske skader i hjertet, giftige stoffer og mottak noen medisiner.

Når nedsatt excitability (myokardceller evne til å generere en puls i handlingspotensialet), kan slike arytmittyper utvikle seg:

 • paroksysmal takykardi: frekvens riktig puls når 140-240 slag per minutt, oppstår takykardi episoder plutselig forsvinne og kan vare fra noen få sekunder til flere timer, ledsaget av følelser av svakhet, koma i halsen og hjertebank, svimmelhet, kvalme, svette, hyppig vannlating, forårsaket av hjertesykdom, hypertensjon, lungebetennelse, difteri, sepsis, ukontrollert inntak av efedrin, hjerteglykosider, diuretika, og kinidin;
 • beats: vises for tidlig (ekstraordinær) hjertets kontraktilitet, det er en kraftig dytt eller visne i hjertet, kan være ledsaget av en bølge i epigastriet regionen, angst, svetting, blekhet, følelse kortpustet, eller besvimelse, kalles funksjonelle årsaker (emosjonelt stress, autonome forstyrrelser, misbruk av koffein, alkohol og nikotin) eller organisk hjertesykdom.

Fare for arytmier

Typen av arytmi forutbestiller graden av fare. For eksempel krever sinusarytmi ikke spesiell terapi og går i de fleste tilfeller av seg selv. Det er mer vanlig hos ungdom og barn. I noen tilfeller er sinusarytmi et tegn på alvorlige sykdommer: sirkulasjonssykdom, hjernesvulster, anemi, neurose eller infeksjon. Denne type arytmi kan utgjøre en alvorlig trussel i svangerskapet, siden graviditeten i utseendet av sinusarytmi kan øke, og konsekvensene kan ha en negativ innvirkning på liv og helse hos fosteret og den forventende moren.

En av de farligste formene for hjerterytmeforstyrrelser er atrieflimmer, noe som kan føre til hjertesvikt, tromboembolisme og hjertestans. Hennes angrep kan skyldes ulike sykdommer i hjertet, skade på elektrisitet, bruk av betydelige doser alkohol, slag, alvorlig stress, kirurgi eller overdosering av visse medisiner. Denne type arytmi ledsaget av takykardi, retrosternal smerte, myokardial iskemi (opp til hjerteinfarkt), EKG-forandringer (atrial fibrillering) og hjertesvikt. Ved alvorlig sykdom, noe som førte til utviklingen av atrieflimmer, kan pasienten bli anbefalt et fast inntak av antiarytmika, og i sjeldne tilfeller slike arytmier ikke er tildelt en spesifikk terapi.

For angina, cerebral ischemi, hjertesvikt og plutselig død kan forårsake alvorlige utbrudd av fullstendig eller ufullstendig hjerteblokk, hvor det er en demping eller stans av pulsene i hele strukturen av myokard. Når delvis kryss-blokkering hos pasienter observerte tap av hjertelyder og hjertefrekvens, og i løpet av den totale blokade oppstår senke hjertefrekvensen (mindre enn 40 slag per minutt) og utvikler et angrep av Morgani-Adams-Stokes (synkope, krampeanfall).

Årsaker til arytmi

Årsaken til utviklingen av hjertearytmi kan bli ulike sykdommer og predisponerende faktorer. Periodiske ekstrasystoler kan registreres i en helt sunn person. De vises under påvirkning av fysisk eller emosjonell overstyring, bruk av alkoholholdige drikker, nikotin, koffeinholdige produkter og medisiner.

Patologiske arrytmier utvikles på grunn av ulike sykdommer. Deres grunner kan være:

 • hjertepatologier: IHD, kardiomyopati, hjertefeil, myokarditt;
 • tar medisiner, for eksempel hjerte glykosider, diuretika, antiarytmika, sympatomimetika;
 • giftige virkninger: narkotiske stoffer, alkohol, nikotin, tyrotoksikose, insektbitt;
 • elektrolyttbalanseforstyrrelser: hypo- og hyperkalemi, hyperkalsemi, hypomagnesemi, etc.;
 • lesjoner av nervesystemet: hjernesvulster, cerebrale blodstrømforstyrrelser, kranietskader, neuroser, stress;
 • arytmier med uforklarlig etiologi (idiopatisk).

Som enhver sykdom trenger arytmi behandling og forebygging. Når dette symptomet fremkommer, må pasienten gjennomgå en test og bestemme årsaken til brudd på hjerterytmen. For å behandle denne patologiske tilstanden kan terapeutiske og kirurgiske teknikker brukes.

Det anbefales også at pasientene følger slike anbefalinger:

 • overholdelse av den daglige rutinen;
 • begrensning av fysisk aktivitet
 • nektelse fra røyking, mottak av narkotika og alkoholholdige drikkevarer;
 • konstant overvåking av blodsukker, blodtrykk og kroppsvekt
 • balansert ernæring;
 • rettidig behandling av smittsomme sykdommer, kardiovaskulære patologier, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Overholdelse av disse enkle anbefalingene vil gjøre det mulig for pasienten å redusere risikoen for utvikling av funksjonshemming betydelig og forlenge det aktive livet i flere tiår.

RBC, "Good Morning" -programmet, dr. Pavel Evdokimenko snakker om hva en arytmi er, om årsakene til arytmier og prinsippene for deres behandling.

Enn hjertearytmi i et liv er farlig

Hittil er voksne og barn ofte utsatt for hjertesykdom som utgjør en helsearme. En av disse avvikene er "hoppe" puls. Hjertearytmi - hva det er: Skyt ned rytme, uregelmessig regularitet og frekvens av sammentrekninger "motor" av kroppen. Den farlige hjertearytmi, hva er dens årsaker og symptomer, er det mulig å bli kvitt denne sykdommen? En voksen mann eller kvinne i hvile skal ha en puls på 60 til 80 slag. Indikatorer utover normen indikerer hjertekomplikasjoner og forekomsten av abnormiteter i kroppen.

Årsaker til hjertearytmi

Brudd på rytmen i hjertet skyldes ulike årsaker. De er delt inn i ekstrakardiale (ekstrakardiale) og hjertekilder. Den største trusselen ligger i det faktum at lignende avvik i hjertet i lang tid utviklet uten tilstedeværelse av symptomer, gradvis fører til en kraftig forverring. Følgende ikke-kardiale faktorer kan forårsake et angrep:

 • hyppig stress;
 • stor fysisk anstrengelse;
 • overdosering av medisiner (psykotrope, vanndrivende, antiarytmiske stoffer);
 • funksjonell og organisk skade på sentralnervesystemet;
 • overdreven alkoholforbruk, røyking, koffeinmissbruk;
 • økning i temperaturen;
 • dehydrering, diaré, oppkast;
 • avvik fra det endokrine systemet;
 • superkjøling eller overoppheting;
 • mekanisk og elektrisk skade;
 • premenstruelt syndrom;
 • genetiske hjertesykdommer.
 • medfødt eller kjøpt hjertesykdom;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hypertensjon arteriell;
 • smittsom og ikke-smittsom myokarditt;
 • hjertesvikt;
 • alvorlige endringer i ledningssystemet og hjerteinfarkt forbundet med alder;
 • kirurgisk inngrep, hjertekirurgi.

Første tegn og symptomer

For å forstå, enn forekomst av hjertearytmi er farlig, er det lett. Det er viktig å lytte til kroppen for å oppdage sykdommen i tide for å unngå helserisiko. Vanlige tegn på svikt i arbeidet til den menneskelige "motor":

 • fading av hjertet;
 • hyppig blodtrykksfall
 • svak eller på annen måte rask puls;
 • døsighet;
 • smerte i hjertet;
 • generell alvorlig ubehag, svakhet.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

Noen sykdommer er delt inn i flere arter. Hjertearytmi refererer til sykdommer av denne art og er klassifisert i syv typer som forekommer i medisin med misunnelsesverdighet. Hver av disse grenene manifesteres på sin egen måte og adskiller seg fra utviklingen, fremdriften og behandlingen. For å forstå hvor farlig hjertearytmen er og hva den er, bør du vurdere hvilke typer ubehag i mer detalj.

atrial

En hyppig årsak til sykehusinnleggelse er hjertearytmi av ciliartypen. Så ser det ut til at midterlaget av hjertets muskler (myokard), som har en organisk karakter, har blitt skadet. Atrieflimmer er svært farlig for folk i avansert alder - høy risiko for å utvikle uønskede komplikasjoner.

Leger klassifiserer atrieflimmer som følger:

 • forbigående;
 • vedvarende;
 • kronisk form for hjerteforstyrrelser.

Til uttalte tegn på hjertearytmi inkluderer følgende:

 • svakhet i musklene;
 • økt svette;
 • økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • hyppig trang til å gå på toalettet;
 • smerte i hjertet;
 • svimmelhet, bevissthetstap.

Behandling av ciliar type hjertearytmi, som utføres for å maksimere utvinning og opprettholde rytmen, skjer ved bruk av to metoder:

 • Medisinsk utvinning - innføring av spesielle medisiner mot arytmi intravenøst.
 • Kardioversjon brukes av leger for å gjenopprette normal rytme i hjertet i de siste stadiene av sykdommen.

Paroksysmal takykardi

De fleste er interessert i risikoen for arytmi i form av paroksysmal takykardi. Vi vil prøve å svare på spørsmålet med et tilgjengelig språk for den gjennomsnittlige personen. Paroksysm er et brudd på det normale menneskets hjerte, der det er en uventet begynnelse og bare sluttende arytmiangrep. Arrytmi varer fra et par sekunder til flere timer (noen ganger dager). Hos 30% av sykehuspasienter, som ofte passerer EKG, manifesteres en rekke typer paroksysmer.

Tegn på paroksysmal arytmi:

 • rask puls;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • sterk svakhet;
 • trykk på brystet, kortpustethet.

Syndige angrep av takykardi er utelukket ved hjelp av forebygging: riktig ernæring (om nødvendig, diett), tilslutning til dagens diett, vitaminer og mosjon. Hvordan bli kvitt en arytmi som minner om deg selv regelmessig? I dette tilfellet, anbefales sengestøtte og henvis til en lege som vil stille en nøyaktig diagnose og foreskrive en behandling. En langsiktig terapi av årsakene som forårsaker alvorlig hjertearytmi hos mennesker utføres.

Sinus bradykardi

Diagnosen er "sinus bradykardi" - abruptene er suspendert (norm: 60 - 100 slag per minutt i hvile). Sykdommen er delt inn i relativ, absolutt, giftig, moderat, idiopatisk, medisinsk utseende. Isoler den fysiologiske og patologiske typen avvik fra frekvensen. Er du interessert i hjernens arytmier? Bradykardi i en fysiologisk prøve truer ikke kroppen, den kan manifestere seg i en drøm eller i ro. Rytmen til hjertet blir ofte redusert av idrettsutøvere, deres naturlige "motor" er perfekt trent.

Sinus bradykardi er kjent ved slike symptomer:

 • rask tretthet;
 • sterk svakhet;
 • svimmelhet, kvalme, mørkere i øynene;
 • smerte i hjertet av hjertet;
 • kortpustethet;
 • problemer med fysisk aktivitet;
 • forstyrrelse av koordinering i rommet og konsentrasjon av oppmerksomhet.

I fravær av de ovenfor beskrevne tegn refererer bradykardi ikke til patologier og trenger ikke behandling. Et sunt kosthold og lett fysisk aktivitet anbefales i dette tilfellet. Hva skal du ta når arytmi, hvis det er alvorlige og hyppige anfall? Spesialisten utfører diagnostikk, foreskriver nødvendige forberedelser (intravenøst, "Isoproterenol", "Atropine") eller elektrokardiale pacemakere.

Lær mer om sykdoms bradykardi-hjerte.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er basert på en markant økning i antall kardiale sammentrekninger på ett minutt, forutsatt at normale rytmeparametere opprettholdes. Hovedfunksjonen til sinusnoden er generasjonen av impulser for å trekke sammen hjertemusklene. Noen ganger begynner det å produsere "jerks" mye raskere (80-170 slag). Takykardi i hjertet er delt inn i fysiologiske og patologiske former.

De viktigste symptomene på funksjonsfeil i sinusnoden:

 • kortpustethet, pustevansker;
 • hyppig, alvorlig hjerteslag;
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • en betydelig reduksjon i arbeidsevne, rask tretthet fra fysisk anstrengelse.

For å bli kvitt sinus hjertearytmi virkelig, å ha kurert sykdommene som førte til det (infeksjoner, høyt blodtrykk, sykdommer i kardiovaskulærsystemet). Hjertetrykket er normalisert på grunn av de generelle manipulasjonene som styrker sentralnervesystemet: Sjeler, massasje. Alvorlige nevogene episoder av hjerterytmeforstyrrelser krever psykologisk rådgivning, automatisk trening, hypnotisk eksponering.

Sinus arytmi

Intermittent, spasmodisk fordeling av nodale impulser kalles sinusarytmi. I dette tilfellet blir rytmen i hjertet hyppigere eller motsatt til de sjeldne. Denne unormaliteten er patologisk. Sinusarytmi oppstår på grunn av feil hjertefunksjon forårsaket av rus, nevroser eller komplikasjoner i kardiovaskulærsystemet.

 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • svakhet i musklene.

Som kupping av angrep av hjertearytmi, anbefales en diett, begrensning av stressfaktorer, inntak av vitaminer, tilstrekkelig hvile (helst i naturen). Noen ganger er følgende aktiviteter foreskrevet:

 • fysioterapi;
 • akupunktur;
 • psykoterapi;
 • behandling av sykdommen, som utløste arytmen.

beats

La oss prøve å forstå, hva som er farlig er sykdommen av hjertearytmi - ekstrasystole. Sykdommen er en tidlig impuls og en reduksjon. Dette skyldes et ekstra elektrisk støt fra en rekke deler av hjertets ledningssystem. Barnet i hvilken som helst alder kan bestemme kjøpt eller medfødt ekstrasystole. Klassifisering av en elektrokardiografisk type lidelse i stedet for dannelse i hjertet:

 • junction;
 • ventrikkel;
 • supraventrikulær arytmi.

Spesiell behandling av ubehag oppstår hvis det er en potensiell risiko for alvorlige komplikasjoner, signifikante endringer i hjertefrekvensen. I denne situasjonen behandles hovedsykdommen:

 • hypertyreose;
 • aterosklerose;
 • fedme;
 • tarm sykdommer.

Medisinske anbefalinger for indikasjoner:

 • strenge sengestil;
 • terapeutisk sport, styrke øvelser;
 • preparater med magnesium og kaliuminnhold;
 • sedativa.

Hjerteblokkering

Alvorlig svikt i hjertets aktivitet forårsaket av å stoppe eller redusere impulser gjennom et ledende system kalles en blokkade. Er du nysgjerrig på hvor farlig hjertearytmen er av denne typen? Vi vil prøve å svare på spørsmålet positivt. Når det gjelder utvikling, er hjerteblokkene delt inn i:

 • 1. grad (passering av impulsbevegelse med merkbar forsinkelse);
 • Den andre graden (delvis blokkering, er preget av det faktum at en rekke hjertepuste ikke forekommer i det hele tatt);
 • 3. grad (fullblåst blokkering, ikke tillater alle impulser).

De første tegn på hjerteblokkering:

 • skarp synkronisering;
 • hyppig svimmelhet;
 • prikkende, ubehagelige følelser i hjertet;
 • alvorlig kortpustethet
 • kramper.

Å bli kvitt sykdom er avhengig av alvorlighetsgrad og alvorlighetsgrad. Uventet funnet brudd på hjertefrekvensen, krever ikke spesiell medisinsk inngrep. Bare implementering av standard forebygging. Hvis hjertesyklusen manifesteres på grunn av bruk av visse legemidler, bør legen ta EKG-avlesninger, gjennomføre nødvendige undersøkelser og erstatte medikamenter. Arrytmi forårsaket av den viktigste sykdommen, må behandles uten å feile. Når en alvorlig form for hjerteblokk er nødvendig for å installere en elektrokardiostimulator.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnostiske tiltak for hjerterytmeforstyrrelser er delt inn i flere stadier. Den første innebærer å samle informasjon om pasientens helse og hans full inspeksjon. Den andre fasen er en instrumental måte å diagnostisere hjertearytmi, som er delt inn i invasiv og ikke-invasiv. Personen er foreskrevet følgende prosedyrer:

 • ekkokardiografi;
 • ECG;
 • ultralyd undersøkelse;
 • Holter Monitoring (en slags EKG);
 • Ultralyd skjoldbruskkjertel;
 • teste arbeidet i hjertet med fiznagruzkami (kontroll av blodtrykk, EKG, puls);
 • blodprøver: generelt, på MNO, biokjemisk.

Er arytmi farlig for livet?

Strukturen, den primære kilden til utviklingen av enhver forstyrrelse av hjerterytmen, er forskjellig, som det er de kliniske symptomene. Behandling av brudd av denne typen er ønskelig å starte først etter en fullstendig medisinsk undersøkelse. Det viktigste er å finne den virkelige årsaken, som ble generatoren for dannelsen av hjertearytmi. Pulssprangene med alt som følger observeres ikke bare hos voksne og eldre, men også hos barn.

Hos voksne

La oss finne ut, hva som er farlig er ulempen av hjertearytmi hos voksne, og hva er dens konsekvenser. Risikoenivået avhenger av variasjonen av sykdommen. Ofte er brudd på hjertefrekvensen ledsaget av sterke rystelser i brystet, funksjonsfeil, hurtighet eller redusert hjerteslag. Lignende symptomer observeres ved godartet arytmi, som ikke truer menneskelivet. Konsultasjon med en kardiolog gjør ikke vondt, så vel som den faktiske behandlingen.

Alvorlige eller ondartede typer hjertearytmi forekommer med organiske feil. Slike brudd fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet, som følge av at organene ikke mottar den nødvendige mengden oksygen. Denne type hjertearytmi forårsaker smerte i brystet, en reduksjon av blodtrykket, utviklingen av hjerteinfarkt. Dette krever nødhjelpspesialist. Den største trusselen om hjerteforstyrrelser hos voksne er at angrepet begynner kraftig, raskt fremover. Hvis du ikke konsulterer en lege, er det fare for død.

Barn og ungdom

Barn er utsatt for arytmi ikke mindre. En negativ prediksjon før puberteten hos et barn har ofte en ciliary rytmeforstyrrelse, paroksysmal takykardi og andre hjertearytmier. Det er risiko for en plutselig død i tilfelle av alvorlig sinus nodearytmi, takyarytmi (spesielt i nærvær av iskemi, arteriell hypotensjon, bevissthetstap). Den beste grunnleggende "pillen" fra brudd - i tide for å søke hjelp.

Hos ungdom observeres en midlertidig sinusarytmi, som ikke har alvorlige komplikasjoner. Årsaker til hjertesykdom er ofte skjult i følelsesmessige opplevelser, stress, problemer med jevnaldrende eller familiemedlemmer. For gjenforsikring er det bedre å kontakte en familiepsykolog og identifisere brudd på forhånd. Det vil snart kreve "mental" behandling av hjertesykdom.

I svangerskapet

Nesten alle gravide har rytmefeil. Etter hvert som fosteret vokser, øker belastningen på organene, inkludert hjertet. Det er flere grunner som øker sjansene for sykdommens utseende: medfødt hjertesykdom, arvelig predisposisjon. Kvinner i posisjonen er utsatt for ekstrasystol, atrieflimmer, takykardi. Ifølge den første type brudd, er medisinske spesielle prosedyrer ikke foreskrevet, vil den nyfødte arytmen ikke manifestere seg. De sistnevnte to truer fosteret med hypoksi og i sjeldne tilfeller føre til abort. Det er nødvendig å vende seg til en kardiolog i tide.

Konsekvenser av patologi

De viktigste effektene av arytmier av forskjellige typer er følgende sykdommer:

 • Tromboembolisme - denne komplikasjonen dannes som et resultat av det faktum at i takt med økende hjerteslag, blir blodet slått som en blander. Konsekvensen av en slik "bump" er utseendet av trombi i bestemte områder. En trombose kan komme av når som helst, tette hjertet og hjernen, noe som fører til hjerteinfarkt (eller slag) og død;
 • Hjertefeil - oppstår når hjertemuskler ikke er tilstrekkelig kontraherte, mister evnen til å pumpe blod normalt. Som et resultat opplever menneskekroppen oksygen sult, som ofte fører til en rekke alvorlige sykdommer.

video

Vi har mye nyttig informasjon som angår forekomsten av hjertearytmi, årsakene til sykdommen, behandlingsmetoder og forebyggende tiltak. For et komplett bilde av en vanlig, farlig i noen tilfeller hjertesykdom, anbefaler vi at du ser videoen på vår nettside. Han vil fortelle deg hva en arytmi er, hvordan å takle det, om det er en trussel mot livet.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Les Mer Om Fartøyene