AV blokkering på EKG

AV-blokkeringer er en av varianter av kardial ledningspatologi og er lett diagnostisert ved elektrokardiografi

Elektrokardiografi gjør det mulig å diagnostisere ulike hjertesykdommer. Hvordan ser forskjellige grader AV-blokkad på kardiogrammet, hva er deres kliniske bilde.

Hva er et kardiogram?

Et kardiogram er opptaket på en spesiell film med elektriske impulser produsert av myokardiet. En slik rekord lar deg dømme hjertets tilstand, diagnostisere ulike patologier:

 • ledningsforstyrrelser i hjertemuskelen - blokkering;
 • brudd på rytmen av hjertekontraksjoner - arytmi;
 • deformasjon av myokardiet - iskemi, nekrose (infarkt).

For å dechifisere elektrokardiogrammet, opprettes visse notasjoner. Med hjelpen beskrives funksjonen av atria og ventrikler i hjertet, tilstanden til de ledende noder og selve myokardiet. Evaluering av alle elementer i kardiogrammet, gir eksperten en mening om hjertets tilstand.

Hvordan utføres EKG?

For å gjennomføre en elektrokardiografisk studie er det noen regler. Du kan utføre EKG i alle aldre og med all sammenhengende patologi. Prosedyren har ingen kontraindikasjoner.

Studien utføres ved hjelp av apparatet til en kardiograf. På sykehus er det store enheter, for leger med førstehjelp bærbare bærbare kardiografer brukes. Det er ordnet som følger:

 • hoveddelen analyserer innkommende elektriske pulser;
 • En opptaksenhet som markerer elektriske impulser i form av en kurve på en papirfilm;
 • elektroder påført på den fremre overflaten av thorax og til ekstremiteter.

Under fjerning av kardiogrammet ligger pasienten nede. Han blir advart om behovet for å fjerne alt metall smykker, klokker og andre varer laget av metall. Steder der elektrodene skal påføres, blir fuktet med vann. Dette er nødvendig for å koble elektroden til huden bedre og holde pulsen.

Ved bruk av elektroder er det standardpunkter - på lemmen legges en på en gang og på forsiden av brystet - åtte elektroder. Fra ekstremiteter fjernes standardlederne som danner trekanten av Einthoven. Fra brystet blir flere brystledninger fjernet, slik at det blir mer nøyaktig lokalisering av patologi. Hvis det er et presserende behov for å fjerne kardiogrammet, brukes bare standardledene fra ekstremiteter.

 • Elektroden med et rødt merke påføres på høyre hånd.
 • På venstre hånd - gul.
 • Venstrebenet er grønt.
 • Høyre bein er svart, som er bakken.

Hva er AV-blokkaden

Grunnen til dette - et brudd på atrioventrikulær knutefunksjon, som går gjennom en elektrisk puls. Dens funksjon kan svikte som følge av en rekke forhold: patologien av det parasympatiske nervesystemet, lang mottak av visse hjerte utstyr (glykosider, beta-blokkere), organisk lesjon - fibrose eller betennelse av myokard.

Årsakene til AV-blokkering

Årsaker til brudd på elektrisk puls i hjertevevet kan være forskjellige tilstander. De kan være funksjonelle - det vil si uten tilstedeværelse av endringer i hjertevevet. Det er årsaker og organiske - med noen deformasjoner av kardiomyocytter.

Funksjonelle årsaker inkluderer følgende:

 • langvarig bruk av medisinske hjerte medisiner;
 • brudd på innerveringen av hjertet;
 • Noen ganger er blokkeringer funnet hos utøvere som en adaptiv reaksjon.

Organiske årsaker inkluderer:

 • utilstrekkelig blodtilførsel til kardiomyocytter og deres iskemi;
 • erstatning av stedet for hjertevev med bindevev;
 • dannelse av nekrose av kardiomyocytter.

Typer av blokade på et kardiogram

Avhengig av hvor mange impulser som kan hoppe over denne noden, er tre grader blokkering skilt. På EKG er alle grader manifestert av deres tegn.

Ved 1 grad er varigheten av PQ-intervallet mer enn 200 ms. Den rette hjertefrekvensen opprettholdes.

Ved 2 grader er det to alternativer. Den første type, eller blokade av Mobitts 1 (Wencke periode), karakterisert ved en gradvis forlengelse av PQ-intervallet for hvert hjerteslag, slutten av kammer komplekse tidsskrifter (QRS) faller periodisk og begynner på nytt. Den andre typen, eller Mobitz 2, er karakterisert ved den plutselige utfallet av det ventrikulære komplekset. Intervall PQ kan være hele tiden med normal varighet eller hele tiden økt.

Ved 3 grader er det en fullstendig opphør av impulsoverføring til ventrikkene. Atria og ventrikler kontrakt i forskjellige rytmer. Komplett AV blokkering - EKG i denne graden gir superposisjonen av atrielle sammentrekningsbølger til bølger av ventrikulær sammentrekning. Pins P og QRS-komplekser er plassert tilfeldig.

For hver grad av blokkering er det forskjellige varianter som har særegne trekk på kardiografisk film.

Den første graden av AV blokkering skjer i følgende former:

 • nodal form - bare patologisk forlengelse av PQ-intervallet observeres;
 • atriell form - i tillegg til forlengelse av PQ kan detekteres en deformert tann P;
 • Den distale formen er preget av en lang PQ og deformasjon av QRS-komplekset.

I andre grad utmerker skjemaene beskrevet ovenfor (Mobitz 1 og Mobitz 2). To flere former blir notert sjeldnere:

 • blokkering 2: 1 - det er periodisk tap av ventrikulære sammentrekninger (hvert sekund);
 • en progressiv form - flere ventrikulære komplekser kan falle ut på rad, uten en viss sekvens.

I tredje grad er det registrert to former:

 • proksimal - dissosiasjon av rytmen av sammentrekninger av atria og ventrikler, er QRS-komplekset ikke deformert;
 • distal - det er en ukoordinert sammentrekning av ventriklene og atria, de ventrikulære komplekset deformeres og utvides.

Det er også kliniske syndromer som er en kombinasjon av AV-blokkering med andre patologier:

 • Frederiks syndrom - tegnene på denne tilstanden består i fiksering på kardiogrammet av bølger F eller f, som indikerer flimmer eller atriell fladder;
 • I syndromet MAS (Morgani-Adams-Stokes) viser EKG perioder av ventrikulær asystol.

Kliniske manifestasjoner av forskjellige grader

AV-blokkeringer kan være forbigående (rask-passerende) og konstant. Transient blokkeringer er vanskelige å diagnostisere. For å oppdage dem må Holter-overvåking kreves - kardiogramregistrering innen 24 timer.

Ved den første graden av atrioventrikulær blokkering er det ingen åpenbare kliniske manifestasjoner. Det eneste symptomet er en bradykardi. Noen pasienter kan oppleve svakhet og tretthet.

Et mer uttalt klinisk bilde blir observert i andre grad:

 • palpasjon, en periodisk fall av pulsbølgen kan detekteres;
 • klinisk vil dette bli manifestert som en følelse av pasientforstyrrelser i hjertets arbeid;
 • Pasienter føler seg også svake og trette.

Den farligste er den tredje graden av blokkaden:

 • periodisk eller vedvarende svimmelhet;
 • støy i ørene, blinking av fluer for øynene;
 • smerte i brystet;
 • følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid;
 • episoder av bevissthetstap.

Når du lytter til hjertet med et stetoskop, kan du høre rytmenes korrekthet, men med utseendet av lange pauser - dette er tapet av sammentrekning av ventriklene. Det er en bradykardi av forskjellig grad av alvorlighetsgrad. En canon-lignende tone i hjertet, typisk for blokkene, vises i tonen i Strazhesko.

Komplikasjonen av blokkeringer kan være ventrikulær takykardi som fører til asystol. Med syndromet av MAS, observert i forbindelse med denne blokkaden, kan det også være angrep av ventrikulær asystol, som truer med en sammenbrudd i rytme og opphør av kardial aktivitet.

behandling

Behandling av AV blokkering består i utnevnelse av medisiner for å forbedre myokardets ledningsevne, eliminering av den underliggende sykdommen. Med en tung blokkering er det nødvendig med en kunstig pacemaker.

Blokkering av første grad krever ingen spesiell behandling. Det vises kun observasjon av pasienten, periodisk Holter-overvåking for å bestemme dynamikken i blokkadeutvikling.

I andre grad er bruk av medisiner, for eksempel Corinfar, vist. Pasienten overvåkes også.

Nekrotisert eller fibrotisk område av myokardiet kan ikke gjenopprettes. I dette tilfellet, først mottar et kurs av beta-adrenostimulyatorami, og deretter implantere pacemakeren.

Atrioventrikulær blokk av grad 1

Atrioventrikulærblokk en grad - denne patologi, der funksjonen er forstyrret hjertemuskelen ledning, som er manifestert retardasjon impulsledning fra atria til ventriklene.

AV-blokken i 1. grad på EKG ser ut som en økning i PR-intervallet på mer enn 0,20 sekunder. Dette fører til brudd på blodstrømmen gjennom karene og en funksjonsfeil i hjerterytmen. Denne tilstanden i kroppen er ekstremt farlig og kan under visse forhold føre til en kraftig forverring i pasientens helse og til og med til døden. Kode på ICD 10 AB blokkad av 1. grad - I44.0.

Årsaken til AV-blokkering er oftest en forstyrrelse i funksjonen av det kardiovaskulære systemet, som er ansvarlig for sammentrekning av atria og ventrikler.

Predisponerende faktorer kan være økt fysisk aktivitet eller bruk av visse medisiner (f.eks. Papaverin eller drotaverin).

årsaker

Denne patologien kan oppstå på grunn av følgende grunner:

 1. Sportsaktiviteter forbundet med økt fysisk anstrengelse. I profesjonelle idrettsutøvere kan AV-blokkering av første grad observeres som et resultat av å styrke tonen i vagusnerven.
 2. Myotonisk dystrofi.
 3. CHD. AV-blokkering av 1 grad med myokardinfarkt observeres hos ca 15% av pasientene som behandles.
 4. Infiltrative sykdommer (f.eks. Sarkoidose eller amyloidose).
 5. Angina pectoris.
 6. Systemisk kollagenose, hvis forlengelse er ledsaget av vaskulære lesjoner.
 7. Noen smittsomme sykdommer.
 8. Degenerativ sykdom i ledningssystemet av ukjente etiologii.Nekotorye legemidler (digoxin, beta-blokkere, amiodaron, og andre).
 9. Levs sykdom. Dens kurs er preget av forkalkning og degenerativ fibrose av hjertestrukturer (aortabaser, septum, mitralring og så videre).

Det finnes følgende typer blokade:

 • motstandsdyktig;
 • overgangsblokkering av 1 grad (et annet navn - forbigående en blokkad av 1 grad);
 • intermitterende.

Ifølge lokalisering av AV-blokkering av 1 grad kan være distal og proksimal, og også kombinert.

symptomer

Det kliniske bildet avhenger av graden og typen blokade. Ufullstendig AV blokkering 1 grad er i de fleste tilfeller preget av asymptomatisk kurs. Hvis man ser en uttalt bradykardi, kan symptomer som kortpustethet og svakhet (sjelden angina pectorisangrep) oppstå.

Hvis det er en markert reduksjon i blodstrømmen, kan det være svimmelhet og svimmelhet. Etter hvert som blokkaden utvikler seg, kan det oppstå flere symptomer (arytmi, generell svakhet, mørkere i øynene).

AV-blokkering av 1 grad hos barn er en konsekvens av patologisk intrauterin utvikling. Oftest denne sykdommen oppstår når fosteret blir påvirket av ulike infeksjoner (klamydia, stafylokokker, streptokokker, og så videre). I flere tilfeller er AB blokkering en følge av en genetisk funksjonsfeil. Sykdommen kan også utvikle seg etter kirurgi for hjertefeil.

Klinisk manifesteres AV blokkering hos barn ved tap av konsentrasjon, smerte i hjertet, kortpustethet, svakhet, hodepine. Hvis barnet er i en kritisk tilstand (som er sjelden med AB-blokkering i første grad), så blir implantasjonen av en pacemaker vist.

diagnostikk

Den viktigste måten å diagnostisere denne patologien er EKG, som ikke bare identifiserer sykdommen, men bestemmer sin grad. I tillegg til EKG er det en rekke tilleggsstudier som bidrar til å gjøre et mer nøyaktig klinisk bilde av sykdommen.

Diagnostikk av AB blokkering inkluderer:

1. Anamnesis historie. Legen holder pasienten undersøkelsen, finner ut hvilken klager er pasient, enten i det siste beveget myokardinfarkt, eller hvorvidt pasienten tar medisiner som bryter atrioventrikulærknuten funksjon (beta-blokkere, digitalis og andre).

2. Inspeksjon av pasienten (fysisk undersøkelse). Med AB-blokkering av første grad, blir den første tonen i hjertet svekket, noen ganger observeres uregelmessig rytme og bradykardi.

3. Atrioventrikulær blokk av 1. grad på EKG:

 • intervaller P-Q er forlenget (mer enn 0,16 sekunder hos barn og mer enn 0,20 sekunder hos voksne);
 • Intervallene er konstante, hver QR følges av et QRS-kompleks.

4. Tilleggsstudier:

 • med hyperkalemi - bestemmelse av innholdet av elektrolytter i blodet;
 • når en overdose medikamenter påvirker hjerterytmen - bestemmelse av konsentrasjonen i blodet.

Behandling av AV blokkade 1 grad er oftest ikke nødvendig. Det er nødvendig å eliminere årsakene til blokkaden, for å korrigere elektrolyttutvekslingen.

Forebyggende vedlikehold av sykdommen består i gjennomføring av regelmessige forebyggende inspeksjoner, spesielt for eldre personer. Når en sykdom oppdages, er det nødvendig å følge legenes anbefalinger, spise riktig, spis mat som inneholder magnesium og kalium.

AV blokkering av 1 grad - den vanligste formen for hjerte misdannelse

Medfødt eller mottas ved fødselen av arvelige defekter i hjertemuskelen til å bli kalt en av de hyppigste dødsårsaker hos barn og noen ganger sin barndom, og noen varianter kan påvises ved inspeksjon ved 3,5 til 4,5% av all nyfødte spedbarn gjennom hele året. Omtrent 1,5% av denne indikatoren består av ulike former for medfødt ond tilstand som kan anses uforenlig med senere liv. I dette tilfellet er den første blokk grad II, som representerer den mest vanlige formen diagnostisert som overføres av arvelighet hjertefeil med å kombinere en rekke forskjellige sykdommer er symptomatisk for en unormal blodtilførsel til vevet mellom de kardiale atriene og ventriklene.

Hva er spesifikasjonen som 1-trinns blokkaden har, og hvordan denne uregelmessigheten i hjertesystemet fungerer oftest i barndommen eller hos voksne?

Egenskaper av manifestasjon og sykdomsforløp

Den anatomiske variasjonen av den ansett som feilaktig manifestasjon av utviklingen og aktiviteten til hjertet antar form av kliniske symptomer. Under drift, når det er en første grad blokk, er det en fremgangsmåte for fjerning av blod fra arbeids hulrommet i den venstre halvdel av hjertemuskelen i et tredje - dette manifestasjon forekommer i nærheten av den forvridning av de to grener av hjerte og atrial region.

Regelmessig oppstår blokkad av 1 grad i tidlig barndom i løpet av livet i livet - ca 62% av de oppdagede situasjonene. Et særegent spesifikt trekk ved denne patologiske tilstanden kan kalles retardasjon av babyens utvikling, huden på kroppen blir blek og som om exsanguinert. Sju barn er ekstremt vanskelige å overleve selv i liten grad eller intensitet, mens de i hjertemusklene umiddelbart hører lyder.

Videre kan den aktive dannelsen av det humerale hjertet ofte oppdages, og hjertemuskelen øker også betydelig i parametrene og i flere retninger.

For voksne er sykdommen spesielt ofte funnet under en delvis eller hel undersøkelse med spesifikke tegn på medfødt hjertesykdom. Slike manifestasjoner bør klassifiseres som:

 • en gradvis og merkbar forverring av det generelle velvære, selv med lite fysisk eller følelsesmessig stress;
 • hyppige manifestasjoner av kortpustethet;
 • vanlig manifestasjon av blodighet av huden;
 • Ikke nok jevn rytme, observert med muskelsammensetninger;
 • forekomsten av hyppig forekomst av bronkopulmonale sykdommer.

For en voksen kan det oppstå en atrioventrikulær blokade ved forekomst av hyppige andre lyder som oppstår i hjerteområdet, og som kan spores ganske tydelig. Når du studerer den øvre tredjedel av hjertemusklene, høres uttalt diastoliske og systoliske lyder. Sykdom AV blokkering 1 grad på ekg at dette viser resultatene: hjerterytmen blir ujevn, støyen gjenspeiles i kardiogrammet som ble oppnådd under undersøkelsen.

Oppnevning nødvendig eksponering teknikk gjør at folk som er funnet i kroppen anses hjerte patologi, i større grad å forbedre den generelle helse og tilstand, samt å forlenge livet, fordi blokaden i hjertet periode varighet og forløp av livet er lav: det er i området 40-52 år.

Typer av sykdommen

I samsvar med det område som er påvirket av hjertemuskelen, forekomsten av ytre symptomer og fremdriftstiltak, kan blokkaden deles opp på en bestemt måte.

For øyeblikket er det tre hovedtyper eller typer som har en atrioventrikulær blokk, og disse skjemaene gjenkjennes i samsvar med de anatomiske spesifikke egenskapene til sykdommen:

 • ufullstendig eller delvis form - her oppdages en primær defekt som påvirker det interatriale septumet og spaltning av den fremre ventilen i mitralventilen;
 • av intermitterende med patologi observert som nærværet av en primær defekt i den atriale septum, og generell forringelse av styrke og tap av formen i den fremre heftet Mitralklaff, som en del av rammen trikuspidal;
 • og en lang form, som er karakterisert ved opptreden av symptomer felles ring i atrioventrikulærklaffer, og dermed parallelt med den første feil i septum feil og variasjoner i tilførselen av det interventrikulære septum.

Ytterligere klassifisering, som har en blokkering, lar deg dele hele skjemaet i tre varianter:

 1. Type A, som kan beskrives ved tilstedeværelsen av en delvis separasjon av bladet til venstre og høyre; de er delt ved hjelp av fester: akkordene går fra området til høyre til hjertemusklerens venstre ventrikel;
 2. type B - når den utvikler, går leddene fra en del av ventrikkelen til en bestemt ventil;
 3. Type C er preget av mangel på tilkoblinger foran.

Nå må vi studere årsakene til at blokkad ofte oppstår.

Hyppige indikatorer for forekomst

For øyeblikket avsløres ikke de eksakte grunnene for fremveksten og utviklingen av mobilen. Men, ifølge de fleste doktors vurdering av mobil, er det en rekke grunner som kan betraktes som stimulerende faktorer for utseendet.

Følgende sannsynlige årsaker bør inkluderes:

 • arvelig indikator - symptomene på ulike typer endringer i hjertearbeid blir ofte årsaken til identifisering av mobile pasienter;
 • endringer i aktiviteten av kromosomer;
 • genetisk øyeblikk.

Endringer og dysfunksjoner i muskelaktivitet regnes spesielt ofte for arvelig, og deres bestemmelse tillater rettidig start av optimal behandling, noe som gjør det mulig å gjennomføre et relativt normalt liv uten patologi til pasienten og en betydelig varighet.

Symptomer, eksterne manifestasjoner, som hjelper diagnosen

De hyppigste varianter av mobilen skal kalles høy tretthet, som begynner å manifestere seg selv med et lite volum og frekvens av fysisk eller psykisk stress, ofte er det en utbredt dyspné. I dette tilfellet er huden nesten helt blød, og fysisk utvikling i barndommen med mobilen uttrykkes langsomt. Pasientene lider av respiratoriske sykdommer av varierende intensitet og varighet.

Den karakteristiske kan være en hyppig forekommende støy av forskjellig art i hjertet, viser gjennomføringen av generell oversikt over ulike retninger, hyppig merkbar ved pasienten og arrhythmia forstyrrelser i rytme og tempo, som hjertefrekvensen.

Gjennomføring av diagnostikk

Diagnostiske tiltak som krever hjerteblokkering inkluderer:

 • et elektrokardiogram som gjør det mulig å oppdage eksistensen av abnormiteter i hjerteets rytme og funksjon;
 • En grundig røntgenundersøkelse - med hjelpen blir det mulig å oppdage en økning eller en liten forandring i lungemønsteret, bulging og en økning i hjertearterien.
 • ekkokardiografi;
 • hjerte kateterisering;
 • angiocardiography.

De listede diagnosemetodene, som kreves for diagnosen "hjerteblokk", kan oppdage tilstedeværelsen av patologier i hjertets aktivitet, brudd på aktiviteten til både høyre og venstre hjerteatrium og ventrikler.

Metode for behandling

Behandlingsegenskapene som kan anbefales når hjerteblokkering oppdages, er basert på en foreløpig diagnose. Tross alt avhenger varianten av behandlingen av sykdommenes variasjon og form.

Behandling ved terapeutisk metode

Terapeutiske metoder sjelden blir brukt, som alvorlighetsgraden av manifestasjonene som har hjerteblokk krever motta mer alvorlige behandlingstiltak, og de nåværende brukte kirurgiske teknikker gir en mulighet til fulle utstrekning for å gjøre en forbedring i pasientens tilstand, for å forlenge livet.

Av denne grunn er den mest foretrukne virkemåten når hjerteinfarkt er diagnostisert, rent kirurgisk inngrep som er rettet mot å forandre løpet av hjerteendringer.

Alternativer for rusmiddelbehandling

Spesialist, når hjerteblokkering oppdages, brukes ofte medisiner, som brukes i alle typer hjertesvikt. Men i lys av deres utilstrekkelige effektivitet i det større antallet arter som har en forbigående blokkering, anbefales kirurgi.

Etter mange kardiologers vurdering bør følgende stoffer vurderes for medisinske preparater, spesielt ofte foreskrevet for den aktuelle patologien:

 • nitroglyserin. Det aktive medikamentet brukes til å stabilisere pasientens tilstand med overdreven utvikling av patologi for å gjenopprette normen i den menneskelige tilstanden;
 • ACE-hemmere, som bidrar til å redusere graden og indeksene av blodtrykk;
 • ulike beta-blokkere vil gi reell reduksjon i manifestasjoner av trykkindekser når du gjenoppretter hjerterytmer;
 • alle slags diuretika hjelper i forekomsten av omfattende ødem, utstøter oppsamlingsvæsken fra vevet.

Men å utføre en operativ beslutning gir sjansen til å redde livet til de fleste pasienter.

kirurgi

På grunn av den tidkrevende operasjonen er nøytralisering mellom atriet og også mellom den ventrikulære reguleringsprosessen mulig for fremstilling / bevaring av ventilvev.

Ved bruk av spesifikt utstyr for kirurgi på hjertemusklen utføres patchoverleggingsprosessen, laget av et spesielt medisinsk testet og nøytralt materiale som forhindrer samspillet mellom begge deler av ventriklene. Nå, i følge situasjonen, kan selv noen få patcher bli pålagt.

Forebyggende tiltak

Tidlig diagnose gir i det tidligste tidsrom gjenkjenningen av denne varianten av hjertepatologisk aktivitet for å realisere den nødvendige intervensjonen. Prosessen med å installere prosessregulerende patcher og justere hjertemuskulaturventilen gjør det mulig å maksimere hjerteets riktig funksjonsmodus, noe som gjør det lengre og sparer en persons liv.

De vanligste problemene i behandlingen

I enkelte situasjoner kan det være nødvendig med en (eller gjentatte ganger gjentatt) kirurgi. Dette er mye mer i stand til å forverre den forhåndsdefinerte prognosen, noe som øker dødeligheten av et annet inngrep med 25-40%.

Sannsynlig prognose av sykdommen

Ved gjennomføring av kirurgisk inngrep er denne prediksjonen for overlevelse i 15 år 60%. Under betingelser for sekundær (eller senere) kirurgisk inngrep, er imidlertid denne prognosen i utgangspunktet verre med 2,5-5%.

Atrioventrikulær blokk

Atrioventrikulær (atrioventrikulær) blokkasje (AV-blokkering) er et brudd på konduktivitetsfunksjonen, som manifesterer seg i bremsing eller stopp av passasjen av en elektrisk puls mellom atria og ventriklene og fører til en forstyrrelse av hjerterytmen og hemodynamikken. AV-blokkering kan være asymptomatisk eller ledsaget av bradykardi, svakhet, svimmelhet, angina angrep og bevissthetstap. Atrioventrikulær blokkering er bekreftet ved elektrokardiografi, Holter EKG-overvåking, EFI. Behandling av atrioventrikulær blokade kan være medisinert eller kardiologisk (implantering av pacemakeren).

Atrioventrikulær blokk

Atrioventrikulær blokkering er basert på den langsommere eller fullstendig opphør av passasjen av pulsen fra atria til ventrikkene på grunn av ødeleggelsen av den faktiske AV-noden, bunden av Hisniaen eller benene til hans bunt. På samme tid, jo lavere nivået av nederlag, jo tyngre manifestasjoner av blokade og den utilfredsstillende prognosen. Utbredelsen av atrioventrikulær blokade er høyere blant pasienter som lider av samtidig hjerteinfarkt. Blant de med hjertesykdom forekommer grad I AV-blokkering i 5% tilfeller, grad II i 2%, og grad III av AV-blokkering utvikles vanligvis hos pasienter over 70 år. Plutselig hjertedød, ifølge statistikk, forekommer hos 17% av pasientene med fullstendig AV-blokkering.

Atrioventrikulærnoden (AV-noden) er en del av hjerteledningssystemet, som gir en konsekvent reduksjon i atria og ventrikler. Bevegelsen av elektriske impulser som kommer fra sinusnoden, senkes ned i AV-noden, og gir mulighet for atriell sammentrekning og injeksjon av blod inn i ventriklene. Etter en kort forsinkelse forplanter pulser seg langs bunten av Hans og hans ben til høyre og venstre ventrikler, og fremmer deres excitasjon og sammentrekning. Denne mekanismen gir alternativ reduksjon av myokardiet i atria og ventrikler og opprettholder stabil hemodynamikk.

Klassifisering av AV blokkat

Avhengig av nivået hvor nedsatt elektrisk impuls utvikler, identifiseres proksimale, distale og kombinerte atrioventrikulære blokkeringer. Med proksimale AV-blokkeringer kan impulsen forstyrres på nivået av atria, AV-noden, bunten i bunten; på distal - på nivået av grenene av Hans bunt; når kombinert - det er forskjellige nivåer av ledningsforstyrrelser.

Gitt varigheten av atrioventrikulærblokk fordele dens akutte (hjerteinfarkt, dosering av medikamenter, etc...), intermitterende (intermitterende - i IHD ledsaget av forbigående koronarinsuffisiens) og kroniske former. Ved elektro kriteriene (retardasjon, frekvensen eller fravær av en puls til ventriklene) er tre blokk grad II:

 • Jeg grad - Atrioventrikulær ledning gjennom AV-noden er redusert, imidlertid kommer alle pulser fra atriene til ventriklene. Klinisk ikke anerkjent; På EKG blir P-Q-intervallet forlenget> 0,20 sekunder.
 • II grad - ufullstendig atrioventriural blokk ikke alle atrielle impulser når ventrikkene. På EKG - det periodiske fallet av ventrikulære komplekser. Det er tre typer AB-blokkering av II-grad ifølge Mobitsu:
  1. Type I Mobbit - forsinkelsen av hver påfølgende puls i AV-noden fører til en fullstendig forsinkelse av en av dem og tapet av det ventrikulære komplekset (Samoilov-Wenckebach-perioden).
  1. Type II Mobbit - kritisk pulsforsinkelse utvikler seg plutselig uten forrige forlengelse av forsinkelsesperioden. I dette tilfellet er fraværet av hver sekund (2: 1) eller tredje (3: 1) puls notert.
 • III grad - (fullstendig atrioventrikulær blokk) - fullstendig opphør av passasjen av impulser fra atria til ventrikkene. Atria-kontrakten påvirker sinusnoden, ventriklene i egen rytme, mindre enn 40 ganger per minutt, noe som ikke er tilstrekkelig til å sikre tilstrekkelig blodsirkulasjon.

Atrioventrikulære blokkeringer av I og II grad er delvise (ufullstendige), blokkad av III-grad - komplett.

Årsakene til utviklingen av AV-blokkering

På etiologi er forskjellige funksjonelle og organiske atrioventrikulære blokkeringer. Funksjonell AV-blokkering skyldes økt tone i den parasympatiske avdelingen i nervesystemet. Atrioventrikulær blokkering av I og II grader i enkelt tilfeller blir observert hos unge fysisk friske personer, trente idrettsutøvere, piloter. Vanligvis utvikler den seg i en drøm og forsvinner under fysisk aktivitet, noe som forklares av økt aktivitet av vagusnerven og regnes som en variant av normen.

AV-blokkering organisk (cardiac) genesis utvikles som et resultat av sklerose og idiopatisk fibrose av hjerteledningssystemet i dets forskjellige sykdommer. Forårsaker kardial AV-blokk kan tjene revmatiske prosesser i myokardium, kardiosklerosis, syfilis hjertesvikt, myokardial interventricular septum, hjertesykdom, kardiomyopati, myxedema, diffus bindevevssykdom, myokarditt forskjellig opprinnelse (autoimmune, difteri, thyrotoxic), amyloidose, sarkoidose, hemokromatose tumorer i hjertet og andre. ved hjerte aV blokade delvis blokkering kan observeres ved begynnelsen, men utvikler progresjon kardiopatologii blokaden trinn III Yeni.

Ved utviklingen av atrioventrikulær blokkering kan føre til en rekke kirurgiske prosedyrer: aortaventilen, plast medfødt hjertefeil, atrioventrikulær hjerte RFA, høyre hjerte kateterisering og andre.

Ganske sjelden i kardiologi vanlige form av medfødt atrioventrikulær blokkering (1:20 000 levende fødte). I tilfellet av medfødt AV blokade er observert fravær av ledende deler av systemet (mellom atriene og AV-noden mellom AV-noden og ventriklene eller begge ben grenblokk) som tilsvarer utviklingen blokade nivå. En fjerdedel av spedbarn atrioventrikulær blokkering i kombinasjon med andre hjerteuregelmessigheter medfødt natur.

Blant årsakene til atrioventrikulær blokkering ikke uvanlig ved forgiftning stoffer: hjerteglykosider (digitalis), p-blokkere, kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem, minst - corinfar), antiarytmika (kinidin), litiumsalter, enkelte legemidler og kombinasjoner derav.

Symptomer på AV-blokkering

Arten av kliniske manifestasjoner av atrioventrikulære blokker avhenger av nivået av ledningsforstyrrelser, grad av blokkering, etiologi og alvorlighetsgrad av samtidig hjertesykdom. Blokker som utvikler seg på nivået av atrioventrikulærknutepunktet og ikke forårsaker bradykardi klinisk, manifesterer seg ikke. Klinikk for AV-blokkering med denne topografien av lidelser utvikles i tilfelle av alvorlig bradykardi. På grunn av den lille hjertefrekvensen og fallet i blodutløpet av blod i hjertet i fysiske anstrengelser, opplever slike pasienter svakhet, dyspné og noen ganger anginaangrep. På grunn av en reduksjon i hjerneblodstrømmen kan det oppstå svimmelhet, forbigående fornemmelser av forvirring og besvimelse.

Når blokk grad II II pasienter opplever tap av pulsbølgen som avbrytelsene i hjertet. Når AV-blokk Type III er det angrep av Morgagni-Adams-Stokes: bremse hjertefrekvensen til 40 eller færre slag per minutt, svimmelhet, svakhet, mørkfarging av øynene, kortvarig tap av bevissthet, smerter i hjertet, cyanose i ansikt, kanskje - kramper. Medfødte AV-blokkeringer hos barn og ungdom kan være asymptomatiske.

Komplikasjoner av AV-blokkering

Komplikasjoner av atrioventrikulære blokader skyldes hovedsakelig en markant bremsing av rytmen, som utvikler seg mot bakgrunnen av organisk skade på hjertet. Det hyppigste løpet av AV-blokkering er ledsaget av utseende eller forverring av kronisk hjertesvikt og utvikling av ektopiske arytmier, inkludert ventrikulær takykardi.

Forløpet av fullstendig atrioventrikulær blokade kan være komplisert ved utvikling av Morgagni-Adams-Stokes-anfall i forbindelse med hjernehypoksi som følge av bradykardi. Utbruddet av et angrep kan foregå av en følelse av feber i hodet, tilpasning av svakhet og svimmelhet; under et angrep pasienten, og utvikler deretter cyanose og tap av bevissthet. På dette tidspunktet kan pasienten måtte utføre indirekte hjerte- og ventilasjonsmassasje, siden langvarig asystol eller vedlegg av ventrikulære arytmier øker sjansen for plutselig hjertedød.

Flere episoder av bevissthetstap hos pasienter med senil alder kan føre til utvikling eller forverring av intellektuelle mishandlinger. Mindre vanlig med AV-blokkering er utvikling av arytmogent kardiogent sjokk, oftere hos pasienter med hjerteinfarkt.

I tilfeller av utilstrekkelig blodtilførsel i AV-blokkering, er det noen ganger kardiovaskulære hendelser (kollaps, svimmelhet), forverring av koronar hjertesykdom, nyresykdom.

Diagnose av AV-blokkering

Når man skal vurdere pasientens historie i tilfelle av mistanke om atrioventrikulærblokk konstatere faktum migrerte forbi hjerteinfarkt, myokarditt og andre kardiopatology, medisinering av brudd på atrioventrikulær (digitalis, beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere, etc.).

Med auscultasjon av hjerterytmen, høres den rette rytmen, avbrutt av lange pauser, noe som indikerer tap av ventrikulære sammentrekninger, bradykardi, utseendet på en kanon, jeg tonen Strazhesko. En økning i pulsasjonen av livmorhalsene er bestemt i forhold til karoten og radiale arterier.

På EKG AV-blokkaden av 1. grad manifesteres ved en forlengelse av intervallet P-Q> 0,20 sek. II-grad - sinusrytme med pauser, som følge av ablation av ventrikulære komplekser etter P-bølgen, utseendet på Samoilov-Wenckebach-kompleksene; III grad - en reduksjon i antall ventrikulære komplekser i 2-3 ganger sammenlignet med atriell (fra 20 til 50 per minutt).

Gjennomføring daglig elektrokardio Holter-overvåkning hvis AV-blokk gjør det mulig å sammenligne subjektiv følelse pasientens elektrokardiografiske endringer (f.eks besvimelse skarpt bradykardi), vurdere graden av bradykardi og blokade kommunikasjon med pasienten aktivitet, legemiddeladministrering for å bestemme tilstedeværelsen av indikasjonene for implantering av pacemakeren og andre.

Ved hjelp av elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet (EFI) er topografien til AV-blokkaden spesifisert og indikasjoner for sin kirurgiske korreksjon bestemmes. Ved tilstedeværelse av samtidig kardiopatologi og dets påvisning i AV-blokkering, ekkokardiografi, MSCT eller MR i hjertet, utføres.

Gjennomføre ytterligere laboratoriestudier med AV-blokk som er vist i nærvær av andre sykdommer og tilstander (som definert i blodelektrolyttnivå når hyperkalemi, antiarytmika innhold på deres overdosering enzymaktivitet i hjerteinfarkt).

Behandling av AV blokkering

Med atrioventrikulær blokade av første grad, som går uten kliniske manifestasjoner, er det bare mulig å observere dynamisk observasjon. Hvis AV-blokkaden skyldes å ta medisiner (hjerte glykosider, antiarytmika, β-blokkere), er en dosejustering eller fullstendig kansellering nødvendig.

Når AV-blokk genesen av hjerte (hjerteinfarkt, myokarditt, kardiosklerosis et al.) Behandling utføres β-adrenostimulyatorov (isoprenalin, orciprenalin) i det etterfølgende er vist implantert pacemaker.

Førstehjelp preparater kopping Morgani-Adams-Stokes er isoprenalin (sublingualt), atropin (intravenøs eller subkutan). Med symptomer på kongestiv hjertesvikt fore diuretika, hjerteglykosider (med forsiktighet) vasodilatorer. Som en symptomatisk behandling utføres lechenieteofillinom, belladonna ekstrakt, nifedipin i kronisk AV-blokk.

Radikal behandling AV blokaden er å sette pacemaker (ECS), noe som reduserer den normale rytme og puls. Indikasjoner for endocardiale pacemakerimplantasjon er tidligere krampeanfall Morgani-Adams-Stokes (enda en gang); frekvensen av ventrikulær rytme er mindre enn 40 per minutt og perioder med asystol er 3 eller flere sekunder; AV blokkade II grad (type II i henhold til Mobitsu) eller III grad; total AV-blokk, fulgt av angina, kongestiv hjertesvikt, hypertensjon høy og så videre. d. For å avgjøre om en operasjon er nødvendig å oppsøke hjerte kirurg.

Prognose og forebygging av AV blokkering

Påvirkningen av den utviklede atrioventrikulære blokkaden på pasientens videre livs- og arbeidskapasitet bestemmes av en rekke faktorer og fremfor alt nivå og grad av blokkering, hoved sykdom. Den mest alvorlige prognosen for klasse III AB blokkering: pasienter er deaktivert, det er en utvikling av hjertesvikt.

Utviklingen av distale AV-blokkeringer kompliserer prognosen på grunn av trusselen om fullstendig blokkering og en sjelden ventrikulær rytme, samt deres forekomst mot bakgrunnen av akutt myokardinfarkt. Tidlig implantasjon av pacemakeren gjør det mulig å øke levetiden til pasienter med AV-blokkeringer og forbedre livskvaliteten. Komplekse medfødte atrioventrikulære blokkeringer er mer prediktive enn de som er oppnådd.

Typisk, atrioventrikulær blokkering på grunn av underliggende sykdom eller patologisk tilstand, og derfor dens forebygging er å eliminere de forårsakende faktorer (behandling av hjertesykdom, ukontrollerte mottak unntaks legemidler som påvirker ledningen av impulser og lignende. D.). For å forhindre forverring av graden av AV-blokkering, vises implantering av pacemakeren.

Hva er en hjerte blokkering av 1 grad

Blokkering av hjertet forhindrer normal blodtilførsel til organene, noe som forandrer funksjonen. De kan forekomme hos barn og voksne. Ulike typer blokader representerer ulike grader av fare for kroppen.

I noen tilfeller er pasientene uvitende om deres hjertepatologi, og vurderer at de er praktisk sunne.

Blokkering av hjertet i dem oppdages under en medisinsk undersøkelse eller et EKG når de ser en lege med en annen sykdom. Ordene "blokkering av hjertet", oppdaget av pasienten i EKG-konklusjonen, forårsaker panikkfrykt for fullstendig hjertestans. Er det verdt det å være redd?

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Beskrivelse av patologi

I hjertemuskelen er klynger av nerveceller (kalt noder) som opplever nerveimpulser, som er fordelt ved hjelp av spesielle nervefibre til hjertemuskelen av atriene og ventriklene i hjerte og forårsake deres sammentrekning.

En av disse noder (sinus-atriell) er lokalisert i atriumet. Det er i det at en elektrisk impuls oppstår som sprer seg videre inn i det atrioventrikulære knutepunktet, gir en normal hjerterytme. Disse noder kalles hjertefrekvensdrivere.

Fibre, hvor impulser overføres fra førerne av rytme til muskelfibrene, kalles ledende system. Fra den atrioventrikulære knuten til musklene i hjertekammerets hjerter, går impulser gjennom bunter av nervefibre, kalt benene til bunten til venstre (og høyre).

Brudd på spredningen av impulseres rytme som kommer fra atriellføreren kalles en hjerteblokk. De kan overføres sakte, eller de kan helt stoppes av nervefibrene - en delvis eller fullstendig hjerteblokk utvikler seg, henholdsvis. Under alle omstendigheter forårsaker slike endringer en rytme av hjerteaktivitet.

Med en langsommere pasienthastighet er det lengre enn en normal pause mellom sammentrekning av atria og ventrikler. Hvis impulsen ikke utføres i det hele tatt, forekommer det ikke atriell eller ventrikulær kontraksjon (atriell eller ventrikulær asystol).

Og bare det neste signalet for å redusere er effektivt, reduksjonene skjer da med normale intervaller til neste blokkering.

Krenkelsen av ledningsevnen til den elektriske puls kan forekomme på forskjellige nivåer, noe som medfører forskjellige former for blokkeringer. Samtidig er blodsirkulasjonen forstyrret: i fravær av ventrikulær sammentrekning, blir blod ikke presset inn i blodkar, trykkfall, organsvev er ikke forsynt med oksygen.

Blokkering av hjertet 1 grad og dens konsekvenser

Atrioventrikulær hjerteblokk (AV-blokkering) kalles forstyrret strømning langs fibrene i nerveimpulsledning system mellom atriene og ventriklene i hjertet, som fører til en alvorlig svikt i det kardiovaskulære systemet.

Faren og betydningen av av blokkering avhenger av graden av uttrykk. Tilordne 3 grader av blokkeringsgrad:

 • økt tonus av vagusnerven (forekommer hos idrettsutøvere);
 • sklerotiske endringer i ledende system;
 • patologiske forandringer i valvulært hjerte;
 • betennelse i hjertemuskelen (myokarditt);
 • revmatisme;
 • en bivirkning av visse stoffer (hjerte glykosider, beta-blokkere, etc.);
 • cardio;
 • hjerteinfarkt;
 • rus;
 • borreliose (Lyme sykdom);
 • endringer i elektrolytblodsammensetningen.

Av stoffene som kan forårsake nedsatt impulser i hjertet, kan du ringe:

 • strofantin;
 • Korglyukon,
 • digoksin;
 • nifedipin;
 • amlodipin;
 • Cinnarizine;
 • verapamil;
 • atenolol;
 • Bisoprolol og andre.

I fravær av patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet, er avblokkering av 1 grad ikke klinisk manifestert, personen føler seg praktisk sunn. Konduksjonsabnormiteter oppdages i EKG og kan betraktes som en variant av normen.

Men slike personer bør være under tilsyn av en kardiolog (med regelmessig EKG-overvåkning), siden prosessen kan forverres. Utseendet til svimlende, svimmelhet og mørkere i øynene er en klinisk manifestasjon av overgangen til 1-st av blokaden i en mer alvorlig grad.

 • Ved den første typen (det kalles Mobitz 1), forklarer pasienter tretthet og ubehag med stress i løpet av arbeidsdagen eller med stress, men det kan være svimmelhet og svimmelhet.
 • I den andre typen (Mobitz 2), i tillegg til disse manifestasjonene, er smertene i hjertet følte hjertestans, svimingen er langvarig, det er en bevissthetsklokke.
 • 3. grads blokade ved hvilken puls til ventriklene ikke blir overført, vist ved reduksjon hjertefrekvens (mindre enn 40 slag / min) uttrykt svakhet, kraftig svimmelhet, kortpustethet, blackout.
 • Hvis antallet kontraksjoner av ventriklene avtar til 15 i 1 minutt, lider den blodtilførsel til hjernen, som manifesterer en følelse av varme i hodet, alvorlig blekhet og tap av bevissthet, krampe syndrom.
 • Slike manifestasjoner kalles en øyeblikkelig blokkade.
 • Ved den tredje grad av blokkering kan hjertet helt stoppe arbeidet og døden kommer.

Her er det beskrevet hva som er blokkaden til hjerteets venstre hjertekammer.

Årsaker til medfødte former for blokkering hos barn:

 • Morsykdommer (diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus);
 • vanlig nederlag av bindevev i mors kropp;
 • uregelmessigheter i utviklingen av partisjoner mellom atriene eller ventrikkene;
 • underutvikling av ledningssystemet i hjertet.

Medfødt hjerteblokk ofte nok forårsaker død av en baby i det første år av livet. Kliniske manifestasjoner av nyfødte er:

 • cyanose av leppene, nasolabial trekant, fingertuppene eller huden på kroppen;
 • alvorlig angst eller sløvhet
 • gi opp brystet;
 • økt hjertefrekvens;
 • økt svette.

I tilfelle av oppkjøpt sykdom utvikler en alvorlig ledningsforstyrrelse opp til fullstendig blokkering av hjertet. Men selv den farligste 3. graden av AV-blokkering er ikke alltid klinisk manifestert av alvorlige symptomer. Noen barn har bare ett symptom - en reduksjon i antall hjerteslag.

Med fremdriften av prosessen utvides hjertehulene gradvis, den totale blodstrømmen senkes, oksygen sulten i hjernen stoffet utvikler seg. Hypoksi manifesteres av nedsatt hukommelse, redusert læringsoppnåelse.

Barnet legger seg bak i fysisk utvikling, han klager ofte på svimmelhet, blir raskt sliten. Økt fysisk aktivitet eller stress kan føre til besvimelse.

diagnostikk

Atrioventrikulær blokkering er diagnostisert med EKG: Intervallet mellom P-bølgen og QRS-komplekset øker, selv om tennene selv er normale. Endringer på EKG vil også være i fravær av klager fra pasienter.

Hvis AV-blokkering 1 grad oppdages i ung alder, i en velutdannet person, kan ikke videre dypere undersøkelser utføres.

Men kortsiktig EKG-opptak i ro tar ikke alltid enkelt, sjeldent forekommende blokkeringer. I nærvær av klager eller objektive data fra hjertet, utpeker legen den daglige overvåkingen av Holter. Sensormonitor montert på brystet. Pasienten som undersøkes, fører til en normal, vanlig levemåte for ham.

Enheten på samme tid i løpet av dagen produserer kontinuerlig et EKG, som deretter analyseres. Denne absolutt smertefrie, ikke-invasiv diagnostiske metoden gjør det mulig å bestemme forekomsten av blokkat, deres avhengighet av tidspunktet på dagen og fysisk aktivitet hos pasienten. Studien hjelper om nødvendig å velge riktig behandling.

Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) kan også foreskrives. Denne studien gir en mulighet til å undersøke hjerte septum, vegger og hulrom, for å avsløre patologiske forandringer i dem som en mulig årsak til blokkering. Grunnårsaken til dem kan endres ventiler.

behandling

Atrioventrikulær blokade av 1 st grad (og noen ganger 2 nd) krever ikke alltid behandling. Bare ved identifisering av hjertepatologi utføres individuelt utvalgt terapi som kan påvirke forekomsten av blokkat.

Blokkering av hjertet av 1 st grad i barnet krever ikke medisinsk behandling. Slike babyer trenger konstant overvåking av en pediatrisk kardiolog med regelmessig EKG-kontroll.

Hvis det er en komplett blokkering, foreskrives barn antiinflammatoriske stoffer, nootropics, antioksidanter, vitaminer. Ved bevissthetstank er det nødvendig å gi barnet nødhjelp i form av hjerteens lukkede massasje. Medfødte blokkater og alvorlige former for ervervet hjerteblokkering elimineres ved hjelp av implantert ECS.

Ved endring av nivået 1 AV-blokkering av andre grad av den andre typen (Moritz 2), delvis (eller full) blokkade grad 3 behandling er påkrevd, da slike utpregede ledningsforstyrrelser kan forårsake plutselig død fra hjertestans.

Hovedmetoden for å gjenopprette normal drift av hjertet er implantering av en permanent eller midlertidig pacemaker (ECS) til en pasient. Midlertidig elektrostimulering er nødvendig, for eksempel med en akutt blokkade av hjertet som oppstår under hjerteinfarkt.

Ved utarbeidelse av etablering av ECS, en komplett undersøkelse av pasienten og legemiddelbehandling (utnevnelse av Atropine og andre legemidler). Det lindrer ikke pasienten av sykdommen, den brukes i preparatperioden for implantasjon av EKS.

Installere ECS er en kirurgisk behandlingsmetode. Det kan utføres under lokal eller generell anestesi. Dens essens ligger i det faktum at kardiosurgen i karene (som begynner med subklavevenen) setter inn i spesielle elektroder i hjertet og reparerer dem. Og selve enheten er sydd under huden.

Impulsen skapt av apparatet fører til normale atrielle og ventrikulære sammentrekninger med normale intervaller. Rytmisk arbeid i hjertet og tilstrekkelig blodtilførsel til organene blir restaurert. Diskontinuiteter av blodstrøm og plutselige trykksvingninger.

Kliniske symptomer (svimmelhet og bevissthetstap) forsvinner, noe som reduserer risikoen for hjertestans og plutselig død.

Etter operasjonen blir pasienten utladet i 2-7 dager (etter studiene). Ved bruk av kosmetisk sutur for å fjerne det er ikke nødvendig, løser det gradvis. Kardiurgirurgen ved utslipp vil anbefale, i hvilken periode bør unngås fysisk anstrengelse.

En kardiolog trenger en checkup etter 1 måned. Deretter anbefales en lege konsultasjon 6 og 12 måneder etter operasjonen og deretter hvert år. På individuell basis vil legen tillate (i fravær av kontraindikasjoner) etter noen måneders trening.

Gjennomsnittlig levetid for EKS er 7-10 år. Hos barn er det mindre, noe som er knyttet til barnets vekst. Enheten er programmert (hjerteparametre er satt) individuelt for hver pasient.

På blokkaden til venstre ben av hjertet, eksperter beskrevet i en annen publikasjon.

Herfra vil du lære om den ufullstendige blokkaden til høyre benet i bunten av Hans.

Les Mer Om Fartøyene