Årsakene, symptomene og behandlingen av bigeminy

Hjertet er den mest komplekse strukturen i kroppen, kvaliteten på arbeidet som bestemmer livet til en person. Vi føler ikke prosessen med sammentringene, utvisningen av blod, og dette er normen. Men når det er forstyrrelser i dette legemets arbeid, har en person frykt. I medisin kalles en forstyrrelse i rytmen til hjertearbeidet arytmi. Prøve av hjertet, tilstanden til sine kamre, koronarbeholdere vil bidra til å identifisere årsakene til sykdommen og velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

Begrepet "bigeminia"

Den vanligste typen arytmi er ekstrasystole. Det ser ut når sammentrekningen av bestemte deler av hjertet oppstår for tidlig, kaotisk. Årsaken til forekomsten kan tjene mange faktorer: dårlige vaner, drikker kaffe, stress. Bigeminia er en form for ekstrasystole, hvor for tidlig kardiale eksitasjoner opptrer etter sammentrekning av hjertet. Bekrefter forekomsten av patologi som registrerer alternasjonen av sinus (rytmisk) og ekstrasystolisk (ekstraordinær) sammentrekning på elektrokardiogrammet. En viktig indikator i diagnosen "bigemini" er at ekstrasystolen forekommer med jevne mellomrom.

I praksis kan du finne et annet navn for denne typen arytmi - supraventrikulær eller ventrikulær ekstrasystol. Tid og varighet av manifestasjonen av bigemini har også diagnostisk betydning. Derfor har forskningsmetoder blitt utviklet som bestemmer rytmen for hjerteslag hele dagen.

Lokalisering av patologi

Det er 2 typer ekstrasystole. De adskiller seg fra signalets opprinnelse til sammentrekningen av muskelen. Ventrikulær bigeminy: Et ekstraordinært signal vises i ventrikkelen. Oppstår i tilfelle organisk skade på hjertevevet. Oftest sett i eldre mennesker.

Hvis signalet for excitasjon kommer fra atrium- eller atrioventrikulærknutepunktet, kalles patologien supraventrikulær ekstrasystol. Denne type arytmi indikerer ikke forekomsten av sykdommen. Det forekommer hos personer i ung alder med fysisk aktivitet, stress.

Årsaker og symptomer

Bigeminia er ikke en uavhengig sykdom. Det oppstår som et sammenhengende symptom i forstyrrelser i de autonome og sentrale nervesystemene, organisk skade på hjertevevet, giftige effekter av eksogen og endogen natur. Tilstedeværelsen av dårlige vaner, som røyking, alkohol og narkotikamisbruk, kan også forårsake ekstrasystole. Menstruasjonsperioden er ledsaget av en endring i hormonbalansen til en kvinne, noe som kan påvirke karakteren av hjerterytmen. Eventuelt stress påvirker tilstanden til hele organismen.

Den viktigste rollen i arbeidet i hjertemusklene utføres av mikroelementer, hvis forhold skal ligge innenfor normens grenser. Ioner av kalsium, magnesium, natrium og kalium trener inn i og ut av cellene, og derved forårsaker en rytmisk sammentrekning eller avspenning av muskelen. Hvis forholdet mellom deres nummer varierer, blir rytmen derfor tapt.

Statens tilstander ledsaget av ventrikulær ekstrasystole er:

 1. Vegetosovaskulær dystoni.
 2. Nevrasteni.
 3. Iskemisk hjertesykdom.
 4. Medfødt eller oppkjøpt vice.
 5. Myokardinfarkt.
 6. Cardio.
 7. Osteochondrose av livmorhalsdepartementet.
 8. Bivirkninger av narkotika.
 9. Feverish stater.
 10. Tyreotoksikose.
 11. Revmatiske hjertesykdommer.

Kombinerer alle grunnene gitt - de påvirker den organiske strukturen i hjertevevet. Konsekvensen av å endre strukturen er endringen i rytmen. Derfor bør alle sykdommer i kardiovaskulærsystemet kontrolleres av den behandlende legen.

Den menneskelige hjerterytme inkluderer sinus og ekstrasystoliske sammentrekninger, i et forhold på 1: 1. På timen forplikter hjertet seg 50-55 ekstrasystoliske sammentrekninger. Hvis forekomsten av slike reduksjoner oppstår "ut av køen", forårsaker ubehagelige symptomer, og bestemmes på et elektrokardiogram, blir tilstanden kalt bigemia.

Manifestasjoner av ventrikulær ekstrasystol er svært subjektive. Ofte beskriver pasientene en følelse av et palpabelt hjerterytme bak brystbenet, en følelse av en pause i rytmen eller stoppe den med et ytterligere trykk. En stor rolle er spilt av den psykologiske tilstanden og stabiliteten til pasientens nervesystem. I de fleste tilfeller er anfall ledsaget av slike symptomer:

 1. Følelse av mangel på luft (i fravær av respiratoriske sykdommer).
 2. Blek hud.
 3. Følelse av frykt for døden.
 4. Tale kaldt svette (spesielt i pannen).
 5. Kvalme.

Tilstanden til bigeminy kan forårsake pasienter og cerebrale symptomer. Dens manifestasjoner er:

 1. Svimmelhet.
 2. Besvimelse.
 3. Aphasia (taleforstyrrelse).
 4. Ulike former for hemiparesis (lammelse av lemmer på den ene siden).

Merkelig nok, men følelsen av smerte i hjertet oppstår nesten ikke med slik patologi. Pasienten føler en komplisert hjertebank, fladder, forstyrrelser, ubehag.

Diagnose og behandling

For å diagnostisere "bigemini" krever en kardiologers leseevne, pasientens tålmodighet og utførelsen av alle avtaler. Forekomsten av arytmi er vanskelig å bestemme, og under EKG kan det bli savnet. Derfor brukes Holter-overvåkingsmetoden for diagnostiske formål. Metoden er basert på registrering av dynamikken i hjerteslag og endringer i blodtrykk i dagens vanlige regime. Kontraindikasjoner denne metoden har ikke. Registrering utføres innen 24 timer av en sensor som festes til brystet.

For diagnosen må legen fullstendig studere medisinsk historie, analysere eksisterende kroniske sykdommer og justere pasienten optimistisk. Praktiske og standardstudier av kardiovaskulærsystemet: auskultasjon, måling av trykk og puls.

For å bestemme taktikken for behandling bør avgjøre sykdommens etiologi. Hvis den ventrikulære ekstrasystolen er nevogen, henvises pasienten til konsultasjon til en nevrolog. Generelt, i kampen mot sykdommen, spilles hovedrollen ved å lindre pasientens psyko-statiske tilstand. Hvis det ikke er kroniske sykdommer i hjertet eller organene i det endokrine systemet, kan utelukkelsen av provokasjonsfaktorer være tilstrekkelig til å kvitte seg med patologi.

Hvis årsaken til arytmi er forgiftning med legemidler, avslutter legen deres bruk. I nærvær av patologi i kardiovaskulærsystemet blir pasienten tildelt ytterligere studier, og behandlingen vil bli rettet mot å bli kvitt den underliggende sykdommen.

Hva er bigeminy, årsaker, diagnostikk og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er bigeminy, årsakene til dette brudd på hjertets rytme. Symptomer og behandling.

Bigemini er varianten av hjertealorytmie (riktig veksling av ekstrasystoler og normale komplekser), der hvert normalt slag er ledsaget av ekstrasystol - for tidlig sammentrekning av hjertemuskelen.

Normalt er rytmdriveren en sinusknutepunkt lokalisert i atriene. Ekstraordinære impulser kan komme fra ventriklene, mindre ofte fra atria, som danner ventrikulære eller atriale ekstrasystoler. Avhengig av kilden til ekstrasystoler isoleres de supraventrikulære eller ventrikulære former for patologi. I det første tilfellet dannes impulser som fører til for tidlig sammenføyning og utvikling av bigemini i atria, i den andre - i myokardiet i ventriklene.

Bigeminia bør ikke betraktes som en sykdom. Ofte utgjør en slik rytmeforstyrrelse ingen fare. Når man skal bestemme graden av risiko, bør årsakene som fører til ekstrasystole vurderes:

 • For eksempel, hvis allorytmisk ekstrasystol er en konsekvens av hjerteinfarkt, kan det indikere en signifikant alvorlighetsgrad av tilstanden.
 • På bakgrunn av bigeminy i tilfelle et hjerteinfarkt, øker risikoen for å utvikle ventrikulære arytmier, noe som kan føre til fatale konsekvenser.
 • Periodiske kortsiktige episoder av bigemi uten organisk patologi i hjertet kan betraktes som trygge og krever ikke antiarytmisk terapi.

Denne patologien kan helbredes helt.

Behandlingskardiolog behandler kardiolog. Hvis årsaken til patologi er forbundet med sykdommer i andre organer (tyrotoksikose, neurokirkulatorisk dystoni), er behandling nødvendig fra de aktuelle spesialistene: endokrinolog, nevropatolog. I nærvær av indikasjoner for kirurgisk behandling av arytmipasienter, konsulter en hjerte kirurg.

Årsakene til bigeminy

Extrasystoler kan være forbundet med funksjonsforstyrrelser, organiske endringer i myokardiet og toksiske effekter. Sjeldne ekstrasystoler forekommer ofte hos friske mennesker. Bigeminia er vanligvis funnet hos pasienter med strukturelle endringer i myokardiet eller tilstedeværelsen av valvulære defekter.

Mulige og funksjonelle grunner for utviklingen av bigeminy:

 • røyking,
 • psykometrisk stress;
 • effekter av koffein eller alkohol;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • elektrolyttforstyrrelser.

I noen tilfeller kan årsaken til staten ikke avklares. Denne bigeminy kalles idiopatisk.

Organiske årsaker inkluderer sykdomspatologien, som fører til endringer i hjertemuskelen dystrofi i form av (strukturelle og metabolske lidelser), nekrose (myokardnekrose del), multippel sklerose (erstatning myokardialt bindevevs). Påvirke de elektrofysiologiske egenskapene til myokardiet kan også være toksiske effekter, noe som ofte fører til utvikling av rytmeforstyrrelser.

Ventrikulære ekstrasystoler i ca 2/3 av tilfellene er assosiert med hjertesykdom (CHD). Derfor, ved påvisning av for tidlige ventrikulære komplekser etter 40 år, kan forbindelsen av arytmi til IHD kun utelukkes ved koronar angiografi - undersøkelsen av tilstanden til blodkarene som leverer hjertet.

Utviklingen av rytmeforstyrrelser på grunn av hjerteinfarkt eller andre former for IHD forverrer prognosen av sykdommen.

Symptomer på bigeminy

Både i ventrikulær og i supraventricular form av bigeminy, varierer subjektive opplevelser i forskjellige mennesker. Noen pasienter tolererer denne typen arytmi, andre føler seg verre, følelser av angst og frykt oppstår. Med stabil bigemini kan ekstrasystoler kanskje ikke føltes, men oftere med patologi, det er noen manifestasjoner av ubehag i thorax eller i nakken.

Følgende symptomer kan være bekymret for pasienten:

 1. Følelse av forstyrrelser, pauser mellom hjertekontraksjoner, som kan virke som et fall fra en høyde eller et hjertesink.
 2. Angststaten, spesielt når en ekstrasystol oppstår om natten.
 3. Pustevansker, kortpustethet.
 4. Svimmelhet, senking av blodtrykk på tidspunktet for et anfall av allorytmi.
 5. Smerte i hjertet.

I tillegg til symptomene som er direkte forbundet med ekstrasystoler, kan kliniske manifestasjoner av patologien som forårsaket arytmi, observeres. Stabil bigeminy kan føre til utvikling av hjertesvikt, forårsake brudd i hjertemuskelen og dets arbeid.

diagnostikk

Puls - hyppigheten av svingning av veggene til fartøyene, bestemt av palpasjonsmetoden. Med bigemini kan pulsen reduseres og være mindre enn 40 slag per minutt. Videre er det ikke sammenfallende med hjertefrekvensen - denne parameteren bestemmes når du hører toner i hjerteområdet, og med bigemini svarer det vanligvis til normen - 60-80 per minutt. Det er for eksempel på nakken eller på håndleddet du kan telle 40 slag per minutt, og i hjertet - 60-80 slag.

Dette fenomenet kalles et pulsunderskudd. Når du lytter til hjerteaktivitet, er en ekstra tone av ekstrasystolen bestemt, med bigemini blir den vanligvis styrket.

Instrumentelle forskningsmetoder for bigeminy:

 • Elektrokardiografi - registrering av elektriske felt dannet som følge av hjerteaktivitet.
 • Ekkokardiografi er en ultralyd som kan oppdage organisk hjertepatologi.
 • Holter-overvåkning er en teknikk for registrering av kardial elektrisk aktivitet i løpet av dagen, noe som gjør det mulig å oppdage hyppigheten av anfall av allorrytmi og tilstedeværelsen av andre rytmeforstyrrelser. For å gjøre dette, er en enhet festet til kroppen som registrerer EKG under pasientens normale aktivitet.
 • Intrakardiell elektrofysiologisk forskning er en metode som brukes i alvorlig arytmi, når det er nødvendig å identifisere en del av myokardiet som er kilden til ekstrasystol. I løpet av studien injiseres elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til ulike deler av myokardiet gjennom blodårene i hjertet.

Elektrokardiografi er en enkel og effektiv metode for å bestemme tilstedeværelsen av bigeminy. Hvis undersøkelsen utføres med en konstant form for patologi eller under et arytmiaanfall, oppdages en sekvensiell veksling av normale og for tidlige impulser på EKG. De ser ut som par av komplekser av EKG-tenner, dannet av endringer i elektriske felt når eksitasjonsbølgen passerer gjennom myokardiet.

Kompleksene skilles fra segmenter som svarer til avslapping av myokardiet i ventriklene og atria og passerer langs isolinen (nivået som konvensjonelt tas som null). Når den supraventrikulære formen endres, blir EKG-tennene som svarer til ekstrasystolen ikke endret. Med ventrikulær variant av bigeminy observeres ekspansjon og deformasjon av komplekser.

Behandling av patologi

I noen tilfeller kan bigemi elimineres helt. Dette skjer i situasjoner der det er mulig å eliminere årsaken som førte til allorytmi, for eksempel tyrotoksikose, myokarditt, infeksjonssykdom, elektrolyttbalanse. I alvorlige tilfeller er det mulig å kvitte seg med bigemini kirurgi - ødeleggelsen (ablation) av fokus av patologiske impulser ved hjelp av høyfrekvent strøm.

 1. Ved enhver form for bigeminy behandling av patologi, som forårsaket rytmeforstyrrelser, er eliminering av årsakssymptomer av arytmi vist.
 2. Nyttig er nektelsen av alkohol, røyking, sterk te, kaffe.
 3. Det anbefales å observere en sunn livsstil, eliminere psykomotional stress.
 4. I alvorlige angrep subjektive toleranse bigeminy anbefales preparater sedativ virkning: skjær hagtorn, motherwort, beroligende midler (phenazepam, clonazepam).

Antiarytmisk terapi

Antiarrhythmic drugs for any type of extrasystole, inkludert bigeminy, brukes i henhold til strenge indikasjoner. Ifølge forskningen forårsaker ikke periodiske episoder av bigeminy seg selv kroppsskader og fører sjelden til et brudd på blodsirkulasjonen.

Men å ta anti-arytmiske stoffer kan føre til bivirkninger. De farligste av dem er:

 • økt risiko for plutselig hjertedød;
 • arytmogen effekt - forbedring av eksisterende arytmi eller forekomst av en annen rytmeforstyrrelse;
 • svimmelhet, svimmelhet, økt hjertesvikt, redusert antall hvite blodlegemer og andre bivirkninger.

Beslutningen om behovet for antiarytmisk behandling avhenger av risikovurderingen. Først med supraventricular bigeminy er det fare for utvikling av supraventrikulær takykardi - en rytmeforstyrrelse, hvor frekvensen av sammentrekninger når 140-180 per minutt. Betingelsen er farlig for muligheten for å utvikle hjertesvikt og krever akutte tiltak for å normalisere rytmen. For det andre kan konsekvensen av supraventrikulær bigeminy være ciliary arytmi, hvor atriene kontrakt med en frekvens på mer enn 300 slag per minutt. Ventrikulær bigeminy er farlig ved trusselen om plutselig hjertedød.

Indikasjoner for å foreskrive antiarytmika for ekstrasystol:

 • hyppige angrep av bigeminy, som fører til brudd på blodets bevegelse i kroppen;
 • alvorlig pasient toleranse av ekstrasystole;
 • forverring av hjertemuskulaturens funksjonelle kapasitet under ultralydsundersøkelse av hjertet, overvåket i dynamikk.

Hvis supraventrikulære bigeminy velgerinnretning er preparater av gruppene beta-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), eller kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem). Hvis de ikke er tilstrekkelig effektive, velg effektive stoffer fra andre grupper eller en kombinasjon av de to.

Når ventrikulær ekstrasistolii, betraktet som potensielt farlig eller ondartet, utnevne amiodaron og betablokkere. Disse stoffene kan forbedre prognosen for hjertepatologi og redusere risikoen for død.

Antiarrhythmics av ​​1. klasse (propafenon, etatsizin, etmozin) er kun foreskrevet for arytmier som ikke er forbundet med iskemisk hjertesykdom.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation er vist i bigeminy, noe som fører til brudd på blodstrømmen i kroppen og en økt risiko for plutselig død, i tilfelle av ineffektivitet av antiarytmisk terapi. Denne kirurgiske prosedyren er bare mulig dersom utbruddet oppdages. Elektroder administreres gjennom venøs tilgang og etter å ha gjennomført en elektrofysiologisk studie, blir radiofrekvenseffekten på arytmikilden ødelagt, ødelegger den.

Klikk på bildet for å forstørre

outlook

Prognosen for bigeminy er bestemt av trusselen om livstruende forhold. Av graden av risiko utmerker seg flere kategorier av arytmi:

bigeminy

Extrasystole type bigeminy - en slags arytmi, hvor hvert sekunds kardiale sammentrekning er en ekstraordinær. Hyppigheten av deteksjon av ekstrasystoler hos en sunn person i løpet av dagen er fra 50% til 80%, og disse tallene øker noe med alderen.

Episoder av bigeminy langt fra alltid indikerer nederlaget i hjertemuskelen. I de fleste tilfeller forekommer de hos unge og midaldrende personer som opplever visse stressfulle situasjoner og psykiske problemer, som bestemmer den funksjonelle arten av arytmi.

På den annen side kan mange sykdommer i indre organer, inkludert endokrine kjertler, manifesteres av ekstrasystole. Deteksjon av arytmi bør være den første fasen til en fullstendig undersøkelse med identifisering og eliminering av årsaksfaktorer.

Typer bigeminy av hjertet

Hjertebeageminy er klassifisert etter opprinnelsen til den patologiske impulsen. I henhold til dette er supraventricular og ventricular extrasystoles preget som bigemini.

Nadzheludochkovaya bigeminia (eller supraventricular bigeminia) er preget av tilstedeværelsen av en kilde til for tidlig oppblåsthet i myokardiet i atriene. Den befinner seg i det ledende systemet i hjertet over forgreningsnivået til bunten av Gis, hovedsamleren av hjerteimpulser som går fra atriene til ventrikkene.

Ventrikulær bigemi skyldes plasseringen av kilden til patologisk eksitasjon under denne delen av hjertesystemet. Som regel ligger den i området Purkinje-fibre - endeseksjonene av ledersystemet, som er ansvarlig for reduksjonen av de faktiske ventriklene.

Årsaker til bigeminy

Extrasystolia kan forekomme mot en bakgrunn av både et sunt og patologisk endret myokardium. De viktigste og hyppigste årsakene til bigeminy er følgende:

 • For mye forbruk av stoffer med psykoaktive effekter: røyking, hyppig bruk av te og kaffe, alkohol, samt narkotika.
 • Inntak av metylxanthiner, beta-blokkere, inhalasjonsbronkodilatatorer, trisykliske antidepressiva, diuretika og mange andre medisiner.
 • Hjertesykdommer: medfødte og oppkjøpte valvulære defekter, pulmonal hjerte, koronar hjertesykdom, arteriell hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt.
 • Syndrom av autonom dysfunksjon.
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 • Sykdommer i binyrene og bigeminy.
 • Systemiske sykdommer i bindevev.
 • Vannelektrolyttforstyrrelser, og mange andre.

Disse faktorers rolle i utviklingen av bigeminy er ikke like, og tilfeller av både hypodiagnostikk og overdiagnose er ikke uvanlige. Å avsløre årsaken til utviklingen av anemi er komplisert av det faktum at bigemnia ofte finnes i praktisk sunne mennesker.

Nadzheludochkovaya bigeminia

Det kliniske bildet av supra-ventrikulær bigeminy samsvarer ikke alltid med hyppigheten av forekomst og varighet av arytmi. Ofte er det et komplett mangel på symptomer i kronisk og langvarig bigemini, mens enkelte ekstrasystoler oppfattes ekstremt smertefullt.

Typiske kliniske manifestasjoner av supraventrikulær bigeminy er følgende:

 • Følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid.
 • Subjektivt ubehagelige opplevelser av "opprør", "fading" i brystet, "fallende fra høyden" og andre.
 • Angst, generell ubehag.

Det er mye færre tilfeller av bigeminy med kortpustethet, svimmelhet, cardialgi og generell svakhet. Ofte utseendet på disse symptomene skyldes en vegetativ reaksjon i stedet for hemodynamiske lidelser.

Nadzheludochkovaya bigeminy på EKG

De viktigste elektrokardiografiske tegnene på supraventrikulær bigeminy er følgende:

 • For tidlig QRS-kompleks, som vanligvis foregår av en spiss P.
 • Smal QRS-kompleks (mindre enn 0,12 sek), men i noen tilfeller er utvidelsen mulig.
 • Ufullstendig kompenserende pause.

Det kan være andre elektrokardiografiske funn, som labilitet i hjerterytmen, kombinasjon av bigeminy og trigeminia og andre. For å avklare diagnosen viser Holter-overvåking.

Nadzheludochkovaya bigeminia: behandling

Supraventricular bigeminia krever vanligvis ikke behandling, siden det ikke utgjør en alvorlig trussel mot pasientens liv og helse. Men hvis arytmen oppstod mot bakgrunnen av en kjent myokardiell lesjon, ledsaget av et levende klinisk bilde og kan indikere en alvorlig kardiovaskulær patologi, foreskrives antiarytmisk behandling:

 • Betablokkere.
 • Kalsiumkanalblokkere.
 • Sotalol.
 • VFS.
 • Amiodarone, og andre.

Utvelgelse av terapi utføres av den behandlende legen under hensyntagen til pasientens tilstand og kontraindikasjoner for å ta visse legemidler.

Ventrikulær bigemini

Ventrikulær ekstrasystol som bigemini har lignende symptomer med supraventrikulær bihemia. Pasienter klager over følelsen av hjertebank og "snu" i brystet, men i noen tilfeller kan arytmen ikke manifestere seg. For ventrikulær bigeminy preget av tilstedeværelse av objektive symptomer, som for eksempel:

 • "Heartbeat" (uregelmessig hjerterytme).
 • Auscultatory fastslått for tidlig hjerte sammentrekning med høyt jeg tone.

Med ventrikulær bigeminy oftere enn med nadzheludochkovoy, er det klager på kortpustethet og svimmelhet. I dette tilfellet spiller både vegetative og hemodynamiske lidelser en rolle, siden ventrikulær ekstrasystol er mye mer sannsynlig å utvikle seg mot bakgrunnen av myokardiums strukturelle patologi.

Ventrikulær bigeminy på EKG

De viktigste elektrokardiografiske tegnene på ventrikulær bigeminy er følgende:

 • For tidlig QRS-kompleks uten fremre P-bølge.
 • Varighet av QRS-komplekset er mer enn 0,12 sek.
 • I sin form ligner QRS-komplekset blokkaden av buntens bunt.
 • Tilstedeværelsen av en full kompenserende pause.

Forklaring av diagnosen utføres med Holter-overvåking og andre metoder for forskning.

Ventrikulær bigemi: behandling

Behandling av ventrikulær ekstrasystol i typen bigeminy utføres etter stratifisering av risiko og nødvendigvis inkluderer kampen mot kausjonssykdommen. Pasienten gjennomgår kardiotropisk behandling med sikte på å kompensere for nedsatt hjertefunksjon.

Valget av antiarytmika er avhengig av den spesifikke formen for den ventrikulære ekstrasystolen. Både antiarytmiske legemidler og sedativer og psykotrope midler (fenazepam, diazepam, corvalol og andre) brukes. Evaluering av effektiviteten av behandlingen utføres på grunnlag av gjentatt Holter-overvåking av EKG.

Bigeminia, trigeminia (ventrikulær allorytmi): utbruddet, symptomene, diagnosen, behandlingen

Til å begynne med bør det bemerkes at Bigeminy og trigeminia er varianter av ventrikulær ekstrasystol. Extrasystolia er en av de typene forstyrrelser i hjerterytmen som preges av utseendet av hjerteets ektopiske rytmer. Dette konseptet gjenspeiler en tilstand hvor sammentrengninger av atriene eller ventrikkene ikke forekommer i leddene i det ledende system gjennom hvilket de vanlige impulser utføres. Extrasystolia kan være atrielt og ventrikulært.

I tilfeller der ekstrasystolene veksler med normale sammentrekninger av hjertet gjennom en enkelt sammentrekning, snakker de om bigemini hjerte (1: 1), og når to normale sammentrekninger - om ventrikulær trigeminia (1: 2). Følgelig kalles en ekstraordinær reduksjon gjennom tre vanlige quadrugemi (1: 3), og fire senere - pentagemi. Disse typer ekstrasystole er forenet av begrepet allorytmi.

Bigemini på EKG: hvert sekund kompleks - ekstrasystoler

I tillegg er parret ekstrasystoler gitt (to på rad) og hyppige gruppe ekstrasystoler, hvis de følger i rekkefølge i antall tre eller flere. I sistnevnte tilfelle kan ekstrasystolen betraktes som en kortvarig ventrikulær takykardi.

Ifølge statistikken forekommer ekstrasystolen hos mer enn 68% av befolkningen. De fleste av dem (63%) er ventrikulære ekstrasystoler, ca 25% er atrielle, og de gjenværende tilfellene forekommer i supraventrikulær bigemnia og trigeminia, samt deres kombinasjoner. Det er også forekomst av ventrikulær bigemi hos mer enn 60% av pasientene med myokardisk iskemi og over 80% av pasientene med akutt myokardinfarkt.

Årsakene til bigeminy og trigeminia

Vanlige enkelt atrielle og ventrikulære ekstrasystoler finnes normalt hos en sunn person. De er nesten ikke følte og lever ikke ubehag. Hyppigere premature slag, for eksempel allodromy og sammenkoblede ekstrasystoler og hyppige kjøringer av ventrikkeltakykardi, kan normal variant ikke bli vurdert og er årsaken til en detaljert undersøkelse av det kardiovaskulære systemet.

Så, hovedårsakene til forekomsten av episoder av bigeminy og trigeminy er:

 • Akutt hjerteinfarkt,
 • En overdose av hjerteglykosider, eller den såkalte glykosidforgiftningen med digitalis og digitalispreparater - strophanthin, digoxin, korglikon og andre,
 • Erfarne defekter av mitrale og aorta ventiler,
 • Den overførte revmatiske feberen (revmatisme) med nederlaget på det indre skallet i hjertet - endokarditt,
 • Konsekvensene av myokarditt - en betennelsesprosess i tykkelsen av hjertemuskelen, og til og med mindre lårendringer, er grunnlaget for den patologiske sirkulasjonen av pulsen langs myokardiumfibrene,
 • Postinfarkt cardiosklerose (PEAKS) - cicatricial endringer i myokardiums normale struktur.

Hvis pasienten ikke har en organisk lesjon av myokardiet etter en fullstendig undersøkelse, er det mest sannsynlig at årsaken til bigeminy og trigeminy er brudd på vegetative effekter på hjertet i vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologien krever samråd med en nevrolog.

Symptomer på bigeminy og trigeminia

Symptomatologien til ekstrasystol etter type bi- eller trigeminia består av kardiologiske og nevrologiske symptomer.

Kardiale manifestasjoner består i følelse av pasienten av rytmiske pushes i hjertet av hjertet, vekslende med følelse av et stopp, hjertet synker. Denne perioden tilsvarer kompenserende pause på EKG. Det er også en indre skjelving, en følelse av mangel på luft og ubehag bak brystbenet eller i venstre halvdel av brystet av trykkende eller brennende natur.

Neurologiske symptomer skyldes brudd på en full syklus av kardial sammentrekning, som følge av at utilstrekkelig blod strømmer inn i hjernen. Pasienten kan oppleve sløvhet, døsighet, flimring av fluene før øynene og en pre-stupor tilstand. I sjeldne tilfeller kan en kort synkope utvikles, spesielt hvis allorytmi er kombinert med andre hjerterytmeforstyrrelser.

Med slike symptomer, spesielt de som er forbundet med høyt eller lavt blodtrykk, skal pasienten umiddelbart få en lege konsultasjon (i et polyklinisk eller akutte rom).

diagnostikk

Diagnosen bigeminy og trigeminia blir tydelig etter EKG.

ekstrasystole etter type bigeminy, trigemini og quadrigemini på EKG

I tilfelle når pasienten noterer periodiske lignende klager, men bare enkle ekstrasystoler er registrert på EKG, må pasienten daglig overvåke blodtrykk og EKG (Holter). Dette er nødvendig for å "fange" den arytmi, ekstrasystoler vurdere gradering av Ryan (Rayn) eller Lown (Lown) og få prognostiske klassifisering ekstrasystoler (se. Nedenfor).

Videre, i tilfelle pasienten har registrert bigeminy eller trigeminia, er det nødvendig å gjennomføre en fullskalaundersøkelse for å fastslå årsaken til arytmen. Av de ytterligere undersøkelsesmetodene utnevnes:

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver for å utelukke den inflammatoriske prosessen, samt å vurdere blodets lipidspektrum (for åreforkalkning og koronararteriesykdom),
 2. Ultralyd i hjertet, eller Echo-X (ekkokardioskopi), som gjør at vi kan identifisere strukturelle eller morfologiske forandringer i hjertet,
 3. Belastningstest (tredemølle - testprøven med en 6-minutters gangtest sykkel ergometry) for å evaluere betydning i forekomsten av fysisk aktivitet og bigeminy trigeminy, og for å evaluere treningstoleranse i løpet av ischemi eller kongestiv hjertesvikt.

Video: bigeminy på EKG

behandling

Hvis en pasient utelukkes fra organiske hjertesykdommer som årsak til bigeminy og trigeminia, trenger han en nevrologisk undersøkelse med behandling av vegetativ-vaskulær dystoni.

Først av alt er det nødvendig å rette opp en livsstil med tilstrekkelig ernæring og et regime for arbeid og hvile. Det er også nødvendig å normalisere pasientens psykologiske tilstand og gi psyko-emosjonell komfort. Meget godt trene kardiovaskulærsystemet med kontrastdusjer, hell og gni med en fuktig klut.

I tilfelle pasienten har hjertesykdom som årsak, krever det behandling uten feil. I en rekke tilfeller kan kirurgisk korrigering av hjertefeilen selv angis.

I tillegg til hoved behandling pasienten for kontinuerlig bruk er tilordnet beta-blokkere, f.eks, sotalol, nebilet, koronal, konkor etc., så vel som kalsiumkanalblokkere -. Diltiazem, verapamil, etc. Disse stoffene kan redusere hjertefrekvensen og redusere ledningsevnen til patologiske pulser myokardium i ventriklene.

Som et middel til beredskapsbehandling med plutselig hyppig bigeminy eller trigeminia, brukes cordaron, lidokain og kinidin til intravenøs administrering.

I det tilfelle hvor pasienten er kontra antiarytmisk terapi eller feiret dårlig toleranse og / eller ineffektivitet bør løses på behovet RFA (radiofrekvent strøm) - det vil si, kauteriseringen atrial eller ventrikulær vev, som går patologiske impulser.

Er komplikasjoner av bigeminy og trigemini mulig?

Komplikasjoner kan utvikles hos pasienter med ekstrasystole - ventrikulær og atriell.

Dermed kan atrial premature slag gå inn fibrilloflutter og ventrikulære bigemini eller trigemini - i ventrikkeltakykardi, ventrikkelflimmer og føre til asystole (hjertestans). Forebygging av komplikasjoner er rettidig begynnelse av behandling av sykdommer som førte til bigeminy og trigeminia.

outlook

Enkelt ekstrasystoler er i prinsippet ikke farlige uten en organisk patologi i hjertet, i motsetning til gruppen og paret, som kan føre til paroksysmer av ventrikulær takykardi.

ventrikulær ekstrasystol klassifiseringstabell for Lown

Prognosen for bigeminy og trigeminy bestemmes av prognostisk klassifisering av ekstrasystol i Lown:

 • 1 klasse - mindre enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • 2 klasse - mer enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • Grad 3 - polymorfe (forskjellige former) og polytopiske (fra forskjellige deler av det ventrikulære myokardium) ekstrasystoler,
 • 4A klasse - parede ekstrasystoler,
 • 4 B klasse - gruppe ekstrasystoler,
 • Grad 5 - "tidlig" ekstrasystoler, når ekstrasystolen dukker opp mot en bakgrunn som fortsatt fortsetter normal sammentrekning av hjertet.

Dermed er prognosen for de to første klassene gunstig, for eksempel hvis en pasient har flere ekstrasystoler registrert innen en time, som regelmessig veksler med normale hjertekontraksjoner i en eller to.
Den tredje femte klassen er prognostisk ugunstig, da risikoen for å utvikle dødelig rytmeforstyrrelse er stor. Det vil si at hvis bigemini og trigeminia veksler sammen med paret, gruppe eller tidlig ekstrasystoler, kan de være farlige når det gjelder komplikasjoner.

Til slutt skal det bemerkes at ekstrasystol av typen bigeminy og trigeminy er farlig bare hvis den er forårsaket av alvorlig myokardiell patologi. Ellers forsvinner, for eksempel, med vegeto-vaskulær dystoni, denne typen ekstrasystol når innflytelsen av de autonome nervene på hjertet er normalisert.

Hva er bigemynia hjerte og hvor farlig er det?

Enhver versjon av ekstrasystolen kan indikere en farlig dysfunksjon av hjertet. Ventrikulære bigemini ved hvilken en normal kardial rytme er erstattet av ektopisk, skjer mot en bakgrunn av akutt myokardialt ischemi, eller som en komplikasjon hos pasienter med kronisk hjertesykdom. I sjeldne tilfeller kan det føre til en unormal rytme i en frisk person med vegetative forstyrrelser. I hvert enkelt tilfelle er det nødvendig å utføre en doktors anbefalte undersøkelse og starte behandling av sykdommen i tide.

Varianter av ekstrasystole

Normalt genereres de rytmiske impulser som forårsaker sammentrekning av hjertemuskelen av sinuskoden. Tilstedeværelse av for tidlig eller ektopisk impulser danner en arytmi: oftere (i 60% tilfeller) er det ventrikulær ekstrasystol som bigemini, når etter hver normal sammentrekning oppstår en patologisk impuls som ikke er forbundet med hjertets basale rytme. Extrasystoler kan være:

 • supraventricular (sinus, atriell, atrioventrikulær);
 • ventrikkel.

Den andre i forekomstfrekvensen - atrielle typer ekstrasystoler (30%). I tillegg til kilden til uregelmessig rytme deles ekstrasystolene i henhold til hyppigheten av unormale sammentrekninger:

 • bigemini hjerte (forholdet mellom riktig og ektopisk rytme 1: 1);
 • trigeminia (for 2 normale sammentrekninger 1 episode av ektopisk);
 • parede ekstrasystoler (dobbelt uregelmessige impulser);
 • gruppe (3 eller mer).

Ved deteksjon av arytmi er nødvendig for å identifisere årsaksfaktorer av sykdommen, for å forhindre farlige komplikasjoner: sjeldne og sjelden slår asymptomatiske øker risikoen for hjertesykdom, men hyppige arytmiske episoder og ventrikulære bigemini kan føre til forringelse av pumpefunksjonen av hjertet og dannelsen av akutte sykdommer på blodsirkulasjonen i koronarkarene.

Årsaker til rytmens patologi

I det overveldende flertallet av tilfellene skjer arytmiske lidelser av typen bigeminy mot bakgrunnen av følgende typer hjertesykdommer:

 • akutt iskemisk myokardinfarkt;
 • anomalier av ventiler av medfødt eller tilegnet karakter;
 • revmatisk endokarditt;
 • kardiosklerotiske forandringer i myokardiet;
 • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • overskrider dosen av legemidler som påvirker hjertearbeidet;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • Psykoterapeutiske lidelser etter type akutt eller kronisk neurose;
 • forgiftning av husholdningsstoffer eller kjemiske stoffer.

Postinfarction og post-inflammatoriske endringer i hjertemuskelen med nedsatt koronar blodstrøm er de viktigste årsaksfaktorer for tilsynekomst av ekstrasystoler bigemia typenHva det er og hvordan å behandle rytmeforstyrrelse vet kardiolog eller arrhythmology, så utseendet av symptomer etter første evaluering er nødvendig å strengt følge råd fra en spesialist i behandling av hjertesykdom.

Manifestasjoner av sykdommen

Sjeldne og sporadiske episoder av ektopisk rytme vises vanligvis ikke og blir et utilsiktet diagnostisk funn i forebyggende EKG. Typiske tegn på ekstrasystole som bigeminy inkluderer følgende symptomer:

 • kortvarig tap av hjerteslag, som oppstår på bakgrunn av normal rytmisk arbeid i hjertet;
 • episodisk brystsmerter;
 • forverring av velvære med en presyncope.

En person som har opplevd angrepene av rytmeforstyrrelser, vet hva ekstrasystolen er og hvor mye sykdommen i blodkretsløpet manifesterer seg mot bakgrunnen til bigeminy. Ved kroniske hjertesykdommer med hyppige og ikke voldelige angrep av rytmeforstyrrelser, er følgende manifestasjoner mulige:

 • svakhet og sløvhet, ned til adynamia;
 • redusert oppmerksomhet og minne;
 • kvalme, svimmelhet og hodepine;
 • følelse av trykk eller kompresjon i netthinnen;
 • episoder av respiratorisk svikt av typen dyspnø som oppstår mot bakgrunn av et angrep av arytmi;
 • psykiske lidelser (frykt, panikk, angst, følelsesmessig oppmuntring);
 • blep av huden med utseendet av overdreven svette.

Enhver form for ekstrasystoler nødvendigvis manifest symptomer av varierende alvorlighetsgrad: det er nødvendig å reagere raskt på de slettede eller minimale tegn på hjerte patologi for å rettidig oppdage problemet og behandle arytmier.

Diagnostiske undersøkelser

Det optimale alternativet for å oppdage ekstrasystolen utfører en elektrokardiografisk studie. Bigeminia er lett oppdaget på kardiogrammet - etter hver vanlig episode av sammentrekning følger ekstrasystolen. Det er obligatorisk å bestemme plasseringen av ektopisk rytme: de tidlige ekstrasystolene fra ventrikkelen er spesielt ugunstige når en tann R. I tillegg til EKG (konvensjonelt og med stresstest), bør følgende studier utføres:

 • Generelle kliniske tester for å vurdere kroppens generelle tilstand
 • EKG-overvåking i løpet av dagen;
 • dupleks ultralydsskanning av hjerte og blodkar.


Med resultatene av undersøkelsen må man besøke de smale spesialistene for en rådgivende mening om behandlingens taktikk.

Terapeutisk taktikk

Valg av medisiner og prinsippene for terapi avhenger av årsakene til utseendet av ekstrasystoler. En viktig betingelse for vellykket behandling er en livsstilsendring og overholdelse av følgende doktors anbefalinger:

 • nekte å røyke, drikke alkohol og kaffe
 • begrensning av fysisk anstrengelse med total avslag på hardt arbeid
 • obligatorisk full natt søvn (du kan ikke jobbe om natten);
 • endring i kosthold og kosthold med tilsetning av nok frukt og grønnsaker til å spise;
 • forebygging av stressende situasjoner.

En god effekt for behandling kan gis av beroligende medisiner tatt kontinuerlig. For å korrigere hjertets patologi vil det trenge bruk av narkotika med kardiotropisk og antiarytmisk virkning. De viktigste målene med terapi er å sikre livets komfort og forhindre farlige konsekvenser av ekstrasystole.

Risikoen for komplikasjoner

Hovedrisikoen for bigeminy er en forverring av situasjonen med rytmen i hjertet og utseendet på flimrende eller flagrende av hjertemuskelen. Spesielt farlig er forekomsten av asystol, når hjertets arbeid stopper med arytmi.

Følgende typer patologi er prognostisk ugunstige:

 • bigemini;
 • parede eller gruppeepisoder;
 • tidlig ventrikulær ekstrasystoler.

Tilbrakte behandling reduserer risikoen, men garanterer ikke fullstendig forebygging av angrep, slik at hver person med premature slag må overvåkes regelmessig av lege og strengt følge forebyggende råd fra eksperter.

bigeminy

bigeminy Er en viss form for arytmi, preget av for tidlig hjerteeksitrasjoner (ekstrasystoler) som opptrer etter hver normal hjerterytme. Således veksler sinus og extrasystoliske sykluser i et 1: 1-forhold. Samtidig er det observert et likeverdig kohesjonsintervall. Som regel, under en slik arytmi som bigemini, betyr leger en ventrikulær eller supraventrikulær (supraventricular) ekstrasystole. I dette tilfellet er for tidlig hjerteopplevelse en ekstraordinær kardial sammentrekning, som kan festes på EKG.

Extrasystoles av en sunn person utgjør nesten 55 kutt i timen. I de øyeblikkene hvor ekstrasystolen kjennetegnes ved veksling av normale sammentrekninger med ekstraordinære sammentrengninger, spesielt hvis det registreres på et elektrokardiogram veldig ofte, regnes det som dannelsen av bigeminy.

I tillegg er det for denne type allorytme svært vanskelig å bestemme sin prognostiske verdi uten Holter-overvåking eller innen 24 timer, siden bigeminy kan vises eller forsvinne i 24 timer. Dersom denne tilstanden varer i hele dag bare fem til ti minutter, så det er mer eller mindre utholdelig, men når dette arytmi i flere timer, kan du vurdere dette som en unormal hjerterytme.

Ventrikulær bigemini

Denne form for arytmi er preget av den riktige vekslingen av et enkelt normalt forekommende kompleks med en ventrikulær ekstrasystol, som er en slags allorytmi. Samtidig er prematur eksitasjon fra høyre side av hjertet, det vil si fra ventrikkelen, notert. Nadzheludochkovaya bigeminia er en riktig vekslende en rytmisk hjertekontraksjon og en ekstrasystole.

Svært ofte er digitalis forgiftning manifestert av slike symptomer som ventrikulær bigeminy. I tillegg opptrer eller øker ventrikulære ekstrasystoler ved terapeutisk behandling med glykosider som følge av overdosering av disse legemidlene eller følsomhet over for deres toksiske effekter.

Ventrikulær bigemi, spesielt i gruppen eller polytopisk form av ekstrasystoler, indikerer en uttalt prosess av rusmidler etter bruk av digitalispreparater. Dette gir som regel en fare i overgangen til ventrikulær fibrillasjon.

Ofte utvikler denne typen arytmi hos pasienter med sykdommer i SS. når man utpeker Novokainamid, Adrenalin, Novocain, Quinidin. I tillegg kan ventrikulær bigeminy dannes etter påføringen av visse typer anestesi, slik som cyklopropan, kloroform og andre. I noen tilfeller er denne patologiske tilstand utvikler seg som et resultat av behandling med elektriske impulser eller ved tilførsel av elektrisk stimulering av hjertet. Også etterkonverteringsperioden karakteriseres ofte av atrielle og ventrikulære ekstrasystoler, VT paroksysmer, etc., som utvikles som følge av den skadelige effekten av strømmen.

Årsakene til ventrikulær bigemia kan gjøre alvorlig forgiftning av organofosforforbindelser i løpet av akutt forgiftning strømmer, samt ulike brudd på elektrolyttbalansen i myocardium, kirurgiske prosedyrer på hjertet, følerhjerte hulrom koronagrafiya andre grunner.

Symptomatisk ventrikkel bildet bigemia kan fortsette uten å føle flimmer, men noen ganger det er bestemt av ujevnheter i puls eller forstyrrelser av hjertet. I dette tilfellet er det et svakt hjerteslag, etterfulgt av et litt sterkere slag. I noen tilfeller har pasienter ikke føler det sprette, og da virker det som de aller puls svake fylling, men i virkeligheten hjerterytme forblir normal og opp til 60-80 slag per minutt. Som regel er en slik tilstand, i form av imaginær bradykardi, ikke alltid mulig å føle på puls av perifere kar.

Årsakene bigemy

Dannelsen av denne form for arytmi påvirkes direkte av det vegetative og sentrale nervesystemet.

I hjertet av alle grunner for fremveksten av bigeminy ligger endringer i hjertemusklen av organisk opprinnelse. Det er også viktig å tenke på at selv de mest mindre brudd i hjertemuskelen under medvirkende faktorer i en funksjonell natur, spesielt med virkningene av nerve ekstrakardiale opprinnelse kan bli en årsak til ektopisk fokus for eksitasjon.

I tillegg kan årsaken til bigeminy mot bakgrunnen av ulike former for koronararteriesykdom være endringer i hjertemusklene eller organiske hjertesykdommer når man slår seg sammen med funksjonelle provokerende faktorer. For eksempel er storemi notert hos 80% av pasientene med infarkt, og en av de hyppigste bruddene på denne rytmen er ventrikulær bigeminy. Og noen ganger fører slike ekstrasystoler til tidlig manifestasjoner av mangelfull funksjon av koronarbein. Ofte fremkaller ventrikulær bigeminy utviklingen av angina pectorisangrep. Det har også vist seg at ofte slike former for arytmi, spesielt etter et hjerteinfarkt, forårsaker en dårlig prognose, fordi risikoen for et plutselig dødelig utfall som følge av VF økes betraktelig.

Bigeminia er også funnet hos pasienter med ervervet revmatisk hjertefeil, spesielt aorta-stenose og prolaps av mitralventilen. Men hovedårsaken til fremveksten av bigeminy av organisk genese i den yngre generasjonen er tilstedeværelsen av revmatisme.

I tillegg kan bigeminy skyldes myokarditt, infeksjoner og kardiomyopatier. Noe mindre ofte fremmes utseendet av denne type arytmi ved tyrotoksikose.

Bigeminia symptomer

For bigeminy preget av slike subjektive symptomer som en følelse av påvirkning i hjertet, forstyrrelser eller hjertestans i en kort periode. Er sjelden gitt den patologiske tilstanden manifesterer seg eller cardialgia stenokardialnymi smerte, en følelse av sjokk, en meget sterk kompresjon og fylling i nakken.

Hjernesymtomatologi er karakterisert ved utseende av angrep av svimmelhet, svimmelhet, avasi og vridning av hodet hos en pasient med en patologisk tilstand av bigemi. Blant de sjeldne symptomene er den forbigående formen av hemiparesis.

Tegn på generell vegetative og nevrotiske karakter vises i en pasient blekhet, svakhet, kvalme, sterk svetting, angst, kortpustethet og noen spent.

Vanligvis når en bigemia og ofte vises tidlig eksitasjon av hjertet hos pasienter med hjerte begynner å slå kortvarig, det syntes å være komprimert, og humper oppleves sløv naturen eller flagre av hjertet. Men utseendet av smerte i hjertet er svært sjeldent. Men hvis de oppstår, vises kort smerte skjærer egenskaper eller usikker sårhet, som er forårsaket av irritasjon av interoceptors som følge av ventrikkel befolket på tidspunktet for en pause etter tidlig eksitasjon av hjertet, og bør kraftig redusere den. Karakteristiske slike følelser påvirkes også av plutselige prosesser med atriell ekspansjon som følge av det faktum at alle hjertets kamre i det øyeblikket er kontraheret nesten samtidig. Slike smerter i hjertet ligner ofte smerten av nevrotisk opprinnelse.

Noen ganger forårsaker bigemi en reduksjon av blodsirkulasjonen i koronarbeinene, spesielt i koronar aterosklerose, så det kan manifestere seg ganske likt symptomene på typisk angina. I tillegg er det samtidig en bølge fra hjertet til halsen eller hodet, som sammenfaller med ekstrasystolen.

Noen ganger er bigeminy preget av utseende av svimmelhet og kvalme som følge av redusert blodtilførsel til hjernen mot en bakgrunn av hyppige ekstrasystoler. Som regel regnes symptomet for bigeminy som et uttrykk for lidelser i det autonome nervesystemet.
EKG bigeminy representerer overgangene mellom intervaller og koblede cardiointervals postekstrasisiolicheskogo natur, som er definert i avvekslende rhythmogram forlenges og forkortes intervaller (R-R). Bigemini på scattergram, som fortsetter gjennom hele opptaksperioden, er identifisert med to poeng i aggregatet. Og episoder av bigeminy er preget av en annen type plate.

Bigeminia behandling

I utgangspunktet trenger bigeminia ikke en spesiell behandling. Til å begynne med er det tilstrekkelig å eliminere de provokerende faktorene av psykologisk og emosjonell opprinnelse, så vel som kronisk infeksjonsfokus.

Men for å foreta en avgjørelse for å bestemme taktikk av medikamentterapi er å legge merke til den toleranse av sykdomstilstanden, er antallet av for tidlig eksitasjon av hjertekamrene i løpet av dagen, om det karakteristiske premature slag nærvær av hjertesykdom og andre former for arytmi, som bigemini ikke en selvstendig sykdom.

Som regel, etter å ha funnet ut alle årsakene til bigeminy utseende, begynner de å behandle den underliggende sykdommen. Som et resultat av arytmi av nevrogen genese foreskrives beroligende eller beroligende midler, samt en konsultasjon av en nevrolog. Ved forgiftning med medisinske midler behandles den fremvoksende bigemi ved avbrudd av disse legemidlene.

I nærvær av hjertepatologi kan antiarytmiske legemidler foreskrives etter en individuell undersøkelse ved hjelp av Holter-overvåking. I slike tilfeller kan slike legemidler som Sotalol, Cordarone, Lidocaine, Novocainamide, Quinidine, Diltiazem og andre bli foreskrevet.

Les Mer Om Fartøyene